Naisvaltaisella alalla

Nuorityössä

Pakko tänne kysyä ja ihmetellä olen itse nuori juuri valmistunut. Olen hetken tässä aloittanut uudella työpaikalla työt ja itse olen ollut alalla töissä kuitenkin muualla sekä työkokemusta on noin reilut 2 vuotta. Tiedän, että työpaikan juoruamiset kuppikuntien olemassa oloa, mutta tässä uudessa paikassa on ihan mahdoton tämä kohtelu. Todella törkeää käytöstä uusia tai nuoria työntekijöitä kohtaan ei kestä tai kuuntele olleenkaan toisen puheita tai ei mitään painoa ole minun puheilla. Ei mitään kunnioitusta toista kohtaan. Tätäkö tätä vanhemmat naiset harrastavat omalla työpaikallaan? Johtuuko se vain tästä minun iästä olen 19v olen työskennellyt omalla alallaan parisen vuotta ja tarjoilijana melkein vuoden, että kyllä työelämän olen nähnyt sen verran etten ole kyllä avuton tai taakkana kenellekään omat työni hoidan aina loppuun sekä tulen aina ajoissa jopa aikasemmin. Esimerkiksi olen tullut töihin etuajassa ajattelin vaihtaa rauhassa vaatteet ja käydä hakemassa kupposen kahvia toimistolle odotellessa työn alkamista ja minulle huudellaan siitä miksi olen toimistossa? Sanoin että minulla on vielä puoli tuntia ennen työn alkua ei ole minun työaika vielä puhistiin ja korotettiin ääntä että ihan kuin olisin tehnyt jotain väärää?

Toinen oli, että kun oman toiminnan mukaan täytyy vaan mennä eikä toista kuunnella. Ei mitään perusteluita. Sitten kun teen ja toinen työntekijä sanoo ettei näin ja teen toiste toinen tulee ja tulee tuhisee että on mennyt nyt ihan väärin taas ja niin käy kokoajan mutta se kuka on väärässä olen minä! Eikö hyvänen aikana työn jaot tai työtehtävät kirjoiteta selvät annot ja perehdyskansioon ja jumalauta koittaa selvitä keskenään mikä on tavanne talossa. Oli vain ylimääräistä aikaa aattelin jospa laitan seuraavan vuoroa varten kahvia kun olen aina laittanut toisilla työpaikallani on sitten täällä ei ja toisesta vuorostaan tulleet tuhisee että missä se kahvi on?

Tykätään hirveästi syyllistää jos ei tiedä jotakin ollaan heti mitä täh mutta taas missään ei lue ei kirjata ei ohjeita ei mitään. Eikö osata asiallisesti puhua ja katsoa aina yli ja pyörittelee silmiään? En sanoisi että minussa ei olisi mitään vikaa mutta työpaikalla olen aina asiallisesti kunnioitan vanhempia ja koitan kestää ja olla vaan hiljaan sitkun alkaa juorujen jako minä poistun. Olen aina pitänyt ykkösenä en työpaikalla tullut kavereita etsimään tulin töihin ja työssä on vain työasiat ja kollega ei sen enempää jotta vältytään liiallinen läheisyydestä. Onko tää ala vain niin kyllästynyttä porukkaa ja loppuun saakka kuluneita mikään ei ole positiivista? Vai olenko musta lammas vain työyhteisössä koska olen nuori? Senkö takia kohdellaan ja voidaan huutaa ja purkaa omat huono olonsa enkö ole samalla työssä työtehtävissä? En ole koskaan tavannut tälläistä työpaikkaa vai onko mulla ollut vaan hyvä tuuri etten ole koskaan kohdannut tälläisiin työkavereihin entisillä työpaikalla vaikka juoruja riittää mutta ei olla kyllä mitenkään törkeitä tarkoituksena ketään loukata.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nuorityössä

      Olen aina entisillä aina jättänyt kaikki työpaikan asiat työpaikalle. Mutta en kyllä kestä miksi täytyy tahallaan toista loukata vaikka olisi monta tapaa aina ottaa asioita esille eikö syyllistää tai loukata toista? Anteeksi tällaisesta oman terveyden terapia purku ihan ensimmäisen kerran työelämäni aikana.

    • Liena

      Kyllä kuulosti tutulta! Olin naisvaltasella alalla! Ja juuri se et työsi hyvin ja ei kiinnosta juoruilu ! En halunut kuulua kuppikuntiin niin olit omituinen🤔! Olen ollut myös mies valtasella alalla eroa on!!!!🤗. . Nyt olen eläkeläinen! Mut se voi olla joskus parempi vaihtaa työp. Koska tiedän voi olla niin kipee työyhteisö😔! Kateus kavala peikko myös!

    • NRCFinland

      NRC Group Finland on täysin naisvaltainen ala. Miehiä ei naiset tarvitse edes siihen yhteen asiaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2550
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe