tallivaatteet

tallityttö2

joo eli siis millaset vaatteet kannattaa ottaa talviratsastukseen? mulla on kyllä monia eri vaatteita, mut haluun kuulla teidän mielipiteenne... Millaisia käytätte talvella tallilla ja/tai ratsastaessa? onko vaatteiden ulkonäöllä niinkään merkitystä?

15

4814

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mirlo

      Itse asustelen ja ratsastelen eteläisessä Suomessa, joten talvisin ei niin älyttömän paljon vaatetta tarvitse kuin esimerkiksi pohjoisessa.
      Talvisin puen kuitenkin päälleni paksumpaa kangasta olevat ratsihousut, villasukat, talviratsastuskengät (ovat sisäpuolelta vuoratut, kesäkengät eivät). Sitten jotain lämpimiä paitoja sen mukaan ratsastanko maneesissa, kentällä vai maastossa ja kuinka kauan muuten olen tallilla. Lisäksi vielä tulee tietenkin takki. Semmoinen tuulen ja vedenkestä takki se on, muttei varsinaisesti mikään talviratsitakki. Jos olen tallilla pidempään pidän myös jonkunlaista pipoa ja ratsastaessa korvaläppiä (ulkona) jos on tooodella kylmä.

      Mielestäni vaatteiden ulkonäöllä ei niinkään ole merkitystä kunhan eivät ole hirveän vaaleat (lika näkyy). Tärkeämpää on että vaatteet ovat miellyttävät ja kestävät.

      • Ratsastaja

        Miksi kukaan ei käytä tallilla kypärää ratsastaessa. Pipoa ja muuta kyllä löytyy, mutta mitäs sitten jos jotain sattuu ratsastaessa tai sinne mentäessä.

        Käyttäkää hyvät ihmiset turvavälineitä!


    • moi

      mulla on aina kovalla pakkasella kolmet housut (pitkikset, ratsastushousut ja niitten päällä vielä farkut) ja kahet sukat (tavalliset ja villasukat) paitoja on kans kolme (lyhyt hianen, "tavallinen paita" ja villapaita) ja sitte on vielä takki, pipo ja talvi ratsastuskengät. Silti oon melkeen aina aivan jäässä ku pyöräilen tallilta kotiin. Viimmeks tänää oli vähällä ettei varpaat tipahtanu ku olin niin tunnottomat pakkasen takia :p

      joillekki on väliä vaatteiden ulkonäöllä ja joillekki ei.

      • Suvi

        No jos nyt sitte itsekin vastailisin... xD
        Mulla on ylens vaan toppi päälläni, sen päälle laitan lämpimän villapaidan. Sit 2 sukat, tavalliset ja korkeet villasukat. Kahdet pitkikset, ratsastushousut (jos todella paljon pakkasta niin laitan toppahousut). Sitten vaalee toppatakki. Ja vielä valkoset säärystimet ja talvikengät. Ja pipo ja lämpimät hanskat tietty! Näin olen valmis lähtöön :) Useimmiten siltin myös minä, kun tallilta tulen niin on sormet ja varpaat ihan kohmeessa.. :/


    • Otus-007

      toppatakki, ratsastustoppahousut ja talvirat.saappaat, lisäks tarvittaessa alle villaa yms. ja kyllä tarkenee=) Ei ulkonäöllä väliä vaikka näyttäis michelin ukolta, kunhan kohtalaisesti pystyy liikkumaan

    • mielipide

      Eipä vaatteitten ulkonäöllä oo mitää merkitystä! Hevoset välittää vain siitä mitä ihminen on sisältä, ei siitä mitä ihminen on ulkoapäin!

      Mulla on ihan tavalliset ratsastushousut ja niitten alla pitkikset (jos ei oo paljoo pakkasta) ja sit chapsit. Villasukat tietty kans! Kengät on mulla samat ympäri vuoden (turvakengät). Sitten paksu talvitakki ja lämpöset vaatteet muutenki. Kaulaliina on myös ihan ehdoton mulla ja jos tuulee tms. niin korvilla on aina panta lämmittämässä. Jos taas on paljon pakkasta nii sit mulla on aina toppahousut jalassa ja enemmän vaatetta muutenkin. Hanskat on joko talviratsastushanskat tai sit jos on lämpösempää nii ihan tavalliset ratsastushanskat. Tallilla mulla on samat vaatteet millä ratsastankin.

      • Heppahömeli

        Mulla on alla t-paita, sit pitkä hihanen t-paita ja villapaita. Päällä tuulen ja veden pitävä, fleecevuorinen takki. Yhet tai kahet pitkikset (riippuu ilmasta) ja ratsastus housut, jos on kylmä, laitan päälle vielä ohuet farkut. Tavalliset sukat ja villasukat korolliset talvikengät. Sitten vielä pidän ohutta ja lyhyttä kaulahuivia takin alla. Ohut pipo päässä talvella, joten hyvin tulee tarettua!!


      • ratsastuksenharrastaja

        En ymmärrä miksi ennen on laitettu farkkuja ratsastukseen (ensinnäkin, eihän ne lämmitä yhtään ja toiseks, ei oo kovin käytännölliset housut ratsastukseen, koska se on kuitenkin urheilua) ja noin monet kerrastot..? kun voi vetää vaan ratsastus toppahousut jalkaan. Noin helppoa eikä tarvi pukee niin paljo. Sama paitojen kaa, eikö voi laittaa vaan esim. fleecen ja toppatakin? Ja sitte lämpöset talviratsastus kengät? ihmeellistä touhua ennen on ollu😂


      • Voijeesus

        No ei varmaan ole ennen ajateltu mitään talviratsastushousujen olemassaoloa kiin piti mennä niillä mitä on....


      • Anonyymi
        ratsastuksenharrastaja kirjoitti:

        En ymmärrä miksi ennen on laitettu farkkuja ratsastukseen (ensinnäkin, eihän ne lämmitä yhtään ja toiseks, ei oo kovin käytännölliset housut ratsastukseen, koska se on kuitenkin urheilua) ja noin monet kerrastot..? kun voi vetää vaan ratsastus toppahousut jalkaan. Noin helppoa eikä tarvi pukee niin paljo. Sama paitojen kaa, eikö voi laittaa vaan esim. fleecen ja toppatakin? Ja sitte lämpöset talviratsastus kengät? ihmeellistä touhua ennen on ollu😂

        No, on aika hölmöä laittaa paidan päälle vielä fleece takki, kun voi laittaa suoraan lämpimän ratsastustoppatakin! Voi luoja sinun kanssa. Eikö jokainen saa pukeutua omalla tavallaan, kunhan ei tule kylmä?!


    • tallivaate

      Itse käytän toppatakkia kenkinä kuomia ja säärystimiä. villasukkia ei saa unohtaa. housuina kolealla ilmalla ratsastushousujen alla lämpimiä ns. välihousuja tai villahousuja. jos on kylmä niin ihan jostavia toppahousuja. ulkonäöllä ei ole väliä kunhan on lämmin. lämpimät hanskat on ehdottomasti hyvät. Mene vaikka satulahuonesseen lämmitttelemeään. eihän ole kiva ratsastaa kylmillä varpailla ja sormilla, kun ratsastukseen ei keskity ollenkaan

    • poju

      Poksien putsaukseen ja lannanluontiin suosittelen ehdottomasti kurahousuja ja normaaleit saappaita esim !

    • Jäätynyt

      En voisi ratsastaa ilman kaulahuivia, mutta minkälainen on hyvä? Onko vaaraa jäädä onnettomuuden sattuessa kiinni huivista?

    • Anonyymi

      Hei!:)
      Älkää ihmiset tehkää tai miettikää tuota!🤦🏻‍♀️ Tässä teille kaikille tätä pohtiville vastaus: Vaatteiden ulkonäöllä EI KERTAKAIKKIAAN OLE YHTÄÄN MITÄÄN VÄLIÄ, EI YHTIKÄS MITÄÄN. PÄÄ ASIA ETTÄ NE TUNTUVAT MUKAVILTA! Mut ite oon 11-vuotias tyttö joka ratsastaa, ja tälleen mä ainakin pukeudun talvella:
      - Takki. Minulla on tallini jäsenkevyttoppatakki, mutta ihan perus kevyttoppatakki on tosi hyvä. Alle en laita muuta kuin aluspuku paidan. Ja minulla on tuossa takin alla ihon myöhäiset turvaliivit.
      -Pää. Ite selviin ihan trikoopannalla/huivilla. Kypärähän siihen päälle tulee, että ei voi olla hirveen paksu hattu taikka panta.
      - Housut. Itse suosittelen ehdottomasti talveksi talviratsastushousuja. Itsellänikin on Horzen. Mutta ennenkuin sain talviratsastushousut, menin tavallisilla, suht paksuilla ratsastushousuilla joiden alle laitoin alupuvun housut.
      -Hanskat. Ihan perus ratsastushanskat. Itse menin viime talvena jopa ratsastusneulesormikkailla, eikä kylmänyt. Jos kylmää vielä tavallisten ratsastushanskojenkin jälkeen, niin talviratsastushanskat.
      -Kengät. Minulla on talviratsastussaappaat. Mutta joskus menen jodhpureilla, joihin laitan villasukat.

      Siinäpä ne. Ei ihminen nyt yhteen ratsastustunnin talvella jäädy. Itselleni tulee aina noissa yllämainitsemissani vaatteista lämmin/hiki.

      Kivoja ratsastastushetkiä!;)

    • Anonyymi

      Minä käytän talvella näitä:
      -kypärää tietty
      -palaturvaliivejä, niinkun aina
      -kypärän alla ohutta pantaa tai pipoa
      -jodhpureita
      -kengissä villasukkia
      -covallieron talviratsastushousuja
      -talviratsastushanskoja
      -talviratsastustakkia
      Ja joo, eipä muuta. Ulkonäöllä ei ole väliä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe