Onko pakettiautoilu yksityiselle kallista?

pakuko

Eroaako ylläpitokustannukset juurikaan henkilöautoista? Harkitsen pakua koska tilaa ei ole koskaan liikaa ja pidän korkealla olevasta ohjaamosta.

9

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemustaon

      Isompi auto nyt vähän enemmän kuluttaa ja pääsääntöisesti isomman moottorin myötä huoltokulut muutaman kympin enemmän.
      Ajo ominaisuuden nyky pakuissa riittävällä tasolla ja tehoakin on riittävästi, jos nyt ei malliston nuhaisinta valitse.
      Osta pois

    • OnEroa

      Käyttövoimavero on pienempi pakussa kuin henkilöautossa.

    • wertyuiopåpo9ytr

      Jos puhutaan oikeasta pakettiautosta, niin ilmavastus ja paino nostavat henkilöautoon verrattuna kulutusta 3 - 5 L/100 km. Sillä ei ole merkitystä, jos hyötyajoa on, mutta itsensä siirtely ison kopin kera ei ole järkevää.

      • harkittava_vaihtoehto

        Mikä on tuo yksilöimätön "oikea paketiauto" kun niitä on pikkupakuista suurimpiin pitkiin ja korotettuihin malleihin saakka ja monilla eri konevaihtoehdoilla ja osa automaattivaihteellisiakin?

        "Suomen 20 kovinta työjuhtaa – näillä automalleilla on ajettu eniten kilometrejä"

        - https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/747bb859-094e-43af-8f62-71daf1023a75

        Toki eihän avaajakaan edes maninnut minkä kokoluokan paku häntä voisi kiinnostaa ja millaiseen ajoon ja millaisin kilometrein per vuosi.

        Polttoainekustannuksetkin riippuvat ihan käyttöolosuhteista ja vuosittaisista kilometreistä tyyliin; suurimmalta osin nurkka-ajoa, kesien joitakin viikonloppuja ja lomia lukuunottamatta vs. raskaampi ajo kuormattuna jossa paljon pitkiä moottoritiematkoja, jolloin suuri ilmanvastus vaikuttaa enempi kulutukseen. Mikäli ei aivan hurjasti aja, niin kulutuksella ei ole suurta merkitystä.

        Mikäli kaksi tai kolme istumapaikkaa riittävät, niin jokin paku on ihan harkittava ja monipuolinen vaihtoehto. Monelle riittää jo jokin pikkupaku Cadyn kokoluokassa, jollaiset evät suuresti leipää pyydä. Siinä se koppi kulkee mukana ilman ongelmia.

        Suomesta en tiedä, mutta joissakain maissa pakujen vuosittaiset käyttö- je veroluontoiset maksut ovat huomattavan edullisia vs. vastaavan koneen henkilöauto, joka kompensoi kummasti hieman korkeampaa kulutustakin.

        Itsellä on suunnitteilla / harkinnassa aivan sama siirto kun nykyisen auton vaihdan seuraavaan, eli omalla kohdalla lähinnä jokin pikkupaku suunnitteilla, joka olisi monipuolinen arki- ja vapaa-ajan kulkine, jonne voisi ottaa helposti reissuille mukaan pokupyöränkin koppiin piiloon ilman kikkailua. Auton voi lomamatkoilla kaupunkireissuilla parkkeerrata vaikka jonnekin maksuttomaan parkkiin ja jatkaa matkaa pyörällä, jolla saa aivan eri luokan ulottuvuuden kuin dallaillen tai sitten suunnistaa luontopoluille fiiliksien mukaan. Ehkä kopissa vois satunnaisesti nukkuakin, varsinkin jos takaosan äänieristäisi ja paneloisi siistiksi teltan korvikkeeksi (ei toki pakkasilla eikä suurilla helteillä).


    • riippuu-ajosta

      Ei pakua perus käytössä kannata pitää mutta minä hankin pakun siksi kun road trip kutsuu ensi keväällä 6kk pitkin ulkomaita. Siellä ei tarvitse edes välittää miten onko punkka autossa, kuten täällä tai tulee lisäverot ja paljon. Ulkomailla ei mitään ikinä sanota vaikka olisi kiinteästi punkat siellä. Ei tietenkään kannata toisille suomalaisille mainostaa ja näyttää tavaratilaasi tai sanot jotta hankalaa kun aina pitää kasata joka kerta kun ajaa vaikka et niin tee. Näitä kateellisia löytyy aina jotka otta akuvan ja käräyttää. Säästöä tule evaikka polttoainetta menee enemmän kun voi nukkua pakussa. On vessat ja suihkutkin joten ainoastaan pesulaa pitää välillä käyttää pyykkien pesuun.

      • harkittava_vaihtoehto

        "Ei pakua perus käytössä kannata pitää mutta minä hankin pakun siksi kun road trip kutsuu ensi keväällä 6kk pitkin ulkomaita."

        Riippuu ihan pakusta, kunkin käyttötarpeista ja mieltymyksistä, sillä ei näissä mitään yhden ainoan oikean totuuden absoluuttista totuutta ole. Osalla on paku arkiautona vuosista toisiin ja hyvin ovat ratkaisuunsa tyytyväisiä.

        Aikoinaan aikaan kuokka ja kirves, muuan duunikaveri hommasi vanhan Folkkarin Euroopan reissulleen, eristi ja paneloi sen siistiksi, nukkuen tyyliin patja ja makuupussi, sekä hoiti suihkut ja pääruokailut toisaalla. Vielä useaman vuoden jälkeen hänellä oli tuo sama paku arkiautonaan.

        T2: https://fr.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Transporter#T2_–_Transporter_2_-_Type_2_(1967–1979)

        Mutta olisit nyt kuitenkin kertonut millaisen reissupakun hommasit ja duunasitko / duunaatko siihen itse kaiken tarvitsemasi suihkuineen, millaisella suihkulla ja mitä kaikkia muita mutoksia teit / teet ... eristyksiä, panelointeja, aurinkokennoja jne. ? Riskeeraat tosin nukkuessa 'hieman' hikoilla kesähelteissä, mutta niin kuin sanonta kuuluu, niin reissussa rähjääntyy ;-)


      • riippuu-ajosta

        Ei kannata liikaa viritellä sillä verottaja iskee heti. Aurinkokennot ja lisäakut menee ja ne on.Kaikki muut rakennettu elementeiksi jotka näyttää poliisin silmiltä ihan perus kuormalta kun suomessa ajan. Lukitus kiskot kylläkin pakun pohjassa niille ja ne laillisia.Ulkomaille mennessä laitan kaikki kohdilleen ja kaikki löytyy mitä oikeassakin matkailuautossa. Autoa en mainosta jottei verottaja huomaa eikä tule videoita tubeen siitä tietenkään.


      • pakussa-matkaava
        riippuu-ajosta kirjoitti:

        Ei kannata liikaa viritellä sillä verottaja iskee heti. Aurinkokennot ja lisäakut menee ja ne on.Kaikki muut rakennettu elementeiksi jotka näyttää poliisin silmiltä ihan perus kuormalta kun suomessa ajan. Lukitus kiskot kylläkin pakun pohjassa niille ja ne laillisia.Ulkomaille mennessä laitan kaikki kohdilleen ja kaikki löytyy mitä oikeassakin matkailuautossa. Autoa en mainosta jottei verottaja huomaa eikä tule videoita tubeen siitä tietenkään.

        Juuri näin pitää tehdä. Ulkomailla ei muuten puututa onko kalusteet kiinni vai ei kun kyseessä ulkomaalainen auto. Ei siis kuvia ainakaan rekkarista eikä omalla nimellä. Samoin kun kertoo reissussa jotta asumiskuntoon laittaminen kestää puolisen tuntia kun jää paikalle niin ei voi verottajakaan itkeä koska luulee jotta aina purkaa kamat liikkeelle lähtiessä. Eikä sitä patjaa muuten tarvitse rullata vaikka kuinka kytät vänkää ei kukaan joustinpatkaakan rullaile kun kulkettaa autolle Pakussa saa siis retkeillä ja nuukkua ja olla vaikka lämmityskset ja kaasujääkaapit(jotka pitää kiinnittää muutenkin kunnolla kuljetuksen ajalksi).Verottaja ja kateelliset naapurit voi vain itkeä. Itse saanut nyt valmiiksi koottavan kalustuksen jonka saan 15 minuutissa yksin pystyyn vaikk apuran sen osiin ja ilman työkaluja kuten laki sanoo.Ilmanvaihtoa rukattu ja se laillista ettei kondenssiota tule ja lämmiin on webaston kiina kopio.


    • 323232

      Aika pieni kulutus näissä 2l turbo dieseleissä, niin pieni kun vai voi olla.

      6 vaihteinen transit ja hyvin liikahtaa, ajoasento hyvä ja korkeammalla.

      Sänky ja kaikki tarpeellinen mahtuu hyvin taakse, kompressori jääkaappi, tv, kahvinkeitin. Tälläisessä yöpyy ja viihtyy enemmän kuin jossain hotellissa. Kyllähän matkailu-autokin on hyvä ja ainoa vaihtoehto jos oikeasti haluaa asua autossa usein ja pidempiä aikoja ja viihtyä sisällä. Tai pitää ns toisena kotina.

      Suomessa pitäisi edelleen pudottaa veroja niin ihmiset ostaisi paljon matkailu-autoja ja myös pakettiautoja että käyttö halpaa myös pienituloisille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe