Sutkien puolustuksen kymmenen satuväittämää, pohjautuu Eeva-Liisa Hynysen ja artikeliin SKssa

IsoA1955

SK:n lainat "hipsuissa"

Uotin väittämä 1:”Uoti esitti oikeussalissa polemiikkia herättäneitä väitteitä. Hän muun muassa väitti, että kunnanvaltuutettuja ei koskisi virkavastuu – ja kunnanvaltuusto olisi näin ”poliisi-vapaata” aluetta. Päättäjät ovat Uotin mukaan ainoastaan poliittisessa vastuussa äänes-täjilleen”.

Virkavastuusta en osaa sanoa mutta rikosoikeudellinen vastuu on myös poliitikoillakin. Syyteitä ovat saaneet Kauko Juhantalo ja moni muu.

Uotin väittämä 2:”Uotin mukaan Anna Mäkelä ansoitti kuntapäättäjät juoksuttamalla heidät tekemään muotovirheisen irtisanomispäätöksen kunnanvaltuuston kokouksessa marraskuussa 2014. Uotin mukaan Mäkelä tunsi hyvin kuntalain, eikä hän tehnyt elettäkään irtisanomisval-tuustossa saadakseen vielä tuolloin tulla kuulluksi. Uoti väitti, että Mäkelä juoksutti päättäjät virheelliseen päätökseen”.

Todennäköisesti Mäkelä oli sutkiluottoihin verraten älyllisesti ylivoimainen, mutta kyllä sutkeille oli kerrottu useampaankin kertaan irtisanomis päätöksen laittomuus. Neu-voja ei vain jostain syystä kuunneltu. Muuten on aika epätoivoinen puolustusyritys.

Uotin väittämä 3: ”Uoti väitti, että Pohjois-Suomen hallinto-oikeus ainoastaan palautti Mäkelän irtisa-nomisen uuteen valmisteluun, ikään kuin oikeus ei olisi kumonnut irtisanomista.”

Mielestäni korkeimman hallinto-oikeuden päätös irtisanomisesta on selvä ja selkeä. Työnantajahan voi ilman oikeuden päätöstäkin kumota irtisanomisen, jos toteaa itse tehneensä sen laittomaksi. Soppa olisi loppunut siihen eikä korvausvaateille olisi ollut perusteita. Miksi Kittilän sutkit tehneet eivät näin toimineet?

Uotin väittämä 4: ”Uotin mukaan kunta ja Mäkelä olivat jo sopineet asioista, kun väliin tulivat poliisi ja syyttäjät”.

Käsitykseni on että kunnalla ja Mäkelällä ei ole vieläkään voimassa olevaa sopimusta. Joku epämääräinen kyhäelmä on. Kyhäelmän tekemiseen on käytetty jotain asiantunti-jaa kuten Eilavaaraa aikanaan. Case Eilavaaran loppu onkin historiaa. En käsitä miksi ei sopimusta saada tehtyä koska se voidaan tehdä jos ei sopimuksen tekemisessä ”sutku-tettaisi”. Toki määrättyjä riskejä sopimuksen tekemiseen kuuluu, mutta rahallahan niistä tekijät selviää.

Uotin väittämä 5: ”Uotin mukaan Mäkelä oli kunnan kanssa tekemässään sopimuksessa myöntänyt irti-sanomisperusteet paikkansa pitäviksi”.

En tiedä mihin soppariin Uoti viitaa koska mitään sopimusta ei ole vieläkään.

Uotin väittämä 5: ”Vielä ennen syksyn oikeudenkäyntiä Uoti vannoi teoriaan, jonka mukaan Antti Rinne painosti apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen avaamaan uudelleen esitutkinnan Jouni Palosaaren toimista hissihankintakilpailutuksessa”.

Nämäkin vannomiset on unohtunut jonnekin.

Uotin väittämä 6; ”Syyskuussa 2018 kyseessä oli puolustuksen mukaan Anna Mäkelän kosto Jouni Palosaarelle, koska Palosaari ei ollut palkannut Mäkelän puolisoa yhtiön palvelukseen. Oi-keudenkäynnissä kävi ilmi, että Mäkelän puoliso ei koskaan lähettänyt hakupapereita hissiyhtiöön”.

Miten voi olla palkaamatta töihin jos ei töitä edes hae?

Väittämä 7: ”Loppusyksyn ajan syytettyjen kuntapäättäjien puolustus syytti Yritystä siitä, että tämä oli tuonut virheitä sisältävän raportin kunnanvaltuuston päätettäväksi. Toisaalta useis-sa puheenvuoroissa puolustus väitti, että raportissa ei ollut virheitä”.

Puolustuksen epätoivo näkyy ristiriitaisissa väittämissä.

Väittämä 8: ”Loppulausuntojen yhteydessä istuntosalissa esitettiin myös sellainen tulkinta, että kunnanvaltuustolla olisi ollut laaja harkintavalta päättää irtisanomisesta luottamuspu-lan nojalla raportin virheistä huolimatta”.

Puolustuksen epätoivo näkyy myös tässä.

Väittämä 9, Korhonen: ”Korhonen halusi loppulausunnossa kääntää katseen Jouni Palosaareen liittyneeseen poliisitutkintaan. Korhonen käsitteli pikkutarkasti hissiyhtiöön liittyvää asianomistaja-kysymystä ikään kuin Anna Mäkelän irtisanomista koskevan oikeudenkäynnin ratkai-sun avaimet löytyisivät sieltä”.

Kummalista järjenjuoksua miten 28 sutkin syyteet liittyisivät Palosaareen. Palosaarihan ei tässä oikeudenkäynnissä ole syytettynä mistään. Eikä Mäkelä häneltä edes vaadi mitään korvauksia.

Väittämä 10, Siponen: ”Siponen korosti loppulausunnossa, että Kittilän kriisissä kyseessä oli valtataistelu, jos-sa virkamiehet olivat kaapanneet päättäjiltä vallan päättää asioista – ja päättäjien piti palauttaa heille kuuluva valta takaisin”.

Miten virkamiehet pystyvät kaappaamaan päättäjiltä vallan. Se onnistuu vai siinä ta-pauksessa että päättäjiä pystytään ohjaamaan kuin ”pässiä narussa”. Kittilässähän näin on käynyt, mutta vallan ovat kaapanneet muut tahot kuin virkamiehet. Päinvastoin, Mäkelähän jämäköillä otteillaan yritti palauttaa vallan päättäjille. Mutta ei onnistunut kuten esim. teknisen lautakunnan päätös-sekoiluista näkyy.

Oikeudenkäynnin puolustuksen loppulausunnoista näkyy puolustuksen ja sutkien epätoivo. Jos reppu on tyhjä, niin se on tyhjä.

Olen sitä mieltä että oikeus voittaa tämän 10-0. Ja sutkit eivät voi todeta kuin voi voi.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hikitippuunaamasta

      Kyllä ison A:n analyysi on taas viiltävää. Jos ei tuosta pöljäilystä tuomioita napsahda niin kumma on. Oli loppulausunnot melko hupaisaa luettavaa ei paljon faktaa ollut esittää tai höpinöitähän oli kyllä mutta ne ei liittyneet asiaan mitenkään. Jos et muuta voi niin hämnennä ja sekoita on se vanha neuvo puolustuksen taholla. Ja tässä sitä Kalsketta ja muuta juorua on kyllä käytetty. Syyttäjät 10 sutkit 0 pojoa. Tuomioita tulee ja mitää ette voi.

      • sutkitlinnaan

        Uoti on julkisesti pukenut ylleen narrin kaavun. Osaa kyllä hauskuuttaa kuulijoita ja lukijoita, mutta mitä sanovat esityksen maksajat (syytetyt, joita Uoti edustaa) laskunsaatuaan.

        Kylläpä oli Uotilla noheva puolustuspuhe!!!


    • Köyhälukija

      Löytyykö viimeisintä Kuvalehden juttua joltain? Ois mielenkiintoista lukea kokonaan.

    • leevileviltä

      Siinäpä tuli sopivasti koko juttu. Kopioi äkkiä, kohta sensuuri iskee.

    • Päättäjätpäättää

      Vai että vallankaappauksella viety päättäjiltä valta päättää, mutta ei ole yhtäkään kunnanvaltuustoa tai kunnanhallitusta, jossa virkamiehet olisi päättäneet. Kittilässäkin päätökset tehdään luottamusmiesten toimesta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe