Ilmastonmuutoksen epäilijöiden heikot eväät

Tässä on kyseessä Kalevassa 15.4.2019 julkaistu Pekka Rahkon kolumni
https://www.kaleva.fi/mielipide/kolumnit/ilmastonmuutoksen-epailijoiden-heikot-evaat-vastalauseille-on-usein-yhteista-se-etteivat-ne-kesta-kriittista-tarkastelua/818660/

Kirjoitus itsessään ei kylläkään kestä kriittistä tarkastelua, mikä tulee hyvin esille kommenteissa, joista monet osuvat naulan kantaan. Kannattaa käydä läpi kaikki kommentit. Tosin joukossa on myös hyvin väsynyttä AGW-jargonia ja valheita tyyliin "97% tiedeyhteisöstä on ilmastonmuutoksesta yhtä mieltä".

12

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      hmisen aiheuttaman ilmastonlämpemisen uskon lisääntyminen ei ole uskottavampaa kun otetaan köyttöön nimittely ja disinformaatio. Mitä enemmän olen seurannut ilmastokeskusteluja ja tieteellisä julkaisuja puolesta ja vastaan en ole voinut muuhun päätyä kuin että ilmisen lämmittämä ilmakehä on vailla todistuspohjaa ja koko idea vaikuttaa olevan poliittista agandaa.

      • Pari tieteellistä faktaa:

        1. Maapallon pohjoiselle pallonpuoliskolle on ollut tunnusomaista se, että sen on todettu olleen sykleittäin n 100000 vuotta jäätiköityneenä ja jäätiköistä sulaneena n. 10000 - 15000 vuotta ja tämän syklin on todettu toistuneen säännöllisesti n 25 kertaa viimeisen 2,5 miljoonan aikana.
        Paleoklimatologit ja jäätikkötutkijat ovat yksimielisiä siitä että tämä vuorottelu johtuu maan pyörimisakselin ja kiertoradan luonnollisista ja täysin matemaattisesti ennustettavista muutoksista eli täysin fysiikanlakien mukaisesta ilmiöstä.
        Näitä maapallon kiertoradassa tapahtuvia nk orbitaalisia muutoksia ovat:
        -Maapallon periheli-kiertymä, sykli 112000 vuotta.
        -Prekessio, sykli 26000 vuotta.
        -Maapallon kiertoradan exsentrisyyden muutos joka johtuu isojen planeettojen gravitaation vaikuttamisesa sekä auringon sijaintiin että maapallon kiertoradassa tapahtuvaan muutokseen, syklin pituus vaihtelee 70000 - 100000 vuoteen johtuen Jupiterin ja Merkuriuksen kulmanopeuksien erosta suhteessa aurinkoon (ja maapalloon).
        Näistä orbitaalisista muutoksista saa hyvän käsityksen mm Englannin-kielisestä Wikipediasta (Milankovitch cycles)
        Näistä orbitaalisista muutoksista seuraa sellainen ilmiö että maapallolle osuva vuotuinen lämpömäärä kasvaa n 6% ja koska tiedetään että hiilen kierto ja varastoituminen ovat erittäin lämpötila herkkiä niin tästä lämmön lisäyksestä johtuu että hiilidioksidia muodostuu sitä enemmän mitä pitempään tällainen maan orbitaalin muutos lämmittää maapalloa ja nimenomaan maapallon päiväntasaajaa kohtisuoraan osuessaan.
        Tiedetään että pieni muutos auringon säteilyn intensiteetissä (0,01%) aiheutti pitkähkön kylmän jakson nk. "pienen jääkauden" joka huipentui 1860-luvulla jolloin mm. suomlaisista n 1/3 kuoli nälkään, niin ei pitäisi ihmetellä mitä 6%:n lisä maapallon saamassa lämpömäärässä aiheuttaa. Se mahdollistaa nykyisen 7,4 miljardin ihmisen ruokkimisen. 1700-luvulla ihmisiä oli vain n. vajaa miljardi.

        2. Tiedeyhteisössä vallitsee nykyään konsensus että hiili ja sen kierto on mahdollistanut nykyisen elämän synnyn, sen kehittymisen nykyiselleen eli evoluution ja että hiilenkierto ja siihen liittyvä hiilidioksidi-pitoisuuden lisääntyminen lämpömäärän kasvaessa on yhdessä vesihöyryn kanssa pelastanut nykyisen kaltaisen elämän joka kerta eli n. 25 kertaa viimeisen 2,5 miljoonan vuoden jaksolla.
        Tälläkin hetkellä maapallo saa siis n. 6% enemmän lämpömäärässä mitattuna ja yhdessä vesihöyryn kanssa hiilidioksidi siirtää ylimääräisen lämmön avaruuteen. Vesihöyryn kyky siirtää lämpökuormia on ylivoimainen johtuen sen kyvystä absorboida energiaa mutta sen on todetu siirtävän lämpöä vain noin 10000 - 12000 metrin korkeuteen jolloin se on jäähtynyt n. 50 - 60 pakkasasteeseen. Hiilidioksidi sen sijaan siirtää lämpöä n 70 - 200 kilometrin korkeuteen kuten myös ilmakehän ylimmässä kerroksessa oleva typpioksidi NO3.
        Vaikka hiilidioksidi on "huono" absorboimaan lämpöä itseensä niin sen merkitys on olennainen juuri tässä lämpökuormien siirtämisessä 10 kilometristä eteenpäin aina 200 kilometrin korkeutee (jopa 400km:n korkeuteen).
        Eli jos ja kun ilmasto lämpenee niin vesihöyry ja hiilidioksidi pelastavat meidät kärventymiseltä. Jos näin ei tapahtuisi maapallon lämpötila kohoaisi muutamassa kuukaudessa kiehumispisteeseen ja muutamissa vuosissa n 500 - 800 asteeseen kuten eräällä naapuriplaneetalla on käynyt.
        Summa summarum. Vesihöyryn ja hiilidioksin kyky siirtää lämpökuormia on pelastanut elämän joka ainoa kerta kun elämää maapallolla on uhannut kärventyminen. Paradoksi nykyiseen ilmastovouhotukseen on valmis.


    • Anonyymi

      Kyllä tälläkin palstalla ovat ilmastonlämpenemisasiantuntijat, kuten esimerkiksi kollimaattori ja jöns, ihan totisesti todistaneet ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta ja varoittaneet maailmanlopusta joka saapuu jälleen kerran jollemme tee parannusta. Kyllä heitä on uskottava. Muuten meidät kaikki joudumme tuhoon kun tuomiopäivä jonkun vuosisadan lopussa lähestyy pikavauhdilla kolmenkymmenen vuoden askelin.
      Se, minkä vuosisadan lopussa maalmanloppu tulee, on ilmeisesti vielä hiukan epäselvää.

      • Anonyymi

        Niinhän tuo oli ensin kasvihuoneilmiö, mutta kun jo 12 vuotta on tapahtunut hidasta jäähtymistä, niin nyt se on ilmastonmuutosta. Jota on ollut niin kauan kuin ilmastoakin.
        Ennen tuota kasvihuoneilmiötä oli jääkaudella pelottelua. Sitä ennen otsoniaukot vain kasvoivat, sitä ennen metsät kuolivat saasteisiin niin kauan että niitten huomattiin kuolevan kaukana asutuksesta mutta lähellä suurjännitelinjoja.
        Nyt ollaan rakentamassa jotakin g5 -systeemejä ja niitten antenneja tuhkatiheään ja edestä pitää hakata metsät pois. Oulussakin suuret alueet kaupunginosien välillä ja sisällä. Japanissa on g5 kielletty terveydelle vahingollisena, Brüsselissä ja muuallakin homma pantu jäihin. Vaan Suomi se vain rakentaa!
        Hyönteiset on melkein kaikki kuolleet, ensin ydinvoimasaasteisiin ja nyt yhä lisääntyvään mikroaaltosaasteeseen kännykkä- ym antenneista. Oulussakaan ei ole nähty yhtään sääskeä vielä tälle vuodelle! Mistä nyt västäräkille ruokaa? Ja sama se on tulossa ihmisellekin jonkinlaisella viiveellä vaikka poliitikot ei muilla toimillaan meitä tuhoaisikaan.


    • Anonyymi

      Heh, kommenteissa tuli heikoilla eväillä oleva toimittelija tyrmättyä täysin.
      Aivan kuten muuallakin, ei julistajilla ole mitään näyttöä väitteittensä tueksi.

    • Anonyymi

      Aika mielenkiintoinen artikkeli ja ne vastaukset :)

      Lueskelin puoleen väliin kommentteja ja kaikki tyrmäsivät Pekan :)

      Miksei samanmoista yksimielisyyttä ilmene muualla, esim. lakkoilijat eduskuntatalon portailla ilmastonmuutospolitiikkaa vastaan
      tai sitten samantapaisena mutta oikeilla logiikan lauseilla esitettynä artikkelina - jonka valtamedia esittäisi ?

      • Anonyymi

        Valtamedian omistaa kansainvälinen siionistieliitti joka ajaa uutta siionistista maailmanjärjestystä. Siksi valtamedia julkaisee vain tätä tukevia "uutisia" eikä anna faktojen pilata siionistimafian valeita. Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt!
        Samalla asialla ovat meidän kaikki poliitikotkin. Viime vaaleissakin saatiin juuri se tulos, joka oli annettu ääntenlaskijoille tavoitteeksi. Äänethän laski ulkomaalaisten siionistien omistama Tieto Oyj kuten pitän aikaa ennenkin. Eikä vaalivilppien ilmitulo ole koskaan johtanut Suomessa yhtään mihinkään.
        Hallituksen muodosti juuri se sakki, joka oli jo viime keväänä sovittu, näin lipsahti joltakin. Kuka muutenkaan uskoo enää Suomen demokratiaan, poliisiin, tuomareihin, poliitikkoihin? Kaikki ne ovat samojen siionistien sätkynukkeja. Samoin oli kommunismi: kaikilla Neuvostoliiton napamiehillä oli valejuutalainen tausta. Ja rahoitus, vaikka osa tuli aluksi mm pankkiryöstöillä.


    • Heikot ovat eväät myös ilmastonmuutoksen torjujilla. Vaikka koko Eurooppa lopettaisi öljyn ja kivihiilen käytön seuraisi siitä vain, että öljyn ja kivihiilen hinta laskisi ja joku muu alkaisi käyttää niitä entistä enemmän.
      Jos fossiilisten CO2 päästöjä oikeasti halutaan rajoittaa, on leikattava niiden tuotantoa. Tässä voisi maamme tuleva ympäristöministeri olla aktiivinen ja tehdä aloitteita öljyntuotannon lopettamiseksi tai ainakin vaatia maailmanlaajuista kieltoa uusien öljy- ja kaasukenttien etsimiseen ja avaamiseen.

      • Anonyymi

        Markkinatalouden lait ovat selviä: kysyntä ja tarjonta pyrkivät tasapainoon.

        Sitten kun autoilua hankaloitetaan ja öljyyn perustuvaa taloutta vaikeutetaan niin alkaa vakava lama johon verrattavaa ei ole nähty ikinä.
        Köyhyyttä ja nälkää joka puolella ja siihen liittyvää rikollisuutta ja sotia.

        Eiköhän oteta vaan rennommin ja katsotaan kun aurinkominimit jäähdyttävät maailmaa.


      • Anonyymi

        Nyt pitäisi ensin tietää, että miksi hiilidioksidipäästöjä pitäisi rajoittaa?
        Ilmaston kanssa tuolla keksityllä hypoteesilla ei ole mitään tekemistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt pitäisi ensin tietää, että miksi hiilidioksidipäästöjä pitäisi rajoittaa?
        Ilmaston kanssa tuolla keksityllä hypoteesilla ei ole mitään tekemistä.

        On siinä pieni vaikutus n 0,04% eli määränsä mukainen vaikutus.
        Kysymys on siitä kuinka aina kun ennen on lämmennyt niin CO2 on lisääntynyt viiveellä eli se ei voi olla lämpenemisen syy vaan seuraus.
        Olisi hyvä tietää kuinka historiassa on vesihöyryn kanssa onko se noussut ennen lämpenemisen alkua?


      • Anonyymi

        Ei ne anna faktojen pilata keksimiään tarinoita ja rahanpumppaustaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1583
    2. 44
      953
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      68
      921
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      899
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      849
    6. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      54
      807
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      41
      798
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      765
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      742
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      692
    Aihe