Saatiin taas yksi syy lisää, miksi valita mieluummin kotimainen tuotanto ja lähiruoka.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8ebbe345-13dd-4c52-a2c0-97a0ceeb4ae7
Tiedättekö, mitä olette syöneet?
Jutun mukaan, mikäli lihaa Suomessa on, on se päätynyt teollisuuteen ja ravintolapuolelle.
Näiden uutisten myötä olisi (taas) syytä tajuta kotimaisen tuotannon arvo; meillä on tiukka valvonta ja se toimii. Puhdas, turvallinen ja tuore ruoka omasta maasta. Pitävät standardit.
Milloin viimeksi ostit esim. lihapitoisen kauppaeineksen välipalaksi, tarkistitko alkuperämaan ja lukiko siinä Puola? Menit hienoon ravintolaan ja tilasit pihvin? Oliko pihviliha lähituottajalta, tiedustelitko vai osattiinko edes vastata, tuliko kenties hieman kauempaa?
Aiemmin kohautti myös https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/satelliitit-valvomaan-teurashevosten-kuljetuksia/1962828#gs.One4DtGU tämä.
Järkyttävää uutisointia maailmalta. Herätkää ajattelemaan.
Kotimaisen lihan valinnalla voit vaikuttaa, olen sitä mieltä. Ainakin itse haluan tietää tuotantoketjun kulun ja ruoan terveystakeet ja turvallisuuden. Sen meillä saa tietoon.
Näiden uutisten myötä, hatun nosto suomalaiselle tuottajalle.
Kotimaisen puolesta
49
<50
Vastaukset
Siellä ollaan kauhusta jäykkinä. Hiljaista.
Mitä tulikaan nielaistua.
Muutamassa wrap-pakkauksessa on ainakin lukenut Puola. Nopeissa, pienissä, helpoissa syötävissä, joita lojuu kylmävitriineissä.
Tein pientä kierrosta ja syynäsin nenä kiinni pakkauksissa...
Nam nam vaan... Pyrin Aina Ostamaan Suomalaista.. Lihhaa.. Oli se Sitten Missä Muodossa tai Tuotteessa Tahansa.. ;P
.. Ruottalainen, Norjalainen ja Islantilainen Liha taitaa olla myös Aikast Turvallinen&Puhdas Valinta.. Jos ei jopa jossain Lihoissa Parempia, kuin Suomi Vaihtoehto..;P.. Tässä ainakin Yksi Artikkeli, joka käsittelee Aiheen Yhtä OsaAluetta.. ;P
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/04/10/suomalaisessa-ja-ulkomaisessa-lihassa-eroja
.. Syökää Lihhaa.. Mutta.. Kohtuus KaikeSa.. Myös Lihallisissa Nautinnoissa.. ;DNo nyt!
Joku on tajunnut, että ilmaiseksi ja halvalla ei mitään hyvää saa. Kunhan väki tajuaisi, että turvallisesta tuotannosta voi maksaa. Ilmaiseksi ei voi tuottaa. Minä olen valmis laadun puolesta.
Esimerkillisyyspisteet Nuuskalle. No, Islanti nyt on ainakin tarkka, mitä sinne viedään ja mitä sieltä ulos tuodaan. Edes eläinlajeja ei risteytellä miten sattuu (alkuperäisrodut).NuuskaMuikkune kirjoitti:
.. Tässä ainakin Yksi Artikkeli, joka käsittelee Aiheen Yhtä OsaAluetta.. ;P
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/04/10/suomalaisessa-ja-ulkomaisessa-lihassa-eroja
.. Syökää Lihhaa.. Mutta.. Kohtuus KaikeSa.. Myös Lihallisissa Nautinnoissa.. ;DHyvä linkki, kiitos (mikrobit, bakteerit, varoajat, antibiootit ja niiden määrät).
Minusta ihmiset menevät jossain unimaassa, uskottelevat ulkomaisen lihan "onneen ja auvoon"
vain heikolla perustelulla -koska se on heistä halpaa! No niin, juu, onhan se ja miksiköhän?
Jos yhtään paneutuisivat, saattaisi hieman alkaa huolestuttamaan. Jos mulla olisi lapsia, katsoisin tarkkaan, että vain kotimaista pienelle kasvajalle.misspönttöuuni kirjoitti:
Hyvä linkki, kiitos (mikrobit, bakteerit, varoajat, antibiootit ja niiden määrät).
Minusta ihmiset menevät jossain unimaassa, uskottelevat ulkomaisen lihan "onneen ja auvoon"
vain heikolla perustelulla -koska se on heistä halpaa! No niin, juu, onhan se ja miksiköhän?
Jos yhtään paneutuisivat, saattaisi hieman alkaa huolestuttamaan. Jos mulla olisi lapsia, katsoisin tarkkaan, että vain kotimaista pienelle kasvajalle... Noh.. Jotkut ovat TietäMättömiä näistä Asioista.. Syystä tai Toisesta.. Ja joidenkin on enemmän tai vähemmän Pakko.. Koska.. Jos ei ole välttis Kunnolla Varaa siihen Halvempaankaan VaihtoEhtoon Jne.. Yms.. Ymv.. Niin.. ;P
.. SanoMatiKin selviä Juttuja.. Ainaskin Pitäis Olla.. Ainaskin Musta.. ;DNuuskaMuikkune kirjoitti:
.. Noh.. Jotkut ovat TietäMättömiä näistä Asioista.. Syystä tai Toisesta.. Ja joidenkin on enemmän tai vähemmän Pakko.. Koska.. Jos ei ole välttis Kunnolla Varaa siihen Halvempaankaan VaihtoEhtoon Jne.. Yms.. Ymv.. Niin.. ;P
.. SanoMatiKin selviä Juttuja.. Ainaskin Pitäis Olla.. Ainaskin Musta.. ;DJuu mä ymmärrän tuon jos todella on rahasta kiinni (jotain kun on pakko syödä), mutta muun katson aikamoisena typeryytenä (jos on mahdollista valita).
Sen verran pitää jokaisen selvittää ihan jo oman itsensä tähden.
Sulla on ollut tänään hyviä kommentteja!
- Suamimiäs
No mä oon miettinyt, että pitäis jaksaa katsella ja oikeastaan hakea lihat ihan lihakaupasta. Joku jauhelihakin on ihan toisen makuista.
Oma nainen tykkää laitella hirvestä kaikkea. Ja ryökäle kun se nainen osaa tehdä ruokaa!!!😳😋
Kyllä pitäis muutenkin sinnikkäästi ostaa vain suomalaista, mutta se on niin hitokseen työlästä, kun muutenkin pitää työssäoloaikaan säntäillä pää kolmantena jalkana joka kohtaan.
Selkeämmät merkinnät ja eri osasto tiskeissä kotimaisille, niin johan tämäkin poika kiireessäkin sipasee ostaa vain kotimaista. 😁💪🇫🇮Lähilihakauppaan mars :)
Kyllä sä onnistut, ja varman kotimaisen tae on Joutsenmerkki. Sillon raaka-aineet on Suomesta 100%. Ei pelkkä teko.
Katsopa https://www.hyvaasuomesta.fi/lyhyesti-merkista tämä.
Moni kuluttaja sekoontuu helposti näissä merkeissä. Linkin takana on se oikea, mitä voi vähän seurata jos mielii.
"MERKKI LUPAA SUOMALAISEN RAAKA-AINEEN JA TYÖN
Liha, kala, muna ja maito sellaisenaan ja osana muita elintarvikkeita on aina 100 % suomalaista.
Jos pakkauksessa on vain yhdenlaista raaka-aineetta, on sen oltava 100 % suomalaista."
Noin siellä sanotaan.Sano sille naisellesikin, että lähitarjontaa firmaan... :)
Osalle se on yllättävän tärkeää kun valitsee ruokapaikkaa. Iso huoltoasema-ketjuhan teki taannoin ihan radikaalikäännöksen positiiviseen suuntaan (kotimaisuusaste) kun kuluttajat alkoivat vaatimaan ja asia nousi muutama vuosi sitten kunnolla otsikoihin. Ketju tunnusti ensin totuuden (mikä ei ollut miellyttävä) ja teki sen myötä korjausliikkeen näkyvästi.
Nythän siellä uskaltaa jopa käydä. Järkitemppu.Toki lähilihakaupassa he osaavat ilman merkkiä sanoa tilan suoraan :)
Joo, pihvilihassa sieltä ostettuna on ero siihen muuhun ku yöllä ja päivällä.- Toivotaannäin
misspönttöuuni kirjoitti:
Toki lähilihakaupassa he osaavat ilman merkkiä sanoa tilan suoraan :)
Joo, pihvilihassa sieltä ostettuna on ero siihen muuhun ku yöllä ja päivällä.Suomalaisen elintarvikemaailman kannattaisi tehdä joku ona systeemi, millä mentäis vaikka just tuollasiin lounaspaikkoihin helppoudella sisään. Vähän kuin oma iso osuuskunta, minkä tärkein prioriteetti olisi just kotimaisuus.
Vähittäiskaupat seurais kyllä ajallaan perässä. Kysyntää suomalaiselle laadulle alkais tulla, kun sitä ensin on syötetty muualla.
Tuli mieleen vaan mun naisen firma, se ottaa tukusta sitä mitä saa helpoiten. Ja tukkurit myö mitä sattuu. Välillä se kiroaa sitä, mutta resurssit ei riitä siihen, että se alkais tutkimaan mistä saa suomalaista ja lähitarjontaa, se pitää mennä toisinpäin. Kyllä moni tykkäis oikeasti suomalaisesta ja maksais, mutta sen tarjonta on sekavaa ja vaikeaa löytää.
Ehkä tuo vielä jalostuu. 😊👍 - kokeilkaapa_näitä
Toivotaannäin kirjoitti:
Suomalaisen elintarvikemaailman kannattaisi tehdä joku ona systeemi, millä mentäis vaikka just tuollasiin lounaspaikkoihin helppoudella sisään. Vähän kuin oma iso osuuskunta, minkä tärkein prioriteetti olisi just kotimaisuus.
Vähittäiskaupat seurais kyllä ajallaan perässä. Kysyntää suomalaiselle laadulle alkais tulla, kun sitä ensin on syötetty muualla.
Tuli mieleen vaan mun naisen firma, se ottaa tukusta sitä mitä saa helpoiten. Ja tukkurit myö mitä sattuu. Välillä se kiroaa sitä, mutta resurssit ei riitä siihen, että se alkais tutkimaan mistä saa suomalaista ja lähitarjontaa, se pitää mennä toisinpäin. Kyllä moni tykkäis oikeasti suomalaisesta ja maksais, mutta sen tarjonta on sekavaa ja vaikeaa löytää.
Ehkä tuo vielä jalostuu. 😊👍Moni yrittäjä kyllä selvittää, koska rahavirta ja kuluttajat äänestävät jaloillaan. Alkuperä korostuu ja ihmiset ovat yhä enempi tietoisia laadusta, turvallisuudesta ja terveydestä.
Voisiko tämän kaltaisista sivuista http://www.aitojamakuja.fi/haku.php?lang=fin&sl=municipality&ng=all&target=all&rp=all&ri=0&ra=10 olla apuja ja jos kysyisi vaikka yhdeltä oman alueensa jonkin lajin tuottajalta, siitä saattaisi polku aueta. Tuotanto-osuuskuntia voi jo suoramyynnissä olla?
Ei se loppupeleissä ole vaikeaa kun kerran kanava löytyy. Voisi sitten yrittäjänä reilusti ilmoittaa, mitä ihmisille syötetään. Saattaisi olla liiketoimintaa kohentava vaikutus. - antaa_alueen_tuottajat
Toivotaannäin kirjoitti:
Suomalaisen elintarvikemaailman kannattaisi tehdä joku ona systeemi, millä mentäis vaikka just tuollasiin lounaspaikkoihin helppoudella sisään. Vähän kuin oma iso osuuskunta, minkä tärkein prioriteetti olisi just kotimaisuus.
Vähittäiskaupat seurais kyllä ajallaan perässä. Kysyntää suomalaiselle laadulle alkais tulla, kun sitä ensin on syötetty muualla.
Tuli mieleen vaan mun naisen firma, se ottaa tukusta sitä mitä saa helpoiten. Ja tukkurit myö mitä sattuu. Välillä se kiroaa sitä, mutta resurssit ei riitä siihen, että se alkais tutkimaan mistä saa suomalaista ja lähitarjontaa, se pitää mennä toisinpäin. Kyllä moni tykkäis oikeasti suomalaisesta ja maksais, mutta sen tarjonta on sekavaa ja vaikeaa löytää.
Ehkä tuo vielä jalostuu. 😊👍Testasin tuota aitojamakuja-sivustoa, toimii tosi hyvin! Kirjoittaa paikannimen vaan ja symbolit auttaa hyvin : )
Siitä vinkkiä pitopalveluun! : )
Tutustukaa: ) - Montamuttaavielä
antaa_alueen_tuottajat kirjoitti:
Testasin tuota aitojamakuja-sivustoa, toimii tosi hyvin! Kirjoittaa paikannimen vaan ja symbolit auttaa hyvin : )
Siitä vinkkiä pitopalveluun! : )
Tutustukaa: )Koitin kännykällä katsoa, mutta en saanut oikeen mitään auki. 😕
Sen verran mä tiedän tuota ruokaravintolan/pitopalvelun pitämistä pienessä muutaman hengen yrityksessä, että tilaukset menee lähes kädestä suuhun. Ei voi tilata kuin max viikoksi lihaa, kun ei ole säilytystilaa. Ja yksi toimittaja (tukku) on kätevin vaihtoehto, mikä toimittaa jauhoista perunoihin ja kalsta lihaan kaiken yhdestä tilauksesta. Jo tilauksen tekeminen viikoksi on suoritus, jos vielä se pilkotaan useisiin osiin ja toimituksia tulee pitkin viikkoa, on se tarpeettoman vaikeaa, työllistävää, hankalaa jo muutenkin kiireiseen ja työntäytteiseen työhön.
Varmasti haluaisi pitää laatua yllä, mutta helppous olisi se, mihin tuollaisilla lähiruokaideoilla pitäisi houkutella tälläisiä toimijoita.
Ton Rekon perustajahan on saanut monta palkintoa....sen vois tutkia ja voisin tutkia muitakin vaihtoehtoja naiseni puolesta. Mulla on aikaa, mutta ei ammattitaitoa tähän... sähkäritkään kaikkeen pysty. 😆 - perunaa_pellosta
Montamuttaavielä kirjoitti:
Koitin kännykällä katsoa, mutta en saanut oikeen mitään auki. 😕
Sen verran mä tiedän tuota ruokaravintolan/pitopalvelun pitämistä pienessä muutaman hengen yrityksessä, että tilaukset menee lähes kädestä suuhun. Ei voi tilata kuin max viikoksi lihaa, kun ei ole säilytystilaa. Ja yksi toimittaja (tukku) on kätevin vaihtoehto, mikä toimittaa jauhoista perunoihin ja kalsta lihaan kaiken yhdestä tilauksesta. Jo tilauksen tekeminen viikoksi on suoritus, jos vielä se pilkotaan useisiin osiin ja toimituksia tulee pitkin viikkoa, on se tarpeettoman vaikeaa, työllistävää, hankalaa jo muutenkin kiireiseen ja työntäytteiseen työhön.
Varmasti haluaisi pitää laatua yllä, mutta helppous olisi se, mihin tuollaisilla lähiruokaideoilla pitäisi houkutella tälläisiä toimijoita.
Ton Rekon perustajahan on saanut monta palkintoa....sen vois tutkia ja voisin tutkia muitakin vaihtoehtoja naiseni puolesta. Mulla on aikaa, mutta ei ammattitaitoa tähän... sähkäritkään kaikkeen pysty. 😆Sä oot siinä rinnalla pian suurtalouskokki, monitoimisähkäri. ;D
Mut joo, ei kannata luovuttaa. Yksi hyvä kontakti ja siitä se lähtee. Jos ei kännyllä aukene, kokeile töissä toisella koneella.
Juu, onhan se tuollasen yrityksen pyörittäminen haasteellista, kaikki pitäs saada sujuvasti ja siks se on harmillisen usein just se tukku. Kädet ei aina tahdo riittää, siinä mieles ymmärtää.
Mutta sähkäri auttaa nyt siellä tsekkaamaan uusiakin linjoja hop ;D - porkkanata_suuhun
Montamuttaavielä kirjoitti:
Koitin kännykällä katsoa, mutta en saanut oikeen mitään auki. 😕
Sen verran mä tiedän tuota ruokaravintolan/pitopalvelun pitämistä pienessä muutaman hengen yrityksessä, että tilaukset menee lähes kädestä suuhun. Ei voi tilata kuin max viikoksi lihaa, kun ei ole säilytystilaa. Ja yksi toimittaja (tukku) on kätevin vaihtoehto, mikä toimittaa jauhoista perunoihin ja kalsta lihaan kaiken yhdestä tilauksesta. Jo tilauksen tekeminen viikoksi on suoritus, jos vielä se pilkotaan useisiin osiin ja toimituksia tulee pitkin viikkoa, on se tarpeettoman vaikeaa, työllistävää, hankalaa jo muutenkin kiireiseen ja työntäytteiseen työhön.
Varmasti haluaisi pitää laatua yllä, mutta helppous olisi se, mihin tuollaisilla lähiruokaideoilla pitäisi houkutella tälläisiä toimijoita.
Ton Rekon perustajahan on saanut monta palkintoa....sen vois tutkia ja voisin tutkia muitakin vaihtoehtoja naiseni puolesta. Mulla on aikaa, mutta ei ammattitaitoa tähän... sähkäritkään kaikkeen pysty. 😆Sanot, että törmäsit maatalousguruun hah :D
- Mjammjsmnamskis
perunaa_pellosta kirjoitti:
Sä oot siinä rinnalla pian suurtalouskokki, monitoimisähkäri. ;D
Mut joo, ei kannata luovuttaa. Yksi hyvä kontakti ja siitä se lähtee. Jos ei kännyllä aukene, kokeile töissä toisella koneella.
Juu, onhan se tuollasen yrityksen pyörittäminen haasteellista, kaikki pitäs saada sujuvasti ja siks se on harmillisen usein just se tukku. Kädet ei aina tahdo riittää, siinä mieles ymmärtää.
Mutta sähkäri auttaa nyt siellä tsekkaamaan uusiakin linjoja hop ;DJoo. Kyllä ollaan funtsittu saunan lauteilla kaikenlaista.
Tuossa viime viikon perjantaiks laitteli karjalanpaistia johonkin hautajaisiin. Tilaaja halusi toisen paistin hirven sisäfileestä ja possusta. Nainen miltei kyynel silmässä pilkkoi hirven sisäfileet sinne, kun se on niin mureaa jo itsessään. Se käytti niitä uunissa nopeasti, että ”pinnat” menee kiinni. Hirven sisäfile maistui jo sen pikakypsennyksen jälkeen pelkällä suolalla maustettuna taivaalliselle. 😋
Kyllä olis todellakin hienoa, jos siitä putiikista sais 110% suomalaista lihaa ja muita tuotteita. Ja niin, että sen voisi mainostaa ulospäinkin., mutta nythän taitaa tulla jokin lakikin, että on pystyttävä esittämään lihan alkuperämaa? Vai muistanko väärin? 🤔 - anonyymi.puskamuumi
Mjammjsmnamskis kirjoitti:
Joo. Kyllä ollaan funtsittu saunan lauteilla kaikenlaista.
Tuossa viime viikon perjantaiks laitteli karjalanpaistia johonkin hautajaisiin. Tilaaja halusi toisen paistin hirven sisäfileestä ja possusta. Nainen miltei kyynel silmässä pilkkoi hirven sisäfileet sinne, kun se on niin mureaa jo itsessään. Se käytti niitä uunissa nopeasti, että ”pinnat” menee kiinni. Hirven sisäfile maistui jo sen pikakypsennyksen jälkeen pelkällä suolalla maustettuna taivaalliselle. 😋
Kyllä olis todellakin hienoa, jos siitä putiikista sais 110% suomalaista lihaa ja muita tuotteita. Ja niin, että sen voisi mainostaa ulospäinkin., mutta nythän taitaa tulla jokin lakikin, että on pystyttävä esittämään lihan alkuperämaa? Vai muistanko väärin? 🤔Jep. Ja joo, kyllä alkuperämaa pitää lain mukaan tietää. Näin on.
Teillä on oikeus kysyä kauppojen lihatiskillä ja ravintoloissa ym. lihan alkuperää. Minusta myyvän tahon on tiedettävä kertoa se heti ja suoraan & rehellisesti.
Aion pitää asian tapetilla.
Palstalaiset olivat tällä kertaa onnekkaita, että lihantuntijoita on paikalla.
Pitää olla valveutunut.No niin. Älähän laskeudu mihinkään...
Tämä päivä valistetaan tietämättömiä!- Alkoitekeenmieli
Kanaa ja kalaa kotimaista. Liian lihan syöntiä pitäisi välttää. Kasviproteiineja, mikäli ei ole allerginen. Luomua ja lähiruokaa.
Katson todella, mitä suuhuni laitan, Runebergin torttuja ja Laskiaispullia mantelilla ei lasketa 🤣🤣🤣Jokos se Ruuneperi on taas tulossa... ohhoh. Ja sitten Snellu.
Äkkiä aika livahtaa.
Joo järkevä ihminen tekee niin, että tsekkaa safkat.
Lohi on hyvää lihaksille.- wanhaämmä
Monessa kasvisproteiinissa on sellainen pikkuvika, että pakki ei välttis tykkää... Pavuista kun kasaa riittävän määrän proteriinia, niin 🐒🗯🗯🗯
Liha ylös.
Seuraava nosto klo 17:00.- lihan.laatu
Tästä oli eilen uutisissa Mtv3:lla. Puolalaista teuraslihaa on tullut Suomeen. On selvityksen alla, minne sitä on mennyt ja miltä teurastamoilta.
- RiistaOnParasta
Eipä tarvi lihaa kaupasta hankkia kun metsästän itse. Hirvieläimet hirvi, peura ja kauris täyttävät pakastinta riittämiin kaudessa ja linnut sekä jänikset päälle. En edes tiedä mitä liha kaupassa maksaa.
Minäkin suosin suomalaista lihaa. Sitä on yleensä tarjolla tanssiravintoloissa ihan ilmaiseksi.
Joskus vaihto-oppilaana kyllä koskin ulkomaiseenkin, mutta sormella vaan.- Kotimainenok
Kannustan kotimaisuutta mutta kannustanen myös kriittisyyteen
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201802072200726790
Toivottavasti valvonta toimii...- Kotimainenok
Ihan hirvittää lukea
"Eläinsuojelutarkastuksissa havaittiin, että valtaosa eläimistä oli laihoja ja kitukasvuisia, eivätkä heikoimmassa kunnossa olevat siat päässeet nousemaan jaloilleen. Useilla sioilla oli paiseita ja muita sairauksia.
Karsinoista löytyi mädäntyneitä porsaanraatoja, joita elossa olleet siat olivat myös syöneet."
Eli jos nämä kärsivät siat eivät minnekään hyllylle myyntiin päätyneet niin ovat joutuneet ainakin "terveempien" suihin paiseineen... niinköhän...
Näitä lukiessa tulee huono olo ja ihan hyvästä syystä.
Eläinten tietoisuudesta on välitettävä, eikä todettava että syö paiselihaa tai syö puuta; ei muita vaihtoehtoja, esimerkiksi eettisyys..? Ei kannata puolustaa eläinten rääkkäystä silloin kun sellainen tulee esille ( yksi tämän aloituksen kommenteista kuulosti vähän sellaiselta) - säilyttäkää_järki
Kotimainenok kirjoitti:
Ihan hirvittää lukea
"Eläinsuojelutarkastuksissa havaittiin, että valtaosa eläimistä oli laihoja ja kitukasvuisia, eivätkä heikoimmassa kunnossa olevat siat päässeet nousemaan jaloilleen. Useilla sioilla oli paiseita ja muita sairauksia.
Karsinoista löytyi mädäntyneitä porsaanraatoja, joita elossa olleet siat olivat myös syöneet."
Eli jos nämä kärsivät siat eivät minnekään hyllylle myyntiin päätyneet niin ovat joutuneet ainakin "terveempien" suihin paiseineen... niinköhän...
Näitä lukiessa tulee huono olo ja ihan hyvästä syystä.
Eläinten tietoisuudesta on välitettävä, eikä todettava että syö paiselihaa tai syö puuta; ei muita vaihtoehtoja, esimerkiksi eettisyys..? Ei kannata puolustaa eläinten rääkkäystä silloin kun sellainen tulee esille ( yksi tämän aloituksen kommenteista kuulosti vähän sellaiselta)Suomessa heikot lenkit otetaan pian kiinni ja eläinlääkärit valvovat, mutta luotatko enemmän sitten ulkomaalaiseen paskaan ja niihin teurastamoihin ja kasvatusolosuhteisiin? Oliskohan valvova silmä Suomesta asti vähän etäämmällä? Kyllä sanoisin, että kontrollit on pikkusen paljon kaempana siitä tusaamisesta. Suomeenkin voi joukkoon kuulua joku mätä omena, mutta kontrolli on helvetin tarkkaa ja toiminta lopetetaan ja annetaan eläintenpitokielto jos yhtään rikkeitä ilmenee.
Viherpuoli nyt hysterisoi jo kun ihminen polkasee vahingossa muurahaisen päälle. - Kotimainenok
säilyttäkää_järki kirjoitti:
Suomessa heikot lenkit otetaan pian kiinni ja eläinlääkärit valvovat, mutta luotatko enemmän sitten ulkomaalaiseen paskaan ja niihin teurastamoihin ja kasvatusolosuhteisiin? Oliskohan valvova silmä Suomesta asti vähän etäämmällä? Kyllä sanoisin, että kontrollit on pikkusen paljon kaempana siitä tusaamisesta. Suomeenkin voi joukkoon kuulua joku mätä omena, mutta kontrolli on helvetin tarkkaa ja toiminta lopetetaan ja annetaan eläintenpitokielto jos yhtään rikkeitä ilmenee.
Viherpuoli nyt hysterisoi jo kun ihminen polkasee vahingossa muurahaisen päälle.Siinä missä viherpuoli löytää lisää syitä jatkaa porkkanoiden syöntiä, eikä vaihtaa ulkomaiseen lihaan, jotku lihan syöjät näyttävät olevan sitä mieltä että eläinten rääkkäys on ymmärrettävää.
Eläinten kasvattajilla on iso vastuu, sen laiminlyöntiä ei edelleen mielestäni kuulu puolustaa käskemällä kasvattamaan eläimet itse.
Maatalouteen pitäisi kannustaa ja avittaa että näitä laiminlyöntejä ei tapahtuisi. Hysterisointia on monenlaista. Itse näen enemmän vahvistusharhaisuutta...
Jatkakoot vaan hyvää valvontaa. Tuossakin uutisessa ei oltu toimittu heti vailla vikoja löytyi. Kotimainenok kirjoitti:
Siinä missä viherpuoli löytää lisää syitä jatkaa porkkanoiden syöntiä, eikä vaihtaa ulkomaiseen lihaan, jotku lihan syöjät näyttävät olevan sitä mieltä että eläinten rääkkäys on ymmärrettävää.
Eläinten kasvattajilla on iso vastuu, sen laiminlyöntiä ei edelleen mielestäni kuulu puolustaa käskemällä kasvattamaan eläimet itse.
Maatalouteen pitäisi kannustaa ja avittaa että näitä laiminlyöntejä ei tapahtuisi. Hysterisointia on monenlaista. Itse näen enemmän vahvistusharhaisuutta...
Jatkakoot vaan hyvää valvontaa. Tuossakin uutisessa ei oltu toimittu heti vailla vikoja löytyi.Vääriä olosuhteita ei pidä sallia. EU teki monelle väsymyksen ja uupumisen. Voimat loppuivat, tuli/tulee ilmi paljon pahaa. Kun kasvattajat eivät jaksaneet pitää huolta enää itsestään, eläimetkin kärsi. Raakaa peliä. Suomalainen tuottaja sai Euroopasta pitkää raippaa selkään (vaikka itse asiassa Euroopassa olit oli paskemmat eikä direktiivejä noudatettu niin kuin meillä). Tuottaja yritti, yritti. Lopulta loppui itsekin.
Kunnioitus suomalaiselle työlle ja ammattitaidolle. Pitäkää mielessä.
Elänten kohtelusta tulee paljon asiatontakin shaibaa kun viherpuoli ei normaalikasvatustilanteista ja tiloista eikä eläimen käyttäytymisistä tiedä hevon helvettiäkään. Vapautusrintamat ovat aiheuttaneet eläimille kärsimystä kun on hyökitty keskellä yötä laittomasti rakennuksiin ym. ja luotoon karkuutetut eivät ole siellä pärjänneet tai ovat tuhonneet sinne kuuluvaa.
Asia ei riitä kaksipiippuiseksi. Tämä on nelipiippuinen.
Järki päässä.- Kotimainenok
misspönttöuuni kirjoitti:
Vääriä olosuhteita ei pidä sallia. EU teki monelle väsymyksen ja uupumisen. Voimat loppuivat, tuli/tulee ilmi paljon pahaa. Kun kasvattajat eivät jaksaneet pitää huolta enää itsestään, eläimetkin kärsi. Raakaa peliä. Suomalainen tuottaja sai Euroopasta pitkää raippaa selkään (vaikka itse asiassa Euroopassa olit oli paskemmat eikä direktiivejä noudatettu niin kuin meillä). Tuottaja yritti, yritti. Lopulta loppui itsekin.
Kunnioitus suomalaiselle työlle ja ammattitaidolle. Pitäkää mielessä.
Elänten kohtelusta tulee paljon asiatontakin shaibaa kun viherpuoli ei normaalikasvatustilanteista ja tiloista eikä eläimen käyttäytymisistä tiedä hevon helvettiäkään. Vapautusrintamat ovat aiheuttaneet eläimille kärsimystä kun on hyökitty keskellä yötä laittomasti rakennuksiin ym. ja luotoon karkuutetut eivät ole siellä pärjänneet tai ovat tuhonneet sinne kuuluvaa.
Asia ei riitä kaksipiippuiseksi. Tämä on nelipiippuinen.
Järki päässä.En vielä tiennytkään että Suomessa on ihan vapautusrintamia. Ei siinä ole mitään järkeä, toiminta kuulostaa jotenkin sokean ironiselta. 😱
Toivon että maataloustukiin ei esimerkiksi tehdä enempää vähennyksiä ja että niiden maksua ei lykätä poikkeuksellisesti: se lykkääminen saattaa aiheuttaa vyörivänä lumipallona samanlaisen tilanteen kun sillä sikalalla, jos maatalous on henkilön ainoa työ ja elanto. En ole kuitenkaan mikään tämän tilanteen expertti eli muistakaa kriittisyys kuten yleensäkkin.
Selititkin melken vähän tuosta vahvistusharhasta; sokean ironisesti uskovat tekevänsä hyvää ja eivät pysty kyseenalaistaa asiaa kun on jo liian syvällä mielipiteissä miten asiat hoituu muka parhaiten; "taloudellinen vahinko kasvattajalle ja lisää kärsimystä eläimille...hyvä teko" ei kenellekkään..
Kunnioitan kaikenlaisten maatalouden tekijöiden työpanosta, kunhan hekin kunnioittavat työtehtäviään.
Nykyäänhän vain sellaiset selkärangalliset taitaa olla hammasta purren jäljellä, ei maataloudella taida tienata paljoa.
Harmittaa kuulla miten rankaksi se on käynyt. Hirvittää. Eikä tosiaan ole mustavalkoista.
Vitun kotimaistakaan syö..
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/07/11/nain-etenee-broilerien-tainnutus-ja-tapporata-viranomaiset-ja-tyontekijat
Ja sikoja kaltataan elävältä. Suomessa. Siihenkin löytyy linkki, jos joku kaipaa.- ei.arvoa
Kenelle ei ruoka kelpaa, ni v.ttu kasvattakaa omanne ja olkaa nälässä!
Oishan ihan oikein, että ruoka maailmasta loppuis. Purisitte puuta ja kynsiä. ei.arvoa kirjoitti:
Kenelle ei ruoka kelpaa, ni v.ttu kasvattakaa omanne ja olkaa nälässä!
Oishan ihan oikein, että ruoka maailmasta loppuis. Purisitte puuta ja kynsiä.Hyvin mulle ruoka kelpaa ja maha on täynnä. Vaan ei se mun maha ole eläinten hautausmaa.
Revi siitä.- wanhaämmä
Joo yäk ;(
Onneksi tää ruoka-asia on kuitenkin sellainen, mihin voi pitkälti itse vaikuttaa. - saa_repiä
Wwuwuw kirjoitti:
Hyvin mulle ruoka kelpaa ja maha on täynnä. Vaan ei se mun maha ole eläinten hautausmaa.
Revi siitä.Ituhippeilyä stana!
- gu9tefmkldvefv
Tossakin on kyse työntekijöiden eikä niinkään yrityksen etiikasta.
- wanhaämmä
Hyvä Harmis :)
Mä en syö punaista lihaa, mutta katson aina mistä mun syömiset on kotoisin. Siltikin tulee huono omatunto, kun mussuttaa tehotuotettua broitsua tai Norjassa kasvatettua lohta. Odottelen edelleen inspiraatiota alkaa kasvattamaan jauhomatoja proteiiniksi ;) En syö kovin paljoa prosessoitua moskaa, joten kaikki härkikset ja muut vastaavat töhnät jätän kauppaan. Pitäisi valmistaa itse kaikki alusta alkaen...
Harmi kun ei parvekkeella saa pitää kanoja!- kotkotboot
Kana pitäis sua parvekkeella.
Tämä kyllä misspönttiksen avaus mutta joo, minustakin hyvä ja asiallinen asia siinä. Jos oltaisiin pysytty erossa eu.sta olis meillä varaa tukea kotimaisen tuotannon säilymistä.
Minä en kyllä noita matoja ala syömään vaikka kuinka lobbaisivat, ei ole ihmiselle luontaista ruokaa. Kotimaista kanaa, kalaa, possua ja nautaa, ne on terveellisiä ja ihmiselle sopivia.
Tuossa sitä vielä kehutaan:
https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/leipa/artikkelit/hyonteisruoka-tulee-oletko-valmis/
ei ole vielä suomalaiset valmiita, tuossakin ollaan toiveikkaina:
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/d34fd162-f15a-4c99-8f00-04557dc56f3e?ref=ampparit:a7d6
Hahah, ihan oikein, mitä sitä alkaa pervoilemaan:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/euroopan-herruudesta-haaveillut-otokkakasvattamo-lopetti-toimintansa-taustalla-sirkkojen-jatkuva-karkailu/7261758- wanhaämmä
Harmaaritari kirjoitti:
Tämä kyllä misspönttiksen avaus mutta joo, minustakin hyvä ja asiallinen asia siinä. Jos oltaisiin pysytty erossa eu.sta olis meillä varaa tukea kotimaisen tuotannon säilymistä.
Minä en kyllä noita matoja ala syömään vaikka kuinka lobbaisivat, ei ole ihmiselle luontaista ruokaa. Kotimaista kanaa, kalaa, possua ja nautaa, ne on terveellisiä ja ihmiselle sopivia.
Tuossa sitä vielä kehutaan:
https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/leipa/artikkelit/hyonteisruoka-tulee-oletko-valmis/
ei ole vielä suomalaiset valmiita, tuossakin ollaan toiveikkaina:
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/d34fd162-f15a-4c99-8f00-04557dc56f3e?ref=ampparit:a7d6
Hahah, ihan oikein, mitä sitä alkaa pervoilemaan:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/euroopan-herruudesta-haaveillut-otokkakasvattamo-lopetti-toimintansa-taustalla-sirkkojen-jatkuva-karkailu/7261758Heh, vähän ajattelinkin että joku tässä nyt mättää.. ei ainuttakaan suvakki-, matu- eikä lutkasanaa koko aloituksessa ja ihan asiaa pitkästä aikaa, siitä kehut ja hukkaan meni sekin..
Mä meen nyt nukkumaan! Etten sekoile enempää tässä melkein jo unessa.. :D
- LihasMauno
Minä syön vain Brasilialaista häränlihaa.
Siinä lihassa on varmaan jotain, kun on jatkuva seisokki päällä.
Alko kuukausi sen jälkeen kun aloin Brasilialaista häränlihaa syömään.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ajattelit siis löytäneesi onnen minusta
Etkä sitä silloin sanonut. Miksi oi miksi. Olisit avannut suusi. Olisin kääntänyt vaikka minkä kiven, että oltaisiin voi433474Päivän Teemu Selänne: Köyhät ovat vastuussa köyhyydestään!
https://www.youtube.com/watch?v=2rmgjJAJ7s8 Teemu lyö köyhää oikealla suoralla!4032757Kiitos rakastamani,
tämän päiväisestä toisaalla, jos tahdoit minulle sillä myös jotain viestittää. ❤️ Toivon, että nähdään vielä ja saadaan182718Nainen, olen huolissani sinusta
Onko kaikki varmasti hyvin? Minulla on pahoja aavistuksia, mutta toivon olevani väärässä. Toivotan kaikkea hyvää sulle!821827- 871457
Kello käy ja ilta pimenee
Alkaa jo väsyttämään kovasti. 🥱 Toivottelen hyvää yötä ja kauniita unia. Oman kulla kuvatuksia. 😊💤💖💤✨💤🌌 Lokakuun2541350- 881077
SEO!! Pyhäsalmi
Tässä vasta muuton tehneenä pyhäsalmelle.. mietin tätä huoltoasemaa. Setelit ei kelpaa tankkaus pisteeseen, sisällä epäs711066- 80943
Ruumisvaunut
Ompa järjen köyhyyttä vetää ruumiskärryjä pitkin kylää ja säikytellä ihmisiä. Vain Kuhmon hoitajat tähän pystyy.30868