Sohvaperunasta liikkeelle

Anonyymi

Mitä tapahtuu jos täysin sohvaperuna istumattöläinen liikkumaton ylipainoinen alkaa käydä salilla ja lenkillä js syödä terveellisemmin. Siis näkyykö tuloksia nopeasti tällaisessa tapauksessa? Että ennen ei liikkunut yhtään ja nyt käy salilla joka päivä tunti aerobista sitten ruokavalio on terveellinen on jättänyt karkit jne pois. Näkyykö mitään tuloksia kuukaudessa jo?

9

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tottakai näkyy, ruokavalion muutos näkyy aika nopeasti kun keho poistaa kertyneitä nesteitä vauhdilla. Lihaksistolle siinä ajassa ei ehdi paljoa vielä tapahtua eli sen näkyviä eroja ei tule, mutta laihdut varmasti ja se näkyy kyllä peilissä.

    • Anonyymi

      veriarvot paranee, maksa voi paremmin, leposyke laskee, verenpaine laskee, rasva-aineenvaihdunta parenee..
      voi olla että muuten rumenee mutta mitäpä sillä väliä.

    • Anonyymi

      Alkuun paino voi pudota nopeasti kun nestettä poistuu. Salilla alku voi olla hankalaa mutta voimat kasvaa ja jaksaa paremmin mennä niillä laitteilla. Veikkaisin että jo muutamassa kuukaudessa voi silmämääräisesti jo tuloksia huomata ja puolessa vuodessa jo paljonkin. Painonputoaminen hidastuu kun elopaino on pienempi. Mutta kannattaa jatkaa terveellisiä elämäntapoja ja itse asiassa painon pitäminen sitten normaalipuolella onkin vaikeampaakuin laihduttaminen mutta täytyy jatkaa opittuja terveellisiä elintapoja eikä palata vanhoihin epäterveellisiin. Joskus on hyvä pitää vapaapäivä salilta ja joskus voi syödä kakkua tms mutta pääsääntöisesti kun muistaa liikunnan ja terveellisen ruuan niin hyvin menee. Salilla käyminen on hieno harrastus. Paljon kivempaa kuin baareissa notkuminen.

    • Anonyymi

      Ei pidä tehdä liian kovia muutoksia.
      Muuten voi tulla noutaja. Löllyköitten verisuonienseinämissä on rasvaa ja jos se lähtee liikkeelle klimppinä niin seurauksena on tukos. Eli hitaasti että rasvat liukenee ei irtoa klimppinä.
      Ensin ruokailua vähän paremmaksi ja kevyttä kävelyä. Sitä 2kk.
      Sitten mukaan kuntosali. Sitä 2kk.
      Sen jälkee ruokailua taas vähän paremmaksi mutta liikunta samana eli kevyttä kävelyä ja 3kertaa vko kuntosali. Sitä taas 2kk.
      Sitten voi miettiä juoksua ja salilla kunnon rautoja.

    • Anonyymi

      Ahaa. Eli mulla on reidet paksut. Onkos niissä nyt sitten klimppinä rasvaa jossakin? Ei kait se sentään klimppinä lähde. Otaksuisin että hyvinkin hitaasti pienissä määrissä elumistö käyttää vararavintorasvaa polttoaineena ja sitten ei se kai klimppinä mene? Vai meneekö? Reidet on selluliittiset kun nehän on luonnostaan isot ne jalat ollu aina mulla. Siis paksut. Kun kerääntyy reisiin rasva.

      • Anonyymi

        Et nyt oikein ymmärrä.
        Se että on rasvaa reisissä ei välttämättä kerro verisuonien tilasta. Eli uudestaan. Löllykät ketkä ovat sohvaperunoita ja syövät rasvaa, sokeria paljon omaavat verisuonten seinämissä rasvaa. Tämä rasva kasautuu klimpeiksi ja kun liian nopeasti aloitetaan liikunta ja ruokailun muutos terveellisempään suuntaan niin nämä klimpit irtautuvat ja kasautuvat jolloin saat tukoksen esim. sydämeen, keuhkoihin, aivoihin. Ja sitten pääsetkin Lindholmin Ollin seuraan...


    • Anonyymi

      Kannattaa lähteä rauhallisesti liikkeelle. Alkuun viikossa esim kolme harjoitusta ja loput päivät lepoa muistaen syödä terveellisesti. Pikku hiljaa kasvatat treenimääriä kehoasi kuunnellen. Liikaa rehkimällä saat vaan itsesi kipeäksi ja loukkaannut. Hyviä lajeja ylipainoiselle esim pyöräily ja uinti. Kävely sauvojen kera. Ja tietenkin kuntosali.

      Kuntosalilla ehdotottomasti saliohjelma eli varaat salilla ajan ohjelman tekemiseen. Siinä kartoitetaan lähtötilanne ja tavoitteesi. Käydään ohjelma läpi aekä tutustutaan laitteisiin. Ilman ohjelmaa et salilla montaa kertaa käy etenkin jos laitteet ovat tuntemattomia. Personal trainerit ovat ihan ok jos on varaa maksaa niistä.

    • Anonyymi

      Sitten vaan dopingilla poltat rasvat ja vähän tavallista salitreeniä ja puolen vuoden päästä voit nousta sm-kisalavalle vaikka jossain hömppäbodylajissa. Mutta älä kerro douppaavasi, vaan korosta sitä, että olet valmis kaikkeen ja treenaat tosi kovaa.

    • Olen aloittanut salin kaksi kertaa nyt, ja on selvästi helpompi alottaa uudelleen kun tekee sen ekan alotuksen oikein.
      Eli hitaita muutoksia pienissä erissä, sellaisia joista olet motivoituneempi, ja pidä ne. Ensin vaikka alkaa käveleen tai uimaan vähän ja jättää karkit osittain tai kokonaan pois. Sitten muutkin turhat sokerit pois ja vähän lisää tehoa kävelyssä/uinnissa, ja muutakin pientä ruokavalion hiomista kuten vaalea leipä pois.
      Sitten salille kevyesti ja eka kerta pt:n kanssa ettei riko itteään. Samalla ala syömään marjoja, sillä ja kalanmaksaöljyä suoraan pullosta. Sitten voi tehä lopputuunaukset ruokavaliolle ja ruveta treenaamaan tosissaan.

      Kuukausi pari tai enemmänkin per jakso, siinä menee puolesta vuodesta kahteen että pääsee treenaamaan kunnolla mutta se kannattaa. Jos on vähän urheilutaustaa ja kova motivaatio niin voi alottaa nopeamminkin.

      Oleellista on löytää ajan kanssa joku hyvä syy treenata ja syödä hyvin, ja löytää usko itseensä taputtamalla itseään selkään jokaisesta pienestä onnistumisesta. On hyvä olla joku kaukainen tavoite, mutta tärkeämpää on olla päivittäisiä tai viikottaisia realistisia tavoitteita joista voi iloita kun saavuttaa ne. Se kasvattaa motivaatiota.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe