Elämän mietintää illalla. (Kiitos palstalaisille)

Tässä parit oluet ottanut ja elämää miettineenä. Synttärit pian ja sain viiden kuukauden sairauspäivärahat vihdoinkin. Oli tuo ammatillinen kuntoutusselvitys nyt alkuviikosta kolmena päivänä. Sai näkökulmia asioihin, oli hyvä tiimi vetämässä ja hyvät tyypit ryhmässä.

En kirjoita asioista mitä käytiin ja muiden tilanteesta tämän enempää. Yksi asia kuitenkin siinä viimeisenä päivänä viimeisellä tunnilla oli yhtenä kysymyksenä. Hyvistä päätöksistä. Mistä päätöksistä olet ylpeä? Oli yhtenä kysymyksenä. Olen asioita miettinyt ja menneisyyttä puinut.

Olen tullut siihen tulokseen, että jokaisesta päätöksestä kannattaa olla ylpeä. Joko on ollut hyvä päätös ja asiat sutviutuu tai sitten on ollut huono päätös ja tullut vastoinkäymisiä. Mutta lopputulos on se, että en olisi minä, jos olisin jotain tehnyt toisin. Kaikki asiat mitä kokee elämässä muokkaa meitä jatkuvasti. Virheitä on tullut tehtyä paljonkin, mutta niistä oppii. Elämän taival kuljettanut tähän pisteeseen. (Tänne palstallekkin) On eri koulutuksia muutama taustalla, niistä oppinut avarakatseisuutta paljonkin ja ammattina hitsaaja. Siinä on oppinut myös luottamaan omaan tietotaitoon.

Yleensä sanotaan että kolikolla on aina kaksi puolta. Itse ajattelen että asioilla saattaa olla sata eri puolta ja näkökulmaa. Voi olla tuhat syytä, miksi jokin asia on niinkuin on. Sekä oppinut ottamaan kaikkien näkökannan huomioon.

"The Messenger: The Story of Joan of Arc " On hyvä esimerkkielokuva. Spoilers!
Miksi miekka on nurmikolla? Taistelun jälkeen kuollut jätti. Ratsastaja tiputti ylittäessään joen. Mies juoksi karkuun ja heitti sen pois keventääkseen painoa. Mies käveli vain ja kyllästyi siihen. Koskaan ei tiedä mikä on se todellinen syy asioihin. Mutta Joan otti sen Jumalaisena merkkinä.

Täällä palstallakin puhutaan kuinka kurjaa on kaikki ja yksinäistä. En tiedä auttaako tämä mitään, mutta ajattelin jakaa kuitenkin. Kaikki te olette tärkeitä, tavalla tai toisella. Olin tosi pohjalla ennenkuin tulin tänne ihmettelemään.

Jokainen kommentti ja persoona mitä olen tavannut. On herättänyt ajatuksia ja ihmiset piristäneet minua omilla jutuillaan. Vaikka en kaikkiin kommentoikkaan. Kukaan ei ole juurikaan tuominnut minua mistään ja osa teistä on kannustanut asioissa. Sekä olen saanut jakaa ja keskustella villeimmistäkin asioista eri aihepiireistä.

Olin tuossa aikaisemmin masentunut niin paljon, että en kyennyt asioita hoitamaan. Ei vain yksinkertaisesti jaksanut taistella byrokratiaa vastaan. Mikään ei kiinnostanut. Sain sitten häädön ja nyt olen asustellut parisen kuukautta vanhempien luona. Te ihmiset olette auttaneet tietämättänne minua jaksamaan.

Ajatuksena vielä tähän: Jos olisin saanut asioita hoidettua vuokran maksun verran, enkä olisi saanut häätöä. Minttu kuoli pari kuukautta häädön jälkeen. Olisinko ilman häätöä elossa vielä? Masentuneena ja sitten Mintun kuolema siihen vielä. Tuskinpa. Tulee tippa linssiin. Minttu oli sankarikoira. Oli pakko tehdä aina ne pitkät lenkit monta kertaa päivässä ja piti seuraa innokkaana.

Ammatillinen kuntoutusselvitys saa jatkoa vielä muutaman päivän kesäkuun alussa. Pääsee pohtimaan ja kenties kokeilemaan eri ammatteja syksyllä. Luonto vetää puoleensa kyllä. Eläintenhoitaja saattaa olla yksi haara Kiipulassa, tai sitten jotain Tuorlassa.

Loppusanoiksi kiitos ja kumarrus. Olkaa ylpeitä elämän taipaleestanne, kaikki kokemamme muokkaa meitä jatkuvasti. Sekä se perinteinen: Tsemppiä!

PS. Ajatukseni on yleensä vaikea pukea järkevään muotoon. Yleensä poukkoilee.
Lyhyesti: Jaksamisia, paistaa se aurinko paskaankin.

54

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aina mahtava lukea rehellistä tekstiä. Jos Minttu oli sankarikoira, sinä olet sankari-ihminen ja palstalainen. Olet hakenut apua ja kääntänyt vaikeudet voitoksi. Olet osoittanut kuinka omalla toiminnalla voi muuttaa elämän.

      Joskus olen palstalla kertonut kuinka olin karvan päässä itsemurhasta. Aina viimein elämä voittaa, jos on valmis kulkemaan sen kivisen tien.

      • En nyt menisi sanomaan että olen sankari-ihminen, mutta jos jotain hyötyä vastoinkäymisistäni on jollekulle niin se on "worth it". :)

        Kyllä. Elämä voittaa loppujen lopuksi. Koskaan ei tiedä mihin se kuljettaa.

        Aina koittaa se huominen. Icon For Hire - Hope Of Morning: https://youtu.be/UsCfkxZLlys
        Been there done that. In the end the morning won!

        Mutta se on hyviä öitä. :)


      • Irvokas kirjoitti:

        En nyt menisi sanomaan että olen sankari-ihminen, mutta jos jotain hyötyä vastoinkäymisistäni on jollekulle niin se on "worth it". :)

        Kyllä. Elämä voittaa loppujen lopuksi. Koskaan ei tiedä mihin se kuljettaa.

        Aina koittaa se huominen. Icon For Hire - Hope Of Morning: https://youtu.be/UsCfkxZLlys
        Been there done that. In the end the morning won!

        Mutta se on hyviä öitä. :)

        Vastoinkäymisistä on hyötyä ennen kaikkea itsellesi. Se on hyvä käydä pohjalla nuorena, niin osaa olla tyytyväinen loppuajan. Jokainen kun kohtaa jonkun ison kriisin elämänsä aikana ennemmin tai myöhemmin.

        Kaikilla sankareilla ei ole viittoja.


    • Anonyymi

      Huomenta vaan kaikille, heräsin auringon nousuun. Positiivisesti ajateltuna on mahtavaa herätä taas yhteen aamuun eikä ole yöllä kuollut. Elämää on siis vielä hetki edessä joten yritetään käyttää se aktiivisesti vaikka kävellen jos ei muuta keksi.

      Tuli mieleeni se miten jotkut palstalaiset haukkuivat minua kun kysyin miksi luonnehdit elämäntilannettasi miten silloin luonnehdit. Olen oppinut elämässä jotain, kun huomaa toisella olevan jotain vaikeuksia niin kannattaa kysyä auttavasti mikä on hätänä. Se voi joskus jopa pelastaa jonkun hengen. Harmittaa ne tapahtumat menneisyydessä kun katsoin vain vierestä toisen ihmisen elämää jossa oli selvästi ongelmia. Nyt sitä ihmistä ei voi enää auttaa mutta aina kun huomaan toisella ihmisellä jotain "henkisen voimavaran" puutetta niin kannattaa jutella.

      Masentuneelle kun ympäristö näyttää usein mustalta, toivottomalta puurolta josta ei oikein löydä ulospääsyä. Ihmisten mieli on kummallinen, vaikka elämä muuten pysyisi samana mutta mieli virkistyisi näyttää sama elämä usein hyvinkin positiivisen valoisalta. Tuohon tarvitsemme kuitenkin usein jonkun positiivisen tapahtuman, ajanjakson. Elämä vaihtelee, on hyviä ja huonoja päiviä, jokaiseen päivään tarvitaan joku joka välittää ja on läsnä.

      Elämään kuuluvat epäonnistumiset, menetykset ja luopumiset. Onneksi siihen kuuluu myös uuden alku ja yllätyksellisyys. Kannattaa olla toiveikas mutta ei saa pettyä jos ei aina kuvitelmissaan onnistu. Aina voi olla hyödykäs jollekin toiselle jos ei sitä itselleen voi olla:)

      AsianVierestä

      • Anonyymi

        "Tuli mieleeni se miten jotkut palstalaiset haukkuivat minua kun kysyin miksi luonnehdit elämäntilannettasi miten silloin luonnehdit."

        Tuosta ao. kommentistasi sai helposti sen kuvan että pidät Irvokasta jotenkin arvaamattomana. Siksi sinua haukuttiin. Tarkoituksesi oli hyvä, mutta esitit sen vain väärällä tavalla :)

        "Tunnut fiksulta kaverilta mutta jostain syystä kellot soittavat varoituksen ääniä. "


      • Huomenta. Se on ihan hyvä, että kyselee mikä on tilanne. Kirjoittaessa olen tottunut että vaikka ihan asiallisesti ja huolehtivaisesti tiedustelee. Niin teksti saattaa antaa erilaisen kuvan. Monesti itsekkin miettii, että näyttääkö se tekstin tunnetila miltä. Kun toista ei näe, niin ei voi elekielestä päätellä.

        Juu, elämä otetaan vastaan kaikkine kommervenkkeineen, sen verran ollut kaikenlaista että ei ihan vähästä hätkähdä enää. :) Sitä osaa myös nauttia pienistäkin hyvistä asioista.

        Masennus on sinänsä paha, sitä vain vajoaa suohon eikä sieltä osaa itse oikein päästä ylös. Oli onneksi hetki kun sitten tajusi mennä lääkärin juttusille. Sai siihen vaivaan sitten apua aikoinaan.


      • Anonyymi

        Anteeksi. Irvokas on vaan niin kiva. Olen iloinen, että hänen tyyppisensä ihminen on tullut palstalle. Täällä on vuosien aikana ajettu paljon mukavia ihmisiä pois. Välillä hyökkäys on paras puolustus, jos jotain haluaa puolustaa. En tarkoittanut mitään pahaa, ja ymmärsin ehkä asian väärin. Mukavaa, että laitoit nyt noin kannustavan viestin.


    • Hienoa!

      Itse näin unta jyrällä ajelemisesta ja asfalttilapioon nojailemisesta. Harmikseni uni päättyi juuri äsken - puhelimen kilinään.

      (Naurua)

      • Haha, mistä sinä olet kehittänyt kiinnostuksen asfalttitöihin 😂


    • Anonyymi

      Viiden kuukauden sairauspäivärahat... johan kesti! Tukiviidakko on lamaannuttava siinä vaiheessa, kun on oikeasti hätä. Pitää surkeuttaa vielä vähän enemmän, toimia niin että tulevakin toimintakyky katoaa, myydä auto jolla voisi päästä joskus kulkemaan töihin, lopettaa harrastukset että vähäisinkin ilo elämästä haihtuu, hankkia maksuhäiriömerkintä tai olla syömättä... Jos vähänkin olet oma-aloitteinen ja koitat keksiä selviämiskeinoja, siitä rangaistaan heti.

      Sitten parempi osaiset vielä katsoo karsaasti päälle, kun jotakuta autetaan: itsehän ovat toiminnallaan tilanteensa aiheuttaneet! Olen kuullut aikamoisia juttuja viime aikoina, miten yhteiskunnan tuki ei vaan toimi jollei ole voimia taistella. Siihen vielä vakuutusyhtiöiden mielivalta. Pistää melkein vihaksi välillä. Siinä olisikin hyvä vapaaehtoishomma. Tappelisi jonkun väsyneen puolesta sille tuet ja oikeudet... Ongelma taitais vain olla siinä, miten nuo apua tarvitsevat tavoittaa. Silloin kun ei jaksa, ei jaksa pyytää apuakaan.

      Olen myös miettynyt päätöksiäni. Huonoja, hyviä ja jotain siltä väliltä. Tai riippuu ihan siitä miltä kannalta niitä katsoo. Aina on menettänyt jotain, mutta saanut jotain muuta tilalle. Mun mielestäni olen tehnyt hyviä päätöksiä, mulle itselleni sopivia.

      Pieni varoituksen sana.. Ihan kaikkea ei kannattaisi itsestään kertoa näin julkisesti. Vaikkei se sinua nyt jostain syystä haittaisi, se saattaa haitata sun nykyisiä ja tulevia läheisiäsi. Jokaisella toki oma tyylinsä, sen mukaan. :)

      xLiner

      • Noita tukijuttuja on yllättävän paljon loppujenlopuksi. Selvisi sekin tuolla. "Tukilinja" on yksi mistä voi kuulemma saada kertaluonteisen avun. Noistakaan ei missään vaiheessa kerrottu miltään taholta. Sinänsä outoa, että kelakaan ei semmoista kertonut.

        Se on kyllä, vakuutusyhtiöt varsinkin koittavat kaikkensa luistaakseen tukien maksamisesta.

        Eipä sitä ihan kaikkea kannata kertoa tosiaan. Mutta jos joku on samantapaisessa tilanteessa ja saa huojennusta tästä tai muuta apua. Niin eipä siinä.


      • Voimia sinnekkin. Sen enempää syistä kyselemättä, oletko pystynyt puuhaamaan mitään mielekästä esim. lajisi parissa?


    • Anonyymi

      Katselin tuota Tuorlaa.. Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta: http://www.livia.fi/fi/tutkinto/luonto-ja-ympäristöalan-perustutkinto-tuorla-0

      Oletko miettinyt uuden koiran ottamista? Itse olin 3v ilman lemmikkiä, koska kaipasin ed. koiraani niin paljon. Nyt kissa..

      Kaikkea hyvää.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi kirjoitti:

        No eipä toimi tuokaan..

        Kiitoksia noista. Sai tuosta linkin auki kun kopioi sen koko tekstin ja siitä sitten. :)

        Onhan sitä ollut vähän koirakuumetta, mutta ajattelin odottaa ainakin kesän ohitse. Tässä reissaamista sun muuta tulossa ja noita kuntoutusjuttuja. Katsoa syksymmällä sitten uudestaan. Beagle yhtenä vaihtoehtona.


      • Se on kova paikka aina lemmikin kanssa tuo, perheenjäseniähän ne kuitenkin on.

        Kissat on kanssa ihan mukavia. :) Onko muuten minkälainen kissa?


      • Anonyymi
        Irvokas kirjoitti:

        Se on kova paikka aina lemmikin kanssa tuo, perheenjäseniähän ne kuitenkin on.

        Kissat on kanssa ihan mukavia. :) Onko muuten minkälainen kissa?

        Voin toki lähettää kuvia. Rescue -kissa siis...


    • Olipa kauniisti kirjoitettu.

      😊👍

    • Jokohan mä onnittelen tulevaa synttärisankaria vai ootanko vielä viikon?😊

      Nii kyllähän muiden ihmisten ajatuksien kuuntelu on välillä aikamoinen herättelijä ja vaikuttaja. Saa ihan uutta perspektiiviä toisinaan johonkin asiaan ja aukeaa ikään kuin uusi ovi kokonaan johonkin ja oivaltaa, haa näin se on!

      Minusta on aina hienoa, kun ihminen pysähtyy miettimään aikaa taaksepäin ja ammentaa sieltä oivalluksia myös tulevaa silmällä pitäen. Ei eletty elämä ole hukkaan heitettyä aikaa, se on nimenomaan sitä aikaa jonka olet elänyt ja kokenut elämää, josta voit tänäänkin vielä ammentaa eteenpäin.

      Omasta puolestani kiitän sua aitoudestasi, sen sinusta aistin jo heti alussa että olet aito itsesi. Tekee keskustelusta mielenkiintoisempaa, kun ihmisen aistii olevan oma ittensä. Kiitos itsellesi myös näistä ajatuksistasi, jotka jaat meidän kanssa!

      • Ei se niin viikon tarkkaa ole. :P

        Näinhän se on. Sanoisin että olet asian ytimessä. Nykästä lainaten, "Elämä on ihmisen parasta aikaa."

        Kiitos kiittämisestä. :)

        Taitaa muuten vihdoinkin tänään alkaa sade! Sitä odottanutkin jo. Luonto puhdistuu ja virkistyy.


      • Irvokas kirjoitti:

        Ei se niin viikon tarkkaa ole. :P

        Näinhän se on. Sanoisin että olet asian ytimessä. Nykästä lainaten, "Elämä on ihmisen parasta aikaa."

        Kiitos kiittämisestä. :)

        Taitaa muuten vihdoinkin tänään alkaa sade! Sitä odottanutkin jo. Luonto puhdistuu ja virkistyy.

        No hyvä, sillä...en voi lähettää sulle korttia enkä halata for real. Mutta voin kuitenkin lähettää onnitteluni näin..

        https://aijaa.com/UrFt5e

        Ja halata mojovasti virtuaalisti!!🖐️😀🤚

        * rutistaa *

        Hyvää syntymäpäivää Irvokas! Kiva, kun oot täällä meidän seurana ja jakamassa ajatuksiasi. 👍


      • HortenMarket kirjoitti:

        No hyvä, sillä...en voi lähettää sulle korttia enkä halata for real. Mutta voin kuitenkin lähettää onnitteluni näin..

        https://aijaa.com/UrFt5e

        Ja halata mojovasti virtuaalisti!!🖐️😀🤚

        * rutistaa *

        Hyvää syntymäpäivää Irvokas! Kiva, kun oot täällä meidän seurana ja jakamassa ajatuksiasi. 👍

        Kiitos kiitos. :D

        Halia takaisin kanssa. :)


    • Anonyymi

      Ei yksinäinen ole tärkeä kenellekkään, älkäänyt viittikö paskaa puhua. Yksinäistä ei kukaan halua tuntea eikä rakastaa, naisetkin vihaa eikä yksinäinen ätmi saa varmana koskaan naista koska naiset ei halua rumiin yksinäisiin ätmeihin tutustua.
      Yksinäinen ätmi kuolee yksin sitten kun kuolee, tulee halvat hautajaiset.
      Olen kuitenkin asiat elämässä hoitanut hyvin aina ei ole velkaa eikä ole häätöjä tullut, ei paljon lohduta yksinäistä.

      Paljon enemmän naisetkin välittää niistä jotka kohtelee naisia huonosti ja se on jotenkin irvokasta. Itse luulee olevansa hyväkin ihminen mutta kuitenkaan et saa ihmissuhteita ja sitten naiset välittää niistä jotka tekee jatkuvasti pahaa naiselle, niin se vaan on aina ollut ja tulee olemaan.

      T: Kaisanoasaa

    • Anonyymi

      Sä osaat yllättää 😊

      Tosi vaikuttavaa ja rohkeaa tekstiä. Sellaista, jonka jälkeen ei viitsi kovasti itse löpistä, laimeaa litkua olisi se vain.

      Sen sanon, että olet aika erityinen tyyppi. Ja rohkea. Siksi täällä jengillä kellot kilisee.

      Kiva, että sä olet päättänyt tulla tälle palstalle ja olla oma itsesi. Sä annat meille paljon, muista olla myös hyvällä tavalla itsekäs ja anna itsellesi aikaa.

      Loppuun lukutoukan kirjasuositus: Anna-Liisa Lämsä (toim.): Miltä musta tuntuu?

      https://www.youtube.com/watch?v=odm-H6xZta0

      -flowersreally-

      • Anonyymi

        Saako Irvokkaasta joku nainen hyvän miehen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saako Irvokkaasta joku nainen hyvän miehen?

        Riippuu varmaan Irvokkaasta ja siitä naisesta.

        -flowersreally-


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riippuu varmaan Irvokkaasta ja siitä naisesta.

        -flowersreally-

        On teillä nyt hirvittävän avointa, kaikki auki lunta tupaan tai sitten ikuinen tropiikki.
        No, sitähän se on parisuhteissa. Itselläni on nyt tapana unohtaa nuo lumityöt ja keskityn pelkästään tropiikkiin.

        AsianVierestä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On teillä nyt hirvittävän avointa, kaikki auki lunta tupaan tai sitten ikuinen tropiikki.
        No, sitähän se on parisuhteissa. Itselläni on nyt tapana unohtaa nuo lumityöt ja keskityn pelkästään tropiikkiin.

        AsianVierestä

        Saisiko saman suomennettuna?
        -flowersreally-


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saisiko saman suomennettuna?
        -flowersreally-

        Kyllä sinä ymmärrät jos seuraat tunteitasi siitä mitkä hetket ovat olleet sinun elämässäsi pelkkää Hawaiian elämää ja mitkä hetket nostattivat niitä lumimyrskyjä. Not too hard to go...

        AV


      • Kiitoksia. Onhan täällä mukava välillä höpistä ihmisten kanssa. On laidasta laitaan porukkaa. Rentoja ihmisiä ja asioista tietäviä. Saanut paljonkin virikkeitä ja ideoita keskusteluissa.

        "Sä annat meille paljon, muista olla myös hyvällä tavalla itsekäs ja anna itsellesi aikaa."
        Hyvähän se, jos jollekulle on näistä jotain hyötyä tai vertaistukea. :) Kyllähän sitä itselle sitä aikaa aina riittää. Ei ole koskaan niin kiire etteikö ihmisten kanssa välillä voi pysähtyä ihmettelemään asioita.

        Hyvä kappale. Kiitos myös kirjasuosituksesta.
        Vastapalveluksena suosittelen: Alkemisti - Paulo Coelho. Kertoo matkasta elämän taipaleella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä sinä ymmärrät jos seuraat tunteitasi siitä mitkä hetket ovat olleet sinun elämässäsi pelkkää Hawaiian elämää ja mitkä hetket nostattivat niitä lumimyrskyjä. Not too hard to go...

        AV

        Emmä kyllä vieläkään tajua mitä yrität sanoa.

        -flowersreally-


      • Anonyymi
        Irvokas kirjoitti:

        Kiitoksia. Onhan täällä mukava välillä höpistä ihmisten kanssa. On laidasta laitaan porukkaa. Rentoja ihmisiä ja asioista tietäviä. Saanut paljonkin virikkeitä ja ideoita keskusteluissa.

        "Sä annat meille paljon, muista olla myös hyvällä tavalla itsekäs ja anna itsellesi aikaa."
        Hyvähän se, jos jollekulle on näistä jotain hyötyä tai vertaistukea. :) Kyllähän sitä itselle sitä aikaa aina riittää. Ei ole koskaan niin kiire etteikö ihmisten kanssa välillä voi pysähtyä ihmettelemään asioita.

        Hyvä kappale. Kiitos myös kirjasuosituksesta.
        Vastapalveluksena suosittelen: Alkemisti - Paulo Coelho. Kertoo matkasta elämän taipaleella.

        Tuttu kirja, ihan hyvä.

        -flowers-


    • Anonyymi

      Yksinäiset miehet on masentuneita pitkiä aikoja elämässä koska eivät kelpaa naisille. Päällepäin voi näyttää että kaikki hyvin mutta ovat masentuneita.

    • Anonyymi

      Aloittaja on saanut paljon kehuja sekä paapomista vaikka kysymyksessä on periaatteessa juurikin sellainen naisten halveksima kotona vanhempien luona asuva työtön ja masentunut ätmi.

      No mutta tässä näkee sen, että kyse on lopulta siitä kuinka kirjoittaa ja osaa kerätä sympatiaa. Tulee ihan dissi mieleen. Liekkö sama mies? Palstan toiset ätmithän voisi tästä ottaa opikseen.
      Ei ne taustat eikä surkeus vaan se kuinka esiintyy. Aloittaja myy varmasti kakankin kultana täydellä hinnalla.

      • Ahdistaako? Kyllä meillä täällä rakkautta riittää sullekkin :)


      • Anonyymi

        mukavat miehet on pidettyjä :)


      • Vihertäjä kirjoitti:

        Ahdistaako? Kyllä meillä täällä rakkautta riittää sullekkin :)

        Irvokkaan ketjuissa on harras tunnelma kuin Jumalanpalveluksessa....
        HerranRauhaa vain kaikille minunkin puolestani...Halataan toisiamme.
        Halatkaa itseänne myöskin..Ei saa olla liian ankara itselleen.


      • Anonyymi

        "...juurikin sellainen naisten halveksima kotona vanhempien luona asuva työtön ja masentunut ätmi."

        Ainoa halveksuja tässä ketjussa olet sinä mies, naiset ovat olleet hyvinkin empaattisia.


      • Anonyymi

        Palstan naiset ovat kaikille mukaville miehille ystävällisiä. Tietysti. Kannattaa katsoa peiliin, jos saa kritiikkiä. Ei tuo mitään laskelmointia ole. Aidosti vilpittömiä ja hyviä miehiä kun on ihan oikeasti olemassa. Palstalla vaan hyvin vähän. Miettikää myös dissiä.. Mitä hän tekee tällä hetkellä? Viettää ihanaa kesää naisensa kanssa. Jos jokainen nainen on käytetty jännämiesten panema h...ra, kurppa, läski, ruma jne. niin minkä ihmeen takia palstan naisen pitäisi vastata siihen ystävällisyydellä? Ei niin oikeassa elämässäkään käy. En tarkoita tällä pelkästään naisia, vaan ihmissuhteita yleensä. Ei inhottavista ihmisistä kukaan pidä.


    • Anonyymi
    • En ajatellut osallistua tähän mutta laitetaan nyt jotain kun juttelin äsken yhden kaverini kanssa puhelimessa. Hänen lähipiirissä oleva ihminen on taas rahavaikeuksissa ja kaverini varmaan joutuu avittamaan taloudellisesti.

      Eli oli sinä juttua siitä kun aina tulee se sama tilanne että rahat on loppu. Sinäkin tuolla kerroit "On eri koulutuksia muutama taustalla, niistä oppinut avarakatseisuutta paljonkin ja ammattina hitsaaja. Siinä on oppinut myös luottamaan omaan tietotaitoon." niin ehkä vähän samantyyppistä sulla kuin tuolla vaikeuksiin taas ajautuneella se että hakee ja hakee sitä "omaa" alaa ja opiskelee innokkaasti mutta se valitettavasti ei tarjoa kuitenkaan sitä pysyvää toimeentuloa. Tuli vaan tuosta sun sanomasta mieleen että sinäkin ehkä haet taas jonkin tutkinnon mutta kantaako se sitten niin paljon että saat siitä pitkäksi aikaa varmaa toimeentuloa?

      Sulla on kuitenkin vahvaa osaamista hitsarina, jota käsittääkseni et enää voi tehdä koska ammattitauti, niin kuitenkin hyödyntäisit sitä entistä osaamista niin että se tukisi uutta. Hitsareista on tällä hetkellä kova pula ja varmaan myös jotain muuta hommaa konepajoilta nyt suhteellisen helppoa löytää niin jos sieltä sektorilta keksisit jonkun kevyemmän homman väittäisin että olisit työmarkkinoilla paljon vahvemmalla pohjalla kuin mitä jollain ihan uudella alalla. Vaika jotain kone-. putkisto- tms, suunnittelupuolen juttuja voisit miettiä. Onhan ne vähän tylsiä hommia eikä mitään mediaseksikästä mutta siinä onkin niiden hommien vahvuus kun ei ole niin kovaa tunkua ja sitten jos vaan talousjuna puksuttaa voi löytyä hyviäkin työpaikkoja,

      Ihan siksi tämän kommentoin kun raha on meille jokaiselle tärkeää, vaikka joku ala tai homma vaikuttaisi kivalta se ei silti välttämättä tarjoa loppuelämän kantavaa turvaa ja sitten saatat olla jo parin vuoden päästä samassa tilanteessa että joudut taas hakemaan jotain uutta ja niin edelleen. Joku tylsä mutta varma koulutus voisi tarjota paremman pohjan kuitenkin loppupelissä, jotain kivaa voisit sitten opiskella vaikka harrastuspohjalta.

      • Tahtoo olla, että monet opiskelevat sitä jotain "kivaa" haihattelu juttua, mutta kun katsotaan niitä vapaita työpaikkoja sillä alalla niin onkin hiljaisempaa.
        -Minusta on typerää opiskella alaa missä ei ole töitä.

        Tietyiltä ihmisiltä puuttuu myöskin sitkeys sekä pitkäjänteisyys...Ne on just näitä monen alan ihmeitä..-Ajelehtijoita. Käpistellään siellä täällä ja taas tuntuu, et pitäis päästä toiseen paikkaan...Yhdessä paikassa kun olis vain painanut hommia niin massia olisi jo mukavasti..Oma asunto jne.....
        Se vain on niin, että sitä rahaa joko tulee tai ei tule. Ikuiset opiskelijat ja haihattelijat ovat ikuisia tyhjätaskuja.


      • Niin, pakko sitä on hakea sitä oikeaa alaa. Hitsarina oli ihan mukavaa, vaikka kuuma olikin ja raskasta hommaa. Tuli sitä tehtyä kahdeksan vuotta, kunnes tuo käsi petti. Hyvänä päivänä pystyy kivuttomasti hiukset pesemään. Huonoimpana päivänä se särkee vaikka mitään ei tekisikään. Saisi olla aika kevyt homma metallialalta, että siihen pystyy. Työpaikassa kokeiltiin eri hommia kyllä silloin.

        Sitten lähdin opiskelemaan uutta ammattia, missä ei ole fyysistesti rankkaa. Alkoi nuo rintakivut, että ei saa nukuttua kovinkaan paljon aina öisin. Meni sen takia opiskelu reisille, koska ei pysty keskittymään asioihin kunnolla eikä muisti pelaa. Ei jäänyt enää matemaattiset asiat päähän. Eikä ohjelmoinnista tullut mitään, koska ei pystynyt pitämään lankoja käsissä.

        Mahdollisuuksia selvitellään vielä kesäkuussa. Että pystyisikö tuon koulun käymään loppuun, jos vaikka saataisiin kivut pois ja pystyisi nukkumaan kunnolla. Onneksi sentään tekemällä vielä oppii, sen verran toimii tuo lihasmuisti. Jos saisi sopivan alan kuitenkin jostain näillä rahkeilla.

        Trust me, kyllä työelämään kaipaa ennemmin kuin taas opiskella täysin uutta alaa. Todennäköisesti joutuu kuitenkin sitä alaa opiskella taas, niin yhtä hyvin se voi sitten olla itselle mielenkiintoinenkin ja missä viihtyy. Jos siitä saa edes sitten sen jonkin verran tuloa, niin se riittää kyllä.

        Tuota harrastusopiskelua on tullut kanssa tehtyä hitsari aikoina. Joitakin yo-kursseja sekä kädentaitojuttuja.


      • Irvokas kirjoitti:

        Niin, pakko sitä on hakea sitä oikeaa alaa. Hitsarina oli ihan mukavaa, vaikka kuuma olikin ja raskasta hommaa. Tuli sitä tehtyä kahdeksan vuotta, kunnes tuo käsi petti. Hyvänä päivänä pystyy kivuttomasti hiukset pesemään. Huonoimpana päivänä se särkee vaikka mitään ei tekisikään. Saisi olla aika kevyt homma metallialalta, että siihen pystyy. Työpaikassa kokeiltiin eri hommia kyllä silloin.

        Sitten lähdin opiskelemaan uutta ammattia, missä ei ole fyysistesti rankkaa. Alkoi nuo rintakivut, että ei saa nukuttua kovinkaan paljon aina öisin. Meni sen takia opiskelu reisille, koska ei pysty keskittymään asioihin kunnolla eikä muisti pelaa. Ei jäänyt enää matemaattiset asiat päähän. Eikä ohjelmoinnista tullut mitään, koska ei pystynyt pitämään lankoja käsissä.

        Mahdollisuuksia selvitellään vielä kesäkuussa. Että pystyisikö tuon koulun käymään loppuun, jos vaikka saataisiin kivut pois ja pystyisi nukkumaan kunnolla. Onneksi sentään tekemällä vielä oppii, sen verran toimii tuo lihasmuisti. Jos saisi sopivan alan kuitenkin jostain näillä rahkeilla.

        Trust me, kyllä työelämään kaipaa ennemmin kuin taas opiskella täysin uutta alaa. Todennäköisesti joutuu kuitenkin sitä alaa opiskella taas, niin yhtä hyvin se voi sitten olla itselle mielenkiintoinenkin ja missä viihtyy. Jos siitä saa edes sitten sen jonkin verran tuloa, niin se riittää kyllä.

        Tuota harrastusopiskelua on tullut kanssa tehtyä hitsari aikoina. Joitakin yo-kursseja sekä kädentaitojuttuja.

        Juu, kyllä uskon että sulla ihan realistinen asenne tuossa hommassa, toivottavasti löytyy passelia hommaa opiskeltavaksi, Tuo mun edellinen tuli vaan siitä kaveri läheisestä mieleen kun se on sellainen että tykkää opiskella kaikkea mikä on kivaa mutta ei varmaankaan koskaan tule niillä jutuilla työllistymään. Sen tapauksessa ois kuitenkin paree valita jotain tylsää mutta varmaa kun velkaantuu koko ajan niissä kivojen alojen opiskeluissa.


      • Irvokas kirjoitti:

        Niin, pakko sitä on hakea sitä oikeaa alaa. Hitsarina oli ihan mukavaa, vaikka kuuma olikin ja raskasta hommaa. Tuli sitä tehtyä kahdeksan vuotta, kunnes tuo käsi petti. Hyvänä päivänä pystyy kivuttomasti hiukset pesemään. Huonoimpana päivänä se särkee vaikka mitään ei tekisikään. Saisi olla aika kevyt homma metallialalta, että siihen pystyy. Työpaikassa kokeiltiin eri hommia kyllä silloin.

        Sitten lähdin opiskelemaan uutta ammattia, missä ei ole fyysistesti rankkaa. Alkoi nuo rintakivut, että ei saa nukuttua kovinkaan paljon aina öisin. Meni sen takia opiskelu reisille, koska ei pysty keskittymään asioihin kunnolla eikä muisti pelaa. Ei jäänyt enää matemaattiset asiat päähän. Eikä ohjelmoinnista tullut mitään, koska ei pystynyt pitämään lankoja käsissä.

        Mahdollisuuksia selvitellään vielä kesäkuussa. Että pystyisikö tuon koulun käymään loppuun, jos vaikka saataisiin kivut pois ja pystyisi nukkumaan kunnolla. Onneksi sentään tekemällä vielä oppii, sen verran toimii tuo lihasmuisti. Jos saisi sopivan alan kuitenkin jostain näillä rahkeilla.

        Trust me, kyllä työelämään kaipaa ennemmin kuin taas opiskella täysin uutta alaa. Todennäköisesti joutuu kuitenkin sitä alaa opiskella taas, niin yhtä hyvin se voi sitten olla itselle mielenkiintoinenkin ja missä viihtyy. Jos siitä saa edes sitten sen jonkin verran tuloa, niin se riittää kyllä.

        Tuota harrastusopiskelua on tullut kanssa tehtyä hitsari aikoina. Joitakin yo-kursseja sekä kädentaitojuttuja.

        Voitko tarkentaa miten se hitsaaminen sun käteesi on vaikuttanut?
        Eihän hitsaaminen ole mitenkään raskasta edes käsille..
        Onko sun sydämmestä löytynyt mitään vikaa?
        Sitten sanoit, että lähimuistikin pätkii...
        - Muisti/ käsi ongelmat voisi selittää esimerkiksi aivoinfarktilla...Tästä ei lie kyse?

        Etkö päässyt sairaseläkkeelle?


      • Harmaaritari kirjoitti:

        Juu, kyllä uskon että sulla ihan realistinen asenne tuossa hommassa, toivottavasti löytyy passelia hommaa opiskeltavaksi, Tuo mun edellinen tuli vaan siitä kaveri läheisestä mieleen kun se on sellainen että tykkää opiskella kaikkea mikä on kivaa mutta ei varmaankaan koskaan tule niillä jutuilla työllistymään. Sen tapauksessa ois kuitenkin paree valita jotain tylsää mutta varmaa kun velkaantuu koko ajan niissä kivojen alojen opiskeluissa.

        Kiitoksia. Eiköhän se sopiva löydy.

        Oli sulla kyllä ihan hyviä pointteja tuossa. :) Tuota suunnitelupuolta voisi lisätä vielä listaan. Sen verran vilkas mielikuvitus on vielä. Kasata ja tutkia kaikkia eri mahdollisuuksia ennen ensi selvityssessioita. Löytyisi sitten se sopivin.


      • blade83 kirjoitti:

        Voitko tarkentaa miten se hitsaaminen sun käteesi on vaikuttanut?
        Eihän hitsaaminen ole mitenkään raskasta edes käsille..
        Onko sun sydämmestä löytynyt mitään vikaa?
        Sitten sanoit, että lähimuistikin pätkii...
        - Muisti/ käsi ongelmat voisi selittää esimerkiksi aivoinfarktilla...Tästä ei lie kyse?

        Etkö päässyt sairaseläkkeelle?

        Hitsaaminen on harvoin pelkästään sitä hitsaamista. Tuolla kun olin töissä, niin oli paljon vasaralla hakkaamista ja raskaiden taakkojen nostamista hyllyistä ja lattioilta. Osien kasaamista siihen hitsattavaan esineeseen. Tavaroiden raijaamista sun muuta. Koukkimista hankalissa asennoissa.

        Eipä onneksi ole sydämessä vikaa, peruskuntokin ihan hyvä. Kävin tekemässä rasituskokeen ja pumppu katsottiin ultralla. Eikä onneksi ole aivoinfarktia.

        En ole koittanut vielä tuohon sairaseläkkeeseen. Jos jotain pystyisi vielä kuitenkin tekemään. :)


      • Irvokas kirjoitti:

        Kiitoksia. Eiköhän se sopiva löydy.

        Oli sulla kyllä ihan hyviä pointteja tuossa. :) Tuota suunnitelupuolta voisi lisätä vielä listaan. Sen verran vilkas mielikuvitus on vielä. Kasata ja tutkia kaikkia eri mahdollisuuksia ennen ensi selvityssessioita. Löytyisi sitten se sopivin.

        Joo kun tuli vaan mieleen että kun sulla kuitenkin pitkä kokemus hitsaushommista niin sulla piirustustenkukutaito, mitä ei likikään kaikilla ole kun merkinnät niille hepreaa, niin sun ois melko helppo siirtyä myös tuottamaan niitä kuvia ja oisit aika vahvoillakin suunnittelupuolella kun sulla käytännön kokemusta siitä miten järkevää tehdä rakenteita.


      • Irvokas kirjoitti:

        Hitsaaminen on harvoin pelkästään sitä hitsaamista. Tuolla kun olin töissä, niin oli paljon vasaralla hakkaamista ja raskaiden taakkojen nostamista hyllyistä ja lattioilta. Osien kasaamista siihen hitsattavaan esineeseen. Tavaroiden raijaamista sun muuta. Koukkimista hankalissa asennoissa.

        Eipä onneksi ole sydämessä vikaa, peruskuntokin ihan hyvä. Kävin tekemässä rasituskokeen ja pumppu katsottiin ultralla. Eikä onneksi ole aivoinfarktia.

        En ole koittanut vielä tuohon sairaseläkkeeseen. Jos jotain pystyisi vielä kuitenkin tekemään. :)

        Oudolta kuulostaa jos on rintakipuja, mutta mitään syytä sille ei löydetä...
        Eihän kipu koskaan tyhjästä tule.
        Tietenkin jos kyse onkin yläselän välilevyn pullistumasta ja säteilee sieltä tai sitten rintarangan puolella jotain ongelmaa. Kyllä se kivun lähde pitäisi selvittää.

        Onko sun pää kuvattu ettei siellä ole mitään epäilyttävää?

        Voisiko kädessä olla hermopinne?


      • blade83 kirjoitti:

        Oudolta kuulostaa jos on rintakipuja, mutta mitään syytä sille ei löydetä...
        Eihän kipu koskaan tyhjästä tule.
        Tietenkin jos kyse onkin yläselän välilevyn pullistumasta ja säteilee sieltä tai sitten rintarangan puolella jotain ongelmaa. Kyllä se kivun lähde pitäisi selvittää.

        Onko sun pää kuvattu ettei siellä ole mitään epäilyttävää?

        Voisiko kädessä olla hermopinne?

        Siis, on tuo TOS-oireyhtymä tuossa vasemmalla puolen myöskin, eli juurikin hermopinne. :) Saattaa olla kuulemma, että se aiheuttaisi niitä kipuja, mutta siitä ei ole varmuutta. Sitä on tutkittu ja ihmetelty siellä täällä ja kuvailtu jos jonkinlaisessa laitteessa. Rintasyöpäkin on pois suljettu.

        Sitten on vielä fibromyalgia, mikä saattaa olla syyllinen myös siihen rintakipuun. Se vaikuttaa sitten myös käsiin, jos vaikka kirjoittaa koneella paljon niin alkaa ranteissa ja sorminivelissä tuntumaan. Saunassakaan ei voi kovin kauan olla, alkaa paikat kolottamaan. Sen takia talvestakin tulee nautittua enemmän. :D


      • Anonyymi
        blade83 kirjoitti:

        Tahtoo olla, että monet opiskelevat sitä jotain "kivaa" haihattelu juttua, mutta kun katsotaan niitä vapaita työpaikkoja sillä alalla niin onkin hiljaisempaa.
        -Minusta on typerää opiskella alaa missä ei ole töitä.

        Tietyiltä ihmisiltä puuttuu myöskin sitkeys sekä pitkäjänteisyys...Ne on just näitä monen alan ihmeitä..-Ajelehtijoita. Käpistellään siellä täällä ja taas tuntuu, et pitäis päästä toiseen paikkaan...Yhdessä paikassa kun olis vain painanut hommia niin massia olisi jo mukavasti..Oma asunto jne.....
        Se vain on niin, että sitä rahaa joko tulee tai ei tule. Ikuiset opiskelijat ja haihattelijat ovat ikuisia tyhjätaskuja.

        Alalla on töitä täällä päin. https://saaristovaraus.fi/fi/luonto-ja-seikkailu/


    • Anonyymi

      Zitten tuohan Semlilii.... eli eimikään enkelliä... Sewmonio on dEo....Demoni, moni Fjda.djalha

    • Anonyymi

      Irvokasta on että elämässä on kaikki hyvin mutta naisia en ole saanut.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1459
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1358
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1340
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      41
      1283
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1228
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1126
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe