Että tällainen työvoimapula Länsi-Suomessa

Länsimys

On se ollut tiedossa, että mitään työvoimapulaa ei ole, mutta vasta kun media tekee siitä jutun, puheet työvoimapulasta voidaan lopettaa.

https://yle.fi/uutiset/3-10608075

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mielipide------

      Matalapalkka-ala.... ei mitään tulevaisuutta kantasuomalaisilla.
      EK ja kokoomus haluaa lisää ulkomaalista työvoimaa joka alalle jotta palkat saadan dumpattua pohjamutiin ja syrjäytetään samalla suomalaiset työelämästä ja voi siten alkaa vittuilemaan työttömille vaikka syyllinen itse, eli työnantajat ovat aiheuttaneet tilanteen tuodessaan halpatyövoimaa Suomeen ja vaatii samalla työttömiltä työhön osallistumista sosiaaliturvaa vastaan, vieläpä ilmaiseksi paska firmoihin orjiksi.

      Ja mitä tekee liitot? EI MITÄÄN!

    • PIGS-maiden-perässä

      Kaikki on suhteellista. UKK runnasi työttömyyden takia hätätilahallituksen loppuvuonna 1975, kun työttömiä oli "peräti" noin 60 000.
      Nyt joulukuussa Tilastokeskuksen mukaan heitä oli 146 000, mutta Työ­ ja elinkeinotoimistoissa olikin silti joulukuun lopussa yhteensä 256 500 työtöntä työnhakijaa.
      On järjetöntä. että yhteiskunta ylläpitää kahta noinkin erilaiset työttömyystilastot aikaan saavaa byroikratian linnaketta. Ilmeisesti vain siksi, että vallassa olevat politrukit voivat toitottaa mieluimmin tuota Tilastokeskuksen 12000 OTOKSEN puhelinhaastattelulukemaa eli arviota.
      Uskon kuitenkin vain ja ainoastaan tuota Työ­ ja elinkeinotoimistoissa joulukuun lopussa olleita yhteensä 256 500 työtöntä työnhakijaa.
      Kuvitteliko joku 1990-luvulla tosiaan, että PIGS-maiden (Portugal, Ireland, nyt myös Italy, Greece, Spain) palkat olisivat alkaneet kohota EU:n ansiosta??? Tai sitten toinen vaihtoehtoe, että esim. suomalaiset palkat alkaisivatkin lähestyä noiden PIGS-maiden palkkoja?
      Vain fiksuimmat oivalsivat toteutuvan vaihtoehdon JO 25 vuotta sitten, mutta kansanäänestystulos ei ihan riittänyt ei-tulokseen.

    • Ollipoika

      Ei ole yllätys että "työvoimapulan" nimissä haalitaan ulkomailta halpatyövoimaa. Mitäs suomalainen työntekijä sille voi että täällä on eläminen niin kallista että pitää oikein kunnon palkkaakin töistä saada.

    • Rakennustyöntekijä

      Pörrssistä uutisia osinkoja maksetaan ennätysmäärä tänä keväänä,ei työntekijät voi nyt tässä talous tilanteessa alkaa palkkaa vaatimaan kun se olis ois osakkeen omistajilta pois,millä ne tulis toimeen jos palkansaajille maksettais työnteosta.Yritystukia vaan lisää että riittää pörssissä jaettavaa.Kyllä on asiat mallillaan Suomessa.Kunpa vielä löytyisi työväenpuolue jota vois äänestää,mutta ainahan voi haaveilla se on ilmaista ja työttömälläkin on siihen hyvin aikaa.

      • Hommat

        Työväki ei nii tarvii puoluetta, kun ei niistä kukaan enää töissä käy. Yhteiskunnanrahoilla helpompi elää.


    • dsklfjksjdkkjl

      Mitä järkeä on edes ottaa vastaan tilauksia liian halvalla hinnalla, eihän niistä jää mitään käteenkään. Suuri vaiva tyhjän takia ja sitten menee vielä mainekin kun ei pystytä tekemään tilattua tuotetta kuin laittoman matalalla palkalla. Ulkomaisen työvoiman moraalikin voi olla mitä sattuu sillä palkalla, sitten jos joku huono työnlaatu alkaa aiheuttaa reklamaatioita ja takuukorjauksia niin koko projekti menee tappiolle kuitenkin. Eihän tuossa ole järjen häivääkään.
      Jos ei ole varaa tehdä kunnolla ja asiallisesti, ei sitä kannata tehdä ollenkaan.

      • Suomi.on.persläpi

        Eihän noin ajatella enää missään firmassa, nyt on vain ajatuksena että kaikki pois vaan mitä irti lähtee ja seurauksista piittaamatta. Jos tulee vaikeeta niin firma nurin ja uusi tilalle ja homma jatkuu entisellään.

        Laskun maksaa duunari ja valtio hyödyn korjaa osakkeenomistaja ja yrittäjä.
        Tämä on sitä ns. demokratiaa vai miten on, onkohan tämä sittenkin fasisimia kaikkine live ilmiöineen?


      • suomi.ihan.viimeisillään
        Suomi.on.persläpi kirjoitti:

        Eihän noin ajatella enää missään firmassa, nyt on vain ajatuksena että kaikki pois vaan mitä irti lähtee ja seurauksista piittaamatta. Jos tulee vaikeeta niin firma nurin ja uusi tilalle ja homma jatkuu entisellään.

        Laskun maksaa duunari ja valtio hyödyn korjaa osakkeenomistaja ja yrittäjä.
        Tämä on sitä ns. demokratiaa vai miten on, onkohan tämä sittenkin fasisimia kaikkine live ilmiöineen?

        Tuollaiseksi jos on mennyt niin kyllä on jo todella säälittävää ja epätoivoista pyristelyä väistämättömän edessä. Varmaan ihan viimeisiä aikoja eletään ennen Valtavaa Romahdusta jonka rinnalla 90-luvun lamakin oli lastenleikkiä.


    • Ärtynyt

      Huvittaa kun sijotusneuvojat höpöttää sijotusneuvoja että jos nyt edes viiskymppiä olis laittaa sijotuksiin niin olis kyllä 30vuoden päästä hyvä potti ja korkoa korko vielä päälle.Kyllä sukellus on lähellä eihän tässä taloushommassa ole mitään järkeä.Ihmisten pitäs ilman palkkaa tehdä työt ja yhteiskunta maksais.Mutta jos meillä ei ole sitä rahaa kun elääkkin pitää ja palkat ei riitä niin mistä se yhteiskunta (eli me) maksamme.Pystyskö EK:n tutkimuslaitos tämän selittään,tai edes Stubbi mun matikka ei veny tähän.

      • täyttä-kusetusta

        Sillon ku tavista houkutellaan sijoittamaan niin tuolloin on alamäki pörsissä jo pitkällä ja suursijoittajat kotiuttavat rahojaan ja pitää löytää se hölmö jolle musta pekka saataisiin kouraan joten pankit etsivät hölmöjä joilla on liikaa rahaa... sijoittamaan eli antamaan rahansa pois pankin kusetuksiin.

        Kuka tietää mitä yhteyksiä ja sidonnaisuuksia noilla pankkien ns. sijoituspäälliköillä on sijoittajiin ja pelimiehiin, voidaan pistää tahaallaan joku rahasto perseelleen että joku iso peluri saa voitot ja rahansa pois koko touhusta ja tavis vaan huomaa että rahat meni ja selitys on, voi voi!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3464
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1948
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1578
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1415
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe