Kuntouttavasta

Anonyymi

Minkä kuntoisia ihmisiä laitetaan kuntouttavalle? Mitkä ovat siis perusteet tuolle kuntouttavalle työlle?

Mitä jos on siinä kunnossa kroppa, ettei löydy oikeaa paikkaa?

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      eihän siellä kukaan osaa tietään kuka missäkin kunnossa on ja onko kuntouttavasta haittaa vai hyötyä?
      nehän KOKEILEE.
      voi mennä ihminen tosi huonoon kuntoon heidän ihmiskokeiluissaan, kun näillä kokeilijoilla on noit lääketieteelliset arviokyvyt ja -taidot olemattomat. joskus jopa suoraan lääketieteen vastaisia.

      • Anonyymi

        Kai sitä ilman kokeiluakin tietää, jos joku ihminen on siinä kunnossa, ettei enää voi löytyä työtä mitä pystyy tekemään?

        Vai onko tuo joku pakkoetappi ennen sairaseläkettä/työkyvyttömyyseläkettä?


      • Anonyymi

        ei ole pakkoetappi, eikä tietenkään voikaan olla.
        ihminen itse tietää pysyykö ruoka sisällä ja missä määrin.


    • Anonyymi

      No ihan sama missä kunnossa on, niin työttömyyden keston perusteella osoittavat sormen kuntouttavan työtoiminnan suuntaan. Vaihtoehtona on kieltäytyminen sekä putoaminen toimeentulotuelle.

      Itsellä oli se case että olin vuosien saatossa hakenut jokaista TE-palveluiden osoittamaa palkkatyöpaikkaa, vähän oli työhistoriaakin (joskin ei mittavasti), ja sitten vain tuli tietty päivä työttömyyttä täyteen niin rapsahti käsky aktivointisuunnitelman laatimiseen ja sitä kautta kuntouttavaan työtoimintaan.

      Se oli ensimmäinen ja viimeinen kieltäytymisen TE-palveluissa, sillä siitä rapsahti sitten kertaheitolla karenssi joka ei pääty ennenkuin aktivointisuunnitelma on laadittu, jota en tule laatimaan koska yhtenä osapuolena siinä sossu, joka saa allekirjoituksella oikeuksia yksityiselämään.

      Käyn 4-5 kertaa tavoitteellisesti viikossa salilla. Ihan hyvässä kunnossa, joskin KELA:n kanssa kuukausittainen tappelu tuesta ja jatkuva uhkailu kyllä hieman alkaa nakertaa psyykettä. Jos alennettu tuki tulisi ilman turhaa joka kuukausittaista vääntöä ja käsittelyjen tahallista pitkittämistä, niin ongelmaa ei olisi. En käytä alkoholia tai päihteitä

      Eli kyllä ne ihan minkäkuntoista työtöntä tahansa sinne kuntouttavaan / aktivointisuunnitelmaa allekirjoittamaan laittaa. Mulla ei vaan ole hirveästi intressejä kaikinpuolin terveenä allekirjoituttaa sossulle oikeuksia elämääni aktivointisuunnitelmalla taikka mennä tuhlaamaan elämästäni aikaa pelkästään istumalla jossain kunnan pajalla linnunpönttöjä väväillen sekä itseäni useasti huonokuntoisempien ja sekavampien tapausten sekaan juomaan kahvia x määrä tunteja päivässä - se aika kun menee täysin elämästä sitten hukkaan ilman mitään päämäärää, koska kuntouttavaa voidaan jatkaa ilman aikarajaa lopulle, eikä sieltä ole mitään jatkotietä tai porkkanaa tiedossa osallistumisesta palkinnoksi. Se aika menee siis hukkaan ja se on tunteja päivässä. Ei palkkaa, ei lupausta päästä jatkamaan palkkatöihin, ei järkevää tekemistä vaan ajantappoa, ei ammatillista tutkintoa palkkana käytetystä ajasta, ei tulevaisuutta. Ei ole mitään syytä mennä kuntouttavaan istumaan ja tappamaan aikaan hukkaan. Aivan päätöntä.

      • Anonyymi

        Eikö siinä ole laillisesti ihan se juttu, ettei terveet kuulu kuntouttavalle? Olen kuullut, että siellä on alkoholistit, narkkarit ja muut mielenterveysihmiset kuntouttavassa.


      • Anonyymi

        On muitakin kuntouttavassa kuten sairaita, ikääntyneitä, ei koulutusta tai vanhentunut ammattitaito tai ihan terveitäkin joita ei kiinnosta työnteko minkäänlainen.


      • Anonyymi

        Ehdota että suoritat kuntouttavan salilla kun kaikki aika menee kropan treenaamiseen niin ettei muuhun jää aikaa.


      • Anonyymi

        onko siellä kuntouttavassa sairaitakin?
        ei kai sentään?
        sairaat kuuluu terveydenhoidon vastuulle, ei te-palveluihin.


      • Anonyymi

        Kuntouttava työtoiminta ei ole tarkoitettu niille työttömille, jotka kykenisivät osallistumaan julkisiin työvoimapalveluihin tai työhön.


      • Anonyymi

        Ei ole tarkoitettu, mutta laki suoranaisesti sallii sinne ohjaamisen - suorastaan velvoittaa - kun tietty määrä työttömyyspäiviä on täynnä. Laki ei minun muistaakseni tosiaan sano mistään muista seikoista (toisin kuin ohjeistukset, joihin nähden laki on ensisijainen), mutta ne aikamääreet koskien työttömyyden kestoa siellä lukee. Itsellenikin tuli suoraan sillä perusteella "kutsu" jonka vuoksi sain ikikarenssin vaikken ikinä palkkatyön hakemisesta ollut kieltäytynt.

        En suostunut allekirjoittamaan aktivointisuunnitelmaan yksityisyydensuojan menettämisen ja pakkoholhouksen pelossa, koska sossu on yksi osapuoli joka siinä saa oikeuksia elämääsi, joita ei edes sinulle tarkkaan eritellä tai joiden laajuutta ei suunnitelmaa laatiessa kerrota. Ehkä joku fiksu osaa rivien välistä paperista ne lukea, mutta ne voi olla muotoiltu ovelan epäselvästikin. Ja voivat mielivaltaisesti rapsauttaa karenssin jos kieltäydyt jonkun sopimuksen osan vuoksi allekirjoittamasta kyseistä osaa "koska olet menettelylläsi aiheuttanut sen ettei sopimusta ole voitu allekirjoittaa".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On muitakin kuntouttavassa kuten sairaita, ikääntyneitä, ei koulutusta tai vanhentunut ammattitaito tai ihan terveitäkin joita ei kiinnosta työnteko minkäänlainen.

        Miten kuntoutetaan ikääntynyt tai kouluja käymätön? Ei mitenkään, jos alkuasetelmat ovat jo heikot. Tuo kuntouttava on keksitty, ettei tarvi päästää ennenaikaiselle eläkkeelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten kuntoutetaan ikääntynyt tai kouluja käymätön? Ei mitenkään, jos alkuasetelmat ovat jo heikot. Tuo kuntouttava on keksitty, ettei tarvi päästää ennenaikaiselle eläkkeelle.

        Koulujakäymätön kuntoutetaan tietenkin koulunkäynnillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koulujakäymätön kuntoutetaan tietenkin koulunkäynnillä.

        Herää kysymys, että miten vanhempi ihminen jolla on jo alkujaan heikot kouluperustat, niin kykenee enää opiskelemaan?


      • Anonyymi

        Kukin kykyjensä mukaan.
        Vanhempi ihminen oppii ihan yhtälailla ehkä hieman hitaammin.
        Oppia ikä kaikki ja elämänikäinen oppiminen.
        Ihminen pysyy virkeänä kun vanhalla iällä opiskelee vaikka uuden kielen.


    • Anonyymi

      Yhteiskunta haastaa kutkuttavalle ja kun on suoritettu jäädään työkuntoisuus eläkkeelle. Tämä ei suositeltavaa mielenterveyden tähden.

      Vain kovat selviävät kys prosessin

    • Anonyymi

      Kuntouttava työtoiminta ei ole tarkoitettu niille työttömille, jotka kykenisivät osallistumaan julkisiin työvoimapalveluihin tai työhön. Heidän kohdallaan aktivointisuunnitelmaan tulee sisältyä laissa ensisijaisiksi määriteltyjä julkisia työvoimapalveluita kuten esimerkiksi työkokeilua ja palkkatuettua työtä, ellei suora työllistyminen avoimille työmarkkinoille ole mahdollista.

      Kuntouttavalla työtoiminnalla ei saa korvata virkasuhteessa tai työsuhteessa tehtävää työtä. Kuntouttava työtoiminta ei saa aiheuttaa kunnan tai muun toiminnan toteuttajan palveluksessa olevien työntekijöiden irtisanomisia tai lomauttamisia, eikä heidän työolosuhteidensa tai etuuksiensa huonontumista. Kuntouttavan työtoiminnan työtehtäviä määriteltäessä on aina tarkasti arvioitava edellä mainittuja asioita.

      Aluehallintovirasto (AVI) on sosiaalihuollon alueellinen ohjaus-, lupa- ja valvontaviranomainen. AVIn tehtäviin kuuluvat sosiaalihuollon ohjaus ja valvonta sekä kantelujen käsittely. AVIsta on mahdollista saada ohjausta, jos palveluissa tai laadussa on puutteita, epäkohtia tai asiakasta kohdellaan epäasiallisesti. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira ohjaa aluehallintovirastoja ja kuntia toimialansa lainsäädännön toimeenpanossa sekä valvoo sen toteuttamista.

      • Anonyymi

        Ota huomioon että vaikka saisit jotenkin lokitettua tuohon vetoamalla kuntouttavasta työtoiminnasta itsesi ulos, tai että sitä ei kirjattaisi aktivointisuunnitelmaa laatiessa suunnitelmaan, niin aktivointisuunnitelman allekirjoittamalla allekirjoittaudut kuitenkin "monialaiseen yhteispalveluun" (KELA, sossu, TE-palvelut/TYP). Osaksi palvelukokonaisuutta tulee tuolla allekirjoituksella sossu. Kun sossu saa allekirjoituksella oikeuksia elämääsi, olet loputtomiin pakkoholhottavana ja yksityisyydensuojasi sekä yksityiselämäsi on menetetty.

        Moni koittaa junailla asiat siten että kuntouttava työtoiminta jätetään aktivointisuunnitelmasta pois. On tuuripeliä tulkitsevatko sitä laatimassa oleva TE-puolen tantta ja sossutantta vaatimuksen jättää se pois siten, että menettelysi vuoksi suunnitelmaa ei voida laatia, vai hyväksyvätkö perustelun. 50/60 sen suhteen tuleeko ikikarenssi siihen asti kunnes allekirjoitat aktivointisuunnitelman hyväksyen kuntouttavan osana sitä vai selviätkö ilman. Mut vaikka se jäisikin pois, niin monialaiseen pakkoholhoukseen joudut silti koska sossu tulee mukaan ja saa tietoihisi laajan oikeuden.

        Sikäli en oikein ole varma onko se sen kaiken lottoamisen ja tappelun arvoista yrittää junailla se aktivointisuunnitelma ilman karenssia kieltäytyessä kuntouttavasta... joudut kuitenkin aktiiviseen sossu-TE-KELA:n pakkoholhoukseen sen laatiessa, ja sitten aletaan jokatapauksessa tarjota niitä palkattomia palveluita ja sossun pakkoholhousta monessa eri muodossa, vaikka kuntouttava olisikin tuurilla jäänyt pois, ja jos et suostu palkattomiin juttuihin, niin olet jokatapauskessa karenssissa sen jälkeen hyvin nopeasti ja toimeentulotuella - eli sama, kuin vain suoraan kieltäytyisit suoraan aktivointisuunnitelman laatimisesta ja putoaisit samantien toimeentulotuelle. Ainoa ero että kokonaan kieltäytymällä, et allekirjoita sossulle mitään oikeuksia pakkoholhoukseesi aktivointisuunnitelman myötä.

        KELA on toki lisännyt rajusti uhkailua tänä vuonna aktivointisuunnitelmasta kieltäytyviä kohtaan, vaikka toimeentulotuki lain 10 § kertoo menettelyksi yksiselitteisesti tt-tuen alennetun perusosan, niin pelottelevat lain vastaisesti hylkäyksellä ensin.


    • Anonyymi

      Perusteita ovat mm. elämänhallinnan puute, päihteet, sosiaalinen eristäytyminen, pitkäaikainen työttömyys ja täten työmarkkinataitojen puute, ym. Kuntoutuksen tarkoitus on palauttaa elämänhallinta ja työkyky sille tasolle, että olisi mahdollista sijoittautua yritykseen palkkatyöhön.

      • Anonyymi

        Kunnalla ei mene sakkomaksuja työttömistä kun työtön laitetaan päivähoitoon ja 4h viikossa riittää vähintään. Ei siellä mikään elämänhallinta ja työkyky palaudu jos ei niitä ole ollutkaan.

        Kunnat saavat jatkossa etukäteistiedon Kelalta, kun työtön lähestyy 300 päivän raja-aikaa. Kunnat maksoivat pitkäaikaistyöttömien työmarkkinatuesta Kelalle takaisin 426 miljoonaa euroa. Kuntien "sakkomaksut" ovat kasvaneet vuosi vuodelta.

        Kunnat ovat halunneet tietää Kelalta, keitä ovat riskivaarassa olevat, 300 työttömyyspäivää lähestyvät henkilöt. Kunnat haluaisivat puuttua ja aktivoida pitkäaikaistyöttömyysvaarassa olevia henkilöitä, ennen kuin kunnat itse joutuvat maksamaan puoliosuutensa heidän työttömyystuestaan.

        https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/kela-varoittaa-kuntia-200-työttömyyspäivän-ylittäneistä-valtio-karhuaa-kunnilta-yli-400-miljoonan-maksuja-1.180511


      • Anonyymi

        Suurella osalla ei ole mitään ns. lavean termin - "elämänhallinnan" - mukaisia ongelmia, vaan arkirutiinut hoituu samoin kuin työssäkäyvilläkin. Ainoa ero on palkkatyön puute ja köyhyys.

        Elämänhallinta on yksi pölöimmistä termeistä ikinä. Ne palvelut joihin työttömiä syötetään karenssin uhalla "elämänhallinnan parantamiseksi" eivät anna lupausta palkkatyöstä eikä sieltä ole mitään kytköstä palkkatöihin muutenkaan.

        "Palvelut" työllistävät erittäin huonosti palkkatöihin jos ollenkaan, määrä on käytännössä merkityksetön, joten sinällää nämä palvelut mm. elämänhallinnan parantamiseksi ovat täyttä ajanhukkaa, ja arkirutiineista normaalisti suoriutuvia työttömiä ne vetää lähinnä alaspäin kuntouttamisen sijasta, koska päämäärätön ajantappaminen yhdessä huonompikuntoisten moniongelmaisten asiakkaiden seassa rapauttaa kuntoa, ei paranna sitä.

        Mm. kuntien tilastoissa oli tutkittu sitä moniko poistui kuntouttavan työtoiminnan jakson jälkeen työttömyystilastoista, ja vaikutus oli joku vajaa 2%. Se itsessään ei tarkoita, että juuri kuntouttavan työtoiminnan ansiosta porukkaa olisi päässyt työttömyydestään edes sitä 2%:tia eroon, vaan siihen 2%:tiin kuului mm. kuntouttavan työtoiminnan jakson aikana kuolleet (oli tilastoitu), sekä ne työllistyneet, jotka olivat työllistyneet jonkin muun kuin itsensä kuntouttavan työtoiminann vuoksi - esimerkiksi täysin omatoimisesti. Niiden osuus tuosta marginaalisesta 2% määrästä on tuntematon, mutta joka tapauksessa kuntouttava on hyödytön toimenpide jossa voidaan tuhlata ihmisen aikaa käytännössä loputtomiin, ja se jos joku turhauttaa. Palkkatöihin sillä ei vahvaa suoraa kytköstä ole olemassa.


      • Anonyymi

        Ei pitäisi olla peruste sakkomaksu mutta taitaa olla kuitenkin.


    • Anonyymi

      Menkää I krt viikossa johonkin mieluiseen paikkaan, varsinkin ikäihmiset. Saa korotetun työmarkkinatuen ja kuukausilipun bussiin.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe