Kosmologi kommentoi ilmastonmuutoskeskustelua

PierreReview_

Kosmologi Syksy Räsänen on ottanut kantaa ilmastonmuutoskeskusteluun.
https://yle.fi/uutiset/3-10719541

Hänen mukaansa "Ilmastonmuutos ei ole uhka, vaan se on paraikaa toteutuva katastrofi, joka tappaa satoja tuhansia ihmisiä vuosittain".

Näinpä hän tuli totaalisesti nollanneeksi tieteellisen uskottavuutensa. Käsittämätöntä soopaa henkilöltä, jonka voisi olettaa olevan rationaalisesti ajatteleva yksilö. Aiemmin myös toinen saman alan tutkija on todistanut ilmastouskoaan, muistammehan [diplomi]kosm[et]ologi Kari Enqvistin avautumiset.

YLE:llä näyttää muuten olevan meneillään massiivinen ilmastopropagandan levityskampanja: jopa 2-3 ilmastoaiheista juttua per päivä. Sattumaltako ennen eduskuntavaaleja?

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cirruskerosiiano

      Järkeä ei mitata tukan laajuudella.

      • Itseasiassa Syksy Räsänen on aivan oikeassa. Maailmaa ovat koetelleet kylläkin vieläkin pahemmat katastrofit ja esim Suomea koettelee toistuvasti mm 100000vuoden mittainen jäätiköityminen emmekä mahda sillekkään mitään.

        Syksy Räsänen jättää kuitenkin kertomatta että maan orbitaaliset muutokset saavat aikaan ilmaston lämpiämisen kuten jokaisen jääkauden aikana on todettu tapahtuneen.

        Syksy Räsänen unohtaa mainita että sekä vesihöyry että hiilidioksidi siirtävät maapallolle tulevan ylimääräisen lämmön tehokkaasti avaruuteen, Jos näillä kaasuilla ei olisi tällaista lämmönsiirtokykyä me olisimme kärventyneet jo aikoja sitten ja maapallolla vallitsisi n. 800 asteen lämpötila.


    • näin.on.jälleen.kerran

      Mielenkiintoista on se, että ilmastonlämmittäjät hihkuvat riemusta, jos joku, joka ei vielä ole itseään ilmastoteologiksi nimittänyt, väittää, että lämpenee. Jos sama henkilö sanoisi että ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on huuhaata, niin silloin kyseinen henkilö ei ole alan asiantuntija eikä tiedemies.

      • Ihmisen toiminnasta muodostuu hyvin pieni lisä siihen kokonais-hiilidioksidi määrään mikä maapallon kaasukehässä on. Aiemmin sitä arveltiin olevan jopa 40ppm mutta nykyisin asiantuntijat arvelevat se olevan n. hieman yli 1ppm, maksimissaan 7.7ppm.

        Itseasiassa on aivan sama kuka hiilidioksidin tuottaa. Hiilidioksidi ja vesihöyry pelastavat maailman siirtämällä tehokkaasti lämmön avaruuteen.

        Ja se lämpö tulee kiistattomasti auringosta.


    • logiko

      "YLE:llä näyttää muuten olevan meneillään massiivinen ilmastopropagandan levityskampanja: jopa 2-3 ilmastoaiheista juttua per päivä. Sattumaltako ennen eduskuntavaaleja?"

      Ei ole sattumaa.
      Keskustelut yritetään kaikin keinoin kammeta sivuun HAITTAMAAHANMUUTOSTA.

    • tehotonta.toimintaa

      europpaan ei ole tulossa maahanmuuttajia kun on tehty toimia kuten valvonta pohjois afrikassa. Hakkaa vaan sitä kuollutta hevosta.

      Ilmastonmuutos on jo sulattanut pohjoisen navan hyvin pieneksi. Kohta lämpö ei enää mene jäätikön sulattamiseen vaan merien lämmitykseen ja ilman. Tukahduttaa eliöt meressä ja tuhoaa maapallon nykyisen ekosysteemin. Vaikuttaa ihmisten elämään katastrofisesti. Haittamaahanmuuton vaikutus on yhtä suuri kuin veden määrän nousu kun lisätään tippa mereen.

      Ihmiset ovat resursseja joita voidaan kouluttaa tai laittaa ympäristöön tekemään hommia. Mitä enemmän sitä parempi tiettyyn pisteesen kun halutaan maksimoida tuotto. Sinulla on pelon aiheuttama harhakäsitys. Et tiedä kokonaisuutta. Elefantti huoneessa on ilmastonmuutos ei maahanmuutto.

      Persut eivät saa aikaiseksi mitään kun eivät saa tarpeeksi paikkoja hallituksessa. Vaikuttaa tehokkuuteen negatiivisesti koko toiminta. Hallitus vänkää kauden pallo nilkassa kiitos persujen. Tietämättömät äänestää populisteja.
      JUHA Sipilä myy tovereilleen valtion omaisuuden. Kokoomus ja keskusta ajaa tätä.
      Vasemmisto antaa eläkkeiden korotuksia jotta saa ääniä. Populistinen.
      Mikään puolue ei uskalla sanoa vaikeita totuuksia kun ei sitten saa ääniä.

      • Anonyymi

        Nyt pomppas!!!
        Jäämeren jää ei ole mennyt pieneksi.
        Jossain on paksuuntunut kilometrien paksuinen jää lisää
        Olet ihan pihassa ilmastouskosi kanssa ,lue norjan ilmatieteenlaitoksen tiedotuksia eikä Yleä niin saat jotain faktaakin.
        Jäämeren jään paksuus aina muuttuu paksuudesta on koko mittaushistorian aikana ja siitä ei saa tukea ilmastouskolle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt pomppas!!!
        Jäämeren jää ei ole mennyt pieneksi.
        Jossain on paksuuntunut kilometrien paksuinen jää lisää
        Olet ihan pihassa ilmastouskosi kanssa ,lue norjan ilmatieteenlaitoksen tiedotuksia eikä Yleä niin saat jotain faktaakin.
        Jäämeren jään paksuus aina muuttuu paksuudesta on koko mittaushistorian aikana ja siitä ei saa tukea ilmastouskolle

        Niinpä.
        Tämä aina unohtuu.

        https://notrickszone.com/wp-content/uploads/2019/06/Arctic-sea-ice-extent-1900-2017.png


    • antialarmisti

      Kosmologia on yksi asia, jota olen mielenkiinnolla seurannut, ja miettinyt, että kuinkahan paljon siitä todellisuudessa on totta. Minulla on kummallinen kyky huomata ristiriidat. Tuo ilmastokommentti taisi mennä jotenkin ohi. En vissiin ollut sillä hetkellä telkkarin ääressä.. Täyttä soopaahan tuo on.

      Huomasin kosmologin jutuissa mielenkiintoisen ristiriidan. Toisaalta hän väitti, että maailmankaikkeus on syntynyt 14 miljardia vuotta sitten alkupamauksessa. Toisaalta hän väitti, että kohteita, jotka on 50 miljardin valovuoden päässä, on havaittu. Huomaako joku muukin ristiriidan.

      Joskus aikanaan luotin kosmologeihin, mutta sitten alkoi tulla niin kummallisia juttuja, että järki alkoi panna hanttiin ja seuloa niitä juttuja. Nykyään olen sitä mieltä, että uskokoon ken tahtoop. Minä en usko mitä tahansa teoreettisia väittämiä todeksi.

      Olen voinut aitiopöaikalta seurata, kuinka pöljä voi olla tiedettä opiskellut ihminen. Useimmiten asiat menee aivan hyvin, mutta sitten välillä tulee jotain aivan kummallista. Mene nyt siinä sitten opiskelijana tai vasta valmistuneena sanomaan, että tuo nyt meni ainvan päin helvettiä.

      Saattaa hyvinkin olla, että lapsi siinä ohjelmassa sanoi totuuden. Maailmankaikkeus on äärtön. Saattaa myös olla, että maailmankaikkeuden ikä on ääretön. Saattaa hyvinkin olla, ettei ole alkua eikä loppua. Aurinkomme sammuu aikanaan, mutta sammuuko maailmankaikkeus koskaan. Sitä me emme tiedä.

      • EtimespaceYoutubesta8838

        Laajeneva näkyvä maailmankaikkeus sammuu aikanaan, mutta sen jälkeen kaikki laajenevassa näkyvässä maailmankaikkeudessa muuttuu ajan kanssa äärimmäisen nopeaksi kaiken taustan liikkeeksi / työntäväksi joka ylläpitää kohtaamansa laajenevan aineen laajenemista.

        Myös meidän läpi työntyy koko ajan joka suunnasta joka suuntaan kaiken taustan työntävää voimaa.

        🤔


      • Anonyymi

        Juuri näin ei ole alkua eikä loppua koska aika on suhteellista.
        Luoja luo ja hävittää ja luo uudestaan. Luoja on luoja ja hävittäjä. Syklistä on maailman meno vähän kuin taloudessakin.


    • KuumaKesäTulee

      Aika silmät ummessa pitää kulkea jos ei ymmärrä mitä ympärillä tapahtuu. Lämpötila ja CO2 pitoisuus jatkavat nousuaan. Jäätiköt sulavat ja aavikot leviävät. Australia ja USA kärsii pahenevista metsäpaloista, aavikoitumisesta, lämpökuolemista. Euroopassa ei ole koskaan ollut näin pitkää kuumaa jaksoa, jonka loppumisesta ei ole mitään merkkejä. Aasiassa monsuunisateet viivästyvät ja tulevat entistä rankempina aiheuttaen valtavia tulvia....jne tätä listaa voisi jatkaa monta sivua.

      Aika paksut laput täytyy olla silmillä jos tätä ei huomaa, ellei ole Persu jolla on jo luontaisesti paksut luomet joiden läpi ei loista kuin suuren johtajan sanoma.

      • arvelenpa.vain

        Et sitten huomannut että tämän vuoden aprillipäivä meni jo.


    • kirjoittavaisuus.tänään

      Katsotaan miten kirjoittavaiset ottavat tähän kantaa. Lukeneidenhan ei ole syytä kommentoida, jotta ei tulisi paha mieli niille, joiden mielestä ilmastoasioita ei pidä tieteen keinoin selvitellä.

    • Turhaajorinaa

      Turhaa möykkäämistä ilmaston muutoksesta.
      Maapallo kestää kyllä .
      Ihmiskunta tosin katoaa...

    • kuumotustenkuumotus

      Tutkimus: Ilmaston lämpeneminen ajoi neandertalinihmiset kannibalismiin – ”Muutamassa sukupolvessa maisema muuttui täydellisesti”

      ”Ilmaston muuttuminen jääkaudesta viimeiseen jääkausien väliseen kauteen oli hyvin äkillistä. Nyt kyseessä eivät ole geologisen mittapuun mukainen äkillisyys, vaan enemmänkin ihmisen mittakaavassa. Ehkä muutamassa sukupolvessa maisema muuttui täydellisesti”, sanoo antroplogi Emmanuel Desclaux Cosmos-verkkolehden haastattelussa.

      Kovia ollut nuo neandertaalit päästelemään hiilidioksiidia ilmaan kun vain muutamassa sukupolvessa saivat maiseman muutuumaan täysin meillä on mennyt sentään jo yli sata vuotta tässä ja vielä on 9 ja puoli vuotta aikaa reakoida kunnes tulee maailman loppu.

    • Anonyymi

      Ihminen on maailman tämänkertainen tuhoaja Etenkin teollistuminen ja tiede sekä voitonmaksimointi kapitalismissa vievät kohti seuraavaa sukupuuttojen aikakautta.
      Tulin,näin,hävisin.

      • Anonyymi

        Mitähän ne ilmastouskovaiset sitten keksivät kun pieni jääkausi alkaa 2020-2040 vuosien vaiheilla. Auringontutkijat ovat tätä mieltä. Oheisesta osoitteesta löytyy ylen tekemä tokumentti edellisestä pienen jääkauden vaikutuksesta suomen ja euroopan ilmastoon. Toivottavasti tuhot olisivat pienemmät


      • Anonyymi

        Jaha, denialistit ovat aloittaneet maalitolppien siirtelyn. Jääkaudenhan piti alkaa 2014.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaha, denialistit ovat aloittaneet maalitolppien siirtelyn. Jääkaudenhan piti alkaa 2014.

        Valehtelet. Eihän pitänyt.


      • Anonyymi

        Aikuisten oikeasti Malediivit upposivat mereen ja pohjoisnavalta jäät sulivat viime vuoden lopulla ihan niinkuin ennustettiin 1988.


      • Anonyymi

        Heitä kännykälläsi vesilintua ja ripusta tietsikkasi verkon painoksi, jos tiede ei kelpaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aikuisten oikeasti Malediivit upposivat mereen ja pohjoisnavalta jäät sulivat viime vuoden lopulla ihan niinkuin ennustettiin 1988.

        Pohjoisnavan jäätikko on keskimääräisesti paljon pienempi kuin 20 vuotta sitten. Esimerkiksi 06. 06. 2019 jäätä on 1200 miljoonaa neliökilometriä vähemmän, kuin samaan aikaan 1981 - 2010 keskiarvo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pohjoisnavan jäätikko on keskimääräisesti paljon pienempi kuin 20 vuotta sitten. Esimerkiksi 06. 06. 2019 jäätä on 1200 miljoonaa neliökilometriä vähemmän, kuin samaan aikaan 1981 - 2010 keskiarvo.

        Eikö ne arktiksen jäät sitten olekaan sulaneet niinkuin1988 ennustettiin tapahtuvan kolmenkymmenen vuoden kuluttua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pohjoisnavan jäätikko on keskimääräisesti paljon pienempi kuin 20 vuotta sitten. Esimerkiksi 06. 06. 2019 jäätä on 1200 miljoonaa neliökilometriä vähemmän, kuin samaan aikaan 1981 - 2010 keskiarvo.

        Menee jo pahasti miinukselle, jos on 1200 miljoonaa neliökilometria vähemmän jäätä.
        Koko maapallon pinta-alakaan ei ole kuin 510 miljoonaa neliökilometriä.
        Nyt jotain rajaa noihin liiotteluihin.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe