Aihe

Uusi televisio pitäisi ostaa

Neuvoja_kaipaan

Vanha tv hajosi ja nyt sitten uutta pitäis ostaa. Joku mahdollisimman halpa ja kooltaan pieni, koska pieneen asuntoon/huoneeseen tulee. Mitähän sitä pitäis ottaa huomioon, ettei teknologia ole "vanhentunutta" heti vuoden tai parin päästä ja missä liikkeissä yleensä halvimmalla on, kun ei olisi aikaa ja mahdollisuuksia kiertää kaikkia mahdollisia kauppoja?

29

84

  Vastaukset

  • Kotiteatterikäyttöön ei halpa ja pieni näyttö ole hyvä. Ei siitä ole hyvä katsoa elokuvia. Miten etäältä katsot? Paljonko sinulla on rahaa?

  • Nykyään 32-40" on pieniä. Sitten on erilaisia 20-24 tuumaisia. Ennen peruskokona ollut 26" on kokonaan pudonnut pois. Kannattaa ostaa älytelkkari, ne ei nykyään ole juuri kalliimpia. DVN-T2 pitää antennissa olla, mutta kaikissahan se jo on. liitäntöihin kannattaa katsoa. Monissa ei ole Scartia, joten jos on vanha digiboksi voi tulla ongelmia. Kaikissa ei ole edes komposiittia. Kuulokeliitäntääkään ei välttämättä ole. Ääni nyky-TV:ssä on niin huono, että kannattaa ostaa Soundbar.

   Liikkeitä on nykyään Power ja Gigantti. Toki on Verkkis ja marketeissa on jotain.

   • B-näppäin on N-näppäimen vasemmalla puolella :) Ja miksi tv:ssä pitää olla antenniverkon viritin (DVB-T2) jos se liitetään kaapeliverkkoon (DBV-C-HD)?
    Ja asiaan. Pitäisi uusia kuvaputki-tv ja tarkoitus ostaa 28 tuuman tv. Jos tv:n paneelin tarkkuudeksi ilmoitetaan 1366x768 (yleinen 28 tuuman malleissa) niin tällainen paneeli ei varmaankaan toista Full HD-lähetystä Full HD:nä eli resoluutiolla 1920x1080 vaikka tv:n viritin kykenee ottamaan vastaan Full HD-lähetystä?


   • Piti tietysti olla (DVB-C HD) eikä (DBV-C HD) :)


   • kuvaputkitv kirjoitti:

    B-näppäin on N-näppäimen vasemmalla puolella :) Ja miksi tv:ssä pitää olla antenniverkon viritin (DVB-T2) jos se liitetään kaapeliverkkoon (DBV-C-HD)?
    Ja asiaan. Pitäisi uusia kuvaputki-tv ja tarkoitus ostaa 28 tuuman tv. Jos tv:n paneelin tarkkuudeksi ilmoitetaan 1366x768 (yleinen 28 tuuman malleissa) niin tällainen paneeli ei varmaankaan toista Full HD-lähetystä Full HD:nä eli resoluutiolla 1920x1080 vaikka tv:n viritin kykenee ottamaan vastaan Full HD-lähetystä?

    Kaapelissa ei tarvitse DVB.-T2:ta, mutta samassa paketissa ne tulee. TV:tä ei tehdä erikseen kaapeliin ja antenniin. 28 tuumaista kuvaputkea vastaisi 26 tuumainen LCD, mutta niitä ei ole. Osta 32 tuumainen. Ne on juuri kirjahyllyyn sopivia. Minun 32 tuuman (todellisuudessa 31.5") LG on 74 cm leveä. Vanha 28 tuumainen kuvaputki oli 78 cm. Näyttö ei tietenkään voi näyttää tarkemmin kuin mitä se on. Vaikka 1366x768 periaatteessa riittää 32 tuumaisessa, kannattaa silti miettiä Full HD:tä. Tämä oli yksi syy, miksi valitsin LG:n.

    Soundbar on nykyään lähes välttämätön. Niin kamala TV:n oma ääni on ja itse en ole mitenkään kriittinen äänen suhteen. Itse ostin tämän:

    https://www.gigantti.fi/product/audio-ja-hifi/kaiuttimet/LGSJ2/lg-sj2-soundbar-kotiteatteri-2-1-160-w

    Mukana tulee subwoofer, jonka sai piiloon TV:n taakse.

    Kun on samaa merkkiä, on käyttö saumatonta. Koko homma toimii TV:n kaukosäätimellä.


   • Eli onko niin että jos paneelin resoluutioksi ilmoitetaan1366x768 ja katsot tavallista lähetystä eli vaikka MTV:n uutisia ja sitten vaihdat tulemaan saman lähetyksen teräväpiirtokanavalta niin kuvassa ei tapahdu mitään muutosta?
    Entä jos vierekkäin on 1920x1080 paneeli ja 1366x768 paneeli ja molemmat samalla ei-teräväpiirtokanavalla niin näyttääkö ensinmainitun kuva paremmalta (tarkemmalta)?
    Ja 32 tuumainen taitaa olla liian suuri ja olen ymmärtänyt että 26-28 tuumaisissa (1366x768 paneeli) sama lähetys näyttää tarkemmalta kuin 32 tuumaisessa (1366x768 paneeli).


   • kuvaputkitv kirjoitti:

    Eli onko niin että jos paneelin resoluutioksi ilmoitetaan1366x768 ja katsot tavallista lähetystä eli vaikka MTV:n uutisia ja sitten vaihdat tulemaan saman lähetyksen teräväpiirtokanavalta niin kuvassa ei tapahdu mitään muutosta?
    Entä jos vierekkäin on 1920x1080 paneeli ja 1366x768 paneeli ja molemmat samalla ei-teräväpiirtokanavalla niin näyttääkö ensinmainitun kuva paremmalta (tarkemmalta)?
    Ja 32 tuumainen taitaa olla liian suuri ja olen ymmärtänyt että 26-28 tuumaisissa (1366x768 paneeli) sama lähetys näyttää tarkemmalta kuin 32 tuumaisessa (1366x768 paneeli).

    Toki tapahtuu. Tavallinen lähetys on 720 x 576. HD lähetyksiä on 1280 x 720 ja 1920 x 1080 tarkkuudella. Tuo paneelien outo 1366 x 768 on kai peruja tietokonepuolelta. Tietokoneissahan 1024 x 768 oli pitkään normi. En usko SD kanavilla olevan merkittävää eroa noissa. Toki kaikki riippuu monesta, kuten omasta näöstä, katseluetäisyydestä ym, Ja vaikka näkyisikin, niin eihän ihmiset kotona katso kahta TV:tä vierekkäin.

    28 tuumaisia ei koskaan ole ollut. 26 tuumaisia ei ole enää. Vaihtoehdot on 24 tai 32. Osta se 32. Se ei ole liian iso. Jos vertaa vanhaan 28 tuumaiseen ei se ole isompi kooltaan.

    https://1drv.ms/u/s!AnbuyJQ_1z6kla5bP4P_YfkpL9IeEQ

    Miten se kuva tarkempi olisi? Toki, jos kuvaa katsoo kaukaa suhteessa kokoon se voi näyttää tarkemmalta. Jos tarkkuus askarrutaa, niin osta 1920 x 1080 paneeli.


  • Mustavalko-tv on halvempi kuin väri-TV. Monotelkku taas halvempi kuin Stereo. Langallinen kaukosäädin on halvempi kuin langaton.

   • Elät menneisyydessä mono/musta valkoisia ei löydy kuin ehkä afrikan kehitysmaista.


  • "Joku mahdollisimman halpa ja kooltaan pieni, koska pieneen asuntoon/huoneeseen tulee."

   En tiedä, oliko tässä monta eri henkilöä kyselemässä halpaa telkkua vai vaihtoiko ap nimimerkkiä.... Joka tapauksessa, jos 32 tuumainen TV tuntuu liian isolta eikä tarpeeksi halvalta asuntoon, niin tuskin kannattaa uutta ostaa ollenkaan. Käytettynäkin niitä myydään, lähes ilmaiseksi. Itselläni on 42 tuumainen TV, mutta useimmat TV-ohjelmat lukuunottamatta elokuvia katson iPadiltä, pääasiassa Areenasta. Kun siihen tottuu, niin tabletin käyttäminen "telkkuna" on yksin asuvalle ihan toimiva ratkaisu. Ei tarvi miettiä laitteiden yhteensopivuutta, kotiteatteria tai digiboksin käyttöä. Olen kokeillut välillä katsoa ohjelmaa työpöydän tietokonenäytöltä, niin vasta outoa onkin. "Pakko" istua tuolissa, kun kauempaa sängyltä ei näe. Minäkin harrastin aiemmin sitä, että TV on päällä lähes jatkuvasti, vaikkei sieltä tulisi mitään erityistä. Nyt tuntuu jo oudolta (ja junttimaiselta) sellainen.

   • En ole aloittaja ja nyt 21 tuuman kuvaputki-tv merkiltänsä Philips jossa Black Line-kuvaputki eli kuva paljon parempi varsinkin väritoistoltansa (valkoinen valkoista ja musta mustaa) kuin "tavallisessa" kuvaputkessa joissa koko kuva oli jotenkin "vihertävä". Huomasin tämän aikanaan tv:tä ostaessa kun kaupassa ostamani tv:n (siis Philips) vieressä oli 28 tuumainen "tavallisesella" kuvaputkella varustettu Finlux ja molemmista tuli hiihtokilpailua niin Philipsin kuva näytti paljon luonnollisemmalta ja paremmalta.
    Onhan tuota "vaihdettu" jo monta vuotta mutta mikäs kiire tässä kun ei sieltä mitään tule jos elokuvia ei lasketa joiden katsomiseen nykyinen onnettoman pieni. Sekin on tullut huomattua että LCD-televisioissa tekstityksen koko on häiritsevän suurta! Vuosia sitten ajattelin 26 tuumaisia mutta nyt huomasin että niitä ei enään ole mutta 28 tuumaisia on, tosin vain Samsungia tai Samsungia eri nimellä.
    Tarkoitin että 32 tuumainen on ehkä liian suuri tv:n kokoa ajatellen, en kuvan kokoa ajatellen (katseluetäisyys noin 3,5 metriä). Ja äänen laadulla mitään väliä koska kuuntelen kuulokkeilla (jolloin kuuluu pieninkin risahdus).


   • ^ eräällä on kalentessa yhä vuosiluku 19xx


   • Kierrätyskeskuksista kannattaa vilkaista. Yksi kaveri ei ole tällä vuosituhannella ostanut yhtään televisiota, vaan kaikki on haettu kierrätyskeskuksesta joko ilmaiseksi tai muutamalla kympillä.

    Itse miettisin kuitenkin, mihin tuota televisiota tarvitset? Jos katsot vain uutiset, pienelläkin pärjää, mutta dokumenttifilmejä ja/tai elokuvia katsoessa 55" HD on minimi.


  • Joskus 10v sitten olin tukemassa iäkästä ihmistä uuden telkkarin kanssa. Oli ostanut 21" näytön. Hinta sillon jotain päälle 150-200e. Jos kerran 32" tuumainen, jonka saa jopa alle 200e on kallis, niin tuo 21" -24" nöyttö on ratkaisu. Mutta se sitten siitä, että sillä ei tehdä muuta kuin katsotaan telkkaa. Siihen tuskin saa mitää nettiä ja areenaa/katsomo tai ruutua.

   Itse pistin just 32" telkkarin mäkeen. Tilalle tuli 40" älytelkkari. Budjettikin oli ihan ok! alle 400e reilusti.

  • Olit tukemassa ja ostit nöytön, jolla ei voi katsoa kuin telkkaa?

  • - 4K on perus kauraa
   - 55" koska se on kilpailtu koko, pieneemmät ovat suhteessa kalliimpia

   - jos löytyy USB-C liitäntä, niin plussaa

   • Oli tosiaan taas kaiken maailman eläkeläiset ja muut kehityksen kelkasta tippuneet kommentoimassa -> vääntöä kuvaputkitelevisoista ja alle HD resoluution vehkeistä. Samoin joku oli kaivanut naftaliinista kekkoslovakian aikaan julistetut katseluetäisyydet. Joo, silloin isoja ruutuja ei kertakaikkiaan ollut ja kuvanlaatukin oli jokseenkin paskaa, joten suositukset olivat tyyliin "sopiva katseluetäisyys on 5x ruudun läpimitta". Vaan jos leffoista haluaa nauttia samalla fiiliksellä kuin teatterissa, pitää katseluetäisyyden olla tyyliin 1,5 kertaa ruudun läpimitta. Eikä kyse ole vain siitä, että "näin läheltä saa katsoa", vaan näin läheltä *pitää* katsoa, jos haluaa saada hyödyn irti siitä HD -resoluutiosta!

    http://gotech.fi/2016/03/30/nykyaikaista-televisiota-katsoa-yllattavan-lahelta/

    Vastoin yleistä harhaluuloa, telkkarit kehittyvät edelleen kovaa kyytiä. Nyt ollaan tosiaan siirtymässä 4K resoluutioon, mutta sille ei oikeasti ole tarvetta, jos ollaan ostamassa "pientä" eli 40 tuumaa tai alle ruutua eikä tarkoitus ole käyttää samaa vehjettä myös tietokoneen näyttönä. Perustelu: kannattaa tutustua aiheeseen ihmissilmän erottelukyky. Se 4K menee täysin hukkaa, ellei ruutua katsella 1 metrin etäisyydeltä.

    Ne muut oleelliset jutut, missä tapahtuu kehitystä, ovat väritoisto ja dynamiikka/HDR.

    Jos nyt pitää ostaa vehje, joka ei vanhene lähivuosina, pitää ostaa joku hemmetin kallis huippumalli (mieluiten OLED -tekniikalla).

    Ei järkevää. Nykyisten huippumallien ominaisuudet saa muutaman vuoden päästä käyttöön 1/5-osalla siitä hinnasta, mitä näistä nyt huudetaan (koosta riippuen 2-4 tonnia).

    Jotenka NYT ostetaan kohtuu hintainen perusmalli ja HD resoluutio riittää (kun ei sitä 4K materiaaliakaan juuri mistään vielä tule). Parempi dynamiikka/HDR olisi kyllä plussaa - eikä näistä välttämättä tarvi montaa satasta lisähintaa maksaa karvalakkimalleihin verrattuna.

    Myös käytetyn hankkimista kannattaa harkita, 32-40" HD ruuduista ei ole montaa kymppiä tarvetta maksaa, kun vertaa siihen, millä hinnalla uusia saa kaupasta. Näistä pitää tarkistaa, että DVB-T2 -viritin löytyy. HDready -pellelaitteet voi unohtaa kättelyssä. Wanhoissa karvalakkimalleissa ei taatusti ole nykypäivän vaatimia virittimiäkään eikä niistä ole tietokoneen näytöksikään. Ei nimittäin kannata väheksyä sitä, että halpakin HD lätty toimii nykyään oikein helposti ja kivasti jättikokoisena tietokoneen näyttönä. Uudemmista vehkeistä löytyy suoraan pepusta/kyljestä tarvittava HDMI tms liitäntä.

    Sitten vaan odotellaan se 3-5 vuotta ja ostetaan kohtuuhinnalla (alle tonni) sitten tarve ilmenee (rupeaa sitä 4K materiaalia tulemaan ynnä kämppä vaihtuu isompaan) se 60" 4K vehje, jollaisesta nyt pitäisi pulittaa 4 k€.


   • Olen samaa mieltä, että 4K on useimmille turha ja FullHD riittäisi hyvin. Mutta 55-60 tuumaa on tällä hetkellä se järkevin koko uutta ostavalle (paitsi pikkuyksiöön ehkä liian iso todellakin). UltraHD 4K tulee lähes pakkohankintana kaupan päälle siinä kokoluokassa, ja pienemmissäkin nykyään.

    Luulenpa että useimmilla TV vaihtuu vasta, kun vanha hajoaa. Siihen menee helposti yli 10 vuotta tai paljon pitempäänkin. Ainakin itse maksan siitä mieluummin noin tonnin mieluummin kuin suunnittelen vaihtoa heti 3 vuoden päästä. Eikä se mitenkään varmaa ole, että OLED:in ongelmat saadaan ratkaistua ja tekniikka valtaa markkinat. Eikä ole varmaa sekään, että enemmistö enää haluaa kotiinsa entistä isomman telkun. Toki elokuvia on mukava katsoa yhä isommalta ruudulta, mutta kodeissa ei ole rajattomasti tilaa eikä iso ruutu sovi jokaisen sisustajan silmään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oli tosiaan taas kaiken maailman eläkeläiset ja muut kehityksen kelkasta tippuneet kommentoimassa -> vääntöä kuvaputkitelevisoista ja alle HD resoluution vehkeistä. Samoin joku oli kaivanut naftaliinista kekkoslovakian aikaan julistetut katseluetäisyydet. Joo, silloin isoja ruutuja ei kertakaikkiaan ollut ja kuvanlaatukin oli jokseenkin paskaa, joten suositukset olivat tyyliin "sopiva katseluetäisyys on 5x ruudun läpimitta". Vaan jos leffoista haluaa nauttia samalla fiiliksellä kuin teatterissa, pitää katseluetäisyyden olla tyyliin 1,5 kertaa ruudun läpimitta. Eikä kyse ole vain siitä, että "näin läheltä saa katsoa", vaan näin läheltä *pitää* katsoa, jos haluaa saada hyödyn irti siitä HD -resoluutiosta!

    http://gotech.fi/2016/03/30/nykyaikaista-televisiota-katsoa-yllattavan-lahelta/

    Vastoin yleistä harhaluuloa, telkkarit kehittyvät edelleen kovaa kyytiä. Nyt ollaan tosiaan siirtymässä 4K resoluutioon, mutta sille ei oikeasti ole tarvetta, jos ollaan ostamassa "pientä" eli 40 tuumaa tai alle ruutua eikä tarkoitus ole käyttää samaa vehjettä myös tietokoneen näyttönä. Perustelu: kannattaa tutustua aiheeseen ihmissilmän erottelukyky. Se 4K menee täysin hukkaa, ellei ruutua katsella 1 metrin etäisyydeltä.

    Ne muut oleelliset jutut, missä tapahtuu kehitystä, ovat väritoisto ja dynamiikka/HDR.

    Jos nyt pitää ostaa vehje, joka ei vanhene lähivuosina, pitää ostaa joku hemmetin kallis huippumalli (mieluiten OLED -tekniikalla).

    Ei järkevää. Nykyisten huippumallien ominaisuudet saa muutaman vuoden päästä käyttöön 1/5-osalla siitä hinnasta, mitä näistä nyt huudetaan (koosta riippuen 2-4 tonnia).

    Jotenka NYT ostetaan kohtuu hintainen perusmalli ja HD resoluutio riittää (kun ei sitä 4K materiaaliakaan juuri mistään vielä tule). Parempi dynamiikka/HDR olisi kyllä plussaa - eikä näistä välttämättä tarvi montaa satasta lisähintaa maksaa karvalakkimalleihin verrattuna.

    Myös käytetyn hankkimista kannattaa harkita, 32-40" HD ruuduista ei ole montaa kymppiä tarvetta maksaa, kun vertaa siihen, millä hinnalla uusia saa kaupasta. Näistä pitää tarkistaa, että DVB-T2 -viritin löytyy. HDready -pellelaitteet voi unohtaa kättelyssä. Wanhoissa karvalakkimalleissa ei taatusti ole nykypäivän vaatimia virittimiäkään eikä niistä ole tietokoneen näytöksikään. Ei nimittäin kannata väheksyä sitä, että halpakin HD lätty toimii nykyään oikein helposti ja kivasti jättikokoisena tietokoneen näyttönä. Uudemmista vehkeistä löytyy suoraan pepusta/kyljestä tarvittava HDMI tms liitäntä.

    Sitten vaan odotellaan se 3-5 vuotta ja ostetaan kohtuuhinnalla (alle tonni) sitten tarve ilmenee (rupeaa sitä 4K materiaalia tulemaan ynnä kämppä vaihtuu isompaan) se 60" 4K vehje, jollaisesta nyt pitäisi pulittaa 4 k€.

    Miksi pitäisi itsetarkoituksellisesti pysyä "kehityksen kelkassa"? Eli vieläkin tupakeittiössä on 21 tuuman kuvaputkitelkkari (4:3) eli aikas neliskanttinen eli nykyiset laajakuvalähetykset tekevät ylös ja alas mustat palkit eli aika pieneksi jää varsinainen kuva jonka vuoksi ostatellut useamman vuoden 26 tuumaista 16:9 telkkaria jossa terävä kuva ja vieläkään ei ole selvinnyt että jos haluaa terävän kuvan niin pitääkö paneelin olla 1920x1080 jos lähetys ei ole teräväpiirtoa? Ja tosiaan kun ei sieltä mitään "katsottavaa" tule niin osto jäänyt. Se katsomisen arvoinenhan löytyy Youtubesta.
    En omista älypuhelintakaan. Miksi pitäisi omistaa? Paljon näkee ihmisiä jotka tuijottavat sitä tanan älypuhelinta hypnoottisesti. Kysynkin miksi te sitä tuijotatte?


   • Tuo on pitkälti oikea analyysi juuri nyt. Myös 65" ja 75" ovat kilpailussa kovilla. Sitä pienemmät ja suuremmat TV:t ovat erikoisuuksia ja maksavat suhteessa enemmän. Onko kaikkein kilpailluin kokoluokka yhä 55" vai jo 65" näyytänevät tilastot ensi vuonna.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuo on pitkälti oikea analyysi juuri nyt. Myös 65" ja 75" ovat kilpailussa kovilla. Sitä pienemmät ja suuremmat TV:t ovat erikoisuuksia ja maksavat suhteessa enemmän. Onko kaikkein kilpailluin kokoluokka yhä 55" vai jo 65" näyytänevät tilastot ensi vuonna.

    Nyt olisi menossa vaihtoon 12v vanha Sony 40"bravia ant.
    Tilalle ajatellut 43 -49" Sonya tai Samsung älytelevisioita saa 400-500€ .
    Onko tuo Samsung Qualed luotettava tai mistä niitä tietää pitemmän päälle, kun on uudehko tyyppi. Sony on kyllä laatu tv .


   • Tv-myyjät ihan pihalla suomalaisten asumisoloista eli suomessa asunnot/olohuoneet pieniä, usein ei edes ole olohuonetta vaan esim. pieni tupakeittiö ja huone (=makuuhuone).


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nyt olisi menossa vaihtoon 12v vanha Sony 40"bravia ant.
    Tilalle ajatellut 43 -49" Sonya tai Samsung älytelevisioita saa 400-500€ .
    Onko tuo Samsung Qualed luotettava tai mistä niitä tietää pitemmän päälle, kun on uudehko tyyppi. Sony on kyllä laatu tv .

    Samsung EI ole luotettava, korealaisia romuja, joita ei pitäisi myydä ihmisille ilman, että kerrotaan valmistajan laadusta, suhtautumisesta asiakkaisiin ja täydellisestä osaamattomuudesta ja väliinpitämättömyydestä puhumattakaan laitteiden korjauskelvottomuudesta ja takuuhuollon toimimattomuudesta (monet huoltoyritykset eivät näitä korjaa, kun ei valmistajalta saa rahohjaan takuukorjauksista). Omaa tyhmyyttä, jos joku kyseiseen merkkiin koskee.


  • Kannattaa ostaa 38" mulla 10v sellanen ja helvetin hyvä! Tosin virtasyöppö.

   • Vanhaa kauraa 38" kuopattu jo 10v sitten.


  • Kannattaa vaan ostaa vanha kunnon putkitelkka. Tosin ei kotimaista, kun niissä tulipaloriski suuri. Ja jos ostaa kotimaisen niin kannattaa sijoittaa nojatuoli tai mistä nyt katsotkin telkkaa ihan pistorasian viereen, että tarvittaessa voi vetää johdon välittömästi seinästä.

  • Osta putki TV. Kunhan ei oo tulipaloherkkä Salora , ASA , tai Finlux. Siskolla Philips putkitelkka joka ei edes pahemmin kuumene ja äänenlaatu paljon parempi kuin uusissa kalliissa telkoissa. Kuvakin siedettävä.

  • Mulla olis myytävänä 12-tuumainen mustavalko-matkatelkkari. Kaunis, kirkkaanpunainen, muovikoteloinen. Aito National, all transistor.

   Toimii hyvin. Tähän kun laitat digiboksin, niin siinä on sulle todellinen retrotöllö! Hintakin vain vaivaiset 200 egeä.

  • Ostaisin, mutta ei ole edes sataa euroa

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   394
   25511
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16386
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   400
   15137
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   12780
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   42
   2049