Kittilän laulujen lunnaiten toka osia maksaa 160 000 Euroa

Anonyymi

Hiljaiseksi on vetänyt Kittilän sutkit. Pikkuhiljaa alkaa itse kullekin valjeta että ”nesteessä” ollaan. Pienestä ”muotovirheen” seuraukset alkavat tuntua ja kuulua.

Likimain kolmekymmentä sutkia odottaa käräjäoikeuden tuomiota niskassaan kokolailla raskaat rikossyyteet poliitikkona. Sitten vie matka hovioikeuteen ja ainakin osaa vielä korkeimpaan oikeuteen. Viisi vuotta jännittävää odottelua, enemmän tai vähemmän julkisuuden valokeilassa.

Nyt lämpsähti niskaan 160 000 € korvausvaateet. Se on selvää että loppupeleissä kaikilta ei korvauksia vaadita. Vain niiltä niitä voi vaatia jotka laittoman irtisanomisen juonivat. Joo joo sutkit saatavat selvitä tästä puhtain varpain ilman Eurojen menetystä. Jos vain osaavat pelata korttinsa oikein. Loppujen osaltakin todennäköisesti sovitellaan. Harvoin kaikkia peritään. Toivotaan että tässä casessa perittäisiin.

Kalliiksi se silti tulee. Oikeuden käynnin kustannukset tulevat maksuun kaikille juttunsa hävinneille. Rikosoikeudenkäyntiä tiedotusvälineistä seurranneena näki kyllä sen, että puolustuksen eväsreppu oli täysin tyhjä osapuilleen kaikilla syytteen saaneilla. Vaikeahan sitä on puolustautua kun ei ole millä puolustautua.

Joku irvi minua että missä kustannukset. Todelliset kustannukset paljastuvat tuskin koskaan, mutta tähän mennessä julki tulleita on Mäkelän korvaus (140 000 €), nämä nyt perintään pistetyt kunnan kulut (160 000 €), varmasti vähintään 150 000 € kaikenlaista muuta asiantuntijakulua. Työtunteja vaikka miten paljon, 0,5 – 1 milj € välissä ollaan jo nyt!!

Erikseen varoitan uskomasta erilaisia julkisuuteen annettuja asiantuntijalausuntoja joita annetaan ilman virkavastuuta. Koskaan ei voi tietää kenen hissiliput taskussa ja poronkäristys nokanalla asiantuntija lausuntonsa antaa. Suomalaiseen asiantuntijajoukkoon on levinnyt sellainen kulttuuri, kun lausuntoa pyydetään ”viran puolesta”, ei lausuta mitään. Kun lausunnosta maksetaan jonkinlainen korvaus, niin sitten lausutaan.

Hitaasti oikeus tapahtuu, mutta se tapahtuu. Sille sutkitkaan eivät mitään voi. Voi voi. Harmittaako?

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kittilän hiljentymistä voi luvata vain tinurin hautajaiskirjoituksella: paljon tinasit, paljon pilasit, viimein kolvisi kylmeni!

    • Anonyymi

      Hintaa on mahdoton arvioida ilman tietoa. Mikä oli Lex Kittilän valmistelun hinta, entä paljonko HOa on käyttänyt tunteja?
      Kirsikkana on tutkijat, syyttäjät, Kittilän juristivalmistelu. Onhan noita ja homma vain jatkuu.
      Voisivat perustaa kuntaan tilapäisen valiokunnan arvioimaan kunnan kuluja. Siitä se nokkapokka taas aukeaisi...
      Juristilaskut on helppo todentaa, sisäinen työ ei ole, jos sitä ei ole erikseen merkattu tuolle hommalle. Joku maksaa, onko se kuntalaiset vai saadaanko joku ropo pois näiltä jotka laskut hommasivat? Saadaan, paljonkin mutta ei kaikilta. Selvää on että petäjää kaatuu niiltä kellä sitä on, mitenkään ei pörssi piisaa muutoin.
      Miettikääpä, kuka Mäkelän tilalle tullut on selvinnyt puhtain jaloin? Jämsen on lähimpänä, se selviää kuluvan vuoden jälkeen. Miten on osattu valita kunnan johtoon väkeä jotka suostuu toimimaan varsin kyseenalaisesti? Erikoiset on käytännöt, mitkä sitten on tuomiot?
      Kittilässä pääsee todella aitiopaikalla seuraamaan kummallista kunta politiikkaa. Onko sekin nähtävä että puolet valtuustosta on pantavankeja? Tai jopa tuleva kunnanjohtaja?

    • Anonyymi

      Panta nilkassa varmistaa lailliset päätökset.

    • Anonyymi

      Hyvä idea.

      Määrätyllä lailla näillä vajaalla kolmellakymmenellä onkin panta "nilkassa". He ovat joutuneet naurun alaisiksi tekemiensä pöljyyksien johdosta. Eikä siitä maineesta pääse ikinä eroon. Se seuraa josain määrin vielä jälkeläisiäkin.

      • Anonyymi

        Seuraa toiseen ja kolmanteen polveen. Jälkeläisistä kerrotaan kylillä, että se ja se kahjo on tuon isä. Lieneekö samanlainen kahjo kuin isänsä? Raskas lasti näillä kahjoilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seuraa toiseen ja kolmanteen polveen. Jälkeläisistä kerrotaan kylillä, että se ja se kahjo on tuon isä. Lieneekö samanlainen kahjo kuin isänsä? Raskas lasti näillä kahjoilla.

        Ja tietenkin "orkesterinjohtajaa" kin täytyy samalla lailla "muistella?


    • Anonyymi

      Siinähän toteutuu se raamatun sana "minä kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen...". Ei se taijakhan olla niin tyhjänpäiväinen satukirja tuo k.o. raamattu.

    • Anonyymi

      Tuntuu siltä että käräjäoikeus julistaakin tuomiot vasta alku-
      syksystä, elikkä antaa syytettyjen hikoilla ja puhallella
      raskaita, vielä ainakin kesän yli.

      • Anonyymi

        On ollut juttuja, kuinka tuomareita on painostettu ym. Vaikuttaisiko tuommoinen näihin päätösten viivästyksiin?


      • Anonyymi

        Kuka osaa kommentoida siihen, millainen on KITTILÄN LAKI verrattuna Suomen lakiin? Vieläkö se on voimassa Kittilässä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On ollut juttuja, kuinka tuomareita on painostettu ym. Vaikuttaisiko tuommoinen näihin päätösten viivästyksiin?

        Kun päätös venyy syksyyn, tarkoitaa se mielestäni ainakin sitä, että vapauttavaa päätöstä ei kaikille tule. Mikäli päätöksen tekeminen olisi helppoa niin päätös olisi tullut. Tuomion perusteluja joutuu huolellisesti miettimään. Case on sen verran "kuuma" ettei käräjäoikeus halua tehdä päätöstä, jonka hovi heittämällä muutaa.

        Vaikea uskoa että tuomareita olisi painostettu. Toisaalta, melkoista mafia toimintaa Kittilässä näyttää touhu olevan. Olisiko noin kovaa touhua, mene ja tiedä. Paljonhan tässä sutkeilla on pelissä. Koko loppu elämä!

        Tuomion julistamisella ei ole mielestäni erityistä kiirettä. Saavathan syytetyt pohdiskella tekemisiään koko kesän. Kun tuomiot syksyllä tulee, niin on syyspimeillä on parempi amua raketteja ja otta ryyppyjä. Oli tuomio mikä tahansa, joillain on aihetta "lauluun".

        Hovikäsitelyä odotellen.


    • Anonyymi

      Ei ole. Kyllä Kittilän sutkit alkavat olla nöyrää poikaa. Mutta kauvan se uho ja rehvastelu kesti. Siitä näki miten "pihalla" sutkit ja heidän tukijoukonsa oli. Jos joku olisi edes yrittänyt asioita pohtia, niin ehkä ihan näin surkealla mallilla ei asiat olisi kun ne nyt ovat. Toki vielä surkeammin ne on jatkossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe