Loppuraskaus ja parisuhdeongelmat

Anonyymi

Miten pitäisi suhtautua miehen vitsailuihin ja puhumattomuuteen?

Olen raskaana 38 viikolla ja tuleva synnytys mietityttää ja ahdistaa muutenkin oma olotila, painoa on tullut 23 kg ja olen turvoksissa naamaa myöten. Olen ennen raskautta ollut liikunnallinen ja positiivinen, nyt tuntuu kipeältä etten enää tunnista itseäni samaksi ihmiseksi. :( oma peilikuvakin tuntuu vieraalta ja epämiellyttävältä.

Yritin kertoa miehelle synnytykseen liittyvistä ajatuksistani/toiveistani ja mies lähettää puhelimellaan typeriä videoita minulle ja kavereilleen vitsaillen, että haluaa myös opettaa koiransa repimään naisilta bikineitä päältä. Tulee todella paha mieli ja epävarma olo, meillä on suht tuore suhdekin ja raskausajan lopussa on ollut paljon mykkäkoulua. Mies ei osaa puhua tunteistaan ja menee lukkoon riitelytilanteessa. Turhauttaa kun kenellekään ei voi puhua ja neuvolakäynnitkin ovat olleet pettymys. Pelkään kokoajan, että synnytys alkaa kun kotona on tällainen ilmapiiri. En tiedä olenko vääränlainen kumppani tälle miehelle kun koen epävarmuutta tällaisista vitseistä? Vai miten näihin tulisi suhtautua tai ottaa puheeksi? Minun on vaikea luottaa ylipäätään miehiin kun on ollut huonoja kokemuksia.

7

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mies lähti illalla sanomatta mitään, jätti koirat mun vastuulle ja on ollut koko yön pois, eikä vastaa viestiin tai puheluihin. Hieno homma, 8 päivää synnytykseen ja toinen päättää lähteä meneen. Mitähän tässä pitäis nyt tehdä..?

      • Anonyymi

        Älä tee mitään, miesten tyypillinen tapa lähteä ryyppäämään ja jättää alkaa kotiin raskausvaivojen kanssa. Kaipa se paikalle tulee kun lapsi syntyy.

        Miesten vaikea käsittää naisten raskautta ja pientä vauvaa, monelle se isyys muodostuu kun lapsi konkreettisesti maailmassa. Mutta voin kertoa että hoidin vauvan ajan yksin, toista sai jatkuvasti opettaa miten vauvaa hoidetaan. Kun lapsi alkoi liikkumaan, puhumaan sai minusta Isäkin suhteen lapseen paremmaksi.

        Minulla auttoi juttelu toisten äiti kavereiden kanssa, avoimesta päiväkodista tutustui. Tuki tärkeää. Muista että ketään ei voi väkisin vanhemmaksi tehdä, se tulee ajan myötä jos on tullakseen.

        Ps. Imetys kyllä kuihduttaa kilot pois :)


    • Anonyymi

      Tuosta painosta on turha huolestua. Se lähtee pois kun vauva on syntynyt. Lähdet vaunujen kanssa lenkille, niin vot.
      Erikoinen miespuolinenkaveri sulla. Voitko soittaa vanhemmilles tai miehen vanhemmille tai onko jotakin läheisiä sisaruksia. Nyt tähän ei ehkä kaivata "kavereita" sohlaamaan.
      Voimia sinulle, niitä tarvitset. Lapsi on lahja ja mitä vanhemmaksi tulet ja myös hän, sen paremmin ymmärrät. Hieno kesä tulossa lapsen myötä:).

    • Anonyymi

      Toivoisin että olisit ylpeä itsestäsi. Olet kaunis ja vahva sellaisena kun olet.
      Mies ei luultavasti ymmärrä mitä koet.
      Valitettavasti tämä maailma on opettanut miehet siihen että nainen hoitaa kotia ja huolehtii lapset. Tunnetko tulevia isovanhempia? Löydät sieltä paljon vastauksia käyttäytymiseen.

      Voin olla kirjoituksessani väärässä mutta jos vähänkään oikeassa. Etsi itsestäsi se vahvuus ja itsetunto ja päätä selvitä. Selviät mistä vain jos haluat. Todellisuudessa kun lapsi syntyy, tärkeimmät tarpeet ovat lapsellasi. Kasvata kuori mutta ole lapsellesi kaikki se lämpö ja hellyys mitä sinulla on.
      Maailma on surulinen paikka mutta voit muuttaa sitä lapsesi kanssa.

    • Anonyymi

      Valitettavasti näyttää siltä että tuosta miehestä et tule saamaan sellaista osallistuvaa ja vastuuta ottavaa isää lapsellesi jota varmaan kaipaisit. Olisiko sinulla kuitenki joku (oma äiti, sisko tms.) joka voisi tukea sinua nyt ja synnytyksen jälkeen? Jos ei ole niin ottaisin kyllä nyt pikaisesti vielä yhteyttä neuvolaan ja kertoisin tilanteestasi ja tuen tarpeestasi. Vaikka olet aikaisemmin kokenut että et ole sieltä tukea saanut niin voi olla että et ole kuitenkaan osannut kertoa tarpeeksi selvästi tilanteestasi ja sen vakavuudesta. Nyt olisi aika että saat kaiken mahdollisen tuen.

    • Anonyymi

      Miten ikävää että olet valinnut tuollaisen idiootin lapsesi isäksi. "Mutku ei se alussa ollu idiootti". Et itsekkään usko tuota.
      No nyt se on liian myöhäistä. Et ilmeisesti tule samaan minkäänlaista tukuea tuolta idiootilta, et nyt etkä tulevaisuudessa. Joten täysin deliittaa, eliminoi , se pois käytännönasioista. Parasta jos idiootti häipyisi kokonaan näköpiiristäsi. Saisit ainakin rauhassa yksin ja tukevien ystäviesi ja vanhempiesi kanssa nauttia lapsestasi täysin siemauksin.

    • Anonyymi

      Sano vain mielipiteesi ja tuntemuksesi miehelle, sinulla on siihen oikeus. Mutta puhu rauhallisesti, älä kehittele riitoja. Ei mies voi tietää miltä sinusta tuntuu ellet kerro.
      Jos hän ei huomioi sanomisiasi eikä edes yritä, niin hän todellakin on keskenkasvuinen ääliö!

      Yritä oikein kovasti kehittää sellaista asennetta että rakas lapsesi asuu sinun ruumiissasi toistaiseksi ja siksi olet pyöreä ja turvonnut, siinä kaikki. Tällä ajattelulla käännät asian positiivisemmaksi. Olet vauvallesi koti, ja se on muuttanut ruumiisi tuollaiseksi mutta kohta tilanne muuttuu. Vauva tulee maailmaan ja kehosi tulee entiselleen.

      Älä siis tarkastele itseäsi miehen / miesten silmin, ja näe turvonnutta olemustasi vaan omaksu oma tapa suhtautua tähän elämäntilanteeseen.
      Ja tottakai tunnet olosi epävarmaksi koska olet herkässä tilassa ja mies heittelee keskenkasvuisia vitsejä. Koet pettymystä kun hän tekee tuollaista vaikka odotat hänen lastaan.
      Mies ehkä kuitenkin elää vain omaa elämäänsä, elä sinäkin omaasi! Kohta sinulla on ihana vauva joka täyttää koko maailmasi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5289
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1562
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      191
      1449
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe