Ei suosi trendit Kempan tehdasta

Sellurealisti

Stora Enso laittaa Oulusta hienopaperikoneen kiinni ja korvaa toisen kraflinerkoneella. Kapasiteetin nostoa lupailtiin vielä viime syksynä, mutta suhdanne ei ole enää kuuma. Sellun hinta laahaa. Taivekartongin kysyntä ei nouse odotetusti, mikä näkyy hinnoissa. Kiinalla ei mene hyvin. Maailmankauppa kulkee kohti kriisejä ja epävakautta. Kempan sellu-uskovaiset voivat huoletta alkaa etsiä uusia haasteita vaikkapa matkailun alalta. Kemijärvelle ei ole tulossa kallista, ympäristölle tuhoisaa, pientä sellutehdasta, minkä fiksumpi väki toki on jo vuosia nähnyt.

35

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KallaanKaiho

      Stora-Enso hillitsee tuotantoaan, koska Kemijärven biotehdas vaatii puuta, eikä sitä haalata enää Ouluun, vaan Patokankaan tehtaalle, jossa Heikin kehittelemät reseptit otetaan käyttöön. Kiinalaiset ovat lyöneet nyrkin pöytään.
      Oululaiset ovat nyt ajan tasalla ja tunnustavat tappionsa kiltisti.

      • sauhut.nousoo

        Sellu-usko on horjumaton. Se lyö laudalta niin Oulun kuin Keminkin. Repikää siitä ....


    • Nimimerkkivarastettuu

      Niin siinä vain kävi että ei tuu kemppaan tehasta ainakaan seuraavaan 20 vuoteen, siis keskitytään puhumaan suomusta hulluja välissä, annetaan Kemijärven autioitua vastustamalla kaikkea niin saamma vanhata hiljaisuudessa.

      • ANTI-SUOMU17

        Keskitytään jurnuttamaan urakalla. Suomu hiivattiin.


      • arvot.puntariin

        Ei kait kukaan normaali vastusta tehasta jos järvestäkin pidetään huolta. Näin se on. Nää tehtaat ovat väliaikasia n, 30 v mutta järvemme ikuinen. Joten ? Miettikääpä


      • Kliimaks

        Kemijärveläinen kateus on ikuista ja kaikki muu katoavaista.


    • moninaisetpuuhat

      Nyt näyttää maallikon vinkkelistä siltä, että metsätalouden toimijat hakevat paikkaansa, kaivavat poteroita, katsovat kartalle. Ehdolla on jos jonkinlaista uutta innovoivaa tehdashanketta. Pohjois-Suomessakin aina Paltamoa myöten Kajaanin, Oulun ja Kemin kautta Kemijärvelle on suunnitelmia.

      Kaupunkimme on panostanut kasan euroja. Kuntayhtymät ja Yhteismetsät ovat into pinkeenä syytämässä lisää, kun käsky Kiinasta kajahtaa. Älkäämme pitkästykö. Kärsivällisyyttä, pojat. Ei Kiinan muuriakaan tehty yhdessä vuosikymmenessä.

      Yllärinä ainakin työntekijöille tuli Oulun Storan ilmoitus, että lähdöt tulevat 400:lle. Kenties toinen
      paperikone, joka alkaa syytää kartonkia, ilmoittaa vuoden päästä, ettei se kannate. Heivataan sekin.

      Minua hämmästyttää, että tieto yt:stä ja itse sisällöstä tulee yllärinä näin 2020-luvun kynnyksellä. Ei siellä liikaa neuvotella tai infota. Avoimuuden periaatteista taitaa siellä missioissa ja visioissa olla mustaa valkoisella, mutta ei tosipuheessa.

      Oulun kaupunki lupasi järjestää poispotkittaville töitä ja toimeentuloa. Mutta kyllä se koulunpenkille meno keski-iässä on puuhaastelua. Puuhastelulta voivat tuntua teennäiset työpaikat, aktivointimallit ja muut harjoittelut.

      Fakta tietysti on, että aikakauslehtipaperi on mennen maailman elämää. Mutta Kemijärven potentiaalisen tehtaan tuote olisi niin ku tätä päivää. Niinkö se on? Siihen on luja ja vakaa usko.

      Mutta vaiheessa näissä puuasioissa nyt kuitenkin tällä haavaa ollaan.

    • TasaSellu

      Lapsellisimmat uskovat yhä Kiinalaistehtaaseen Kemijärvellä. Kemin sellutuotanto on kuitenkin tulevaisutta. Ja täyttä totta.

      • kujanjuoksua

        Koskhan Kemin MG ilmoottaa investoitipäätöksestään ? Puuta on rajallinen määrä ja demarivetoista hallitusta pukkaa. Saakhan sitä lisää ees hakata kun kuuntelee demarijohtoa ? Ei ole selvästi sanononut mitään. Pyörittelee ja pyörittelee sanojaaan. Nyt on sellu-usko koetuksella Son kyllä luja ko betoni.


      • eisaahakata
        kujanjuoksua kirjoitti:

        Koskhan Kemin MG ilmoottaa investoitipäätöksestään ? Puuta on rajallinen määrä ja demarivetoista hallitusta pukkaa. Saakhan sitä lisää ees hakata kun kuuntelee demarijohtoa ? Ei ole selvästi sanononut mitään. Pyörittelee ja pyörittelee sanojaaan. Nyt on sellu-usko koetuksella Son kyllä luja ko betoni.

        Kyllähän vaalipuheissa ovat jo vähentämässä hakkuita.
        Mistä puuta otetaan jos ei metsästä.
        Tätä se tietää kun alkaa hakkuiden jarrutus.
        mikään yhtiö ei voi luottaa muuhunkuin
        alsasajoon.
        400 työtöntä lisää.


    • Sellurealisti

      Sellua se Stora Enso Oulussakin keittää entiseen tapaan. Laatua muutetaan ja viereisellä kraftlinerlinjalla tehdään uutta lopputuotetta. Tehtaan puunkäytön piti kasvaa kahdesta kolmeen miljoonaan kiintoon, mutta nyt näyttää, että entisillä mennään. Puun saatavuus on siis ongelma. Stora Enso näkee kyllä, etti Itä-Lapinkin puujunat pitenevät ja puulle on ottajia. Saisi raaka-aineen riittämään edes Veitsiluodon tehtaille. Kyllä se on pojat niin, että Kemijärven miljarditehtaalle ei ole maksajia, ei todellisua eikä kuviteltuja. Riski on liian iso ja vakavaraisilla pelureilla on varaa maksaa puusta. Kemiin puuta saadaan idästä, lännestä, etelästä ja pohjoisesta rautatietä pitkin ja lopputuote nostetaan tehtaan varastosta suoraan syväväylällä kelluvaan laivaan.

    • Tallousmies

      Oulun SE hakee ympäristöluvan kahdelle kraftlinerlinjalle ja kolmen miljoonan kuution käsittelylle valmiiksi. Kun varmistuu, että kiinalaiset vetäytyvät Paltamosta ja Kuipiosta, rakennetaan Ouluun toinen linja. Suomalainen ja länsimainen omistajuus kunniaan! Kemijärvellä nautimme luonnon rauhasta ja puhtaasta ilmasta ja vedestä.

    • ilmastopuoluesdp

      "Demarit antavat täyden tukensa kaikille maakunnan metsäteollisuuden hankkeille."

      • uskoo.ken

        Paitsi että eivät anna lupa lisähakkuille....mistä pirusta se sellu sit keitetään ? Tää on sitä demareiden kaksinaamaisuutta ...


      • ittiäturphaan
        uskoo.ken kirjoitti:

        Paitsi että eivät anna lupa lisähakkuille....mistä pirusta se sellu sit keitetään ? Tää on sitä demareiden kaksinaamaisuutta ...

        Demarit koittaa ajaa kaksilla rattailla niin kuin kepukin. Kyllä siinä ennen pitkää ratkiaa persus ja huonosti käy. On äänestäjien halventamista luvata kahta vastakkaista asiaa.


    • NäinOnNäppylät

      Kemijärvellä kyllä saa nauttia luonnonrauhasta ja puhtaasta järvestä. Ainoa ongelma siinä on se, että muutaman vuoden kuluttua ei enää ole niitä nauttijoista.
      Meillä on täällä jo nyt niin hiljaista ja rauhallista ettei täällä enää oikein viihdy. Nuoret häipyy työn perässä etelään ja vanhat kuolee pois, se on Kempan tulevaisuus.
      Tämä on kyllä aivan luonnollinen kehitys paikkakunnalle jossa ei ole työtä, se on selvä asia. Turismista on turha puhua sillä sitä täällä ei liiemmälti ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaan.

    • SiniSorsa

      Kemijärven tilastoitu turismi viime vuosilta on sitä että täältä kotoisin olevat saapuvat perheineen lomiensa aikana viettämään vapaa-aikaansa muualta Suomesta tai vielä jopa Ruotsista kotipaikkoihinsa tai kotitilan maille rakentamaansa huvilaan. Nämä tursitit ovat siis entisiä paikallisia, joilla lomailuintressi saattaa monestikin olla suurinta, kunnes kotitila on tiukasti jaettu.
      Hyvin harva tänne heistäkään aidosti turismin hengessä haluaa viettämään vapaa-aikaansa.
      Sen lopunkin turismi- vietin hälventäisi suunniteltu saastuttava BioSellu, kun ainoakin huvitus pilattaisiin kalastukseen innostuneilta, joita jonkin verran on. Ei hyvältä näytä!!!

      • koskahan

        Jos kaikki elinkeinojen kehittäminen on yhden kortin varassa ( sellun keitto ) niin ei oo kovin hääppöstä.
        10 vuotta hakattu päätä seinään ja poltettu rutkasti yhteisiä rahoja. Väkeä lähteny sinä aikaan varmaan tuhansia.


      • parastakonäin
        koskahan kirjoitti:

        Jos kaikki elinkeinojen kehittäminen on yhden kortin varassa ( sellun keitto ) niin ei oo kovin hääppöstä.
        10 vuotta hakattu päätä seinään ja poltettu rutkasti yhteisiä rahoja. Väkeä lähteny sinä aikaan varmaan tuhansia.

        No mikäs se olisi se elinkeino joka mahtaisi kemijärviläisille sopia. Kalastuksesta on turha haaveilla koska järvi on pilattu jo vuosikymmeniä sitten.

        Järvi ei ole parantunut tehtaan lopetuksen vuoksi veden hidas paraneminen johtuu koska metsäojat pikkuhiljaa paranevat luonnontilaansa eikä humusta irtoa niin paljon ojista eikä soilta.
        Humus juuri on se riesa johon sitoutuu ilmastosta tuleva epäpuhtaus joka siirtyy pitkäikäisiin kaloihin.
        Joten tarkemmin ajateltuna kemijärven nykyinen tila taitaa sopia kaikille parhaiten kunhan vain rauhotetutaan ja odotellaan vain uutta päivää.


    • HuuHaaHeikki

      29.3 viime vuonna uutisoitiin, kuinka biosellutehdasta aletaan rakentamaan Kemijärvelle heti kesällä.
      VUOSIPÄIVÄ HÄÄMÖTTÄÄ. Kevätpäivän tasaus on varmaan paikallaan HöpöHeikin konsortiolle.

      • itkupitkästäilosta

        Karavaani kulkee, koirat räksyttää!


    • sellunhajua

      Sais se biojalostamo aloittaa jo kaivuutyöt pohjaperustuksille et saadaan verotuloja ja peruspalvelut turvattua.
      Eniten hanketta vastustavat kai persaukiset joutilaat,jotka ei ole omilla rahoillaan kalalupia koskaan hankkineet ja pyytäminenkin ja saaliit osittain salakalastuksen tuotetta!
      Mutta viis näistä höpiäisistä,metsävarannot vaan prosessiin ja paikkakunnalle töitä!

      • IHANAKEMIJRÄVI

        Tehdas tulee, koska Massaliikkeen johto on niin luvannut ja he puhuu totta ja ova TOTUUDEN SYDÄMETN IHMIISÄ Voi nenä mitä tyyppjeä täällä kateelliset arvostelee. Metsä omaisuutta omistavia kahdehtiii kun metsien arvo nyt nousee kun tulee BIOTEHDAS myös luonnon suojelun mukainen, luonnon ystävä tehdas.

        HARMITTAAKO KUN TEHDAS TULEE OELTTEKO KATKERIA EI tarvitaa mitään Iljettävää NEGA suoltamista kuin likaviemärin inhottavaa rapaa se NEGA: ME ei kiavata enää mitään gneagaa ei kosaka tajuaatateko Kemijärvellä on IHANA A>"3 hkolla n vei mun nimimerkimutta eis ehattaa


      • ANTISUOMU17
        IHANAKEMIJRÄVI kirjoitti:

        Tehdas tulee, koska Massaliikkeen johto on niin luvannut ja he puhuu totta ja ova TOTUUDEN SYDÄMETN IHMIISÄ Voi nenä mitä tyyppjeä täällä kateelliset arvostelee. Metsä omaisuutta omistavia kahdehtiii kun metsien arvo nyt nousee kun tulee BIOTEHDAS myös luonnon suojelun mukainen, luonnon ystävä tehdas.

        HARMITTAAKO KUN TEHDAS TULEE OELTTEKO KATKERIA EI tarvitaa mitään Iljettävää NEGA suoltamista kuin likaviemärin inhottavaa rapaa se NEGA: ME ei kiavata enää mitään gneagaa ei kosaka tajuaatateko Kemijärvellä on IHANA A>"3 hkolla n vei mun nimimerkimutta eis ehattaa

        Hikkako sulle tuli entinen antinega17. Juo vähemmän viinaa!


    • haavekuinhaave

      Helsingin Sanomista katsoin havainnekuvia, mm. Kemijärven Biosta.
      Professori Markku Ollikainen yrittää kovasti dempata poliitikkojen intoa liiallisista lupauksista, ennen Kuin EU:lta on kuultu rajoitteet.

      Aiemmin hän sanoi tv:ssä, etteivät bio-alkuiset tehtaat saa häntä vakuuttuneeksi niiden ilmastopuhtaudesta. Ts. ne saastuttavat ilmakehää ja ympäristöä aivan liian paljon. Ollikainen on pelkosenniemeläislähtöinen ympäristöekonomian proffa, joka on tämän kuuluisan ilmastopaneelin puheenjohtaja.

      Mutta odottelemme yvaa, avia, elyä sun muita instansseja, mitä tuleman pitää. Ennen kaikkea rahoittaajat on saatava vakuuttuneiksi tässä taloudellisen alasluisutilanteen ympäröidessä niin meidät kuin kiinalaiset.

      Saas näkee

      • kukkuluuraa

        Ei siinä Ollikaiset paljoo paina kun sellu-uskovaiset painaa päälle. Taitaapi ennen käen seuraavaa kukuntaa kuokat olevan Patovaaran kylessä ?


      • KuokanVarsiPoikki

        Voisi eräiden yksilöiden kohdalla puhua jo sellukiimasta...


    • KummaaViivyttelyä

      Ainoa Kemijärveä pelastava hanke tällähetkellä on ainoastaan ja vain tuo biotuotetehdashanke. Sen taloudelliset vaikutukset ovat kiistatta sellaiset, että Kempan talous tulisi kerralla kuntoon.

      Noin 230 tehdastyöpaikkaa ja ehkäpä 1500 puunhankintaan ja kuljetuksiin tuovat sellaiset verotulot että kaupungin johto on ihmeissään.

      Nyt vaan odotellaan se ympäristölupa jotta päästään rakennustöihin. Ihmettelen kyllä näin jumalattoman pitkää käsittelyaikaa, mikä maksaa kysyy epätietoinen pitkän sillan pielestä.

      • tiedonjyväsiä

        Kässittelyaika on siksi pitkä ja perusteellinen koska on kyse järvemme kohtalosta. Ei kait jonku kossu-pekan sepustukset paljon paina todellisten asiantuntioiden piiriissä ?


    • Pilkkipate

      Eijeijee stop tykkänään.tehashanke on virallisesti nyt kuollu ja kuopattu. Keskittykää vaan kaljotteluun.

      • Honkakangas

        Onneksi aika hoitaa teidät!


      • kassavajeet.painaa

        No son sitten eka neljännes tätäki vuotta kulunu ja ympäristölupaa tahi muutakaan ei vielä oo .Mikäs tässä mättää ? Yhteismettät ja kaupunkiki oottaa rahojaan jo takasin.


    • auto_etanolikäyttöiseksi

      Haapavedelle tulossa Pohjoismaiden suurin biokaasun tuotantoyksikkö vuonna 2021.
      250 gigawattituntia biokaasua vuosittain, bioetanolia liikennekäyttöön, biokaasua, ligniiniä ja raakatärpättiä tehtaan polttoaineeksi. Materiaalina hakkuutähteet 150 km säteellä. Ostavat teknologian Ruotsista, vaikka Suomessa olisi vaikka muualle asti myydä.

    • odottavanpitkäaika

      Odotamme vielä hiukkasen. Näin tekevät myös Kuopion, Haapaveden, Paltamon, Oulun ja Kemin metsänjalostajat. Samassa veneessä ollaan. Odotetaan kuin kuuta nousevaa. Kaikki hankkeet eivät toteudu ainakaan 2020-luvulla.

      Mitkä hankkeet ovat nyt top3:ssa? Mitä me odotamme? Miksi dead linet paukkuvat. Miksi luvataan, jos ei ole aikakaan kypsä? Miten kiinalaisiin pääomapiireihin - melkein sama kuin valtion kiristysote - pitäisi suhtautua? Kannattaako meidän odottaa sitä, että kiinalaiset lakkaisivat kiusaamasta vähemmistöjään, joita tosiaan hiukan kiusataan...

      • Tallousmies

        Kemin metsänjalostajien, etenkään MG:n, ei tarvitse kiinalaisten päätöksiä odotella. Kassa pursuilee oikeaa, omaa rahaa, joten päätös uudesta tehtaasta syntyy sormia napsauttamalla, jos se todetaan kannattavaksi ja kilpailukykyiseksi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3387
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      92
      3120
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2328
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1549
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe