Työttömyyskö vain laiskuutta

träbaska

https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/739939-kolumni-tyon-tekemisesta-pitaa-tehda-kannattavaa

"Suomessa jokainen työtä aidosti haluava työkykyinen saa työtä. Aina. "

" Yhdellekään työttömälle ei tule maksaa työttömyyskorvausta unelmaduuninsa odottamisesta, sillä diplomi-insinöörikin osaa siivota ja tutkijakin osaa käyttää kassakonetta (Tamperelainen-lehden kolumnini 1.4.2015). Yhteiskunnan maksaman ansiosidonnaisen taannoinen lyhentäminen oli täsmälleen oikea päätös, sillä ansiosidonnainen jos joku aiheuttaa työstä vieraantumista ja siten myös pitkittynyttä työttömyyttä. Kotona makaamisen sijaan työkykyisten ihmisten tulisi olla töissä tai kouluttautumassa uusiin töihin."

http://www.jocka.fi/?p=5766 : 26.1.2019 kirjoittanut Jocka Träskbäck - Työn tekemisestä pitää tehdä kannattavaa

http://www.jocka.fi/?p=4512 :Julkaistu 19.3.2018 kirjoittanut Jocka Träskbäck
Aktiivimalli toimii sittenkin – oppositio kaivautuu kiven alle piiloon?

https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/276664-jocka-traskback-unelmaduuniin-vai-oikeasti-toihin

http://www.jocka.fi/?p=4190 : Julkaistu 29.12.2017 kirjoittanut Jocka Träskbäck
Aktiivimalli keskellä massahysteriaa – mutut ja jossittelut faktoina

Miten kukaan voi näin pihalla faktoista?

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hhjkhjhf

      Silmäilin muutamia noista linkeistä. Tuntuu kuin kuuntelisi jonkun poliitikkorobotin suoltavan kliseitä. Ei minkäänlaista ymmärrystä tilanteesta. Huh huh! Vai että voi jokainen työtön löytää töitä tilanteessa, jossa puoli miljoonaa työnhakijaa kilpailee paristakymmenestä tuhannesta työpaikasta? Ei näköjään edes perusmatematiikka onnistu hepulta.

    • anonyymi_NuZ

      Täyttä paskaa alusta loppuun. Tämän sairaan hallituksen ja viime eduskunnan valitsi äänestäjät.
      Nyt tulee vaalit katsokaa ketä äänestätte!!

      Vaatikaa näyttöjä vaatikaa selvää puhetta miten he vastaavat äänestäjilleen

    • Sekoomus

      Mitä muuta voi odottaa kapitalisti paskapuolueen edustajalta!!! Työtön ei tarvitse mitään muuta kuin työpaikan joka maksaa TES mukaista palkkaa, näitä ei tunnu olevan tarjolla ja niihinkin joita on jumalaton kilpailu...

      Vakituisesta työsuhteesta taitaa olla turha haaveilla edes nykyään, kaikki on määräaikaisia tai sitten keikkahommia...

      Sitten yritykset käyttävät surutta hyväkseen näitä 9 euron korvauksella muut tuet päälle työttömiä erittäin halpana työvoimana, näinhän ei saisi olla mutta kuka tätä muka valvoo?

      Aktiivimalli oikein kannustaa kaikenlaiseen suhmurointiin että saadaan paperilla työllisyysprosentti näyttämään hyvältä, 1 tunti viikossa palkkatyötä niin ihminen ei ole tilastoissa työtön ja sama pätee työkokeiluun, muihin vastaaviin...

    • TÖIHIN

      Ongelma ei ole se, etteikö työn tekeminen olisi kannattavaa, vaan se, ettei työn tekemättä jättämisestä rankaista kunnolla. Kaikki työttömyyden ongelmat ratkeavat, kun työttömyydestä aletaan nyt heti oikeasti rankaisemaan eikä palkitsemaan - se että palkitaan työikäisiä ja työkykyisiä aikuisia ihmisiä kaiken maailman tukiaisilla, korvauksilla sun muilla hölpötinpölpöteillä, on uskomatonta verorahojen haaskausta. Töitä on tekevälle kun vain viitsii nähdä hieman vaivaa ja laittaa työnhakuvaihde päälle! Mitään "palkatonta" työtä ei myöskään ole ollut koskaan olemassakaan, vaan työnteko on aina tekijälleen palkkaa jo pelkästään sen aktivoivan ja sosiaalisen vaikutuksen takia. Työttömyys ei ole pelkästään laiskuutta ja saamattomuutta, vaan monilla myös henkinen tila, joka vastaa monia mielenterveydellisiä sairauksia, minkä takia kuntoutus on välttämätöntä. Kuitenkin monille työttömyys on puhdasta 100% vetelyyttä joka valitaan vain siksi, koska ilmainen raha on kivaa.

      Nyt oikeasti!

      • fdgfgjghkgh

        Voiko noin aivopestyjä ollakaan. Sinulta voi tosiaan ottaa palkan pois, koska sinähän teet työtä silkasta sosiaalisesta ja aktivoivasta vaikutuksesta. Vuokranantajasi hyväksyy tietysti asumisesi silkasta sinun asuttamisesi riemusta, eikä vaadi sinulta rahaa. Ruokaa käyt hakemassa ruokakaupasta, jossa antavat sitä ihan jakamisen ilosta. Sähkö tulee töpselistä ja bensa pumpusta. Et tarvitse rahaa. Työmatkat voi kävelläkin, onhan vuorokaudessa tunteja. Oikeastaan voit muuttaa työnantajan tiloihin, niin pystyt antamaan täyden panoksesi ilman, että olet rasitteena muulle liikenteelle ruuhka-aikaan.


    • dfgfhghjghj

      Kuusisataatuhatta työtöntä työnhakijaa miinus viisikymmentätuhatta avointa työpaikkaa. Jää viisisataaviisikymmentätuhatta laiskaa, mielenterveysongelmaista työttömyysrikollista, joita on raskaasti rankaistava työttömyydestä, jotta he menisivät niihin töihin, joita ei ole. Näinkö ajattelit?

      Tyhmyys ei tule yksin. Sen mukana tulee vahingonilo, ilkeys ja lynkkausmentaliteetti. Oman joukkosieluisuutensa ihannointi. Pahuus.

    • eirahaatehdätyötä

      Nyt tuokin selvisi ja on todistettu, aktiivimalli sen osoitti: ainoastaan miljonääreillä on riittävästi rahaa tehdä palkkatyötä.

      Nukkuminen on ainoa työ mitä työttömällä on rahaa.

      Niiden kuuluisi tehdä palkkatyötä joilla on siihen varaa, eli miljonäärien. Ja maksaa verotkin.

      Tyhjästä on paha nyhjäistä, jos ei ole rahaa tehdä työtä, niin mitenkäs sitten?

    • yrittänyttäeilaiteta

      Työttömyys ei ole laiskuutta, esim: Helsingin roihuvuoressa tässä kuussa loppuu R-Kioski. Ei kuulemma kannata pitää koska valtio tukahduttaa yli suurilla lakisääteisillä laskuilla ja maksuilla. Kyseisessä lähiössä on roikkunut jo joulukuusta 2016 lähtien ns, siwan liiketila Untuvaisentiellä täysin tyhjänä. Nythän joku rohkea voisi sen vuokraa/ostaa HOK-Elannolta ja kokeilla R-Kioski yrittäjän uraa.

    • En_R_Yrittäjäksi

      varma tapa tehdä iso tappio: Ryhdy R-Kioski franchising -yrittäjäksi.
      iso tappion syntymistä EI VOI välttää !

      Toisaalla suomi24 keskusteluissa on asiasta lisää (jollei sit oo sensuuri iskenyt; R-Kioskin brändin omistajan painostuksestako?)

      Eli jos aiot perustaa kioskin, perusta oma yksityinen kioski - menestyt paremmin kuin R-Kioski frankkarina.

      Toki kioskikaupan kannattavuutta on jo muutenkin syönyt kaupan alan aukioloaikojen vapautuminen vuoden 2016 alusta.

    • sfghsdf

      Kävin viimeksi "ärrällä" joskus 90-luvulla kakarana. En keksi yhtäkään syytä asioida. Eikö niissä käy vain mummot ja papat veikkauskuponkejaan täyttelemässä?

    • niin.tyypillistä

      Mitäpä tuota kainostelemaan, Suomi on luokkayhteiskunta. Kun elää kokonaan "omiensa" ympäröimänä, eli suomeksi kuplassa, siinä käy niin, että näkee maailman tietynlaisten lasien läpi ja saa sille vahvistusta muilta samanmielisiltä. Kun yhteiskunta ei sekoitu, asuu omilla alueillaan, ei kohdata missään, tällaiset näkemykset pääsevät helposti leviämään ja vahvistuvat. Tämä on ehkä enemmän tavallisen rivikokoomuslaisen ongelma (eivät koe tod. sitä itse ongelmana).

      Jos taas jätetään rivikokoomuslaisille osoitetut löpinät sikseen ja puhutaan siitä, mistä tässä on oikeasti kyse. Työvoimapulan hokeminen ja tukien suuruudesta jauhaminen liittyvät olennaisesti siihen, että tuet asettavat AINA alarajan palkkatasolle. Maailmassa on vähän maita, joissa on suuret tuet ja pienet palkat. Pienet palkat ja olemattomat tuet kulkevat käsikädessä. Näillä pyritään siis lopulta tukien vaan palkkojen polkemiseen. Suomessa on jo työpaikkoja, joissa tuntipalkka on efektiivisesti 4 euron kieppeillä, ihan laillisesti. Kiky leikkasi osaltaan myös palkkoja. Lisää on tulossa.

      Ja kapeneva ja köyhtyvä keskiluokka raakkuu siitä, miten ne lähiöiden köyhät vievät rahat, vaikka yritykset maksavat osinkoja enemmän kuin koskaan. Kansa on Suomessa ihan pihalla kaikesta.

    • työtönmies-43

      Olen ollut useissa kymmenissä töissä josta ei ole saanut kun muutaman kympin palkkaa. Tein niin koska en jaksanut kotonakaan istua toimettomana. 9 euron päivä palkkatöissäkin olin 2 vuotta. Enää en suostu sellaisiin töihin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5790
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3667
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      227
      1921
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1772
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1222
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1177
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      290
      955
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      50
      948
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe