Ajankohtaista huhtikuu 2019

- Vaalit tulevat:

Vaalikone https://uskonnonvapaus.fi/vaalit/eduskunta2019
Helsingissä vapaa-ajattelijoiden vaalipaneeli 1.4.
Hallituspohja? https://keskustelu.suomi24.fi/t/15603555/seuraava-hallitus
Valtiopäivien avajaiset: https://keskustelu.suomi24.fi/t/15156718/tunnustukseton-tilaisuus-valtiopaivien-avajaisiin

- Ns. ympärileikkaus eli sukuelinten silpominen. Tyttöjen osalta menee eduskuntaan vaalien jälkeen.

- Ainaisajankohtaista on va-liiton jäsenyys: http://vapaa-ajattelijat.fi/liity-jaseneksi/

Sivusta seurattavaa tai myöhemmin tulevaa:

- Ministerivakuutus ja -vala, tästä tavallaan oikeuskanslerin työmääräys olemassa.

- Eläinsuojelulaki uudistunee, miten rituaaliteurastus?

- Sote, maakunnat, veropohja? -- Vaikuttaako kirkollisveron pohjaan?

- Hämeenlinnassa 11.5. https://keskustelu.suomi24.fi/t/15576969/hameenlinnassa-tapahtuu-11-5-2019

- Porin jumalattomat kesäpäivät 20.7. kello 14-17.

- Eutanasia. Kansalaisaloitteen pohjalta perustettiin työryhmä, jossa mm. Exitus ry:n edustaja.

- Maistraateille valtakunnallinen toimivalta 2020, eroakirkosta.fi:n toiminta helpottuu: https://keskustelu.suomi24.fi/t/15468844/maistraattien-toimivaltaan-parannusta

57

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lukija.huom

      Hallituspohjan lisäksi hallitussohjelman valmistelua ennen ja jälkeen vaalien.
      Yksi asia erityisen ajankohtainen Vapaa Ajattelija -lehden pääkirjoituksesta:

      ”Elämänkatsomustiedon avaamiseen. Nyt.

      Elämänkatsomustieto voidaan ja on syytä avata kaikille mahdolliseksi katsomusaineeksi peruskoulussa ja lukiossa nopealla erillisratkaisulla. Uudistus ei vaadi opetussuunnitelmien eikä oppikirjojen muuttamista. Se voidaan ottaa käyttöön heti.

      Tämä tarkoittaa, että eduskuntavaalien jälkeen uusi hallitus ottaa asian ohjelmaansa niin, että uudistus voidaan saada ripeästi voimaan elokuussa 2020.

      Perusteet ja laaja tuki ET:n avaamiselle tulivat esiin viimeksi lukiolain käsittelyn yhteydessä, muun muassa Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston sekä Kuntaliiton lausunnoissa. Kunnathan ovat ylivoimaisesti suurin koulutuksen järjestäjä.

      Lapsiasiavaltuutettu totesi kertomuksessaan eduskunnalle helmikuussa 2018, että nykyinen sääntely on ”yhdenvertaisuutta loukkaavaa ja lapsen oikeuksien sopimuksen 2 artiklan vastainen”. Erityisvaltuutettujen näin vahvat kannanotot pitää ottaa todesta. Perusoikeuksien toteutumisen epäkohtaan tarttumista ei pidä lykätä.

      Eduskunnassa kesäkuussa 2018 ET:n avaamista koskeva ponsi sai SDP:n, Vasemmistoliiton ja Vihreiden eduskuntaryhmien sekä kahden RKP:n kansanedustajien tuen. Käydyssä keskustelussa ET:n avaaminen sai tukea myös hallituspuolueiden kansanedustajien taholta, vaikka oppositiopuolueiden yhteiseen ponteen ei äänestyksessä yhdyttykään.

      Tällä perusteella voidaan katsoa olevan realistiset mahdollisuudet ET:n avaamiselle nopealla erillisratkaisulla vaalien jälkeen. Mielipidetiedustelun mukaan 75 % kansalaisista pitää ET:n avaamista oikeana. Myös kansanedustajaehdokkaista suuri osa näyttää kannattavat ET:n avaamista.

      ET:n nopeaa avaamista ei pidä jarruttaa asettamalla se vastakkain muiden, pidempää keskustelua ja valmistelua vaativien katsomusopetusta koskevien ideoiden kanssa. Koska perusopetuksen nykyinen oppiaine- ja tuntijako sekä uudet opetussuunnitelmat ja oppikirjat on juuri otettu käytäntöön, on selvää, että oppiaineita ja tuntijakoa ei voida muuttaa nopealla aikataululla. Lukion opetussuunnitelman perusteitakin vielä valmistellaan uuden lukiolain pohjalta.

