Aihe

Voimisteluliitto käynnistää kurinpitomenettelyn

Käytöstuleeensin

Voimisteluliitto käynnistää kurinpitomenettelyn – kohteena valmentaja Titta Heikkilä, IS.

Hieno homma, että asia tutkitaan.

KPKyrö sai aikanaan ikuisen toimitsijakiellon vilpistä. Lasten nujertamisesta seuraus ollee sama, jotta tämän maailman ”titta heikkilät” eivät enää mene lähellekään nuoria.
Menestystä voi saada hyvällä käytöksellä - ”titta heikkilät” ei sitä ymmärrä eikä koskaan tule ymmärtämään. Menestystä voi toki tulla ”titta heikkilöistä” huolimatta, mutta sivutuotteena liian monta saadaan liian monta tragediaa ja vääränlaisen kohtelun jatkumo uusille sukupolville.
Nyt eletään pian 2020-lukua - luolanaisten rääkymisen ja mahtailun aika on ohi, onneksi.

28

95

  Vastaukset

  • Hyvähyvä

   Vastuuvalmentajille pitää luoda kirjallinen ja suullinen psykologinen testi . Tämän testin lausuntona on joko sopii / ei sovi nuorten ohjaajaksi. Testi ei toki yksin riitä, vaan lisäksi valmentajia pitää kouluttaa lajitaitojen ohjaamisen ohella nuorten ohjaaksi.

   Seuroilta toivoisin tähän asiaan oma-aloitteisuutta. Lisäksi asian tiimoilta pitäisi miettiä velvoittavia asetuksia, jopa lainsäädäntöä. Lapsi-asiavaltuutetulle olisi tässä selkeä työtehtävä, jonka kypsät hedelmät olisivat arvokkaita. Myös kansanedustajat voisivat aktivoitua.

   Vanhemmat: muistakaa 3 K eli

   Kuuntele, katsele ja kanna vastuusi eli ole tietoinen mitä lapsesi harrastuksessa tapahtuu - miten valmentaja kohtelee lastasi ja hänen ryhmäänsä - ja puutu asiaan tarvittaessa. Kannusta, kuljeta ja kustanna periaate on huonolle valmentajalle oiva keino jatkaa toimiintaansa - älkää olko sinisilmäisiä; toki on myös annettava valmennukselle työrauha, mutta edellytyksenä on oltava valmentajan yhteiskunnan normeja noudattava käytös.

  • TH toteaa: ” Minulla on kova ääni ja kiivas luonne”. ”Titta Heikkilä ei näe suuria ongelmia valmennus­menetelmissään”, HS jne jne

   Oman uran traumojen ja pahanolon purkaminen lapsille on väärin: tämän henkilön pitäisi keskustella psykiatrin kanssa.
   Yhteiskunta muuttuu ja on muuttunut radikaalisti 2000-luvullakin. 1950-1980 luvun opettajamalli, johtajamalli tahi valmennustyyli eivät yksinkertaisesti ole nykypäivää. Räyhäävä, kiroileva, nöyryyttävä ja nolaava valmentaja on liian suuri kontrasti muuhun yhteiskuntaan: kotona ja koulussa moinen käytös on väärin; kyllä lapsi ihmettelee aluksi hämmentyneenä, kun tällainen TH ilmestyy elämään. Harvalle tulee hyvä fiilis.

  • Pitää nyt muistaa, että TH ei ole Suomen ainut epäonnistunut ”nuoriso-ohjaaja”.
   Hän jäi vain kiinni.
   Ei häntä voi yksin tuomita, vaikkei ymmärrystä juuri minulta saakaan. Hän on systeemin tuotosta itsekin.
   Hyvä joka tapauksessa että asia tuli julkisuuteen. Toivottavasti tästä alkaa uusi kehityssuunta niin voimistelussa kuin urheiluvalmentamisessa yleensä.

  • Koskahan tulee tuomio?

  • Maaliskuun puolivälissä ollee asia käsitelty.
   13.2.2019 julkaisivat oheisen tiedotteen:

   ” Voimisteluliiton hallitus on saanut Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin selvityksen valmentaja Titta Heikkilän mahdollisesta epäeettisestä käytöksestä. Selvityksen perusteella hallitus on päättänyt käynnistää asiasta liiton sisäisen kurinpitomenettelyn. Voimisteluliiton kurinpitolautakunta käsittelee tapauksen kuukauden kuluessa.”

  • Tuleekohan ”häkkiä” vai pelkkä huomautus? Kertoo aika paljon liiton arvoista tuo tuomio sitten.

  • Veikkaan 1,5 vuoden toimitsijakieltoa.

  • Eipä näy eikä kuulu päätöstä - onko päätetty haudata tämä tärkeä ennakkotapaus?

  • 15.3.19 - missä on päätös Voimisteluliitto?

  • 18.3.2019 liityo tiedottaa: ”Voita leffaliput – liiton some-kanavat uudistuivat.”

   Eipä tainnut liitto löytää moitittavaa ko. valmentajan toiminnassa, koska mitään tiedotetta ei ole tullut. Sääli, sillä Voimisteluliitto olisi voinut olla edelläkävijä ja tehdä suomalaiselle nuorisourheilulle ison palveluksen selkeällä kannanotolla siitä, mikä on hyväksyttävää valmennusta ja mikä ei.

  • Koska liiton toiminta on noin selkärangatonta, niin Boikotoikaa seuraavia firmoja, jotka tukee tätä liittoa:

   Punamusta
   Gymnastica
   Op
   Miatuote
   Ilmapallokeskus
   Varala
   Chopar
   Elämysmatkat
   dvillena
   gutz
   Merkkikeskus
   Sanser
   2XU
   Piruetti

   Ehkäpä joku sponssi hiffaa painostaa liittoa.

  • Miksei liitto kerro avoimesti mitä on Titta Heikkilän kurinpitoasiassa päättänyt?

   Vai onko löytynyt jotain todella raskauttavaa , jota ei haluta tuoda julkisuuteen?

   Epäilykset herää tällaisessa viestinnässä

  • Loistavaa liitto! Todella hyvä viesti arvoistanne ?!

   ”Heikkilää ei määrätty toimitsijakieltoon, joten Voimisteluliitto ei kommentoinut asiaa muuten.” IS.

   Eli valmentajat: huutakaa, nöyryyttäkää, pilkatkaa ja syrjikää minkä milenne tekevi.

  • Heikkilä sai vapauttavan päätöksen eli ei ole käyttäytynyt sopimattomasti.
   Tämä on ennakkotapaus, joka määrittää valmentajalle sopivaa käytöstä lapsia kohtaan.
   Lasten kannalta on toki hurjaa se, että he kohtaavat koulussa ja kotonaan aivan eri käytösstandardit kuin voimisteluharrastuksessaan. Kuka osaa selittää tämän ristiriidan lapsille?

   Voimisteluliiton johto: olkaa hyvä ja tulkaa julkisuuteen perusteluinenne! Tällä asialla on voimisteluliittoa tahi yhtä valmentajaa suurempi yhteiskunnallinen merkitys.

  • Tämä nykyaikaan huonosti sopiva lapsille huutaminen tuntuu olevan niin syvälle juurtunut osa voimistelukulttuuria, että ei sitä ihan helpolla kitketä pois. En tietysti tunne Suomen kaikkia voimistelun kilparyhmävalmentajia, mutta sen mitä touhua on seurannut, niin desibelit nousee heti jos joku asia ei valmentajaa miellytä. Tämä on kai jonkinlainen vaikeasti kitkettävä ja syvälle juurtunut toimintamalli, koska jokainen valmentaja on joskut itse ollut kisaryhmässä, kuunnellut huutoa ja oppinut siellä miten kisaryhmävalmennettaville asiat kommunikoidaan; huutamalla, tiuskimalla, arvostelemalla, pilkkaamalla, nöyryyttämällä, lapsen itsetunnun murskaamalla... Missä on kannustus ja positiivisen kautta ohjaaminen.

  • videoikaa näitä julkisia treenejä ja laittakaa esimerkkejä
   tarkkana ettei riko lakia

   • Ei taida onnistua. Vois aika äkkiä lapsella ”motivaatio-ongelmien” varjolla ”kehitys pysähtyä” ja näiden varjolla heikompitasoiseen ö-ryhmään siirtoa ja sitten kun lisää vielä ” perheen luottamuspulan” valmentajia kohtaan niin olla edessä harrastuksen tai vähintäänkin seuran vaihto...
    T. Palaan asiaan, kun lapsi muissa harrastuksissa...


   • Ette kai te enään siellä lapsianne pidä!!!
    Täällä ulistaan ja vaaditaan ties mitä.
    Mutta ainut tapa on ottaa em. valmentajalta valmennettavat pois.
    Eli ette vie sinne lapsianne.
    Tehän sen päätätte harrastaako vai ei.
    Vai onko vanhempien kunnianhimo niin suurta että "pakko" kestää että pilttien tulevaisuus voimistelussa ei nyt vaan vaarannu.
    Älkää sitten valittako jos viette sinne muksunne.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ette kai te enään siellä lapsianne pidä!!!
    Täällä ulistaan ja vaaditaan ties mitä.
    Mutta ainut tapa on ottaa em. valmentajalta valmennettavat pois.
    Eli ette vie sinne lapsianne.
    Tehän sen päätätte harrastaako vai ei.
    Vai onko vanhempien kunnianhimo niin suurta että "pakko" kestää että pilttien tulevaisuus voimistelussa ei nyt vaan vaarannu.
    Älkää sitten valittako jos viette sinne muksunne.

    Ei ole kokemusta Titasta vaan ihan toisista seuroista ja valmentajista. Voimistelu harrastuksena taas vaan on yksi parhaimmista, joten onneksi suuremmilla paikkakunnilla on ns. ostajan markkinat. Seurathan tuottaa palvelua, jota ostan lapselleni. Tämän tajuavat seurat tulevat pärjäämään jatkossa parhaiten luulen...


   • Jaloilla äänestäminen on ihan hyvä tapa kitkeä pois asiattomat valmentajat.
    Ja jos ei ole muita vaihtoehtoja niin harrastuksen vaihto.
    Monesti vanhemmat tietämättään painostavat lapsia. Lapsi kuitenkin yrittää miellyttää vanhempia, niin silloin mielipiteet ja lausahdukset usein ohjaavat lapsen tahtoa.


  • Rytmisen voimistelun miniringin valintaperusteissa mainitaan tuo vartalon suotuisa malli edelleen... Voimisteluliiton sivuilta löytyy. Välttyäkseen turhalta pettymykseltä, on syytä ottaa selvää ennen harrastuksen aloittamista, mitä se tarkoittaa! Eli sillä perusteella taidoiltaan heikommat, mutta fyysisesti lajin ihannetta vastaavat menevät voimistelussa taitavampien edelle. Sitä voi olla vaikea lapselle selittää ja sillä voi olla juuri kauaskantoisia seurauksia lapsen ja nuoren itsetunnolle ja se voi osaltaan sysätä syömishäiriöön...

   • Tämä löytyy voimisteluliiton sivuilta.

    ”Minirinki on 8-12-vuotiaiden voimistelijoiden valmennusrinki, johon kuuluvat erikseen valitut voimistelijat. Miniringin leiritoiminnan päätavoitteita ovat seuravalmennuksen laadun nostaminen, perusvoimistelun tason nostaminen ja joukkuevalmiuksien lisääminen. Osa leireistä järjestetään yhtä aikaa Nuorten ryhmän (N-ryhmä) leirien kanssa. Leireistä lähetetään ringin jäsenille erillinen leirikutsu, jonka jälkeen leirille tulee ilmoittautua.

    Miniringin valintakriteerit

    1. lajitaidot, vartalotekniikka
    2. lajitaidot, välinetekniikka
    3. fyysiset ominaisuudet
    4. harjoitusmotivaatio
    5. lajiin soveltuva antropometria
    6. keskittymiskyky
    7. yhteistyöhalu- ja kyky, kyky toimia osana ryhmää

    Miniringin ja N-ryhmän valinnan testiliikkeet löytyvät Materiaalit-osiosta”


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tämä löytyy voimisteluliiton sivuilta.

    ”Minirinki on 8-12-vuotiaiden voimistelijoiden valmennusrinki, johon kuuluvat erikseen valitut voimistelijat. Miniringin leiritoiminnan päätavoitteita ovat seuravalmennuksen laadun nostaminen, perusvoimistelun tason nostaminen ja joukkuevalmiuksien lisääminen. Osa leireistä järjestetään yhtä aikaa Nuorten ryhmän (N-ryhmä) leirien kanssa. Leireistä lähetetään ringin jäsenille erillinen leirikutsu, jonka jälkeen leirille tulee ilmoittautua.

    Miniringin valintakriteerit

    1. lajitaidot, vartalotekniikka
    2. lajitaidot, välinetekniikka
    3. fyysiset ominaisuudet
    4. harjoitusmotivaatio
    5. lajiin soveltuva antropometria
    6. keskittymiskyky
    7. yhteistyöhalu- ja kyky, kyky toimia osana ryhmää

    Miniringin ja N-ryhmän valinnan testiliikkeet löytyvät Materiaalit-osiosta”

    Onko tuosta Titasta kuulunut mitään eli onko ottanut opiksi ja muuttanut valmennustyyliään?

    Jos on, niin on mielenkiintoista nähdä miten vaikuttaa nuorten fiiliksiin ja tietysti myös menestykseen.

    Jospa asiat menisivät kuin Stömsössä ja tulisi menestystä huipuille ja kaikki muutkin olisivat onnellisia hienosta harrastuksestaan. Tällainen Hollywood tarina olisi upea juttu Suomen syksyyn.


  • Siellä se taitaa edelleen huutaa pääpunasena lapsille.
   Hyvä malli?

   • Onko linkkii videoon


  • Vapauttava päätös osoittaa, että ueheilutoimittajien liiton pj Virtapohja oli oikeassa Juttu oli ns. kosto. T. Heikkilä taisi suututtaa entisen seuran aktiivit pahoin viemällä Minetit toiseen seuraan.

   • Höpöhöpö edelliselle anonyymille, kyllä tuo TH:n käytös on niin laajalti tiedossa voimistelupiireissä, että sitä on turha yrittää naamioida miksikään kostoksi. Sitä en kyllä ymmärrä miksi mitään rangaistusta ei tullut, ehkä mitalit tärkeämpiä liiton mielestä kuin lasten/nuorten hyvinvointi...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Höpöhöpö edelliselle anonyymille, kyllä tuo TH:n käytös on niin laajalti tiedossa voimistelupiireissä, että sitä on turha yrittää naamioida miksikään kostoksi. Sitä en kyllä ymmärrä miksi mitään rangaistusta ei tullut, ehkä mitalit tärkeämpiä liiton mielestä kuin lasten/nuorten hyvinvointi...

    On totta, että käytös on laajalti tiedossa, kuten kaikkien muidenkin huippuja valmentavien. Sitähän tässä juuri on käsitelty, onko se epäasiallista vai ei. Lopputulos oli, että ei.

    Jos sinulla on tiedossa jotain muuta tai kurinpitovaliokunta jätti mielestäsi jotain tiedossa olevaa käsittelemättä, niin kuka tahansa voi tehdä sinne ilmoituksen.

    Tuo että "käytös laajalti tiedossa" pitkään ja julkinen jahti alkaa heti seurasiirron jälkeen kertoo juurikin siitä, että kyseessä oli kosto.


  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   335
   13971
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   324
   11829
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   182
   4804
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   21
   1867
  5. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   58
   1604