Tähänkö on tultu, duunarin asema 2019

Duunareita_kyykytetään

Tein yli 20 vuotta hommia saman työnantajan palveluksessa, pomo vaihtui, naamani ei ilmeisesti häntä miellyttänyt ja hänelle tuli "tilaisuus" järjestää YT, joten ainoana isossa firmassa sain kenkää "tuotannollisista ja taloudellisista syistä". Nyt sitten ovat takaisinottovelvoitteen aikana ovat tarjoilleet määräaikaisia hommia n.10€/h liksalla eli noin puoleen hintaan. Ilmeisesti nykypäivänä tuokin homma pitäisi vastaanottaa ja mennä sinne nöyryytettäväksi?

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asi247

      Nykyään joka firma hakee näitä 10e tunti ukkoja ja valittavat työvoimapulaa. Etkö saa kuitenkin hyvää ansiosidonnaista nyt kun olet työttömänä.? Käytä ansiosidonnaiset päivät loppuun ja hae sitten puolen vuoden työpätkä niin saat lisää ansiosidonnaista. Näin ne hommat nykyään hoidetaan.

      • Duunareita_kyykytetään

        Kiitos kokoomuksen tähän ollaan tultu... valtaosa työpaikoista on nykyään 10-11€/h... mukana tietysti KIKY ja joustot, joilla työntekijän asema on saatu tähän... Suuri ja pienipalkkaisten ääripäät kasvavat keskipalkkaiset ja 20e/h häviävät, koska meillä on niin paljon työttömyyttä. Samaan aikaan kuitenkin kaikki kulut nousevat 10-20% vuodessa.


    • nefaktat

      Miten luottamusmies suhtautui YT-neuvotteluesitykseen jos vain yksi saa potkut Isosta frmasta. Silloinhan YT reunaehdot tuskin toteutuivat. Jokin jutussasi vaikuttaa perin oudolta. Miten liitto??Riitautitko?? YT neuvotteluja ei noin vain ohimennen järjestetä. YT ei ole vain ilmoitus vaan tietyt faktat on oltava esillä todistetusti,että YT- hommaa voidaan viedä eteenpäin. Kuten tilinpäätökset. Tilauskirjat, laskelmat, selvitys firman ylitöistä, jne.

      • 87526875568

        Luotosta, joka on ollut työrauhan aikanakin lampaantissi, tulee sätkyukko kun YT't alkaa. Keskittyy pelastamaan itsensä ja on työnantajan edustajien kanssa kaikesta samaa mieltä. Liitto, jonne olin vuosi maksanut jäsenmaksua ei ruvennut millekään samankaltaisessa tilanteessa kuin aloittajalla. Irtisanottiin ja heti YT'n jälkeen palkattiin vakituisia lisää, nimellisesti eri tehtäviin, mutta kun yksi henkilö hoitaa yhtä toimintoa, joka on lakisääteisesti järjestettävä, niin toiminnon hoitamista ei voinut lopettakaan. Eikä toimintoa myöskään ulkoistettu. YT-neuvottelun alkaminen on mielenkiintoinen kokemus kokemuksena. Siinä työntekijät kääntyvät toinen toistaan vastaan ja alkaa nokkiminen.


      • Duunareita_kyykytetään

        Luottamusmies on täysin hampaaton ja kun haluaa turvata oman työpaikkansa, ei uskalla asettua työantajaa vastaan. Soitin liittoni lakimiehelle ja sain häneltä vain sympatioita ja ihmettelyä firman toimintatavoista... Mihinkään oikeudelliseen toimenpiteeseen ei missään tapauksessa voi/kannata ryhtyä, sillä siinä duunari jää maksumieheksi niin omien ja työnantajan oikeudenkäyntikulujen.


    • ayeiisänmaanasialla

      Yritys tarvitsee vain hyviä työntekijöitä. Työntekijät valitsee yritys, Niitä ei valita Hakaniemessä.

    • OlitYlipalkattu

      Yksikään duunari ei ansaitse 20 euroa tunnilta. Ei yksikään, varsinkaan 20 vuotta samassa puljussa homehtunut, työhönsä turtunut, työssä kehittymätön ja uusia asioita oppimiskyvytön sekä vanhoihin kaavoihin kangistunut käppänä.

      • kkzut

        Hyvin tunnet työelämän;)


      • zdcgbjn

        Eli suomessa ei arvosteta kokemusta. Niinpä suomi on aina tuomittu epäonnistumaan ensikertalaisten mokiin. Näkyy pääasia olevan että on halpa työntekijä. Halvalla ei saa hyvää mistään joten näillä näkymin suomella ei ole toivoa pärjätä kansainvälisessä kilpailussa.
        Suomi on niin kallis maa elää että ei ole realistista mahdollisuutta kilpailla hinnalla työelämässä. Kyllä se on tosiasiat tunnustettava työnantajienkin ja ryhdyttävä maksamaan palkkaa.

        Ihmiset ovat selvästi kyllästyneet jo tuohon minimipalkkavedätykseen, eräillä minimaalista palkkaa maksavilla yrityksillä on vakavia vaikeuksia rekrytoida ja varsinkin saada porukka pysymään töissä. Eivät vaan älyä maksaa sitä palkkaa vaan vedätetään vuokraorjafirmojen välityksellä porukkaa tekemään huonolla palkalla töitä ja tulee sitten reklamaatioita, toimitusajat venyy, asiakkaat kaikkoaa huonon laadun takia, jne. paskaa mutta ei väliä, pääasia että on halpaa... perkele.


      • talouden-uusjako-

        Tutustu Saksan tai Tanskan vastaavaan palkkatasoon ja tule sitten vinkumaan. Palkat huomattavasti korkeammalla tasolla.


      • saksahalpatyömaa
        talouden-uusjako- kirjoitti:

        Tutustu Saksan tai Tanskan vastaavaan palkkatasoon ja tule sitten vinkumaan. Palkat huomattavasti korkeammalla tasolla.

        Saksa on kuuluisa halpatyömaa. Työtä saa tehdä mutta sillä ei välttämättä tule toimeen. Noin 20% väestöstä elää köyhyydessä tai köyhyysrajalla.


    • Yleislakko

      Yleislakko!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe