Porinapata CC laitetaan tulelle

Ali-Baba

Tälle oli kuitenkin tilausta kun tänne kirjoittelevat virtuaaliväärentäjät jotka nurmeslaisten mielestä ovatkin jotain muuta kuin ovat. Mitähän mahtaa nuori Huukin olla totuuden paljastuessa.
Kenties raisiolainen Greengrass?

297

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aurora5

      Kyllä SE nyt lähti kehumaan 'nurmeslaista' monella rintamalla. Viimeistään nyt on selvää ettei se mikään merikapteeni ole. Oikeiden sellaisten luulisi olevan avaramielisempiä ja puujalkahuumorin yläpuolella. Korkeintaan voi tuollaisen tosikon kuvitella seilanneen M/S Romanticin risteilyisäntänä. Jockessakin oli jotain inhimillistä, tuossa käärmeessä pelkkää kostonhimoa.

    • edson

      Ällistyttävä virkistyminen näillä kirjoitusmarkkinoilla.

      Aarinkokin paistaa, no kaikkihan sen näkevät, jos se paistaa. Aurinko on kuitenkin sellanen epeli, että ...

      Min oon minä ...jotenkin noin sanoi Mielensäpahoittaja Heikki Kinnunen teevee sarjassa. Juu ja tokasi aina, että jos tulee vaikeuksia, niin hänelle voi soittaa.

      • Ali-Baba

        Se virkistyi heti kun edes lievästi raotettiin totuutta siitä millaisilla argumenteilla eräs kala on iät ja ajat täällä uiskennellu. Sehän esimerkiksi ei kykene lainkaan kirjoittamaan yleistä tarinaa ja yleisistä aiheista vaan sillä on oltava kohde, maalitaulu mihin se kohdistaa ainoan voimansa: Vihan ja narsismin yhdistelmänuolen


      • aurora5

        Sinä olet vienyt minulta kaikki mahdollisuudet kirjoittaa yleistä tarinaa, koska kaikki se mitä mainitsen omasta elämästäni, tulee salakavalasti bumerangina takaisin syytöskirjelmissäsi - asuinpaikkaa, perhesuhteita, ammattia myöten. Jopa tyttäreni koirat kelpaavat sinulle törkeän irvailun aiheiksi.

        Saat syyttää yksinomaan itseäsi ja käsittämätöntä katkeruuttasi. Minä en ole tehnyt sinulle mitään, mitä kuvittelet minun tehneen joskus ammoisina aikoina. Sinä ja sinun nimimerkkisi eivät ole minulle edes olleet olemassa ennen kuin muutama vuosi sitten aloitit vainoamiseni.

        Kaikista näistä Elämä-ketjun ympärillä pyörivistä tyypeistä olet vähiten kiinnostava. Vasta vihasi teki sinut minulle näkyväksi, koska se on niin räikeää ja epäoikeudenmukaista.


    • edson

      Nyt minun on keskityttävä sen äänen antamiseen huomenna

      "Valtion pitää ohjata suomalaiset syömään vähemmän lihaa verotuksen avulla"

      Jo tähän oli pakko takertua. Tässä kysymyksessä annetaan ymmärtää kautta rantain, että lihalle tulisi ylimääräveroa. Tilannehan voipi olla niinkin, että lihan alvi pysyy samana, mutta jotkut (vähemmän "kuluttavat") sitten laskevat.

      Samoin kysymys että hakataanko liikaa ... no näyttää joskus siltä, että vähemmistöjä hakataan liikaa.

      Ja jumanplivate sain päähäni mahtumaan ne vakuutusasiatkin, ja huomenna kirjoittamaan saman yhtiön kanssa uudet vakuutukset. Ja sitten ennakkoäänestämään. On se "juonia" peliä, nimittäin vanhaa kotivakuutusta ei voinut muuttaa, vaan pitää tehä uusi. Sitten taas tuohon meidän kauppakassiimme, jos olisi muuttanut 70 % boonuksesta 80 % boonukseen (mikä on ansaittu) olisi liikennevakuutus noussut . Että sellasta peliä

    • edson

      Kiinnostavuus - järjestys Elämässä ja Porinassa

      Porinassa on kaikki kiinnostavaa. Varsinkin yleinen tarina. Whoosta poiketen en kaipaa helvetillistä kirjoittajaruuhkaa, mutta whoon vilosoviaa toki.

      Elämästä sitä ei voi sanoa, ellei yleiseksi tarinaksi lasketa ... hitto viekööt sentään, ja niitä en kyllä minä ainakaan laske.

      Kehottaisin auroraa mielellään Elämään, jollei ole yleistä sanomista.

      • aurora5

        Kyllä minä tänne tulen joka kerta, kun nurmeslaista kutsutaan. Muuten voitte pitää youtubesta lainatut juttunne ihan kahdenkeskisinä.

        Kerroin tänä aamuna kaverillesi, miksen enää kerro yleisiä tarinoita kummassakaan ketjussa, toivottavasti meni perille.


    • Ali-Baba
      • edson

        Ei ollut kunnon petiä, ei vessaa, ei suihkua ...

        Täällä on niin mukavata, kun voi lainata you tubeakin, siis oman sisällön tueksi. Jos olisi ihan vaan ... niin eihän tubekaan nyt sellaista tukisi.

        Tulen selaamaan tuota gcaptain.comia ihan piruuttani, niin erilaisia juttuja kuin mihin olen tutustunut. Maakrapu olen, mutta jäälautoilla joskus seilannut


    • Ali-Baba

      Siinä poistetuss tuubilinkissä oli kuvaus nykyisen Napierin Sataman toiminnasta mukaanlukien konttilastaukset, karjanlastaus ja tukkien suurlaivaukset. Siellä olin siis aikoinaan ms. Sydlandilla vuosina 65-66 jolloin veimme sinne fosfaattia monen muun NZ sataman tavoin. Kaikki vaan tapahtui silloin laivan puomeilla lastaten ja purkaen ja ihka hitaasti nykyiseen verrattuna.
      Matkailijoita jos erilainen maisema kiinnostaa niin tämän linkin robo säilyttänee ja siitä näkee vähän millainen paikka itse Napier on: http://www.napier.nz.com/
      Toivottavasti robo ei liikaa innostu poistelemaan tai ottamaan meitä tilauksesta erityishuomioon, koska sittenhän joudumme nopeammin vaihtamaan uuteen ketjuun

    • edson

      Kävin lainaamassa : "Äänestän tasapainon motiivilla eli käsitykseni on se, että oikeistohallitys ryövää epätasapuolisesti, vasemmistohallitus taas holhoaisi ja vihreät sinisilmäisyydessään antaisivat luontomme ja ilmastomme pilaantua"

      Täältä on helppo löytää ja kommentoida.

      Ensi tunnelma nyt on se, että kapteeni antaa äänensä keskustaan, ettei vaan Keskustalle. :)

      Meidän pieneläkeläisten kannattaa ottaa yhteensä 200 ekua kuukaudessa. Voin ottaa sen yksinkin, jos on tullakseen.

      • edson

        Äänestämisen taktiikkaa

        Soitin eräälle Keski-Suomen jo eduskunnassa istuvalle ja ei kannata hänelle antaa vaan toiselle, sillä tämä toinen on lähellä pääsyä, oli viimeksikin ja oli itse aika varma pääsystään taas.

        Pääasia, että tietää suunnan ja puolueen linjat


      • Ali-Baba

        Minäkin ajattelen politiikkaa lähinnä suuntana, sillä hyvin vaikeaan tilanteeseen joutuu jos alkaa jonkun yksittäisen asian koko puurosta antaa hallita itseään. Yksittäiset asiat kun ovat viime kädessä vahvasti sidoksissa kokonaisuuteen.

        Se todella näyttää siltä että jos ajattelee niinkuin tuolla ylempänä kerroin niin tulos olisi keskiväli eli kes kusta. Tulos ei kuitenkaan ole kes kusta vaan mediaani politiikasta eli ideologioiden tekninen keskiväli millä ei poliittisen kes kustan kanssa ole mitään tekemistä


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        Minäkin ajattelen politiikkaa lähinnä suuntana, sillä hyvin vaikeaan tilanteeseen joutuu jos alkaa jonkun yksittäisen asian koko puurosta antaa hallita itseään. Yksittäiset asiat kun ovat viime kädessä vahvasti sidoksissa kokonaisuuteen.

        Se todella näyttää siltä että jos ajattelee niinkuin tuolla ylempänä kerroin niin tulos olisi keskiväli eli kes kusta. Tulos ei kuitenkaan ole kes kusta vaan mediaani politiikasta eli ideologioiden tekninen keskiväli millä ei poliittisen kes kustan kanssa ole mitään tekemistä

        Ymmärsin tuon sinun kes kustan, kunhan vaan etenkö sanoisi ... teillä noista hakkuistakin linjat ainakin leikkaavat tai siis ovat suunnilleen samalla paperilla tai ainakin samassa tilassa. Just tulin saunasta ja ei oikeen leikkaa

        Minä taas en nyt tällä hetkellä voi ajatella kuin eläkkeen nousua ja sit taas pääsee ... jumanpliut, koko kolme kuukautta voi tuhlata vaikka Baltiassa ja siit etiäpäin aika kauas. Ja jää viel säästöön.


      • Ali-Baba

        Mitä ihmettä! Minäkö olisin hakkuiden suhteen samalla paperilla kes kustan kanssa.
        En todellakaan kun minä siitä asiaryppäästä ajatteleen niin, että metsiä meillä noin vähimmillään 25% ylikäytetään ja että metsää sekä hoidetaan, että korjataan väärin kun rikotaan metsäpohjia ja sillä vapautetaan maaperän suuri hiilidioksidin sidonta ilmaan sitten yhteiseksi ongelmaksi.
        Kes Kusta haluaa myös polttaa metsät teolliskaupallisissa uuneissa mitä minä taas pidän aivan järjettömänä. Silti en olisi kotitarvepuun polttokäyttöä millään lailla rajaamassa, kun se ei ole mittakaava ongelma.
        Minä pahaa pelkään, että olen ihan omalla linjallani metsien käytön, hoidon ja omistamisenkin suhteen. Kes Kusta on itseasiassa yksi kokonaisnäkemyksieni vastaisimmista puolueista.
        Joissakin asioissa olen ihan punainen, joissakin ihan musta, toisissa taas sinimen, mutta en missään oloissa Kes Kustalainen enkä edes vihreä kun haluan luontoa, vesiä ja ilmastoa suojella ihan pragmaattisin ja vaikuttavin toimin enkä millään ideologisella pilvissä riippuvalla vouhkaamisella mitä tyypillisesti animalia ja kettutytöt harrastavat Green pissin ohella

        Mutta vaaleista olen iloinen ihan siksikin että saamme vapaasti äänestää ketä haluamme ja siksi heti vaalipaikkojen auettua aamulla Kaaren Prisman toisessa kerroksessa kompuroin sinne antamaan kirjavanvärisen ääneni jollekin jonka uskon tasapainottavan toisten subjektiivisiä pyrkimyksiä

        Jos Hugo Blanco, Harry Belafonte (molemmat ihan sattumalta Venezuelasta) tai joku vastaava taiteilija olisi ehdokkaana niin äänestäisin häntä
        Huukin varmaan hiki päässä pohtii kelle äänensä antaisi. Yhtään en neuvo, kun se on jokaisen itse ratkottava


    • Ali-Baba

      Hiton Edson kun yllytti puhumaan politiikkaa. Heti tuli pitkä kirjelmä. No Edsonhan tietää mitä minä ihmisenä muualla kirjoitan ja sen että en todellakaan ole sitoutunut yhteenkään ideologiaan vaan voin olla asiasta kuin asiasta ihan itse vedetyillä johtopäätöksillä liikkeellä. Sielläkään ei tietysti joka kirjoituksesta voi vetää kokonais päätelmää että mikä tämä ihminen oikein on kun sillä tästä asiasta on tällainen mielipide tai tieto ja ihan toisesta asiasta taas ihan toisen ideologian piiriin menevä ajatus.
      Se joka pääsee tunnistaen minun kirjoituksiani seuraamaan havaitsee kuitenkin pidemmän seurannan pohjalta että harvoin olen nimennyt vasemmistopuoluetta eli ex kommareja pahoiksi tai syyllisiksi. Illusionistejä ovat mutta rehellisiä sellaisia vihreisiin verrattuna. Arvostan ja kunnioitan heidän rehellisyyttään. Luultavasti jos sellainen puolue kuin vanhakantainen liberaalipuolue olisi, niin se olisi m inun linjoillani suurelta osin.
      Nyt vaan ei ole joten on tasapainoiltava taiten miten oman osuutenssa Suomi osakeyhtiön vallasta käyttää.

    • ali-baba

      Nyt kun edsolvent ja huu menette keskoon seuraavan kerran niin se ostamanne jauheliha on tällein tuotettu ja voi olla jopa Tanskasta mikä on erilaisten lihojen ja meijerituotteiden suuri tuottaja vientimaana. Siis tukemattoman viennin maana ympäri maailman
      Tanskan ero meihin yrittäjinä on merkittävä. He eivät yrittämistä pelkaa ja heidän ammatillinen eli tuotekehitystoimintaa ja tuotannon toteuttamis sekä myyntitoimintaa koskeva koulutus on monta numeroa meitä korkeammalla. Osa on puhtaasti hengestä kiinni siten että tanskalainen, kuten monen muun menestyvän maalainen sitoutuu työhönsä ja kokee sen osaksi elämäänsäö ja ajanviettoansa. Siksi joka tunnille ja edulle ei olla astetttamassa kirjanpitovaatimuksia vaan työtä tehdään yhtiön tai yhteisön yhteisen edun parhaaksi niin että pelkästään sitä tehdessä on kivaa
      Meidänkin olisi saatava asennettamme muuttumaan siihen suuntaa että työllä on muutakin suisöltöä kuin palkan saaminen. Sitten on ihan erikseen ne joiden elämä on yksinkertaisin mahdollisin eli rahan määrän lisäääminen. Samalla henkisesti köyhin
      Minä teoriassa olisin aivan valmis menemään auttamaan Edsolventia rakentamaan ja suunnittelemaan putkikasvatuskasvitarhan katteineen ja lämmityksineen vaihtelevien eksoottosten tuotteiden ja mausteiden paikallistuottamiseks.

      Jos ydynvoimaloidemme gigawatit hukkaannheitettävfä jäähdytyslämpöä voitaisiin jakaa voimalan takamaasto katettujen puutarjojen lämmitykseen, niin ihan sillä alueella kykenisimme jopa tuottamaan eräitä hedelmiä ja kasveja aina vientgii. Tämä ei ole ongelma edes Hanhikiven alueen pohjoisemmalla vyöhykkeellä.
      Puoluteet eivåt ole paljoakaan konkretiaa hienoista ja taatusti kannattavista vivurirroista ymmärtäneet. Miksipä ymmärtäisivät kuin kirjankukijatkaan eivät ehdikyytiin vaan roikkivat koukussa parinsadan metrin päässä sätkiskellen
      Olisi erakennettava nuutä tehdaskoottuja rakenteellisesti täysturvallisia sulasuolareaktoreita jotka voidaan vidä raskaskuljetusvalmiin toimintakeloisina suoraan paikalle ja lyhentää rakennusaika hyvin pieneen. Lähinnä perusteet, jäähdytysinfra ja puolustus ja loppu tulee yhteebä operaation keskuksena joukkon istutettavasti. ´Kaikki suojavälit jäisivät pois

      Ongelmat ovat siis kansan ymmärryksen vuosikaudet tarkoituksenmukainen harhaan johtaminen ja nyt vähittäinen palauttaminen kun vihreätkin alkavat nähdä ideologian alta rakennusaineita

      Kaasu taas on globaalisti erittäin riittävä raaka aine ja siitä myös kuten maaöljystä voidaan puhdistaa täyssiistiä kaasupolttoainetta teollisuuden, tuotekehityksen käyttöön mutta ennenkaikkia liikenne polttosáineeksim maa-ja meriliikenteeseen ja lyhyen matkan lentoliikenteeseen

      Potäisi vain ymmärtää rakentaa ihan perusimun aiheuttamat toimetb ja yleensä valtion vastuu ja aloite on luoda ne pilottiyhtiöt, jotka organisoivat LNG valtamerilastien tuonnin keskus satmaan ja jakaa pienemmillä sisävesitankkereilla, ehkä 5000 DWT vetoisina kuljettamaan LNG kaasun provinssijärvien jekä rekkojen, että henkiöautojen jakelusatamiin.
      Jakelusatamissa tuotu LNG voitaisiin tarvittaessa höyrystää painekaasuksi cng, jota pienemmiss kuljetusvlineissö käytetään.
      JAKELUVERKKO ON SAATAVA RIITTÄVÄ KATTAVAKSI MAAN ASUTUKSEN JA TEOLLISUUDEN KANNALTA.
      Metaanien päästöt ovat suoraan noin 30%vähemmän folliisisiin verrattuna ja todellisuudessa moninkertaisi Sipilä biopolttoaineisiin verrattuna mitä ovat totaalinen ilmasto ja luontotuho kaikilla kriteereillä

      Metaanikaasujen suoran energiakäytön lisäksi niitä voidaan käyttää ureasn tuottamiseen uusien hiiliovetyjen tuottamiseen ilman hiilidioksidin kamssa

    • Ali-Baba

      Jos joutuisimme taaa s konfliktiin niin ilomielin olisin kodin (ei kudin)turvajoukkina, jos olisi pyssy ja paljon pateja. Taustani luottaisin ehdittomasta Edsolventin tukeen
      Isänmaallisuus ja kohtuullinenm,oikeusm on aina puolustamisen arvoinen. Ruotsalaiset ja naisetsaattavt suhtauta sellaisen tilanteen selviämiksi sekoittumiksen
      Miesten on siis yheiskunna arvojen säilyminen varmistettava ja luettapa tappioksi ne naiset jotka ivat eksoottisen vierassotilasasn´vietävässä. Poikkeustapauksissa jopa siedettävällälopputuloksella

      • edson

        Iliman muuta minäkin kodinturvajoukkoihin ja eikun jo etukäteen voisi 3D tulostaa pari tykkiä

        Olikos ne saksalaiset jatkosodan sotilaat eksoottisia, kun suomalainen nainen oli niitten perään? Mä voin kuvitella sellaisten naisten kyllä olleen vähän niinku silmäpeleissä ainaski, jotka tykkäävät saappaiden kopistamisista ja natsoista tai joilla on läheinen suhe armeijaan vaikka upseeriainesta kodossaan tai jotain muuta sellasta. . Mut ei mua liiemmälti niin kauhiasti harmita, jos suomalainen nainen juoksee minkä eksootisen perässä tahansa.


    • Alio-Baba
      • edson

        Liikkuvaa kotia jeee

        Äsken oli vakuutustäti ihmeissään, kun sanoin irrottavani liikennevakuutuksen sitten siellä Portugalin hyvässä ja edullisessa paikassa kuukauden ajaksi, sitten taas vakuutus voimaan, kun ajan seuraavaan kuukauden asumispaikkaan.

        Sanoi täti, että älä tee sitä johon minä, että enhän silloin ole liikenteessä kun asun johon hän että hän ei tiedä tuollaista tapahtuneen johon minä että kohta tiedät johon hän että hän ei tiedä, miten vakuutus korvaa sitten, koska olen matkoilla johon minä että en ole matkoilla vaan asun siellä johon hän että lopetetaanko johon minä että senkun vaan lopetaan.


      • Vaatii_huumorintajua

        Ihme kitsastelija. Olisitko sitten sen kuukauden sillä paikallasi ajamatta autollasi metriäkään läheisiin kauppoihin ja kauempanakin oleviin kauppoihin ja nähtävyyksiin. Entä palo-, murto- ja ym korvaako kotivakuutus ne, koska kotisi ei ole siellä kuin tilapäisesti. Ajat kai sitten fillarilla siellä ympäriinsä? Entä tapaturman tai sairauden iskiessä? Kai nekin vakuutukset sinulla on?


      • edson
        Vaatii_huumorintajua kirjoitti:

        Ihme kitsastelija. Olisitko sitten sen kuukauden sillä paikallasi ajamatta autollasi metriäkään läheisiin kauppoihin ja kauempanakin oleviin kauppoihin ja nähtävyyksiin. Entä palo-, murto- ja ym korvaako kotivakuutus ne, koska kotisi ei ole siellä kuin tilapäisesti. Ajat kai sitten fillarilla siellä ympäriinsä? Entä tapaturman tai sairauden iskiessä? Kai nekin vakuutukset sinulla on?

        "Olisitko sitten sen kuukauden sillä paikallasi ajamatta autollasi metriäkään"... "ja nähtävyyksiin"

        Monessa paikassa kaupat muutaman metrin kävelymatkan päässä. Julkinen liikenne porttien ulkopuolella jne.

        "Entä palo-, murto- ja ym..."

        Ne saa pidettyä voimassa ja ovat tosi edullisia

        "Entä tapaturman tai sairauden iskiessä? "

        Vuoden matkavakuutus on 90 ekua vuodessa, kun se on jatkuvana vakuutuksena.


    • edson

      Tsiisus Ali

      Alkuyön olet ladannut luettavaa. Pala kerrallaan pureksin. No sehän selvä, että linjasi kes Kustan kanssa hakkuista on ristissä, hyvä niin, samoin täällä. Itse katson metsää silviisiin, että siellä tulisi säilyttää monimuotoisuus niin pitkälle kuin mahdollista. Myös talousmetsissä. Ja kansallispuistoja enemmän. Onneksi sanomalehtipaperin kulutus on vähentynyt radikaalisti, hyvä digi !!!

      Pitkospuita vähemmän, sillä suot voidaan kiertää. Pikku juttu, mutta ...

      Hitsi, kun telkussa eilen valitettiin kaupunkien viheralueiden häviämisestä tiiviin rakentamisen johdosta. Kuulemma pitää autolla lähteä luontoon. Hesa ( Espoo, Vantaa, Sipoo) vois suunnitella maanpäälliset raide tai bussilinjat kiertelemään niitä lähistöllä olevia alueita, mihin sitten ihmiset pääsisivät helposti ja niissä voisi olla pikku majoja yöpymisiin.

      Niinku sanottu, pala kerrallaan ja tunnin päästä äänestämään

      Tuosta metsän omistamisesta.

      Pakko omistaa, että saa kaataa polttopuita. Samoin täällä "ei missään" on oikeastaan omistettava myös "koti", sillä muuten tulee liian kalliiksi. Eikä tällaista paikkaa ole edes vuokralla. Kaupunkeihin huomattavasti enemmän halpoja vuokra-asuntoja, vuokrat peittäkööt pelkästään kulut ja rakentamiseen kunnon tuet. Kikkailkoot omistuskämppien omistajat sitten vaikka pörssiosakkeilla.

    • Ali-Baba

      No niin, päivän pitkähkö lenkki on suoritettu. Ensimmäinen osahan oli käydä ennakkoäänestämässä ja sehän kävi. Paikka löytyi Prisman toisesta kerroksesta pitkän rollaattorijonen perusteella, mutta hyvin toimi.
      Äänen annoin... kröhöm... hyvin värikirjavalle ehdokkaalle jonka nenä ainakin oli punainen, eller hyr!
      Oli siellä kyllä ihan muutama alle 70 vuotiaskin äänestämässä mutta ensivaikutelma oli että kansalaisten keski ikä oli noin 75. No siinä iässä onkin äänestettävä heti kun saa kun ei tiedä onko enää pihisemässä edes vaalipäivänä. Tuolla periaatteella olen äänestänyt jo neljissä vaaleissa, tosin ne neljänneksi viimeiset äänestin Abu Dhabin lähetystössä. No ei vaineskaan, olenhan valehdellut kaiken elämästäni, niin menköön tuokin valeeksi vaikka totta onkin.
      Siitä tuli mieleen että mimmonenhan kala on valekala?
      Kiertelin samalla ihan Hyrylää myöten pensaa läryttämässä ja maisemia tsiikailemassa. Hyrylän portilla tuijotti suuresta pahvikuvasta Ruut Sjöström tai jotain sinne päin ja vakuutti panevansa tosiköyhien asiat hyvään tilaan! ;)
      Samalla matkalla uusin pari vieraskahvimukia vähän tyylikkäämpiin kun on Hampurilaiset tulossa kuun puolenvälin jälkeen kylään. Yksityiskoneella tietenkin.
      Itselleni ostin lisää juusto ja pippurikermaa välipalaksi jotta saisi edes vähän lihottua. On kirotun kevyttä olla kun on hoikka eikä ne läskit kiukuta.
      Bensan hinnan huomasin viime viikosta pompanneen yli 10 c per litra kuin kartellisopimuksesta joka asemalla. No onneksi se hinta ei enää ole kuin marginaalinen kun kläryttelyjen kokonaismäärä on pudonnut melkoisesti vielä toissakesäisestäkin. Viime kesähän meni vähän hutiksi kun pari kuukautta keväällä meni hospitaalissa ja loppu kesä yrittäen toipua
      Dieselhomella jos jonnekin Portugalliaan pöräyttää on jo vähän laskettava löpön hintaakin. Jos olisi LPG muunnossarja niin LPG käyttämällä saisi ajeltua ympäri Eurooppaa sillä noin 60 cent kilohinnalla mikä vastaa noin litraa löpöä tai vähän enemmänkin, mutta kuten tiedämme Suomi on ainoa maa maailmassa mikä on estänyt LPG käytön liikenteessä ja tehnyt siitä rikollista ja rangaistus eli päiväverotettavaa ja oliko se päivä nyt jotain yli 300 euroa verona jos LPG ajoi!
      Sain hankittua uuden parran. hiustenleikkurinkin entisen irtisanoutuneen tilalle. Parta ja tukka kun kasvavat niin saamaristi, samoin kynnet eli ainakaan piin saamisessa ei ole pulaa.
      Ilta alkaa lähentyä. Eiköhän tässä jotain "innostavaa" vierlä keksitä, niin että heräävät ulvilalaisia myöten

    • Ali-Baba
    • edson

      "Dieselhomella jos jonnekin Portugalliaan pöräyttää on jo vähän laskettava löpön hintaakin"

      Lasketaans.

      4400 km
      kulutus 550 €
      eväät matkassa

    • Ali-Baba

      Eka kertaa robo poisti BBC linkin, mikä kertoi sinne yllättäen iskeneestä lumisateesta
      No robonhan me jo tunnemme, siksi kannattaa aina muistaa tärkeimmät kirjoittamansa ja kopioida oikein tärkeiksi arvioimansa talteen poiston varalta.
      Tosin emme koskaan voi poissulkea päivystävää poistajaakaan, mikä sitten kohdistaa robon huomion ketjuun. Tällä kertaa uskomme robon toimineen eka kerran vastoin entistä tapaansa hyväksyä BBC linkit

    • Ali-Baba

      Esdsonille sanoisin että jos et ole vielä käynyt äänestämässä niin älä menekään. Sen jälkeen tulee jotenkin tyhjä olo. Ihan kuin mitään tehtävää ei enää olisi kun seuraava yritys tulee vasta eurovaaleissa tai 4 vuoden päästä. Nykyisinhän ei eduskuntia enää hajoiteta. Muistatko niitä aikoja?
      Huulta en edes kysy kun se on niin nuori ettei muistais kuitenkaan

    • Ali-Baba

      Kun siinä poistetussa säätiedotteessa mainittiin myös Ulvila ihan yleishuumorina, niin testaanpa nyt sekä Edsonin, että Whon muisteja kysymällä, että muistatteko kuka ja ainoa miespuolinen kaikenvihaaja ja kaiken tietäjä oli "Ulvilasta". Kenties on vieläkin, mutta ei enää aikoihin ole näkynyt edes hesarin kommenteissa
      Ja oletteko jo unohtaneet esimerkiksi kaikkien ystävän ja suuren ihmisen Raipun. Raipu pitäisi aina välillä muistaa jotta ihmisyydelle jäisi legacy (Piru vieköön kun on oppinut niin suuren osan käyttösanastostaan vaan englanniksi, ettei heti tule suomenkielistä sanaa vastaan)
      Taisin siinä poistetussa viestissä mainita senkin että vaikka liite oli englanniksi niin en minä sitä oikeasti osaa vaan olen huijaamalla hankkinut itselleni Royal Academyn diploomin osata englantia yhtä hyvin kuin alkuperäiset! Englantia jos puhun niin teen sen samalla tavalla hallunsinoiden kuin helluntaiseurakunnan pastori lähetystyössään-

    • Ali-Baba

      No joo, nyt tulee vähän roboa taas testailtua eli vei historiallisen uvilmin amerikan alkuperäisistä karavaani homeista. Laitoin sen kyllä talteen, mutta en uusi sillä onhan noita motorhomeja jo aikalailla laillisestikin nähty.
      Se kuitenkin kiinnostaisi tietää millä kriteerillä robo määrittää yhden u-vilmin poistettavaksi ja toista ei. Siellä alkuperäisess u vilmissä täytyy olla joku koodi minkä se tulkitsee joko yksityiseksi tai kaupalliseksi. Whoo knows!

    • Ali-huti

      Kunhan herään niin laitan tuon viimeisen robon poistaman ilman sitä italialaista siangrillaus ruokajuhlaa!

    • edson
    • edson

      Lukasin nopeasti elämän joitakin juttuja ja totesin, ettei siellä ollut kuin yhdestä aiheesta ... minkä siis siirrän tänne

      Tarhattu eläin.

      Jos olisin paikallaan eläjä, niin tarhaisin ehottomasti. Enää en koiria, mutta fasaaneja ja lampaita ja vuohia. Näistä tuntuu fasaani olevan kuitenkin huonoiten "tulosta" antava.

      Miksi en koiria?

      No aikanaan vain neljää tarhasin ja elin eräänlaista ... tuosta noin valjakolla pitkiäkin matkoja asioille. Mutta liian kallista matkaamista. Samoin hevonen on liian kallis ja luulisin, että mikään eläinkunnan eläinvoimassa (vrt. hevosvoima) ei ole kannatettavaa liikenergiaa. Ne kuluttavat enemmän kuin jakavat energiaa per kilometri.

    • edson

      Tuli käytyä siis äänestämässä

      ja todennäköisesti, ehkä, luultavasti, melko varmasti tulee yksi uusi jäsen sopivasta puolueesta eduskuntaan. Eli vihervasemmisto senkun kasvaa.

      Ei ole tyhjä olo ja EU vaaleihin satavarmaan osallistun. Ja kokkarit eivät ääntäni saa, sillä vehkeilevät orbanilaisten kanssa. Pääasia on se, etteivät nämä lahopäät lisäänny muka isänmaan ystävinä. Kansallis-populistit ovat pidemmän päälle suurempi uhka ihmiselolle kuin mikään muu uhka. Edes ydinsotauhka ei ole niin suuri tai ilmastonmuutoksen aiheuttama tuska ja kärsimys.

    • Ali-Baba

      Orjan taa kinuaa heti aamusta, että kokoukseen "amiraalin" luokse.
      No pitänee mennä. Toivottavasti saas jotain hommia hoidettua samalla kuin vaikkapa vaihdettua nastattomat talvirenkaat kesäsellaisiin

    • Ali-Baba

      No, iltapäivävuoro alkaa. Tulin juuri klo 16 uutisille kokouksista. En sen pituuden vuoksi edes päässyt laittamaan kesägummeja alle. Pitää joku toinen päivä. Kiirettähän ei ole kun ei ole nastoja.
      Pojat edelleenki sihisevät ja hengittävät. Heihin pätee sama kuin itseenikin, että yksikään uusi päivä ei ole eilisen veroinen. Mutta lämmitä oli ja lumet alkavat kadota Puistolastakin mikä on muuten Helsingin alueeksi poikkeuksellisen luminen joka talvi

      Robo on nyt vienyt sekä minun että Edsolventin U tubet ja minulta jopa BBC¨n. No turha pohtia robon sielunelämää kun siihen voi niin monta sielua vaikuttaa. Ensimmäisenä ylläpidon sielut ja sitten ylläpitoa yllyttävien sielut. Kaikki toki meidän kuluttajien ja tiedonvapauden tappioksi, kun ne joille jokin tieto tai fakta ei kelpaa voivat aina olla lukematta sitä mikä muille kelpaa,

      Luontokin on nopeasti virkystymässä. Se näkyy niille jotka luontokameroita seuraavat ja niiden "tirkistelystä" piittaavat.

      Tästä se iltapäivä alkaa. Minä ja Eikan vakiohoitaja joka oli myös "kokouksessa" olimme ainoat heti äänestäneet. Sain sellaisen vaikutelman että suosituin puolue toistaiseksi äänestäneiden joukossa oli Lapin ahmat vapaaksi puolue! Va seier herr Edsolvent?

    • ali-baba

      Katsotaanpa antaako robo julkaista taas ihan todenmukaisen kuvauksen miten meijeritilan lanta lasketaan "Laguuniin" eli se mitä jokainen karjameijeritila jossain määrässä tai muodossa tekke. Tämän voisi julkaista nimenomaan siksi, että YLE pitää tänään illalla suuren ilmastokeskustelun minkä tosiasiallisen suuri osa meijerikarjatalous on vaikka se haluttaisiin kieltää ja silmät siltä ummistaa
      https://www.youtube.com/watch?v=F6U-QkParN0

    • Ali-Baba

      Tässä tuo sama teksti ilman u tube linkkiä:
      Katsotaanpa antaako robo julkaista taas ihan todenmukaisen kuvauksen miten meijeritilan lanta lasketaan "Laguuniin" eli se mitä jokainen karjameijeritila jossain määrässä tai muodossa tekke. Tämän voisi julkaista nimenomaan siksi, että YLE pitää tänään illalla suuren ilmastokeskustelun minkä tosiasiallisen suuri osa meijerikarjatalous on vaikka se haluttaisiin kieltää ja silmät siltä ummistaa

    • Ali-Baba

      No eipä antanut robo näyttää miten argentiinalaisella Brazeiro grillillä grillattaa tatista perunoihin mitä vaan. Sääli kun olisi sopinut kuin tikka lahoon juuri sesongin alussa ja näyttänyt mallia muunkin kuin naudankappaleen käristämisestä.
      utta kun ei niin ei.

    • Ali-Baba

      Vielä on aikaa koiravahdin, 00-04, loppuun. Otin tuossa juuri ruokafilmien asemesta suun kautta 400 kilokalorin edesta juustokerma pohjaista nesteravintoa ruiskulla. Hyvin lotkahti alas
      Edsonkin jo alkaa kääntämään kylkeään maanviljelijän nousuaikaa varten

    • edson

      Eilisen ilmastovaalikeskustelun katselun lopetin hetkoht. Ei jaksa ei. Aina, kun kuulen sanan "nollapäästöinen", alkaa naurattaa.

      Siihen asti pääsin, kun kertoivat suopeltojen raivauksesta ja lannoituksesta karjanlannalla.

      • Ali-Baba

        Kun päivä on jossain vaiheessa käynnistettävä niin todettakoon käynnistykseksi, eyyä todellakin nollapäästöpuheet ovat ihan 100% nollaa. Niin pitkälle en enneksi edes päässyt, että olisin kuullut suopeltojen raivaamisesta ja lehmänpaskalla lannoittamiseksi. Ihan heti kuulostaa todella mielipuoliselta ajattelulta
        Itse olin kaiketi silloin katselemassa maailman ruokailutapoja ja menetelmiä ja kuuntelemassa hienoa klassista musiikkia ilman sanoja. Todennäköisesti joko mehicolaisia tai brasilialaisia klassisia säveltäjiä
        Eiköhän tästäkin ihan ohitettava päivä muodostu. Onhan luontopuoli virkistymässä ja onneksi sieltä otettiin pois sitä kalojen elämää kaislikossa esittänut kamera


    • edson

      Minulta poistettiin tuben loistava kappale, ultra braata. Kokeilen uudestaan.

      https://www.youtube.com/watch?v=lG19up8xP18 Sinnemäki lahjakkuutensa ja poliittisen järkevyytensä takia saattaa joillekin tuottaa tuskaa ymmärtää, mutta näinhän se menee aina. Ymmärrän hyvin, jos esim. persujen Putkosen sanoma on ymmärrettävämpää.

      • aurora5

        Ei minustakaan tuo Ultra Bran kappale mitään hirveää kailotusta ole. Ihan parasta viimeaikaista iskelmää.


    • aurora5

      Jo toinen minulta poistettu tänään.

    • Ali-Baba

      Kohta alkaa viikonloppu ja joudumme jännityksellä odottamaan palaako Dr. Whoo taas aktiiviksi.
      Se olisi kuin henkäys elokuvasta "Muumion paluu" ;)

    • Calvados1

      Heh heh! Muumio, Muumion paluu ja The Mummy, uusintaversio muumioista olivat ihan jänniä fantasiatarinoita Egyptin pyramidien ja sarkofagien maailmoista, mihin arkeologi perheensä kanssa joutui. Niissä palataan aikaan hautojen tuolle puolen.

      • edson

        khiehhehhejh hiih hehhheh ... ei hitoo vieköön, multa menee pissat housuun, ku niin naurattaa ...hihhiihhih


    • edson

      Minulta harvoin poistetaan mitään :)

      Ehkä juuri siksi, että ... No enpä viitsi besserwisserinä, sillä kunnioittamani Markus Leikola hoitakoot sen puolen. Hänellä varmaan ehkä paremmat ... no ehkä mahdollisuudet jo senkin puolesta, että suvussa on tietoa. En kuitenkaan tiedä, kuinka sukurakas hän on ja lisäksi on painotettava sanaa ehkä. Toisenlaista tietoa kuitenkin hänellä kuin eräällä, jotka "mukatietää" lounaspöydissään.

      • edson

        Niinku eräs sano muutama päivä sitte, ettei sulla oo oikein mitään ... eli sinne elämään vaan horiop. Ehkä siellä poistetaan just siks ettei niissä oo oikein mitään. Robokin kyllästyy tyhjään.

        Oot ihmetelly vuosien saatossa ... no onhan sekin sentään jotain omaperäistä, lähentelee jo aavistuksen aattelua. Mut jos ihmettelet liikaa, niin siinä sitten omat vaaransa.


    • Ali-Baba

      No jopas on siivous käynyt tehokkaasti täälläkin ollessani iltapäivälatauksessa.
      Sivusilmällä satuin hetken aikaa katselemaan kouluratsastusta ja tulin siihen tulokseen että eipä heti pahempaa eläinrääkkäystä tule mieleen. Siinä on hevoisparkoja pakotettu ties miten tekemään aivan luontonsa vastaisia liikkeitä sarjoittaina. Taitavat sirkusleijonatkin selvitä vähemmällä rääkkäyksellä,
      Sitten hevoistytöt sen kummemmin ajattelematta luulevat tekevänsä hienoa hommaa vaikka todellisuudessa edistävät raakaa eläinrääkkäystä. Parsinaudallakin on parempi elämä kuin kouluhevoisella. Va seier Herr Edsolvent, tai onko mielipidettä tällaisessa asiassa.

    • Cee-Calvados

      Nuo poistetut olivat minun kirjoituksian Edsonille, joka alkoi pilkata minua nauraessani kahdella heh heh sanalla sinulle tuosta muumio-jutusta. Vain Edsonin vastaukset minulle ovat näkyvissä, näinköhän hän pyysi ne poistoon. Epäilin niissä, että tek oäl ykin on vihervassari, siksi hän saa mellastella täällä ja minun tavalliset tylsät kirjoitukseni poistetaan, johan niihin ro bo kin on kyllästynyt hänen mielestään.

      • Ali-Baba

        Siitä uskallan antaa Edsoninkin puolesta takuun, että niin alas ei täällä kukaan vajoa, että pyytäisi kenenkään kirjoituksia poistettavaksi. Sellaiseen voi syyllistyä vain kaikkein halveksittavin ihmisen versio. Robolle tuskin on ohjelmoitu värikarttaa. Luepa seuraavaksi kohta kirjoittamani hyvin akateeminen kommentti niin siitä nähdään onko robolla poliittinen seuranta, Kommenttini tietenkin kirjoitan puhtaaksi ajankohtaiseksi poliittiseksi huvitteluksi mitä robo ei tietenkään kykene tulkitsemaan vaan se tulkitsee nustan ja valkoisen. Välillä käyn pyykkikoneella sillä tänään oli minulla teho tuvanhuoltohetki.
        Jos poistot seuraavat sinua tännekin niin entistä vahvemmin epäilen, että koneellasi on mato mikä vaatii sen malwarebytes poiston.


      • Cee-Calvados

        Minulta on tästä poistettu 2 viestiä Edsonille. En mihinkään matoon koneellani usko. Eihän minulta poistettu tuota viestiäni sinullekaan.


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        Siitä uskallan antaa Edsoninkin puolesta takuun, että niin alas ei täällä kukaan vajoa, että pyytäisi kenenkään kirjoituksia poistettavaksi. Sellaiseen voi syyllistyä vain kaikkein halveksittavin ihmisen versio. Robolle tuskin on ohjelmoitu värikarttaa. Luepa seuraavaksi kohta kirjoittamani hyvin akateeminen kommentti niin siitä nähdään onko robolla poliittinen seuranta, Kommenttini tietenkin kirjoitan puhtaaksi ajankohtaiseksi poliittiseksi huvitteluksi mitä robo ei tietenkään kykene tulkitsemaan vaan se tulkitsee nustan ja valkoisen. Välillä käyn pyykkikoneella sillä tänään oli minulla teho tuvanhuoltohetki.
        Jos poistot seuraavat sinua tännekin niin entistä vahvemmin epäilen, että koneellasi on mato mikä vaatii sen malwarebytes poiston.

        Vai cee epäilee minun digivoimia. Vain näppäimin 1-0 ja taas lähti viestit ja elämästä kans.

        Ja ceen tauti on jo edennyt suomi24:n poliittisiin taustavoimiin.

        Ei muuta kuin matoa koukkuun


    • Ali-Baba

      Tässä robon reaktioita tarkkaillessamme odotamme tietenkin raision muumion paluuta meitä pelottelemaan

    • Dr.Whoo

      Niinkus amummukin lienee huomannut, näissä keskusteluissa on voimaannuttavaa monimuotoisuutta, kontekstista riippumatta. Tai juurikin siitä riippuen..

      Ja sitten asiaan. Että siis mitä, miekö muumio? No, tavallaan, poikakin on useasti huomauttanut meikän alkavan yhä enemmän muistuttaa elävää fossiilia. Sehän on vähän kuin muumion esiaste?

      Mitä tulee tuohon njekerin tms äänestämiseen, miulla ei ainakaan tuo olisi minkäänlainen este.
      Taikka että joku seksuaalinen suuntautuminen voisi vaikuttaa mitenkään mihinkään. En itseasiassa koskaan ole ihan ymmärtänyt mistä esim. "homofobia" kumpuaa? Kenties omasta asiaan liittyvästä epävarmuudesta, ja tämän epävarmuuden alitajuisesta torjunnasta suhtautumalla vihamielisesti homoihin?

      • Ali-Baba

        Kaikilla meidän sukupolvemme miehillä, joiden ovsa sinäkin jo olet tullut rapsuttamaan on yhteistö
        homojen ja lesbojen vierastasminen. Mukaan voidaan lukeas vielä muut seksuaaliset suunnat joita ei otettu kaapeita pois silloin kuin meillä oli niille hormooneille käyttöä. Olisi muuten vieläkin jos todella iki-ihan unelma tallustelis ns. käsille. Muutenhan ne ovat vain harvoin vierailevia unia, mutta opetuksia siitä kuusimetsästä. Juuri kun oletkuusen kataanut, takaa paljastuu vielä viehkompi.. Sen tietysti uskaltaa veikat ettei kukaan joulukuuseksimkatsaisisi ylilihasbaa tukkia missä on ruosteisetneulaset


      • Ali-Baba

        Mutta niinkuin huomasitte kun käytin oikeea ejkeri sabnaa robotesti lähetyksessän eräiden muiden epäilyttävien eli vihervasemmistoisesti asennoitunjeen robon todennäköiseen haaviin jääviä sanoja kuten macho, supremacist, valkoinen mies, fasismi, rasismi, niin ainakin noiden sanojen eri kohdissa samassa kirjoituksessa olleena koko kirjoitus lähti.
        Robo on täällä tuossakin asiassa vielä kehitysmaa robo sillä jenkkilän vastaavissa julkisissa kommentoinneissa erittäin harvoin poistetaan itse viestiä, mutta roboon on ohjelmoitu muuttamaan ei toivottu san ainoastaan pirua kuvaaviksi merkeiksi. Puurtutaan saiis tökeröön sanaa ei itse viestin sanomaan vaan sanoma on kuitenkin vappaa

        Nyt muuten on juuri sellainen hetki koneen ohjelman kanssa, että se yrittää pukata sisäänrakennettua amerikkalaista kirjusohjelmaa ja kirjoituksen jälkeen vääntelee sanoja pakottaen ne lähes sana sanalta käymään korjauksella läpi.
        Pitää välillä uudelleenkäynnistää koko kone
        Muumio eli fossiili on nyt herännyt. Hyvin mielenkiintoista mitä saamme kuulla muinaisturusta ja raisiosta


      • rimpuloi
        Ali-Baba kirjoitti:

        Kaikilla meidän sukupolvemme miehillä, joiden ovsa sinäkin jo olet tullut rapsuttamaan on yhteistö
        homojen ja lesbojen vierastasminen. Mukaan voidaan lukeas vielä muut seksuaaliset suunnat joita ei otettu kaapeita pois silloin kuin meillä oli niille hormooneille käyttöä. Olisi muuten vieläkin jos todella iki-ihan unelma tallustelis ns. käsille. Muutenhan ne ovat vain harvoin vierailevia unia, mutta opetuksia siitä kuusimetsästä. Juuri kun oletkuusen kataanut, takaa paljastuu vielä viehkompi.. Sen tietysti uskaltaa veikat ettei kukaan joulukuuseksimkatsaisisi ylilihasbaa tukkia missä on ruosteisetneulaset

        Kai nyt joulukuusen ostaja ostaa mieluummin pyöreän pehmeän kuusen kuin laihan rimpulan. Ja kummassa neulaset huonompia ovat, kysynpä vain. Sama on muijien kanssa. Piikkisiä löytyy sieltä ja täältä.


    • Ali-Baba

      Kun täysin ennakoidusti robo poistoi laajapoliitiseennkommentoiniinnkuuluvia totuuden sisöltäviä sanoja jotka viherpunasinen toimittaminenkietää lähehkiellon fundanentin niin joudumme opistekemasan robonhyväksymmöö sananväännöstä kuten n-ekru tai m-uuvatti

      • Dr.Whoo

        "Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena."

        Hehee, koetetaanpas laittaa tuo poistetuttu viesti nyt uudelleen kahdessa osassa:

        Mahtaneeko kuitenkaan kaikki varttuneemmankaan sukupolven edustajat suhtautua seksuaalivähemmistöihin "vierastavasti" kuten Ali epäilee..no, onhan tuo vierastaminen vähän lievempi sana kuin esim. syrjintä. Olisi ollut mukava kuulla muidenkin varttuneempien mielipiteitä (myös nj ekerien osalta) mutta kenties ketju on väärä ja aihekin on liian emotionaalinen monille.


      • miura
        Dr.Whoo kirjoitti:

        "Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena."

        Hehee, koetetaanpas laittaa tuo poistetuttu viesti nyt uudelleen kahdessa osassa:

        Mahtaneeko kuitenkaan kaikki varttuneemmankaan sukupolven edustajat suhtautua seksuaalivähemmistöihin "vierastavasti" kuten Ali epäilee..no, onhan tuo vierastaminen vähän lievempi sana kuin esim. syrjintä. Olisi ollut mukava kuulla muidenkin varttuneempien mielipiteitä (myös nj ekerien osalta) mutta kenties ketju on väärä ja aihekin on liian emotionaalinen monille.

        Voi sentään, onpa emotionaalinen aihe. Varsinkin meille jotka tykkäävät mustasta makkarasta.


    • edson

      Ehdottomasti syrjin selvästi keskiviivaa oikealla olevia ja varsinkin persuja ja sinisiä. Ja aina jos vähänkään mahdollista, teen salaa aitoja kolttosiakin, sillä näiden kukkien en anna kukkia. Se kasveista ja sama sitten ilmaistuna ... että pakkosterilisaatioon, horiop.

      Ennen käytettiin sanaa nee**ri ilman syrjintätarkoitusta, näin ainakin uskon, mutta nyt tajutaan sen sanan merkitys.

      Romani onkin sitten toinen juttu (vai onko?) ja se on aika monelle piintynyt ihan takaraivoon pelkäksi ivaksi. Samoin nuo nunnuka nunnuka "hjuumorit"

      Itselle on ollut jo kauan selvää muidenkin kuin heteroiden olemassaolon oikeus.

      • Dr.Whoo

        Romaneista (ei romaaneista) puhuttuaessa on pakko tunnustaa että jopa mie, lipilaareista lipilaarein, tunnen tiettyä "vierastavaa" asennetta.

        Tää varmaan johtuu jonkinlaisesta "kodin perinnöstä", silloin ainakin meikän vanhemmat suhtautuivat heihin todella negatiivisesti.


      • Ali-Baba

        Minä kyllä ihan varauksetta ja mielelläni sallisin poliittisessa ja etnisessä keskustelussa kaikki meidän elinaikanamme kouluissa ja kirjoissakin käytetyt etniset kuvaukset kun niiden silloinen tarkoitushan ei ollut mikää syrjimine tai muu luokitteleminen kuin maanieteelline tai tunnistuskuvaus.
        Homoja. lesboja, transeja ja sukupuolettomia ei taas juurikaan ollut kouluaikoina tai meidän ikäisten lapsuudessa. Oli tietenkin mutta julkisesti merkittävästi vähemmän kuin nykyisin. Nykyisinkään erilaisten määrä ei suuren suuri ole, mutta ne osat ovat vaan alkaneet näyttäytyä suurempana määränä kuin ovat eli määrä on korvattu äänellä.
        Minun puolestani saavat ihan rauhassa olla mitä ovat omissa piireissään ja markkinoida itseään ihan niin kuin lystää, mutta omiin piireihinsa kohdistettuna
        Feministit taas koen täysin tarpeettomiksi yhteisöjä ja yhteiskuntaa reopiviksi narsistisiksi häiriköiksi joilla ei ole haluakaan toimia yhteiskuntana kokonaisuudessaan

        Edsonin viittaama pakkosterilisaatio on asioita joilla on sekä puolensa että huolensa. Pakkosterilisaation perustavanlaatuisesta inhimillisiin vapauksiin puuttuvasta luonteesta johtuen sitä ei pitäisi harjoittaa kuin mahdollisesti suoraan periytyvän vaikean mielisairauden jatkumisen estoon, jos on olemassa laki joka sellaisen käytön siihenkään mahdollistaa

        Perusperiaatteena pitää kuitenkin olla, että minkään laiseen sanan vapauteen ei hevin pidä, puuttua, eikä minkäänlaisia lopullisia toimenpiteitä pitäisi saada tehdä tahdonvastaisesi, jos tahto on aikuisella eli 18 vuotta täyttäneellä Ja milloin tahtoa ei ole on tarkkaan laissa määrätty js suojattu

        Nämä asiat ovat aina monipiirteisiä, mutta kaikista niistä pitää voida vapaasti keskustella

        Vaalithan nyt ovat meillä se missä kansalaisten kaikkien mielipiteiden pitäisi saada mahdollisuus näyttäytyä. Siitäkin huolimatta, että kaikki eivät tykkää kaikesta kuulemastaan tai näkemästtään.

        Pelkäänhän minäkin muumioita pirusti, mutta mielellään luen mitä sillä on sanottavaa

        No jopa tuli taas löpistyä. Sitä se teettää kun koko yön nukkuu


    • Dr.Whoo

      Ja tässä poistetun viestin loppuosa:

      Ja juu, S24 sivuston automaattimoderointi eli robo on tällä hetkellä selvästi "rikki", eli toimii satunnaisesti ja epämääräisesti. Lienee kyllä ollut rikki alusta lähtien.

      Kukaanhan ei täällä pysty "poistattamaan" kenenkään kirjoituksia, koska ilmiannot käsittelee aina ylläpito, eli ihminen. Toki ihminenkin tekee kiireessä virheitä, mutta aika lapsellinen oletus että ylläpidossa joku toistuvasti poistelisi ilman todellista syytä jonkun tietyn nimimerkin kirjoituksia.

      Ja jos hieman seuraa muita ketjuja täällä S24 sivustoilla, huomaa että tuo sattumanvarainen automaattimoderointi on samanlainen ongelma kaikkialla. Miksi sitten S24 ei kykene tai halua asiaa korjata, onkin toinen kysymys.

    • Dr.Whoo

      "Perusperiaatteena pitää kuitenkin olla, että minkään laiseen sanan vapauteen ei hevin pidä, puuttua, eikä "

      Sananvapaus on mielenkiintoinen sana. Hitusen eri juttu kuin mielipiteenvapaus, vai onko?
      Ainakin siinä mielessä, että edellistä voi rajata, jälkimmäistä ei.

      Ja juu, muumioihin on aina syytä suhtautua pelolla.

      Ps. parasta vastata näin, seko robo kun poistaa jotain, niin poistuu kaikki vastauksetkin siihen.

      • amummu

        Heh, heh (varmaan tulee taas vastahirnunta;). Luin ensin, että "mummoihin on aina syytä suhtautua pelolla". Totta töriset!


    • amummu

      "...määrä on korvattu äänellä." Se oli minullakin meininkinä kommentoidessani taannoin vähemmistöjen roolia. Hyvähän on niille vähemmistöille, jotka itse kykenevät faniensa hännystäminä melskaamaan ja tuomaan asiaansa esille, mutta kuka melskaa ja fanittaa niitä, jotka siihen eivät kykene.

      Myös tuo pakkosterilointi on niin hirveä asia (historiassamme, eikä omasta ajastamme kovin kaukanakaan, siitäkin malleja), että sitä ei pitäisi kevyin perustein "herjanakaan" saati v i h an ilmaisuna heittää..

    • maura

      Wholle ja edsonille vähemmistöistä

      Silläkin uhalla, että toverinne lähestyy taas minua mielikuvituksellisilla solvauksillaan ("ylilihava kuusi ruostunein neulasin") kerron, että kaksi rakasta lähisukulaistani ovat (olleet) homoseksuaaleja. Älykkäitä ja huumorintajuisia miehiä, kuten vainoja kärsineet, poikkeavuudestaan tietoiset usein ovat. Täytyy myöntää, että nuorempi heistä on "brassaillut" miesrakkaudellaan lehtien palstoillakin nuoruuden hulluina päivinä. Vanhempi taas oli hipihiljaa, kunnes vasta hänen kuolemansa jälkeen asia paljastui. Yksi ystävistäni on ollut myös lesbo, vaikka se tuntuu naurettavalta sanoa, enhän itsekään ole mikään hirmuhetero ja arvioin ihmistä ihan muiden ominaisuuksien mukaan.

      Jos ei tätä kommenttia poisteta, syön h*****ni.

      • Dr.Whoo

        Joo, seksuaalisen suuntautumisen muodot ovat tosiaan paljon moninaisempia mitä yleensä ajatellaan. Ja selvää pitäisi olla, että ihmisarvoa ei mitata sellaisilla perusteilla, kuten monissa maissa vielä tänäkin päivänä tehdään.

        Nää on asioita, mihin liittyy niin voimakkaita tunteita ja tabuja, että monille on täysin mahdotonta millään tasolla edes keskustella tämmöisistä.

        Hattua vai hametta?


      • edson

        Ammulla on ainakin vaikeaa, kun kuulee vähemmistöjen suuren metelin joka puolella

        Sehän oli suuri katastrofi se hen pronominikin, vaikka ei edes Suomeen liittynyt.

        "Kannattaa" kuunnella ammua, jos haluaa ihmetellä : "mutta kuka melskaa ja fanittaa niitä, jotka siihen eivät kykene " Voihan metaani, minkä olet aikaan saanut, niinku


      • mauroa

        Helsinkiläisenä ja monikulttuurisena tunnen olevani vapaa ottamaan kantaa kaikenlaiseen eroavaisuuteen. Mutta miksi oikeastaan puuttuisin muiden ihmisten asioihin? Onko se edes asiallista tämmöisessä vapaa-ajan keskustelussa? Tuntuu, että täällä enemmänkin pyritään lytätä eri mieltä olevat kirjoiittajat

        Ainkin tästä ketjusta halutaan osa saada ulos.


      • mauroa
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Joo, seksuaalisen suuntautumisen muodot ovat tosiaan paljon moninaisempia mitä yleensä ajatellaan. Ja selvää pitäisi olla, että ihmisarvoa ei mitata sellaisilla perusteilla, kuten monissa maissa vielä tänäkin päivänä tehdään.

        Nää on asioita, mihin liittyy niin voimakkaita tunteita ja tabuja, että monille on täysin mahdotonta millään tasolla edes keskustella tämmöisistä.

        Hattua vai hametta?

        Huttuni. Eli puuroni.


    • Ali-Baba

      No jopa oli robolta nopea poisto salattujen elämien joulukuusi sitaatin kertominen erään mielikuvitusmaailman todellisen lähteenä ja kohteena. Eli Ismo Laitilan vihje Benjaminille että naiset ovat kuin joulukuusen kaato. Yhden kun kaadat niin vieressä paljastuu herkullisempi. Siihen sitaattiin siis viitattiin hänen korkeutensa ihan itseään koskevaksi omaksuneella kuusireferaatilla missä vain käytin omia sanojani tarkkojen alkuperäisten sijasta. Mutta sellaista se on kun kelailee ketjuja suurennuslasin kanssa epätoivoisesti etsien jotain minkä saattaisi rajulla mielikuvituksella vääntää koskevan itseään. Pateettista

      • mauroa

        Sinä se vasta tunteillasi ja hormoneillasi elät, kun vertaat, tai yhdyt joidenkin pellejen vertailuun, naisista joulukuusen kaatoina. Aika hyvin näissä ketjuissa onkin onnistuttu välttämään kaikkein sovinistisimmat macho-ilmaisut. Hyvä robo, että poistit.

        Edson ja Who tuntuvat olevan verrattain nykyaikaisia miehiä, kun taas Ali on jäänne luolakarhujen ajoilta.


    • Ali-Baba

      Vaikka Edsolvent taitaa seuraavan kerran ilmestyä vasta aamulla kehään, niin pitää valmiiksi kysyä, että joko alkavat olla diesel homet puunattuna ja pyörät pyörimisvalmiina tulevan kauden maailman tarkastusmatkoja varten?
      No tietysti pitää odottaa vaalitulokset jotta nähdään mitä kaikkea lopulta kansalaisten päässä liikkui. Nythän ollaan vaan spekuloitu ja heitelty satunnaisesti satunnaisia omia värejä vaalipataan.
      Meillähän sentään varsin raahallista britteihin verrattuna.
      Sithä täs pitäis kohtapuoleen tulla eurovaalitkin jonne äänestämme toistakymmentä julkeen kallishintaista tyyppiä, joista emme sen koommin mitään kuule ennen seuraavia eurovaaleja.
      Joskus mietin, että mitähän väriä wse suuryrittäjä Huu tunnustaa. Liekö sitä neutraalia eli mustaa mikä ei oikeastaan väri olekaan, kuten ei valkoinenkaan. Eli jos olis musta risti valkoisella pohjalla niin se olisi tieteellisesti määriteltynä täysin väritön lippu

      • Dr.Whoo

        No miulle, pohjimmiltani markkinaliberalismia ja demokratiaa kannattavalle, mutta nykyään yhä selvemmin maapallon ekologisen kestävyyden rajat tiedostavalle on aina vain vaikeampaa löytää sopivaa puoluetta. Taitaa mennä taaskin henkilövaaliksi. Hyvien ehdokkaiden puuttuessa on valittava vähiten huono. Valinta alkaa pikkuhiljaa selkiytyä.


      • Ali-Baba
        Dr.Whoo kirjoitti:

        No miulle, pohjimmiltani markkinaliberalismia ja demokratiaa kannattavalle, mutta nykyään yhä selvemmin maapallon ekologisen kestävyyden rajat tiedostavalle on aina vain vaikeampaa löytää sopivaa puoluetta. Taitaa mennä taaskin henkilövaaliksi. Hyvien ehdokkaiden puuttuessa on valittava vähiten huono. Valinta alkaa pikkuhiljaa selkiytyä.

        Kuha huvikseni kommentin: Ehkä tarkemmin ajateltuna me kaikki, ainakin miehet, olemme jonkin tason markkinaliberaalilla linjalla ihan siksi että ei ole parempaakaan tapaa varmistaa, että saa halutessaan olla vaikka minkä värinen ja etta siillä meiningillä kukaan ei tule meitä tolkuttomasti holhoamaan ja tyrannimaan. Ne aidosti jonkun markkinoimaa tyranniaa vaikkeivät kenties itse ymmärrä ajatuksiensa vapaasti toteutettuna johtava ain johonkin tyranniaan,
        Suuret tarpeet olisi suurien eli kuntien ja valtion hoidettava ja pienet kuten esimerkiksi pikaruoka ja sen kuljetuksella (esimerkki vaan( välistävedolla eläminen, Jopa suuria asioita kuten energianhuoltoa ja tarjontaa voisivat suuret yhtiötkin hoitaa ja tuottaa, mutta vain jos niiden välille on valtio pakottanut rehellisen kilpailun Saman tyyppistä varmisteetta kilkpailua voitaisii
        n harkitusti toteuttaa jopa hivassa ja ihan yksityisten lääkärien vastaanottojen ja pienklinikoiden muodossa terveydenhuollossakin, eller hyr?*


    • Ali-Baba

      Senhän me miehet kaikki automaattisesti tiedämme, että jos istuisimme nokakkain,niin löytäisimme alta aikayksikön siedettävän yhteisen suunnan asioiden hoitamiseksi.
      Kirjoitetuilla viesteillä linjanmuodostuminen vaatii paljon enemmään älyä ja nimenomaan ns. kirjoitetun ymmärtämistä, missä ainakin jotkut tai etupäässä joku nainen on toivoton tapaus
      Silti täällä on porskuteltava menemään vaikka kaikki eivät roiku kokonaisajatuksessa mukana kuin omien tunteidensa osalta, joilla sitten ei ole mitään annettavaa kokonaisuuden laadulle

      • mauroa

        Mitähän annettavaa kokonaisuudelle on kaunaisilla machoajatuksilla?

        Osaan kyllä kuvitella teidät ukot ringissä puhumassa mobilehomeista...

        "Yhteisen suunnan asioiden hoitamiseksi"???


      • edson

        "Osaan kyllä kuvitella teidät ukot ringissä puhumassa mobilehomeista..."

        Mä en ole missään ringissä jutellut autoista. No jaa. Pari kertaa monttööriltä kysellyt ja hän sitten jotain vastannut. Ja tehnyt.

        Haluaisin laajentaa hetkeksi käsitettä mobiili eli moottoribiili. Kutsun mieluummin asunnoksi paikkaa, mistä löytyy muutamat tarpeelliselta tuntuvat asiat. Erilaisia "moottoreita" on tavallisissa asunnoissakin. Vesi, likavesi ja sähkö eivät virtaa ilman "moottoreita". Sähkön tuotto taloihin vaatii isojakin "moottoreita". Tavallinen asunto lisäksi muka ei ole kuluttava, kun ei liiku. Pelkkää harhaa


      • moara

        Voi sinua raukkaa. Neuvon että opettelet parempaa suomen kieltä ja lisäksi kerrot ideasi selvemmin. Asiasi valkenisi lukijoille paremmin, jollei siihen aina liittyisi "jonkun naisen" käsityskyvyn arvioimista. Sinun ideasi arvoa alentaa se, että liki jokaisen kirjoituksesi keskeisin fokus on sivullisessa henkilössä, jonka karkoittaminen on kuitenkin tärkein agendasi yli kaiken muun. Sen huomaa jokainen joka ei anna väärien silmälasien hämätä näkökulmaansa.


    • edson

      Lääkärien ja heidän liittonsa ajamille asioille on annettu liiaksi periksi jo vuosikymmeniä

      Ammatti on toki vaativa, mutta että eikös muita vaativia ammatteja muka ole. Nytkin puhutaan vain ulkomailta tuotavista sairaanhoitajista, kun pitäisi puhua ulkomailta tuotavista lääkäreistä. Ja kohtuupalkka heille, tosin joku peruspalkka, oliko se nyt naftisti yli kolme tonnia, on surkeahko. Näin on kyllä monella muullakin korkeakoulusta valmistuneella se peruspalkka ja yhtä monta vuotta opiskeltu kuin lääkärit.

      Terveyskeskuksiin nimenomaa niitä lääkäreitä lisää. Kotihoitoon ja vanhustenhoitoon lisää hoitajia ... no ni, tulee hieman kallista, mutta ei niitä tuloverojakaan ilmaiseksi alenneta

    • edson

      Nämä yhteiskuntamallit ja usein todettu markkinamalli, joka kuulemma on paras vaihtoehto, ovat täynnä tuskaa.

      Jo kehdosta alkaa kilpailu yksilöiden kesken. Oikeastaan tietysti ensin vanhempien kesken. Jotkut kysyvät jo "menestysgeenienkin" perään.

      Moni toteaa, että kaikesta huolimatta yhteiskunnat ovat kehittyneet. Itse haluan kysyä, että millä hinnalla ja olemmeko muka nyt jossain sellaisessa pisteessä, että voimme huokaista helpotuksesta, kunhan vain saamme jne... Taloudellinen jatkuva kilpailuko on se lopullinen ihanne tai ainakin ainoa todistettu mahdollinen tie? Se, että vanhukset harrastavat vielä yheksänkymppisinä, siis kuluttavat, ovat kulutuskysynnän yksiä tärkeitä voimia, jos ei vienti vedä?

    • Dr.Whoo

      Tuotahan sopii miettiä, että miksei täällä ole enempää muualta tulleita lääkäreitä. Kielenkin voi oppia, mikä lienee yksi edellytys että lääkäri voi täällä toimia.

      Se markkinamalli oli loistava malli siihen saakka kunnes tajuttiin että maapallo sanoo ennenpitkää poks. Vaihtoehto on elää ja kuluttaa (aika paljon) vaatimattomammin, mutta ymmärrämmekö sen todella ja olemmeko valmiita siihen?

      Se mikä minua useimpien poliitikkojen puheissa eniten hämmästyttää on, että jatkuvaa talouskasvua pidetään kritiikittömästi itsestään selvänä välttämättömyytenä, muuten kaikki romahtaa?
      Mikäs siinä, jos kasvu tulisi palvelujen lisääntymisen kautta, mutta kun se taitaa enimmäkseen tapahtua tavaran tuottamisen kautta.

      • edson

        "Vaihtoehto on elää ja kuluttaa (aika paljon) vaatimattomammin, mutta ymmärrämmekö sen todella ja olemmeko valmiita siihen?"

        Emme ymmärrä emmekä ole valmiit siihen. Odotan mielenkiinnolla, pystyykö hallitukset luomaan tilanteita, ettei rahaa todella jää kuin suunnilleen välttämättömään. No eivät kykene ja jos kykenisivät, niin sadat miljoonat nousisivat kapinaan. Juu ja sitä paitsi aika monella ei jää kyllä nytkään muuhun kuin välttämättömyyteen, vaikka ovat töissä vakkarisopimuksinkin.

        Tuosta jatkuvasta talouskasvusta. Kait niillä talouspuolen virkamiehillä on rätingit ja laskelmat, mutta kuinka tarkat ne ovat ja minkä värisillä laseilla on rätinkejä tehty? Ei riitä aineeton kasvu.

        Orpo sanoi haastattelussa niin söpösti, että kun on väsynyt henkisesti, niin on mukavaa aina, kun mahdollista mennä autolla kesämökille Kainuuseen (muistaakseni) rauhottumaan luonnon äärelle. Heh heh sanon minä. Ja näitähän riittää ja tuo on vielä ehkä pienempi paha


      • maora

        "Miksei täällä ole enempää muualta tulleita lääkäreitä?"

        Kyllä niitä on täällä syrjäseudulla, vakituisia suomalaislääkäreitä ei juuri olekaan, mutta ennen pitkää virolaiset ja venäläisetkin kaipailevat eteläisen Suomen parempia työmahdollisuuksia. Sijainniltaan huono kunta ei millään voi kilpailla isompien kaupunkien kanssa, vaikka heille lupaisi viisi hyvää ja kuusi kaunista palkan ja asunnon suhteen.

        Terkkarin asiakkaana tuntuu siltä, että ne suomalaiset jotka jäävät ovat lääkäreitä jo useammassa polvessa. Kotiseuturakkaus ja lojaalius perinteitä kohtaan voivat vaikuttaa heidän valintaansa. Toki erikoistuminen vie heidät väistämättä yliopistokaupunkeihin. Kuinka moni sieltä palaa, sitä en tiedä.


      • Dr.Whoo

        Joo, miulla ei ole juuri kokemuksia terkkarin lääkäreistä viime vuosikymmeniltä. Silloin harvoin kun olen tarvinnut, olen käynyt yksityisellä.

        En tunne asiaa kovinkaan hyvin, mutta koko suomessakin ongelma taitaa olla liian pieni lääkärien määrä? Silloin tietysti suurin osa myös "tuontilääkäreistä" halajaa isompien patojen ääreen, mikäli siis kysyntää on enemmän kuin tarjontaa.


    • Ali-Baba

      jaha! Wiikko meni. Täytyy kuitata se kuluneeksi ja alkava alkaneeksi.
      Ekkä löydämme jotain aihetta ikä auttaisi kaikia avun tarpeessa olijoita.
      Turha toivehan se t tietenkin on kun osaa meistä ei enää voi autaa vcaan olemme avaun saavuttamattimiussa. Kuka mistäkin syystä.
      Kelirikon vuoksi kaiketi ei kukaan kuten ennen vanhaan saaristossa. Toisaalta jos ei osannut itseään muonittaa muutamaksi viikoksi edes vanhgoilla kjeinoilla niinoiliko sillon apu edes tarpeellista.
      Lääkäreistä puheenollen, niitä on liian vähän perusterveydenhuollosdsa ja määrää olis mahdollistettava lisättäväksi muutamalla tuhannella jotaja voisiavat julkisen ohella avat ihan ne tavalliset ja erittäin koetut ja toimivat ann´mmatinharjoittajavastaanotoit ihan sopuhinnalla kuten sivistyneess ja vähermmänkin sivistynessa maailmassa tehdään. <Lääkäriä tarvitseltavalta säästyy henkikin jas muuta ei tarvita kuin alkeellista englannin osaamistaJos wei esimerkiksi ilomantsiss tai kaavilla haluta edes sitä peruskansainvälistä kieltä yksinkertaisin ilmauksin oppia niin silloinon alkuasujaisten kysyttävä itselttä,, apinako olen vai ihmisen päästö

      • maura

        Kyllä se on lääkärin tehtävä hallita potilaan kieltä eikä toisinpäin. Jos virolaislääkäri ei ymmärrä, mitä apua potilas on hakemassa ja joutuu kutsumaan tulkiksi suomalaislääkärin, siinä tuhrautuu kaikkien aikaa.

        Eipäs nimitellä ihmisiä. Siellä maan suurimmassa apinaviidakossa joutaisitte te rasistisimmat katsoa peiliin.


    • Ali-Baba

      Rasisminkäsitekin on kehitys-tai jämäalueilla kateissa. Ylistin kaiketi ulkolaisia lääkäreitä ja heidän hyvää ammattitaitoaan ja tervetulemista tänne hommiin.

      Mutta vertailin oppimattomia ja kapea ajatteisia paikallisia valkoisia Ilomantsissa ja Kaavissa (Kaavi Suomen ilmeisesti älyllisesti heikoin ja vähiten äänestävä kunta ihan virallisestikin) apinoihin noin virtuaalisesti. Valkoisia saa vertailla mihin vaan ja se ei ole rasismia. Rasismia on vain jos vertailee muun värisiä tai etnisiä millään tavalla mihinkään, oikeallakin!

      • maora

        No minähän kirjoitin, miten tänne syrjäseuduille ei lääkäreitä saada, vaikka lupaisi mitä. Onko pollasi hoksaavuudessa jotain vikaa?

        Oppimattomia on Helsingissäkin ja teitä kapea-alaisia tuntuu olevan vielä enemmän. Valkoisten erottelu hyviin ja huonoihin asuinseudun perusteella on sekin eräänlaista rasismia. Puhutaanhan ikärasismistakin, johon taidat viitata useinkin esim. minua koskevissa kommenteissasi.

        Kaavin älyllisestä heikkoudesta äänestämättömyys ei kerro ollenkaan, ei myöskään kauniaislsten ylemmyydestä se että sirllä käydän vilkkaimmin uurnilla.


      • maora
        maora kirjoitti:

        No minähän kirjoitin, miten tänne syrjäseuduille ei lääkäreitä saada, vaikka lupaisi mitä. Onko pollasi hoksaavuudessa jotain vikaa?

        Oppimattomia on Helsingissäkin ja teitä kapea-alaisia tuntuu olevan vielä enemmän. Valkoisten erottelu hyviin ja huonoihin asuinseudun perusteella on sekin eräänlaista rasismia. Puhutaanhan ikärasismistakin, johon taidat viitata useinkin esim. minua koskevissa kommenteissasi.

        Kaavin älyllisestä heikkoudesta äänestämättömyys ei kerro ollenkaan, ei myöskään kauniaislsten ylemmyydestä se että sirllä käydän vilkkaimmin uurnilla.

        Jo se että äänestyspaikoille on pitkä matka, saattaa karsia äänestäjiä. Jos taas minä jätän äänestämättä (olen vielä kahden vaiheilla) johtuu siitä, että en tunne ehdokkaita kuten ennen Helsingissä. Lisäksi Savo-Karjala on yhtä äänestyspiiriä, joten jos löydänkin ehdokkaan, hän saattaa toimia kaukana Kuopiossa ja ajaa sikäläisiä asioita. Kun vielä puolueuskollisuuteni laita on vähän niin ja näin, on ihan mahdollista että jään kotiin.


    • edson

      Kumma kyllä, Yorkshiren nummilla, Aidensfieldin pienessä kylässä, saa jokainen lääkärin palveluja ja ilimatteeks. En ole nähnyt, että raha vaihtaa omistajaa. Sitä en sitten tiedä, että meneekö raha potilaan luo vai mitenkä ne Suomen sotesedät ja tädit sanoivat. Palveluseteleitäkään en ole nähnyt.

      Onko niin, että Suomessa raha kyllä liikkuu, mutta mitään ei tapahdu?

      No ei se niin huono tilanne ole, kunhan vaan pääsee kulkemaan lääkäriin. Tosin ei kannata yrittää viikonloppuna, arkena vain virastoaikaan. Tekis mieli kuitenkin väittää, että kun kaatua kupsahtaa eli pyörtyy terveyskeskuksen ulko-ovelle (siis virka-aikaan) niin saa kyllä apua, vaikka ei osaisi sanoa mitään ja on siellä sitten minkä maalainen lääkäri tahansa. Mutta monesti se kyllä vaatii nimenomaa lääkärin paikalla oloa jo noiden vastuukysymystenkin takia.

      • maora

        Aidensfieldissä eletään viisikymmenlukua. Silloin oli Suomessakin piirilääkärisysteemi olemassa. Täällä vain piirit olivat hivenen suurempia kuin pinta-alaltaan pienemmässä Britanniassa.

        Pääsee nykyäänkin kynnyksellä pyörtyvä päivystykseen, vähintään jonottamaan.


    • edson

      "Pääsee nykyäänkin kynnyksellä pyörtyvä päivystykseen, vähintään jonottamaan."

      Jos pyörryt paikallisen terveysaseman ovelle vaikka lauantaina-sunnuntaina, niin kyllä siinä saat maata koko viikonlopun, aina maanantaihin saakka. Toki jossain siellä on ulkona hälytysnappula, mutta lähde nyt sitten pyörtyneenä konttaamaan.

      Meillä on terkkarissa kylläkin vielä vuodeosasto. Siellä on sairaanhoitaja yöpäivystämässä jokaisena viikon päivänä, mutta ei mitään mahdollisuutta esim. päästä lääkäriin, koska ei ole lääkärien päivystysvuoroja. Jos olisi yksi ylimääräinen lääkäri, niin homma pelaisi tod.näköisesti läpi koko viikon, oli yö tai päivä.

    • edson

      Minulta poistettiin kuvitteellinen keskustelu lääkärin ja potilaan välilla, missä lääkäri Botsvanasta tai Naurusaarilta perussanoilla kysyy, että mikä vaiva ja siihen sitten potilas, että ku nääs naapur kehotti et lähres ny lääkäriin ku huippaa ku löit tota pollaaski ...

      lääkäri siis jatkaa että huimaus? johon potilas että huippasi juu

      Niin että kyl lääkärin on osattava kaikki Suomen murteetkin

    • edson

      Ulkolaisen lääkärin ei tarvitse heti osata suomen kieltä. Ehkä tautien nimet, jos niitäkään. Paikalla on aina sairaanhoitaja, joka pääsääntöisesti osaa englannin kielen ja kun potilas kertoo sairaanhoitajalle, niin lääkärikin saa tarpeelliset tiedot.

      Se, että potilas vaatii savoksi selvityksen lääkäriltä, on vaatimuksena vain niillä potilailla, jotka ovat sisäsiittoisuudesta muutenkin kärsiviä. Siihenhän ei ole lääkettä, joten ihan rauhassa vaan pölisemään savoa.

      Moni ulkolainen lääkäri ei heti kauhistele vaikkapa muunlaisiakaan hommia, jos ei heti paikka aukea.

      • maora

        Mitähän hommia täältä löytyy, kun ei suomalaisillekaan riitä "muita hommia"? Onhan maahanmuuttajissakin vaikka mitä ammattimiehiä kirurgeista alkaen, mutta tuolla vastaanottotiloissa ne vaan pyörittelevät peukaloitaan.

        Eivät savolaiset ole sen sisäsiittoisempia kuin muutkaan heimot. Juuri Savosta on lähdetty isoin joukoin esim. Ruotsiin "metsäsuomalaisiksi" ja valtameren taakse siirtolaisiksi, samoin Pohjanmaalta. Keskisuomalaiset ovat jököttäneet tyytyväisinä paikallaan. Hämeestä on lähdetty tappamaan lappilaisia. Karjalaiset ovat luonnostaan ja olosuhteiden pakosta olleet aina liikkuvaisia.


      • edson
        maora kirjoitti:

        Mitähän hommia täältä löytyy, kun ei suomalaisillekaan riitä "muita hommia"? Onhan maahanmuuttajissakin vaikka mitä ammattimiehiä kirurgeista alkaen, mutta tuolla vastaanottotiloissa ne vaan pyörittelevät peukaloitaan.

        Eivät savolaiset ole sen sisäsiittoisempia kuin muutkaan heimot. Juuri Savosta on lähdetty isoin joukoin esim. Ruotsiin "metsäsuomalaisiksi" ja valtameren taakse siirtolaisiksi, samoin Pohjanmaalta. Keskisuomalaiset ovat jököttäneet tyytyväisinä paikallaan. Hämeestä on lähdetty tappamaan lappilaisia. Karjalaiset ovat luonnostaan ja olosuhteiden pakosta olleet aina liikkuvaisia.

        "Mitähän hommia täältä löytyy, kun ei suomalaisillekaan riitä "muita hommia"? Onhan maahanmuuttajissakin vaikka mitä ammattimiehiä kirurgeista alkaen, mutta tuolla vastaanottotiloissa ne vaan pyörittelevät peukaloitaan."

        Heitä ei suomalainen huoli hommiin. Suomalainen se on se, joka hommia kiertelee. Lisäksi suojelee tyttöystäviään, jotta ei vaan ulkolainen heitä vie. Korkeakoulutetuille suomalaisille on ainakin ollut omat "työkkärinsä" sille eihän siivousvälineet heittin hipiälle sovi. No voin olla nykypäivästä tietämätön, mutta noin se usein oli ainakin ennen.


    • edson

      Mulla on suuri toive

      Jospa ne persut (siniset) ovat niin kännissä, etteivät löydä äänestyspaikoille. Ennakkoon ne turhakkeet eivät mitään osaa. No toki joillain on numerot hanskassa, vaikka eivät kirjoittaa osaisikaan. Ja vaatimuksenahan ei ole kertotaulun osaaminen.

      Vapaata riistaa ovat minulle, kävi miten kävi.

      Hitto, jo iltapäivän puolta

    • edson

      Eräs rellunisti kertoi, kuin paljon maksaa starttikortti tuolla toisaalla eli paljon.

      No minä en kyllä tyynyssä pidä sitä varantoa, millä kortteja ostellaan, vaan patjassa, sillä jo terveyssyistä joku joskus sanonut, että patja ei saa olla liian pehmyt

      • Ali.Rellu-Rikas

        Minä en voi säilyttää seteleitä patjassa kun lonkkani haluavat pehmeän patjan mutta kunnon paperilla täytetty futon tyyny taas sopii hyvin niskalle.

        Tuosta edellisen kommenttisi vaalipaikoille löytämisestä minä puolestani koen niin, että jos ennakkoon tiedettäisiin ketkä menevät äänestämään ja ketkä eivät niin koko vaalivalvojaisen riemu poistuisi ja tulisi venäläiset vaalit missä etukäteen tiedämme kulloisenkin hallinnon itselleen ja julkisuuteen kelpuuttavan vaalivoittoprosentin. Vanhaan hyvään aikaanhan ainoa ehdokas sai aina 105% alueen äänistä. NYt yleistulis on vakiintunut siihen 67 eli noin 2/3 enemmistön tienoille.
        Edelleenkin siellä käy joissain provinssilehdissä niin, että vahingossa julkaisevat vaalituloksen jo edellisenä päivänä


    • edson

      Mitän keksis iltapäivän päätteeksi, sellaista, missä ei ... tai no, kyllä

      Nyt on kuitenkin niin, että maora, totta on, että täältä on lähdetty ... savolaiset pikkupomoiksi ja hekin lappilaisten tappajiksi. Hämäläiset hitaasti ja oonkin kait ainut, joka lähisukulaisista palasi jotakuinkin lähelle lähtöään. Tai siis vanhempiensa lähtöjä, kotokontuja. Joo ja niinku sanottu, tää on kiva paikka ja täältä pääsee poiskin. Taitaa olla pohjalaiset tunnetuimpia, jos ei lasketa Ruotsiin muuttaneita, Volvon perään menijöitä.

      Onkohan Suomesta muuten merkittäviä lääkäreiden lähtöjä? Niinku sairaanhoitajien. No jotkut "lääkärit ilman rajoja" hoitavat potilaita, vaikka eivät osaa hindiä tai swahilia

    • maora

      Lappilaisten suurin vaara ja orjuuttaja muinaisina aikoina oli sotapäällikkö Pirkka Puuhkalakki, josta Tampereen seutu Pirkkala on saanut nimensä. Savolaiset uhkasivat enemmänkin länsinaapuria muuttamalla leveällä rintamalla Keski-Ruotsin metsiin 1600-luvulla. Puoleksi savolaisena olen ylpeä äitini sukujuurista. Se että asun nyt täällä, olen kuin äitini naapurissa, vain jokusen vesistön suvustani erottamana. Tänäkin päivänä Ruotsi on pullollaan serkkujani, jokin heitä vetää sinne.

    • Ali-Baba

      Nämä laadukkaat ja kustannuksiakin aiheuttavat eestiläistenn luontokamerat voisivat jopa olla euronntai 50ct käyttöhinnoilla per 30 min. katselusessio. Eestiläiset ovat jo niin oaljonm meitä edellä IT sovelluksissa että varmaan helpostimkeksisivätm tuonnpikkunrttahankeräämisen kuvan kustannuten kattamiseen. <Minä ainakin mieleläni maksaisin.
      Toki maksaisin ihan pelkästä u tubesta: A´ZETOR ja his master Zetor at wörk

    • Ali-Baba

      Kaaaak! Koiravaktenär nästan halvvägs. Man måste vara ytterstförsiktig, att inte börja tala exotisksa språk. som svensson istället av finsson. Det är ju så, ett robo är ingen språk maskin utan kan vara teen finssion. Noh! Inga kan dom i öst Kouvola provinsserna de mummorna annat än karelska, så det är svårt at umgås med doktrarna från olikt språkkunnanede

    • Ali-Baba

      Olisiko parempaa hetkeä suunnitella päivän ostoslistaa kuin nyt, yömömmöjn rentouttavan vaikutusen alaisuudessa, Voisi syntyä rento shoppinglista.
      Prismasta tarvitaan täydennystä XZ öljyyn. Se kun on rasvaamaton erinomaisen hyvä kuivannhiusohjannöljy. Sen voittaisin vain distel eli takiasisöljybtehissa ihan ruikaöljynö, mutta yleisestib Saksassa nyytävää ruoksaöljyö ei Suomennkauoistablöydy. Se sisältää ruokaöljyistä kaikkein eniten minityydyttämiä öljyjä ja sattumalta hoitaa vaikka kuinka kuivan hiuspohjankuntoonnparillamkösiyttelyllä. Tositehokasta ja tosihalpaa. Ei ihme ettei meilläkaupassa sellaista ihmeöljuýä ole

    • Ali-Baba

      Kirjoitin tuossa vähän korkeampaa öljytietoa ihan huviksen vaalien vastapainoksi

    • edson

      Eipä sentään mitään lumikaaosta ole yöllä tullut ja parin tunnin päästä nokka kohti Tamperetta, keskussairaalaan ilmaistutkimukseen. Ns. lasertutkimukseen verikokeineen ja muine testineen.

      Huhtikuu on kuukausista ... ja eilen ne säätiedottajat ja muut toimittajat aamuteeveessä suorastaan kauhistelivat. Tuleeko takatalvi kysyttiin. Ja sitten näytettiin Helsingin keskustan puhtaita katuja ja että onneksi siellä ei niin takatalvea jne. Kukaan ei enää kysy, pääseekö hiihtämään.

      On niitä muitakin kurjia kuukausia ja se fiilis riippuu vähän mistä roikkuu. Joskus jopa loka-marraskuu on ehkä siedettävä. Nytkin olisi siedettävää, jos ei tarttis lähteä.

    • Ali-Baba

      Noita lintukameroita useina vuosina seuranneena voi kertoa, että aika usein on käynyt niin, että lintujen jo alettua muninnan on tullut lumi ja peittänyt hautovat emotkin hankeen.
      Siis erittäin mahdollista on että lumipyryjä vielä ehdimme nähdä ennenkuin merivedet lämpenevät tarpeeksi ette riittävän kylmiä pintalämpötiloja pääse muodostumaan veden muuttumiseksi lumeksi,

      Miltäs meno vaikuttaa siellä hämäläisessä maalaismaisemassa. Kovaa kuhinaa kaupungin Nesteoilin kahvilassa ka kylän rautakaupassa, jos sellainen vielä jäljellä on.

    • Ali-Baba

      Se on iltavuoro meneillään ja kohta uutisvuoro. Massa ei tapahdu nyt mitään, ainakaan vielä täällä Aurinkorannikolla PK seudulla vaikka keskisen maan ovat märät lumihiutaleet pakkasen seuraamina vallanneet.
      Ei ihme että vetää hämälääsetkin hiljaiseksi. Tulevat melkein ne Etelä Anatolian maamajat mieleen mihin turkkilaiset menivät iltaisin ja laiskimmat päivisinkin anatolian kuumalta auringolta suojaan.

      Vaalit lähestyvät ja askarruttaa äänestääkö DR. Whoo, niinkuin emäntä määrää vai kirjoittaako salaa vaalilappuun: hähää!

    • Ali-Baba
      • edson

        Kyl kyl, tehokasta oli ja paha mennä arvostelemaan tehokkuuksia, vaikka mieli tekisikin.

        Ziisus, kuinka hieno oli se istutuskonekin ja taimien kasvatuskin täysautomatisoitu. Mutta mikään ei voita sitä, että saa ensin istua jakkaralla pellon pientareella, luoda katseen tulevaan työpaikkaansa ja huokaista.

        Jos saa valita, tulos tai ulos, niin ulos minäkin


    • Calvados1

      Olipa tehokasta sipulin viljelyä. Toisessa tyylissä sipulit korjattiin koneelisesti, olivat erittäin multaisen näköisiä ja juuret tuli mukaan, jotka sitten yksi kerrallaan putsattiin toisessa koneessa, joka pätki juuret ja liiat varren osat pois. Toisessa tapauksessa leikattiin käsin ja juuret jäivät maahan.

      On heillä silminkantamattomiin peltoa pelkällä sipulilla.

    • edson

      No ni, eilisestä selvittiin. Tiet märkiä, muttei liukkaita. Jossain Keski-Suomessa kait ollut hankalatkin kelit

      Vai purjoa viljelemään - olis tosi hyvä juttu. Joitakin vuosia näin teimmekin, mutta kun se omataimikasvatus oli vähän sitä sun tätä ja ostetutkaan taimet eivät aina tulosta tuottaneet, niin ... loitava sipilukasvi kuitenkin ja ne naatitkin kun voi leikata muiden kasvisten sekaan. Sipuli kaikkineen on upee kasvi.

      Pari viime vuotta ollaan menty peruna - tav.sipuli - herneet - papu - porkkana - salaatit edellä. Tai kumppani on mennyt, minä olen perunavastaava.

      Viime kesänä ajoin aurani terän suureen kiveen ja siinä sitten kyntö kärsii. Tekis mieli vielä ostaa kunnon pikkuaurat, vanhat tietenkin, ja ne kun eivät maksa juuri mitään. Mutta ...

    • edson

      Katsotaan, kestääkö robotin hermo. Ah, niin keväinen olo ja muutenkin ... loska se senkun lensi
      https://youtu.be/zum6XVVY5PM
      No onhan tuossakin jotain yksityisyyden loukkausta, joku voipi nähdä vastaantulevan auton rekkarin.

      • Ali-Baba

        Olipas räkänen ilma kuvattu hienosta satelliittipaikannetusta mobiilista. Asfaltit aika sikakunnossa.
        Vähistä rakennuksista päätelleen tää oli jostain keskisestä maaseudusta! ;)


      • amummu
        Ali-Baba kirjoitti:

        Olipas räkänen ilma kuvattu hienosta satelliittipaikannetusta mobiilista. Asfaltit aika sikakunnossa.
        Vähistä rakennuksista päätelleen tää oli jostain keskisestä maaseudusta! ;)

        Nyt on kyllä vähän toraisa tunnelma minulla. Usein Elämää morkataan siitä, että siellä me vain laitamme ruokaa ja nypläämme, eikä kukaan sano mitään merkittävää saati viisasta. Meitä naisia pidetään ihan tyhjän pantteina.

        Kysynpä vain, ovatkohan esim. homeautojen ja muiden liikennenvälineiden ja työkalujen ihastelu ja ruodinta, liikennekameroilla otetut ykstoikkoiset videot rapaiselta maantieltä (meille kaikille tuttua juttua) kovin paljon kehittävämpää kerrontaa kuin meidän naisten kertomukset jokapäiväisestä elämästä, mikä kuitenkin on meillä kaikilla, niin miehillä kuin naisillakin pääsääntöinen elämänmuoto.

        Mää taidankin pistää YT:iin videon yleiskoneenj suorittamasta taikinan teosta. Ehkä pullien paistumisestakin. Siinäpä yleisölle ihmettelemistä.


      • Ali-baba

        No yritetäänhän täällä näyttää monenkinlaista asiaa maailmalya, mutta olemme siinä suhteessa sekä robon, että mahdollisten ilmiantajien armoilla.
        Eikös tuo sipulifilmikin ollut ihan pätevää tietoa. Ja elämää vaihtelevassa kevätsääss oli tuo Edsonin ajankohtaisfilminpätkäkin. Sehän oli hetken totuutta suomalaisesta kevätsäästä ja maanteistä. Kyllä muuten pullakin kiinnostaa
        Kävin huuri muuten kauppareissulla, mutten ostanut maitoa enkä vehnäjauhoja. Ostin lääkinnällisiä itsehuoltotarpeita mutta en osaa niistä paljoakaan kirjoittaa.


      • maura
        amummu kirjoitti:

        Nyt on kyllä vähän toraisa tunnelma minulla. Usein Elämää morkataan siitä, että siellä me vain laitamme ruokaa ja nypläämme, eikä kukaan sano mitään merkittävää saati viisasta. Meitä naisia pidetään ihan tyhjän pantteina.

        Kysynpä vain, ovatkohan esim. homeautojen ja muiden liikennenvälineiden ja työkalujen ihastelu ja ruodinta, liikennekameroilla otetut ykstoikkoiset videot rapaiselta maantieltä (meille kaikille tuttua juttua) kovin paljon kehittävämpää kerrontaa kuin meidän naisten kertomukset jokapäiväisestä elämästä, mikä kuitenkin on meillä kaikilla, niin miehillä kuin naisillakin pääsääntöinen elämänmuoto.

        Mää taidankin pistää YT:iin videon yleiskoneenj suorittamasta taikinan teosta. Ehkä pullien paistumisestakin. Siinäpä yleisölle ihmettelemistä.

        Sinä se uskallat antaa pienoista kritiikkiäkin noitten "herrojen" videoista. Siinä road moviessa oli sentään suomalainen ihan kiva selostus, kun taas sipulipeltojen funktiota en ymmärrä. Miten monella teistä hesalaisista on maata edes sipulipellon vertaa?

        Ilmiantajien armoilla

        Just joo. Poistaisin tuon sipulipelloilla viihdyttävän kernaasti koko netistä tyhjiä naljailemasta.

        Jos voisin poistaisin Alin jokaisen 'hengentuotteen' täältä ja koko ukonkin maapallon päältä ilmaa pilaamasta.


      • edson
        amummu kirjoitti:

        Nyt on kyllä vähän toraisa tunnelma minulla. Usein Elämää morkataan siitä, että siellä me vain laitamme ruokaa ja nypläämme, eikä kukaan sano mitään merkittävää saati viisasta. Meitä naisia pidetään ihan tyhjän pantteina.

        Kysynpä vain, ovatkohan esim. homeautojen ja muiden liikennenvälineiden ja työkalujen ihastelu ja ruodinta, liikennekameroilla otetut ykstoikkoiset videot rapaiselta maantieltä (meille kaikille tuttua juttua) kovin paljon kehittävämpää kerrontaa kuin meidän naisten kertomukset jokapäiväisestä elämästä, mikä kuitenkin on meillä kaikilla, niin miehillä kuin naisillakin pääsääntöinen elämänmuoto.

        Mää taidankin pistää YT:iin videon yleiskoneenj suorittamasta taikinan teosta. Ehkä pullien paistumisestakin. Siinäpä yleisölle ihmettelemistä.

        "meidän naisten kertomukset jokapäiväisestä elämästä, mikä kuitenkin on meillä kaikilla, niin miehillä kuin naisillakin pääsääntöinen elämänmuoto."

        Heh heh joo. Vai ihan pääsääntöinen elämänmuoto. Sinun elämänmuotosi ... pidä ihan vaan itselläsi ammu. Minä puolestani toivon, että sipaiset mökkireissullasi kunnolla ison mäntyä tai hirveä ja hiljenet.

        Kun tapasin veljeni eteläisessä Saksassa 2018, niin paljon meillä oli juttua mm. moottoripyörällä kulkemisesta, niistä vaaroista ja mahdollisuuksistakin ja naamat kiinni kartoissa, että missä oli menty. Mitä koettu jne.

        Tätä vastaavaa on Alikin tänne kertonut, matkoistaan ja kokemuksistaan ja niitä nyt yksinkertaisesti vaan on kiva ollut lukea.


      • amummu
        maura kirjoitti:

        Sinä se uskallat antaa pienoista kritiikkiäkin noitten "herrojen" videoista. Siinä road moviessa oli sentään suomalainen ihan kiva selostus, kun taas sipulipeltojen funktiota en ymmärrä. Miten monella teistä hesalaisista on maata edes sipulipellon vertaa?

        Ilmiantajien armoilla

        Just joo. Poistaisin tuon sipulipelloilla viihdyttävän kernaasti koko netistä tyhjiä naljailemasta.

        Jos voisin poistaisin Alin jokaisen 'hengentuotteen' täältä ja koko ukonkin maapallon päältä ilmaa pilaamasta.

        Jotenkin vain juuri nyt alkoi ihmetyttää, että miksi miesten aiheet ovat muka paljon arvokkaampia kuin naisten aiheet. En aiemmin ole viitsinyt toisten iloa himmentää, mutta ihmetellyt sitä kyllä olen jo pitkään.

        Autolla minäkin ajan/me ajamme paljon, ja kaikenlaisia teitä ja kelejä on tullut nähtyä, jopa Saksan stradoja. Ehkä ne sitten ovat joillekin ihme, joita pitää tyhmälle kansalle esitellä. No, mikäs siinä, jos sellaisesta hyvä mielen saa. Täytyypäs itsekin kokeilla kameraa seuraavalla kauppareissulla.


      • amummu
        edson kirjoitti:

        "meidän naisten kertomukset jokapäiväisestä elämästä, mikä kuitenkin on meillä kaikilla, niin miehillä kuin naisillakin pääsääntöinen elämänmuoto."

        Heh heh joo. Vai ihan pääsääntöinen elämänmuoto. Sinun elämänmuotosi ... pidä ihan vaan itselläsi ammu. Minä puolestani toivon, että sipaiset mökkireissullasi kunnolla ison mäntyä tai hirveä ja hiljenet.

        Kun tapasin veljeni eteläisessä Saksassa 2018, niin paljon meillä oli juttua mm. moottoripyörällä kulkemisesta, niistä vaaroista ja mahdollisuuksistakin ja naamat kiinni kartoissa, että missä oli menty. Mitä koettu jne.

        Tätä vastaavaa on Alikin tänne kertonut, matkoistaan ja kokemuksistaan ja niitä nyt yksinkertaisesti vaan on kiva ollut lukea.

        "... naama kiinni kartoissa...". Jäispä naamas niihin kiinni ikuisiksi ajoiksi, niin hiljenisi vähin erin suunsoittosikin.


      • edson
        amummu kirjoitti:

        Jotenkin vain juuri nyt alkoi ihmetyttää, että miksi miesten aiheet ovat muka paljon arvokkaampia kuin naisten aiheet. En aiemmin ole viitsinyt toisten iloa himmentää, mutta ihmetellyt sitä kyllä olen jo pitkään.

        Autolla minäkin ajan/me ajamme paljon, ja kaikenlaisia teitä ja kelejä on tullut nähtyä, jopa Saksan stradoja. Ehkä ne sitten ovat joillekin ihme, joita pitää tyhmälle kansalle esitellä. No, mikäs siinä, jos sellaisesta hyvä mielen saa. Täytyypäs itsekin kokeilla kameraa seuraavalla kauppareissulla.

        Se on ihan sama, mitä olet nähnyt. Mun puolesta voit painua täältä ihmettelemästä ja mennä sinne uusimpaan tyhjänpantiksi ceen rinnalle.

        Pohtikaa ny helevetissä naiset keskenään aiheitanne siellä elämässä, täällä on ilman "tyhjänpantteja" tultu jo kauan toimeen.


      • edson
        amummu kirjoitti:

        Jotenkin vain juuri nyt alkoi ihmetyttää, että miksi miesten aiheet ovat muka paljon arvokkaampia kuin naisten aiheet. En aiemmin ole viitsinyt toisten iloa himmentää, mutta ihmetellyt sitä kyllä olen jo pitkään.

        Autolla minäkin ajan/me ajamme paljon, ja kaikenlaisia teitä ja kelejä on tullut nähtyä, jopa Saksan stradoja. Ehkä ne sitten ovat joillekin ihme, joita pitää tyhmälle kansalle esitellä. No, mikäs siinä, jos sellaisesta hyvä mielen saa. Täytyypäs itsekin kokeilla kameraa seuraavalla kauppareissulla.

        "Jotenkin vain juuri nyt alkoi ihmetyttää"

        Jumal'auta ammulla ehkä jopa aatoksen esiaste puhjennut. Ihmetys.

        Herää kysymys, että onko menaanissa kuitenkaan kasvumahdollisuuksia, edes toiseen ihmetykseen. Mut hei ammu, jos metaanista pulpahtaa toinenkin ihmetyksen aihe, niin piristä sillä ceetä


      • maora
        Ali-Baba kirjoitti:

        Olipas räkänen ilma kuvattu hienosta satelliittipaikannetusta mobiilista. Asfaltit aika sikakunnossa.
        Vähistä rakennuksista päätelleen tää oli jostain keskisestä maaseudusta! ;)

        Vi*****ukos haukut "ystäväsi" kotiseutua? Itse olet juureton kulkuri, onks kivaa?


      • edson
        maora kirjoitti:

        Vi*****ukos haukut "ystäväsi" kotiseutua? Itse olet juureton kulkuri, onks kivaa?

        Elä hyvä immeinen, Alihan kuvasi Suamen näkymää ... ei taloa mailla halmeilla, räkänen ilma ...

        Minä jatkan kotiseutukuvausta. On toivoakin, nimittäin epätoivoa. On surua, murhetta, ahdistusta ja koht lisää sykolokeja. Jos lehmä sais päättää, mutta onneks ei saa ...


      • Ali-Baba

        Ei sille ryssänrajan kaatopaikalle ole mitään väliä suhteellisuudella tai totuudella tai mitä kuvataan ja mitä siinä nähdään. Hänelle kaikki on puhdasta materiaalia vihan kiihdyttämiseksi ja hänen piku kattilassaan, se painekattila siin olkapäiden välissä, kaikki muuttuu ylikumaksi höyryksi. Sen ainoia käyttö olisikin juurikin venäjän kaikenkaatopaikkojen höyryttämiseen ja siten edes osittaiseen paskan eliminoimiseen.
        Haisunäädätkin kiertävät mummon halvan tuulensuojan hissun kissun mahdollisimman kaukaa ja ohitettuaan juoksevat täyttä vauhtiä 50 kilometriä saadakseen myrkylliseen ilmaan hengitystilaa.


      • aurora5
        Ali-Baba kirjoitti:

        Ei sille ryssänrajan kaatopaikalle ole mitään väliä suhteellisuudella tai totuudella tai mitä kuvataan ja mitä siinä nähdään. Hänelle kaikki on puhdasta materiaalia vihan kiihdyttämiseksi ja hänen piku kattilassaan, se painekattila siin olkapäiden välissä, kaikki muuttuu ylikumaksi höyryksi. Sen ainoia käyttö olisikin juurikin venäjän kaikenkaatopaikkojen höyryttämiseen ja siten edes osittaiseen paskan eliminoimiseen.
        Haisunäädätkin kiertävät mummon halvan tuulensuojan hissun kissun mahdollisimman kaukaa ja ohitettuaan juoksevat täyttä vauhtiä 50 kilometriä saadakseen myrkylliseen ilmaan hengitystilaa.

        "Haisunäädätkin kiertävät mummon halvan tuulensuojan"

        Tuo on suoraan Sydämen asialla -sarjan eilisestä jaksosta, jota et kuitenkaan jaksanut katsella loppuun. "Noita" oli syytön, kuten täälläkin.

        Mistä meillä eläkemummoilla kalliita tuulensuojia olisi? Ja mitä asunnoistani tarkoitat? 80-luvun asiallista kerrostalokaksiota vai -96 rakennettua saunamajaa?

        Purkutalon suojista on hyvä naljailla.


    • Ali-Baba

      Nyt on robon hermo kestänyt pari erilaista liitettä mukaanluetytuna utuubi liite. Jokohan uskaltais koettaa oikean lisämässäilyn u pätkällä vaikka Argentinosta.
      Sivumennen sanoen kun katselee näitä filmejä maailman elinyatrviketuotannosta, metsänhoidosta ja käytöstä niin aivan uskomattomasti puhdistuu siitä propagandasta mitä täällä on syötetty sekä maailam parhaasta muonasta että ilmastoystävällisimmästä ja parhaasta metsänhoidosta ja korjuusta.
      Se on kirjaimellisesti niin, että suomut tippuvat silmiltä. Kyllä pääsääntöisesti muualla maailmassa osataan hommat paremmin ja hoidetaan jäljelläolevat metsät paremmin ja puuta käytetään aidon kunnioittavasti ja vastuullisesti, mikä siis sisältää kotitarveklapin jota koko maailma enemmän tai vähemmän myös käyttää takoissaan ja grilleissään. Jossain vielä ihan talojen peruslämmityksessä.

    • edson

      Katohan, ammulla kiehahti.

      En enää muista milloin, mutta aikanaan kuitenkin, oli kiva näyttää omaa perunapeltoa tai kynnösmaata. Silloin tuli kuva läpi. Ammun tapaisethan eivät nyt perunaa erota porkkanasta ja siksi onkin kaupoissa usein kyltit, esim. rosamunda perunaa.

      No eihän nyt varsin opettavaista tai uutta ole tuollainen maantien kuva autosta nähtynä, mutta todisti ainakin sen, ettei 25 senttiä tiellä lunta ollut. Mä oon paljon katsonut muutaman minuutin videoita pitkin Euroopan teitä ja mantujakin ja siellä vaihdetaan matka eli asumiskuulumisia. Itsekin näyttänyt pari lyhyttä pätkää kauniin pikkukaupungin kaduilta.

      Tuo purjopätkä oli jees ja moni Alin pätkistä samoin.

      • maora

        Alista minulla on vain yksi mielipide: tottakai hullu jatkaa, kun sitä yllytetään.


      • edson
        maora kirjoitti:

        Alista minulla on vain yksi mielipide: tottakai hullu jatkaa, kun sitä yllytetään.

        Nyt olisi paikallaan mennä elämään tukemaan ceetä. Siellä se tyhjän panttina oottaa. Rapukin tulisi varmaan. Nappaas tuo lehmä mukaasi ja viettäkää naatinnollista laatu elämäänne siellä


      • Ali-Baba

        Tuo itäkouvolalainen ylipainoinen lehmänläjä se vaan jaksaa kytätä ihan olematontakin, että pääsisi minun kimppuuni. Kyllä sillä on todella lähes syvänomainen kiintymys minuun


      • maura
        Ali-Baba kirjoitti:

        Tuo itäkouvolalainen ylipainoinen lehmänläjä se vaan jaksaa kytätä ihan olematontakin, että pääsisi minun kimppuuni. Kyllä sillä on todella lähes syvänomainen kiintymys minuun

        Joo, mielelläni tulisin veitsenterän etäisyydelle.


      • maora
        edson kirjoitti:

        Nyt olisi paikallaan mennä elämään tukemaan ceetä. Siellä se tyhjän panttina oottaa. Rapukin tulisi varmaan. Nappaas tuo lehmä mukaasi ja viettäkää naatinnollista laatu elämäänne siellä

        Ceehän täällä ainoa suosittu nainen on. a-mummukin oli kunnes hän ei viitsinyt Alin käskystä ruveta selittelemään ammattiasioitaan täällä.

        Hupaisia vertauskuvia: yksi lehmä, toinen lehmänläjä. Oletko Ali kaatunut turvallesi lehmänpaskaan, kun tunnut tietävän, mitä se painaa. Mahtoi mertsua nolottaa.


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        Tuo itäkouvolalainen ylipainoinen lehmänläjä se vaan jaksaa kytätä ihan olematontakin, että pääsisi minun kimppuuni. Kyllä sillä on todella lähes syvänomainen kiintymys minuun

        Rakkaudesta ne lehmänläjätkin pomppii ja riemastuu. Mulla on taas piteleminen tuon varsinaisen läjän kanssa.

        On noi raakoja omiaan kohtaan, jättävät ceenkin yksin tyhjänpantiksi. Herääkin kysymys, että pitääkö tyhjästä jättää pantti?


      • maora
        Ali-Baba kirjoitti:

        Tuo itäkouvolalainen ylipainoinen lehmänläjä se vaan jaksaa kytätä ihan olematontakin, että pääsisi minun kimppuuni. Kyllä sillä on todella lähes syvänomainen kiintymys minuun

        Naiset, älkää sanallakaan vihjaisko tai naisten tapaan ironisoiko omaa ulkonäköänne. Tulin maininneeksi että painoindeksini hipoo 30:a. Siitä vainoojani otti uuden aseen.

        Kerronpa muille, että eilen terkkarissa veriarvoni olivat ihanteelliset ja hoitaja nimenomaan sanoi, että lievä ylipaino on tässä iässä vain terveellistä.

        Mutta jos on päättänyt vihata, niin vihaa vaikka kuinka väärillä perusteilla.

        Mistähän tuo itäkouvola tuli? Erikoista, että itä on joissakin seikoissa sille vastenmielinen, toisissa taas itä on jokin kultamaa päätellen itäpainotteisista videoista, joilla se yrittää osoittaa Suomen kaikkia maita huonommaksi.

        Kavahtakaa naiset tuota JB:n sukuista suomisyöjää, jos olette yhtään isänmaallisia.


      • Ali-Baba
        maora kirjoitti:

        Ceehän täällä ainoa suosittu nainen on. a-mummukin oli kunnes hän ei viitsinyt Alin käskystä ruveta selittelemään ammattiasioitaan täällä.

        Hupaisia vertauskuvia: yksi lehmä, toinen lehmänläjä. Oletko Ali kaatunut turvallesi lehmänpaskaan, kun tunnut tietävän, mitä se painaa. Mahtoi mertsua nolottaa.

        Itäkouvolan ryssät ja kirkkoveneilijät eivät edes erota ihan kaunista sosiaalista pyyntöä käskystä. Ilmeisesti eläminen tyranniassa kasvaatta parantumattomasti sellaiseksi. Onneksi on tuoksun vuoksi reippaat parisataa kilometriä idässä ihmisasutuksesta, eikä perillekään pääse kuin koiravaljakolla.


    • edson

      Ammun märehdintää : "Nyt on kyllä vähän toraisa tunnelma minulla. Usein Elämää morkataan siitä, että siellä me vain laitamme ruokaa ja nypläämme, eikä kukaan sano mitään merkittävää saati viisasta. Meitä naisia pidetään ihan tyhjän pantteina."

      Cee jo odottaa sua sinne tyhjän pantiksi että horiop vaan metaanilähde. Vai pitäs alkaa keksiä jotain viisasta, mitä olet sanonut. Ei kyllä löydy, ei millään.

      • amummu

        On todella hauska toi sun joka toisessa paikassa hokemas horiop! On se vaan niin hienoa osata fingelskaa! Vai ehkä onkin siansaksaa.


    • edson

      Maora kirjoitti : "Ceehän täällä ainoa suosittu nainen on"

      No ni, nyt tuli selväksi. Naiset hakeee suosiota. Ja vielä täältä !!!

      Jollei esimerkiksi ammu olisi niin kaikella tavalla vastenmielinen olento, niin tuohon saattaisi jopa uskoa, tuohon suosion hakuun.

      Mutta mutta, eihän se ceekään ole täällä ... apuva, mihin olet kadonnut? Tai rapu äsh, sehän on hesarissa. Apuva,

      elkää jättäkö meittii
      mekin kaivataan teittii

      • amummu

        Sinä vastaavasti olet tämän pallonpuoliskon ihailtavin, puoleensa vetävin ja älykkäin tyyppi. Seuraavan kerran kun näet sut kylällä, niin lankean kumartamaan edessäsi ja kertomaan suureen ääneen muillekin kuinka merkittävä henkilö heidän kunnassaan asustaa. Ja käsken heitä joka käänteessä luojaansa siitä onnesta kiittää; edsonin veroisia ei todellakaan joka oksalla kasva.


      • aurora5

        "Valikoiduin korkeimpana kohteena jo vuosia sitten."

        Kyllä osaa ihmisraukka olla itsevarma ja ylpeä. Luulen että sinua siedetään vain, koska olet niin säälittävä omanarvontunnosssasi. Että siis miehessä jossa yhtyy insinööri ja merimies olisi jotain suorastaan jumalallista kykyä? Toki tällainen vähäinen maisteri mykistyy moisen huipputietämyksen ja -kokemuksen edessä...

        Silti jatkan, kaikessa ylipainossanikin, tietäen, että ihminen joka meidän iässämme selittämättömästi laihtuu, on kuoleman oma. Joten virnuilet siinä niin kauan kuin sinulla aikaa on.


      • Ali-Baba

        Sinä puhut omista toiveistasi. Minä taas olen laihtunut ihan rationaalista syystä ja voin sen halutessani ihan sinun kiusaksesi lopettaa ja pysäyttää painon valitsemaani normaalipainon kohtaan. Edselleenkin on normaalin tarpeen vararasvaa olemassa.
        Bulimialle ja perinnäiselle obesiteetille ja sen aiheuttamillä johdonmukaisille ilkeydenpurkauksille muita kohtaan onasta rasitteesta vaan ei pääse eroon vaan on kuljetettava itseään apurattailla.


      • maura
        Ali-Baba kirjoitti:

        Sinä puhut omista toiveistasi. Minä taas olen laihtunut ihan rationaalista syystä ja voin sen halutessani ihan sinun kiusaksesi lopettaa ja pysäyttää painon valitsemaani normaalipainon kohtaan. Edselleenkin on normaalin tarpeen vararasvaa olemassa.
        Bulimialle ja perinnäiselle obesiteetille ja sen aiheuttamillä johdonmukaisille ilkeydenpurkauksille muita kohtaan onasta rasitteesta vaan ei pääse eroon vaan on kuljetettava itseään apurattailla.

        "kuljetettava itseään apurattailla"

        Alin lempiohjelma on nähtävästi Hengenvaarallisesti lihavat, jossa tosiaan kuljetetaan parisataakiloisia lihavuuteen sairastuneita erilaisilla sänkyrattailla. Minun nelipyöräiseni toimii omalla lihasvoimalla, potkutellen. Mutta voihan joku itse täysin liikkumaton ratin takana löhöilijä kuvitella ilkeässä mielessään vaikka mitä.

        On mennyt keskustelun taso alhaiseksi, kun kollegoiden ulkomuotoon puututaan tätä edes näkemättä ja tuntematta. Häpeä, vanha mies!


      • edson
        amummu kirjoitti:

        Sinä vastaavasti olet tämän pallonpuoliskon ihailtavin, puoleensa vetävin ja älykkäin tyyppi. Seuraavan kerran kun näet sut kylällä, niin lankean kumartamaan edessäsi ja kertomaan suureen ääneen muillekin kuinka merkittävä henkilö heidän kunnassaan asustaa. Ja käsken heitä joka käänteessä luojaansa siitä onnesta kiittää; edsonin veroisia ei todellakaan joka oksalla kasva.

        Hiihhih juu

        Vai meinaa ammu yllättää. Läjä kumartaa.

        Nyt läjällä on ongelmana toinen sana, niinku eli horiop ja siitä vääntää juttua. Tunkiolla paikkasi, horiop


      • Ali-Baba
        maura kirjoitti:

        "kuljetettava itseään apurattailla"

        Alin lempiohjelma on nähtävästi Hengenvaarallisesti lihavat, jossa tosiaan kuljetetaan parisataakiloisia lihavuuteen sairastuneita erilaisilla sänkyrattailla. Minun nelipyöräiseni toimii omalla lihasvoimalla, potkutellen. Mutta voihan joku itse täysin liikkumaton ratin takana löhöilijä kuvitella ilkeässä mielessään vaikka mitä.

        On mennyt keskustelun taso alhaiseksi, kun kollegoiden ulkomuotoon puututaan tätä edes näkemättä ja tuntematta. Häpeä, vanha mies!

        Ja kuten tavallista omat vuosia jatkuneet kaiken hyväksikäyttökeinot päästäkseen purkamaan kiintymystään minuun, unohdetaan ihan tykkänään kun niitä ei olisi ollutkaan alkaen koko henkilöllisyyden valehtelemiseta ja lapsiinin käymisen yrittämisestä pikku vihjailuin. Väärin tietty ja onneksi
        Juurimole muuten Hesarissa artikkeli miten argentiinassa on normaalia sanoa ihmistä läskiksi jos tämä läski on.
        Itse olet kohtelusu pyytänyt, että pelkästään pyytänyt vaan vaatinut.
        Minulta nyt loppujen lopuksi vuosien kohteliaisuuden jälkeen saat samaa tasoa mitä itse olet. Ehkä se onkin ainoa mikä saa sinjt pitkässä juoksussa jättäämään muiden vainoamisen rauhaan
        NMyt tulet jatkossakin saamaan ihan aina arvoistasi kommenttia ja kuvaelmaa. Ja heti, ilman poliittista harkinta aikaa. Siis jos ylipäätänsä viitsii valheitaisi oikoa tai kertoa totuuden puolen.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        "Valikoiduin korkeimpana kohteena jo vuosia sitten."

        Kyllä osaa ihmisraukka olla itsevarma ja ylpeä. Luulen että sinua siedetään vain, koska olet niin säälittävä omanarvontunnosssasi. Että siis miehessä jossa yhtyy insinööri ja merimies olisi jotain suorastaan jumalallista kykyä? Toki tällainen vähäinen maisteri mykistyy moisen huipputietämyksen ja -kokemuksen edessä...

        Silti jatkan, kaikessa ylipainossanikin, tietäen, että ihminen joka meidän iässämme selittämättömästi laihtuu, on kuoleman oma. Joten virnuilet siinä niin kauan kuin sinulla aikaa on.

        Hei aurora, voitko kysyä ammun painon kehitystä, pliis. Jos olis kovasti kevenemään päin, niin ois toiveita lopullisesta poistumisesta. Eikä pelkästään siis siitä, että myrsky kiikuttaisi pois

        Tampereella kyselivät, josko haluan tietää painoindeksini. Sanoin, että en, mutta siitä voi kyllä leikata seuraavakin hallitus.


      • maora
        Ali-Baba kirjoitti:

        Ja kuten tavallista omat vuosia jatkuneet kaiken hyväksikäyttökeinot päästäkseen purkamaan kiintymystään minuun, unohdetaan ihan tykkänään kun niitä ei olisi ollutkaan alkaen koko henkilöllisyyden valehtelemiseta ja lapsiinin käymisen yrittämisestä pikku vihjailuin. Väärin tietty ja onneksi
        Juurimole muuten Hesarissa artikkeli miten argentiinassa on normaalia sanoa ihmistä läskiksi jos tämä läski on.
        Itse olet kohtelusu pyytänyt, että pelkästään pyytänyt vaan vaatinut.
        Minulta nyt loppujen lopuksi vuosien kohteliaisuuden jälkeen saat samaa tasoa mitä itse olet. Ehkä se onkin ainoa mikä saa sinjt pitkässä juoksussa jättäämään muiden vainoamisen rauhaan
        NMyt tulet jatkossakin saamaan ihan aina arvoistasi kommenttia ja kuvaelmaa. Ja heti, ilman poliittista harkinta aikaa. Siis jos ylipäätänsä viitsii valheitaisi oikoa tai kertoa totuuden puolen.

        No, nythän olet käyttänyt raskaimman arsenaalisi eli keksinyt että olen läski läjä. Ei ihan käy loukkauksesta mokoma banaliteetti. Koeta säveltää jotain parempaa.


      • amummu
        edson kirjoitti:

        Hei aurora, voitko kysyä ammun painon kehitystä, pliis. Jos olis kovasti kevenemään päin, niin ois toiveita lopullisesta poistumisesta. Eikä pelkästään siis siitä, että myrsky kiikuttaisi pois

        Tampereella kyselivät, josko haluan tietää painoindeksini. Sanoin, että en, mutta siitä voi kyllä leikata seuraavakin hallitus.

        Ei tartte vaivata mauraa. Kerron itse: BMIni on n. 50 ja on nousemaan päin;) joten ootella vielä saat...


    • edson

      Tänään annan läjän maatua ja kerron kokemuksestani eilisen kolmosen tentin tiimoilta.

      Hetkinen. Persut toisena. Tulee upeet hallitusneuvottelut. Se, miten mulkvisti-halla esiintyy tai puhuu, ei kiinnosta minua, samoin kuin Terhon esiintyminen. Ovat vuosia sellaisia suustaan päästäneet, että vesipäitä täytyy olla niiden, jotka näitä äänestävät

      Ja voi äiteetä tuota Rinnetäkin, aina kun miettii ääneen, tulee soppa.

      • edson

        Jatkan poliittista kannanottoa myös täällä

        ja totean, että nousi se hitlerismikin kansan tuella. Kun vesipäitä alkaa ahdistaa, niin joukossa syntyy tungosta eli tyhmyys tiivistyy ja hallalaiset hilluu

        Nuoret äänestivät tuossa hetki sitten ja jos en väärin muista, niin pohjoiskarjalalaiset nuoret tykästyivät eniten hallaan.


      • Ali-Baba

        Mielenkiintoinen vaalivalvojainen tulee. Näyttää kaikki olevan ihan auki vielä. Toivottavasti kuitenkaan ääniä Kouvolasta itäkoilliseen ei saada koiravaljakolla ajoissa perille keskusvaalilautakuntaan


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        Mielenkiintoinen vaalivalvojainen tulee. Näyttää kaikki olevan ihan auki vielä. Toivottavasti kuitenkaan ääniä Kouvolasta itäkoilliseen ei saada koiravaljakolla ajoissa perille keskusvaalilautakuntaan

        Niin tulee mielenkiintoinen vaalivalvojainen.

        Demarit tippuu, hallan nousu hyytyy, kokkarit ehkä nousee ja keskusta. Paitsi, että eilen jo mtv-keskustelussakin tiedotettu sotekähmintä tulee vaikuttamaan. Tätä keskustelua jatketaan tänään ylen tentissä.

        Mä olin aikanaan tykästynyt koiravaljakkoon ja laskettelin Hesassa aika vapaasti siellä, missä vähänkään oli mahdollisuuksia. Samoin Lapissa, ihan Norjan rajan tuntumassa. Kävin Norjassakin valjakollani, mutta sain rajavartijat perääni. Sakotta sieltä selvittiin, mutta Tampereelta ei, sillä hitto viekööt, se sairaala-alue on aika myllerryksessä vieläkin ja parkkeerasin väärään paikkaan, tosin epähuomiossa.


      • aurora5
        edson kirjoitti:

        Jatkan poliittista kannanottoa myös täällä

        ja totean, että nousi se hitlerismikin kansan tuella. Kun vesipäitä alkaa ahdistaa, niin joukossa syntyy tungosta eli tyhmyys tiivistyy ja hallalaiset hilluu

        Nuoret äänestivät tuossa hetki sitten ja jos en väärin muista, niin pohjoiskarjalalaiset nuoret tykästyivät eniten hallaan.

        Sinä sen ratkaisit! Taidankin näin pohjoiskarjalaisena nuorena äänestää hallalaisia.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Sinä sen ratkaisit! Taidankin näin pohjoiskarjalaisena nuorena äänestää hallalaisia.

        Ihan sama, johan eräänlainen verisukulaisuutesi siihen pakottaa. On myös huomioitava ympäristön vaikutus eli fenoma.

        Onneks todennäköisesti tyttäresi on päättänyt olla lisääntymättä, mistä bointsit hänelle.


      • amummu
        edson kirjoitti:

        Jatkan poliittista kannanottoa myös täällä

        ja totean, että nousi se hitlerismikin kansan tuella. Kun vesipäitä alkaa ahdistaa, niin joukossa syntyy tungosta eli tyhmyys tiivistyy ja hallalaiset hilluu

        Nuoret äänestivät tuossa hetki sitten ja jos en väärin muista, niin pohjoiskarjalalaiset nuoret tykästyivät eniten hallaan.

        Sen verran onneton olet, ettet huomaa melkoista yhtäläisyyttä mainitsemasi ismin luojan ja itsesi välillä. Sinulta vain puuttuu raukkikselle tyypillinen käskettävien joukko, se suoritusporras.


      • maura
        edson kirjoitti:

        Ihan sama, johan eräänlainen verisukulaisuutesi siihen pakottaa. On myös huomioitava ympäristön vaikutus eli fenoma.

        Onneks todennäköisesti tyttäresi on päättänyt olla lisääntymättä, mistä bointsit hänelle.

        Toivottavasti poikiesi kumppaneilla on sen verran paremmat geenit, että ne kumoavat sukusi kirouksen.

        Ihan oikein että näytit todelliset kasvosi. Mitä kaverisikin ajatteli, kun olit joissakin kommenteissa minulle melkein ystävällinen.

        Ystävällisyys on selvä rike teidän julmassa pelissänne.


      • edson
        maura kirjoitti:

        Toivottavasti poikiesi kumppaneilla on sen verran paremmat geenit, että ne kumoavat sukusi kirouksen.

        Ihan oikein että näytit todelliset kasvosi. Mitä kaverisikin ajatteli, kun olit joissakin kommenteissa minulle melkein ystävällinen.

        Ystävällisyys on selvä rike teidän julmassa pelissänne.

        Voi kun muistaisi, milloin nämä ketjumme alkoivat, ehkä Ali muistaa. Täällä oli jees pitkän aikaa ja kun viimeksi kehotin sinua menemään läjän kanssa omiinne, niin ei vaan onnistu millään. Elämä oli meidän kaikkien ketju, tämä ei. Jos joku sanoo, että täällä sitä taas rajoitetaan, niin enpä todella ole ensimmäinen, joka ketjuissa on rajoitellut. Ymmärrän mm. whon toiveita, mutta itse en niitä noudata. Niin kauan kuin se ammuläjä täällä käy, niin saatte, mitä ansaitsette. Vastenmielisin tyyppi meinaan tuo läjä.

        Meillä päin pojat elävät elämäänsä ja tekevät kukin tahollaan duuneja. Ja pyyhkii ruuhkavuodet normaalisti myös kumppaneidensa kanssa.

        Mitä tulee ystävällisyyksiin, niin Ali taisi jopa hiukka kiittääkin sanailuistamme taannoin, jotta saisi olla rauhassa.


      • amummu
        edson kirjoitti:

        Voi kun muistaisi, milloin nämä ketjumme alkoivat, ehkä Ali muistaa. Täällä oli jees pitkän aikaa ja kun viimeksi kehotin sinua menemään läjän kanssa omiinne, niin ei vaan onnistu millään. Elämä oli meidän kaikkien ketju, tämä ei. Jos joku sanoo, että täällä sitä taas rajoitetaan, niin enpä todella ole ensimmäinen, joka ketjuissa on rajoitellut. Ymmärrän mm. whon toiveita, mutta itse en niitä noudata. Niin kauan kuin se ammuläjä täällä käy, niin saatte, mitä ansaitsette. Vastenmielisin tyyppi meinaan tuo läjä.

        Meillä päin pojat elävät elämäänsä ja tekevät kukin tahollaan duuneja. Ja pyyhkii ruuhkavuodet normaalisti myös kumppaneidensa kanssa.

        Mitä tulee ystävällisyyksiin, niin Ali taisi jopa hiukka kiittääkin sanailuistamme taannoin, jotta saisi olla rauhassa.

        Tapasi mukaan taas olet ominut toisilta tuon läjän, jota nyt käytät ikään kuin olisit kokenut heureka-elämyksen: läjähän se. Koskahan pystyisit kertomaan asioista omin sanoin. No, et koskaan, turha toivo. Niin, ja kyllä ollaan vähintään tasoissa, kun vastenmielisyydestä puhutaan. Saatat jopa olla siinä hommassa minua parempi.


      • amummu
        edson kirjoitti:

        Voi kun muistaisi, milloin nämä ketjumme alkoivat, ehkä Ali muistaa. Täällä oli jees pitkän aikaa ja kun viimeksi kehotin sinua menemään läjän kanssa omiinne, niin ei vaan onnistu millään. Elämä oli meidän kaikkien ketju, tämä ei. Jos joku sanoo, että täällä sitä taas rajoitetaan, niin enpä todella ole ensimmäinen, joka ketjuissa on rajoitellut. Ymmärrän mm. whon toiveita, mutta itse en niitä noudata. Niin kauan kuin se ammuläjä täällä käy, niin saatte, mitä ansaitsette. Vastenmielisin tyyppi meinaan tuo läjä.

        Meillä päin pojat elävät elämäänsä ja tekevät kukin tahollaan duuneja. Ja pyyhkii ruuhkavuodet normaalisti myös kumppaneidensa kanssa.

        Mitä tulee ystävällisyyksiin, niin Ali taisi jopa hiukka kiittääkin sanailuistamme taannoin, jotta saisi olla rauhassa.

        Älä helkkarissa. Ihanko sun poikas tekee duunia kukin tahoillaan. Aivan ihanteellisen erikoista, että niin on asiat, siihen ei moni poika pystykään. Vai??


      • maura
        edson kirjoitti:

        Voi kun muistaisi, milloin nämä ketjumme alkoivat, ehkä Ali muistaa. Täällä oli jees pitkän aikaa ja kun viimeksi kehotin sinua menemään läjän kanssa omiinne, niin ei vaan onnistu millään. Elämä oli meidän kaikkien ketju, tämä ei. Jos joku sanoo, että täällä sitä taas rajoitetaan, niin enpä todella ole ensimmäinen, joka ketjuissa on rajoitellut. Ymmärrän mm. whon toiveita, mutta itse en niitä noudata. Niin kauan kuin se ammuläjä täällä käy, niin saatte, mitä ansaitsette. Vastenmielisin tyyppi meinaan tuo läjä.

        Meillä päin pojat elävät elämäänsä ja tekevät kukin tahollaan duuneja. Ja pyyhkii ruuhkavuodet normaalisti myös kumppaneidensa kanssa.

        Mitä tulee ystävällisyyksiin, niin Ali taisi jopa hiukka kiittääkin sanailuistamme taannoin, jotta saisi olla rauhassa.

        Meillä päin tytär elää elämäänsä, tekee duunia ja harrastaa. Lapsia ei hänellä nyt satu olemaan, mutta se on hänen asiansa. Ei minun eikä varsinkaan sinun.


      • maura
        edson kirjoitti:

        Voi kun muistaisi, milloin nämä ketjumme alkoivat, ehkä Ali muistaa. Täällä oli jees pitkän aikaa ja kun viimeksi kehotin sinua menemään läjän kanssa omiinne, niin ei vaan onnistu millään. Elämä oli meidän kaikkien ketju, tämä ei. Jos joku sanoo, että täällä sitä taas rajoitetaan, niin enpä todella ole ensimmäinen, joka ketjuissa on rajoitellut. Ymmärrän mm. whon toiveita, mutta itse en niitä noudata. Niin kauan kuin se ammuläjä täällä käy, niin saatte, mitä ansaitsette. Vastenmielisin tyyppi meinaan tuo läjä.

        Meillä päin pojat elävät elämäänsä ja tekevät kukin tahollaan duuneja. Ja pyyhkii ruuhkavuodet normaalisti myös kumppaneidensa kanssa.

        Mitä tulee ystävällisyyksiin, niin Ali taisi jopa hiukka kiittääkin sanailuistamme taannoin, jotta saisi olla rauhassa.

        Olipa mielenkiintoinen tuo viimeinen kappaleesi. Teitte siis jonkinlaisen diilin, että sinä lepyttelet minua sopuisilla kommenteilla ja pitäisit sillä tavalla minut poissa Alin kimpusta. Mutta eikö Alilta vaadittu mitään?

        Ali ei saa olla minulta rauhassa niin kauan kuin hän nimittelee minua ja esittää omituisia vihjailujaan, vaikka en olisi antanut hänelle aihettakaan.

        Laittakaa poijjaat diilinne uusiksi, niin katotaan, katotaan...


      • edson
        maura kirjoitti:

        Meillä päin tytär elää elämäänsä, tekee duunia ja harrastaa. Lapsia ei hänellä nyt satu olemaan, mutta se on hänen asiansa. Ei minun eikä varsinkaan sinun.

        Katsotaan, miten uusi diili onnistuisi

        Todella, tyttäresi asia on hänen elämänsä. Minulla ei siihen asiaan voi ollakaan kuin perinnöllisyyden yleislinjauksien kautta jotain yleistä sanomista. Ja vaikka ei olisi geneettisiä sidoksia paikallisiin persuihin, niin fenoman on todettu jo vaikuttavan geneettiseen perimään. Siitä olin huolissani


      • maora
        edson kirjoitti:

        Katsotaan, miten uusi diili onnistuisi

        Todella, tyttäresi asia on hänen elämänsä. Minulla ei siihen asiaan voi ollakaan kuin perinnöllisyyden yleislinjauksien kautta jotain yleistä sanomista. Ja vaikka ei olisi geneettisiä sidoksia paikallisiin persuihin, niin fenoman on todettu jo vaikuttavan geneettiseen perimään. Siitä olin huolissani

        Niistä perinnöllisyyden yleislinjauksista. Voit olla huoleti, juuri äsken lounaan ääressä juttelimme, kuinka meistä kumpikaan ei ole vielä löytänyt mieleistään eduskuntaehdokasta ylihuomiselle vaalipäivälle. Helsingissä ollessamme sopivista oli suorastaan ylitarjontaa, täällä pitää kaivaa kiven kolotkin eikä silti löydä sopivaa. Tunnemme täältä vasta kourallisen ihmisiä. Luultavasti heissä ei ole yhtään persua tai mistäs sen tietää, mutta eivät he ainakaan eduskuntaehdokkailta vaikuta. Tai sitten se fenoma mikä lie on piilossa.


    • edson

      Mä houkuttelen sitä lehmää tänne
      https://www.youtube.com/watch?v=F1JVIRiOs9g&t=19s

      Asiast toiseen. Tai siihen koirahommeliin vielä. Nykyään en näe koirista muuta kuin turkisunia. Joka ohjelmassa täytyy olla joku koira rapsutettavana. Melkein yhtä tautista hommaa kuin ammun pöpöt

    • edson

      Varttia vaille lörtti eli iltapäivä lähenee ja aamuvuoro hiljenee

      Jätän nyt sinut Ali pohtimaan, mitä tehdä tyhjäntoimittajille.

    • Ali-Baba

      Yövuoroon on vielä pitkä matka, eikä näin keskitienoilla ole innostuneita ajatuksia mistään paitsi putoilevien mursuparkojen puolesta. On sillä mursusukukunnallakin ongelmansa.
      Vaalivalvojaisia jo innokkaasti odotellaan. Se on merkittävästi parempi ohjelma kuin linnanjuhlat. Siellä sitä näkee vasta kasvokielen kirjot ja kuulee ex tempore selitykset miten muissa oli vikaa kun itsella valui saappaaseen

      • edson

        Mietitään, mistä kaikki on alkanut. Tai ainakin osa

        Nyt on liikaa Euroopassa niitä, jotka ovat kaikkea kehitystä vastaan eli populistit. Suorastaan rikollisia ovat. EU oli se vihan lähde. Varmaan jotain paikkaamisen ja kehittämisen varaa EU:ssakin, mutta ei missään nimessä näiden populistien keinoin. Terhokaan ei enää uskalla mainita sitä tavoitetta, mitä vielä julkilausui jokin aika sitten eli EU:sta eroon. Kokkarit tekopyhinä koittavat säilyttää asemansa EU:ssa Unkarin tuella

        Suomessa siniset ja persut koittavat kiillottaa kilpiään, mutta jos joku ei muista, mitä hallakin on vuosien ajan syytänyt, niin halpaan menee, jos luulee typeryksen muuttuneen.

        Olen satavarma, ettei persuilla ole mitään annettavaa Suomen sisäisiin tai ulkoisiin asioihin. Sama asia Terhon joukon kanssa. Ja satavarma siitä myös, että juovat tulevat syvenemään ja se ei todella ole pakolaisten vika. Nää tollot sen aiheuttavat. Ja jumal'auta joku vielä nostaa sen nakkimuki-soininkin ansioita, miehen, jonka juuret saavat voimaansa pelkästään pashan jauhamisesta. Onneksi se "kansa", joka tietää, on kuitenkin pienen pieni onnettomien ryhmä, joka ei koskaan tule saamaan yhtään mitään aikaiseksi. Onneksi.


    • Ali-Baba

      Minä en ole oikeasti kovin innolla yhdenkään puolueen kannattaja, mutta päälinjaltani kuitenkin ns. vastuullisen markkinatalouden yleislinjan kannattaja. Siis sellaisen missä yhteiskunta säätelee ihmisen kaikkia perustarpeita vankasti ja yksityiset hoitavat sitten moninaista tuottamista ja palvelua mikä jossain mittakaavassa voi olla myös niihin ihmisen perustarpeisiin kohdistuvaa jos se tarjonta pysyy tukevasti kuitenkin taas ns. yhteisen edun valvonnassa.
      Muuten viis veisaan holhoamiselle ja byrokratialle vaan kannustaisin mieluiten mahdollisimman suurta luomisen ja kehittämisen vapautta.

      Mutta teatteria joka neljäs vuosi vaalivalvojaisten puitteissa suorastaan rakastan ja aina odotan kun silloin näemme todella korkean luokan kasvonilmeitä ja kuulemme mitä ihmeellisempiä pikaselityksiä.
      Mitä Soiniin tulee, niin luulenpa hänen vähin äänin kokonaan poistuvan poliittiselta näyttämöltä ja valitettavasti ilman haluamaansa poliittista perintöä. Sääli sinäänsä, sillä kyllähän hän kovasti töitä teki suuren poliittisen maineen ja perinnön rakentaakseen, mutta kokonaan lopulta puihin män.

    • Ali-baba

      No joo. robo ei nyt halua näyttää edes pullan leipomista. Huonompi robolle, jää makuelämyksistä paitsi
      Taidanpa testailla seuraavaksi iten hää suhtautuu sotateknologian esittämiseen.

    • edson

      Vastuullinen markkina, onkohan sellaista? Epäilen vahvasti.

      Markkina naamioidaan uusien tekniikkojen tantereeksi, pelastavaksi. Muuta ei voida tehdäkään, puhua kyllä, että näin markkina ratkaisee kaiken. Yrittäjä on kaiken pelastus, yrittää sitten mitä yrittää. Jos työllistää sirkukseen yhdenkin lisäpellen, niin on jo markkinan sankari.

      Punavihreä olisi tulevaisuuden mahdolisuus. Sinne voitaisiin rakentaa todellinen, tasa-arvoinen ja niin päästötön yhteiskunta, että markkina häpeäisi itsensä kuoliaaksi

    • Ali-Baba

      Aivan. todellisuudessa vastuullista markkinataloutta ei juurikaan ole olemassa. sitä kuitenkin käytetään poliittisena toiveilmauksena siitä, että yksityiset toimijat eivät pelkästään tähtäisi voittonsa maksimointiin
      Luultavasti kohdalleenosuvampi ilmaus olisi oikeamielisesti säädelty markkinatalouys. Sitten vaan tietysti heti seuraa kysymys: Kenen oikea mieli ja mikä oikea mieli. Siksi kai tuo yleiskohtuullinen ja suuntaa antava ilmaus vastuullinen markkinatalous on säilynyt.
      Vihreät ja punaiset, tiedämme historiallisesta näytöstä poikkeuksetta johtavan lopulta massiiviseen tyranniaan ja talouden kaatumiseen. Siis vain joku mikä on kohtuullista kaikille vo pitkässä juoksussa vallita ja hallita

    • edson

      " Me olemme saaneet tällä vaalikaudella aikaan 140 000 uutta työpaikkaa ..."

      Näin kiekuu oikeisto joka keskustelussa. Eli siis tunninkin työ lasketaan tilastoihin.

      Nämä vaalit ovat arvovaalit. Kuinka on mahdollista, että jo muutenkin huonosti palkatuilta lähihoitajilta / sairaanhoitajilta vietiin kesälomarahoista suuri osa. Sitten ihmetellään, että Suomesta lähdetään tekemään näitäkin töitä muualle ja päästään nopeastikin paremman leivän ääreen. Ja kaiken lisäksi muutkin kulut ovat huomattavasti pienemmät. Tietoa minulla ainakin eteläisen Saksan tilanteesta, vaikka se ei olekaan maa, mihin ensisijaisesti sairaanhoitajat lähtevät.

      Kuka muistaa, kun suomalaisilta kysyttiin veronmaksuhalukkuutta? Suuri osa suomalaisista olivat halukkaita jopa maksamaan enemmänkin tuloveroa. Niillä katetaan hyvinvointia myös huonoina aikoina.

      Proggressiota pääomatuloihin
      Eläkekatto ja heti
      Tarkalla kammalla pois yritystukia

      Turhakkeille huomattavia lisämaksuja. Jos joku ei tiedä, mitä turhakkeet ovat, niin mitä tiedän. Lennot minimiin, samoin jatkuva ravaaminen kesämökeille, kaikenlaisiin turhaketapahtumiin ynnä muihin. Hotelleille isot velvoitteet ja todistustaakka kaikille meren tai järvien äärille rakennetuista turhakkeista, että yhtään ei valu meriin mitään ylimääräistä. Tosi sikamaisia ovat esim. kuntamme kesämökeille sallitut imeytykset, ihan veden ääreen sallitaan rakentaminen ja ne imeytykset saa hoitaa holtittomasti. On aivan ääliömäistä, ettei asuta siellä, missä viihdytään, vaan ravataan eestaas oikein viihtymään. Eli raskaasti kovemmat kiinteistöverot nuijille.

    • edson

      "Vihreät ja punaiset, tiedämme historiallisesta näytöstä poikkeuksetta johtavan lopulta massiiviseen tyranniaan ja talouden kaatumiseen. Siis vain joku mikä on kohtuullista kaikille vo pitkässä juoksussa vallita ja hallita"

      Ihan hyvä katsaus, mutta ...

      Uskon spiraalimaiseen historiaan. Ei pitäisi olla paluuta yksyhteen ja verrata entisiin tyrannioihin, sillä siellähän hallitsi pienet eliitit, jotka takasivat hyvää vain samanmielisilleen.

      "Kenen oikea mieli ja mikä oikea mieli. "

      Tuossa on se järkevä kysymys, mihin kukaan ei edes uskalla vastata, ainakaan poliitikoista. Linkolan diktatorismi kunniaan. Jokaiselle vastuu ja pakko elää lasketun alhaisen hiilijalanjäljen mukaan. Pakko on ainoa, joka tepsii. Turhakkeet voidaan erottaa heti varsinaisista kulutushyödykkeistä ja joka hyödykkeelle alusta asti laskettu hiilijälki kaivoksen murusta kuljetettuna nokkamme eteen. Gigitaalinen valvonta jokaiselle jäppiselle. Näitä nyt ensin koko kehittyneelle maailmalle (ja paljon muuta) ja ilmaista apua kehitysmaille.

    • edson

      No meni rankasti iltapäivän puolelle, mutta ollaan eräiden asioiden äärellä ...

      No nämän ovat mahdottomia tehtäviä. Kysyn itseltäni, miksi poliiseja koulutetaan enemmän ja enemmän? Onko armeijoiden vahvistaminen pelkästään ulkoisiin uhkiin vastaus?

      No mm. siksi, ettei tulevaisuuden uhkat ole ehkä niinkään uskonnollisia, poliittisia tai taloudellisia. Ovat meinaan ilmastonmuutoksen mukanaan tuomia terroritekoja. Joiltain kasvavassa määrin menee usko poliittisiin toimiin ja sitten ei olekaan enää väliä, mitä tapahtuu. Nyt vielä pilkataan joitain, jotka nousevat eduskunnan pylväisiin, mutta ei nähdä tulevaa kaaosta ja ei se ainut "uhka" ole ilmastopakolaisuus. Valistuneet ja valistumattomat terroristit lisääntyvät.

    • edson

      Kumppani huolestui, kun oli tullut viesti, että lukulistat katoavat ... ota mobiiliavain ...jne

      Eivät varmaan ainakaan tietokoneiden kautta maksutapahtumia hoidettaessa lukulistat häviä. Samoin eivät häviä pankkikortit tai luottokortit. Olen itse kahden vaiheilla enkä vielä ole ottanut mobiiliavainta käyttöön. Täytyy tutustua kännymaksamiseen muutenkin.

      Kumma kyllä. Puhelin on minulle edelleen soittorasia. Ja mobiilisti rahaa toki siirrän omalta yhteiselle ja näen sähköpostiviestit. Siinä oikeastaan kaikki, mitä puhelimella teen. Whatsappaan ja harvemmin vietin lähetän. Kuvia toki.

    • Ali-Baba

      Edsolventillahan on ollut paljon asiaa. Minun parhaat kirjoitusaikani ovat vielä tuntien päässä eli siellä ajassa ennen -ja koiravahdin alettua. Tosin olen ja mielestäni aika onnistuneestikin ryhtynyt siirtämään nukkumaan menoani aikaisemmaksi. Seuraus tosin että myös heräilee aikaisemmin ihmettelemään että joko yö män.

      Pirukaan ei saisi minua enää ryhtymään hoitamaan älykännyllä niitä hommia mitä hoidan tietokoneella kuten esimerkiksi kaiken maksiliikenteen pankissa..
      Jopa tietokokeitakin pystytään pahaan käyttöön kaappaamaan jos ei osaa pitää varaansa. Mitä sitten taskissa lillivän puhelimen kanssa missä onkin kaikki tiedot ja minkä voi hetkessä kadottaa
      tai minkä data voidaan vierestä taitavien toimesta imaista

      Minulla on jopa sellainen moderni luottokorttilompakki missä on ns. RFID ( magneettinappi) suojaus mikä estää maksupäätteitä lukemasta sitä taskusta

    • edson

      Eilen puolueiden nuorisosiipi sai vastailla, et miten se Suomi makaa, jos ne petaa. Kyl sääliksi käy persuja ja sinisiä, jo noin nuorena ja noin pihalla.

      Yhtä ihmettelen digiaikana. Miten voi digiäänestäminen olla niin vaikeaa ja vaarallista? Sentään rahaliikenne on bitteinä. Kyl mä mieluummin konnana keskittyisin siihen rahaliikenteeseen. Hyvää esimerkkiähän saa esim. Lontoon citystä

      Ja ihan jos on tarvis käsitellä kunnolla niitä dorkia eli vajakkeja, niin kyllä ihan kädestä pitäen oppi menee perille. Se onkin ainut asia, missä suosin perinteistä karttakeppiä.

    • Ali-Baba

      Teen robo testausta. Siksi liitän seuraavaan lähetykseen puhdasta sotalaivastokalston esittelyä.
      Siinä näemme kaksi asiaa robosta.: Hyväksyykö se sotakoneiston näyttämisen mutta ei pullanleivonna ja toisaalta onko se aktiivinen vain jonain kellonaikoina. Lähetykset erikseen jotta jää tieto siitä mikä katosi jos katosi

    • Ali-Baba
    • Ali-Baba

      Tässä ihan miehille tiedoksi ja näytteeksi, siitä miten puuta tositehokkaasti viljellään ja maisemissa missä se on mahdollista eli missä bambu kasvaa siellä kasvaa myös eucalyptus tuollaisena pitkänä hujoppina. Kaikista nopeimmillaan noin 5 vuodessa täysin korjausvalmiiksi.
      Sitä puuta voi sitten käyttää ihan kuin mitä tahansa kovapuuta. Siis muuhunkin kuin lyhytkuituiseen kartonkiselluun, mihin se erinomaisesti sopii.
      Kyn viljely tehdään tarkoitukseen laillisesti hankituilla mailla niin silloin saadaan puuta runsaasti viljeltynäkin moneen käyttöön ja voidaan säästää hitaammin kasvavia pohjoisten tai eteläisten vyöhykkeiden havupuita, osin lehtipuitakin täyskasvuisena korjattuna sellaiseen käyttöön mitä viljellystä puusta ei saa, kuten pihkat, leväa ja paksu puutavara tai mäntyöljyt joille on monenlaista käyttöä muutakin kuin polttaminen diesel vernona.
      Tuollaiseen täysviljeltyyn eucalyptuspeltoon sopii rajallinen avohakkuu, siksi että viljellyssä osassa varsin vähän mitään minipuolisuuta on ja avokaadettu sänki on jo parissa vuodessa melko korkeaas puukasvussa päinvastoin kuin meillä missä avohakkuu katkaisee luonnon ja kestää vuosikymmeniä ennekuin tilalle on syntynyt korvaava metsä ja sen sitoma hiili mikä hetken avohakkuutahahuumassa saatettiin polttaa vaikka Salmisaaren kattiloissa yhden päivän aikana isonkin avohakkuun osalta. Siis yhtälö on ellei joku ymmärtänyt: tunneissa savuna ilmaan, kymmenissä vuosissa takaisin metsäksi.
      https://www.youtube.com/watch?v=p_CVTHYl-Nw
      Tästäkin otan varakopion kun emme robosta tiedä tai sattuiko tämä u liite olemaan hyväksyttävä ilman tekijänoikeusrasitetta minkä se ilmeisesto koodista lukee, se robo

    • Cee-Lila

      Eucalyptuspuita kasvaa runsaasti aussisukulaisen tontilla. Joutuvat alvariinsa putsaamaan talonsa katot pudonneista lehdistä, ovat niin paloherkkää tavaraa pensaspalojen aikana. Ajavat myös talonsa ympäristön nurmikot lyhyiksi ettei tontilla ole paloherkkää kariketta runsain määrin. Sehän on hyvin öljypitoinen puu. Koalat rakastavat eucalyptuspuun lehtiä ja vain jopa tiettyä lajiketta niistä.

    • Ennen_kuolemaa

      Ei ole Dr Whoota näkynyt tällä palstalla edes viikonlopulla. Ei ihme kun katsotaan, mitä näissä kolmessa ketjussa on kirjoitettu. Poistettuja viestejä ja toisten kuolemaa toivovia.

      • amummu

        Sulla sitä taikinaa on pään sisällä, täynnä, niin ettei sinne muuta mahdu. Puheet se mukaiset.


      • amummu

        "...ja jos teittin hölmöyksiä ei täällä olisi..". Niin ja mitähän sitten?

        Sä oot varmaan "miehisenä miehenä" kotonas tottunu siihen, että jos kumppani sanoo väärän sanan, niin karttakepillä ajo nurkkaan ja kuulkoon kunniansa. Täälläkin yrität samaa, tosin monta astetta raukkamaisemmin, hengenriistouhkauksin. Eipä vain tehoa.


    • sietä-mätöntä

      Näistähän on tullut ihan tappoketjuja. Kumma ettei ylläpito puutu kyseisen nimmarin karmeuksiin eri ketjuissa. Kumma ettei toinen porinoitsijakaan sanallakaan tuomitse noita hirmukehotuksia.

      • aurora5

        Niinpä. Helpompi on kurkistella linnunpesiin kuin puuttua kaverin hulluuteen.


      • edson

        Ei jumal'auta, kolmas toivoton täällä. Veikkaan, että on se, joka nojaa MS Romantican kannella kaiteisiin.

        Eiks nyt jo tullut toivoton selväksi, että kumpi ompi parempi. Horjahdus kannelta tai seuraava sepustus tansseista. Jos on kärsinyt ent. miehensä lähdöstä koko ikänsä ja koettaa kertoa siitä toipumistiestään vuodesta toiseen, niin kuka sitä jaksaa häh. No Elämä jaksaa, joten horiop.

        Aurora, ei muuta kuin kurkistelemaan vaan ravun Elämään, horiop. Ja iltaisin ensin uninappi kaaliin ja kalja päälle, niin pysyt sinäkin ns. normaalin kirjoissa.


    • Ali-Baba

      Enpä tiedä mitä sanoisi muuta kuin että yliläskit lepakot liitelee ja kaikukellot kumajaa. Joukosta puuttuu enää jatkuva filmi liperinjärvessä havaitusta ryhävalaasta.
      Ei tainnut riittää että saivat vapaasti puhallella höyryjä kesken jääneessä ketjussa vaan on tultava pakolla provosoimaan joukolla itsestään ja puuttuvista persoonallisuuksitaan riitelyä kun asiaa ei ole. Yhdelläkin on niin vähän omaa persoonaa, ettei näy enää edes peilissä. Kello kuitenkin pyydettäessä kumajaa.
      Positiivista on että on sentään joku tai joitakin jotka yrittävät pysytellä normaalien asioiden maailmassa eikä vajota psykoosin mustaan reikään.

      Saahan sitä ovea raapia niin kauan kuin kynsiä riittää ja ilmeisesti parilla on tosi pitkät kynnet tai nopeasti uudestaan kasvavat. Sitä ihmettelen ihan tieteellisesti että on se kumma, että mitä läskimpi sitä nopeammin kynnet uudistuvat. Samaan synbdroomaan kuuluu sekin ettei mkoskaan osaa lopettaa vaan ikivanhassa grammarissa vinkuu vuodesta toiseen se sama haljennut levy.

      Kiva muuten että robo osoitti siinä olevan enemmän älyä kuin kaikissa kirjoittajissa Kouvolan itäpuolella ja jätti asialliset linkit luettavaksi ja niistä asiallisesti keskusteltavaksi, mikä niiden tarkoituskin on vaikka se tietysti sotii sitä vastaan että eräiden tarkoitus ei olekaan asia vaan raastaminen ja silpominen ja sitähän he saavat pyydettynä ja nykyisin heti kun pyyntö havaitaa ja täydestä ämpäristä. Siinä mielessä maailma on nyt muuttunut. Diplomatia ja rakentamisen yritys on pois ohjelmista ja nyt ollaan selko suomen ilmauksissa ja samalla erään dimension todellisuudessa. amummu voi selvittää niille kahdelle muulle mitä dimensio tarkoittaa. Calvados sen tietää muutenkin.

      Sanonpa nyt senkin samaan syssyyn selkokielellä ettei synny siitäkään mitään kiilarakoa kenellekään tunnetulle kiilaajalle. Tietysti on yksi niin tyhmä, että saattaa edelleenkin yrittää hajoita ja hallitse politiikkaa vaikka on jo kerta toisensa jälkeen saanut "ruhoonsa" siitä.

      Jos minun on pakko riitelyissä valita puoleni niin valitsen silloin epäilyksettä Edsonin puolen. Sen teen siksi että huolimatta erilaisesta, tähän asti, ilmaisutavastaan Edson ei ole esittänyt tähän mennessä yhtään asiallisesti täysin väärää havaintoa. Tuon lauseen kirjoitin erityisesti nimimerkille "sietä-mättömästi kellot kumajaa tahdissa käskyn käydessä"

      Nyt saatte taas möykätä, piehtaroida ja tuulettaa ihan niin paljon kuin tarvitsette ilpipainon anteeksi ylipaineen vähentämiseksi.
      Minä katselen asioita. Kirjoittelen niistä, seuraan lintujen elämää, kun niillä näyttää olevan sielu, mitä kaikilla taas ilmeisestikään ei. Liitän asiaan liittyviä aiheita milloin robo sallii

      Ei muuta kuin kivoihin kirjoittelemisiin ja katsotaan sitten lopussa kenestä ovat läskit sulaneet ja onko kukaan löytänyt itsensä kuvaa peilistä vai onko persoonallisuuden rippeetkin kadonneet niin ettei paraskaan peili yhtään otetta saa

      Tämän tyylistä tarinaa tulee kun sitä pyytää kovasti

      • aurora5

        Olet yhtä naurettava kuin aina. Luulet kirjoitustesi massalla murskaavasi vastustajat. Raivo ei ole koskaan eduksi taistelussa. Siinä lipsahtaa helposti kirves kiveen.


      • Alimama

        Sie taiat olla oikee ylipyöveli.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Olet yhtä naurettava kuin aina. Luulet kirjoitustesi massalla murskaavasi vastustajat. Raivo ei ole koskaan eduksi taistelussa. Siinä lipsahtaa helposti kirves kiveen.

        Jahas, että naurettavuuksista sitä ..

        Mikäs sulla on riivannut esim. Alin lähettämiä you tuben pätkiä? Onko liian vaikeata tajuta, että niistä on syntynyt myös pohditaa energioista ja metsistä.

        Ennen kuin lehmä ja sinä tänne luita kolisten tulitte, täällä ei ruuhkaan asti toki kirjoitettu, mutta meille sopivia asioita. Voipi olla niinkin, että se tahti on kiusannut vaikkapa whoota tai kirjoittajien vähyys, minua ei ole, sillä on myös muita areenoita kirjoittaa, jos niin haluaa.

        Toistan. Vie se metaanilähde mennessäsi ja nyplätkää konsensuksenne siellä Elämässä. Horiop.


      • aurora5
        edson kirjoitti:

        Jahas, että naurettavuuksista sitä ..

        Mikäs sulla on riivannut esim. Alin lähettämiä you tuben pätkiä? Onko liian vaikeata tajuta, että niistä on syntynyt myös pohditaa energioista ja metsistä.

        Ennen kuin lehmä ja sinä tänne luita kolisten tulitte, täällä ei ruuhkaan asti toki kirjoitettu, mutta meille sopivia asioita. Voipi olla niinkin, että se tahti on kiusannut vaikkapa whoota tai kirjoittajien vähyys, minua ei ole, sillä on myös muita areenoita kirjoittaa, jos niin haluaa.

        Toistan. Vie se metaanilähde mennessäsi ja nyplätkää konsensuksenne siellä Elämässä. Horiop.

        Niin, voit toki ottaa itsellesi tuonkin "kehun" liiasta kirveen heiluttelusta.

        Sanoit jossain, että vain Ceellä on ollut tänne asiallisia kommentteja. Miksei olisi, kun häneen ainoana naisena suhtaudutaan asiallisesti.

        Mitähän siitä tulisi, jos minä yhtäkkiä rupeisin keskustelemaan? Sitä suuremmalla raivolla olisitte pois häätämässä. Tässä näytelmässä on ikävä kyllä jokaiselle toisten antamat roolit ja ennemmin Kansallisteatteri kaatuu kuin minulle myönnettäisiin Paholaista mukavampi rooli.


      • amummu
        edson kirjoitti:

        Jahas, että naurettavuuksista sitä ..

        Mikäs sulla on riivannut esim. Alin lähettämiä you tuben pätkiä? Onko liian vaikeata tajuta, että niistä on syntynyt myös pohditaa energioista ja metsistä.

        Ennen kuin lehmä ja sinä tänne luita kolisten tulitte, täällä ei ruuhkaan asti toki kirjoitettu, mutta meille sopivia asioita. Voipi olla niinkin, että se tahti on kiusannut vaikkapa whoota tai kirjoittajien vähyys, minua ei ole, sillä on myös muita areenoita kirjoittaa, jos niin haluaa.

        Toistan. Vie se metaanilähde mennessäsi ja nyplätkää konsensuksenne siellä Elämässä. Horiop.

        Heh, koita nyt päättää. Miten läskit voi kolistella luita???


    • maura

      Minusta ylläpidon pitäisi kiinnittää erikoishuomio noihin Ali Baban pitkiin saarnoihin, joilla ei ole muuta funktiota kuin mustamaalata yksi tai useampia kirjoittajia. Täysin ala-arvoista on hokea jonkun 'läskeistä', vaikka me kaikki tiedämme että kirjoitamme täällä in cognito, joten kirjoittajien paino tai keveys ovat kunkin arvailun varassa.

      Tuollaiset asiattomat kuvitelmat eivät tuo mitään lisäarvoa mihinkään keskusteluun; ne ovat koulupojan tasoisia huitaisuja.

      • maura

        Luulisin, että niiden suolavedestä juomavedeksi -juttujen paikka on muualla kuin yleisellä jutustelupalstalla. Kun Ali ei muutenkaan tunnu vihamielisyydestään päätellen näillä ketjuilla viihtyvän, häipykööt sinne muiden fakki-idioottien seuraan. Ja sinä perässä oppipoikana.

        Läskiaihe voisi olla loppunkäsitelty. Et ole sinäkään muuta kuin vyötärölihavuuden mallinukke. Mutta matkia vaan täytyy "hienompaansa".

        "Hotakaisen kanssa samassa bussissa"

        Kaiken sinäkin muistat. Minkä minä sille voin, että tulin joskus kertoneeksi työtovereistanikin. Olisinpa arvannut, miten jokainen pikkuasia kääntyy minua vastaan. Muuten, olen minäkin ollut konsertissa, jopa Wienissä. Eli Hitlerin kotimaassa käyneenä kannatan siis natseja, m-o.t.

        Tämä olisi hauskaa leukailua, ellen vaistoisi pikku ironiasi takana todellista kaunaa, jonka idolisi Ali on esimerkillään istuttanut sinuun, kukas muukaan.


    • maura

      Kiinnitän myös huomion Ali Baba lauseeseen, jonka mukaan "edson ei ole esittänyt yhtään väärää havaintoa". Ja silläkö perusteella hän katsoo hallitsevansa ihmiskunnan elämää ja kuolemaa?

      • amummu

        Minusta tämä kuolemalla brassailu on pilannut täällä kaikki keskustelut. Vaikka kuinka olisi asiallisia kommenttejakin, niin yhden halu tappaa kaikki hänelle epäsopivat kirjoittajat- ei edes tarvitse olla toisin ajattelija, vaan jo pelkät kohdehenkilön kuvitellut ominaisuudet aikaan saavat tappohalun - vie mahdolliselta keskustelulta pohjan. Sellaisten toivomusten saattelemana mikään keskustelu ei vie eteenpäin, vaan tuhoaa orastavan konsensuksenkin, yhteisestä mielipiteestä puhumattakaan. Kuoleman hajuunkaan ei mieleltään terve halua sekaantua.


      • edson
        amummu kirjoitti:

        Minusta tämä kuolemalla brassailu on pilannut täällä kaikki keskustelut. Vaikka kuinka olisi asiallisia kommenttejakin, niin yhden halu tappaa kaikki hänelle epäsopivat kirjoittajat- ei edes tarvitse olla toisin ajattelija, vaan jo pelkät kohdehenkilön kuvitellut ominaisuudet aikaan saavat tappohalun - vie mahdolliselta keskustelulta pohjan. Sellaisten toivomusten saattelemana mikään keskustelu ei vie eteenpäin, vaan tuhoaa orastavan konsensuksenkin, yhteisestä mielipiteestä puhumattakaan. Kuoleman hajuunkaan ei mieleltään terve halua sekaantua.

        No nyt kyllä rimaa hipoen selvästi sen alapuolelta. Taas

        Lähdetään nyt tuosta viimeisestä metaanipäästöstä. Että oikein mieleltään terve lähettää yleisille keskustelupalstoille kenellekään tuntemattoman miniänsä arvosteluja. Et todella ole terve.

        "...vaan tuhoaa orastavan konsensuksenkin, yhteisestä mielipiteestä puhumattakaan"

        Ei helkutti, vai yhteistä mielipidettä oot täällä hakemassa toivoton. Ei koskaan sinun kanssasi, se on varma juttu. Se, että sinun mielipiteisiisi ei kukaan arvon pitsinnyplääjä sano mitään, on merkki siitä, että pysykää Elämässä, siellä sinulle konsensusta. Horiop


      • maura

        Kaikkien tunteman miniänkö arvostelu sitten olisi sallittua?

        Me kaikki naiset, joilla on sydän rinnassa, olemme seuranneet myötätunnolla, mitä a-mummu on kertonut lastenlastensa kärsimyksestä kovaotteisen äitinsä kurimuksessa. Siinä ei ole kyse mielipiteestä. Tuollaisen äidin käytöksestä, joka vie pikkutytön terapiaan, voi terve ihminen olla vain yhtä mieltä.

        Äläkä nyt toista onnittelujasi siitä, että tyttärelläni ei ole lapsia.


      • edson
        maura kirjoitti:

        Kaikkien tunteman miniänkö arvostelu sitten olisi sallittua?

        Me kaikki naiset, joilla on sydän rinnassa, olemme seuranneet myötätunnolla, mitä a-mummu on kertonut lastenlastensa kärsimyksestä kovaotteisen äitinsä kurimuksessa. Siinä ei ole kyse mielipiteestä. Tuollaisen äidin käytöksestä, joka vie pikkutytön terapiaan, voi terve ihminen olla vain yhtä mieltä.

        Äläkä nyt toista onnittelujasi siitä, että tyttärelläni ei ole lapsia.

        Kyllä vaan olisi tunnetun miniän arvostelu sallittua, jos hän vielä saisi itseään puolustaa ja aidolla nimillä jokainen kirjoittaisi. Tosin meillä päin ei puida tällaisia suomi24:ssä, jos sellaista yleensä olisi. Lehmä kyllä näin viisaudessaan tekee, heh heh. Se, mitä lehmä on märehtinyt miniästään on täysin yksipuolista panettelua ja ehdottomasti olen sitä mieltä, että anoppi onkin kaiken sotkun omalla käyttäytymisellään aiheuttanut perhepiirilleen.

        Kuka helekutissa noita lehmän vuodatuksia voi todistaa, noitako? Lehmän kovaotteisuus tuli jo ilmi sinne portaikkoon työnnetyn pojan tapauksessa, sinä voit uskoa, mitä uskot ja uskothan tietty. Minä uskon taas siihen, että lehmän omalla pojalla on samoja piirteitä kuin sillä portsari-opella portaikkoon työnnöstä ja hän sitä toteutti kotonaan ja siksi taas kumppanin oli pakko lähteä. Ja käsittääkseni sai vielä viedä lapsensa mukanaan?


      • amummu
        edson kirjoitti:

        Kyllä vaan olisi tunnetun miniän arvostelu sallittua, jos hän vielä saisi itseään puolustaa ja aidolla nimillä jokainen kirjoittaisi. Tosin meillä päin ei puida tällaisia suomi24:ssä, jos sellaista yleensä olisi. Lehmä kyllä näin viisaudessaan tekee, heh heh. Se, mitä lehmä on märehtinyt miniästään on täysin yksipuolista panettelua ja ehdottomasti olen sitä mieltä, että anoppi onkin kaiken sotkun omalla käyttäytymisellään aiheuttanut perhepiirilleen.

        Kuka helekutissa noita lehmän vuodatuksia voi todistaa, noitako? Lehmän kovaotteisuus tuli jo ilmi sinne portaikkoon työnnetyn pojan tapauksessa, sinä voit uskoa, mitä uskot ja uskothan tietty. Minä uskon taas siihen, että lehmän omalla pojalla on samoja piirteitä kuin sillä portsari-opella portaikkoon työnnöstä ja hän sitä toteutti kotonaan ja siksi taas kumppanin oli pakko lähteä. Ja käsittääkseni sai vielä viedä lapsensa mukanaan?

        Näin puhuu nuoria rakastava ukko, joka heittäisi koulussa häiriköt ulos digitunnilta ja pistäisi kymppiluokalle digiä oppimaan kykenemättömät. Ei onneton tiedä, että juuri niillä toimin alkaa monen (nimenomaan) pojan putoaminen kelkasta. Luojan kiitos, ettet ole opettaja! No, eipä sinulla siihen kykyjä olisikaan.

        Ei muuten saanut viedä lapsia mukanaan, yritti kyllä, mutta viranomainen torppasi. On kyllä ennenkin huomattu, että lukutaitosi ja ennen kaikkea käsityskykysi monissa elämän asioissa on äärest rajallinen. No, mielikuvitus ja paha tahto korvaa monet sellaiset puutteet.


      • edson
        amummu kirjoitti:

        Näin puhuu nuoria rakastava ukko, joka heittäisi koulussa häiriköt ulos digitunnilta ja pistäisi kymppiluokalle digiä oppimaan kykenemättömät. Ei onneton tiedä, että juuri niillä toimin alkaa monen (nimenomaan) pojan putoaminen kelkasta. Luojan kiitos, ettet ole opettaja! No, eipä sinulla siihen kykyjä olisikaan.

        Ei muuten saanut viedä lapsia mukanaan, yritti kyllä, mutta viranomainen torppasi. On kyllä ennenkin huomattu, että lukutaitosi ja ennen kaikkea käsityskykysi monissa elämän asioissa on äärest rajallinen. No, mielikuvitus ja paha tahto korvaa monet sellaiset puutteet.

        "Ei muuten saanut viedä lapsia mukanaan,"

        Tuokin on vain sinun sanasi. Ei se lukutaidostani ole kiinni. Täällä voit tekopyhä selittää mitä tahansa, ei noilla lauseillasi ole mitään arvoa. Pelkästään kosit joitain, jotka uskovat kaiken mukisematta. Kehtaat solvata sellaisia lähipiiriisi kuuluneita, joista meillä muilla ei ole mitään käsitystä eikä hänellä (miniällä) puolustusmahdollisuutta. Ihan saman liikkeen on tehnyt rapu ent. miehensä suhteen. Ootte te ja .. sinäkin oikein kykyjenetsijä.


      • amummu
        edson kirjoitti:

        "Ei muuten saanut viedä lapsia mukanaan,"

        Tuokin on vain sinun sanasi. Ei se lukutaidostani ole kiinni. Täällä voit tekopyhä selittää mitä tahansa, ei noilla lauseillasi ole mitään arvoa. Pelkästään kosit joitain, jotka uskovat kaiken mukisematta. Kehtaat solvata sellaisia lähipiiriisi kuuluneita, joista meillä muilla ei ole mitään käsitystä eikä hänellä (miniällä) puolustusmahdollisuutta. Ihan saman liikkeen on tehnyt rapu ent. miehensä suhteen. Ootte te ja .. sinäkin oikein kykyjenetsijä.

        Sinunko sanasi ovat uskottavampia!? Onnellista sinulle, että itse uskot niin. Muuten tulisikin sinulle melkoinen dilemma. Luuletko surkimus, että omilla lauseillasi on suuri arvo. Miksi minun täytyisi kosia ketään? Pärjään ihan itsekseni.

        Jos kuka tahansa lähi- tai kaukopiiristäni tekee lapsille pahaa, niin sanojani en säästele. Täälläkään. Saati sitten "virallisilla" kanavilla. En säästele tekojakaan, jos niikseen tulee. Ja se on tehonnut.

        Ja sinä, yksi paholaisen p..kakikkareista, kehtaat puhua solvaamisesta!!!


      • amummu
        edson kirjoitti:

        Kyllä vaan olisi tunnetun miniän arvostelu sallittua, jos hän vielä saisi itseään puolustaa ja aidolla nimillä jokainen kirjoittaisi. Tosin meillä päin ei puida tällaisia suomi24:ssä, jos sellaista yleensä olisi. Lehmä kyllä näin viisaudessaan tekee, heh heh. Se, mitä lehmä on märehtinyt miniästään on täysin yksipuolista panettelua ja ehdottomasti olen sitä mieltä, että anoppi onkin kaiken sotkun omalla käyttäytymisellään aiheuttanut perhepiirilleen.

        Kuka helekutissa noita lehmän vuodatuksia voi todistaa, noitako? Lehmän kovaotteisuus tuli jo ilmi sinne portaikkoon työnnetyn pojan tapauksessa, sinä voit uskoa, mitä uskot ja uskothan tietty. Minä uskon taas siihen, että lehmän omalla pojalla on samoja piirteitä kuin sillä portsari-opella portaikkoon työnnöstä ja hän sitä toteutti kotonaan ja siksi taas kumppanin oli pakko lähteä. Ja käsittääkseni sai vielä viedä lapsensa mukanaan?

        Heh, juuri joku aika sitten kuuntelin erään hesalaisen vihreän kommentteja Hernesaaren liikenteen suunnittelusta. Hän uskoo, että mitään ruuhkaa ei tule. Uskon varassako Hesaakin suunnitellaan! Ei raasu tiedä, että uskomukset usein sortuvat todellisuuteen, kuten esim. Jätkäsaaressa. Onneksi ei tarvitse maksella hesan vihreiden törttöjen uskoa.

        Sinäkin uskot, vaikket tiedä todellisuudesta p..aakaan. Mutta uskoa pitääkin julistaa, vaikkei toden peräisyydestä ole hajuakaan.


    • Ali-Baba

      Eipä nyt juuri kiinnosta tuon Liperin valaan röhinöihin vastata. On siihen kyllä vastauskin valmiiksi kirjoitettuna, mutta pyytäköön lisää jos todella kaipaa tuoksuvaa suihkausta kasvoilleen.

      Muut täällä eivät kuitenkaan halo kirjaimia kappaleiksi yrittäessään muuttaa ne joksikin muuksi mitä toinen on yleisluonnehdintana ilmaissut.

      Etköhän jo ole oman kiintiösi valituksista ylläpidolle käyttänytkin ja siksi et voi niitä enää tehdä joutumatta itse kieltoon tai ketjusi kaikkien osalta kovennettuun tarkkailuun!

      • aurora5

        "Liperin valaan röhinöihin"

        Nyt sinä raukka olet erkaantunut henkilön suhteen niin kauas, että harva ymmärtää, kenestä puhut.

        Onko sinulla inkontinenssi kaiken lisäksi?


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        "Liperin valaan röhinöihin"

        Nyt sinä raukka olet erkaantunut henkilön suhteen niin kauas, että harva ymmärtää, kenestä puhut.

        Onko sinulla inkontinenssi kaiken lisäksi?

        "Inkontinenssilla tarkoitetaan tahatonta, yleisesti virtsan, karkailua. Suomalaisista 25–69-vuotiaista naisista 19 prosenttia kärsii siitä,[1] mutta vaiva ei ole täysin harvinainen miehilläkään."

        Kyllä tuo on sinulla varmasti ja siihen voi vaikuttaa myös liika viinin lipitys ja unitabletit taas eivät ole herätyskello, kun lillut märässä sängyssä.


      • edson

        "Ei tunnu olevan rajaa sille, miten härskisti yritätte loukata meitä naisia."

        Duoda duoda, kuka teitä on tänne pyytänyt? Ja toiseksi, kunhan katsot meittin juttuja, niin kyllä niistä suuri osa on keskittynyt aivan muihin asioihin kuin suomalaisen klubin juttuihin. Pörssiklubistakaan emme ole muistaakseni mitään lausuneet.

        Sun kanssa joutuu joskus tarkistamaan, että mikäs se nyt olikaan se inkontinenssi, mutta en nyt viitsi melatoniinista ... arvaan toki. Sopii varmaan paremmin sen punkkupullollisen kanssa?


    • Dr.Whoo

      Miuta ei oo kukaan haukkunna tahi uhannunna pistää lihoiksi pitkään aikaan. Taidan olla nykyjään liian kiltti. Tai mikä lie amummun epäilemä "jeesjees" mies.. Vakuutan kuitenkin, että oon miekin saanunna muutaman lievää vakavamman uhkauksen, tosin en tältä saitilta. Ja sehän johtuu siitä että ossaan olla tarvittaessa tosi pirullinen, ette edes osaa kuvitella. Tosin en ole kyllä ikuna uhannut kenenkään koskemattomuutta. Miun kohdalla lisäksi on niin, että kun kirjoitan kaikkein pirullisimpia juttujani, niin en mitenkään voi tehdä sitä ihan naama peruslukemilla. Saattaa ilmoille päästä pieniä naurun hörähdyksiäkin. Rva W arvannee, että siellä se taas kirjoittaa pirujaan jollekkin poloiselle...

      No jaa, vakavasti puhuen, kyllähän miekin soisin vähän asiallisempaa kielenkäyttöä mitä täällä silloin tällöin ilmenee, mutta en ole kenekään neuvonantaja enkä tuomari.

      "Edson ei ole esittänyt tähän mennessä yhtään asiallisesti täysin väärää havaintoa."

      Tähän Alin lausumaan miekin kuitenkin kiinnittäisin huomiota siinä mielessä mitä kaikkea Edson on sanonut amummulle ja amummusta. Tosin en ole varma mitä tuo "asiallisesti" tässä yhteydessä tarkoittaa.

      • amummu

        Jees-jees-miehiä pohdin ihan yleisellä tasolla: miten mikään kehittyy (näillä foorumeilla nyt ei kauheesti kehitetä) , jos kaikki vasten-ja erimieliset hukutetaan tai saatetaan muuten hengettömään tilaan.

        Iloista palmusunnuntaita!


      • Dr.Whoo
        amummu kirjoitti:

        Jees-jees-miehiä pohdin ihan yleisellä tasolla: miten mikään kehittyy (näillä foorumeilla nyt ei kauheesti kehitetä) , jos kaikki vasten-ja erimieliset hukutetaan tai saatetaan muuten hengettömään tilaan.

        Iloista palmusunnuntaita!

        Kuin myös.
        Pari pientä noita-akkaa tuossa jo kävi
        virpomassa karkkipalkalla. Nää akat oli oli onneksi näitä paikallisia, ei (köh) ketään sieltä saitilta päin kaulimella virpomassa..ei tosin olisi syytäkään ainakaan miuta kaulia..


      • amummu

        Jep, jep. Toivohan onkin juuri sinun kaltaisissasi! Taas kerran: salli mun hillitysti hymähtää


      • maura

        Hyi miten rumasti sanottu Wholle: pysy kaukana lapsenlapsistasi!

        Herrat tuntuvat muutenkin olevan tasapainottomassa tilassa, ilmeisesti krapulan takia. Toinen haukkuu minua Liperin valaaksi (mis kummas sekin paikka on) ja toinen omaa omatuntoaan rauhoitellakseen varoittaa minua iltakaljoista. No, ekan vastaus tuli jo edellä, jälkiimmäiseen totean, että jos jotain iltaisin otan niin valkkaria tai sherryä, ja mikä terveyspoliisi sinäkin olet?


      • aurora5
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Kuin myös.
        Pari pientä noita-akkaa tuossa jo kävi
        virpomassa karkkipalkalla. Nää akat oli oli onneksi näitä paikallisia, ei (köh) ketään sieltä saitilta päin kaulimella virpomassa..ei tosin olisi syytäkään ainakaan miuta kaulia..

        Noidaksi haukkuminen on mennyttä viatonta aikaa, nyt olen läski mätä läjä, ja pysyisikö sellainen luudallakaan?


      • edson
        maura kirjoitti:

        Hyi miten rumasti sanottu Wholle: pysy kaukana lapsenlapsistasi!

        Herrat tuntuvat muutenkin olevan tasapainottomassa tilassa, ilmeisesti krapulan takia. Toinen haukkuu minua Liperin valaaksi (mis kummas sekin paikka on) ja toinen omaa omatuntoaan rauhoitellakseen varoittaa minua iltakaljoista. No, ekan vastaus tuli jo edellä, jälkiimmäiseen totean, että jos jotain iltaisin otan niin valkkaria tai sherryä, ja mikä terveyspoliisi sinäkin olet?

        Maura ja mauran tulkintaa

        Kehotin ammua eli lehmää pysymään kaukana lastenlapsistaan, sillä siinä on todellinen vaarassa eli fenoman suuri vaikutus jälkikasvuun. Ottsä vielä pyörryksissä eileniltaisen lääkityksen johdosta?

        Ja etkös ajattele yhtään yleisen sairaanhoidon kuluja, jos vetäset unilääkettä ja tabletit huuhtelet pullolla viiniä?


      • amummu

        Herrajesta, oot oppinu näköjään uuden sanan, fenoman! Onneks olkoon! Sitä pitää nyt hokea horiopin lailla joka paikassa, sopivissa ja sopimattomissa, ettei heti unohdu. Tässä kohdassa on pakko nauraa ihan ääneen.


      • edson
        amummu kirjoitti:

        Herrajesta, oot oppinu näköjään uuden sanan, fenoman! Onneks olkoon! Sitä pitää nyt hokea horiopin lailla joka paikassa, sopivissa ja sopimattomissa, ettei heti unohdu. Tässä kohdassa on pakko nauraa ihan ääneen.

        Mulle fenoman vaikutus on ollut jo silloin selvää, kun siitä julkaistiin tieteellistä todistusta.

        Sinä, suuri sanasto-idiootti et käsitä yksinkertaisiakaan asioita, ja tuollainen pyytää jotain ihme konsensuksia keskusteluille. Olet kuvottava idioottitason tyyppi.


      • maura
        edson kirjoitti:

        Maura ja mauran tulkintaa

        Kehotin ammua eli lehmää pysymään kaukana lastenlapsistaan, sillä siinä on todellinen vaarassa eli fenoman suuri vaikutus jälkikasvuun. Ottsä vielä pyörryksissä eileniltaisen lääkityksen johdosta?

        Ja etkös ajattele yhtään yleisen sairaanhoidon kuluja, jos vetäset unilääkettä ja tabletit huuhtelet pullolla viiniä?

        Miksi sitten osoitit kommentin Wholle? Eihän tässä enää pysy kärryillä, keitä kaikkia haluat solvata.


    • Ali-Baba

      "Tähän Alin lausumaan miekin kuitenkin kiinnittäisin huomiota siinä mielessä mitä kaikkea Edson on sanonut amummulle ja amummusta. Tosin en ole varma mitä tuo "asiallisesti" tässä yhteydessä tarkoittaa."

      Se ei tarkoita Edsonin käyttämiä ilmauksia lainkaan vaan niitä asioita joista Edsonin ja amummun keskustelu on ratkennut joskus sille tasolle että siinä on käytetty huonoa kieltä ja tilannesuhteettomia mutta täysin vaarattomaksi tarkoitettuja ilmauksia

      Unohdatte vaan melko mukavasti että ovat olemassa ilmaukset erikseen sekä asiat jotka ilmauksiin ovat johtaneet. Niissä asioissa Edson on mielestäni vain käyttänyt keskustreluoikeuttaan olla eri mieltä. Ilmaukset olisi voinut minunkin mielestä kyseisessä skismasarjassa paremmin valita kun kyseessä olivat kuitenkin yleiset asenteet asioihin eivätkä henkilökohtainen tekeminen.
      Edson olisi voinut aikaisemminkin olla huomattavasti kohteliaampi amummulle. Mitään ei olisi hävinnyt. Siksi näen että se kommunikaatio tila on vielä pienellä toisen ymmärryksellä normalisoitavissa. Kyseessähän ovat sentään

      Mutta kuinka monta kertaa olemme tarjonneet mahdollisuuden palata normaaliin elämään. ihmiset eikä piru ja kellot! Minulla ei ainakaan numeropää siihen lukuun riitä, mutta aina se on torpedoitu riidasta ja ihmisten tuhoamisesta nauttivan Pielisen Pirun toimesta.

      Sinäkin olet siellä orrella turvassa nyt vain tällä hetkellä kun tuhoamisyritykset eli keskustelusta poistamisyritykset on kohdistettu kahteen ihmiseen

      Yksi jo rukoilee ylläpitoa avukseen kun ei omaan valituskiintiöön enää mahdu poistettavia

      • edson

        "Edson olisi voinut aikaisemminkin olla huomattavasti kohteliaampi amummulle. Mitään ei olisi hävinnyt. Siksi näen että se kommunikaatio tila on vielä pienellä toisen ymmärryksellä normalisoitavissa. Kyseessähän ovat sentään"

        Tuossa olet väärässä, että mitään en olisi hävinnyt. Olisin hävinnyt kaiken sen arvostamani. Sama juttu, jos toteaisin Halla-ahon olevan ihmisen. Ammun maailmaa en voi hyväksyä missään muodossa tai asiassa. No sen verran annan periksi, että tutkikoot sääkarttoja ja ilmavirtauksia kaikessa rauhassa. Tässä kaikki toistaiseksi.


      • amummu
        edson kirjoitti:

        "Edson olisi voinut aikaisemminkin olla huomattavasti kohteliaampi amummulle. Mitään ei olisi hävinnyt. Siksi näen että se kommunikaatio tila on vielä pienellä toisen ymmärryksellä normalisoitavissa. Kyseessähän ovat sentään"

        Tuossa olet väärässä, että mitään en olisi hävinnyt. Olisin hävinnyt kaiken sen arvostamani. Sama juttu, jos toteaisin Halla-ahon olevan ihmisen. Ammun maailmaa en voi hyväksyä missään muodossa tai asiassa. No sen verran annan periksi, että tutkikoot sääkarttoja ja ilmavirtauksia kaikessa rauhassa. Tässä kaikki toistaiseksi.

        Jeeeee, sain Suuren Johtajan luvan tutkia sääkarttoja ja ilmavirtauksia. Kiitän ja murisen. Paitsi niitä hommia en enää tee.

        Suuri Johtaja mallinsa mukaan on valmis pistämään hengiltä toisin ajattelijat. Siitähän sen Suuren Johtajan arvo nousee. Kuten lähihistoria osoittaa monelle Suurelle Johtajalle kuitenkin on käynyt kalpaten. Varo ettei sinullekin.

        Sinä nimittelet minua ihanan elukan mukaan, kiitos siitä. Minä en voi nimitellä sinua minkään elukan mukaan, se olisi ko. eläimen halventamista. Jok'ikinen eläin on arvokkaampi kuin sinä. Sinussa asuu paha, eläimessä ei. Onneksi lapsenlapsesi asuvat sinusta kaukana. Lapset ovat herkkiä pahalle, kuten itsekin olet todennut.


    • Ali-Baba

      Huh, huh, nyt on niin jännät paikat ja ohjelmat tänään, että pakotti ihan notkumaan tänne koitavahdin puolelle. Eihän todella näin hyvää TV päivää tapahdu kuin yhtenä,päivänä,joka neljäs vuosi.
      Tänään nähdään kuka saa olla äänekkäämpi ja kenen meluta hommikkneen vcähemmän
      Toivottavasti ainakin vaalikeskustelut päättyisivät nii, ettei tarvitsisi koko kansasta erota
      ps. Halikossa on kova riski siitä,että kepu valtaa kunnan 100% ja määrää ajettavaksi vain kopillisella diesel traktorills vuodesta 2020 alkaen

      • edson

        Mulla oli pitkä ja kiva keskustelu eilen äänestämisestä. Poika sano, että kommunistia ei ainakaan äänestä.

        Siitä kehkeityi pohdinta kommunismista, sosialismista ja reaalikommunismista/sosialismista. Ja jatkui sitten kapitalismin kautta loistaviin yhteyksiin ... siis täydelliseen ja pätkimättömään whatsapp-kuvaan eräästä tämän päivän suurimmasta dorkavaltiosta, sen hotellihuoneesta, ja työpaikasta, missä aamu alkaa orjien kokoontumisella työpaikalle rivissä marssien jne. Vain eräänlaisen diplomin saaneilla paikallisilla on ihmisarvoista elämää.

        Oikeastaan seuraavat vaalit eli EU vaalit ovat vielä mielenkiintoisemmat kuin tämä ilta.


    • edson

      "Toivottavasti ainakin vaalikeskustelut päättyisivät nii, ettei tarvitsisi koko kansasta erota"

      Mulle riittää kaksi asiaa, siniset tippuu kokonaan eduskunnasta ja tuleva hallitus ohjelmassaan kartoittaa persuille sen saaren. Tietysti voidaan lähettää myös Itävaltaan.

      • Ali-Baba

        Minulla on hiukan joustavampi kanta yleisiin asioihin kuten puolueisiin. Sinisistä voi melko huoletta arvella, että kansa ei sen tyyppistä puoluloikkausta arvosta eli hyvä on jos saavat edes Jussi Niinistön eduskuntaan. Aivan rajoille sekin menee.
        Ainoa mihin minulta ei löydy joustoa ovat vainoavat psykopaatit jollaisen kohteeksi olen itsekin joutunut. Ne saavat omaa lääkettään vaikkeivät edes ymmärrä saavansa nimenomaan omaa myrkkyään. Psykopaatin ymmärrys kun on erittäin yhdensuuntainen


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        Minulla on hiukan joustavampi kanta yleisiin asioihin kuten puolueisiin. Sinisistä voi melko huoletta arvella, että kansa ei sen tyyppistä puoluloikkausta arvosta eli hyvä on jos saavat edes Jussi Niinistön eduskuntaan. Aivan rajoille sekin menee.
        Ainoa mihin minulta ei löydy joustoa ovat vainoavat psykopaatit jollaisen kohteeksi olen itsekin joutunut. Ne saavat omaa lääkettään vaikkeivät edes ymmärrä saavansa nimenomaan omaa myrkkyään. Psykopaatin ymmärrys kun on erittäin yhdensuuntainen

        Sä oot paljon joustavampi kuin mä. Esimerkiksi kaikki 14 persuehdokasta Keski-Suomesta olen omalla tavallani "merkinnyt".

        Vertaisin näitä mieluummin vankilassa oleviin, sillä siellä on paljon vähemmän tuhon aiheuttajia kuin tässä vapaana vaeltavassa "kansassa". Ja mielestäni psykopatiasta voi jopa selvitä, mutta entäs persuaatteista?

        No jännitetään ja seurataan, kuis käy.


      • Ali-baba

        Minullehan pitäisi itseasiassa antaa ansiomitali siitä että olen imenyt itseeni pääosan siitä vihasta mitä tunnet hoikempia kohtaan ja antanut heidä, vielä selvitä vähemmällä. Tietäisivätpä mikä heitä odottaa kiltin mummonsa taholta.


      • aurora5
        Ali-baba kirjoitti:

        Minullehan pitäisi itseasiassa antaa ansiomitali siitä että olen imenyt itseeni pääosan siitä vihasta mitä tunnet hoikempia kohtaan ja antanut heidä, vielä selvitä vähemmällä. Tietäisivätpä mikä heitä odottaa kiltin mummonsa taholta.

        Ai sinulla on teinipojan maku tuossakin asiassa. Katso ympärillesi ja mieti, onko hauras laiha vanhus miellyttävämpi silmälle kuin normaalin pyöreähkö mummo. Osteoporoosi vaanii kaikkein luisimpia "kaunottaria", joten ilosi heistä jää lyhyeksi.


    • Ali-Baba

      Täytyy taas koettaa kehitellä joku tapa käyttää liitteitä keskusteluaiheiden siivittäjänä, kun näyttää siltä, että ainakaan kovin pitkään eivät U tube liitteet, mitkä muuten olisivat erinomainen lähde, eivät poistamatta säily.
      Tarvittaessa voi tietysti aina mennä siihen että sovitaan täsmällinen kellonaika jolloin kaikki aiotut liitteet lähtevät kerrasta ja se joka niistä on kiinnostunut voi siirtää ne oman koneensa muistiin ja lueskella sitten omalla ajallaan.
      Katsotaan kuitenkin enne sellaisen suosittamista olisiko joko järjellinen tapa ohitta robon järjettömyys ja päästä käyttämään kuskusteluliskkeitä suhteellisen esteittä
      Nythän ilmiselvästi roboa on pyydetty poistamaan kaikki keskustelut joissa on liite tältäkin ketjulta,

    • edson

      Minäpä testaan heti yhtä tubea ja sen poistamista
      https://www.youtube.com/watch?v=ISk_xt2GNgU

      Todella olen sitä mieltä, että kaikkien kesämökkiläisten haitat olisi ehdottomasti tutkittava. Nythän vaan puhutaan "tuloista" Ihan samaa soopaa kuin muutkin vastaavat "tulot", joita on esimerkiksi turismi-tulot.

      • Ali-Baba

        Tuohan oli juuri sitä elämää suomalaisessa hetkessä. Ole huoleti, kyllä se poistuu ennepitkää, mutta ehdin hyvät maisemat nähdä. Ne ehtii nähdä aina jos on paikalla postitushetkellä kun robolta menee parhaimmillakin ainakin puoli tuntia ennenkuin se on saanut kyntensä kiin ja pähkäillyt että tässä on jotain missä saattaisi olla sisällä jotain mikä saattaisi olla säätöjen vastaista oikein tekoälyllisesti tulkittuna. Saa nähdä lähteekö tämä alakommenttikin saman tien
        Toivottavasti saamme mielenkiintoisen vaali-illan. Se lähenee tunti tunnilta ja toivottavasti yhtään ehdokasta ei valita läheltä Vjenäjän rajaa. Muuten ei ole väliä kuka valitaan kun lopulta keskenään sopineet muodostavat enemmistön mikä sanelee kaikille miten maata hallitaa ja kehitetään jos kehitetään


      • maura
        Ali-Baba kirjoitti:

        Tuohan oli juuri sitä elämää suomalaisessa hetkessä. Ole huoleti, kyllä se poistuu ennepitkää, mutta ehdin hyvät maisemat nähdä. Ne ehtii nähdä aina jos on paikalla postitushetkellä kun robolta menee parhaimmillakin ainakin puoli tuntia ennenkuin se on saanut kyntensä kiin ja pähkäillyt että tässä on jotain missä saattaisi olla sisällä jotain mikä saattaisi olla säätöjen vastaista oikein tekoälyllisesti tulkittuna. Saa nähdä lähteekö tämä alakommenttikin saman tien
        Toivottavasti saamme mielenkiintoisen vaali-illan. Se lähenee tunti tunnilta ja toivottavasti yhtään ehdokasta ei valita läheltä Vjenäjän rajaa. Muuten ei ole väliä kuka valitaan kun lopulta keskenään sopineet muodostavat enemmistön mikä sanelee kaikille miten maata hallitaa ja kehitetään jos kehitetään

        Etkös sinä nimenomaan ollut lähtöisin Venäjän rajalta? On rumaa kieltää juurensa, etkö sitä tiedä?

        Toinen juttu, jos olet riidoissa sukusi kanssa, jota pidän enemmän kuin mahdollisena.

        Mikä muuten on "lähellä Vjenäjän rajaa"? Ehdokkaani kotipaikka on keskellä Suomea.


      • maura

        Onko sulla edson nuha, kun puhut niin tukkoisesti. Horiop sisään lämpimään eukon viereen.


      • edson
        maura kirjoitti:

        Onko sulla edson nuha, kun puhut niin tukkoisesti. Horiop sisään lämpimään eukon viereen.

        Mulla on polyyppejä nenäontelossa

        ammulla on niitä päässä. Tupa lämmin ja kumppanin kanssa kohta sohvalla ja yhdessä sitten katotaan vaali-iltaa, et silviisiin.

        Muuten, mitä tulee juuriensa kieltämisiin, niin pahempana pidän sitä, että hakeutuu kaikella uhallakin ympäristön vaikutuksille alttiiksi. Juuristaan ei kieltämällä eroon pääse, mutta vaikutteilta kylläkin.


      • maura
        edson kirjoitti:

        Mulla on polyyppejä nenäontelossa

        ammulla on niitä päässä. Tupa lämmin ja kumppanin kanssa kohta sohvalla ja yhdessä sitten katotaan vaali-iltaa, et silviisiin.

        Muuten, mitä tulee juuriensa kieltämisiin, niin pahempana pidän sitä, että hakeutuu kaikella uhallakin ympäristön vaikutuksille alttiiksi. Juuristaan ei kieltämällä eroon pääse, mutta vaikutteilta kylläkin.

        Miksi täällä asuminen olisi suurempi uhka kuin Kuhmoisissa asuminen. Eri nimi, muuten samanlaisia persläpiä.

        Tottahan vaikutteita jokainen ihminen saa koko ajan ympäristöstään. Olen kyllä sikäli teflonia, ettei ainakaan politiikka sanottavasti tee naarmuja pintaani.


      • edson
        maura kirjoitti:

        Miksi täällä asuminen olisi suurempi uhka kuin Kuhmoisissa asuminen. Eri nimi, muuten samanlaisia persläpiä.

        Tottahan vaikutteita jokainen ihminen saa koko ajan ympäristöstään. Olen kyllä sikäli teflonia, ettei ainakaan politiikka sanottavasti tee naarmuja pintaani.

        Joudun perumaan ainakin Lieksasta lausumani ...

        Persut eniten kärsineet tappiota, vaikka ovatkin kolmantena. Kokkarit hävineet Vasemmistoliitolle ja SDP suurin puolue.

        Lieksassa tajutaan esim. että Keskusta on ihan hyvä hallituskumppani SDL:lle. Pieni miinus Vihreiden pienehkölle kannatukselle.

        Kuhmoinen taas näytti juuri sen, minkä jo hajukin kertoo. Hakkaraisen äänisaalis.

        Sitten taas kerron, kuinka taktiikkani puri. Luulin, että eräs ei tarvise ääniä, pääsee muutenkin, mutta näin ei käynyt. Sensijaan hän, jota äänestin, pääsi. Fifti/sixti jotakuinkin


    • Ali-Baba

      Vielä ennen kuin pääsemme vaalivalvonta intoon niin Edsonille joka lähinnä keskustelee asioista ja ilmiöistä kanssani kerron tiedoksi että kun robo on sellainen kuin on niin postitan mahdolliset liitteet klo 1300 noin ja klo 2100 noin. Silloin ne voi kopioida koneelleen ja katsoa ja lukea sopivana aikana

      Muidenhan ei niitä kannata edes avata kun ne ovat eläinrääkkäys, puurääkkäys, laivanrääkkäystä puulastilla tai ruoanvalmistuspornoa mitä ei saisi ihmisten tekemän ja minut liittämänäni julkaista

      Jos klo 21 mennessä on poistettu edelliset niin voin ne vielä uudelleenlähettää varmuuden vuoksi klo 21 liitteissä Tämä siis jos on mielenkiintoista liitettävää tai keskustelunaihetta sattunut silmään.

    • Ali-Baba

      No eiköhän ole nyt vaalit tarpeeksi paketissa.
      Me voitettiin
      Suomen kansa voitti!
      Li Anderssonkin voitti. Oli muuten suhteellisen tyylikäs.
      ja Ann Maja Henriksson olisi halunnut voittaa
      Huomenna alkaa hallinta arki ja ihmettely siitä kuka saa mulle ja mitä jää sulle eli vanha peli jatkuu pikkusen eri paksuisin nappuloin
      Seuraavat taitaa olla eurovaalit. Onko jo siellä metsissä euroehdokkaita vilahdellut.

    • Ali-Baba

      Kun aina pitää myös vaikeuksien jatkuessa valmis uusimaan ketjuaan jotta pahimmat takiaiset siitä irroittaisivat pelkän harminaihewutusotteensa, niin nyt kun mummot näyttivät virtuaalista malla mennä pakoon umoikujaan päästääkseen eroon meistä vaikka toisiasiassa me olemme jo vuosia yrittäneet päästä irti subjektiivisestä ilkeilystä, huomion kerjäämisestä ja paskjan puhumisesta. Kaikki naiussukupuolelle yleisellä tasolla ominaista, mutta ei kuitenkaan kaikille vaan on aidosti naisiakin jotka kykenevät halklitsemaan sekä hormoonejaan, että niiden vaatimia epärationaaleja ja suhteettomia toimia.
      Rouvista Rouva Cee on aina ollut ilahduttava poikkeus, joka on kyennyt loogiseen päättelyyn ja myös erottamaan valheen totuudesta useimmiten.
      Kos mekin vaihdamme jatkossa porinapadan nimen, mikä jo nimenä tarkoitti alunperin, joskin turhaan, ajatusta errä kaikki ainekset pataan vaan ja sattumia hämmennellään ilman sen suurempaa sekameteliä, Eräät pitkäikäiset keittäjät eivät kuitenkaan sitä kelpuuttaneet vaan keitto sai tapahtua vain heidän hyväksymillään aineksilla ja lavan kierrosnopeudella.

      Kaikki hienovaraiset yritykset ovat aina kaatuneet siihen että keittoa saa keittää vain armoitetun ja päälliköksi itseään uskovan paran ehdoilla,, No päällikko loikeasti joillekin joiden kuvaa edes ei näy peilistä.

      Avaamme ihan ehdan "äijäketjun" mihin äijät saavat purtkaa ihan vaan mikä mieltä painaa tai kysellä neuvoja miten jotkut hommat muu kuin pullannostatus hoidetaan. Sellaiseen voisi mahdollisesti jopa ilmaantua äijä sieltä, toinen tuolta skrivailemaan-
      Kun olemme melkoisen teknisen kouluituksen ja tieteen miehiä niin monille kysymään rohkeneville nuoremmillekin äijille saattaisi vastauksia löytyä.

      Ongelma uuden kirjoitusfoorumin lanseeraamisessa on vai se, että ÖLielisen Piru kyllä seuraisi perässä kuin hae laevoo ja yrirttäsi torpedoida keskutelun kuten keskustelun. Hänellähän on vankkumatonta näyttöä jo kilttien ihmisten ajamisesta ketjuilta pois kun eivät häntä miellyttäneet tai olleet 100% samaa mieltä Itse pirun kanssa.

      Ajatusta kannattaa kuitenkin kehitellä nyt kun mummot "keksivät" turvatunnelin eli työnsivät päänsä hiekkaan ja jäivät pyllistelemään maailmalle ja yhteisölle.

      En ole vielä selvittänyt milloin ne eurovaalit ovat ja ketä sinne äänestetään. Pitää sellainen vielä kehittää

      Saas nähä mitä lehet vaaleista ehtivät yön aikana kirjoittaa. Ensimmäisenähän sen tietää pielisen piru joka kaiket yöt valvoo suurennuslasin kanssa etsimässä maan lehdistöstä sanoja jotka sais jotenkin yhdistettyä häntä koskemaan

      • maura

        Voi kuinka liikuttavaa, että kaiken vaalihumunkin keskellä muuan tähyili "ÖLielisen Pirua" jakamaan riemun hänen kanssaan. En kuitenkaan ole varma, tykkäänkö olla jonkun teinipojan maailman keskipiste. Noiden lorttien huomio tuppaa kohdistumaan naisissa toisarvoisiin asioihin, kuten ahtereihin. Ellet sitten ole t****miehiä.

        Hesarin paperilehden luin eikä siellä minua mainittu, kun en vaaliehdokkaanakaan ollut. Ihan hyvin kävi äänestämälleni puolueelle.

        Vaalikohun vaiettua siellä voi hyvinkin nousta otsikoihin salaperäinen, naisten tekemä kidnappaus, jossa avuttomassa tilassa oleva vanha ukko vietiin tallin taakse "puhuteltavaksi".


      • edson

        Hyvä Ali, ei me saada kokoon oikein ... sillä sinun taisteluparisi kelpaisi tänne mielestäni hyvin ja taas minun ei sitten mitenkään. Vaikka onkin hänellä jotain hajua lentoreiteistä, sillä ei ole porinoissa tilaa. Mieluummin metaanipäästö istutetaan Boeing 737 MAX:iin ja good bye "hyvän" musiikin saattamana

        EU vaaleista olen huolestunut, sillä samanlaisia tyhjäpäitä kuin persut on liiaksi asti. Kun kirjoittaa hakuun Eurovaalit 2019 ja katsastaa vaikka Aamulehden jutun, niin ... 26.5.19 ja taas uurnille


      • amummu
        edson kirjoitti:

        Hyvä Ali, ei me saada kokoon oikein ... sillä sinun taisteluparisi kelpaisi tänne mielestäni hyvin ja taas minun ei sitten mitenkään. Vaikka onkin hänellä jotain hajua lentoreiteistä, sillä ei ole porinoissa tilaa. Mieluummin metaanipäästö istutetaan Boeing 737 MAX:iin ja good bye "hyvän" musiikin saattamana

        EU vaaleista olen huolestunut, sillä samanlaisia tyhjäpäitä kuin persut on liiaksi asti. Kun kirjoittaa hakuun Eurovaalit 2019 ja katsastaa vaikka Aamulehden jutun, niin ... 26.5.19 ja taas uurnille

        Katos vaan, äijänräähkä on oikein opetellu lentokoneen nimen. Upeeta!

        Ei sun kanssa ole mitään taistelemista. Olet jo hävinnyt, ihan oman onnettoman itses takia, yrität vain täällä sitä keulimalla kompensoida. Mikälie wannabe. Säälittävää.

        FYI: Kirjoitan ihan just sinne, minne haluan. Vaikka porinoihin, jos haluan. Ja vaikka lentoreiteistä, jos haluan. Pistän vaikka videoita lentämisestä, jos haluan.

        Voit ihan rauhassa taistella keskenäs, jos taistelu on ainut keino, millä pysyt edes jotenkin tolkuissas, vaikka kyllä myöhäistä taitaa sekin jo olla. - Kun itse kysyy ja itse vastaa niin ei tule jälkipuheita.

        PS. Ihan hyvä jytky tuli taas:)).


      • amummu
        amummu kirjoitti:

        Katos vaan, äijänräähkä on oikein opetellu lentokoneen nimen. Upeeta!

        Ei sun kanssa ole mitään taistelemista. Olet jo hävinnyt, ihan oman onnettoman itses takia, yrität vain täällä sitä keulimalla kompensoida. Mikälie wannabe. Säälittävää.

        FYI: Kirjoitan ihan just sinne, minne haluan. Vaikka porinoihin, jos haluan. Ja vaikka lentoreiteistä, jos haluan. Pistän vaikka videoita lentämisestä, jos haluan.

        Voit ihan rauhassa taistella keskenäs, jos taistelu on ainut keino, millä pysyt edes jotenkin tolkuissas, vaikka kyllä myöhäistä taitaa sekin jo olla. - Kun itse kysyy ja itse vastaa niin ei tule jälkipuheita.

        PS. Ihan hyvä jytky tuli taas:)).

        Unohtui: menkää sinne FB:iin jorisemaan, niin saatte olla rauhassa.


    • edson

      Heti laskin, siis illalla

      Punavihreät saivat lisäpaikkoja 15
      Oikeisto miinus 17

      Hallaa ei saa päästää missään tapauksessa mihinkään hallitusvastuuseen. Mutta voiko olla totta? Suomalaisissa noin paljon vajaamielisiä, ns "kansaa".

    • edson

      Täytyy kehua Hesarin tulospalvelua.

      Selkeä ja hieno kunnittain tehty tulospalvelu.

    • Ali-Baba

      Nyt ovat kuitenkin nämäkin vaalit käyty ja voidaan niistä vähän huilata seuraavia odotettaessa.
      Olet kyllä oikeassa että miehiä on liian vähän kirjoittamaan´ja ei meistä kahdesta riitä jatkuvaan ylläpitoon varsinkin kun kummallakin on omat pirut alati vaanimassa ja torpedoimassa pienenkin yrityksen asialliseen kommunikointiin.
      Mutta niinkuin olen jo niin monta kertaa todennut eroonnkaan niistä ei pääse, ei ainakaa Pielisen Pirusta joka elää tällä hetkellä vain minun jahtaamisestani.
      Lopputulos on jollain aikavälillä vääjäämätön eli joudumme jättämään loput 4 alkuperäistä kirjoittajaa keskenään kirjoittamaan jolloin ainoastaan riidasta elinvoimaa saava Pielisen Piru käy kavereidensa kimppuun ja lopulta kirjoittajioksi jäävät van hän ja amummu. Amummu koska hänellä on oma kirjoitustarpeensa. Aivan kuin olisi meillä muillakin ilman Pirua
      Nyt pitää taas vähentää osallistumiskertoja kun ainoa keino saada Piru vinkumasta on ettei se saa ruokaa.
      Kokonaan ei lopeteta vaan pistäydytään ja seurataan tilannetta, josko vielä kottaisi päivä jolloin kuitenkin voisimme ihan asiallisesti kirjoitella mitä on tapahtunut tai mitä soisi tapahtuvamn
      Pielisen Pirun saappaisiin toivon kuitenkin käyneen kuin nyt vaaleissa kepu saappaille

      • maurora

        Oletpa sairaan kiinnostunut siitä, kuka tänne kirjoittaa. Miksi ette kirjoita omista asioistanne ja jätä muita rauhaan. Olen monta kertaa sanonut, että minä en juttuihisi puutu, ellei niiden pääaihe olisi nyt ja aina sama eli minä jonka hengittämää ilmaakin vihaat.Koeta pudistaa haamuni harteiltasi ja olla mies, joka juttelee toisen miehen kanssa miesten asioista.

        Yksi asia mikä minua ei lakkaa ärsyttämästä on kaiken suomalaisen mitätöiminen, vihjaukset siitä että koko maa on ruma ja elinkeinot kelvottomat, ruoka paskaa, jopa linnunpesät huonompia kuin Virossa. Eikö ne siellä saudeissa ottaisi sinua ruotiäijäksi istuskelemaan ja ihailemaan niitä putkiasi. Vai kasvavatko ne jo heinää?


      • maura

        Mistä päättelet, että esim. Rapu jättäisi tänne kirjoittamisen? Tai Cee? Eivät he myötunnosta sinua kohtaan lopeta, koska ovat vannoutuneita elämäläisiä. Joustavina kirjoittajina sietävät pientä riitaakin. Liioittelet minun kykyjäni jos luulet, että minä yhden kerrallaan söisin täältä ulos. Akentti lähti omasta halustaan, totesi että täällä on muutakin kuin mansikanviljelyä. Riitu otti hatkat omista syistään. Siinä kyllä olet oikeassa että ainakin a-mummu jää ja minä, mutta meillä onkin tavallista parempi syy pysyä täällä: emme halua antaa periksi vainoojillemme.


      • amummu

        Sen verran tähän paikkaan, Ali, että kyllä se on edson, joka minun kirjoituksiini - lukee jokaisen lukutikun kanssa - ensimmäisenä puuttuu. Ja kun puuttuu, minä vastaan.


      • Ali-Baba

        Enm olisi millään halunnut puuttua teidän "tapaukseenne" kun om varis omassa selässä nokkimassa. Tässä nyt vaan välillä valitettavasti puolustautuessaankin roiskaltelee kattilasta pisaroida . Pyydän anteeksi jos joku pisara siitä variksenhätistelystä on pudonnut sivullisten niskaan. Mutta kun muistelen ihan niitä syitä mistä Edson on joskus tarjonnut sinulle nimittelyjä ja "toimintaohjeita", niin nehän ovat ihan inhimilsen ja elämnmallin asioita. Edson ehdottomasti väärässä reagoidessaan niin voimakkaasti ihan tavallisiin ja yleisiin elämäntapoihin ja asenteisiin.
        Hän on kuitenkin myös vaikka ette olisi huomanneet selkosuomella kertonut että jättä sellaisen kirjavan kielenkäytön vaikka ei asennettaan itse elämänasenteisiin muutakaan.
        Siitä minun nähdäkseni pitäisi kyllä ollu jonkinlainen loppusopu hierottavissa kun molemmat hyväksytät että ajjattelevat asioista niin eri tavalla ettei niistä kannata yhteisessä pullakahvipöydässä alkaa keskustella.
        Minun varikseni on ihan toista lajia. Sellaista minkä elämä koostuu ihmisten haavoittamisesta tai sellaisen yrittämisestä. Siihen ei kompromissa löydy mistään kirjasta. Ei edes "ilmestyskirjasta".
        Nythän olen laittanut sen taas tauolle enkä enää "toistaiseksi" vastaa sen juttuihin. Minä joudun sen tällä tavalla aina lopettamaan kun se jatkaisi loputtomiin kun se elää siitä riidanhengestä

        En suinkaan lähde mihinkään kun sekään ei auta, mutta harkitsen kuitenkin uuden bloginomaisen ketjun avaamista niin, että kirjoitan sinne tarvittaessa vaikka yksin asioita joita ajattelen ja joihin on kantaa. Samoin mahdollisesti vanhoja autenttisia blogikuviani tai sellaisia asia tai keskustelunaihelinkkejä joita robo laskee läpi
        Sellaisessa voi ainakin kirjoitella juuri niin paljon kuin on kirjoitustarvetta ja se kirjoitustarve mikä itse kullakin varmaan johtuu eri syistä meillä kaikilla on kuitenkin yhteinen motiivista riippumatta
        Olen kuitenkin kuten aina todella pahoillani että parin ihan tarpeettoman epäsovun vuoksi kaikilta on aidon kirjoittamisen halua silvottu
        Minullekin nyt yksiasuvana eläkeläisäijänä tällainen sosiaalinen ketjurupattelu olisi mukavaa. Varikseni ymmärtää se ja yrittää tehdä sen mukavan mahdollisimman epämukavaksi. Varis on haaskalintu ja se syö sieltä missä se kuvittelee helpoimman suupalan saavansa. Helpointa on tehdä kivasta ei kivaa!
        Jatkakaa te vaan rupattelua missä jatkattekin, vaikka täällä, mutta varokaa selkäänne variksilta.


      • amummu
        Ali-Baba kirjoitti:

        Enm olisi millään halunnut puuttua teidän "tapaukseenne" kun om varis omassa selässä nokkimassa. Tässä nyt vaan välillä valitettavasti puolustautuessaankin roiskaltelee kattilasta pisaroida . Pyydän anteeksi jos joku pisara siitä variksenhätistelystä on pudonnut sivullisten niskaan. Mutta kun muistelen ihan niitä syitä mistä Edson on joskus tarjonnut sinulle nimittelyjä ja "toimintaohjeita", niin nehän ovat ihan inhimilsen ja elämnmallin asioita. Edson ehdottomasti väärässä reagoidessaan niin voimakkaasti ihan tavallisiin ja yleisiin elämäntapoihin ja asenteisiin.
        Hän on kuitenkin myös vaikka ette olisi huomanneet selkosuomella kertonut että jättä sellaisen kirjavan kielenkäytön vaikka ei asennettaan itse elämänasenteisiin muutakaan.
        Siitä minun nähdäkseni pitäisi kyllä ollu jonkinlainen loppusopu hierottavissa kun molemmat hyväksytät että ajjattelevat asioista niin eri tavalla ettei niistä kannata yhteisessä pullakahvipöydässä alkaa keskustella.
        Minun varikseni on ihan toista lajia. Sellaista minkä elämä koostuu ihmisten haavoittamisesta tai sellaisen yrittämisestä. Siihen ei kompromissa löydy mistään kirjasta. Ei edes "ilmestyskirjasta".
        Nythän olen laittanut sen taas tauolle enkä enää "toistaiseksi" vastaa sen juttuihin. Minä joudun sen tällä tavalla aina lopettamaan kun se jatkaisi loputtomiin kun se elää siitä riidanhengestä

        En suinkaan lähde mihinkään kun sekään ei auta, mutta harkitsen kuitenkin uuden bloginomaisen ketjun avaamista niin, että kirjoitan sinne tarvittaessa vaikka yksin asioita joita ajattelen ja joihin on kantaa. Samoin mahdollisesti vanhoja autenttisia blogikuviani tai sellaisia asia tai keskustelunaihelinkkejä joita robo laskee läpi
        Sellaisessa voi ainakin kirjoitella juuri niin paljon kuin on kirjoitustarvetta ja se kirjoitustarve mikä itse kullakin varmaan johtuu eri syistä meillä kaikilla on kuitenkin yhteinen motiivista riippumatta
        Olen kuitenkin kuten aina todella pahoillani että parin ihan tarpeettoman epäsovun vuoksi kaikilta on aidon kirjoittamisen halua silvottu
        Minullekin nyt yksiasuvana eläkeläisäijänä tällainen sosiaalinen ketjurupattelu olisi mukavaa. Varikseni ymmärtää se ja yrittää tehdä sen mukavan mahdollisimman epämukavaksi. Varis on haaskalintu ja se syö sieltä missä se kuvittelee helpoimman suupalan saavansa. Helpointa on tehdä kivasta ei kivaa!
        Jatkakaa te vaan rupattelua missä jatkattekin, vaikka täällä, mutta varokaa selkäänne variksilta.

        Vielä vähän. Kaikki nuo törkeät nimittelyt ja solvaukset kyllä jatkuvat, mutta niille enää oikeastaan vain hymähtelen, jos sitäkään. Lähinnä säälin. Siinäkin on kyllä rajansa, ja se menee ihmisten tappovimmassa, joka kohdistuu myös muihin kuin minuun, minuun kuitenkin eniten. Siinä kohdassa en sääli, vaan toivon, että edestään löytää.

        Se joka kaiken aikaa vain piehtaroi mielessään, millä tavalla jonkun inhoamansa ihmisen saisi hengiltä, kertoo tuosta piehtaroijasta paljon. Sellainen ihminen on pahuuden täyttämä.

        Minulla on tämä "oma varikseni", eiköhän se hoida variksen hommat ihan itsekseen.


      • hukassako

        "Mutta kun muistelen ihan niitä syitä mistä Edson on joskus tarjonnut sinulle nimittelyjä ja "toimintaohjeita", niin nehän ovat ihan inhimillisen ja elämänmallin asioita. "

        Mitäs jos kokeilisit sitä hyväksymääsi elämänmallia itseesi. Ei se pitkään kirpaise.


      • amummu
        hukassako kirjoitti:

        "Mutta kun muistelen ihan niitä syitä mistä Edson on joskus tarjonnut sinulle nimittelyjä ja "toimintaohjeita", niin nehän ovat ihan inhimillisen ja elämänmallin asioita. "

        Mitäs jos kokeilisit sitä hyväksymääsi elämänmallia itseesi. Ei se pitkään kirpaise.

        Pitikin vielä noista nimittelyistä, toimintaohjeista ja inhimillisistä elämänmalleista sanoa, että ainakin ne nimittelyt ja toimintaohjeet, joita edson minulle on tarjonnut ovat inhimillisestä elämänmallista yhtä kaukana kuin yö päivästä. No, inhimillinenkin kai on suhteellinen käsite. Jos ei siitä mitään tiedä, niin silloin toisen elämän päättäminenkin voi tuntua inhimilliseltä.


      • Ali-Baba

        Jos ei muu auta niin sitten pitää yrittää käyttää mielikuvitustaan ja etsiä sieltä kovien ilmaisujen takaa pehmeämpi todellinen aie ja vähän yrittää kompromissoida tai jopa nielaistakin jotta pääasia eli yleinen keskustelumahdollisuus ei vaarntuisi.
        Minun tilanteeli on erilainen kuten olen aina kertonut. Minulla on alusta asti ollut kimpussani ihminen jonka ainoa elämäntehtävä on vain omista epäonnistumisistaan johtuen vazhingoittaa valinnaisesti muita. Ei koskaan kaikkia kerrallan ku ntgarvitaan avuksi ne persoonallisuusvajeiset mitään ajattelemattomat hyväntahtoiset hempukat. On helpompaa ja tehokkaampaa hyökätä joukossa kuin yrittää suoraan yksilönä. Siten hän ja weepeli aikoinaan aivan keksityin tulkinnoin yhdessä kävivät minun kimppuuni. Onnistui huiputtamaan jopa Whoon käymään yhdessä akentin kimppuun ja akentti viisana totesi heti että good bye..
        Edelleenkin olen sitä mieltä, että sinulla ja edsonilla on mahdollista tasoittaa polkua kunhan vain sen asian ymmärrätte ja hyväksytte että koko teidän välinen kahakka alkoi ihan tavallisista erilaisista suhtautumisista anoppeihin ja miniöihin sekä lasten rooliin siinä- I Siis ihan tavallista elämää mistä ei olisi kovaa nimittelyä pitänyt saada aikaan. Kuten aikaisemmin kerran sanoin, niin ymmärrän kyllä Edsonin nähneen sinun anoppisuojelevuutesi ja nostaneen siitä ihan ylimitoitetun näkemyserimielisyyden. En minäkään rehellisesti sanoen olisi toiminut kuten sinä poikasi, miniäsi ja lastesi asioissa, mutta en olisi siitä osannut edes ryhtyä riitelemään kun kukaanhan meistä ei tiedä mikä on kussakin tilanteessa anopinkin tarve levittää siipensä. Tosin min ulla on itselläni ihan elävä malli anopista joka on vanhempi sisareni suhteessa miniäänsä. Siitäkin olen onnistunut pysymään erossa. Toisaalta meidän siskojen kesken on poikkeuksellisen hyvät välit jo pitkään eikä riidan syntyminen mistään kovin suurta ole jos ylipäätänsä.
        Kaikillahan on , ihmisillä siis, taipumusta olla aina vähintäinkin jonkin berran eri mieltä henkilöistä vaikka samaan puolueeseenkin kuuluisivat

        Katselen tässä sivussa vähän parempia tietokone kaiuttimia kun ennen sairaalaalähtöä pistin kaikki silloin hankkimani muusikolle muutettavaksi mehuksi. Nyt on töllööm fixattu hyvä suuntaava ääni riittävällä teholla mutta tämä komentokeskuksen ja tietokoneen kautta ulosotettavan äänen haluaisin palauttaa tasolle missä loistavaa lattariakin voi soittaa ja niin että laadukkaat kuulokkeet voidaan helposti kytkeä 3.5 mm jackillä vpo,an pääohjaimeen pöydällä
        Onneksi riittää pikku järjestelemistä ja hankintoja jonkinlaisen harrastuksen ylläpitämiseksi
        Onneksi eilen na tänään oli ohjeiden kirjoittamista persiinalaiselle torille.
        Se tosin on jo sillen vaativaa, että silmät vaativat veronsa kipparikirjoituksessa. Ei aina iltavaloissa kirjoittaessaan näe kirjaimia ihan tarkkaan ja jos kirjoittaa katsomatta niin taittovirhe iskee ja tulee vieruskirjain. Varishan käyttää sitäkin niin muutettuna ettei osata kirjoitta tai ihan esimerkiksi kun brassailin pienellä vuokrallani niin minun olevan niin käyhä ettei ole varaa maksaa omakotitaloa jota ei muuten ole koskaan halunnut, Tai toisena esimerkkinä kun mainitsin että näissä kolmessa talossa oli ennakkoteidotus mahdollisesti purkamisesta eikä peruskorjauksest kun yksi taloista missä minä en satu asumaan on todettu hometaloksi.- Varis käänsi sen välittömästi niin että rahansa juonut merimies on päätynyt hometaloon asutettavaksi kaupungin kustannuksella vaikka todellisuudessa edn edes kuulu asuntotukien piiriin. Sellainen on se variksemme. Asia kujin asia vääristetäämn välittömästi ja tarkoituksella saada kohtedeen mainetta kolhituksia.
        Tätä en siis linnulle itselleen kirjoita vaan teilla kahdelle jolilla ainakin uskon jonkun järjen ja kohtuude
        n säilyneen


      • maura
        Ali-Baba kirjoitti:

        Jos ei muu auta niin sitten pitää yrittää käyttää mielikuvitustaan ja etsiä sieltä kovien ilmaisujen takaa pehmeämpi todellinen aie ja vähän yrittää kompromissoida tai jopa nielaistakin jotta pääasia eli yleinen keskustelumahdollisuus ei vaarntuisi.
        Minun tilanteeli on erilainen kuten olen aina kertonut. Minulla on alusta asti ollut kimpussani ihminen jonka ainoa elämäntehtävä on vain omista epäonnistumisistaan johtuen vazhingoittaa valinnaisesti muita. Ei koskaan kaikkia kerrallan ku ntgarvitaan avuksi ne persoonallisuusvajeiset mitään ajattelemattomat hyväntahtoiset hempukat. On helpompaa ja tehokkaampaa hyökätä joukossa kuin yrittää suoraan yksilönä. Siten hän ja weepeli aikoinaan aivan keksityin tulkinnoin yhdessä kävivät minun kimppuuni. Onnistui huiputtamaan jopa Whoon käymään yhdessä akentin kimppuun ja akentti viisana totesi heti että good bye..
        Edelleenkin olen sitä mieltä, että sinulla ja edsonilla on mahdollista tasoittaa polkua kunhan vain sen asian ymmärrätte ja hyväksytte että koko teidän välinen kahakka alkoi ihan tavallisista erilaisista suhtautumisista anoppeihin ja miniöihin sekä lasten rooliin siinä- I Siis ihan tavallista elämää mistä ei olisi kovaa nimittelyä pitänyt saada aikaan. Kuten aikaisemmin kerran sanoin, niin ymmärrän kyllä Edsonin nähneen sinun anoppisuojelevuutesi ja nostaneen siitä ihan ylimitoitetun näkemyserimielisyyden. En minäkään rehellisesti sanoen olisi toiminut kuten sinä poikasi, miniäsi ja lastesi asioissa, mutta en olisi siitä osannut edes ryhtyä riitelemään kun kukaanhan meistä ei tiedä mikä on kussakin tilanteessa anopinkin tarve levittää siipensä. Tosin min ulla on itselläni ihan elävä malli anopista joka on vanhempi sisareni suhteessa miniäänsä. Siitäkin olen onnistunut pysymään erossa. Toisaalta meidän siskojen kesken on poikkeuksellisen hyvät välit jo pitkään eikä riidan syntyminen mistään kovin suurta ole jos ylipäätänsä.
        Kaikillahan on , ihmisillä siis, taipumusta olla aina vähintäinkin jonkin berran eri mieltä henkilöistä vaikka samaan puolueeseenkin kuuluisivat

        Katselen tässä sivussa vähän parempia tietokone kaiuttimia kun ennen sairaalaalähtöä pistin kaikki silloin hankkimani muusikolle muutettavaksi mehuksi. Nyt on töllööm fixattu hyvä suuntaava ääni riittävällä teholla mutta tämä komentokeskuksen ja tietokoneen kautta ulosotettavan äänen haluaisin palauttaa tasolle missä loistavaa lattariakin voi soittaa ja niin että laadukkaat kuulokkeet voidaan helposti kytkeä 3.5 mm jackillä vpo,an pääohjaimeen pöydällä
        Onneksi riittää pikku järjestelemistä ja hankintoja jonkinlaisen harrastuksen ylläpitämiseksi
        Onneksi eilen na tänään oli ohjeiden kirjoittamista persiinalaiselle torille.
        Se tosin on jo sillen vaativaa, että silmät vaativat veronsa kipparikirjoituksessa. Ei aina iltavaloissa kirjoittaessaan näe kirjaimia ihan tarkkaan ja jos kirjoittaa katsomatta niin taittovirhe iskee ja tulee vieruskirjain. Varishan käyttää sitäkin niin muutettuna ettei osata kirjoitta tai ihan esimerkiksi kun brassailin pienellä vuokrallani niin minun olevan niin käyhä ettei ole varaa maksaa omakotitaloa jota ei muuten ole koskaan halunnut, Tai toisena esimerkkinä kun mainitsin että näissä kolmessa talossa oli ennakkoteidotus mahdollisesti purkamisesta eikä peruskorjauksest kun yksi taloista missä minä en satu asumaan on todettu hometaloksi.- Varis käänsi sen välittömästi niin että rahansa juonut merimies on päätynyt hometaloon asutettavaksi kaupungin kustannuksella vaikka todellisuudessa edn edes kuulu asuntotukien piiriin. Sellainen on se variksemme. Asia kujin asia vääristetäämn välittömästi ja tarkoituksella saada kohtedeen mainetta kolhituksia.
        Tätä en siis linnulle itselleen kirjoita vaan teilla kahdelle jolilla ainakin uskon jonkun järjen ja kohtuude
        n säilyneen

        No, lintupa itse kommentoi. Eikö ymmärryksesi riitä siihen, että metsä vastaa kuin sinne huudetaan?

        Olet vuosikausia vihannut minua pikku selkkauksen takia, jota en enää ala täällä selittelemään. Luulen kuitenkin, että se minkä "tapauksessa U" kirjoitin, ei suinkaan ole primääri aihe suuttumukseesi, vaan se, että mielestäsi viekottelin Weepelin puolelleni. Weepelin jonka kuvittelit ystäväksesi ilman ehtoja. Kun hän ei sitä ollutkaan, lähdit koko ketjusta ovet paukkuen.

        Sama näyttää toistuvan jälleen. Yrität väen väkisin todistaa a-mummulle, ja muille naisille, kuinka "myrkytän" keskustelua. Olet pettynyt, kun nämä eivät välittömästi ryhdy käskystäsi haukkumaan ja vieroksumaan minua.

        Olitko kuvitellut, että nielen kaikki solvauksesi ilman vastareaktiota? "Purkutalot", samoin "epäilyni" ammatistasi voit laskea vastavaikutuksen tilille. Eivät täälläkään kaikki ihan tosikkoja ole. Ihan huumoria voisi olla enemmän.

        Voin lohduttaa, että pahasti sanojien joukossa olet kuitenkin yksin omassa mestaruusluokassasi. Elämässäni ei ole ennen tullut tilannetta, jossa joutuisin taittamaan peistä sinunlaisesi raakalaisen kanssa.


      • amummu
        Ali-Baba kirjoitti:

        Jos ei muu auta niin sitten pitää yrittää käyttää mielikuvitustaan ja etsiä sieltä kovien ilmaisujen takaa pehmeämpi todellinen aie ja vähän yrittää kompromissoida tai jopa nielaistakin jotta pääasia eli yleinen keskustelumahdollisuus ei vaarntuisi.
        Minun tilanteeli on erilainen kuten olen aina kertonut. Minulla on alusta asti ollut kimpussani ihminen jonka ainoa elämäntehtävä on vain omista epäonnistumisistaan johtuen vazhingoittaa valinnaisesti muita. Ei koskaan kaikkia kerrallan ku ntgarvitaan avuksi ne persoonallisuusvajeiset mitään ajattelemattomat hyväntahtoiset hempukat. On helpompaa ja tehokkaampaa hyökätä joukossa kuin yrittää suoraan yksilönä. Siten hän ja weepeli aikoinaan aivan keksityin tulkinnoin yhdessä kävivät minun kimppuuni. Onnistui huiputtamaan jopa Whoon käymään yhdessä akentin kimppuun ja akentti viisana totesi heti että good bye..
        Edelleenkin olen sitä mieltä, että sinulla ja edsonilla on mahdollista tasoittaa polkua kunhan vain sen asian ymmärrätte ja hyväksytte että koko teidän välinen kahakka alkoi ihan tavallisista erilaisista suhtautumisista anoppeihin ja miniöihin sekä lasten rooliin siinä- I Siis ihan tavallista elämää mistä ei olisi kovaa nimittelyä pitänyt saada aikaan. Kuten aikaisemmin kerran sanoin, niin ymmärrän kyllä Edsonin nähneen sinun anoppisuojelevuutesi ja nostaneen siitä ihan ylimitoitetun näkemyserimielisyyden. En minäkään rehellisesti sanoen olisi toiminut kuten sinä poikasi, miniäsi ja lastesi asioissa, mutta en olisi siitä osannut edes ryhtyä riitelemään kun kukaanhan meistä ei tiedä mikä on kussakin tilanteessa anopinkin tarve levittää siipensä. Tosin min ulla on itselläni ihan elävä malli anopista joka on vanhempi sisareni suhteessa miniäänsä. Siitäkin olen onnistunut pysymään erossa. Toisaalta meidän siskojen kesken on poikkeuksellisen hyvät välit jo pitkään eikä riidan syntyminen mistään kovin suurta ole jos ylipäätänsä.
        Kaikillahan on , ihmisillä siis, taipumusta olla aina vähintäinkin jonkin berran eri mieltä henkilöistä vaikka samaan puolueeseenkin kuuluisivat

        Katselen tässä sivussa vähän parempia tietokone kaiuttimia kun ennen sairaalaalähtöä pistin kaikki silloin hankkimani muusikolle muutettavaksi mehuksi. Nyt on töllööm fixattu hyvä suuntaava ääni riittävällä teholla mutta tämä komentokeskuksen ja tietokoneen kautta ulosotettavan äänen haluaisin palauttaa tasolle missä loistavaa lattariakin voi soittaa ja niin että laadukkaat kuulokkeet voidaan helposti kytkeä 3.5 mm jackillä vpo,an pääohjaimeen pöydällä
        Onneksi riittää pikku järjestelemistä ja hankintoja jonkinlaisen harrastuksen ylläpitämiseksi
        Onneksi eilen na tänään oli ohjeiden kirjoittamista persiinalaiselle torille.
        Se tosin on jo sillen vaativaa, että silmät vaativat veronsa kipparikirjoituksessa. Ei aina iltavaloissa kirjoittaessaan näe kirjaimia ihan tarkkaan ja jos kirjoittaa katsomatta niin taittovirhe iskee ja tulee vieruskirjain. Varishan käyttää sitäkin niin muutettuna ettei osata kirjoitta tai ihan esimerkiksi kun brassailin pienellä vuokrallani niin minun olevan niin käyhä ettei ole varaa maksaa omakotitaloa jota ei muuten ole koskaan halunnut, Tai toisena esimerkkinä kun mainitsin että näissä kolmessa talossa oli ennakkoteidotus mahdollisesti purkamisesta eikä peruskorjauksest kun yksi taloista missä minä en satu asumaan on todettu hometaloksi.- Varis käänsi sen välittömästi niin että rahansa juonut merimies on päätynyt hometaloon asutettavaksi kaupungin kustannuksella vaikka todellisuudessa edn edes kuulu asuntotukien piiriin. Sellainen on se variksemme. Asia kujin asia vääristetäämn välittömästi ja tarkoituksella saada kohtedeen mainetta kolhituksia.
        Tätä en siis linnulle itselleen kirjoita vaan teilla kahdelle jolilla ainakin uskon jonkun järjen ja kohtuude
        n säilyneen

        FYI: lasten kaltoin kohtelusta puhun aina, kun voin. Oli syypää sitten Euroopan kuningas tai oma lähipiiriläiseni. Yksikään tekijä ei ansaitse minkäänlaisia puolusteluja. Po. rikosta - rikoshan se on, pahimmasta päästä - on hyssytelty kautta aikain. Miehet vetävät turpaan ja se tulee helpommin ilmi, äitien teot jäävät usein piiloon.

        Suomessa vuosittain otetaan n. 15000 avioeroa, ja niistä 2/3 naisten aloitteesta, joten saattaa olla että vaikeita vaimoja, miniöitä ja äitejä on enemmän kuin yksi. Saattaa olla, että kärsiviä lapsia on enemmän kuin kaksi, mutta hys, hys.


      • aurora5

        Minusta on todella outoa, että nämä herrat niin sitkeästi puolustavat tätä heille tuntematonta miniää anoppia eli sinua vastaan. Mikä motiivi sinulla olisi keksiä olemattomia juttuja tästä nuoremmasta naisesta? Olen saanut kuvan, että sinulla on lapsenlapsiisi kiinteä ja hyvä suhde. Olette oikeasti kuin samaa perhettä.

        Asiat joista olet täällä tai paremminkin Elämässä avautunut, ihmetyttävät ulkopuolisiakin. Mielestäni pienen tytön pakottaminen nyrkkeilykurssille, jotta tämä voisi puolustaa itseään pahaa maailmaa vastaan, kertoo äidin omista asenteista. Ilmeisesti sinun ja miehesi lempeä kasvatustapa riepoo aggressiivista miniää. Sanoisin jopa että nuorempi nainen korostetulla ankaruudellaan kostaa entiselle miehelleen ja appivanhemmilleen.


      • amummu
        aurora5 kirjoitti:

        Minusta on todella outoa, että nämä herrat niin sitkeästi puolustavat tätä heille tuntematonta miniää anoppia eli sinua vastaan. Mikä motiivi sinulla olisi keksiä olemattomia juttuja tästä nuoremmasta naisesta? Olen saanut kuvan, että sinulla on lapsenlapsiisi kiinteä ja hyvä suhde. Olette oikeasti kuin samaa perhettä.

        Asiat joista olet täällä tai paremminkin Elämässä avautunut, ihmetyttävät ulkopuolisiakin. Mielestäni pienen tytön pakottaminen nyrkkeilykurssille, jotta tämä voisi puolustaa itseään pahaa maailmaa vastaan, kertoo äidin omista asenteista. Ilmeisesti sinun ja miehesi lempeä kasvatustapa riepoo aggressiivista miniää. Sanoisin jopa että nuorempi nainen korostetulla ankaruudellaan kostaa entiselle miehelleen ja appivanhemmilleen.

        Sanos muuta. Tuon nyrkkeilyn tyttö kyllä halusi lopettaa kesken kurssin, ja sai sen tehdäkin isolla hinnalla: joutui maksamaan sen äidilleen takaisin (mainosjakopalkoistaan), vaikka se oli muka syntymäpäivälahja. Eikä sekään riittänyt vaan makselee edelleen viikkorahoistaan myös äidin kurssia, koska äiti lähti sinne hänen seurakseen. Viime syksynä ei sitten saanutkaan äidiltään mitään syntymäpäivälahjaa, kun hänen sanojensa mukaan viime vuodenkin lahjan hassasi.

        Semmoista äitiyttä täällä sitten puolustellaan. Ja toi yks ruudinkeksijä sanoo, ettei usko minun puheitani miniästäni(kään). En tosiaan ymmärrä, mitä hyötyä minulle olisi potaskan puhumisesta. En minäkään usko, kun kertoo kontanneensa lapsenlastensa huviksi hevosena, jne. Kuha meille esittää embovaaria. Muuten, tyypillistä vihreille toi usko. Helsingissäkään ne "ei usko, että..." Uskon varassa siis hoitelevat asioita, fakta on sivuseikka, vaikka sitä esim. liikenneasioissa on paljonkin saatavilla.

        Ja vielä. Helppo on sanoa, että miniäni kritisointi olisi hyväksyttävää, jos hänen nimensä täällä kertoisin. Minua ei itkettäisi kyyneleenkään vertaa niin tehdä, jos olisi vain hänestä kyse. Pitäisikö lapsia rangaista lisää? Ehkä ainakin tuon yhden, itseään lasten ja nuorten ystävänä pitävän mielestä.

        Meillä on lapsiin todella kiinteä suhde. Sellainenhan syntyy väkisinkin, kun vauvasta saakka lasta hoitaa. Nykyään yritämme pitää välimatkaa silloin, kun ovat äidillään, varoaksemme pientäkin mahdollista konfliktiä äidin ja lasten välillä, joka voisi meidän takia syntyä. Isän viikoilla tapaamme sitten useammin.

        Että tämmöisiä uskonasioita!


      • maura
        Ali-Baba kirjoitti:

        Jos ei muu auta niin sitten pitää yrittää käyttää mielikuvitustaan ja etsiä sieltä kovien ilmaisujen takaa pehmeämpi todellinen aie ja vähän yrittää kompromissoida tai jopa nielaistakin jotta pääasia eli yleinen keskustelumahdollisuus ei vaarntuisi.
        Minun tilanteeli on erilainen kuten olen aina kertonut. Minulla on alusta asti ollut kimpussani ihminen jonka ainoa elämäntehtävä on vain omista epäonnistumisistaan johtuen vazhingoittaa valinnaisesti muita. Ei koskaan kaikkia kerrallan ku ntgarvitaan avuksi ne persoonallisuusvajeiset mitään ajattelemattomat hyväntahtoiset hempukat. On helpompaa ja tehokkaampaa hyökätä joukossa kuin yrittää suoraan yksilönä. Siten hän ja weepeli aikoinaan aivan keksityin tulkinnoin yhdessä kävivät minun kimppuuni. Onnistui huiputtamaan jopa Whoon käymään yhdessä akentin kimppuun ja akentti viisana totesi heti että good bye..
        Edelleenkin olen sitä mieltä, että sinulla ja edsonilla on mahdollista tasoittaa polkua kunhan vain sen asian ymmärrätte ja hyväksytte että koko teidän välinen kahakka alkoi ihan tavallisista erilaisista suhtautumisista anoppeihin ja miniöihin sekä lasten rooliin siinä- I Siis ihan tavallista elämää mistä ei olisi kovaa nimittelyä pitänyt saada aikaan. Kuten aikaisemmin kerran sanoin, niin ymmärrän kyllä Edsonin nähneen sinun anoppisuojelevuutesi ja nostaneen siitä ihan ylimitoitetun näkemyserimielisyyden. En minäkään rehellisesti sanoen olisi toiminut kuten sinä poikasi, miniäsi ja lastesi asioissa, mutta en olisi siitä osannut edes ryhtyä riitelemään kun kukaanhan meistä ei tiedä mikä on kussakin tilanteessa anopinkin tarve levittää siipensä. Tosin min ulla on itselläni ihan elävä malli anopista joka on vanhempi sisareni suhteessa miniäänsä. Siitäkin olen onnistunut pysymään erossa. Toisaalta meidän siskojen kesken on poikkeuksellisen hyvät välit jo pitkään eikä riidan syntyminen mistään kovin suurta ole jos ylipäätänsä.
        Kaikillahan on , ihmisillä siis, taipumusta olla aina vähintäinkin jonkin berran eri mieltä henkilöistä vaikka samaan puolueeseenkin kuuluisivat

        Katselen tässä sivussa vähän parempia tietokone kaiuttimia kun ennen sairaalaalähtöä pistin kaikki silloin hankkimani muusikolle muutettavaksi mehuksi. Nyt on töllööm fixattu hyvä suuntaava ääni riittävällä teholla mutta tämä komentokeskuksen ja tietokoneen kautta ulosotettavan äänen haluaisin palauttaa tasolle missä loistavaa lattariakin voi soittaa ja niin että laadukkaat kuulokkeet voidaan helposti kytkeä 3.5 mm jackillä vpo,an pääohjaimeen pöydällä
        Onneksi riittää pikku järjestelemistä ja hankintoja jonkinlaisen harrastuksen ylläpitämiseksi
        Onneksi eilen na tänään oli ohjeiden kirjoittamista persiinalaiselle torille.
        Se tosin on jo sillen vaativaa, että silmät vaativat veronsa kipparikirjoituksessa. Ei aina iltavaloissa kirjoittaessaan näe kirjaimia ihan tarkkaan ja jos kirjoittaa katsomatta niin taittovirhe iskee ja tulee vieruskirjain. Varishan käyttää sitäkin niin muutettuna ettei osata kirjoitta tai ihan esimerkiksi kun brassailin pienellä vuokrallani niin minun olevan niin käyhä ettei ole varaa maksaa omakotitaloa jota ei muuten ole koskaan halunnut, Tai toisena esimerkkinä kun mainitsin että näissä kolmessa talossa oli ennakkoteidotus mahdollisesti purkamisesta eikä peruskorjauksest kun yksi taloista missä minä en satu asumaan on todettu hometaloksi.- Varis käänsi sen välittömästi niin että rahansa juonut merimies on päätynyt hometaloon asutettavaksi kaupungin kustannuksella vaikka todellisuudessa edn edes kuulu asuntotukien piiriin. Sellainen on se variksemme. Asia kujin asia vääristetäämn välittömästi ja tarkoituksella saada kohtedeen mainetta kolhituksia.
        Tätä en siis linnulle itselleen kirjoita vaan teilla kahdelle jolilla ainakin uskon jonkun järjen ja kohtuude
        n säilyneen

        "Onnistui huiputtamaan jopa Whon akentin kimppuun"

        Tuo on suuri vale! Tarkista asia niistä arkistoistasi, joita ylläpidät todisteina minua vastaan. Näytä minulle se kohta, jossa huiputan Whota. Turkulainenkin haluaisi varmasti nähdä.


      • maura

        Minä harvoin kehtaan sanoa kenenkään ilmaisuja 'ala-arvoisiksi' mutta niin vain pääsi lipsahtamaan turkulaiselta - ja ihan aiheesta. Muistaakseni itse käytin huomattavasti miedompia adjektiiveja. Minulla ei ole mitään syytä häätää ketään täältä kirjoittamasta.


    • edson

      Tuppaan tuubaamaan kuitenkin ja jos jaksan, niin päivittäin tahi ... heitän jonkun jutun ja samaa mieltä politiikasta, mä tartten etäisyyttä ja onhan se näkynyt jo kauan, että miksi.

      Tähän se ... https://youtu.be/0I78H4ak4fM ja nuo muutamat männyt yks kerrallaan myrskyn mahdollisten haittojen takia, ne raatelen motorisahan ketjulla julmasti pölökyiks

      ja jatkan fiilistelyä enkä oikeastaan voisi olla onnellisempi muualla kuin täällä, niin kauan kuin tolpilla pysyn. 1997 lähdöllä oli selvää johdatusta, huh huh. Joku tänne ajoi, siis vakituiseksi asukkaaksi. Tosin näen unia joskus Hesan pikku kämpästä ja just vuokrakämpästä. Ensteks ajaisin bussireitin, muistaakseni 802. Mutta ei tuo 802 vaadi sentään vuokrakämppää ja jos ja kun sellainen tulee ehkä ajankohtaiseksi tai sitten ei ... niin vähän vilikaampi paikka saisi olla talveksi tai sitten ei.

      Jumal'auta kolme tuntia ulkona pystyasennossa

      • Ali-Baba

        Tässäpä olisi oiva vara kauppakassi Pehmoisiin
        Pikkupoikana Konelan päätuontiterminaali oli koulumme vieressä. Siinä ehti nähdä monenmoista Pobedaa, Volgaa ja moskvitsejä kauan ennen Lada aikaa


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        Tässäpä olisi oiva vara kauppakassi Pehmoisiin
        Pikkupoikana Konelan päätuontiterminaali oli koulumme vieressä. Siinä ehti nähdä monenmoista Pobedaa, Volgaa ja moskvitsejä kauan ennen Lada aikaa

        Popedan kyydissä olen istunut ja Konelassa Pitäjänmäellä käynyt. Paja oli ennen Nikolajeff, missä korjattiin jenkkibiilejä.

        Popeda taas piti maalata Suomessa uusiksi, kertoivat vanhemmat kuskit. Volga oli taas delux, vain varakkaimmilla varaa.


    • Ali-Baba
    • edson

      "Rypsiöljy dieseli polttoaineena , ( biodiesel) onko sama haitta myös Suomessa , aiheuttaa leväkasvua polttoaine järjestelmässä, miten olette selättäneet haitat...?"

      - tankkaamalla ihan normi dieseliä
      - tarvii polttoaineen esilämmittimen muuten jämii putkiin (kasvustoa syntyy)
      - Nesteen perusdieselit ovat siinä suhteessa turvallisia. Siis se, minkä pumpussa lukee "Ei sisällä FAMEa" ja myös Neste Pro.

      No ihan vaan odotellessa auringon lämmittävää vaikutusta, jotta "metsuri" taipuu kevään ensimmäiseen puunkaatoon, kopsasin pienen pätkän yhdeltä sivustolta. Tuossa alussa siis.

      Juu ja taas poistin kotini liikenteestä, viikon asumisen jälkeen. Nyt ei tartte maksaa mitään, senkun asuu. Tänä vuonna asumme Suomessa, jollei aivan jotain yllättävää tapahdu. Se on sitten syksyn iloja, jos näin pääsee käymään.

      Just miniä soitti ja pyysi apuani. Saanut hienon sohvan, minkä itse päällystää ja minä ensin "kokoan" sen, liimaan väljentyneet liitokset kunnon puuliimalla ja puutapeilla. Kunnon liima vaatii puristinten käyttöä vähän pidemmän ajan, jotta saumat jämähtävät kunnolla kiinni, ettäs tiijätte.

      • edson

        Tuossa meitä alempana on yksi ihan kiva "turhake" ja kyseli rakennusmiehiä joku aika sitten. Eipä ollut antaa vastausta, sillä sellaisia juttuja olen paikallisista "rakennusmiehistä" kuullut, etten pystynyt suosittamaan. Nesteen baari on niitä täynnä ... tai siis eihän ne Nesteellä istu, ne joita voisi suositella.

        Kysyin tässä taannoin kahdelta rakentajalta, yritys ja yhteisötietojärjestelmästä löytyviltä, josko ... no syksyllä myöhään kummallakin aikaa, ehkä. Toisen tunsinkin, toisesta olen kuullut plussaa. Tämän kerroin "turhakkeelle" ja hän olikin ottanut pari kaveria, jyväskyläläisiä.

        Kysyn itseltäni. Miksi ei ole laajempaa innostusta kirvesmiehen hommia kohtaan? Tyhmä kysymys, sillä kyllähän varmaan kiinnostusta on, mutta pienillä paikkakunnilla ei silläkään pelkästään ehkä elä, jos on liikatarjontaa. Ainakin reviiriä on kasvatettava. Nostan hattua niille ja korkealle, jotka tekevät noita hommia ja vielä virallisesti. Raskaiden töiden lisäksi ajavat pitkin poikin leipänsä eteen.

        No ni, nyt varjossa 7 ja aamuvuoro hiljenee hetkeksi ainakin.


      • Ali-Baba

        Sen verran minun oliwsi pokittava itseäni liikkeelle, että näkisin sekä nesteen baarin että sinut mörriäisen. Se antaisi mahdollisuuden todentaa miten erilaisia ihmiset voivat bolla mutta kuiten lähes poikkeuksetta löytäväy yhteisestin hyväksyttävää toimintaa


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        Sen verran minun oliwsi pokittava itseäni liikkeelle, että näkisin sekä nesteen baarin että sinut mörriäisen. Se antaisi mahdollisuuden todentaa miten erilaisia ihmiset voivat bolla mutta kuiten lähes poikkeuksetta löytäväy yhteisestin hyväksyttävää toimintaa

        Ei muuta kuin ilmoitus tänne päivästä ja suunnilleen ajasta, niin ... Eikä se Nesteen baari ole mitään sen kummempaa kuin pitäjien baarit yleensä, katseet kiertävät, kuiskitaan ...


    • edson

      No ni, viiden tunnin rupeama. Mitä opin?

      Älä hyvä mies hosu ja mieti, pitäisikö käyttää sittenkin kiiloja puunkaadossa? Pitäisikö varmistaa, ettei vinssilaitteet luista, kun vetää vinssillä jännitettä. Pitäisikö hiukka enemmän epäillä omia mainiota kykyjään? Kahteen ensimmäiseen kyllä, viimeiseen ei.

      Strategiset mitat otin aamulla ja syssyllä tarkistan painoindeksin. Uskaltaudun siis tarkistamaan.

    • Ali-Baba

      Minullakin oli tänään melkoisesto tavanomaisesta poikkeava rupeama missä tuli juostu monenlaisessa kaupassa (no juostua on ehkä liiottelua) piti täydentää tarvikkeita kun minua variksen mukaan inhoavat sukulaiseni ja jälkeläiseni tulevat ensi viikonvaihteeksi ihan Ulkomailta minua tapaamaan . Ja vaikvokt ekkeeööä niin persianlahdella ei mikään muutu. Jos niillä on ajattelemisen paikka niin he kysyvät minulta heti. Viikolla tuli useampia kyselyjä vaihteeksi. Tosin variksen mukaan se johtuu siitä että ne vihaavat minua niin, että kostavat työllistämällä minua eläkkeellä.

      Siitä ryps. ja kasviöljyjen polttoainekäytöstä minulla on selvät sdävelet ja ihan tiivistettynä se on totaalinen ei, eli ei myös nesteen palmuöljuy'y ja niinkuin he kauniisti ilmaiseta kasvisöljytuotantotähde materiaaleille

      Aihe on kuitenkin erittäin monipuolinen ja mielenkiintopinen. Moni ei tiedä että esimerkiksi risiiniöljyä voi käyttää voiteluaineena tavallisen öljyn sijasta vaikka 70 passasasteella ja on Siberiassa käytettykin. Täällä en oikein tieteellisesti pääsen näiden tuotteiden yleistoiminnasta, kemiasta ja merkityksestä keskustelemaan kun sitten pitäisi keskustella itsensä kanssa.
      Tosin ei muutenkaan sillää variksen mielestähän kaikki tieteelliset ja todelliset asiat ovat vain mielikuvitustani ja fiktiota jolla huijaan onnettomia eläkeläisiä sirkusta uskomaan. Kirjoittaminnen sijaan on kivaa ei lahjoja tarvitse. Senkun seuraamuksetta väittää mitä tahansa
      Samoin hiukankin syvälleluotaavammassa asiakeskustelussa saatikka tieteellisessä keskustelussa jouduttaisiin asian kansanomaistamiseksi käyttämään niitä liiteitä joita taas robo ei halua ja estää omalta osaltaan tiedon hyvänlaatuisen levittämisen edes pikkumittakaavassa kuten tällaisilla pikkukejuilla

      Ilma kuitenkin tuntuu helpommalta hengittää ja raittimmalta kun näyttävät varisparvet lentäneet venäjän kaatopaikkojen suuntaan

      Siis palaamme vielä tuohon ruokaöljyen todellisuuteen ja mitä ne oikeasti aiheuttavat. Varsinkin polttoaineina käytettynä

      Tämän jutun päätteeksi tiivistän vielä yhtenä esimerkkinä Edsolventille joka taitaisi ymmärtää asian.
      Suomessa kasvaisi aivan erinomaisesti tavallinen kuituhamppu. Siitä saisi nopealla kierrolla viljeltynä suuria määriä huippuluokan tekstiilikelpoista kuitua. kasvin öljyista erinomaisia hamppuöljyjä joilla on sekä lääketieteellist, että elintarvike tai ravintolisäkäyttöä. Myös sen kuiduista ja öljyistä puhdistettu jäte olisi hyvin käyttökelpoista ja tuotantomääränä mittavaa moneenkin tarkoitukseen. Innovaation puutteessa jopa kuntien kaukolämpölaitosten polttoaineeksi pienellä aloituspolttolisällä vaikka biokaasulla minkä tuottamiseenkin tuota ylijäämämassaa voisi käyttää.
      Jos haluaisimme tai viljelijämme haluaisivat viljella kamaa mista ilman tukia saisi voittoa ja hyötyä niin meillä olisi koko maantalouden suuruusluokan hopealusikka kourassamme, edllei kultainen.
      Jussit eivät kuitenkaan edes halua ajatella tekevänsä mitään ellei siitä ensin makseta tukia ja sitten vähän kuin Caruna otetaa voitto sekä tukirahasta että väkisin traktorilla esiin väännetystä tuotteesta

      Siis kun on enemmän poweria palaamme kasvisöljujen energia ja muuhun käyttöön. Palaammeko? vai onko kielletty aihe mista totuutta ei saa selvittää
      Ehkäpä liikumme kohti parempaa tulevaisuutta missä varikset vaihtavat bosnowy Sorin kaatopaikalle ja täällä pääsemme käyttämään mielipiteenvapautta sen täydessä tarkoituksessa.

      Nyt tuli sen verran illan energiapiikissä juttua että tämä on robovarmistuksen vuoksi tallennettava
      Meillähän on niskassamme sekä robo ja varis joka haluaisi kaikkien kommenttiemme deletoimista ja varmnaan parhaan mukaansa on kautta vuosien vohjaillut ylläpidolle että nyt tuli vihamielipidettä tai selvää eläinten väärinkäyttöä kun sellaisten kuvia näytettyyn ihan savannilta tai Amazonasilta
      Sillä väliin Zetoriin vaan rypsiöljyä joka on mieluiten hiukan valopetroolilla lantrattia jos sattuu oikea tiisseli loppumaan taankista

      Whoo voi osallistua ylivoimaisella autotiedollaan. Esimerkiksi paljastamalla miten paljon vettä voi ruiskuttaa polttoaineen joukkoon ja mitä se todellisuudessa parantaa koneessa jos osaatte sen olikeaan paikkaan oikealla suuttimella annostgella.
      Vanhanaikaiset kaasarikoneet no problen. Suorasuihkutusessa joutuu vähön järjestelemään.
      Yleisvihneenä voin mainita että vesihöyryillä erittäin tehokkaasti pidetään polttotiloja puhtaana ja joas on matala oktaanista polttoainetta kuten moottoeripetroolia niin sopivalla vesisuihkutuksella moottoriptroolin polklttotapahtumassa okraani nousee niin ettö 78 oktaanin moottoripetroolia voidaan ajaa 92.95 boktaania vaativassa koneessa

      Jos olisin Edson niin minulla olisi suurehkon ulkohuussin kojkoinenpihatutkimuslaitos minne tulisi vede sähköt ja olisi 20 litran LPG kaasupullo polttimineen. Tislain ja termostaattilevy. Siellä kehittäisin männynpihjasta variksille ihoöljyjä. Tosin muitakin tuotteita

      • Whodson

        No jopas sattui, että sairastuit juuri kun olit saamassa vieraita Karjalasta. Ei pitäisi mennä tekemään omia koktaileja, vaikka teknikko onkin. No, varmaan kaapeistasi löytyy rohtoja noinkin pahoihin ihovaurioihin.

        Koeta parantua!


    • edson

      Tsiisus, iltapäivään menee, kunnes ehdin aatoksella lukea Alin jutun. Risiiniöljyn haju kyllä muistossa Eläintarhan ajoilta. Älä Ali tuskastu tällaisen kemistin horinoista

      Tsiisus, joutuu siivoamaan, kun tulee illalla "vieraita" Hesasta

      Tsiisus, joutuu kaksi puuta kaatamaan ja huomenna tulee ammattimies hoitamaan pari vaarallisempaa puuta. Sitten saa myrskyt ujeltaa

      • Ali-Baba

        Varikset rääkkyvät minkä rääkkyvät. Sehän on aivan tuttua. Hiukan vielä tavanomaistakin ilkeämpää ja tyylittömämpää oli, että hän yritti tekeytyä DR. Whooksi.
        Toivottavasti muutkin mummot lukevat ja entistä paremmin ymmärtävät mikä heillä on matkassaan ja heidän itsensä tukemana!
        Nyt päivän "töihin"


      • Anonyymi

        Tavallista ilkeämpää ja tyylittömämpää on kuvitella myrkyttävänsä viattomia lintuja.


      • Anonyymi
        Ali-Baba kirjoitti:

        Varikset rääkkyvät minkä rääkkyvät. Sehän on aivan tuttua. Hiukan vielä tavanomaistakin ilkeämpää ja tyylittömämpää oli, että hän yritti tekeytyä DR. Whooksi.
        Toivottavasti muutkin mummot lukevat ja entistä paremmin ymmärtävät mikä heillä on matkassaan ja heidän itsensä tukemana!
        Nyt päivän "töihin"

        Etkö tajua, että nimmari oli yhdistelmä kahdesta tämän ketjun kirjoittajasta ja siksi pelkkä vitsi.

        Ali Baban sepustukset tulevat yhä vainohullummiksi.


    • No onhan se nyt selvää jopa Petteri Orpolle, että raakkujista ei päästä eroon kuten ei kauppatorin päälle paskovista lokeistakaan. Niitä on vaan tasaisin väliajoin muistutettava mitä ne ovcat ja ihmisyydellä ei sen kanssa sitten mitään tekemistä olekaan

      No asiaan_ Päivän työt on siltä osin tehty kun vaati muuta kuin kirjoitusponnisteluja eli limousinessa jollaiseen täällä kaupunkihintatasossa asumaan pystyvällä on niin kuin jokamiehen oikeus, on nyt Formula I tason kesägummit alla aluvanteineen. Hyvin sujui sekin homma vaikka itse ei viime operaation jäljiltä puhumaan pystykään. Ystävällisten ihmisten kanssa toinen ystävällinen saa asiansa helposti hoidettu puhumattakin! Pitää vielä käydä jälkikiristämäss aluvanteen mutterit 200 km ajon jälkeen. Kuuluu hintaan millä saisi osakkeen vienan Karjalasta.
      Samaten tuli hankittua kavin tykötarpeet pojan ja pojanpojan vierailua varten sieltä ulkomailta eli hommat alles talles ja kontrollissa.
      Sai siinä kuitenkin kurvailla Tattarisuolta Tammistoon.
      Ilmat ovat nyt lähes kesäiset. Minullakin oli jo kevein päällystakki käytössä.
      Kai se on kesä tulossa Pehmoisiinkin vaikka se sentään on melko pohjoisessa. Raisiossahan jo kasvavat palmut ja kohta korjataan taateleita
      Taatelit myy teille Raision almu ja taateli Oy.
      Räähkä on lopullisesti seonnut vitseihinsä!

      • Anonyymi

        Se on sitten tuolle kapiselle konille yksinpuhumisen aika koittanut, koska eihän kukaan muu tänne viitsi rekisteröityä.


      • Anonyymi

        Teepaidassa tänään hieman askaretta. Laitanpa taas tulemaan liikkuvaa kuvaa. Sääliksi käy kaadattaa nuo talon lähellä olevat, mutta minkäs teet. Siinä on kaksi isompaa mäntyä ja yksi koivu. Koivun saisin itekin, mutta mäntyrohjakkeet ovat sen verran kiikullaan kotia päin, että ...
        https://youtu.be/tLcnuklrHxE
        Ja nyt oon jättänyt pois leivän, viljatuotteet ja perunan ja koitan tulla toimeen kanalla, kalalla ja kasviksilla ja hedelmillä


    • Kyllä varmaan ottaa hartioiden välissä olevaan nystyrään ankarasti että joku on osannut jo vuosiua sitten hankkia suomi.24 nettitilin eli samalla rekisteröitymisen. Ja tietysti painaa jalkoja kun joutuu nelipyöräistä jaloin lykkimään siinä missä rikas kaupunkilainen laitta hevoisvoimat tekemään työn istuessaan itse mukavilla kuppi nahkaistuimilla.
      Ai niin ei pitänyt vastata mutta välillä on suorastaan estämättömän riemukasta kommentoida täysverisen idiootin huuteluihin ja seurankaipuuseen.
      Jos nyt sitten olis vastaamatta ellei taas jotain mahottoman hauskaa ilmesty kommentoitavaksi
      Mutta kun dementiakin vaivaa niin onkin tainnut unohtua että jo vuosia tuo rekisteröitynyt (tietämättään silloin) immohevoinen on palstoilla vieraillut ihan kertoakseen että on tullut joskus rekisteröidyksi. Nyt siitä on siis suorastaan hyötyä. Sii meille lukutaitoisille ja joilla on edes jonkintasoinen älykkyysosamäärä

    • Anonyymi

      Mä alotan uuden jos Who vielä jaksaa tänne tulla.

      Täällähän ei näytä enää toimivan sen oman nimmarin käyttö, mutta luulenpa vaan, että tämänkin tekstin joku tunnistaa, ei tartte vempuloida kuin tuo edellinen "olen uusi täällä..." heh heh joo vai uusi. Joo ja voihan sitä sitten vaikka rekisteröityä, kuhan katellaan.

      • Anonyymi

        Anna sen nyt rauhassa yrittää. Se on "analysoinut" tilanteen niin että yrittää eristää Whon muista.
        Jos who antaa itsensä tulla manipuloiduksi niin sehän on ihan hänen asiansa. Me elämme realismissa eli sillä mitä on. Who halutessaan on sitä. Vaikea olisi kuitenkin uskoa että hän lähtisi räähkän vedettäväksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anna sen nyt rauhassa yrittää. Se on "analysoinut" tilanteen niin että yrittää eristää Whon muista.
        Jos who antaa itsensä tulla manipuloiduksi niin sehän on ihan hänen asiansa. Me elämme realismissa eli sillä mitä on. Who halutessaan on sitä. Vaikea olisi kuitenkin uskoa että hän lähtisi räähkän vedettäväksi

        Mä pistin kuitenkin ison XXXL sopan isoon kattilaan liedelle. Tuleehan pitkä perjantaikin kohta. Kyllä me tunnistamme toisemme, vaikka olemmekin niinku anonyymejä


      • Anonyymi

        Hei Edson, sä varmaan fiksumpana ymmärsit tuon Whodsonin jujun. Yhtä hyvin kuin Who säkin voisit "loukkaantua verisesti".

        Täytyy välillä' vähän ärsytellä tota maailman tosikkomaisinta ukkoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anna sen nyt rauhassa yrittää. Se on "analysoinut" tilanteen niin että yrittää eristää Whon muista.
        Jos who antaa itsensä tulla manipuloiduksi niin sehän on ihan hänen asiansa. Me elämme realismissa eli sillä mitä on. Who halutessaan on sitä. Vaikea olisi kuitenkin uskoa että hän lähtisi räähkän vedettäväksi

        Senkin salvettu ori, ole nyt tyytyväinen tyhmän rekkarisi kanssa. Minultakin löytyy ikivanha rekisteröity nimi mutta luuletko että sen tänne laittaisin. Siellä on esim. valokuvia. Olet urkkinut nyt jo minusta ihan liikaa, muun muassa mieheni sukunimen. Sillä voit hakata minua päähän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anna sen nyt rauhassa yrittää. Se on "analysoinut" tilanteen niin että yrittää eristää Whon muista.
        Jos who antaa itsensä tulla manipuloiduksi niin sehän on ihan hänen asiansa. Me elämme realismissa eli sillä mitä on. Who halutessaan on sitä. Vaikea olisi kuitenkin uskoa että hän lähtisi räähkän vedettäväksi

        Ptruu ruuna, älä aisalle kaki, sillä huomenna on markkinapäivä. (Tuntematon sotilas)

        Aivan naurettava ajatus on Whon eristäminen muista. Rauhan miehenä hän ei muista syistä tule tänne. Kuka kunnian mies sietäisi yhden vanhan naisen jatkuvaa solvaamista? ja kuka sietäisi, että tämä vieras vanha nainen ylittää kaikki muut keskustelunaiheet? Tai on ainakin likaisten ja ilkeiden vihjailujen kohde.

        Who on mies eikä hiiri, hänellä on soveliaisuudentajua toisin kuin eräillä muille kaksilahkeisilla. Suosittelen hevoselle vihanhallintakurssia.


    Ketjusta on poistettu 65 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe