Suomen surkea hammashoito

koviavalehtelemaan

Tästä on melkein 10 vuotta kun olin erään hammaslääkärin vastaanotolla. Minulla oli rikkinäinen hammas joka porattiin pois katsoin kellosta siinä meni aikaa 20 minuuttia.
Hammas lääkäri veloitti 500€ josta kela korvasi melkein puolet kuitenkin minulle jäi maksettavaksi noin 270€ minusta se on paljon kun aikaa meni niin vähän. Varmaan tämä hammaslääkäri laittoi että oli tehty jokin isompi työ , hän tavallaan löi kelaa linssiin.
Suomen hammaslääkärit osaa rahastaa. Ruotsissa ei tehdä näin, siellä valtio maksaa 75%
hammashoidosta. Hammashoito on täysin ilmaista 24 ikävuoteen saakka.

17

1592

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huonommaksi_menee

      Kymmenen vuotta sitten! Kauanpa ole funtsinut asiaa mielessäsi ennen kuin kirjoitit tänne. Ilmeisesti kyseessä oli hammaskirurginen työ kun puhut pois poraamisesta. Ei siis ihme jos laskua kertyi.

      Nykypäivänä veloitus voisi olla vielä suurempi ja kelakorvaus pienempi. Jatkossa kelakorvauksia tullaan vähentämään edelleen ja kaavaillaan niiden lopettamista kokonaan.

      Kävin ennen joulua kunnallisella päivystysvastaanotolla jossa poistettiin särkevä hammas. Sitä varten otettiin röntgenkuva, puudutettiin useampaan kertaankin ja poistettiin hammas. Laskutus oli 45,50 euroa. Hammaslääkäri joutu kyllä rapsuttelemaan poistokuoppaa että sieltä lähti viimeisetkin juurenjäänteet.

    • exkl

      Olen kirjoittanut aikaisemminkin tästä asiasta. Ei ollut hammaskirurgi. Tämän hammaslääkärin mielestä hammas oli niin huono että ei kannata korjata, toinen hammaslääkäri teki jatkohoidon, porattiin hampaan juurta eli tehtiin kuoppa että sadaan laittaa uusi hammas tässä meni aikaa kaksi tuntia tämä lääkäri otti 400€ en muista paljon kela korvasi. Tämä hinta oli aivan oikea siihen työhön verrattuna.
      Sitten kolmas hammaslääkäri laittoi muovi hampaan se maksoi 200€
      Kauanpa olet funtsinut asiaa...... Kun et ymmärrä etkä tiedä mitään tästä asiasta älä silloin kirjoita tänne. Miten voit tietää kun olet näin yksinkertainen.

    • Vuodelta2006
    • maksoinkovanhinnan

      Minulle tehtiin yläleukaan hampaat laitettiin implanttit ja rakennettiin silta tämä hammaslääkäri ei osannut purennan korkeutta laittaa oikein se aiheutti kovat säryt leukaan. Hän ei uskonut minun puheita, miten pitää purennan korkeus olla oikea. Mutta laskuja osasi laittaa. Sitten aloin kysellä toista hammaslääkäriä mutta ei kukaan halunnut alkaa korjaamaan. Sitten löysin netistä hammaslääkärin joka oli kirjoittanut jos hammaslääkärit halua alkaa korjaamaan virheitä niin hän alkaa sitten tilasin ajan tällä hammaslääkärille.
      Hän sanoi minulle että noin ei tehdä purennan korkeutta kävin kolme kertaa hänen luona niin kaikki oli kunnossa.

      • Korkeuskontaktit

        Samoja kokemuksia täälläkin.
        Ei onnistunut oikean purennan tekeminen, sen paremmin kuin oikean hammaskontaktinkaan rakentaminen. Kivut kehittyivät tietenkin sietämättömiksi, eikä syytä kivuille köytynyt. Kysäisin myös mahdollisesta hampaiden ja purennan osuudesta jo täysin sietämättömiin kipuihin ja leukanivelen paukkumisiin, mutta sehän kiistettiin heti miten.
        Kerrottiin vain, että paljon on kipuja joita ei saadaselville. Nämä on niin vaikeita asioita!


    • 88996

      Minä kävin Helsingissä purentafysiologin Timo kallion vastaanotolla Stoma . En muista kadun nimeä, mutta se on aika lähellä kamppia Koska sulla leukanivelet paukkuu saattaa säryt johtua leukanivelistä . Kun purenta ei ole kohdallaan sekin saattaa aiheuttaa paukkumista. Timo Kallio olisi varmaan oikea henkilö tutkimaan leukanivelet ja purennan.

    • Purennastakin

      Onhan sitä käyty purennankin asiantuntijan puheilla, mutta kun vikaa ei läydy niin ei löydy. Tutkimuksissa. Kuitenkin itse tietää, tuntee ja näkeekin, että vikaa on niin hammaskontakteissa kuin purennassakin.

      Mielenkiintoinen korjausehdotus, jopa lähetekin tehtiin, että tehdään paukkuvaan leukaniveleeseen osteotomia, siis katkaistaan ko. luu, ja kiristyneet lihakset saavat vetää katkaistun nivelluun, minne vetävätkään, ja luu saa luutua siihen. Näin tämä tapaus ehdotettiin korjattavaksi.
      Sen sijaan purenta ja hammaskontaktit eivät saaneet lainkaan huomiota osakseen.

    • suomikulkeejälkijunassa

      Olen itse käynyt monen asian tuntijan vastaanotolla , näitä asiantuntijaita on monen tasoisia. Välttämättä kaikki asiantuntijat eivät ole päteviä kokemusta on kannattaa harkita mitä antaa tehdä , varmaan kannattaa käydä monen sen alan lääkärin vastaanotolla vaikka se maksaakin. Leukakirurgia on suomessa ei ole vielä muun maailman tasolla . Suomessa on joitakin päteviä tämän alan lääkäreitä.
      Minulle tehtiin aikoinaan paha virhe kun mentiin katkaisemaan leukaluunpäät.
      Mutta sinun tapaus voi olla tietenkin erinlainen kuin minun.

    • Paukkuupaukkuu

      Yritettiinhän minunkin paukkuvan leukaluun pää katkaista, mutta se tuntui kovin erikoiselta ratkaisulta, kuin hölmölässä oltaisiin, että enpä siihen suostunut siihen.

      Alkeellisen ajatuksen tuloksena mm. paukkuminen tuntuisi olevan seurausta virheellisestä purennasta ja hammaskontakteista, joiden seurauksena alaleuka ohjautuu purennassa väärään asemaan, jolloin se tietenkin ylirasittaa leukaniveltä, joka aikojen kuluessa ylirasituksen johdosta kärsii ja kuluu epäsymmetrisesti, joka taas aiheuttaa erilaisia ongelmia ja paukkumisia leukanivelessä.

      • eiolluthyväratkaisu

        Tälläisessä leikkauksessa leuka lyhenee. Silloin kurkussa reikä pienenee mulle kävi näin alkoi hengitys vaikeudet . Elämä on ollut yhtä helvettiä sen jälkeen. En pysty nukkumaan . Purenta on virheellinen ei ole tyhjää väliä hampaat vastaa puhuessa yhteen. Säryt ovat jatkuvia, että tälläinen taso on Suomessa. Ulkomailla on sanottu että tämä olisi yhdellä leikkausella korjattu , mutta suomen kirurgit ovat laittaneet niin paljon rautoja minun leukaan että suomesta ei ainakaan löydy sellaista kirurgia joka pystyisi tämän korjaamaan.


      • einäytähyvältä

        Jatkan vielä minulla oli sellainen vaiva että leuka lähti sijoitaan oli vaikea saada suuta kiinni.
        Mutta missään päin mailmaa ei minun tietääkseni ole tehty tälläisiä leikkauksia.
        Tuntuu uskomattomalta vielä tänä päivänä ehdotetaan tälläistä leikkausta.


      • Leukapaikalleen
        einäytähyvältä kirjoitti:

        Jatkan vielä minulla oli sellainen vaiva että leuka lähti sijoitaan oli vaikea saada suuta kiinni.
        Mutta missään päin mailmaa ei minun tietääkseni ole tehty tälläisiä leikkauksia.
        Tuntuu uskomattomalta vielä tänä päivänä ehdotetaan tälläistä leikkausta.

        Pitääkö aina leikata? Voisiko joskus kokeilla niitä kevyempiäkin korjauksia? Eivät paljon maksa, eivätkä ole peruuttamattomia kuten leikkaukset yleenä ovat.

        https://www.youtube.com/watch?v=VRhEYZh2lEo


    • 88ååå

      Ei minun kahdalla olisi toiminut tälläinen kansanparantaja. Minun kohdalla olisi ollut paras ratkaisu nivelsiteiden kiristys niin olisi estetty sijoitaan lähtö ja mahdollisesti luun siirto. Kun lähtee sijoitaan jatkuvasti niin siihen kehittyy nivelrikko, sain itse leuan takaisin paikoilleen. Kävin monta kertaa lääkärissä sitten tehtiin se leukaluun päiden katkaisu mutta se oli paha virhe. Ulkomailla ovat ihmetelleet miten on voitu tehdä tuollainen töppäys ,näin on Suomi kulkee jälkijunassa.

    • Syytjaseuraukset

      > Minun kohdalla olisi ollut paras ratkaisu nivelsiteiden kiristys niin olisi estetty sijoitaan lähtö ja mahdollisesti luun siirto....

      Mutta kun näyttää siltä, että meillä niitä varsinaisia ongelmien syitä ei nähdä, vai ei haluta nähdä?, vaan hoidellaan syyn seurauksia. Silloin hoidettavia potilaita riittää jonoiksi asti, eikä hinnoistakaan tarvitse tinkiä.

      • 88ååå

        Kun leukaluupäät oli katkaistu meni muutama vuosi oltiin taas samassa pisteessä oikea puoli alkoi taas lähteä sijoitaan. Kyllä sen ymmärtää jokainen jos leukaluunpäät katkaistaan niin leukaluunpäät luutuvat miten sattuu vaikka melkein poikittain.
        En suosittele tätä leikkausta .


    • Hyväähoitoa

      On se erinomaista tuo suomalainen hoito. Kunhan vaan leikataan niin hyvä on!

    • ketkuilua_10

      Hammaslääkärit on ostaneet kalliita laitteita joissa pyrii lisenssimaksut. Kun monella on työt vähentyneet, niin nyt myydään väkisin Cerec ja 3D- scannerin paikkoja ja kruunuja.
      Laitteiden myyntihinta on vielä koplattu myytyjen paikkojen määrään, jos myyt enemmän paikkoja saat maksuja alemmaksi.
      Terveydenhoidon kanssa tällä ei ole mitään tekemistä. Viranomaiset ei tähän ole puuttuneet, tuskin edes tietävät asiasta.
      Halvemmalla saa vielä samoja tuotteita perinteisin menetelmin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe