Palvelukodin yksityistäminen

Pörssihai

Luin jostain, että kunnan Palvelukoti Onnela olisi harkinnassa yksityistää Esperille? Missä mennään vai myytiinkö jo?

41

801

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vihertääjo

      Näin minäkin luulin, että aaa tekee siellä jo valmisteluita. Myös muut virat ja toimet yksityistettäisiin niin pian kuin mahdollista jotta saadaan säästöjä.Nimittäin on ilmeisesti luullakseni tulossa iso sähkölasku,koska joulukoristeita oli ripustettu aivan holtittomasti kiinteistöihin virtaa kuluttamaan. Ja mikä pahinta, paikkakunnalle on tulossa kauppa ja kalja auto kolme kertaa viikossa,jotenka nekin rahat menee sivu suun kunnallisveroista.Sitä koitetaan kompensoida asettamalla poronpaskavero.Ja on myös tulossa tai hieronta vaunu. Mutta siitä ei ollut vielä tarkempaa tietoa,miten se saadaan vakaalle pohjalle parkkiin, ettei keiku jos siellä on ylipainoinen asiakas .

    • Pörssihai

      Se, missä tieto oli Onnelan yksityistämisestä; Lapin kansa-lehti, viikolla 3-4. Vanhusneuvosto on myös ollut huolissaan Kela-kyydeistä. Kyllä yksityistäminen on "helppo ratkaisu järjestää kunnan lakisääteiset palvelut. Jos kaupungissa vessapaperirulla maksaa 15 euroa, Niemessä siihen tullenee syrjäseutulisä päälle. Millähän ne ikäihmiset kaiken maksaa pienistä eläkkeistä, mikä on karttunut maaseudun pienistä tuloista. Sillä rahalla yksityinen "ei voi "kummoista hoitoa tarjota, kun päältä on ensin vähennetty maksettavat osingot sijoittajille. Kunnan perustehtävät ja ammattitaitoiset työntekijät on hyvä joskus pitää ihan omassa hanskassa, mikäli vain heitä on.

      • Mitenmeneesiel

        Millainen ilmapiiri siellä on ?Onko virikkeitä asukkaille?


    • Hyss

      Puutteita löytyy myös nykyisistä kunnan ja kuntayhtymänkin paikoista.

    • pölijä

      toivottavasti kunta päättäjät nyt tajuavat olla myymättä onnelaa.

    • Pörssihai

      Totta tuo viestissä mainittu ongelma, koskettaa osin myös julkisesti/ kunnallista palvelupaikkaa. Henkilövaihdokset lienee kuitenkin vähäisempää, johtuen turvatummasta, kunnan työnantaroolista tms. kuin yksityisellä. Virikkeitä voisi myös tietenkin muuta olla kuin tv. Se, mikä myös pienillä paikkakunnilla tuo lisäarvoa on, asukkaiden ja hoitohenkilökunnan keskinäinen tuttavuus ja tietämys asioista ja taustoista. Tiedän, että myös eräät Pelkosenniemen kuntapäättäjät ovat olleet vähentämässä palvelukodin henkilökuntaa, mutta tarttis käydä heidänkin viikko tet-harjoittelussa, sen jälkeen voisivat tehdä desimaalimitoituksia. Omainen oli 2 vuotta Onnelassa, pääsääntöisesti meni hyvin, mutta tämän päivän tilanteesta ei tietoa.

    • pelkurit

      Jos AAA-mafia saa yksityistämisen menemään kunnassa läpi, uskoisin että siinä vaiheessa (myös heidän jotka asiaa myös kannattavat) kannattaisi oikeasti ruveta miettimään jo paikkakunnalta muuttoa. Se voi nimittäin olla temppu että kyläläisille tulee pian mitta täyteen ja AAA-mafian on syytä vilkuilla olkansa yli missä vain liikkuvat. Tämä kyseinen mafia on saanut jo niin paljon pahaa aikaiseksi että ei mitään määrää. Pelkosenniemeläiset on vain niin h****tin pelkureita etteivät uskalla nousta vastarintaan niitä kohtaan. Syyttäkööt siis vain itseään jos mummot ja papat joutuvat uimaan ulosteissaan kun AAA-mafia myy ne halvalla pörssiyhtiölle.

      • Nimiloppu

        Uskomatonta uhkailua tältä nimimerkiltä "pelkurit". Tätä jatkuvaa muutaman ihmisen mollaamista lähes kaikissa ketjuissa aiheen aloituksesta riippumatta. Miten ihmeessä kehtaa/tte?! Todennäköisesti kirjoittajana / kirjoittelijoina henkilöitä, jotka joudutte kohtaamaan useinkin kolme AAA:ta? Miten kehtaatte katsoa heitä silmiin? No, ette taida kehdatakaan ettekä uskalla ilmaista omaa mielipidettänne siellä, missä asioista puhutaan. Tuo mafiasta lääsääminen ja selvästi väkivallalla uhkailu on ihan sairasta. Ja rikollista.


      • enuskalla

        Ei sulla "nimiloppu" käynyt mielessä että minkä vuoksi mielummin täällä suomikaksnelosen palstoilla keskustellaan? Tämä kolmen aan mafia on sanan varsinaisessa merkityksessä samankaltainen kuin mafia itsessään, että eipä paljoa uskalla huudella muualla. Jos menet sanomaan nämä asiat päin naamaa, saat itse, mahdollinen puolisosi, lapsesi ja lastesikin lapset kokea koston nahoissaan. Tästäkin on kylillä liian paljon tarinaa mitä on tapahtunut. Hyvin on siis mafia osansa hoitanut, puoli kylää pelkää.


      • 3aataeiainoat
        Nimiloppu kirjoitti:

        Uskomatonta uhkailua tältä nimimerkiltä "pelkurit". Tätä jatkuvaa muutaman ihmisen mollaamista lähes kaikissa ketjuissa aiheen aloituksesta riippumatta. Miten ihmeessä kehtaa/tte?! Todennäköisesti kirjoittajana / kirjoittelijoina henkilöitä, jotka joudutte kohtaamaan useinkin kolme AAA:ta? Miten kehtaatte katsoa heitä silmiin? No, ette taida kehdatakaan ettekä uskalla ilmaista omaa mielipidettänne siellä, missä asioista puhutaan. Tuo mafiasta lääsääminen ja selvästi väkivallalla uhkailu on ihan sairasta. Ja rikollista.

        Vanhukset sekä kyläläiset saa myös vilkuilla olkansa taakse kun eivät tiedä mikä niihin osu kun kolme aata tekee päätöksiä kuntalaisten selkänahalla.


    • AAA-pahansuopaa

      Eihän niitä tarvi kattoa silmiin kun ne itte häpeävät itseään ja kattovat kenkiensä kärkiä

      • Peilitietää

        Kannattaa nyt katsoa peiliin niin löytyy se neljäs A sieltä.


      • nimim.pelkuritpuhuuasiaa

        "Nimiloppu", kommentointisi oli niin läpinäkyvää että ei jäänyt paljoa arvailuille varaa että olet itse yksi AAA-mafiasta. Joko alkaa sullaki hirvittämään omat töllösesi. Se että suoraan moititaan toimianne ei ole läheskään niin rikollista toimintaa kuin teidän toiminta päättävissä elimissä. Se ei näköjään edes poliisitutkintaan joutuminen ja haasteen saaminen hidasta teidän tahtia. Ette ilmeisemmin myöskään ymmärrä miten iso osa kyläläisistä teidän toimia kritisoi.


      • naurattaa

        Ei net tollot älyä hävetä! Raukat luulevat olevansa pelastajia Pelkosenniemeltä! Hah-hah, naurattaa. Mietimpä kuitenkin tuossa että jos kuvittelevat olevansa niin hyväntekijöitä tämä kolme a:ta, niin miksi sitten teän kunnan asiat on niin perseellään? Velkaa niin paljon ettei mittaa ei määrää, ei kunnanjohtajaa, ei koulua ja lapset vielä väistötiloissa ties monettako vuotta, viranhaltijat pakenee paikalta, kunnanjohtajat pakenee paikalta ja uusi valittu likipitäen eläkeikäinen kunnanjohtaja arpoo tuunko entuu tuun sittekki. Siitä se sirkus nousee ku entinen Kittilän kunnanjohtaja tulee sekottamaan samanlaista hullunmyllyä Pelkosenniemeen mitä Kittilässä oli. Pösilöitä olette ku ette aja Annikaa ja kumppaneita yönselekään. Ite onneksi turvassa teidän kuntarajojen ulkopuolella.


      • AAA-paristo

        Hyvää tässä on se, että aikanaan tämäkin loppuu.


    • Anulaukkanen

      Pelkosenniemi-Savukoski kansanterveystyön kuntayhtymä ja molemmat siinä olevat kunnat ovat tilanneet selvitykset niistä vaihtoehdoista, joilla sekä terveystoimen että vanhusten palveluasumisen voidaan järjestää. Yhtenä vaihtoehtona on myös ulkoistaminen eli palvelujen´ja/tai rakennusten myyminen yksityiselle toimijalle. En ole ollut yhdessäkään toimielimessä päättämässä näistä selvityksistä tai niiden tilaamisesta. Minut on määrätty valtuustossa kuntayhtymän hallitukseen alkaneena vuonna ja 20.2.2019 kuntayhtymän hallitus kuuli tilaamansa selvityksen ja jatkaa keskusteluja vaihtoehdoista.
      Koska tällä "keskustelufoorumilla" on tehty uhkaus mm. minua kohtaan, jääväsin itseni päätöksenteosta ja tulen jääväämään jatkossakin, kun vaihtoehdot tulevat kunnan päätöksentekoelimiin. Pelkosenniemeläisiä päätöksentekijöitä sekä kuntayhtymässä että valtuustossa ovat edelleen Luoma-aho ja Pyykönen.

      • Kanna-vastuusi-Anu

        Jos sua on oikeesti uhattu tällä keskustelu palstalla niin eiköhän kuule palstan ylläpitäjä olisi hipi hipi poistanut ”uhkailun”. Luin tuon tekstin johon viittaat ja kieltämättä, vaikka kuinka sitä tavaan, ei siinä uhkailla väkivallalla.
        Tästä sinun kommentoinnista taas Anu paistaa nyt vain räikeästi läpi pelkuruus ja että tiedät aiheen olevan kuuma peruna ja syytöksiä sekä haukkumista esiintyy ja haluat pelastaa itsesi tältä. Olet alun alkaen liittynyt Annikan ja Antin kuppikuntaan joten otappa nyt vain kiltisti lakki kouraan ja kanna valinnoista vastuusi. Kyse on kuitenkin TEIDÄN halukkuudesta myydä kylämme vanhukset ja veteraanit pörssiyhtiöille.


      • Hupsistakeikkaa

        Eikö Anu kuntayhtymän hallituksen kokoukset ole suljettuja? Kuinka siis hallituksen jäsenenä saat kommentoida täällä keskustelu palstoilla että milloin mitäkin asiaa olette kokouksessa käsitelleet?? (Viittaan kommenttiisi ”20.2.2019 kuntayhtymän hallitus kuuli tilaamansa selvityksen ja jatkaa keskusteluja vaihtoehdoista. ”) Käsittääkseni tällaisia tietoja ei tulisi vuotaa hallituksen ulkopuolelle jossa kerrotaan kuka on kuullut mitä ja milloin? Pöytäkirjat ja päätökset on asia erikseen mutta se mitä kokouksen sisällä on tapahtunut ”tyyliin kuulimme ensimmäistä kertaa kokouksessa tilanneemme...”
        Tulikohan Anulle nyt pieni virhe?


    • Anulaukkanen

      Tuohan se vasta "tietovuoto" nyt olikin! Yleensähän tänne lennähtää kunnanhallituksen tiedot jo suoraan kokouksesta uunituoreena. Kyllä vastuu tulevista päätöksistä palvelukodin suhteen on kuntayhtymän jäsenillä ja etenkin siinä istuvilla valtuutetuilla. Uhkailua täällä on jatkuvasti ja ihan jokainen tulkitsee itse, minkä sellaiseksi kokee. Minun mittani täällä uhkailussa ja disinformaation levittämisessä on nyt tullut täyteen. Tekemistäni päätöksistä olen kantanut ja kannan vastuun (kuten vaikka päivähoitopaikat tunturissa, henkilövalinnat jne). Uhkailu ja kaikki muua asiaton nimettömänä kirjoittelu on tullut siihen pisteeseen, että ne, jotka sitä täällä harrastavat, saavat nyt kantaa vastuun siitä, että päätöksenteko kyseisessä asiassa on osaltani mahdotonta. Ja kyllä, olen pelkuri. En halua "lähtöä yönselkään" enkä pälyillä ympärilleni omassa kotikylässäni.

      • Kärpäsestähärkänen

        Eli, toisinsanoen puolustelet ”tietovuotoa” sillä että ”ei se haittaa jos minäkin kun sitä tekee muutkin?”
        Ja todellinen pelkuri olet jos pelkään vanhoja sanontoja ” lähteä yön selkään, vilkuilla olkansa yli jne.” Pelottaako sulla myös sanonta niin makaa kuin petaa tai ennen pitkään tulee pää vetäjän käteen tai taivaassa perseet tervataan? Nämä voi myös tulkita näkemykselläsi uhkailuksi?! Olet aika koominen tapaus kun yrität heittää marttyyrin viitan niskaasi ja sillätavoin siirtää huomion pois todellisista aaa-konklaavin edesottamuksista.


    • korttipois

      Valitettavasti Laukkasella ei ole kuntalaki hallinnassa. Et voi jäävät itseäsi näillä keskusteluilla millään perusteilla. Ainoa perusteesi on pelkuruus. Voi tuota tietämyksen tasoa, ja vielä luulee että jos puhuu isoon ääneen niin on oikeassa...

      • voimahdotonmikätapus

        Komppaan nimim. Korttipois. Jos todella jäävää itsensä näiden keskustelujen perusteella, osoittaa se suurinta mahdollisinta pelkuruutta. Olisi uskonut että henkisentyöntekijällä olisi työkaluja ja ammattiosaamista käsitellä kyseiset asiat siellä omien korvien keskellä, mutta ei. Olisiko kuule Anu nyt se tilanne että jos jääväät itsesi näin naurettavien syiden vuoksi, olet pettänyt pahemman kerran ne ihmiset jotka ovat sinut kyseiseen luottamustoimeen äänestäneet. Kasvosi olet jo menettänyt näillä kommenteillasi täällä (sekä muuallakin) joten ainoa kunniallinen asia mitä voit enää tässä tilanteessa tehdä on jättää eropyyntösi ja tällä tavoin edes pienesti hyvität mitä olet aikaan saanut. Ja vinkkinä, vie ne kaksi muutakin A-kerhoon kuuluvaa mukanasi. Epäilen tosin että tähän(kään) et kykene.


    • Envoiarvostaatätä

      Tähän keskusteluun on tullut nettikiusaamisen tunnusmerkkejä aika rankasti, nyt kun ihan jo henkilön nimellä suoraan julkisesti pilkataan. Millaisia esimerkkejä ovat Pelkosenniemen aikuiset? Lapsia ohjataan ottamaan screenshotti ja lähettämään keskustelut nettipoliisille, aikuisille sama ohje.

    • markkatakas

      valtuutetun tulee kestää myös kritiikkiä. Kiusaamisesta tässä ei ole kyse. mutta edellinen vertaakin valtuutettuja lapsiin... ehkä pitäisi päivittää hänenkin oma tietämyksensä tai keskittyä vaikka mummojen jumppauttamiseen

    • HoivaaJaPiikkilankaa

      Eiköhän tuokin paikka ole vähän ajan päästä vanhusten "poistolaitos".....

    • Voijättäytyäpois

      Kyllä, politiikon on kestettävä kritiikkiä ja jos kritiikin kokee uhkauksena/kiusaamisena, on todella harkittava onko kykenevä kyseiseen luottamustoimeen. Itse vuosia valtuustosaleissa istuneena, toki tässä naapurikunnassa, joutunut sinä aikana vastaanottamaan kaikenlaista niin salissa kuin salin ulkopuolella. Se on yksi luottamustoimen varjopuolia ja on omasta itsetunnosta sekä heikkoudesta riippuvainen kuinka siihen suhtautuu. Jos ei kestä, on syytä siirtyä penkiltä pois ja antaa tilaa niille jotka kestää.
      Ps. Sekö kutsui ratsuväen apuun nimim. Envoiarvostaatätä.

    • Envoiarvostaatätä

      Jos luottamustoimessa oleminen tarkoittaa sitä, että on täytyy sietää jatkuvaa ivailua ja kiusaamista nettipalstoilla, niin onnea vaan luottamushenkilöiden saamiseen. Veikkaan, että nuoremmalla polvella ei riitä kiinnostus siihen vaikka se teistä vanhemmista kuuluu asiaan. On paljon hauskempaakin tekemistä, miksi ryhtyä.

      Ps. Ja kenenkään juoksupoika en ole, ajattelen omilla aivoilla

    • Parastaaaaryhmää

      Koirat haukkuu,karavaani kulkee.Kaikki valtuutetut on äänestäjien valitsemia ja hyvä näin.

      • Niinkai

        Parasta aaa ryhmää, voi sua! Jos kiusaajat ja kunnan konkurssiin ja ahdinkoon saattajat on sun mielestä parasta a-ryhmää niin voi morjens, pitäisikö sinunkin arvioida uudemman kerran oma henkinen terveydentilasi?


    • Ajattelematon

      Ei meidän tarvitse ajatella omilla aivoilla, sen takia meillä on kolme kovaa A:ta.

    • 123karhukopla321

      Pelkosenniemiläinen päätöksen teko on hyvin hauraan langan varassa. Kun kolme henkilöä jatkuvasti päätöksen teossa vetää perässään niitä jotka eivät osaa sanoa mitään saavat näin enemmistö päätöksen aikaan, vaikka tuo päätös olisi kunnalle kuinka huono tahansa.
      Se, että on ollut päättäjänä pitkään ei tee hyvää päättäjää kenestäkään. On oltava tietoa ja taitoa sekä viitseliäisyyttä ottaa asioista selvää.
      Kun katsoo niemessä tehtyjä päätöksiä äänestystuloksissa niin tämän mainitsemani johtopäätös on helppo lausua. Asian näkee myös siitä kuka kokouksissa kannattaa ketäkin. Esityslistoja lukiessa voi yksinkertaisesti jo nähdä mikä tuleva päätös on.
      Anu Laukkanen ei mielestäni ole ollut mikään avainhenkilö huonoihin päätöksiin, mutta en löydä kohtaa missä olisi ollut avainhenkilö hyviinkään päätöksiin.
      Pyhän päivähoito on tökkinyt vuosia päättäjien saamattomuuden vuoksi. Ymmärrystä varmaan on löytynyt mutta tahtotila on puuttunut niin mainitulla kuin muillakin lautakuntien ja valtuuston päättäjiltä.
      Pyhän päivähoito on vain yksi onneton esimerkki miten valtuutetut niemessä asioita hoitavat roikkuen ohuen langan varassa keskittyen olemattomiin minä minä lausahduksiin.

    • Pörssihai

      Niin, miten se Palvelukoti-asia onkaan? On todella harmillista, otti asia kuin asian puheeksi, se luisuu johonkin poliittiseen AAA-kerhoon. Tosin, päätöksentekijöiden tulee kantaa vastuunsa, kukin sillä tietämyksellä, osaamisella sekä harkinnalla, mitä kullakin on.

      Mikäli terveyden- ja sairaudenhoitopalvelujen uudelleen järjestely on laajempikin asia kokonaisuus; otettaneen käyttöön Siun Sote-malli, kuskataan potilaat ja hoitoa tarvitsevat sinne missä on tilaa ja petipaikka, vaikka Enontekiölle. Riskien, potilaiden, työttömien hajauttaminen on päivän sana!

      • Suteuudistus

        Se on aivan sama missä kunnassa tai kaupungissa säilytyspaikka sijaitsee. Asiakkaat jotka saadaan ulkoilmaan tuskin lähtevät lenkille tutulle kylälle vaan istuvat siinä pihalla jos siinäkään.Omaiset voivat ajaa muutaman sata kilometriä tapaamiseen ihan hyvin kerran kuussa tai vuosikin on riittävä.Työntekijöiksi olisi hyvä ottaa thaimaalaisia,he ovat hyvin ystävällisiä ja iloisia aina.


      • aikoihineletty

        Onko tämä joku katkeroituneitten kepujen suomi24 kanava? Ollaan muka vanhuksista ja veteraaneista huolissaan. Haukutaan ihmisiä ja uhkaillaan mennään älyttömyyksiin. A:ta A:aan perään niinkuin 3 ihmistä vois muodostaa enemmistön kunnassa ei kummoinen matikkanero tarvi olla että niitä täytyy tukia aika moni muu. Ainaki yhellä A:lla on sentään selkärankaa ja rohkeutta esiintyä täälä omalla nimellä vaikka on typerien herjausten ja uhkausten kohteena se on rohkeutta jos mikä. Kun taas nämä ns. "totuuden torvet" uhoaa vastuusta ja vastuu kannosta nimimerkkien takana. SE JOS MIKÄ ON VASTUUNTUNTOISTA ottakaamme siis näistä kansanurhoista mallia ja piiloudutaan kaikki nimimerkkien taakse ja huuetaan yhessä kuorossa että näin ne asiat on! Kyllä ne nämä meijän profeetat tietää miten asiat pelkosenniemellä tulee hoitaa. Äänestäkäämme siis katkeroinuteita kepuja ensi vaaleissa niin ei niittenkään tarvi täällä kitissä joka asiasta täällä niinkuin pikkulapset. Sittempähän se nähään kuinka kunnan velat on kuitattu, koulu on pyhällä,vanhuksilla on ihanaa, veteraanitki nousee hauasta ku kuulevat että kepu on niemessä veteraanien asiat pistäny kuntoon ja kaikilla onniin mahtavaa kun on kerranki semmoinen puolue vallalla jolla on vastuuta ja selkarankaa! Kaikki ihmeet tulee täysin "yllättäen ja pyytämättä" erään vastuuntuntoisen ja suurta selkärankaa osoittaneen kepulaisen pätkä pääministerin sanoin. Toivottavasti me erehtyväiset saamme teiltä anteeksi kun emme heti tajunneet teidän kaikkivoipaisuuttanne ja kykyä panna asioita kuntoon. Sillä olkoon voima ja valta kepulla pelkosenniemellä iänkaikkisesti aamen! Itsekin suurta selkärankaa ja vastuuntuntoisuutta osoittaen piiloudun nimimerkin taakse.


      • Nimimerkit

        Mie en ainakaan puolueen takana seiso,vaan päätöksistä voi lukea kuka esittää ja mitä siellä esitetään ja ketkä niitä kannattaa. Selvä asia.


    • Pörssihai

      Anu Laukkanen - nimimerkki kirjoitti, että kuntayhtymä on tilannut selvityksiä vanhusten- ja terveydenhoidon järjestämisestä sekä pohtii kiinteistöjen myymistä. Koska näitä selvityksiä on siis jo olemassa ja käsiteltykin, en löytänyt selvityksien johtopäätöksistä tietoa. Jo asioiden valmisteluvaiheessa olisi hyvä käydä avointa julkista keskustelua kuntalaisten kanssa, sote kun ei ole ihan vielä nurkan takana! Kuntalaiset ovat sekä käyttäjiä, osittain maksajia sekä myös tulevaisuudessa laadun valvojina; nyt mahdollisesti tehtyjen päätösten osalta, kuten Meri-Lapin tapauksessa. Toivon päättäjiltä myös osaamista excell- taulukkolaskentakaavojen tarkistamiseen, muultakin kuin vain summasarakkeen numeroiden lukutaitoa. Siis missä vaiheessa asiat ovat?

      • luulo.tiedon.väärtikö

        Vieläkö se Pelkosenniemikin on kunta häh ? Pikku kyläpahanen pohjoosessa. Me tääl etelässä oomma luulleet et se on aikoja sitten liitetty Kemijärven kaupunkiin.


    • myötähäpeä

      Pari päivää sitten oli Pelkosenniemen kunnantalolla kuntalaisille tiedotustilaisuus Sote-palveluiden uudelleen järjestämisestä tai tarkemmin selvitystyön raportin julkaisu. Silmiinpistävintä oli, että kuntapäättäjät, etunenässä kolme "kovaa" aaa:ta, Annika, Anu ja Antti väijyivät koko tilaisuuden nurkassa sekä osa eteisen puolella ihan hiiren hiljaa.
      Joko tältä kolmikolta argumentit loppu vai joko vihdoin ovat tajunneet millaiseen jamaan ovat Pelkosenniemen kunnan sekä kuntalaiset ajaneet ja älysivät hävetä? Epäilen tosin vahvasti jälkimmäistä. Toki, ei tarvitse olla ruudinkeksijä tajutakseen että omaan pussiin on tämä A-ryhmä asiat ajaneet.

      • liukuhihna

        Ilman muuta heidän olisi pitänyt istua eturivissä suuna päänä tunnustamassa että ovat sekä yksityistäneet, ei -yksityistäneet, lopettaneet, myyneet ostaneet, ajaneet jamaan, huonoilla omaan pussiin pelaamisella nostaneet, estäneet, haravakone,hauki, öönestäneet, jättäneet äänestämättä, aaa,aaa,aaaparisto, radio, verkko, lopettaneet tunturin, estäneet lapsia syntymästä, trakentavat koulunkeskellelylää,hävenneet,eihävenneet,niittokone,järjestäneet, eijärjestöneet, pelanneet,eipelanneet, olivattilaisuudessa, eivätolleettilaisuudessa, eteidessä,ei et3eisessä,hiljaaolivat. Eli pelkosenniemellä kaikki hyvin!


      • Vastakoonmyötähäpeä
        liukuhihna kirjoitti:

        Ilman muuta heidän olisi pitänyt istua eturivissä suuna päänä tunnustamassa että ovat sekä yksityistäneet, ei -yksityistäneet, lopettaneet, myyneet ostaneet, ajaneet jamaan, huonoilla omaan pussiin pelaamisella nostaneet, estäneet, haravakone,hauki, öönestäneet, jättäneet äänestämättä, aaa,aaa,aaaparisto, radio, verkko, lopettaneet tunturin, estäneet lapsia syntymästä, trakentavat koulunkeskellelylää,hävenneet,eihävenneet,niittokone,järjestäneet, eijärjestöneet, pelanneet,eipelanneet, olivattilaisuudessa, eivätolleettilaisuudessa, eteidessä,ei et3eisessä,hiljaaolivat. Eli pelkosenniemellä kaikki hyvin!

        Voi voi sua liukumiina, eiku liukuhihna! Sekö minun kommentti otti niin luonnonpäälle että lähti vähän mopo keuliin. No, jos oot niin yksinkertainen että et ole osannu tähän mennessä repiä rähmiä silmistäsi että olisit nähny mikä mafia tätä kylää pyörittää niin sitten täytyy olla vikaa sun älyssä. Eihän siinä, äänestä nämä niin pystyvät ja hyväsydämmiset pienen kuntalaisen asioita aina niin lempeydellä ajaneet valtuutetut, seuraavalle kaudellekkin. Mieti kuiten ensin se pikkuriikkinen fakta, että jos nämä on niin helkkarin hyviä ja pelastajia Pelkosenniemeltä, niin miksi me keikutaan kriisikunnan rajoilla nyt??


    • Anonyymi

      Kohta on nimet paperissa ja vanhukset on myyty.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe