Rinne lupaa: Aktiivimalli perutaan seuraavalla vaalikaudella

Näytönpaikka

Nyt on näytön paikka. Suuri osa työttömistä luottaa tähän ja antoi äänensä SDP:lle.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • todellakin.näytönpaikka

      Myöskin Halla- aho lupasi aktiivimallin purkua. Eli tätä on syytä sitten odottaa ja nopeasti. Tämä oli hyödyttömin ja epäoikeudenmukaisin viime hallituksen toimi joka tulee purkaa välittömästi kun uusi kausi alkaa. Työttömyysbisnes, eli työttömiin kohdistetut kiusaamistoimet jotka siivoavat työttömyystilastoja ja tekevät työttömien elämästä helvettiä sekä työttömiä elinkeinona käyttävät tukijärjestelmää hyväksikäyttävät loispummifirmat pitää lakkauttaa ja keskittyä työelämän tervehdyttämiseen ja normalisoimiseen.

      Kansanedustajien sopeutumisrahajärjestelmä pitää purkaa.

      • Anonyymi

        Aktiivimalli on kuitenkin pieni paha nykyisen toimeentulotukikyykytyksen rinnalla. Ainakin rahallisesti. KELA:han suorastaan tahallisesti viivästyttää toimeentulotuen myöntämistä nykyisin pitkäaikaisasiakkailleen erinäisillä lisäselvityspyynnöillä liitteistä, joiden laatimisesta on jo hakemuksen yhteydessä kieltäytynyt, ja johon tilanteeseen löytyy jo menettely laista toimeentulotuesta kohdassa 10 § alennettu perusosa.

        Jos kieltäytyminen mm. laatimasta aktivointisuunnitelmaa on jo hakemusessa selvä ja yksiselitteinen, ei ole syytä perätä lisäselvityspyynnöllä edelleen kyseistä suunnitelmaa liitteenä, vaan tehdä päätös ilman liitettä perustuen lakiin - oikea ratkaisuhan on silloin alennettu perusosa, jos se ei vaaranna ihmisarvoista elämää.

        Tästä huolimatta KELA on kyllä alkanut tahallisesti näissä selvissä tilanteissa tänä vuonna lähettelemään lisäselvityspyyntöjä mm. juurikin aktivointisuunnitelman puutteesta, selvästä kieltäytymisestä huolimatta. Pyyntö lähtee aina viimeisenä lakisääteisenä käsittelypäivänä hakemuksen toimittamisesta, ja koko lisäselvityspyynnön määräaika odotutetaan tahallaan loppuun saakka huolimatta siitä, että hakija ilmoittaa KELA:an suostumuksensa käsitellä hakemus "puutteellisena" ilman lisäselvityspyynnössä perättyä liitettä, mm. aktivointisuunnitelma, sekä toistaa vielä jo kieltäytyneensä tämän laatimisesta hakemuksessa, sekä nyt uudelleen, ja että menettely tästä suunnitelmasta kieltäytymisestä löytyy laista toimeentulotuesta kohdasta 10 § (laki, jonka käsittelijän pitäisi tuntea ja noudattaa).

        KELA:han on myöskin nyt hiljalleen alkanut korvaamaan oman kohtuuvuokran norminsa mukaista vuokraa toimeentulotuessa, kun ennen se korvasi tätä enemmän sillä perusteella että kunnat korvasivat vuonna 2016 toimeentulotuessa enemmän vuokraa, kuin minkä KELA on määritellyt kohtuuvuokraksi, eikä toimeentulotuen siirron KELA:an pitänyt heikentää toimeentulotukea - nyt tämä lupaus on parin toimeentulotuen KELA-vuoden jälkeen näköjään hiljaisuudessa unohdettu ja vuokrakorvausta alennettu. Sama pätee muuten sähkölaskuun. KELA on määritellyt hiljattain uudet, omat normit kohtuulliselle sähkölaskulle, jotka ovat alemmat kuin kuntien korvaamat sähkölaskut vuonna 2016 toimeentulotuessa, huolimatta siitä että sähkön hinta on noussut jokaisena vuotena sitten 2016.

        Päälle itse toimeentulotuen perusosan alentamiset, joita on alettukin sitten lätkimään pitkäaikaisesti ja oikein urakalla vuonna 2019, vauhti kiihtyy. Tokihan KELA leikkasi tukea kuntia rajummin jo vuonna 2017, mutta tämä vuosi näyttäisi menevän jo överiksi verrattuna aiempaan.

        Ym. ym.

        Toimeentulotuki on kokenut pahinta leikkaamista ja runnomista tuista kyllä, mutta se on tehty selvästikin "hiljaisuudessa". Lähes kaikkea on pätkitty siellä taustalla samaan aikaan, kun aktiivimallista on väännetty julkisuudessa.

        Pahinta toimeentulotuen ns. "hiljaisissa heikennyksissä" ei ole ehkäpä nuo rahamäärät, vaan se mittava jokakuukausinen aggressiivinen, laitonkin lakiin perustumaton uhkailu joka vitun kuukausi - se, että HAKEMUS VOIDAAN HYLÄTÄ, jos et tomita liitteitä x ja y, josta jo laissa säädetään, että sen laiminlyönnin kautta tukea voidaan ainoastaan ALENTAA. Sekä tietysti tuo tahallinen lisäselvityspyyntöjen perääminen selvissä tilanteissa ja sitä kautta käsittelyaikojen tahallinen venyttäminen. Sama rumba joka helvetin kuukausi, kuukausi kerrallaan.


    • SiirtyySiirtyy

      voi voi,
      hallitusta nyt muodostetaan yli 1/2 vuotta !!

      Siinä se aktiivmalli jatkuu koko vuoden 2019.
      Ei siihen keritä paneutua....

    • pullar

      Hullua myös että saa tienata vain 300e työmarkkinatuen päälle , ilman että menettäis kelan tukea . Jos tienaat hieman enempi , niin kelan raha pienenee heti. Eli tämäkö kannustaa työntekoon !!! ?

    • Työkkärin-täti

      Mitä pelkäättekö että joudutte töitä hakemaan ja tekemään kun noin kiivaasti haluatte purkua.

    • Sossun-Setä

      Jos neljän vuoden sisään puretaan, mutta mitä tulee tilalle?

      Ja pälvästit uskoo vaalilupauksia.

    • anonyymi_L12

      Käytännössä SDP haluaa kolmiportaisen työttömyysturvan. Missä alin vastaa nykyistä leikattua työttömyysturvaa tai leikkaamatonta.... Ihan sama. Vaikka missään ei sanota, että on leikkaus niin käytännössä on kun aktiiviset työttömät saavat SDP:n mallissa enemmän kuten nytkin.

    • jatkuu

      Leikkuri vain jatkuu ja jatkuu....jatkuu

    • patinoitunut_runomies

      Ei taida meno paljon muuttua uuden hallituksen myötä.
      Uusi työministeri on todennäköisesti Tarja Filatov, tuo 9 €:n kuntouttavan orjatyön ja typin äiti.
      Ollut aiemmin kolmessa hallituksessa työministerinä, ainoana "saavutuksenaan" tuo orjatyökurjuus.

    • SimputusJatkuu

      Vaalikausi on 4 vuotta.
      Siirtymaäikoineen jo noin 5 vuotta !!

      Aktiivi simputus siis voi jatkua esim 5v lisää?

      • demari-persu-leikkuri

        Kyllä voi jatkua ja tietenkin vielä pahemmaksi muuttua. Jostain pitää uudenkin eduskunnan säästää, joten miksei työttömyysturvasta?

        Ihan sama tekeekö joku kansalaisaloitteen, sillä ei se eduskuntaa velvoita päätöksiään perumaan. Kiitos äänistä, leikkuri leikkaa tulevaisuudessakin, mutta entistä enemmän.


    • pullar

      Töissä olen , mutta 0 sopimus joten epävarmaa... eli tarvittaessa töihin

    • Anonyymi

      Se on peruttava kun on luvattu!!! Nyt näkee kannattaako äänestää ja voiko edustajiin luotttaa!

      • Anonyymi

        Perutaan muutaman vuoden päästä ja tilalle paljon pahempi leikkuri. Toiveesi kyllä toteutuu, eli kiitos kun äänestit.


    • Aktiivia kehiin lusmut röihin heti!

    • Anonyymi

      Vaikea sitä on purkaa. Muuttaa sitä voidaan ja varmaan tuleekin muuttaa. Osa tarvitsee aktivointia, osa ei. Ei kaikki työtä hakevat eri alueilla kuulu samaan muottiin.

    • Anonyymi

      Eikös aktiivimalliin pitänyt tulla 2020 alusta se että jos ei lähetä kerran viikossa työhakemusta ja raportoi siitä TE-keskukseen niin saa 2 kk karenssin. Tietääkseni vain Hki-alueella tulee uusia avoimia työpaikkoja melkein joka päivä. Muissa kaupungeissa vain harvoin eli muissa kaupugeissa pitää sitten kissojen ja korien kanssa esim. Googlettamalla etsimään joka viikko työn antajaan jolle lähettää työhakemus ja kaikki työn antajat eivät edes löydy Googlettamalla ja tämä myös lisää työn antajien mainoskuluja kun työttömät alkavat joka viikko klikkailla niiden mainoksia maksavien asiakkaiden lisäksi. Ja nämä kaikki työn antajat ovat niitä, jotka eivät välttämättä juuri koskaan ilmoita avoimia paikkoja joten niillä korkeitaan on piilotyöpaikkoja. Ja jos roppakaupalla alkaa joka viikko lähettää työhakemuksia samoille työn antajille kun lisää ei enää löydy niin se jos esim. menee lähteeämään joka viikko uuten työtehtävään hakemuksen niin se lisää työn hakijan epäuskottavuutta, koska ei ole olemassa ihmisiä jotka osaavat kaikki mahdolliset työtehtävät mitä firmoissa on.

      • Anonyymi

        Miksi sotket asioita? Viikottainen työnhaku oli osa suunniteltua Aktiivimalli II:sta, jota yritettiin saada voimaan vuodesta 2019, mutta toisin kävi.

        Sinulle tuskin työpaikkaa on tarjolla, jos ymmärryksesi on tuolla tasolla. Seuraa yhteiskunnallisia asioita, äläkä ole kuin ajopuu.


      • Anonyymi

        Just luin uutisen, että Aktiivimalli II tulee voimaan 2020. Siitä oli just juttu YLE:llä.


    • Anonyymi

      Pelkkä työhakemusten kirjoittaminen ei ketään aktivoi. Asuu sitten Hesassa tai Utsjoella. Jos sillä asia ratkaistaisiin, voi kun olis helppoa! Turhaa byrokratiaa. Pitää keksiä käytännön toimia työn ja tekijän kohtaamiseksi. On kehitettävä kotouttamismalli oman maan kansalaisille, sohvalta työhön ja tienaamaan. On selvää, että uuden työn oppiminen vaatii myös riittävää perehdyttämistä. Joku työhakemusten kirjoituskoulutus tms ei ketään auta. Ohjeet saa netistä. Luulenpa, että juuri perehdyttämisen riittämättömyys työllistäjien taholta on yksi syy, että työpaikka ei tunnukaan omalta ja tuntee itsensä hyödyttömäksi tai muuta, kun ei heti osaakaan talon tapoja. Tulee riittämättömyyden tunne ja eipä silloin oikein viitsi. Perehdyttäminen ja kannustus ovat uskomattoman tärkeitä, jos halutaan uusi me- henkinen, tuottava tekijä joukkoon. Kukapa hylkiö haluaa olla? Voin olla väärässäkin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5228
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3397
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1532
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      185
      1399
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      759
    Aihe