      Muista, pidemmälle menevistä uudistuksista luonnollisesti voidaan vaaleihin liittyen keskustella. Kaikki ratkaisuvaihtoehdot eivät välttämättä ole edes pöydässä. Siihen keskusteluun voidaan nostaa myös esimerkiksi katsomusaineiden tuntimäärän vähentäminen.

      Jos katsomusopetukseen annettavaa tuntimäärää (10 vuosiviikkotuntia peruskoulun 9 vuoden aikana) vähennettäisiin ja opetus alkaisi vasta myöhemmin kuin heti ensimmäisellä luokalla, se antaisi mahdollisuuden muiden aineiden tuntimäärän lisäämiseen.

      Tuntijakomuutokset samoin kuin kysymys nykyisten katsomusaineiden lakkauttamisesta kokonaan tai mahdollisesta uudesta oppiaineesta vaatisi perusteellista keskustelua ja valmistelua sekä myös opetussuunnitelma- ja oppikirjatyötä. ET:n avaaminen vaalien jälkeen kiireellisellä erillisuudistuksella ei estä katsomusopetuksen edelleen kehittämistä koskevan keskustelun jatkumista.

      ET:n avaaminen nyt lisää valinnan vapautta ja yhdenvertaisuutta sekä siten lapsen oikeuksia, lasten pääsyä oikeuksiinsa. Koska ET on yhä monin paikoin vajaakäytössä, sen avaaminen vahvistaa uskonnottomien ja ei-uskonnollisten perheiden lasten katsomusvapautta ja yhdenvertaisuutta."

    • Vaaleista: Onko Helsingin tilaisuus tänään viimeinen vaalipaneelien sarjassa?

      Eräänlainen purkutilaisuushan tulee sitten 18.4. Tampereella.

      • Hevarillta

        Myös Helsingisssä on "purkutilaisuus", heti maanantaina 15.4. klo 18 VAbaarin aiheena.


      • Hevarillta kirjoitti:

        Myös Helsingisssä on "purkutilaisuus", heti maanantaina 15.4. klo 18 VAbaarin aiheena.

        Tämä hyvä. Saa lähettää terveisiä Tampereelle tuolta; meillä on pari vierasta Turusta ja vertaillaan vaalipaneelia baari-iltoisin.


    • pervoilemisiin

      Pervoperseilyä jatketaan totuttuun tapaan, mutta kaikki kielletään ja syytetään omista teoista antivaparia, kuten jo pitkään on ollut tapana.

      • Tarkennatko mitä "pervoperseilyä" vaikkapa nyt loppuvan vaalikauden aikana va-liitto on tehnyt.


    • Hallitusohjelma

      Hallitusohjelmapoliittisten tavoitteiden edistäminen ennen ja jälkeen vaalien. Vaalipaneeleissa tavoitteet ovat saaneet yllättävänkin laajaa kannatusta panelisteilta.

    • Minusta rek. usk. yhdyskuntien kiinteistön varainsiirtoverovapauden voisi ottaa taas esille, kun hallitus lienee myötämielisempi. IMO kesäkuussa voisi laittaa Opetusministeriölle siitä viestiä. Budjetin valmisteluhan alkaa aika aikaisin, vaikka julkinen luonnos tuleekin vasta syksyllä.

    • Hevarillta

      Helsingin seudun vapaa-ajattelijat piti tänään sääntömääräisen kevätkokouksensa nopeaan tahtiin. Toimintakertomus ja tiinpäätös vuodelta 2018 hyväksyttiin. Lisänä oli pieni tietoisku maallistumiskehityksestä.

      • Tietoisku on hyvä.

        Kevätkokouksethan tahtovat olla aika turhia. Mitä sellaisessa voisi oikeasti päättä? Että muutetaan tilinpäätöksen jyvitystä, ostetuista vaan ei kokonaan käytetyistä postimerkeistä kirjataankin menoksi vain puolet ja toinen puoli taseen arvolajin muutokseksi?


      • Saanoop
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Tietoisku on hyvä.

        Kevätkokouksethan tahtovat olla aika turhia. Mitä sellaisessa voisi oikeasti päättä? Että muutetaan tilinpäätöksen jyvitystä, ostetuista vaan ei kokonaan käytetyistä postimerkeistä kirjataankin menoksi vain puolet ja toinen puoli taseen arvolajin muutokseksi?

        Tietenkin toimintakertomus tarjoaa periaatteessa aineksia keskustella yhdisstyksen toiminnan kehittämisestä ja syksyllä hyväksytyn toimintasuunnitelman täsmentämisestä. Mutta joo, käytännössä ei aina hersytä, joten joku rajatumpi keskustelunaihe ja tietoisku siitä voisi olla hyvä lisä.


      • Saanoop kirjoitti:

        Tietenkin toimintakertomus tarjoaa periaatteessa aineksia keskustella yhdisstyksen toiminnan kehittämisestä ja syksyllä hyväksytyn toimintasuunnitelman täsmentämisestä. Mutta joo, käytännössä ei aina hersytä, joten joku rajatumpi keskustelunaihe ja tietoisku siitä voisi olla hyvä lisä.

        Tuossa on jo se tekninen ongelma, että toimintakertomus määritelmällisesti kattaa edellisen tilikauden, käytännössä edellisen vuoden. Toki moni asia toistuu, mutta yhtä hyvin voi tulla mieleen toistaa 2019 syksyllä jotain mitä tehtiin vaikka vuonna 2017.

        Lisäksi homman henki on vähän sellainen, että kokoukset on opittu pitämään byrokraattisena, jumalanpalvelusta vastaavana menona jossa "vahvistetaan tilinpäätös" suunnilleen samoin kuin kirkossa pappi saarnaa ja kuuluu näytellä kuuntelevansa...


    • Lukuje.huom
    • Vapaa-ajattelijallta

      Vapaa-ajattelijain liitosssa on käynnistynyt sääntöuudistuksen järjestökäsittely. Yhdistykset voivat esittää lausuntoja luonnokseen alkusyksyyn mennessä. Luonnosta esitellään ja käsitellään myöös toimintaseminaarissa toukokuussa.

      • Olen jo teroittanut punakynäni poistojen merkkaamista varten. :=)

        (Ja arvaan, että jossain muualla mietitään päinvastoin lisäyksiä ja tarkennuksia...)


    • Analyysiin

      Tilastokeskuksen väestötilastot tarjoavat mahdollilsuuksia erinäisiin analyyseihin ja pohdintoihin eroista, jotka liittyvät uskonnollisiin yhdyskuntiin kuulumisiin tai kuulumattomuuteen, alueellisia, sukupuolten välisiä jne..

      • Jep. Jos olisi aikaa, niitä voisi verrata aiempiin. Vaikkapa 40-vuotiaat Jehovan todistajat nyt vs. 30-vuotiaat todistajat 10 vuotta sitten -- kuinka paljon on joukosta poissa, vai onko peräti lisääntynyt?

        Tässä olisi tekemisen paikka jollekulle.


    • JoutiPois

      Valtiopäivien päättäjäisiin ei viitsitty järjestää tunnustuksetonta tilaisuutta. Eduskunta jouti mennä.

      • 8584

        Piispa keskitalo oli kutsuttuna. Ei voi ymmärtää mikä funktio demokratian kannalta piispan kutsumisessa oikein on. Kirkko tietenkin haluaa paistatella aiheetta yhteiskunnan rakenteissa hamuamassa ilmaista julkisuutta kiillotaen omaa julkikuvaansa ja valheellisesti nostattaen omaa profiiliaan.


    • Toivon, että tänään torstaina mahdollisimman moni linkittäisi vaalikoneemme esille. Yritetään vielä saada muutama tuhat silmäparia näkemään kone.

      • Sekulaarist

        Hyvä. Ehdokkaiden välillä puolueiden sisälläkin on eroa.


    • Hevarillta

      Vaalit meni, kuinkas kävi. Avaajana ekonomisti Antti Koskela. Helsingin VAbaarissa ma 15.4. klo 18.00 Dublinerissa.

    • Hevarillta

      Aika käynnistää ET-stipendien myöntämisprosessi, varsinkin jos yhdisstyksen alueella kouluja on niin paljon, että stipendin saava koulu vaihtuu vuosittain. Helsingissä koulut vaihtuvat aakkosjärjestyksen mukaan edeten.

    • MitäAjankohtaisinta
      • ProET

        Nyt: Vapaa-ajattelijain liiton mielestä lukiolaisen tulee saada itse valita, suorittaako hän katsomusaineen pakollisina opintoinaan (2 kurssia) uskonnon vai elämänkatsomustiedon. Osa lukiolaisista on vastoin tahtoaan kirkon jäsen, koska alle 18-vuotias ei voi erota ilman molempien huoltajien suostumusta. ET:n avaaminen on ajankohtainen asia: http://vapaa-ajattelijat.fi/blog/2019/04/07/elamankatsomustiedon-avaamiseen-nyt/


      • VAiheittain

        Hallitusohjelmaneuvottelut alkavat. Pohjan valinnan jälkeen yksityiskohtaisemmin.


    • Ympärileikkausten kieltoa voisi taas joku yrittää... Ainakin valituista edustajista moni on kiellon kannalla.

    • Lukuje.huom

      Tänään eroakirkosta.fi -palvelussa ylittynee 10 000 eroajan raja. Siihen tarvitaan noin 80 eroajaa. Huhtikuussa määrä on useina päivinä ollut ykli 100. Virikkeena on monella ollut esitäytetyn veroehdotuksen saapuminen.

    • Kirkosta eroamisista tänään A-studiossa.

      • Anonyymi

        Mikko Sillforsin ja Kirsi Salon haastattelu oli hyvä. Espoon piispan haastattelu oli "hyvä".


    • Anonyymi

      Kirkko on esillä Helsingin Sanomissa sekä kouluihin että jäsenkatoon liitttyen. Pääsiäiskirkkoa eli pääsiäisjumalanpalvellusta koskevassa jutussa jäi mainitsematta, että vuonna 2018 annetuissa ohjeissa on uutta entisiin ohjeisiin verrattuna seuraava: ”Opetuksen järjestäjä voi päätyä myös siihen, ettei koulun työsuunnitelmassa määriteltynä työaikana järjestetä uskonnollisia tilaisuuksia tai toimituksia.”

      Jos rehtorit tarttuvat tähän mahdollisuuteen, koulu voi kahden rinnakkaisen ohjelman järjestämisen sijaan keskittyä kaikille yhteiseen luokkaoppituntien ulkopuoliseen toimintaan. Samalla myös vähemmistöön kuuluvien lasten toiseuden ja syrjinnän kokemukset vähenevät.

      • Anonyymi

        ”Esimerkiksi päivänavaukset on linjattu tilaisuuksiksi, joita ei katsota uskonnon harjoittamiseksi. Niissä voi olla sisältönä yksi virsi, mutta se ei tee tilaisuudesta uskonnon harjoittamista.”

        https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006075993.html

        Päivänavauksen kesto on 5 - 10 minuuttia. Jos se sisältää yhden 3 - 4 minuutin virren, niin kyllä se muuttaa koko tilaisuuden luonteen uskonnon harjoittamiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Esimerkiksi päivänavaukset on linjattu tilaisuuksiksi, joita ei katsota uskonnon harjoittamiseksi. Niissä voi olla sisältönä yksi virsi, mutta se ei tee tilaisuudesta uskonnon harjoittamista.”

        https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006075993.html

        Päivänavauksen kesto on 5 - 10 minuuttia. Jos se sisältää yhden 3 - 4 minuutin virren, niin kyllä se muuttaa koko tilaisuuden luonteen uskonnon harjoittamiseksi.

        Väärä tulkinta Joroisilla. OPH:n ohjeen mukaan uskonnolliset päivänavaukset katsotaan uskonnonharjoittamiseksi, mutta tietenkään kaikki päivänavaukset eivät ole uskonnollisia. Jos virsi veisataan, se on uskonnonharjoitusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väärä tulkinta Joroisilla. OPH:n ohjeen mukaan uskonnolliset päivänavaukset katsotaan uskonnonharjoittamiseksi, mutta tietenkään kaikki päivänavaukset eivät ole uskonnollisia. Jos virsi veisataan, se on uskonnonharjoitusta.

        Onkohan se yhtenäiskoulu yksityiskoulu? Ei voi kannella kunnalle? Vai voiko?


    • Anonyymi

      Sampo Terho putosi eduskunnasta, mutta hänen aiemmin johtamansa Suomalaisuuden liitto sai 200 000 euroa tukea johtamansa ministeriön momentilta, jolta Vapaa-ajattelijain liiton avustus samaan aikaan nollattiin. Meneekö Sampo nyt töihin tuohon yhdistykseen?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Antivapari riehaantunut pääsiäisen alla. Ei kannata noteerata ja sätätä kanssansa ollenkaan.

    • Anonyymi

      Rehtoreille kehotetta panna tämä Opetushallituksen ajatus käytäntöön ensi lukuvuonna:
      "Opetuksen järjestäjä voi päätyä myös siihen, ettei koulun työsuunnitelmassa määriteltynä työaikana järjestetä uskonnollisia tilaisuuksia tai toimituksia. Koulu voi tehdä yhteistyötä paikallisten seurakuntien ja uskonnollisten yhdyskuntien kanssa. Koulu voi sopia, että oppilaille ja näiden huoltajille tiedotetaan mahdollisuudesta osallistua vapaa-aikana eri seurakuntien ja uskonnollisten yhdyskuntien järjestämiin tilaisuuksiin kuten joulu- ja kevätkirkkoon. "

      • Anonyymi

        ET-oppilaiden lukumäärän lisääminen lukuvuoden vaihteessa. Ilmoitukset jo keväällä.


    • Anonyymi

      Oho. Kansanedustajat viestintäsulussa – kutsu 25.4. klo 12.00 avajaispäivän tilaisuuteen jumissa

      Viime viikolla kansanedustajille toimitettu kutsukirje Tunnustuksettomaan tilaisuuteen ennen valtiopäivien avajaisia 25.4. klo 12.00 Musiikkitalossa on jumittunut postikeskukseen ja sähköpostin avausviiveisiin. Saamamme tiedon mukaan edustajan nimellä osoitettuja kutsuja ei ole voitu toimittaa kansanedustajille.

      Myös kansanedustajien sähköpostin käyttöönotossa on viivettä. Vanhoillekin edustajille tiettävästi annetaan uudet tunnusluvut, mikä kestää. ”Viestintäsulun” kestosta ei ole tarkempaa tietoa.

      Näin ollen kansanedustajat eivät ole voineet saada henkilökohtaista kutsua torstain tilaisuudesta, joka on varsin uutta Suomessa ja aivan uutta monille edustajille.

      Eduskuntaryhmien kansliaan kutsut ovat sentään menneet. Joissakin niitä on jo välitetty edustajille.

      • Anonyymi

        Ovat saaneet tietoa eduskuntaryhmiensä kautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ovat saaneet tietoa eduskuntaryhmiensä kautta.

        Antivapari pyrkii ankeuttamaan valheilla tätäkin niin kuin kaikkea. Tunnustukseton tilaisuus ennen valtiopäivien avajaisia 2019 onnistui taas, ja osallistuvien kansanedustajien määrä kaksikertaistui. Lisäksi eduskuntryhmien työntekijöiden osallistujamäärä moninkertaistui. Puheet saivat myönteistä huomiota somessa.


    • Anonyymi

      Kehitys sen kun kehittyy: https://aijaa.com/acsfrU
      Valtiovalta ja koulu laahaavat perässä. Eduskunnan toimintatavat koulumaailmaakin jäljessä.

    • Vaihtoehtoinen tilaisuus eduskunnan avajaisjumalanpalvelukselle oli ja meni. Kai siitä tulee taas VA-lehteen juttua?

    • Anonyymi

      Tasavallan presidentin valtiopäivien avajaispuheesta voi pohtia, mitä tarkoittavat Ateena ja Rooma eurooppalaisen hengen rakentumisessa? Olisiko ihan jotain muuta kuin kreikkalaiskatolinen kirkko ja roomalaiskatolinen kirkko? Renessanssi... Löytöretket... Tiede... Maallinen taide.. Kulttuuri..

    • Anonyymi

      Kouluun tulossa kevätkirrkkojumalanpalvelus? Vaiktoehtoisen ohjelman järjestelyt kunnolla. Uutta?

      • Luulenpa, että Kantelupukin kävijämäärä kasvaa taas. :(


      • Anonyymi

        Koulujumalanpalvelusten suhteen pitäisi jo alkaa kunnioittamaan uskonnonvapautta. Yhden oikeudesta harjoittaa uskontoa ei voi johtaa toiselle velvollisuutta tuhlata samaa aikaa korvaavaan ohjelmaan. Korvaava ohjelma on hyvä olla olemassa, mutta sen on oltava myös vapaaehtoinen. Uskonnonvapaus toteutuu vain jos oppilaalla on mahdollisuus jättää molemmat ohjelmat väliin. Myöskään oppivelvollisuuteen ei kuulu jumalanpalvelukset eikä täten myöskään korvaava ohjelma eikä opintosuunnitelmastakaan (ops) kumpaakaakaan löydy. Koska vapaa-ajattelijat alkaa ajamaan uskonnonvapauden toteutumista tämän asian suhteen?

        Sama päteen myös uskonnollisiin aamunavauksiin. Jotta uskonnonvapaus toteutuu on oppilaalla oltava oikeus tulla kouluun 10 minuuttia myöhemmin eikä pakkoa tuhlata sama aika korvaavaan ohjelmaan.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Onpa laaja-alainen aihe. Varmaankin esimerkkitapausten kautta?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tämä nyt kunnolla puntariin. Jos tilanne on lain mukainen, sitten lakia pitää muuttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä nyt kunnolla puntariin. Jos tilanne on lain mukainen, sitten lakia pitää muuttaa.

        Laki ja oikeus ovat joskus ristiriidassa. Niin kuin tässäkin.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe