Kylmät suihkut treenin jälkeen?

Anonyymi

Yhden salin jossain palautumisoppaassa oli että kannattaa hyödyntää kylmähoitoa palautumisessa. Oletteko kokeilleet?

Luomu miehenä menin järveen koska se on tarpeeksi kylmä ja siinä kyllä oli sellanen rento fiilis jälkeenpäin että ihan ku ois horkkaa vetäny. En oo ikinä vetäny siis mutta oli ylivoimasesti rentouttavinta ikinä. Voitti jopa saunan.

Pitäisköhän kylmähoidot tehdä salipäivänä vai välipäivänä? Kokemuksia?

3

<50

  Vastaukset

  • Et ole täysin hakoteillä tosin homma ei ihan noin taida toimia vaikka kylmähoidon hyötyjä voi olla myös treenin jälkeen. Paras hyöty on saatu kuitekin treenin aikana suoritettavasta kylmähoidosta jolla on saatu coren lämpötilaa tiputettua rankan treenin aikana jolloin taas tehot kasvavat.
   Huippu-urheilijoilla saavutettu jopa 10% tehonparannuksia treeniin.
   Viilennys tapahtuu aina sarjojen välissä erityisillä kylmähanskoilla jotka jo muutaman kymmenen sekunnin aikana jäähdyttävät tehokkaasti.
   Tämä ehkä toimii tosiaan siellä ääritilanteessa äärirajoilla mentäessä ja treenatessa. Tavallinen punttikarju tai salimimmi harvoin repii itseään äärirajoille treenin aikana.
   Muunlainen kylmähoitohan on meille suomalaisille jo tuttuhomma eli avantouinti. Sen hyödyistä löytyy jo enemmänkin tietoa, varmasti auttaa palautumisen kanssa jonkin verran.

  • Hei,eiko se ole tutkittu,etta jos treenin jalkeen saa lihaksiin kylmaa,niin se haittaa noiden maitohappojen poistumista lihaksista?

   • Voi olla. Käsitin että se olisi päinvastoin, koska kylmä kylpy saa veren kiertämään.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   184
   6814
  2. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   195
   4654