Kittilän laulujen lunnaiten eka osia maksaa 141 000 Euroa

IsoA1955

Ja vain on erikoinen riemuna aihe Kittilässä. Kunnanhallituksen puheenjohtaja iloitsee että veronmaksajia rokotetaan rapialla 140 000 €;a siitä että kuntapolitikot töpeksivät ex kunnanjohtajan irtisanomisen. Laittomasti pois potkittu ex kunnanjohtaja hiihtelee Lapissa varmasti mielissään. Hoitelee nykyistä vastuulista työtehtäväänsä rapialla 100 000 €;n palkalla ja saa pikkasen lisää taskuhienoa Kittilästä. Parikytä tonnia on vielä pyynnissä Kittilän sutkeilta.


Nyt sitten vain oikeusteitse peräämään 140 000 € laittomaan irtisanomiseen syyllistyneiltä pölvästeiltä.

146

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Päivätkintaaspitenee

      Hieno homma asiat etenee... Ei muuta ku pikainen rahansiirto ja päästään asiassa eteenpäin. Tämähän olisi maksettu jo ajat taaksepäin jos oikeuden mukaiset eivät olisi asiasta valittaneet... Rahatkin jo budjetoitu valmiiksi. Tonni ku olisi vielä niin saisi Inkerinkin maksut pois vai oliko ne henk kohtaisia.

      • Rotaatio

        Ei ole budjetoitu!😬
        Tosin näppärästihän se järjestyy, yksi kokous ja harazooo!!!


    • IsoA1955

      Ei budjetointi poistaa sitä tosiasiaa että veronmaksajat ne rahat tässä vaiheessa maksaa. Maksavat lopullisesti jos ei vahingon tekijöiltä näitä saada takaisin perittyä.

      Luuletko että Mäkelä hiihtoreissullaan illalla ampuu pikkasen rakettia ja ottaa kuohuvaa. Taitaa niin tehdä. Harmittaako?

    • Eivoimtn

      Eikö ne korvaukset pitänyt olla "vähintään puoli milliä" kaikkine korkoineen, muistan joidenkin täällä isoon ääneen sellaista väittäneen? Jos korkoja tulee, niin ne tietysti pitää inkeriltä ja pentiltä sitten kunnan periä takaisin, kun ilmeisen perusteettomasti ovat pitkittäneet korvauksen maksua.

    • Veronmaksaja

      Vahingot olisivat huomattavasti isommat ex kunnanjohtajan vielä ollessa vallassaan ja jos ei olisi asiassa toimittu ripeästi aikanaan... IsoA sinäkin olet tässä maksajana veroinesi ellet ole valtion elätti... Harmittaako

      • IsoA1955

        Kyllä harmitaa. Typeryyksien tontuilusta en mieleläni maksa mitään.


    • Könkhäältä

      Noin 22 euroa/kittiläläinen. Eihän se paljoa ole. Jokainen kunnan asukas nyt kunnantalolle pulittamaan kyseinen summa kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Rajalalle henkilökohtaisesti käteen, jotta saadaan korvaus maksettua😁.

      • PieniOsa

        Lasku on isompi. Ei alaikäiset maksa veroja. Alle puolet Kittilän väestöstä käy töissä.


      • Könkhäältä

        No sovitaanko sitten, että kaikki työssäkäyvät, työttömät täysi-ikäiset ja eläkeläiset vievät 1.4.2019 klo 9 alkaen kunnantalolle 30 euroa. Eiköhän kertyvällä summalla pystytä maksamaan Mäkelän korvaus ja jos kertyy ylimääräistä, laitetaan se vararahastoon, jolla kustannetaan perinteinen joululahja mahdollisesti silloin jo tuomion saaneille luottamusmiehille😁.


    • IsoA1955

      Eiköhän ne ala 0,5 milj luokassa olla kaikkine niistä aiheutuneine kuluineen ja asiantuntijapalkioineen. Euroja ja tupakaa on palanut näinä vuosina melkoisesti. Mainehaita jos huomioidaan niin puoli milliä ei riitä mihinkään. Toivottavasti Kiinalaisturisteja riittää.

      Taitaa harmitaa, 140 000 € korvauksen maksu tyhmästä toiminasta turhan takia. Eikä taida Kittilän veronmaksajatkaan hirveän riemuisaan olla edunvalvojista joiden laskuja nyt joutuvat makselemaan.

    • Kaikkimaksavat

      Äläkää nyt vain väittäkö, että tämä ois joku voitto Kittilän veronmaksajille. Sutkiluotot, joiden tämä ois kuulunut maksaa, voivat luulla niin. Onneksi heidän osansa on olla joka tapauksessa löyhässä hirressä vielä vuosia kun heidän omia rikoksiaan ratkotaan ensin käräjä-, sitten hovi- ja kenties korkeimmassa oikeudessa. Pitkä ralli on siis tulossa ja matka on koristeltu vielä pienillä pikataipaleilla, jotta ei pääse ikäväksi muuttumaan. Ttarjolla mm. Eilavaaraa, työsyrjintää, ymym. Kunnanhallituksen puheenjohtajan harmiksi päästään siis muidenkin kuin veronmaksajien lompakoille. Mutta kun on tottunut iloitsemaan muiden rahoilla, niin tätä se on...

    • Levinletku

      Törkeä, törkeä juttu! Tuskin kannattaa veivata taustoja täällä, ne on puitu tylsyyteen asti.

      Kunta maksaa kiltisti ja. Mäkelä saa sen mitä on sovittu. Hyvä niin, hänen kohdaltaan asia on selvä.

      Onko asia selvä kuntalaisten mielestä. Ei ole!
      Osalle käy tämä, ei kaikille. Selvää on että taustalla on rikoksia jotka aiheuttivat 140 000 kulut mielettömästi aikaa sekä juristien selvityksiä.

      Periikö kunta kulut?
      Vaatiiko valtuusto tekijöitä taloudelliseen vastuuseen?

      • Emmämetmithänkethän

        Olisi syytä vaatia niiltä jotka tämän sopan aloitti!
        Kyllä meitä nyt kusetetaan ja
        tuo kunnanhallituksen puheenjohtaja ilakoi ” pääsemä
        valittemhan kunnanjohtajan” !!!! Fuck!!!😬


    • Miksitehtiinnäin

      Osa kuntapäättäjistä ei halua Mäkelää takaisin kunnanjohtajaksi. Näiden vuoksi maksetaan 140000 euroa ihan vaan siitä, ettei Mäkelä palaa Kittilään. Rajala voisi nyt kertoa paljonko kuntalaisille kaiken kaikkiaan sivukuluineen tulee maksettavaksi TVL ja EPL huomioiden. Sitten kannattaa muistaa, että tuloverolain mukaan vahingonkorvaus ei ole veronalaista. Rajala maksattaa kunnalla liikaa, ettei kavereiden riski joutua vahingonkorvauksen maksajaksi toteudu.

    • IsoA1955

      Onko totta että kunta ei ole saanut maksettua lastenhoitajille kuin puolet, eli 50 €, jo vuonna 2017 luvatusta palkankorotuksesta. Samaan aikaan kunnanhallituksen puheenjohtaja riemuitsee kun saa maksaa liki 150 000 € ylimääräisen irtisanomiskorvauksen, jonka kunnan luotot ovat itse typerällä toiminallaan aiheuttaneet. Miten te kehtaatte, raharikkaat- Päätellen raharikkauden siitä että tämänkin palstan alkuosassa joku oli mielisään kun saa korvauksen maksaa. Joku intoili ettei korvaus tee kun 22 € / per asukas. Kerätkää kolehti joka kuukausi ja maksakaa rahat pienipalkaisille lastenhoitajille. Muutaman satatonnia olitte laittamassa turistien ulkoilureiteitteihinkin ihan noin vain.

      Eikö hävyttömillä ole minkään laista rajaa typeryydelle? Ei näy olevan. Miten jossain voikaan olla näin pöljiä luottohenkilöitä!! Älkää jatkossa kaivelko pahnan pohjimmaisia etujenna valvomaan. Jotenkin olen kuvitellut että kaikki typeryydet olisi jo esiin tulleet, mutta ei. Jatkuvasti nousee esiin toinen toistaan suurempia hölmöilyjä.

      • miepä-tiiän

        Ei lastenhoitajille ole vieläkään maksettu edes sitä 50€ :n palkankorotusta.
        Eikä kaikille epäpätevyydestä johtuvaa palkanalennusta ole korvattu, vaikka se on ymmärtääkseni pakko korvata lastenhoitajille.


      • Palkka

        Mikä oikeus lastenhoitajilla on vaatia palkankorotuksia? Kunnassa on vanhusten -ym. -hoitajia, joiden työn määrä on hurja ja palkka jo nyt pienempi kuin lastenhoitajilla!


      • IsoA1955

        Niinpä. Arveletko kunnanhallituksen puheenjohtajan riemun siitä että Kittilän veronmaksajat maksavat korvauksia rapiat 140 000 €;a kuntapolitikojen töpeksinnän takia. Varmasti melkoinen lisätukku Euroja on kulunut asiantuntijoiden korvauksiin. Nämä maksetaan riemu rinnoin, kuulemma budjetoitukin rahat on, mutta tärkeää ja raskasta hoitotyötä tekeville rahaa ei saada budjetoitua saati sitten maksettua. Hiihtolatujen tekeminen turisteille on taasen mieluisaa puuhaa. Rapiat parisataa tonnia oltiin sinnekkin työntämässä. Kyllä turisteilla on varaa maksaa omat harrastuksemme jos meillä on varaa sinne tullakkin.


    • Oikeusvoittijälleen

      Jopa on taas aloittajalla pallo hukassa. Mäkelä sanoutui irti, sai irtisanoutumisestaan sopivan korvauksen ja nyt sopimus sai lainvoiman. Yrityksen tekemä turha valituskierre pitkitti asiaa, näitä turhia ammattivalittajia riittää Kittilässäkin.

      • Ekkönäymmärrä

        Sori, tietoisesti tehty L A I T O N irtisanominen luottojen toimesta!


      • Godsavethequeen

        Ei se ollut turha valitus. Yritys haki selkeyttä siihen, ettei veronmaksajan tarvitse maksaa mafiaveljille kuuluvia korvauksia. Nyt sitä selkeyttä ei saatu. Itse Mäkelän erokorvaukseen ei kenelläkään, edes Yrityksellä, ollut valittamista. Jatkossa on sitten luottamusmiesten vastuulla, peritäänkö korvaukset syytetyiltä. Hieman epäilen ettei, valtuusto sitten päättää että kunta eli veronmaksajat maksavat rikollisten toilailut. Onnea vaan sinne Kittilään, kuningattaren alamaiset maksattavat kuntalaisilla omat rästinsä.


      • IsoA1955

        "Oikeusvoittaa" jälleen nimimerkille voi todeta että itse olet pallo hukassa. Fiksusti toimien Mäkelän kanssa olisi voinut sopia korvauksista päättösopimuksella. Todennäköisesto summa olisi ollut alle neljäs osa tuosta 142 000 €. Lisäksi olisi säästytty raskailta ja kalliilta oikeusriidalta ja muilta kärhämiltä. Mutta kun idiooteja ollaan niin idiooteja ollaan, ei sille mitään voi.

        Siinä olen samoilla linjoilla että oikeus on voittanut. Tosin turhan kalliilla hinnalla mutta hyvä Mäkelälle. Ikävämpi Kittilän veronmaksajille. Toisaalta, itsepähän luottonne olette valinneet.


      • sutkitlinnaan

        KHO vahvisti, ettei Mäkelän kanssa tehtävä sopimus estä korvauksen perimistä vahingon aiheuttajilta elikkä sutkivaltuutetuilta.
        Kunnanhallituksen pj Rajalan ajatuksenjuoksua on välillä vaikea seurata. P Rajala aplodeerasi valtuustosalissa ja ammuskeli Levillä raketteja, kun valtuusto päätti Mäkelän irtisanomisesta. Nyt hän on tyytyväinen kun kunta pääsee maksamaan yli 140000 € sutkipäättäjien tekemästä irtisanomisesta.
        Kylläpä asiat nyt selkiintyy!!!


      • Irtiotto

        Voi hyvä luoja tuota tyhmyyden määrää. ”Mäkelä sanoutui irti”!
        Oooooohh.....ottaa hermoon tuo tietämättömyys!!!!


    • IsoA1955

      Jos "sutkitlinnaan" tulkinta on oikea niin homma on mielenkiintoisella mallilla. Tämähän tarkoittaa sitä että jos nykyiset kuntapäättäjät eivät aloita perintätoimenpiteitä he aiheuttavat itse Kittilän kunnalle huomattavan rahallisen vahingon. Joka voidaan periä vahingon aiheuttajalta.

      Nämähän on vielä pikkurahoja. Mutta kun riittävästi söhlää joka käänteessä niin kyllä sitä laskua alkaa lankeamaan.

    • Kittilä-kittiläläisille

      Mitään ette voi.

      • Realiteetit

        Se on mahdollista.
        Välittömiä seurauksia kuitenkin ovat seuraavat:
        Vakiokävijänä valitsen sellaisia palveluntarjoajia, jotka eivät ole PP:n tai heihin tiedossa olevien kytköksiä.
        En erikseen painosta, mutta totean täällä kaupungissa Kittilän tilanteen ja laillisuuteen liittyvät ongelmat sopivissa yhteyksissä. Tämä on normaalia keskustelua ja lopullisen valinnan tekee kuluttaja. Mutta mainosta se ei ole.


    • ppjaymssaaret

      Se on totta mitään ei voida. Kittillässä on vuosikymmeeniä eletty sisäsittoisuudessa Sanoisinko lesta kepulisuudessa? Vuosikymmenien aikana tapatuneet syrjähypyt on tuottaneet muutaman vasurin ja persun tähän tyhjyyteen jota muutamat rahastavat? Onneksi on noita tyhmiä rahastettavia?

      • IsoA1955

        Nimimerkille "ppjaymssaaret" totean että näytää vähän siltä että "tyhmät rahastettavat" on vähenemään päin. Ainakin hetkellisesti. Eilen illalla pohditiin mökkireuhkan kohtaloa Kittilässä. Vuoden -18 varausaste oli 70% kun se vuotta aiemmin oli 87%. En musta että tällä vuosituhanella olisi koskaan laskenut varausaste alle 80%.

        Hyvä paikka, vajaan vartin kävelymatka "pelipaikoille". Hyvä kunto sisältä mutta ikää olkaa olla lähemmäs 30 vuotta. Ulkokuori alkaa olla remontin tarpeessa, luultavasti takkakin. Mökin ostajia, joilla olisi rahaa ostaa, ei oikein ole. Kiinostus on hiipumaan päin. Saman tyyppistä ongelmaa tuntuu olevan muillakin mökkinaapureilla. Paha kyllä, kun kantasuomalaiset vetäytyy, niin ei ainakaan vielä ole saatu Kiinalaisia tilalle. Brexitin jälkeen ei taida olla brittejäkään.

        Mutta "Taivaan tulet" tyyppinen TV sarja voisi menoa piristää. Roolipellejähän Kittilästä löytyy. Ei tarvitse juonta keksiä, juoneksi riitää kuin kopsaa sen käräjäoikeuden pöytäkirjoista. Kohtapuoliin ilmestyy myös se kirja Kittilästä. Pekka Viljasen ja Eeva-Liisa Hynysen teos "Kittilän laki". Veretseisauttava kuntatrilleri korruptiosta..


    • vihannestiski

      Helkkarin hyvä vaan jos paha saa palkkansa. Kittilä on suomen vihannespäisin kunta. Siittä vääntäkää best selleri myyntiin.

      • jästipää

        Vihannespää on hyvin kuvaava sana. Mie olen pitäny Kittilää jästipäävaltuutettujen temmellyskenttänä.


    • Ukkotuomari

      Koko tämän prosessin kustannukset Kittilälle ovat miljoonia euroja. Kittilästä on tullut koko Suomelle esimerkki omien asioiden täydellisestä sähläyksestä.

      Pystyvätkö tämän sopan kokit johtamaan Kittilän hyvään tulevaisuuteen. Onneksi merkittävien päättäjien keski-ikä on jo eläköitymisen iäkkäämmällä puolella, joten aika hoitaa lähivuosina tämän ongelman.

    • IsoA1955

      Kyllä vaalitkin tulee. Ensin valtakunnalliset ja sitten kunnalliset. Kannataai äänestjien tosisaan miettiä ketä äänetsävät.

      Näky tältä palstalta että sutkien tukikannatus tekstit ovat loppuneet. Kun perse on tervassa niin se on. Kukaan ei osaa ennustaa millainen loppulasku sutkeille tulee.

      Tiedossa lienee jo nyt että rikosoikeudellinen virkavastuu ulotuu julkista valtaa käyttäviin henkilöihin vaikka he eivät olisi virkasuhteessa. Virkavastuuseen joutuu rikkoessaan lakia tai virkavelvollisuuksiaan.

      Mitä siitä seuraa. Seuraa se että saa tuomion ja joutuu korvaamaan aiheuttamansa vahingon. Kun kaikki kustanukset mitä Kittilässä töpeksintä on aiheuttanut saadaan laskettua, niin milli ei riitä. Kunta joka on valtion holhouksessa joutuu vielä esitämään kaikki laskut mitä typerehtiminen veronmaksajille maksoi.

      Ja mitään ette voi kun todeta että voi voi. Vieläkö se bioligian maikka jatkaa ihmisten kiusaamista?

    • hulvati

      Ilosta hyppivät myös kepun kansanedustajaehdokkaat..

    • Anonyymi

      Mäkelä IRTISANOUTUI itse ja ihan normaalin erosopimuksen mukaiset rahat. Yritys vaan ei typeryyttään tiedä erosopimusten (johtajasopimusten) olevan kuntakentässä hyvinkin yleisiä ja sopimus rahoja ei koskaan peritä kuntapäättäjiltä takaisin. "Vuonna 2010 Kittilän kunnanjohtajaksi valittu Anna Mäkelä irtisanottiin vuonna 2014. Tämän jälkeen irtisanominen kumottiin lainvastaisena korkeimmassa hallinto-oikeudessa vuonna 2016. Sitten kunnan ja Mäkelän välille sorvattiin erosopimus, jonka mukaan Mäkelä sitoutui irtisanoutumaan kunnanjohtajan virasta ja kunta maksamaan hänelle noin 140 000 euron korvauksen.
      Erosopimusta käsiteltiin oikeudessa, koska kaksi kuntapäättäjää valitti sopimuksesta. Valittajien perusteena oli muun muassa se, että sopimuksen mukaan korvaukset lankeavat kunnan maksettavaksi. Heidän mukaansa sopimuksessa olisi pitänyt olla kirjaus siitä, että korvaukset ja kustannukset voitaisiin periä mahdollisesti rikoksiin syyllistyneiltä päättäjiltä takaisin, etteivät veronmaksajat joutuisi maksumiehiksi".

      • Anonyymi

        Mäkelällä ei ollut johtajasopimusta. Mäkelän erottivat rikollisesti Kittilän mafia, joka toivon mukaan saa ansionsa mukaan oikeudessa. Mikään ei poista sitä tosiasiaa, että Kittilässä on kirjaimellisesti epäterve yhteisö, joka sisäsiittoisesti tuhoaa kaiken älyllisesti terveen elämän tieltään.


    • Anonyymi

      Et sie saa mustaa valkoiseksi, vaikka miten yrittäisit selittää. Et usko itsekkään keksimääsi tarinaa. Laittomasti irtisanottu ja siitä korvaus on pakko maksaa, Mäkelälle.

      • Anonyymi

        Että osaa olla tyhmä venkula! Luetun ymmärtäminen on joillekin
        aivan mahdotonta!


    • Anonyymi

      Jos eroittaminen olisi hoidettu laillisesti ja normaali mielentilassa niin mitään korvauksia ei olisi tullut maksettavaksi.

    • Anonyymi

      Erosopimus on paras ja halvin tapa päästä eroon epätoivotusta kunnanjohtajasta laillisesti. Siinä kunnanjohtaja irtisanoutuu itse ja saa korvauksen työpaikan menetyksestään. Mäkelän osaltakin laittomat potkut kaatuivat oikeudessa, laillinen erosopimus ei Yrityksen valituksista huolimatta muuttunut miksikään. Mäkelä on nyt laillisesti ITSE ERONNUT kunnjohtajan virasta, toki pientä korvausta vastaan.

      • Anonyymi

        Älä selitä. Mäkelä on laittomasti erotettu. Siitä jo KHO:n päätös joka ei enää miksikään muutu, ei sinun, eikä minkään muunkaan selittelyllä. Laittoman errottamisen lisäksi nyt valtaosa Kittilän päättäjistä leivättömän pöydän ääressä Mäkelän kiusaamisesta ja hyvä niin.


    • Anonyymi

      Kohta ovat myös muiden virkamiesten kiusaamisesta käräjillä! Sekään ei teko ei muuksi muutu! Laittomia päätöksiä tippuu harvakseltaan hallinto-oikeudesta, ja lasti kasvaa. Kaikkien niiden takana on omanlaisensa johtamis/hallintokulttuuri johon Lex Kittilä yritti vastata. Keinot eivät ole riittäviä, sama peli jatkuu nyt kunnan omistamien yhtiöiden kautta.
      Onneksi se realisoituu ainakin osittain, tuomiot tulee! Se on varmaa kuin auringon nousu.

    • Anonyymi

      Kuvio on ihan selvä. Kittilän luotot irtisanoivat kunnanjohtaja Mäkelän laittomasti. Siitä on hallinto-oikeuden päätös olemasta. Luotot tiesivät, aivan varmasti, että irtisanominen on laiton päätöstä tehdessään. Mäkelä pääsi niskanpäälle sen jälkeen kun irtisanominen oli todettu laittomaksi. Tottakai hän älykäänä naisena otti 140 tuntun korvauksen Kittilästä. Niin meistä kaikki olisi tehnyt. Pikkasen ottaa taskuhienoa lisää nyt meneillään olevassa oikeuscasessa. Mikä sekin oikein on!

      Tämä 140 tontua siihen liityvät muut kulut on oikusteitse saatavissa maksuun luotoilta. Kuka tahansa veronmaksaja voi asian riitauttaa. Se kannataa riitautaa, koska vastaavia korvausmaksuja on tiedossa ainakin kaksi tämän jälkeenkin. Ette koskaan saa asioita ojenukseen jos ette niitä nyt laita.

      • Anonyymi

        Mäkelän laiton irtisanominen kaatui oikeudessa, se on fakta. Mäkelä olisi jatkanut kunnanjohtajana ehkä hieman hankalissa olosuhteissa. Laiton irtisanominen on käsittelyssä käräjille siihen liittyvine "kipukorvauksineen".
        Mäkelä ei varmaan itsekkään ollut kovin innokas palaamaan Kittilän kunnanjohtajaksi, niinpä tehtiin sopimus jossa Mäkelä itse irtisanoutuu ja saa ero korvauksen. Näin virkasuhteen purkaminen kävi kätevästi, laillisesti ja yhteisellä sopimuksella. Yritys yritti vielä ruikuttaa erosopimuksesta, mutta turhaan. Sekä Mäkelä että Kittilän kunta vaativat Yritystä maksamaan turhan valituksen kulut. Tämä erosopimus on loppuunkäsitelty. Laittomaan irtisanomiseen liittyvä juttu jatkuu oikeudessa, sillä ei ole mitään tekemistä tämän erosopimuksen kanssa. Viisaampi sen jo ymmärtääkin.


    • Anonyymi

      Ei oikein viisas kommentti edelliseltä kirjoittajalta. Suora laina: " Laittomaan irtisanomiseen liittyvä juttu jatkuu oikeudessa, sillä ei ole mitään tekemistä tämän erosopimuksen kanssa".

      Erosopimushan piti tehdä sen takia että Mäkelä laittomasti irtisanottiin. Jos ei olisi laittomasti irtisanottu, ei olisi tarvittu erosopimustakaan. Turha väittää ettei näillä ole riipuvuussuhdetta toisiinsa. Tosin viisaamat ovat se kyllä ymmärtäneetkin ihan itse!!!

      • Anonyymi

        Erosopimus pitää aina tehdä jos halutaan päästä eroon jostain virkasuhteesta ilman käräjiä. Eihän kukaan tollo sanoudu itse irti vakituisesta työpäikastaan ilman rahallista korvausta. Kittilässä olisi pitänyt heti neuvotella Mäkelän kanssa erosopimus eikä yrittää irtisanomista. Tollot eivät osaa erottaa irtisanomista erosopimuksesta, Yritys kuuluu näihin tolloihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erosopimus pitää aina tehdä jos halutaan päästä eroon jostain virkasuhteesta ilman käräjiä. Eihän kukaan tollo sanoudu itse irti vakituisesta työpäikastaan ilman rahallista korvausta. Kittilässä olisi pitänyt heti neuvotella Mäkelän kanssa erosopimus eikä yrittää irtisanomista. Tollot eivät osaa erottaa irtisanomista erosopimuksesta, Yritys kuuluu näihin tolloihin.

        Juuri näin olisi pitänyt tehdä. Todennäköisesti Mäkelä olisi tyytynyt muutamaan kympitonniin, luokkaa 6-9 kk palkaa vastaavaan summaan. Mutta kun ei ymmärrä eikä osaa niin näin siinä kävi.

        Tämä tunarointi avasi mahdpllisuuden käräjöida sutkeilta rahat pois. Irtisanomisen tiesivät laittomaksi kaikki, joten se on silloin aika lähellä tuottamuksellisesti aiheutettua vahinkoa.


      • Anonyymi

        Erosopimus olisi tullut maksamaan heti aluksi tehtynä noin 80-100 000 euroa. Nyt maksettiin 119 000 euroa plus Mäkelän lakimieskulut, eli noin 140 000 euroa. Lisäksi Kittilälle tulee kuluja tuosta irtisanomisseikkailusta. Erosopimuksesta ei voi periä korvauksia yhdeltäkään kuntapäättäjältä, erosopimus on laillinen tapa päästä eroon ei toivotusta pomosta, erosopimiksia tehdään kuukausittain ympäri Suomea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erosopimus olisi tullut maksamaan heti aluksi tehtynä noin 80-100 000 euroa. Nyt maksettiin 119 000 euroa plus Mäkelän lakimieskulut, eli noin 140 000 euroa. Lisäksi Kittilälle tulee kuluja tuosta irtisanomisseikkailusta. Erosopimuksesta ei voi periä korvauksia yhdeltäkään kuntapäättäjältä, erosopimus on laillinen tapa päästä eroon ei toivotusta pomosta, erosopimiksia tehdään kuukausittain ympäri Suomea.

        Näin varmasti silloin, kun erosopimus tehdään heti kättelyssä. Kittilässä oikeus totesi kuitenkin irtisanomisen laittomaksi ensin. Vasta tämän jälkeen valopäät havahtuivat. Mäkelähän oli edelleen kunnanjohtaja laittoman irtisanomisen jälkeen. Sitten onkin helppo sopia erokorvauksesta ja työsuhteen lopusta. Pointti tässä onkin se, että kunta maksoi käytännössä korvauksia laittomasta irtisanomisesta. Sen takia se voidaan ja pitääkin periä asian päättäneiltä. Nyt tästä arvatenkin väännetään peistä kuka sen maksaa ja todellisen tiedon löytää aivan varmasti tältä foorumilta, vähän omista intresseistä riippuen. Fakta on kuitenkin se, että moraalisesti ja eettisesti ainoa oikea maksaja ovat Mäkelälle laittomat potkut antaneet luottamusmiehet. Jos jollain ilveellä kuntalaiset saadaan korvaukset maksamaan, se ei poista tätä tosiasiaa.


    • Anonyymi

      Mutta tahallaan aiheutettu vahinko antaa mahdollisuuden hakea korvauksia. Kaikki Kittilän sutkit tiesi irtisanomista tehdessään, että se on laiton. Tuottamuksella tehty vahinko antaa perimismahdollisuuden käräjien kautta vahingon aiheuttavilta.

      Jos älliä olisi ollut Mäkelästä olisi pääsyt irti 6-9 kk palkkakorvauksella. Summa on huomattavasti alle sen mitä väität. Jos homman osaa, eikä syyllisty rikoksiin, niin oikeus tuomitsee yleensä 7kk korvauksen.

      Kun ei osaa, niin luonnollisesti se maksaa enemmän. "Tyhmyydestä sakotetaan" on vanha, paikkansa pitävä sanonta.

    • Anonyymi

      Edelleen, Mäkelä IRTISANOUTUI ITSE virastaan. Mäkelä oli palannut virkaansa erosopimuksen tehdessään. Mäkelä ei saanut korvauksia laittomasta irtisanomisesta vaan sanoutui itse irti virastaan korvausta vastaan. Miten keneltäkään päättäjältä voidaan periä korvauksia jos kunnanjohtaja itse irtisanoutuu?

    • Anonyymi

      Ei ole merkitystä mitä Mäkelä teki. Hän on tehnyt koko casen aikana kaiken oikeun. Tulevat oikeudenkäyntituomiot sen kiistatta Juhanuksen kieppeillä osoitaa. Korvauskin on asianmukainen ja kohtuu rajoissa. Hänen neuvotelutilanteessa oli sen verran hyvä, että hän pystyi "kivat korvaukset" Kittilästä neuvotelemaan. Tämä on ihan oikein eikä kukaan väitä sitä etteikö sovintosopimusta voitu tehdä..

      Mutta aikanaan hänet irtisanotiin aikanaan laittomasti. Hallinto-oikeustasoinen päätös siitä on olemassa. Irtisanojat tiesivät aikanaan että irtisanominen on laiton. Tekivät tietoisesti päätöksen mistä kunnalle kertyi yli 140 tontun lasku. Todennäköisesti enemmänkin.

      Tuottamuksellinen teko tarkoittaa huolimattomuutta. Teko on huolimaton, jos tekijä olisi voinut toimia huolellisesti sillä tavalla, kuin olosuhteet edellyttävät. Mutta irtisanojat eivät aikanaan niin tehneet. Kun tapaus oikeudessa käsitellään, niin törkeän huolimattomuuden ja tavallisen huolimattomuuden välillä tehdään kokonaisarvostelun perusteella. Tässä liikutaan aika vankasti törkeän puolella jolloin tuomio ei ole pelkästään korvaus kunnalle vaan vakavampi.

      Mutta jonkun on tämä riitautettava. Muuten ei asia etene eikä tuomioita tule. Toivotaan, että tämänkin asian kohdalla oikeudelliset asiat selvitellään.

      Ymmärrän sen että sutkeja kuumottaa. Kohtapuoliin ilmestyy kirja missä Kittilän päätäjiä ruoditaan. Kirja on hyvä asia. Jos kirjassa totuutta vääristellään, niin asianomainen voi vaatia kirjoittajilta oikeusteitse korvauksia "pehmoisista puheista". Veikkaukseni on että kukaan ei tule vaatimaan koska tosiasoita on vaikea kiistää!!

      • Anonyymi

        Erosopimus on erosopimus, siinä maksettiin korvaus Mäkelän itsensä irtisanouduttua.
        Laiton irtisanominen, siihen liittyvät korvausjutut ovat käräjillä, niistä tulee päätös aikanaan. Mäkelä vaatii laittomasta irtisanomisesta 20 000 euroa korvausta. Erosopimuksesta ei voi vaatia mitään korvauksia päättäjiltä, laittomasta irtisanomisesta tulevista korvauksista voi vaatia päättäjiä vastuuseen. Taitaa mölyäjiä harmittaa?


      • Anonyymi

        Sinulla on faktat täysin hukassa. Ei Mäkelä vaadi korvausta laittomasta irtisanomisesta 20 000 € vaan laittomasti irtisanottu kunnanjohtaja Anna Mäkelä on vaatinut syytetyiltä kuntapäättäjiltä vahingonkorvauksia työsyrjinnän aiheuttamasta kärsimyksestä.

        Ei erosopimuksesta ole tarpeen mitään vaatia. Sopimus on ja olisi pitänyt tehdä aikanaan. Silloin kun Mäkelä laittomasti irtisanottiin. Irtisanojat tiesivät irtisanomisen laittomuuden mutta järkeä ei tällöin käytetty. Tehtiin tieten tahtoen, tahallaan ja uhmassa, vahinko. Tätä tuottamuksella tehtyä vahinkoa voi luotoilta periä takaisin oikeusteitse. Todennäköisesti myös maksuun menee. Tahallaan tehtynä rikosluonteinen tuottamuksellinen vahinko johtanee vapausrangaistukseen. Niitä kun on pari päällekkäin nii...avot, häkki heilahtaa.


    • Anonyymi

      Taitaa ittees harmittaa.... Tuosta unelmastasi puuttuu yksi olennainen asia - Mäkelä ei ole KOSKAAN pyytänyt eroa kunnanjohtajan virasta. Hänet erotettiin. Erosopimus ei sopimuksen nimenä tarkoita siis että hän olisi itse eronnut. Se on sopimuksen nimi, jossa on sovittu laittoman irtisanomisen erokorvauksista ja siten saatettu oikeudellisesti laiton irtosanominen korvauksien osalta päätökseen. No se että tämä ei mene perille - ei kittiläläisten ollessa kyseessä ole tosiaankaan mikään ihme. Lusikalla kun on kylän paljoudelle väkeä annettu, ei kauhalla voi ammentaa.... vai menikö tämäkin vertauskuva liian vaikeaksi ymmärtää

      • Anonyymi

        Vuonna 2010 Kittilän kunnanjohtajaksi valittu Mäkelä irtisanottiin vuonna 2014. Tämän jälkeen irtisanominen kumottiin lainvastaisena KHO:ssa vuonna 2016. Sitten kunnan ja Mäkelän välille sorvattiin erosopimus, jonka mukaan Mäkelä sitoutui irtisanoutumaan kunnanjohtajan virasta ja kunta maksamaan hänelle noin 140 000 euron korvauksen.


    • Anonyymi

      Luetellaan seuraavaksi ne luottamusmiehet, jotka eivät voi työskennellä Mäkelän kanssa. Tästä syystä maksamalla kunnan varoista 140000 euroa estetään Mäkelän palaaminen virkaansa. Tämä lukee ihan selvästi kunnan sivulta löytyvästä hallinto-oikeuden päätöksessä. Peritään tuo 140000 näiltä yhteistyökyvyttömiltä. Luottamusmiesten tehtävä on hoitaa asiallisesti lakien mukaan asioita. Niiden pitää tulla toimeen virkamiesten kanssa. Mäkelä olisi voinut erota ilman mitään maksuja, jos työ Kittilässä ei kiinnosta. Mutta oliko tässä riski, että Mäkelä vaatii vahingonkorvausta.

    • Anonyymi

      Vähissä ovat ne jotka työskentelivät Mäkelän kanssa, ja vähemmäksi käyvät päivä päivältä.

      Jokaisen pitäisi vastata huutoonsa, aluksi pieni jakolasku 140 000/torveloiden määrä.
      Se on vielä sikamaisen vähän, juristeja on käytetty avoimella valtakirjalla kunnan piikkiin. Eilavaarat ja muut hovijuristit on tilinsä tehneet kuntalaisten lompakosta.

      • Anonyymi

        Kittiläläisten valitsemat päättäjät tekevät päätöksiä demokraattisesti, enemmistön voimin ihan lakien mukaisesti. Erottaminen todettiin oikeudessa laittomaksi, erosopimus todettiin Yrityksistä huolimatta lailliseksi. Kun luottamus on kunnanjohtajaan mennyt niin kunnanjohtaja useimmiten lähtee, ennemmin tai myöhemmin. Näin kävi Kittilässäkin, Mäkelä IRTISANOUTUI pientä korvausta vastaan.


    • Anonyymi

      Kaksi äänestystä vaadittiin, mutta lopulta Kittilän kunnanvaltuusto hyväksyi kunnanjohtaja Anna Mäkelän kanssa neuvotellun erosopimuksen. Sopimuksen mukaisesti Kittilän kunta maksaa laittomasti irtisanotulle kunnanjohtaja Anna Mäkelälle 135 000 euron erokorvauksen. Maksun ehtona on, että Mäkelä irtisanoutuu virastaan.
      Kittilän valtuusto irtisanoi Mäkelän marraskuussa 2014 luottamuspulan takia äänin 23–4. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kumosi irtisanomisen helmikuussa 2016. Korkein hallinto-oikeus piti kesäkuussa muutoksitta voimassa hallinto-oikeuden päätöksen. Oikeusasteiden mukaan erottamispäätös oli syntynyt väärässä järjestyksessä, sillä Mäkelää ei kuultu kuntalain ja hallintolain edellyttämällä tavalla.
      Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Inkeri Yritys (vas.) esitti sovintosopimuksen palauttamista takaisin valmisteluun, mutta se esitys kaatui äänin 11-6 ja kaksi valtuutettua äänesti tyhjää. Yritys esitti myös sopimukseen pykälää, joka olisi mahdollistanut korvausrahojen takaisinperinnän niiltä päättäjiltä, joiden mahdollisesti todetaan rikostutkinnan ja oikeuskäsittelyn jälkeen toimineen erottamisessa laittomasti. Tämä esitys kaatui äänin 10-8 ja yksi valtuutettu äänesti tyhjää.

      Sopimuksen voimaantulon myötä kummallakaan riidan osapuolella ei ole enää vaatimuksia erottamisasiassa toisiaan kohtaan.

      • Anonyymi

        Edelisessä kirjoituksesta tuottamuksellisuus on myös selkeästi todettu (suora laina kirjoitajan tekstistä): "Oikeusasteiden mukaan erottamispäätös oli syntynyt väärässä järjestyksessä, sillä Mäkelää ei kuultu kuntalain ja hallintolain edellyttämällä tavalla". Tämä oli myös päätöksen tekijöillä päätöstä tehdessään tiedossa. Tekivät tieten tahtoen laittoman päätöksen.

        Tekemällä 140 tontun erosopimuksen aiheuttivat veronmaksajille tuon suuruisen kulun jonka korvaamista voi päätöksen tekijöitä vaatia. Yksinkertaisesti, jos tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon (=eli veronmaksajille), on velvollinen korvaamaan sen. Mutta korvausta on oikeusteitse haettava, muuten se jää saamatta.

        Se on selvää ja totta että "sopimuksen voimaantulon myötä kummallakaan riidan osapuolella ei ole enää vaatimuksia erottamisasiassa toisiaan kohtaan". Eikä Mäkelä ole kunnalta enää mitään vaatinutkaan vaikka tuolla aiemissa teksteissä virheelisesti niin väitetiin. Hän on vaatinut nyt meneilään oikeuscasessa kuntapäättäjiltä vahingonkorvauksia työsyrjinnän aiheuttamasta kärsimyksestä.


      • Anonyymi

        Höpö höpö, Suomen Kuvalehti, professori Viljanen kertoo totuuden, päättäjät eivät korvaa Mäkelän irtisanoutumisesta maksettuja erorahoja missään tapauksessa.
        ”Jos päättäjiä tuomitaan irtisanomisessa tehdystä tahallisesta virkarikoksesta, tullaan arvattavasti väittämään, että siitä ei aiheutunut kunnalle mitään vahinkoa, koska Mäkelälle maksettu korvaus ei ollut korvausta laittomasta irtisanomisesta vaan ’korvausta virkasuhteen päättymisen johdosta’. Kuntapäättäjien etu on sopimuksessa otettu hyvin huomioon, vaikka heihin kohdistetuista rangaistusvaatimuksista luopumisesta ei siinä olekaan sovittu”, Viljanen kiteyttää.


    • Anonyymi

      Sutkailua, ei toki? En vain jaksa uskoa että menee läpi.
      Mäkelästä eroon, totta on että kJ voidaan erottaa ja pitääkin kun" luottamus" loppuu.

      Laittomuus ja törkeä huolimattomuus eli tietoinen tahallisuus on arvioinnin kohde. Kunnalle tämä ylimielisyys on maksanut paljon.
      Rahat pois, se olisi oikeus ja kohtuus.

      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Suomen Kuvalehdessä professori Viljanen esittää oman mielipiteensä. Tiedossani ei ole, että tämän tyyppisestä asiasta olisi oikeuden ennakkopäätöstä. Kannattaisi oikeudesta hakea.

        Ainakin aloittaa käräjöinti. Voihan riidasta perääntyä viime metreillä, jos tuntuu siltä, ettei ole menestymisen mahdollisuuksia. Kustannukset ovat tuolloin vielä olemattomat, vain itselle syntyneet. Sutkeille olisi pariksi kolmeksi vuodeksi puuhaa ja päänsärkyä kun lakimiestensä kanssa koetavan järjestellä puolustustaan. Sen päänsäryn lisäksi mikä nyt jo on syntynyt meneillään olevasta, vuosia jatkuvasta Mäkelä casesta. Luulisi siinä sutkutushimot vähetä. Käsitykseni on että lisäsyyteitä on muutenkin tiedossa.

        Hyvää alkava kesää motolla "olisiko pitänyt pyrkiä ajattelemaan ensin. Ajatteleminen kannattaa aina.


      • Anonyymi

        Jos haastat jonkun aiheettomasti käräjille niin voithan aina tosiaankin perääntyä, se vaan maksaa maltaita. Joudut maksamaan molempien osapuolten kaikki kulut, vahingonkorvaukset ym. Kuten professori Viljanen sanoi niin erosopimus on laadittu juridisesti oikein ja kuntapäättäjät ovat osanneet selustansa suojata, vastapuoli, eli Mäkelä on vielä allekirjoituksellaan kaiken hyväksynyt. Mäkeläkään ei voi muuta kuin yrittää saada laittomasta irtisanomisesta korvauksia 20 000 euroa, työpaikan menetys kun on Mäkelän itsensä hyväksymä, hän irtisanoutui itse työpaikastaan. IsoA on katkerana kun jauhoi sontaa palstan täydeltä, mikään ei pitänyt paikkaansa.


      • Anonyymi

        Jaa, että kun kunta joutui maksamaan reilut 100 000 e, se on ok. Jos irtisanominen perustuen luottamuspulaan olisi osattu tehdä oikein, ei puhuttaisi nyt tuollaisista summista. Totuus on, että kuntapoliitikoilla oli niin järjetön kiire peittää kunnassa vallitsevaa rakenteellista korruptiota, että unohdettiin kuulla Mäkelää. Siihenhän se koko laittomuus irtisanomisessa perustui. Tottakai kuntalaisilla on oikeus vaatia tilille ja käräjille niitä päättäjiä, jotka toteuttivat laittoman irtisanomisen ja jonka myötä jouduttiin tuohon sopimukseen ja tuollaisiin korvauksiin. Mäkelähän ei itse vienyt asioitaan käräjille, vaan joku muu. Mäkelä kuitenkin vaatii 20 000 työsyrjinnästä, jota loppuvuoden käräjillä käsiteltiin, ja josta syytteet olivat. Päätös tulee kesällä, ja mikäli Mäkelä korvauksen saa, senhän maksaa syrjintään syyllistyneet kaikki oikeudenkäyntikulut. - Ei olisi ollut järin vaikeaa tehdä Mäkelän irtisanominen laillisesti. Onhan tuollaisesta Suomessa ollut jo niin monta esimerkkiä. Mutta venkulat kittiläläiset rupesivat oikomaan ja muuttamaan totuutta. Kyllä se toimikunnan sihteeriraukkakin pilasi työuransa, kun rupesi Junnolan ja muiden ohjeiden mukaan rustamaan tekstiä.


      • Anonyymi

        Mäkelän erosopimuksen veivät käräjille Yritys ja Kangas, he myös hävisivät jutun joten heiltä pitäisi periä korvausta turhasta valittamisesta.
        Laiton irtisanominen voi johtaa 20 000 euron korvauksiin työsyrjinnästä, tai sitten ei. Tämä asia on yleisen syytteen alainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos haastat jonkun aiheettomasti käräjille niin voithan aina tosiaankin perääntyä, se vaan maksaa maltaita. Joudut maksamaan molempien osapuolten kaikki kulut, vahingonkorvaukset ym. Kuten professori Viljanen sanoi niin erosopimus on laadittu juridisesti oikein ja kuntapäättäjät ovat osanneet selustansa suojata, vastapuoli, eli Mäkelä on vielä allekirjoituksellaan kaiken hyväksynyt. Mäkeläkään ei voi muuta kuin yrittää saada laittomasta irtisanomisesta korvauksia 20 000 euroa, työpaikan menetys kun on Mäkelän itsensä hyväksymä, hän irtisanoutui itse työpaikastaan. IsoA on katkerana kun jauhoi sontaa palstan täydeltä, mikään ei pitänyt paikkaansa.

        Olet varsinainen höpönassu ja kaiken lisäksi täydellisesti kuutamolla. Tässä perusteita:
        - Ei tässä aiheetomasti haastettaisi käräjille, aihehan on, tuottamuksella aiheutettu vahinko veronmaksajille.
        - Ei se että peräänyt haasteesta ennen oikeudenkäyntiä maksa mitään. Vastapuolen pitää viedä riita oikuteen, voittaa ja vaatia korvauksia.
        - On Viljasella minkälaisia mielipiteitä tahansa, ne eivät ole juriidisesti päteviä. Hän ei edes lausu mielipiteitä virkavastuulla vaan yksityishenkilönä. Voi olla kenen tahansa sutkin sukulainen, kaveri, kumminkaima tai ilmaisten hiihtohissien lipun käyttäjä. Koskaan ei voi tietää kuka kenenkin asialla on.
        - Mäkelähän ei tässä yritä mitään. Hän on omalta osaltaan loistavan erosopimuksen tehnyt ja on varmasti ehtoihin tyytyväinen. Reipaat 100 000 Euroa kyllä lämmitää mieltä. Voi ampua raketeja ja ottaa vähän skumpaa hyvän sopimuksen kunniaksi.
        - IsoA:lla ei ole mitään syytä olla katkerana mistään. Kittilän höröilyt eivät kohdistu minuun mitenkään.

        Yhteenvetona totean että olet tässä, samoin kuin aiemmissa kommentoineissa joka kohdassa täysin kuutamolla. Voi sitä yksinkertaisuuden määrää....!!!!!


      • Anonyymi

        Voiko laillinen, Mäkelän hyväksymä, erosopimus olla tuottamuksellisesti aiheutettu vahinko, josta joutuu korvausvastuuseen?


      • Anonyymi

        Mäkelän erosopimus on ok. Turhaa siitä keuhkoaa. Se olisi pitänyt sopia jo aikanaan kun Mäkelä laittomasti irtisanottiin. Irtisanojat tekivät päätöksen tietäen että irtisanominen on laiton. Tästä voisi hyvinkin syntyä vastuu korvata aiheuttamansa vahinko.


      • Anonyymi

        Mikä vahinko on aiheutunut laittomasta irtisanomisesta joka kaatui oikeudessa ja Mäkelä sai pitää virkansa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä vahinko on aiheutunut laittomasta irtisanomisesta joka kaatui oikeudessa ja Mäkelä sai pitää virkansa?

        Vahinkoa on aiheutunut monen moista. Uskoakseni vain murto osa on tullut toistaiseksi esiin. Tässä kongreetiset tiedossani olevat:

        - Jälkikäteen pakon edessä joudutiin tekemään 140 000 € sovintosopimus, jotta Mäkelän työsuhde saatiin poikki. Kun virkamiehen irtisanominen todetaan laittomaksi, hän jatkaa halutessaan entisessä virassaan. Tosin tämä on oikeusteitse silloisiltä päätäjiltä, ei sovintosopimuksen tekijöiltä, pois mitattavissa oikeudenkäyntikuluineen kunhan luottohenkilöt toimeen aikanan ryhtyvät.
        - Erosopimuksen sorvaamiseen tarvittiin asiantuntijoita joiden laskutusta ei ole selvitetty. Summalla lienee melkoisesti kokoa, likimain toinen mokoma. Ehkä myös osa näistäkin kustanuksista saadaan laitoman irtisanomispäätöksen tehneiltä.
        - Laiton irtisanominen johti massiivisiin viranomaistutkintoihin josta yhteiskunta maksoi maltaita. Jää yhteiskunnan kuluksi.
        - Laiton irtisanominen ja viranomaistutkinnat johtivat oikeudenkäyntiin josta ensimäiset tuomiot saadaan Juhanuksen kieppeissä. Oikeudenkäynnin kustanukset ovat mittavat. Myös nämä kustanukset jää suurelta osin yhteiskunnan kontolle.
        - Kittilä joudutiin ottamaan Valtivarainministeriön haltuun. Tästäkin aiheutui yhteiskunnalle tarpeetomia kustanuksia. Tämän lisäksi kunnan päätöksen tekokyky saatiin sekaisin kuin seinäkello. Nämäkin maksaa yhteiskunta.
        - Kittilälle aiheutetiin korvaamaton mainehaitta. Muu suomi pitää kunnan toimintaa vitsinä. Sitähän se toki onkin. Mainehaitan maksavat suurimmaksi osaksi Kittiläläiset itse.
        - Tämä vitsi on johtamassa jatko-oikeudenkäynteihin. Tutkinnat ja tulevan oikeudenkäynnin kustanukset joutuu yhteiskunta maksamaan, ovat suuret. Yhteiskunta on näissäkin maksumiehenä.

        Positiiviselle puolelle on laskettava se että Kittilän päätöksenteosta on tulossa näinä päivinä kirja. Myös se on positiivistä että varmasti tulemme näkemään Kittilän menon vähintään TV sarjana, kenties elokuvana. Komiikka on varmasti hulvatonta ja hersyvää. Tulevan kirjan tuotot saa tekijät mutta tuloista maksetaan aina veroakin.

        Tässä näin äkkiä mieleen tulleet.


    • Anonyymi

      Mikä henkilö on se Kangas joka tuntuu valittavan joka asiasta? Ei varmaan ole minkään työnantajan suosiossa.

    • Anonyymi

      "Mikä vahinko on aiheutunut.. "

      Mieti sitä hetki, jos olet ollut työsuhteessa.

      Sinut potkitaan vuoden rääkin jälkeen laittomasti pihalle ja palkan maksut loppuu siihen.
      Tuliko vahinkoa? Lopulta saat palkkasi, jonka maksaa aivan muut kuin tahallisen irtisanomisen tekijät. Ja aikaa kului sekä loputtomasti juristikuluja, nekin kuntalaisten lompakosta. Tämäkö on oikeustajusi? Vahinkoa ei tapahtunut kun olit ns pakotettu allekirjoittamaan että saisit palkkasi.

      Seuraavalle kommentoijalle. Kangas ja Yritys toimivat sen puolesta ettei kuntalaisten tulisi maksa tahallista irtisanomista ja sen kuluja. Käytännössä yksi lause jossa tuotiin esiin että kunta voi periä kulut aiheuttajilta.

      Mäkelää se ei ilmeisesti enään kiinnostanut, hän halusi palkkansa sekä jättää jäärät riitelemään keskenään.

      Oikeus katsoi että kirjausta ei tarvita, artistit maksaa joka tapauksessa.

      • Anonyymi

        Mäkelää ei kukaan pakottanut allekirjoittamaan erosopimusta, ei sellaista voi edes tehdä. Mäkelä on saanut palkkansa työsuhteensa loppuun asti, itse irtisanoutuessaan Mäkelä sai vielä hyvät "lomakorvaukset". Työnantaja voi irtisanoa työntekijän painavista syistä, työnantaja voi neuvotella erosopimuksen kun haluaa jostakin henkilöstä eroon.... Työnantajalla on oikeus päästä eroon myös yhteistyökyvyttömästä kunnanjohtajasta. Työsuhteen lopettaminen työnantajan aloitteesta maksaa aina, sille ei voi mitään. Kyseessä on kuitenkin työantajan laillinen oikeus, korvausvastuuseen ei joudu laillisista toimista, kuten Mäkelän erosopimuksesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mäkelää ei kukaan pakottanut allekirjoittamaan erosopimusta, ei sellaista voi edes tehdä. Mäkelä on saanut palkkansa työsuhteensa loppuun asti, itse irtisanoutuessaan Mäkelä sai vielä hyvät "lomakorvaukset". Työnantaja voi irtisanoa työntekijän painavista syistä, työnantaja voi neuvotella erosopimuksen kun haluaa jostakin henkilöstä eroon.... Työnantajalla on oikeus päästä eroon myös yhteistyökyvyttömästä kunnanjohtajasta. Työsuhteen lopettaminen työnantajan aloitteesta maksaa aina, sille ei voi mitään. Kyseessä on kuitenkin työantajan laillinen oikeus, korvausvastuuseen ei joudu laillisista toimista, kuten Mäkelän erosopimuksesta.

        Ei Mäkelän erosopimuksesta kukaan joudu korvausvastuuseen. Korvausvastuuseen joutuu, jos tekee tietoisesti lainvastaisia päätöksiä. Mäkelän aikanaan laittomasti pois potkineet tiesivät tekevänsä lainvastaisen teon.

        Tällöin on vastuussa niistä toimista joita tekee. Esimerkiksi on oma-aloitteisesti huolehdittava siitä, että toiminta on lainmukaista. Tehdessään tietentahtoen lainvastaisen teon ottaa riskin joutua toimistaan vastuuseen. Vastuu on rikosoikeudellista vastuuta, kurinpidollisena vastuuta ja vahingonkorvausvastuuta .

        Nythän kaksi ekaa on jo toteutunut:
        - rikosoikeudellista vastuuta = rikosoikeudenkäynti on menossa, tuomiot tulossa Juhanuksen paikkeilla
        - kurinpidollisena vastuuta = osa luotoista on siiretty syrjään kunnallisista luottamustehtävistä
        - vahingonkorvausvastuu on vielä toteutumatta.

        Vahingonkorvaus vastuu onkin veikeä juttu. Jos nykyiset luottamusmiehet eivät hae laittomilta irtisanojilta korvauksia, he aiheuttavat toimimattomuudellaan Kittilän kunnalle kuluja jotka ei kunnalle kuulu. Siitä seuraakin kivasti se että aiheuttavat tahallaan vahinkoa ja joutuvat itse siitä korvausvastuuseen.

        Jännitystä riitää, jännitystä riitää. Sopasta ei irti pääse vielä vuosiin. Mielipiteitä voi heitellä mutta näin tämä menee!!!


    • Anonyymi

      Ex kunnanhallituksen puheenjohtajisto kommentoikaa tänne miksi, ette tehneet erosopimusta Mäkelän kanssa keväällä 2014? Miksi se tekemiseen lähdettiin vasta laittomaksi todetun irtisanomisen jälkeen?

      • Anonyymi

        Mäkelän irtisanominen, ilman erosopimusta, oli myös laillinen toimenpide, paitsi nyt tehtiin muotovirhe, Mäkelää ei kuultu irtisanottaessa. Työnantajalla on aina oikeus irtisanomiseen, laillisuus punnitaan sitten viimekädessa aina oikeudessa.
        IsoA on hirttänyt itsensä höpötyksiin korvausvastuusta. Erosopimuksesta ei tule kenellekään mitään korvausvastuuta, se asia on loppuunkäsitelty. Työsyrjinnästä voi tulla korkeintaan 20 000 euron lasku, plus häviön tullen oikeuskulut. Henkilökohtaiset tuomiot ovat päättäjille mahdollisia, taas niistäkään ei tule kunnan suhteen mitään korvattavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mäkelän irtisanominen, ilman erosopimusta, oli myös laillinen toimenpide, paitsi nyt tehtiin muotovirhe, Mäkelää ei kuultu irtisanottaessa. Työnantajalla on aina oikeus irtisanomiseen, laillisuus punnitaan sitten viimekädessa aina oikeudessa.
        IsoA on hirttänyt itsensä höpötyksiin korvausvastuusta. Erosopimuksesta ei tule kenellekään mitään korvausvastuuta, se asia on loppuunkäsitelty. Työsyrjinnästä voi tulla korkeintaan 20 000 euron lasku, plus häviön tullen oikeuskulut. Henkilökohtaiset tuomiot ovat päättäjille mahdollisia, taas niistäkään ei tule kunnan suhteen mitään korvattavaa.

        Höpö höpö, en ole missään yhteydessä väittänyt että erosopimus olisi laiton. Sehän oli pakko tehdä, koska muussa tapauksessa Mäkelä olisi halutessaan ollut Kittilän kunnanjohtaja hamaan tulevaisuuteen asti.

        Kun virkamiehen irtisanominen todetaan laittomaksi hän voi halutessaan palata virkaansa. Seuraava vastaava tilanne Kittilässä on vuodenvaihteen tienoilla sairauslomalla pois potkitun johtajan kanssa. Jos työsuhteen päätäminen todetaan laittomaksi niin taasen on erosopimuksen teko edessä.

        Näin tämä menee. Luottamuhenkilön tai virkamiehen tietentahtoisesta lainvastaisesta teosta vastuuseen. Vastuu on rikosoikeudellista vastuuta, kurinpidollisena vastuuta ja vahingonkorvausvastuuta .

        Kittilässä kaksi kolmesta on toteutunut sutkien osalta:
        - rikosoikeudellista vastuuta = rikosoikeudenkäynti on menossa, tuomiot tulossa Juhanuksen paikkeilla
        - kurinpidollisena vastuuta = osa luotoista on siiretty syrjään kunnallisista luottamustehtävistä
        - vahingonkorvausvastuu on vielä toteutumatta.

        Mikäli nykyiset luottamusmiehet eivät hae laittomilta irtisanojilta korvauksia, he aiheuttavat toimilaan Kittilän kunnalle kuluja jotka ei kunnalle kuulu. Siitä seuraai se että aiheuttavat tahallaan vahinkoa ja joutuvat itse siitä korvausvastuuseen.

        Oikeuden päätökset näihin tarvitaan jos suoraselkäistä vapaaehtoisuutta ei löydy. Kittilästä sitä ei varmuudella löydy!!!!


      • Anonyymi

        Mitä kuluja nykyiset luottamusmiehet voivat hakea laittomilta irtisanojilta?


      • Anonyymi

        "Laittoman irtisanomisen aiheuttamia kuluja joita on esim. sinällään lailisen sovintosopimuksen aiheuttamat kulut asiantuntijakorvauksineen. Muutakin varmasti löytyy mutta tämä esimerkkinä".
        Keksitkö muita lapsellisia satuja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Laittoman irtisanomisen aiheuttamia kuluja joita on esim. sinällään lailisen sovintosopimuksen aiheuttamat kulut asiantuntijakorvauksineen. Muutakin varmasti löytyy mutta tämä esimerkkinä".
        Keksitkö muita lapsellisia satuja?

        Älä sie hermoile. Vaan tutustu tähän kohtaan tekstissäni. Kovasti lapsellisena pidittä noita kahta ensimäistäkin. Miltäs nyt tuntuu kun ne on toteutuneet.

        Aikanaan jankatiin ettei Mäkelän irtisanominen ollut laiton mutta hallinto-oikeus totesi sen laittomaksi. Intitte että ministeriö ei voi ottaa käyttöön Lex Kittilää, mutta väärässä olitte siinäkin. Uhositte, että oikeudenkäyntiä sutkeja vastaan ei tule. Kuinkas siinä kävikään. Taisi tätä mieltä olla joku proffakin, oliko nyt Lappeenrannasta. Taas on uho päällä mutta huonosti käy. Pään voi laitaa pensaaseen mutta ongelma ei poistu.


      • Anonyymi

        Suomen Kuvalehti kirjoittaa, Kittilän kunnalla oli oikeus tehdä erosopimus...erosopimuksesta ei voi vaatia korvauksia keneltäkään.
        "KORKEIN HALLINTO-OIKEUS katsoo 20. maaliskuuta antamassaan päätöksessä, että Kittilän kunnan ja lainvastaisesti irtisanotun kunnanjohtaja Anna Mäkelän välinen sopimus Mäkelälle maksettavasta noin 141 000 euron suuruisesta erokorvauksesta on lainmukainen.

        Kunnalla oli oikeus solmia erosopimus, jonka mukaan Mäkelälle maksetaan korvaus siitä, että hän irtisanoutuu virastaan. KHO piti Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätöksen voimassa.

        KHO:n päätös tarkoittaa, että Anna Mäkelä irtisanoutuu virastaan sopimusta koskevan valtuuston päätöksen saatua lainvoiman".


      • Anonyymi

        Älkää nyt herran tähden enää erosopimus asiasta jankatko. Se oli pakko tehdä koska Mäkelähän olisi jatkanut kunnan johtajana hamaan tulevaisuuteen koska laittomasti pois potkittu virkamies saa palata halutessaan virkaansa. Ei siitä ole mitään epäselvyyttä, EROSOPIMUS ON OK JA OSAPUOLTEN HYVÄKSYMÄ.

        Mutta nämä alkuperäiset irtisanojat aiheuttivat kunnalle rapian 140 t eukon kulut pässinpäisellä toiminnallaan. Nämä rahat on syytä panna sutkeille perintään. Erosopimus ei muutu tällä toiminnalla mihinkään. Mäkelä on oikeutetusti rahansa saanut. Ottaa varmaan skumpaa, ampuu raketteja ja aplodeeraa Kittiläläisille seisaallaan. Näin minä ainakin tekisin.


      • Anonyymi

        Erosopimusta ei ollut pakko tehdä, se on aina vapaaehtoinen ja vaatii molempien osapuolten hyväksynnän.
        Erosopimuksia tehdään ilman mitään laittomia irtisanomisiakin, lähes kuukausittain.
        Mäkelä olisi halutessaan voinut jatkaa kunnanjohtajana.
        Valtuusto olisi voinut erottaa Mäkelän uudestaan.
        Erosopimuksesta ei voi vaatia korvauksia keneltäkään, ei nyt eikä tulevaisuudessa.


    • Anonyymi

      Edelleen, tuo ei ole oikeus eikä kohtuus! Oikeuden tulkintaa ei ole, eikä tiedossa ole että tahallisesti aiheutetuista kuluista/korvauksista olisi kukaan hakenut päätöstä.
      Toivottavasti ja tietenkin se nähdään? Kuinka se tapahtuu? Veli velmut eivät sitä hae, kuka hakee?

      Kunnanjohtajan munat ilmeisesti siihen riittäisi, taitaa vain pelätä palliensa kohtaloa.

      Entä jos päätökseen yhdistyy korvausvelvollisuus mahdollisen rikollisen toiminnan takia. Se olisi oikeus ja kohtuus.
      Syytettyjen "lynkkausta" ei kukaan halua.
      Valtuutettujen päätösten vastuu ja mahdollisuus korvausvelvollisuuteen tuli valtuuston lemppu kokouksessa selväksi. Yrityksen puheenvuorossa asia selostettiin kaikille valtuutetuille, ennen äänestystä kJ.:n potkuista.

      Ison A:n kanssa samoilla linjoilla, Kuntalaisille on aiheutunut tolkuttomasti kuluja asianajotoimistoilta, kJ vt no. 3 eli nykyinen hjohtaja ulkoisti selvityksiä paljon. Ja miksi? Esa Mäkinen jäi eläkkeelle ja kuntalain osaminen loppui kunnantalolta. Tosin Mäkisen näkemystä ei monesti haluttu, tarvittiin satusetiä joille maksettiin "höpöhöpö" selvityksistä, kuntalaisten laskuu,niitä onkin HOa ampunut alas, muun yhteiskunnan varoilla.

      Mäkistä kurmuuttivat nykyiset syytetyt vailla huolta huomisesta. Se huominen on nyt tullut. Ja lasku tulee siitäkin, kuka sen maksaa jää nähtäväksi.
      Samoi n L.Kuralan kurmuutus joka jatkui myös yhdyskunta insinöörin valinnassa.

      Lasku tulee, sille ei voi kukan mitään. Se on oikeus ja kohtuus.

      • Anonyymi

        "Kesäkuussa 2018 Lapin käräjäoikeus päätti, että Levin hissiyhtiön toimitusjohtaja Jouni Palosaari toimi epäasiallisesti hiihtohissien tarjouskilpailussa mutta hän ei syyllistynyt rikokseen eli luottamusaseman väärinkäyttöön".

        Laskuja voi vielä tulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kesäkuussa 2018 Lapin käräjäoikeus päätti, että Levin hissiyhtiön toimitusjohtaja Jouni Palosaari toimi epäasiallisesti hiihtohissien tarjouskilpailussa mutta hän ei syyllistynyt rikokseen eli luottamusaseman väärinkäyttöön".

        Laskuja voi vielä tulla.

        Niin. Hän ei syyllistynyt rikokseen kuntaa kohtaan, koska kunta ei ollut asianomistaja. Toinen eli vääryyttä kärsinyt hissimyyjä oli asianomistaja, mutta se ei nostanut kannetta koska luvassa olivat uudet kaupat. JP kuitenkin teki stiplun, siitä ei päästä yli eikä ympäri. Paitsi toki Kittilässä.


    • Anonyymi

      IsoA kirjoittaa aloituksessaan "Nyt sitten vain oikeusteitse peräämään 140 000 € laittomaan irtisanomiseen syyllistyneiltä pölvästeiltä".

      Joko nyt IsoA osaa kertoa miten tuo erosopimuksen summa, 140 000 euroa, peritään pölvästeiltä takaisin?

      • Anonyymi

        Aloituksessahan se on sanottu. Oikeusteitse. Tuskin sutkit aiheuttamiaan vahinkoja vapaaehtoisesti maksavat.

        Minusta korvaukset sieltä lähtee jos niitä haetaan. Pykälät tällä kohden on aika selkeät.


      • Anonyymi

        Millä perusteella erosopimuksen summa voidaan periä päättäjiltä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millä perusteella erosopimuksen summa voidaan periä päättäjiltä?

        Hintaan 295 tunti voin sen kertoa. Kummalle tahansa osapuolista.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ei konkurssipesälle korvausten maksaminen ole mikään esimerkki. Laillinen erosopimus on laillinen, ei siitä voi periä keneltäkään korvauksia. IsoA voisi nyt viimeinkin kertoa ne perusteet väitteilleen, muuten jatkuu taas se sama mututuntumien jauhaminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei konkurssipesälle korvausten maksaminen ole mikään esimerkki. Laillinen erosopimus on laillinen, ei siitä voi periä keneltäkään korvauksia. IsoA voisi nyt viimeinkin kertoa ne perusteet väitteilleen, muuten jatkuu taas se sama mututuntumien jauhaminen.

        Monesti olen sen kertonut.

        Mäkelä irtisanottiin laittomasti. Irtisanojat tiesivät irtisanomista tehdessään että irtisanominen on laiton. Aiheuttivat rapiat 140 000 € kulut asiantuntijakulut. Tuottamuksellinen rikos josta joutuu vastuuseen.

        Erosopimus on laillinen ja Mäkelä saa kaikissa tapauksissa rahansa pitää. Ja kunta saa ne maksaa kuten ilmeisesti on tehnytkin. Tuottamuksella (tieten tahtoen) aiheutettu kustannus on kustannuksen aiheuttajilta takaisin oikeusteitse perittävissä. Jos ei nykyiset päättäjät sitä tee niin ottavat riskin että ovat itse kohta perinnän kohteena.


      • Anonyymi

        Laiton irtisanominen on oma juttunsa, erosopimus on taas ihan eri juttu. Laitonta irtisanomista käsitellään oikeudessa, erosopimusta käsiteltiin oikeudessa Yrityksen ja Kankaan turhien valitusten takia. Erosopimus on laillinen, laillisesti tehty ja siitä ei voi korvauksia periä keneltäkään, tästä on olemassa oikeuden päätös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laiton irtisanominen on oma juttunsa, erosopimus on taas ihan eri juttu. Laitonta irtisanomista käsitellään oikeudessa, erosopimusta käsiteltiin oikeudessa Yrityksen ja Kankaan turhien valitusten takia. Erosopimus on laillinen, laillisesti tehty ja siitä ei voi korvauksia periä keneltäkään, tästä on olemassa oikeuden päätös.

        Laiton irtisanominen antaa mahdollisuuden huolimattomalla toiminnalla aiheutettujen kulujen perintään. Sorry, ei maha mittään.


      • Anonyymi

        Oikeus käsittelee Mäkelän laitonta irtisanomista, sittenhän tuo nähdään kulut ja maksajat sen osalta. Erosopimus on loppuunkäsitelty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeus käsittelee Mäkelän laitonta irtisanomista, sittenhän tuo nähdään kulut ja maksajat sen osalta. Erosopimus on loppuunkäsitelty.

        En tiedä mistä oikeudenkäynistä puhut. Meneilään ei ole yhtään oikeuskäsitelyä Mäkelän irtisanomisesta. Meneilään olevassa oikeuskäsitelyssä syytetään Kittilän 28 sutkia seuraavista rikoksista:
        - kaikkia syytetään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä
        - kahdeksan on saanut syytteen virka-aseman väärinkäyttämisestä
        - 14 työturvallisuusrikoksesta

        Irtisanominen on jo todettu aiemmin laittomaksi. Tahalisesti aiheutettuja kustanuksia tuottamuksellisesta toiminasta ei ole vielä ehditty vaatiakkaan. Kaikki aikanaan. Ne vaateet ovat vasta tulossa.


      • Anonyymi

        Kopio Suomen Kuvalehdestä:
        "Kittilän 27 entistä tai nykyistä kunnanvaltuutettua ja varavaltuutettua vastaan on nostettu syytteet virka- ja työrikoksista koskien kunnanjohtaja Anna Mäkelän lainvastaista irtisanomista".

        Pyydä äitiäsi tavaamaan tuo juttu... Virka- ja työrikokset kohdistuvat Mäkelän LAINVASTAISEEN IRTISANOMISEEN.... Kai se aina joku tapahtuma pitää taustalla olla....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kopio Suomen Kuvalehdestä:
        "Kittilän 27 entistä tai nykyistä kunnanvaltuutettua ja varavaltuutettua vastaan on nostettu syytteet virka- ja työrikoksista koskien kunnanjohtaja Anna Mäkelän lainvastaista irtisanomista".

        Pyydä äitiäsi tavaamaan tuo juttu... Virka- ja työrikokset kohdistuvat Mäkelän LAINVASTAISEEN IRTISANOMISEEN.... Kai se aina joku tapahtuma pitää taustalla olla....

        Ne sehän on päivän selvää, pölvästi, että joku tapahtuma täytyy olla kun syytetään alla olevista rikoksista:
        - kaikkia syytetään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä
        - kahdeksan on saanut syytteen virka-aseman väärinkäyttämisestä
        - 14 työturvallisuusrikoksesta

        Syyteet koskee kunnanjohtaja Mäkelän irtisanomiseen liittyvää valmistelua tilapäisessä valiokunnassa, päätöksentekoa kunnanvaltuustossa ja irtisanomispäätöksen täytäntöönpanoa kunnanhallituksen kokouksissa.

        Laiton irtisanominen ei tässä oikeudenkäynnissä muutu miksikään eikä se ole mitenkään edes käsitelyssä. Sen tuomio on ja pysyy. Ei sitä kannata enää jauhaa. Nämä veijarit ovat rikossyyteissä joista yleinen syytäjä heitä syytää.


      • Anonyymi

        Mikä tuomio on jaettu laittomasta irtisanomisesta ja kenelle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä tuomio on jaettu laittomasta irtisanomisesta ja kenelle?

        Tämä on juuri oikea tapa toimia. Kun ei ymmärrä niin kysyy. Kittilän kuntapäättäjät (27 1) irtisanoivat silloisen kunnanjohtajan lainvastaisesti. Silloin työnantaja joutuu maksamaan työntekijälle korvausta 3 – 24 kuukauteen. Virkamiehen kyseessä ollessa halutessaan laittomasti irtisanottu viranhaltija voi palata virkaansa takaisin. Laittoman irtisanomisen toteuttivat 27 sutkia. Kuten syytäjät ovat todenneet (suora laina); ”virkarikossyytteessä olevat kuntapäättäjät syyllistyivät rikokseen irtisanoessaan Mäkelän”.

        Oikea tapa olisi ollut sopia työsuhteen päättämisestä Mäkelän kanssa. Tällöin olisi selvitty 6 – 9 kk:n palkkakuluilla. Yleensä tuomioistuimet tuomitsevat luokkaa 6 – 7 kk palkan korvaukseksi. Virkamiehen osalta ei tuomita summia, koska hän halutessaan palaa vanhaan virkaansa. Esimerkinä huhtikuun lopussa eräs kunnanjohtaja ajautui kuntapäättäjien kanssa hakaukseen. Siellä oli sovittu 7 kk:n palkasta.

        Kittilässä ei asioita haluttu sopia vaan Mäkelä irtisanottiin. Näillä palstoilla joku oli tietävinään että nykyinen sovintosopimus tehtiin Mäkelän aloitteesta, joten sovintohaluja Mäkelällä sen tiedon mukaan oli.KHO:n tuomion jälkeen Mäkelä oli ylivoimaisen vahvassa neuvotteluisemmassa. Hän onnistui neuvotelemaan noin 20 kk palkaa vastaavan sopimuksen. Hyvä niin, koska kuntapäättäjien toiminta Mäkelää kohtaan oli ollut sikamaista.

        Tilanteesta saa selkeän kuvan kun seuraa syytteessä olevien 27 ( 1) Kittilän kuntapäättäjän rikosoikeudenkäyntiä. Kaikki ovat syytteessä törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, josta vaaditaan ehdollista vankeutta. Lisäksi valtiovarainministeriö on hyllytti syytteen saaneet luottamustoimistaan viime kesänä.

        Kittilän veronmaksajille aiheutuneiden kustannusten korvausrahojen periminen on oma prosessi. Se ei mitenkään tule vaarantamaan Mäkelän erosopimuksessa itselleni neuvotelemaa korvausta. Perimisprosessi nousee esiin varmuudella jatkossa.


    • Anonyymi

      Palijoko tuli maksamaan Anti Rinne kaikkine rötelöineen. Muuanni häselö. Nyt siitä leivotaan pääministeriä. Mitenhän käynee Antin maakuntamatkat pohjoiseen. Vielä tuo jos vettäytyy Kittilään niin on siinä naurussa piätttelemistä.
      Tuommonen rötösherra haaveilee suomen pääministeriyvestä. On siinä mallia kansalle. Ei muuta kun täysillä rötöstelemään esimerkin mukkaan.

      • Anonyymi

        Aina syyllinen on joku muu kuin kittiläläinen.
        Oikeudenkäynnin kuluessa on selvinnyt että valeita on päästetty pitkin kyliä.
        Kunnianloukkaussyyte vielä puuttuisi.


      • Anonyymi

        Ja nyt Rinteestä tulee pääministeri. VAPISKAA sutkipäättäjät!Toivottavasti ottaa Kittilältä sen miljoonan, jonka Suomen veronmaksajat ovat käyttäneet tähän paskaan!


    • Anonyymi

      Julkaistu 18.1.2018 16:22


      Kuntaliitto selvitti viime vuonna johtajasopimusten sisältöjä kyselytutkimuksella Majavan johdolla.
      Tulosten perusteella erokorvausten pituudet vaihtelevat neljän ja 20 kuukauden välillä.

      • Anonyymi

        Näin se varmasti on. Tyäsuhteiden laittomista irtisanomisita on tuomittu pääosin 6-9 kk palkka. Tunnen muutamia tapauksia jotka ovat riitautuneet työnantajansa kanssa ja sovittu korvaus on ollut pääosin 7kk.


    • Anonyymi

      Tänään uutisissa, että (entisessä Jalasjärven kunnassa) tuli aikamoiset syytteet . Tekivät vilunkia, että saatiin koulutusrahoja. Pukarit joutuivat maksumiehiksi, mutta kunnalle kävi köpelösti, kun jouduttiin yhdistämään Kurikkaan. Mielenkiintoista, että Suomessa toimii oikeuslaitos. Eivät saaneet syylliset valituslupaa edes KKO:een. En kyllä haluaisi olla tässä Kittilän jutussa asianosainen !

      • Anonyymi

        Eipä Jalasjärven avustushuijauksilla ole mitään tekemistä Kittilän kunnanjohtajan erosopimuksen kanssa tai irtisanomisen kanssa. Voihan sitä tietenkin ulista vaikka raiskaustuomioilla tai sotarikoksilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä Jalasjärven avustushuijauksilla ole mitään tekemistä Kittilän kunnanjohtajan erosopimuksen kanssa tai irtisanomisen kanssa. Voihan sitä tietenkin ulista vaikka raiskaustuomioilla tai sotarikoksilla.

        Ei tarvitse enää arvailla kauan.
        Kesäkuussa kuulemme käräjäoikeuden päätökset,
        tervataanko persukset Kittilän
        pösilöiltä!


    • Anonyymi

      "Anti Rinne kaikkine röt"..
      Taisi tuossa haukkumasi henkilö olla varsin järjissään, eikä tomppelimpi ollut silloinen yhtiön hallituksen puheenjohtajakaan. Kumpikaan ei ole syytteessä!

      Onpa täällä hankala käsittää mikä on laiton irtisanominen ja mikä kytkös sillä on rikoslakiin.

      Alla rikoslaki
      Törkeä virkaaseman hyväksikäyttäminen.

      "Jos virka-aseman väärinkäyttämisessä

      1) tavoitellaan huomattavan suurta hyötyä tai

      2) pyritään aiheuttamaan erityisen tuntuvaa haittaa tai vahinkoa tai

      3) rikos tehdään erityisen suunnitelmallisesti tai häikäilemättömästi

      ja virka-aseman väärinkäyttäminen on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, virkamies on tuomittava törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi sekä viralta pantavaksi.

      Siihen arviointiin tahallisuus ja tuottamuksellisuus niin voi voi. Laiton irtisanominen siis voidaan tehdä monella tapaa. Kittilässä se tehtiin tavalla, josta saa ennätystuomiot, oletettavasti!

      Tuomion perusteissa asia selkenee.

      Mitäs muuta, työrikokset napsuvat käsittelyyn aivan pian. Sitten on törkeän petoksen tai petoksen käräjät edessä ja varmasti paljon muuta joissa oletettavasti on myös kunnan viranhaltija selvittämässä omaa osuuttaan.


      Otetaanpa tämä pino päältä pois, käsitellään korvaukset sen jälkeen.

      Hassisen kone: Oikeus on voittanut taas...se pitääkin saada Vinkkarin tunnariksi :-)

      • Anonyymi

        IsoA ei käsitä että ketään ei ole juridisesti laittomasti irtisanottu, irtisanominenhan kaatui kaikissa oikeusasteissa. Mäkelä oli virassaan kun allekirjoitti vapaaehtoisen erosopimuksen. Mäkelä ei hae oikeudessa korvauksia laittomasta irtisanomisesta, vaan työsyrjinnästä. Yksikään päättäjä ei ole syytteessä laittomasta irtisanomisesta, ei erosopimuksesta jne. Jos oikeus langettaa korvauksia, ne ovat päättäjien henkilökohtaisia korvauksia ihan muista syistä.


      • Anonyymi

        "Hallinto-oikeus ratkaisee valituksen perusteella, onko valituksenalainen viranomaisen päätös lainmukainen. Ellei hallinto-oikeuden ratkaisu tyydytä, voidaan useimmissa asioissa valittaa edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen tai ainakin hakea valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta".

        Kuka Kittilän päättäjä tuomittiin hallinto-oikeudessa korvauksiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        IsoA ei käsitä että ketään ei ole juridisesti laittomasti irtisanottu, irtisanominenhan kaatui kaikissa oikeusasteissa. Mäkelä oli virassaan kun allekirjoitti vapaaehtoisen erosopimuksen. Mäkelä ei hae oikeudessa korvauksia laittomasta irtisanomisesta, vaan työsyrjinnästä. Yksikään päättäjä ei ole syytteessä laittomasta irtisanomisesta, ei erosopimuksesta jne. Jos oikeus langettaa korvauksia, ne ovat päättäjien henkilökohtaisia korvauksia ihan muista syistä.

        IsoA:n käsitys on että Pohjois-Suomen hallinto-oikeus antoi 4. helmikuuta 2016 erottamisasiassa päätöksen, jossa Kittilän kunnanvaltuuston päätös erottamisesta kumottiin. Kittilän kunta valitti hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka päätöksessään 3. kesäkuuta 2016 hylkäsi valituksen eikä muuttanut hallinto-oikeuden päätöstä. Lainvastaisesta irtisanomisesta on käynnistetty rikosprosessi, jossa Kittilän kuntapäättäjiä epäillään virkarikoksista.

        Mäkelä irtisanotiin juriidisesti laittomasti ja päätös on voimassa ja pysyy. Kittilän päätäjitä ei ole vaadittu korvauksia, joten ei ketään ole voitu tuomita karvauksiinkaan. Korvauksia vaaditaan käräjä- ja hovioikeuden kautta.


      • Anonyymi

        Joku yrittää saada parempia yöunia hokemalla illalla itselleen ja tämän palstan kautta muille, ettei ole syyllistynyt rikoksiin. Tietäen itsekkin, että asia ei ole niin. Voihan olla, että joutuu jo varalta kattelemaan josko löytyisi jostain kattoa pään päälle, jos ja kun ulosottomiehen vasara kopsahtelee mahdollisen nykyisen omistusasunnon nurkissa. Kun korvausvastuita oikeudesta tulee. Pitäisikö sääliä k.o. kirjoittajaa? Vastaus on: EI.


      • Anonyymi

        Kittilän päättäjien tekemä erottamispäätös todettiin lainvastaiseksi, toistan EROTTAMISPÄÄTÖS todettiin lainvastaiseksi, MUOTOVIRHEEN takia. Hallinto-oikeudet eivät edes käsittele rikosasioita.
        Nyt käräjäoikeudessa käsitellään PÄÄTÖKSENTEKOON liittyviä asioita, ei erottamista tai erosopimusta. Erottamisesta tai erosopimuksesta ei voi hakea korvauksia, ei niistä ole olemassa rikostuomioita joiden perusteella korvauksia haettaisiin. IsoA on täysin pihalla ja jankkaa Suomen Kuvalehden höpöjuttuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kittilän päättäjien tekemä erottamispäätös todettiin lainvastaiseksi, toistan EROTTAMISPÄÄTÖS todettiin lainvastaiseksi, MUOTOVIRHEEN takia. Hallinto-oikeudet eivät edes käsittele rikosasioita.
        Nyt käräjäoikeudessa käsitellään PÄÄTÖKSENTEKOON liittyviä asioita, ei erottamista tai erosopimusta. Erottamisesta tai erosopimuksesta ei voi hakea korvauksia, ei niistä ole olemassa rikostuomioita joiden perusteella korvauksia haettaisiin. IsoA on täysin pihalla ja jankkaa Suomen Kuvalehden höpöjuttuja.

        En lue Suomen Kuvalehteä enkä esitä korvauksen hakua erosopimuksesta vaan tahallaan aiheutetuista kuluista veronmaksajille.


    • Anonyymi

      Jo 2014 alkuvuodesta oli selvä että tulevaisuudessa ei hyvä heilu. Hieman sekavaa oli etsiä totuutta, mutta se löytyikin kokouksien pöytäkirjoista. Ei lehdistä eikä varsinkaan kylän omasta aviisista. Konnatkin kerkesi vaihtua, alun sumutus oli masinoitua ja hurjat huhut kiersi loppuvuodesta 2013. Kuntalaisia vedettiin kepumafian toimesta kuin pässiä narussa.

      Marraskuussa 2014 oli jo selvä että kunnan viisaat ovat keränneet hommata itselleen varmat tuomiot tahallisuuden ja suunnitelmallisuuden takia, sekä oletettavasti myös korvausvelvollisuuden kunnalle aiheuttamastaan taloudellisesta vahingosta.

      Pöytäkirjoista tyhmempikin ymmärsi ettei nyt toimita lain mukaan. Mäkisen, Inkerin ja Villen eriävät mielipiteet päätöksiin olivat pääsääntöisesti vastaan sanomattoman selviä, täällä tehdään enemmistöllä laittomia päätöksiä.
      Niin tehtiin ja nyt katsotaan miten oikeus arvio oikeusvaltion periaatteiden romuttamisen kuntatasolla.

      Edelleen on selvää ettei ralli ole loppunut, varsinkin tekninen lautakunta on saanut aikaan päätöksiä jotka kolisee alas laittomina HAO:n kautta kuten lukuisat muutkin Kittilän viisaiden päätökset. Sieltä vielä kuuluu, ja joku joutuu oikeasti vastaamaan aivan samoin kuin aiemmista valtuuston ja kunnanhallituksen laittomuuksista.. Päätöksiä on tehty suunnitelmallisesti ja ....tuttua eikö totta!

      HAO ei kirjoittajien kovasta halusta huolimatta päätä korvauksista, sinne voi valittaa mm. kunnallisen päätöksen laillisuudesta. Päätös annetaan ja siitä voi viedä asian KHO:n ratkaistavaksi, jos saa valitusluvan.

      Oikeusvaltion periaatteisiin kuuluu noudattaa lakia! ( myös Kittilässä ) Usein sen periaatteen rikkomisesta joku joutuu kärsimään, henkisesti tai taloudellisesti. Käräjäoikeus aloittaa asian rikosoikeudellinen arvioinnin tuomioistuimessa, siitä ei siis HAO päätä.

      Mäkelän irtisanomista ei ole kumottu "kaikissa oikeusasteissa", tuo on Trumppimaista hölynpölyä! Siihen toki voi uskoa, se voi laimentaa pelkoa tulevasta.

      Laiton irtisanominen on tapahtunut, nyt mm. käsitellään siihen liittyviä rikoksia. Vastaajat olivat melkoisen onnettomia tosiasioiden edessä, turpiin tulee nyrkkeily termein 12-O!
      Ja Oikeus on voittanut taas...

      • Anonyymi

        Laitonta irtisanomista ei ole tapahtunut, Mäkelä erosi itse laillisella erosopimuksella. Päätöksenteon muotovirheistä vastaavat päättäjät henkilökohtaisesti nyt käräjillä, Mäkelän korvausvaatimus, 20 000 euroa, on myös punnittavana käräjillä. Siinä kaikki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitonta irtisanomista ei ole tapahtunut, Mäkelä erosi itse laillisella erosopimuksella. Päätöksenteon muotovirheistä vastaavat päättäjät henkilökohtaisesti nyt käräjillä, Mäkelän korvausvaatimus, 20 000 euroa, on myös punnittavana käräjillä. Siinä kaikki.

        Miten asiat voidaan noin perinpohjaisesti käsitää virheelisesti. Tässä vastaukseni esitämiisi virheelisiin väitteisiin. Hipsuissa on väittämäsi ja niiden perässä faktat.

        "Laitonta irtisanomista ei ole tapahtunut". PS:n hallinto-oikeus antoi 4. helmikuuta 2016 erottamisasiassa päätöksen, jossa Kittilän kunnanvaltuuston päätös erottamisesta kumottiin. Kittilän kunta valitti hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka päätöksessään 3. kesäkuuta 2016 hylkäsi valituksen eikä muuttanut hallinto-oikeuden päätöstä.

        "Mäkelä erosi itse laillisella erosopimuksella". Koska irtisanominen oli laiton on Mäkelällä oli halutessaan mahdollisuus palata virkaansa. Ylivoimaisessa neuvotteluasemassa ollut Mäkelä neuvoteli hienon sovintosopimuksen itselleen.

        "Päätöksenteon muotovirheistä vastaavat päättäjät henkilökohtaisesti nyt käräjillä". Kittilän kuntapäättäjiä epäillään virkarikoksista, ei muotovirheistä. Heitä syytetään mm:
        - kaikkia syytetään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä
        - kahdeksan on saanut syytteen virka-aseman väärinkäyttämisestä
        - 14 työturvallisuusrikoksesta

        "Mäkelän korvausvaatimus, 20 000 euroa, on myös punnittavana käräjillä". Tämä on oikein. Tässäkään Mäkelä ei hae korvausta irtisanomisestaan koska sen korvauksen hän on jo saanut sovintosopimuksella. Korvausta hän hakee työpaaikkakisaamisesta ymv.


    • Anonyymi

      Hallinto-oikeus (Korkein hallinto-oikeus) ratkaisevat ainoastaan sen onko päätös lainmukainen, eivät sitä, onko päätöksen sisältö lainmukainen. IsoA on juuri tätä ihan pihalla.
      "Hallinto-oikeus ratkaisee valituksen perusteella, onko valituksenalainen viranomaisen päätös lainmukainen".

      • Anonyymi

        Mikä Sinulle on tässä vielä epäselvää. KHO vahvisti HOn päätöksen että Kittilän irtisanominen kumotaan. Päätökset ovat täysin selkeitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä Sinulle on tässä vielä epäselvää. KHO vahvisti HOn päätöksen että Kittilän irtisanominen kumotaan. Päätökset ovat täysin selkeitä.

        Kittilän lakituntemus tunnetaan koko Suomessa. En muista yhtäkään kuntaa, jossa olisi noin monta päättäjää käräjillä.

        Korkein hallinto-oikeus on jo linjannut, että irtisanominen oli laiton. Kittilän juorukello ei vain usko vaikka rautalangasta vääntäisi.


      • Anonyymi

        PÄÄTÖS oli teknisesti lainvastainen, muotoseikat..... Päätöksen sisältöön ei otettu kantaa, ei kuulu hallinto-oikeuksien tehtäviin... IsoA on pihalla...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        PÄÄTÖS oli teknisesti lainvastainen, muotoseikat..... Päätöksen sisältöön ei otettu kantaa, ei kuulu hallinto-oikeuksien tehtäviin... IsoA on pihalla...

        Väännetään rautalangasta.
        Irtisanominen oli laiton.
        Se oli laiton jo pelkästään muotoseikoista. Tällöin, kuten tapana on, ei edes puututtu irtisanomisoerusteisiin. Jotka olivat laittomia. Joten kittilämafisn perustelut että oli vain muodollisesti laiton ovat ihan fuulaa.
        Ja ihan mikä tahansa selitys, kaikki oikeusasteet ovat todenneet että mäkelän potkut olivat laittomat.
        Joten miksi täällä valopäät edelleen nillittävät. Mäkelän potkut olivat jo pienimmällä mahdollisella syyllä laittomat. Siitä voidaan tuottamuksellisilla syillä tuomita linnaan.
        Erokokorvaus on ihan eri asia. Se sovittiin laittomien potkujen jälkeen.
        Ja turha täällä on kyläpäälliköiden heilua.
        Koko pointti on nyt se, laitetaanko kulut kuntalaisten piikkiin vai maksavatko laittomuuksiin syyllistyneet korvaukset.
        Siitä voidaan kylällä keskustella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väännetään rautalangasta.
        Irtisanominen oli laiton.
        Se oli laiton jo pelkästään muotoseikoista. Tällöin, kuten tapana on, ei edes puututtu irtisanomisoerusteisiin. Jotka olivat laittomia. Joten kittilämafisn perustelut että oli vain muodollisesti laiton ovat ihan fuulaa.
        Ja ihan mikä tahansa selitys, kaikki oikeusasteet ovat todenneet että mäkelän potkut olivat laittomat.
        Joten miksi täällä valopäät edelleen nillittävät. Mäkelän potkut olivat jo pienimmällä mahdollisella syyllä laittomat. Siitä voidaan tuottamuksellisilla syillä tuomita linnaan.
        Erokokorvaus on ihan eri asia. Se sovittiin laittomien potkujen jälkeen.
        Ja turha täällä on kyläpäälliköiden heilua.
        Koko pointti on nyt se, laitetaanko kulut kuntalaisten piikkiin vai maksavatko laittomuuksiin syyllistyneet korvaukset.
        Siitä voidaan kylällä keskustella.

        IsoA yhtyy rautalangakommenteihin 100%. Asian yhdin on kiteytetty tähän lauseeseen: "Koko pointti on nyt se, laitetaanko kulut kuntalaisten piikkiin vai maksavatko laittomuuksiin syyllistyneet korvaukset". Minun mielestäni laittomuuksien maksajat maksakoot tuottamuksella tehdyt mokansa.

        Sutkit voivat voivotella maailman tappiin asti. Ja varmasti voivotteletekin. Mutta mitään ette voi. Voi voi voi. Menähänkö raketteja ampumahan ja otetaanko muutamat ryypyt, legendaarisen sutkuttajan viisauksia takavuosilta lainaten!!!!


      • Anonyymi

        Erokorvaus oli laillinen, Yritys ja Kangas maksavat turhista valituksista. Irtisanominen on peruttu eri oikeusasteissa MUOTOVIRHEEN takia, jolloin laitonta irtisanomista ei ole tapahtunut.
        Päättäjien henkilökohtainen vastuu on nyt oikeudessa puntarissa, he myös vastaavat päätöksistään henkilökohtaisesti. Muita korvausvastuita ei ole eikä tule. Mäkelän ainoa vaatimus on 20 000 euroa työsyrjinnästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erokorvaus oli laillinen, Yritys ja Kangas maksavat turhista valituksista. Irtisanominen on peruttu eri oikeusasteissa MUOTOVIRHEEN takia, jolloin laitonta irtisanomista ei ole tapahtunut.
        Päättäjien henkilökohtainen vastuu on nyt oikeudessa puntarissa, he myös vastaavat päätöksistään henkilökohtaisesti. Muita korvausvastuita ei ole eikä tule. Mäkelän ainoa vaatimus on 20 000 euroa työsyrjinnästä.

        Tää on epätoivoinen veikko tämä. Ulkona asioista kuin lumiukko. Hyvähän se on että on uskossaan vahva.


      • Anonyymi

        Tässähän se taitaa olla Kittilän ja kittiläläisten ongelman kiteymä. Uskotellaan asioita itselleen edullisiksi, osaamista ja ymmärrystä ei vain ole. Sekä selvästi luetun ymmärtämisessä suuria vaikeuksia. Surullistahan tässä koko jutussa on se, että kittiläläiset ovat ihan itte valinneet päättäjänsä. No päättäjäthän ovat valitsjoiden kaltaisia.... joten kittiläläiset lienevät sitten enemmistön osalta tavallista vaatimattomilla lahjoilla varustettuja. Voisiko sisäsiittoisuus muuta tuottaa.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erokorvaus oli laillinen, Yritys ja Kangas maksavat turhista valituksista. Irtisanominen on peruttu eri oikeusasteissa MUOTOVIRHEEN takia, jolloin laitonta irtisanomista ei ole tapahtunut.
        Päättäjien henkilökohtainen vastuu on nyt oikeudessa puntarissa, he myös vastaavat päätöksistään henkilökohtaisesti. Muita korvausvastuita ei ole eikä tule. Mäkelän ainoa vaatimus on 20 000 euroa työsyrjinnästä.

        On tämä tyyppi kyllä aivan stnan sekaisin luuloissaan. Yritykselle ja Kankaalle vain puhtia tehdä kaikki tarpeelliset valitukset, jotta sutkipäättäjät voitaisiin pistää rautoihin suurten korvauksien saattelemana. Valitus erosopimuksestakin oli täysin aiheellinen. Oikeus ei vain ymmärtänyt tehdä oikeaa päätöstä. Käräjäoikeudesta tulee sitten se oikea päätös. Koko tapahtumaketju vuodesta 2014 lähtien sisältää sutkipäättäjien osalta enemmän laittomia kuin laillisia päätöksiä. Hyi hitto mitä porukkaa. Toivottavasti saatte nyt maistaa henkistä kärsimystä 10 x enemmän kuin aiheuttamanne kärsimykset. Mikään ei riitä korvaamaan Kittilän ja Suomen veronmaksajille aiheuttamianne taloudellisia tappioita.


    • Anonyymi

      Mitäs tuohon? Tyhjään kaivoon ei kannata kantaa vettä.

      Kuntalaisille ei lasku kuulu, oikeus linjaa sen aikanaan.

    • Anonyymi

      Turha täällä on väitellä.

      Oikeudet antavat aikanaan päätökset.... ja pulinat pois.

      • Anonyymi

        Ensimmäinen järkevä kommentti. Päätöstä odotellessa jännitämme valtakunnan hallituksen muodostamisyrityksiä. Monikossa?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Eipä sitä laillisesta erosopimuksesta voi keneltäkään periä korvauksia, sen ymmärtää muutamaa junttia lukuunottamatta kaikki. Irtisanomistahan ei voinut suorittaa kun päätös kaatui muotovirheeseen. Mäkelää ei irtisanottu vaan hän erosi itse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä sitä laillisesta erosopimuksesta voi keneltäkään periä korvauksia, sen ymmärtää muutamaa junttia lukuunottamatta kaikki. Irtisanomistahan ei voinut suorittaa kun päätös kaatui muotovirheeseen. Mäkelää ei irtisanottu vaan hän erosi itse.

        Harvinaisen yksinkertainen taatelin tallaaja. Näitä Kittilässä ilmeisesti on useita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä sitä laillisesta erosopimuksesta voi keneltäkään periä korvauksia, sen ymmärtää muutamaa junttia lukuunottamatta kaikki. Irtisanomistahan ei voinut suorittaa kun päätös kaatui muotovirheeseen. Mäkelää ei irtisanottu vaan hän erosi itse.

        Kittilän päättäjät ovat rikollisia.
        Tämän ymmärtävät ihmiset ympäri Suomea.
        On häpeä olla Kittilästä.
        Tämä on nyt teidän perintö jälkipolville.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kittilän päättäjät ovat rikollisia.
        Tämän ymmärtävät ihmiset ympäri Suomea.
        On häpeä olla Kittilästä.
        Tämä on nyt teidän perintö jälkipolville.

        Kiittilän kuntapäätäjät ovat tunnettuja sutkeja. Eihän sieltä nytkään ole kuin noin 30 napahenkilöä käräjillä. Heitä vartenhan on säädetty oma laki, Lex Kittilä. Kohta saadaan kirjasta lukea heidän suoraselkäisyydestään.

        Ei muuta kuin viranomaisiin yhteyttä ja perintään kaikki kustanukset joita sieltä on veronmaksajilta holtittomasti laskutettu.

        Kohtahan ne on kuntavaalitkin. Jos samat jatkaa niin hoh hoh.....


      • Anonyymi

        Ny mie hokasin kuka son tuo muotovirhejankkaaja. Son jopa päässy oliko se uutisiin mottiin vai a-studioon.


      • Anonyymi

        Niin. Takki vai Pata? Aivan toivotonta räpellystä. Eihän sitä irtisanomista tuomioistuimissa oo peruttu, vaan annettu TUOMIO laiton irtisanominen. Eikä sillä ole kyllä merkitystäkään, kun on laitonlaitonlaitonlaiton.


    • Anonyymi

      Muotovirhe on Provo! Trolli josta on hauskaa leikkiä törkeällä asialla.

      • Anonyymi

        Juu, ja asioita ymmärtämötön ihminen. Yläpäässe ei heuilu muuta kuin neste.


      • Anonyymi

        Yksi lisämaksun tekijöistä = hallintojohtaja, se tuntuu olevan OMK ja kokoomuksen kanta. Muut olivat sitten muuta mieltä.
        OMK:n ja kokoomuksen esitys oli: Hallintojohtajan työsuhde puretaan 6 kk koeajan jälkeen.
        Suoraan ei sanottu, ei osannut asioita ja ulkoisti kaiken juristeille. Taitaa olla totta.
        Onko sitten muiden puolueiden meriitti se että käy kuulusteluissa ja mahdollisesti joutuu käräjille?

        140 000€ kunnanjohtajalle on paljon rahaa. Oikeus ja kohtuus, mutta onko tiedossa tähän liittyvät juristien laskut? Ketkä niitä ovat tilailleet?
        Paljonko € on maksettu kunnan kassasta?


    • Anonyymi

      Kysykää kittiläläiset Tuomioistuimesta hävinneen osapuolen sakoista ja molemmista asianajo kuluista. Hävinnythän ne maksoi! Kyseessä on yleisesti saatava tieto.

    • Anonyymi

      Ihan oikea toimenpide. Pakko on nykyisten päättäjien olla hereillä. Muuten on vaarana että katsotaan että he ovat aiheuttaneet kunnalle vahingon ja joutuvat perinnän kohteeksi. Yhteisvastuulinen perintä tarkoittaa sitä että rahat otetaan siltä jolta saadaan. Ei kaikki sutkit ole todennäköiseste pa. Toki, jos korkein oikeus aikanaan katsoo että kukaan ei ole syyllinen, niin perintä raukeaa. Mutta sitä vaaraa ei ole. Kyllä sieltä syylliset löytyvät. Todennäköisesti kaikkia ei tuomita, jolloin tuomion saaneiden korvausvastuu kasvaa. Näin tämä menee.

      Mitenkähän suukun nyt laitaa henkilö (-t) joiden mielestä laitonta irtisanomista ei tapahtunut. Suora laina Ylen uutisesta: "Korvauksen perusteena ovat kunnanjohtaja Anna Mäkelän laittomasta irtisanomisesta Kittilän kunnalle aiheutuneet menot". Kovastihan näillä palstoilla on todisteltu ettei Mäkelää olisi laittomasti irtisanottu.


      Maailma on tyly paikka kun se selkänsä kääntää. Yhtäkkiä sutkitkin huomaavat että entiset sutkikaverit eivät olleetkaan kavereita.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      405
      4119
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      229
      2047
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1520
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      155
      1345
    5. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      61
      1003
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1001
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      127
      965
    8. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      913
    9. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      222
      906
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      888
    Aihe