Syytteessä olevien loppulausunnot?

paisepuhki

Kyllä vähän aneemisilta vaikutti syytettyjen uutisoitujen loppulausuntojen sisältö. Eipä siellä oikein jutun juurta kunnolla ollut. Paha on syyttäjien esittelemiä faktoja höpöstelyllä kumota. Siinä ei musta tuntuu faktoilla ole mitään tekemistä. Toivottomia yrityksiä näyttävät olevan. Tuomio on varma jos vetoa asiasta löisi.

34

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Looppi

      Täh, vähän vaikuttaa jurrisen kirjoittelulta.

    • IsoA1955

      Puolustuksen on tyhjästä paha nyhjästä. Samaa jonninjoutavaa mielikuvakiistämistä kuin oli alkuoikeuden käynnissä. Timo Kurulan, Aki Maunulan ja Tapani Rantajääskön puolustus ei ole pystynyt kehittelemään puolustukseensa mitään uutta.

      Alla on muutama esimerkki. Ettei siellä taasen joku liikaa innostu niin hipsujen sisäosa on lainattu Ylen eilisistä uutisista:
      - ”Valtuutetut ovat käyttäneet heille kuuluvaa toimivaltaa….jne”. Kyllä kait sitä oli käytetty mutta miten oli käytetty. Kun on valta, niin on myös vastuu ja lakeja täytyy noudattaa Kittilässäkin.
      - ”Siposen mukaan luottamuspula kunnanjohtaja Anna Mäkelää kohtaan syntyi, koska Mäkelä käytti valtaa ohi ja yli luottamusmiesten. Puolustusasianajaja Siponen kuvasi tapahtumia valtataisteluksi…”. Mäkelähän käytti hänelle kuuluvaa valtaa ja hoiti virkaansa kuten laki edellytti. Miksi se valtataistelu syntyi, kun puolustuksen mukaan valta on poliitikoilla. Ei siitä tarvitse taistella. Unohtui vain se, että kun on valtaa, niin on myös vastuuta. Ja Suomen lakeja on noudatettava.
      - ”Mitä jos Levin maailmancup olisi lähtenyt muualle tai Palosaari olisi tympääntynyt ja vaihtanut toiseen hissiyhtiöön”. Palosaarella ja Kittilän maailmancupilla ei ole minkäänlaista yhteyttä. Toimitusjohtaja on aina korvattavissa. Lähtöhän Palosaarelle tulee jatkossa joka tapauksessa.
      - Ja jatko on yhtä surkeaa. ”Luottamusmiesten toiminta on ollut kunnan edun mukaista”. Kittilän luotot ei edelleenkään toimi kunnan edun mukaisesti.
      - Eikä tilanne parane. "Epäasiallisesta käytöksestä ei mitään näyttöä". Näyttöähän on vaikka kuinka paljon. Jos ei perheen uhkailu esimerkkinä ole epäasiallista näyttöä niin mikäs sitten.

      Ymmärrän toki että puolustusasianajaja tekee parhaansa. Kun reppu on tyhjä, niin sieltä on vaikeaa mitään löytää. Kurula leuhki tiedotusvälineiden mukaan oikeudenkäynnin alkupuolella että ”hyvin on nukuttanut”. Mitenhän mahtaa olla nyt. Toki jos on täysin paatunut tekemisiinsä niin ehkä se nukuttaa edelleen.

      Katsotaan toisiko päivä uusi esiin jotain asiassa oleellista. Epäilen.

      • Kallon_kingi

        Hyvihän se nukuttaa kun kaataa kirkasta murheeseen. Kummasti käsi vapisee lasiin kaadettaessa vai otetaanko jo ihan pullon suulta.


    • Nassu

      Oli kyllä ponnettomat lausunnot, mutta mistäs asiaa saa, kun sitä ei oikeasti ole. Kyllä näyttää selvältä näiden kolmen kohta.

    • aisankannattajat

      Toivottavasti syytetyt saavat kovat rapsut ! Ja henkilökohtaisesti maksettava ja kärsittävä.oikeudenkäyntikulut häviäjän maksettavaksi omasta pussista.
      Jos mäkelä häviäisi,menisikö kaikki hänenkin oikeudenkäynti kulut kittilän kunnan (veronmaksajien) pussista ?

      Oppivatpahan olemaan niinkuin laki suomessa edellyttää !

      • Isobb

        Tyhjästä on vaikea nyhjästä. Toiset maksaa toiset ei.


      • IsoA1955

        Mäkelähän ei ole tässä osapuolena vaan syytäjä syytää sutkeja rikoksista. Jos sutkit häviää niin he maksavat oikeudenkäyntikulut. Sen lisäksi Mäkelä vaatii henkilökohtaisena korvauksena 20 000 €. Sen taitaa maksaa työnantaja joka sitten harkitsee koetaaka periä summaa sutkeilta.

        Jos sutkit voitaa niin veronmaksajat maksaa.

        Ei syytä huoleen, niin heppoisia on tähän mennessä olleet sutkien tarinat että niillä ei kyllä pärjää. Juttuhan jatkuu hovissa ja kaikella todennäköisyydellä korkeimassa oikeudessa. Aikaa ja rahaa kyllä kuluu.

        Pääasia että oikeus toteutuu.


    • Levinletku

      Tarkkuutta hieman. Mäkelä saapi ihan rauhassa vaatia vaikka kuuta taivaalta. Mitä tulee saamaan on toinen juttu ja pitkässä juoksussa ennen kuin näkyy tilillä.

      Järki sanoo että työnantaja maksaa työpaikkakiusaamisen ja
      maalaisjärki sanoo että kiusaajat maksaa sen takaisin kunnalle. Toiveajattelua.

      Oikeudenmukainen järki sanoo että korvaus pitää kohdentaa heti kiusaajiin eli tuomio ja korvaus perään.

      Mäkelä ei ole ainut joka tulee vaatimaan työpaikka kiusaamisesta korvauksia, Nyt ollaan sillä alueella että jos kuntalaista ei nyt harmita niin milloin?

      Voiko se olla niin että jos samat henkilöt tuomitaan useiden henkilöiden kiusaamisesta, korvausten maksajana on aina kuntalaiset?

      • pienempitorvi

        Toivottavasti tuomareilla on senverran taitoa, että korvauksen maksaa vahingon tehnyt. Ettei homma mene ihan överiksi?


      • arppa_

        Näyttää siltä että kiusaajille on tulossa uusia prosesseja joissa toisetkin
        kiusatut hakevat korvauksia. Jos korvaustenmaksu todellakin lankeaa veron-
        maksajille, niin vieläköhän he uudelleenvalitsevat näitä samoja kiusanhenkiä valtuustoon ?!


    • Levinletku

      Torvelle:-) Tuota toivoo moni, mutta kuinka kuka laittaa eurot mulkaisuille ja oikealle kunnan "kiusaajalle/jille".
      Esimies on kunnanhallitus, siellä osa toimi syyttäjän mukaan varsin ikävästi ja sinne nyt ainakin kurkkuharjaa olisi hyvä kohdentaa.

      Siitä se hihitys tullee kun raavitaan uusiin työsyrjinnän korvauksiin euroja jotka maksetaan kunnan kassasta. Aivan sama juttu ehkä laittomasta irtisanomisesta, tek. lautakunnan touhuista.

      Eipä ne mitään opi, henkilöt vaihtuu ja sama laulu jatkuu. Kuntalaiset maksaa taas uuden kierroksen...

    • Että...silleen

      Pitää muistaa että syytettyjen oikeuteen kutsu kirjeessä on lukenut heidän nimensä. Ei kunnan nimeä.
      Kiusaajat myös maksavat omasta pussista kiusatuille. saattavathan syytetyt koittaa maksattaa tovereidensa kautta kunnalla , mutta silloin se kyllä johtaa pahoihin ongelmiin päätöksen tekijät.
      Kittilän touhut menee koko ajan pahemmaksi ja tyhmemmiksi.
      taitaa tulla piakkoin pakkaliitos esim. Rovaniemeen. Tätä kuntaa kun ei tunnuta saavan laillisille raiteille.

    • kulttiexpertti

      Onkos muiden loppulausunnoista tullut uutisia vai joko on avustajat luopuneet toivosta kehitellä höpöperusteluja? Taitaa olla niin ettei mitään järkevää ole esitetty kun meedia ei kirjoittele sillä edellisistäkin uutisista tuli ilmeisesti räkäisiä naurunpyrskähdyksiä ja ajatuksia että onkohan päättäjillä kaikki elämäntapa intiaanit kanootissa vai joko nekin on saaneet sitä köngäksen raitista ilmaa.

    • kokomaa

      ihmettelen tätä kiusaamista kun eikös se pääjehutaputtaja ole selvinnyt täysin ilman syytteitä? Miksi se ei ole saanut kutsua oikeuteen kiusaamisen takia?

      • leevileviltä

        Tää on pelattu PR n eduksi. Hän tarkoituksella jääväsi itsensä aina sopivasti. Oli toki takapiruna sähläämässä, mutta ei saatu kiikkiin. Vielä?


    • Levinletku

      Taputtamisesta ja ilotulituksen paukuttelemisesta ei saa syytettä. Sen voi tehdä ihan kuka vaan, vaikka varavaravara valtuutettu ilman huolta.

      Vastuussa oli silloin ensimmäinen aalto. Nyt on menossa osin jo kolmas aalto, eikä tunnu vielä loppuvan henkilöt, jotka sotkevat elämänsä hämärän päämäärän eteen.
      Tällä tahdilla mennään, isätä pojalle, äidiltä tyttärelle kunnes on omaisuus juristeilla.

    • Että...silleen

      Eiköhän PR ole kastellu koipensa ainakin Eilavaaran laskussa, entisen hallintojohtajan kiusaamisessa, LK:n työpaikkakiusaamisessa.
      Mielenkiintoista katsoa kauanko valtio valta katsoo tätä Kittilän toilaulua ennen kuin liittää kunnan johonkin naapurikuntaan eli Rovaniemeen.
      Silloin vasta kunnan omistamissa yrityksissä voidaan kenties saada asiat toimimaan oikein eikä niin että kuntalaisilta lypsetään koko ajan veroja enempi ja enempi jotta toilailut voidaan maksaa.

    • ellikka

      No paljonko tämmöinen käräjöinti tulee maksamaan? Täällä sitä tietoa tuntuu olevan

      • Taiottamaanvelkaa

        Paljon. Varsinkin niille, jotka saavat tuomion. Joutuu myymään papan metsät.


    • Että...silleen

      Eräiltä saattaa/ todennäköisesti menee työpaikkakin alta tässä leikissä.
      Toisilta menee luotto tiedot sekä omaisuus.
      Hyvin äkkiä hävinneellä on pelkästään asianajajien , omat ja voittaneen kulut 10-20 000 €
      Siihen päälle mahdolliset korvaukset ja kun näitä syytteitä tulee osalle useampia niin siinä voipi käydä niin että menee asuntokin alta. Mutta eiköhän kunta järjestä heille vuokra asunnot ;)

      • Torvi4

        Ja onhan noita lomamökkejä kohta tyhjillään kun väki vähenee.


    • KAkake123

      Kuka yrittäjä on saanut ehdollista kirjanpito rikoksesta, kittilä lehden mukaan 90 000 on jäänyt vuosina 2014-2015 ilmoittamatta. Liekö syytettyjä...

    • Salmishakki

      Okei. Johtajien klubi siis jälleen tänään oikeudessa antamassa vastaselityksiä. Siis harhaanjohtajien.

      Tässä yksi esimerkkilainaus: "Salmi on korostanut, että yksi peruste ratkaisulle oli, että kunta oli halvaantuneessa tilassa ja piti päästä eteenpäin."

      Onko päästy eteenpäin? Miksi käytettiin imperfektiä OLI halvaantuneessa tilassa... tilannehan on vaan pahentunut tällä Salmen reseptillä.

      Miten menikään se vanha viidakon sanonta? Toinen osaa lukea ja toinen kirjoittaa. Ehkä olisi pitänyt lisätä jäseniä, joilla oli kuullun ja luetun ymmärtäminen hanskassa. Eihän näitä juttuja muuten ehdi "ottaa haltuun (salmen ilmaus)"

    • Roskatroskiin

      Suurimpana tekijänä tässä näyttää olevan sutkipäättäjien tietämättömyys aivan kaikista asioista. Ylpeys käy lankeemuksen edellä. Ei ole osattu eikä haluttu ottaa selvää mitä tehdä ja miten tehdä. Sen voi kyllä arvata kun aurinkokuningas salonen on ollut puikoissa. Oli niin kiire erottaa, että päätä seinään vaan. Tieto oli annettu, mutta tietenkin järkevien, kuntaa ja kuntalaisten etua ajavien luottamushenkilöiden oma tieto oli valttia... Nyt se yritetään sitten verhota kunnan edun taakse... Voi mitä roskaa

    • Mitäheilletarjotaan

      On siellä alettu pehmenemään. Asiamiehet alkavat jo pyyteleen armoa ja pelkkää sakkorangaistusta. Ei mitään. Monen vuoden sopankeittäjät ansaitsevat kovaa häkkiä! Toinen mahdollisuus on ensi kesän Kittilän markkinat. Siellä vaan julkinen tunnustus ja anteeksipyyntö voisi toimia.

    • Kommarikapitalisti

      Päivän päätteeksi vanha kunnon kommari pääsi ääneen. Taas ei ollu miehessä mitään vikaa, vain muissa. Mies ei siis ymmärtänyt vääräksi tekemäänsä. Uskon. On sen verran toopen mallia että tuskin ymmärtääkään osallistuneensa tällaiseen kapitalistien juhlaan. Sitä kai se on koko Kittilän vasemmisto tänään. Varsinkin Marita, joka kyllä tavataan vielä oikeusistuimissa muutenkin kuin viran puolesta... waiting

    • Takkinurin

      "On jäänyt näyttämättä, onko rikosta tapahtunut. Onko lainsäännös, jonka perusteella tämä menettely rangaistavaa? Puolustuksen mielestä ei. Jos onkin, kuka on rikokseen syyllistynyt? Täällä esitetyn perusteella ei Mäkitalo, puolustus sanoo - tahallisuus näyttämättä"

      Näin MMäkitalo. Kuuluisa takinkääntäjä. Siis toinen niistä. Toisen on jo hyvin tiedossa. Tämän herran kohdalla todella tahallista toimintaa. Itse asiassa laittoi kaiken alulle kaverinsa kanssa ollessaan Resortin hallituksessa. Kenenkään ei pitäisi uskoa tällaista roskaa ja tällaista ei saisi edes esittää julkisissa tilaisuuksissa. Suorastaan oikeuden halventamista. Koppiin ja sassiin!

    • Levinletku

      Nimimerkki takkinurin.
      Vatinurin oli ollut osuvampi, et ole asiassa yksin.

      Osuit oikeaan, tullaan kuulemaan paljon suurenmoista selityksiä miksi ei tullut luettua aineistoa ja miksi korvat oli lukossa kun laillisuudesta varoitettiin.

      Selityksiä on kuulematta, toivotaan että kooste tulee kaikkien ihmeteltäväksi. Jokainen äänestäjä on oikeutettu tietämään mitä edustajat selittää! Tämän typeryyden hintaa on vaikea arvioida, olisko vajaa 1000/kuntalainen. Siis juttu jatkuu edelleen,lisää tulee päiväpäivältä.
      Yhteiskunnan kustannuksista vielä kuullaan, on pakko!

    • Kukamaksaa

      Lukekaapa tämän päivän kunnanhallituksen kokouksen esityslista ja asia nro 17. On lisälistalla ja ilmestynyt eilisen jälkeen.

      • aihettakeskusteluun

      • Selittelyä

        Niinpä niin. Arvasin tässä käyvän näin. Täyttä tahallisuutta, huolimattomuutta ja umpikorvaisuutta on noudatettu tässä(kin) tapauksessa. Siis tekstissä viitsitään mainita myös, että kun on toimittu kuntalaisten edun mukaisesti. Kirjoitusvirhe siis. Oikein menee KUNTALAISEN edun mukaisesti... Tai voihan ehkä puhua myös monikossa kun kyseessä on PP ja sutkipäättäjät... isännänvastuu...voi paska


      • enväitämuttakysyn

        Kittilän kunnanhallituksessa ei paljon päätä pakota. Päätöksen lopputuloksesta ei voi järjestää vedonlyöntiä, sillä lopputulos on tiedossa - kunta maksaa. Saapas nähdä kauanko tätä sutkaamista riittää?


      • Ärtynyt19

        Voiko kuntalainen vaikuttaa tähän korvausten maksajaan mitenkään? Muuten kuin äänestämällä vaaleissa.


    • Onhansemahotonta

      Siis mitä??? Onko tässä tapauksessa ISÄNTÄ ymmärtänyt, että isännänvastuu koskee isäntää vastaan tehdyistä rikoksista tuomittuja? Jos Jämsen ei tätä ole ymmärtänyt, niin kerrotaan sitten. Sannahan tämän on jo ymmärtänyt, mutta umpiesteellisenä yrittää loppuun asti roikkua sutkipäättäjien tukena ja turvana

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2301
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      64
      1514
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1286
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe