Päivän kysely tunne vai älykäs

mielipidettä

Älykäs

1. Älykkäät ihmiset luottavat älyynsä liikaa

Älykkäät ihmiset eivät usein tunnista, milloin he tarvitsevat apua. Ja kun he tunnistavat sen, heillä on taipumus uskoa, ettei kukaan muu kykene tarjoamaan apua.

2. Älykkäät ihmiset ovat kärsimättömiä muita ihmisiä kohtaan

Älykkäistä ihmisistä kehittyy helposti ylimielisiä persoonallisuuksia, koska asiat ovat heille helppoja. He eivät yksinkertaisesti ymmärrä, kuinka paljon muut ihmisistä joutuu tekemään töitä samojen asioiden eteen. Siksi he esimerkiksi hoputtavat toisia.

Älykkäät ihmiset siis asettavat tavoitteen liian korkealle.

3. Älykkään ihmisen on oltava aina oikeassa

Meidän kaikkien on vaikea hyväksyä sitä, että olemme väärässä. Älykkäille se on tavallista vaikeampaa, koska he ovat kasvaneet siihen ajatukseen, että he ovat aina oikeassa. Siitä tulee osa heidän persoonaansa.

Väärässä oleminen voi tuntua älykkäästä henkilökohtaiselta hyökkäykseltä.

4. Älykkäältä ihmiseltä puuttuu tunneälyä

Älykkäällä ihmisellä on keskimäärin parempi tunneälykkyys, mutta näin ei ole aina. Kun fiksulla henkilöllä ei ole tunneälyä, tilanne on kaamea. Nämä poikkeuksellisen älykkäät, mutta heikon tunneälyn omaavat yksilöt pitävät maailmaa meritokratiana, paikkana, jossa valta jaetaan kykyjen, suoritusten ja pätevyyden mittareilla. Siinä maailmassa merkitsevät vain saavutukset. Ihmiset ja tunteet ovat vain tiellä.

5. Älykkäät ihmiset luovuttavat, kun epäonnistuvat

Jatkuva onnistuminen johtaa odotuksiin, että näin on maailman loppuun saakka. Silloin epäonnistumista on vaikea sietää, ja se saa mieluummin luovuttamaan kuin yrittämään uudelleen. Sen sijaan ihmiset, jotka ovat joutuneet ponnistelemaan ankarasti, ovat saaneet runsaasti käytännön oppia siitä, mitä on epäonnistuminen. He myös ymmärtävät, että epäonnistuminen on vain menestyksen kulmakivi.

6. Älykkäät ihmiset lankeavat vaihtoehtoon

Kun kaikki käy helposti, kova työ näyttäytyy negatiivisena asiana. Mutta kun älykkäät ihmiset eivät pysty tekemään jotain ilman suurta vaivaa, he tuntevat itsensä turhautuneiksi ja hämmentyneiksi. Tämä johtaa heitä tekemään väärän oletuksen, että jos he eivät pysty tekemään jotain helposti, heillä on jotain vikaa.

Tämän seurauksena älykkäät ihmiset pyrkivät siirtymään johonkin sellaiseen asiaan, joka vahvistaa heidän arvontunnettaan sen sijaan, että kehittäisivät kestävyyttään päästäkseen elämässään yhä korkeammalle.

7. Älykkäät ihmiset sortuvat tekemään monta asiaa yhtä aikaa

Älykkäät ihmiset hoksaavat asiat nopeasti, mikä voi tehdä heistä kärsimättömiä. Siksi he haluavat saada aikaiseksi useita asioita samaan aikaan. Heidän ajatuksenjuoksunsa on niin nopeaa, että kun he tekevät monta asiaa yhtä aikaa, heistä tuntuu siltä, että kaikki soljuu. Siksi he kuvittelevat tekevänsä enemmän. Tutkimukset kutenkin osoittavat, ettei näin ole.

Monen asian tekeminen yhtä aikaa ei ainoastaan tee ihmisestä vähemmän tuottavaa, vaan vähemmän tuottavan kuin sellaisen, joka mieluummin tekee yhtä asiaa kerrallaan.

8. Älykkäiden ihmisten on vaikea hyväksyä palautetta

Älykkäät ihmiset yleensä aliarvioivat muiden ihmisten mielipiteitä, mikä tarkoittaa, että heillä on vaikeuksia uskoa, että kuka tahansa on pätevä antamaan heille hyödyllistä palautetta. Tämä taipumus ei ainoastaan estä heidän kasvuaan ja vähennä suorituskykyään, vaan se voi johtaa vihamielisiin ihmissuhteisiin sekä työelämässä että vapaa-ajalla.

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mielipidettä

      Tunne


      1.Olet hyvin huomaavainen

      Osaat eläytyä muiden ihmisten tunteisiin, ja se vaikuttaa myös käyttäytymiseesi. Olet kohtelias ja huomaavainen muita kohtaan ja välität siitä, miltä muista ihmisistä tuntuu.

      Koska ymmärrät erityisen hyvin, miltä tuntuu tulla loukatuksi, haluat myös välttää muiden tunteiden loukkaamista viimeiseen asti.


      2. Arvostat enemmän onnellisuutta kuin menestystä

      Toiset ihmiset tekevät mitä vain päästäkseen huipulle. Koska heidän täytyy asettaa itsensä etusijalle päästäkseen tavoitteeseensa, perhe ja ystävät jäävät helposti paitsioon.

      Tunneihmisen elämässä prioriteettina ei ole menestyminen vaan onnellisuus ja rakkaus. Ja kun elämässä on rakkautta ja asioita tehdään ilosta, menestys voi tulla siinä sivussa.


      3. Uskallat kuunnella sydäntäsi

      Teet päätöksiä usein sillä perusteella, mitä sydämesi sanoo. Joskus valinnat voivat osoittautua huonoiksi, mutta virheiden myötä olet oppinut jotain oleellista elämästä. Ymmärrät, että on inhimillistä tehdä huonojakin päätöksiä. Et pelkää epäonnistumisia, koska tiedät niiden kuuluvan elämään.

      4. Olet hyvä tekemään yhteistyötä

      Kykysi ottaa muiden tunteet huomioon tekee sinusta arvokkaan jäsenen missä tahansa porukassa. Ryhmässä, jossa välitetään muista ihmisistä, työntekokin sujuu mukavissa merkeissä.

      5. Muiden sanat menevät ihosi alle

      Harva tykkää negatiivisen palautteen saamisesta, mutta erityisesti tunneihmisille kriitiikin kuuleminen on vaikeaa.

      Muiden sanat menevät helposti tunteisiisi. Jotta ikävä palaute sattuisi sinuun vähemmän, pyri katsomaan tilanteen positiivisia puolia. Kritiikki voi opettaa sinua ja tehdä sinusta entistä paremman ihmisen.

      6. Elämäsi on joskus vuoristorataa

      Tunneihmisen elämä on ylä- ja alamäkineen joskus melkoista vuoristorataa. Ikävät asiat voivat viedä hänet aivan pohjalle, mutta toisaalta hän osaa nauttia hyvistä jutuista täysin rinnoin. On rikkaus saada kokea elämän kaikki puolet.

      7. Sinun lähelläsi on hyvä olla

      Tunneihmiset ovat usein hyviä kuuntelijoita, sillä he arvostavat muiden tunteita ja ajatuksia. He haluavat todella kuulla, miltä muista ihmisistä tuntuu.

      Tunneihmiselle on myös helppo puhua. Empatiakykynsä ansioista hän saa muut ihmiset avautumaan ja tuntemaan olonsa hyväksi.

      8. Huomaat herkästi elämän eri sävyt

      Osaat nauttia elämän pienistäkin onnen hetkistä. Kun aurinko lämmittää kasvojasi ensimmäisen kerran pitkän talven jälkeen, et voisi tuntea oloasi onnellisemmaksi.

      Toisaalta olet myös herkkä huomaamaan elämän tummat sävyt. Tunnistat heti, jos ilmapiiri ihmisten välillä on kireä tai jos joku ei ole sanoissaan vilpitön.

      9. Liikuttuminen on osa elämääsi

      Tunteet saavat sinut helposti valtaansa, etkä pysty peittämään sitä. Jos jokin asia koskettaa sinua, liikutut helposti kyyneliin. Et välttämättä haluaisi muiden näkevän tunteitasi niin helposti, mutta vahvasti tunteminen on ominaisuus, joka tekee sinusta juuri sinut.

      • NainenRuudunTakaa

        Tunne

        1.Olet hyvin huomaavainen

        - Osaatko hyväksyä sen, että muillakin on oma tunne-elämänsä ja kaikki ei ole sinun vastuullasi? Jätätkö tärkeitä asioita sanomatta siksi että pelkäät toisten reaktioita?

        2. Arvostat enemmän onnellisuutta kuin menestystä

        Oletko miettinyt mitä onnellisuus juuri sinulle tarkoittaa?

        3. Uskallat kuunnella sydäntäsi

        Entä kun sydämesi ääni sanoo jotain, mistä toiselle tulisikin paha mieli? Osaatko erottaa milloin sydämesi puhuu ja milloin joku sisäistämäsi toinen ihminen?

        4. Olet hyvä tekemään yhteistyötä

        Teetkö työt muidenkin edestä?

        5. Muiden sanat menevät ihosi alle

        Miten voisit paremmin pitää rajojasi?

        6. Elämäsi on joskus vuoristorataa

        Oletko varma että tunneherkkyys ja herkkyys muille ihmisille on oikeasti sama asia?

        7. Sinun lähelläsi on hyvä olla

        Onko iteslläsi hyvä olla? Entä pystytkö ymmärtämään että kaikki eivät tarvitse samoja asioita, esim. yhtä paljon jaettuja tunteita kuin sinä?

        8. Huomaat herkästi elämän eri sävyt

        Ihana lahja, eikö vain?

        9. Liikuttuminen on osa elämääsi

        Haluaisitko että muut huomioivat tunteesi yhtä paljon kuin itse huomioit muiden tunteet?


    • wanhaämmä

      Tyhmähän tuo listasi tyyppi on. Mistä noi on kopioitu?

      • sudenkuoppaa


    • Älykäs ja ylimielinen ihminen on kaksi eri asiaa. Älykäs ihminen teettää työt muilla ja älykkäät ihmiset jakautuvat kahteen lahkoon, ahneet ja ei ahneet.

      • bomo

        Paitsi jos älykäs nauttii työnteosta ja tarvitsee sitä. Asioissa on monia puolia.


      • bomo kirjoitti:

        Paitsi jos älykäs nauttii työnteosta ja tarvitsee sitä. Asioissa on monia puolia.

        Kuuluu lahkoon hullu, jos vielä on alipalkattu. Ainakin omalla kohdalla on aina käynyt niin, että mielekkäästä työstä ei ole saanut tarpeeksi toimeentuloa, ja siksi päätynyt tekemään vähemmän kiinostavaa työtä.


    • toisinluullen

      Hmmm, omat työtehtäväni ja tutkintonikin vaativat älykkyyttä. Mutta olen selkeästi väärissä tehtävissä, sillä en sovi alottajan määritelmiin, joten summa summarum en ole älykäs.

    • ASPD

      Oletko ajatellut, että osa meistä ei oikein tunne mitään? Ei kait sitä tälläiseksi valvontakameraksi halunnut syntyä, vaikka kykeneekin mihin vain.

      • ASPD

        Tarvii opetella, toisten tunteita jonkun helvetin foorumin kautta, tai lukemalla ihmisten naamoja ja kopioimalla niitä. Ei tämäkään kovin helppo elämä ole. Jos olet sosio/psyko joka ei ole havahtunut olemaan sellainen, niin se vasta tuhoa aiheuttaa, valtio pimittää näitä ihmisiä väärillä diagnooseilla, jotta ne eivät olisi väkivaltaisia, mutta itsellä meni 10hukkaan tutkiessani itseäni. Enkä edes ole paha, vaan puolustaja. En vain tunne mitään, empatiaa ihan olemattomasti, enimmäkseen impulsiivista vihaa, jos joku tulee tökkimään liikaa.


      • ASPD
        ASPD kirjoitti:

        Tarvii opetella, toisten tunteita jonkun helvetin foorumin kautta, tai lukemalla ihmisten naamoja ja kopioimalla niitä. Ei tämäkään kovin helppo elämä ole. Jos olet sosio/psyko joka ei ole havahtunut olemaan sellainen, niin se vasta tuhoa aiheuttaa, valtio pimittää näitä ihmisiä väärillä diagnooseilla, jotta ne eivät olisi väkivaltaisia, mutta itsellä meni 10hukkaan tutkiessani itseäni. Enkä edes ole paha, vaan puolustaja. En vain tunne mitään, empatiaa ihan olemattomasti, enimmäkseen impulsiivista vihaa, jos joku tulee tökkimään liikaa.

        10 vuotta*


    • Ööö, molempia kai. Mutta vallitsevana mulla on tuo tunne..😊

      Kuulostaa tutummalle..

    • miltäsetuntuu

      Mutta kuinka tunneihminen tekisi faktalistauksen, joka ei olisi pelkkää itselle tarkoitettua hyvänmielen tunnepsyykkausta? Tunneihmiselle totuudella ja faktoilla ei ole merkitystä, vaan sillä miltä se tuntuu, mikä on tie helvettiin ja länsimaisen sivilisaation tulevan tuhon juurisyy. Niinpä meillä on jo yliopistoissa tieteenä naisasiatutkimusta ja muuta poliittista hömppää.

      • wanhaämmä

        Eikös tuo nyt ollut aika vahvalla mutulla napulteltu viesti.


    • NainenRuudunTakaa

      1. Älykkäät ihmiset luottavat älyynsä liikaa

      Kyllä. Vahvuuksiin nojataan silloinkin kun niillä ei pärjää.

      2. Älykkäät ihmiset ovat kärsimättömiä muita ihmisiä kohtaan

      Ei. OIkeasti älykkäät ihmiset ymmärtävät ihmisten erilaisuutta ja osaavat arvostaa sitä.

      3. Älykkään ihmisen on oltava aina oikeassa

      Ei. Älykäs ymmärtää ettei tiedä kaikkea ja on valmis tarkastelemaan omia näkemyksiään.

      4. Älykkäältä ihmiseltä puuttuu tunneälyä

      Joiltain puuttuu, joiltain ei. Tää on enemmän neurotyypillisyys kuin älykkyyskysymys.

      5. Älykkäät ihmiset luovuttavat, kun epäonnistuvat

      Ei. Älykkäät ihmiset osaavat etsiä uusia keinoja kun vanhat eivät toimi.

      6. Älykkäät ihmiset lankeavat vaihtoehtoon
      Kun kaikki käy helposti, kova työ näyttäytyy negatiivisena asiana. Mutta kun älykkäät ihmiset eivät pysty tekemään jotain ilman suurta vaivaa, he tuntevat itsensä turhautuneiksi ja hämmentyneiksi.

      Totta. Keskinkertaiset ovat usein sitkeämpiä.

      7. Älykkäät ihmiset sortuvat tekemään monta asiaa yhtä aikaa

      Ei. Älykkäät tietävät ettei moniajo toimi.

      8. Älykkäiden ihmisten on vaikea hyväksyä palautetta

      Ei. Älykkäät arvostavat palautetta, varsinkin tarkkaa virheiden korjaamista, koska oppivat siitä eniten.

      • mistänuoon

        Mihin perustat nuo "totta" ja "ei totta"? Omaan mutuun? Jos et niin lähteitä kiitos.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      121
      2231
    2. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      102
      1324
    3. Peräti 95 % persujen kannattajista rasisteja

      Kertoo EVA:n teettämä kysely. Pakollista yhdenvertaisuuskoulutusta tarvitsee siis paljon laajempi joukko kuin pelkästää
      Maailman menoa
      314
      1033
    4. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      94
      994
    5. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      107
      990
    6. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      85
      896
    7. On minulla suunitelma

      Siitä ei vain tiedä kukaan muu kuin tällä hetkellä minä. Suunnitelma ja varasuunnitelma. Sinun takiasi nainen. Vain s
      Ikävä
      44
      690
    8. Palstan ylivoimaisesti suosituin keskustelunaihe

      Palstan suosituin keskustelunaihe näyttää olevan homoseksuaalisuus. Otsikoiden perusteella voisi kuvitella olevansa Seks
      Luterilaisuus
      248
      677
    9. Ei koskaan saatu tuntea

      Mitä olisi ollut painautua toisiimme vasten. Hengittää syvään, hyväillä ja rakastella vailla kiirettä. Tai repiä vaattee
      Ikävä
      33
      660
    10. 50
      654
    Aihe