Kuka olisi uskonut ??

näillä_mennään

https://yle.fi/uutiset/3-10675599

Ylen uusimman kannatusmittauksen mukaan näyttäisi Keskustan jäävän Perussuomalaisten jalkoihin seuraavissa vaaleissa.
Sipilä ja Berneri ajoivat Keskustapuolueen rotkoon, näin käy kun kokoomuslaiset alkavat johtamaan Keskustapuoluetta, tämä oli hyvä opetus Kepulle.

Persut antavat myös opetusta Vasemmistoliitolle joka on nykyisin muuttunut Vihreiden apupuolueeksi ja keskittynyt eteläsuomen maahanmuuttoon, vihreisiin arvoihin jotka eivät sovi kaikiltaosin Lapin arkeen. Täällä ei ole joukkoliikennettä pitkät etäisyydet joten perheissä joudutaan pitämään töidenkin takia useampaa vanhaa autoa, jotka haluttaisiin kieltää.

Persuista taas ei tule salonkikelpoista puoluetta jota ei päästetä hallitusvastuuseen jo viime vaalikausi näytti sen, ja Persujen kenttäväkeä pidetään osin aika "junttimaisina"

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosiont

      Puolue
      Uutiset
      Blogit

      Kirjaudu sisään Rekisteröidy
      Suomen Uutiset

      Etusivu
      Politiikka
      In English
      Talous
      Analyysi
      Ulkomaat
      Muut uutiset
      Videot
      Kolumnit
      Viihde
      Haku

      maaliskuu 6, 201913:29
      Haittamaahanmuuton hintalappu 3,2 miljardia euroa vuodessa – Pauli Vahtera: ”Katsokaa, mitä olette tehneet Suomelle”

      LEHTIKUVA
      Turvapaikanhakijoita Kemin rautatieasemalla 14. syyskuuta 2015.

      Politiikka
      Viikon reagoiduin!

      Vantaalainen taloushallinnon asiantuntija, perussuomalaisten entinen kaupunginvaltuutettu Pauli Vahtera on laskenut humanitäärisen maahanmuuton aiheuttamat kustannukset Suomelle. Vahteran varovaisen laskelman perusteella maahanmuuton hintalappu on vähintään 3,2 miljardia euroa vuodessa.

      Koska kaikkea merkityksellistä tietoa humanitäärisen maahanmuuton kustannusten laskemiseksi ei ole ollut saatavilla, on Pauli Vahtera tehnyt laskelmansa varovaisuusperiaatteen mukaan siten, että luku ei ainakaan ole liian korkea, vaan todennäköisesti haittamaahanmuuton hinta on Suomelle tätäkin korkeampi.

      Vahtera ihmetteleekin Iltalehden blogissaan, miksi virkamiehet eivät ole asiaa laskeneet, vaikka heillä olisi käytettävissään kaikki siihen vaadittava tieto.

      – Virkamiehiltä puuttuu tahto tai osaaminen, tai sitten heiltä on kielletty kustannusten selvittäminen. Erilaiset tutkijat osaavat kertoa tutkimustuloksena kuinka hyvin maahanmuuttajat viihtyvät Suomessa, mutta eivät osaa tai uskalla tutkia sitä, mitä kokonaisvaikutuksia maahanmuutolla on Suomeen ja suomalaiseen elämänmuotoon, Vahtera kirjoittaa.

      Todellinen luku on vielä suurempi

      Vahtera on kirjoitusta tehdessään käyttänyt hyväkseen julkisesti esillä olevia asiakirjoja, kuten valtion ja kuntien talousarvioita ja tilinpäätöksiä sekä tilastoja muun muassa valtion velasta, maahanmuutosta, turvapaikkapäätöksistä, väestörakenteesta ja kehitysavusta, tutkimusraportteja, kuntien ja valtion avustuspäätöksiä, ennusteita, uutisia ja niin edelleen. Tutkijoiden eri oikeuksin saamia yksityiskohtaisia tietoja hänellä ei ole ollut käytössään.

      – Jokainen, joka tulee esittämään, että väärin laskettu, esittäköön sen oikean luvun perusteluineen. Tarkistan laskelmani näillä paremmilla tiedoilla. Kun saamme virkamiesten huolella ja objektiivisesti tekemän selvityksen kustannuksista tulee se olemaan suurempi kuin laskelman 3,2 miljardia euroa.

      Salaavatko virkamiehet tietoja?

      Vahteran mukaan maahanmuuton kustannuksia koskevat tiedot on piilotettu niin hyvin kuntien ja valtion kirjanpitoon ja tilinpäätöksiin, että se on täytynyt tehdä tietoisesti. Joko virkamiehiltä puuttuu tahto tai osaaminen, tai sitten heiltä on kielletty kustannusten selvittäminen.

      – Maahanmuuton kustannukset on piilotettu niin hyvin kuntien ja valtion kirjanpitoon ja tilinpäätöksiin, että se on täytynyt tehdä tietoisesti. Tällaista tiedon puutetta ja hämminkiä ei saa syntymään vahingossa. Eivätkä tutkijatkaan halua tai heiltä on kielletty asian selvittäminen. Tai sitten he eivät osaa, Vahtera kirjoittaa.

      Edessä velanottoa, veronkorotuksia

      Koska Suomen ulkomaalaisväestön odotetaan kasvavan entisestään, tulee myös sen aiheuttamien kustannusten hinta kasvamaan. Esimerkiksi Helsingin seudun ulkomaalaisväestön odotetaan kasvavan 348 000:een vuoteen 2030 mennessä (vuonna 2018 luku oli 203 000).

      Ennusteen mukaan tulijoista suurin osa olisi Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta, joista tulleiden työllisyysaste on ollut erittäin heikko viimeiset kolmekymmentä vuotta ja tuskin paranee seuraavien kymmenen vuoden aikana. Jos ennuste toteutetaan, tulee maahanmuuton hinta Suomelle vuonna 2030 olemaan vähintään viisi miljardia euroa.

      – Suomen bruttokansantuote ei tule kaksinkertaistumaan, joten edessä on velanottoa, veronkorotuksia ja kantaväestön palvelujen heikentämistä. Tai taloudellinen katastrofi. Odotettavissa on myös väkivaltaisuuden ja rikollisuuden merkittävää lisääntymistä.

      Viimeinen hätähuuto Suomen päättäjille

      Maahanmuuton menoja voi myös suhteuttaa muihin julkisiin menoihin ja valtion velkaantumiseen. Esimerkiksi Helsingin kaupungin menot vuonna 2017 olivat 4,2 miljardia. Valtion talousarvion menot vuonna 2017 olivat 55 miljardia euroa. Valtionvelan korot ovat 1,4 miljardia euroa – velan lyhentäminen miljardilla eurolla vähentäisi valtion korkomenoja 200 miljoonaa euroa kymmenessä vuodessa.

      Maa-, metsä- ja kalataloudessa toimivien kaikkien yritysten ja viljelijöiden liikevaihto vuonna 2017 oli 2,4 miljardia euroa – merkittävästi vähemmän kuin maahanmuuton kustannukset.

      – Olen tehnyt tämän selvityksen korvauksetta omin resurssein. Motivaationi on ollut se, että tämä on viimeinen hätähuutoni suomalaisille päättäjille – katsokaa, mitä olette tehneet Suomelle. Katsokaa ja miettikää, annetaanko kaiken jatkua, vai tehdäänkö todellisia korjaavia toimenpiteitä. Miettikää, millainen Suomi on vuonna 2030 tai vuonna 2100, jolloin vielä elää tuhansia tämän päivän lapsia, Vahtera vetoaa.

      SUOMEN UUTISET
      Tagit

      Kunnat
      Turvapaikanhakijat
      Maahanm

    • Näinseonpoka

      Ei persujen kenttäväkeä pidetä osin junttimaisena. Ne ovat kaikilta osin punaniskaisinta pullossa kasvanutta peräkammarin junttisakkia jota ei ihmisten ilmoille kannata päästää ollenkaan.

    • velierkkivääräleuka

      Kävin tekemässä lehden ehdokas kyselyn Lapin osalta. Monesti on tullut sama tulos, mutta en siltikään ole äänestänyt ko puoluetta. Minua lähellä olivat vihreiden edustajat, mm Kepu ja siniset olivat peräpään porukkaan. Sossut ja kokoomus välialueen porukkaa. Mm vasemmistoliitolla oli joitakin samoja aatoksia. Uskaltaisiko sitä äänestää muita kuin kepulaisia, ei kait ne kyläläiset saa selville petturia???¿

      • liikutaan

        Kepun kannatus pitkälti perustuu isältä pojalle periaatteeseen, joka ei enään sovi nykyaikaiseen päätöksentekoon. Politiikan teko on liian helppoa jos on "kiintiökannattajat."

        Politiikan suola on nimenomaan liikkuvat äänestäjät, ne pitävät politiikot virkeinä ja he joutuvat enemmän ajattelemaan päätöksiään. Itse olen elämäni aikana äänestänyt neljän eri puolueen ehdokkaita. Mietin nytkin kenelle annan ääneni.


    • soteJaHallitusKaatuivat

      Sote kaatui siihen kaatui myös hallitus. Miten soten kaatuminen vaikuttaa Sallan terveyspalveluihin?

      • simmppa

        Ai kuukaudessa vai? Koita olla sairastumatta ennen uutta hallitusta.


      • tosiont
        simmppa kirjoitti:

        Ai kuukaudessa vai? Koita olla sairastumatta ennen uutta hallitusta.

        Luetun ymmärtäminen ei ole vahvaa osaamistas..ei sote ole kuukauden päästävalmis....


    • tollonen

      Vasemmistoliitto= entinen SKDL Vihreät= entisiä taistolaisia (suomen kommunistinen puolue ) onko yhteistyö siten jotain UUTTA.

    • Kepulitpettävät

      Soten kaatuminen ei vaikuta mitenkään lääkärille pääsyyn ... no hätä!
      Uusi eduskunta ja hallitus saavat järkevän soten toimintaan ajan kanssa ...

      Keskustan lupauksiin ei ole luottamista - sen on nähty - eikä kannata uskoa myöskään keskustan pelotteluja sosiaali- ja terveydenhoitoa koskien - samaa kieroilua ja palturia!

    • PerusSonParas

      Kyllä ne vaalit ratkaistaan suurissa kaupungeissa. Toki jokainen ääni on tärkeä ja lasketaan. Erittäin todennäköisesti siniset loikkarit eivät saa yhtään kansanedustajaa huhtikuun vaaleissa. Hyvin todennäköisesti perussuomalaiset on vaalien kakkonen tai jopa ykkönen. Kakkostila ja jos jää oppositioon, suurin oppositiopuolue ja 2023 eduskuntavaaleissa raju jytky. Kyllä esimerkiksi Oulun seudulla iso osa tavallisista ihmisistä on hyvin vihaisia kun Sipilä /kepu punavihreiden (vasemmistoliitto vihreät Sdp eli sosiaalidemokraatit) siunauksella päästi Suomeen muslimi laumoja raiskaamaan lapsia.

      • 76459

        Puhutaampa vaihteeksi tottakin. Maahanmuutossa on tehty ennätys kun hallituksessa oli Keskustapuolue, Kokoomus, Ja Perussuomalaiset. Nämä sinun mainitsemasi Sdp, vasemmistoliitto, ja Vihreät olivat oppositiossa.

        Ennenkuin kirjoittelet potaskaa tarkistappas juttusi tarkemmin.


      • pakurikääpä
        76459 kirjoitti:

        Puhutaampa vaihteeksi tottakin. Maahanmuutossa on tehty ennätys kun hallituksessa oli Keskustapuolue, Kokoomus, Ja Perussuomalaiset. Nämä sinun mainitsemasi Sdp, vasemmistoliitto, ja Vihreät olivat oppositiossa.

        Ennenkuin kirjoittelet potaskaa tarkistappas juttusi tarkemmin.

        Tarkista tietosi uudelleen maahanmuutolle, kaikista tärkein pointti oli entisen presidentin tuki.
        Halonen antoi komennon, " olemme hyväosaisina velkaa huonompiosaisille turvapaikan"
        kaikenlaisen muun vastarannan muuttoliikkeelle tyrmäsi vasemmistolainen media.
        Kaikki muut siinä on tainnut olla mukana jollakin tapaa, paitsi nykyistä linjaa ajavat Perussuomalaiset.


      • näinsemeni
        pakurikääpä kirjoitti:

        Tarkista tietosi uudelleen maahanmuutolle, kaikista tärkein pointti oli entisen presidentin tuki.
        Halonen antoi komennon, " olemme hyväosaisina velkaa huonompiosaisille turvapaikan"
        kaikenlaisen muun vastarannan muuttoliikkeelle tyrmäsi vasemmistolainen media.
        Kaikki muut siinä on tainnut olla mukana jollakin tapaa, paitsi nykyistä linjaa ajavat Perussuomalaiset.

        Halonenhan on täysin oikeassa Suomikin joutuu ottamaan sovitun kiintiöpakolaisten määrän ja näin pitää sivistysvaltioissa ollakkin. Eu kanssa yhteisesti sovituista kiintiöistä sovitusti pidetään kiinni.
        Silloin vuonna 2015 kun Persutkin oli hallituksessa vastuunjakajana Kokoomuksen ja Kepun kanssa silloin tunkeutui maahamme hallitsemattomasti yli 30000 ihmistä eikä kukaan tiennyt ketä ne olivat . Sieltä tuli hädänalaiset ja rikolliset murhamiehet samassa ovenavauksessa.
        Persut olivat hallituksessa eikä sieltä silloin kuulunut meuhkausta eikä Soini letkautellut piteli vain ovia auki.


      • sama1

        Kyllä Nerg tiesi...katso vaikka keskustelu tubesta...


    • tynnyrstäpäivää

      Ai että uusi hallitus väsää soten tuosta noin, vaikka sitä on monet hallitukset yrittäneet jo 14 vuotta saamatta sitä aikaan. Uusi hallitus mukamas jonkun mielestä sen tuosta vaan tekee, vaikka edes hallituspohja ei ole tiedossa.

      Pakko todeta tästä palstasta. Ei missään kuki näin täydellistä tietämättömyyttä kun täällä.

    • JussinJohdollaHyväTulee

      Se kiintiöpakolais touhu on peruja - 60/70 luvulta jolloin kylmään kolkkoon Suomeen ei kukaan ulkolainen halunnut tulla. - Katsotaan mallia Itävallasta Unkarista Puolasta. Noissa maissa on kansallismielinen johto. Ei Suomenkaan tarvitse kovin kumarrella. Kaikki mitä menee hai hyyssäyskseen on pois Suomen köyhimmiltä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      420
      2916
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      98
      2237
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      336
      1874
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1873
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1707
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1197
    7. 157
      1196
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1130
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1032
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      917
    Aihe