Hyvät palkat

entinensiivooja

kenellä on kenellä ei. Tilastot ei kerro totuutta jonkun alan keskipalkoista. Oikeasti on niin, että joillain harvoilla on huikean ylisuuret tulot. Ero voi olla kymmenkertainen. Sitten kun lasketaan keskipalkkaa, alempi palkka esim. 1500e voi nousta 3500e tilastoissa. Kuinka höplästä vedettäviä suomalaiset on ? Niille voi syöttää mitä vaan pajunköyttä ja kaikki menee läpi sellaisille jotka ei osaa itse laskea edes keskiarvoa.
Yhteiskunnan ongelma on valtavat tuloerot, jotka kasvaa vuosi vuodelta. Se vaikuttaa myös työllisyyteen. Moni työtön luulee, että itseä yritetään työllistää liian huonolla palkalla. Palkkakehityksen pitäisi olla sellainen, että se olisi kytköksissä työvuosiin, eikä esimerkiksi koulutustasoon. Ongelma on myös se, että jotkut korkeasti koulutetut ihmiset on täysin epäsosiaalisia sopeutumaan oman alansa vaativiin ylempiin virkoihin. Jokaisen ihmisen pitäisi ymmärtää itse mihin pystyy mihin ei. Monille opiskelijoille olisi paljon viisaampaa lopettaa opiskelu ja tyytyä vaatimattomampiin töihin. Työ se on kuitenkin mikä tekee ihmisen.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hjfjodifj

      Melko katkera kirjoitus, joka samalla paljasti ettet itse näytä tietävän asiasta mitään.

      Ehdottomallasi mallilla Suomi olisi täynnä siivoojia ja kaupan kassoja. Kukaan ei tekisi mitään tuottavaa, eikä mitään kehitystä tapahtuisi vaan taantuisimme takaisin kivikaudelle.

      Se nyt vaan on niin, että siivoojasta varmaan tuntuu siltä ettei kukaan täällä tienaa mitään vaikka tosiasiassa ihan ammattikoulupohjalla aika monet pääsee yli 50 000€ vuosituloihin. Se on sitten eri asia pitääkö sitä suurena vai pienenä summana.

    • vituttaa.saatana

      Keskiarvoa vääristää eräiden huippupalkat mutta mediaani kertoo varmaan todellisemman tilanteen. Esim. viime vuonna Suomen yleisin palkka oli 2600e/kk.
      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/258905-suomen-yleisin-palkka-2600-ekk-katso-lista-40-vuotiaat-tienaavat-eniten

      Itse olen nyt 44v ja ei yllä palkka edes tuohon mediaaniin. Rakennuspuusepänteollisuus on niin matalapalkkaista hommaa. Tälle alalle en edes alunperin kouluttautunut enkä halunnut mutta lama-ajan turmeleman työelämän takia tähän jouduin pakolla kuitenkin.

      Olen menettänyt uskoni suomalaiseen yhteiskuntaan ja varsinkin sen reiluuteen, systeemi riepottelee ihmisiä aivan pelkkinä pelinappuloina ja systeemi näkyy olevan vain itseään varten eikä ihmisiä varten. Lama oli päättäjien aikaansaannosta mutta silti siitä eivät ota vastuuta vaan syyllistävät työttömiksi joutuneet työttömyydestään ja sitten keksivät kaikenlaisia aktiivimalleja ym. kyykytyksiä joilla pakotetaan ihmiset paskaduuneihin olemattomalla palkalla, lisäksi vielä nuo nykyajan orjakauppiaat eli vuokratyöfirmat mitkä pitäisi kieltää ihmisoikeuksien vastaisina!!

      Kyllä on elämä suomessa mennyt painajaiseksi ja taitaa mennä kohti kauhuleffaa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5098
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1016
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      918
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe