Kilpa/maantiepyöräilijän pituus?

Pyöräilijjä

Terve! Aloin tuossa mitettimään että kun harrastan itse maantiepyöräilyä, ja minun pituusarvioni on 188cm, mietin onko mahdollista päästä lajissa "huipulle" tuolla pituudella, siis että onko pituudesta haittaa kyseisessä lajissa? Katsoin tuossa että ainakin tour de francella oli ihan kärkipäässä ollut yli 180 senttisiä. Jos joku asiasta tietävä vastaisi että onko tuollaisesta pituudesta haittaa? Kiitos paljon vastauksista :) Miten yleensä pyöräilyssä pituus vaikuttaa aikaan/kisasuoritukseen?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitenkuten

      Uskon että enemmän vaikuttaa leukaperät ja liuskaotsaisuus. Kukkakeppimäisyyskään ei liene pahasta. Pitkäreisisyys säärisyys ilman muuta etu myös. Onhan asia sillä lailla polkupyöräilystä puhuttaessa, että ilmanvastus on suurin vastustaja. Sellainen pienenee kyllä, sirolla olemuksella.

      Oli miten oli, sanoi Kyllösen Matti, tästä kaikesta ei ole mitään hyötyä jos ruumis ei kestä. Nykyaikana puhutaan kehosta, jonka määritelmänä lienee tuonut suomalaiseen keskustelukulttuuriin muuan Arvo Ylppö - niminen mies. Minustakin olisi voinut tulla kymmenentuhannen kilometrin sotkija, kuluvana vuonna, tuolla Helkama S2 - kilpapyörälläni mutta suurenmoiset vaivat ovat juuri nyt esteenä. Haaveeni toteutumisen esteenä.

      Olenhan saanut, mitä ilmeisemmin, kihdin, jos kohta reumankin. (Syöpä se on) Niin tai näin, sanoi.. tämä kaikki estää pyöräilyn tuskan kokemisen tykkänään. Silkkaa tuskaa on talvikävelysaapikkaiden vetäminen jalkaan, kävelystä nyt puhumattakaan. Tämä katoninen tila on estänyt kaiken liikunnon tehokkaasti koko helmikuun ajan. Tavoite olisi ollut viisisataa kilometriä tämänkin kuukauden aikana, tuolla Helkama S2 - kilpapyörälläni.

      Nimeni on miten kuten, tarkista tämä. Tärkeintä on Jeesus Kristus. Toiseksi tärkeintä on kilpapyöräily. Ensiksi mainittua ei sovi unohtaa. Hän takaa kihtikuoleman jälkeisen elämän taivaan kuorissa. Tuota jälkimmäistäkään niikseen jättää. Näin toimien kaikki menee hyvin kyllä.

    • raharatkasoo

      Pyöräilyharrastuksessa merkkaa tilin saldo paljon enemmän kuin harrastajan pituus. Mitä enemmän sitä rahaa löytyy, sen paremmat vehkeet on varaa ostaa ja sitä myöten pyöräilyt sujuvat paremmin. Onhan se nyt ihan erilaista ajaa monen tonnin maantiepyörällä pitkää lenkkiä kuin että kihnuttaa tuolla jollain Biltemasta haetulla valmiiksi paskalla pyörällä, kun ei muuhun rahaa ollut. Köyhällä sen halvan pyörän on kestettävä 16 vuotta, kun ei sitä oo varaa päivittää, kun pitää vuokratkin maksaa, samoin kuin kaikki muutkin laskut, sekä ruoka ja ryysyt. On oltava netti, puhelin ja se pyörä. Paremmin toimeentulevan ei tartte moisista niin välittää, sen kun ostaa joka kesäksi aina uuden kalliin pyörän ja läjäpäin uutta varustetta.

      • näinkö_on

        Meneekö sauomalaisilla pyöräliikkeillä näin huonosti?
        🎅


    • Alkup_maantiepyöräilijä

      Pyöräiyssä on paljon eri lajeja, joissa voi kilpailla. Pitkät miehet eivät perinteisesti ole ollet grand tourien voitttajia, koska mäennousukyky ei ole yleensä paras mahdollinen, mutta esimerkiksi Froome on 186 senttinen.

    • Indurain

      Miquel Indurain on 188 cm ja paino 78-80 kiloa ja viisinkertainen Tour De France voittaja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4853
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4613
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      621
      4220
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3197
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2721
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2223
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      223
      2196
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      348
      2168
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1807
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe