Juha Molarin uusi juoksuohjelma

Molarin blogissa on miehen uusi ohjelma maaliskuulle saakka. Koska miehen blogissa ei ole kommenttimahdollisuutta, niin sitten vaikka tässä...
A) paljon nopeustreeniä
B) paljon voimaharjoittelua erityisesti jalkoja
C) vähän peruslenkkien tekoa, tosin tuo yksi päivä pyhitetty pitkäkestoiselle aerobiselle treenille ja siinä on hurjasti tunteja.
Ja tähtäin taisi olla SM-maastot ja siellä 55-sarjan voitto.

Onko nopeus-ja kestävyysharjoittelu suhde onnistunut tuossa ohjelmassa, se mietityttää meikäläistä, joka painottaisi kyllä enemmän kestävyyttä. Tosin Juha Molarilla on ilmiömäinen vauhtikestävyys ja siksi ehkä tuo nopeuspsinotteisuus.
Ilmoita


192 Vastausta

Ketjusta on poistettu 28 sääntöjenvastaista viestiä.


Millä eväillä Molari aikoo voittaa SM-maastot M55-sarjassa? Mies ei ole juossut aikuisiällä yhtään kisaa ja ollut rapakunnossa vuosikausia. Vuoden treenaamisella? Ja sen jälkeen kaikki maan huiput, jotka ovat ikänsä kisanneet jäävät kuin nalli kalliolle? Hienoa että on tavoitteita, mutta pitäisikö edetä tyvestä latvaan ja aloitella hölkkäkisoista ja maaliinpääsystä.

Tulee olemaan kylmää kyytiä miehellä, jos vastoin aiempaa tapaansa ilmestyy joskus jonkun kisan lähtöviivalle. Pitäisiköhän lyödä taas vetoa eli siitä, että yhtään kisaa ei Molari tänäkään vuonna juokse.
3 VASTAUSTA:
Paljos tuo veto on
Jos katsoo miehen postauksia ja videoita, ei ole rapakunnossa todellakaan, vaikkei ole kisannut.
Kunnossa.kaiketi kirjoitti:
Jos katsoo miehen postauksia ja videoita, ei ole rapakunnossa todellakaan, vaikkei ole kisannut.
Jutut on juttuja ja viedot lyhyitä otoksia. Mies ei ole juossut aikuisiällä yhtään kisaa ja lihonut taas yli kymmenen kiloa. Pojat, joulupukkiakaan ei ole. Yhtään näyttöä puheilleen ei ole, trolli mikä trolli. Miehen henkilöhistorian tietäen, lähinnä ihmettelen että kukaan uskoo juttujaan.
+Lisää kommentti
Sivuiltaan lainattua " Vajaassa 3 kuukaudessa pois 14kg. Kerron kohta, miten se tapahtuu ... ".

Ei ole totta, peruskuntokaudesta puolet jo takana, kohta kisakausi alkamassa ja mies aikoo laihduttaa 14 kiloa. Miten sellaisen jälkeen voi olla tikissa? Täysin huuhaa-juttuja.
4 VASTAUSTA:
Molari voi käydä itäisen huoltoaseman pihamaalla ulkoiluttamassa lipereitään, kun ei kuitenkaan uskaltaudu huoltsikan vessaan "dopingtestiin".
VenäläinenVessa kirjoitti:
Molari voi käydä itäisen huoltoaseman pihamaalla ulkoiluttamassa lipereitään, kun ei kuitenkaan uskaltaudu huoltsikan vessaan "dopingtestiin".
Molarin blogissa oli jokin aika sitten juttua dopingaine Meldoniumista. Kirjoitteli siitä hyväksyvään ja ymmärtävään sävyyn. Tämä oli sitä aikaa kun venäläiset urheilijat jäivät isolla porukalla Meldonumin käytöstä kiinni. Sittemmin on tullut mieleen yhtä ja toista Molarin (oletetusta) treenauksesta, toistuvasta paikkojen paukkumisesta, ja nyt viimeisimpänä mielettömästä lihomisesta ihan hetkessä. Kun tähän yhdistää reissunsa Venäjälle (jossa Meldoniumia saa melko vapaasti) ja venäjäkontaktinsa niin heräähän tässä epäilys, että ei kai tässäkin mennä vippaskonsteilla eteenpäin?
Enonkosken bensikselä poristaan asiasta. Nyt mukaan ukko.
Tuletänne kirjoitti:
Enonkosken bensikselä poristaan asiasta. Nyt mukaan ukko.
Onko Enonkoskella tämä kuuluisa Liperi-Maraton? Kisassahan juostaa 42,195 km, paitsi Juha Molari juoksee vain ensimmäiset 100 metriä, koska a) ei nyt just ehdi juosta pitempään b) mestarin ei tarvitse enempää näyttöjä antaa c) antaa itse asiassa tasoitusta, koska juoksisi loppua kohden kiihtyvällä vaihdulla d) Molarin satasen aika kerrotaan kertoimella 421,95, joka laitetaan hänelle maratonin lopputulokseksi, koska miksi haaskata aikaa juoksemalla koko maraton. Kyllä loppuaika selviää jo 100 metrin juoksun jälkeen. Puhummehan Suomen sekä Venäjän kovakuntoisimmasta veteraanista Uralin tällä puolen, jonka ei tarvitse edes kisoihin osallistua.
+Lisää kommentti
Kuten arvata saattoi, ottihan se koville Juha "SM" Molarille, kun tuli vähän lunta tupaan. Blogissaan uhriudutaan asiaankuuluvasti. Pari huomiota herran kirjoituksesta.

Molari tuntuu pahastuvan kun ilmoille on heitetty vakavia epäilyksiä hänen kisakunnostaan ja esitetty myös perusteluita tästä. Nyt hän on keksinyt jonkin teorian miksi noin on ja että "menestyneet urheilijat eivät kuitenkaan yhtä pahasti piruile, kuin nuo huippuunsa viritetyt ikämiesjuoksijat sosiaalisessa mediassa nimimerkkien takana".

Molari unohtaa nyt asian kääntöpuolen: menestyneet urheilijat eivät myöskään uhoa juoksevansa suomenmestaruuksista ennen kuin ovat juosseet todennettuja tuloksia eli kisoja. Mestaruuksia ei saa excelissä laskemalla, blogeissa uhoamalla ja juoksemalla jotain vetoja puistossa ja postaamalla siitä satunnaisia Polarin otoksia. Ihan raaka peli on kuules Molari se, että ne pitää juosta kisassa ja yksikään Suomen mestari ei ole tullut ns. "puskista" ja kertalaakista juossut itsensä maailmankartalle, ilman ainuttakaan kisaa alla.

Mitä ihmettä mahtaa miehen päässä liikkua, kun tuollaisia luulee, että muka skippaa vuosien työn ja tuosta vaan vuoden treenaamalla nostaa itsensä maamme tuloskärkeen. Onko muka maan nykyinen veteraanien kova kärki niin joutavaa sakkia, että Molari hujauttaa pikku treenillä korkeimmalle pallille? Ihan kaikkea ei auttaisi suustaan päästää. Olisi varmaan parempi taktiikka ollut mennä kisoihin vaivihkaa ilman etukäteisrummutusta ja katsoa mihin rahkeet riittää. Sitten jos olisi ollut jotain, millä henkseleitä paukutella, niin sitten toki.

Tuon alun urputtamisen jälkeen seuraa blogissaan lapsellista selitystä pakarasta, nuhasta, lonkasta ja aiemminhan on kolottanut milloin mistäkin. Syitä löytyy, hohhoijaa. Ihan kuin nuo vastaavat pikkukrempat eivät olisi perussettiä kellä tahansa aktiivijuoksijalla.

Seuraavaksi Molari kirjoittaa ylimieliseen sävyynsä "ettei näe järkeä juosta hölkkäkisoja ja maksaa niistä". Ohhoh, eli tavallisten kuolevaisten kanssa kisaaminen ei kiinnosta. Ei ihme että miehen "kaveriseura" onkin aika suppea ja koostuu lähinnä saman tason vihaa pursuavista trolleista.

Kisoihin osallistumattomuudesta oli esittää taas lisää se vanha vellihousujuttu eli "kisoihin osallistumisen tarkoitus on minun vanhassa käsityksessä voitto. Kun en ole voittajan kunnossa, en juokse kilpaa". Mitäpä jos kaikki ajattelisivat noin, mitä siitä seuraisi? Aivan, aivan, maassamme ei juostaisi kisan kisaa, koska a) kaikki eivät toki voi voittaa b) aina löytyy joku joka on kovempi ja tällä päättömällä logiikalla ei voisi koskaan juosta kilpaa, koska c) ei etukäteen voi varmasti sanoa kuka kisan lopulta voittaa, oli tilastoajat mitä tahansa d) ja mikä ihmeen taivaallinen oikeus vain Molarilla olisi voittaa?

Minun puolestani on oikein hyvä että Molari jatkaa päätöntä treenaamistaan, on tasan varma että noilla metodeilla ei mies juokse koskaan edes sitä ensimmäistä maratoniaan tai tule pärjäämään lyhyemmillä matkoilla. Kohta paukkuu paikat niin, että juoksut on ohi lopullisesti. En viitsi edes kommentoida niitä perustavaa laatua olevia asioita, joita mies tekee aivan poskelleen, keksikööt itse. Miksi auttaa miestä, joka dissaa koko juoksijayhteisöä, meitä lukuisia aktiivijuoksijoita moisilla "en haaskaa aikaani hölkkäkisoihin" heitoillaan. Itse olen saanut vuosien myötä hyviä tuttavuuksia ja mukavia ihmiskontakteja kisojen kautta, paljon oppia, treenivinkkejä sekä kovia kisavastuksia. Kisaamaan oppii kisaamalla. Välillä on tullut turpaan, välillä on ollut oma vuoro pärjätä paremmin kuin kaverit, mutta Molari on unohtanut aivan kokonaan sen, että oikotietä ei huipulle ole. Se vaatii vuosien kisaamisen ja etenkin kokemusta kisaamisesta ja siitä ei pääse mies yli eikä ympäri.

Muistan nimittäin juoksufoorumilta erikoisen heittonsa (niitä ropisi tasaiseen tahtiin), kun kertoi että oli lyönyt juoksun kesken joskus nuorena, kun joku oli kirinyt lopussa rinnalle. Mitä kertoo ihmisluonteesta se, että ei sisuunnu moisesta ja vedä vaikka räkä lentäen kakkosena maaliin ja sitten onnittele rehdisti kaveria, joka oli sillä kertaa kovempi. Katos Juha, niin tekee reilu ja rehti urheilija, joka voittaa sitten itsekin joskus tulevaisuudessa, kun sen aika on. Sellainen ei keskeytä, jos joku tulee lopussa ohi tai jättää kokonaan kisan väliin, kun pelkää ettei voitakaan. Tosin tuon uhoamisen jälkeen voi kuvitella mikä naurunremakka siitä nousee, jos kisaamaan menee ja tulos onkin se mitä me muut odotamme, ei se mitä Molari luulottelee sen olevan.

"Veteraanien tuomio" saattaa olla julma, mutta niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Tätäpä faktaa ei juokseva liperimiehemme toki sulata, mutta se tässä on tarkoituskin. Katsele peiliin ja pitkään, ehkäpä joskus valaistut ja jos et, se on voi voi. Sen perusteella mitä miehestä netin syövereistä löytyy, olen hyvin skeptinen että tuosta asenne muuttuisi.
1 VASTAUS:
Tiukkaa settiä , mutta ymmärrettävää. Kuitenkin jo lähtökohtaisesti mennään niin, että Juha Molari treenaa Liikuntamyllyssä kovalla intensiteetillä ja esim. vetojen ajathan ovat hänen ikäiselleen todella hyviä, niin voisiko joku miehen tuolla nähnyt laittaa kommenttia hänen suorituksistaan?

Nimittäin, jospa mies on todellakin niin kovassa kunnossa kuin nuo blogitekstit kertovat? Sinänsä vaikuttaa minustakin, että virheitä on tässä treenaamisessa, mutta mutta...jos mies menee kuin tuulispää, niin ei nyt kaikki voi olla pielessäkään.
+Lisää kommentti
Älkää ruokkiko trollia... Sitä ihmettelen, että kaikkien puheidensa jälkeen (pikku googlettelulla niitä löytää) joku urheiluseura antaa hänen osallistua lasten valmennukseen
3 VASTAUSTA:
Tuo on totta. Mahtaakohan ne siellä olla tietoisia miehen taustoista?
Molarin wikisitaatit on melkoisen huimaa luettavaa. Ei ole todellakaan ihme, että edessä ei ole muuta uraa, kuin nykyinen.

https://fi.wikiquote.org/wiki/Juha_Molari
Anti-Lada kirjoitti:
Molarin wikisitaatit on melkoisen huimaa luettavaa. Ei ole todellakaan ihme, että edessä ei ole muuta uraa, kuin nykyinen.

https://fi.wikiquote.org/wiki/Juha_Molari
Juuri tuon kaltaisia juttuja tarkoitin. En lapsiani päästäisi tuollaisia solkenaan suoltaneen kaverin valmennettavaksi
+Lisää kommentti
Ammattimainen uhoaja-selittelijähän tuo vaikuttaa olevan. Uho on kova, mutta kaikki startit ja muut luotettavat näytöt jäävät tältä lahjakkuudelta puuttumaan. Cooper "helposti hölkäten 3500 tasolle" jne jne jne jne. Uhoa löytyy, näyttöä ei, ei sitten minkäänlaista.
Miehen sykemittaritallenteista muuten löytyy välillä viitteitä siitä että "juoksuharjoitus" saattaakin itseasiassa olla ajettu pyörällä.
Ja onhan hän pyörälläkin treenaillut, kesällä tai syksyllä hän kertoili jossakin ajaneensa, yllätys yllätys, "kevyesti polkien huonolla pyörällä" maantiekilpapyörällä ajaneen, tietenkin itseään nuoremman miehen ohi. Mitä muuta voisikaan odottaa kaverilta, joka polkee kuntopyörää aina maksimivastuksella ja vain harvoin alle 90min kerrallaan?
2 VASTAUSTA:
Sillähän tämä homma ratkeaa että kaveri ilmestyy viivalle edes johonkin kilpailutapahtumaan, josta jää tulos tuloslistaan. Ei tarvitse olla SM-kilpailu, hölkkä/maantiejuoksutapahtuma riittää, kunhan suoritus päätyy viralliseen tuloslistaan.
SM-tasolla väitetyllä kuntotasolla ei ole mitään häpeämistä, ei vaikka menisi Kalevan kisoihin. Hölkkä/maantiejuoksu taas on kenelle tahansa hyvä harjoitus ja sellaisessa huippujuoksija osoittaa arvostusta muille osallistujille, joista monet ovat vain kuntoilijoita.
Siitä saadaan tulos ja sen jälkeen miehen some-puheet saavat joko vahvan katteen tai vahvistuvat höpinöiksi.
Haluaako joku lyödä vetoa? Osallistuuko Juha mihinkään kilpailuun? Ei osallistu ja selityksiä kyllä löytyy.
Voin tarvittaessa myös maksaa hänen osallistumismaksunsa, jos homma on siitä kiinni. Matkakulut tuskin ovat ongelma kun PK-seudulta löytyy keväällä lukuisia juoksutapahtumia.
Niissä ei tosin voi pyörällä ajaen juoksutulosta tehdä.
Olikohan vuonna 2018, kun mainosti mahdollista maratonkuntoaan FB-sivuillaan (sittemmin paljastui, että yhtään kuninkuusmatkaa ei ole koskaan edes juossut). Puhui tuolloin että saattaisi osallistua johonkin pääkaupunkiseudun maratonille (olikohan HCM?), mutta "selitys 1, selitys 2, selitys n", johon joku sivuillaan kommentoiva sanoi että hän kyllä maksaa osallistumismaksun puolestaan. Tämäkään ei harmiksemme riittänyt, selitys taisi silloinkin olla että kun ei voita, niin ei mene, mutta toki voittaisi jos "selityksien 1-n" esteet poistuisivat, sekä voittaisi kisan kevyesti hölkäten. Aika olisi jotain 2.5 tunnin luokkaa maksimissaan. 55-vuotiaana.
Eli tässä valossa tarjoukset maksaa kisaosallistuminen, eivät tule tuottamaan tulosta.

Tuosta pyörällä ajosta tuli mieleen, että jos ajaa Polarin kellon kanssa lenkin fillarilla, mutta kirjaa sen juoksuksi, niin siitä ehkä puuttuu silloin kadenssi? Täytyypä kirjautua V-kontakteen ja tutkia "kansalaisjournalismina" vähän niitä tuloksia. Polariin tosiaankin pystyy muokkaamaan aikaa ja matkaa sekä valita juoksun profiiliksi, vaikka ajaisi fillarilla, mutta esimerkiksi erikoisen alhainen syke saattaa paljasta, että lenkkiä ei ole tehty juosten. Nehän ovat fillarilla tietenkin selvästi alhaisempia kuin juosten, jos edetään pyörällä juoksuvauhtia. Tosin maksimisykkeensä oli muistaakseni 200 ja leposyke jotain käsittämättömän alhaista, joten selitys kyllä siihenkin löytyy. Onhan kyse kenties poikkeusyksilöstä geneettisesti?

Jos Polarin tulokset menisivät myös Stravaan, niin silloin sinne menee pelkkä raakadata ja Polarissa muokatut tulokset eivät välittyisi sinne. Ei vaikka ottaisi exportin ja veisi ne jälkikäteen uudelleen Stravaan. Olisikin hyvä nähdä jonkun lenkkinsä data kokonaisuudessaan, josta näkisi onko esimerkiksi 30 km:n lenkillä pidetty taukoja, mikä on reitti sekä todelliset aloitus- ja lopetusajat sekä syke/nopeus/kadenssitiedot yksiselitteisesti.

Itse osallistun veikkaukseen kymmenen ruplan panoksella ja veikkaan että yhtään kisaa ei juokse vuonna 2019. Toki toivon, että juoksisi. Ja ainahan voi osallistua, käydä huono tuuri ja juosta kisasta ensimmäisen kilometrin täysillä ja sitten saattaa eksyä reitiltä tai keskeyttää selvältä kärkipaikalta pahaan loukkaantumiseen, jolloin DNF-tulos on tietenkin väistämätöntä.

Ehkäpä juoksijamme osallistuu sitten kisaan, kun usein blogiinsa postaamansa painokäyrä on saavuttanut sen Putin-jääkaappimagneetin sijainnin eli tavoitepainon 58 kg? Tätä päivää odotellessa.
+Lisää kommentti
Kyllä on näköjään kaverin itsekeskeisyys rajatonta sorttia. Itsestään ja harjoittelustaan pitää joka päivä blogia kirjoittaa. Esillä hinnalla millä hyvänsä, urheilulla tai Putinin rajattomalla ihailulla
Ilmoita
Kertokaa nyt Liikuntamyllyssä harjoittelevat, että onko mies niin kova kaveri kuin väittää. Saadaan tähänkin kiistaan selvyys.
Ilmoita
Ja siellä otsikon isäntä olikin eilen illalla avautunut taas blogissaan. Ja tietenkin kovasti uhriutuen, selitellen, ihmetellen ja toki antaen ymmärtää, että hän ei ole "syypää" mihinkään kohuun ympärillään.

Pari asiaa Molarille. Kukaan "tavis" ei halua somessa olla eri mieltä Molarin kanssa omalla nimellään, koska se tietää auttamatta maalittamista ("...veteraanit arvostelevat nimettöminä somessa"). Tästä voi lukea esimerkkejä mm. Torsti Sirenin, Aron ja lukuisten muiden enemmän julkisten henkilöiden osalta. Toistuvasti blogeissaan luetellaan FB-keskusteluketjujen peukuttajien ja osallistujien nimet, tittelit, työpaikat jne. Siitä sitten arvuuttelemaan, olisiko sellaisen kohteeksi mukavaa joutua sen perusteella, että täällä epäilee Molarin juoksutuloksia.

Molari kutsuu Liikuntamyllyyn juoksemaan ja toteamaan kuntonsa. Etäisyyksien vuoksi voisimme, ja iskeäksemme kaksi kärpästä yhdellä iskulla, tehdä niin että Molari osallistuu johonkin kisaan ja juoksee siellä tuloksen. Täältä voi jokainen etukäteistiedon kisasta saatuaan mennä mukaan ja mitata Molarin kisakunnon niin halutessaan. Jossain sisäradalla pyrähtely ei ole sama juttu kuin lähtölaukauksen saattelema juoksutapahtuma.

Molle myös kovasti toistelee fraasia "kovakuntoiset veteraanit arvostelevat", mutta nähdäkseni täällä ei ole kukaan muu kehunut olevansa mitenkään erityisen kovakuntoinen. Tästä vihjailee ainoastaan Molari blogissaan, kertomalla "kevyestä verryttelyhölkästä", joka on nopeudeltaan maan huippujen kisavauhtia. Vihjailut tähän tyyliin ovat läpinäkyviä ja lapsellisia. Jospa miehemme joskus oppii, että yhdet puhuu ja toiset tekee ja ne tekemiset voi varmistaa tulosliuskoilta. Itse arvostan jokaista ahkeraa kisailijaa, oli tuloksensa mitkä hyvänsä. Molarin arvostus tuntuu kohdistuvan vain titteleihin (professorit, olympiaurheilija, suomenmestari) ja tavalliset juoksuharrastajat keskinkertaisine tuloksineen ovat pelkkää harmaata massaa ex-pappisherralle. Jos se ei ole ylimielistä, niin mitä se sitten on?
Ilmoita
Molarilla ei tunnu olevan ihmisfysiologian termien ymmärrys kohdallaan. Kirjoittaa seuraavaa:
"Näin ikätoverini hölkkäävän radalla yli 5 minuutin kilometrivauhtia. En ihan ymmärtänyt sen tarkoitusta, sillä eihän se voi olla ainakaan hapenottokyvyn harjoittelua. Kun hölkkää oli vain pari kymmentä minuuttia, niin "treeni" on ehkä ajateltu kevyeksi palauttavaksi harjoitukseksi."

Eli hapenottokyvyn ja maksimaalisen hapenottokyvyn käsitteet sekä miten noita harjoitetaan eivät tunnu olevan hanskassa. Tuossa on samalla tuota muiden halveksuntaa, kun viitataan "yli viiden minuutin kilometrivauhtiin". Tuommoiset 20 minuuttia on ihan hyvä palauttava harkka ja juuri tuolla nopeudella. Mutta taitaa olla niin, että se mikä on Mollarille palauttava harkka, on muille täysiverinen kisasuoritus, niin on eri planeetalta miehen tulokset. Jokohan se on googlannut sen superkompensaation? Sekään ei tunnu olevan tuttu termi, koska harkkansa ja muu elämänrytmi on täysin päinvastoin sen edellyttämää toimintatapaa. Viittaan tällä siihen, että ruokailunsa on suorastaan vaarallisen ravinneköyhää ja kehittymisen vaatimaa lepoa ei ole lainkaan, yöunista puhumattakaan. Tässäkin fysiologiansa poikkeaa muiden planeetan vastaavien asukkaiden fysiologiasta.
Ilmoita
Jossakin videoklipissä kaveri juoksi paljon mainostamaansa 3min/km vauhtista (hänelle) hölkkää ja verryttelyvauhtia juoksumatolla. Jos katsoja yhtään ymmärtää juoksemisesta niin huomasi että kaveri juoksi siinä aivan äärirajoillaan sekä teknisesti että fyysisesti. Tekniikka hajosi lähes täysin ja kyse oli enemmän selviytymistaistelusta kaatumista ja maton vauhtia vastaan kuin reippaasta hölkästä ja verryttelystä.
Ei silti, minuutti 3min/km matolla on ihan kunnioitettava suoritus. Hölmöksi homma muuttuu siinä vaiheessa kun laittaa em. kaltaisen videon jakoon ja kuvailee juoksua helpoksi verryttelyksi.
Ilmoita
Siis ihan fantasiaahan noi jutut ovat. Videoista voi päätellä, että ihan kohtuullisessa kunnossa ikäisekseen heppu on, mutta ei lähelläkään omia väitteitään. Bongausmatka Liikuntamyllyyn?
6 VASTAUSTA:
Joo, samaa mieltä. Varsin hyväkuntoinen ikäisekseen, mutta jutut ovat täysin irrationaalista höpinää. Jotakinhan sekin kertoo, ettei kaveri pääse kisoihin, ei sitten millään. Selityksiä kyllä löytyy ja loukkaantuminen on ilmeisen syvää kun juttuja ei oikein kukaan niele.
Homma olisi kuitenkin helppo ratkaista: yksi hölkkäkisa ja siitä tulos tuloslistaan. Jos suorituskyky on sitä mitä hänen juttunsa antavat ymmärtää, niin homma on helppo osoittaa todeksi vaikka 10km hölkkäkisassa. Jos suorituskyky on juttujen tasolla, niin kymppi menee noin 33-35min haarukkaan. Omasta puolestani sanon että 35-alkuinen loppuaika kympin hölkkäkisan tuloslistassa ja minun puolestani epäily loppuu siihen.
Vaan eipä taida tulla tapahtumaan. Ei osallistuminen, eikä 35-alkuinen loppuaika.
Veteraanijuoksija kirjoitti:
Joo, samaa mieltä. Varsin hyväkuntoinen ikäisekseen, mutta jutut ovat täysin irrationaalista höpinää. Jotakinhan sekin kertoo, ettei kaveri pääse kisoihin, ei sitten millään. Selityksiä kyllä löytyy ja loukkaantuminen on ilmeisen syvää kun juttuja ei oikein kukaan niele.
Homma olisi kuitenkin helppo ratkaista: yksi hölkkäkisa ja siitä tulos tuloslistaan. Jos suorituskyky on sitä mitä hänen juttunsa antavat ymmärtää, niin homma on helppo osoittaa todeksi vaikka 10km hölkkäkisassa. Jos suorituskyky on juttujen tasolla, niin kymppi menee noin 33-35min haarukkaan. Omasta puolestani sanon että 35-alkuinen loppuaika kympin hölkkäkisan tuloslistassa ja minun puolestani epäily loppuu siihen.
Vaan eipä taida tulla tapahtumaan. Ei osallistuminen, eikä 35-alkuinen loppuaika.
Ei kai nyt ole vähän kateutta ilmassa? Juha Molari on nimittäin todella hyvässä kunnossa, vaikka siis harjoittelee " väärin", senhän näkee pelkästään katsomalla miestä, vai mitä? Myös videoklipit ja juoksukuvat kertovat, että töitä on tehty. Rapakunnossa on varmasti ollut joskus, mutta kyllähän miehellä on pohjia treenauksesta usean vuoden ajalta.
Kisoissa ei ole näkynyt, totta, mutta pitääkö sen jotenkin estää menestyminen vaikka SM-maastoissa? Sinänsä olisi hyödyllistä juosta kisoja alle ennen noita maastoja, mutta on sitä muutkin pärjänneet ilman kisakokemusta esim. loukkaantumisten jälkeen.
Molaria.hitaampi kirjoitti:
Ei kai nyt ole vähän kateutta ilmassa? Juha Molari on nimittäin todella hyvässä kunnossa, vaikka siis harjoittelee " väärin", senhän näkee pelkästään katsomalla miestä, vai mitä? Myös videoklipit ja juoksukuvat kertovat, että töitä on tehty. Rapakunnossa on varmasti ollut joskus, mutta kyllähän miehellä on pohjia treenauksesta usean vuoden ajalta.
Kisoissa ei ole näkynyt, totta, mutta pitääkö sen jotenkin estää menestyminen vaikka SM-maastoissa? Sinänsä olisi hyödyllistä juosta kisoja alle ennen noita maastoja, mutta on sitä muutkin pärjänneet ilman kisakokemusta esim. loukkaantumisten jälkeen.
Höpöhöpö. Jos tässä alkaisi kateelliseksi, saisi olla joka kisan jälkeen kateellinen. Kyse on siitä, että mies uhoaa olemattomilla tuloksilla ja rivien välistä naureskelee muiden treenivauhdeille. Puheille saa katetta parhaiten juoksemalla jonkun kisan, yhtään sen enempää ei ole tältä henkilöltä vaadittu, ei yhtään siis sen enempää, mutta kun sitä ei koskaan tapahdu, mutta juttua piisaa.

Juoksufoorumillakin uhosi juoksevansa kevyesti maratonin alle kolmen tunnin milloin tahansa, mutta miksi heitellä semmoisia juttuja, kun koskaan ei näitä tuloksia tulosliuskoille ilmesty. Sittemmin selvisi että maratonia ei ole koskaan toimestaan juostu. Jos minä sanon juoksevani maratonin alle kahden ja puolen tunnin, ei sitä puheista huolimatta kukaan usko, ennen kuin niin tapahtuu ja sen nimihaulla tulosliuskoilta löytää. Enkä voi alkaa vaatimaan muilta kunnioitusta siitä, että olen "kahden ja puolen tunnin maratonmies", pelkästään koska niin itse sanon. Jutut on juttuja, kunnes niihin tulee lihaa luiden ympärille.

Omia lenkkejä ja niistä tehtyjä "kuvakaappauksia" ei hyväksytä vaan maratonieninkin osalta ne pitää olla virallisesti hyväksytyissä kisoissa juostuja. Eli kelpaavat noiden kuninkuusmatkojen osalta 100MC:n tilastoihin. Mutta sen kympinkin kun edes kävisi juoksemassa ja siellä sen 35 alkuisen tuloksen, niin riittää jokin pikkukisakin, ei tartte olla virallinen mitattu kisamatka. Siitä saa jo osviittaa onko puheet ja todellisuus lainkaan samalla viivalla. Viedoklipit ja kuvat eivät kerro yhtään mitään suorituskyvystä hänen osaltaan, koska kaikki näyttö puuttuu koko 55 vuoden ajalta. Yhtään kisatulosta ei mistään löydy.
Joo, kateudesta tuskin on kenenkään kohdalla kyse.
Kyse on käsittämättömästä uhosta, johon kytkeytyy sekä suoraan että rivien välissä häpeilemätön itsekehu ja samalla halveksunta muita kohtaan.
Homma selkiäisi yhdellä kisastartilla, SM- tai ihan mikä tahansa startti josta kirjataan tulos näkyviin. Mutta sitähän emme tule näkemään.
Sinänsä minun on hivenen vaikea ymmärtää, mistä tämä kummallinen itsekehun tarve kumpuaa? Kaveri on oikein hyvässä kunnossa ikäisekseen. Jostakin syystä se ei kuitenkaan riitä, vaan omaa suorituskykyä täytyy liioitella kuin tarinoiden paroni von Münchausen, eli täysin irrallaan todellisuudesta. Kaveri kun on kertomallaan suorituskyvyllä maailman kärkikastia, mutta ei "kehtaa kilpailla kun on niin huono".
Ko. henkilö potkaistiin ulos Facebook:n juoksupalstalta, kun suoraan osoitti halveksuntansa toisia kohtaan haukkumalla tuloksia ja harjoituksia. Siellä myös paljasti täydellisen tietämättömyytensä harjoitusmääristä, maratoonarit kuulemma kevyilläkin jaksoilla vetävät 300km viikkoja. Trollaamista, itsensä kehumista, muiden haukkumista ja aina kun mahdollista väliin Venäjän ja Putinin ylistystä.

Mikä on miehen motivaatio?
HidasJuoksija kirjoitti:
Ko. henkilö potkaistiin ulos Facebook:n juoksupalstalta, kun suoraan osoitti halveksuntansa toisia kohtaan haukkumalla tuloksia ja harjoituksia. Siellä myös paljasti täydellisen tietämättömyytensä harjoitusmääristä, maratoonarit kuulemma kevyilläkin jaksoilla vetävät 300km viikkoja. Trollaamista, itsensä kehumista, muiden haukkumista ja aina kun mahdollista väliin Venäjän ja Putinin ylistystä.

Mikä on miehen motivaatio?
Melkein pitäisi kysyä että mikä on miehen diagnoosi? Puheensä 10 000 km:n omista juoksumääristä per vuosi menee samaan totaalisen liioittelun sarjaan, että kenties kyse on pakonomaisesta valehtelun tarpeesta?
+Lisää kommentti
Kävin katsomassa "jalkatreenivideonsa". Painoja on niin paljon että tapit notkuu, mutta eipä käy jalat 90 asteen kulmassa, ei lähelläkään. Minimaalinen alasmeno ja se siitä.
Kuka tahansa kukkakeppi tekee samanlaisen feikkikyykyn tuolla tavalla. Siitä nähdään taas juttujen ja todellisuuden ero. Samoin etunojavideonsa, kiemurteli kuin lapamato, punnerrus on 2/3 koko liikkeestä ja kädet ihan hapoilla lopussa. Ei taida sataa punnerrusta tulla lähimainkaan.
Tämä lienee sitä vaihtoehtoista totuutta, jota Venäjän valtiojohtokin tarjoaa, joten saman koulukunnan henkilöltä voi odottaa samaa näissä urheiluasioissakin. Totuus on se mitä itse haluaa, ei se mitä se oikeasti on.
3 VASTAUSTA:
Entäs jos Molari vetää nelosen maastoissa alle 13 minuuttia tai vähän päälle?
Tähtään15.30alitukseen kirjoitti:
Entäs jos Molari vetää nelosen maastoissa alle 13 minuuttia tai vähän päälle?
Kyllä tuollainen ihmemies vetää sen takaperin juostenkin.
Tähtään15.30alitukseen kirjoitti:
Entäs jos Molari vetää nelosen maastoissa alle 13 minuuttia tai vähän päälle?
Löytyy vuoden 1980 maastojuoksun sm-kisoista nelosen tulos: 14.50. Oli sillä ajalla B-poikien kisan sijalla 124. Sinä vuonna siis meni kertomansa mukaan 20 km alle 1.10???
+Lisää kommentti
Taisi jossakin bloginsa mukaan juosta matolla,jossa nopeuden voi nostaa kolmeenkymppiin ja tämä vielä ei ollut vaikeaa juosta. Siis vauhtia oli noin 12 sekunnin vauhti satasella, jos oikein tuli laskettua, mikä on hirmuisen menoa hänen ikäiselle miehelle, jos pystyi vaikka 200 metriä painamaan tuolla tempolla.
5 VASTAUSTA:
No, jossakin videossa mies tosiaan juoksi matolla lyhyen pätkän 3min/km (sikäli kun vauhti tosiasiassa oli 3min/km eikä hitaampi). Siitä näki sokeakin että aivan äärirajoilla mentiin sekä fyysisesti että teknisesti. Kyse oli lähinnä selviytymiskamppailusta. Mies itse kuvaili sitä kuitenkin helpoksi hölkäksi, verryttelyksi tai jotakin sinnepäin kuten tapansa on.
3min/km on kunnioitettava vauhti lähes kenelle tahansa iästä riippumatta, mutta sen kuvaileminen hölkäksi tai verryttelyksi osoittaa kyllä lähinnä von Münchausen ilmiötä ja samalla rivien välissä muiden juoksijoiden halveksuntaa. Kaikille muille 50+ juoksijoille ja nuoremmillekin minuutin vedot matolla 3min/km ovat kaikkea muuta kuin helppoa hölkkää ja verryttelyä.
Säästyisi paljon aikaa, rahaa ja polttoainetta kun voisikin kisat ratkaista sillä, että nappaa itsestään pienen videoklipin juoksemassa ja esittää oman arvionsa jonkun matkan loppuajasta. Nämä sitten lähetetään kisajärjestäjille, jotka laativat siitä tulosluettelon. Helppoa eikö totta? Kisaformaatti voitaisiin nimetä "Molari-kisoiksi", ulotetaan siis nykyinen tietotekniikka näin etäjuoksemisen merkeissä tällekin elämän osa-alueelle.
LätsisP kirjoitti:
Säästyisi paljon aikaa, rahaa ja polttoainetta kun voisikin kisat ratkaista sillä, että nappaa itsestään pienen videoklipin juoksemassa ja esittää oman arvionsa jonkun matkan loppuajasta. Nämä sitten lähetetään kisajärjestäjille, jotka laativat siitä tulosluettelon. Helppoa eikö totta? Kisaformaatti voitaisiin nimetä "Molari-kisoiksi", ulotetaan siis nykyinen tietotekniikka näin etäjuoksemisen merkeissä tällekin elämän osa-alueelle.
No näinpä! Mitä järkeä kenenkään lähteä mihinkään kisoihin tai tapahtumiin kun voi mennä lähimmälle urheilukentälle, juosta 50m kellottaen ja sitten vaan kertoo tuloksen sellaisella kertoimella että saadaan halutun matkan tulos :)

Samaa metodia voitaisiin soveltaa myös huippukestävyysurheiluun: viedään urheilijat testeihin ja kovimman VO2 max:n puhaltanut urheilija on lajinsa maailmanmestari tai olympiavoittaja, riippuen siitä onko olympiavuosi. Tosin eiköhän tässäkin tapauksessa mestari ole jo tiedossa, jos hän viitsisi mennä testiin. Vaan mitäpä sitä turhaan mennä, eihän vanha mies kuitenkaan puhalla kuin vähän yli 110ml/kg/min.
Vai olikohan sittenkin niin että testituloksen ei sittenkään ole todettu suoraan korreloivan kisatuloksen kanssa?!
Koska en enää kehity muuten, rupean treenaaman samaan tyyliin. Suunnitteilla ainakin kolme reeniä päivässä: aerobinen kevyesti 3min/km juoksuvauhdilla 30 km,;yksi vauhdikkaampi treeni sisältäen mm 100x100m vetoja 12-13 sekuntia kevyesti rullaillen ja kolmas voimaharjoittelua laitteiden maksimipainoilla 5x10 sarjoja. Syön aamulla juustosiivun ja juon lasin vettä (multivitamiinitabletti joukossa). Päivällä syön lounaaksi appelsiinin ja päivälliseksi kananmunan. Jokaisesta treenistä julkaisen jotain. Ja muistan ihaillen katsella Putinin kuvaa harjoitusten yhteydessä
Kuulostaa hyvältä setiltä. Itse melkein vetäisin nuo jalkatreenit mieluummin ennen noita vetoja, jotta ne menee varmasti tukkoon. Ja vedot painoliiveissä tietysti. No maitohappo, no gain ja sama venäjäksi. Palautus hoituu kun polkee parvekkeella kaksi ja puoli tuntia kuntopyörää maksivastuksella 50 asteen helteessä. Se on hyvä lisätä päivään, sillä alle neljän treenin päivä on feikkitreeniä. Ennen kisoja sitten perinteisesti kisaviikolla semmoiset 15 kiloa painoa pois, niin kulkee maksimaalisesti.
+Lisää kommentti
Tässä tämän superveteraanin viimeisin:
Blogissaan kaveri kertoo vähän "hölkkäilleensä kevyesti". Kevyesti tarkoittaa hänen tasollaan 3min/km vauhtia. Blogissaan hän kertoo pystyvänsä suotuisissa oloissa juoksemaan tätä vauhtia 4 kilometriä. Eli superveteraani kertoo juoksevansa 4000m Cooperin kunhan olot ovat suotuisat.
Sisällähän olot ovat vakiot, joten eiköhän tämä 4-tonnin hölkkä 12 minuutissa onnistu jonkun aamuverryttelyn yhteydessä.
Blogissa oli myös lupaus SM-maastoista ja alle 3min/km vauhdeista. Äkkiseltään tulisi mieleen että 4-tonnin helpolla Cooperilla oikea sarja olisi SM-tasolla M-YL eikä M-55.
7 VASTAUSTA:
3000m:n Suomen ennätys 55 vuotiaiden sarjassa on 9.46,47, Heimo Kärkkäisellä. Eli pian näemme tuon ennätyksen paranevan liki minuutilla!
Tänään hallikisoissa M55 voitto irtosi ajalla 10.34,81. Molarihan olisi tuon kävellyt, jos 3min/km kilsavauhti on hänelle hölkkää
Epäuskoinen kirjoitti:
Tänään hallikisoissa M55 voitto irtosi ajalla 10.34,81. Molarihan olisi tuon kävellyt, jos 3min/km kilsavauhti on hänelle hölkkää
Näinpä! Suotuisissa oloissa tämä ihmeveteraani pystyy oman arvionsa mukaan juoksemaan 3min/km tai jopa vähän alle 4 kilometriä.
Eli todennäköisesti useampi ikäluokan SE menee romukoppaan heti kun tämä superveteraani vain pääsisi viivalle.
Tietysti asiaa voi jonkin verran hankaloittaa se, että numerolappu rinnassa pitää ihan oikeasti juosta koko matka, eikä 50m alamäkeen ja myötätuuleen riitäkään. Myös polkupyörällä juoksukilpailun viivalle ei oikein ole mahdollista kilpailijan roolissa tulla, joten joitakin haasteita tietysti saattaa tällä von Münchausenilla olla.
Uhoa on. Mutta myös ihan oikeasti äärettömän kovakuntoinen mies. Uskon, että on oikeasti lähes 4000 metrin Coopperin kunnossa. Ei kannata yhtään aliarvioida.
CooperAlle12min kirjoitti:
Uhoa on. Mutta myös ihan oikeasti äärettömän kovakuntoinen mies. Uskon, että on oikeasti lähes 4000 metrin Coopperin kunnossa. Ei kannata yhtään aliarvioida.
Minä en usko. Ei ole kaveri lähelläkään 4000m Cooper-kuntoa muualla kuin puheissaan.
CooperAlle12min kirjoitti:
Uhoa on. Mutta myös ihan oikeasti äärettömän kovakuntoinen mies. Uskon, että on oikeasti lähes 4000 metrin Coopperin kunnossa. Ei kannata yhtään aliarvioida.
Eihän tulokset ole koskaan uskon asioita, ne joko juostaan tai ei juosta.

Molari voisi nyt helposti lunastaa puheitaan ja kertoa meille mikä on viimeisin Cooperin tulos viime tai tältä vuodelta, missä se on juostu ja voiko sen jostain varmistaa. Ja jos ei ole tullut juostua ihan lähiaikoina, niin kännykkäkamera katsomoon, videokuvaus päälle ja reilu 12 minuutin klippi tallennukseen. Siitä voi jokainen sitten laskea kierrokset sekä todentaa 12 minuutin aikana juostun määrän. Tämä blogiin esille. Ne itse tehdyt screenshotit lenkeistä eivät herätä riittävästi luottamusta. Niistä ei selviä oleellisia asioita.

Helppoa kuin heinänteko, vai mitä? Joten nyt on loistava mahdollisuus laittaa kanssakisaajilta luu kurkkuun ja julkaista tiiseri kisakunnosta tässä vaiheessa peruskuntokautta. Videon teko onnistunee tällä viikolla aamutreenien ohessa. Se käy myös hyvästä treenistä, joten hukkaan se ei mene.
ToinenVeteraani kirjoitti:
Eihän tulokset ole koskaan uskon asioita, ne joko juostaan tai ei juosta.

Molari voisi nyt helposti lunastaa puheitaan ja kertoa meille mikä on viimeisin Cooperin tulos viime tai tältä vuodelta, missä se on juostu ja voiko sen jostain varmistaa. Ja jos ei ole tullut juostua ihan lähiaikoina, niin kännykkäkamera katsomoon, videokuvaus päälle ja reilu 12 minuutin klippi tallennukseen. Siitä voi jokainen sitten laskea kierrokset sekä todentaa 12 minuutin aikana juostun määrän. Tämä blogiin esille. Ne itse tehdyt screenshotit lenkeistä eivät herätä riittävästi luottamusta. Niistä ei selviä oleellisia asioita.

Helppoa kuin heinänteko, vai mitä? Joten nyt on loistava mahdollisuus laittaa kanssakisaajilta luu kurkkuun ja julkaista tiiseri kisakunnosta tässä vaiheessa peruskuntokautta. Videon teko onnistunee tällä viikolla aamutreenien ohessa. Se käy myös hyvästä treenistä, joten hukkaan se ei mene.
Juuri näin!
Kaveri kertoi pystyvänsä juoksemaan helposti 4km 3min/km tai vähän se allekin.
Tämä tosiaan on helppo näyttää toteen kuvaamalla.
Omasta puolestani voin myös sanoa että minun vakuuttamiseksi riittää myös 3000m alle 9min. Tämän nyt ainakin pitäisi olla helppoa kauraa. Tai no, helpotan vielä sen verran että 3000m alle 9.30 riittää minut vakuuttamaan siitä että jutuille on pohjaa.
Haluaako joku lyödä vetoa nähdäänkö luotettavsti dokumentoitu 3000m tai Cooper?
+Lisää kommentti
Blogissaan jatkui muiden vähättely: " ...kun en näe syytä ottaa osaa kaikenlaisiin kisoihin. "

Vai että "kaikenlaisiin kisoihin", voiko tuon suorempaan enää vihjata mitä ajattelee meistä muista juoksuharrastajista. Juuri tuon takia saikin lähtöpassit Juoksufoorumilta. Kannattaisi muistaa sieltä entisen ammattinsa oppikirjasta lause 'Mutta joka itsensä ylentää, se alennetaan'.
2 VASTAUSTA:
3 min/ km on 55-vuotiaalle todella kunnioitettava vauhti, 10 vuotta nuoremmillekin myös.
Kuitenkaan se ei ole mahdoton, mutta vaatii poikkeuksellisen hapenottokyvyn tuon ikäiselle ja pitkän treenausajan ilman loukkaantumisia sekä lihashuolto ja palautumisen pitää olla kunnossa. Samoin ravinto-asioiden pitää olla balanssissa.

Onko Juha Motarilla nämä asiat kunnossa? Jos ovat, niin pystyykö sittenkään yli kahta kilometriä tuolla vauhdilla, jos pystyy, 3000 m SE on hanskassa. 4000 metriä cooperissa ei tule kuitenkaan olemaan mielestäni mahdollista, sehän tarkoittaisi Sm-maastojen yleisen sarjan erinomaista sijoitusta. Kenties 10 parhaan joukkoon.
Juoksutarkkailija kirjoitti:
3 min/ km on 55-vuotiaalle todella kunnioitettava vauhti, 10 vuotta nuoremmillekin myös.
Kuitenkaan se ei ole mahdoton, mutta vaatii poikkeuksellisen hapenottokyvyn tuon ikäiselle ja pitkän treenausajan ilman loukkaantumisia sekä lihashuolto ja palautumisen pitää olla kunnossa. Samoin ravinto-asioiden pitää olla balanssissa.

Onko Juha Motarilla nämä asiat kunnossa? Jos ovat, niin pystyykö sittenkään yli kahta kilometriä tuolla vauhdilla, jos pystyy, 3000 m SE on hanskassa. 4000 metriä cooperissa ei tule kuitenkaan olemaan mielestäni mahdollista, sehän tarkoittaisi Sm-maastojen yleisen sarjan erinomaista sijoitusta. Kenties 10 parhaan joukkoon.
Pohditaanpa vielä hiukan tätä asiaa. Videoiden perusteella kyseisen henkilön juoksutekniikka ei ole mitenkään poikkeuksellisen hyvä, ennemminkin siinä on nähtävissä pieniä puutteita, jopa aavistuksenomaista "pönkkäaskelta". Näin ollen poikkeuksellisen hyvää tekniikkaa ei ole kompensoimaan puutteita.
Mietitäänpä Cooper-tulosta hieman. Sami Jauhojärven Cooper oli parhaimmillaan vähän alle 4000m. Mies oli hiihdon olympiavoittaja. Harri Kirvesniemi lienee hiihtäjistämme parhaita juoksijoita. Hän juoksi hiukan päälle 4000m. Huippusuunnistaja Mårten Boströmin Coopertulos on vähän päälle 4000m.
Minun on mahdotonta uskoa, että 55-vuotias, minkäänlaista kilpaurheilutaustaa omaava mies juoksentelisi samanlaisia Coopertuloksia kuin hiihdon, suunnistuksen ja muiden kestävyyslajien huiput ovat juosseet.
Muutenkin 4000m tuloksella tosiaan esim. ikäluokan Suomenennätyksiä lyödään murskaksi ja SM-maastoissakin vastusta löytyy lähinnä MYL sarjasta oman ikäluokan sijaan.
Mutta mikäs siinä, jos nelisen kilsaa menee 3min/km ja vähän alle, niin onhan meillä siinä todellinen maailmanluokan 55-vuotias juoksija. Minusta hänet olisi saatava ehdottomasti kisoihin ja veteraaniluokkien kv. kisoihin mukaan.
+Lisää kommentti
Näissä on nyt vähän se ongelma, että unohdetaan Molarin olevan tosissaan. Mies siis ihan todistetusti tähtää huimiin suorituksiin ja on valmis panemaan itsensä likoon ihan julkisesti. Jos kuntotaso ei olisi niin raudanluja, niin mikä olisi sitten motiivina akateemisella tohtoristason miehellä kirjoitella puutaheinää?

Tokihan usko on liian luja, itsevarmuus on lipsumassa pahasti itsekehuksi, mutta siltikin kaikesta päätellen mies on oman ikäluokkansa ehdottomassa kärjessä jopa kansainvälisesti, vaikkei nyt yliluonnollisiin sankaritekoihin tyyliin 4000m cooperin testissä varmaan ylläkään.
Mutta Janakkalassa on todella mielenkiintoista seurata, miten Molari homman hoitaa. Paineita mies ainakin osaa kasata päällensä enemmän kuin riittävästi.
5 VASTAUSTA:
Kun googlaat akateemisen tohtorismiehen henkilöhistorian ja katsot sekä kuvat että linkit, niin sieltä tulee sellaista tavaraa että se vie kaiken uskottavuuden puheiltaan. En mene sen enempää yksityiskohtiin, sillä kaikki on vapaasti netistä luettavissa. Mutta kuten jo on aiemmin mainittu sivujuonteena, sai lähteä käyttäytymisensä takia Juoksufoorumilta ja se tapahtui ihan syystä. Akateeminen tohtorismies on tällä hetkellä oman ilmoituksensa mukaan siivoja, ei enää eikä jatkossakaan koulutustaan vastaavissa tehtävissä. Kaikki on luettavissa vapaasti blogistaan ja muista lähteistä, syistä alkaen, seurauksiin päätyen.

Tässä valossa on siis uskomatonta tekstiä, että vielä edes kirjoitetaan tyyliin "kaikesta päätellen mies on oman ikäluokkansa ehdottomassa kärjessä jopa kansainvälisesti", kun mitään meriittejä ei ole, siis ei yhtään mitään muuta kuin kysenalaiset jutut omassa blogissa. Ei ensimmäistäkään kisaa, ei kisahistoriaa ja taustaa kestävyysurheilusta pitkältä ajanjaksolta ja ikää on jo 55 vuotta. Ei ensimmäistäkään silminnäkijähavaintoa tai kanssalenkkeilijää, joka omalla nimellä ja kasvoilla vahvistaisi näitä höpinöitä. Tulokset juostaan, ei ilmoiteta yksipuolisesti omassa blogissa tai jossain VKontaktessa, tai "olla vaan kovasti tosissaan", jolloin ne muuttuvat kuin ihmeen kaupalla todeksi.

Tämän faktan yli ei voi kukaan kävellä ja kauanko tätä tosiseikkaa täytyy jankuttaa, vai onko taktiikkana toista noita pötypuheita, kunnes niistä tulee totta? Tämä lähestymistapa kuulostaa kyllä kovin tutulta "geopoliittisista" piireistä. Nyt järki käteen näissä spekuloinneissa ja paras jättää kyseinen marginaalitapaus omaan rauhaansa touhuttamaan.

Nyt kaiken lisäksi treenimetodikseen on vetäisty todellinen ässien ässä pöytään - painoliivit aamusta iltaan päällä. En ollut kenenkään kuullut tuon vaikeammaksi, epäloogisemmaksi ja epätarkoituksenmukaisemmaksi treenaamistaan vielä tehneen, mutta nyt on sekin nähty. On siinä jänteet ja nivelet kovilla, kun tahkoaa viikonlopun kolmenkympin pitkistä, juoksutekniikkakin tykkää hyvää. Pyörällä se menee tietenkin helpommin.
Henkilöhistoria on värikäs, se on myönnettävä. Ja jonkun kanssatreenaajan kommentit olisivat enemmän kuin tarpeen, jolloin puheet saisivat lihaa ympärilleen. Mutta en vain jaksa uskoa, että mies ehdoin tahdoin lähtisi huijaamaan ja tekemään itsensä naurunalaiseksi. Mitä sillä saisi?

Eli vaikka itsekehu tuntuu ottavan vallan, niin kaikesta huolimatta kyseessä on oltava poikkeuksellisen kovakuntoinen juoksija. Kisatulosta kyllä olisi saatava näkyviin, jolla tuota kuntotasoa voisi todentaa.

Painoliivistä olen samaa mieltä, sen jatkuva käyttö on järjetön teko.
Kyllä konkarit tietää. Kun ei ihtellä enää kulje, voi alkaa viisastella mopolla keulivien nuorten kustannuksella. Kyllä minä tiedän kin! 24h juokussa nähty vauhtinjakoo täysiä matkaan ja koko ajan voimia säästämättä niin lujaa kuin vain pystyy. Buah hahhah raah!
Juoksutarkkailija kirjoitti:
Henkilöhistoria on värikäs, se on myönnettävä. Ja jonkun kanssatreenaajan kommentit olisivat enemmän kuin tarpeen, jolloin puheet saisivat lihaa ympärilleen. Mutta en vain jaksa uskoa, että mies ehdoin tahdoin lähtisi huijaamaan ja tekemään itsensä naurunalaiseksi. Mitä sillä saisi?

Eli vaikka itsekehu tuntuu ottavan vallan, niin kaikesta huolimatta kyseessä on oltava poikkeuksellisen kovakuntoinen juoksija. Kisatulosta kyllä olisi saatava näkyviin, jolla tuota kuntotasoa voisi todentaa.

Painoliivistä olen samaa mieltä, sen jatkuva käyttö on järjetön teko.
Hyvä juoksutarkkailija: jos kirjoittaisin tähän mikä on arvioni mukaan Molarin juttujen pontimena, viestini poistettaisiin, joten jätän kirjoittamatta. Sanotaan nyt vaikka näin, että joillekin ei ole niin väliä, vaikka joutuisikin lopuksi naurunalaiseksi, tärkeintä on pitää kuhinaa yllä. Olen joskus ajatellut että jos Visa Mäkisellä ei ole juuri nyt hyviä ideoita ns. "huumorileffan" tekoon, niin tässä olisi hyvä täky, josta voisi tehdä leffan jos toisenkin. Jotta pysyttäisiin myös juoksuaiheessa, aprikoinkin että näemmeköhän tällä viikolla Cooperin testin tuloksia?
VeteraaniPekka kirjoitti:
Hyvä juoksutarkkailija: jos kirjoittaisin tähän mikä on arvioni mukaan Molarin juttujen pontimena, viestini poistettaisiin, joten jätän kirjoittamatta. Sanotaan nyt vaikka näin, että joillekin ei ole niin väliä, vaikka joutuisikin lopuksi naurunalaiseksi, tärkeintä on pitää kuhinaa yllä. Olen joskus ajatellut että jos Visa Mäkisellä ei ole juuri nyt hyviä ideoita ns. "huumorileffan" tekoon, niin tässä olisi hyvä täky, josta voisi tehdä leffan jos toisenkin. Jotta pysyttäisiin myös juoksuaiheessa, aprikoinkin että näemmeköhän tällä viikolla Cooperin testin tuloksia?
Juha Molari on aktiivinen blogikirjoittaja sekä Vkontakten päivittäjä. Oletan, että saamme kyllä lähes päivittäin tietoja treeneista kuten ennenkin ja varmasti myös testeistä, ehkä tuosta Cooperista. Jos tulee todistettua faktaa hirmukunnosta, mitä nyt kirjoitusten perusteella on lupa odottaa, niin otan pipon päästä silkasta kunnioitukesta ja seison 10 minuuttia asennossa. Luotan kyllä siihen, että kuntoa on muussakin kuin puheissa.
+Lisää kommentti
Kyllä! Aivan varmasti saamme nauttia itsekehuisista teksteistä koko kevättalven. Sitten alkaakin selittely miksi hän ei pääsekään Janakkalaan. Kenties matka on liian pitkä, eikä köyhällä miehellä ole varaa matkustaa niin kauas. Kenties jokin takareiden yllättävä vamma estää kunnon kehittymisen hänen haluamalleen tasolle. SM-mitaliinhan taso toki riittäisi, mutta mies ei halua kilpailla kun kunto on huono. Tai - tai - tai - selityksiä kyllä tulee riittämään KUN häntä ei tänäkään vuonna nähdä SM-maastoissa tai missään muuallakaan viivalla numero rinnassa.
Ilmoita
Ja viimeisenä valttikorttina on tietenkin se keskeytys kärkisijalta tai "eksyminen" reitiltä. Kilometrin spurtti ja sitten "vammautuinen". Sen jälkeen spekulatiiviset loppuaikalaskelmat kilsan perusteella Vkontakteen, omaan blogiin, bulvaanien ja kakkosnimimerkkien kehut täällä, kenties artikkeli MV-lehteen otsikolla "Janakkalan moraalinen voittaja ja todellinen mestari on tässä [Molarin kuva ilman paitaa] - natottajat lyöty kotikentällään äiti-Venäjän rakoon".
Ilmoita
Missähän cooper-testin tulos viipyy?
2 VASTAUSTA:
Nyt juuri ei varmaan pysty koska on painoliivi päällä pl suihku ja nukkuminen. No, 10kg on laskennallisesti noin -10% juoksuvauhdista, joten minun puolestani 3600 tulos riittää liivi päällä. Tai no, sanotaanko vaikka 3300m. Sen pitäisi mennä hölkkävauhdilla painoliivinkin kanssa.
Sovitaan ainakin se, että juoksumatolla juostua cooperia ei hyväksytä. Blogissaan on ollut hiljaista juoksuhommista, liekö niin raskasta tuo painoliivin kanssa eläminen, että sitä pitää keventää maalittamalla taas ihmisiä sivuillaan. Ja sen tekee mies, jonka juoksemisesta tuntemattomat eivät saisi puhua, mutta hän saa puhua kestä tahansa ja mitä tahansa.

Tuossa yhdelle Janakkalaan menijälle kerroinkin että nyt on kova paikka edessä, sillä sinne on tulossa mies, joka juoksee talvella jäisellä pinnalla 3 min/km vauhdilla, kesällä reippaasti sen alle, kunhan luotiliivit riisuu. Käski välittää tiedon että kyse ei ole maastopyöräkisasta ;)
+Lisää kommentti
Itsensä saa helposti rikki helposti reenaamalla liikaa, painoliivit nopeuttavat sitä. Varsinkin, jos ikää on 50 ja yli.

Realismi on hyvä muistaa kunnianhimon lieventäjänä. Samaa sanoisin Jodlaajalle, jäitä hattuun. Tekoja, ei sanoja. Kehu itseäsi jälkeenpäin, sitten kun suoritukset on tehty.
Odotellaan.
Ilmoita
Varsin vakuuttavaa yhdenjalankyykkyä vk-videollaan. Ainakin jos kyykkyä tehdään parikymmentäminuuttia/jalka. Tosin videolla nähtävällä keskivartalon hallinnalla (jota ei näytä olevan) tuskin menee edes minuuttia/jalka, joka on sekin kuitenkin 50-60 toistoa putkeen. Toisaalta, mitäpä se nyt on miehelle joka tekee kyseistä liikettä 20min/jalka.
Huikea hupiukko kyllä! Harmi kun en ole aikaisemmin moista noteerannut. Nuo videothan ovat ihan viihdeohjelmatasoa, joku Kummeli oli kevyttä noihin verrattuna.
1 VASTAUS:
Mutta kyllä videolla nousi 50kg helposti. Mies on kunnossa!
+Lisää kommentti
Epäilen vähän tuota kilomäärää.
50kg:n heilauttaminen rinnalle on yksi juttu. Sensijaan yhdenjalan kyykky 50kg rinnalla IRTI rinnasta onkin jo aivan eri juttu!
Suhtaudun suurella varauksella kilomäärään. Kilomäärä saattaa mennä samaan kategoriaan kuin 3min/km vähän päälle 120 sykkeellä.
Ilmoita
Katselin kanssa tuon "Uuno Turhapuro kyykkää"-videon. Oiva suoritus mennä painojen kanssa kerran alas ja siitä tupsahtaa nenilleen. Päivän nauruista kiitos Molarille. Harmi tosiaankin että loput 5 minuuttia ja 45 sekuntia per jalka tuota treeniä jäi näkemättä. Tahti oli varmaan paljon kovempi siinä, kuin tuossa yhden kyykyn kompuroinnissa ja kaatumisessa. Vähän on Molarin corelihakset tutisevaa sorttia.

Tuossa edellä mainittiin että olisi parempi tehdä ensin ja puhua sitten. Olen nimittäin kyllä ihan samaa mieltä. Nämä videot ovat surkuhupaisia ja jutut vieläkin huvittavampia. Niiden viihdearvoa en lähde kyllä kiistämään, sitä löytyy roppakaupalla.

Missähän se Cooperin testin tulos muuten viipyy?
Ilmoita
Alokasaikana juoksin cooperissa hyvin vähäisellä kestävyysharjoittelulla 3600m, tokihan treeniä oli tehty, mutta enemmän nopeuspohjalla enkä esim. ikinä päässyt junnuna SM-kisoihinkaan mukaan kasisatasta juoksemaan. Pituutta on vähän enemmän kuin Molarilla, mutta painoa alokasaikana 30 vuotta sitten (ja nyt) kymmenisen kiloa enemmän. Eli Molariin verrattuna olen selkeästi ylipainoinen.

Molari on harjoitellut, sen näkee jokainen kropasta ja tuollainen 3600m cooper-tulos pitäisi olla aika lailla helppoa kauraa miehelle. Vaikka siis ikää on 55 vuotta. Rohkenen arvioida, että enemmän saattaa hyvinkin mennä, jos innostuu cooperia kokeilemaan.

Pitää muistaa, että 12 minuuttia on kuitenkin kestävyyssuorituksena hyvin lyhyt aika. Jos hapenottokyky on luontaisesti hyvä, kuten Molarilla kaiketi on ja takana on melkoisesti on niin kovaa anaerobista treeniä (vetoja) kuin palauttavaa hölkkää, niin mikään ei estä miestä tekemästä kovaa tulosta.
1 VASTAUS:
Niin?? Mikä siis kuitenkin estää??
Ensinnäkin Molarin "luontaisesti korkeasta" hapenottokyvystä ei ole mitään muuta näyttöä kuin miehen omat puheet. Ensimmäistäkään kilpailutulosta miltään iältä ei löydy mistään. Ainoatakaan testitulosta ei ole esittää, ei sitten minkäänlaisesta testistä. Yhtäkään suorituskyvystä viitteitä antavaa harjoitusta luotettavasti dokumentoituna ei löydy mistään. Ainoastaan puheita puheiden perään. Se että on hoikassa kunnossa, on vielä hyvin kaukana siitä että omaisi hyvän suorituskyvyn.
Niin kauan kuin ei mitään luotettavasti dokumentoitua faktaa ei löydy, niin kaveri on lähinnä Münchausenin veroinen itsekehuja.
Luotettavasti dokumentoitua faktaa odotellessa.
+Lisää kommentti
Täytyy kompata edellistä kirjoittaja. Se että on hoikka ja kaatuilee painot sylissä Vkontaktessa tai väsää omia screenshotteja Polarista ilman tarkempia tietoja, ei ole mikään todiste yhtään mistään. Jos SE:n juoksemiseen riittäisi että on 55-vuotias mies, joka painaa 58-65 kiloa ja harrastaa juoksemista tosissaan, niin meillähän olisi suorastaan tunkua ykköspallille. Tuohon kategoriaan osuvia juoksijoita kun tässä maassa riittää. Reaalielämän tilanne kuitenkin kertoo jotain ihan muuta. Puheet ovat siis edelleen puheita, ei yhtään mitään muuta. Konkretia puuttuu kokonaan.

Täytyy myös muistaa se tärkeä asia, että Molarilta puuttuu vuosikymmenien kilpaura ja sen tuomat pysyvät muutokset lihaksistoon, hapenottokykyyn, hiusverisuonistoon jne. kokonaan. Ei ole laisinkaan lääketieteellisessä mielessä sama asia aloittaa puhtaalta pöydältä +50 vuotiaana juoksu-ura kilpamielessä, kuin tehdä sitä nuoresta henkilöstä alkaen, jolloin kropasta löytyy jo "muistijälkiä" vanhasta treenauksesta. Tässä artikkeli aiheesta ja lainauksena asia ydin. Asiassa puhutaan pääosin lihaskasvusta, mutta pätee myös juoksemiseen sitä kautta.

https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/lihaksen-kasvuytimet-eivat-katoa

Lainaus artikkelista - ”On paljon helpompaa palauttaa tietty lihaskunnon taso uudestaan harjoittelemalla kuin alunperin hankkia se. Näin on, vaikka harjoittelussa olisi ollut pitkäkin tauko”.

Molarilla on meneillään tuo "alunperin hankkiminen", joten on auttamatta jälkijunassa. Tämän faktan yli ei Molari kävele sitten millään.

Laskeskelin tuossa muuten ne turhapurokyykkyklipin painot ja vaimolla kun on itsellään kotikuntosalillamme vastaavanlainen fitnesspainosetti, niin siinä on tuolla konfiguraatiolla 2 x 5 kg + 2 x 2,5 kg ja 2 x 1,25 kg + 3 kg:n tanko. Tästä saamme tulokseksi että ehkä Molarilla onkin videossa tanko mukaan lukien 20,5 kg. Jos taasen siinä olisikin 10/5/2,5 kg, (10 kg:n hiekkapaino olisi kyllä julmettu mötikkä) ne tekevät yhteensä 38 kg, ei 50 kg. Liekö sitten noihin hiekkatäytteisiin muovipainoihin vaihdettu lyijyä tai köyhdytettyä uraania sisään? Mene ja tiedä, toki uskomme ex-pappismiehen sanaan, joka ei valehteluun sortuisi.

Huomasin että sanastoonsa oli ilmestynyt sana "superkompensaatio" ensimmäistä kertaa, se oli arvattavissa että sen tulee täältä luettuaan googlaamaan. Harmi, ettei ole ymmärtänyt sen yksinkertaista sanomaa. Sama pätee lihaskuntotreeneihin. Näyttää tekevän perusvoimastreeniä josta ei ole juoksijalle hyötyä, vaan päinvastoin. Nopeus/maksimi ja kestovoimakomponenttien treenaus taas on hyödyllistä, mutta saanemme lukea näistä tämän postauksen jälkeen myös Molarin blogista. Sitä odotellessa kaikille oikeasti treenaaville hyvää peruskuntokauden loppuosaa :) Se on maaliskuu ja ulkokisakausi alkaa tosissaan ensi kuussa, tosin ne ovat niitä joutavanpäiväisiä hölkkäkisoja, joihin ei tekijämiehet ja -naiset osallistu.
Ilmoita
Molari toimii kiitettävän nopeasti palautteen kanssa. Nyt oli jo uutta punnerrusta vkontaktessa ja painotkin kuvattuna. Täytyy tarkistaa ne kunhan pääsee äänellisen laitteen ääreen ja näkee isolta ruudulta. Mutta ilman ääntäkin ja kännykästä näytti siltä, että ei noussut suorille käsille nuo muovipainot, joita oli nyt ladattu enemmän kuin siihen kyykkyklippiin.

Mainitsi itsensä kestävyyjuoksijana ja sitä jäin miettimään, että mitä kestävyysjuoksun ominaisuutta kehitetään noilla pystypunnerruksilla ja missä on se kestävyysjuoksun peruselementti eli viikon pitkä hidas lenkki (15-35 km) juoksuharjoitusohjelmasta? Treenithän ovat nyt pelkästään maksimissaan 800 metrin matkoihin tähtäävää.
Ilmoita
Joopajoo....
Nyt videolla olikin jo paljon enemmän painoja kuin siinä uunoturhapuromaisessa kyykkykaatuilussa. Tietysti tämä painoasiakin olisi hyvin helppo todistaa käyttämällä vaakaa. Sellainen kaverilta varmaan löytyy kun omaakin painoaan tiukasti tarkkailee.
Mitä sitten tulee tuohon viimeisimpään painoräpellykseen tulee, niin olisi ehkä parempi jättää räpeltämättä ettei tule fyysistä loukkaantumista (henkinen onkin jo tullut).
Palaan kuitenkin hapenottokykyyn ja suorituskykyyn.
Kuten edellinen kirjoittaja myös totesi, kilpaurheilutausta puuttuu kokonaan. Vaikka olettaisimme että kaverilla olisi luontaisesti korkea VO2 max niin iän myötä se laskee vaikka harjoittelisi. Se laskee vaikka harjoittelisi laadukkaasti ja olisi tehnyt sitä koko ikänsä (eli takana pitkä kilpaurheilu-ura). Sitä ei kuitenkaan tässä tapauksessa ole. Kuntoilussakin on ilmeisesti ollut taukoja. Yhtäkään uskottavaa näyttöä korkeasta suorituskyvystä ei ole miltään ajalta. Videoklipit eivät myöskään viittaa motoriseen lahjakkuuteen. Aitajuoksut ovat motorisesti tasoa "räpellys", voimaharjoitteet ovat motorisesti tasoa "räpellys", juoksukaan ei teknisesti/motorisesti ole mitenkään poikkeuksellista jne jne. Kaverin motorinen lahjakkuus on nähdäkseni siis keskivertoa.
Kuitenkin puheiden mukainen suoritustaso on sellaista että se edellyttäisi pitkän kilpaurheilutaustankin omaavalta 55-vuotiaalta monialaista lahjakkuutta. Jos puheet tulevat kaverilta, jonka motorinen lahjakkuus on keskivertoa ja esim. hyvin poikkeuksellinen VO2 max on kokonaan vailla näyttöä, niin uskottavuus on nolla.
Odotan siis edelleen näyttöjä: vaikka se uskottavasti dokumentoitu Cooper tai edes uskottavasti dokumentoitu kasi alle 2min tai edes 2min pintaan.
Ilmoita
Juha Molari on kova jätkä. Rohkea. Respect!
1 VASTAUS:
Ne aitajuoksuklipit onkin vielä näkemättä, täytyypä tutustua. Materiaalia "urheilustaan" on netissä niin paljon, suorastaan poikkeuksellinen, että paljonkohan menee pelkästään kuvaamiseen ja kirjoittamiseen, kun päivästä menee treenaamiseenkin jo leijonanosa. Siihen päälle muu "kirjallinen tuotanto", niin päivästä loppuu tunnit kesken. Voisi puhua jopa kokopäivätoimisesta urheilijasta, noin hieman leikkiä laskien.

Siinä mielessä Molari on rohkea että nuo avautumiset, videot ja jutut ovat samaa tasoa (ja yhtä hyödyllistä) kuin lähtisi kävelemään alasti Helsingin keskustaan. Minulla ei siihen pokka riittäisi, että riskeeraisi työpaikkansa, maineensa ja loppuelämänsä jonkun takia, josta ei ole mitään hyötyä eikä edes iloa. Ei edes lyhytaikaista.

Elämme kuitenkin toivossa, että coopertulos ilmestyy tai muuta dokumentaatiota, onhan tämä suorastaan hykerryttävän hauskaa seurattavaa.
+Lisää kommentti
Uusin painonnostovideo on muuten vakuuttava! Voiman suhteen eivät puheet ole olleet turhaa löpinää ja alkaa vahvasti tuntua, että muillekin puheille löytyy katetta. Odotellaan, kun mies pääsee tositoimiin kisoihin.

Blogissa on maininta Sulkavan Tunnilan juoksun voitosta 14-vuotiaana ja ajasta tasan 40 minuuttia. Tuo on tarkistettavissa vaikka Itä-Savosta, luullakseni aika helpostikin. Matka ei muuten ole ihan tasan kymppi, mutta melko lähellä ja 14- vuotiaana sen vetäminen 40 minuuttiin ilman hurjaa treenausta kertoo melkoisesta lahjakkuudesta, jolla täytyy olla aika kova hapenottokyky luonnostaan. En yhtään ihmettele, jos Molari vetää vaikka Janakkalassa hurjan kovan neljä kilometriä.
Ilmoita
Puhetta, puhetta, puhetta, parhaimmillaankin epämääräisiä tuloksia kymmenien vuosien takaa lasten sarjoista.
Puheet olisi helposti vahvistettavissa. Kasi kelloa vastaan videolla, Cooper tai vaikka tonni.
Eipä tulla näkemään. Eikä nähdä Janakkalassakaan, koska 3min/km 4000m juokseva mies on mielestään aivan liian huonossa kunnossa osallistuakseen M55 sarjaan. Taas melkoista siinä sarjassa oikeasti kilpailevien halveksuntaa.
Ilmoita
Ihan pitää nyt kysyä että mikä siinä painonnostovideossa on vakuuttavaa? Painoa ei ole mitenkään ylivoimainen määrä tuon kokoiselle urheilevalle miehelle, eikä se noussut edes suorille käsille, puhumattakaan että tekisi toistoja. Suoritus oli lähinnä huvittava.

14-vuotiaana juostu tulos ei kerro tosiaankaan yhtään mitään. Huhujen mukaan Kurikan Esson baarissa on lukuisia miehiä, jotka voittivat kansakoulussa Juha Miedon hiihdossa, mutta ei niistä silti ollut enää 10 vuotta sen jälkeen Mietaata haastamaan. Ihan täsmennyksenä: 55-14 = 41 vuotta sitten ollut juoksukunto ei pysy kellään treenaamatta ja kukaan ei pysty välttämään ikääntymisen vaikutuksia. On aivan pähkähullua puhua 40 vuoden takaisista tuloksista ja sen perusteella - ilman välissä ollutta aktiivista kilpauraa - koittaa vakuuttaa ihmisiä pelkkien puheiden perusteella nykykunnosta. Todellisia tuloksia ei näy, kömpelöitä videoklippejä kyllä, joilla saattaa jonkun ei-urheilevan bulvaanin kirjoittajan kyllä "shookeerata". Ehkäpä se onkin perimmäinen tarkoitus?
1 VASTAUS:
Mietin että tekeekö kaveri tuon höpötyksen läppänä. Sitten huomasin että sama höpinähän on jatkunut ainakin lähes 10 vuotta. Ei kukaan jaksa tuollaista läppänä tehdä noin pitkään, vaikka videot kyllä kävisivät Kummeli-parodiasta. Kaipa hän sitten tosissaan on. Erikoinen tuttavuus tosiaan.
+Lisää kommentti
Olen ymmärtänyt Molarin kuitenkin kuntoilen koko elämänsä eli juosseen päivittäin, vaikka aikuisiän kisatuloksissa miestä ei juuri löydy. Ja olleen koko ikänsä vähintään 3000 metrin cooperin kunnossa. Ei se nyt mahdoton tehtävä ole tuolta tasolta ponnistaa ikäluokkansa huipulle olettaen, että asiat on niin kuin hän itse kertoo.
Tunnen kaverin, joka laittoi piikkarit naulaan alle 30- vuotiaana lähes 3.50 miehenä ja palasi kärkeen viisikymppisenä, mutta tuon 20 vuoden ajan koko ajan juoksi ja hiihti ilman kisailuja.
2 VASTAUSTA:
Nyt puhumme kahdesta eri asiasta.
Minä en ainakaan kiistä sitä etteikö hänen kaltaisensa kaveri voisi hyvinkin kilpailla 55-vuotiaiden sarjassa kansallisella ja SM-tasolla.
Kyse on kuitenkin siitä, että juttujensa perusteella kaverin suorituskyky on kansallisella ja SM-tasolla MYL sarjan kärkitasoa ja ikäluokassaan maailman ehdotonta kärkipäätä.
Silti mies ruikuttaa olevansa niin huonossa kunnossa ettei kehtaa lähteä ikämiesten kisoihin. Juttujen mukainen suorituskyky kuitenkin riittäisi esimerkiksi Suomi-Ruotsi maaotteluun ja sopivasti viritellen esim. EM-kisojen tulosrajat alittuisivat.
Tämä ei ole mahdollista 55-vuotiaalle, ilman minkäänlaista kilpaurheilu-uraa olevalle miehelle. Jos mies olisi joku 55-vuotias Mo Farah ilman vammoja huippu-uransa jälkeen treeniä huippu-urheilua vähemmän vakavassa kilpailumielessä jatkanut huipputuloksia tehnyt poikkeuslahjakkuus niin kyllä, miksikäs ei. Nyt puhumme kuitenkin ei paroni vaan pastori Münchausenista, joka jutuillaan suhteellisen avoimesti halveksii ja ylenkatsoo ikäluokassaan kilpailevia juoksuharrastajia.
Toistan taas: ilomielin muutan kantani heti kun käy ilmi jotakin joka vahvistaa puheet tosiksi. Luotettavasti dokumentoitu Cooper, kasi, tonni, nimi hölkkäkisan tuloslistalla jossa on suorituskyvyn vahvistava tulos, vaikka 3000m treeni josta on koko harjoitusdata näkyvissä alusta loppuun jne jne.
Vaan saadaanko nähdä mitään noista? No ei saada. Ainoastaan loukkaantumista Vkontaktessa ja blogissa.
Noilla painoilla pystyn itsekin tekemään samanlaiset kertatoistot, mutta olenkin vasta 45 v ja treenannut ahkerasti pump tunneilla jo kolmatta talvea viikoittain. Parhaat naiset vetävät vielä jonkin verran kovempia sarjoja, mutta he ovatkin 35 v.
+Lisää kommentti
Juuripa näin kuten edellinen kollega sanoo. Lisäisin vielä että taustastaan huolimatta, kukaan ei ole sanonut "ei" Molarin osallistumiselle mihinkään kisaan. Se mikä tökki juoksufoorumillakin (ja aiheutti lähtöpassit) oli ylenkatse, vähättely ja suoranainen halveksunta "tavallisia" juoksijoita kohtaan. Viimeisimmässä blogissaan tekee tätä taas valitettavasti täysin avoimesti puhuessaan jostain naapuriseuran tutusta, joka on juossut kympin 44 minuuttiin ja joka oli "kehdannut sen sanoa ääneen". Toivottavasti tämä mies ei lue tuota blogia ja mieleni tekisi kysyä että edustaako tuo asenne myös seuran, Helsingin Jyryn, virallista kantaa että seuran jäseneksi ei pääse jos ei tulokset ole SM-tasolla. Olisi kiva kuulla seuran johtoportaan mielipide näistä asioista, mutta antaa nyt olla. Turha aiheuttaa tämän naapuriseuran ja Jyryn välille turhaa kalabaliikkia, kummankin seuran jäsenet kun ovat tässä ulkopuolisia. Kannattaisi kuitenkin miettiä mitä blogissaan kirjoittaa, jos oman seuransa siinä samalla mainitsee.
2 VASTAUSTA:
Näinpä juuri!
Ikäänkuin 44min kympissä olisi jotakin hävettävää, jopa niin paljon ettei sitä kehtaisi ääneen edes sanoa.
Omasta puolestani olen tottunut ja minua opetettiin jo lasten/nuorten sarjoissa kilpaillessani siihen että muita kilpailijoita tulee arvostaa ja kunnioittaa, oli hän sitten tuloslistan ensimmäinen tai viimeinen. Samoin olen itse opettanut lapsia ohjatessani heille.
Tietysti voisi spekuloida silläkin, onko tuollaista asennetta julkisessa blogissaan ympärilleen viljelevä henkilö oikea kaveri ohjaamaan urheiluseurassa nuoria? No, ehkä hän osaa siellä pitää mölyt mahassaan. Jokatapauksessa kilpakumppaneitaan halveksuva asenne on hyvin kielteinen, jopa myrkyllinen piirre urheilu- ja missä tahansa muissakin ympyröissä.
Tärkeä aihe tuo suhtautuminen ja asenne! Juoksu alkaa kohta olla lajina surullisenkuuluisa joistakin edustajistaan, joiden puheista paistaa omituinen, pinnan alla kytävä viha sekä nämä pienen piirin kyräilevät kuppikunnat - muutamia hyvin näkyviä ilmiöitä mainitakseni. Mikä taho haluaa sponsoroida tällaista lajia?
Voi kunpa nämä muita tukevat ja kannustavat juoksijat olisivat vähintään yhtä paljon esillä kuin heidän vastakohtansa, jotta tämä laji näyttäytyisi enemmän sellaisena kuin se parhaimmillaan on.
+Lisää kommentti
Jäätävän kova ukko tuo Molari, kannattaisi ehkä mennä yleisen sarjan neloselle kisaamaan SM-maastoihin, jättäisi aika monta itseään juoksijana pitävää taakse. Hieno osoitus, että ikämiehenä pystyy rakentamaan kovan kunnon.

Täällä sen sijaan esitetään kaiken maailman selityksiä sille, että ei voi juosta noin kovaa. Selitykset on aika lailla samaa eli vaaditaan sitä kisatulosta eikä muuten uskota. Minä taas olen sitä mieltä, että Juha Molari vetää muutaman kisan alle huhtikuussa ennen maastoja, siinähän sitten näette, että mies on todellinen lahjakkuus ja treeni puree.
1 VASTAUS:
Sitähän tässä on odoteltu ja peräänkuulutettu: kisatulosta tai jotakin muuta luotettavaa näyttöä.
Niin kauan kuin kisatulos puuttuu, ei ole ukkokaan kova. Kilpaurheilu kun on sellainen laji että siinä olet kutakuinkin niin kova kuin viimeisin tuloksesi. Tästä pienen poikkeuksen tekevät lajinsa huiput, joilla on takanaan tukku kovia tuloksia pidemmältä ajalta.
Molarilta puuttuu sekä viimeisin tulos että jatkuvat, kovatasoiset tulokset.
Kovilla puheilla ei olla kovia juoksijoita, niillä ollaan vain kovia puhujia.
+Lisää kommentti
On se nyt kumma että nykyään vaaditaan "nostamaan hattua päästä" ja "kunnioittamaan kovakuntoista juoksijaa" ja puhutaan jostain "jäätävänä ukkona" perustuen pelkkiin puheisiin.

Ennen vanhaan piti juosta tulos, sitten vasta tuli olalle taputtelijat nostelemaan hattua päästään. Molarin pitkän ja sekavan henkilöhistorian tuntien, puheet tulevat jäämään puheiksi. Asia selviää viimeistään siellä Janakkalassa, sillä sitä ennen ei tule ilmestymään cooperia, 800 metristä, kymppiä tai muutakaan todistetta yhtään mistään. Jos puheille olisi katetta, Molari olisi jo sellaisia videoklippejä väsäillyt. Sen sijaan täällä kirjoittelee "joku Molarin fani", niin kukahan se lieneekään, pelkän uskon varassa että mies on maailmanluokan tasoa. Jo on jutut, Munchausenilla.
3 VASTAUSTA:
Molari ite kirjoittelee tähän ketjuun fanitusta. LOL.
Eiköhän itse kommentoi noita positiivisia juttuja. Käsittämätön tarve on miehellä olla esillä, mitä vaan on valmis sen eteen tekemään. Siihen kun yhdistää ykkösidolinsa Putinin oikeuttaman valehtemisen (esim Krimin vihreät miehet jne), alkaa kuvio olla kasalla. Ja kun vuosien varrella on naurunalaiseksi tullut itsensä tehtyä jo lukuisin tavoin, ei ole paljoa menetettävää.
En ole Molari, mutta seuraan miehen päivityksiä ja luotan, että tosissaan hän nyt treenaa ja on huippukuntoinen kaveri. Kyllä noista videoklipeistä saa kuitenkin osviittaa siitä, että mies tekee tosissaan töitä. Ja kyllä hän varmaan ihan hyvin tietää, että vaikka tavoite on SM-maastot, niin niiden alla on haettava kilpailutuntumaa.
Sinänsä vähän jännä tapa ilmoittaa itsensä kuntoilijaksi, vaikka treenaa kuin ammattilaiset, kuntoilua tuo nyt ei ole.
+Lisää kommentti
Sairaiden ihmisten pakkomielteistä kirjoittelua milloin kenestäkin...
16 VASTAUSTA:
Suureksi osaksi kirjoitetaan niistä jotka itse ovat aloittaneet kirjoittelun. Eikös?
Sivustaseuraaja- kirjoitti:
Suureksi osaksi kirjoitetaan niistä jotka itse ovat aloittaneet kirjoittelun. Eikös?
Ei.
Vuoron perään poimit vainottavaksi yhden sekoboltsin? Ja luulet saavasi tujea? Voin olla väärässä, mutta en keksi järkevämpääkään selitystä kuviolle kuin seppolan vaimennus ja ulostus operaatio. Ei välttämättä itse Seppo ole vainon takana, kun vaikuttaa niin väsyneeltä ja ahdistuneelta, mutta joku juoksuskenen taustavaikuttaja pelkuri kostaja. Muuten palstoilla patsastelevat normaali järkiset rahamiehetkin joutuisivat vainotujksi. Ei riitä rohkeus ottaa kynsiin täydellä pakalla pelaavia.
pelkurikostaja kirjoitti:
Vuoron perään poimit vainottavaksi yhden sekoboltsin? Ja luulet saavasi tujea? Voin olla väärässä, mutta en keksi järkevämpääkään selitystä kuviolle kuin seppolan vaimennus ja ulostus operaatio. Ei välttämättä itse Seppo ole vainon takana, kun vaikuttaa niin väsyneeltä ja ahdistuneelta, mutta joku juoksuskenen taustavaikuttaja pelkuri kostaja. Muuten palstoilla patsastelevat normaali järkiset rahamiehetkin joutuisivat vainotujksi. Ei riitä rohkeus ottaa kynsiin täydellä pakalla pelaavia.
Kenelle tässä puhutaan...? Totesin vain, että näkyy paljon kirjoittelua niistä, jotka ovat itse paljon kirjoitelleet, mm muutama blogia pitävä, yksi jolla on vahva somenäkyvyys jne. Ja moni kirjoittelun kohde on kirjoitellut muustakin kuin asiasta. Tähän havaintoon ei tarvita paljoa lukutaitoa enempää.
Sivustaseuraaja- kirjoitti:
Kenelle tässä puhutaan...? Totesin vain, että näkyy paljon kirjoittelua niistä, jotka ovat itse paljon kirjoitelleet, mm muutama blogia pitävä, yksi jolla on vahva somenäkyvyys jne. Ja moni kirjoittelun kohde on kirjoitellut muustakin kuin asiasta. Tähän havaintoon ei tarvita paljoa lukutaitoa enempää.
Minua ei sinänsä kiinniosta mitä kukin kirjoittaa missäkin. Sillä ei ole merkitystä kun arvottaa kirjoittelua täällä S24:ssä. Lyhykäisyydessään tämä kirjoittelu täällä on vihakirjoittelua ja maalittamista. Vaihtuvat kohteet taasen kertovat kirjoittelijoiden pakkomielteestä. Nyt hampaissa ja vainon kohteena on Juha Molari.

Sinänsä mielenkiintoista, että Allermedian sivusto (tämä s24) on samanlaisen vihakirjoittelun alustana kuin MV-lehti oli taannoin. Tämän sivuston tuella pystytään anonyymisti vihakirjoittaa ja maalittaa ihmisiä. Täten pidän Allermediaa osasyyllisenä vihakirjoitteluun.
Nuo pakkomielteisjutut liittyy yhren eksparin toistuvaan sohlailuun keskenään. Tamperelaisplokaaja olis aika kyllä jättää rauhasa olemaan.
Rauhaamaahan kirjoitti:
Nuo pakkomielteisjutut liittyy yhren eksparin toistuvaan sohlailuun keskenään. Tamperelaisplokaaja olis aika kyllä jättää rauhasa olemaan.
Pakkomielteistä vihjailua sinulta.
Ei tuossa vihjailla tarvitse, ihan suorahan sanoin. Tarkista loput itte ja opetteles vaikka uusi sana.
Rauhaamaahan kirjoitti:
Ei tuossa vihjailla tarvitse, ihan suorahan sanoin. Tarkista loput itte ja opetteles vaikka uusi sana.
Turhaa tuo ainakin on tässä kettjuss. Nostat anonyymina jotain eksparin sohlailuja ja tamperelaisplokkaajan juttuja ylös väittäen niiden liittyvän pakkomielteisiin.

et sinä tahdo nimimerkkisi mukaisesti rauhaa maahan, vaan elät ja hengität kiusaa ja kaunaa. ylläpidät vihojen liekkiä. Toteutat omaa ja muiden pakkomiellettä sanattomalla sopimisella.

seuraavaksi tähän tulee tarkentavia kysymyksiä. Sinäjän sen jo tiedät, mutta ihan tiedoksi muille lukijoille, jotta näkevät pakkomielteisen kiusaamisen ja vainoamisen dynamiikan. Ehkä tämän kirjotuksen vuoksi näin ei NYT käy. Täällä olevat konkarit kuitenkin tietävät miten tämän toimii.
En ole väittänyt muuta kun mitä yllä sanoin, pidä loput esittämäsi väittehet ihan omas vihas tuotoksina.
Rauhaamaahan- kirjoitti:
En ole väittänyt muuta kun mitä yllä sanoin, pidä loput esittämäsi väittehet ihan omas vihas tuotoksina.
Väitit mitä väitit, mutta MIKSI?

Minä tein arvioni sinun motiiveista. Parempaakaan selitystä et tarjoa sille miksi nämä olisivat sopivia nostoja JM:a pakkomielteisesti maalittavassa ja vainoavassa ketjussa.

Siinä ei ole ainakaan mitään järkeä, että jos johonkin ekspariin liittyy pakkomielteisyys, niin se ei voi iittyä molarin vainoamiseen, koska se liittyy jo johonkin muuhun?

Oletko täällä opastamassa? opettamassa muita pakkomielteisiä vihakirjoittajia (ollen itse sellainen)? Että lue ja ota selvää, anna palaa! Ikävä kyllä, tämä on yksinkertaisin ja toimivin selitys kirjoitteluusi.
Miten on vihakirjoittelua henkilöstä Molari? Jokunen henkilöön menevä älytön ja loukkaava heitto kyllä,pääasiassa kuitenkin pohdintaa siitä, kyseinen henkilö kertoo treenauksestaan ja erityisesti kunnostaan asioita, jotka vaikuttavat mahdottomilta. Onko se vainoa, jos kertoo täällä, että väitetyt ajat tai vaikka kyky 4000 metrin Coopperin testin juoksemiseen vaikuttaa silkalta hölynpölyä?
KysytäänPois kirjoitti:
Miten on vihakirjoittelua henkilöstä Molari? Jokunen henkilöön menevä älytön ja loukkaava heitto kyllä,pääasiassa kuitenkin pohdintaa siitä, kyseinen henkilö kertoo treenauksestaan ja erityisesti kunnostaan asioita, jotka vaikuttavat mahdottomilta. Onko se vainoa, jos kertoo täällä, että väitetyt ajat tai vaikka kyky 4000 metrin Coopperin testin juoksemiseen vaikuttaa silkalta hölynpölyä?
Juuri näin.
pakkomielteistä kirjoitti:
Väitit mitä väitit, mutta MIKSI?

Minä tein arvioni sinun motiiveista. Parempaakaan selitystä et tarjoa sille miksi nämä olisivat sopivia nostoja JM:a pakkomielteisesti maalittavassa ja vainoavassa ketjussa.

Siinä ei ole ainakaan mitään järkeä, että jos johonkin ekspariin liittyy pakkomielteisyys, niin se ei voi iittyä molarin vainoamiseen, koska se liittyy jo johonkin muuhun?

Oletko täällä opastamassa? opettamassa muita pakkomielteisiä vihakirjoittajia (ollen itse sellainen)? Että lue ja ota selvää, anna palaa! Ikävä kyllä, tämä on yksinkertaisin ja toimivin selitys kirjoitteluusi.
Rauhaa ja rakkahutta vaan sinnennii. Vaikutat vähän kireältä, ehkä pieni happihyppely toisi taas hymyn suupielii.
KysytäänPois kirjoitti:
Miten on vihakirjoittelua henkilöstä Molari? Jokunen henkilöön menevä älytön ja loukkaava heitto kyllä,pääasiassa kuitenkin pohdintaa siitä, kyseinen henkilö kertoo treenauksestaan ja erityisesti kunnostaan asioita, jotka vaikuttavat mahdottomilta. Onko se vainoa, jos kertoo täällä, että väitetyt ajat tai vaikka kyky 4000 metrin Coopperin testin juoksemiseen vaikuttaa silkalta hölynpölyä?
On se loukkaavaa, jos väittää, että toinen kertoo perätöntä tietoa omasta fysiikasta ja juoksuvauhdeista. Ei taatusti ole mitään valetta, täällä vaan viiskymppiset papat vänkäävät, kun itellä ei enää tossut nouse vanhaan malliin,niin ei sitten muka jollakulla toisellakaan.

Minä taas olen nähnyt kun ilman kisataustaa oleva perusmuija nostaa itsensä veteraaneissa Suomen kärkeen ja EM-mitalille. Ja muutamassa vuodessa eikä missään lajissa aikuisena siis kilpaillut aikaisemmin. Tämä on niin, jotta Molarin eväät on paljon paremmat kuin tämän meikäläisen tutun.
NytJäätäHattuun kirjoitti:
On se loukkaavaa, jos väittää, että toinen kertoo perätöntä tietoa omasta fysiikasta ja juoksuvauhdeista. Ei taatusti ole mitään valetta, täällä vaan viiskymppiset papat vänkäävät, kun itellä ei enää tossut nouse vanhaan malliin,niin ei sitten muka jollakulla toisellakaan.

Minä taas olen nähnyt kun ilman kisataustaa oleva perusmuija nostaa itsensä veteraaneissa Suomen kärkeen ja EM-mitalille. Ja muutamassa vuodessa eikä missään lajissa aikuisena siis kilpaillut aikaisemmin. Tämä on niin, jotta Molarin eväät on paljon paremmat kuin tämän meikäläisen tutun.
Löytyykö yhtä kovat meriitit wikisitaateissa kanssa?
+Lisää kommentti
Toivottavasti Juha Molari saa lisää virtaa näistä epäilevien tuomaiden kirjoituksista. Rehellisen suomalaisen miehen sanaan ei näytä olevan luottoa. Ja itseluottamusta vähätellään ihan perusteetta. Pilkkanimitys superveteraani osuus nimittäin sittenkin oikeaan, Molari on juuri sellainen, mitä itse kertoo, vaikka onkin aika vaatimaton mies.
4 VASTAUSTA:
Josko annetaan Juhan itse kertoa, juuri niissä medioissa missä itse haluaa, millainen mies on?
Kilpaurheilussa vain tulokset puhuvat, muu on pelkkää höpinää. Tähän mennessä on nähty vain jälkimmäistä.
Veteraanijuoksija kirjoitti:
Kilpaurheilussa vain tulokset puhuvat, muu on pelkkää höpinää. Tähän mennessä on nähty vain jälkimmäistä.
Mihin viittaat, sinä vanha höpisijä?
Trolli - Muut 6-0.
+Lisää kommentti
Tässä on nyt spekuloitu suorituskyvystä, treeneistä ja iästä, kuitenkin enimmäkseen ihan asiallisesti. Mutta vahvasti tunteita tuntuu herättävän tuo Juha Molarin kuntotaso, ihan kuin se nyt olisi keneltäkään pois, jos mies harjoittelee väkevästi ja asettaa kovat tavoitteet itselleen. Oman harjoittelun kutsuminen kuntoiluksi on mielestäni vain sitä , periksiantamattomuutta eikä mitään toisten veteraaniurhelijoiden mollaamista, vaikkakin harva heistä edes kykenee tuolle harjoitustasolle.
Ja jos mies katsoo, että tulee kilpailemaan vasta kun on varma kunnostaan, niin se on oma valinta, ei ole olemassa mitään velvollisuutta esittää testijuoksua tai kisatulosta, jolla todistaa kuntotasonsa. Sellaisen vaatiminen osoittaa vain luottamuksen puutetta kanssaihmisiin.
2 VASTAUSTA:
Kyllä se tässä maailmassa on niin, että jos sanoo jotain juoksevansa, niin se sitten pitää myös juosta. Tässä on nyt mennyt taas viikko ja tuloksia ei kuulu eikä näy. Samoin somesta vetäytyminen jäi tekemättä, ihan samaa tarinaa siellä julkisessa blogissa ja julkisessa VKontakten profiilissa on kuin aiemminkin, paitsi että nyt ei ole ollut näitä muokattuja Polarin "tuloksia". Ihan hyvä niin, sillä ei tässä ole enää pitkä aika Janakkalaan ja siellä saattaa puntti tutista, etenkin jos kisakokemus on nolla, kun pitää alkaa kovia puheita lunastamaan.
Tässä maailmassa on niin, että jos kertoo harjoitusvauhtinsa olevan tiukempi kuin esim. hölköttelijöillä, aina jostain kömpii esiin joku lahjakas laiskamato lannistamaan miksi et ole kunnossa vaikka harjoittelet kovempaa kuin minä. Vaikkei edes itse ole väittänyt olevansa kunnossa.
+Lisää kommentti
Tässä tapauksessa kyse ei ole siitä, vaan että puhutuista harjoitusvauhdeista ei ole ollut mitään näyttöä. Ei nyt sekoiteta faktoja ja kuvitelmia keskenään.
Ilmoita
Jos pystyt aloittaessasi juoksemaan vetskujen SM-3000 vauhtia 300 metriä, ja alat pidentämään matkaa 10% viikossa, olet 25 viikon treenijakson jälkeen vetskujen SM kunnossa. Maali näkyvissä ja kirkkaana mielessä! On toki mahdollista, että jossakin vaiheessa harjoitusohjelmaa tulee takaiskuja, jolloinka realistiset tavoitteet vain siirtyvät puolella vuodella eteenpäin.
Ilmoita
Miten voi jaksaa kiinnostaa joku tyyppi noin paljon
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Jaahas, Juha Molarin blogissa on pitkä jeremiaadi siitä, miksi hän ei sitten olekaan saavuttanut kisakuntoa eikä esim. ole SAUL:n maastoissa Janakkalassa kisaamassa.
Ihan suoraan sanottuna en nyt kauheasti ihmettele, itse olisin tuollaisilla Molarin treeneillä saanut aikaan vakavan ylirasitustilan. Nimittäin jos hurjat treenit pitävät paikkansa.

Muutenkin on kummaa tekstiä, jos mies painaa 62 ja on 176 pitkä niin ei tasan ole ylipainoinen, niin kuin väittää. Itse olen Molaria vajaat 10 senttiä pidenmpi ja yli 10 kiloa painavampi enkä pidä itseäni ylipainoisena juoksemaan keskimatkoja.

Yhtä lailla jännää on se, että jos on ihan oikeasti hyvässä kunnossa, kuten Molari varmasti jutuistaan huolimatta on, niin sitten takaiskujen jälkeen laitetaan pyyhe kehään ja todetaan, että sitten viiden vuoden päästä tähdätään veteraanikisoihin. Jokaiselle veteraanille tulee vaivoja enemmän tai vähemmän, joku kevät tai syksy menee tapellessa vaivojen kanssa ja sitten uutta yritystä. Eikö sen pitäisi näin mennä?
2 VASTAUSTA:
No ei kyllä kukaan odottanutkaan, että Molari pystysi kisoissa juoksemaan.
No huh huh. Tuhansia urheilijoita olen tavannut. Ketään omalla harjoittelulla noin kehuvaa ei ole ennen vastaan tullut. Ja sitten ei ole kanttia tulla kilpailemaan.

Eipä kyllä ketään noin väärin harjoittelevaakaan ole vastaan tullut
+Lisää kommentti
Pitkä vuodatus siitä miksi kisoihin ei tänäkään vuonna kehtaa osallistua kun kunto on niin "huono". Samassa blogitekstissä toki muistetaan mainita että juoksumaton 3min/km vauhti sopii hitaana vauhtina kuntoilijalle ja jatkona tarina lepopäivän treenistä yhdessä 3-kymppisen kilpaurheilijan kanssa, jonka päätteeksi kilpaurheilija makasi oksentaen maassa kuntoilijan yhä juostessa lepopäivän treeniään. Ja sitten maininta ettei tämä kunto kuitenkaan riitä 60+ ikäsarjoissa vaan paljon on vielä parannettavaa.
Aikamoista!
Kisoissa tätä superveteraania ei siis taideta nähdä tänäkään vuonna. Se tosin ei tainnut olla yllätys kenellekään.
1 VASTAUS:
Eipä ollut yllätys tämä "käänne". Kuten edellinen kirjoittaja tuossa kertoi, bloginsa oli taas täynnä sellaista itsekehua, hatusta vedettyjä lukemia ja selittelyä ettei mitään määrää.
Sitä ihmettelen että ylipäänsä kehtaa mennä missään ominaisuudessa Janakkalaan. Juoksukavereita kun ei tuollaisilla muita vähättelevillä ja narsistisilla omakehuilla (vieläpä ilman tuloksia) saada.
Se että miksi paikat paukkuu, on tullut jo useissa viesteissä todettua yllä. Emme siis tule näkemään miestä edes halveksimissaan hölkkäkisoissa, mutta eipä tuo iso vahinko ole.
+Lisää kommentti
Molari muuttui tuollaiseksi 1991 kun oli kuolla verenmyrkytykseen. Sitä ennen oli vielä ilmeisesti suhteellisen normaali. Hurja Venäjä-fanitus alkoi tuon jälkeen, niin että vaihtoi vaimonkin venäläiseen. Ja siitä alkoi myös alamäki, meni pappisvirka ja kaikki.

Mitkään tosiasiat tai väitteet eivät muuta mitään - hän tulee aina olemaan kaikkia parempi ylivertainen mestarijuoksija ja Venäjä on aina maailman paras maa vaikka mitä tapahtuisi. Hän ei vaan yksinkertaisesti pysty ajattelemaan ja keskustelemaan normaalin ihmisen tavoin. Ikävä juttu ja kenelle tahansa voi käydä noin.
1 VASTAUS:
Väittäisin tämän otannan perusteella, että on aika harvinaista tuollainen tapahtumaketju. Noin äkkiseltään kun laskeskelen tuollaisten tapahtumaketjujen nuppimäärän saldon, niin se on tasan yksi henkilö tässä maassa vuosien 1991-2019 aikana (28 vuotta). Tämä siis omien havaintojen perusteella.

Törmäsin tuossa määritelmään nimeltään "ylivertaisuusvinouma". Se selittää miksi omat tekemiset nostetaan ja arvioidaan kolmanteen potenssiin. En suinkaan väitä että näin olisi tässä tapauksessa, mutta se kuulosti omaan korvaan jotenkin tutulta. En siis ole psykologi, joten diagnoosin jätän viisaammille. Alla linkki:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ylivertaisuusvinouma

Se päälle jäänyt levy ylipainoiseksi väittämisestä tällä sivustolla on myös jo liioittelua. Siitä tuli kommenttia tasan vain silloin, kun kertoi painonsa nousseen +15 kiloa ja meinasi sen pudottaa nopeassa tahdissa ennen kisoja. Ja kas, yhtäkkiä se ylipaino olikin hävinnyt. Nykyinen 62 kg on ihan normipaino juoksijalla.
+Lisää kommentti
Molari on painon ja pituuden suhdetta katsottaessa lähestulkoon jo lähellä alipainon. Ei todellakaan voi sanoa itseään ylipainoiseksi, vaikka painaisi jonkun kilon enemmän.
2 VASTAUSTA:
Jaahas, Molari bloggaa jo ja väittää että nyt on annettu täällä varma diagnoosi, tosin ei yksimielinen. Mistähän tämä luetun tahallaan väärin ymmärtäminen johtuu?

Nähdäkseni tätä keskustelua välikäsien kautta on turha jatkaa, koska toisen osapuolen tulkinta on aina niin yllättävää. Ehkäpä näemme vuonna 2024 tai 2029 sitten kisoissa, niin alkaa selvitä nämä todelliset nopeudet. Viidessä vuodessa ehtii kyllä tehdä ihmeitä, puhumattakaan kymmenessä vuodessa. M-70 sarjassa olisi sitten vielä paremmat saumat.
Jos 4-5 vuodessa kyseinen juoksija jotakin ehtii tekemään niin tuottamaan viihteellistä aineistoa suurehkon määrän. Lähtöviivalla tätä heppua ei nähdä siellä M60- tai M65-sarjassakaan. Tietysti lykkäämistä voi jatkaa loputtomiin, kunnes on ainoa sarjassaan. Tosin silloinkin tuloslistassa näkyy tulos, joka tässä tapauksessa tuskin on missään suhteessa juttuihin. Se ei tietysti kyllä yllätä ketään.
+Lisää kommentti
(1) Itsekehu + muita ja muiden tekemisiä halveksiva asenne. (2) Kilpailuun osallistuminen vain jos varma voitosta (voi kesken heittää leikin). (3) Järjettömät harjoitusmenetelmät. (4) Ravitsemusasiat hunningolla. (5) Pienempien kilpailujen halveksunta

Tuossa 5 vahvaa syytä, joiden vuoksi ei saisi olla lapsia valmentamassa. Poliittinen trollailu sitten vielä lisäksi rasitteena
Ilmoita
Minusta Molarin on pakko olla ihan oikeasti hyvässä kunnossa, on sitten miten järjetöntä tuo treeni ollutkaan. Ja oikeasti käynyt treenaamassa ei vain netissä treenannut.
2 VASTAUSTA:
Varmasti on hyväkuntoinen. Mutta tuskin kuitenkaan kunnossa, jossa 3min/km on kevyttä hölkkävauhtia.

Ja miten hyvä olisikaan kunto, jos hieman järkeä käyttäisi harjoituksissa ja syömisissä
Uskon myös että on ikäisekseen erittäin hyväkuntoinen.
Siksi ihmettelenkin melkoisesti jatkuvaa tarvetta todistella juoksevansa maajoukkuetason juoksijan vauhdeilla ja samaan aikaan hokea olevansa liian huono M55- sarjan kisoihin.
Näyttäkää minulle juoksija jolle 3min/km on "helppoa hölkkää" jota juostaan verryttelyissä alkulämmöiksi ja jäähdyttelyiksi?? Sellaisia ei ole maailmassa kuin yksi ja hänkin vain omien puheidensa mukaan.
+Lisää kommentti
62 kg ja 176 pituutta, mies on melkein alipainoinen ja sanoo olevansa läski!
Liika treeni rikkoo paikat, sanon minä. Itse olen vain sentin pidempi kuin JM mutta lähes 20 kg painavampi enkä pidä itseäni läskinä. Olen tälläkin painolla osallistunut veteraanien SM-kisoihin ja mitalejakin on tullut, nimenomaan juoksulajeista.

Sanoisin kaikille ikäurheilijoille, että vähintään yksi totaalilepopäivä viikossa ja yksi ehdottoman kevyt päivä sopivaan rakoon. Kilometrien keräilijät eivät ole palkintopalleilla arvokisoissa noilla/näillä ikävuosilla.

Tälle saitille kirjoittelee pääasiassa asiantuntemattomat, vihapuheiksikin osan voisi nimetä. Silti sanon, että liika uhoaminen synnyttää arvosteluja. Ota Juha joku kirjoitus vähän pienemmällä uholla.
Ilmoita
Näitä nettiuhoajiahan on tasan kaksi tässä maassa. Sen toisen nimeä en viitsi sanoa.
Ilmoita
Jassoo, taas mennään blogissa "tosi kevyttä hölkkää 3:00/km". Koska mies ilmeisesti haluaa palautetta mm. harjoittelustaan (?) julkaisemalla itsestään kuvia/videoita miespuoliseksi hyvinkin huomiota herättävän taajaan tahtiin, niin todettakoon että kädet vispaavat sivusuunnassa turhaa liikettä. Kaiken liikkeen pitää tapahtua juoksuunnassa, sivuliikkeet ovat turhia.
Itse asiassa palataksemme tuohon "3:00 vauhtiin", viime porrastreenien yhteydessä juoksin loppuun perinteisesti vetoja ja kyllähän tuo vauhti on kevyttä - hetken aikaa. Puolimaratonin tai kokonaisen juoksu sillä vauhdilla ei kyllä vielä onnistu. Omalla "kevyellä hölkällä" maratonit menevät tässä iässä valitettavasti päälle kolmen tunnin, toisaalta niitä on sitten useampi kymmenen juostuna nollasaldon sijaan. Käyhän ne ainakin hyvästä pk-treenistä. Ja juoksijaksi itseään tituleeraavan liene syytä niitä maratoneja juosta ainakin muutama elämänsä aikana? Onhan se kuninkuusmatka.
1 VASTAUS:
No joo, jos vauhti matolla on 3min/km (voi lähellä sitä ollakin) niin kyllähän siinä edelleen näytetään sekä fysiikan että tekniikan äärirajoilla menevän. Laktaatin kertyminen alkaa sekin näkymään loppuvaiheessa, kuten aivan luonnollista onkin tuossa vauhdissa.
"Pönkkäaskel" näyttää myös olevan edelleen olemassa tekniikkapuolen selkeänä puutteena.
Oli miten oli niin "hölkkää" tuo ei ole videon juoksijalle, eikä tuota vauhtia mene kunnolla kahta minuuttia täyteen saati 12 minuuttia "hölkäten" kuten kaveri tässä taannoin kertoi menevän.
Se on kuitenkin selvää, että hyväkuntoisesta kaverista on kyse. Mielestäni niin hyväkuntoisesta ettei ole mitään syytä päivästä toiseen keksiä toinen toistaan hurjempia sepitteitä omasta suorituskyvystä.
Edelleen odottelen jotakin luotettavasti dokumentoitua harjoitusta, testijuoksua tai kisatulosta. Eipä näy, eikä tule näkymään. Ei edes sitä että matolla "hölkkäisi" edes sen 3min siten että vauhti on dokumentoidusti se 3min/km.
+Lisää kommentti
Piti tsekata video, kun miehestä puhutaan paljon. Erittäin kovakuntoinen veteraanijuoksija ilman muuta, olisko jopa ikäluokassaan noilla vauhdeilla ylivoimaisesti ykkönen. Kun pysyy ehjänä, niin uskoisin olevan mestariainesta 400 m-5000 m matkoilla ja miksei vielä kympilläkin. On nimittäin vauhtia juoksussa ja treenimäärät tuntuvat kovilta. Ei olisi meikäläisellä nuorempana ukkona mitään saumaa pärjätä tälle kaverille oikein millään matkalla, vaikkei oma kunto ihan surkea ole.

Blogissa kirjoitti näköjään taannoin, että koko aikuisiän ollut vähintään 3000 metrin cooper-kunnossa, silloinkin kun liikuntaa tuli muutama lenkki vuoteen. Jos pitää paikkansa, niin miehellä on todella korkea hapenottokyky ja nuorena olisi ollut melkoisen hyvät mahdollisuudet Suomen kärkeen.
2 VASTAUSTA:
Joo, sikäli kun mikään kertomansa on totta. Ei taida löytyä edes sitä 3000m cooperia luotettavasti dokumentoituna.
Juttua riittää, samoin itkua siitä kun kaikki eivät uskokaan juttuja. Yksinkertaisintakaan näyttöä ei sensijaan ole eikä tule. Sinänsä erikoista, koska jutut olisi helppo vahvistaa todeksi. Jostakin syystä sitä ei kuitenkaan tapahdu, loukkaantumista sitäkin enemmän kun kukaan ei usko. Pistää miettimään että miksi sitä näyttöä ei tule?
Mielelläni otan niin sanotusti jauhot suuhun tässä asiassa ja myönnän olleeni väärässä heti kun tulee joku aito näyttö.
Ehkä tämän asian voisi tiivistää: Juha 'Näytöt puuttuu' Molari. Tarinamiehiä. The End.
+Lisää kommentti
Molari on kai kerran juossut maratonin maaliin asti, aika oli päälle kolmen tunnin.
2 VASTAUSTA:
Ei ole juossut koskaan maratonia. On itse kertonut juoksufoorumilla asian olevan näin.
Kertomansa mukaan on juossut 1997 Forssassa 3.04 ja Tukholmassa 3.27. Tukholman tuloslistoilta löytyy kyllä Molari-nimiselle tuo aika, mutta Forssan tuloksia tuolta vuodelta en löytänyt.

Liika treeni aiheuttaa rasitusvammoja, varsinkin ikämiehille. Yli 100 km viikossa useamman kuukauden ajan on kyllä jo liikaa.
+Lisää kommentti
Onhan juossut eikös niin? Mutta jossakin luki, että olisi ihan kylmiltään ja kokemattomuuttaan tuonne vähän päälle kolmeen tuntiin.
Nythän tuo treeni ei tietysti hänellä ole maratreeniä ollenkaan, nopeutta ja kovaa vauhtikestävyyttä haetaan.
Sitä muuten näyttää olevan... Olisko niin, että hitaammat veteraanit ovat huuli pyöreänä, kun aika lailla tuntematon ukko vetelee hurjat treenivauhdit ja treenitunnit viikossa on ammattilaisten tasoa...
2 VASTAUSTA:
Huuli pyöreänä tässä katsellaan vain sitä millä tasolla jutut pyörii, sekä sitä ettei kaveri pistä epäilyille stoppia vaikka sen voisi tehdä hyvin helposti.
Kisojen takia on yhdenkään kilpailevan veteraanijuoksijan tämän kaverin todennäköisesti kuvitteellista suorituskykyä pingottaa. Häntä kun ei lähtöviivalla tulla näkemään. Kuvitteelliset tulokset ja suorituskyky on merkityksetöntä, sellaista se urheilu vaan on.
Aiemmin jo kirjoitin että mielelläni otan jauhot suuhun tässä asiassa, vaan eipä taida tulla tapahtumaan.
Kyllä. Toiset tykkäävät katsoa tarinoita saippuasarjoista, toiset lukea niitä blogeista. Eikä se kiellettyä ole, mutta urheilusuoritukset lasketaan virallisista tuloksista.
+Lisää kommentti
Minkään maratonin tulosliuskoilta ei löydy Molarin nimeä ja kun henkilö on itse kertonut näin myös olevan, niin ihmettelen että joku jaksaa jopa keksiä loppuajan jollekin juoksulle, jota ei ole koskaan tapahtunut.

Kuten tuossa ihan oikea juoksija yllä mainitsi, turha kenenkään pingottaa joistain videoiduista 50 sekunnin mattojuoksupätkistä, joiden lopussa näkee jo happojen tekevän tehtävänsä.
1 VASTAUS:
Haha, uusimman bloginsa mukaan hän tosiaan ei ole koskaan juossut maratonia, koska 3h maraton ei ole juoksemista vaan hölkkää!!
Lisäksi 3min/km matolla menee alle 140 sykkeillä. Kummasti siinä kuitenkin laktaatti näyttää noin 40sek jälkeen jylläävän.
Miten helppoa olisikaan näyttää kaikki nämä täällä esitetyt epäilyt hölynpölyksi, mutta ei, ei sitten millään nähdä muuta kuin uhriutumista.
+Lisää kommentti
No hei, jos on julman hyvässä kunnossa, niin se kolmen tunnin mara on kyllä aikamoista hölkkää, meinaan jos pystyisi 2.30 aikoihin tai allekin vetämään. Ei se siitä miksikään muutu!

Ja kyllä se kuulkaas on niin, että Juha Molari on treenannut siihen malliin, että ei meistä muista huru-ukoista taida olla miehelle vastusta. Jos raha on tiukkaa, niin kerätään vaikka kolehti miehelle, niin sitten nähdään, miten ukko painaa.
2 VASTAUSTA:
Olen mukana kolehdissa!
Onhan se todellinen harmi jos kansainvälisen tason juoksija ei pääse viivalla rahanpuutteen takia!
Edelleen olen valmis ilomielin pyörtämään kaikki esittämäni epäilyt heti kun tulee joku uskottava näyttö puheiden päälle.
Kyllähän Molarille saadaan yksi ilmo maksettua, ei jää siitä kiinni. Viestiä vaan tännepäin.
+Lisää kommentti
Laittaisko joku someihminen, siis joka tajuaa, miten homma toimii, Molarille keräyksen pystyyn? "Molari viivalle 2019"-tai jotakin vastaavaa. Paras olisi, jos vielä saataisiin sponsoreita mukaan, ei luulis olevan mahdotonta.
1 VASTAUS:
Kyllä! Onhan tuollainen superlahjakkuus saatava lähtöviivalle!! Hän kuitenkin sydänvaivatoipilaana ja siitä syystä vailla mahdollisuutta juosta hengästyen painelee maratonin 3h tuntumaan, hölkkäilee 4km 12 minuuttiin ja kasit 2 minuuttiin!!! Ja kaikki tuo edes hengästymättä! Ajatelkaa jos hän voisi juosta vauhdeilla joilla hän hengästyy!!
+Lisää kommentti
Selvisihän se tämän päivän blogissa, miksi FB:n juoksufoorumilla kertoi ettei ole juossut maratonia. Asia kun osui nyt vähän omaan nilkkaan. Toivottavasti siihen terveempään.

Tietysti sen jälkeen kun tuli arvioitua olevansa jossain 2:30 kunnossa maratonilla ja ei ollut kolmekymppisenä alittanut kolmen tunnin rajaa, niin lienee aika todennäköistä, ettei se onnistu yli 20 vuotta myöhemmin ainakaan sen helpommin. Tietysti kummallekin "hölkkäajalle" oli hyvä selitys. Vanhasta blogistaan löytyi muuten maininta kahdesta keskeytyksestä (Hartola, tämä Paavon keskeytyksen lisäksi).

Googlailin siis hieman sitä Forssan tulosta (en löytänyt), mutta päädyin tosiaankin tämän henkilön blogiin vuodelle 2011 ja yllätys yllätys, samat aiheet oli jo silloin, siis kahdeksan vuotta sitten. Varsinainen deja vu tuli sitten kun törmäsin tuon jälkeen Juoksufoorumin erääseen keskusteluun vuodelta 2015, jossa ihan näitä samoja juttuja kuin nyt täällä, käytiin läpi jo silloin: "ajat kuulostavat kovilta, ei löydy tuoreita kisatuloksia, voisitko esittää vähän todisteita, lähde kisaan mukaan jne." Lopputulema oli silloin tämä sama pattitilanne, eli todisteita ei valitettavasti tullut. Tämä siis neljä vuotta sitten.

Vinkki Molarille tähän lauseeseen liittyen: "Miksi siis niin lyhyt video? Instagram ja tämä Blogger eivät salli ladata isompia tiedostoja!" Miksi niitä ei voi laittaa sinne omalle Youtube-kanavalle, josta jo löytyy muutakin materiaalia? Sinne mahtuu hyvin yksi cooper-testi videoituna. Tällä kertaa sitten yhdellä otolla ja ei tule sanomista jälkikäteen.

Kuten kollegat tuossa jo aiemmin mainitsivat, tuo terveydentilaan ja hengästymiseen vetoaminen olikin todellinen manööveri. Krimin valtaus ei ole mitään tuon rinnalla, se oli veretön, mutta tämä oli myös hietön.

Ja lopuksi sellainen tarjous Molarille, että jos lähtee kirittämään kolmen tunnin alitusta jollekin toukokuun maratonille mukaan, haen ja tuon takaisin autolla kotoaan, maksan osallistumismaksun, ruuat ja lauletaan yhdessä ajomatkalla vuodenaikaan sopivia vaikkapa hengellisiä lauluja. Juha kuulemma tykkää erityisesti laulamisesta, näin muistelisin. Sellainen erikoistarjous vielä, että kirimiehen ei ole pakko juosta alle kolmen tunnin, minä juoksen sitten itse loppumatkan vähän kovempaa jostain 40 km:n paikkeilta, jottei kirimiehen hengästymiskynnys ylity. Terveys ennen kaikkea!

Tässähän pukkaa nyt sponsoria, rahoittajaa, autokyytiä ja laulu- sekä juoksuseuraa niin, että tästähän tulee oikein elämänsä kevät veteraanien veteraanille :)
1 VASTAUS:
Luulisi tuohon tarttuvan! Ei maksa mitään ja tarvittava vauhtikaan ei ole edes juoksua, vaan hölkkää jossa ei edes hengästy. Tuollainen suoritus sopii varsin hyvin PK-treeniksi, ellei kaverin suorituskyky sitten ole niin kertakaikkisen kova ettei 3 tunnin maraton saa aikaiseksi minkäänlaista harjoitusvaikutusta. Sekin on varmaan mahdollista, jos siinä vauhdissa ei edes hengästy. Siinä mielessä tarjous on kyllä huono. Mutta jos sovitte että jänis on mukana vaikkapa puoliväliin ja saa siitä sitten painella omaa vauhtiaan edellä siten että syntyy edes jonkinlainen harjoitusvaikutus hänellekin.
+Lisää kommentti
Juha Molari on kovakuntoisempi kuin yksikään tämän ketjun kirjoittajista, se tietysti näitä omasta mielestään kovakuntoisia veteraanijuoksijoita harmittaa. Ei siihen tarvita mitään testijuoksua, Liikuntamyllyssä treenaavat kyllä tietävät, missä mennään.
1 VASTAUS:
Urheilussa puheet eivät ole tuloksia.
Täysin päättömät puheet vaativat tuekseen näyttöjä, niin kauan kun niitä ei tule ovat puheet pelkkiä puheita.
Jos puheet ovat realismin rajoissa, niin sekin on ok. Nämä Juhan puheet ovat pelkkiä höpinöitä ja ne puheet ovat jatkuneet kymmenkunta vuotta

Vaan kyllä maailmaan puhettakin mahtuu, mutta jos puhuu päättömiä, saa helposti epäilyjä osakseen.
+Lisää kommentti
Huiman kovaa treeniä äijä kuitenkin tekee, vauhtileikittelyssä 1-2 km kovia pätkiä 10-20 ! 100 m reippaita vetoja ja harvoin kokonaismäärä alle 5 km. Nämä siis uusimmasta blogiteksistä. Kyllähän tuolla treenillä on pakko syntyä tulosta, harva yleisen sarjan tyyppi treenaa tuolla intensiteetillä.
1 VASTAUS:
Tulosta ei vain tule. Puhe ei ole yhtäkuin tulos.
Treenit voivat tarinoissa olla kenellä tahansa kuinka huikeita tahansa. Ne ovat kuitenkin vain tarinoita, tässä tapauksessa ehkä höpinöitä.
Kun höpinät kertovat 55-vuotiaan miehen treenaavan kuin kv-tason urheilija, on kohtuullista odottaa jotakin näyttöä tarinoiden tueksi. Ei näy, eikä tule näkymään. Ainoat yritykset liittyvät voimaharjoittelun todeksi osoittamiseen. Ne näytöt muistuttivat lähinnä vanhan Kummeli-nimisen sketsiohjelman sketsejä.
Jutut ovat juttuja, näytöt puuttuvat. Pelkkien juttujen arvo on lähinnä viihdearvo.
+Lisää kommentti
Loppukaneettina vielä seuraavaa: Josko Juha sovitaan niin, että sitten kun on näyttöä esittää, palataan asiaan uudemman kerran? Muussa tapauksessa tämä alkaa olla jo ajan haaskuuta niin sinulle kuin muillekin ja muistuttaa lähinnä vanhan vitsin kierrätystä.
1 VASTAUS:
Näin se on!
Näytöksi vaikka 3 minuutin tonni siten että se on videolla alusta loppuun ja syketiedot uskottavasti dokumentoituna siihen mukaan.
Tämän ei pitäisi olla iso juttu: tuohan on hänelle pelkkä alku- tai loppuverryttely.
Uskon, että 3 min tonni voi jopa mennä, mutta loppusyke on jotakin ihan muuta kuin 130 tai 140. Toinen 3min tonni muutaman minuutin palautuksella ei sitten enää edes mene. Tai siis menee, jos jutuissa on perää.
+Lisää kommentti
Ei näy edelleenkään edes sitä alku- tai loppuverryttelynä juostua 3min tonnia.
Sen sijaan näkyy selityksiä siitä miksi ei voi juosta niin kovaa kuin haluaisi.
Sinänsä tarpeetonta selittelyä, koska odotuksissa onkin vain sitä 3min/km hölkkää yhtäjaksoisesti kilometrin verran. Sehän menee puheiden mukaan hengästytä, joten pitäisi olla helppo rasti.
No, odotellaan.
Ilmoita
Uskon että viihtyykin parhaiten Venäjällä, siellähän nuo juoksujutut eivät ole valheita vaan vain normaaleja epätotuuksia.
3 VASTAUSTA:
3 minuutin verryttelytonnia odotellaan yhä. Vaan ei näy, eikä kuulu. Sinänsä erikoista, koska 3min juoksu vauhdilla joka ei edes hengästytä ei pitäisi olla mikään temppu. Kuitenkin sillä hölkällä saisi kaikki epäilevät puheet kerralla tyhjiksi.
Mutta ei. Ei kai vain ole niin ettei tonni menekään kolmeen minuuttiin hengästymättä hölkäten alle 140 sykkeillä?!
Normaali ihminen muuten hengästyy 140 sykkeellä, vain superlahjakkuus kykenee olemaan hengästymättä.
Oma peruskuntokausi päättyy reilun viikon päästä ja telakalla olin tasan kaksi päivää pienen flunssanpoikasen takia, muuten on tullut vedettyä treeniohjelma läpi liki suunnitellusti läpi. Sen jälkeen KVK-kausi päälle viideksi viikoksi, sisältäen jo ensimmäisen lyhyen kisan sekä kauden ensimmäisen maratonin sen jakson päätteeksi.

Molarin blogia kun on tullut lueskeltua viihdemielessä tämä talvi, niin ei voi kuin todeta että maltillisesti treenaamalla saa tässäkin iässä edelleen edistymistä aikaan ja "Molarin mallilla" eli treenaamalla ns. "kuin huiput" tulee toistuvia, kahdenkin viikon mittaisia juoksutaukoja, sairasteluja ym. pientä kivaa kremppaa, kolotusta ja takapakkia.

Tästä voin vetää suoran johtopäätöksen, että jatkan samaan malliin kuin ennenkin, sillä pitkäjänteisempi ja suunnitelmallinen työ, joka sisältää realistiset, saavoitettavissa olevat väliatavoitteet, tuottaa edelleenkin omalla kohdalla varmimmat tulokset. Ei mitkään hullun repivät rääkit ja painoliivit poppakonsteina. Tämä sopii vertauskuvallisena esimerkkinä tämän kirjoituksen viimeiseenkiin kappaleeseen.

Edelleen sanon että kisamaan oppii kisaamalla, ei olettamalla että kun treenaa hetken aikaa kuin hullu, voittaa yhden kisan ja voi vetäytyä suoraan huipulta "eläkkeelle", jota Molari ilmeisesti viimeisimmän juoksuaiheisen bloginsa lopuksi toivoo osallaan tapahtuvan.

Toivoisin toki että juoksuharrastus ottaisi Molarista(kin) järkevässä mittakaavassa yliotteen ja mies jättäisi kaiken tuon täysin hyödyttömän venäjämouhuamisen pois, jonka ansiosta on mennyt käytännössä koko normaali pohja elämältä ja käteen on jäänyt palkaksi tasan ilmaa ja känsät.
Olen varma, että sen kautta elämään tulisi aikanaan enemmän sisältöä kuin noissa nykyisissä vihaa pursuavissa höyrypäisissä piireissä pyöriminen koskaan tuo. Ehkäpä Molari saisi joskus myös sellaisia (tervettä liikunnallista elämää viettäviä) kavereita, joiden kanssa voisi jutella muustakin kuin Naton ja CIA:n salaliitoista ja pestä mustaa valkoiseksi päivät pääksätysten. Sitä mikä ajaa tuohon nykyiseen elämäntyyliin, en omalta osaltani kyllä käsitä.
Ehdottomasti samaa mieltä edellisen kanssa!
Koulutettu ja älykäs mies haaskaa elämäänsä lähinnä hölmöilemällä asiassa jos toisessakin.
Toivon myös että juoksuharrastus järkevästi toteutettuna saisi miehen paremmille raiteille.
+Lisää kommentti
Ei näy hölkättyä 3min tonnia. Kumma juttu, koska sen ei pitäisi olla minkäänlainen temppu, vaan pelkkää kuntoilijan verryttelyä.
Ilmoita
Josko se minuutin rajoite Twitter-videoissa estää edelleen juoksemasta sen pidempään.
Pahus, tämähän muuten tarkoittaa että Molari joutuu keskeyttämään kisan Janakkalassa jo 500 metrin kohdalla! Kenties tietotekniikan kehittyessä se mahdollistaa myös pidemmät juoksut joskus tulevaisuudessa. Ehkäpä jo M60-sarjassa, mutta viimeistään M65-sarjassa?
2 VASTAUSTA:
Ei näy ilmoittautuneen SAUL-SM-puolimaratonille
EiTrolleille kirjoitti:
Ei näy ilmoittautuneen SAUL-SM-puolimaratonille
Ei tietenkään! Hänen hölkkävauhtinsa riittäisi kyllä mitaleille, todennäköisesti voittoonkin. ME:n rikkominen ei kuitenkaan ole varmaa. Kuka sitä nyt kilpailla viitsii jos ME ei ole varma.
+Lisää kommentti
On muuten melkoista juttua taas bloginsa. Liekö joku vika edelleen, kun sykkeet ei nouse VK-vedoissa/VK-vauhtisessa juoksussa, mutta lyhyissä 60 metrisissä kipuaa yhtäkkiä ihan tappiinsa? Tosin näistä sykkeistä on vain omat kertomukset

Tuo ruokailupuoli on sitten aivan järkyttävää luettavaa: kaksi niukkaa ruokailua päivässä eli mistä lihaksien vaatimat hiilarit ja proteiinit? Täysipainoinen treeni vaatii hiilareista energiansa ja mikrovaurioiden korjaamiseen taasen mm. proteiineja. Liekö siinä syy, että paikat paukkuu, kun palauttelu puuttuu ja terveellinen sekä säännöllinen, monipuolinen ruokailu laiminlyödään?

Esimerkkinä että itse painan tällä hetkellä (kisakunto) saman pituisena kuin Molari 63,2 kg, syön viisi kertaa päivässä (sis. välipalat) ja ihan pikaisena päässälaskuna kalorimäärä on kolminkertainen Molarin ruokailuihin verrattuna. Ehkäpä sen takia ei olekaan ollut loukkaantumisia, on tasainen, kehittyvä tuloskunto ja joka vuosi löytyy nimi tuloslistoilta. Paino pysyy 1.5 kilon sisällä vuodesta toiseen, eikä tarvitse jojoilla painon kanssa +10 kilon äkkipudotuksien kanssa. Luulisi jo hälytyskellojen soivan, kun joka blogi on yhtä ja samaa vaivojen valittelua. En tunne toista juoksijaksi itseään kutsuvaa, joka valittaa koko ajan yhtä paljon ja alituiseen vaivoistaan. Luulisi hälytyskellojen soivan, kun tuo on toistuva teema vuodesta toiseen. Toivottavasti mies tekee asialle jotain.
5 VASTAUSTA:
Viisi treeniä päivässä, eikä kilpailuihin uskalla. On erikoinen kaveri. Siis ihan urheilumielessä, trollailunsa sitten ihan toisen tason juttu
Esikuvana taitaa olla urheilusankari Putin tai Kiinan yksinvaltainen kommunistijohtaja Mao joka ui Jangtse-joessa 15 km 65:ssä minuutissa ”taistellen tuulta ja aaltoja vastaan” noin kaksinkertaista nopeutta verrattuna silloiseen sadan metrin maailmanennätykseen. Tosin Mao lienee vain ajautunut joessa voimakkaan virran viemänä.
Vain viisi treeniä päivässä, mikä on tietysti vain kuntoilijan treeniä. Mitä se olisikaan jos hommaa tehtäisiin kilpaurheilijan tavoin. Aito kilpaurheilija harjoittelee tuplasti, eli kymmenisen treeniä päivässä.
Veteraanijuoksija kirjoitti:
Vain viisi treeniä päivässä, mikä on tietysti vain kuntoilijan treeniä. Mitä se olisikaan jos hommaa tehtäisiin kilpaurheilijan tavoin. Aito kilpaurheilija harjoittelee tuplasti, eli kymmenisen treeniä päivässä.
Eiköhän siihen pian nosta. Facebookin juoksufoorumilla muiden halveksumisen ohessa väitti mm. huippumaratoonareiden juoksevan kevyellä viikolla 300km. Kyllähän hän pian sellaiseen pääsee itsekin
35 tuntia päivässä on mahdollista blogissa
+Lisää kommentti
Jostain muistan lukeneeni että juoksee n. 10 000 km/vuosi. Ja tämä yksillä ja samoilla kengillä. Blogissaan vuodelta 2013 on nimittäin seuraavaa: "Tiedän, ettei ole oikeaoppista juosta samoilla kengillä 17 vuotta".

Tämä tekisi 170 000 km samoilla kengillä. Itsellä menisi samassa ajassa huikeat n. 170 paria kenkiä, Molarilla siis tämän perusteella yhdet (pahoittelen, jos arvioni on väärä). Ehkä askelluksessani on jotain vikaa? Tai sitten olen törsääväistä sorttia, kun juoksen kengillä maksimissaan vain 1 000 km, ennen niiden siirtymistä nurmikonleikkuu/halonhakkuu/mökkikenkä-osastolle.
4 VASTAUSTA:
Ei kai missään ole väittänyt, että 10000 km menee vuodessa, joka päivä 25-30 km. Mutta isoja määriä samoilla tossuja ilmeisesti. Miten jalat kestävät veteraanilla,
Jos suunnitelmia, juttuja ja toteutunutta katsoo niin todella usein "suunnitelma" on ollut juosta joka päivä 30km töihin ja takaisin koko seuraavan viikon tai kuukauden. Ei ole tainnut toteutua juuri koskaan edes seuraavaa päivää. Sinänsä kyllä ihan normaalia, koska eihän kukaan tuollaisia hullutuksia tee pl. jotkut ultrajuoksijat hetkellisesti.
Suunnitelmista riittää meteliä, toteuma täytyykin lukea rivien välistä.
Vähän niinkuin painoliivikin jäi hyvin lyhyeksi kokeiluksi. Mikä onkin tietysti vain hyvä ja järkevää.
Tossuja kirjoitti:
Ei kai missään ole väittänyt, että 10000 km menee vuodessa, joka päivä 25-30 km. Mutta isoja määriä samoilla tossuja ilmeisesti. Miten jalat kestävät veteraanilla,
Mies, jolle 3min/km on kevyttä hölkkää, saa tuon vaivaisen 30km kasalle jo 1.5 tunnissa. Ja vain hölkkäämällä
Tuo on kyllä ihan totta! Vain noin kolmen tunnin päivittäisellä hölkällä saa kasaan 60km/ treenipäivä, eikä siihen tosiaan tarvitse kuin hölkätä. Mitä se onkaan sitten kun tuon tason kaveri ryhtyy juoksemaan?
+Lisää kommentti
Älkääs nyt pelleilkö. Juha Molari on kovakuntoinen juoksija ja urheilija, on aina ollut vaikka ei ole kilpailuihin osallistunut. Voittaa kestävyysmatkoilla ihan varmasti useimmat yli nelikymppiset veteraanit. Ei niihin kilpailuihin ole mikään pakko kenenkään osallistua.
3 VASTAUSTA:
Ei voita koskaan 'yli nelikymppisiä veteraaneja' juoksussa, kun ei uskalla tulla vertailluksi. Satukirjailussa voittaa hyvinkin kyllä.
Voittaa ja voittaa... Urheilussa voitetaan silloin kun tullaan viivalle ja tehdään tulos.
Puhuminen ei ole urheilulaji ja puhumalla ei ole koskaan yhtäkään urheilutulosta tehty.
Veteraanijuoksija kirjoitti:
Voittaa ja voittaa... Urheilussa voitetaan silloin kun tullaan viivalle ja tehdään tulos.
Puhuminen ei ole urheilulaji ja puhumalla ei ole koskaan yhtäkään urheilutulosta tehty.
Presis.
+Lisää kommentti
Blogissaan oli taas pitkä yksityiskohtainen vuodatus.

Ensinnäkin ei kuulemma käsitä kuinka joku voi syödä viisi kertaa päivässä. Toki emme puhu viidestä lounaasta eli lämpimästä ateriasta päivässä, vaan aamupalasta, päivällisestä, välipalasta, kevyestä lounaasta sekä iltapalasta. Kaikki muut paitsi päivällinen (lämmin ruoka) ja kenties keittolounas voivat koostua leivästä, hedelmistä, jogurtista, raejuustosta tms. nopeasti sulavasta.

On puppua väite, että banaanin ja leivän jälkeen pitäisi olla 3-5 tuntia levossa. Pelkän banaanin voi huitaista napaan vaikka ennen treeniin lähtöä. Lisäravinteista täällä ei ole puhuttu ollenkaan, blogin kirjoittaja kuitenkin mainitsi jostain syystä "proteiinijauheet"? Mitä lie tarkoittanut?

Toiseksi tämä henkilö pitää jotenkin itsestäänselvyytenä, että ollaan eri vammojen takia telakalla vähän väliä. En ole lukenut vähään aikaan yhtäkään pidempää jaksoa, jossa olisi mm. menestyksekkäästi vetänyt läpi yli kahden kuukauden treenit suunnitellusti, puhumattakaan koko talven peruskuntokaudesta, halutut tavoitteet saavuttaen. Yleensä se on muutama viikko kovalla innolla ja sitten kuuluu poks.

Tähän kohtaan on hyvä lainata blogistaan 15.3. seuraava lause: "Vaimoni on sanonut, että yli 20 vuoden kokemuksella hän tietää näin käyvän aina uudelleen: jos ja kun aloitan treenaamisen, niin tulee vamma tai muu este." Totuus tulee vaimon suusta? Mihin jäi muuten ne painoliivit, tämä salainen ase?

Täsmentäisin että normaalit pienet lihasjumit ja treenien jälkeiset tuntemukset ja kuvaamansa selvät vammat ovat täysin eri asia. Yleensä urheilijat eivät pienistä kolotuksista edes mainitse, ne kuuluvat asiaan, joten miksi narista pikkuasioista. Ehkä Molarin kipukynnys on tavanomaista matalampi ja siksi blogit täyttyvät näistä "sairaskertomuksista" niin taajaan? Mene ja tiedä, en tunne miestä henkilökohtaisesti, joten silkka arvaus tämä, mutta kertomuksiensa perusteella ei saa kuvaa mistään kovin ylivertaisen sitkeästä sissistä. Mainittakoon että kestävyysjuoksijan tärkeimmät ominaisuudet ovat pitkäjänteisyys ja suunnitelmallisuus. Silloin puhutaan vuosista, ei muutaman viikon painoliivivillityksistä.

Kolmanneksi, jos ei käy hierojalla syystä tai toisesta kehoaan huollattamassa, niin se on täysin oma valinta. Hieman erikoinen kertomansa ettei voi olla toisen ihmisen (hierojan) kosketeltavana. Ensimmäistä kertaa kuulen tällaisen, onkohan se jokin fobia tmv? Jos on, se on sitten eri juttu ja kovin valitettavaa tietenkin. Fobioita voi kyllä hoitaa, ei niihin ole pakko alistua.

Vielä lopuksi vinkki: yksi asia pistää toistuvasti silmään blogeissaan ja se on muiden ikäistensä ja samoissa tiloissa treenaavien arvostelu. Liekö nämä henkilöt tietoisia tästä, että tekemisiään yksityishenkilönä ruoditaan julkisessa blogissa ja samalla tämän liikuntapaikan nimikin mainitaan. Ei kovin hyvää mainosta Liikuntamyllylle ja muille, jos siellä yksityishenkilönä tekemäsi treenit päätyvät julkisesti arvosteltavaksi, vaikkakin anonyymisti. Aina on kuitenkin mahdollisuus tulla tunnistetuksi. Tästä saattaa tulla palautetta, kannattaa olla tarkkana.

Muiden tavallisten pulliaisten treenaamisillehan ei kyseinen henkilö tunnu antavan juurikaan arvoa. Siksipä visiitti FB:n juoksufoorumillakin jäi lyhyeksi. Tässä suhteessa tulee muutenkin ilmi kaksijakoinen suhtautuminen liikuntaan: lasten osalta "se on hauskaa ja kannustettavaa leikkiä, mukavaa yhdessäoloa", mutta aikuisena liikunta pitäisi olla joko vähintään SM-tasoa tai sitten pitäisi hävetä omaa tasoaan. Mitään välimuotoa ei ole, eli kenen tahansa liikunta pelkästään omaksi iloksi ja hyvän yleiskunnon ylläpitämiseksi on suorastaan hävettävää, puhumattakaan juoksemisesta "hölkkäkisoissa jämäsijoista". Asenne on mielestäni hyvin liikuntavihamielinen.

Ymmärtäisin asian, jos puhuja olisi tuloksia tehnyt tunnettu urheilija, niin sen voisi laittaa hattuun nousun piikkiin. Kun taasen puhujana on henkilö, jolta puuttuu tunnetun urheilijan status tuloksineen ja sellaista ei enää iän puolesta voi edes tulla, niin lausumat ja asenne asettuu kyllä erikoiseen valoon. Olisiko parempi että naapurin 60-vuotias Eki istuu sohvalla tai kaljalla baarissa, sen sijaan että juoksee ja treenaa muutaman kerran viikossa omaksi ilokseen Liikuntamyllyssä ja käy pari kertaa vuodessa juoksemassa kunnan/seuran/kaupungin hölkkäkisoissa kavereiden kanssa? Väitän että kansanterveyden kannalta jälkimmäinen vaihtoehto on paljon parempi. Tosin silloin oman egon nostatus käy vaikeammaksi, kun muita samaa ikäluokkaa olevia ja yhtä hyväkuntoisia olisikin enemmän ympärillä.
1 VASTAUS:
Molarin takia en Liikuntamyllyyn astu. Miestä, joka pyytelee Venäjän turvallisuuspalvelua apuun ja suhtautuu kaltaisiini keskitasoisiin veteraaneihin noin halveksivasti, en halua edes nähdä
+Lisää kommentti
Onhan Molarilla tuo suhtautuminen juoksemiseen erikoista. Viimeisimmän blogikirjoituksen perusteella harkitsee treenaamisen lopettamista, syyynä flunssa? ja se, ettei ole saavuttanut sitä tasoa mihin tähtäsi. Ja taso on kyllä huima, jos 800m piti mennä vähintään kahteen minuuttiin vuonna 1964 syntyneellä miehellä.

Ymmärtääkseni 800m vähän alle kahteen minuuttiin on melkoisen lähellä 55-vuotiaiden me-tasoa, samon 1500m neljään minuuttiin on äärettömän kovaa vauhtia, johon kukaan hänen omassa ikäluokassaan Suomessa ei kykene. Ja kolmonenkin yhdeksään minuuttiin taitaa olla yhtä mahdoton tulos.

On hienoa asettaa kovia tavoitteita, mutta eikö niiden pitäisi olla edes himpun verran realistisempia? Juha Molari on kiistatta hyväkuntoinen mies ja voisi osallistua oman ikäluokan kisoihin ja menestyä niissä. Miksei se riitä, jos taas mies toisaalta jollakin tavoin mieltää itsensä vain kuntoilijaksi? Mikä ihme saa aikaan ajattelutavan, jonka mukaan vain suuret saavutukset ovat tavoittelemisen arvoisia?

Jos olisin Juha Molari, kävisin juoksemassa jonkun kisan, vaikka pienen. Saisin kilpailukokemusta ja kenties hyvää mieltä, sitten kalenterista seuraava kisa ohjelmaan ja jne. Raha ei liene ihan oikeasti este, eiköhän osanottomaksun maksajakin löydy kovakuntoiselle kaverille.
2 VASTAUSTA:
Tämä kertoo kaiken oleellisen:

"Jäin hyvin kauas tuosta häpeän rajasta. 800 metrillä se häpeän raja kulkee 2 minuutissa, 1500 metrillä 4 minuutissa ja 3000 metrillä 9 minuutissa"

Jos 4 minuutin tonnivitonen ja 9min 3-tonnia on häpeän raja henkilölle joka vain kuntoilee, niin jotakin on jossakin pielessä.
Pienenä yksityiskohtana "häpeärajoihin":
Voimassa oleva 800m ME 55-vuotiaiden miesten sarjassa on 2.02.

Näin siis ihan jokainen veteraanijuoksija mitä maailmassa on ollut ja on saa hävetä "huonoa kuntoaan".
+Lisää kommentti
Mieli tekisi uskoa, että kohujuoksija Juha Molari on aivan tosissaan tähtäämässä sinne kahden minuutin aikaan 800 metrin matkalla ja sitä myöten uusi ME ikäsarjassa 55 näkisi päivänvalon. Treenaamiseen Molari käyttää ainakin kovasti aikaa, se lienee nyt täysin kiistatonta ja epäilemättä harjoitteet ovat tehokkaita jos blogia tarkastelee.
Itselle tulee mieleen, että miksei mikään media tee miehen treeneistä juttua, olisihan otsikko " Tavoitteena ME " ihan myyvän oloinen.
1 VASTAUS:
Juttuhan olisi mitä parhain idea!
Siinä ehkä hieman kiusallisesta maineesta kärsivä kaveri saisi persoonalleen aikaisemmasta poikkeavan, neutraalin, mutta hyvin positiivisen lähestymiskulman. Olisi varmasti tervetullutta.
Toivottavasti se ei aiheuta ongelmaa, että toimittaja halunnee seurata jonkun treenin. Olisi hieman kiusallista jos treenivauhdit tai treenin sisältö muuten ei vastaisikaan aiempia puheita. Menisi vähän pohja pois koko hommalta.
+Lisää kommentti
Jaahas, mäkivedot on tehty näköjään, mutta mikä siinä on niin mahdottoman vaikeata laittaa kokonaisen vedon dataa näkyviin?? Siksi vain ihmettelen, kun ilmiselvä tarve on blogitekstien vakuudeksi dataa näkyviin laittaa, niin miksi ihmeessä ei voi laittaa kokonaista dataa joka kertoisikin jo jotakin?
Yksittäiset huippuvauhdit kun eivät kerro juuri mistään, eikä mitään.
Vai onko jutuilla jo onnistuttu tekemään sellainen nurkkaanmaalaus, ettei kokonaista dataa enää voi laittaa näkyviin?
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Juha Molarin uusi juoksuohjelma

Molarin blogissa on miehen uusi ohjelma maaliskuulle saakka. Koska miehen blogissa ei ole kommenttimahdollisuutta, niin sitten vaikka tässä...
A) paljon nopeustreeniä
B) paljon voimaharjoittelua erityisesti jalkoja
C) vähän peruslenkkien tekoa, tosin tuo yksi päivä pyhitetty pitkäkestoiselle aerobiselle treenille ja siinä on hurjasti tunteja.
Ja tähtäin taisi olla SM-maastot ja siellä 55-sarjan voitto.

Onko nopeus-ja kestävyysharjoittelu suhde onnistunut tuossa ohjelmassa, se mietityttää meikäläistä, joka painottaisi kyllä enemmän kestävyyttä. Tosin Juha Molarilla on ilmiömäinen vauhtikestävyys ja siksi ehkä tuo nopeuspsinotteisuus.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta