Helsingissä kaavoitus+rakentaminen +10, Rovaniemellä kaavoitus+rakentaminen -10 !

Ville-Veronmaksaja

Helsinkiin kaavoitettiin jan rakennettiin erittäin aralle paikalle hotelli 5 vuodessa.
Kohde oli Clarion Hotelli Jätkäsaaressa, paikka oli kaupunkikuvallisesti hyvin tärkeä. Vieressä oli lähes kansallisomaisuudeksi luokiteltu suojeltu rakennus, Lars Sonckin piirtämä makasiinirakennus. Clarion hotelli oli myös poikkeuksellisen korkea rakennus ympäristössään, 16 kerrosta.
Tämän kohteen kaavoitus ja rakentaminen kesti kaikkiaan n.5v.

Vastaavan tyyppinen hanke Rovaniemellä, ns. Valionranta on kestänyt jo yli 12 vuotta, eikä edes kaavoitus ole vielä valmis.

On pakko epäillä kaupungin johdon kykyä huolehtia kaupungin asioista, ei tuota voi muuten ymmärtää.
Mistä on kysymys, sitä ei voi kuin arvailla. Ensimmäisenä tulee mieleen, kyvyttömyys ja ammattitaidottomuus hoitaa asioita. Toisena tulee mieleen se että kaupungissa ei toimi minkäänlainen demokratia, vaan byrokratia ja diktatuuri käyttävät valtaansa miten haluaa.

MISSÄ ON DEMOKRATIA ?

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiPersu

      No ja höpö taas. Ensimmäisellä kerralla Skanska-Sryhmä itse vetäytyi hankkeesta laman iskiessä pojille paskat housuun. Nyt Lapland Hotels siinä vähän arpoo, koska hanke on suuri eikä tuollaisia päätöksiä tehdä ihan lonkalta. Ei sen tontin rakentamista kaupunmi jarruta.

      • Olet-oikeassa

        Kaupungilla on pallo hukassa ihan oikeasti. Jos kaupunki neuvottelijana olisi pätevä, ratkaisu olisi saatu jo 10 vuotta sitten...

        Toinen ikiongelma kaupungilla oli 10-korttelin kanssa jossa maanomistajat veivät kaupungille 10-korttelin kaavoituksen 10-vuotisjuhlakakun, kun valmista ei tullut kaupungin TODELLA epäpätevän kaavoitustoiminnan vuoksi mitenkään. Kaikki taitavat tuntea tuon kaavoituksen ongelman, kertovat maanomistajat.

        Hkissä Katajanokan kaavoitus kesti vähemmän aikaa kuin Rovaniemellä 10-korttelin kaavoitus. Katajanokka on "hieman" arvokkaampi ja "hieman" isompi paikka kuin 10-kortteli.

        Sillee se menee. Oli kiva kun muistutit asioista !


      • Laavukeskustaan

        S-ryhmä vetäytyi koska totesi että rovaniemeläisten ammattivalittajien vuoksi hankkeesta ei tule koskaan valmista. Rovaniemeläiset on käsittämättömän yksinkertainen ja kokonaan oma ihmisrotunsa, missään muualla en ole tavannut näin tyhmiä ihmisiä, paitsi vielä pohjoisempana lapissa. Seuraava itkuvirren veisuu on jo menossa sairaalanniemen hankkeesta, siitäkään ei ole luvassa valmista ainakaan seuraavaan viiteentoista vuoteen.


      • Olet-oikeassa
        Laavukeskustaan kirjoitti:

        S-ryhmä vetäytyi koska totesi että rovaniemeläisten ammattivalittajien vuoksi hankkeesta ei tule koskaan valmista. Rovaniemeläiset on käsittämättömän yksinkertainen ja kokonaan oma ihmisrotunsa, missään muualla en ole tavannut näin tyhmiä ihmisiä, paitsi vielä pohjoisempana lapissa. Seuraava itkuvirren veisuu on jo menossa sairaalanniemen hankkeesta, siitäkään ei ole luvassa valmista ainakaan seuraavaan viiteentoista vuoteen.

        Kukaan ulkopuolinen ei valittanut 10-korttelin kaavasta, paitsi 1 yhteiskunnan virkamies virkansa puolesta. Tämä henkilö sai hankkeen venymään yli 10 v pitkäksi, jos kaupungilla olevat tiedot pitävät paikkansa.
        Samoin on ollut Valionrannassa, kukaan ei ole koskaan valittanut ko kaavoituksesta.
        Kysymys on noissa ollut virkamiesten kyvyttömyydestä hoitaa omia virkatehtäviään.
        Kyllä kansa tietää kuka ja mikä on noiden hankkeiden kaavoituksen ala-arvoisuuden takana.
        Taidat tietää itsekin, kunhan vain uskallat sen sanoa... :)

        Et sitten uskaltanut ottaa kantaa Clarion hotellin erittäin hyvään kaavoitusprosessiin Helsingissä ? Asioita voidaan hoitaa hyvin ja huonosti, se on ensisijaisesti ammattitaitokysymys, ei muuta..
        Hyvin ja huonosti tekeminen vie suunnilleen saman ajan, ihan vaan tiedoksi.


    • AIR-BNB

      Hotellihuoneita tarvittaisiin lisää ja Oppipojan kiinteistö on seisonut tyhjänä
      jo vuosia .

      • Ggggcccc

        Hotellihuoneiden lisäys vähän 2-piippuinen asia. Lapissa hotellihuoneiden käyttöaste reilusti alle 50%, joten en ainakaan minä osaa antaa ohjeita asiassa....????


    • justiinsajuu

      No Helsingin suunnittelusta (siis kaupunkisuunnittelusta) voi olla sitäkin mieltä, että kaupunki polkee kaikkien muiden paitsi itsensä ja rahakkaiden oikeuksia. Vastikään (viime syksynä) voimaan tullutta kaupungin maankäytön periaatteita linjaavaa yleiskaavaa ei kaupungin itsensä mukaan tarvitse ollenkaan noudattaa, eikä varmasti kaupunki noudatakaan, onhan se koko kaava vain esitys hupaisasta ruudukosta. Kaupungilla olevat "asiantuntijat" eli yleiskaavoittajat, asemakaavoittajat ja liikennesuunnittelijat tai oikeammin sitä joukkoa vetävät päälliköt eli pääasiassa yleiskaavapäällikkö, asemakaavapäällikkö ja liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö ovat täysin oman vihreän elämänlangan varassa ja hyppäävät poliitikkojen mielenliikkeiden mukaan suuntaan ja toiseen. Virkamiehen vastuullinen toiminta, mitäköhän se tarkoittaa?? Pääasiassa umpivihreään suuntaan, jossa ei tunneta työpaikkojen eikä tavallisen arjen realiteetteja. Mutta muuttoaalto on vienyt asukkaita naapuriin, joten "soppiihan ne kaapunnin rajat pistellä vuan kiinni". Helsingin päälliköt suunnittelevat ainoastaan määrää, laadusta ei väliä. "Hajota ja tuhoa nykyinen, rakenna muitten omistamille alueille, unohda kaikki sovittu, elä vain omien arvojesi mukaisesti", siinä on pääkaupungin suunnitteluvirkamiesten motto. Pormestarimeininki on vaan pahentanut tilannetta. Tiedossa lisäksi on, että esim. kaupungin keskustan suunnittelijat eivät tule kenenkään kanssa toimeen, ei suunnittelijoiden, ei kehittäjien, ei rakentajien. Jos ne tyypit ovat heijastuma virkamiehistön huipusta, niin emme halua edes tietää minkälaista se loppuporukka onkaan. Monihan sieltä on lähtenytkin, kun ei kestä kaistapäistä touhua. Että oikein ei voi antaa kymppiä, paitsi -10.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2324
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2177
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe