Jos valitutkin eksytettäisiin...

Näinseasiaon

Miten nyt on käynyt kun naispappeus on ollut kirkossamme sallittua jo 30 vuotta? Ensin kaikki vakaat kristityt vastustivat asiaa melkein yhtenä miehenä ja naisena. Sitä pidettiin kauhistuksena ja perusteluna oli Jumalan sana. Moni sanoi myöskin eroavansa kirkosta jos naispapeuspäätös toteutetaan.

Aika on kuitenkin tehnyt myyräntyötään ja uuvuttamisen sekä pakkosiedätyksen kautta on saatu suuri osa entisistä kristityistä luopumaan uskostaan ja hyväksymään naispappeuden. Näitä ovat ne jotka aloittivat Hengessä mutta ovat päättäneet vaelluksensa lihaan, takaisin syntiin ja tottelemattomuuteen. Nyt nämä ihmiset tunnustavat kahdenkeskisissä keskusteluissa että heidänkin mielestään naispappeus on vastoin Jumalan sanaa, mutta perustelevat luopumistaan sillä että hyväksymällä naispappeuden, säilytetään "toimintamahdollisuuksia kirkossa".

Perustelu on hyvin ongelmallinen ja ontuva eikä perustu hyvään omaantuntoon. "Toimintamahdollisuuksia" nimittäin tässä näkemyksessä katsotaan paljaasti ihmisellisestä näkökulmasta, unohtaen Jumalan kaikkivaltiuden ja sen että Jumalalle on yhtä kveää jräjestää voitto vähän väen kautta kuin paljon. Unohdetaan Raamatun opetukset miten Jumala antoi kansalleen voiton, vaikkei ollut monesti kuin pieni kourallinen uskollisia. Enemmistö ei ole koskaan ollut sitä oikeaa Jumalan kansaa, vaan aina pieni vähemmistö. Niinkuin Nooan aikanakin oli KOKO MAAILMASSA ainoastaan 8 henkeä jotka katsottiin hurskaaksi pelastumaan. Kaiki muut Jumalan sallima tuhotulva tuhosi.

Etkö sinä, joka ennen uskoit ja riipuit Sanassa kiinni, -etkä sinä ymmärrä vieläkään ja etkö näe että luopumuksesi ei ole tuonut mitään hyvää? Ei mitään ole auttanut lihan käsivarren mukaiset, Jumalan tahdon ja käskyn vastaiset "toimintamahdollisuudet" . Etkö muista: Joka vähässä on uskollinen, se on paljossakin uskollinen? Pysyminen Raamatun totuudessa naispapeusasian suhteen ei edes kysy paljon, -ei ainakaan henkilökohtaisella tasolla. Siltikin niin monet luopuivat totuudesta ja käänsivät selkänsä Kristuksen sanalle.

Samoin tulee käymään homoseksuaalisuus-asian suhteen kirkossa. Nyt monet sitä vielä kauhistuvat, mutta kun se lopulta tulee -ja se tulee vääjäämättä- , silloin taas luovutaan Jumalan käskystä ja sanotaan että jos me tätä aina vaan vastustamme ja emme siihen itse suostu, niin me menetämme "toimintamahdollisuutemme" kirkossamme.

Näin voi todella käydä. Se vaikuttaa varsin mahdolliselta mutta etkö rakas ystävä ymmärrä ettei mikään tapahdu Jumalan sallimatta? Etkö ymmärrä että tämä on koetus? Jokainen on kristitty silloin kun ei tarvitse luopua mistään. Mutta sinä päivänä kun kristillisen tunnustuksen ja uskon tähden kysytään jotain kärsimään, olkoon se pilkkaa, vääriä syytöksiä "naisvihasta" yms. eristämistä muiden joukosta, toimintamahdollisuuksien kieltämistä tai mitä tahansa muuta, sinä päivänä kristityt harvenevat. Samoin tulee vielä käymään tämän homoseksuaalisuusasian kanssa. Moni tulee luopumaan.

Moni Sanasta luopunut esiintyy vielä tänä päivänäkin "kristittynä", mutta kiusausten kohdatessa oikea kristitty on se joka seisoo paikallaan vaikka tullee, sataa vasten kasvoja ja pilkkakirveet puhuvat väärää todistustaan. Oikea kristittykin välillä lankeaa mutta hän nousee jälleen. Jos kristitty lankeaa, hän lankeaa Jumalan kädelle ja nousee jälleen, mutta ne jotka lupouvat sanasta, kääntävät selkänsä Herralle. Jeesuksen seuraajia ovat ne jotka PITÄVÄT Hänen sansna, eivät ne jotka siitä ahdistusten tullen luopuvat ja myöntyvät mailman mielen mukaan.

79

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miten itse toimit Jeesuksen sanojen mukaan? Oletko noudattanut hänen ohjeitaan esim. siitä, mitä hän opetti ihmisenä elämisestä toisen ihmisen rinnalla?

      • Mitä muka Jeesus on puhunut toisen ihmisen rinnalla elämisestä 😳❓ Laitat varmaan sen Raamatun kohdan ilman naljailujasi.


      • Huonovaihyvä
        usko.vainen kirjoitti:

        Mitä muka Jeesus on puhunut toisen ihmisen rinnalla elämisestä 😳❓ Laitat varmaan sen Raamatun kohdan ilman naljailujasi.

        Lopeta sonnan jauhaminen.


      • Huonovaihyvä kirjoitti:

        Lopeta sonnan jauhaminen.

        Lopeta asiallinen keskustelu 😂😂😂


    • KTS------

      Papin normi tehtävä on varsin kaavamainen ja siitä suoriutuisi robottikin. Fokus on itse tekstissä eikä sen esittäjässä. Kukin saa sitten valita minkä papin kanssa on tekemisissä muissa yhteyksissä, esim. ripissä joten sukupuolella ei ole merkitystä.

    • Raamatussa papin hommat olivat fyysisesti raskaita, ettei naisia osattu siihen kuvitellakaan. Esimerkiksi 1968 kesä olympialaisissa naisten pisin matka oli 800 metriä; naiset eivät kuulemma olisi jaksaneet pitempiä matkoja.

      • Totta. 1960-luvulla ei olisi osattu kuvitellakaan, että muijat joskus vipeltävät maratonia. Hiihtämällä naiset sentään saivat edetä peräti 10 km. Pisin arvokisojen juoksumatka on siis kasvanut yli 50-kertaiseksi, mutta hiihtomatka vain kolminkertaiseksi.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Totta. 1960-luvulla ei olisi osattu kuvitellakaan, että muijat joskus vipeltävät maratonia. Hiihtämällä naiset sentään saivat edetä peräti 10 km. Pisin arvokisojen juoksumatka on siis kasvanut yli 50-kertaiseksi, mutta hiihtomatka vain kolminkertaiseksi.

        Ja maraton tuli naisten olympiaohjelmaan jo 1984, joten kehitys oli hämmästyttävän nopea.


    • Se vihtahousu saa ne tärkeät säädökset pikkuhiljaa pikkuhiljaa ja näemme nyt naisten suvaitsevaisuuden vääryyden kirkoissa kun kaikkia rakastetaan .Tämä on sitä luopumusta ,jolla homouskin saatiin hyväksytyksi.
      No ei sinällään uutta ..saatana toimii ja omalta kannaltaan hyvin ja kirkoissa monessa paikkaa usko on vain sana ja helinää ,jolla ei ole mitään tekemistä Jumalan kanssa .Etenkin etelä suomi .En mene lähellekkään niitä saatanan kirkkoja .samoin jos joku on elävässä uskossa en suosittele menemään lähellekkään .Pitäkää mielummin kotisrk ja siellä säädökset niinkuin raamatussa on ilmoitettu ja aloittakaa kokous sanoilla ....kokoonnumme Jeesuksen Kristuksen nimessä .....siinä on hyvä alku ja hyvää tulee.

      • Miksi näet, ettei homoutta voisi hyväksyä. mutta biseksuaalisuuden kyllä? Miten siinä joku saatana toimii?


    • Minulla ei ole ihmistä vastaan mitään ,joka on homoseksuaali ,mutta homous on niitä asioita ,jotka vie ikuisen elämän ihmiseltä ,joka ei halua luopua siitä ja joka sitä harjoittaa.
      Seksuaalisuus on miehen ja naisen ja ilman sen 50sivun anatomia luentoa ,kuinka täydellisimmästä täydellisin järjestelmä on sukupuoli elimissä miehellä ja naisella .
      Kun Jumala alussa siunasi niin Hän siunasi miehen ja naisen seksuaalisuuden ja sitten mikä muu on sitä perversioita ,mitä lihassa asuu ja jossain tapauksissa saatana valvoo ja kiihottaa kiihkoon perversion kautta .Voi olla muitakin perversioita ,mutta kun homoudesta oli kyse niin näin.
      En siis vihaa homoja vaan päinvastoin rakastan kun tiedän ,mikä on ikuisen elämän kannalta lopputulos ja yritän ja yritän kertoa asian ..

      • Pudis55

        70 miljoonaa väkivaltaisesti kuollutta kristinuskon takia eikä yhtään todistettua taivaspaikkaa. Mieti sitä.


      • Miten homoudesta tai hetouresta voisi luopua? Ihminen on sitä mitä on.

        Missään ei ole sanottu, että miehen on pakko tykätä naisista.


      • torre12 kirjoitti:

        Miten homoudesta tai hetouresta voisi luopua? Ihminen on sitä mitä on.

        Missään ei ole sanottu, että miehen on pakko tykätä naisista.

        Olet oikeassa ..kenenkään miehen ei ole pakko tykätä naisista ja sellaisiakin on ,jotka ei tarvitse naista .Se ,että jos on homoutta harjoittanut ja lopettaa sen niin silloin on hyvä ja jos pyrkii uskon kautta elämään vielä parempi ja siinä on sitten mahdollisuus saada se Hengen voima, jolla voittaa lihan himo ja sehän on koko uskontaistelun ydin sitä lihaa vastaan .Se voima tulee sitten Jumalalta ihan samoin kuin esim juopot ,jotka ovat saaneet voiman Jumalalta ja viinan himo veke saman tien jne jne .Sama voima vaikuttaa uskovissa ympäri maailman ja se on se ,millä ateisteistäkin voi tulla kristitty vaikka saarnamies...


      • Pudis55 kirjoitti:

        70 miljoonaa väkivaltaisesti kuollutta kristinuskon takia eikä yhtään todistettua taivaspaikkaa. Mieti sitä.

        Saattoi niiitä olla 71milj ja 15 kaupan päälle .Raamatusta voi UT puolelta lukea ,että taivaspaikat on tulleet jo joillekkin .
        Tempaus tapahtuu lähi vuosikymmenien tai vuosien aikana ja silloin nousee maasta myös Kristuksessa kuolleet eli siten tulet näkemään ....Kun aika on ja tämänkin aika asian voi tarkistaa raamatusta siis noin sillä tarkkaa hetkeä kukaan ei tiedä ,mutta ajanjakson kyllä .


      • KTS---------------
        MrHyvis kirjoitti:

        Saattoi niiitä olla 71milj ja 15 kaupan päälle .Raamatusta voi UT puolelta lukea ,että taivaspaikat on tulleet jo joillekkin .
        Tempaus tapahtuu lähi vuosikymmenien tai vuosien aikana ja silloin nousee maasta myös Kristuksessa kuolleet eli siten tulet näkemään ....Kun aika on ja tämänkin aika asian voi tarkistaa raamatusta siis noin sillä tarkkaa hetkeä kukaan ei tiedä ,mutta ajanjakson kyllä .

        Ei pidä paikkaansa. Tempausoppi on harhaoppi. Sen tunnustaa jo moni laitalahkolainenkin.


      • KTS--------------- kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa. Tempausoppi on harhaoppi. Sen tunnustaa jo moni laitalahkolainenkin.

        Ei muuten ole ,mutta en ala siitä sen enempää vääntämään.Kiitos .Tiedän ,että Herran tulo on lähellä ihan ovella ja siitä on tullut puheella ja näyllä yhteisilmoitus ja sen ilmoitti Herra.


      • MrHyvis kirjoitti:

        Olet oikeassa ..kenenkään miehen ei ole pakko tykätä naisista ja sellaisiakin on ,jotka ei tarvitse naista .Se ,että jos on homoutta harjoittanut ja lopettaa sen niin silloin on hyvä ja jos pyrkii uskon kautta elämään vielä parempi ja siinä on sitten mahdollisuus saada se Hengen voima, jolla voittaa lihan himo ja sehän on koko uskontaistelun ydin sitä lihaa vastaan .Se voima tulee sitten Jumalalta ihan samoin kuin esim juopot ,jotka ovat saaneet voiman Jumalalta ja viinan himo veke saman tien jne jne .Sama voima vaikuttaa uskovissa ympäri maailman ja se on se ,millä ateisteistäkin voi tulla kristitty vaikka saarnamies...

        Ihmisillä on "lihan himoa" miten kullakin sattuu olemaan. Paavalin mukaan silloin on "parempi mennä naimisiin", jos se korventaa.


      • torre12 kirjoitti:

        Ihmisillä on "lihan himoa" miten kullakin sattuu olemaan. Paavalin mukaan silloin on "parempi mennä naimisiin", jos se korventaa.

        Kyllä näin ja se täytyy muistaa ,että uskovia on erivaiheessa uskonkasvua eikä monet monet edes tiedä ,miten tulisi rukoilla voimaa siihen lihan voittamiseen.
        Paavali kehoitti ja suositteli myös niille ,jotka ei pysty itseään hillitsemään ottamaan puolison eikä siinä kaikki vaan pitämään molemmin puolin tyydytettynä homman ,ettei puutteen takia saatana pääse niitä omia versioita mieleen ajamaan ....sitä paavali haki tuolla kirjoituksella .


      • MrHyvis kirjoitti:

        Kyllä näin ja se täytyy muistaa ,että uskovia on erivaiheessa uskonkasvua eikä monet monet edes tiedä ,miten tulisi rukoilla voimaa siihen lihan voittamiseen.
        Paavali kehoitti ja suositteli myös niille ,jotka ei pysty itseään hillitsemään ottamaan puolison eikä siinä kaikki vaan pitämään molemmin puolin tyydytettynä homman ,ettei puutteen takia saatana pääse niitä omia versioita mieleen ajamaan ....sitä paavali haki tuolla kirjoituksella .

        Eli ei Paavalin mukaan lihan himoja vastaan ei kannata taistella: naimisiinmeno auttaa.


      • KTS------
        MrHyvis kirjoitti:

        Ei muuten ole ,mutta en ala siitä sen enempää vääntämään.Kiitos .Tiedän ,että Herran tulo on lähellä ihan ovella ja siitä on tullut puheella ja näyllä yhteisilmoitus ja sen ilmoitti Herra.

        Kyllä niitä kaiken maailman yhteisnäkyjä sun muuta soopaa on ollut maailman sivu kaiken maailman poppoilla ja kuppikunnilla


      • MrHyvis kirjoitti:

        Ei muuten ole ,mutta en ala siitä sen enempää vääntämään.Kiitos .Tiedän ,että Herran tulo on lähellä ihan ovella ja siitä on tullut puheella ja näyllä yhteisilmoitus ja sen ilmoitti Herra.

        >Tiedän ,että Herran tulo on lähellä ihan ovella ja siitä on tullut puheella ja näyllä yhteisilmoitus ja sen ilmoitti Herra.

        Herra... 🤔
        Casper von Koskull? 😮


      • KTS------ kirjoitti:

        Kyllä niitä kaiken maailman yhteisnäkyjä sun muuta soopaa on ollut maailman sivu kaiken maailman poppoilla ja kuppikunnilla

        Joukkopsykoosi on niin mahtava voima, että se on varmasti Jeesuksesta


      • torre12 kirjoitti:

        Eli ei Paavalin mukaan lihan himoja vastaan ei kannata taistella: naimisiinmeno auttaa.

        Torre ...kyllä sinä tiedät ,mutta voin nyt vastata ...kyllä naimisiinmeno auttaa jossain tapauksissa .
        Lihanhimot on meissä lihassa ja uskovan kannattaa opetella kulkemaan Hengessä ja mitä se tarkoittaa se on hyvin vaikea kertoa ,mutta sanotaan näin ,että ne lihan halut ei saa yhteyttä ihmisen mieleen eikä ne vaivaa ,mutta kun ihminen kristitty tekee omiaan ja vaeltaa hiemankin maailmassa niin se ohjaus alkaa olla taas enempi sitä maallista ja voi houkutukset iskeä voimakkaasti jos ei pidä varojaan.


      • MrHyvis kirjoitti:

        Torre ...kyllä sinä tiedät ,mutta voin nyt vastata ...kyllä naimisiinmeno auttaa jossain tapauksissa .
        Lihanhimot on meissä lihassa ja uskovan kannattaa opetella kulkemaan Hengessä ja mitä se tarkoittaa se on hyvin vaikea kertoa ,mutta sanotaan näin ,että ne lihan halut ei saa yhteyttä ihmisen mieleen eikä ne vaivaa ,mutta kun ihminen kristitty tekee omiaan ja vaeltaa hiemankin maailmassa niin se ohjaus alkaa olla taas enempi sitä maallista ja voi houkutukset iskeä voimakkaasti jos ei pidä varojaan.

        Paavali sanoo saatanan rusikoineen häntä. Liekö kyseessä ollut tämä lihan himo, ja Paavali sanoo olevansa naimaton.


      • olet.väärässä
        KTS--------------- kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa. Tempausoppi on harhaoppi. Sen tunnustaa jo moni laitalahkolainenkin.

        Tempaus kerrotaan hyvin selvästi Raamatussa.


      • olet.väärässä kirjoitti:

        Tempaus kerrotaan hyvin selvästi Raamatussa.

        Raamatussa kerrotaan hyvin selvästi myös se, että uskovat parantavat sairaat panemalla kädet heidän päälleen. Mutta kun ei tapahdu. Sama tuon tempauksen kanssa.


      • torre12 kirjoitti:

        Raamatussa kerrotaan hyvin selvästi myös se, että uskovat parantavat sairaat panemalla kädet heidän päälleen. Mutta kun ei tapahdu. Sama tuon tempauksen kanssa.

        Kyllä tapahtuu molemmat ja juuri vähän aikaa sitten kuulin hyvin voimakkaan todistuksen Jumalan voimalla tehdystä parantamisesta ,mutta näistä asioista ei paljon huudella uskovien piireissä .Ne kuuluu uskoon ja ei mihinkään show touhuun.
        Itsekkin olen parantunut ja voimallisesti ja kun ihminen kulkee Hengessä niin parantuminen toimii koko ajan ,kuten muutkin siunaukset .Toki on sitä raihnauttakin ja eihän kukaan elä loputtomasti vaan raja on siihenkin tullut jo heti alkumetreillä.


      • tee-parannus-homo
        torre12 kirjoitti:

        Raamatussa kerrotaan hyvin selvästi myös se, että uskovat parantavat sairaat panemalla kädet heidän päälleen. Mutta kun ei tapahdu. Sama tuon tempauksen kanssa.

        Niin kerrotaan. Miksi sinut olisi pitänyt parantaa? Siksikö, että voisit paremmin homostella?


      • tee-parannus-homo kirjoitti:

        Niin kerrotaan. Miksi sinut olisi pitänyt parantaa? Siksikö, että voisit paremmin homostella?

        Siis sitä ei yleensäkään tapahdu, että Jeesuksen puheet olisivat toteutuneet: uskovat eivät paranna sairaita panemalla kädet heidän päälleen. Tätä olen nähnyt niin monia kertoja ja vuosien ajan.

        Jeesus ei sanonut, että pitää kysyä "miksi sinut pitäisi parantaa": tehtävä oli parantaa. Kuten niille 72:lle: menkää talosta taloon ja parantakaa siellä sairaat.


    • ArtoTTTeikirjautunut

      2 aikakirja 36:14
      Myös kaikki johtomiehet, papit ja kansa luopuivat Herrasta, alkoivat noudattaa muiden kansojen kauhistuttavia tapoja ja saastuttivat Jerusalemin temppelin, jonka Herra oli pyhittänyt itselleen.
      KR92

      • Ai, silloin ennen muinoin luopuvat Herrasta, ja alkoivat noudattaa muiden kansojen kauhistuttavia tapoja. Miten tämä nyt Suomessa?


      • 7y6t5r
        torre12 kirjoitti:

        Ai, silloin ennen muinoin luopuvat Herrasta, ja alkoivat noudattaa muiden kansojen kauhistuttavia tapoja. Miten tämä nyt Suomessa?

        Muinaisten heimojen kiistat jumalistaan ovat olennaisempia asioita kuin Sote.


      • 7y6t5r kirjoitti:

        Muinaisten heimojen kiistat jumalistaan ovat olennaisempia asioita kuin Sote.

        Joillekin ne ovat yhtä elävää todellisuutta kuin S-marketin kassa.


      • ArtoTTTeikirjautunut
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Joillekin ne ovat yhtä elävää todellisuutta kuin S-marketin kassa.

        Edelleen kovasti ajankohtaista.


      • ArtoTTTeikirjautunut kirjoitti:

        Edelleen kovasti ajankohtaista.

        On ajankohtaista pohtia, miksi juuri universumit Sanallaan luonut Herra ei tehnyt asialle itse mitään vaan vain haukkui luotujaan. Senkin tietysti profeettojen välityksellä.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        On ajankohtaista pohtia, miksi juuri universumit Sanallaan luonut Herra ei tehnyt asialle itse mitään vaan vain haukkui luotujaan. Senkin tietysti profeettojen välityksellä.

        Repe ..älä vaivaa mieltäsi tuollaisilla kysymyksillä ...


      • MrHyvis kirjoitti:

        Repe ..älä vaivaa mieltäsi tuollaisilla kysymyksillä ...

        Nämä ovat aivan olennaisia kysymyksiä, joilla sinunkin pitisi vaivata mieltäsi mutta et uskalla.


      • ArtoTTTeikirjautunut kirjoitti:

        Edelleen kovasti ajankohtaista.

        Kuka täällä noudattaa toisten kansojen kauhistuttavia tapoja? Siis Suomen johtoporras ja papit?


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        On ajankohtaista pohtia, miksi juuri universumit Sanallaan luonut Herra ei tehnyt asialle itse mitään vaan vain haukkui luotujaan. Senkin tietysti profeettojen välityksellä.

        Ajankohtaisempaa on pohtia sitä mitä siitä Jumalan hylkäämisestä seuraa...


      • torre12 kirjoitti:

        Kuka täällä noudattaa toisten kansojen kauhistuttavia tapoja? Siis Suomen johtoporras ja papit?

        Soini, kun on roomalaiskatolilainen?


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Nämä ovat aivan olennaisia kysymyksiä, joilla sinunkin pitisi vaivata mieltäsi mutta et uskalla.

        Repe ...siksi ,koska sinä et ymmärrä yhtään miten asia on ...tuo tyyli millä kirjoitat on sitä yleismaallista tyyliä ihmismielen tulkintaa ilman Henkeä ja siksi siihen on turha minunkaan vastata.Sanon vaan tämän ,että Jumala ilmoittaa itsensä niille ,jotka Hänen omat ovat ja silloin Hengen kautta asiat tulee selville .
        Jumala ei ole mikään kaukana taivaan kerroksessa istuva Jumala vaan Hän on kaikkialla ja rakastaa ihmisiä ja haluaa olla ihmisten kanssa ihan joka hetki arjessakin ....niin Hän minullekkin asian ilmoitti näyllä ,joka oli hyvin selvä .Hän halajaa meidän seuraa sillä olemme ainutlaatuisia luomuksia Hänelle .Meissä on ikuisuus monessa ja sielu ja olemus ,joka on myös ihmeellinen .
        Me todella olemme myös ihmeellisiä ja hienoja Jumalan luomuksia ...


      • ArtoTTT kirjoitti:

        Ajankohtaisempaa on pohtia sitä mitä siitä Jumalan hylkäämisestä seuraa...

        Harva Jumalan hylkää. Minä itse vaan totesin vuosien uskomisen jälkeen, ettei Jumalaa olekaan missään. Kirjoitukset ja puheet eivät tee Jumalasta elävää.


    • suurionnettomuus

      Naispappeus oli sittenkin onnettomuus ja nyt täytyy jatkossa tehdä kaiken, että se lopetetaan. Naiset ovat mukautuvaisia "kilttejä tyttöjä", jotka eivät uskalla puolustaa aitoa kristinuskoa yhtään. He kykenevät vain miellyttämään ja puhumaan pehmeitä, runollisia asioita. Eilen naispappi kertoi aamuradiossa kuinka tekee koko ajan pahaa lähimmäisilleen ja on itsekäs narsisti, mutta sitten kertoi kuinka Jumala silti rakastaa. Mitä ihmettä? Jumalako rakastaisi ihmistä joka joka päivä tekee pahaa lähimmäisilleen. Ei Jumala ole tukemassa pahantekoa.

      • Paavali: "Sitä pahaa mitä en tahdo; sitä minä teen". Jumalako häntä rakastaisi?


      • >Naispappeus oli sittenkin onnettomuus ja nyt täytyy jatkossa tehdä kaiken, että se lopetetaan.

        Meinaat siis liittyä kirkkoon? Johan nyt on markkinat! Tuostahan naispapitkin riemuitsevat.

        Se muuten sanotaan kaikki (tai paremmin kaikki mahdollinen) eikä kaiken, Korkkiruuvi. Siis tuossa sinun virkkeessäsi. Tohtoriopinnoissasi ei tietenkään ehditty kaikkea (😃) käydä läpi.

        Jos itse kuuluisin kirkkoon, sanoisin nyt: tervetuloa!


      • torre12 kirjoitti:

        Paavali: "Sitä pahaa mitä en tahdo; sitä minä teen". Jumalako häntä rakastaisi?

        Korkkiruuvin mukaan ei missään tapauksessa.


    • 12_____13

      > Miten nyt on käynyt kun naispappeus on ollut kirkossamme sallittua jo 30 vuotta?

      Toisaalta, Jeesuksen sanojen perusteella miesten ei myöskään pitäisi olla pappeja, koska:

      "He sitovat kokoon raskaita ja vaikeasti kannettavia taakkoja ja panevat ne ihmisten hartioille, mutta itse he eivät tahdo niitä sormellaankaan liikuttaa. Ja kaikki tekonsa he tekevät sitä varten, että ihmiset heitä katselisivat. He tekevät raamatunlausekotelonsa leveiksi ja vaippansa tupsut suuriksi ja rakastavat ensimmäistä sijaa pidoissa ja etumaisia istuimia synagoogissa, ja tahtovat mielellään, että heitä tervehditään toreilla, ja että ihmiset kutsuvat heitä nimellä 'rabbi'. Mutta te älkää antako kutsua itseänne rabbiksi, sillä yksi on teidän opettajanne, ja te olette kaikki veljiä. Ja isäksenne älkää kutsuko ketään maan päällä, sillä yksi on teidän Isänne, hän, joka on taivaissa. Älkääkä antako kutsua itseänne mestareiksi, sillä yksi on teidän mestarinne, Kristus. Vaan joka teistä on suurin, se olkoon teidän palvelijanne. Mutta joka itsensä ylentää, se alennetaan; ja joka itsensä alentaa, se ylennetään."
      Mat. 23:4-12

      Totuus vapauttaisi ja jos ihmiset olisivat uskollisia Jeesukselle, koko pappeus asia ei olisi mikään kiistan aihe. :)

    • Eikiitosjeesus

      Aikamme huomattava kulttuurijulkaisu Pahkasika totesi jo tuolloin:
      "Naispappeudesta puhutaan, miespapeistakin pitäisi päästä eroon."

      Tulkoon maallistuminen, toivo paremmasta ja inhimillisyys.

      • ArtoTTTeikirjautunut

        Sinähän voisit rakastaa Kiinaa, siellä uskovaiset on pantu hiljaisiksi, maallistuminen kunniassa ja inhimillysyys ……..

        "Kiinalainen Early Rain Covenant -seurakunta on ollut ankaran painostuksen alaisena viimeisen vuoden ajan. Vaino huipentui yölliseen hyökkäykseen 9. joulukuuta viime vuonna, kun noin sata seurakuntalaista pidätettiin. Viikon loppuun mennessä pidätettyjä seurakuntalaisia oli yli 150. "

        "Maaliskuun 2. päivänä noin yhdeksältä aamulla seurakuntaan kuuluva pariskunta, sukunimiltään Liu ja Xing, olivat olleet vierailemassa muiden seurakuntalaisten luona, kun heidät pidätettiin ja vietiin paikalliselle turvallisuusviranomaisten asemalle. Siellä heitä hakattiin kello kahdesta kello kymmeneen saakka illalla."

        https://www.marttyyrienaani.fi/kiina-kristitty-pariskunta-hakattu/


      • ArtoTTTeikirjautunut kirjoitti:

        Sinähän voisit rakastaa Kiinaa, siellä uskovaiset on pantu hiljaisiksi, maallistuminen kunniassa ja inhimillysyys ……..

        "Kiinalainen Early Rain Covenant -seurakunta on ollut ankaran painostuksen alaisena viimeisen vuoden ajan. Vaino huipentui yölliseen hyökkäykseen 9. joulukuuta viime vuonna, kun noin sata seurakuntalaista pidätettiin. Viikon loppuun mennessä pidätettyjä seurakuntalaisia oli yli 150. "

        "Maaliskuun 2. päivänä noin yhdeksältä aamulla seurakuntaan kuuluva pariskunta, sukunimiltään Liu ja Xing, olivat olleet vierailemassa muiden seurakuntalaisten luona, kun heidät pidätettiin ja vietiin paikalliselle turvallisuusviranomaisten asemalle. Siellä heitä hakattiin kello kahdesta kello kymmeneen saakka illalla."

        https://www.marttyyrienaani.fi/kiina-kristitty-pariskunta-hakattu/

        Kiinassahan on kielletty vaikka mitä muitakin uskonlahkoja ja ihmisiä on vangittu.


      • Eikiitosjeesus
        ArtoTTTeikirjautunut kirjoitti:

        Sinähän voisit rakastaa Kiinaa, siellä uskovaiset on pantu hiljaisiksi, maallistuminen kunniassa ja inhimillysyys ……..

        "Kiinalainen Early Rain Covenant -seurakunta on ollut ankaran painostuksen alaisena viimeisen vuoden ajan. Vaino huipentui yölliseen hyökkäykseen 9. joulukuuta viime vuonna, kun noin sata seurakuntalaista pidätettiin. Viikon loppuun mennessä pidätettyjä seurakuntalaisia oli yli 150. "

        "Maaliskuun 2. päivänä noin yhdeksältä aamulla seurakuntaan kuuluva pariskunta, sukunimiltään Liu ja Xing, olivat olleet vierailemassa muiden seurakuntalaisten luona, kun heidät pidätettiin ja vietiin paikalliselle turvallisuusviranomaisten asemalle. Siellä heitä hakattiin kello kahdesta kello kymmeneen saakka illalla."

        https://www.marttyyrienaani.fi/kiina-kristitty-pariskunta-hakattu/

        Sinulla ne on heikot vaihtoehdot. Totalitarismista toiseen. Totuus ja humaanius ei ilmeisesti kuulu työkaluvalikoimaan.


      • ArtoTTTeikirjautunut kirjoitti:

        Sinähän voisit rakastaa Kiinaa, siellä uskovaiset on pantu hiljaisiksi, maallistuminen kunniassa ja inhimillysyys ……..

        "Kiinalainen Early Rain Covenant -seurakunta on ollut ankaran painostuksen alaisena viimeisen vuoden ajan. Vaino huipentui yölliseen hyökkäykseen 9. joulukuuta viime vuonna, kun noin sata seurakuntalaista pidätettiin. Viikon loppuun mennessä pidätettyjä seurakuntalaisia oli yli 150. "

        "Maaliskuun 2. päivänä noin yhdeksältä aamulla seurakuntaan kuuluva pariskunta, sukunimiltään Liu ja Xing, olivat olleet vierailemassa muiden seurakuntalaisten luona, kun heidät pidätettiin ja vietiin paikalliselle turvallisuusviranomaisten asemalle. Siellä heitä hakattiin kello kahdesta kello kymmeneen saakka illalla."

        https://www.marttyyrienaani.fi/kiina-kristitty-pariskunta-hakattu/

        Ja pahimmin vainotaan uiguurimuslimeja, ei kristittyjä.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Ja pahimmin vainotaan uiguurimuslimeja, ei kristittyjä.

        Eikö onni pitänyt tulla uskonnot hylkäämällä, paha vain että ihmisen pahuus ei ole loppunut eikä loppumassa.


      • ArtoTTT kirjoitti:

        Eikö onni pitänyt tulla uskonnot hylkäämällä, paha vain että ihmisen pahuus ei ole loppunut eikä loppumassa.

        Jotkut ihmiset tarvitsevat välttämättä uskontoa tai muuta täydellistä maailmanselitystä, jolle voi oman ajattelun ulkoistaa. Onnekseni en kuulu heihin ja olen täysin sinut sen kanssa että kaikkea ei voi eikä tarvitsekaan tietää.

        >paha vain että ihmisen pahuus ei ole loppunut eikä loppumassa.

        Jos ajattelee että monen aitouskovan mielestä suurinta pahuutta on olla uskomatta Jeesukseen, sitä sorttia tulee kyllä maailmassa riittämään ylen määrin vaikka sodat ja henkirikokset loppuisivat kokonaan.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Jotkut ihmiset tarvitsevat välttämättä uskontoa tai muuta täydellistä maailmanselitystä, jolle voi oman ajattelun ulkoistaa. Onnekseni en kuulu heihin ja olen täysin sinut sen kanssa että kaikkea ei voi eikä tarvitsekaan tietää.

        >paha vain että ihmisen pahuus ei ole loppunut eikä loppumassa.

        Jos ajattelee että monen aitouskovan mielestä suurinta pahuutta on olla uskomatta Jeesukseen, sitä sorttia tulee kyllä maailmassa riittämään ylen määrin vaikka sodat ja henkirikokset loppuisivat kokonaan.

        Vai onko suurinta pahuutta uskoa ihmisen hyvyyteen, aina löytyy joku tekosyy jolla pahimmatkin tekonsa voi nähdä "hyväksi". Putinkin varmasti omasta mielestään on "hyvä" ihminen. Mekin hurskaasti sanomme ettemme me ole sellaisia, kuitenkin jos saisimme rahaa ja rajatonta valtaa voisimme olla vielä pahempia.


      • ArtoTTT kirjoitti:

        Vai onko suurinta pahuutta uskoa ihmisen hyvyyteen, aina löytyy joku tekosyy jolla pahimmatkin tekonsa voi nähdä "hyväksi". Putinkin varmasti omasta mielestään on "hyvä" ihminen. Mekin hurskaasti sanomme ettemme me ole sellaisia, kuitenkin jos saisimme rahaa ja rajatonta valtaa voisimme olla vielä pahempia.

        >Vai onko suurinta pahuutta uskoa ihmisen hyvyyteen, aina löytyy joku tekosyy jolla pahimmatkin tekonsa voi nähdä "hyväksi".

        Tähän tekojensa itse näkemiseen ovat yhteisö ja yhteiskunta hyvä lääke. Ovatko ne samaa mieltä? Tietysti jos asema on sellainen että yhteisöstä ei enää tarvitse välittää, silloin tilanne on toinen. Suomessa ei tällaisia ihmisiä kuitenkaan ole eikä nähtävässä tulevaisuudessa tule olemaankaan.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        >Vai onko suurinta pahuutta uskoa ihmisen hyvyyteen, aina löytyy joku tekosyy jolla pahimmatkin tekonsa voi nähdä "hyväksi".

        Tähän tekojensa itse näkemiseen ovat yhteisö ja yhteiskunta hyvä lääke. Ovatko ne samaa mieltä? Tietysti jos asema on sellainen että yhteisöstä ei enää tarvitse välittää, silloin tilanne on toinen. Suomessa ei tällaisia ihmisiä kuitenkaan ole eikä nähtävässä tulevaisuudessa tule olemaankaan.

        #Tähän tekojensa itse näkemiseen ovat yhteisö ja yhteiskunta hyvä lääke. #


        No miksi Putin ei sitten näe mitään vikaa omissa teoissaan?


        #Suomessa ei tällaisia ihmisiä kuitenkaan ole eikä nähtävässä tulevaisuudessa tule olemaankaan. #

        Untako näet, vaikka meillä ei diktatuuria ole, niin kyllä monenlaisia pikkuhitlereitä silti ihan väärässä paikassa ja virassa. Valta ja raha turmelee ja ehdoton valta turmelee ehdottomasti. Emme me geneettisesti poikkea niistä ihmisistä jotka esim alle sata vuotta sitten taistelivat maailmansodissa ja tappoivat miljoonia. oikeissa olosuhteissa mekin voisimme toimia samoin.


      • ArtoTTT kirjoitti:

        #Tähän tekojensa itse näkemiseen ovat yhteisö ja yhteiskunta hyvä lääke. #


        No miksi Putin ei sitten näe mitään vikaa omissa teoissaan?


        #Suomessa ei tällaisia ihmisiä kuitenkaan ole eikä nähtävässä tulevaisuudessa tule olemaankaan. #

        Untako näet, vaikka meillä ei diktatuuria ole, niin kyllä monenlaisia pikkuhitlereitä silti ihan väärässä paikassa ja virassa. Valta ja raha turmelee ja ehdoton valta turmelee ehdottomasti. Emme me geneettisesti poikkea niistä ihmisistä jotka esim alle sata vuotta sitten taistelivat maailmansodissa ja tappoivat miljoonia. oikeissa olosuhteissa mekin voisimme toimia samoin.

        Ymmärsitkö väärin tahallasi vai ilmaisinko itseni kovinkin epäselvästi? Oli miten oli, en ala selitellä. Se ymmärsi joka ymmärsi.


    • Deogratias

      Erotkaa luterilaisesta kirkosta. Valtion kirkko rappeuttaa kansakunnan.

      • Kirkon toiminnoissa on varsin vähän väkeä käynyt, joten ei se kovin paljon ketään rappeuta.


    • Miettikääpä maailmaa ilman naisia. Miehet hukkuisivat paskaan, syöpäläisiin, tupakantumpppeihin, olutpulloihin, pesemättömiin kalsareihin ja haiseviin sukkiin, maitopurkkeihin ja lenkkimakkaramuoveihin, pölypunkkeihin, kirpuihin ja täihin, masennuksiin ja agressioihin, tulehduksiin ja liikaan läskiin.

      Miksi?

      Siksi, koska elämällä ei olisi mitään merkitystä. Nainen antaa miehen elämelle merkityksen, mutta mitä hän saa vastineeksi? No tietysti Saarnoja, koska mies uskoo olevansa herra ja jumala.

      • Tuon pohjalta lause, 'jumala tuli ihmiseksi, että ihminen voi tulla jumalaksi,' saa hiukan toisenlaisen näkökulman, ja voisi kysyä, että olisko se Jumala sittenkin nainen.

        Nainen tekee elämän jotenkin siedettäväksi, puhtaaksi ja miellyttäväksi. Miesten tulee vain seurata ja totella naisia.

        Pappikin menee kotiin ja kysyy vaimolta, missä on minun puhdas paita ja puhtaat sukat ja onko ruoka jo valmis.


      • fari.g kirjoitti:

        Tuon pohjalta lause, 'jumala tuli ihmiseksi, että ihminen voi tulla jumalaksi,' saa hiukan toisenlaisen näkökulman, ja voisi kysyä, että olisko se Jumala sittenkin nainen.

        Nainen tekee elämän jotenkin siedettäväksi, puhtaaksi ja miellyttäväksi. Miesten tulee vain seurata ja totella naisia.

        Pappikin menee kotiin ja kysyy vaimolta, missä on minun puhdas paita ja puhtaat sukat ja onko ruoka jo valmis.

        >>Pappikin menee kotiin ja kysyy vaimolta, missä on minun puhdas paita ja puhtaat sukat ja onko ruoka jo valmis. <<

        Tarkoitat varmaan miespappia?

        Siitä se möly vasta syntyykin, kun joskus huomataan kahden naisen pariskunta, josta toinen osapuoli on pappi. Jollei jopa molemmat.


      • Näinseasiaon
        fari.g kirjoitti:

        Tuon pohjalta lause, 'jumala tuli ihmiseksi, että ihminen voi tulla jumalaksi,' saa hiukan toisenlaisen näkökulman, ja voisi kysyä, että olisko se Jumala sittenkin nainen.

        Nainen tekee elämän jotenkin siedettäväksi, puhtaaksi ja miellyttäväksi. Miesten tulee vain seurata ja totella naisia.

        Pappikin menee kotiin ja kysyy vaimolta, missä on minun puhdas paita ja puhtaat sukat ja onko ruoka jo valmis.

        Sinulla on varmaan ihan viihtyisää noissa mielikuvitusmaailmoissasi?


      • jjeeves kirjoitti:

        >>Pappikin menee kotiin ja kysyy vaimolta, missä on minun puhdas paita ja puhtaat sukat ja onko ruoka jo valmis. <<

        Tarkoitat varmaan miespappia?

        Siitä se möly vasta syntyykin, kun joskus huomataan kahden naisen pariskunta, josta toinen osapuoli on pappi. Jollei jopa molemmat.

        Tarkoitin, puhuinhan jumalasta ja herrasta, joka mies uskoo olevansa.

        Tertullianus: " Nainen, tuo perkeleen porttikäytävä, joka niin helposti sai houkuteltua miehen, jumalan kuvan, syntiin. "

        Kirkkorouva ( Naispappi) on tietysti mielenkiitoinen ajatus, varsinkin jos hän on aviossa, koska hänen pitäisi olla aviomiehensä rouva, kirkon rouva, ja vielä Kristuksen morsian.
        Hänenstä tulee todella.... en nyt käytä sitä ' portto' sanaa , hups lipsahti kuitenkin,
        ajattelin vain, että kenen näköisiä niistä lapsista tulee.

        Muistaaksen se oli Filippus, joka sanoi, että lapsia tehdessä nainen ei saa ajatella rakastajaa, vaan herraa, koska muuten lapsesta tulee rakastajan näköinen.


      • fari.g kirjoitti:

        Tarkoitin, puhuinhan jumalasta ja herrasta, joka mies uskoo olevansa.

        Tertullianus: " Nainen, tuo perkeleen porttikäytävä, joka niin helposti sai houkuteltua miehen, jumalan kuvan, syntiin. "

        Kirkkorouva ( Naispappi) on tietysti mielenkiitoinen ajatus, varsinkin jos hän on aviossa, koska hänen pitäisi olla aviomiehensä rouva, kirkon rouva, ja vielä Kristuksen morsian.
        Hänenstä tulee todella.... en nyt käytä sitä ' portto' sanaa , hups lipsahti kuitenkin,
        ajattelin vain, että kenen näköisiä niistä lapsista tulee.

        Muistaaksen se oli Filippus, joka sanoi, että lapsia tehdessä nainen ei saa ajatella rakastajaa, vaan herraa, koska muuten lapsesta tulee rakastajan näköinen.

        Edellisen pohjalta kysyn, että onko naispapille Herra, se kirkkoherra, kirkko, Jeesus Kristus, vai aviomies.

        Jos kirkkorouva, naispappi asuu naisen kanssa, hänellä ei ole halua kirkkoherraan, eikä avimieheen, joten hän voi olla Herran suhteen ihan hengellinen.


      • fari.g kirjoitti:

        Edellisen pohjalta kysyn, että onko naispapille Herra, se kirkkoherra, kirkko, Jeesus Kristus, vai aviomies.

        Jos kirkkorouva, naispappi asuu naisen kanssa, hänellä ei ole halua kirkkoherraan, eikä avimieheen, joten hän voi olla Herran suhteen ihan hengellinen.

        Noinhan asia on ratkaistu sopivasti.

        Uskaltaakohan moni ajatella noin pitkälle?


      • Tattimetsällä
        jjeeves kirjoitti:

        Noinhan asia on ratkaistu sopivasti.

        Uskaltaakohan moni ajatella noin pitkälle?

        Vain vääriä sieniä syöneet.


    • " Sinulla on varmaan ihan viihtyisää noissa mielikuvitusmaailmoissasi?"

      Kiitän toteamuksestasi, on minulla hauskaa omassa maailmassani, ja te annatte siihen aiheen, siitä se lähtee rullaamaan.

    • Ihan vain tavallisen naisen kannalta kysyn, että kuka on naisen herra, onko se aviomies, kirkkoherra, vai Jeesus Kristus.

      Kenen kanssa vaimon kuuluu tulla toimeen?
      Jos aviomies on jostain eri mieltä kirkkoherran kanssa, vaikkapa historiallisista syistä, ja historia todistaa, että mies on oikeassa, niin miten vaimon tulee menetellä.

      Pitääkö vaimon uskoa kirkkoherraa, vaikka se olisi ihan hölmöä ja valhetta, vai pitäisikö hänen uskoa aviomistä, jos se tuntuu viisaalta ja todistetulta, vai pitäiskö hänen ihan itse ottaa selvää ja uskoa itseään.

      Jos taas aviomies, herra, on kirkkoherran kanssa samaa mieltä, mutta vaimo tiedon kautta eri mieltä, niin pitääkö vaimon vaieta ja hymyillä vain sisäänpäin halveksivasti miesten tyhmyyttä, ja ulospäin teeskennellä ymmärtävää ja ystävällistä, ja antaa olla, sovun säilyttämisen takia?

      • Mulle ainakin vaimo joskus sanoo, että h e r r a nyt valitsee minkä mekon päälle panen.


      • sage8 kirjoitti:

        Mulle ainakin vaimo joskus sanoo, että h e r r a nyt valitsee minkä mekon päälle panen.

        Ensin luin että "h e r r a nyt valitsee minkä mekon päälle p a n e e", ja tuli kylmä hiki. 😰
        Sitten luin oikein.👍🏼


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Ensin luin että "h e r r a nyt valitsee minkä mekon päälle p a n e e", ja tuli kylmä hiki. 😰
        Sitten luin oikein.👍🏼

        Heh heh, herralla on kyllä monta merkitystä, niinkuin panemisellakin.


      • sage8 kirjoitti:

        Heh heh, herralla on kyllä monta merkitystä, niinkuin panemisellakin.

        Tarkoitin kyllä yhä mekon päälle pukemista...


      • Vanhukselle
        sage8 kirjoitti:

        Heh heh, herralla on kyllä monta merkitystä, niinkuin panemisellakin.

        Sinulle panemisesta ei enää ole SITÄ merkitystä.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Tarkoitin kyllä yhä mekon päälle pukemista...

        Huolimattomasti minulta katsottu, huomasin kyllä jälkeenpäin.


      • Vanhukselle kirjoitti:

        Sinulle panemisesta ei enää ole SITÄ merkitystä.

        Voi usko.vainen, usko.vainen! Tänään on taas lauvantai, aijotko tehdä jotain asijalle? 🥰


    • Kuka määrittelee ketkä ovat oikeat "valitut" maailmankaikkeudessa?

      Näinseasiaon, usko.vainen vai joku muu?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jes! Miljoonat diesel-autot joutumassa ajokieltoon

      Erittäin hyvä ilmastouutinen! https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/a1277257-1244-4700-9bd7-399ef4d4313c "Tuo ajokiel
      Maailman menoa
      378
      4272
    2. Halkokarilla ammuttu

      Halkokarin uimarannan metsissä/tiellä poliiseja juoksenteli n.13.30.Onko pahvihousut setvimässä sukuriitoja?
      Kokkola
      16
      1176
    3. Yle aamu taas huolissaan laittomasti maassa olevien terveydenhuollosta

      Yle se jaksaa aina nostaa tämän asian esille, vaikka ei pitäisi. Laittomasti maassa olevat pitää säilöä ja karkoittaa, e
      Maailman menoa
      168
      1106
    4. Jengi haluaa että

      Lähden täältä pois. Syystä että? Antaa tulla syitä nyt.... Huomenta sitten viimeisen kerran. 💔🐺🖤
      Ikävä
      190
      1003
    5. Makea kysymys

      Tiedätkö onko kaivattusi perso makealle? 😋
      Ikävä
      90
      937
    6. Odotan että eroat

      Sitten vasta meidän suhde voisi alkaa. En halua mihinkään pettämiskuvioihin mukaan. Sun pitäis siis ottaa riski, että jä
      Ikävä
      40
      932
    7. Mitä tehdä kun eräs henkilö seuraa puhelintani

      Ja informoi asioitani ulkopuolisille ja ei kyse ei ole viranomaisista vaan sairaasta yksilöstä joka ei jätä rauhaan vaan
      Ikävä
      120
      876
    8. Mitä haluat

      Toisesta vai haluatko mitään
      Ikävä
      71
      821
    9. Maailmankaikkeuden synty

      Universumi syntyi reilut 14 miljardia vuotta sitten ns alkuräjähdyksessä. Aluksi laajentuminen tapahtui jopa valoa nopea
      Luterilaisuus
      185
      821
    10. Ei siitä pääse yli eikä

      ympäri, että tunsin sinua kohtaan niin paljon ja aidosti, ettei siitä palaudu tutuin konstein. Jos vaikka aloitan siitä
      Tunteet
      50
      784
    Aihe