Juha Molarin uusi juoksuohjelma

Kahdenminuutinkasi

Molarin blogissa on miehen uusi ohjelma maaliskuulle saakka. Koska miehen blogissa ei ole kommenttimahdollisuutta, niin sitten vaikka tässä...
A) paljon nopeustreeniä
B) paljon voimaharjoittelua erityisesti jalkoja
C) vähän peruslenkkien tekoa, tosin tuo yksi päivä pyhitetty pitkäkestoiselle aerobiselle treenille ja siinä on hurjasti tunteja.
Ja tähtäin taisi olla SM-maastot ja siellä 55-sarjan voitto.

Onko nopeus-ja kestävyysharjoittelu suhde onnistunut tuossa ohjelmassa, se mietityttää meikäläistä, joka painottaisi kyllä enemmän kestävyyttä. Tosin Juha Molarilla on ilmiömäinen vauhtikestävyys ja siksi ehkä tuo nopeuspsinotteisuus.

401

268

Vastaukset

 • Millä eväillä Molari aikoo voittaa SM-maastot M55-sarjassa? Mies ei ole juossut aikuisiällä yhtään kisaa ja ollut rapakunnossa vuosikausia. Vuoden treenaamisella? Ja sen jälkeen kaikki maan huiput, jotka ovat ikänsä kisanneet jäävät kuin nalli kalliolle? Hienoa että on tavoitteita, mutta pitäisikö edetä tyvestä latvaan ja aloitella hölkkäkisoista ja maaliinpääsystä.

  Tulee olemaan kylmää kyytiä miehellä, jos vastoin aiempaa tapaansa ilmestyy joskus jonkun kisan lähtöviivalle. Pitäisiköhän lyödä taas vetoa eli siitä, että yhtään kisaa ei Molari tänäkään vuonna juokse.

  • Paljos tuo veto on


  • Jos katsoo miehen postauksia ja videoita, ei ole rapakunnossa todellakaan, vaikkei ole kisannut.


  • Kunnossa.kaiketi kirjoitti:

   Jos katsoo miehen postauksia ja videoita, ei ole rapakunnossa todellakaan, vaikkei ole kisannut.

   Jutut on juttuja ja viedot lyhyitä otoksia. Mies ei ole juossut aikuisiällä yhtään kisaa ja lihonut taas yli kymmenen kiloa. Pojat, joulupukkiakaan ei ole. Yhtään näyttöä puheilleen ei ole, trolli mikä trolli. Miehen henkilöhistorian tietäen, lähinnä ihmettelen että kukaan uskoo juttujaan.


 • Sivuiltaan lainattua " Vajaassa 3 kuukaudessa pois 14kg. Kerron kohta, miten se tapahtuu ... ".

  Ei ole totta, peruskuntokaudesta puolet jo takana, kohta kisakausi alkamassa ja mies aikoo laihduttaa 14 kiloa. Miten sellaisen jälkeen voi olla tikissa? Täysin huuhaa-juttuja.

  • Molari voi käydä itäisen huoltoaseman pihamaalla ulkoiluttamassa lipereitään, kun ei kuitenkaan uskaltaudu huoltsikan vessaan "dopingtestiin".


  • VenäläinenVessa kirjoitti:

   Molari voi käydä itäisen huoltoaseman pihamaalla ulkoiluttamassa lipereitään, kun ei kuitenkaan uskaltaudu huoltsikan vessaan "dopingtestiin".

   Molarin blogissa oli jokin aika sitten juttua dopingaine Meldoniumista. Kirjoitteli siitä hyväksyvään ja ymmärtävään sävyyn. Tämä oli sitä aikaa kun venäläiset urheilijat jäivät isolla porukalla Meldonumin käytöstä kiinni. Sittemmin on tullut mieleen yhtä ja toista Molarin (oletetusta) treenauksesta, toistuvasta paikkojen paukkumisesta, ja nyt viimeisimpänä mielettömästä lihomisesta ihan hetkessä. Kun tähän yhdistää reissunsa Venäjälle (jossa Meldoniumia saa melko vapaasti) ja venäjäkontaktinsa niin heräähän tässä epäilys, että ei kai tässäkin mennä vippaskonsteilla eteenpäin?


  • Enonkosken bensikselä poristaan asiasta. Nyt mukaan ukko.


  • Tuletänne kirjoitti:

   Enonkosken bensikselä poristaan asiasta. Nyt mukaan ukko.

   Onko Enonkoskella tämä kuuluisa Liperi-Maraton? Kisassahan juostaa 42,195 km, paitsi Juha Molari juoksee vain ensimmäiset 100 metriä, koska a) ei nyt just ehdi juosta pitempään b) mestarin ei tarvitse enempää näyttöjä antaa c) antaa itse asiassa tasoitusta, koska juoksisi loppua kohden kiihtyvällä vaihdulla d) Molarin satasen aika kerrotaan kertoimella 421,95, joka laitetaan hänelle maratonin lopputulokseksi, koska miksi haaskata aikaa juoksemalla koko maraton. Kyllä loppuaika selviää jo 100 metrin juoksun jälkeen. Puhummehan Suomen sekä Venäjän kovakuntoisimmasta veteraanista Uralin tällä puolen, jonka ei tarvitse edes kisoihin osallistua.


 • Kuten arvata saattoi, ottihan se koville Juha "SM" Molarille, kun tuli vähän lunta tupaan. Blogissaan uhriudutaan asiaankuuluvasti. Pari huomiota herran kirjoituksesta.

  Molari tuntuu pahastuvan kun ilmoille on heitetty vakavia epäilyksiä hänen kisakunnostaan ja esitetty myös perusteluita tästä. Nyt hän on keksinyt jonkin teorian miksi noin on ja että "menestyneet urheilijat eivät kuitenkaan yhtä pahasti piruile, kuin nuo huippuunsa viritetyt ikämiesjuoksijat sosiaalisessa mediassa nimimerkkien takana".

  Molari unohtaa nyt asian kääntöpuolen: menestyneet urheilijat eivät myöskään uhoa juoksevansa suomenmestaruuksista ennen kuin ovat juosseet todennettuja tuloksia eli kisoja. Mestaruuksia ei saa excelissä laskemalla, blogeissa uhoamalla ja juoksemalla jotain vetoja puistossa ja postaamalla siitä satunnaisia Polarin otoksia. Ihan raaka peli on kuules Molari se, että ne pitää juosta kisassa ja yksikään Suomen mestari ei ole tullut ns. "puskista" ja kertalaakista juossut itsensä maailmankartalle, ilman ainuttakaan kisaa alla.

  Mitä ihmettä mahtaa miehen päässä liikkua, kun tuollaisia luulee, että muka skippaa vuosien työn ja tuosta vaan vuoden treenaamalla nostaa itsensä maamme tuloskärkeen. Onko muka maan nykyinen veteraanien kova kärki niin joutavaa sakkia, että Molari hujauttaa pikku treenillä korkeimmalle pallille? Ihan kaikkea ei auttaisi suustaan päästää. Olisi varmaan parempi taktiikka ollut mennä kisoihin vaivihkaa ilman etukäteisrummutusta ja katsoa mihin rahkeet riittää. Sitten jos olisi ollut jotain, millä henkseleitä paukutella, niin sitten toki.

  Tuon alun urputtamisen jälkeen seuraa blogissaan lapsellista selitystä pakarasta, nuhasta, lonkasta ja aiemminhan on kolottanut milloin mistäkin. Syitä löytyy, hohhoijaa. Ihan kuin nuo vastaavat pikkukrempat eivät olisi perussettiä kellä tahansa aktiivijuoksijalla.

  Seuraavaksi Molari kirjoittaa ylimieliseen sävyynsä "ettei näe järkeä juosta hölkkäkisoja ja maksaa niistä". Ohhoh, eli tavallisten kuolevaisten kanssa kisaaminen ei kiinnosta. Ei ihme että miehen "kaveriseura" onkin aika suppea ja koostuu lähinnä saman tason vihaa pursuavista trolleista.

  Kisoihin osallistumattomuudesta oli esittää taas lisää se vanha vellihousujuttu eli "kisoihin osallistumisen tarkoitus on minun vanhassa käsityksessä voitto. Kun en ole voittajan kunnossa, en juokse kilpaa". Mitäpä jos kaikki ajattelisivat noin, mitä siitä seuraisi? Aivan, aivan, maassamme ei juostaisi kisan kisaa, koska a) kaikki eivät toki voi voittaa b) aina löytyy joku joka on kovempi ja tällä päättömällä logiikalla ei voisi koskaan juosta kilpaa, koska c) ei etukäteen voi varmasti sanoa kuka kisan lopulta voittaa, oli tilastoajat mitä tahansa d) ja mikä ihmeen taivaallinen oikeus vain Molarilla olisi voittaa?

  Minun puolestani on oikein hyvä että Molari jatkaa päätöntä treenaamistaan, on tasan varma että noilla metodeilla ei mies juokse koskaan edes sitä ensimmäistä maratoniaan tai tule pärjäämään lyhyemmillä matkoilla. Kohta paukkuu paikat niin, että juoksut on ohi lopullisesti. En viitsi edes kommentoida niitä perustavaa laatua olevia asioita, joita mies tekee aivan poskelleen, keksikööt itse. Miksi auttaa miestä, joka dissaa koko juoksijayhteisöä, meitä lukuisia aktiivijuoksijoita moisilla "en haaskaa aikaani hölkkäkisoihin" heitoillaan. Itse olen saanut vuosien myötä hyviä tuttavuuksia ja mukavia ihmiskontakteja kisojen kautta, paljon oppia, treenivinkkejä sekä kovia kisavastuksia. Kisaamaan oppii kisaamalla. Välillä on tullut turpaan, välillä on ollut oma vuoro pärjätä paremmin kuin kaverit, mutta Molari on unohtanut aivan kokonaan sen, että oikotietä ei huipulle ole. Se vaatii vuosien kisaamisen ja etenkin kokemusta kisaamisesta ja siitä ei pääse mies yli eikä ympäri.

  Muistan nimittäin juoksufoorumilta erikoisen heittonsa (niitä ropisi tasaiseen tahtiin), kun kertoi että oli lyönyt juoksun kesken joskus nuorena, kun joku oli kirinyt lopussa rinnalle. Mitä kertoo ihmisluonteesta se, että ei sisuunnu moisesta ja vedä vaikka räkä lentäen kakkosena maaliin ja sitten onnittele rehdisti kaveria, joka oli sillä kertaa kovempi. Katos Juha, niin tekee reilu ja rehti urheilija, joka voittaa sitten itsekin joskus tulevaisuudessa, kun sen aika on. Sellainen ei keskeytä, jos joku tulee lopussa ohi tai jättää kokonaan kisan väliin, kun pelkää ettei voitakaan. Tosin tuon uhoamisen jälkeen voi kuvitella mikä naurunremakka siitä nousee, jos kisaamaan menee ja tulos onkin se mitä me muut odotamme, ei se mitä Molari luulottelee sen olevan.

  "Veteraanien tuomio" saattaa olla julma, mutta niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Tätäpä faktaa ei juokseva liperimiehemme toki sulata, mutta se tässä on tarkoituskin. Katsele peiliin ja pitkään, ehkäpä joskus valaistut ja jos et, se on voi voi. Sen perusteella mitä miehestä netin syövereistä löytyy, olen hyvin skeptinen että tuosta asenne muuttuisi.

  • Tiukkaa settiä , mutta ymmärrettävää. Kuitenkin jo lähtökohtaisesti mennään niin, että Juha Molari treenaa Liikuntamyllyssä kovalla intensiteetillä ja esim. vetojen ajathan ovat hänen ikäiselleen todella hyviä, niin voisiko joku miehen tuolla nähnyt laittaa kommenttia hänen suorituksistaan?

   Nimittäin, jospa mies on todellakin niin kovassa kunnossa kuin nuo blogitekstit kertovat? Sinänsä vaikuttaa minustakin, että virheitä on tässä treenaamisessa, mutta mutta...jos mies menee kuin tuulispää, niin ei nyt kaikki voi olla pielessäkään.


 • Älkää ruokkiko trollia... Sitä ihmettelen, että kaikkien puheidensa jälkeen (pikku googlettelulla niitä löytää) joku urheiluseura antaa hänen osallistua lasten valmennukseen

  • Tuo on totta. Mahtaakohan ne siellä olla tietoisia miehen taustoista?  • Anti-Lada kirjoitti:

   Molarin wikisitaatit on melkoisen huimaa luettavaa. Ei ole todellakaan ihme, että edessä ei ole muuta uraa, kuin nykyinen.

   https://fi.wikiquote.org/wiki/Juha_Molari

   Juuri tuon kaltaisia juttuja tarkoitin. En lapsiani päästäisi tuollaisia solkenaan suoltaneen kaverin valmennettavaksi


 • Ammattimainen uhoaja-selittelijähän tuo vaikuttaa olevan. Uho on kova, mutta kaikki startit ja muut luotettavat näytöt jäävät tältä lahjakkuudelta puuttumaan. Cooper "helposti hölkäten 3500 tasolle" jne jne jne jne. Uhoa löytyy, näyttöä ei, ei sitten minkäänlaista.
  Miehen sykemittaritallenteista muuten löytyy välillä viitteitä siitä että "juoksuharjoitus" saattaakin itseasiassa olla ajettu pyörällä.
  Ja onhan hän pyörälläkin treenaillut, kesällä tai syksyllä hän kertoili jossakin ajaneensa, yllätys yllätys, "kevyesti polkien huonolla pyörällä" maantiekilpapyörällä ajaneen, tietenkin itseään nuoremman miehen ohi. Mitä muuta voisikaan odottaa kaverilta, joka polkee kuntopyörää aina maksimivastuksella ja vain harvoin alle 90min kerrallaan?

  • Sillähän tämä homma ratkeaa että kaveri ilmestyy viivalle edes johonkin kilpailutapahtumaan, josta jää tulos tuloslistaan. Ei tarvitse olla SM-kilpailu, hölkkä/maantiejuoksutapahtuma riittää, kunhan suoritus päätyy viralliseen tuloslistaan.
   SM-tasolla väitetyllä kuntotasolla ei ole mitään häpeämistä, ei vaikka menisi Kalevan kisoihin. Hölkkä/maantiejuoksu taas on kenelle tahansa hyvä harjoitus ja sellaisessa huippujuoksija osoittaa arvostusta muille osallistujille, joista monet ovat vain kuntoilijoita.
   Siitä saadaan tulos ja sen jälkeen miehen some-puheet saavat joko vahvan katteen tai vahvistuvat höpinöiksi.
   Haluaako joku lyödä vetoa? Osallistuuko Juha mihinkään kilpailuun? Ei osallistu ja selityksiä kyllä löytyy.
   Voin tarvittaessa myös maksaa hänen osallistumismaksunsa, jos homma on siitä kiinni. Matkakulut tuskin ovat ongelma kun PK-seudulta löytyy keväällä lukuisia juoksutapahtumia.
   Niissä ei tosin voi pyörällä ajaen juoksutulosta tehdä.


  • Olikohan vuonna 2018, kun mainosti mahdollista maratonkuntoaan FB-sivuillaan (sittemmin paljastui, että yhtään kuninkuusmatkaa ei ole koskaan edes juossut). Puhui tuolloin että saattaisi osallistua johonkin pääkaupunkiseudun maratonille (olikohan HCM?), mutta "selitys 1, selitys 2, selitys n", johon joku sivuillaan kommentoiva sanoi että hän kyllä maksaa osallistumismaksun puolestaan. Tämäkään ei harmiksemme riittänyt, selitys taisi silloinkin olla että kun ei voita, niin ei mene, mutta toki voittaisi jos "selityksien 1-n" esteet poistuisivat, sekä voittaisi kisan kevyesti hölkäten. Aika olisi jotain 2.5 tunnin luokkaa maksimissaan. 55-vuotiaana.
   Eli tässä valossa tarjoukset maksaa kisaosallistuminen, eivät tule tuottamaan tulosta.

   Tuosta pyörällä ajosta tuli mieleen, että jos ajaa Polarin kellon kanssa lenkin fillarilla, mutta kirjaa sen juoksuksi, niin siitä ehkä puuttuu silloin kadenssi? Täytyypä kirjautua V-kontakteen ja tutkia "kansalaisjournalismina" vähän niitä tuloksia. Polariin tosiaankin pystyy muokkaamaan aikaa ja matkaa sekä valita juoksun profiiliksi, vaikka ajaisi fillarilla, mutta esimerkiksi erikoisen alhainen syke saattaa paljasta, että lenkkiä ei ole tehty juosten. Nehän ovat fillarilla tietenkin selvästi alhaisempia kuin juosten, jos edetään pyörällä juoksuvauhtia. Tosin maksimisykkeensä oli muistaakseni 200 ja leposyke jotain käsittämättömän alhaista, joten selitys kyllä siihenkin löytyy. Onhan kyse kenties poikkeusyksilöstä geneettisesti?

   Jos Polarin tulokset menisivät myös Stravaan, niin silloin sinne menee pelkkä raakadata ja Polarissa muokatut tulokset eivät välittyisi sinne. Ei vaikka ottaisi exportin ja veisi ne jälkikäteen uudelleen Stravaan. Olisikin hyvä nähdä jonkun lenkkinsä data kokonaisuudessaan, josta näkisi onko esimerkiksi 30 km:n lenkillä pidetty taukoja, mikä on reitti sekä todelliset aloitus- ja lopetusajat sekä syke/nopeus/kadenssitiedot yksiselitteisesti.

   Itse osallistun veikkaukseen kymmenen ruplan panoksella ja veikkaan että yhtään kisaa ei juokse vuonna 2019. Toki toivon, että juoksisi. Ja ainahan voi osallistua, käydä huono tuuri ja juosta kisasta ensimmäisen kilometrin täysillä ja sitten saattaa eksyä reitiltä tai keskeyttää selvältä kärkipaikalta pahaan loukkaantumiseen, jolloin DNF-tulos on tietenkin väistämätöntä.

   Ehkäpä juoksijamme osallistuu sitten kisaan, kun usein blogiinsa postaamansa painokäyrä on saavuttanut sen Putin-jääkaappimagneetin sijainnin eli tavoitepainon 58 kg? Tätä päivää odotellessa.


 • Kyllä on näköjään kaverin itsekeskeisyys rajatonta sorttia. Itsestään ja harjoittelustaan pitää joka päivä blogia kirjoittaa. Esillä hinnalla millä hyvänsä, urheilulla tai Putinin rajattomalla ihailulla

 • Kertokaa nyt Liikuntamyllyssä harjoittelevat, että onko mies niin kova kaveri kuin väittää. Saadaan tähänkin kiistaan selvyys.

 • Ja siellä otsikon isäntä olikin eilen illalla avautunut taas blogissaan. Ja tietenkin kovasti uhriutuen, selitellen, ihmetellen ja toki antaen ymmärtää, että hän ei ole "syypää" mihinkään kohuun ympärillään.

  Pari asiaa Molarille. Kukaan "tavis" ei halua somessa olla eri mieltä Molarin kanssa omalla nimellään, koska se tietää auttamatta maalittamista ("...veteraanit arvostelevat nimettöminä somessa"). Tästä voi lukea esimerkkejä mm. Torsti Sirenin, Aron ja lukuisten muiden enemmän julkisten henkilöiden osalta. Toistuvasti blogeissaan luetellaan FB-keskusteluketjujen peukuttajien ja osallistujien nimet, tittelit, työpaikat jne. Siitä sitten arvuuttelemaan, olisiko sellaisen kohteeksi mukavaa joutua sen perusteella, että täällä epäilee Molarin juoksutuloksia.

  Molari kutsuu Liikuntamyllyyn juoksemaan ja toteamaan kuntonsa. Etäisyyksien vuoksi voisimme, ja iskeäksemme kaksi kärpästä yhdellä iskulla, tehdä niin että Molari osallistuu johonkin kisaan ja juoksee siellä tuloksen. Täältä voi jokainen etukäteistiedon kisasta saatuaan mennä mukaan ja mitata Molarin kisakunnon niin halutessaan. Jossain sisäradalla pyrähtely ei ole sama juttu kuin lähtölaukauksen saattelema juoksutapahtuma.

  Molle myös kovasti toistelee fraasia "kovakuntoiset veteraanit arvostelevat", mutta nähdäkseni täällä ei ole kukaan muu kehunut olevansa mitenkään erityisen kovakuntoinen. Tästä vihjailee ainoastaan Molari blogissaan, kertomalla "kevyestä verryttelyhölkästä", joka on nopeudeltaan maan huippujen kisavauhtia. Vihjailut tähän tyyliin ovat läpinäkyviä ja lapsellisia. Jospa miehemme joskus oppii, että yhdet puhuu ja toiset tekee ja ne tekemiset voi varmistaa tulosliuskoilta. Itse arvostan jokaista ahkeraa kisailijaa, oli tuloksensa mitkä hyvänsä. Molarin arvostus tuntuu kohdistuvan vain titteleihin (professorit, olympiaurheilija, suomenmestari) ja tavalliset juoksuharrastajat keskinkertaisine tuloksineen ovat pelkkää harmaata massaa ex-pappisherralle. Jos se ei ole ylimielistä, niin mitä se sitten on?

 • Molarilla ei tunnu olevan ihmisfysiologian termien ymmärrys kohdallaan. Kirjoittaa seuraavaa:
  "Näin ikätoverini hölkkäävän radalla yli 5 minuutin kilometrivauhtia. En ihan ymmärtänyt sen tarkoitusta, sillä eihän se voi olla ainakaan hapenottokyvyn harjoittelua. Kun hölkkää oli vain pari kymmentä minuuttia, niin "treeni" on ehkä ajateltu kevyeksi palauttavaksi harjoitukseksi."

  Eli hapenottokyvyn ja maksimaalisen hapenottokyvyn käsitteet sekä miten noita harjoitetaan eivät tunnu olevan hanskassa. Tuossa on samalla tuota muiden halveksuntaa, kun viitataan "yli viiden minuutin kilometrivauhtiin". Tuommoiset 20 minuuttia on ihan hyvä palauttava harkka ja juuri tuolla nopeudella. Mutta taitaa olla niin, että se mikä on Mollarille palauttava harkka, on muille täysiverinen kisasuoritus, niin on eri planeetalta miehen tulokset. Jokohan se on googlannut sen superkompensaation? Sekään ei tunnu olevan tuttu termi, koska harkkansa ja muu elämänrytmi on täysin päinvastoin sen edellyttämää toimintatapaa. Viittaan tällä siihen, että ruokailunsa on suorastaan vaarallisen ravinneköyhää ja kehittymisen vaatimaa lepoa ei ole lainkaan, yöunista puhumattakaan. Tässäkin fysiologiansa poikkeaa muiden planeetan vastaavien asukkaiden fysiologiasta.

 • Jossakin videoklipissä kaveri juoksi paljon mainostamaansa 3min/km vauhtista (hänelle) hölkkää ja verryttelyvauhtia juoksumatolla. Jos katsoja yhtään ymmärtää juoksemisesta niin huomasi että kaveri juoksi siinä aivan äärirajoillaan sekä teknisesti että fyysisesti. Tekniikka hajosi lähes täysin ja kyse oli enemmän selviytymistaistelusta kaatumista ja maton vauhtia vastaan kuin reippaasta hölkästä ja verryttelystä.
  Ei silti, minuutti 3min/km matolla on ihan kunnioitettava suoritus. Hölmöksi homma muuttuu siinä vaiheessa kun laittaa em. kaltaisen videon jakoon ja kuvailee juoksua helpoksi verryttelyksi.

 • Siis ihan fantasiaahan noi jutut ovat. Videoista voi päätellä, että ihan kohtuullisessa kunnossa ikäisekseen heppu on, mutta ei lähelläkään omia väitteitään. Bongausmatka Liikuntamyllyyn?

  • Joo, samaa mieltä. Varsin hyväkuntoinen ikäisekseen, mutta jutut ovat täysin irrationaalista höpinää. Jotakinhan sekin kertoo, ettei kaveri pääse kisoihin, ei sitten millään. Selityksiä kyllä löytyy ja loukkaantuminen on ilmeisen syvää kun juttuja ei oikein kukaan niele.
   Homma olisi kuitenkin helppo ratkaista: yksi hölkkäkisa ja siitä tulos tuloslistaan. Jos suorituskyky on sitä mitä hänen juttunsa antavat ymmärtää, niin homma on helppo osoittaa todeksi vaikka 10km hölkkäkisassa. Jos suorituskyky on juttujen tasolla, niin kymppi menee noin 33-35min haarukkaan. Omasta puolestani sanon että 35-alkuinen loppuaika kympin hölkkäkisan tuloslistassa ja minun puolestani epäily loppuu siihen.
   Vaan eipä taida tulla tapahtumaan. Ei osallistuminen, eikä 35-alkuinen loppuaika.


  • Veteraanijuoksija kirjoitti:

   Joo, samaa mieltä. Varsin hyväkuntoinen ikäisekseen, mutta jutut ovat täysin irrationaalista höpinää. Jotakinhan sekin kertoo, ettei kaveri pääse kisoihin, ei sitten millään. Selityksiä kyllä löytyy ja loukkaantuminen on ilmeisen syvää kun juttuja ei oikein kukaan niele.
   Homma olisi kuitenkin helppo ratkaista: yksi hölkkäkisa ja siitä tulos tuloslistaan. Jos suorituskyky on sitä mitä hänen juttunsa antavat ymmärtää, niin homma on helppo osoittaa todeksi vaikka 10km hölkkäkisassa. Jos suorituskyky on juttujen tasolla, niin kymppi menee noin 33-35min haarukkaan. Omasta puolestani sanon että 35-alkuinen loppuaika kympin hölkkäkisan tuloslistassa ja minun puolestani epäily loppuu siihen.
   Vaan eipä taida tulla tapahtumaan. Ei osallistuminen, eikä 35-alkuinen loppuaika.

   Ei kai nyt ole vähän kateutta ilmassa? Juha Molari on nimittäin todella hyvässä kunnossa, vaikka siis harjoittelee " väärin", senhän näkee pelkästään katsomalla miestä, vai mitä? Myös videoklipit ja juoksukuvat kertovat, että töitä on tehty. Rapakunnossa on varmasti ollut joskus, mutta kyllähän miehellä on pohjia treenauksesta usean vuoden ajalta.
   Kisoissa ei ole näkynyt, totta, mutta pitääkö sen jotenkin estää menestyminen vaikka SM-maastoissa? Sinänsä olisi hyödyllistä juosta kisoja alle ennen noita maastoja, mutta on sitä muutkin pärjänneet ilman kisakokemusta esim. loukkaantumisten jälkeen.


  • Molaria.hitaampi kirjoitti:

   Ei kai nyt ole vähän kateutta ilmassa? Juha Molari on nimittäin todella hyvässä kunnossa, vaikka siis harjoittelee " väärin", senhän näkee pelkästään katsomalla miestä, vai mitä? Myös videoklipit ja juoksukuvat kertovat, että töitä on tehty. Rapakunnossa on varmasti ollut joskus, mutta kyllähän miehellä on pohjia treenauksesta usean vuoden ajalta.
   Kisoissa ei ole näkynyt, totta, mutta pitääkö sen jotenkin estää menestyminen vaikka SM-maastoissa? Sinänsä olisi hyödyllistä juosta kisoja alle ennen noita maastoja, mutta on sitä muutkin pärjänneet ilman kisakokemusta esim. loukkaantumisten jälkeen.

   Höpöhöpö. Jos tässä alkaisi kateelliseksi, saisi olla joka kisan jälkeen kateellinen. Kyse on siitä, että mies uhoaa olemattomilla tuloksilla ja rivien välistä naureskelee muiden treenivauhdeille. Puheille saa katetta parhaiten juoksemalla jonkun kisan, yhtään sen enempää ei ole tältä henkilöltä vaadittu, ei yhtään siis sen enempää, mutta kun sitä ei koskaan tapahdu, mutta juttua piisaa.

   Juoksufoorumillakin uhosi juoksevansa kevyesti maratonin alle kolmen tunnin milloin tahansa, mutta miksi heitellä semmoisia juttuja, kun koskaan ei näitä tuloksia tulosliuskoille ilmesty. Sittemmin selvisi että maratonia ei ole koskaan toimestaan juostu. Jos minä sanon juoksevani maratonin alle kahden ja puolen tunnin, ei sitä puheista huolimatta kukaan usko, ennen kuin niin tapahtuu ja sen nimihaulla tulosliuskoilta löytää. Enkä voi alkaa vaatimaan muilta kunnioitusta siitä, että olen "kahden ja puolen tunnin maratonmies", pelkästään koska niin itse sanon. Jutut on juttuja, kunnes niihin tulee lihaa luiden ympärille.

   Omia lenkkejä ja niistä tehtyjä "kuvakaappauksia" ei hyväksytä vaan maratonieninkin osalta ne pitää olla virallisesti hyväksytyissä kisoissa juostuja. Eli kelpaavat noiden kuninkuusmatkojen osalta 100MC:n tilastoihin. Mutta sen kympinkin kun edes kävisi juoksemassa ja siellä sen 35 alkuisen tuloksen, niin riittää jokin pikkukisakin, ei tartte olla virallinen mitattu kisamatka. Siitä saa jo osviittaa onko puheet ja todellisuus lainkaan samalla viivalla. Viedoklipit ja kuvat eivät kerro yhtään mitään suorituskyvystä hänen osaltaan, koska kaikki näyttö puuttuu koko 55 vuoden ajalta. Yhtään kisatulosta ei mistään löydy.


  • Joo, kateudesta tuskin on kenenkään kohdalla kyse.
   Kyse on käsittämättömästä uhosta, johon kytkeytyy sekä suoraan että rivien välissä häpeilemätön itsekehu ja samalla halveksunta muita kohtaan.
   Homma selkiäisi yhdellä kisastartilla, SM- tai ihan mikä tahansa startti josta kirjataan tulos näkyviin. Mutta sitähän emme tule näkemään.
   Sinänsä minun on hivenen vaikea ymmärtää, mistä tämä kummallinen itsekehun tarve kumpuaa? Kaveri on oikein hyvässä kunnossa ikäisekseen. Jostakin syystä se ei kuitenkaan riitä, vaan omaa suorituskykyä täytyy liioitella kuin tarinoiden paroni von Münchausen, eli täysin irrallaan todellisuudesta. Kaveri kun on kertomallaan suorituskyvyllä maailman kärkikastia, mutta ei "kehtaa kilpailla kun on niin huono".


  • Ko. henkilö potkaistiin ulos Facebook:n juoksupalstalta, kun suoraan osoitti halveksuntansa toisia kohtaan haukkumalla tuloksia ja harjoituksia. Siellä myös paljasti täydellisen tietämättömyytensä harjoitusmääristä, maratoonarit kuulemma kevyilläkin jaksoilla vetävät 300km viikkoja. Trollaamista, itsensä kehumista, muiden haukkumista ja aina kun mahdollista väliin Venäjän ja Putinin ylistystä.

   Mikä on miehen motivaatio?


  • HidasJuoksija kirjoitti:

   Ko. henkilö potkaistiin ulos Facebook:n juoksupalstalta, kun suoraan osoitti halveksuntansa toisia kohtaan haukkumalla tuloksia ja harjoituksia. Siellä myös paljasti täydellisen tietämättömyytensä harjoitusmääristä, maratoonarit kuulemma kevyilläkin jaksoilla vetävät 300km viikkoja. Trollaamista, itsensä kehumista, muiden haukkumista ja aina kun mahdollista väliin Venäjän ja Putinin ylistystä.

   Mikä on miehen motivaatio?

   Melkein pitäisi kysyä että mikä on miehen diagnoosi? Puheensä 10 000 km:n omista juoksumääristä per vuosi menee samaan totaalisen liioittelun sarjaan, että kenties kyse on pakonomaisesta valehtelun tarpeesta?


 • Kävin katsomassa "jalkatreenivideonsa". Painoja on niin paljon että tapit notkuu, mutta eipä käy jalat 90 asteen kulmassa, ei lähelläkään. Minimaalinen alasmeno ja se siitä.
  Kuka tahansa kukkakeppi tekee samanlaisen feikkikyykyn tuolla tavalla. Siitä nähdään taas juttujen ja todellisuuden ero. Samoin etunojavideonsa, kiemurteli kuin lapamato, punnerrus on 2/3 koko liikkeestä ja kädet ihan hapoilla lopussa. Ei taida sataa punnerrusta tulla lähimainkaan.
  Tämä lienee sitä vaihtoehtoista totuutta, jota Venäjän valtiojohtokin tarjoaa, joten saman koulukunnan henkilöltä voi odottaa samaa näissä urheiluasioissakin. Totuus on se mitä itse haluaa, ei se mitä se oikeasti on.

  • Entäs jos Molari vetää nelosen maastoissa alle 13 minuuttia tai vähän päälle?


  • Tähtään15.30alitukseen kirjoitti:

   Entäs jos Molari vetää nelosen maastoissa alle 13 minuuttia tai vähän päälle?

   Kyllä tuollainen ihmemies vetää sen takaperin juostenkin.


  • Tähtään15.30alitukseen kirjoitti:

   Entäs jos Molari vetää nelosen maastoissa alle 13 minuuttia tai vähän päälle?

   Löytyy vuoden 1980 maastojuoksun sm-kisoista nelosen tulos: 14.50. Oli sillä ajalla B-poikien kisan sijalla 124. Sinä vuonna siis meni kertomansa mukaan 20 km alle 1.10???


 • Taisi jossakin bloginsa mukaan juosta matolla,jossa nopeuden voi nostaa kolmeenkymppiin ja tämä vielä ei ollut vaikeaa juosta. Siis vauhtia oli noin 12 sekunnin vauhti satasella, jos oikein tuli laskettua, mikä on hirmuisen menoa hänen ikäiselle miehelle, jos pystyi vaikka 200 metriä painamaan tuolla tempolla.

  • No, jossakin videossa mies tosiaan juoksi matolla lyhyen pätkän 3min/km (sikäli kun vauhti tosiasiassa oli 3min/km eikä hitaampi). Siitä näki sokeakin että aivan äärirajoilla mentiin sekä fyysisesti että teknisesti. Kyse oli lähinnä selviytymiskamppailusta. Mies itse kuvaili sitä kuitenkin helpoksi hölkäksi, verryttelyksi tai jotakin sinnepäin kuten tapansa on.
   3min/km on kunnioitettava vauhti lähes kenelle tahansa iästä riippumatta, mutta sen kuvaileminen hölkäksi tai verryttelyksi osoittaa kyllä lähinnä von Münchausen ilmiötä ja samalla rivien välissä muiden juoksijoiden halveksuntaa. Kaikille muille 50+ juoksijoille ja nuoremmillekin minuutin vedot matolla 3min/km ovat kaikkea muuta kuin helppoa hölkkää ja verryttelyä.


  • Säästyisi paljon aikaa, rahaa ja polttoainetta kun voisikin kisat ratkaista sillä, että nappaa itsestään pienen videoklipin juoksemassa ja esittää oman arvionsa jonkun matkan loppuajasta. Nämä sitten lähetetään kisajärjestäjille, jotka laativat siitä tulosluettelon. Helppoa eikö totta? Kisaformaatti voitaisiin nimetä "Molari-kisoiksi", ulotetaan siis nykyinen tietotekniikka näin etäjuoksemisen merkeissä tällekin elämän osa-alueelle.


  • LätsisP kirjoitti:

   Säästyisi paljon aikaa, rahaa ja polttoainetta kun voisikin kisat ratkaista sillä, että nappaa itsestään pienen videoklipin juoksemassa ja esittää oman arvionsa jonkun matkan loppuajasta. Nämä sitten lähetetään kisajärjestäjille, jotka laativat siitä tulosluettelon. Helppoa eikö totta? Kisaformaatti voitaisiin nimetä "Molari-kisoiksi", ulotetaan siis nykyinen tietotekniikka näin etäjuoksemisen merkeissä tällekin elämän osa-alueelle.

   No näinpä! Mitä järkeä kenenkään lähteä mihinkään kisoihin tai tapahtumiin kun voi mennä lähimmälle urheilukentälle, juosta 50m kellottaen ja sitten vaan kertoo tuloksen sellaisella kertoimella että saadaan halutun matkan tulos :)

   Samaa metodia voitaisiin soveltaa myös huippukestävyysurheiluun: viedään urheilijat testeihin ja kovimman VO2 max:n puhaltanut urheilija on lajinsa maailmanmestari tai olympiavoittaja, riippuen siitä onko olympiavuosi. Tosin eiköhän tässäkin tapauksessa mestari ole jo tiedossa, jos hän viitsisi mennä testiin. Vaan mitäpä sitä turhaan mennä, eihän vanha mies kuitenkaan puhalla kuin vähän yli 110ml/kg/min.
   Vai olikohan sittenkin niin että testituloksen ei sittenkään ole todettu suoraan korreloivan kisatuloksen kanssa?!


  • Koska en enää kehity muuten, rupean treenaaman samaan tyyliin. Suunnitteilla ainakin kolme reeniä päivässä: aerobinen kevyesti 3min/km juoksuvauhdilla 30 km,;yksi vauhdikkaampi treeni sisältäen mm 100x100m vetoja 12-13 sekuntia kevyesti rullaillen ja kolmas voimaharjoittelua laitteiden maksimipainoilla 5x10 sarjoja. Syön aamulla juustosiivun ja juon lasin vettä (multivitamiinitabletti joukossa). Päivällä syön lounaaksi appelsiinin ja päivälliseksi kananmunan. Jokaisesta treenistä julkaisen jotain. Ja muistan ihaillen katsella Putinin kuvaa harjoitusten yhteydessä


  • Kuulostaa hyvältä setiltä. Itse melkein vetäisin nuo jalkatreenit mieluummin ennen noita vetoja, jotta ne menee varmasti tukkoon. Ja vedot painoliiveissä tietysti. No maitohappo, no gain ja sama venäjäksi. Palautus hoituu kun polkee parvekkeella kaksi ja puoli tuntia kuntopyörää maksivastuksella 50 asteen helteessä. Se on hyvä lisätä päivään, sillä alle neljän treenin päivä on feikkitreeniä. Ennen kisoja sitten perinteisesti kisaviikolla semmoiset 15 kiloa painoa pois, niin kulkee maksimaalisesti.


  • LätsisP kirjoitti:

   Säästyisi paljon aikaa, rahaa ja polttoainetta kun voisikin kisat ratkaista sillä, että nappaa itsestään pienen videoklipin juoksemassa ja esittää oman arvionsa jonkun matkan loppuajasta. Nämä sitten lähetetään kisajärjestäjille, jotka laativat siitä tulosluettelon. Helppoa eikö totta? Kisaformaatti voitaisiin nimetä "Molari-kisoiksi", ulotetaan siis nykyinen tietotekniikka näin etäjuoksemisen merkeissä tällekin elämän osa-alueelle.

   tuo on sitä e-urheilua parhaasta päästä


 • Tässä tämän superveteraanin viimeisin:
  Blogissaan kaveri kertoo vähän "hölkkäilleensä kevyesti". Kevyesti tarkoittaa hänen tasollaan 3min/km vauhtia. Blogissaan hän kertoo pystyvänsä suotuisissa oloissa juoksemaan tätä vauhtia 4 kilometriä. Eli superveteraani kertoo juoksevansa 4000m Cooperin kunhan olot ovat suotuisat.
  Sisällähän olot ovat vakiot, joten eiköhän tämä 4-tonnin hölkkä 12 minuutissa onnistu jonkun aamuverryttelyn yhteydessä.
  Blogissa oli myös lupaus SM-maastoista ja alle 3min/km vauhdeista. Äkkiseltään tulisi mieleen että 4-tonnin helpolla Cooperilla oikea sarja olisi SM-tasolla M-YL eikä M-55.

  • 3000m:n Suomen ennätys 55 vuotiaiden sarjassa on 9.46,47, Heimo Kärkkäisellä. Eli pian näemme tuon ennätyksen paranevan liki minuutilla!


  • Tänään hallikisoissa M55 voitto irtosi ajalla 10.34,81. Molarihan olisi tuon kävellyt, jos 3min/km kilsavauhti on hänelle hölkkää


  • Epäuskoinen kirjoitti:

   Tänään hallikisoissa M55 voitto irtosi ajalla 10.34,81. Molarihan olisi tuon kävellyt, jos 3min/km kilsavauhti on hänelle hölkkää

   Näinpä! Suotuisissa oloissa tämä ihmeveteraani pystyy oman arvionsa mukaan juoksemaan 3min/km tai jopa vähän alle 4 kilometriä.
   Eli todennäköisesti useampi ikäluokan SE menee romukoppaan heti kun tämä superveteraani vain pääsisi viivalle.
   Tietysti asiaa voi jonkin verran hankaloittaa se, että numerolappu rinnassa pitää ihan oikeasti juosta koko matka, eikä 50m alamäkeen ja myötätuuleen riitäkään. Myös polkupyörällä juoksukilpailun viivalle ei oikein ole mahdollista kilpailijan roolissa tulla, joten joitakin haasteita tietysti saattaa tällä von Münchausenilla olla.


  • Uhoa on. Mutta myös ihan oikeasti äärettömän kovakuntoinen mies. Uskon, että on oikeasti lähes 4000 metrin Coopperin kunnossa. Ei kannata yhtään aliarvioida.


  • CooperAlle12min kirjoitti:

   Uhoa on. Mutta myös ihan oikeasti äärettömän kovakuntoinen mies. Uskon, että on oikeasti lähes 4000 metrin Coopperin kunnossa. Ei kannata yhtään aliarvioida.

   Minä en usko. Ei ole kaveri lähelläkään 4000m Cooper-kuntoa muualla kuin puheissaan.


  • CooperAlle12min kirjoitti:

   Uhoa on. Mutta myös ihan oikeasti äärettömän kovakuntoinen mies. Uskon, että on oikeasti lähes 4000 metrin Coopperin kunnossa. Ei kannata yhtään aliarvioida.

   Eihän tulokset ole koskaan uskon asioita, ne joko juostaan tai ei juosta.

   Molari voisi nyt helposti lunastaa puheitaan ja kertoa meille mikä on viimeisin Cooperin tulos viime tai tältä vuodelta, missä se on juostu ja voiko sen jostain varmistaa. Ja jos ei ole tullut juostua ihan lähiaikoina, niin kännykkäkamera katsomoon, videokuvaus päälle ja reilu 12 minuutin klippi tallennukseen. Siitä voi jokainen sitten laskea kierrokset sekä todentaa 12 minuutin aikana juostun määrän. Tämä blogiin esille. Ne itse tehdyt screenshotit lenkeistä eivät herätä riittävästi luottamusta. Niistä ei selviä oleellisia asioita.

   Helppoa kuin heinänteko, vai mitä? Joten nyt on loistava mahdollisuus laittaa kanssakisaajilta luu kurkkuun ja julkaista tiiseri kisakunnosta tässä vaiheessa peruskuntokautta. Videon teko onnistunee tällä viikolla aamutreenien ohessa. Se käy myös hyvästä treenistä, joten hukkaan se ei mene.


  • ToinenVeteraani kirjoitti:

   Eihän tulokset ole koskaan uskon asioita, ne joko juostaan tai ei juosta.

   Molari voisi nyt helposti lunastaa puheitaan ja kertoa meille mikä on viimeisin Cooperin tulos viime tai tältä vuodelta, missä se on juostu ja voiko sen jostain varmistaa. Ja jos ei ole tullut juostua ihan lähiaikoina, niin kännykkäkamera katsomoon, videokuvaus päälle ja reilu 12 minuutin klippi tallennukseen. Siitä voi jokainen sitten laskea kierrokset sekä todentaa 12 minuutin aikana juostun määrän. Tämä blogiin esille. Ne itse tehdyt screenshotit lenkeistä eivät herätä riittävästi luottamusta. Niistä ei selviä oleellisia asioita.

   Helppoa kuin heinänteko, vai mitä? Joten nyt on loistava mahdollisuus laittaa kanssakisaajilta luu kurkkuun ja julkaista tiiseri kisakunnosta tässä vaiheessa peruskuntokautta. Videon teko onnistunee tällä viikolla aamutreenien ohessa. Se käy myös hyvästä treenistä, joten hukkaan se ei mene.

   Juuri näin!
   Kaveri kertoi pystyvänsä juoksemaan helposti 4km 3min/km tai vähän se allekin.
   Tämä tosiaan on helppo näyttää toteen kuvaamalla.
   Omasta puolestani voin myös sanoa että minun vakuuttamiseksi riittää myös 3000m alle 9min. Tämän nyt ainakin pitäisi olla helppoa kauraa. Tai no, helpotan vielä sen verran että 3000m alle 9.30 riittää minut vakuuttamaan siitä että jutuille on pohjaa.
   Haluaako joku lyödä vetoa nähdäänkö luotettavsti dokumentoitu 3000m tai Cooper?


 • Blogissaan jatkui muiden vähättely: " ...kun en näe syytä ottaa osaa kaikenlaisiin kisoihin. "

  Vai että "kaikenlaisiin kisoihin", voiko tuon suorempaan enää vihjata mitä ajattelee meistä muista juoksuharrastajista. Juuri tuon takia saikin lähtöpassit Juoksufoorumilta. Kannattaisi muistaa sieltä entisen ammattinsa oppikirjasta lause 'Mutta joka itsensä ylentää, se alennetaan'.

  • 3 min/ km on 55-vuotiaalle todella kunnioitettava vauhti, 10 vuotta nuoremmillekin myös.
   Kuitenkaan se ei ole mahdoton, mutta vaatii poikkeuksellisen hapenottokyvyn tuon ikäiselle ja pitkän treenausajan ilman loukkaantumisia sekä lihashuolto ja palautumisen pitää olla kunnossa. Samoin ravinto-asioiden pitää olla balanssissa.

   Onko Juha Motarilla nämä asiat kunnossa? Jos ovat, niin pystyykö sittenkään yli kahta kilometriä tuolla vauhdilla, jos pystyy, 3000 m SE on hanskassa. 4000 metriä cooperissa ei tule kuitenkaan olemaan mielestäni mahdollista, sehän tarkoittaisi Sm-maastojen yleisen sarjan erinomaista sijoitusta. Kenties 10 parhaan joukkoon.


  • Juoksutarkkailija kirjoitti:

   3 min/ km on 55-vuotiaalle todella kunnioitettava vauhti, 10 vuotta nuoremmillekin myös.
   Kuitenkaan se ei ole mahdoton, mutta vaatii poikkeuksellisen hapenottokyvyn tuon ikäiselle ja pitkän treenausajan ilman loukkaantumisia sekä lihashuolto ja palautumisen pitää olla kunnossa. Samoin ravinto-asioiden pitää olla balanssissa.

   Onko Juha Motarilla nämä asiat kunnossa? Jos ovat, niin pystyykö sittenkään yli kahta kilometriä tuolla vauhdilla, jos pystyy, 3000 m SE on hanskassa. 4000 metriä cooperissa ei tule kuitenkaan olemaan mielestäni mahdollista, sehän tarkoittaisi Sm-maastojen yleisen sarjan erinomaista sijoitusta. Kenties 10 parhaan joukkoon.

   Pohditaanpa vielä hiukan tätä asiaa. Videoiden perusteella kyseisen henkilön juoksutekniikka ei ole mitenkään poikkeuksellisen hyvä, ennemminkin siinä on nähtävissä pieniä puutteita, jopa aavistuksenomaista "pönkkäaskelta". Näin ollen poikkeuksellisen hyvää tekniikkaa ei ole kompensoimaan puutteita.
   Mietitäänpä Cooper-tulosta hieman. Sami Jauhojärven Cooper oli parhaimmillaan vähän alle 4000m. Mies oli hiihdon olympiavoittaja. Harri Kirvesniemi lienee hiihtäjistämme parhaita juoksijoita. Hän juoksi hiukan päälle 4000m. Huippusuunnistaja Mårten Boströmin Coopertulos on vähän päälle 4000m.
   Minun on mahdotonta uskoa, että 55-vuotias, minkäänlaista kilpaurheilutaustaa omaava mies juoksentelisi samanlaisia Coopertuloksia kuin hiihdon, suunnistuksen ja muiden kestävyyslajien huiput ovat juosseet.
   Muutenkin 4000m tuloksella tosiaan esim. ikäluokan Suomenennätyksiä lyödään murskaksi ja SM-maastoissakin vastusta löytyy lähinnä MYL sarjasta oman ikäluokan sijaan.
   Mutta mikäs siinä, jos nelisen kilsaa menee 3min/km ja vähän alle, niin onhan meillä siinä todellinen maailmanluokan 55-vuotias juoksija. Minusta hänet olisi saatava ehdottomasti kisoihin ja veteraaniluokkien kv. kisoihin mukaan.


 • Näissä on nyt vähän se ongelma, että unohdetaan Molarin olevan tosissaan. Mies siis ihan todistetusti tähtää huimiin suorituksiin ja on valmis panemaan itsensä likoon ihan julkisesti. Jos kuntotaso ei olisi niin raudanluja, niin mikä olisi sitten motiivina akateemisella tohtoristason miehellä kirjoitella puutaheinää?

  Tokihan usko on liian luja, itsevarmuus on lipsumassa pahasti itsekehuksi, mutta siltikin kaikesta päätellen mies on oman ikäluokkansa ehdottomassa kärjessä jopa kansainvälisesti, vaikkei nyt yliluonnollisiin sankaritekoihin tyyliin 4000m cooperin testissä varmaan ylläkään.
  Mutta Janakkalassa on todella mielenkiintoista seurata, miten Molari homman hoitaa. Paineita mies ainakin osaa kasata päällensä enemmän kuin riittävästi.

  • Kun googlaat akateemisen tohtorismiehen henkilöhistorian ja katsot sekä kuvat että linkit, niin sieltä tulee sellaista tavaraa että se vie kaiken uskottavuuden puheiltaan. En mene sen enempää yksityiskohtiin, sillä kaikki on vapaasti netistä luettavissa. Mutta kuten jo on aiemmin mainittu sivujuonteena, sai lähteä käyttäytymisensä takia Juoksufoorumilta ja se tapahtui ihan syystä. Akateeminen tohtorismies on tällä hetkellä oman ilmoituksensa mukaan siivoja, ei enää eikä jatkossakaan koulutustaan vastaavissa tehtävissä. Kaikki on luettavissa vapaasti blogistaan ja muista lähteistä, syistä alkaen, seurauksiin päätyen.

   Tässä valossa on siis uskomatonta tekstiä, että vielä edes kirjoitetaan tyyliin "kaikesta päätellen mies on oman ikäluokkansa ehdottomassa kärjessä jopa kansainvälisesti", kun mitään meriittejä ei ole, siis ei yhtään mitään muuta kuin kysenalaiset jutut omassa blogissa. Ei ensimmäistäkään kisaa, ei kisahistoriaa ja taustaa kestävyysurheilusta pitkältä ajanjaksolta ja ikää on jo 55 vuotta. Ei ensimmäistäkään silminnäkijähavaintoa tai kanssalenkkeilijää, joka omalla nimellä ja kasvoilla vahvistaisi näitä höpinöitä. Tulokset juostaan, ei ilmoiteta yksipuolisesti omassa blogissa tai jossain VKontaktessa, tai "olla vaan kovasti tosissaan", jolloin ne muuttuvat kuin ihmeen kaupalla todeksi.

   Tämän faktan yli ei voi kukaan kävellä ja kauanko tätä tosiseikkaa täytyy jankuttaa, vai onko taktiikkana toista noita pötypuheita, kunnes niistä tulee totta? Tämä lähestymistapa kuulostaa kyllä kovin tutulta "geopoliittisista" piireistä. Nyt järki käteen näissä spekuloinneissa ja paras jättää kyseinen marginaalitapaus omaan rauhaansa touhuttamaan.

   Nyt kaiken lisäksi treenimetodikseen on vetäisty todellinen ässien ässä pöytään - painoliivit aamusta iltaan päällä. En ollut kenenkään kuullut tuon vaikeammaksi, epäloogisemmaksi ja epätarkoituksenmukaisemmaksi treenaamistaan vielä tehneen, mutta nyt on sekin nähty. On siinä jänteet ja nivelet kovilla, kun tahkoaa viikonlopun kolmenkympin pitkistä, juoksutekniikkakin tykkää hyvää. Pyörällä se menee tietenkin helpommin.


  • Henkilöhistoria on värikäs, se on myönnettävä. Ja jonkun kanssatreenaajan kommentit olisivat enemmän kuin tarpeen, jolloin puheet saisivat lihaa ympärilleen. Mutta en vain jaksa uskoa, että mies ehdoin tahdoin lähtisi huijaamaan ja tekemään itsensä naurunalaiseksi. Mitä sillä saisi?

   Eli vaikka itsekehu tuntuu ottavan vallan, niin kaikesta huolimatta kyseessä on oltava poikkeuksellisen kovakuntoinen juoksija. Kisatulosta kyllä olisi saatava näkyviin, jolla tuota kuntotasoa voisi todentaa.

   Painoliivistä olen samaa mieltä, sen jatkuva käyttö on järjetön teko.


  • Kyllä konkarit tietää. Kun ei ihtellä enää kulje, voi alkaa viisastella mopolla keulivien nuorten kustannuksella. Kyllä minä tiedän kin! 24h juokussa nähty vauhtinjakoo täysiä matkaan ja koko ajan voimia säästämättä niin lujaa kuin vain pystyy. Buah hahhah raah!


  • Juoksutarkkailija kirjoitti:

   Henkilöhistoria on värikäs, se on myönnettävä. Ja jonkun kanssatreenaajan kommentit olisivat enemmän kuin tarpeen, jolloin puheet saisivat lihaa ympärilleen. Mutta en vain jaksa uskoa, että mies ehdoin tahdoin lähtisi huijaamaan ja tekemään itsensä naurunalaiseksi. Mitä sillä saisi?

   Eli vaikka itsekehu tuntuu ottavan vallan, niin kaikesta huolimatta kyseessä on oltava poikkeuksellisen kovakuntoinen juoksija. Kisatulosta kyllä olisi saatava näkyviin, jolla tuota kuntotasoa voisi todentaa.

   Painoliivistä olen samaa mieltä, sen jatkuva käyttö on järjetön teko.

   Hyvä juoksutarkkailija: jos kirjoittaisin tähän mikä on arvioni mukaan Molarin juttujen pontimena, viestini poistettaisiin, joten jätän kirjoittamatta. Sanotaan nyt vaikka näin, että joillekin ei ole niin väliä, vaikka joutuisikin lopuksi naurunalaiseksi, tärkeintä on pitää kuhinaa yllä. Olen joskus ajatellut että jos Visa Mäkisellä ei ole juuri nyt hyviä ideoita ns. "huumorileffan" tekoon, niin tässä olisi hyvä täky, josta voisi tehdä leffan jos toisenkin. Jotta pysyttäisiin myös juoksuaiheessa, aprikoinkin että näemmeköhän tällä viikolla Cooperin testin tuloksia?


  • VeteraaniPekka kirjoitti:

   Hyvä juoksutarkkailija: jos kirjoittaisin tähän mikä on arvioni mukaan Molarin juttujen pontimena, viestini poistettaisiin, joten jätän kirjoittamatta. Sanotaan nyt vaikka näin, että joillekin ei ole niin väliä, vaikka joutuisikin lopuksi naurunalaiseksi, tärkeintä on pitää kuhinaa yllä. Olen joskus ajatellut että jos Visa Mäkisellä ei ole juuri nyt hyviä ideoita ns. "huumorileffan" tekoon, niin tässä olisi hyvä täky, josta voisi tehdä leffan jos toisenkin. Jotta pysyttäisiin myös juoksuaiheessa, aprikoinkin että näemmeköhän tällä viikolla Cooperin testin tuloksia?

   Juha Molari on aktiivinen blogikirjoittaja sekä Vkontakten päivittäjä. Oletan, että saamme kyllä lähes päivittäin tietoja treeneista kuten ennenkin ja varmasti myös testeistä, ehkä tuosta Cooperista. Jos tulee todistettua faktaa hirmukunnosta, mitä nyt kirjoitusten perusteella on lupa odottaa, niin otan pipon päästä silkasta kunnioitukesta ja seison 10 minuuttia asennossa. Luotan kyllä siihen, että kuntoa on muussakin kuin puheissa.


 • Kyllä! Aivan varmasti saamme nauttia itsekehuisista teksteistä koko kevättalven. Sitten alkaakin selittely miksi hän ei pääsekään Janakkalaan. Kenties matka on liian pitkä, eikä köyhällä miehellä ole varaa matkustaa niin kauas. Kenties jokin takareiden yllättävä vamma estää kunnon kehittymisen hänen haluamalleen tasolle. SM-mitaliinhan taso toki riittäisi, mutta mies ei halua kilpailla kun kunto on huono. Tai - tai - tai - selityksiä kyllä tulee riittämään KUN häntä ei tänäkään vuonna nähdä SM-maastoissa tai missään muuallakaan viivalla numero rinnassa.

 • Ja viimeisenä valttikorttina on tietenkin se keskeytys kärkisijalta tai "eksyminen" reitiltä. Kilometrin spurtti ja sitten "vammautuinen". Sen jälkeen spekulatiiviset loppuaikalaskelmat kilsan perusteella Vkontakteen, omaan blogiin, bulvaanien ja kakkosnimimerkkien kehut täällä, kenties artikkeli MV-lehteen otsikolla "Janakkalan moraalinen voittaja ja todellinen mestari on tässä [Molarin kuva ilman paitaa] - natottajat lyöty kotikentällään äiti-Venäjän rakoon".

 • Missähän cooper-testin tulos viipyy?

  • Nyt juuri ei varmaan pysty koska on painoliivi päällä pl suihku ja nukkuminen. No, 10kg on laskennallisesti noin -10% juoksuvauhdista, joten minun puolestani 3600 tulos riittää liivi päällä. Tai no, sanotaanko vaikka 3300m. Sen pitäisi mennä hölkkävauhdilla painoliivinkin kanssa.


  • Sovitaan ainakin se, että juoksumatolla juostua cooperia ei hyväksytä. Blogissaan on ollut hiljaista juoksuhommista, liekö niin raskasta tuo painoliivin kanssa eläminen, että sitä pitää keventää maalittamalla taas ihmisiä sivuillaan. Ja sen tekee mies, jonka juoksemisesta tuntemattomat eivät saisi puhua, mutta hän saa puhua kestä tahansa ja mitä tahansa.

   Tuossa yhdelle Janakkalaan menijälle kerroinkin että nyt on kova paikka edessä, sillä sinne on tulossa mies, joka juoksee talvella jäisellä pinnalla 3 min/km vauhdilla, kesällä reippaasti sen alle, kunhan luotiliivit riisuu. Käski välittää tiedon että kyse ei ole maastopyöräkisasta ;)


 • Itsensä saa helposti rikki helposti reenaamalla liikaa, painoliivit nopeuttavat sitä. Varsinkin, jos ikää on 50 ja yli.

  Realismi on hyvä muistaa kunnianhimon lieventäjänä. Samaa sanoisin Jodlaajalle, jäitä hattuun. Tekoja, ei sanoja. Kehu itseäsi jälkeenpäin, sitten kun suoritukset on tehty.
  Odotellaan.

 • Varsin vakuuttavaa yhdenjalankyykkyä vk-videollaan. Ainakin jos kyykkyä tehdään parikymmentäminuuttia/jalka. Tosin videolla nähtävällä keskivartalon hallinnalla (jota ei näytä olevan) tuskin menee edes minuuttia/jalka, joka on sekin kuitenkin 50-60 toistoa putkeen. Toisaalta, mitäpä se nyt on miehelle joka tekee kyseistä liikettä 20min/jalka.
  Huikea hupiukko kyllä! Harmi kun en ole aikaisemmin moista noteerannut. Nuo videothan ovat ihan viihdeohjelmatasoa, joku Kummeli oli kevyttä noihin verrattuna.

  • Mutta kyllä videolla nousi 50kg helposti. Mies on kunnossa!


 • Epäilen vähän tuota kilomäärää.
  50kg:n heilauttaminen rinnalle on yksi juttu. Sensijaan yhdenjalan kyykky 50kg rinnalla IRTI rinnasta onkin jo aivan eri juttu!
  Suhtaudun suurella varauksella kilomäärään. Kilomäärä saattaa mennä samaan kategoriaan kuin 3min/km vähän päälle 120 sykkeellä.

 • Katselin kanssa tuon "Uuno Turhapuro kyykkää"-videon. Oiva suoritus mennä painojen kanssa kerran alas ja siitä tupsahtaa nenilleen. Päivän nauruista kiitos Molarille. Harmi tosiaankin että loput 5 minuuttia ja 45 sekuntia per jalka tuota treeniä jäi näkemättä. Tahti oli varmaan paljon kovempi siinä, kuin tuossa yhden kyykyn kompuroinnissa ja kaatumisessa. Vähän on Molarin corelihakset tutisevaa sorttia.

  Tuossa edellä mainittiin että olisi parempi tehdä ensin ja puhua sitten. Olen nimittäin kyllä ihan samaa mieltä. Nämä videot ovat surkuhupaisia ja jutut vieläkin huvittavampia. Niiden viihdearvoa en lähde kyllä kiistämään, sitä löytyy roppakaupalla.

  Missähän se Cooperin testin tulos muuten viipyy?

 • Alokasaikana juoksin cooperissa hyvin vähäisellä kestävyysharjoittelulla 3600m, tokihan treeniä oli tehty, mutta enemmän nopeuspohjalla enkä esim. ikinä päässyt junnuna SM-kisoihinkaan mukaan kasisatasta juoksemaan. Pituutta on vähän enemmän kuin Molarilla, mutta painoa alokasaikana 30 vuotta sitten (ja nyt) kymmenisen kiloa enemmän. Eli Molariin verrattuna olen selkeästi ylipainoinen.

  Molari on harjoitellut, sen näkee jokainen kropasta ja tuollainen 3600m cooper-tulos pitäisi olla aika lailla helppoa kauraa miehelle. Vaikka siis ikää on 55 vuotta. Rohkenen arvioida, että enemmän saattaa hyvinkin mennä, jos innostuu cooperia kokeilemaan.

  Pitää muistaa, että 12 minuuttia on kuitenkin kestävyyssuorituksena hyvin lyhyt aika. Jos hapenottokyky on luontaisesti hyvä, kuten Molarilla kaiketi on ja takana on melkoisesti on niin kovaa anaerobista treeniä (vetoja) kuin palauttavaa hölkkää, niin mikään ei estä miestä tekemästä kovaa tulosta.

  • Niin?? Mikä siis kuitenkin estää??
   Ensinnäkin Molarin "luontaisesti korkeasta" hapenottokyvystä ei ole mitään muuta näyttöä kuin miehen omat puheet. Ensimmäistäkään kilpailutulosta miltään iältä ei löydy mistään. Ainoatakaan testitulosta ei ole esittää, ei sitten minkäänlaisesta testistä. Yhtäkään suorituskyvystä viitteitä antavaa harjoitusta luotettavasti dokumentoituna ei löydy mistään. Ainoastaan puheita puheiden perään. Se että on hoikassa kunnossa, on vielä hyvin kaukana siitä että omaisi hyvän suorituskyvyn.
   Niin kauan kuin ei mitään luotettavasti dokumentoitua faktaa ei löydy, niin kaveri on lähinnä Münchausenin veroinen itsekehuja.
   Luotettavasti dokumentoitua faktaa odotellessa.


 • Täytyy kompata edellistä kirjoittaja. Se että on hoikka ja kaatuilee painot sylissä Vkontaktessa tai väsää omia screenshotteja Polarista ilman tarkempia tietoja, ei ole mikään todiste yhtään mistään. Jos SE:n juoksemiseen riittäisi että on 55-vuotias mies, joka painaa 58-65 kiloa ja harrastaa juoksemista tosissaan, niin meillähän olisi suorastaan tunkua ykköspallille. Tuohon kategoriaan osuvia juoksijoita kun tässä maassa riittää. Reaalielämän tilanne kuitenkin kertoo jotain ihan muuta. Puheet ovat siis edelleen puheita, ei yhtään mitään muuta. Konkretia puuttuu kokonaan.

  Täytyy myös muistaa se tärkeä asia, että Molarilta puuttuu vuosikymmenien kilpaura ja sen tuomat pysyvät muutokset lihaksistoon, hapenottokykyyn, hiusverisuonistoon jne. kokonaan. Ei ole laisinkaan lääketieteellisessä mielessä sama asia aloittaa puhtaalta pöydältä +50 vuotiaana juoksu-ura kilpamielessä, kuin tehdä sitä nuoresta henkilöstä alkaen, jolloin kropasta löytyy jo "muistijälkiä" vanhasta treenauksesta. Tässä artikkeli aiheesta ja lainauksena asia ydin. Asiassa puhutaan pääosin lihaskasvusta, mutta pätee myös juoksemiseen sitä kautta.

  https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/lihaksen-kasvuytimet-eivat-katoa

  Lainaus artikkelista - ”On paljon helpompaa palauttaa tietty lihaskunnon taso uudestaan harjoittelemalla kuin alunperin hankkia se. Näin on, vaikka harjoittelussa olisi ollut pitkäkin tauko”.

  Molarilla on meneillään tuo "alunperin hankkiminen", joten on auttamatta jälkijunassa. Tämän faktan yli ei Molari kävele sitten millään.

  Laskeskelin tuossa muuten ne turhapurokyykkyklipin painot ja vaimolla kun on itsellään kotikuntosalillamme vastaavanlainen fitnesspainosetti, niin siinä on tuolla konfiguraatiolla 2 x 5 kg + 2 x 2,5 kg ja 2 x 1,25 kg + 3 kg:n tanko. Tästä saamme tulokseksi että ehkä Molarilla onkin videossa tanko mukaan lukien 20,5 kg. Jos taasen siinä olisikin 10/5/2,5 kg, (10 kg:n hiekkapaino olisi kyllä julmettu mötikkä) ne tekevät yhteensä 38 kg, ei 50 kg. Liekö sitten noihin hiekkatäytteisiin muovipainoihin vaihdettu lyijyä tai köyhdytettyä uraania sisään? Mene ja tiedä, toki uskomme ex-pappismiehen sanaan, joka ei valehteluun sortuisi.

  Huomasin että sanastoonsa oli ilmestynyt sana "superkompensaatio" ensimmäistä kertaa, se oli arvattavissa että sen tulee täältä luettuaan googlaamaan. Harmi, ettei ole ymmärtänyt sen yksinkertaista sanomaa. Sama pätee lihaskuntotreeneihin. Näyttää tekevän perusvoimastreeniä josta ei ole juoksijalle hyötyä, vaan päinvastoin. Nopeus/maksimi ja kestovoimakomponenttien treenaus taas on hyödyllistä, mutta saanemme lukea näistä tämän postauksen jälkeen myös Molarin blogista. Sitä odotellessa kaikille oikeasti treenaaville hyvää peruskuntokauden loppuosaa :) Se on maaliskuu ja ulkokisakausi alkaa tosissaan ensi kuussa, tosin ne ovat niitä joutavanpäiväisiä hölkkäkisoja, joihin ei tekijämiehet ja -naiset osallistu.

 • Molari toimii kiitettävän nopeasti palautteen kanssa. Nyt oli jo uutta punnerrusta vkontaktessa ja painotkin kuvattuna. Täytyy tarkistaa ne kunhan pääsee äänellisen laitteen ääreen ja näkee isolta ruudulta. Mutta ilman ääntäkin ja kännykästä näytti siltä, että ei noussut suorille käsille nuo muovipainot, joita oli nyt ladattu enemmän kuin siihen kyykkyklippiin.

  Mainitsi itsensä kestävyyjuoksijana ja sitä jäin miettimään, että mitä kestävyysjuoksun ominaisuutta kehitetään noilla pystypunnerruksilla ja missä on se kestävyysjuoksun peruselementti eli viikon pitkä hidas lenkki (15-35 km) juoksuharjoitusohjelmasta? Treenithän ovat nyt pelkästään maksimissaan 800 metrin matkoihin tähtäävää.

 • Joopajoo....
  Nyt videolla olikin jo paljon enemmän painoja kuin siinä uunoturhapuromaisessa kyykkykaatuilussa. Tietysti tämä painoasiakin olisi hyvin helppo todistaa käyttämällä vaakaa. Sellainen kaverilta varmaan löytyy kun omaakin painoaan tiukasti tarkkailee.
  Mitä sitten tulee tuohon viimeisimpään painoräpellykseen tulee, niin olisi ehkä parempi jättää räpeltämättä ettei tule fyysistä loukkaantumista (henkinen onkin jo tullut).
  Palaan kuitenkin hapenottokykyyn ja suorituskykyyn.
  Kuten edellinen kirjoittaja myös totesi, kilpaurheilutausta puuttuu kokonaan. Vaikka olettaisimme että kaverilla olisi luontaisesti korkea VO2 max niin iän myötä se laskee vaikka harjoittelisi. Se laskee vaikka harjoittelisi laadukkaasti ja olisi tehnyt sitä koko ikänsä (eli takana pitkä kilpaurheilu-ura). Sitä ei kuitenkaan tässä tapauksessa ole. Kuntoilussakin on ilmeisesti ollut taukoja. Yhtäkään uskottavaa näyttöä korkeasta suorituskyvystä ei ole miltään ajalta. Videoklipit eivät myöskään viittaa motoriseen lahjakkuuteen. Aitajuoksut ovat motorisesti tasoa "räpellys", voimaharjoitteet ovat motorisesti tasoa "räpellys", juoksukaan ei teknisesti/motorisesti ole mitenkään poikkeuksellista jne jne. Kaverin motorinen lahjakkuus on nähdäkseni siis keskivertoa.
  Kuitenkin puheiden mukainen suoritustaso on sellaista että se edellyttäisi pitkän kilpaurheilutaustankin omaavalta 55-vuotiaalta monialaista lahjakkuutta. Jos puheet tulevat kaverilta, jonka motorinen lahjakkuus on keskivertoa ja esim. hyvin poikkeuksellinen VO2 max on kokonaan vailla näyttöä, niin uskottavuus on nolla.
  Odotan siis edelleen näyttöjä: vaikka se uskottavasti dokumentoitu Cooper tai edes uskottavasti dokumentoitu kasi alle 2min tai edes 2min pintaan.

 • Juha Molari on kova jätkä. Rohkea. Respect!

  • Ne aitajuoksuklipit onkin vielä näkemättä, täytyypä tutustua. Materiaalia "urheilustaan" on netissä niin paljon, suorastaan poikkeuksellinen, että paljonkohan menee pelkästään kuvaamiseen ja kirjoittamiseen, kun päivästä menee treenaamiseenkin jo leijonanosa. Siihen päälle muu "kirjallinen tuotanto", niin päivästä loppuu tunnit kesken. Voisi puhua jopa kokopäivätoimisesta urheilijasta, noin hieman leikkiä laskien.

   Siinä mielessä Molari on rohkea että nuo avautumiset, videot ja jutut ovat samaa tasoa (ja yhtä hyödyllistä) kuin lähtisi kävelemään alasti Helsingin keskustaan. Minulla ei siihen pokka riittäisi, että riskeeraisi työpaikkansa, maineensa ja loppuelämänsä jonkun takia, josta ei ole mitään hyötyä eikä edes iloa. Ei edes lyhytaikaista.

   Elämme kuitenkin toivossa, että coopertulos ilmestyy tai muuta dokumentaatiota, onhan tämä suorastaan hykerryttävän hauskaa seurattavaa.


 • Uusin painonnostovideo on muuten vakuuttava! Voiman suhteen eivät puheet ole olleet turhaa löpinää ja alkaa vahvasti tuntua, että muillekin puheille löytyy katetta. Odotellaan, kun mies pääsee tositoimiin kisoihin.

  Blogissa on maininta Sulkavan Tunnilan juoksun voitosta 14-vuotiaana ja ajasta tasan 40 minuuttia. Tuo on tarkistettavissa vaikka Itä-Savosta, luullakseni aika helpostikin. Matka ei muuten ole ihan tasan kymppi, mutta melko lähellä ja 14- vuotiaana sen vetäminen 40 minuuttiin ilman hurjaa treenausta kertoo melkoisesta lahjakkuudesta, jolla täytyy olla aika kova hapenottokyky luonnostaan. En yhtään ihmettele, jos Molari vetää vaikka Janakkalassa hurjan kovan neljä kilometriä.

 • Puhetta, puhetta, puhetta, parhaimmillaankin epämääräisiä tuloksia kymmenien vuosien takaa lasten sarjoista.
  Puheet olisi helposti vahvistettavissa. Kasi kelloa vastaan videolla, Cooper tai vaikka tonni.
  Eipä tulla näkemään. Eikä nähdä Janakkalassakaan, koska 3min/km 4000m juokseva mies on mielestään aivan liian huonossa kunnossa osallistuakseen M55 sarjaan. Taas melkoista siinä sarjassa oikeasti kilpailevien halveksuntaa.

 • Ihan pitää nyt kysyä että mikä siinä painonnostovideossa on vakuuttavaa? Painoa ei ole mitenkään ylivoimainen määrä tuon kokoiselle urheilevalle miehelle, eikä se noussut edes suorille käsille, puhumattakaan että tekisi toistoja. Suoritus oli lähinnä huvittava.

  14-vuotiaana juostu tulos ei kerro tosiaankaan yhtään mitään. Huhujen mukaan Kurikan Esson baarissa on lukuisia miehiä, jotka voittivat kansakoulussa Juha Miedon hiihdossa, mutta ei niistä silti ollut enää 10 vuotta sen jälkeen Mietaata haastamaan. Ihan täsmennyksenä: 55-14 = 41 vuotta sitten ollut juoksukunto ei pysy kellään treenaamatta ja kukaan ei pysty välttämään ikääntymisen vaikutuksia. On aivan pähkähullua puhua 40 vuoden takaisista tuloksista ja sen perusteella - ilman välissä ollutta aktiivista kilpauraa - koittaa vakuuttaa ihmisiä pelkkien puheiden perusteella nykykunnosta. Todellisia tuloksia ei näy, kömpelöitä videoklippejä kyllä, joilla saattaa jonkun ei-urheilevan bulvaanin kirjoittajan kyllä "shookeerata". Ehkäpä se onkin perimmäinen tarkoitus?

  • Mietin että tekeekö kaveri tuon höpötyksen läppänä. Sitten huomasin että sama höpinähän on jatkunut ainakin lähes 10 vuotta. Ei kukaan jaksa tuollaista läppänä tehdä noin pitkään, vaikka videot kyllä kävisivät Kummeli-parodiasta. Kaipa hän sitten tosissaan on. Erikoinen tuttavuus tosiaan.


 • Olen ymmärtänyt Molarin kuitenkin kuntoilen koko elämänsä eli juosseen päivittäin, vaikka aikuisiän kisatuloksissa miestä ei juuri löydy. Ja olleen koko ikänsä vähintään 3000 metrin cooperin kunnossa. Ei se nyt mahdoton tehtävä ole tuolta tasolta ponnistaa ikäluokkansa huipulle olettaen, että asiat on niin kuin hän itse kertoo.
  Tunnen kaverin, joka laittoi piikkarit naulaan alle 30- vuotiaana lähes 3.50 miehenä ja palasi kärkeen viisikymppisenä, mutta tuon 20 vuoden ajan koko ajan juoksi ja hiihti ilman kisailuja.

  • Nyt puhumme kahdesta eri asiasta.
   Minä en ainakaan kiistä sitä etteikö hänen kaltaisensa kaveri voisi hyvinkin kilpailla 55-vuotiaiden sarjassa kansallisella ja SM-tasolla.
   Kyse on kuitenkin siitä, että juttujensa perusteella kaverin suorituskyky on kansallisella ja SM-tasolla MYL sarjan kärkitasoa ja ikäluokassaan maailman ehdotonta kärkipäätä.
   Silti mies ruikuttaa olevansa niin huonossa kunnossa ettei kehtaa lähteä ikämiesten kisoihin. Juttujen mukainen suorituskyky kuitenkin riittäisi esimerkiksi Suomi-Ruotsi maaotteluun ja sopivasti viritellen esim. EM-kisojen tulosrajat alittuisivat.
   Tämä ei ole mahdollista 55-vuotiaalle, ilman minkäänlaista kilpaurheilu-uraa olevalle miehelle. Jos mies olisi joku 55-vuotias Mo Farah ilman vammoja huippu-uransa jälkeen treeniä huippu-urheilua vähemmän vakavassa kilpailumielessä jatkanut huipputuloksia tehnyt poikkeuslahjakkuus niin kyllä, miksikäs ei. Nyt puhumme kuitenkin ei paroni vaan pastori Münchausenista, joka jutuillaan suhteellisen avoimesti halveksii ja ylenkatsoo ikäluokassaan kilpailevia juoksuharrastajia.
   Toistan taas: ilomielin muutan kantani heti kun käy ilmi jotakin joka vahvistaa puheet tosiksi. Luotettavasti dokumentoitu Cooper, kasi, tonni, nimi hölkkäkisan tuloslistalla jossa on suorituskyvyn vahvistava tulos, vaikka 3000m treeni josta on koko harjoitusdata näkyvissä alusta loppuun jne jne.
   Vaan saadaanko nähdä mitään noista? No ei saada. Ainoastaan loukkaantumista Vkontaktessa ja blogissa.


  • Noilla painoilla pystyn itsekin tekemään samanlaiset kertatoistot, mutta olenkin vasta 45 v ja treenannut ahkerasti pump tunneilla jo kolmatta talvea viikoittain. Parhaat naiset vetävät vielä jonkin verran kovempia sarjoja, mutta he ovatkin 35 v.


 • Juuripa näin kuten edellinen kollega sanoo. Lisäisin vielä että taustastaan huolimatta, kukaan ei ole sanonut "ei" Molarin osallistumiselle mihinkään kisaan. Se mikä tökki juoksufoorumillakin (ja aiheutti lähtöpassit) oli ylenkatse, vähättely ja suoranainen halveksunta "tavallisia" juoksijoita kohtaan. Viimeisimmässä blogissaan tekee tätä taas valitettavasti täysin avoimesti puhuessaan jostain naapuriseuran tutusta, joka on juossut kympin 44 minuuttiin ja joka oli "kehdannut sen sanoa ääneen". Toivottavasti tämä mies ei lue tuota blogia ja mieleni tekisi kysyä että edustaako tuo asenne myös seuran, Helsingin Jyryn, virallista kantaa että seuran jäseneksi ei pääse jos ei tulokset ole SM-tasolla. Olisi kiva kuulla seuran johtoportaan mielipide näistä asioista, mutta antaa nyt olla. Turha aiheuttaa tämän naapuriseuran ja Jyryn välille turhaa kalabaliikkia, kummankin seuran jäsenet kun ovat tässä ulkopuolisia. Kannattaisi kuitenkin miettiä mitä blogissaan kirjoittaa, jos oman seuransa siinä samalla mainitsee.

  • Näinpä juuri!
   Ikäänkuin 44min kympissä olisi jotakin hävettävää, jopa niin paljon ettei sitä kehtaisi ääneen edes sanoa.
   Omasta puolestani olen tottunut ja minua opetettiin jo lasten/nuorten sarjoissa kilpaillessani siihen että muita kilpailijoita tulee arvostaa ja kunnioittaa, oli hän sitten tuloslistan ensimmäinen tai viimeinen. Samoin olen itse opettanut lapsia ohjatessani heille.
   Tietysti voisi spekuloida silläkin, onko tuollaista asennetta julkisessa blogissaan ympärilleen viljelevä henkilö oikea kaveri ohjaamaan urheiluseurassa nuoria? No, ehkä hän osaa siellä pitää mölyt mahassaan. Jokatapauksessa kilpakumppaneitaan halveksuva asenne on hyvin kielteinen, jopa myrkyllinen piirre urheilu- ja missä tahansa muissakin ympyröissä.


  • Tärkeä aihe tuo suhtautuminen ja asenne! Juoksu alkaa kohta olla lajina surullisenkuuluisa joistakin edustajistaan, joiden puheista paistaa omituinen, pinnan alla kytävä viha sekä nämä pienen piirin kyräilevät kuppikunnat - muutamia hyvin näkyviä ilmiöitä mainitakseni. Mikä taho haluaa sponsoroida tällaista lajia?
   Voi kunpa nämä muita tukevat ja kannustavat juoksijat olisivat vähintään yhtä paljon esillä kuin heidän vastakohtansa, jotta tämä laji näyttäytyisi enemmän sellaisena kuin se parhaimmillaan on.


 • Jäätävän kova ukko tuo Molari, kannattaisi ehkä mennä yleisen sarjan neloselle kisaamaan SM-maastoihin, jättäisi aika monta itseään juoksijana pitävää taakse. Hieno osoitus, että ikämiehenä pystyy rakentamaan kovan kunnon.

  Täällä sen sijaan esitetään kaiken maailman selityksiä sille, että ei voi juosta noin kovaa. Selitykset on aika lailla samaa eli vaaditaan sitä kisatulosta eikä muuten uskota. Minä taas olen sitä mieltä, että Juha Molari vetää muutaman kisan alle huhtikuussa ennen maastoja, siinähän sitten näette, että mies on todellinen lahjakkuus ja treeni puree.

  • Sitähän tässä on odoteltu ja peräänkuulutettu: kisatulosta tai jotakin muuta luotettavaa näyttöä.
   Niin kauan kuin kisatulos puuttuu, ei ole ukkokaan kova. Kilpaurheilu kun on sellainen laji että siinä olet kutakuinkin niin kova kuin viimeisin tuloksesi. Tästä pienen poikkeuksen tekevät lajinsa huiput, joilla on takanaan tukku kovia tuloksia pidemmältä ajalta.
   Molarilta puuttuu sekä viimeisin tulos että jatkuvat, kovatasoiset tulokset.
   Kovilla puheilla ei olla kovia juoksijoita, niillä ollaan vain kovia puhujia.


 • On se nyt kumma että nykyään vaaditaan "nostamaan hattua päästä" ja "kunnioittamaan kovakuntoista juoksijaa" ja puhutaan jostain "jäätävänä ukkona" perustuen pelkkiin puheisiin.

  Ennen vanhaan piti juosta tulos, sitten vasta tuli olalle taputtelijat nostelemaan hattua päästään. Molarin pitkän ja sekavan henkilöhistorian tuntien, puheet tulevat jäämään puheiksi. Asia selviää viimeistään siellä Janakkalassa, sillä sitä ennen ei tule ilmestymään cooperia, 800 metristä, kymppiä tai muutakaan todistetta yhtään mistään. Jos puheille olisi katetta, Molari olisi jo sellaisia videoklippejä väsäillyt. Sen sijaan täällä kirjoittelee "joku Molarin fani", niin kukahan se lieneekään, pelkän uskon varassa että mies on maailmanluokan tasoa. Jo on jutut, Munchausenilla.

  • Molari ite kirjoittelee tähän ketjuun fanitusta. LOL.


  • Eiköhän itse kommentoi noita positiivisia juttuja. Käsittämätön tarve on miehellä olla esillä, mitä vaan on valmis sen eteen tekemään. Siihen kun yhdistää ykkösidolinsa Putinin oikeuttaman valehtemisen (esim Krimin vihreät miehet jne), alkaa kuvio olla kasalla. Ja kun vuosien varrella on naurunalaiseksi tullut itsensä tehtyä jo lukuisin tavoin, ei ole paljoa menetettävää.


  • En ole Molari, mutta seuraan miehen päivityksiä ja luotan, että tosissaan hän nyt treenaa ja on huippukuntoinen kaveri. Kyllä noista videoklipeistä saa kuitenkin osviittaa siitä, että mies tekee tosissaan töitä. Ja kyllä hän varmaan ihan hyvin tietää, että vaikka tavoite on SM-maastot, niin niiden alla on haettava kilpailutuntumaa.
   Sinänsä vähän jännä tapa ilmoittaa itsensä kuntoilijaksi, vaikka treenaa kuin ammattilaiset, kuntoilua tuo nyt ei ole.


 • Sairaiden ihmisten pakkomielteistä kirjoittelua milloin kenestäkin...

  • Suureksi osaksi kirjoitetaan niistä jotka itse ovat aloittaneet kirjoittelun. Eikös?


  • Sivustaseuraaja- kirjoitti:

   Suureksi osaksi kirjoitetaan niistä jotka itse ovat aloittaneet kirjoittelun. Eikös?

   Ei.


  • Vuoron perään poimit vainottavaksi yhden sekoboltsin? Ja luulet saavasi tujea? Voin olla väärässä, mutta en keksi järkevämpääkään selitystä kuviolle kuin seppolan vaimennus ja ulostus operaatio. Ei välttämättä itse Seppo ole vainon takana, kun vaikuttaa niin väsyneeltä ja ahdistuneelta, mutta joku juoksuskenen taustavaikuttaja pelkuri kostaja. Muuten palstoilla patsastelevat normaali järkiset rahamiehetkin joutuisivat vainotujksi. Ei riitä rohkeus ottaa kynsiin täydellä pakalla pelaavia.


  • pelkurikostaja kirjoitti:

   Vuoron perään poimit vainottavaksi yhden sekoboltsin? Ja luulet saavasi tujea? Voin olla väärässä, mutta en keksi järkevämpääkään selitystä kuviolle kuin seppolan vaimennus ja ulostus operaatio. Ei välttämättä itse Seppo ole vainon takana, kun vaikuttaa niin väsyneeltä ja ahdistuneelta, mutta joku juoksuskenen taustavaikuttaja pelkuri kostaja. Muuten palstoilla patsastelevat normaali järkiset rahamiehetkin joutuisivat vainotujksi. Ei riitä rohkeus ottaa kynsiin täydellä pakalla pelaavia.

   Kenelle tässä puhutaan...? Totesin vain, että näkyy paljon kirjoittelua niistä, jotka ovat itse paljon kirjoitelleet, mm muutama blogia pitävä, yksi jolla on vahva somenäkyvyys jne. Ja moni kirjoittelun kohde on kirjoitellut muustakin kuin asiasta. Tähän havaintoon ei tarvita paljoa lukutaitoa enempää.


  • Sivustaseuraaja- kirjoitti:

   Kenelle tässä puhutaan...? Totesin vain, että näkyy paljon kirjoittelua niistä, jotka ovat itse paljon kirjoitelleet, mm muutama blogia pitävä, yksi jolla on vahva somenäkyvyys jne. Ja moni kirjoittelun kohde on kirjoitellut muustakin kuin asiasta. Tähän havaintoon ei tarvita paljoa lukutaitoa enempää.

   Minua ei sinänsä kiinniosta mitä kukin kirjoittaa missäkin. Sillä ei ole merkitystä kun arvottaa kirjoittelua täällä S24:ssä. Lyhykäisyydessään tämä kirjoittelu täällä on vihakirjoittelua ja maalittamista. Vaihtuvat kohteet taasen kertovat kirjoittelijoiden pakkomielteestä. Nyt hampaissa ja vainon kohteena on Juha Molari.

   Sinänsä mielenkiintoista, että Allermedian sivusto (tämä s24) on samanlaisen vihakirjoittelun alustana kuin MV-lehti oli taannoin. Tämän sivuston tuella pystytään anonyymisti vihakirjoittaa ja maalittaa ihmisiä. Täten pidän Allermediaa osasyyllisenä vihakirjoitteluun.


  • Nuo pakkomielteisjutut liittyy yhren eksparin toistuvaan sohlailuun keskenään. Tamperelaisplokaaja olis aika kyllä jättää rauhasa olemaan.


  • Rauhaamaahan kirjoitti:

   Nuo pakkomielteisjutut liittyy yhren eksparin toistuvaan sohlailuun keskenään. Tamperelaisplokaaja olis aika kyllä jättää rauhasa olemaan.

   Pakkomielteistä vihjailua sinulta.


  • Ei tuossa vihjailla tarvitse, ihan suorahan sanoin. Tarkista loput itte ja opetteles vaikka uusi sana.


  • Rauhaamaahan kirjoitti:

   Ei tuossa vihjailla tarvitse, ihan suorahan sanoin. Tarkista loput itte ja opetteles vaikka uusi sana.

   Turhaa tuo ainakin on tässä kettjuss. Nostat anonyymina jotain eksparin sohlailuja ja tamperelaisplokkaajan juttuja ylös väittäen niiden liittyvän pakkomielteisiin.

   et sinä tahdo nimimerkkisi mukaisesti rauhaa maahan, vaan elät ja hengität kiusaa ja kaunaa. ylläpidät vihojen liekkiä. Toteutat omaa ja muiden pakkomiellettä sanattomalla sopimisella.

   seuraavaksi tähän tulee tarkentavia kysymyksiä. Sinäjän sen jo tiedät, mutta ihan tiedoksi muille lukijoille, jotta näkevät pakkomielteisen kiusaamisen ja vainoamisen dynamiikan. Ehkä tämän kirjotuksen vuoksi näin ei NYT käy. Täällä olevat konkarit kuitenkin tietävät miten tämän toimii.


  • En ole väittänyt muuta kun mitä yllä sanoin, pidä loput esittämäsi väittehet ihan omas vihas tuotoksina.


  • Rauhaamaahan- kirjoitti:

   En ole väittänyt muuta kun mitä yllä sanoin, pidä loput esittämäsi väittehet ihan omas vihas tuotoksina.

   Väitit mitä väitit, mutta MIKSI?

   Minä tein arvioni sinun motiiveista. Parempaakaan selitystä et tarjoa sille miksi nämä olisivat sopivia nostoja JM:a pakkomielteisesti maalittavassa ja vainoavassa ketjussa.

   Siinä ei ole ainakaan mitään järkeä, että jos johonkin ekspariin liittyy pakkomielteisyys, niin se ei voi iittyä molarin vainoamiseen, koska se liittyy jo johonkin muuhun?

   Oletko täällä opastamassa? opettamassa muita pakkomielteisiä vihakirjoittajia (ollen itse sellainen)? Että lue ja ota selvää, anna palaa! Ikävä kyllä, tämä on yksinkertaisin ja toimivin selitys kirjoitteluusi.


  • Miten on vihakirjoittelua henkilöstä Molari? Jokunen henkilöön menevä älytön ja loukkaava heitto kyllä,pääasiassa kuitenkin pohdintaa siitä, kyseinen henkilö kertoo treenauksestaan ja erityisesti kunnostaan asioita, jotka vaikuttavat mahdottomilta. Onko se vainoa, jos kertoo täällä, että väitetyt ajat tai vaikka kyky 4000 metrin Coopperin testin juoksemiseen vaikuttaa silkalta hölynpölyä?


  • KysytäänPois kirjoitti:

   Miten on vihakirjoittelua henkilöstä Molari? Jokunen henkilöön menevä älytön ja loukkaava heitto kyllä,pääasiassa kuitenkin pohdintaa siitä, kyseinen henkilö kertoo treenauksestaan ja erityisesti kunnostaan asioita, jotka vaikuttavat mahdottomilta. Onko se vainoa, jos kertoo täällä, että väitetyt ajat tai vaikka kyky 4000 metrin Coopperin testin juoksemiseen vaikuttaa silkalta hölynpölyä?

   Juuri näin.


  • pakkomielteistä kirjoitti:

   Väitit mitä väitit, mutta MIKSI?

   Minä tein arvioni sinun motiiveista. Parempaakaan selitystä et tarjoa sille miksi nämä olisivat sopivia nostoja JM:a pakkomielteisesti maalittavassa ja vainoavassa ketjussa.

   Siinä ei ole ainakaan mitään järkeä, että jos johonkin ekspariin liittyy pakkomielteisyys, niin se ei voi iittyä molarin vainoamiseen, koska se liittyy jo johonkin muuhun?

   Oletko täällä opastamassa? opettamassa muita pakkomielteisiä vihakirjoittajia (ollen itse sellainen)? Että lue ja ota selvää, anna palaa! Ikävä kyllä, tämä on yksinkertaisin ja toimivin selitys kirjoitteluusi.

   Rauhaa ja rakkahutta vaan sinnennii. Vaikutat vähän kireältä, ehkä pieni happihyppely toisi taas hymyn suupielii.


  • KysytäänPois kirjoitti:

   Miten on vihakirjoittelua henkilöstä Molari? Jokunen henkilöön menevä älytön ja loukkaava heitto kyllä,pääasiassa kuitenkin pohdintaa siitä, kyseinen henkilö kertoo treenauksestaan ja erityisesti kunnostaan asioita, jotka vaikuttavat mahdottomilta. Onko se vainoa, jos kertoo täällä, että väitetyt ajat tai vaikka kyky 4000 metrin Coopperin testin juoksemiseen vaikuttaa silkalta hölynpölyä?

   On se loukkaavaa, jos väittää, että toinen kertoo perätöntä tietoa omasta fysiikasta ja juoksuvauhdeista. Ei taatusti ole mitään valetta, täällä vaan viiskymppiset papat vänkäävät, kun itellä ei enää tossut nouse vanhaan malliin,niin ei sitten muka jollakulla toisellakaan.

   Minä taas olen nähnyt kun ilman kisataustaa oleva perusmuija nostaa itsensä veteraaneissa Suomen kärkeen ja EM-mitalille. Ja muutamassa vuodessa eikä missään lajissa aikuisena siis kilpaillut aikaisemmin. Tämä on niin, jotta Molarin eväät on paljon paremmat kuin tämän meikäläisen tutun.


  • NytJäätäHattuun kirjoitti:

   On se loukkaavaa, jos väittää, että toinen kertoo perätöntä tietoa omasta fysiikasta ja juoksuvauhdeista. Ei taatusti ole mitään valetta, täällä vaan viiskymppiset papat vänkäävät, kun itellä ei enää tossut nouse vanhaan malliin,niin ei sitten muka jollakulla toisellakaan.

   Minä taas olen nähnyt kun ilman kisataustaa oleva perusmuija nostaa itsensä veteraaneissa Suomen kärkeen ja EM-mitalille. Ja muutamassa vuodessa eikä missään lajissa aikuisena siis kilpaillut aikaisemmin. Tämä on niin, jotta Molarin eväät on paljon paremmat kuin tämän meikäläisen tutun.

   Löytyykö yhtä kovat meriitit wikisitaateissa kanssa?


 • Toivottavasti Juha Molari saa lisää virtaa näistä epäilevien tuomaiden kirjoituksista. Rehellisen suomalaisen miehen sanaan ei näytä olevan luottoa. Ja itseluottamusta vähätellään ihan perusteetta. Pilkkanimitys superveteraani osuus nimittäin sittenkin oikeaan, Molari on juuri sellainen, mitä itse kertoo, vaikka onkin aika vaatimaton mies.

  • Josko annetaan Juhan itse kertoa, juuri niissä medioissa missä itse haluaa, millainen mies on?


  • Kilpaurheilussa vain tulokset puhuvat, muu on pelkkää höpinää. Tähän mennessä on nähty vain jälkimmäistä.


  • Veteraanijuoksija kirjoitti:

   Kilpaurheilussa vain tulokset puhuvat, muu on pelkkää höpinää. Tähän mennessä on nähty vain jälkimmäistä.

   Mihin viittaat, sinä vanha höpisijä?


  • Trolli - Muut 6-0.


 • Tässä on nyt spekuloitu suorituskyvystä, treeneistä ja iästä, kuitenkin enimmäkseen ihan asiallisesti. Mutta vahvasti tunteita tuntuu herättävän tuo Juha Molarin kuntotaso, ihan kuin se nyt olisi keneltäkään pois, jos mies harjoittelee väkevästi ja asettaa kovat tavoitteet itselleen. Oman harjoittelun kutsuminen kuntoiluksi on mielestäni vain sitä , periksiantamattomuutta eikä mitään toisten veteraaniurhelijoiden mollaamista, vaikkakin harva heistä edes kykenee tuolle harjoitustasolle.
  Ja jos mies katsoo, että tulee kilpailemaan vasta kun on varma kunnostaan, niin se on oma valinta, ei ole olemassa mitään velvollisuutta esittää testijuoksua tai kisatulosta, jolla todistaa kuntotasonsa. Sellaisen vaatiminen osoittaa vain luottamuksen puutetta kanssaihmisiin.

  • Kyllä se tässä maailmassa on niin, että jos sanoo jotain juoksevansa, niin se sitten pitää myös juosta. Tässä on nyt mennyt taas viikko ja tuloksia ei kuulu eikä näy. Samoin somesta vetäytyminen jäi tekemättä, ihan samaa tarinaa siellä julkisessa blogissa ja julkisessa VKontakten profiilissa on kuin aiemminkin, paitsi että nyt ei ole ollut näitä muokattuja Polarin "tuloksia". Ihan hyvä niin, sillä ei tässä ole enää pitkä aika Janakkalaan ja siellä saattaa puntti tutista, etenkin jos kisakokemus on nolla, kun pitää alkaa kovia puheita lunastamaan.


  • Tässä maailmassa on niin, että jos kertoo harjoitusvauhtinsa olevan tiukempi kuin esim. hölköttelijöillä, aina jostain kömpii esiin joku lahjakas laiskamato lannistamaan miksi et ole kunnossa vaikka harjoittelet kovempaa kuin minä. Vaikkei edes itse ole väittänyt olevansa kunnossa.


 • Tässä tapauksessa kyse ei ole siitä, vaan että puhutuista harjoitusvauhdeista ei ole ollut mitään näyttöä. Ei nyt sekoiteta faktoja ja kuvitelmia keskenään.

 • Jos pystyt aloittaessasi juoksemaan vetskujen SM-3000 vauhtia 300 metriä, ja alat pidentämään matkaa 10% viikossa, olet 25 viikon treenijakson jälkeen vetskujen SM kunnossa. Maali näkyvissä ja kirkkaana mielessä! On toki mahdollista, että jossakin vaiheessa harjoitusohjelmaa tulee takaiskuja, jolloinka realistiset tavoitteet vain siirtyvät puolella vuodella eteenpäin.

 • Miten voi jaksaa kiinnostaa joku tyyppi noin paljon

 • Jaahas, Juha Molarin blogissa on pitkä jeremiaadi siitä, miksi hän ei sitten olekaan saavuttanut kisakuntoa eikä esim. ole SAUL:n maastoissa Janakkalassa kisaamassa.
  Ihan suoraan sanottuna en nyt kauheasti ihmettele, itse olisin tuollaisilla Molarin treeneillä saanut aikaan vakavan ylirasitustilan. Nimittäin jos hurjat treenit pitävät paikkansa.

  Muutenkin on kummaa tekstiä, jos mies painaa 62 ja on 176 pitkä niin ei tasan ole ylipainoinen, niin kuin väittää. Itse olen Molaria vajaat 10 senttiä pidenmpi ja yli 10 kiloa painavampi enkä pidä itseäni ylipainoisena juoksemaan keskimatkoja.

  Yhtä lailla jännää on se, että jos on ihan oikeasti hyvässä kunnossa, kuten Molari varmasti jutuistaan huolimatta on, niin sitten takaiskujen jälkeen laitetaan pyyhe kehään ja todetaan, että sitten viiden vuoden päästä tähdätään veteraanikisoihin. Jokaiselle veteraanille tulee vaivoja enemmän tai vähemmän, joku kevät tai syksy menee tapellessa vaivojen kanssa ja sitten uutta yritystä. Eikö sen pitäisi näin mennä?

  • No ei kyllä kukaan odottanutkaan, että Molari pystysi kisoissa juoksemaan.


  • No huh huh. Tuhansia urheilijoita olen tavannut. Ketään omalla harjoittelulla noin kehuvaa ei ole ennen vastaan tullut. Ja sitten ei ole kanttia tulla kilpailemaan.

   Eipä kyllä ketään noin väärin harjoittelevaakaan ole vastaan tullut


 • Pitkä vuodatus siitä miksi kisoihin ei tänäkään vuonna kehtaa osallistua kun kunto on niin "huono". Samassa blogitekstissä toki muistetaan mainita että juoksumaton 3min/km vauhti sopii hitaana vauhtina kuntoilijalle ja jatkona tarina lepopäivän treenistä yhdessä 3-kymppisen kilpaurheilijan kanssa, jonka päätteeksi kilpaurheilija makasi oksentaen maassa kuntoilijan yhä juostessa lepopäivän treeniään. Ja sitten maininta ettei tämä kunto kuitenkaan riitä 60+ ikäsarjoissa vaan paljon on vielä parannettavaa.
  Aikamoista!
  Kisoissa tätä superveteraania ei siis taideta nähdä tänäkään vuonna. Se tosin ei tainnut olla yllätys kenellekään.

  • Eipä ollut yllätys tämä "käänne". Kuten edellinen kirjoittaja tuossa kertoi, bloginsa oli taas täynnä sellaista itsekehua, hatusta vedettyjä lukemia ja selittelyä ettei mitään määrää.
   Sitä ihmettelen että ylipäänsä kehtaa mennä missään ominaisuudessa Janakkalaan. Juoksukavereita kun ei tuollaisilla muita vähättelevillä ja narsistisilla omakehuilla (vieläpä ilman tuloksia) saada.
   Se että miksi paikat paukkuu, on tullut jo useissa viesteissä todettua yllä. Emme siis tule näkemään miestä edes halveksimissaan hölkkäkisoissa, mutta eipä tuo iso vahinko ole.


 • Molari muuttui tuollaiseksi 1991 kun oli kuolla verenmyrkytykseen. Sitä ennen oli vielä ilmeisesti suhteellisen normaali. Hurja Venäjä-fanitus alkoi tuon jälkeen, niin että vaihtoi vaimonkin venäläiseen. Ja siitä alkoi myös alamäki, meni pappisvirka ja kaikki.

  Mitkään tosiasiat tai väitteet eivät muuta mitään - hän tulee aina olemaan kaikkia parempi ylivertainen mestarijuoksija ja Venäjä on aina maailman paras maa vaikka mitä tapahtuisi. Hän ei vaan yksinkertaisesti pysty ajattelemaan ja keskustelemaan normaalin ihmisen tavoin. Ikävä juttu ja kenelle tahansa voi käydä noin.

  • Väittäisin tämän otannan perusteella, että on aika harvinaista tuollainen tapahtumaketju. Noin äkkiseltään kun laskeskelen tuollaisten tapahtumaketjujen nuppimäärän saldon, niin se on tasan yksi henkilö tässä maassa vuosien 1991-2019 aikana (28 vuotta). Tämä siis omien havaintojen perusteella.

   Törmäsin tuossa määritelmään nimeltään "ylivertaisuusvinouma". Se selittää miksi omat tekemiset nostetaan ja arvioidaan kolmanteen potenssiin. En suinkaan väitä että näin olisi tässä tapauksessa, mutta se kuulosti omaan korvaan jotenkin tutulta. En siis ole psykologi, joten diagnoosin jätän viisaammille. Alla linkki:

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Ylivertaisuusvinouma

   Se päälle jäänyt levy ylipainoiseksi väittämisestä tällä sivustolla on myös jo liioittelua. Siitä tuli kommenttia tasan vain silloin, kun kertoi painonsa nousseen +15 kiloa ja meinasi sen pudottaa nopeassa tahdissa ennen kisoja. Ja kas, yhtäkkiä se ylipaino olikin hävinnyt. Nykyinen 62 kg on ihan normipaino juoksijalla.


 • Molari on painon ja pituuden suhdetta katsottaessa lähestulkoon jo lähellä alipainon. Ei todellakaan voi sanoa itseään ylipainoiseksi, vaikka painaisi jonkun kilon enemmän.

  • Jaahas, Molari bloggaa jo ja väittää että nyt on annettu täällä varma diagnoosi, tosin ei yksimielinen. Mistähän tämä luetun tahallaan väärin ymmärtäminen johtuu?

   Nähdäkseni tätä keskustelua välikäsien kautta on turha jatkaa, koska toisen osapuolen tulkinta on aina niin yllättävää. Ehkäpä näemme vuonna 2024 tai 2029 sitten kisoissa, niin alkaa selvitä nämä todelliset nopeudet. Viidessä vuodessa ehtii kyllä tehdä ihmeitä, puhumattakaan kymmenessä vuodessa. M-70 sarjassa olisi sitten vielä paremmat saumat.


  • Jos 4-5 vuodessa kyseinen juoksija jotakin ehtii tekemään niin tuottamaan viihteellistä aineistoa suurehkon määrän. Lähtöviivalla tätä heppua ei nähdä siellä M60- tai M65-sarjassakaan. Tietysti lykkäämistä voi jatkaa loputtomiin, kunnes on ainoa sarjassaan. Tosin silloinkin tuloslistassa näkyy tulos, joka tässä tapauksessa tuskin on missään suhteessa juttuihin. Se ei tietysti kyllä yllätä ketään.


 • (1) Itsekehu + muita ja muiden tekemisiä halveksiva asenne. (2) Kilpailuun osallistuminen vain jos varma voitosta (voi kesken heittää leikin). (3) Järjettömät harjoitusmenetelmät. (4) Ravitsemusasiat hunningolla. (5) Pienempien kilpailujen halveksunta

  Tuossa 5 vahvaa syytä, joiden vuoksi ei saisi olla lapsia valmentamassa. Poliittinen trollailu sitten vielä lisäksi rasitteena

 • Minusta Molarin on pakko olla ihan oikeasti hyvässä kunnossa, on sitten miten järjetöntä tuo treeni ollutkaan. Ja oikeasti käynyt treenaamassa ei vain netissä treenannut.

  • Varmasti on hyväkuntoinen. Mutta tuskin kuitenkaan kunnossa, jossa 3min/km on kevyttä hölkkävauhtia.

   Ja miten hyvä olisikaan kunto, jos hieman järkeä käyttäisi harjoituksissa ja syömisissä


  • Uskon myös että on ikäisekseen erittäin hyväkuntoinen.
   Siksi ihmettelenkin melkoisesti jatkuvaa tarvetta todistella juoksevansa maajoukkuetason juoksijan vauhdeilla ja samaan aikaan hokea olevansa liian huono M55- sarjan kisoihin.
   Näyttäkää minulle juoksija jolle 3min/km on "helppoa hölkkää" jota juostaan verryttelyissä alkulämmöiksi ja jäähdyttelyiksi?? Sellaisia ei ole maailmassa kuin yksi ja hänkin vain omien puheidensa mukaan.


 • 62 kg ja 176 pituutta, mies on melkein alipainoinen ja sanoo olevansa läski!
  Liika treeni rikkoo paikat, sanon minä. Itse olen vain sentin pidempi kuin JM mutta lähes 20 kg painavampi enkä pidä itseäni läskinä. Olen tälläkin painolla osallistunut veteraanien SM-kisoihin ja mitalejakin on tullut, nimenomaan juoksulajeista.

  Sanoisin kaikille ikäurheilijoille, että vähintään yksi totaalilepopäivä viikossa ja yksi ehdottoman kevyt päivä sopivaan rakoon. Kilometrien keräilijät eivät ole palkintopalleilla arvokisoissa noilla/näillä ikävuosilla.

  Tälle saitille kirjoittelee pääasiassa asiantuntemattomat, vihapuheiksikin osan voisi nimetä. Silti sanon, että liika uhoaminen synnyttää arvosteluja. Ota Juha joku kirjoitus vähän pienemmällä uholla.

 • Näitä nettiuhoajiahan on tasan kaksi tässä maassa. Sen toisen nimeä en viitsi sanoa.

 • Jassoo, taas mennään blogissa "tosi kevyttä hölkkää 3:00/km". Koska mies ilmeisesti haluaa palautetta mm. harjoittelustaan (?) julkaisemalla itsestään kuvia/videoita miespuoliseksi hyvinkin huomiota herättävän taajaan tahtiin, niin todettakoon että kädet vispaavat sivusuunnassa turhaa liikettä. Kaiken liikkeen pitää tapahtua juoksuunnassa, sivuliikkeet ovat turhia.
  Itse asiassa palataksemme tuohon "3:00 vauhtiin", viime porrastreenien yhteydessä juoksin loppuun perinteisesti vetoja ja kyllähän tuo vauhti on kevyttä - hetken aikaa. Puolimaratonin tai kokonaisen juoksu sillä vauhdilla ei kyllä vielä onnistu. Omalla "kevyellä hölkällä" maratonit menevät tässä iässä valitettavasti päälle kolmen tunnin, toisaalta niitä on sitten useampi kymmenen juostuna nollasaldon sijaan. Käyhän ne ainakin hyvästä pk-treenistä. Ja juoksijaksi itseään tituleeraavan liene syytä niitä maratoneja juosta ainakin muutama elämänsä aikana? Onhan se kuninkuusmatka.

  • No joo, jos vauhti matolla on 3min/km (voi lähellä sitä ollakin) niin kyllähän siinä edelleen näytetään sekä fysiikan että tekniikan äärirajoilla menevän. Laktaatin kertyminen alkaa sekin näkymään loppuvaiheessa, kuten aivan luonnollista onkin tuossa vauhdissa.
   "Pönkkäaskel" näyttää myös olevan edelleen olemassa tekniikkapuolen selkeänä puutteena.
   Oli miten oli niin "hölkkää" tuo ei ole videon juoksijalle, eikä tuota vauhtia mene kunnolla kahta minuuttia täyteen saati 12 minuuttia "hölkäten" kuten kaveri tässä taannoin kertoi menevän.
   Se on kuitenkin selvää, että hyväkuntoisesta kaverista on kyse. Mielestäni niin hyväkuntoisesta ettei ole mitään syytä päivästä toiseen keksiä toinen toistaan hurjempia sepitteitä omasta suorituskyvystä.
   Edelleen odottelen jotakin luotettavasti dokumentoitua harjoitusta, testijuoksua tai kisatulosta. Eipä näy, eikä tule näkymään. Ei edes sitä että matolla "hölkkäisi" edes sen 3min siten että vauhti on dokumentoidusti se 3min/km.


 • Piti tsekata video, kun miehestä puhutaan paljon. Erittäin kovakuntoinen veteraanijuoksija ilman muuta, olisko jopa ikäluokassaan noilla vauhdeilla ylivoimaisesti ykkönen. Kun pysyy ehjänä, niin uskoisin olevan mestariainesta 400 m-5000 m matkoilla ja miksei vielä kympilläkin. On nimittäin vauhtia juoksussa ja treenimäärät tuntuvat kovilta. Ei olisi meikäläisellä nuorempana ukkona mitään saumaa pärjätä tälle kaverille oikein millään matkalla, vaikkei oma kunto ihan surkea ole.

  Blogissa kirjoitti näköjään taannoin, että koko aikuisiän ollut vähintään 3000 metrin cooper-kunnossa, silloinkin kun liikuntaa tuli muutama lenkki vuoteen. Jos pitää paikkansa, niin miehellä on todella korkea hapenottokyky ja nuorena olisi ollut melkoisen hyvät mahdollisuudet Suomen kärkeen.

  • Joo, sikäli kun mikään kertomansa on totta. Ei taida löytyä edes sitä 3000m cooperia luotettavasti dokumentoituna.
   Juttua riittää, samoin itkua siitä kun kaikki eivät uskokaan juttuja. Yksinkertaisintakaan näyttöä ei sensijaan ole eikä tule. Sinänsä erikoista, koska jutut olisi helppo vahvistaa todeksi. Jostakin syystä sitä ei kuitenkaan tapahdu, loukkaantumista sitäkin enemmän kun kukaan ei usko. Pistää miettimään että miksi sitä näyttöä ei tule?
   Mielelläni otan niin sanotusti jauhot suuhun tässä asiassa ja myönnän olleeni väärässä heti kun tulee joku aito näyttö.


  • Ehkä tämän asian voisi tiivistää: Juha 'Näytöt puuttuu' Molari. Tarinamiehiä. The End.


 • Molari on kai kerran juossut maratonin maaliin asti, aika oli päälle kolmen tunnin.

  • Ei ole juossut koskaan maratonia. On itse kertonut juoksufoorumilla asian olevan näin.


  • Kertomansa mukaan on juossut 1997 Forssassa 3.04 ja Tukholmassa 3.27. Tukholman tuloslistoilta löytyy kyllä Molari-nimiselle tuo aika, mutta Forssan tuloksia tuolta vuodelta en löytänyt.

   Liika treeni aiheuttaa rasitusvammoja, varsinkin ikämiehille. Yli 100 km viikossa useamman kuukauden ajan on kyllä jo liikaa.


 • Onhan juossut eikös niin? Mutta jossakin luki, että olisi ihan kylmiltään ja kokemattomuuttaan tuonne vähän päälle kolmeen tuntiin.
  Nythän tuo treeni ei tietysti hänellä ole maratreeniä ollenkaan, nopeutta ja kovaa vauhtikestävyyttä haetaan.
  Sitä muuten näyttää olevan... Olisko niin, että hitaammat veteraanit ovat huuli pyöreänä, kun aika lailla tuntematon ukko vetelee hurjat treenivauhdit ja treenitunnit viikossa on ammattilaisten tasoa...

  • Huuli pyöreänä tässä katsellaan vain sitä millä tasolla jutut pyörii, sekä sitä ettei kaveri pistä epäilyille stoppia vaikka sen voisi tehdä hyvin helposti.
   Kisojen takia on yhdenkään kilpailevan veteraanijuoksijan tämän kaverin todennäköisesti kuvitteellista suorituskykyä pingottaa. Häntä kun ei lähtöviivalla tulla näkemään. Kuvitteelliset tulokset ja suorituskyky on merkityksetöntä, sellaista se urheilu vaan on.
   Aiemmin jo kirjoitin että mielelläni otan jauhot suuhun tässä asiassa, vaan eipä taida tulla tapahtumaan.


  • Kyllä. Toiset tykkäävät katsoa tarinoita saippuasarjoista, toiset lukea niitä blogeista. Eikä se kiellettyä ole, mutta urheilusuoritukset lasketaan virallisista tuloksista.


 • Minkään maratonin tulosliuskoilta ei löydy Molarin nimeä ja kun henkilö on itse kertonut näin myös olevan, niin ihmettelen että joku jaksaa jopa keksiä loppuajan jollekin juoksulle, jota ei ole koskaan tapahtunut.

  Kuten tuossa ihan oikea juoksija yllä mainitsi, turha kenenkään pingottaa joistain videoiduista 50 sekunnin mattojuoksupätkistä, joiden lopussa näkee jo happojen tekevän tehtävänsä.

  • Haha, uusimman bloginsa mukaan hän tosiaan ei ole koskaan juossut maratonia, koska 3h maraton ei ole juoksemista vaan hölkkää!!
   Lisäksi 3min/km matolla menee alle 140 sykkeillä. Kummasti siinä kuitenkin laktaatti näyttää noin 40sek jälkeen jylläävän.
   Miten helppoa olisikaan näyttää kaikki nämä täällä esitetyt epäilyt hölynpölyksi, mutta ei, ei sitten millään nähdä muuta kuin uhriutumista.


 • No hei, jos on julman hyvässä kunnossa, niin se kolmen tunnin mara on kyllä aikamoista hölkkää, meinaan jos pystyisi 2.30 aikoihin tai allekin vetämään. Ei se siitä miksikään muutu!

  Ja kyllä se kuulkaas on niin, että Juha Molari on treenannut siihen malliin, että ei meistä muista huru-ukoista taida olla miehelle vastusta. Jos raha on tiukkaa, niin kerätään vaikka kolehti miehelle, niin sitten nähdään, miten ukko painaa.

  • Olen mukana kolehdissa!
   Onhan se todellinen harmi jos kansainvälisen tason juoksija ei pääse viivalla rahanpuutteen takia!
   Edelleen olen valmis ilomielin pyörtämään kaikki esittämäni epäilyt heti kun tulee joku uskottava näyttö puheiden päälle.


  • Kyllähän Molarille saadaan yksi ilmo maksettua, ei jää siitä kiinni. Viestiä vaan tännepäin.


 • Laittaisko joku someihminen, siis joka tajuaa, miten homma toimii, Molarille keräyksen pystyyn? "Molari viivalle 2019"-tai jotakin vastaavaa. Paras olisi, jos vielä saataisiin sponsoreita mukaan, ei luulis olevan mahdotonta.

  • Kyllä! Onhan tuollainen superlahjakkuus saatava lähtöviivalle!! Hän kuitenkin sydänvaivatoipilaana ja siitä syystä vailla mahdollisuutta juosta hengästyen painelee maratonin 3h tuntumaan, hölkkäilee 4km 12 minuuttiin ja kasit 2 minuuttiin!!! Ja kaikki tuo edes hengästymättä! Ajatelkaa jos hän voisi juosta vauhdeilla joilla hän hengästyy!!


 • Selvisihän se tämän päivän blogissa, miksi FB:n juoksufoorumilla kertoi ettei ole juossut maratonia. Asia kun osui nyt vähän omaan nilkkaan. Toivottavasti siihen terveempään.

  Tietysti sen jälkeen kun tuli arvioitua olevansa jossain 2:30 kunnossa maratonilla ja ei ollut kolmekymppisenä alittanut kolmen tunnin rajaa, niin lienee aika todennäköistä, ettei se onnistu yli 20 vuotta myöhemmin ainakaan sen helpommin. Tietysti kummallekin "hölkkäajalle" oli hyvä selitys. Vanhasta blogistaan löytyi muuten maininta kahdesta keskeytyksestä (Hartola, tämä Paavon keskeytyksen lisäksi).

  Googlailin siis hieman sitä Forssan tulosta (en löytänyt), mutta päädyin tosiaankin tämän henkilön blogiin vuodelle 2011 ja yllätys yllätys, samat aiheet oli jo silloin, siis kahdeksan vuotta sitten. Varsinainen deja vu tuli sitten kun törmäsin tuon jälkeen Juoksufoorumin erääseen keskusteluun vuodelta 2015, jossa ihan näitä samoja juttuja kuin nyt täällä, käytiin läpi jo silloin: "ajat kuulostavat kovilta, ei löydy tuoreita kisatuloksia, voisitko esittää vähän todisteita, lähde kisaan mukaan jne." Lopputulema oli silloin tämä sama pattitilanne, eli todisteita ei valitettavasti tullut. Tämä siis neljä vuotta sitten.

  Vinkki Molarille tähän lauseeseen liittyen: "Miksi siis niin lyhyt video? Instagram ja tämä Blogger eivät salli ladata isompia tiedostoja!" Miksi niitä ei voi laittaa sinne omalle Youtube-kanavalle, josta jo löytyy muutakin materiaalia? Sinne mahtuu hyvin yksi cooper-testi videoituna. Tällä kertaa sitten yhdellä otolla ja ei tule sanomista jälkikäteen.

  Kuten kollegat tuossa jo aiemmin mainitsivat, tuo terveydentilaan ja hengästymiseen vetoaminen olikin todellinen manööveri. Krimin valtaus ei ole mitään tuon rinnalla, se oli veretön, mutta tämä oli myös hietön.

  Ja lopuksi sellainen tarjous Molarille, että jos lähtee kirittämään kolmen tunnin alitusta jollekin toukokuun maratonille mukaan, haen ja tuon takaisin autolla kotoaan, maksan osallistumismaksun, ruuat ja lauletaan yhdessä ajomatkalla vuodenaikaan sopivia vaikkapa hengellisiä lauluja. Juha kuulemma tykkää erityisesti laulamisesta, näin muistelisin. Sellainen erikoistarjous vielä, että kirimiehen ei ole pakko juosta alle kolmen tunnin, minä juoksen sitten itse loppumatkan vähän kovempaa jostain 40 km:n paikkeilta, jottei kirimiehen hengästymiskynnys ylity. Terveys ennen kaikkea!

  Tässähän pukkaa nyt sponsoria, rahoittajaa, autokyytiä ja laulu- sekä juoksuseuraa niin, että tästähän tulee oikein elämänsä kevät veteraanien veteraanille :)

  • Luulisi tuohon tarttuvan! Ei maksa mitään ja tarvittava vauhtikaan ei ole edes juoksua, vaan hölkkää jossa ei edes hengästy. Tuollainen suoritus sopii varsin hyvin PK-treeniksi, ellei kaverin suorituskyky sitten ole niin kertakaikkisen kova ettei 3 tunnin maraton saa aikaiseksi minkäänlaista harjoitusvaikutusta. Sekin on varmaan mahdollista, jos siinä vauhdissa ei edes hengästy. Siinä mielessä tarjous on kyllä huono. Mutta jos sovitte että jänis on mukana vaikkapa puoliväliin ja saa siitä sitten painella omaa vauhtiaan edellä siten että syntyy edes jonkinlainen harjoitusvaikutus hänellekin.


 • Juha Molari on kovakuntoisempi kuin yksikään tämän ketjun kirjoittajista, se tietysti näitä omasta mielestään kovakuntoisia veteraanijuoksijoita harmittaa. Ei siihen tarvita mitään testijuoksua, Liikuntamyllyssä treenaavat kyllä tietävät, missä mennään.

  • Urheilussa puheet eivät ole tuloksia.
   Täysin päättömät puheet vaativat tuekseen näyttöjä, niin kauan kun niitä ei tule ovat puheet pelkkiä puheita.
   Jos puheet ovat realismin rajoissa, niin sekin on ok. Nämä Juhan puheet ovat pelkkiä höpinöitä ja ne puheet ovat jatkuneet kymmenkunta vuotta

   Vaan kyllä maailmaan puhettakin mahtuu, mutta jos puhuu päättömiä, saa helposti epäilyjä osakseen.


 • Huiman kovaa treeniä äijä kuitenkin tekee, vauhtileikittelyssä 1-2 km kovia pätkiä 10-20 ! 100 m reippaita vetoja ja harvoin kokonaismäärä alle 5 km. Nämä siis uusimmasta blogiteksistä. Kyllähän tuolla treenillä on pakko syntyä tulosta, harva yleisen sarjan tyyppi treenaa tuolla intensiteetillä.

  • Tulosta ei vain tule. Puhe ei ole yhtäkuin tulos.
   Treenit voivat tarinoissa olla kenellä tahansa kuinka huikeita tahansa. Ne ovat kuitenkin vain tarinoita, tässä tapauksessa ehkä höpinöitä.
   Kun höpinät kertovat 55-vuotiaan miehen treenaavan kuin kv-tason urheilija, on kohtuullista odottaa jotakin näyttöä tarinoiden tueksi. Ei näy, eikä tule näkymään. Ainoat yritykset liittyvät voimaharjoittelun todeksi osoittamiseen. Ne näytöt muistuttivat lähinnä vanhan Kummeli-nimisen sketsiohjelman sketsejä.
   Jutut ovat juttuja, näytöt puuttuvat. Pelkkien juttujen arvo on lähinnä viihdearvo.


 • Loppukaneettina vielä seuraavaa: Josko Juha sovitaan niin, että sitten kun on näyttöä esittää, palataan asiaan uudemman kerran? Muussa tapauksessa tämä alkaa olla jo ajan haaskuuta niin sinulle kuin muillekin ja muistuttaa lähinnä vanhan vitsin kierrätystä.

  • Näin se on!
   Näytöksi vaikka 3 minuutin tonni siten että se on videolla alusta loppuun ja syketiedot uskottavasti dokumentoituna siihen mukaan.
   Tämän ei pitäisi olla iso juttu: tuohan on hänelle pelkkä alku- tai loppuverryttely.
   Uskon, että 3 min tonni voi jopa mennä, mutta loppusyke on jotakin ihan muuta kuin 130 tai 140. Toinen 3min tonni muutaman minuutin palautuksella ei sitten enää edes mene. Tai siis menee, jos jutuissa on perää.


 • Ei näy edelleenkään edes sitä alku- tai loppuverryttelynä juostua 3min tonnia.
  Sen sijaan näkyy selityksiä siitä miksi ei voi juosta niin kovaa kuin haluaisi.
  Sinänsä tarpeetonta selittelyä, koska odotuksissa onkin vain sitä 3min/km hölkkää yhtäjaksoisesti kilometrin verran. Sehän menee puheiden mukaan hengästytä, joten pitäisi olla helppo rasti.
  No, odotellaan.

 • Uskon että viihtyykin parhaiten Venäjällä, siellähän nuo juoksujutut eivät ole valheita vaan vain normaaleja epätotuuksia.

  • 3 minuutin verryttelytonnia odotellaan yhä. Vaan ei näy, eikä kuulu. Sinänsä erikoista, koska 3min juoksu vauhdilla joka ei edes hengästytä ei pitäisi olla mikään temppu. Kuitenkin sillä hölkällä saisi kaikki epäilevät puheet kerralla tyhjiksi.
   Mutta ei. Ei kai vain ole niin ettei tonni menekään kolmeen minuuttiin hengästymättä hölkäten alle 140 sykkeillä?!
   Normaali ihminen muuten hengästyy 140 sykkeellä, vain superlahjakkuus kykenee olemaan hengästymättä.


  • Oma peruskuntokausi päättyy reilun viikon päästä ja telakalla olin tasan kaksi päivää pienen flunssanpoikasen takia, muuten on tullut vedettyä treeniohjelma läpi liki suunnitellusti läpi. Sen jälkeen KVK-kausi päälle viideksi viikoksi, sisältäen jo ensimmäisen lyhyen kisan sekä kauden ensimmäisen maratonin sen jakson päätteeksi.

   Molarin blogia kun on tullut lueskeltua viihdemielessä tämä talvi, niin ei voi kuin todeta että maltillisesti treenaamalla saa tässäkin iässä edelleen edistymistä aikaan ja "Molarin mallilla" eli treenaamalla ns. "kuin huiput" tulee toistuvia, kahdenkin viikon mittaisia juoksutaukoja, sairasteluja ym. pientä kivaa kremppaa, kolotusta ja takapakkia.

   Tästä voin vetää suoran johtopäätöksen, että jatkan samaan malliin kuin ennenkin, sillä pitkäjänteisempi ja suunnitelmallinen työ, joka sisältää realistiset, saavoitettavissa olevat väliatavoitteet, tuottaa edelleenkin omalla kohdalla varmimmat tulokset. Ei mitkään hullun repivät rääkit ja painoliivit poppakonsteina. Tämä sopii vertauskuvallisena esimerkkinä tämän kirjoituksen viimeiseenkiin kappaleeseen.

   Edelleen sanon että kisamaan oppii kisaamalla, ei olettamalla että kun treenaa hetken aikaa kuin hullu, voittaa yhden kisan ja voi vetäytyä suoraan huipulta "eläkkeelle", jota Molari ilmeisesti viimeisimmän juoksuaiheisen bloginsa lopuksi toivoo osallaan tapahtuvan.

   Toivoisin toki että juoksuharrastus ottaisi Molarista(kin) järkevässä mittakaavassa yliotteen ja mies jättäisi kaiken tuon täysin hyödyttömän venäjämouhuamisen pois, jonka ansiosta on mennyt käytännössä koko normaali pohja elämältä ja käteen on jäänyt palkaksi tasan ilmaa ja känsät.
   Olen varma, että sen kautta elämään tulisi aikanaan enemmän sisältöä kuin noissa nykyisissä vihaa pursuavissa höyrypäisissä piireissä pyöriminen koskaan tuo. Ehkäpä Molari saisi joskus myös sellaisia (tervettä liikunnallista elämää viettäviä) kavereita, joiden kanssa voisi jutella muustakin kuin Naton ja CIA:n salaliitoista ja pestä mustaa valkoiseksi päivät pääksätysten. Sitä mikä ajaa tuohon nykyiseen elämäntyyliin, en omalta osaltani kyllä käsitä.


  • Ehdottomasti samaa mieltä edellisen kanssa!
   Koulutettu ja älykäs mies haaskaa elämäänsä lähinnä hölmöilemällä asiassa jos toisessakin.
   Toivon myös että juoksuharrastus järkevästi toteutettuna saisi miehen paremmille raiteille.


 • Ei näy hölkättyä 3min tonnia. Kumma juttu, koska sen ei pitäisi olla minkäänlainen temppu, vaan pelkkää kuntoilijan verryttelyä.

 • Josko se minuutin rajoite Twitter-videoissa estää edelleen juoksemasta sen pidempään.
  Pahus, tämähän muuten tarkoittaa että Molari joutuu keskeyttämään kisan Janakkalassa jo 500 metrin kohdalla! Kenties tietotekniikan kehittyessä se mahdollistaa myös pidemmät juoksut joskus tulevaisuudessa. Ehkäpä jo M60-sarjassa, mutta viimeistään M65-sarjassa?

  • Ei näy ilmoittautuneen SAUL-SM-puolimaratonille


  • EiTrolleille kirjoitti:

   Ei näy ilmoittautuneen SAUL-SM-puolimaratonille

   Ei tietenkään! Hänen hölkkävauhtinsa riittäisi kyllä mitaleille, todennäköisesti voittoonkin. ME:n rikkominen ei kuitenkaan ole varmaa. Kuka sitä nyt kilpailla viitsii jos ME ei ole varma.


 • On muuten melkoista juttua taas bloginsa. Liekö joku vika edelleen, kun sykkeet ei nouse VK-vedoissa/VK-vauhtisessa juoksussa, mutta lyhyissä 60 metrisissä kipuaa yhtäkkiä ihan tappiinsa? Tosin näistä sykkeistä on vain omat kertomukset

  Tuo ruokailupuoli on sitten aivan järkyttävää luettavaa: kaksi niukkaa ruokailua päivässä eli mistä lihaksien vaatimat hiilarit ja proteiinit? Täysipainoinen treeni vaatii hiilareista energiansa ja mikrovaurioiden korjaamiseen taasen mm. proteiineja. Liekö siinä syy, että paikat paukkuu, kun palauttelu puuttuu ja terveellinen sekä säännöllinen, monipuolinen ruokailu laiminlyödään?

  Esimerkkinä että itse painan tällä hetkellä (kisakunto) saman pituisena kuin Molari 63,2 kg, syön viisi kertaa päivässä (sis. välipalat) ja ihan pikaisena päässälaskuna kalorimäärä on kolminkertainen Molarin ruokailuihin verrattuna. Ehkäpä sen takia ei olekaan ollut loukkaantumisia, on tasainen, kehittyvä tuloskunto ja joka vuosi löytyy nimi tuloslistoilta. Paino pysyy 1.5 kilon sisällä vuodesta toiseen, eikä tarvitse jojoilla painon kanssa +10 kilon äkkipudotuksien kanssa. Luulisi jo hälytyskellojen soivan, kun joka blogi on yhtä ja samaa vaivojen valittelua. En tunne toista juoksijaksi itseään kutsuvaa, joka valittaa koko ajan yhtä paljon ja alituiseen vaivoistaan. Luulisi hälytyskellojen soivan, kun tuo on toistuva teema vuodesta toiseen. Toivottavasti mies tekee asialle jotain.

  • Viisi treeniä päivässä, eikä kilpailuihin uskalla. On erikoinen kaveri. Siis ihan urheilumielessä, trollailunsa sitten ihan toisen tason juttu


  • Esikuvana taitaa olla urheilusankari Putin tai Kiinan yksinvaltainen kommunistijohtaja Mao joka ui Jangtse-joessa 15 km 65:ssä minuutissa ”taistellen tuulta ja aaltoja vastaan” noin kaksinkertaista nopeutta verrattuna silloiseen sadan metrin maailmanennätykseen. Tosin Mao lienee vain ajautunut joessa voimakkaan virran viemänä.


  • Vain viisi treeniä päivässä, mikä on tietysti vain kuntoilijan treeniä. Mitä se olisikaan jos hommaa tehtäisiin kilpaurheilijan tavoin. Aito kilpaurheilija harjoittelee tuplasti, eli kymmenisen treeniä päivässä.


  • Veteraanijuoksija kirjoitti:

   Vain viisi treeniä päivässä, mikä on tietysti vain kuntoilijan treeniä. Mitä se olisikaan jos hommaa tehtäisiin kilpaurheilijan tavoin. Aito kilpaurheilija harjoittelee tuplasti, eli kymmenisen treeniä päivässä.

   Eiköhän siihen pian nosta. Facebookin juoksufoorumilla muiden halveksumisen ohessa väitti mm. huippumaratoonareiden juoksevan kevyellä viikolla 300km. Kyllähän hän pian sellaiseen pääsee itsekin


  • 35 tuntia päivässä on mahdollista blogissa


 • Jostain muistan lukeneeni että juoksee n. 10 000 km/vuosi. Ja tämä yksillä ja samoilla kengillä. Blogissaan vuodelta 2013 on nimittäin seuraavaa: "Tiedän, ettei ole oikeaoppista juosta samoilla kengillä 17 vuotta".

  Tämä tekisi 170 000 km samoilla kengillä. Itsellä menisi samassa ajassa huikeat n. 170 paria kenkiä, Molarilla siis tämän perusteella yhdet (pahoittelen, jos arvioni on väärä). Ehkä askelluksessani on jotain vikaa? Tai sitten olen törsääväistä sorttia, kun juoksen kengillä maksimissaan vain 1 000 km, ennen niiden siirtymistä nurmikonleikkuu/halonhakkuu/mökkikenkä-osastolle.

  • Ei kai missään ole väittänyt, että 10000 km menee vuodessa, joka päivä 25-30 km. Mutta isoja määriä samoilla tossuja ilmeisesti. Miten jalat kestävät veteraanilla,


  • Jos suunnitelmia, juttuja ja toteutunutta katsoo niin todella usein "suunnitelma" on ollut juosta joka päivä 30km töihin ja takaisin koko seuraavan viikon tai kuukauden. Ei ole tainnut toteutua juuri koskaan edes seuraavaa päivää. Sinänsä kyllä ihan normaalia, koska eihän kukaan tuollaisia hullutuksia tee pl. jotkut ultrajuoksijat hetkellisesti.
   Suunnitelmista riittää meteliä, toteuma täytyykin lukea rivien välistä.
   Vähän niinkuin painoliivikin jäi hyvin lyhyeksi kokeiluksi. Mikä onkin tietysti vain hyvä ja järkevää.


  • Tossuja kirjoitti:

   Ei kai missään ole väittänyt, että 10000 km menee vuodessa, joka päivä 25-30 km. Mutta isoja määriä samoilla tossuja ilmeisesti. Miten jalat kestävät veteraanilla,

   Mies, jolle 3min/km on kevyttä hölkkää, saa tuon vaivaisen 30km kasalle jo 1.5 tunnissa. Ja vain hölkkäämällä


  • Tuo on kyllä ihan totta! Vain noin kolmen tunnin päivittäisellä hölkällä saa kasaan 60km/ treenipäivä, eikä siihen tosiaan tarvitse kuin hölkätä. Mitä se onkaan sitten kun tuon tason kaveri ryhtyy juoksemaan?


 • Älkääs nyt pelleilkö. Juha Molari on kovakuntoinen juoksija ja urheilija, on aina ollut vaikka ei ole kilpailuihin osallistunut. Voittaa kestävyysmatkoilla ihan varmasti useimmat yli nelikymppiset veteraanit. Ei niihin kilpailuihin ole mikään pakko kenenkään osallistua.

  • Ei voita koskaan 'yli nelikymppisiä veteraaneja' juoksussa, kun ei uskalla tulla vertailluksi. Satukirjailussa voittaa hyvinkin kyllä.


  • Voittaa ja voittaa... Urheilussa voitetaan silloin kun tullaan viivalle ja tehdään tulos.
   Puhuminen ei ole urheilulaji ja puhumalla ei ole koskaan yhtäkään urheilutulosta tehty.


  • Veteraanijuoksija kirjoitti:

   Voittaa ja voittaa... Urheilussa voitetaan silloin kun tullaan viivalle ja tehdään tulos.
   Puhuminen ei ole urheilulaji ja puhumalla ei ole koskaan yhtäkään urheilutulosta tehty.

   Presis.


 • Blogissaan oli taas pitkä yksityiskohtainen vuodatus.

  Ensinnäkin ei kuulemma käsitä kuinka joku voi syödä viisi kertaa päivässä. Toki emme puhu viidestä lounaasta eli lämpimästä ateriasta päivässä, vaan aamupalasta, päivällisestä, välipalasta, kevyestä lounaasta sekä iltapalasta. Kaikki muut paitsi päivällinen (lämmin ruoka) ja kenties keittolounas voivat koostua leivästä, hedelmistä, jogurtista, raejuustosta tms. nopeasti sulavasta.

  On puppua väite, että banaanin ja leivän jälkeen pitäisi olla 3-5 tuntia levossa. Pelkän banaanin voi huitaista napaan vaikka ennen treeniin lähtöä. Lisäravinteista täällä ei ole puhuttu ollenkaan, blogin kirjoittaja kuitenkin mainitsi jostain syystä "proteiinijauheet"? Mitä lie tarkoittanut?

  Toiseksi tämä henkilö pitää jotenkin itsestäänselvyytenä, että ollaan eri vammojen takia telakalla vähän väliä. En ole lukenut vähään aikaan yhtäkään pidempää jaksoa, jossa olisi mm. menestyksekkäästi vetänyt läpi yli kahden kuukauden treenit suunnitellusti, puhumattakaan koko talven peruskuntokaudesta, halutut tavoitteet saavuttaen. Yleensä se on muutama viikko kovalla innolla ja sitten kuuluu poks.

  Tähän kohtaan on hyvä lainata blogistaan 15.3. seuraava lause: "Vaimoni on sanonut, että yli 20 vuoden kokemuksella hän tietää näin käyvän aina uudelleen: jos ja kun aloitan treenaamisen, niin tulee vamma tai muu este." Totuus tulee vaimon suusta? Mihin jäi muuten ne painoliivit, tämä salainen ase?

  Täsmentäisin että normaalit pienet lihasjumit ja treenien jälkeiset tuntemukset ja kuvaamansa selvät vammat ovat täysin eri asia. Yleensä urheilijat eivät pienistä kolotuksista edes mainitse, ne kuuluvat asiaan, joten miksi narista pikkuasioista. Ehkä Molarin kipukynnys on tavanomaista matalampi ja siksi blogit täyttyvät näistä "sairaskertomuksista" niin taajaan? Mene ja tiedä, en tunne miestä henkilökohtaisesti, joten silkka arvaus tämä, mutta kertomuksiensa perusteella ei saa kuvaa mistään kovin ylivertaisen sitkeästä sissistä. Mainittakoon että kestävyysjuoksijan tärkeimmät ominaisuudet ovat pitkäjänteisyys ja suunnitelmallisuus. Silloin puhutaan vuosista, ei muutaman viikon painoliivivillityksistä.

  Kolmanneksi, jos ei käy hierojalla syystä tai toisesta kehoaan huollattamassa, niin se on täysin oma valinta. Hieman erikoinen kertomansa ettei voi olla toisen ihmisen (hierojan) kosketeltavana. Ensimmäistä kertaa kuulen tällaisen, onkohan se jokin fobia tmv? Jos on, se on sitten eri juttu ja kovin valitettavaa tietenkin. Fobioita voi kyllä hoitaa, ei niihin ole pakko alistua.

  Vielä lopuksi vinkki: yksi asia pistää toistuvasti silmään blogeissaan ja se on muiden ikäistensä ja samoissa tiloissa treenaavien arvostelu. Liekö nämä henkilöt tietoisia tästä, että tekemisiään yksityishenkilönä ruoditaan julkisessa blogissa ja samalla tämän liikuntapaikan nimikin mainitaan. Ei kovin hyvää mainosta Liikuntamyllylle ja muille, jos siellä yksityishenkilönä tekemäsi treenit päätyvät julkisesti arvosteltavaksi, vaikkakin anonyymisti. Aina on kuitenkin mahdollisuus tulla tunnistetuksi. Tästä saattaa tulla palautetta, kannattaa olla tarkkana.

  Muiden tavallisten pulliaisten treenaamisillehan ei kyseinen henkilö tunnu antavan juurikaan arvoa. Siksipä visiitti FB:n juoksufoorumillakin jäi lyhyeksi. Tässä suhteessa tulee muutenkin ilmi kaksijakoinen suhtautuminen liikuntaan: lasten osalta "se on hauskaa ja kannustettavaa leikkiä, mukavaa yhdessäoloa", mutta aikuisena liikunta pitäisi olla joko vähintään SM-tasoa tai sitten pitäisi hävetä omaa tasoaan. Mitään välimuotoa ei ole, eli kenen tahansa liikunta pelkästään omaksi iloksi ja hyvän yleiskunnon ylläpitämiseksi on suorastaan hävettävää, puhumattakaan juoksemisesta "hölkkäkisoissa jämäsijoista". Asenne on mielestäni hyvin liikuntavihamielinen.

  Ymmärtäisin asian, jos puhuja olisi tuloksia tehnyt tunnettu urheilija, niin sen voisi laittaa hattuun nousun piikkiin. Kun taasen puhujana on henkilö, jolta puuttuu tunnetun urheilijan status tuloksineen ja sellaista ei enää iän puolesta voi edes tulla, niin lausumat ja asenne asettuu kyllä erikoiseen valoon. Olisiko parempi että naapurin 60-vuotias Eki istuu sohvalla tai kaljalla baarissa, sen sijaan että juoksee ja treenaa muutaman kerran viikossa omaksi ilokseen Liikuntamyllyssä ja käy pari kertaa vuodessa juoksemassa kunnan/seuran/kaupungin hölkkäkisoissa kavereiden kanssa? Väitän että kansanterveyden kannalta jälkimmäinen vaihtoehto on paljon parempi. Tosin silloin oman egon nostatus käy vaikeammaksi, kun muita samaa ikäluokkaa olevia ja yhtä hyväkuntoisia olisikin enemmän ympärillä.

  • Molarin takia en Liikuntamyllyyn astu. Miestä, joka pyytelee Venäjän turvallisuuspalvelua apuun ja suhtautuu kaltaisiini keskitasoisiin veteraaneihin noin halveksivasti, en halua edes nähdä


 • Onhan Molarilla tuo suhtautuminen juoksemiseen erikoista. Viimeisimmän blogikirjoituksen perusteella harkitsee treenaamisen lopettamista, syyynä flunssa? ja se, ettei ole saavuttanut sitä tasoa mihin tähtäsi. Ja taso on kyllä huima, jos 800m piti mennä vähintään kahteen minuuttiin vuonna 1964 syntyneellä miehellä.

  Ymmärtääkseni 800m vähän alle kahteen minuuttiin on melkoisen lähellä 55-vuotiaiden me-tasoa, samon 1500m neljään minuuttiin on äärettömän kovaa vauhtia, johon kukaan hänen omassa ikäluokassaan Suomessa ei kykene. Ja kolmonenkin yhdeksään minuuttiin taitaa olla yhtä mahdoton tulos.

  On hienoa asettaa kovia tavoitteita, mutta eikö niiden pitäisi olla edes himpun verran realistisempia? Juha Molari on kiistatta hyväkuntoinen mies ja voisi osallistua oman ikäluokan kisoihin ja menestyä niissä. Miksei se riitä, jos taas mies toisaalta jollakin tavoin mieltää itsensä vain kuntoilijaksi? Mikä ihme saa aikaan ajattelutavan, jonka mukaan vain suuret saavutukset ovat tavoittelemisen arvoisia?

  Jos olisin Juha Molari, kävisin juoksemassa jonkun kisan, vaikka pienen. Saisin kilpailukokemusta ja kenties hyvää mieltä, sitten kalenterista seuraava kisa ohjelmaan ja jne. Raha ei liene ihan oikeasti este, eiköhän osanottomaksun maksajakin löydy kovakuntoiselle kaverille.

  • Tämä kertoo kaiken oleellisen:

   "Jäin hyvin kauas tuosta häpeän rajasta. 800 metrillä se häpeän raja kulkee 2 minuutissa, 1500 metrillä 4 minuutissa ja 3000 metrillä 9 minuutissa"

   Jos 4 minuutin tonnivitonen ja 9min 3-tonnia on häpeän raja henkilölle joka vain kuntoilee, niin jotakin on jossakin pielessä.


  • Pienenä yksityiskohtana "häpeärajoihin":
   Voimassa oleva 800m ME 55-vuotiaiden miesten sarjassa on 2.02.

   Näin siis ihan jokainen veteraanijuoksija mitä maailmassa on ollut ja on saa hävetä "huonoa kuntoaan".


 • Mieli tekisi uskoa, että kohujuoksija Juha Molari on aivan tosissaan tähtäämässä sinne kahden minuutin aikaan 800 metrin matkalla ja sitä myöten uusi ME ikäsarjassa 55 näkisi päivänvalon. Treenaamiseen Molari käyttää ainakin kovasti aikaa, se lienee nyt täysin kiistatonta ja epäilemättä harjoitteet ovat tehokkaita jos blogia tarkastelee.
  Itselle tulee mieleen, että miksei mikään media tee miehen treeneistä juttua, olisihan otsikko " Tavoitteena ME " ihan myyvän oloinen.

  • Juttuhan olisi mitä parhain idea!
   Siinä ehkä hieman kiusallisesta maineesta kärsivä kaveri saisi persoonalleen aikaisemmasta poikkeavan, neutraalin, mutta hyvin positiivisen lähestymiskulman. Olisi varmasti tervetullutta.
   Toivottavasti se ei aiheuta ongelmaa, että toimittaja halunnee seurata jonkun treenin. Olisi hieman kiusallista jos treenivauhdit tai treenin sisältö muuten ei vastaisikaan aiempia puheita. Menisi vähän pohja pois koko hommalta.


 • Jaahas, mäkivedot on tehty näköjään, mutta mikä siinä on niin mahdottoman vaikeata laittaa kokonaisen vedon dataa näkyviin?? Siksi vain ihmettelen, kun ilmiselvä tarve on blogitekstien vakuudeksi dataa näkyviin laittaa, niin miksi ihmeessä ei voi laittaa kokonaista dataa joka kertoisikin jo jotakin?
  Yksittäiset huippuvauhdit kun eivät kerro juuri mistään, eikä mitään.
  Vai onko jutuilla jo onnistuttu tekemään sellainen nurkkaanmaalaus, ettei kokonaista dataa enää voi laittaa näkyviin?

  • Molari lopetti juoksuharrastelunsa kokonaan. Ei ollut lahjoja eikä kuntoa. Lisäksi valehteli kaikki juoksudatansa. Molari on omituinen hyypiö ja hiippari.


 • Näyttää tuo toinen pitkä keskustelu menneen kiinni, mikä olikin käytettävyyden kannalta hyvä juttu.
  Googlailin aihetta ja totesin että keskusteluhan on itseasiassa jatkunut täysin samanlaisena ainakin vuodesta 2011!!!
  On kyllä erikoinen kaveri!

  • Niinpä, mutta onhan tuo huima kaveri juoksijaksi, viimeinen blogikirjoitus Juha Molarilta kertoo taas vanhan tarinan: taas on vedetty helppoa hölkkää, alussa 3.40 vauhtia ja lopussa jopa 3.20 vauhtia.

   Lisäksi 55-vuotiaana juostu 800m 2.10 aikaan ei enää ole oikein juoksua ollenkaan, kun on niin hidasta menoa.

   Tuntuu uskomattomalta. Olen Molaria nuorempi, jos pystyisin lenkkivauhtia pitämään helposti alle 4 min/km, olisin omasta mielestäni aika kova jätkä. Samoin kasin aika 2.10 saisi minut oikopäätä lähtemään jahtamaan SM-mitalia SAUL:n kisasta.

   Ehkä on vain uskottava, että Juha Molari on niin hyväkuntoinen kuin väittää. Mutta jos hänellä ei ole mitään kilpailullista tavoitetta ja kuntoilee vain omaksi ilokseen, niin miksi pitää kehuskella suorituksilla? Eikös oikeaan vaatimattomaan kuntoiluun sopisi paremmin olla hissukseen somessa? Vai onko tarkoitus provosoida meitä huonompikuntoisia tyyliin, että te vain kuvittelette olevanne kovia juoksijoita ja kisaajia, mutta meikä kuitenkin voittaisi teidät helposti, jos haluaisi?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niinpä, mutta onhan tuo huima kaveri juoksijaksi, viimeinen blogikirjoitus Juha Molarilta kertoo taas vanhan tarinan: taas on vedetty helppoa hölkkää, alussa 3.40 vauhtia ja lopussa jopa 3.20 vauhtia.

   Lisäksi 55-vuotiaana juostu 800m 2.10 aikaan ei enää ole oikein juoksua ollenkaan, kun on niin hidasta menoa.

   Tuntuu uskomattomalta. Olen Molaria nuorempi, jos pystyisin lenkkivauhtia pitämään helposti alle 4 min/km, olisin omasta mielestäni aika kova jätkä. Samoin kasin aika 2.10 saisi minut oikopäätä lähtemään jahtamaan SM-mitalia SAUL:n kisasta.

   Ehkä on vain uskottava, että Juha Molari on niin hyväkuntoinen kuin väittää. Mutta jos hänellä ei ole mitään kilpailullista tavoitetta ja kuntoilee vain omaksi ilokseen, niin miksi pitää kehuskella suorituksilla? Eikös oikeaan vaatimattomaan kuntoiluun sopisi paremmin olla hissukseen somessa? Vai onko tarkoitus provosoida meitä huonompikuntoisia tyyliin, että te vain kuvittelette olevanne kovia juoksijoita ja kisaajia, mutta meikä kuitenkin voittaisi teidät helposti, jos haluaisi?

   Molari on taas toimittajaa vainoamassa twitterissään, joten tuskin hänellä on nyt aikaa keskittyä täysipainotteisesti raportoimaan olemattomista juoksusuorituksistaan. Se bloginkin lopettaminen kääntyi taas blogin jatkamiseksi. Hupiukko ja huru-ukko on koko Molari.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Molari on taas toimittajaa vainoamassa twitterissään, joten tuskin hänellä on nyt aikaa keskittyä täysipainotteisesti raportoimaan olemattomista juoksusuorituksistaan. Se bloginkin lopettaminen kääntyi taas blogin jatkamiseksi. Hupiukko ja huru-ukko on koko Molari.

   Blogissaan koittaa kalastella ip-osoitteita. Muistakaa käyttää ainakin VPN-yhteyttä, kun käytte sivuillaan. Saa vähän ihmeteltävää "kansainvälisistä", tamperelaisista ja savolaisista kävijöistä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Molari on taas toimittajaa vainoamassa twitterissään, joten tuskin hänellä on nyt aikaa keskittyä täysipainotteisesti raportoimaan olemattomista juoksusuorituksistaan. Se bloginkin lopettaminen kääntyi taas blogin jatkamiseksi. Hupiukko ja huru-ukko on koko Molari.

   Näyttöjen puute koettiin ongelmaksi twitterissä toimittajan kohdalla. Juoksublogien uskottavuuden kannalta näyttöjen puute ei kuitenkaan ilmeisesti ole minkäänlainen ongelma?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Näyttöjen puute koettiin ongelmaksi twitterissä toimittajan kohdalla. Juoksublogien uskottavuuden kannalta näyttöjen puute ei kuitenkaan ilmeisesti ole minkäänlainen ongelma?

   Aivan loistava huomio!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niinpä, mutta onhan tuo huima kaveri juoksijaksi, viimeinen blogikirjoitus Juha Molarilta kertoo taas vanhan tarinan: taas on vedetty helppoa hölkkää, alussa 3.40 vauhtia ja lopussa jopa 3.20 vauhtia.

   Lisäksi 55-vuotiaana juostu 800m 2.10 aikaan ei enää ole oikein juoksua ollenkaan, kun on niin hidasta menoa.

   Tuntuu uskomattomalta. Olen Molaria nuorempi, jos pystyisin lenkkivauhtia pitämään helposti alle 4 min/km, olisin omasta mielestäni aika kova jätkä. Samoin kasin aika 2.10 saisi minut oikopäätä lähtemään jahtamaan SM-mitalia SAUL:n kisasta.

   Ehkä on vain uskottava, että Juha Molari on niin hyväkuntoinen kuin väittää. Mutta jos hänellä ei ole mitään kilpailullista tavoitetta ja kuntoilee vain omaksi ilokseen, niin miksi pitää kehuskella suorituksilla? Eikös oikeaan vaatimattomaan kuntoiluun sopisi paremmin olla hissukseen somessa? Vai onko tarkoitus provosoida meitä huonompikuntoisia tyyliin, että te vain kuvittelette olevanne kovia juoksijoita ja kisaajia, mutta meikä kuitenkin voittaisi teidät helposti, jos haluaisi?

   Jos noin olisi, jää kuitenkin kysymys, miksi pappismies kokee velvollisuudekseen provosoida sitten muita? Ihan silkkaa ilkeyttään? Ei tuo ihan Jeesuksen opeilta kuulosta. Eikä ylipäänsä normaalilta käytökseltä. Tämä on jatkunut vuosikausia ja kaava on aina sama.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jos noin olisi, jää kuitenkin kysymys, miksi pappismies kokee velvollisuudekseen provosoida sitten muita? Ihan silkkaa ilkeyttään? Ei tuo ihan Jeesuksen opeilta kuulosta. Eikä ylipäänsä normaalilta käytökseltä. Tämä on jatkunut vuosikausia ja kaava on aina sama.

   Olisiko niin, että kyseinen herra on kuitenkin pikkuisen kateellinen? Että jokin mestaruus tai SE olisi ihan kiva juttu, ja kun niitä ei ole, niin saa mielihyvää, kun kertoo somessa, että on kuitenkin vähintään yhtä kova kuin huippuveteraanit tai vähän kovakuntoisempikin? Ja erittäin kovakuntoinen mies tiettävästi on, jospa se SE hänelle suodaan vielä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olisiko niin, että kyseinen herra on kuitenkin pikkuisen kateellinen? Että jokin mestaruus tai SE olisi ihan kiva juttu, ja kun niitä ei ole, niin saa mielihyvää, kun kertoo somessa, että on kuitenkin vähintään yhtä kova kuin huippuveteraanit tai vähän kovakuntoisempikin? Ja erittäin kovakuntoinen mies tiettävästi on, jospa se SE hänelle suodaan vielä.

   On ikäisekseen oikein hyväkuntoinen, sitä ei kai kukaan kiistäkään.
   Kyse on siitä että onko hän suorituskyvyltään ikäluokassaan koko maailman mittapuulla kärkikastia ja poikkeuksellinen fyysinen lahjakkuus.
   Mies todistetusti pystyy juoksemaan 10km noin 50 minuuttiin ja pystyy todistetusti myös 1-2h kuntopyöräilyihin. Oikein hyvin 55-ikäiseltä mieheltä. Muu onkin sitten pelkkää, täysin epärealistiselta vaikuttavaa uhonsekaista höpinää vailla minkäänlaista näyttöä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   On ikäisekseen oikein hyväkuntoinen, sitä ei kai kukaan kiistäkään.
   Kyse on siitä että onko hän suorituskyvyltään ikäluokassaan koko maailman mittapuulla kärkikastia ja poikkeuksellinen fyysinen lahjakkuus.
   Mies todistetusti pystyy juoksemaan 10km noin 50 minuuttiin ja pystyy todistetusti myös 1-2h kuntopyöräilyihin. Oikein hyvin 55-ikäiseltä mieheltä. Muu onkin sitten pelkkää, täysin epärealistiselta vaikuttavaa uhonsekaista höpinää vailla minkäänlaista näyttöä.

   Juuri näin. Ikäisekseen hyväkuntoinen ei ole synonyymi maailmanmestarille.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Juuri näin. Ikäisekseen hyväkuntoinen ei ole synonyymi maailmanmestarille.

   Tässä ehkä pitää asetella sanansa tarkasti. Nimittäin mies joka määrittelee MK-alueen tehoilla tapahtuvan juoksun "helpoksi hölkäksi" saattaa hyvin kohta väittää että hänet on viimein tunnustettu vauhdeiltaan MM-tason juoksijaksi.
   Tuollaisella ontuvalla logiikalla ikäisekseen hyväkuntoinen = maailman parhaita ikäluokassaan.
   No, eihän 50min kympin juoksija sitä tietenkään ole ja alle 3min tonnit ja 2min kasit ovatkin sitten pelkkiä höpöpuheita.


  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by admin.

   Luulla voi - kokeillessa selviää totuus. Molarikin luuli juoksevansa helposti 2min kaseja ja 3x SE vauhtisen tonnivitosen tunnin sisään. Ei nekään tunnu mahdottomilta, lähes kuntoilijatasoisilta ajoilta. Sitten kun kokeilee niin huomaa mikä on totuus.
   3min tonni on toki reilusti helpompi juttu kuin 2min kasi, mutta ei sekään mikään "kuntoilijan sellaisen vetää - juttu" ole.
   Niiden edes jotenkin uskottavien datojen perusteella mitä Molle on erehtynyt julkaisemaan, vaikuttaa siltä ettei 3min tai sen alle menevä tonnikaan ole realismia.


 • On muuten härskiä hommaa tuolla desantin kaartilla, kun toisen toimittajan kotiin on murtauduttu ja viety Neuvostolippu sinne. Vahvistaa entisestään näkemystäni siitä, kuinka hyvin totuudessa tämä sakki pysyy ja kuinka paljon tämän maan asialla ovat. Eivät nimittäin ole lainkaan. Kaikki keinot ovat sallittuja valehtelusta ja pelottelusta alkaen.

 • Miksi tyypeillä on pakkomielle yhteen juoksijaan? Eikö urheilu enää kiinnosta?

  • Mihin juoksijaan? Molarista täällä on puhuttu.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mihin juoksijaan? Molarista täällä on puhuttu.

   Molari ei nyt kerkeä raportoimaan kuvitteellisesta harjoitteluistaan kuvitteellisiin kilpailuihin, jotka hän kyllä voittaisi maailmanennätysajoilla - jos viitsisi osallistua. Mutta kun ei viitsi. Ei pysty. Ei jaksa.

   Molarin blogi jonka hän uhosi poistavansa on nyt kokenut uudelleen nousun ja vihakirjoittelu jatkuu tuttuun tapaan. Hampaissaan on taas naistoimittaja joka julkesi mainita Molarin ahdistelusta jotain.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Molari ei nyt kerkeä raportoimaan kuvitteellisesta harjoitteluistaan kuvitteellisiin kilpailuihin, jotka hän kyllä voittaisi maailmanennätysajoilla - jos viitsisi osallistua. Mutta kun ei viitsi. Ei pysty. Ei jaksa.

   Molarin blogi jonka hän uhosi poistavansa on nyt kokenut uudelleen nousun ja vihakirjoittelu jatkuu tuttuun tapaan. Hampaissaan on taas naistoimittaja joka julkesi mainita Molarin ahdistelusta jotain.

   Molari, jonka CV:stä/historiasta löytyy RT ja MV mainittuna, kokee nyt rikosilmoituksen veroisena asiana sen, että häntä on tituleerattu noilla asiayhteydessä, jolloin hän ei kumpaakaan juuri sillä sekunnilla ollut.

   Mutta missä rikos? Sanojen "entinen" ja "tuleva" puuttuminen? Poliisin työllistäminen jatkuu ja arvelisin että poliisilaitoksen paperiroskiksen tyhjentäjän myös, koska ei tuommoinen läpi mene.

   Mitenkähän kävelyprojekti etenee?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Molari, jonka CV:stä/historiasta löytyy RT ja MV mainittuna, kokee nyt rikosilmoituksen veroisena asiana sen, että häntä on tituleerattu noilla asiayhteydessä, jolloin hän ei kumpaakaan juuri sillä sekunnilla ollut.

   Mutta missä rikos? Sanojen "entinen" ja "tuleva" puuttuminen? Poliisin työllistäminen jatkuu ja arvelisin että poliisilaitoksen paperiroskiksen tyhjentäjän myös, koska ei tuommoinen läpi mene.

   Mitenkähän kävelyprojekti etenee?

   Veikkaan että kävelyprojekti etenee jo aiemmasta harjoittelusta tutuksi tulleeseen, hyvin pitkäjänteiseen tyyliin.
   Eli eihän sitä nyt peruskuntokautta viitsi jatkaa juuri viikkoa pidempään, vaikka suunnitelma olikin tehdä normaalin mittain peruskuntokausi. Se kun on niin tylsääkin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Veikkaan että kävelyprojekti etenee jo aiemmasta harjoittelusta tutuksi tulleeseen, hyvin pitkäjänteiseen tyyliin.
   Eli eihän sitä nyt peruskuntokautta viitsi jatkaa juuri viikkoa pidempään, vaikka suunnitelma olikin tehdä normaalin mittain peruskuntokausi. Se kun on niin tylsääkin.

   Eli tavallaan se n. 2500 kilometriä tuli jo käveltyä?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eli tavallaan se n. 2500 kilometriä tuli jo käveltyä?

   Eiköhän se kävellyksi lasketa tutun logiikan mukaan: olisin kävellyt, mutta en viitsinyt kun se on tylsää = käytännössä siis lasketaan kävellyksi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eiköhän se kävellyksi lasketa tutun logiikan mukaan: olisin kävellyt, mutta en viitsinyt kun se on tylsää = käytännössä siis lasketaan kävellyksi.

   Harva tuohon pystyy. On se hurja.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Molari, jonka CV:stä/historiasta löytyy RT ja MV mainittuna, kokee nyt rikosilmoituksen veroisena asiana sen, että häntä on tituleerattu noilla asiayhteydessä, jolloin hän ei kumpaakaan juuri sillä sekunnilla ollut.

   Mutta missä rikos? Sanojen "entinen" ja "tuleva" puuttuminen? Poliisin työllistäminen jatkuu ja arvelisin että poliisilaitoksen paperiroskiksen tyhjentäjän myös, koska ei tuommoinen läpi mene.

   Mitenkähän kävelyprojekti etenee?

   Molari kirjoitti jo aiemmin nimimerkillä "T9" MV:n juttuja. Totuudessa pysyminen on vaikea taiteenlaji, koskee näköjään muutakin kuin harjoitusaikoja.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mihin juoksijaan? Molarista täällä on puhuttu.

   Pakkomiellettä kerrassaan, yhden juoksijan lisäksi kaikennäköisiin epäolennaisuuksiin. Surkean kuvan täältä saa kyllä juoksun harrastajista, mikäköhän on heillä mennyt pieleen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Pakkomiellettä kerrassaan, yhden juoksijan lisäksi kaikennäköisiin epäolennaisuuksiin. Surkean kuvan täältä saa kyllä juoksun harrastajista, mikäköhän on heillä mennyt pieleen.

   Aloita itse jokin mielenkiintoinen ketju, niin eiköhän keskustelua synny.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Pakkomiellettä kerrassaan, yhden juoksijan lisäksi kaikennäköisiin epäolennaisuuksiin. Surkean kuvan täältä saa kyllä juoksun harrastajista, mikäköhän on heillä mennyt pieleen.

   Jos tästä keskustelusta saa surkean kuvan juoksuharrastajista, niin millähän termillä voisi kuvata sitä kuvaa joka syntyy tästä kyseisestä juoksijasta jo pelkästään seuraamalla hänen julkisia kirjoituksiaan juoksusta ja muista juoksijoista noin 10 vuoden ajalta?
   Täysin ylimitoitettua kuvitelmaa omasta suorituskyvystä, muiden juoksua harrastavien aliarvioimista, vähättelyä ja pilkkaamista. Ja koska jokainen ymmärtää että maailman kärkeä olevat vauhdit treeneissä eivät pidä paikkaansa, voinee myös julkisen valehtelun lisätä listaan.
   Aika erikoinen kuva syntyy tosiaan jo tuosta.
   Jokainen voi sitten tutustua hänen muuhun julkiseen toimintaansa vaikka nopealla googlauksella. Ei se kuva siitä ainakaan yhtään vähemmän erikoiseksi siitä taida muuttua.


 • Miksi tutustuisi? Jos ei ole kerran juoksija, niin ei liity edes aiheeseen, juoksuun. Täällä on joku juoruakkojen kerho pesiytynyt urheilun alueelle.

  • Muiden juoksijoiden ala-arvoinen vähättely ja pilkkaaminen liittyy varsin hyvin juoksuun ja sen arvomaailmaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Muiden juoksijoiden ala-arvoinen vähättely ja pilkkaaminen liittyy varsin hyvin juoksuun ja sen arvomaailmaan.

   Sitä tässä on koitettu poistaa kommentoimalla Molari-aiheisessa ketjussa Molarin julkisuudessa esittämiin kommentteihin muista juoksijoista. Ei ne nyt ihan asiallisia tai uskottavia ole olleet. Pahinta olisi ollut se, että se että ne olisi hyväksytty (niiltä osin) muitta mutkitta.


  • Katos, katos, meinaatko että suomi24:n laadukas juoksukeskustelu meni pilalle? Ehkäpä jatkamme sitä "Miksi juostessa tulee paskahätä" keskusteluketjussa. Tai mikä parasta, jossain aivan muualla.


 • No haloo nyt vähän, kai se menee keskustelun aiheena olevalta juoksijalta tunteisiin, jos jatkuvasti epäillään ja väitetään, että ei muka ole mahdollista juosta noin kovaa tai jotakin.

  Mies varmaan tietää, että miten on treenannut ja hänellä kulkee, Jos sitten muilla ikämiehillä ei juoksu kulje samaan tahtiin ja nämä sitten väittävät, ettei sinullakaan voi mennä juoksu tuolla vauhdilla ja tätä jatketaan ja jatketaan, niin mieti nyt itse, miltä tuntuu? Varmaan siinä tulee lipsautettua tunnekuohussa jotakin puliukkojuoksijoista tai köpöttelijöistä, kun jatkuvasti syytetään valehtelusta.

  Ei kait kenenkään velvollisuus ole laittaa täydellistä dataa treeneistä näkvyiin. Kyllä nyt viisaampi asenne olisi todeta, että pahuksen kova ukko tuo Molari on eikä lähteä vääntäämään, että mahdotonta, mahdotonta. Lahjakkuus ja harjoitus, ne on avainsasiat ja jos ne kohtaavat, mikään ei pitäisi estää juoksemasta kovaa ja pitämästä kovia treenivauhteja. Ei se nyt voi olla niin ihmeellistä kuin halutaan väittää.

  • Kyllä se nyt vaan on mahdotonta, johan sen sanoo järkikin. Onhan tuo nyt aivan älytöntä inttää että joku kisoissa käymätön, aiemmin mitään merkittäviä tuloksia juossut kaveri onkin aivan yhtäkkiä Suomen nopein, jopa maailman nopein ikäluokassaan ja ainoa näyttö on omat puheet. Yhtään talvea ei ole tekstiensä mukaan vetänyt täysipainoisesti läpi. Hyväkuntoinen varmaan on, mutta tulostaso on aivan jotain muuta kuin välttämänsä.

   Paljastavin asia on ne kuvakaappaukset, joista aina puuttuu oleellisin data. Sen poistamisen eteen on nähty vaivaa ja kysynpä vaan taas kerran, että miksi. Tai turhaa kysellä, koska selvä juttuhan tämä on.

   Jokainen saa kavereilleen puhua juosseensa naamatusten mitä lystää, mutta jos julkisesti alkaa laskemaan luikuria, niin turha odotella että jotain Fan Clubia perustetaan tai että mitalit lähetellään postissa kotiin. Lopetas sinäkin nyt tuo 1) anonyyminä esiintyminen tai 2) uskomaton hyväuskoisuus.


  • Jos joku, tällä hetkellä ihan kuka tahansa suomalainen juoksija alkaa puhumaan julkisesti että hän vetää treeneissään helposti ME-vauhdeilla, niin on vähintäänkin ymmärrettävää ettei siinä oikein riitä juoksijan itsensä sana tai jonkun muun sanomana "kyllä mies kuntonsa tietää".
   Jos Molarin jutut olisivat edes jotenkin realististen mahdollisuuksien rajoissa, niin voisi vielä jotenkuten tuo "miehen sana" riittääkin. Siinä vaiheessa kun jutut ovat kuin Münchausenilla, vailla mitään realismia, niin epäilykset ovat täysin perusteltuja.
   Lahjakkuuteen juoksun tai minkään muun fyysisen saralla ei viittaa mikään, mitä on tähän mennessä nähty. Ennemminkin tähän mennessä nähty viittaa enintään keskinkertaiseen fyysiseen ja motoriseen kyvykkyyteen.

   Kuka ikinä väittääkään että mies on poikkeuksellisen lahjakas tai että juoksujutuissa voi olla perää, osoittaa sanomallaan lähinnä oman, täydellisen tietämättömyytensä aiheesta. ME-vauhteja ei treeneissään helposti juokse yksikään ihminen maailmassa, ei minkään ikäinen eikä kukaan. Joka sellaista väittää, valehtelee.


 • Mollen toinen kävelyviikko pitäisi olla nyt täynnä elikäs 300 km käveltynä työmatkaa kahdessa viikossa.

  • mollen kävely on varmasti nyt jäänyt kun on tullut tähdellisempää tekemistä kuin raportointi liikunnasta.


 • Kannattaisi keskittyä siihen seiskan lukemiseen, ja jättää urheilupalstat urheilijoille.

  • Miksi MV:ssä ei ole mollen urheilupalstaa?


  • Se kuka pitää tätä urheilupalstana ja mollen tuloksia totena, ei ole ehkä vielä käynyt oikealla urheilupalstalla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Se kuka pitää tätä urheilupalstana ja mollen tuloksia totena, ei ole ehkä vielä käynyt oikealla urheilupalstalla.

   30 km päivässä kävely ei kyllä kuulosta uskottavalta. Siihen päälle punttisali, kuntopyörä parvekkeella sekä liikuntamylly ja nuorten harjoitusten vetäminen jossa taas juoksentelua. Yhtälö on käytännössä mahdoton.


  • Anonyymi kirjoitti:

   30 km päivässä kävely ei kyllä kuulosta uskottavalta. Siihen päälle punttisali, kuntopyörä parvekkeella sekä liikuntamylly ja nuorten harjoitusten vetäminen jossa taas juoksentelua. Yhtälö on käytännössä mahdoton.

   Twitterin, VK:n ja blogin seuraajille voi heitellä mitä tahansa loppuaikoja, nopeuksia ja km-määriä. Uppoaa elämämmmkoululaisten yleisöön aivan sellaisenaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miksi MV:ssä ei ole mollen urheilupalstaa?

   Loistava idea!
   T9:n juoksupalsta, neuvoja isämmmaalisille kuntojuoksijoille:
   "Yli kahden minuutin kasi on häpeällisen hidasta, 40min kymppi on enintään kävelyä ja alle 300km viikko ei ole kuntoilua. Jos haluat parantaa kuntoasi, treenaa vähintään 7 kertaa päivässä, muistaen ettei yli 3min/km vauhti ole treeniä. Tee treeneistä mahdollisimman moni Venäjällä, koska siellä kaikki on paremmin ja kunto kehittyy tehokkaammin kuin mädäntyneessä lännessä. Myös treenimatka Donbassin mielikuvitusvaltioon on suunnitteilla........"


  • Anonyymi kirjoitti:

   Loistava idea!
   T9:n juoksupalsta, neuvoja isämmmaalisille kuntojuoksijoille:
   "Yli kahden minuutin kasi on häpeällisen hidasta, 40min kymppi on enintään kävelyä ja alle 300km viikko ei ole kuntoilua. Jos haluat parantaa kuntoasi, treenaa vähintään 7 kertaa päivässä, muistaen ettei yli 3min/km vauhti ole treeniä. Tee treeneistä mahdollisimman moni Venäjällä, koska siellä kaikki on paremmin ja kunto kehittyy tehokkaammin kuin mädäntyneessä lännessä. Myös treenimatka Donbassin mielikuvitusvaltioon on suunnitteilla........"

   T9:n ravinto- ja elämämmhallintaopas kuntoilllijalle:
   Aamupala
   - 1 poretabletti
   Välipala
   - 1/2 lasia vettä
   Lounas
   - 1 porkkana, 3 riisinjyvää

   Kuuden tunnin ruokatauko ennen treenejä (alkuhölkkä, vedot, kuntopyörä, lumihankispesiaali, hiihto, mäkihyppy, kuntosali, Tuusulanjärven ympäriuinti, telinevoimistelu, loppuhölkkä)

   Iltapala
   - 1 suolakurkkuviipale, lusikallinen vettä, jääkaapin nuuhkintaa
   - iltarukous
   Yöuni
   - 1:30 t


  • Anonyymi kirjoitti:

   T9:n ravinto- ja elämämmhallintaopas kuntoilllijalle:
   Aamupala
   - 1 poretabletti
   Välipala
   - 1/2 lasia vettä
   Lounas
   - 1 porkkana, 3 riisinjyvää

   Kuuden tunnin ruokatauko ennen treenejä (alkuhölkkä, vedot, kuntopyörä, lumihankispesiaali, hiihto, mäkihyppy, kuntosali, Tuusulanjärven ympäriuinti, telinevoimistelu, loppuhölkkä)

   Iltapala
   - 1 suolakurkkuviipale, lusikallinen vettä, jääkaapin nuuhkintaa
   - iltarukous
   Yöuni
   - 1:30 t

   Unohtamatta motivaatiokuvaa Putinista ylävartalo paljaana jääkaapin ovessa .


  • Anonyymi kirjoitti:

   Unohtamatta motivaatiokuvaa Putinista ylävartalo paljaana jääkaapin ovessa .

   Molari oli mainittu lyhyesti ilmestyneessä tietoteoksessa joten nyt Molarin kaikki aika menee vihablogikirjoitteluun ja twitter-vihakirjoitteluun.

   Juoksuharrastelun Molari on nyt unohtanut kokonaan mikä onkin hyvä kun kalavaleita kukaan täysijärkinen ei uskonut.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Molari oli mainittu lyhyesti ilmestyneessä tietoteoksessa joten nyt Molarin kaikki aika menee vihablogikirjoitteluun ja twitter-vihakirjoitteluun.

   Juoksuharrastelun Molari on nyt unohtanut kokonaan mikä onkin hyvä kun kalavaleita kukaan täysijärkinen ei uskonut.

   Oma opus tulikin postissa perjantaina, on vielä aloittamatta, mutta onhan molle selvästi nyt ihan liekeissä. Urheilu on jäänyt. On saanut paljon kaipaamaansa huomiota ja suorastaan ylennyksen viitosdivarin vaihtomiehestä Mieheksi Jolla On Vaarallinen Hymy. Paitsi ettei molle hymyile koskaan. Siinä Aro on tehnyt kyllä virhehavainnon. Molle on todennäköisesti irvistellyt hamstring-, akilles- ja pakarakipuja kovalla penkillä, ei sentään hymyillyt.

   Trolleilla onkin ollut hieno viikko, kun on saanut pilkata naisia (Aro) ja lapsia (Thunberg) ihan kunnolla. Molle jatkoi myös työpaikkahäiriköintiä, kun puolustusvoimien palveluksessa oleva henkilö on peukuttanut taantumuksellista juttua somessa. Täytyyhän semmoisesta työpaikalle sähköpostia laittaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Se kuka pitää tätä urheilupalstana ja mollen tuloksia totena, ei ole ehkä vielä käynyt oikealla urheilupalstalla.

   No otsikko on juoksu, mutta kaikki ei snaijaa. Ja tää on varmaan sukupolvijuttu, setämiehet on niin ulkona skenestä ettei osaa itse siirtyä oikeille juorupalstoille. Siksi roikkuvat täällä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miksi MV:ssä ei ole mollen urheilupalstaa?

   Ei nyt vieläkään liity millään lailla urheiluun. Onpa paha pakkomielle.


 • Ketju on molle treeniohjelmasta, jota tässä on seurattu. Tai eihän siinä ole enää seuraamista, kun mies on siirtynyt takaisin vanhaan harrastukseensa, josta vähän kommenttia

  Eikä kyllä ollut muutenkaan paljoa seurattavaa, koska ne "ohjelmat" tyssäsivät aika kalkkiviivoille järjestään. Vai odottaako joku, että 150 km:n kävelyviikot jatkuvat vuoden loppuun saakka eli yhteensä n. 2300 km vähän päälle kolmessa kuukaudessa?

  • Mollen treeniohjelma pähkinänkuoressa:
   Ohjelma/ harjoittelun (vuosi)suunnitelma uusitaan kokonaan viimeistään kahden viikon kuluttua, kuitenkin siten ettei mikään tosiasiassa ikinä muutu. Ainoa pitkäjänteisesti toteutuva asia on muutaman kymmenen metrin pyrähdykset videoituna ja julkaistuna saatesanoilla "kevyttä ja helppoa hölkkää" ja Münchausenmainen uho netissä. Tämä uho-osuus taas on selkeä aaltoliike melko lyhyillä allonpituuksilla.
   Tällä hetkellä aalto on taas aloittamassa nousuaan, kunnes jutut menevät täysin överiksi. Sitä seuraa hetken tyyni vaihe.
   Siinä se on Mollen treeniohjelma lyhyesti.


 • Jaahas, Molle on (sanojensa mukaan) sittenkin jatkanut jokapäiväisiä 30km treenejään. Hyvä homma, sillä minäkin olen pystynyt jo kolmatta kuukautta peräkkäin vetämään 800-1000km viikkoja ilman mitään ongelmia. Tänään juoksen vain 5km helponkevyttä hölkkää 3:00min/km vauhdilla pilkkihaalarissa. Huomenna sitten taas 100km työmatka (yhteen suuntaan) hölkötellen.

  • On se kumma, kun en pysty itse vetämään 3.10-3.15 vauhdilla tossut jalassa kuin hikisen kilometrin. Molarilla menee näköjään kolme kilometriä ihan kevyesti tuota vauhtia ja sehän tietää, että mies alittaisi kolmosella kevyesti 9 minuuttia. Jospa joku houkuttelisi miehen kokeilemaan eli haloo Jyryn kaverit, viekää Juha kisaamaan! Vaikka leikkimieliseen kisaan edes.


 • Onko tuollainen kaveri oikeasti olemassa? Pakostakin pohtii...

  • Höpöttäjänä kyllä - juoksijana ehdottomasti ei!
   Yksikään noin 55-vuotias mies ei pysty toteuttamaan juttujen mukaisia treenejä. Harvassa ovat edes maailman huipulla juoksevat yleisen sarjan juoksijat, jotka pystyisivät todellisuudessa tekemään edes osan Mollen juttujen mukaisista treeneistä.
   Kertonee kaiken. Pastori von Münchausen on todella osuva ilmaus tästä kaverista.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Höpöttäjänä kyllä - juoksijana ehdottomasti ei!
   Yksikään noin 55-vuotias mies ei pysty toteuttamaan juttujen mukaisia treenejä. Harvassa ovat edes maailman huipulla juoksevat yleisen sarjan juoksijat, jotka pystyisivät todellisuudessa tekemään edes osan Mollen juttujen mukaisista treeneistä.
   Kertonee kaiken. Pastori von Münchausen on todella osuva ilmaus tästä kaverista.

   Mitä!? Ettekö usko että helposti menee 600km kuukaudessa kävelyhölkkää ja päälle kuntosali raskailla painoilla, liikuntamyllyn treenit ja päälle kuntopyöräily parvekkeella! :D

   Tulokset ovat todella uskomattomia mutta täytyyhän miehen sanaan luottaa ja ehkä ensi vuonna sitten kisakunnossa.


 • Kyllä molleen voi luottaa, mies pitää aina sanansa, kuten miehen pitääkin. Blogikin meni kiinni niin että heilahti.

  • Mies mainittiin nimeltä jossain julkaisussa. Siitä riemuiten pitää useampi kymmentä blogipostia taas rustata. Elämällä on merkitystä, vielä lasketaan trollien joukkoon! Juoksijoiden joukkoon ei tätä menoa koskaan lasketakaan


  • Mollen blogi ja twitteri hehkuvat punaisina, kun miekkonen on päässyt toteuttamaan todellista kutsumustaan: haukkumista, herjaamista, dissaamista, ahdistelua ja maalittamista. Kyllä nyt on Mollella mieli hyvä ja elämällä oikeutus. Homppeleiksikin molle pääsee nimittelemaan. Mitenkähän molle onnistui sulkemaan "kovakuntoisin veteraani"-threadin, vai pyörähtiköhän kommenttilaskuri yli?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mollen blogi ja twitteri hehkuvat punaisina, kun miekkonen on päässyt toteuttamaan todellista kutsumustaan: haukkumista, herjaamista, dissaamista, ahdistelua ja maalittamista. Kyllä nyt on Mollella mieli hyvä ja elämällä oikeutus. Homppeleiksikin molle pääsee nimittelemaan. Mitenkähän molle onnistui sulkemaan "kovakuntoisin veteraani"-threadin, vai pyörähtiköhän kommenttilaskuri yli?

   Kuuntelin jonkun "vaihtoehtomedian" julkaiseman haastattelun youtubesta jossa entinen MV-omistaja Korhonen haastatteli Mollea liittyen tähän kirjaan jossa Molle mainittiin. Ensinnä koko "radiolähetys" oli ihan taattua roskaa alusta loppuun. Mollen osuus oli myös varsin miestä itseään kuvaava. Hillitöntä uhriutumista, mutta samalla äänestä kuultaa tyytyväisyys siitä että hänet on suht paljon julkisuutta saaneeseen kirjaan otettu.
   Lopussa on myös Bäckmanin haastattelu. Herra Korhonen jättää sujuvasti sen olennaisimman kysymyksen Bäckmanilta kysymättä: kuka maksaa palkkasi?
   Korhonen voisi seuraavaksi haastatella Mollea urheiluhommista. Siitä Mollella olisikin varsin paljon kerrottavaa. Helppo kuvitella miten Korhonen jättäisi siinäkin yhteydessä kaikki kiusalliset kysymykset kysymättä ja sen sijaan ihmettelee pöyristyneenä miten Mollen juoksukuntoa saattaa joku epäillä.
   On se huikeata komediaa koko tämä väki joka jollakin tavalla Molleen kytkeytyy.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mollen blogi ja twitteri hehkuvat punaisina, kun miekkonen on päässyt toteuttamaan todellista kutsumustaan: haukkumista, herjaamista, dissaamista, ahdistelua ja maalittamista. Kyllä nyt on Mollella mieli hyvä ja elämällä oikeutus. Homppeleiksikin molle pääsee nimittelemaan. Mitenkähän molle onnistui sulkemaan "kovakuntoisin veteraani"-threadin, vai pyörähtiköhän kommenttilaskuri yli?

   Ihan sama tyyli on kavereillaan. Haukkumista ja maalittamista. Ihan oma totuuskäsitys. Jne.

   Molarilla on lahjoja juoksuun. Ei läheskään niin paljon, kuin antaa ymmärtää, mutta riittävästi kilpailuissa pärjäämiseen. Palaisi takaisin Kristukselle ja isänmaalle uskollisuuteen (Puninin tilalle) ja opettelisi käyttäytymään. Loppuelämä sujuisi niin varmasti mallikkaammin, myös urheilusta aidosti nauttien.


 • Ketju oli niin pitkä, että se suljettiin?

  Molarin juttuja lukiessa tulee väistämättä mieleen, onko miehen omasta mielestä kaikki ollut tehtyjen uhrausten arvoista? Mikään ei ole maailmassa muuttunut, mutta miehellä on muuttunut aika paljon. Tässä puliukkotason veteraanihomppelit käy edelleen töiden ohessa kisoissa ja välillä palkintopallillakin. Onhan kisaaminen aktiivisen juoksuharrastuksen suola. Ja mies, jolle omien wikisitaatti-sanojensa mukaan "R-sarjan Mersun moottori on liian pieni omaan luonteeseen nähden", taasen ei.

  Ehkä Juha voisi kirjoittaa nyt sen kirjan loppuun. Kirjan, joka alkoi kansitekstin perusteella mielenkiintoisesti sanalla "Minä". Ehdottaisin kirjaan kuitenkin sellaista muutosta, että siinä olisi toinen puoli kuvaliitteitä vaikkapa selfieistä. Pitkät tekstit kun ovat lukijalle puuduttavia. Pari viimeisintä vuotta kuvista riittänevät. Tottahan dosentti varman kirjahitin kustantaa. Sitten saisi niillä kirjatuloilla taas mm. luonteelle paremmin sopivan bilikan alle ja pitempääkin kisamatkaa kustannettua.

  Ei näy muuten Molarin nimeä Vantaan maratonin osallistujalistassa. Siinä olisi taas ihan kotikisa tarjolla.

  Harmi ettei wikisitaateissa ole urheilusaavutuksistaan omaa osiota. Ne olisi pitänyt saada talteen.

  • Luultavasti Molari seuraa todella tarkkaan tätäkin ketjua. Ja luulisin, että hänelle kelpaa julkisuus, on sitten minkälaista tahansa. Mutta ei häntä urheilijana kannata mitenkään aliarvioida, vaikkei noita hirmutreenejä nyt uskoisikaan todeksi. Silti luulen, että ei ne nyt ihan hatusta ole vedetty, Molari varmasti tietää olevansa kovakuntoinen, mutta halunnee näyttää olevansa vieläkin kovempi ja siksi syytää noita hurjia vauhteja ym. dataa nettiin.


 • 3:00/km kevyenä hölkkänä on ja tulee pysymään pötypuheena. Ainoa todennettu tulos on 50 minuutin kymppi, joten se siitä.

  • Melkein sanoisin ettei maailmassa ole yhtäkään ihmistä jolle 3min/km on helppoa hölkkää.
   Samoin jos mietitään Mollen juttuja kasin ajoista joita treeneissä on helposti vedelty niin niiden osalta tilanne on se ettei yksikään ihminen siinä ikäluokassa vedä sellaisia kaseja ikäänkuin ohimennen helposti hölkäten tai rullaillen.
   Pelkkää höpöä koko ukko, oli asiakin melkein mikä tahansa.


 • Paljon kirjoituksia Molarista. Ainoa suomalainen ammattijuoksija lienee kateellinen?

 • Molari ei ole ammattijuoksija. 10 km 50 minuuttiin liki maksimisykkeillä on juoksuharrastajan viikon kovin treeni.

  • Sykelukema on kyllä hyvin yksilöllinen juttu. Jollakulla yli viisikymppisellä maksimisyke voi olla 200 hujakoissa, vaikka keskiarvo samanikäisillä juoksijoilla lienee 170-175 välillä. Ja kukaan ei voi väittää, etteikö Molarin maksimisyke voisi olla epätavallisen korkea.
   Muutenkin... satavarmasti Molari liioittelee suorituksia, mutta niin nyt kai jokainen, ainakin vähän. Silti mies saattaa on yksi ikäluokkansa kovakuntoisimmista miehistä Suomessa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sykelukema on kyllä hyvin yksilöllinen juttu. Jollakulla yli viisikymppisellä maksimisyke voi olla 200 hujakoissa, vaikka keskiarvo samanikäisillä juoksijoilla lienee 170-175 välillä. Ja kukaan ei voi väittää, etteikö Molarin maksimisyke voisi olla epätavallisen korkea.
   Muutenkin... satavarmasti Molari liioittelee suorituksia, mutta niin nyt kai jokainen, ainakin vähän. Silti mies saattaa on yksi ikäluokkansa kovakuntoisimmista miehistä Suomessa.

   Miten omia suorituksia voi liioitella, jos nimi ja loppuaika on listassa kaikkien luettavissa?


 • No niin, taas on juostu verrytellen ilmeisen helppoa hölkkää 3:30min/km. Itseriittoiseen tapaan tonnin vetoa 3:30min/km juosseen ikämiesjuoksijan perässä, koska "ei viitsinyt ohittaa".

  Nuo täysin todellisuudesta irrallaan olevat, ME-vauhtiset omat treenit ovat vain huvittavaa luettavaa. Sensijaan nämä muita juoksijoita vähättelevät kommentit ovat kaikkea muuta kuin huvittavia!
  Mies joka ei saa raahattua itseään yhtä ainoata kertaa starttiviivalle ikätoveriensa kanssa, jaksaa kyllä tasaisesti vähätellä muita juoksijoita korostaen omaa erinomaisuuttaan!
  50min kympin juoksijako hölkkää verrytellen 3:30min/km vauhtia tonnin vetoa juoksevan perässä eikä "viitsi ohittaa"???
  Tiedossa olevat faktat tosin kertovat että 3:30min/km on Mollelle suurin piirtein maksimivauhtinen tonni. Se tekee tuosta muiden juoksijoiden vähättelystäei vain ikävää, vaan jo vastenmielistä.

  • Samaan aikaan twitterissä moittii muita ylimielisyydestä ja myötätunnon ja kunnioituksen puutteesta. Itse on pahin esimerkki sellaisesta käytöksestä,

   Eikä hän olekaan venäjä-mielinen mielestään, kannattaisi varmaan vilkaista vaikka wikisitaateista mitä on vuosien varrella sanonut.

   Elelee nähtävästi jossain kummassa monitodellisuudessa


 • Ei sitä varmaan viivalle oikein arvaakaan lähteä, kun todellisuus on 10 km 50 minuuttiin. Jos arvioi että puolikas menee 15 sek/km ja siitä taas täysmatka 15 sek/km hitaammin, niin puolikkaaseen menisi n. 1:51 ja täysmatka ajassa 3:52. Ero ilmoitettuun tulostasoon verrattuna on melko suurehko, mutta treenimetodien ja muun näytön perusteella arviot noilta kahdelta matkalta eivät liene kaukana todellisuudesta. Nuo ovat ihan normaaleja keskitason juoksuharrastajan aikoja. Maan huiput menevät sitten vähän eri lukemissa, mutta heillä onkin luontaiset edellytykset, juoksumäärät ja metodit tyystin toisenlaisia.

  • Näinhän se on.
   Mies on nopealla googlauksella höpöttänyt näitä samoja, täysin todellisuudesta irrallaan olevia juttuja suorituskyvystään ainakin vuodesta 2011.
   Hän on höpinöitään julkaissut useammalla internetin juoksu-/urheilupalstalla ja sen puolesta ehkä yllättävänkin tunnettu nimi juoksuharrastajien keskuudessa. Todennäköisesti samat höpinät ovat jatkuneet paljon pidempäänkin.
   Menee kaveri mihin juoksutapahtumaan tahansa, paikalla on lähes varmasti ihmisiä, joille hänen höpinänsä ovat tuttuja.
   Kieltämättä voi olla aavistuksen tiukka paikka mennä juoksemaan 50min kymppi tai 2 tunnin puolimaraton kun on vähintään kymmenisen vuotta uhonnut vetelevänsä treeneissään "helposti hölkäten" vauhdeilla joista yleisen sarjan parhaatkin menijät olisivat tyytyväisiä vaikka vauhti ei heillekään olisi "helppoa hölkkää".
   Tai tuskin siitä kukaan olisi millänsäkään. Kaikkihan nuo jutut tietävät höpinöiksi, mutta tuollaisia 10 vuotta ilmeisesti tosissaan jutustelevalle itselleen kynnys paljastaa totuus julkisesti, osallistumalla johonkin juoksutapahtumaan, on varmasti jo hyvin korkea.
   Sinänsä kyllä tervetuloa vaan! Me kaikki kyllä tiedämme että hän on ikäisekseen hyväkuntoinen kaveri, noin 50min kympin menijä. Se on kelpo suoritus, eikä sille kukaan juoksutapahtumissa naura tai lähde juoksijaa pilkkaamaan. Ei edes sellaista juoksijaa, joka on netissä 10 vuotta väheksynyt ja pilkannut muita, faktojen valossa paljon itseään nopeampia juoksijoita.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Näinhän se on.
   Mies on nopealla googlauksella höpöttänyt näitä samoja, täysin todellisuudesta irrallaan olevia juttuja suorituskyvystään ainakin vuodesta 2011.
   Hän on höpinöitään julkaissut useammalla internetin juoksu-/urheilupalstalla ja sen puolesta ehkä yllättävänkin tunnettu nimi juoksuharrastajien keskuudessa. Todennäköisesti samat höpinät ovat jatkuneet paljon pidempäänkin.
   Menee kaveri mihin juoksutapahtumaan tahansa, paikalla on lähes varmasti ihmisiä, joille hänen höpinänsä ovat tuttuja.
   Kieltämättä voi olla aavistuksen tiukka paikka mennä juoksemaan 50min kymppi tai 2 tunnin puolimaraton kun on vähintään kymmenisen vuotta uhonnut vetelevänsä treeneissään "helposti hölkäten" vauhdeilla joista yleisen sarjan parhaatkin menijät olisivat tyytyväisiä vaikka vauhti ei heillekään olisi "helppoa hölkkää".
   Tai tuskin siitä kukaan olisi millänsäkään. Kaikkihan nuo jutut tietävät höpinöiksi, mutta tuollaisia 10 vuotta ilmeisesti tosissaan jutustelevalle itselleen kynnys paljastaa totuus julkisesti, osallistumalla johonkin juoksutapahtumaan, on varmasti jo hyvin korkea.
   Sinänsä kyllä tervetuloa vaan! Me kaikki kyllä tiedämme että hän on ikäisekseen hyväkuntoinen kaveri, noin 50min kympin menijä. Se on kelpo suoritus, eikä sille kukaan juoksutapahtumissa naura tai lähde juoksijaa pilkkaamaan. Ei edes sellaista juoksijaa, joka on netissä 10 vuotta väheksynyt ja pilkannut muita, faktojen valossa paljon itseään nopeampia juoksijoita.

   En usko, että mies nyt jaksaisi johdonmukaisesti jauhaa pötyä vuosikaudet. Pikemminkin uskottavaa on, että tosiasiassa Molari on melko lähellä sitä tasoa, jota väittää olevansa ja haluaisi olla siis se lähes 2 minuutin kasin juoksija. Valitettavasti vain hölmöllä treenillä ei pääse ikinä tavoitteeseen ja on liian lyhytjännitteinen. Uskon, että on vetänyt kasin vähän päälle 2.10, ja se on kova tulos.


  • Anonyymi kirjoitti:

   En usko, että mies nyt jaksaisi johdonmukaisesti jauhaa pötyä vuosikaudet. Pikemminkin uskottavaa on, että tosiasiassa Molari on melko lähellä sitä tasoa, jota väittää olevansa ja haluaisi olla siis se lähes 2 minuutin kasin juoksija. Valitettavasti vain hölmöllä treenillä ei pääse ikinä tavoitteeseen ja on liian lyhytjännitteinen. Uskon, että on vetänyt kasin vähän päälle 2.10, ja se on kova tulos.

   Ei se ole, eikä ole koskaan ollutkaan.
   Tämä yhtälö on hyvin yksinkertainen:
   Jos hän olisi edes lähellä sitä tasoa mitä on väittänyt ja väittää, hän olisi tasoltaan ikäluokkansa MM-mitalisti joka hätyyttelee ME-tulosta. Tämä taas tarkoittaisi sitä että hän olisi Suomessa ikäluokassaan käytännössä ylivoimainen hyvin laajalla juoksumatkavalikoimalla ja pystyisi kilpailemaan myös yleisessä sarjassa.
   Mielestäni tuo kuvastaa hyvin, miten irti todellisuudesta jutut ovat.
   Selitykset kilpailemattomuudelle ovat olleet sitä luokkaa että "en kilpaile jos en varmasti voita". Väittämällään suorituskykytasolla voitot olisivat Suomessa käytännössä varma juttu ja myös esim. 800m MM-finaalipaikka olisi varma. Jos se taso ei riitä siihen että viitsisi kilpailla, niin jossakin on jotakin pielessä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   En usko, että mies nyt jaksaisi johdonmukaisesti jauhaa pötyä vuosikaudet. Pikemminkin uskottavaa on, että tosiasiassa Molari on melko lähellä sitä tasoa, jota väittää olevansa ja haluaisi olla siis se lähes 2 minuutin kasin juoksija. Valitettavasti vain hölmöllä treenillä ei pääse ikinä tavoitteeseen ja on liian lyhytjännitteinen. Uskon, että on vetänyt kasin vähän päälle 2.10, ja se on kova tulos.

   Miksi on kestänyt kohta ainakin yhdeksän (9) vuotta realisoida tämä ylimaallinen kunto kisatuloksiksi? Jos tässä kohtaa ei hälytyskellot soi, niin jo on kumma. Siis liki vuosikymmen pelkkää puhetta.

   Eikä ole vetänyt mitään kaseja 2:10 vauhdilla, koska jos olisi, siitä olisi takuulla tullut videota ja kuvia tuutin täydeltä. Ja siis ihan joka tuutin täydeltä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miksi on kestänyt kohta ainakin yhdeksän (9) vuotta realisoida tämä ylimaallinen kunto kisatuloksiksi? Jos tässä kohtaa ei hälytyskellot soi, niin jo on kumma. Siis liki vuosikymmen pelkkää puhetta.

   Eikä ole vetänyt mitään kaseja 2:10 vauhdilla, koska jos olisi, siitä olisi takuulla tullut videota ja kuvia tuutin täydeltä. Ja siis ihan joka tuutin täydeltä.

   Kyllähän se loogisesti ajatellenkin on niin että jos ihminen pahoittaa mielensä siitä että hänen kykyään juosta kasi 2min pintaan epäillään, niin hän laittaisi videoidun 2min pintaan juostun kasin nähtäville. Tai edes sen 3min tonnin.
   Siihen on nyt ollut aikaa kymmenisen vuotta. Ei ole näkynyt. Ainoa mitä on näkynyt on se että kiukutaan siitä kun kukaan ei usko.
   Kasin videoiminen ja julkaisu on helpompi juttu kuin treenidatojen editionti ja muokkaus ja pätkien julkaisu. Siihen kyllä riittää intoa, mutta yhteen kokonaiseen alle 3min videoon ei.
   Kumma juttu, eikä ainakaan hälvennä epäilyjä siitä etteivät puheet vastaa todellisuutta.


 • Edelliseen ei voi sanoa kuin että se on juurikin noin ja amen sen päälle.

  Juoksin eilen VK1-lenkkinä 10 kilsaisen ja tarkoituksella 50 minuuttiin. Olen jokusen vuoden mollea vanhempi ja keskisykkeeksi tuli tarkoituksella vähän "mäkisellä " reitillä juostuna 143. Nousua tuli 80 m. Tämä keskisyke on kyllä alempana kuin se mollen vastaava syke siinä laittamassaan kuvassa, joten tuo arvio mollen vauhtitasosta 10/21/42 matkoilla on aika hyvin tontilla, koska itsellä kisakymppi menee sitten n. +160 keskisykkeellä selvästi tuosta nopeammin. Ja vastaavasti puolikas sekä täysmatka.

  • Molarihan muistaakseni toivotteli meitä puliukkosarjan huru-ukkoja ja homppeleita mukaan jollekin lenkille/harjoitukselle? Onkohan kutsu voimassa? Mielelläni lähtisin miehen kanssa vetämään vauhtikestävyysharjoituksen tai vaikka nopeusvetojakin, jos olisin pk-seudulla. Tiedä sitten, olisiko meikäläisestä sparrauskaveria noin hurjalle menijälle.

   Sinänsä jännää, että mies postaa näitä treenejä nettiin, esim. Liikuntamyllyn juttuja, mutta miten on mahdollista, ettei ketään toista juoksijaa satu samaan aikaan treenaamaan ja ihmettelemään miehen hurjaa vauhtia?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Molarihan muistaakseni toivotteli meitä puliukkosarjan huru-ukkoja ja homppeleita mukaan jollekin lenkille/harjoitukselle? Onkohan kutsu voimassa? Mielelläni lähtisin miehen kanssa vetämään vauhtikestävyysharjoituksen tai vaikka nopeusvetojakin, jos olisin pk-seudulla. Tiedä sitten, olisiko meikäläisestä sparrauskaveria noin hurjalle menijälle.

   Sinänsä jännää, että mies postaa näitä treenejä nettiin, esim. Liikuntamyllyn juttuja, mutta miten on mahdollista, ettei ketään toista juoksijaa satu samaan aikaan treenaamaan ja ihmettelemään miehen hurjaa vauhtia?

   Mollen treenikaveripyynnöt tuppaavat olemaan joko "lähden aamukolmelta, tervetuloa mukaan" = tietää tasan tarkkaan että kukaan ei lähde aamukolmelta lenkille.
   Toinen vaihtoehto on sitten tämä: "juoksen kevyesti hölkötellen 30km 3.00 - 3.30min/km vauhdilla, jos olet niin häpeällisen surkea puliukko ettet pysty hölkkäämään 30 kilsaa tuolla vauhdilla, niin sekin käy että hölkkään ensin 15km kevyesti 45 minuuttiin ja sitten kävelen kanssasi kympin (kun sinä juokset häpeällistä 5min vauhtia, koska olet puliukko) ja sitten hölkkään kevyesti päälle toiset 15km 45 minuuttiin, koska olen niin paljon paremoi kuin sinä puliukkohomppeli. Tervetuloa mukaan!"

   Aika kauan saanee turhaan lenkkiseuraa etsiä. Ja se ei johdu hänen väittämistään treenivauhdeista ettei lenkkiseuraa löydy.


 • Näyttää siltä, että Twitterissä "liioitellun optimismin" astetta nopeuksien suhteen on vähennetty, mutta edelleen mennään sellaisissa lukemissa, että oksat pois. Ja tämä kaikki puolikuntoisena, ilman yhtään kisaa viime vuosina. Jospa vaikka yhden niistä 500 m:n vedoista vauhdilla 3:00/km laittaa nyt sitten viimein videolle? Kymmenen sillä vauhdilla meinaa juosta, joten hyvin ehtii jonkun kuvata.

  • Hah hah! Vai 10 x 500m 3min/km!
   Ei muuten mene, ei edes 10min palautuksilla mene kymmentä kertaa.
   Yhteen 1.30/500m hän ehkä pystyy, mutta aikaisempien faktojen perusteella jo toinen veto tekee todella tiukkaa. Ellei sitten lähde tekemään 10min palautuksilla, silloin voi vielä toinenkin mennä, ainakin lähelle 1.30.
   Ei 50min kympin mies vaan pysty edes teoriassa vetämään 10 x 500m 1.30 aikaan. Tosin taannoisessa tonnivitosen "testijuoksussaan" hän pystyi juoksemaan vähän päälle 300m minuuttiin. Julkaisemansa datan perusteella vaikutti kuitenkin siltä että tuo oli lähes maksimiveto. Siinä mielessä olen hieman skeptinen edes yhteen 1.30/500m vetoon. Siinä pitäisi kuitenkin kyetä lähes maksimivauhtisen minuutin jälkeen jatkamaan vielä parisataa metriä 30 sekuntiin - ei muuten onnistu!

   Taas yksi konkreettinen esimerkki siitä miten epärealistisia nuo jutut ovat. Jokainen, joka yhtään on ikinä juossut tajuaa heti juttujen epärealistisuuden.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hah hah! Vai 10 x 500m 3min/km!
   Ei muuten mene, ei edes 10min palautuksilla mene kymmentä kertaa.
   Yhteen 1.30/500m hän ehkä pystyy, mutta aikaisempien faktojen perusteella jo toinen veto tekee todella tiukkaa. Ellei sitten lähde tekemään 10min palautuksilla, silloin voi vielä toinenkin mennä, ainakin lähelle 1.30.
   Ei 50min kympin mies vaan pysty edes teoriassa vetämään 10 x 500m 1.30 aikaan. Tosin taannoisessa tonnivitosen "testijuoksussaan" hän pystyi juoksemaan vähän päälle 300m minuuttiin. Julkaisemansa datan perusteella vaikutti kuitenkin siltä että tuo oli lähes maksimiveto. Siinä mielessä olen hieman skeptinen edes yhteen 1.30/500m vetoon. Siinä pitäisi kuitenkin kyetä lähes maksimivauhtisen minuutin jälkeen jatkamaan vielä parisataa metriä 30 sekuntiin - ei muuten onnistu!

   Taas yksi konkreettinen esimerkki siitä miten epärealistisia nuo jutut ovat. Jokainen, joka yhtään on ikinä juossut tajuaa heti juttujen epärealistisuuden.

   Mistä tulee tuo 50 minuutin kympin aika? Jos JM on vetäissyt 50 minsan kympin, niin oliko se maksimi? Vai kevyt lenkki? Jos kevyt, vois 10x500 mennä reilulla palautuksella 1.30 per veto.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mistä tulee tuo 50 minuutin kympin aika? Jos JM on vetäissyt 50 minsan kympin, niin oliko se maksimi? Vai kevyt lenkki? Jos kevyt, vois 10x500 mennä reilulla palautuksella 1.30 per veto.

   Yksi niistä harvoista kokonaisista treenidatoista jotka Molle on julkaissut antoi vahvat viitteet siitä että 10km johon kului noin 50min, oli syketasoiltaan anaerobisen kynnyksen tuntumassa kahtapuolen pyörinein sykkein juostu. Käytännössä 50min suoritukselle aikalailla maksimitaso, varsinkin juoksijalle jonka harjoittelusta on puuttunut sekä PK-, että VK-alueen harjoittelu.
   50min kymppi ja minuutissa vähän päälle 300m ovat ne kokonaiset datat jotka on nähty. Viittaa vahvasti siihen että jo kaksi 1:30/500m on liikaa, todennäköisesti yksikin. Matolla hyvin pienellä kulmalla voi se yksi mennä, kaksi ei mene matollakaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Yksi niistä harvoista kokonaisista treenidatoista jotka Molle on julkaissut antoi vahvat viitteet siitä että 10km johon kului noin 50min, oli syketasoiltaan anaerobisen kynnyksen tuntumassa kahtapuolen pyörinein sykkein juostu. Käytännössä 50min suoritukselle aikalailla maksimitaso, varsinkin juoksijalle jonka harjoittelusta on puuttunut sekä PK-, että VK-alueen harjoittelu.
   50min kymppi ja minuutissa vähän päälle 300m ovat ne kokonaiset datat jotka on nähty. Viittaa vahvasti siihen että jo kaksi 1:30/500m on liikaa, todennäköisesti yksikin. Matolla hyvin pienellä kulmalla voi se yksi mennä, kaksi ei mene matollakaan.

   Samaa olen kanssa huomioinut. Tasavauhtiset "reipas" ja "kova"(VK1 ja VK2) puuttuu trenistä liki (?) kokonaan sekä ne äärimmäisen tärkeät PK:t. Siksipä arvelen että maraton jonnekin 3:45-3.50 lukemiin voi olla jopa tekemätön paikka. Ei ole eka pelkkä ratavetoja juokseva, jonka kestävyyskunto ei riitä täysmatkaan aikaan alle 3:45, kun noutaja tulee viimeistään puolivälissä. Sitten saunassa ihmetellään, että varmaan joku flunssa tai paha ihottuma tulossa, kun sillä lailla hyytyi lopussa.

   Muutenkin blogi- ja VKontakten teksteistään huomasi, ettei juokse kuin lyhyitä vetoja vuoden mittaan. Jos kunto on mitä sanoo sen olevan, viikossa pitäisi olla VK ja PK-lenkkiä 90-95%. Niistä mainintoja ei ole kuin muutamasta yksittäisestä ja ilman dataa, MK-treeniä pitäisi olla sitten se loput 5-10% (ratavedot).

   Olenkin saanut kuvan että 90-95% treenistä on juurikin tätä lyhyttä vetoa, vaikka tilanne pitäisi olla juuri aivan päinvastoin. Asia on toki hieman eri, jos päämatka on joku 400-800 metriä, ei enempää, mutta kyllä nuo PK/VK:t siihenkin kuuluu pappaikäisten harjoituksissa. Se 50 minsan anaerobisen kulmille noussut kymppi kertoi hyvin totuuden. Ei varmaan arvannut, mitä kaikkea siitä kävi ilmi.

   Onhan tämä aika selvä juttu niille, jotka aktiivisesti harrastavat että mikä on tilanne.: kun kestävyysjuoksijan tärkeimmät ominaisuudet ovat pitkäjänteisyys, suunnitelmallisuus, maltti ja riittävä harjoittelu/ravintotietämys ja jos ne palikat eivät ole kohdallaan, ei tule (hyväksi) kestävyysjuoksijaksi sillä omalla henkilökohtaisella maksimaalisella tasollaan. Siihen päälle sitten kisastarttien puute, joka kruunaa koko homman.

   Nuo pelkkien ratavetojen juoksut talvella on muutenkin sellaista veden kantamista kaivoon, sillä nopeus on se joka ekana katoaa. Talven sinnikkäällä "hitaalla" juoksemisella hankittu peruskestävyys kantaa koko kesän, ehkäisee vammautumisia (niin, aivan) ja sen päälle on helppo rakentaa nopeasti KVK-kauden treenillä tarvittava kesän kisavauhti ja ylläpitää sitä täsmätreeneillä ja muilla välikisoilla kesän mittaan. Pappasarjalaisilla sitten syksyllä tärräytetään syksyllä se kauden paras tai parhaat ja kausi onkin sitten paketissa ja matka kohti uutta PK-kautta jatkuu.

   Näin se menee ja menee jatkossakin. Suomessa ja muualla ei ole puskissa asuvia ihmemiehiä, jotka nämä perusasiat pystyvät ohittamaan. Kuukaudessa ei tehdä kuuden kuukauden työmäärää ja yhdessä kaudessa ei nousta ikäluokan mestariksi, jos ei ole aiempina vuosia tehnyt määrätietoisesti työtä sen eteen. Ja kisannut ahkerasti.


 • Ei huolta, twitterissä fanit saavat kymmenen vedon sykekäyrät, matkat ja ajat kuten ennenkin. Tai sitten ei.

  • Todennäköisesti saa kuten ennenkin, eli 10sek videoklippi ja muutama yksittäinen syke ja vauhti sopivasti muokattuna. Ja kuka vielä kehtaa olla uskomatta että kaveri on MM-finaalitasoa kun todisteet ovat noinkin kiistattomat?


 • Molarin rautainen kunto, 5x1000m kolmeen minuuttiin 75s. palautuksella. Kova treeni kenelle tahansa kansallisen kärjen juoksijalle , mutta Molarille helppo, kun hamstring on terve.
  Nyt reipasta hölkkää 3 min/km...

  • Hah hah, ei mene nyt, ei ole koskaan mennyt, eikä tule koskaan menemään tuo 5 x 1000 3minuuttiin/1.15! Puhumattakaan 5000m 3min/km, eli 15 minuuttiin! Ei ole Mollelta ikinä mennyt, ei mene nyt, eikä tule ikinä menemään.

   Punttisalipätkä olikin sitten taas jo tuttua Kummelista tuttujen urheilusketsien imitointia. Siitä ei oikeastaan puutu kuin joku Putin-hahmo valmentajaroolissa neuvomassa "purista persiillä.."
   No, jos se ei ollut sketsiksi tarkoitettu, niin sitten se oli opetusvideo: "tässä näet kaikki mahdolliset virheet mitä voi tässä liikkeessä tehdä"

   Se on kyllä myönnettävä että Molle on lahjakas urheilusketsipätkien tekijä! Noilla videoillaan, kun tekisi ja markkinoisi ne sketseinä, saisi youtubessa jo ihan kohtalaisen yleisön!


  • Kerroin yleisen sarjan SM-kisoihin osallistuvalle, että suomessa on 55 kyky, jolle tuo treeni on helppo. Hän oli sitä mieltä, ettei ainakaan hänelle olisi helppo treeni, tuskin kenellekään Suomessa. On Molari todella kova menijä


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kerroin yleisen sarjan SM-kisoihin osallistuvalle, että suomessa on 55 kyky, jolle tuo treeni on helppo. Hän oli sitä mieltä, ettei ainakaan hänelle olisi helppo treeni, tuskin kenellekään Suomessa. On Molari todella kova menijä

   Joo, en myöskään usko että Suomessa on tällä hetkellä yhtäkään juoksijaa jolle 5 x1000m 3minuuttiin 1,15 palautuksella olisi helppo treeni.
   Siinäkin mielessä siis meillä on maassa todella kova M55-sarjan juoksija. Ja miksi ei olisi, jos asiat tapahtuvat vain puheen tasolla. Kun urheilua tehdään puheen tasolla, on kuka tahansa (kuka vain kehtaa ja pokka kestää) maailmanluokan tekijä.


 • Että semmoinen video. Hidastuskuvaa minuuttitolkulla ja selitetekstiä maailmanluokan nopeuksista. Lopuksi salilla jalkaliikkeitä niin, että tukipolvi irtosi penkistä ja liikkui sinne ja tänne. Se ei tosin ole mikään ihme, koska pakasta oli kaikki väännetty mukaan. Suoritustekniikasta arvosana 3/10. Repimällähän se hamstring paranee, jos logiikka on se, että sillä se lähtee millä se tulikin.

 • No nyt saatiin kokonaista, muokkaamatonta juoksudataa, vai saatiinko sittenkään?

  Jokin ei sitten kuitenkaan täsmää. 10x200m reipasta/200m löysää on treeni. 4km yhteensä ja tämä puheiden mukaan 14minuuttiin.
  No sehän tarkoittaa 4km:n keskivauhdiksi varsin hyvää 3:30/km.
  Puolet matkasta "löysää" ja silti 4km:n keskivauhti 3:30/km!!
  Eikä datakaan tarkasteltuna tätä tue ja datastahan puuttuu eräs varsin olennainen juttu, nimittäin toteutunut matka.

  Minulle tuosta herää lähinnä yksi kysymys:
  Datan perusteella kaveri on vetänyt ihan mallikkaan treenin, jossa ei ole pienintäkään hävettävää 55-sarjan juoksijalle. Miksi silti pitää liioitella ja siten taas kerran p..skaa puhumalla pilata sekin?? Mikä ihme pakottaa ihmisen puhumaan aina jotakin muuta kuin sitä miten asia on, myös silloin kun totuuskin on jo ihan hieno juttu??

  • Harjoitus on kestänyt n. 16 minuuttia. Sen näkee, kun katsoo missä kohtaa aikalukemaa on aloitus "00:00:00". Se on keskimmäisen nollaparin kohdalla ja sykkeet näkyvät vielä 00:14:00 lukeman kohdan "14" jälkeenkin n. kaksi minuuttia.

   Aina mollen datoista puuttuu jokin lukema, jolla tehdyn harkan voi kokonaisuudessaan varmistaa. Puuttuva osa korvataan omalla ilmoituksella. Miksi näin, siitä saa kukin itse muodostaa mielipiteensä. Kun itse jaan somessa harvakseltaan treenidataa, laitan siihen aina yksiselitteisesti kaiken oleellisen, jotta todistusarvo säilyy ja välttyy tyhjänpuhujan maineelta.

   Edelleen treeni on pelkkää lyhyttä vetoa. Niillä ei perus- ja vauhtikestävyys kehity juurikaan. Fillaroinnilla ei voi millään korvata kestävyysjuoksijan pk/vk- lenkkejä, se on kylmä fakta. Tukitreeninä niiden päälle sitä voi toki tehdä. Oman arvioni mukaan nopeutensa millä tahansa matkoista 400 m ylöspäin ei riitä kärkikolmikkoon M50-sarjassa. Ei edes kärkikymppiin. Maratonilla jäisi jopa tuloslistan jälkimmäiseen 50% osioon.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Harjoitus on kestänyt n. 16 minuuttia. Sen näkee, kun katsoo missä kohtaa aikalukemaa on aloitus "00:00:00". Se on keskimmäisen nollaparin kohdalla ja sykkeet näkyvät vielä 00:14:00 lukeman kohdan "14" jälkeenkin n. kaksi minuuttia.

   Aina mollen datoista puuttuu jokin lukema, jolla tehdyn harkan voi kokonaisuudessaan varmistaa. Puuttuva osa korvataan omalla ilmoituksella. Miksi näin, siitä saa kukin itse muodostaa mielipiteensä. Kun itse jaan somessa harvakseltaan treenidataa, laitan siihen aina yksiselitteisesti kaiken oleellisen, jotta todistusarvo säilyy ja välttyy tyhjänpuhujan maineelta.

   Edelleen treeni on pelkkää lyhyttä vetoa. Niillä ei perus- ja vauhtikestävyys kehity juurikaan. Fillaroinnilla ei voi millään korvata kestävyysjuoksijan pk/vk- lenkkejä, se on kylmä fakta. Tukitreeninä niiden päälle sitä voi toki tehdä. Oman arvioni mukaan nopeutensa millä tahansa matkoista 400 m ylöspäin ei riitä kärkikolmikkoon M50-sarjassa. Ei edes kärkikymppiin. Maratonilla jäisi jopa tuloslistan jälkimmäiseen 50% osioon.

   Molarin treenit on Molarin treenejä, mutta ei nyt pyöräilyä kannata suotta vähätellä. Vaikkei iskutusta tulekaan, niin kyllä sillä juoksukuntoa ylläpidetään yllättävän hyvin vaikka vamman estäessä juoksun. Ja ikääntyvälle juoksijalle pitkä maantielenkki pyörällä on monesti parempi kuin niveliin ottava pitkä juoksulenkki.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Molarin treenit on Molarin treenejä, mutta ei nyt pyöräilyä kannata suotta vähätellä. Vaikkei iskutusta tulekaan, niin kyllä sillä juoksukuntoa ylläpidetään yllättävän hyvin vaikka vamman estäessä juoksun. Ja ikääntyvälle juoksijalle pitkä maantielenkki pyörällä on monesti parempi kuin niveliin ottava pitkä juoksulenkki.

   Kyllähän fillarointi on toki hyvä liikuntamuoto ikääntyvälle ihmiselle, mutta kun molle meinaa että on maailman huipputasoa oleva juoksija, joka korvaa pitkät lenkit ja vauhtikestävyyslenkit ajamalla kuntopyörää kerrostalon parvekkeella. Siinä on vissi ero, maailman huiput eivät toimi niin. Me tavalliset tallaajat, jollainen mollekin todellisuudessa on, voimme niin tehdä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Molarin treenit on Molarin treenejä, mutta ei nyt pyöräilyä kannata suotta vähätellä. Vaikkei iskutusta tulekaan, niin kyllä sillä juoksukuntoa ylläpidetään yllättävän hyvin vaikka vamman estäessä juoksun. Ja ikääntyvälle juoksijalle pitkä maantielenkki pyörällä on monesti parempi kuin niveliin ottava pitkä juoksulenkki.

   Tämä on ihan totta, tosin jos pyöräilystä haluaa parhaan hyödyn irti juoksun kannalta on eduksi juosta heti pyöräilyn päätteeksi muutama kilometri niin saa harjoitusvaikutuksen hermotusten kautta toimimaan juoksua paremmin tukevaksi kuin pelkkä pyöräily olisi. No, lillukanvarsijuttuhan tämä tottakai on, mutta kuitenkin.
   Ja nyt vain odottelemaan milloin Molle tekee yhdistelmäharjoituksen vauhdeilla joista maailman lyhyiden matkojen kärkitriathlonistitkin olisivat kateellisia.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tämä on ihan totta, tosin jos pyöräilystä haluaa parhaan hyödyn irti juoksun kannalta on eduksi juosta heti pyöräilyn päätteeksi muutama kilometri niin saa harjoitusvaikutuksen hermotusten kautta toimimaan juoksua paremmin tukevaksi kuin pelkkä pyöräily olisi. No, lillukanvarsijuttuhan tämä tottakai on, mutta kuitenkin.
   Ja nyt vain odottelemaan milloin Molle tekee yhdistelmäharjoituksen vauhdeilla joista maailman lyhyiden matkojen kärkitriathlonistitkin olisivat kateellisia.

   Useinhan hän pyöräilee kuntopyörän maksimivastuksella tuntikausia. Eli eivät triathlonistit pärjäisi ollenkaan. Tuskin Ranskan ympäriajossakaan kukaan, mutteihan hän sinne lähde, kun vuoret liian matalia eikä riittäviä haasteita. Aikoinaan uhosi Stubb:n päihittävänsä, toisin kun Molari, Alex kilpailee. Sekin uho siis jää todistamatta, kuten kaikki muukin


  • Anonyymi kirjoitti:

   Useinhan hän pyöräilee kuntopyörän maksimivastuksella tuntikausia. Eli eivät triathlonistit pärjäisi ollenkaan. Tuskin Ranskan ympäriajossakaan kukaan, mutteihan hän sinne lähde, kun vuoret liian matalia eikä riittäviä haasteita. Aikoinaan uhosi Stubb:n päihittävänsä, toisin kun Molari, Alex kilpailee. Sekin uho siis jää todistamatta, kuten kaikki muukin

   Aivan, nimittäin kun puhutaan pyöräilystä ja mollen pyöräilystä, ne ovat täysin kaksi eri asiaa. Kuten salillakin, treeni vedetään vastuksilla, joilla puliukkohomppeli ei saisi pyöritettyä polkimia minuuttia kauempaa. Siksi on lähinnä teoreettista keskustella mollen kuntopyöräilystä minään pk-lenkin korvikkeena. Ne ovat maksimivoimatreenejä kestovoimatreenin sarjapituudella, mutta tehtynä kuntopyörällä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Aivan, nimittäin kun puhutaan pyöräilystä ja mollen pyöräilystä, ne ovat täysin kaksi eri asiaa. Kuten salillakin, treeni vedetään vastuksilla, joilla puliukkohomppeli ei saisi pyöritettyä polkimia minuuttia kauempaa. Siksi on lähinnä teoreettista keskustella mollen kuntopyöräilystä minään pk-lenkin korvikkeena. Ne ovat maksimivoimatreenejä kestovoimatreenin sarjapituudella, mutta tehtynä kuntopyörällä.

   Jäätävän kova mies tämä Molari. Ja suurisydäminen, kun antaa meidän pulitason homostelijoiden kisailla keskenään eikä tule voittamaan ylivoimaiseen tyyliin kaikkia matkoja nelosesta maratonille. Jalo luonne.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jäätävän kova mies tämä Molari. Ja suurisydäminen, kun antaa meidän pulitason homostelijoiden kisailla keskenään eikä tule voittamaan ylivoimaiseen tyyliin kaikkia matkoja nelosesta maratonille. Jalo luonne.

   molle sekoilee taas ja kertoo bloginsa poistamisen olleen taktinen liike, jolla molle sanojensa mukaan pyrki jäljittämään bloginsa lukijoita, joita voisi sitten ilmiantaa poliisille kuvitteellisessa rikostutkinnassa.

   Aivan pähkähullu tarina taas mollelta mutta mitä muuta voisi odottaakaan pastori ammattivalehtelijalta. Ilmeisesti molle on kuitenkin jollain tavoin päästään sairas eli tulisi ottaa vaan huumorilla kaikki mitä näppäimistöltään lähtee - hullun horinoita.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jäätävän kova mies tämä Molari. Ja suurisydäminen, kun antaa meidän pulitason homostelijoiden kisailla keskenään eikä tule voittamaan ylivoimaiseen tyyliin kaikkia matkoja nelosesta maratonille. Jalo luonne.

   Arvioni mukaan noin 35 minuutin mies kympillä eli ei huono ja lähellä ikäluokan kärkeä. Koko aikuisiän alle 40 minuutin kunnossa, silloinkin kun ei juuri juossut ja painoi 15 kiloa enemmän.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Arvioni mukaan noin 35 minuutin mies kympillä eli ei huono ja lähellä ikäluokan kärkeä. Koko aikuisiän alle 40 minuutin kunnossa, silloinkin kun ei juuri juossut ja painoi 15 kiloa enemmän.

   Ja perusteet arviolle ovat??
   Julkisuudessa nähtyjen, edes jotenkin uskottavien näyttöjen perusteella kaveri on kympillä enintään 45min mies, todennäköisesti muutama minuutti vielä siihen päälle.
   Mikään ei puhu alle 40min kympin puolesta, saati puoltaisi 35min kymppiä.
   Se on kuitenkin selvä, ettei 55-vuotiaan 48min kympissä ole mitään hävettävää.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ja perusteet arviolle ovat??
   Julkisuudessa nähtyjen, edes jotenkin uskottavien näyttöjen perusteella kaveri on kympillä enintään 45min mies, todennäköisesti muutama minuutti vielä siihen päälle.
   Mikään ei puhu alle 40min kympin puolesta, saati puoltaisi 35min kymppiä.
   Se on kuitenkin selvä, ettei 55-vuotiaan 48min kympissä ole mitään hävettävää.

   molle oli laittanut taas hullun videon twitter-tililleen, ikävä vain että alaikäinen jälkikasvu joutuu todistamaan ja kuvaamaan mollen sekoilua. Eikö tuosta pitäisi tehdä jo lastensuojeluilmoitus!


  • Anonyymi kirjoitti:

   molle oli laittanut taas hullun videon twitter-tililleen, ikävä vain että alaikäinen jälkikasvu joutuu todistamaan ja kuvaamaan mollen sekoilua. Eikö tuosta pitäisi tehdä jo lastensuojeluilmoitus!

   Vissiin aiemmista videoista tutuksi tullutta motorista osaamista


 • Josko lopetetaan tämä keskustelu tähän? Aiheen vatvominen puolin eikä toisin anna enää mitään lisäarvoa kellekään. Kiitos.

  • Miksi suotta lopettaa mollen ihmeellisten juoksutulosten tarkastelua. molle on varmasti kiitollinen saadessaan vetoapua tässäkin keskustelua yhä kovempien tarinoiden muodostukseen.


  • Noin taitaa olla. Molarilta ei todisteita puheisiin heru, vaikka miten pyytäisi. Edelleen toivon hänen alkavan kilpalevan, vaikkei olisikaan edes läheskään niin kova, kun on kertoillut. Lahjat käyttöön. Muiden väheksyntä saisi myös loppua, monelle on jo saavutus juosta 6min/km vauhtia.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Noin taitaa olla. Molarilta ei todisteita puheisiin heru, vaikka miten pyytäisi. Edelleen toivon hänen alkavan kilpalevan, vaikkei olisikaan edes läheskään niin kova, kun on kertoillut. Lahjat käyttöön. Muiden väheksyntä saisi myös loppua, monelle on jo saavutus juosta 6min/km vauhtia.

   Kyllä! Jokainen joka juoksee tai hölkkää on aina positiivista, eikä yhdenkään juoksu tai hölkkä ole "häpeällisen hidasta".


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä! Jokainen joka juoksee tai hölkkää on aina positiivista, eikä yhdenkään juoksu tai hölkkä ole "häpeällisen hidasta".

   Niinhän siinä taas kävi että mollen perusteeton rikosilmoitus päätyi roskakoriin eli ei syytä epäillä rikosta tässä tai toisessa ketjussa. Poliisi viisaasti päätti asian käsittelyn oikeudenmukaisesti.

   molle kyllä tulee jatkamaan vihakirjoituksiaan sekä satuilua maailmanennätystason juoksuistaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niinhän siinä taas kävi että mollen perusteeton rikosilmoitus päätyi roskakoriin eli ei syytä epäillä rikosta tässä tai toisessa ketjussa. Poliisi viisaasti päätti asian käsittelyn oikeudenmukaisesti.

   molle kyllä tulee jatkamaan vihakirjoituksiaan sekä satuilua maailmanennätystason juoksuistaan.

   Yllättyikö joku ettei keskustelu aiheuttanut toimenpiteitä? Tuskinpa.
   Ja hommahan jatkuu ennallaan jo tutun kaavan mukaan: pastori von Münchausenin tarinat jatkuvat hetken hiljaisuuden jälkeen. Sykli on näissä jo tutuksi tulleella tavalla varsin nopea. Muutama viikko sitten lenkkeiltiin joka päivä töihin ja takaisin 30km/päivä PK-kauden merkeissä. Se jatkuikin sitten jopa toista viikkoa muuttuakseen siihen että treenit jäivät vähiin. Sitten tutun kaavan mukaan hetken hiljainen vaihe ja eiköhän viimeistään parin viikon kuluttua taas saada kuulla kansainvälisen tason vauhdeista helposti hölkätyissä treeneissä.
   Videot ovat tietysti parasta antia. Varsinkin voimaharjoitusvideot ovat täyttä sketsitavaraa. Niitä odotellessa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Yllättyikö joku ettei keskustelu aiheuttanut toimenpiteitä? Tuskinpa.
   Ja hommahan jatkuu ennallaan jo tutun kaavan mukaan: pastori von Münchausenin tarinat jatkuvat hetken hiljaisuuden jälkeen. Sykli on näissä jo tutuksi tulleella tavalla varsin nopea. Muutama viikko sitten lenkkeiltiin joka päivä töihin ja takaisin 30km/päivä PK-kauden merkeissä. Se jatkuikin sitten jopa toista viikkoa muuttuakseen siihen että treenit jäivät vähiin. Sitten tutun kaavan mukaan hetken hiljainen vaihe ja eiköhän viimeistään parin viikon kuluttua taas saada kuulla kansainvälisen tason vauhdeista helposti hölkätyissä treeneissä.
   Videot ovat tietysti parasta antia. Varsinkin voimaharjoitusvideot ovat täyttä sketsitavaraa. Niitä odotellessa.

   molarin videot on kyllä parhainta laatua, ne on suoraan jostain kummelista


  • Anonyymi kirjoitti:

   molarin videot on kyllä parhainta laatua, ne on suoraan jostain kummelista

   Viimeisin mollen video oli kyllä loistava - oli siirtynyt juoksussa luistelutyyliin. Sitten päälle selitys änkyttävällä tavalla, mollella on ilmeisesti joku hermoratojen ristiinkytkentä kun puhuminen tuottaa hankaluuksia.

   Video siis oli koominen ja oli tarkoitettukin hauskaksi, mutta se oli hauska eri syistä kuin molle tarkoitti. Tomppeli-videoiden ehdotonta aatelia. :D


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niinhän siinä taas kävi että mollen perusteeton rikosilmoitus päätyi roskakoriin eli ei syytä epäillä rikosta tässä tai toisessa ketjussa. Poliisi viisaasti päätti asian käsittelyn oikeudenmukaisesti.

   molle kyllä tulee jatkamaan vihakirjoituksiaan sekä satuilua maailmanennätystason juoksuistaan.

   Mollehan tehtailee aikansa kuluksi runsain määrin erilaisia rikosilmoituksia milloin mistäkin ja kenestäkin. Mutta mistäköhän Molle on saanut tänne kirjoittavien tunnistetiedot? Saako niitä kuka vain Suomi24:ltä? Ylläpito on näemmä poistanut jo kaksi asiaa sivuavaa kommenttia. Lähteeköhän tämäkin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mollehan tehtailee aikansa kuluksi runsain määrin erilaisia rikosilmoituksia milloin mistäkin ja kenestäkin. Mutta mistäköhän Molle on saanut tänne kirjoittavien tunnistetiedot? Saako niitä kuka vain Suomi24:ltä? Ylläpito on näemmä poistanut jo kaksi asiaa sivuavaa kommenttia. Lähteeköhän tämäkin.

   Ei molle saa mitään tunnistetietoja. molle seuraa kävijöitä blogillaan eli tarkastelee liikenteen lähteitä, en ole perehtynyt googlen bloggeriin saako siinä näkyviin ip-osoitteita.

   Kuitenkin molle tekee päätelmiä mielikuvituksessaan, eli kenenkään ei tarvitse olla huolissaan, molle puhuu vain omiaan.


 • Niin kauan kuin muistan, siinä blogissa on kirjoituksissa ajoittain mainittu mistä päin olevasta ip-osoitteesta sivulla on vierailtu. Siksipä lakkasin välittömästi käymästä siellä koneella, jonka liikennettä ei saa kierrätettyä VPN:n, dark netin tms. kautta, kun huomasin että sitä tietoa käytettiin jonkinasteiseen kävijöiden tunnistamiseen. Ihan jekkuilumielessä olen käyttänyt joskus "erittäin mielenkiintoisia" ip-osoitteita. On ehkä huomannut sen tai ei, mutta jäynä se on pienikin jäynä.

  • Olihan molle hiljan julkaissut sivullaan ip-osoitteen, joka näyttäisi kuuluvan "Prime minister's officelle" ja vihjannut, että Rinne itse olisi käynyt tutkimassa hänen blogiaan. Oikeastihan tuo tarkoittaa suomeksi Valtioneuvoston kansliaa, jossa taitaa olla toista sataa henkeä töissä. Lienee oikeasti jo NAT-osoite ulkoverkon suuntaan, mutta millä työkalulla molle saa noita kaivettua?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olihan molle hiljan julkaissut sivullaan ip-osoitteen, joka näyttäisi kuuluvan "Prime minister's officelle" ja vihjannut, että Rinne itse olisi käynyt tutkimassa hänen blogiaan. Oikeastihan tuo tarkoittaa suomeksi Valtioneuvoston kansliaa, jossa taitaa olla toista sataa henkeä töissä. Lienee oikeasti jo NAT-osoite ulkoverkon suuntaan, mutta millä työkalulla molle saa noita kaivettua?

   molle ottaa viranomaisten sähköposteista ip-osoitteen, sähköposteja taas tulee kun pommittaa viranomaisia omilla sähköposteilla. Sähköpostista otettu ip-osoite sitten suoraan sanottuna liitetään itse tehtyyn sopivaan paikkaan kuten esimerkiksi uskotellaan että juuri tuosta ip-osoitteesta olisi käyty katselemasta blogia.

   Ei sen kummempaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   molle ottaa viranomaisten sähköposteista ip-osoitteen, sähköposteja taas tulee kun pommittaa viranomaisia omilla sähköposteilla. Sähköpostista otettu ip-osoite sitten suoraan sanottuna liitetään itse tehtyyn sopivaan paikkaan kuten esimerkiksi uskotellaan että juuri tuosta ip-osoitteesta olisi käyty katselemasta blogia.

   Ei sen kummempaa.

   Ahaa, alkaa selviämään jutun juoni. Bloggerissahan ei ole toimintoa jolla voisi nähdä katsojien ip-osoitteen joten on ollut keksittävä valetarinaa. Tyypillistä mollea.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ahaa, alkaa selviämään jutun juoni. Bloggerissahan ei ole toimintoa jolla voisi nähdä katsojien ip-osoitteen joten on ollut keksittävä valetarinaa. Tyypillistä mollea.

   Osaako joku avata logiikan tämän kuvion takana??
   Lainaus J. Molarin julkisesta blogista:
   "......tiedetään myös Opera-miehestä, valtioneuvoston surffauksesta, MPKK:n surffauksesta ja UM sai aikoinaan jopa yksilöidyn huomautukseni, kun kolme kertaa virkapäivinä tarkistivat siivoojan blogini, kotisivuni ja twotterini....."

   Henkilö kirjoittaa ja julkaisee julkista blogia. Sitten kun saa blogilleen lukijoita, hän lähestyy lukijoiden esimiestä/esimiehiä huomauttaakseen heille että joku lukee hänen blogiaan?!
   Julkinen blogi, jonka lukijatietoja bloggaaja seuraa ja kiukkuaa kun blpgia luetaan?!
   Vaikuttaa vähintäänkin kummalliselta.


 • Ehkä näillä salaisilla erikoisseurantatyökaluilla selviää onko lukija ns. "hyvän " vai "pahan" asialla? Muutenhan se olisi vähän nolo juttu, jos myötämielisen lukijan vierailusta julkisessa blogissaan lähtee automaattisesti ilmoitus lukijasta Kelaan, työnantajalle tai jonkun ulkovallan turvallisuusviranomaisten salaisten operaatioiden osastolle.

  • mollehan on mielestään harras kristitty ja antaakin kristillisyydestä täysin kieroutuneen kuvan


  • Olipa mollella erikoistyökaluja tai ei, pelotteluunhan se noita tarinoita sepustaa luodakseen itsestään kuvan ulkomaisten erikoispalvelujen asiamiehenä. Äijän ajatuksenjuoksua on täysin mahdotonta seurata, kun kaikki logiikka näyttäisi puuttuvan. Twitterissä Molle on nyt keskittynyt nettikiusaajakavereidensa hovioikeuskäsittelyn aikaiseen loanheittoon tutkintapyyntöjen tehtailun ohella. Mollesta taitaa itsestään useita tutkintoja käynnissä. Urheilujutut on jääneet sivuun ja pakaralihas on edelleen ärtynyt.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olipa mollella erikoistyökaluja tai ei, pelotteluunhan se noita tarinoita sepustaa luodakseen itsestään kuvan ulkomaisten erikoispalvelujen asiamiehenä. Äijän ajatuksenjuoksua on täysin mahdotonta seurata, kun kaikki logiikka näyttäisi puuttuvan. Twitterissä Molle on nyt keskittynyt nettikiusaajakavereidensa hovioikeuskäsittelyn aikaiseen loanheittoon tutkintapyyntöjen tehtailun ohella. Mollesta taitaa itsestään useita tutkintoja käynnissä. Urheilujutut on jääneet sivuun ja pakaralihas on edelleen ärtynyt.

   molle haluaakin nyt urheilun sijaan alkaa kirjailijaksi ja onkin laittanut blogilleen mallia tulevasta menestyskirjasta. Palaute on ollut kommenttiosiossa kriittistä mutta oikeamielistä ja asiallista.

   mollen asiantuntemus tiedustelupalvelujen operaatioista on harvinaista, joten täytyyhän mollen kirjoittaa värikkäästä elämästään vakoojien salatun maailman keskiössä.

   mollella on koodinimi "Cleaner" ja myös
   "Licence to clean toilet".


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olipa mollella erikoistyökaluja tai ei, pelotteluunhan se noita tarinoita sepustaa luodakseen itsestään kuvan ulkomaisten erikoispalvelujen asiamiehenä. Äijän ajatuksenjuoksua on täysin mahdotonta seurata, kun kaikki logiikka näyttäisi puuttuvan. Twitterissä Molle on nyt keskittynyt nettikiusaajakavereidensa hovioikeuskäsittelyn aikaiseen loanheittoon tutkintapyyntöjen tehtailun ohella. Mollesta taitaa itsestään useita tutkintoja käynnissä. Urheilujutut on jääneet sivuun ja pakaralihas on edelleen ärtynyt.

   No niin! Jo tuttu sykli on taas päässyt uhon nousuvaiheeseen: Molle on vedellyt ohimennen 500m 1.20 - eikä tietenkään oikein kulkenut, mutta onhan tuokin nyt jotakin jota ei aivan tarvitse hävetä.
   Tosin jälleen ollaan suorituskykytasolla, jolla kasi menisi ikäluokan maailman kärkivauhdeilla.
   Uhosyklihän menee tutulla kaavalla siten että nyt taas syntyy toinen toistaan uskomattomampia treenituloksia, kunnes uho menee yli ja sen jälkeen seuraa muutaman viikon hiljaisuus - ja sitten taas mennään!


  • Anonyymi kirjoitti:

   No niin! Jo tuttu sykli on taas päässyt uhon nousuvaiheeseen: Molle on vedellyt ohimennen 500m 1.20 - eikä tietenkään oikein kulkenut, mutta onhan tuokin nyt jotakin jota ei aivan tarvitse hävetä.
   Tosin jälleen ollaan suorituskykytasolla, jolla kasi menisi ikäluokan maailman kärkivauhdeilla.
   Uhosyklihän menee tutulla kaavalla siten että nyt taas syntyy toinen toistaan uskomattomampia treenituloksia, kunnes uho menee yli ja sen jälkeen seuraa muutaman viikon hiljaisuus - ja sitten taas mennään!

   Verryttelyvauhtia 4.20? Nojoo, meikällä lähes samanikäisellä papalla tuo on lähinnä vk-lenkkivauhtia enemmänkin, mutta meikä on tavallinen kuolevainen.
   Mutta en epäile tuota vauhtia, kyllä hän sitä varmaan juoksee ja kutsuu verkaksi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Verryttelyvauhtia 4.20? Nojoo, meikällä lähes samanikäisellä papalla tuo on lähinnä vk-lenkkivauhtia enemmänkin, mutta meikä on tavallinen kuolevainen.
   Mutta en epäile tuota vauhtia, kyllä hän sitä varmaan juoksee ja kutsuu verkaksi.

   Joo, varmasti juoksee 4.20 ja sitä voi tietysti kutsua verryttelyksi, voi kutsua verraksi vaikka 3.20 vauhtiakin, koska onhan sekin verryttelyn osa esim. kovavauhtiseen vetoharjoitukseen. Mutta ei esim. KEVYEKSI hölkäksi sitä voi perustellusti hyvin harva juoksija kutsua. Molle ei kuulu heihin.
   Kokonaan oma lukunsa on sitten tuo 1.20/ 500m, ikäänkuin jonkinlaisena ohimennen vedettyä kipaisuna. Se on hänelle nähtyjen, uskottavien treenidatojen perusteella aikalailla maksimivauhtinen veto. Ja oikein hyvä max-vetohan se on 55-ikäiselle miehelle, ei siinä mitään, mutta mikään ohimennen sutaistu veto se ei ole.


 • Hän ei ole nopea ainoastaan juoksussa, vaan Twitterissä kertoo kirjoittavansa yli 100 merkkiä sekunnissa. Suvereeni mies lajissa kuin lajissa.

  • Ylivoimainen maailmanennätysmies tässäkin siis


 • Olisi nyt vaan pysynyt juoksuhommien parissa, se toinen vaihtoehto kun oli arvattavissa ja toteutui. Se eräs ikuisuusprojektinsa eli muistelmien teko arvatenkin sisältää oman lukunsa juoksun saralla saavutetuista tuloksista?Maltan tuskin odottaa sen lukemista, sillä nyt saatavilla olevan muistelmien näytteen perusteella nukahdin kahdeksi päiväksi. Juoksuosuus on takuulla kiinnostavampi.

  • mollen muistelmille kävi kuten juoksuharrastelulle - kaikki uho ja tekeminen päättyi pitkäjänteisyyden täydelliseen puutteeseen. mollella on pitkäjänteisyyttä vain vihakirjoitteluun ja ihmisten maalittamiseen.

   Ja kukapa viitsisi oikeasti lukea jotain mollen pitkäveteistä jaarittelua muistelmina. :D


  • Anonyymi kirjoitti:

   mollen muistelmille kävi kuten juoksuharrastelulle - kaikki uho ja tekeminen päättyi pitkäjänteisyyden täydelliseen puutteeseen. mollella on pitkäjänteisyyttä vain vihakirjoitteluun ja ihmisten maalittamiseen.

   Ja kukapa viitsisi oikeasti lukea jotain mollen pitkäveteistä jaarittelua muistelmina. :D

   Blogi- ja muut vastaavat pitkät kirjoituksensa ovat kyllä raskasta luettavaa, niin sisällön kuin yleisen luettavuuden kannalta. Liekö teologisen koulutuksen perisynti, että 99% tekstistä on silkkaa täytettä ja varsinainen asiaosuus se 1% ?
   Oikeissa töissä vastaavalla metodilla käy huonosti.


 • Pitkästä aikaa juoksutwiittejä. Hamstringeily jatkuu kolmatta kuukautta. Milloin mies ymmärtää mennä hierojalla tai fyssarille? Luen juuri Samuli Vasalan kirjaa ja siinä mainittiin että treenimetodit on päin hiittä, jos ei pysty muutamaa viikkoa pitempään terveenä treenaamaan. Arvatkaa kuka tuli lukiessa mieleen?

  Hoitamattomasta ongelmasta huolimatta 400 metrin vika veto kevyesti 1:10. Tältä(kään) osin ei siis muutoksia ;)

  • Joo, ei muutoksia. Paikat on rikki, mutta silti vedellään ohimennen ikäluokkaan nähden maailmanluokan vauhdeilla meille muille malliksi, ettei pääse totuus unohtumaan siitä että Molle on ikäluokan kruunaamaton kuningas.
   Sen verran kyllä näytti olevan uuttakin ilmassa että ilmeisesti Mollen metodit alkavat tehoamaan myös Jyryssä, koska siellähän näyttää lähes jokainen kymmenvuotias lapsi olevan ikäänsä nähden hämmästyttävän kovalla tasolla vähän lajissa kuin lajissa!
   Höpisisi omia höpinöitään miten huvittaa, mutta jättäisi nyt sentään Jyryn treeneissä käyvät lapset höpinöidensä ulkopuolelle!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Joo, ei muutoksia. Paikat on rikki, mutta silti vedellään ohimennen ikäluokkaan nähden maailmanluokan vauhdeilla meille muille malliksi, ettei pääse totuus unohtumaan siitä että Molle on ikäluokan kruunaamaton kuningas.
   Sen verran kyllä näytti olevan uuttakin ilmassa että ilmeisesti Mollen metodit alkavat tehoamaan myös Jyryssä, koska siellähän näyttää lähes jokainen kymmenvuotias lapsi olevan ikäänsä nähden hämmästyttävän kovalla tasolla vähän lajissa kuin lajissa!
   Höpisisi omia höpinöitään miten huvittaa, mutta jättäisi nyt sentään Jyryn treeneissä käyvät lapset höpinöidensä ulkopuolelle!

   Molarin treenimetodit saattavat tuottaa kovia tuloksia vaikka noille junnuille. Onkohan nyt ihan järkevää vetää kovia treenejä usein junnuille? Ettei mene liiallisuuksiin, kun kaikilla ei varmaan ole kovaa liikunnallista taustaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Joo, ei muutoksia. Paikat on rikki, mutta silti vedellään ohimennen ikäluokkaan nähden maailmanluokan vauhdeilla meille muille malliksi, ettei pääse totuus unohtumaan siitä että Molle on ikäluokan kruunaamaton kuningas.
   Sen verran kyllä näytti olevan uuttakin ilmassa että ilmeisesti Mollen metodit alkavat tehoamaan myös Jyryssä, koska siellähän näyttää lähes jokainen kymmenvuotias lapsi olevan ikäänsä nähden hämmästyttävän kovalla tasolla vähän lajissa kuin lajissa!
   Höpisisi omia höpinöitään miten huvittaa, mutta jättäisi nyt sentään Jyryn treeneissä käyvät lapset höpinöidensä ulkopuolelle!

   Pahimmiltaan sieltä tulee kokonainen porukka kertoilemaan verkossa huimia treenejä ja tuloksia ja välttelemään kilpailemista. Tärkeintä kuitenkin on se, että muistaa jättää poliittiset mölinät tuolla mahaansa


  • Anonyymi kirjoitti:

   Pahimmiltaan sieltä tulee kokonainen porukka kertoilemaan verkossa huimia treenejä ja tuloksia ja välttelemään kilpailemista. Tärkeintä kuitenkin on se, että muistaa jättää poliittiset mölinät tuolla mahaansa

   Kyllä! Toivottavasti jää politiikka jne. jutut ja asenteet kokonaan paitsioon lasten ja nuorten ohjaukseen liittyen.
   Yhtä tärkeänä näkisin myös sen ettei kaverin, ilmeisen nurinkurinen ja varsin vinoutunut asenne kilpailemiseen, muihin urheilua harrastaviin ja urheiluun yleensä siirry lapsille ja nuorille urheilun harrastajille.
   Jutut pitkältä ajalta kuitenkin kertovat avoimen vähättelevästä ja jopa halveksivasta asenteesta muita urheilua harrastavia kohtaan. Erityisen vinoutunut tämä asenne on hänen häntä itseään huonompitasoisina pitämiään urheilijoita kohtaan.
   Tällainen asenne sotii oikeastaan kaikkea tervettä, urheiluun liittyvää arvomaailmaa vastaan.
   Pidän erikoisena että moista arvomaailmaa julkisesti viljelevä ylipäätään voi urheiluseuratoiminnan puitteissa osallistua nuorten ja lasten ohjaamiseen.


 • Jaahas, vastaus tuli twitteriin nopeasti.

  Itä-Helsingin Hierojakoulu, 30 min 18 e. Se on tietysti omissa käsissä, mihin rahansa priorisoi, mutta luulisi terveyden olevan ensisijainen asia. Etenkin kun tuo 18 e on vähemmän kuin yksi terveyskeskusmaksu tai yksi Kela-korvattu fyssarikäynti.

  Takareiden ja kankun alueen kivut ovat vakiokamaa juoksuhommissa, niiden hoitamatta jättäminen on silkkaa typeryyttä tai laiskuutta. Turha siis voivotella, jos jo kaksi käyntikertaa uhrasi erään pelkkää mielipahaa aiheuttaneen kirjan hankintaan.

 • Jokainen on oman treenimetodinsa paras mannekiini.
  Otsikon henkilön tiedossa oleva, kisa- ja terveyshistoriansa julkinen osuus kertoo oleellisen siitä. Toivon todellakin hartaasti, että osuutensa valmennuksessa on pienin mahdollinen. Kannustan silti siihen, sillä se aika on aina pois muusta ikäiselleen epäsopivasta toiminnasta. Twitter osoittaa, että valmennuksiin käytetty aika on aivan liian pieni.

 • Nyt Molarin kaverit on perustaneet toimitsijaliiton, joka jakaa lehdistökortteja niille, jotka eivät virallisia teitä niitä ole saaneet. Nyt sitten vissiin voidaan saada lukea "virallisten" toimittajien tekemiä juttuja Molarin ihmeteoista urheilun saralla. Kätevää ja luotettavaa.

  • Onko kilpailu tulossa?


  • Tekeillä on tietojen mukaan myös Sananvapausneuvosto, asialla samat mollen kaverit, mutta ehkä mollekin kutsutaan mukaan Sananvapausneuvostoon? molle voisi sitten antaa merkittäviäkin lausuntoja sekä jopa tuomioita väärin raportoiduista asioista ja uutisista.

   Mahdollisesti molle voisi vierailla Donbassissa Sananvapausneuvoston edustajana?

   Vaikea välillä lukea nauramatta janttereitten toilailuja.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tekeillä on tietojen mukaan myös Sananvapausneuvosto, asialla samat mollen kaverit, mutta ehkä mollekin kutsutaan mukaan Sananvapausneuvostoon? molle voisi sitten antaa merkittäviäkin lausuntoja sekä jopa tuomioita väärin raportoiduista asioista ja uutisista.

   Mahdollisesti molle voisi vierailla Donbassissa Sananvapausneuvoston edustajana?

   Vaikea välillä lukea nauramatta janttereitten toilailuja.

   Tiedä itkisikö vaiko nauraisiko. Valtavan määrän aikaa ja energiaa ovat valmiit käyttämään yhden toimittajan vainoamiseen ja muuhun Kremlin hyväksi uskomaansa puuhasteluun. Käyttäisi Molari senkin ajan vaikka urheiluun


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tekeillä on tietojen mukaan myös Sananvapausneuvosto, asialla samat mollen kaverit, mutta ehkä mollekin kutsutaan mukaan Sananvapausneuvostoon? molle voisi sitten antaa merkittäviäkin lausuntoja sekä jopa tuomioita väärin raportoiduista asioista ja uutisista.

   Mahdollisesti molle voisi vierailla Donbassissa Sananvapausneuvoston edustajana?

   Vaikea välillä lukea nauramatta janttereitten toilailuja.

   Toikin oli alunperin "Sananpausneuvosto", kunnes saivat vinkin joltakin lukutaitoiselta. Taisivat olla niin huispauksen lumoissa, mutta mitäs pienistä


 • Neljäs viikko omaa PK-kautta juostuna. Eilen juoksin viikon pitkän lenkin (20 km) ja siinä muistelin samalla, että Mollenhan piti joka viikonloppu juosta vastaava ja (mies)kaveriakin siihen kaipaili. Samoin se kävelyprojekti +2000 km vuoden loppuun mennessä oli tulilla, mutta hyytyi ekalle viikolle. Laskujeni mukaan pitkisten saldo on edelleen nolla. Missähän vaiheessa alkaa puheet SM-mitaleista 2020?

  Käyttäisi nyt hyvä mies todellakin aikansa johonkin hyödylliseen, mutta ei malta olla pois kämyskenen touhuista. Ja mikä on hyöty? Ihmiset naureskelee pitkin nettiä mitä ihmeellisimmillä forumeilla Suomi24:stä piffille ja erinäisisissä blogeissa maailman tappiin saakka. Mikä ihmeen masokisti ihmisen pitää olla, kun on tasan varmaa, että ajamansa asiat eivät (luojan kiitos!) koskaan toteudu ja lopputulos on vain totaalinen kasvojen menetys.

  Toimittajaliitto oli loppuvuoden paras huono vitsi. Hommaa pyörittää maasta paennut ja toinen, kavalluksesta tuomion saanut. Varsinainen "dynamic duo" puikoissa. Uskottavuus on -100000000.

 • Molari ja Reformistudion salaliittoteoreetikot - yhteistyössä löytyy varmaan pian selitys SE-kokeen pilanneille mummoille ja kipeytyville jaloille. Natoon jotenkin varmasti liittyy. Tai Jessikkaan. Todennäköisimmin molempiin yhdessä.

  • Reformin toinen jehu on harrastellut suunnistusta aikanaan, mutta juoksijaksi ei hänestä enää taida alla. Ollut pääosin seuran 2. tai 3. joukkuueessa Jukolan kisoissa. Juossut kuitenkin paljon enemmän oikeita kisoja kuin Molle.

   Reformin "uutislähetysten" perusteella aika tuntuu menevän nykyään pääsääntöisesti taiteilijaelämän paheiden kanssa. Toimittelijakaverinsa 50-vuotispäivän synttärilähetys oli koomisuuden huippu oksenteluineen ja känni-itkuineen. Lasten perässä lentokentällä juokseminen oli sitten täydellinen rimanalitus. Kuvottavaa touhua.

   Siinä meillä oiva viiteryhmä isämmmaallisia, varsinaisia esikuvia Suomen kansalle. Tuntuvat olevan järjestään työelämän pudokkeja, sarjaepäonnistujia ja vastarannankiiskiä, joilla tämän tästä hankaluuksia yhteiskunnan kanssa. Yhdistävänä tekijänä vielä viranomaisten pommitus erilaisilla tutkintapyynnöillä. Sen lisäksi, että nostavat yhteiskunnan tukia, tulevat kalliiksi kuormittamalla viranomaisia tuollaisella kiusanteolla. Ja mikä on lopputulos, jälleen kerran voi vaan todeta että ura, maine ja koko elämä päin hiittää omien toimien takia. Kerrassaan järjetöntä touhua.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Reformin toinen jehu on harrastellut suunnistusta aikanaan, mutta juoksijaksi ei hänestä enää taida alla. Ollut pääosin seuran 2. tai 3. joukkuueessa Jukolan kisoissa. Juossut kuitenkin paljon enemmän oikeita kisoja kuin Molle.

   Reformin "uutislähetysten" perusteella aika tuntuu menevän nykyään pääsääntöisesti taiteilijaelämän paheiden kanssa. Toimittelijakaverinsa 50-vuotispäivän synttärilähetys oli koomisuuden huippu oksenteluineen ja känni-itkuineen. Lasten perässä lentokentällä juokseminen oli sitten täydellinen rimanalitus. Kuvottavaa touhua.

   Siinä meillä oiva viiteryhmä isämmmaallisia, varsinaisia esikuvia Suomen kansalle. Tuntuvat olevan järjestään työelämän pudokkeja, sarjaepäonnistujia ja vastarannankiiskiä, joilla tämän tästä hankaluuksia yhteiskunnan kanssa. Yhdistävänä tekijänä vielä viranomaisten pommitus erilaisilla tutkintapyynnöillä. Sen lisäksi, että nostavat yhteiskunnan tukia, tulevat kalliiksi kuormittamalla viranomaisia tuollaisella kiusanteolla. Ja mikä on lopputulos, jälleen kerran voi vaan todeta että ura, maine ja koko elämä päin hiittää omien toimien takia. Kerrassaan järjetöntä touhua.

   Liioittelu heillä myös Molarilaista.


 • Taas taitaa olla se aika, kun pastori Molarihausenin juttuja saamme alkaa lukea. Alkuun heti (ainoastaan) 4 tuntia kuntopyörällä, maksimivastuksella tietty.

  Nyt on sitten työntekokin lopetettu. Ei enää haittaa webbikirjoittelua ja harjoittelusta kuvittelemista.

 • Uuden vuoden 2020 leikkimielinen veikkaus:
  (1) Mihinkä kilpailuun Molari kaavaileen ensiksi osallistuvansa?
  (2) Mikä on ilmoitettu syy siihen, ettei osallistunutkaan?
  (3) Minkä matkan maailmanennätyksen hän kertoo seuraavaksi rikkovansa?
  (4) Mikä on ilmoitettu syy siihen, ettei rikkonutkaan?

  • Ei enää ilmoita osallistuvansa kisoihin. Sen verran nolosti on useampana peräkkäisenä vuotena se uho päättynyt läpinäkyviin ja huonoihin selittelyihin.
   Sensijaan veikkaan käyvän näin:
   Seuraa useita treenejä ja testijuoksuja joissa juostaan jo tutulla tavalla ikäluokan maailman parhaiden vauhteja, tietenkin "helposti hölkäten" ja lähes kaikilla mahdollisilla matkoilla, ja höystettynä vaatimattomuutta täydellisesti epäonnistuen tavoittelevalla pappakuntoilija-jorinalla. Tietenkään yhtäkään näistä treeneistä ja testijuoksuista ei minkäänlaista uskottavaa dataa tai muuta näyttöä ikinä mihinkään tule.
   Jossakin vaiheessa kevättalvea jutut yltyvät niin ylilyöviksi että siitä seuraa hetkellinen hiljaisuus.......kunnes kierros alkaa alusta.
   Tämä on veikkaukseni.


  • Veikkaan ihan toisenlaista. Tuloksia epäilevät, mukaan lukien Suomen urheiluliitto (vai mikä elin sitten ennätyksiä ylläpitää) haastetaan lukuisia kertoja oikeuteen vainosta ja syrjinnästä. Meidän kaikkien pitäisi vaan uskoa, kun pappismies kertoo juosseensa ME:n. Jos oikeusjutut eivät johda mihinkään, varmaan perustavat kilpailevan "Suomen oikea urheiluliitto" joka sitten voi Molarille myöntää kaikkien matkojen SE:t.

   Tai sitten jotain aivan muuta. Varmaa on vaan se, ettei kilpailemaan tule


 • Laitetaanpas riviä sisään:

  (1) Mihinkä kilpailuun Molari kaavailee ensiksi osallistuvansa?
  - SM maastot

  (2) Mikä on ilmoitettu syy siihen, ettei osallistunutkaan?
  - lemmikkimarsun esinahan tulehdus (polpon ja Naton salaoperaatio)

  (3) Minkä matkan maailmanennätyksen hän kertoo seuraavaksi rikkovansa?
  - kaikkien matkojen, miksi tyytyä voittajana vähempään.

  (4) Mikä on ilmoitettu syy siihen, ettei rikkonutkaan?
  - penikat, Mortonin neurooma, lonkan limapussin tulehdus, juoksijan polvi, akillesjänteen tulehdus, luupiikki, huonot kesärenkaat ja yleinen sekavuus

  • molle on ryhtynyt nyt kirjallisiin töihin ja kertoo kirjoittavansa kirjan. Ilmeisesti blogitekstit kootaan yhteen ja kas - siinähän on kirja.

   Kirja ilmestyy vain verkossa eikä sitä jaarittelua kukaan jaksa lukea. Kirjassa nimetään koko joukko väärinajattelijoita.


  • Anonyymi kirjoitti:

   molle on ryhtynyt nyt kirjallisiin töihin ja kertoo kirjoittavansa kirjan. Ilmeisesti blogitekstit kootaan yhteen ja kas - siinähän on kirja.

   Kirja ilmestyy vain verkossa eikä sitä jaarittelua kukaan jaksa lukea. Kirjassa nimetään koko joukko väärinajattelijoita.

   Mutta nyt tämä tulevaisuuden veteraanilupaus ei ilmeisesti enää käy töissä, joten pystyy oikeasti treenaamaan tehokkaasti. Eli nyt olisi mahdollisuudet olemassa niille kovien lupausten lunastamiselle, kun järki pysyy treeneissä mukana. Olisi kiva havaita, että ukko tulee johonkin kisaan, eli eiköhän kannusteta miestä kisaamaan, vaikka ihan pappakuntoilumielessä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mutta nyt tämä tulevaisuuden veteraanilupaus ei ilmeisesti enää käy töissä, joten pystyy oikeasti treenaamaan tehokkaasti. Eli nyt olisi mahdollisuudet olemassa niille kovien lupausten lunastamiselle, kun järki pysyy treeneissä mukana. Olisi kiva havaita, että ukko tulee johonkin kisaan, eli eiköhän kannusteta miestä kisaamaan, vaikka ihan pappakuntoilumielessä.

   mollea ei tulla koskaan näkemään yhdessäkään kilpailussa, se jos mikä on täysin varmaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   mollea ei tulla koskaan näkemään yhdessäkään kilpailussa, se jos mikä on täysin varmaa.

   Tuo on totta. Mies on puhunut itsensä niin pussiin ja uhonnut voitoilla, että jokin sija +10 olisi sillä itsetunnolla varustetulle juoksijalle lopettamisen paikka. SE- ja ME-miehet on varustettu aivan toisenlaisilla henkisellä kapasiteetillä ja sisulla.

   Tuossa Haikkolan kirjassa nimenomaan painotettiin mestarijuoksijoiden osalta pääkopan kestävyyttä, henkistä voimaa ja päättäväisyyttä ja Virenillä se oli raudanluja. On sellaisia pappakuntoilijoissakin, ne ovat niitä jotka juoksevat vuodesta toiseen, vaikka tulokset ei enää parane. Silloin fokus asetetaan vaan hieman toisin, mutta kisaamista ei lopeteta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mutta nyt tämä tulevaisuuden veteraanilupaus ei ilmeisesti enää käy töissä, joten pystyy oikeasti treenaamaan tehokkaasti. Eli nyt olisi mahdollisuudet olemassa niille kovien lupausten lunastamiselle, kun järki pysyy treeneissä mukana. Olisi kiva havaita, että ukko tulee johonkin kisaan, eli eiköhän kannusteta miestä kisaamaan, vaikka ihan pappakuntoilumielessä.

   Olisi hienoa hurjan uhon ja muiden halveksunnan jälkeen nähdä oikeasti minkä tasoinen juoksija hän on.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olisi hienoa hurjan uhon ja muiden halveksunnan jälkeen nähdä oikeasti minkä tasoinen juoksija hän on.

   Aika helppo se on arvioida, vaikka koittaa salailla todellisia lenkkien aikoja ja matkoja.

   Noilla treenimetodeilla ja pelkkää lyhyttä vetoa sahaamalla korkeintaan keskinkertainen jollain 50-200 metrin matkoilla. Ja nyt kun ei ole niitä ihmetreenejään juossut aikoihin, se vähäkin nopeus on poissa.

   Pitkillä matkoilla ei mitään jakoa konkareille, sillä jotain kuntopyörää parvekkeella sotkemalla ei voi korvata useampaa tuhatta puuttuvaa kilometriä PK-juoksua. Fillaroimalla ei totu iskutukseen eikö aktivoidu todellakaan samat lihakset kuin juoksemisessa eli oikeassa lajitreenissä. Ja koska kriittiset ja välttämättömät PK-pohjat puuttuu, ei ole mahdollisuutta rakentaa siihen vauhtikestoakaan päälle. Ihmisfysiikan lainalaisuuksia ei pysty Molarikaan rikkomaan, vaikka kuinka haluaisi. Jos joku väittää muuta, trollaa tai ei tiedä juoksemisesta ja juoksuvalmennuksesta hevonkukkua.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Aika helppo se on arvioida, vaikka koittaa salailla todellisia lenkkien aikoja ja matkoja.

   Noilla treenimetodeilla ja pelkkää lyhyttä vetoa sahaamalla korkeintaan keskinkertainen jollain 50-200 metrin matkoilla. Ja nyt kun ei ole niitä ihmetreenejään juossut aikoihin, se vähäkin nopeus on poissa.

   Pitkillä matkoilla ei mitään jakoa konkareille, sillä jotain kuntopyörää parvekkeella sotkemalla ei voi korvata useampaa tuhatta puuttuvaa kilometriä PK-juoksua. Fillaroimalla ei totu iskutukseen eikö aktivoidu todellakaan samat lihakset kuin juoksemisessa eli oikeassa lajitreenissä. Ja koska kriittiset ja välttämättömät PK-pohjat puuttuu, ei ole mahdollisuutta rakentaa siihen vauhtikestoakaan päälle. Ihmisfysiikan lainalaisuuksia ei pysty Molarikaan rikkomaan, vaikka kuinka haluaisi. Jos joku väittää muuta, trollaa tai ei tiedä juoksemisesta ja juoksuvalmennuksesta hevonkukkua.

   Samoin näen tämän asian. Lyhyillä matkoilla aina kasiin saakka kaveri voi olla jopa kansallisella tasolla ikäluokassaan keskitason menijä, jopa ehkä hieman keskitasoa parempi, onhan hän kuitenkin treeneissään jatkuvasti painellut kasilla ME:n tuntumaan ja välillä sen allekin.
   Tonnivitoselle ei enää paukku riitä ja kun mennään siitä pidemmille matkoille niin tuskin on juuri minkäänlaisia mahdollisuuksia kilpailuissa ikäluokassaan menestyä. Jossakin 10km hölkässä voi sijoituksen puolesta tulla näennäisen kohtalainen tulos, jos kisaavia juoksijoita ei ole sattunut paikalle.
   Eli kyllä se suorituskyky tosiasiassa on ihan sitä mitä mies sanookin: pappakuntoilijan tasoa. Tosin hänen määrittelemänään se tarkoittaa ikäluokan maailmanhuippua, mutta yleisemmin hyväksytyn määritelmän mukaan kuntoilijatasoahan hän on.
   Siinä tosin ei ole mitään hävettävää, saati naureskeltavaa. Jokainen 55v ihminen joka kuntoilee ansaitsee hatunnoston.
   Yliampuvaa uhoa sensijaan voi kritisoidakin hiukan.


 • Tuo oma urheiluliitto onkin rautainen idea. Liiton nimi on tietenkin "Kansallismiälinen Urheilu Liitto" eli KUL.

  KUL:lin kisoihin saa osallistua vain Toimittajaliiton hyväksymät urheilijat eli arvatkaapas kuka tulee olemaan ensimmäinen 800 m:n KUL:lin suomenmestari?

  • Ja dosentti painattaa vahvalla kokemuksellaan mitalit kisoihin.


 • Nyt on sitten hamstring-solmut saatu auki. Ja taas voi koittaa jotain idioottimaista tapaa treenata, jotta saa kropan rikki jollain tavalla.

  • Mieshierojan kosketuksen pelko on näköjään voitettu. Hajoaahan ne paikat taas, kun laiminlyödään peruskestävyyden hankkiminen. Melkoisen älytöntä uhrata useita viikkoja johonkin jumin kanssa kärvistelyyn, kun kaikki perinteiset hoitokonstit oli kokeilematta. Seuraava hierojakäynti lienee sitten vasta kun ei taas pääse juoksemaan ollenkaan.


 • Molle is back in business. Kevyellä alulla, totta kai, eli helppoa hölkkää 30 km. Paitsi ettei se onnistu, kun paikat on revitetty aiemmin rikki treenillä, jossa ei ole päätä eikä häntää eikä en seurauksena paikat kestä. Onpa yllätys. Painoa tullut +10 kiloa, jos olisi nainen, epäilisin raskautta.

  • mistä mollen blogi löytyy? Minulla aamut sujuvat rattoisasti jodlaajan blogin parissa, mutta ei ole joka aamu uutta tarinaa siellä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   mistä mollen blogi löytyy? Minulla aamut sujuvat rattoisasti jodlaajan blogin parissa, mutta ei ole joka aamu uutta tarinaa siellä.

   Twitterissä. Blogiaan ei kannata klikkailla.


 • Maksimivastuksella kuntopyörällä 2-3h treenejä = kuntopyörä on rikki.
  Sen mitä olen laadultaan edes keskinkertaisiin kuntopyöriin tutustunut niin ehjällä sellaisella ei yksikään juoksija maailmassa polje 2-3h treenejä maksimivastuksella, ei yksikään!
  Tietysti tämä kyseinen ikäveikko tuntuu muutenkin tekevän treeneissään juttuja joihin maailmassa vain muutama ihminen, jos hekään.
  Siitä huolimatta: herran kuntopyörä on joko rikki tai sitten hän vain valehtelee.

  • Voi teitä epäileviä tuomaita. Voi tuota epäuskon määrää, ei mitään rajaa.


  • Miksi pitäisi polkea maksimi vastuksella? Jumittaa jalat, hölkkä ei suju. Kevyempi vastus, korkea kadenssi oikea kuuri.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miksi pitäisi polkea maksimi vastuksella? Jumittaa jalat, hölkkä ei suju. Kevyempi vastus, korkea kadenssi oikea kuuri.

   Joskus jonkun videoleikkeen näistä kuntopyöräilyistä katsoin. Kadenssi/ poljinrytmi oli siinä kuitenkin ihan kelvollinen. Tästä päästäänkin sitten taas siihen että maksimivastuksella, sellaisella poljinrytmillä ei polje 3h treeniä yksikään juoksija vaikka haluaisi (tosin tuskin edes haluaisi, koska siinä ei olisi mitään järkeä). Noihin suorituksiin kuntopyörällä pystyy vain joku Lance Armstrongin kaltainen yksilö tai Molle. Tai sitten kuntopyörä on yksinkertaisesti rikki. Todennäköisimmin kyse on kuitenkin siitä että kaveri tapansa mukaan liioittelee totaalisen yliampuvasti.
   Minä veikkaan vahvasti viimeistä vaihtoehtoa, kuten luultavasti kaikki muutkin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Joskus jonkun videoleikkeen näistä kuntopyöräilyistä katsoin. Kadenssi/ poljinrytmi oli siinä kuitenkin ihan kelvollinen. Tästä päästäänkin sitten taas siihen että maksimivastuksella, sellaisella poljinrytmillä ei polje 3h treeniä yksikään juoksija vaikka haluaisi (tosin tuskin edes haluaisi, koska siinä ei olisi mitään järkeä). Noihin suorituksiin kuntopyörällä pystyy vain joku Lance Armstrongin kaltainen yksilö tai Molle. Tai sitten kuntopyörä on yksinkertaisesti rikki. Todennäköisimmin kyse on kuitenkin siitä että kaveri tapansa mukaan liioittelee totaalisen yliampuvasti.
   Minä veikkaan vahvasti viimeistä vaihtoehtoa, kuten luultavasti kaikki muutkin.

   mollella on nyt painoliivikausi, eli kymppikilon painoliivillä ja viiden kilon repulla painetaan menemään 30 kilometriä päivässä. Päälle parin tunnin kuntopyöräilyt kuntopyörän maksimivastuksella ja lisäksi vielä halliharjoittelut ja junioreitten harjoitusten vetäminen.

   Ettekö te vähäuskoiset näe millainen maailmanluokan supermies on kysymyksessä?


  • Anonyymi kirjoitti:

   mollella on nyt painoliivikausi, eli kymppikilon painoliivillä ja viiden kilon repulla painetaan menemään 30 kilometriä päivässä. Päälle parin tunnin kuntopyöräilyt kuntopyörän maksimivastuksella ja lisäksi vielä halliharjoittelut ja junioreitten harjoitusten vetäminen.

   Ettekö te vähäuskoiset näe millainen maailmanluokan supermies on kysymyksessä?

   Joo nähdään. Paikat hajosi jo, viikon kesti treeniä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   mollella on nyt painoliivikausi, eli kymppikilon painoliivillä ja viiden kilon repulla painetaan menemään 30 kilometriä päivässä. Päälle parin tunnin kuntopyöräilyt kuntopyörän maksimivastuksella ja lisäksi vielä halliharjoittelut ja junioreitten harjoitusten vetäminen.

   Ettekö te vähäuskoiset näe millainen maailmanluokan supermies on kysymyksessä?

   On se poikkeuksellinen kyky. Harmi ettei nuorena miehenä kilpaillut kunnolla kuin sen kerran, tuollainen mies olisi pitänyt nostaa kunnon valmennukseen. Koko maailmasta ei löydy kuin muutama vastaava luontaisilta ominaisuuksiltaan


  • Anonyymi kirjoitti:

   On se poikkeuksellinen kyky. Harmi ettei nuorena miehenä kilpaillut kunnolla kuin sen kerran, tuollainen mies olisi pitänyt nostaa kunnon valmennukseen. Koko maailmasta ei löydy kuin muutama vastaava luontaisilta ominaisuuksiltaan

   Mollella on sentään jo maailmanennätykset pappisuran lyhyydessä sekä kesken jääneissä harjoituskausissa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   On se poikkeuksellinen kyky. Harmi ettei nuorena miehenä kilpaillut kunnolla kuin sen kerran, tuollainen mies olisi pitänyt nostaa kunnon valmennukseen. Koko maailmasta ei löydy kuin muutama vastaava luontaisilta ominaisuuksiltaan

   Eikös hän silloin niissä joissain junioreiden SM-kisoissa ollut aivan ylivoimainen? Siitähän on tuloksetkin joku kaivanut. Sitten on niitä paikallisia kilpailuja, joissa on kertonut olleensa vieläkin ylivoimaisempi


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eikös hän silloin niissä joissain junioreiden SM-kisoissa ollut aivan ylivoimainen? Siitähän on tuloksetkin joku kaivanut. Sitten on niitä paikallisia kilpailuja, joissa on kertonut olleensa vieläkin ylivoimaisempi

   Molle oli hiekkalaatikon nopein hiekkakakkujen tekijä ja nuorena hiihti mm. Suomen ympäri tunnissa ja kävi vielä paluumatkalla kauppaostoksilla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eikös hän silloin niissä joissain junioreiden SM-kisoissa ollut aivan ylivoimainen? Siitähän on tuloksetkin joku kaivanut. Sitten on niitä paikallisia kilpailuja, joissa on kertonut olleensa vieläkin ylivoimaisempi

   Ai Juha Molari oli huima juniorilahjakkuus ja Suomen mestari, tämä onkin uutta, luulin, ettei hänellä ollut SM-meriittejä.
   Missä ikäsarjassa?
   Joskus hän taisi kertoa, että 15 ikävuoden jälkeen on kymppi mennyt aina alle 40 minuutin, jos näin on, niin lahjakkuutta se vaatii, koska mies kirkkoherrana ei ilmeisesti juurikaan treenannut.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eikös hän silloin niissä joissain junioreiden SM-kisoissa ollut aivan ylivoimainen? Siitähän on tuloksetkin joku kaivanut. Sitten on niitä paikallisia kilpailuja, joissa on kertonut olleensa vieläkin ylivoimaisempi

   Ai Juha Molari oli huima juniorilahjakkuus ja Suomen mestari, tämä onkin uutta, luulin, ettei hänellä ollut SM-meriittejä.
   Missä ikäsarjassa?
   Joskus hän taisi kertoa, että 15 ikävuoden jälkeen on kymppi mennyt aina alle 40 minuutin, jos näin on, niin lahjakkuutta se vaatii, koska mies kirkkoherrana ei ilmeisesti juurikaan treenannut.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ai Juha Molari oli huima juniorilahjakkuus ja Suomen mestari, tämä onkin uutta, luulin, ettei hänellä ollut SM-meriittejä.
   Missä ikäsarjassa?
   Joskus hän taisi kertoa, että 15 ikävuoden jälkeen on kymppi mennyt aina alle 40 minuutin, jos näin on, niin lahjakkuutta se vaatii, koska mies kirkkoherrana ei ilmeisesti juurikaan treenannut.

   Onhan se raportoimansa perusteella itsestään selvää, että ihan eri planeetalta on kuin muut ja SM-mitaleita on kahmalokaupoin. Vaatimattomana vaan kertoilee paikallisista juoksu- ja hiihtokilpailuista.


 • Tässä tapauksessa voisi pitää itseään ihan luvan kanssa aika uunona, jos niistä treenijutuista uskoisi edes kymmenesosan. Samaa huuhaata vuodesta toiseen, tämä on niin nähty ja samalla niiiiiin vanha, kulunut vitsi.

  • Tämä pitää paikkansa. Itsekin luulin aluksi että tämä on joku uusi vitsi tämä "huippulahjakkuus". Hyvin nopealla googlauksella kuitenkin selvisi että samat laulut ovat kaverilla soineen ainakin noin kymmenen vuoden ajan, nyt puhun siis vain juoksuhöpinöistä.
   Lienee kyllä jonkin sortin ennätys sekin, että jaksaa 10 vuotta mölytä täysin epärealistisia treenijuttuja julkisesti.


 • Molle on näköjään saanut pystytettyä sensuurin tännekin. 48 poistettua viestiä. Ihan kuin Neuvostoliitossa konsanaan. Mollen paratiisissa.

  • Yllättävää, että toinen ketju, jossa oli spekulaatiota Juha Molarin treeneistä vuonna 2020 on poistettu. Mitä tästä opimme?

   No, on väärin epäillä ihmistä valehtelusta. Jos joku nimeltä mainitsematon kertoo, että 15 km matolla 3.45-vauhdilla on naurettavan kevyttä hölkkää, niin se on naurettavan kevyttä hölkkää, vaikkei kyseinen henkilö olisi vuosikausiin juossut kilpaa eikä todistetusti missään tapauksessa tätä vauhtia.

   Samoin, jos joku nimeltä mainitsematon on sitä mieltä, että hän pystyy useilla juoksumatkoilla ikäluokkansa ME-tasoa vastaaviin suorituksiin ilman yhtään todistettua kilpailusuoritusta, hän myös todellakin pystyy siihen ja se on syytä uskoa. Epäily on pahaa ja ilkeämielistä. Meidän tulee vain luottaa henkilön sanaan ja kenties ihailla häntä.

   Toki me tavalliset huonokuntoiset 50 ikävuoden kahta puolen olevat pappakuntoilijat saamme käydä erilaisissa kisoissa, mukaanlukien SAUL:n SM-kisat, mutta on syytä muistaa, että oikeasti meidän tuloksemme ovat parhaimmillaankin hyvin vaatimattomia. On syytä muistaa, että on olemassa ylivoimainen juoksija, joka ei viitsi kisoihin osallistua ellei ole aivan varma, että alittaa voimassa olevat ME:t. Kuitenkin tämä henkilö puolikuntoisenakin pystyisi suorituksiin, jotka laittaisivat kaikki muut häpeään.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Yllättävää, että toinen ketju, jossa oli spekulaatiota Juha Molarin treeneistä vuonna 2020 on poistettu. Mitä tästä opimme?

   No, on väärin epäillä ihmistä valehtelusta. Jos joku nimeltä mainitsematon kertoo, että 15 km matolla 3.45-vauhdilla on naurettavan kevyttä hölkkää, niin se on naurettavan kevyttä hölkkää, vaikkei kyseinen henkilö olisi vuosikausiin juossut kilpaa eikä todistetusti missään tapauksessa tätä vauhtia.

   Samoin, jos joku nimeltä mainitsematon on sitä mieltä, että hän pystyy useilla juoksumatkoilla ikäluokkansa ME-tasoa vastaaviin suorituksiin ilman yhtään todistettua kilpailusuoritusta, hän myös todellakin pystyy siihen ja se on syytä uskoa. Epäily on pahaa ja ilkeämielistä. Meidän tulee vain luottaa henkilön sanaan ja kenties ihailla häntä.

   Toki me tavalliset huonokuntoiset 50 ikävuoden kahta puolen olevat pappakuntoilijat saamme käydä erilaisissa kisoissa, mukaanlukien SAUL:n SM-kisat, mutta on syytä muistaa, että oikeasti meidän tuloksemme ovat parhaimmillaankin hyvin vaatimattomia. On syytä muistaa, että on olemassa ylivoimainen juoksija, joka ei viitsi kisoihin osallistua ellei ole aivan varma, että alittaa voimassa olevat ME:t. Kuitenkin tämä henkilö puolikuntoisenakin pystyisi suorituksiin, jotka laittaisivat kaikki muut häpeään.

   jodlaajan juoksuvauheista tuli totuus ilmi,ketju lähti kuin hauki rannasta.sattumaa kaikki palstalla


 • Molarilla ei ole muuta elämässä kuin kämyporukalle puhua pehmoisia juoksemisistaan. Siellä kukaan ei tajua mitään näistä hommista, joten kaikki uppoaa.

  Oikeiden juoksijoiden kisoissa miestä ei ole näkynyt eikä näy, koska me kaikki tiedämme juttujen todenperäisyyden. Sitä ei ole.

  Lapsellista liioittelua, uhoamista ja suoranaista palturin puhumista vuodesta toiseen. Se ei ole aikuisen miehen käytöstä puhumattakaan muusta touhusta. Jotkut eivät vaan kasva koskaan aikuisiksi tai miehisty. Jos on m*naa uhota, on oltava m*naa myös lunastaa puheensa.

  • En nyt tiedä, mies on juoksussa ihan tosissaan. Innostunut ja motivaatio kova. Kai tuolla nyt pärjää?


  • Anonyymi kirjoitti:

   En nyt tiedä, mies on juoksussa ihan tosissaan. Innostunut ja motivaatio kova. Kai tuolla nyt pärjää?

   Kehen vertaat
   Pärjää eläkeläisukoille toki


  • Anonyymi kirjoitti:

   En nyt tiedä, mies on juoksussa ihan tosissaan. Innostunut ja motivaatio kova. Kai tuolla nyt pärjää?

   Kehen vertaat
   Pärjää eläkeläisukoille toki


 • Kyllähän molle isämmmaallisten kiistaton juoksumestari on. Muut ei pysty elopanon tai kovan humalatilan takia edes ottamaan juoksuaskelia.

 • Mollen kommentti alle 30-vuotiaista lapsina perustuu varmaan omaan henkilökohtaiseen kokemukseen. Jotkuthan kun on vielä 55-vuotiaanakin keskenkasvuisia kloppeja. Ei silti pitäisi olettaa, että muiden henkinen kehitys ja kasvaminen mieheksi olisi myös niin hidasta.

  • Onko mahdollista että molle on vihajuoksija? Koska on niin raivoa täynnä ei pysty oikeastaan urheilemaan ollenkaan? Tämä voisi olla yksi syy siihen ettei mollea ole nähty kilparadoilla vaikka puheidensa mukaan olisi maailman ehdotonta kärkeä millä tahansa juoksumatkalla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Onko mahdollista että molle on vihajuoksija? Koska on niin raivoa täynnä ei pysty oikeastaan urheilemaan ollenkaan? Tämä voisi olla yksi syy siihen ettei mollea ole nähty kilparadoilla vaikka puheidensa mukaan olisi maailman ehdotonta kärkeä millä tahansa juoksumatkalla.

   molle herättää niin paljon kateutta piireissä, ettei viiti käydä liikuntamyllyssä rähkimässä numeroliivi päällä silloin kun paikalla kaikki seuraverkkarijantterit


 • Twitterissä taas kommentoidaan. Molle, molle, meillä on kolme aikuista poikaa. Vanhin 30 nuorin 26, jolla jo oma lapsi. En koskaan kutsuisi ketään heistä enää "lapsiksi" siinä mielessä, kuin molle iän ("alle 30 v") mainitsemalla vihjasi. He ovat toki kaikki lapsiani, jälkeläisiäni, mutta "lapsia" he lakkasivat olemasta jo armeija-aikaan.

  • Iät on eri juttu. Juoksu on toinen. Nyt Molari menee maltilla lenkkiä, kevyt on 4.40 kilometrivauhtia twitterin mukaan. Viime viikolla kevyt oli 3.45! Pistää ihmettelemään. Olisiko sitten kova vauhti kevään myötä esim. 3.15?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Iät on eri juttu. Juoksu on toinen. Nyt Molari menee maltilla lenkkiä, kevyt on 4.40 kilometrivauhtia twitterin mukaan. Viime viikolla kevyt oli 3.45! Pistää ihmettelemään. Olisiko sitten kova vauhti kevään myötä esim. 3.15?

   Tuo mies on eri planeetalta kuin muut 55-vuotiaat. Onnistui nuorena lahjakkuutensa kätkemään. Varmaan sydänleikkaus sai lahjakkuuden kukoistamaan myöhemmällä iällä


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tuo mies on eri planeetalta kuin muut 55-vuotiaat. Onnistui nuorena lahjakkuutensa kätkemään. Varmaan sydänleikkaus sai lahjakkuuden kukoistamaan myöhemmällä iällä

   Joo, kun nyt mietitään, että hän kertoo maksimisykkkeen oleva 200 kantturoissa. Ehkä tosiaan Juha Molari on poikkeusyksilö fyysisesti. Silloin uskomattomalta tuntuva vauhti treeneissä asettuukin ihan eri valoon.
   Ehkä mies avaa asiaa Twitterissä?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tuo mies on eri planeetalta kuin muut 55-vuotiaat. Onnistui nuorena lahjakkuutensa kätkemään. Varmaan sydänleikkaus sai lahjakkuuden kukoistamaan myöhemmällä iällä

   Joo, kun nyt mietitään, että hän kertoo maksimisykkkeen oleva 200 kantturoissa. Ehkä tosiaan Juha Molari on poikkeusyksilö fyysisesti. Silloin uskomattomalta tuntuva vauhti treeneissä asettuukin ihan eri valoon.
   Ehkä mies avaa asiaa Twitterissä?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Joo, kun nyt mietitään, että hän kertoo maksimisykkkeen oleva 200 kantturoissa. Ehkä tosiaan Juha Molari on poikkeusyksilö fyysisesti. Silloin uskomattomalta tuntuva vauhti treeneissä asettuukin ihan eri valoon.
   Ehkä mies avaa asiaa Twitterissä?

   Voit kysyä siellä asiasta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Joo, kun nyt mietitään, että hän kertoo maksimisykkkeen oleva 200 kantturoissa. Ehkä tosiaan Juha Molari on poikkeusyksilö fyysisesti. Silloin uskomattomalta tuntuva vauhti treeneissä asettuukin ihan eri valoon.
   Ehkä mies avaa asiaa Twitterissä?

   Toivottavasti avaa, tätä palstaa aktiivisesti kun seuraa.


 • Ennätysmies Molle - huulten heilutusta jo vuodesta 2011.

 • 4:40 sisätiloissa, ei vastatuulta, ei mäkiä eli nollakulmalla matolla on kelle tahansa treenanneelle helppoa juoksua. Tuolla vauhdilla ikämiehet juoksevat hyvinkin maratonin, mutta ulkona Molle korkeintaan puolimaratonin. Juoksumatolla ja kuntopyörällä treenaamalla ei ikäluokan mestaruuksia oteta. Tai jotain tumppivetoja juoksemalla sisätiloissa. Mestaruudet vaativat timantinkovaa kilpailijan luonnetta ja pitkäjänteisyyttä ja Mollella ei niitä ole. Pelkällä lahjakkuudella voitetaan vain kyläkisoja.

  • Kyllähän miehellä on tavoitteita, painokin pitäisi saada reilusti alle 57 kilon, jotta ei olisi 176 senttisenä miehenä ylipainoinen. Jos juoksija on vaikka 56 kg painava ja 176 cm pitkä, tulee painoindeksiksi reilu 18. Juoksu varmaan kulkee kevyesti, herää vain kysymys alipainosta. Tosin onhan huippumaratoonarit noissa samoissa lukemissa, mutta tämän miehen tavoite ei taida olla maraton.


  • Mutta kun hänelle on Twitterin mukaan 3,45/km-vauhtia 15 km helppoa. Matolla toki. En ketään 55:sta, aktiivisesti kilpailevaakaan, tiedä joka noin kuvaisi tuossa vauhdissa noinkin pitkään juoksemista. Aivan ainutlaatuinen kyky väittämänsä mukaan. Kilpailuissa vaaditaan meiltä normaaleilta luonnetta, mutta kertomansa mukaan ei edes synny kilpailua kanssaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mutta kun hänelle on Twitterin mukaan 3,45/km-vauhtia 15 km helppoa. Matolla toki. En ketään 55:sta, aktiivisesti kilpailevaakaan, tiedä joka noin kuvaisi tuossa vauhdissa noinkin pitkään juoksemista. Aivan ainutlaatuinen kyky väittämänsä mukaan. Kilpailuissa vaaditaan meiltä normaaleilta luonnetta, mutta kertomansa mukaan ei edes synny kilpailua kanssaan.

   Kerrohan Juha meille, miksi olet niin kovakuntoinen, kun kerran tätä seuraat. Ei toki salaisia juttuja, mutta esim. miten olet saanut noin kovan vauhtikestävyyden, kun voit juosta mainostamaasi 15 kevýesti 3.45 vauhdilla.
   Olemme kyllä kateellisia.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllähän miehellä on tavoitteita, painokin pitäisi saada reilusti alle 57 kilon, jotta ei olisi 176 senttisenä miehenä ylipainoinen. Jos juoksija on vaikka 56 kg painava ja 176 cm pitkä, tulee painoindeksiksi reilu 18. Juoksu varmaan kulkee kevyesti, herää vain kysymys alipainosta. Tosin onhan huippumaratoonarit noissa samoissa lukemissa, mutta tämän miehen tavoite ei taida olla maraton.

   Selvähän tuo, 57 kg on sopiva paino 176 sennttiselle kuntoilijalle, ei se kyllä vielä mikään kisapaino nyt ole, mutta pappakuntoiluun oikein sopiva vähän pidemmille lenkeille.

   60 kiloa on kyllä mielestäni aika hyvä sekin, mutta on vielä varaa pudottaa jos oikeasti aikoo juoksua harrastaa. Ja kyllä nyt lyhemmillä matkoilla kuten ratakasilla Molari pystyi muistaakseni tuonne 2.10 aikoihin, vai menikö nyt alle vaikka painoa oli jopa päälle 60 kilon.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Selvähän tuo, 57 kg on sopiva paino 176 sennttiselle kuntoilijalle, ei se kyllä vielä mikään kisapaino nyt ole, mutta pappakuntoiluun oikein sopiva vähän pidemmille lenkeille.

   60 kiloa on kyllä mielestäni aika hyvä sekin, mutta on vielä varaa pudottaa jos oikeasti aikoo juoksua harrastaa. Ja kyllä nyt lyhemmillä matkoilla kuten ratakasilla Molari pystyi muistaakseni tuonne 2.10 aikoihin, vai menikö nyt alle vaikka painoa oli jopa päälle 60 kilon.

   Semmoista 2:10 aikaa ei ole Molle koskaan juossut. Miehän korjaili silloin sitä "tulosta" jostain kahden minuutin tuntumasta 2:10 aikaan ja poisti lopulta kokonaan sen somepäivityksen näkyviltä, koska kävi ilmi että se olisi ollut vuoden kärkitulos Suomessa. Eli jopa vähän paksua mollelle itselleen, joka ymmärsi poistaa moisen jutun.


 • 53 kommenttia poistettu. Kylläpä tämän yhden mielikuvitusjuoksijan tarinat herättävät "sääntöjen vastaisia" kommentteja....

  • säännöt muuttuvat tilanteiden mukaan. Putininilla perustuslakia tekevät seiväshyppääjät ja muut julkkikset.


 • Totuus mollesta selviää heti, kun mies astuu lähtöviivalle ja juoksee kisan. Siihen saakka saa kokea olevansa vaikka universumin nopein kaikilla matkoilla. Onhan näitä "kokijoita" netti pullollaan, kyllä siihen yksi molle mahtuu joukkoon. Palkintoja ja ennätyksiä ei saa kuitenkaan puhumalla.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 54 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  132
  5630
 2. Sanni Ovaska In Memoriam

  Silla lailla.. https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2687488814630636&id=100001086306601 Lähi-idästä sotaa, sekasortoa, kuolemaa, nälkää, ka
  Maailman menoa
  75
  1226
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  140
  1002
 4. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  26
  627
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  22
  409