Onko tämä naisen perusiskutapa todellakin kiellettyä?

askarruttaa

Minua on jäänyt vaivaamaan yksi viestiketju muutaman kuukauden takaa..jonka otsikkoa en enää muista, mutta siinä yksi nainen (wanha_ämmä tai joku vastaava nimimerkki) soimasi aloittaja-hcätmiä todella rajusti siitä, että hän oli vuosikausia yrittänyt tuloksetta iskeä naisia ihan perusmeiningillä, eli menemällä pöytään juttelemaan, pyytämään tanssimaan tai muuta vastaavaa.

Tämä wanha_ämmä tms sitten haukkui aloittajaa koska hänen mielestään naista voi vain ja ainoastaan lähestyä sen jälkeen kun nainen on jollain tavalla antanut merkin (esim. katseella tms) siitä että häntä saa lähestyä, muussa tapauksessa nainen pitäisi aina jättää rauhaan.

Onko asianlaita todella näin? Koska minäkin olen aina mennyt suoraan pöytään juttelemaan, olen aina valinnut sellaisia naisia jotka ovat näitä "vähemmän kauniita ja ylipainoisia" jotta minulla olisi edes jonkinlaiset mahdollisuudet saada kyseinen nainen. En ole ikinä edes ajatellut, että ensin pitää saada naiselta jonkinlainen "lupa". Minähän en ikinä saisi edes teoreettista mahdollisuutta saada nainen mukaani baarista jos minun pitäisi rumana ätminä odottaa lähestymiseenkin jotain hyväksymismerkkiä etukäteen.

Milloin tämmöinen etiketti muka on tullut voimaan? Vai onko se aina ollut näin ja minä olen vain niin juntti että en ole tiennyt/tajunnut sitä?

Tähän olisi kyllä todella hyvä saada selvyys, asia on vaivannut minua nyt viimeiset kuukaudet joka vkl kun menen baariin.

34

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En minä tiedä onko se joku etiketti, mutta seuraa hakevan herrasmiehen ei kannata säntäillä ravintolassa suinpäin, sillä naiset rekisteröivät ne uroot jotka kiertävät pöydästä toiseen ottamassa pakkeja.

      Mulla oli parisen kuukautta takaperin eturivin paikka seurata virolaistaustaisen emigrantin iskemisyrityksiä ravintolassa. Olin kävellen vaihtamassa ravintolasta toiseen, kun seuraani liittyi minulle entuudestaan tuntematon mies ja tiemme kävi samaan ravintolaan. Vaikka yleensä tykkään liikkua yksin, tällä kertaa päätin liittyä seuraan toviksi.

      Jo siinä ensimmäistä olutta siemaillessamme "uusi ystäväni" tiedusteli minulta onko minulla ravintolassa jotakin suosikkia, eli naista jota lähtisin tavoittelemaan. Vastasin totuudenmukaisesti ettei näköpiiriini ole sattunut ensimmäistäkään minua kiinnostavaa naista. Vastaus ei tuntunut miellyttävän emigranttia, joka kertoi minulle että hänpä näyttää minulle kuinka hänen kaltaisensa hivenen lihava taviskin saa naista kun vain asenne on kohdillaan.

      Puheidensa ja käytöksensä perusteella seurassani hetken viipynyt mies oli virolainen liikemies jolla oli vankkumaton luotto itseensä. Mies kulki määrätietoisesti pöydästä toiseen, kätteli naiset pöydässä, skoolasi olutlasilla ja yritti päästä keskusteluun mukaan. Yhdessäkään pöydässä hän ei viihtynyt edes minuuttia kun hänelle ilmoitettiin kohteliaasti että tässä on omat jutut kesken.

      Mies ei ollut ulkonäöltään varsinaisesti ätmi, mutta käytöksessä oli toivomisen varaa. Suurin osa ravintolan naisista tajusi hyvin nopeasti että kyseessä on mies joka käy kaikki naiset läpi ja kelpuuttaisi sänkyyn jokaisen ravintolan naisen. Illan aikana minä vaihdoin eri seuraan, mutta näin miehen lähtiessä narikassa, ja siinä kohtaa hän oli vieläkin yksin.

    • Sacce29

      tiedustelin äsken pikaisesti asiaa muutamalta siskoni ystävättäreltä ja vaikka otanta on pieni niin pääviesti oli, että jos kyseessä on komea mies (eli yleensä YTM, he eivät tiedä näistä termeistä) niin sitten saa tulla suoraan pöytään, koska mimmit eivät välttämättä edes ujouttaan kehtaa antaa mitään katsesignaalia, mutta jos on ruma mies (yleensä siis hcatm/atm) niin sitten on parasta odottaa lupasignaalikatsetta.

      eli vastaus OP:lle, etiketti - ylläri, ylläri - on tasoluokituskohtainen.

    • Ei kai mikään etikettisääntö kiellä yrittämästä naisia, jotka eivät vihjaa millään tavalla olevansa kiinnostuneita, mutta kyllä se koko lailla turhaa pään seinään hakkaamsita on. Joskus tuurilla saattaa onnistua, mutta kyllä todennäköisyys on varsin lähellä nollaa.

      Itse lähestyin sinkkuaikanani vain niitä naisia, jotka osoittivat jollain tavalla (katse, kehon kieli) olevansa kiinnostuneita minusta. Miksi hitossa olisin tuhlannut aikaani muihin, kun kiinnostuneitakin riitti?

      Yleisesti ottaen kun olen katsellut miesten baarikäyttäytymistä, niin miehet jotka saavat, ovat poikkeuksetta herkempiä tulkitsemaan naisten sanatonta viestintää ja tietävät/vaistoavat heti, ketä kannattaa lähestyä, eivätkä juurikaan tee "harhaiskuja". Sitten on joukko miehiä, jotka yrittävät taktisesti niitä, joiden kuvittelevat olevan "helpoimpia" (lihavat, muulla tavalla vähemmän kauniit, vähemmän trendikkäät...), ja vetäytyvät kerta toisensa jälkeen naisten pöydästä korvat punaisina ja häntä koipien välissä ymmärtämättä, mikä meni pieleen.

      • AutopuolenAmis

        Toi mainitsemasi taktiikka "helpommista" naisista juontaa osin juurensa siihen että rumat miehet jotenkin "kasvaa" siihen ajatukseen vuosien saatossa ja vielä nimenomaan muiden miesten suosittelemana taktiikkana. Mullekin sanottiin amiksessa kaveriporukas monta kertaa että mun kannattaa sitten keskittyä vain niihin rumimpiin pullukoihin jos aion saada piparia, nooh, en kyllä saanut edes niiltä, mutta se että naiset ei kyllä yleensä suosittele tätä valikoivampaa taktiikkaa.


    • riippuumistäroikkuu

      Sehän riippuu siitä millainen supliikkimies on, jos on enemmän supliikkia kuin ulkonäköä niin silloin varmaankin kannattaa yllättää eikä antaa naisille mahdollisuutta hyljätä jo kaukaa, jos taas on enemmän ulkonäköä kuin supliikkia niin silloin kannattaa flirttailla ensin kauempaa.

    • En tiedä etiketeistä. Mä olen aina mennyt muiden pöytään pölisemään jos oon ollut yksin liikkeellä, enkä pistä pahaksi jos seuraan liittyy.

    • Viinamies

      Mies menee naisten pöytään ja tarjoaa viinaa naisille. Siten naisiin tutustuu ja parisuhteita saa.

    • näinsevaanmenee

      Tuollainen mikä-lie-etiketti antaa jälleen yhden valttikortin naisten käsiin, naiset haluavat että rumat pysyvät tämän käytännön myötä kokonaan poissa silmistä, alfojahan ei tuo(kaan) ohje koske millään lailla edes naisten silmissä. Ätmien etu on että tuota etikettiä ei noudateta

    • JossainMuualla

      Naisten lähestymisen kolme perussääntöä ovat

      1. Ole komea
      2. Ole viehättävä
      3. Älä ole ruma ja epäviehättävä

      Kun nämä muistaa, niin ei ole huolta #MeToo:sta.

      • Siinä oli kuules kaksi sääntöä.


    • Minä ainakin isken ensimmäisenä melan pöytään turhia kyselemättä.

      • Huomaako sitä kukaan?


      • Wwuwuw kirjoitti:

        Huomaako sitä kukaan?

        🤣🤣🤣


      • JossainMuualla
        Wwuwuw kirjoitti:

        Huomaako sitä kukaan?

        Auts!


      • huutonaurut

        Boom!


      • Wwuwuw kirjoitti:

        Huomaako sitä kukaan?

        Tavaran laadun saa tulla tarkistamaan ;)


    • wanhaämmä

      Hau-hau!

    • aikasvanha

      Kah, mitä kielletymmältä tuo vaikuttaa, ja jos vielä näyttääkin, sitä todellisempaa se on kiellettynäkin.

    • Aika sama tyyli kuin wuppiksella mulla ollut.
      Jos olen ollut yksin liikkeellä (ei harvinaista), olen mennyt johonkin pöytään (luvan pyydettyäni) jossa on paljon muutakin porukkaa, usein miehiä ja naisia. (Koska piinaavin tilanne on se, että istuu jossain yksin ja siihen tulee joku mies jututtamaan. Oli mies millainen tahansa. Helpompi on, kun voi jutella usean ihmisen kanssa ja tutustua siinä lomassa johonkin paremmin.) Sitten samaan pöytään on tullut tai on jo valmiiksi ollut joku kiinnostava, jonka kanssa on alkanut juttu kulkea. Etukäteen en niin ole katsonut, onko kiinnostavan oloista tyyppiä, koska sitä ei ulkonäöstä niin näe. Paitsi tietenkin jos pöydässä on ollut joku tuttu, jonka tiedän kiinnostavaksi. Ylipäätään juttelu vieraiden ihmisten kanssa, miesten ja naisten, on mukavaa, ilman mitään ajatusta suhteen löytämisestä. Usein löytyy yhteisiä tuttuja tai kiinnostuksen kohteita.

      Jos taas olen etukäteen katsonut, että hei, täällä baarissa on tänään se yksi kiinnostava yhdestä harrastuksesta tms. olen moikannut ja mennyt ehkä baaritiskille samaan aikaan. Odotellut, alkaako tekemään juttua tai ei. Olen myös itse voinut jututtaa, mutta olen kuulostellut, vaikuttaako kiinnostuneelta vai ei. Sitten vaan häippässyt, jos on vaikuttanut siltä, että haluaa muuta seuraa mielummin.

      Jos olen huomannut, että joku kiinnostukseni kohde pokailee baarissa muita naisia, oma kiinnostus on lakannut siihen kuin seinään. Eihän se _voi_ yrittää iskeä muita, jos on huomannut jo minun läsnäoloni:D

      • Trollipeikko

        "Koska piinaavin tilanne on se, että istuu jossain yksin ja siihen tulee joku mies jututtamaan. Oli mies millainen tahansa. Helpompi on, kun voi jutella usean ihmisen kanssa ja tutustua siinä lomassa johonkin paremmin."

        Voi sinua. Yksin istuminen/seisominen on kaikkein tehokkain tapa tutustua mahdollisimman moneen ihmiseen.

        Ei juttelemaan tulevia miehiä tarvitse pelätä. 😂


      • Trollipeikko kirjoitti:

        "Koska piinaavin tilanne on se, että istuu jossain yksin ja siihen tulee joku mies jututtamaan. Oli mies millainen tahansa. Helpompi on, kun voi jutella usean ihmisen kanssa ja tutustua siinä lomassa johonkin paremmin."

        Voi sinua. Yksin istuminen/seisominen on kaikkein tehokkain tapa tutustua mahdollisimman moneen ihmiseen.

        Ei juttelemaan tulevia miehiä tarvitse pelätä. 😂

        Joo, huomasin sen kyllä, sinkkuna ollessani kauan sitten, siis. Mutta silloinkaan sinkkuna en välttämättä ollut valmis tutustumaan yksittäisiin ihmisiin suhdemielessä, vaan oli mukava vain hengailla muuten ja tutustua ihmisiin yleisesti. En ole tainnut koskaan olla haku päällä ja ajatella, että suhteessa olisi parempi kuin sinkkuna.


      • yksinkertainen.blondi kirjoitti:

        Joo, huomasin sen kyllä, sinkkuna ollessani kauan sitten, siis. Mutta silloinkaan sinkkuna en välttämättä ollut valmis tutustumaan yksittäisiin ihmisiin suhdemielessä, vaan oli mukava vain hengailla muuten ja tutustua ihmisiin yleisesti. En ole tainnut koskaan olla haku päällä ja ajatella, että suhteessa olisi parempi kuin sinkkuna.

        Ja miehiä en ole kyllä pelännyt koskaan. Ainakaan aikuisiällä. Ehkä nykypäivänä naisen toisaalta pitäiskin pelätä miehiä, en tiiä. Itselle naiset on ollut joskus häijyjä vaikka tuolla baari-maailmassa, miehet ei koskaan:)


      • Trollipeikko
        yksinkertainen.blondi kirjoitti:

        Joo, huomasin sen kyllä, sinkkuna ollessani kauan sitten, siis. Mutta silloinkaan sinkkuna en välttämättä ollut valmis tutustumaan yksittäisiin ihmisiin suhdemielessä, vaan oli mukava vain hengailla muuten ja tutustua ihmisiin yleisesti. En ole tainnut koskaan olla haku päällä ja ajatella, että suhteessa olisi parempi kuin sinkkuna.

        Niin. Baariin ei EHKÄ kannata mennä suhdetta hakemaan. 😂 Toki niitä voi siellä syntyä vahingossa.

        Hengailu on parasta. Jutteleminen on parasta. Tanssiminen on ihanaa. Eikä pienessä hiprakassakaan pääsääntöisesti mitään kovin epämiellyttävää ole. 😂


      • Trollipeikko
        yksinkertainen.blondi kirjoitti:

        Ja miehiä en ole kyllä pelännyt koskaan. Ainakaan aikuisiällä. Ehkä nykypäivänä naisen toisaalta pitäiskin pelätä miehiä, en tiiä. Itselle naiset on ollut joskus häijyjä vaikka tuolla baari-maailmassa, miehet ei koskaan:)

        En tarkoittanut varsinaista miesten pelkäämistä. En vain kehdannut sanoa suoraan, että pelkäät omaa piinaavaa tunnettasi, jos mies tulee juttelemaan.


      • Trollipeikko kirjoitti:

        Niin. Baariin ei EHKÄ kannata mennä suhdetta hakemaan. 😂 Toki niitä voi siellä syntyä vahingossa.

        Hengailu on parasta. Jutteleminen on parasta. Tanssiminen on ihanaa. Eikä pienessä hiprakassakaan pääsääntöisesti mitään kovin epämiellyttävää ole. 😂

        Juuri näin:) Tosin mun nykyinen 25 v kestänyt ja toisiksi pisin suhde nuoruudessa ovat molemmat syntyneet ravintolassa tutustumisesta. Joten ei ne pahoja paikkoja siihenkään ole. Mutta hakeminen on hullun hommaa. Ei onnistuisi itseltä ainakaan, oli ympäristö mikä tahansa.:)


      • Trollipeikko kirjoitti:

        En tarkoittanut varsinaista miesten pelkäämistä. En vain kehdannut sanoa suoraan, että pelkäät omaa piinaavaa tunnettasi, jos mies tulee juttelemaan.

        No silloin se ainakin on piinaavaa, jos sattuu olemaan varattu. Pitää koko ajan miettiä, miten tuon asian mahdollisimman nopeasti ilmi, ilman, että en silti oleta automaattisesti, että hän olisi minua tullut iskemään. Voihan sitä jutella muutenkin. Mutta oli se hankalaa sinkkunakin, jos hämärästi muistan.Mielummin sitä meni itse juttelemaan kiinnostavalle.


      • Trollipeikko
        yksinkertainen.blondi kirjoitti:

        No silloin se ainakin on piinaavaa, jos sattuu olemaan varattu. Pitää koko ajan miettiä, miten tuon asian mahdollisimman nopeasti ilmi, ilman, että en silti oleta automaattisesti, että hän olisi minua tullut iskemään. Voihan sitä jutella muutenkin. Mutta oli se hankalaa sinkkunakin, jos hämärästi muistan.Mielummin sitä meni itse juttelemaan kiinnostavalle.

        No kai varatun kanssa sentään jutella voi. 😂 Parempi ettei oleta kaikkien juttelemaan tulevien olevan matkassa sänky tai parisuhde tavoitteenaan.

        Miehille juttelemaan mentäessä naisella täytyy olla jokin SYY, miksi tämä tulee juttelemaan miehelle. (Kyseessähän on tietysti tekosyy, mutta sitä ei kerrota miehelle tässä vaiheessa.) Hyväksyttäviä syitä ovat esimerkiksi avun pyytäminen johonkin asiaan, jonkin asian tiedusteleminen taikkapa jonkin asian erittäin, erittäin kohtelias huomauttaminen miehelle.

        Kun mies prosessoi kyseistä asiaa otsa rypyssä, hän yleensä yhtäkkiä herää siihen tosiaaan, että hänelle juttelee Nainen. Heräämisen huomaa silmistä. Seuraavaksi hän tarkastelee naisen kasvot huolellisemmin. Sen jälkeen hän vilkaisee vaivihkaa tissejä. Jos tarkastus tuottaa hyväksytyn lopputuloksen, mies suorittaa loppuun naisen aloittaman SYYn prosessoinnin, mutta alkaa samaan hengenvetoon juttelemaan jostain aivan muusta. Ja siinä voi sitten jutella vaikka loppuillan.


      • Trollipeikko kirjoitti:

        No kai varatun kanssa sentään jutella voi. 😂 Parempi ettei oleta kaikkien juttelemaan tulevien olevan matkassa sänky tai parisuhde tavoitteenaan.

        Miehille juttelemaan mentäessä naisella täytyy olla jokin SYY, miksi tämä tulee juttelemaan miehelle. (Kyseessähän on tietysti tekosyy, mutta sitä ei kerrota miehelle tässä vaiheessa.) Hyväksyttäviä syitä ovat esimerkiksi avun pyytäminen johonkin asiaan, jonkin asian tiedusteleminen taikkapa jonkin asian erittäin, erittäin kohtelias huomauttaminen miehelle.

        Kun mies prosessoi kyseistä asiaa otsa rypyssä, hän yleensä yhtäkkiä herää siihen tosiaaan, että hänelle juttelee Nainen. Heräämisen huomaa silmistä. Seuraavaksi hän tarkastelee naisen kasvot huolellisemmin. Sen jälkeen hän vilkaisee vaivihkaa tissejä. Jos tarkastus tuottaa hyväksytyn lopputuloksen, mies suorittaa loppuun naisen aloittaman SYYn prosessoinnin, mutta alkaa samaan hengenvetoon juttelemaan jostain aivan muusta. Ja siinä voi sitten jutella vaikka loppuillan.

        Tietysti voi:) Aikanaan opiskellessani oli liki ainoa tyttö kurssillamme, ja totuin poikien (noh, miesten) seuraan useiden vuosien ajan. Tuntui helpommalta jutella miesten kuin naisten kanssa vuosia sen jälkeenkin. Mutta opiskelujen loppuessa ja sinkkuuntuessa yhtäkkiä huomasin sen, että iso osa miehistä jotka tulemaan juttelemaan ravintolassa, ovatkin iskumielellä. Se kesti hetken aikaa tajuta.
        Varattuna taas piinallisin on se hetki, kun sanoo olevansa varattu, ja sen jälkeen syntyykin kesken hyvän keskustelun syvä hiljaisuus ja miehelle tulee tyhjä katse ja sitten mies onkin kohta lähdössä jonnekin.. :) Se tunne, kun tajuaa, että eiii.. se oli kuin olikin iskemässä minua..


      • Trollipeikko
        yksinkertainen.blondi kirjoitti:

        Tietysti voi:) Aikanaan opiskellessani oli liki ainoa tyttö kurssillamme, ja totuin poikien (noh, miesten) seuraan useiden vuosien ajan. Tuntui helpommalta jutella miesten kuin naisten kanssa vuosia sen jälkeenkin. Mutta opiskelujen loppuessa ja sinkkuuntuessa yhtäkkiä huomasin sen, että iso osa miehistä jotka tulemaan juttelemaan ravintolassa, ovatkin iskumielellä. Se kesti hetken aikaa tajuta.
        Varattuna taas piinallisin on se hetki, kun sanoo olevansa varattu, ja sen jälkeen syntyykin kesken hyvän keskustelun syvä hiljaisuus ja miehelle tulee tyhjä katse ja sitten mies onkin kohta lähdössä jonnekin.. :) Se tunne, kun tajuaa, että eiii.. se oli kuin olikin iskemässä minua..

        Niin. Sellaisia ihmiset ovat. Yritetään tottua. 😂

        Iskeminen ja hylkääminen ovat vain saman kolikon kaksi puolta. Ei niitä kannata ottaa niin vakavasti.


    • Kyllähän fakta on se, että lukemattomat naiset maailmassa on vain menty ja otettu..
      Miehenä jos olet keskinkertaisuus, niin sitä merkkiä saat odottaa loppuelämäsi siellä baarissa.
      Ylipäätään on niin, että jos naiset eivät tule sinua iskemään pyrkimällä läheisyyteesi, niin olet jokatapauksessa ihan väärässä paikassa... Silloin sinulle saattaa toimia paremmin esim. nettitreffailu. Joskin sekin on helvetin pinnallinen paikka, jossa ei juuri keskinkertaisuuksille ole mitään tarjolla. Perus tahvoilla käy munkki muutaman kerran elämässä ja useimmat miehet päätyvätkin parisuhteeseen sen ensimmäisen kanssa joka näytti vihreää.

    • Nainenpaljastaa

      Baareissa on sallittua jutella ihmisten kanssa. Harva menee sinne vain murjottaakseen yksin. Tietenkään ei kannata koko illaksi liimautua sellaisen naisen seuraan, joka ei vaikuta kovin kiinnostuneelta sinusta ja jutuistasi. Voihan olla, että naisella on joku muu mies kiikarissa tms. tai muuten vain pilaat hänen iltansa tylsillä jaarituksillasi.

    • nainenneuvoo

      Yritä saada naiselta joku merkki ensin. Jos nainen vaikka ensin katsoo pitkään ja sen jälkeen tulee perääsi baaritiskille, voit heittää jonkun kommentin ja katsoa, jatkuuko juttu.

      • Trollipeikko

        Niin. Ja aloittajalle vielä sellainen vinkki että älä juokse pakoon niitä naisia, jotka lähestyvät sinua.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2466
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      60
      1368
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1156
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1123
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1101
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe