Kaitainsalmen vesiosuuskunnan toilailuja

Anonyymi

Saiko hallitus vastuuvapauden tilinpäätöksestä? Ainakin osasivat junailla jäsenille kalliin oikeudenkäynnin

456

92

Vastaukset

 • Aiheesta oli jokin aika sitten Sotkamo-lehdessä juttua..noin pintapuolisesti.

 • Maksaisivat itse laskunsa, eivätkä olisi kyläläisten kukkaroilla.

 • Miten vesiosuuskunta voi ja ennen kaikkea kehtaa nyhtää jäseniltä kulut oikeudenkäynnistä? Omin päin ovat touhuilleet, joten ihan omin päin voisivat myös maksaa toilailunsa.

 • Tokihan eläkeläisillekin pitää olla tekemistä, mutta voisko tämmöiset näin vanhat vanhukset, joilla ei enää järki pelitä, mennä vaikka nikkaroimaan tai pitsiä nypläämään. Ei saisi tämmöisissä tehtävissä enää seniilit seikkalla. Tässä sitten tulos, kun ei ole enää muuta paikkaa päteä ja hyväuskoiset sitten joutuvat maksamaan. Mutta huoh.. Ei taida uskaltaa olla maksamatta, jos muutkin maksaa, kun rivien välistä luettuna jotain ongelmia seuraa niille, jotka ei maksa..

  • Hallitus päättää itse kaikista asioista ei siihen ole nokan koputtamista


  • Niin päättää ja vastaa päätöksistään. Jos päätökset aiheuttavat osuuskunnalle tai jäsenille taloudellista vahinkoa, on hallitus ja hallituksen jäsenet vastuussa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niin päättää ja vastaa päätöksistään. Jos päätökset aiheuttavat osuuskunnalle tai jäsenille taloudellista vahinkoa, on hallitus ja hallituksen jäsenet vastuussa.

   Lukekaapa vaikka huviksenne osuuskuntalain 25 luku.
   Vahingonkorvaus
   1 §
   Johtohenkilön vahingonkorvausvelvollisuus

   Hallituksen jäsenen, hallintoneuvoston jäsenen ja toimitusjohtajan on korvattava vahinko, jonka hän on tehtävässään 1 luvun 8 §:ssä säädetyn huolellisuusvelvoitteen vastaisesti tahallaan tai huolimattomuudesta aiheuttanut osuuskunnalle.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Lukekaapa vaikka huviksenne osuuskuntalain 25 luku.
   Vahingonkorvaus
   1 §
   Johtohenkilön vahingonkorvausvelvollisuus

   Hallituksen jäsenen, hallintoneuvoston jäsenen ja toimitusjohtajan on korvattava vahinko, jonka hän on tehtävässään 1 luvun 8 §:ssä säädetyn huolellisuusvelvoitteen vastaisesti tahallaan tai huolimattomuudesta aiheuttanut osuuskunnalle.

   Jo pelkästään se ettei hallitus hakenut yleiseltä kokoukselta valtuuksia oikeudenkäyntiin koska hallitus ei ollut ajoissa varautunut oikeusturvavakuutuksen ottamisella, täyttävät lain hallituksen jäsenelle asetettavat korvausvaatimuksen ehdot. Jäsenet asialle!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hallitus päättää itse kaikista asioista ei siihen ole nokan koputtamista

   No jo oli näkemys! Oletteko ihan tosissanne? Kuvastaa ettei asiat ole olleet hallinnassa.


 • No tuohon on helppo vastaus seuraavassa kokouksessa vaihdatte hallitusta niin nämä vanhat pääsee nikkaroimaan ja pitsiänypläämään.

  • Kilon kappaleina pitäisi pois kantaa, ei niistä muuten eroon pääse.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kilon kappaleina pitäisi pois kantaa, ei niistä muuten eroon pääse.

   Aivan niin. Jos hallitus vaihtuisi uudet jäsenet pääsisivät tarkastelemaan sisältä päin toiminnan laillisuutta.


 • Eikö ne älyä kun ovat käräjillä hävinneet ,että heidän ajamassa asia on lain vastainen , vielä vain kompuroivat . Onko yli-ihmisiä he ?

  • No ku, mut ku, sitä paitsi... Aina löytyy syitä muista ja oma agenda on ainoa oikea. Tuomarikin oli kuulemma puolueellinen!!! Kyllä on nolo tapaus, kun eivät edes älyä hävetä ja perääntyä.


 • Vastaus alkuperäiseen kysymykseen: ei ole saanut hallitus vastuuvapautta.

  • Kun tuolle tasolle menee yhdistyksen asioiden hoito, ei voi muuta kuin sivusta katsoja ihmetellä. Eikö siellä ole yhtään lainsäädäntöä tuntevaa ihmistä hallituksessa? Onko kuviteltu voitavan tehdä mitä tahansa ilman, että kukaan puuttuu asioihin? No eipä toimintamalli ole ensimmäinen laatuaan Sotkamossa...


  • Onpa mielenkiintoista seunsuuria tällä palstalla. Ihan asiallinen kommenttini poistettiin.
   No joka tapauksessa. Hallituksessa on muutamia henkilöitä, jotka kyllä luulevat tuntevansa lakia. Jopa siinä määrik, että eivät usko edes lainoppineita. He oikeasti luulevat jopa, että tuomari oli puolueellinen. Voi olla, että joku hallituksesta jo tajuaa, että metsään mentiin, mutta enää eivät voi perääntyä. Pelkäävätkö maineen menevän, jos virheen myöntävät? Ei huolta hallitus, maine on jo mennyt.


  • Ja osanotto niille kyläläisille, jotka joutuvat näitä hallituksen jäseniä naapureinaan katselemaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kun tuolle tasolle menee yhdistyksen asioiden hoito, ei voi muuta kuin sivusta katsoja ihmetellä. Eikö siellä ole yhtään lainsäädäntöä tuntevaa ihmistä hallituksessa? Onko kuviteltu voitavan tehdä mitä tahansa ilman, että kukaan puuttuu asioihin? No eipä toimintamalli ole ensimmäinen laatuaan Sotkamossa...

   Ei, siellä ei ole yhtään joka tuntisi lakipykälät asiaan liittyen. Siellä on ihan omat säännöt ja säädökset. Porukan omat keksimät ja tässä tulos. Hohhoijaa.


 • Sotkamossa on muutama yhdistys joutunut kuseen näiden kaiken tietävien ja suureen ääneen huutavien tosi pöljien hallituksen jäsenten takia. Ja muutama ollut vähällä joutua. Onneksi on sitten löytynyt vetovastuuseen henkilöt, jotka ovat syöksykierteen oikaisseet. Nimiä mainitsematta, helppo arvata toisaalta. Kaitainsalmen vesiosuuskunnan syöksykierrettä ei taida pystyä kukaan oikaisemaan.

  • Valistunut arvaus: Olisko yksi yhdistys näistä kuilun partaalla käyneistä, joka oli käräjillekin menossa (keskustelupalstan tietojen mukaan) vastannut ja vastaa edelleenkin tunnetun tanssipaikan toiminnasta....?


  • Näin juuri, samat sekopää hämmentävät joka yhdistyksessä. Toimivat miten itse parhaaksi näkevät, oman edun mukaisesti, toisista välittämättä. Tuntuu olevan kylällä omat lait ja säädökset, hävettää tuollaiset tollukat. Vaihtoon koko vesiosuuskunnanjohto olisi pitänyt laittaa jo aikoja sitten. Kusettajia koko porukka. Villin lännen meininki.


 • Kyllähän nämä tipaslaisten touhut jo tiedetään...

 • Tarkoittiko tuo viittaus tipakselaisiin vesiosuuskuntaa?

 • Vesiosuuskunnassakin olisi pitänyt tehdä sama temppu kuin tuolla edellä mainitulla tanssipaikalla toissavuonna. Siellä hallituksesta puolet ja puheenjohtaja meni tai joutui vaihtoon. Todennäköisesti kaikille vaihto ei mennyt mieleen, siitä nämä käräjöintihöpinät ovat saaneet alkunsa. Nyt toiminta on väännetty oikeille raiteille, talkooväen määrä noussut ja tansseissa käy väkeä. Vink, vink kaikille yhdistyksille Sotkamossa ja muuallakin, rettelöimällä, toisia panettelemalla ja paskaa lässyttämällä, eikä erityisesti sääntöjä ja lakeja rikkomalla saada muuta kuin tuhoa aikaan. Kalliiksikin sellainen voi käydä kaiken lisäksi.

  • Edellä oleva kirjoitus on täyttä asiaa. Riitaherkimpiä yhdistyksiä ja osuuskuntia ovat ne, joilla on isohko liikevaihto + metsästysseurat. Vaikka niillä metsästysseuroilla ei isot liikevaihdot olekaan.


  • Sotkamo-lehdessä Matti Korhonen kirjoitti valaisevan kirjoituksen tänä aamuna. Jos tuo kirjoitus on puoliksikaan totta, niin huh ja huh. Kunnan ei pidä ottaa tuollaista osuuskuntaa missään nimessä koko kunnan vesihuoltolaitokseen mukaan. Selvitelkööt itse sotkunsa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sotkamo-lehdessä Matti Korhonen kirjoitti valaisevan kirjoituksen tänä aamuna. Jos tuo kirjoitus on puoliksikaan totta, niin huh ja huh. Kunnan ei pidä ottaa tuollaista osuuskuntaa missään nimessä koko kunnan vesihuoltolaitokseen mukaan. Selvitelkööt itse sotkunsa.

   Miten niin puoleksikaan totta? Korhonen käsitteli vesiosuuskuntien toimintaa lainsäädännön näkökulmasta. Sen lisäksi hän kertoi osuuskunnan jäsenten yhteydenotoista. Kunnallisena luottamushenkilönä hänellä on velvollisuus kertoa havainnoistaan. Päättäjät tekevät sitten päätökset. Osuuskunnan toiminnot voidaan liittää kunnan laitokseen kun varmistetaan että hallitus on korjannut mitä korjattava on.


 • Kiire tulee laittaa ylijuoksutus putki tukkoon kun tarkastajat tulloo kahtomaan
  paikan peälle sotkamosa kuhumosa retuperällä kaekki on paskat valuu naapurin
  puolelle

 • Kaikissa muissa sotkamolaisissa vesiosuuskunnissa ei ole ollut puoltakaan niistä erimielisyyksistä kuin Kaitainsalmella. Tuskin kaikki johtuvat jäsenistöstä. Palkkioita kyllä toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja osaavat periä. Molemmille 250 € kuussa. Miksi jäsenet suostuvat tuollaisiin maksuihin?

 • 500e ×12=6000e vuosi ja vielä 70e jokainen hallituksen jäsen joka kokouksesta....kyllä o eläkelläisille hyvä lisä. Ei ihme että eivät eroa.

  • Osuuskunnan jäsenet voivat vaatia hallitusta kutsumaan ylimääräisen yleisen kokouksen jossa pistetään hallitus uusiksi ja vaaditaan korvaukset huolimattomasti hoidetusta asioista joiden seurauksena suuret oikeudenkäyntikustannukset.


  • Ihan totta, törkeää rahastusta. Kaikista ei tuohon olisi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ihan totta, törkeää rahastusta. Kaikista ei tuohon olisi.

   Kevään 2018 vuosikokous kokous päätti hallituksen puheenjohtajalle maksettavasta palkasta taannehtivasti vuoden alusta. Virheellinen päätös. Palkkiot voivat koskea vain vuosikokouksessa valittavaa hallitusta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kevään 2018 vuosikokous kokous päätti hallituksen puheenjohtajalle maksettavasta palkasta taannehtivasti vuoden alusta. Virheellinen päätös. Palkkiot voivat koskea vain vuosikokouksessa valittavaa hallitusta.

   Tälleesti! Kun ossaa kyniä, niin miksi ei kynisi? Kierroo touhhuu van eipä ollunna yllätys tuo.


 • Luin Sotkamo lehdestä Korhosen kirjoituksen ja toivottavasti myös niille Kaitainsalmen vanhuksille, joilla ei enää oma pää pelitä tai lukutaito ole hallussa, on joku lukenut ja selittänyt luetun merkityksen. Ei muuta kuin porukka vaihtoon.
  Ja toivottavasti tj ja pj ihan itse ymmärtää katsoa peiliin. Kunnon pieniä ketkuja.

  • Sepä juuri on kun eivät ymmärrä katsoa edes peiliin. Kyläraitilla kyllä ilkeävät kulkea.


  • Vastaan, kun ajelevat, niin omat ajatukset laukkaavat aikalailla. Useimmiten mieleen tulee näky, minkä näin kerran ulkohuussin reijästä. Kerran katsoin ja näin kärpäset paskan kimpussa. Toisaalta tulee myös mieleen lampaat laitumella, joita kaksi paimenkoiraa juoksuttaa halunsa mukaan. Riippuu aina, että kuka ajaa vastaan, että mitä ajattelen.


 • Kylläpä eräs hallituksen jäsen lukee ahkerasti tätä palstaa, kun niin nopeasti häntä koskevat kommentit ilmoitetaan asiattomiksi. Ei voi kun nauraa. Ei taida itsekään sietää itseään.

 • Nämä hallituksen jäsenet luulevat, että vesiosuuskunnan säännöt menevät Suomen- lai edelle.

  • Mitä sääntöjä tarkoitat? Osuuskuntasääntö pitää aina hyvätksyttää patentti- ja rekisterihallituksessa, ja siellä tarkistetaan, että säännöt ovat lakien mukaisia. Tietysti kaikkien muidenkin osuuskunnan päätösten tulee olla Suomen lakien mukaisia.

   Laittomia päätöksiä ei kenenkään tarvitse noudattaa, ja jos laittomista päätöksistä tulee osuuskunnalle vahinkoa, päätösten tekijät ovat usein korvausvelvollisia.


  • Tuo kerrankin oikein täällä palstalla. Å


 • Mikä on viimeisin farssi? Sekö kun jäsenen pitäisi kaivaa pihan viemärit esille mutta ei saisi käyttää omaa kaivinkonetta. Onko mitään tolkkua?

  • Kysyin aiemmin, että miksi pitää kaivaa viemärit esiin ba miksi ei saa käyttää omaa kaivinkonetta? Kysymykset sisältänyt kommenttini oli ilmiannettu ja poistettu... Lisäkysymys siis: miksi nämä kysymykset olivat epäasiallisia? Siksikö, että vastauksesta olisi voinut päätellä jotain...? Kuten vaikkapa sen, että hallituksella todellakin on epäasiallisia määräyksiä?


 • No voi hyvänen aika onko niillä jo oma maansiirtoyritys jolle töitä hamuavat

 • Uusin farssi varmaan se, että hallituksen jäsenet kalastelevat vanhuksilta ja hyväuskoisilta valtakirjoja ensi viikon osuuskunnan kokoukseen, jossa käsitellään tätä vastuuvapautta uudestaan/pelkästään.

  • Valtakirjan antaja suostuu siihen että hän maksaa hallituksen virheet. Mikäli vastuuvapaus myönnetään siihen suostumattomat voivat jättää päätöksestä pöytäkirjaan kirjallisen eriävän mielipiteen, jonka perusteella voivat kieltäytyä maksamasta aiheettomia kuluja.


 • Mitä ihmettä ? Jos Osuuskunta ei ole myöntänyt vastuuvapautta eihän sitä voi uudelleen ruikuttaa ennen kuin on korjannut virheensä kyllä siihen kaikki varmaan tietää syyn miksi ei ole myönnetty on

 • Tätä ihmettelen suuresti minäkin! Meinaako se hallitus nyt siis järjestää uusintaäänestyksiä vastuuvapaudesta niin pitkään, että vapaus annetaan vai mikä tässä on ideana? Miksi eivät ensin hoitaneet virhettään kuntoon? Nyt alkaa mennä ihan mahdottomaksi. Nyt vesiosuuskunnan jäsenet tarkkoina siellä! Nyt on pakko herätä ja olla tiukkana hallutukselle. Ei heille todellakaan tule myöntää vastuuvapautta!

  • Uusi äänestys uudessa kokouksessa on mahdollinen. Mutta mikäli kokous vaatii hallituksen jäsenten ja toimitusjohtajan poistumista huoneesta asian käsittelyn ajaksi, heidän on poistuttava. Samalla menevät ne "mummoilta" kerätyt valtakirjat. Jäsenten pitää olla kokouksessa tarkkana ettei päätöksentekoon osallistu edellä mainittuja. Vastuuvapauden kieltävä perusteltu esitys kannattaa esittää kirjallisena. Samoin mahdollinen eriävä mielipide.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Uusi äänestys uudessa kokouksessa on mahdollinen. Mutta mikäli kokous vaatii hallituksen jäsenten ja toimitusjohtajan poistumista huoneesta asian käsittelyn ajaksi, heidän on poistuttava. Samalla menevät ne "mummoilta" kerätyt valtakirjat. Jäsenten pitää olla kokouksessa tarkkana ettei päätöksentekoon osallistu edellä mainittuja. Vastuuvapauden kieltävä perusteltu esitys kannattaa esittää kirjallisena. Samoin mahdollinen eriävä mielipide.

   Esteellisyys tekee sen, että hallituksen jäsenillä tai toimitusjohtajalla on ainoastaan puheoikeus vastuuvapauspykälää käsiteltäessä. He eivät voi osallistua vastuuvapauspykälän käsittelyyn tai äänestykseen edes omasta puolestaan saati sitten valtakirjoilla.


 • Miten tuo hallituksen touhu voi olla tuollaista? Ihan käsittämätöntä minusta tuo touhu. Jos oikeudessa jo näkivät, että eivät voi voittaa ja perääntyivät, niin miten ihmeessä ne voi vielä tuollalailla riehua?

 • Onneksi osuuskunnan liikevaihto on noin pieni, niin kaikki tötöilyt jäävät vähäisiksi.

  Vaikka osattiinhan tötöillä jopa Nokian liikevaihdolla...

 • Eihän nuita tollukoita usko kukaan kun kirjoittelevat , että ei hävitty vaikka joutuivat maksamaan kaikki kulut eikä uskaltaneet mennä päätös käsittelyyn vaan keskeyttivät . Kyllä muille nauraa puuhevosetkin taitaa muutkin asiat olla mielikuvituksen tuotetta

  • Eivät hallituksen jäsenet joutuneet itse maksamaan vaan kaikki jäsenet. Siis jos myöntävät vastuuvapauden eivätkä vaadi päätöksentekoon osallistuneiden hallituksen jäseneniltä korvausta.


 • Kyllä ne on nämä maalaistolleroijen yhistykset semmosia, että suapi maha kipeänä nauroo.

  • Osuuskunta ei ole mikään yhdistys, vaan yritys, jonka tarkoitus on tuottaa erilaisia palveluja etupäässä jäsenistölleen.

   Siksi osuuskunnan hallinnossa toimivilla on jokseenkin samat vastuut kuin osakeyhtiön hallinnossa toimivilla.


 • No nii-in nämäpä toimii diiba daana näin musta tuntuu joo tehdään niin ei ne muut älyä joo ollaan johtajia vielä loppu liu-ussa

 • Nyt ovat uhanneet katkaista kunnan toimittaman veden jäseneltä joka on maksanut jokaisen litran kuntaan. Siitä tuleekin mielenkiintoinen tapahtuma.

 • Tolla menolla ovat kohta iltapäivälehdissä kun joku tekee ilmoituksen poliisille. Saattavat olla, vaikka ei tekisikään. Kunnan suureen vesilaitokseen eivät kyllä tule ikinä pääsemään. Se on varma.

  • Ylen toimittaja olisi jo tehnyt jutun ellei yksi kärsimään joutuneista olisi sitä vielä tässä vaiheessa estänyt toiveena osuuskunnan vetäjien järkiintyminen. Juttu on joka tapauksessa valmis


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ylen toimittaja olisi jo tehnyt jutun ellei yksi kärsimään joutuneista olisi sitä vielä tässä vaiheessa estänyt toiveena osuuskunnan vetäjien järkiintyminen. Juttu on joka tapauksessa valmis

   Piti sanoa Ylen toimittajan jo tehneen jutun. Harmi ettei yksi kärsinyt osapuoli halunnut sitä julkisuuteen arvellen näin päästävän vähemmällä kirjoittelulla. Toimittaja olisi tuonut esille hallituksen mielivaltaa lähentelevän toiminnan, yksittäisille jäsenille aiheutetun henkisen kärsimyksen, osuuskunnan jäsenille aiheutetut oikeudenkäyntikustannukset , kokousten yhtä jäsentä kohtaan osoitetun brutaalin kielenkäytön. Toimittaja olisi tuonut esille syyt miksi vastuuvapautta ei pidä myöntää. Todennäköisesti asiaan palataan myöhemmin.


 • Siis ihan tosissaan, miten tyhmä voi ihminen olla!? Katkera ja hankala!! En ole kyllä hetkeen tämmöistä tositarinaa kuullut. Vesiosuuskunnan hallitus, olette kyllä pilanneet maineenne niin hallituksena kuin yksityshenkilöinä. Herätkää ja lopettakaa tuo jonniijoutava typerehtiminen. Melkein jo hävettää teidän puolesta kun itse ette älyä hävetä.

 • Huomenna on taas osuuskunnan kokous. Tulkkeehan sitten kirjoittamaan kuinka kävi! Toivottavasti kukaan ei äänestä vastuuvapauden puolesta.

 • Miten kävi eilisessä kokouksessa? Saivatko vastuu vapauden?

 • Saivat vastuuvapauden ja uhkasivat jo uudella oikeudenkäynnillä nyt kun voivat käyttää osuuskunnan rahoja tähän touhuun. Onneksi olkoon, jäsenet. Rahanne menevät nyt puhtaasti hukkaan ja rahoitatte todella kummallista ja kieroutunutta touhua.

  • Kokousteknisesti hakivat vastuuvapauden mutta miten kävi moraalin näkökulmasta?


 • Hahaaa. Maalaisten metkuja on mukava seurata.

 • Siellä on tietämättömiltä mummoilta keräytty valtakirjat, näin ollen hallitus sai vastuuvapauden...

  • Vastuuvapauden "myöntäminen" ei kerro mitään hallituksen toimien onnistumisesta.


  • Nimenomaan näin. Tässä tapauksessa kiersivät ovelta ovelle ja hankkivat valtakirjat nukkuvilta. Siellä on diibadaabat selitetty ja tokihan siellä on vanhukset "ymmärtänet" asian laidan. Sitten vielä junailtiin valtakirjat eri ihmisten nimiin, ettei tj:n ja pj:n jääviys äänestyksessä mitätöisi valtakirjoja. Tämä on kuin suoraan jostain maalaskomediasta. Ja komedian pahikset ovat.......


  • Tarkoitin siis, että nimenomaan ei kerro vastuuvapauden myöntäminen sitä, että hallitus olisi oikeassa tai tehnyt tehtäviään oikein. Kertoo ainoastaan siitä, että ovat hyviä punomaan juonia.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tarkoitin siis, että nimenomaan ei kerro vastuuvapauden myöntäminen sitä, että hallitus olisi oikeassa tai tehnyt tehtäviään oikein. Kertoo ainoastaan siitä, että ovat hyviä punomaan juonia.

   Osuuskunnallakin on sellainen hallitus, minkä jäsenistö on sille valinnut. Jos jäsenistö ei ole tyytyväinen osuuskunnan hallitukseen, se vaihtaa hallituksen osuuskuntakokouksessa haluamakseen.

   Tämä on jokaisen hyvä muistaa, eli sitä saa, mitä tilaa.


 • Onko laillista touhua, kun puheenjohtaja ainakin keräsi valtakirjoja jäseniltä koskien tulevaa kokousta ja vastuuvapaus asiaa?

  • Jokainen jäsen voi joko itse osallistua osuuskuntakokoukseen tai valtuuttaa haluamansa henkilön edustamaan itseään kokouksessa. Tai voi jättää tekemättä kummankin, ja valittaa sitten jälkikäteen kokouksen typeristä päätöksistä.

   Mutta jokainen jäsen itse päättää, mitä tekee.


  • On laillista. Hallituksen puheenjohtaja taas on esteellinen, kun päätetään hallituksen vastuuvapauden myöntämisestä. Silloin hän on esteellinen sekä omalta että hänelle annettujen valtakirjojen osalta, eli hän ei saa osallistua kokouksen asiaa koskevaan päätöksentekoon.


  • Anonyymi kirjoitti:

   On laillista. Hallituksen puheenjohtaja taas on esteellinen, kun päätetään hallituksen vastuuvapauden myöntämisestä. Silloin hän on esteellinen sekä omalta että hänelle annettujen valtakirjojen osalta, eli hän ei saa osallistua kokouksen asiaa koskevaan päätöksentekoon.

   Mikäli pitää paikkansa että hallituksen jäsenet ovat keränneet "valtakirjoja" , jotka sitten on viety jollekin jäsenelle esitettäväksi kokoukseen, menettely on ainakin moraalisesti erittäin tuomittavaa. Mikäli näin olisi menetelty, sellainen nmenettely osoittaa hallituksen taholta kieroutunutta toimintaa. Valtakirja on luonteeltaan sellainen että sen antaja tietää kenelle se annetaan, valtakirjan saaja tietää että allekirjoittaja on antaja ja valtakirjan antaja ohjeistaa valtakirjan saajaa miten äänestää. Jos tässä mielessä on tapahtunut epäselvyyksiä siihen palataan vielä mahdollisessa oikeudenkäynnissä.

   Lisään vielä, että yksi kymmenesosa jäsenistöstä on oikeus vaatia ylimääräinen kokous koolle käsittelemään esittämäänsä asiaa. Esimerkiksi koko hallitulksen erottamista.

   Hallitus oli kiihkossaan aikonut viedä asian uudelleen käräjille. Mikäli näin menetelevät, vuosia herjaamisen kohteena olevien oikeus on vaatia kunnon korvaukset kärsimyksistään.


 • On siellä kerätty nimet puheenjohtajan toimesta ja viety sitten lista sellaiselle henkilölle jota valtuutettu ei ole edes nähnyt ja on vaan vienyt listan kokoukseen

 • No nyt ne ovat listoillaan jakaneet kylän siellä kahtia. Jos et ole puolesta olet meitä vastaan. Onnea vaan mahtaa olla mukava meininki sillä kylällä

 • Ainakin kuntaan liittymisen ovat haudanneet vuosiksi

  • Jäsenille tulee taas lisää kustannuksia tämän vastapuolen takia,koska eivät hoida hommiaan valmiiksi. Kannattaisi miettiä vähän ,mistä tämä kaikki oikein saanut alkunsa ja mistä tässä kiikastaa!


  • Olisiko vastapuoli erimieltä vaatimuksistanne ja siksi ei suostu vaatimuksiinne? Kannattaa itse miettiä sitä, että olette lähteneet asiaa oikeuteen ratkomaan, mutta itse vihelsitte pelin poikki, joten teistä taisi tuntua, että tuomari oli päätymässä samaan lopputulokseen eli että vaatimuksenne ei ole oikein. Nyt te pitkitätte tilannetta ja kuluja tulee sen takia. Miten se asoiden toisen puolen kuuntelu latinaksi menikään....??


 • Olen ymmärtänyt että kaikki osuuskunnan jäsenet eivät äänestäneet, miten heidän asema, jos tulee tämän asian suhteen vielä käräjöintiä? Entä henkilökohtaiset loukkaukset, ei kai niitä tarvitse jäsenten maksaa? Vaikka onkin kyseessä vesiosuuskunnan asiat alunperin? Voivoi, tuskin on vielä soppa loppuun hämmennetty

  • Osuuskunnassa tehdään päätökset normaalisti osuuskuntakokouksessa läsnäolevien enemmistöpäätöksillä, ja siihen muiden on tyytyminen, jos kokous on päätösvaltainen.

   Se taas, onko yleensä tehty päätöksiä sellaisissa asioissa, joissa osuuskunnalla on päätösvaltaa, on sitten toinen juttu. Korvauskanne voidaan kuitenkin nostaa, jos joku tahallisesti tai huolimattomuuttaan aiheuttaa osuuskunnalle vahinkoa, eikä asiaa ole käsitelty kokouksessa oikeiden tietojen pohjalta.

   On syytä kuitenkin konsultoida yritysjuristia, sillä hän pystyy kertomaan, miten asiassa kannattaa edetä.


 • ..... Tahallaan tai huolimattomuuttaan aiheuttaa vahinkoa,kuten käräjöintiä oli,sen päälle vielä saivat vastuuvapauden. Kusetuksen makua, valtakirjojen keruu yms.

 • Yrittäkäähän itse hoitaa asianne kuntoon. Nämä kommentit tällä palstalla kuulostavat niin aliarvoisilta,että ihan hävettää. Yli puolet ja enemmänkin osuuskunnan jäsenistä on sitä mieltä,että teidänkin kannattaisi jo pistää asiat oikeisiin mittasuhteisiin ja toimia sen mukaan.

  • Mitä mahtanet tarkoittaa? Paljonko on yli puolet ja enemmänkin? Monesti vähemmistön edustajat ajattelevat selvemmin. Vaikka ne äänestyksessä vähemmistöön jääneet jäsenet.


 • Kaitainsalmen vesiosuuskunta jää historiaan typeryyden ja riitelyn ansiosta. Viittaan tuolla edellä mainittuun yhdistykseen. Siellä oli muutama järkevä tyyppi, jotka puhalsivat pelin poikki ajoissa. Megabileitä ei järjestettäisi, jos entinen meno olisi siellä jatkunut.

 • Edelleen ihmettelen, miten näin pienissä organisaatioissa saadaan asiat solmuun. Tosin tiedän, että hallintoon saadaan hyvin helposti pelkästään itseään korostamaan pyrkiviä eikä osaavia ja asioista todella tietäviä. Siinä on sitten kaikki eväät siihen, että mokailuja tapahtuu.

  • Tännehän kirjoittavat vaan ne,jotka eivät tiedä asioiden oikeaa kantaa.


  • Ei pidä paikkaansa.


  • Pitää paikkansa.
   Just noin.


  • Edellinen "ei pidä paikkaansa" kommenttini oli tarkoitettu tälle kommentille: "" Tännehän kirjoittavat vaan ne,jotka eivät tiedä asioiden oikeaa kantaa.""

   Täällä tuntuu olevan oikeim hyvä käsitys asioiden laadusta ja etenkin vesiosuuskunnan hallituksen jäsenien tumpelosta asioidenhoidosta. Itsensä korostaminen nimenomaan on noussut todella merkittävään rooliin. Ja kuten tässä tapauksessa eivät itse edes tiedoasta omaa lapsellista käytöstä.


  • Menkäähän välillä omiin touhuihinne, mitä olette tehneet luvatta ja piloitelleet vuosi kausia. Hienoja lomahuoneistoja,ei mitään rantamökkejä. Teillä kaikki mukavuudet ja omat pumppaamot luvatta tehty.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Menkäähän välillä omiin touhuihinne, mitä olette tehneet luvatta ja piloitelleet vuosi kausia. Hienoja lomahuoneistoja,ei mitään rantamökkejä. Teillä kaikki mukavuudet ja omat pumppaamot luvatta tehty.

   Tässäkö se riidan todellinen syy? Kateus? Tästä kommentista ei nimittäin kateus voisi enää yhtään enempää läpi paistaa! Tai anteeksi, ei se paista läpi ollenkaan vaan rehottaa tuossa aivan valtoimenaan :D Noloa!


  • Ei ole oikein toisia kohtaan tuo teidän rakentaminen. Alueella niin pajon loma-asuntoja,jotka maksaneet maksunsa,joten teidänkin olisi syytä toimia samoin. Järki käteen. Tämä ei le mitään kateutta.
   Ei voi muuttaa sääntöjä .


  • Onko tämä keskustelupalsta Kaitainsalmen vesiosuuskunnan virallinen kanava hoitaa asiaa? Luuletteko tätä sähköpostiksi? Tiedoksenne, kaikki muutkin näkevät nämä kirjoituksenne. Jos haluatte olla yhteydessä vastapuoleen tehkää se jotenkin muuten. Nyt on tullut jo niin monta suoraan heille tarkoitettua kommenttia, että alkaa tuntua jo vaivaannuttavalta. Oletteko ilmoittaneet vastapuolelle, että muistaa käydä täältä lukemassa teidän opastuksia laittaa asiat kuntoon yms.?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei ole oikein toisia kohtaan tuo teidän rakentaminen. Alueella niin pajon loma-asuntoja,jotka maksaneet maksunsa,joten teidänkin olisi syytä toimia samoin. Järki käteen. Tämä ei le mitään kateutta.
   Ei voi muuttaa sääntöjä .

   Miksi ilmoititte edellisen viestini poistettavaksi? Kommentoin siinä, että väitteenne lomahuoneistoista on niin harhainen, että sitä ei kannata lähteä kommentoimaan. Poistakaa ennemmin oma houreinen kommenttinne.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miksi ilmoititte edellisen viestini poistettavaksi? Kommentoin siinä, että väitteenne lomahuoneistoista on niin harhainen, että sitä ei kannata lähteä kommentoimaan. Poistakaa ennemmin oma houreinen kommenttinne.

   Alueella paljon samanlaisia talviasuttavia vapaa-ajan asuntoja,joissa asutaan silloin tällöin tai jopa vakituisesti..


  • No siinähän sitä työ sarkaa riittää kateellisille kytätä,vaikka ihan oikeuteen saakka,että kuinka paljon kukin oleilee mökeillään,ja vapaaajan asunnoillaan.vai hoitaako sen kontrolloinnin vesiosuuskunta,vai muut kateelliset.


  • Ja sitten voi taas nostaa palkkiota. Vesiosuuskunnan jäsenistä on tullut hallituksen lypsylehmiä. Osaa näyttää jo vähän hävettävän. Hyvä. Pääkolmikko on kuitenkin niin syvällä pimeydessä ja omassa ylivaltaisuuden tunteessa, että eivät koskaan tule luovuttamaan. No kuolinvuoteella yleensä kaikki katuu rumia tekojaan.


 • Olipa hallituksen jäsenten tunteet miten kuumia tahansa niin kannattaisi harkita sanojaan. kokouksen lopuksi omien sanojensa mukaan pitkään hirressä marjanpoimijajutun vuoksi riippunut nimitti eräitä jäseniä vesisouuskunnan eläteiksi. Ennen kuulema puhuttiin kunnaneläteistä. miltä hänestä kuulostaisi nimittää köyhän maan ihmisten riistäjäksi. Kiistan aikainen puutteellinen työlainsäädäntö vapautti hänet siitä.

  • Kyseinen ressukka taitaa purkaa omaa pahaa oloaan. Kärsimystä täytyy siirtää eteenpäin?


  • Ja kannattaisi kirjoittaa myös oikein. Pisteen jälkeen tulee iso kirjain. Äidinkielen tunnille uudestaan!


  • Löytyi peräti 1 (yksi) pienellä kirjaimella aloitettu virke. Kiitos nauruista Suomenkielentaituri!

   Tiesitkö muuten, että tämä klassinen kirjoitusvirheistä huomauttaminen on älyluuriajan vuoksi jo melko vanhanaikaiasta. Tässä tapauksessa yrityksesi myös hieman kosahti. Täällä on useista kirjoituksia räikeillä virheillä. Miksi juuri tämä kirjoitus kävi noin pahasti tunteisiin? Hmmm... Vaikea arvata. Harmi, kun et keksinyt mitään nokkelampaa :)


  • Ei kun oli sittenkin kaksi. Toinen taisi vaan jäädä vahingossa käden taakse, kun tein facepalmin kommenttisi nähtyäni.

   Facepalm on muuten kädenliike, jonka myös Spede Pasanen aikonaan teki. Liikkeessä käsi läimäytetään otsaan ja Spede sanoi tässä yhteydessä aina "voi rähmä".


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ja kannattaisi kirjoittaa myös oikein. Pisteen jälkeen tulee iso kirjain. Äidinkielen tunnille uudestaan!

   Kaksi virhettä ja muutama asiavirhe. Ikävää juttua ystävän kannalta,joka jo päässyt rauhaan tuosta asiasta. Oikeus tapahtui siinäkin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kaksi virhettä ja muutama asiavirhe. Ikävää juttua ystävän kannalta,joka jo päässyt rauhaan tuosta asiasta. Oikeus tapahtui siinäkin.

   Saisi oikeus tapahtua vihdoin myös tässä vesiosuuskunta-asiassa. Miten ihmeessä tämä on saanut jatkua näin kauan?


 • Kyllä hävettää olla Sotkamolainen. Naurovat naapurikunnassahi tälle torveamiselle tutut. Oli tiijossa hyvin kuvio.

 • Näissä ongelmayhdistyksissä ja osuuskunnissa on muutama kellokas adjutantteineen, marionettinukke puheenjohtajana ja hiljainen enemmistö ja mahdollisesti järkityyppejäkin, jotka kyseenalaistavat järjettömän menon. Sitten heidät leimataan yhteistyökyvyttömiksi ja vaikka miksi. Näin näyttäisi olevan K-salmellakin.

  • Löytyisikö hallituksesta edes yksi joka itse uskaltaisi todeta Jack Hererin tarinan lapsen sanoin etteihän meillä osuuskunnan keisareilla ole vaatteita.


 • Eras toimittaja sanoi tässä joku aika sitten,että ne ,jotka tänne kirjoittelevat,niin niistä ei kannata paljon välittää, koska niiden tulppiin ei näy tulevan kunnolla virtaa. Aika hyvin sanottu.
  Sitä täytyy nyt johonkin purkaa paineita ,kun pitäisi laittaa omat asiat kuntoon kunnan ja osuuskunnan vaatimalla tavalla.

  • Mikä oli toimittajan asiayhteys? Koskiko kommentti kaitainsalmen osuuskunnan tilaa?


  • Täällä suoli24:ssä yleisesti ottaen kirjoitellaan vähän miten sattuu, mutta tässä vesiosuuskuntaa käsittelevässä ketjussa on kyllä paljon selvää asiaa ja oikeinkin järkeviä kirjoituksia.
   Nykyään nettikeskusteluihin ohjaaminen ja niitä moderoimoinen on joillekin toimittajille ihan osa työnkuvaa, joten taisi olla vähän vanhanaikaisempi asenne hänellä. Nettikeskustelu voi olla ihan onnistunutta. Tai sitten toimittaja halusi vain lohduttaa sinua, kun huomasi, että olet pahoittanut mielesi tästä keskustelusta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Täällä suoli24:ssä yleisesti ottaen kirjoitellaan vähän miten sattuu, mutta tässä vesiosuuskuntaa käsittelevässä ketjussa on kyllä paljon selvää asiaa ja oikeinkin järkeviä kirjoituksia.
   Nykyään nettikeskusteluihin ohjaaminen ja niitä moderoimoinen on joillekin toimittajille ihan osa työnkuvaa, joten taisi olla vähän vanhanaikaisempi asenne hänellä. Nettikeskustelu voi olla ihan onnistunutta. Tai sitten toimittaja halusi vain lohduttaa sinua, kun huomasi, että olet pahoittanut mielesi tästä keskustelusta.

   Muistikuvani mukaan toimittaja lausui tuon paljon ennen tätä keskustelua. Kysymyksessä oli aivan eri asia. Anonyymi 14.8. 16:28 erotti lausuman asiayhteydestään ja otti sen kuin k-salmen osuuskunnan toilailujen puolustukseksi


  • Upeaa bisneksenhoitoa! Täyttä persnettoa eivät kaikki onnistu saavuttamaankaan!


  • Kovin yksipuolista keskustelua näillä palstoilla. Tuosta finder jutusta voi nähdä,että Vesiosuuskunnan suurin toilailija on tämä ihminen,joka on istunut hallituksessa jo yli viisitoista vuotta. Hän on oveluudellaan ja toilailuillaan saanut aikaan aikamoisen sopan vuosien aikana. Hän ei näköjään osaa vieläkään lukea osuuskunnan sääntöjä. Tämän takia vesiosuuskunnalta on jäänyt saamatta huomattava rahasumma kymmenien vuosien aikana. Sen ovat muut jäsenet joutuneet maksamaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kovin yksipuolista keskustelua näillä palstoilla. Tuosta finder jutusta voi nähdä,että Vesiosuuskunnan suurin toilailija on tämä ihminen,joka on istunut hallituksessa jo yli viisitoista vuotta. Hän on oveluudellaan ja toilailuillaan saanut aikaan aikamoisen sopan vuosien aikana. Hän ei näköjään osaa vieläkään lukea osuuskunnan sääntöjä. Tämän takia vesiosuuskunnalta on jäänyt saamatta huomattava rahasumma kymmenien vuosien aikana. Sen ovat muut jäsenet joutuneet maksamaan.

   Perustele yksityiskohtaisemmin. Kestäisivätkö hallituksen toimet erityistilintarkastuksen?


  • Paljon muutakin ,mitä en edes tässä kehtaa sanoa. Perästä kuuluu vielä.
   Luotamme omiin lähteisiin suuresti.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Perustele yksityiskohtaisemmin. Kestäisivätkö hallituksen toimet erityistilintarkastuksen?

   Kestääkö teidän toimet erityistarkastelun siellä pihoilla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kovin yksipuolista keskustelua näillä palstoilla. Tuosta finder jutusta voi nähdä,että Vesiosuuskunnan suurin toilailija on tämä ihminen,joka on istunut hallituksessa jo yli viisitoista vuotta. Hän on oveluudellaan ja toilailuillaan saanut aikaan aikamoisen sopan vuosien aikana. Hän ei näköjään osaa vieläkään lukea osuuskunnan sääntöjä. Tämän takia vesiosuuskunnalta on jäänyt saamatta huomattava rahasumma kymmenien vuosien aikana. Sen ovat muut jäsenet joutuneet maksamaan.

   Osuuskunnan säännöt ovat hallinto-ohje. Siellä määrätään mm kiinteistön liittämisestä verkostoon. Yksityiskohtaiset määräykset on esitettävä liittymis- ja veden toimitussopimuksissa. Kiinteistöllä noudatetaan niitä ehtoja jotka olivat voimassa kiinteistöä liitettäessä. Usein sekoitetaan osuuskunnan säännöt ja sitä alemmat sopimukset


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kestääkö teidän toimet erityistarkastelun siellä pihoilla.

   "" Kestääkö teidän toimet erityistarkastelun siellä pihoilla.""

   Jos hallituksen keksimien sääntöjen mukaista tarkastusta tehdään, niin ihan varmasti ei kestä tarkastelua. Mutta onneksi elämme maassa, jossa noudatetaan lakia eikä yksittäisten huruporukoiden keksimiä sääntöjä. Joten tervetuloa tekemään tarkistusta kunhan otatte mukaan henkilön, joka todistettavasti osaa tulkita Suomen lakia.


  • Niin joo, pihani ei kuitenkaan olen Kaitainsalmella, mutta se tuskin on teille este, kun varmasti haluatte tarkistella myös muiden kylien tilanteen kerta tuota tappelutarmoa tuntuu teillä riittävän ja muutenkin myös ne asiat tuntuu teidän yöunia haittaavan, jotka eivät edes kuulu vesiosuuskunnan hallitukselle. Ette voi tietääkään mitä kaikkea "vääryyttä" saatatte löytää, kun alatte tonkia myös muita vesiosuuskuntia.


  • Anonyymi kirjoitti:

   "" Kestääkö teidän toimet erityistarkastelun siellä pihoilla.""

   Jos hallituksen keksimien sääntöjen mukaista tarkastusta tehdään, niin ihan varmasti ei kestä tarkastelua. Mutta onneksi elämme maassa, jossa noudatetaan lakia eikä yksittäisten huruporukoiden keksimiä sääntöjä. Joten tervetuloa tekemään tarkistusta kunhan otatte mukaan henkilön, joka todistettavasti osaa tulkita Suomen lakia.

   Olet varmaan kuullut monta kertaa,miten säännöt on tehty Kaitainsalmen vesiosuuskunnassa. Laatijat olivat han ammattilaisia ja niiden mukaan mennään loppuun saakka. Vain pari ihmistä on tahallaan nyt sotkenut tämän kaiken. Montako kertaa teille tulee antaa säännöt,ennen kuin opitte ne. Varmaan ihminen,joka istunut hallituksessa mukana tietää,miten pitäisi toimia. Ollut itsekin päättämässä näitä asioita. Herätkää jo ja tehkää se,mikä teiltä on pyydetty. Lopettakaa jo tämän asian jauhaminen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olet varmaan kuullut monta kertaa,miten säännöt on tehty Kaitainsalmen vesiosuuskunnassa. Laatijat olivat han ammattilaisia ja niiden mukaan mennään loppuun saakka. Vain pari ihmistä on tahallaan nyt sotkenut tämän kaiken. Montako kertaa teille tulee antaa säännöt,ennen kuin opitte ne. Varmaan ihminen,joka istunut hallituksessa mukana tietää,miten pitäisi toimia. Ollut itsekin päättämässä näitä asioita. Herätkää jo ja tehkää se,mikä teiltä on pyydetty. Lopettakaa jo tämän asian jauhaminen.

   "Montako kertaa teille tulee antaa säännöt,ennen kuin opitte ne.
   -----
   Herätkää jo ja tehkää se,mikä teiltä on pyydetty. Lopettakaa jo tämän asian jauhaminen."

   Tämän kommentin perusteella epäilen, että luulet minua toiseksi.

   Mutta mitä tulee tuohon teidän vaatimukseen laittaa asiat kuntoon, niin tämä keissihän ei ole ensimmäinen laatuaan. Eli A lähettää B:lle laskun ja B sanoo "tämä on aiheeton lasku, en maksa". Tällöin selvittään, onko lasku todella aiheeton vai ei. Yleensä tarvitaan ulkopuolinen selvitys. Nythän asiaa lähdettiin ratkaisemaan oikeuteen. Ihan inttämiseen asti ihmettelen, että miksi tämä ei selvinnyt siellä oikeudessa? Miksi ette antaneet tuomarin ratkaista riitaa vaan itse vihelsitte pelin poikki? Kai ymmärrät, että tässä valossa teidän tilanne ja vaatimukset ei kovin hyviltä ulkopuolisenkaan silmiin näytä.

   Minä siis en tiedä teidän sääntöjen laatimisista, mutta oikein hyvin näiden juttujen perusteella pystyn kantani valitsemaan.

   Ja se mitä tuolla kirjoitettiin "riitakumppanin" haukkumisesta kokouksessanne... Huh huh. Aika paljon olette luonteestanne paljastaneet. Joten kiitos tuosta räävittömästä puheesta. Kyllä riittää nyt ihmettelemistä niilläkin, joiden silmät vihdoin aukesivat alaluokkaiselle tyylille hoitaa tätä asiaa.


  • Entäs sitten ,mitä tiellä olette huutaneet eräälle jäsenelle. Silminnäkijöitä on.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Entäs sitten ,mitä tiellä olette huutaneet eräälle jäsenelle. Silminnäkijöitä on.

   Siis edelleen: minä en ole teidän vesiosuuskunnan jäsen eli en henkilö keneksi nyt luulet.


  • Ja siis se varsinainen kysymys: Miksi ette antaneet tuomarin ratkaista tätä asiaa? Miksi kierrätte koko ajan tätä kysymystä? Herättää tosi paljon epäilyä teitä kohtaan, hallitus. Muista kommenteistanne en ole kiinnostunut, joten jos ette vastaa kysymykseen, voitte olla kokonaan vastaamatta. Jokainen voi sitten tehdä siitä omat johtopäätöksensä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Entäs sitten ,mitä tiellä olette huutaneet eräälle jäsenelle. Silminnäkijöitä on.

   Aika huono vasta-argumentti, kun onhan se aika paljon eri asia tulla naamatusten keskustelemaan tai huutamaan asiasta kuin että kokouksessa selän takana pidetään yleisölle puhe, jossa haukutaan ja mollataan estoitta ja vieläpä sellaisilla sanamuodoilla kuin mitä siellä käytettiin. Vai oletko tosissasi erimieltä?

   Ja mainittuun huutamiseen en ota tällä kommentilla kantaa, kun en tiedä, mitä on huudettu.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Entäs sitten ,mitä tiellä olette huutaneet eräälle jäsenelle. Silminnäkijöitä on.

   Kokouksessa oli myös asiatonta herjaamista, kunnianloukkaus raja ylittyi monesti.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kokouksessa oli myös asiatonta herjaamista, kunnianloukkaus raja ylittyi monesti.

   Eikä herjaaminen ole rajoittunut yhteen kokoukseen vaan sitä on harjoitettu pitkän aikaa paljon laajemmassa mitassa. Milloin ylittyy sietämisen raja? Asianajajalla olisi varmaan jotain sanottavaa asiaan


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eikä herjaaminen ole rajoittunut yhteen kokoukseen vaan sitä on harjoitettu pitkän aikaa paljon laajemmassa mitassa. Milloin ylittyy sietämisen raja? Asianajajalla olisi varmaan jotain sanottavaa asiaan

   Höpö,höpö siellä puhuttu vain asiaa.


 • Yksi kysymys ulkopuoliselta. Eihän vain tässä kokouksessa puheenjohtajana ja sihteerinä toimineet henkilöt joille myönnettävästä vastuuvapaudesta päätettiin? Jos meneteltiin niin tökerösti, kokouksen päätös kaatuisi varmasti jos siitä nostettaisiin kanne.

 • Cai-Tain Salmi. Muuta Cai-Tain Salmelle. Liity vesiosuuskuntaan ja saa jännitystä elämään. Siinäpä slogani, jota saatte käyttää Cai-Tain salmella vapaasti.

  • Asiaton kommentti,sillä täällä ei asu yhtään ulkomaalaista.


  • Kaitainsalmi ,siellä saa tehdä mitä haluaa ! Oman käden oikeus ja en maksa mitään. Sitäkö tarkoitit? Se teidän slogan!


 • Ovatko Kaitainsalmi ja Tipas sama paikka+

 • Oikeudenkäynnissä joudutte hallitus vastaamaan mahdollisesti seuraaviin kysymyksiin.
  - Mihin perustuu vaatimuksenne erillisestä liittymismaksusta rakennusluvan mukaan pihasaunaksi rakennettuun rakennukseen. Eräiltä jäseniltä vaatimus on jo peruttu
  - Milloin kiistanalaiset kiinteistöt liitettiin osuuskunnan verkostoon?
  - Esittäkää silloin voimassa olleet liittymisehdot. Liittymisehtoja voidaan muuttaa vesihuoltolain 26 § 1 mom mukaan vain vähäisessä määrin
  - Onko menettelynne oikeudenmukainen ja tasapuolinen
  - Menettelittekö oikein katkaistessanne veden toimituksen kiistanalaisen maksun "laiminlyönnistä" vaikka jäsenet olivat maksaneet kaikki maksut vettä toimittaneelle kunnalle.
  - ja monia muita kiusallisia kysymyksiä voi tulla eteen.

  • Hallituksen jäsenet ei näitä lue ollenkaan. Ei heitä kiinnosta anonyymin jutut.
   Minä luen,mutta en ole hallituksen ,enkä myöskään osuuskunnan jäsen.
   Äskeisen kirjoittanut joku asiantuntija,joka sählää taustalla koko ajan. Uhkailuja,joista ei kannata välittää.
   Kannattaisi miettiä jotain sellaisia asioita jo,jolla saataisiin tämä asia ratkaistua.


  • Kaikille tiedoksi Suoli24 on keskustelukanava . Näkemyksiä saa esittää kun ei loukkaa ketään henkilökohtaisuuksilla. Hallituksen toimia saa arvostella


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hallituksen jäsenet ei näitä lue ollenkaan. Ei heitä kiinnosta anonyymin jutut.
   Minä luen,mutta en ole hallituksen ,enkä myöskään osuuskunnan jäsen.
   Äskeisen kirjoittanut joku asiantuntija,joka sählää taustalla koko ajan. Uhkailuja,joista ei kannata välittää.
   Kannattaisi miettiä jotain sellaisia asioita jo,jolla saataisiin tämä asia ratkaistua.

   Aivan. Teillä ei siis ole julkista tarkastelua kestävää selitystä sille, miksi ette antaneet tuomarin ratkaista asiaa, joten nyt alatte väittää, että ette ole tänne mitään koskaan kirjoittaneetkaan. Korttitalo huojuu...


  • Anonyymi kirjoitti:

   Aivan. Teillä ei siis ole julkista tarkastelua kestävää selitystä sille, miksi ette antaneet tuomarin ratkaista asiaa, joten nyt alatte väittää, että ette ole tänne mitään koskaan kirjoittaneetkaan. Korttitalo huojuu...

   Tosiaan ratkaisu oli niin lähellä kunnes hallituksen edustajat vetivät kanteensa pois. Osuuskunnan oikeudenkäyntikustannukset olis maksettu vastapuolen oikeusturvavakuutuksesta ja hän itse pyöreät 3000 euroa liittymistä. Kukaan ei olisi jälkeen päin mitenkään tarkastellut vastapuolen haukkumisen vuoksi esitetetyn anteeksipynnön syvyyttä. Anteeksipyyntö, pelkkä muodollinenkin, on vain monille niin vaikea asia, vaikka nykyisin sitä opetetaan jo päiväkodin lapsille.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Aivan. Teillä ei siis ole julkista tarkastelua kestävää selitystä sille, miksi ette antaneet tuomarin ratkaista asiaa, joten nyt alatte väittää, että ette ole tänne mitään koskaan kirjoittaneetkaan. Korttitalo huojuu...

   Minä olen kirjoittanut,mutta edelleenkään en ole hallituksen,enkä vesiosuuskunnan jäsen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Minä olen kirjoittanut,mutta edelleenkään en ole hallituksen,enkä vesiosuuskunnan jäsen.

   Oletko mahdolllisesti hallituksen jäsenen puoliso tai muuten läheinen toimiville?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Oletko mahdolllisesti hallituksen jäsenen puoliso tai muuten läheinen toimiville?

   On varmmaan hallituksen holohhooja, kun pysttyy niin monen ihimisen puolesta sanommaan, että hallitus ei näitä luve xD Tarkisttaa aena illalla kaekkien sivuhistorian, ettei kukkaan vaan oo männynnä lukasemmaan. Van oha se varma, että ei kenelläkkään utelijaissuus anna periksi. Tämä on näjet koko Kaiennuun luvetuin ketju! Halappaa viihettä!


  • Anonyymi kirjoitti:

   On varmmaan hallituksen holohhooja, kun pysttyy niin monen ihimisen puolesta sanommaan, että hallitus ei näitä luve xD Tarkisttaa aena illalla kaekkien sivuhistorian, ettei kukkaan vaan oo männynnä lukasemmaan. Van oha se varma, että ei kenelläkkään utelijaissuus anna periksi. Tämä on näjet koko Kaiennuun luvetuin ketju! Halappaa viihettä!

   Sivuhistoriat voi helposti poistaa kolmella näppäyksellä. Näin menetellen kukaan ei jää kiinni kaitainsalmikeskustelun lukemisesta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sivuhistoriat voi helposti poistaa kolmella näppäyksellä. Näin menetellen kukaan ei jää kiinni kaitainsalmikeskustelun lukemisesta.

   Ei siis tarvi lähtee kirjastoon lukemaan yleisellä koneella!


 • Alkaisi olla poliisiasia.

  • Samaa mieltä


 • Cai-Tain salmi. Eikös Jenkit hyökänny Vietnamissa Cai-Tain salmelle.

 • Sitä ei pääse taivaaseen vaikka kuinka paljon istuu kirkon penkissä veisaamassa ja pirun sarvia lyhentämässä.

  • Laittamattomasti sanottu. Vain Kristuksen armon varaan voi syntinen laskea toivonsa. Istuipa missä penkissä hyvänsä. Koskee sinuakin anonyymi 21.8. 22:05


  • Saatiin korkein oikeus yläilmoistakin vihdoin esille!! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂


  • Anonyymi kirjoitti:

   Saatiin korkein oikeus yläilmoistakin vihdoin esille!! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   Onko muuten hymiötä liikaa vai miksi käyt koko ajan poistamassa tuon kommentin?


 • Taitaa olla kaikki syntiset täällä kommentoimassa. Lähimmäisen rakkaudesta voitaisiin kommentoida seuraavaksi tai siitä kuka heitti ensimmäisen kiven.

  • Kerrankin osuvasti sanottu!


 • Nyt kun tässä asiassa on päästy jo uskonasioihin, niin pakko kommentoida!

  Nykypäivänä jokainen ajattelee voivansa uskoa omalla tavallaan ja jokaisella on omanlaisensa Jumala - sellainen joka itselle sopii parhaiten. Näin ateistina sanon, että siitä vaan, mutta perusasiana kannattaisi kuitenkin pitää juurikin tuota lähimmäisen rakkautta (oli sitten uskossa tai ei) . Miksi niin moni uskovainen elää kasinaismoralistisesti tätä punaista lankaa vastaan? Ei kai kukaan luule lunastavansa omaa taivaspaikkaa sillä, että toivottaa toiset helvettiin? Sitä paitsi, meistä kukaan ei voi antaa tuon tason tumioita. Tässäkin asiassa olisi muutamilla itsetutkiskelun paikka... Onkohan asiassa mennetetty suhteellisuuden taju? Onko kenties menty jo liian pitkälle? Ei ole pakko vastata. Omassa mielessä tehty pohdiskelu riittää ja voi tehdä oikeinkin hyvää.

 • Mielestäni on sääli, että ihmisten välit ovat menneet mokoman riidan takia. Toisen asemaan on hankala asettua ja jos tavoitteena on vain oma etuus ja jos riittää vain se, että minulla menee hyvin ja muilla ei ole väliä niin silloin ollaan hakoteillä. Todellakin, lähimmäisen rakkaus ja anteeksi anto on ratkaisu moneen asiaan. Ei kovinkaan helppo asia mutta parempi laiha sopu kuin lihava riita. Kuka on kärsijä tässäkin asiassa? ne jotka eivät ole riita tai oikeustoimia halunneet. Ei ole voittajia tai häviäjiä meidän ihmispolon elämissä, siinä anteeksi anto ja lähimmäisen rakkaus. Onko ihan oikeasti tämä kaikki tärkeää ja elämisen arvoista toimintaa???

  • Aivan niin. Missään osuuskunnan asiakirjassa ei kiistatta osoiteta, että osuuskunnassa noudatettaisiin muuta kuin yhtä liittymismaksua kiinteistöä kohden. Hallitus on jo osoittanut tämän perumalla joukon aiemmin lähettämiään perusteettomia vaatimuksia. Nyt sama vielä lopuille ja kättä päälle. Näin helppoa se on kun tahtoa löytyy. Valitettavasti vaikutta siltä kuin hallitus etsisi yhä uusia mittelön aiheita: Veden katkaisu, rikosilmoitukset, kantelut .....jne.


  • Eli siis kaikkia ei yritetä laskuttaa samasta asiasta vai? Nyt menee yhä oudommaksi? Onko taustalla henkilökohtainen kauna vai miksi miksi kaikille ei ole sama sääntöjen tulkinta?


 • Voiko vesiosuuk. katkaista veden jäseniltä?

  • Että voiko katkaista. Ennen toimenpidettä kannattaa lukea tarkkaan vesihuoltolain 6 luvun 26 § 1 mom. Mikäli asiakas ei maksa vesi- tai muita maksujaan vesi voidaan katkaista noudattaen saman pykälän jäljempänä olevia määräyksiä. Mielivaltaisen tai kiistanalaisen maksun suorittamatta jättämisen perusteella tapahtuvassa katkaisussa hallitus ottaa tietoisen riskin.


 • Ootteko työ kuulleet tämmöstä Don Huonojen laulua:

  Tee jotain tolle sun päälles
  Ennen kuin se myrkyillään sut selättää
  Kohta et viereltäsi löydä yhtään ystävää
  Kun sä sait ne keskenään riitelemään

  Riidankylväjä!
  Riidankylväjä!
  Riidankylväjä!
  Riidankylväjä!

 • Hallitus ottaa tietoisen riskin, harmi koska jäsenillä ei ole sanavaltaa joka asiaan ja mielipiteeseen joka hetki. Tuntuvat toimivan hetken mielijohteesta ja sen paremmin asioista selvää ottaen. Omituisten olusten kerho🎶🎶

 • Taaspa kerran tulee mieleen tuolla edellä mainittu iso sotkamolainen yhdistys. Siellä oli muutamia henkilöitä, joilla näkemys ja kokemus riitti sekä ennen kaikkea rohkeus asioihin puuttumiseen. Olen kuullut näistä henkilöistä mielenkiintoisia lausuntoja. Yleensä kehuja, mutta taitaa muutamia sylettääkin. Vesiosuuskunnassa on nyt sama tilanne. Toiminta on palautettava asialliselle ja lailliselle tasolle, lopetettava rähinöinti ja toisten panettelu sekä kaikenlainen uhkailu. Muuten ei hyvä heilu.

 • Ei ole heilunut pitkään aikaa hyvä Kaitainsalmella.

 • Meleko junttimeininkiä.

 • Näytelmä jatkuu. Hanat suljettu kahdelta jäseneltä. Hallituksen jäsen sanoi Sotkamo-lehden haastattelussa nimeltä mainiten vastapuolen henkilöitä "rikollisiksi". Paljon ovat joutuneet sietämään mitä ilkeintä puhetta mutta oliko tuo viimeinen niiti?

 • Hei kaikki te, jotka valtakirjoja allekirjoititte. Toivottavasti teille harhautetuille tulee pikku hiljaa selväksi mitä tuli tehtyä. VOS tuhlaa jatkossakin rahanne kiusantekoon ja hölmoilyy ja siitä joutuvat kärsimään nekin jäsenet, jotka eivät haluaisi riidellä vaan sopia asiat.

  • Kaitainsalmen vesiosuuskunnan hallitus on kiusaajaporukka!! Kateellisia ja lapsellisia eläkeläiskakaroita.
   Ostakaa omat tikkarinne, niin ei tarvi naapurilta koittaa viedä!!


  • Ei jumakauta.tuo hallitus nurin,tässä takana on vain hallituksen vuosia,vuosia tekemät huijaukset joita on maksatettu vesiosuuskunnan jäsenillä.piilottelu asioista,karkea kielenkäyttö,uhkailu,valehtelu.kierous.on laittaneet nämä vanhat päsmärit juoksemaan ovelta ovelle hätä kädessä,vain sen vuoksi että hallituksen jäsenten rikolliset touhut ei paljastuisi.sotkamon kunnassa ei voi olla pelkästään jo kylmä vesi näin eriarvoisesti ,moninkertaisesti toisille kallista.siinä jo pitää lamppu syttyä.


  • Onko laillista hakea valtakirjaa vesiosuuskunnan jäseniltä kotoa.sellaisilta jäseniltä jotka kokoukseen pääsevät,ja kykenevät,ja ovat siellä olleet.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei jumakauta.tuo hallitus nurin,tässä takana on vain hallituksen vuosia,vuosia tekemät huijaukset joita on maksatettu vesiosuuskunnan jäsenillä.piilottelu asioista,karkea kielenkäyttö,uhkailu,valehtelu.kierous.on laittaneet nämä vanhat päsmärit juoksemaan ovelta ovelle hätä kädessä,vain sen vuoksi että hallituksen jäsenten rikolliset touhut ei paljastuisi.sotkamon kunnassa ei voi olla pelkästään jo kylmä vesi näin eriarvoisesti ,moninkertaisesti toisille kallista.siinä jo pitää lamppu syttyä.

   Jo on taas huonosti kirjoitettu. Vastapuoli ei nää näköjään omia virheitä ollenkaan. Kukahan se on huijannut toisia vuosien ajan. Meidän muiden rantasaunoissa ei ole koskettu runkolinjaan,vaan meillä tulee vesi pumpulla järvestä. Yksi vesi ja yksi viemäri/ liittymä. Ei tässä vaiheessa muuteta sääntöjä,kuten joku joskus ehdotti.
   Vesiosuuskunnalla on jäänyt saamatta huomattava summa rahaa tämän vastapuolen takia. He vain koko ajan jauhavat samaa juttua tällä palstalla. Haastavat riitaa koko ajan,eivätkä osaa tehdä minkäänlaisia Tosi loukkaavaa tekstiä tällä palstalla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jo on taas huonosti kirjoitettu. Vastapuoli ei nää näköjään omia virheitä ollenkaan. Kukahan se on huijannut toisia vuosien ajan. Meidän muiden rantasaunoissa ei ole koskettu runkolinjaan,vaan meillä tulee vesi pumpulla järvestä. Yksi vesi ja yksi viemäri/ liittymä. Ei tässä vaiheessa muuteta sääntöjä,kuten joku joskus ehdotti.
   Vesiosuuskunnalla on jäänyt saamatta huomattava summa rahaa tämän vastapuolen takia. He vain koko ajan jauhavat samaa juttua tällä palstalla. Haastavat riitaa koko ajan,eivätkä osaa tehdä minkäänlaisia Tosi loukkaavaa tekstiä tällä palstalla.

   Sovintoehdotuksia jäi pois viimeiseltä riviltä


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jo on taas huonosti kirjoitettu. Vastapuoli ei nää näköjään omia virheitä ollenkaan. Kukahan se on huijannut toisia vuosien ajan. Meidän muiden rantasaunoissa ei ole koskettu runkolinjaan,vaan meillä tulee vesi pumpulla järvestä. Yksi vesi ja yksi viemäri/ liittymä. Ei tässä vaiheessa muuteta sääntöjä,kuten joku joskus ehdotti.
   Vesiosuuskunnalla on jäänyt saamatta huomattava summa rahaa tämän vastapuolen takia. He vain koko ajan jauhavat samaa juttua tällä palstalla. Haastavat riitaa koko ajan,eivätkä osaa tehdä minkäänlaisia Tosi loukkaavaa tekstiä tällä palstalla.

   Jos taas tarkoitit kieliopillisesti huonosti kirjoittamista, niin ei mennyt maaliin itselläsikään. Ja mitä tulee koko kommentin sisältöön, niin ei mennyt maaliin sekään. Pelkkää saman jauhantaa on nimittäin oma kommenttisikin. Ulkopuolisena sanoisin, että menkää jo sinne oileiteen, niin loppuu tämä ujellus, valitus ja vikinä. Ja tällä kertaa antaakaa oikeuden päättää kuka on oikeassa. Ja sen jälkeen suut suppuun. On kumma, että tämä homma ei ala ratketa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jo on taas huonosti kirjoitettu. Vastapuoli ei nää näköjään omia virheitä ollenkaan. Kukahan se on huijannut toisia vuosien ajan. Meidän muiden rantasaunoissa ei ole koskettu runkolinjaan,vaan meillä tulee vesi pumpulla järvestä. Yksi vesi ja yksi viemäri/ liittymä. Ei tässä vaiheessa muuteta sääntöjä,kuten joku joskus ehdotti.
   Vesiosuuskunnalla on jäänyt saamatta huomattava summa rahaa tämän vastapuolen takia. He vain koko ajan jauhavat samaa juttua tällä palstalla. Haastavat riitaa koko ajan,eivätkä osaa tehdä minkäänlaisia Tosi loukkaavaa tekstiä tällä palstalla.

   En ole vastapuolen,enkä vesiosuuskunnan hallituksen puolella.en kumpaisenkaan.asiat pitää selvittää.ja niistä kantaa myös vastuu.näin poistuu epäselvyydet.johonkin rahaa on täytynyt palaa vesiosuuskunnalla,mutta kun toisten piikkiin ei voi hankintoja tehdä kieliopin koetta en myöskään kirjoita,vaan vetelen ihan vapaalla kädellä.yrittäkää kestää.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sovintoehdotuksia jäi pois viimeiseltä riviltä

   Mutta eikös siellä oikeudessa viimeksi vastapuoli ehdottanut sopua? Hallitukselle se ei vaan sopinut, koska siihen sisältyi anteeksipyyntö. Vielä kirjoittivat Sotkamo lehteen ihan vakavissaan, että eivät aio anteeksi pyytämään. No ymmärrän, että nyt ajattelevat näin, kun ovat niin varmoja itsestään. Mutta kun tämä soppa on syöty loppuun, on totisesti anteeksi pyynnön paikka. Hallituksen kannattaa alkaa jo varautua tähän. Voi vaikka harjoitella sitä vähän esim. peilin edessä. "An-teek-si".


  • Teidän pitäisi pyytää anteeksi ,kun olette kaiken saaneet aikaiseksi. Te olette tehneet niitä juttuja pihoillanne ilman lupaa.


  • Tämän sopan on aiheuttanut hallitus itse, se ei muutu vaikka kuinka yrittäisi asian vääntää miten päin vaan. Terveisin ei-kaitainsalmilainen.


 • Kaitainsalmi, koti kateellisille! Tule ja kadehdi!

  • Joitakin vain vaivaa kainuulainen kansantauti nimeltä kateus


 • Jääkö paskat pyttyyn, kun vesi katkaistiin?

  • Hoh hoh, hah hah. Itsekö keksit vai pitikö koko hallitus kutsua kokoukseen tätä pohtimaan? Jännä miten paljon jopa toisten paskantaminen kiinnostaa eräitä 🙄
   Tuohon saattaa olla jotain terapiaakin tarjolla...


  • No on tuossakin taas pari todella tyhmää kommenttia. Kuka tuollaisia kehtaa kirjoittaa.


 • Voisivatko Väisäsetkin kertoa oman näkemyksensä vaikka Sotkamolehdessä. Nyt ovat olleet sylkykuppina vuosia.

 • Toivottavasti VOK haastetaan oikeuteen ja otetaan kaikki heidän tekoset esiin. Olisiko jo verottajallakin sanansa sanottavana jos tarkistus tulisi. Vastuuvapaus ja valtakirjojen keräys melko erikoista toimintaa, kokoukseen olisi moni päässyt tulemaan ja äänestämään, mutta kun tuli hätä pj:llä, luulenpa vaan että joutuvat vielä vastaamaan teoistaan raskaimman kautta ja hyvä niin,koska eivät järki puhetta ole uskoneet. Toivottavasti jäsenten ei katsota olevan vastuussa, koska ovat tehneet mielivaltaisia päätöksiä omaa napaa tuijottaen. Kuinka moni teistä olisi kestänyt vuosien kiusaamista ja julkista nöyryytystä?

  • Muutama fakta ulkopuoliselta. Osuuskunnan vuosikokous on luovuttanut hallitukselle vallan päättää liittymismaksuista. Edellyttäen että ne ovat lain, osuuskunnan sääntöjen ja v 2005 hyväksytyn liittymis- ja käyttösopimuksen mukaisia. Näyttää siltä että hallitus on tulkinnut asioita täysin eri tavalla kuin muissa osuuskunnissa, mikä on johtanut ongelmiin. Osuuskuntalain perusteella hallitukselta odotetaan luotettavaa toimintaa. Hallitus lähti käräjille ilman oikeusturvavakuutusta, josta seurasi julkisuudessa kerrottu 26000 euron lasku. Muutamat jäsenet esittivät 9.6. pidetyssä vuosikokouksessa ettei vastuuvapautta myönnetä. Esitetty kanta voitti äänestyksessä. Hallitus kutsui koolle uuden kokouksen, jossa valtakirjojen voimalla vastuuvapaus myönnettiin. Häviölle jääneet eivät esittäneet edes eriävää mielipidettä, joten tappiot hyväksyttiin yhteisvastuullisesta kannettavaksi. Näin on jatkossakin. Tuskin vakuuutusyhtiöt myöntävät riidanalaiselle osuuskunnalle vakuutusta, joten häviölle jäännin kustannuksista vastaavat lopulta jäsenet. Voittoon päätyessä viulut maksetaan vastapuolen vakuutuksista. Näin demokraattisesti asiat etenevät. Ja kustannukset jakkaantuvat.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Muutama fakta ulkopuoliselta. Osuuskunnan vuosikokous on luovuttanut hallitukselle vallan päättää liittymismaksuista. Edellyttäen että ne ovat lain, osuuskunnan sääntöjen ja v 2005 hyväksytyn liittymis- ja käyttösopimuksen mukaisia. Näyttää siltä että hallitus on tulkinnut asioita täysin eri tavalla kuin muissa osuuskunnissa, mikä on johtanut ongelmiin. Osuuskuntalain perusteella hallitukselta odotetaan luotettavaa toimintaa. Hallitus lähti käräjille ilman oikeusturvavakuutusta, josta seurasi julkisuudessa kerrottu 26000 euron lasku. Muutamat jäsenet esittivät 9.6. pidetyssä vuosikokouksessa ettei vastuuvapautta myönnetä. Esitetty kanta voitti äänestyksessä. Hallitus kutsui koolle uuden kokouksen, jossa valtakirjojen voimalla vastuuvapaus myönnettiin. Häviölle jääneet eivät esittäneet edes eriävää mielipidettä, joten tappiot hyväksyttiin yhteisvastuullisesta kannettavaksi. Näin on jatkossakin. Tuskin vakuuutusyhtiöt myöntävät riidanalaiselle osuuskunnalle vakuutusta, joten häviölle jäännin kustannuksista vastaavat lopulta jäsenet. Voittoon päätyessä viulut maksetaan vastapuolen vakuutuksista. Näin demokraattisesti asiat etenevät. Ja kustannukset jakkaantuvat.

   Entä valtakirjojen keräys ennen kokousta, oliko oikeanlaista toimintaa? Oliko valtakirjat lainvoimaisia? Siellä on kuitenkin jäseniä, jotka olisivat voineet tulla kokoukseen äänestämään. Kokoukset ovat sisällöltään sellaisia että sinne ei haluta mennä, haukkumista ja asiatonta käyttäytymistä.


 • Entäs meidän edunvalvonta jotka olemme vain kylmän veden saajina,sotkamon kunnalle maksetaan vesimaksut käytön mukaan.kaitainsalmen vesiosuuskunta laskuttaa lasku laskulta rankemmin,vedoten että olette sitoutuneet osuuskuntaan ja prosentuaalisesti osuus on tämä.mutta kun sopimuksessa ei näy mitään prosentuaalisia lukuja.eikä uusia sopimuksia ole tehty.ne joilla on jätevesi pumppaamot ja niitä on laiteltu,ja uusittu ja huollettu on asia erikseen.on tässä niin paljon epäselvyyksiä että päivänvaloon ne pitää tuoda,että epäoikeudenmukaisuudet korjataan ja myös huhuilta katkaistaan siivet.kuten ne että jätevesipumppaamoita olisi hankittu useampiin talouksiin.laskujen mukana sitten reklamaatio useiden vuosien taaksepäin tekemistä korjaus,huolto ,uusinta.jätevesi pumppaus kuluista.vanhentunutta korvausvaatimusta,miten voi muutenkaan periä maksua liittymästä jota ei ole.jätevesiliittymä.

  • Ulkopuolisen kommentti. Kaitainsalmen osuuskunta ei laskuta vedestä eikä jätevedestä vaan sen tekee Sotkamon kunta suoraan. Osuuskunta perii maksuja mm. laitteiden huollon ja hallinnon (v 2018 henkilöstökulut 7610 eur) kulujen kattamiseen.


  • Ai yhdessä vuodessa henkilöstökuluja 7610€??


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ai yhdessä vuodessa henkilöstökuluja 7610€??

   Tilinpäätös (tuloslaskelma) vuodelta 2018 kertoo asian lahjomattomasti. Vuosi 2017 vastaavat kulut 1490 €. Osuuskunta maksoi hallituksen pj:lle ja toimitusjohtajalle kummallekin palkkaa 250 €/kk. Mahdollisia kulukorvauksia ei esitelty vuosikokouksessa. Lisäksi kokouspalkkioina 70 €/jäsen/kokous.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tilinpäätös (tuloslaskelma) vuodelta 2018 kertoo asian lahjomattomasti. Vuosi 2017 vastaavat kulut 1490 €. Osuuskunta maksoi hallituksen pj:lle ja toimitusjohtajalle kummallekin palkkaa 250 €/kk. Mahdollisia kulukorvauksia ei esitelty vuosikokouksessa. Lisäksi kokouspalkkioina 70 €/jäsen/kokous.

   😨 No Herranen aika, huh huh ja mitä ihmettä!!! Nyt jos olisin tuon osuuskunnan jäsen, niin hermostuisin. Ihan jäätävää touhua!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ulkopuolisen kommentti. Kaitainsalmen osuuskunta ei laskuta vedestä eikä jätevedestä vaan sen tekee Sotkamon kunta suoraan. Osuuskunta perii maksuja mm. laitteiden huollon ja hallinnon (v 2018 henkilöstökulut 7610 eur) kulujen kattamiseen.

   Se luetun ymmärtäminen ..vuosihuolto laskut.laskuja ovat.kallista on pelkkä kylmä vesi.miten lie muissa vesiosuuskunnissa.?


 • Tämä Kaitainsalmelaisten touhu on parempata viihdettä kuin Kauniit ja Rohkeat. Jatkakee samalla mallilla ja käräjöikee, niin on mukava lukea Sotkamo-lehestä teidän toilailuja!

 • Kaiken toilailun jälkeen kehtaavat vielä mennä lehtikuviin viisastelemaan. 🙄

 • Kiinnostaa tietää onko SotkamonKaraokeklubin hallituksen jäseniä hallituksessanne Samanlainen jääräpäisyys herättää epäilyt

 • Viitaten 30.8.2019 Sotkamolehden artikkeliin, jossa Kaitainsalmen vesiosuuskunnan hallitus viittasi yhdenvertaisuudella. Eikö vesiosuuskunnan hallitus itse riko yhdenvertaisuuslakia kun muilta jäseniltä on perunut ylimääräiset liitymälasku ja vaatii vain kahdelta taloudelta ylimääräisiä liittymis maksuja. Voiko vesiosuuskunta määritellä / muuttaa rakennuksen luokistusta rantasaunasta huvilaksi, joka on nimenomaan määritelty rakennusluvassa rantasaunaksi????

  • Taitaa olla jotain henkilökohtaista näitä kahta taloutta kohtaan


  • Kaitainsalen vok.n hallitus voi määritellä rakennukset uusiksi. Onhan se tingannut onko ja minkä mukaan jäsenen kiinteistöverot on maksettu. Sotkamolehdessä olleen kommentin mukaan oli suoritettu arvioita miten paljon Väisäset maksavat pimeästi kommentin kirjoittaneelle avusta. Ja tietysti pimeästi. Veikko Huovisen sanoin joillakin on vahtiminen verissä. Sellaiset ovat hänen mukaansa hyviä keskitysleirien vartijoiksi


  • Nämä kaikki tiedot vaan vahvistaa sitä, että kyseessä on perusteeton ajojahti!
   Väitetään kiinteistöt muiksi, tivataan verot, palkkionmaksut ja muut. Eli nyt etsimällä etsitään valittamisen aihetta ja keinoja kiusata! Kertokaa vaan lisää!! Mitä muuta hallitus on touhunnut, mikä ei ole vielä tullut ilmi!!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Nämä kaikki tiedot vaan vahvistaa sitä, että kyseessä on perusteeton ajojahti!
   Väitetään kiinteistöt muiksi, tivataan verot, palkkionmaksut ja muut. Eli nyt etsimällä etsitään valittamisen aihetta ja keinoja kiusata! Kertokaa vaan lisää!! Mitä muuta hallitus on touhunnut, mikä ei ole vielä tullut ilmi!!

   Rahastaa.olisiko pimeitä hankintoja omaksi eduksi.rahat liiviin ja sitä rataa.


  • Niillä muilla ei ollut koskettu runkolinjaan,eikä sanoissa ollut viemäreitä. Ne oli tehty oikein. Kahdella oli samanlainen juttu,kun vastapuolella ja he ovat maksunsa maksaneet ja toimineet oikein . Siitä mallia .


 • Hoh hoijaa heräsin juuri. Älkää vaan sopiko tätä asiaa riidelkää vaan. On mukava seurata ja itsekseen naureskella miten vesiputket on menneet sekaisin kaitainsalmella.

 • Jatkakaa samaan, hyväksi koettuun malliin!

 • Taitaa olla ajojahti mänössä Kaitainsalmella kun lyyvään vesiä poikki kiinteistöiltä. Törkeää touhua!

 • ei tälle hommalle voi kuin nauraa.

  • Ei paljon naurata.mutta itse saavat soppansa kustannukset maksaa.me jäsenet joilla ei ole osaa eikä arpaa koko sotkuun viitataan kintaalla.meillä on ihan omakin elämä.eikä siihen kuulu riitelyt ja oikeudenkäynnit toisten piikkiin.ei niin voi toimia.


 • Nimiä esiin että tiedetään mistä puhutaan. Onko siellä joku tieosuuskunnan hallituksen jäsenistö vai ketkä niitä häärääjiä on. Joku vesiosuuskunnan hallitus on julkista tietoa. Mistä löytyy jäsenten nimet?

  • Sieltähän ne nimet löytyy Sotkamo lehti 12.7 vastine kirjoituksen alta


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sieltähän ne nimet löytyy Sotkamo lehti 12.7 vastine kirjoituksen alta

   Näkyy olevan niin arvokasta tietoa että pitäisi jopa maksaa.
   Pitäkööt tunkkinsa minun puolesta. ei vois vähempää kiinnostaa. Taitaa vesiosuuskunta omistaa myös kyseisen rahastustavan?  • Anonyymi kirjoitti:

   On julkista tietoa

   https://www.finder.fi/Vedenpuhdistus+ja+vedenjakelu/Kaitainsalmen+vesiosuuskunta/Sotkamo/yhteystiedot/2967225

   Herrnjee!! kymmenkunta hallitusjäsentä tuollasessa puljussa. Mitä järkee? Onko koko osuuskunnassa muita jäseniä olemassakaan?

   Mitä täällä oikein naristaan ollenkaan. Osuuskunta päättää ja tekee mitä lystää. Itsehän myös maksavat tekosensa.

   Eipä kuitenkaan ihme että eivät osaa mitään saada aikasekseen ja asiaankuulumaton rahvas sitten vielä jaksaa ylläpitää narinaa asiasta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Herrnjee!! kymmenkunta hallitusjäsentä tuollasessa puljussa. Mitä järkee? Onko koko osuuskunnassa muita jäseniä olemassakaan?

   Mitä täällä oikein naristaan ollenkaan. Osuuskunta päättää ja tekee mitä lystää. Itsehän myös maksavat tekosensa.

   Eipä kuitenkaan ihme että eivät osaa mitään saada aikasekseen ja asiaankuulumaton rahvas sitten vielä jaksaa ylläpitää narinaa asiasta.

   Hallituksessa 8 varsinaista ja 2 varajäsentä sekä toimitusjohtaja. Yksi hallituksen jäsen muiden nokittavana. Osuuskunnassa on yli 60 maksavaa jäsentä. Ei siis pelkästään hallitus maksa tekosiaan.


 • Vain pelkkiä puskistahuutelijoita Sotkamossa aina ollut. Muistuu mieleen joku risusavottamies tms. josta videoita kai vieläkin kiertää jossain.

 • Puheenjohtaja sanoo Kainarissa käräjälaskut maksetun "lisäliittymämaksuilla". Mitä sellaiset ovat ja mistä saatu? Osuuskunnan säänöt eivät edes tunne sellaisia. Sitäpaitsi kaikki rahat ovat jäsenten rahoja, eivät hallituksen. Kaipaa selvitystä!

  • Niitä laskuja lisäliittymistä lähetettiin lopulta myös muille, joilla oli rantasaunaan vedetty vesi. Jos oikein ymmärsin, niin osa maksoi ja osa kieltäytyi maksusta. Oisko nämä "lisäliittymämaksut" niitä, jotka suistuivat lypsylehmiksi ja maksoivat sen
   laskun. Niiltä puolestaan, jotka kieltäytyivät maksamasta, lasku peruttiin. Ja kahdelta taas maksua penätään edelleen ja oikein vedetkin käytiin katkaisemassa. Näin siis Kaitainsalmen vesiosuuskunnan hallitus toteuttaa kylällä yhdenvertaisuutta! Ja näin se rahoittaa touhuaan!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niitä laskuja lisäliittymistä lähetettiin lopulta myös muille, joilla oli rantasaunaan vedetty vesi. Jos oikein ymmärsin, niin osa maksoi ja osa kieltäytyi maksusta. Oisko nämä "lisäliittymämaksut" niitä, jotka suistuivat lypsylehmiksi ja maksoivat sen
   laskun. Niiltä puolestaan, jotka kieltäytyivät maksamasta, lasku peruttiin. Ja kahdelta taas maksua penätään edelleen ja oikein vedetkin käytiin katkaisemassa. Näin siis Kaitainsalmen vesiosuuskunnan hallitus toteuttaa kylällä yhdenvertaisuutta! Ja näin se rahoittaa touhuaan!

   Ja hallituksessa on vielä entinen polliisi


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niitä laskuja lisäliittymistä lähetettiin lopulta myös muille, joilla oli rantasaunaan vedetty vesi. Jos oikein ymmärsin, niin osa maksoi ja osa kieltäytyi maksusta. Oisko nämä "lisäliittymämaksut" niitä, jotka suistuivat lypsylehmiksi ja maksoivat sen
   laskun. Niiltä puolestaan, jotka kieltäytyivät maksamasta, lasku peruttiin. Ja kahdelta taas maksua penätään edelleen ja oikein vedetkin käytiin katkaisemassa. Näin siis Kaitainsalmen vesiosuuskunnan hallitus toteuttaa kylällä yhdenvertaisuutta! Ja näin se rahoittaa touhuaan!

   Kai vesiosuuskunnan jäsen saa kiinteistöllään vetää vesimittarin takaiset johdot aivan mihin rakennuksiin tahansa ilman osuuskunnan lupia tai maksuja, niin kauan kun johdot ovat teknisesti oikein toteutetut? Ainakin muissa osuuskunnissa tämä on mahdollista.

   Tietysti asiaan saattaa vaikutta se, mitä asiasta sanotaan osuuskuntasäännössä ja liittymissopimuksissa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ja hallituksessa on vielä entinen polliisi

   No mutta hänhän on vain tavallinen rivipoliisi. Eikä muutenkaan uransa maalaispolisiina tehneeltä voi odottaa lainopillisia tietoja. Riittää, kun osaa käyttää nopeusvalvontalaitetta, puhalluttaa ja laittaa juopon hetkeksi selliin. Ei voi vaatia liikaa.


 • Miksi toimittaja ei kysynyt hallituksen jäseniltä, että miksi he vetivät kanteensa oikeudesta pois? Miksi eivät antaneet tuomarin ratkaista asiaa? Olisi ollut mielenkiintoista lukea tämä selitys lehdestä, kun eivät siihen ole vastanneet!

 • Miksi hallituksen jäsenet puhuvat vastapuolesta ja heidän apureistaan rikollisina? Suomen lainsäädännössä kaikki ovat syyttömiä kunnes toisin todistetaan. Niin kuin Matti Korhonen kirjoitti, jopa Porvoon poliisiampujat ovat vielä vain epäiltyjä! Jopa mielipidekirjoituksessaan heinäkuussa hallitus mainitsi vastapuolen syylliseksi. Ohhoh ja hupsis. Oisko meillä tässä kunnianloukkaus oikein mustana valkoisella?

 • Miten mänöö vesossuuskunnalla. Onko tullu nukuttua viimyönä.

 • Mielenkiintoinen asia tämä kainuulainen kateus. Kadehditaan ikänsä yrittäjinä toiminutta pariskuntaa. Tietysti, katkeruutta aiheuttaa konkurssin tehneessä tuttavassa. Aloittivat työnteon nuorina, monestako teistä olisi tuohon ollut? Ilman lomia, työtä aamusta iltaan. Jokainen saa käyttää rehellisesti tienaamansa rahat miten haluaa, siinä ei pitäisi olla kenelläkään nokan koputtamista ja eikö ole hyvä, jos työllistää itsensä ja muutaman työntekijän. Koittakaa kestää kateelliset, toiset menevät elämässä eteenpäin, toiset taas junnaavat paikoillaan katkeruutta kantaen.

  • Oli ihminen ihan miten ahkera tahansa, niin hänen pitään toimia laillisesti ja sääntöjen mukaan. Osa näistä uutterista on vain sellaista adhd-porukkaa, etteivät he ehdi aina miettimään, mikä nyt on oikein tai sääntöjen mukaista, kun pitää touhottaa jatkuvasti täyttä vauhtia.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Oli ihminen ihan miten ahkera tahansa, niin hänen pitään toimia laillisesti ja sääntöjen mukaan. Osa näistä uutterista on vain sellaista adhd-porukkaa, etteivät he ehdi aina miettimään, mikä nyt on oikein tai sääntöjen mukaista, kun pitää touhottaa jatkuvasti täyttä vauhtia.

   Siis suuri joukko ADHD henkilöistä istuu vankilassa tai muuten elävät levotonta elämää, heistä harva pystyisi vuosia yrittäjyyteen. Todella, todella huono veto. 🤣Edelleen kateus paistaa kommentista.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Siis suuri joukko ADHD henkilöistä istuu vankilassa tai muuten elävät levotonta elämää, heistä harva pystyisi vuosia yrittäjyyteen. Todella, todella huono veto. 🤣Edelleen kateus paistaa kommentista.

   Te kaksi taas ette tiedä ADHD:stä yhtään mitään. Ikävää ennakkoluuloilua.


  • Ketkä kaksi??? 🤔


  • Molemmat kaksi kommentoijaa, jotka mainitsivat kommentissaan ADHD:n


 • Minä en ensin uskonut kateuden olevan tässä motiivina, kun yleensä aikuiset ihmiset osaa sentään vähän hallita jo tunteitaan. Saatikka, että kateuden takia oltaisiin valmiita tuhlaamaan isoja summia rahaa, taistelemaan näin pitkään ja muutenkin menemään näin pitkälle. Mutta kaikki nämä hallituksen lausunnot ja täältä luetut vastapuolta syyttävät kommentit ei anna tulkinalle sijaa. Ihan kamalaa, mitä kateus saa ihmisissä aikaan ja mitä ollaan valmiita tekemään toisille kateuden vuoksi. Ja osa vielä ollut ennen vastapuolen kavereita!! Kyläilleet yms.

  • Kuuleman mukaan hallituksen pj on joskus kylpenyt yhdessä kiistanalaisessa rantasaunassa ja vasta nyt huomattu sinne tulevan vettä. Vai onko sekin kyläpuheita?


  • Tietääkseni ei ole kylpenyt kummassakaan saunassa, mutta kyllä on useampana juhannuksena näiden saunojen rannassa vierailemassa. Yhtenä juhannuksena rantautui siihen tuoreemman saunan rantaan ja hänelle isäntä esitteli ne vesiasiat. Herra kehui kuinka hyvää työtä. Tilanteelle on todistajiakin. Kirjoitin tästä tänne jo aiemmin, mutta kommentti poistettiin välittömösti. Kukakohan mahtoi olla se, jota moinen kommentti alkoi harmittaa...? Vaikea arvata.


  • Enpä tiedä täysin sivullisena tuohon kiistaan mitään sanoa.

   Mitä kateuteen tulee, sitä on kaikkialla, missä vain ihmispoloja oleilee. Kainuulainen kuulemma tekee kateuksissaan niinkin, että maksaa tonnin siitä, että naapuri ei saa tienattua yhtä satasta.


 • Hyvin on pullat uunissa teillä siellä Sotkamossa. Soppakin kiehuu mukavasti. Ei oo hätäpäeveä, ei kuuraoamuo. Apetta joka halluun

  • Miksi Kaitaisalmen vesiosuuskunnan hallitus vahtii vastapuolta auttavia ja syyttelee heitäkin ties mistä? Asianajajastakin ovat nyt uhanneet kannella lakimiesliittoon. Heidän mielestä vastapuolen lakimies on liian kallis! Kuulemma Suomen kallein. Ihan oikeasti!!? Ja Matti Korhonen, joka on antanut asiaan asiantuntemusta, niin nyt syyttelevät, että hän ottaa rahaa vastapuolen auttamisesta! Ja hallitus uskaltaa vielä tässä yhteydessä väittää, että tämä oletettu raha vaihtuu PIMEÄSTI.

   Mikään, siis yhtään mikään, ei jää hallituksella nyt mustamaalaamatta. Aika ankea on heidän maailmankuvansa. Miten tuollaisessa negatiivisuudessa pystyy kukaan elämään? Mitenköhön öisin nukuttaa... Joko tyytyväisenä päivänä tempauksiin tai vaihtoehtoisesti ei uni meinaa tulla, kun mielessä jyskyttää, että mitä jää yön aikana vahtimatta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miksi Kaitaisalmen vesiosuuskunnan hallitus vahtii vastapuolta auttavia ja syyttelee heitäkin ties mistä? Asianajajastakin ovat nyt uhanneet kannella lakimiesliittoon. Heidän mielestä vastapuolen lakimies on liian kallis! Kuulemma Suomen kallein. Ihan oikeasti!!? Ja Matti Korhonen, joka on antanut asiaan asiantuntemusta, niin nyt syyttelevät, että hän ottaa rahaa vastapuolen auttamisesta! Ja hallitus uskaltaa vielä tässä yhteydessä väittää, että tämä oletettu raha vaihtuu PIMEÄSTI.

   Mikään, siis yhtään mikään, ei jää hallituksella nyt mustamaalaamatta. Aika ankea on heidän maailmankuvansa. Miten tuollaisessa negatiivisuudessa pystyy kukaan elämään? Mitenköhön öisin nukuttaa... Joko tyytyväisenä päivänä tempauksiin tai vaihtoehtoisesti ei uni meinaa tulla, kun mielessä jyskyttää, että mitä jää yön aikana vahtimatta.

   Mikäli olen ymmärtänyt evp rajamiestä eivät kevyet syyttelyt taida pysäyttää. Vastatkaa hänelle asiaperustein. Ääntä ei varmaan säikähdä


 • Tätä se teettää, kun päästetään valtaan maalaiset, joiden kyvyt ei ole kummoiset, eikä riitä mihinkään.

  • Ja tässä tapauksessa ei riitä, että ovat vain maalaisia. Siellä on sisaruslauma hallituksessa! Sisäsiittoinen hallitus. Ja yksi siasrus, joka ei ole hallituksessa, on kunnostautunut sivusta huutelija.

   Ja sitten tuo ikä. Ei tee mieli vanheta, jos vanhana pitää alkaa tuollaiseksi jääräksi, jolla ei ole käytöstapoja.


 • Vesiosuuk. on aikanaan, kauan sitten laatinut oman säännöt, mutta kun laki on heidän sääntöjen yläpuolella ja sitä he eivät ymmärrä. Elokuun kokouksessa eräs hallituksen jäsen huusi paikalla olleelle tuomarille(joka yritti puhua järkeä kiista tilanteeseen.) :me ollaan näillä säännöillä pärjätty 30v, ole sinä hiljaa. Että näin.!!??!!

  • On kumma, jos osuuskunnan jäsenet eivät saa osuuskunnan hallitusta ruotuun, koostui hallitus millaista kylän keisareista tahansa.

   Myönnän kyllä, että tuollaisen hallinnon jäljiltä oiottavaa ja remontoitavaa saattaa riittää tolkuttoman paljon. Harvassa ovat lisäksi ihmiset, jotka vapaaehtoisesti alkavat sellaiseen urakkaan.


  • Joo ei varmasti kiinnosta ketään ryhtyä hallitukseen. En minäkään lähtisi noiden jälkiä siivoamaan, vaikka toden teolla haluaisin hallituksen uusiksi. Tässäpä nyt dilemmaa. Kauankohan tämä homma vielä jatkuu...


 • Käräjille vaan tuommoset kangsterit jotka omia lakejaan keksivät.

  • Hyvät rotariveljet........


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hyvät rotariveljet........

   Jos pitää paikkansa niin putoaa pohja kaikelta. Ketkä ovat heitä? Puolustavat toisiaan vaikka tietäisivät kaikkien olevan väärässä


  • Varmasti joutuvat vielä vastaamaan teoistaan, harmi vaan että jäsenet joutuvat maksamaan kulut. Kylällä on jäseniä jotka haluaisivat sopia ei riidellä.
   VOS ei ymmärrä, että tilillä olevat rahat eivät ole heidän vaan jäsenten rahoja, joista heidän pitäisi huolehtia parhaansa mukaan, eikä käyttää hölmoilyyn. Toivottavasti joutuvat vastuuseen edes osasta riitelyyn johtaneista asioista.
   Ennakkoon kerättyjen valtakirjojen turvin saivat vastuuvapauden, onkohan tuollainen toiminta lain puitteissa oikein?
   Nähtäväksi jää, voi kun tämä riiita jo loppuisi.


 • Oli pitkä Toppisen laatima syytöskirjelmä Sotkamolehdessä. Syyllisiksi tuli Väisästen ja Korhosen lisäksi jo lehti ja sen huipputoimittaja Pertti Granqvist.

  • Eipä ole ensimmäinen kerta kun rva. Toppi nen käräjöi, tuskin viimeinenkään.
   Me ihmiset olemme kuluisi erilaisista asioista, oma toimiminen johtaa tietynlaisiin johtopäätöksiin.


 • Huipputoimittaja, sallikaa mun nauraa buahhaahhaaa!

  • Peegeelläkin on oma näkökulmansa tähän soppaan. Vai ollaanko räpyläkylässä rajoittamassa lehdistön vapautta jonkin "muka eliitin" toimesta ?


  • Naura pois. Nauru pidentää ikää jos ei naura kuollakseen. Harva toimittaja kykenee pureutumaan asioihin ja niiden taustoihin yhtä suurella tarmolla ja taidolla kuin PG. Vielä niin rikkailla ilmaisuilla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Naura pois. Nauru pidentää ikää jos ei naura kuollakseen. Harva toimittaja kykenee pureutumaan asioihin ja niiden taustoihin yhtä suurella tarmolla ja taidolla kuin PG. Vielä niin rikkailla ilmaisuilla.

   Anteeksi nyt, mutta eikö siellä ole mitään mahdollisuutta sopia asioista aikuisten oikeasti?

   On sellainenkin sanonta, että asiat ne riitelevät - eivät ihmiset.

   Mitä siellä nuoret ja lapset ajattelevat, varmaan hekin joutuvat kuuntelemaan noita riitajuttuja.

   Toivon, että ihmiset osaavat sopia asioista rauhallisesti ja sivistyneesti.

   Hyvää syyskesän jatkoa kaikille tasapuolisesti nimeen tai säätyyn katsomatta!


  • Menkööt vaan käräjöimään kun "rahaahan se vaan on".


  • Anonyymi kirjoitti:

   Menkööt vaan käräjöimään kun "rahaahan se vaan on".

   Asianajajaliiton paikallisyhdistyksen jäsenenet kiittävät ja kumartavat. He lupaavat ajaa tarmolla molempien osapuolten asiaa kaikissa oikeusasteissa asianomistajien viimeiseen euroon saakka.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Asianajajaliiton paikallisyhdistyksen jäsenenet kiittävät ja kumartavat. He lupaavat ajaa tarmolla molempien osapuolten asiaa kaikissa oikeusasteissa asianomistajien viimeiseen euroon saakka.

   Hallitushan käräjöi jäsenten karttuisan käden varoilla. Siellä riittää pötäkkää. Vastapuoli omillaan


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hallitushan käräjöi jäsenten karttuisan käden varoilla. Siellä riittää pötäkkää. Vastapuoli omillaan

   Jos asianajokuluja ryhtyy osuuskunnankin piikkiin tulemaan tonniluokkaa per jäsen, niin saattaa siinä lehmänkello ryhtyä viimein kilkattamaan monessakin pirtissä. Ei se sentään niin iso osuuskunta ole. Sama siinä tapauksessa, että osuuskunnan jäsenille alkaa tulla ensimmäisiä maksuhäiriömerkintöjä asian vuoksi.


 • Tämä riita pitäisi kyllä saada jo päätökseen. Hyvä, että Sotkamo lehden päätoimittaja ilmoitti, että tuo amatöörikirjoittelu päättyy nyt. En olisikaan halunnut lukea enää yhtään noita hallituksen syyttelykirjelmiä. Se koira älähtää, johon kalilla kolahtaa ja hallitus on älähdellyt jo tarpeeksi. Nyt vaan hallitus ihan oikeasti tosi toimiin riidan järkevän sopimisen osalta. Tilanne ei näytä etenevän mihinkään tällä öykkäröinnillä, nimittelyllä ja uhkailulla. Te olette hallitus ja nostatte palkkaa tuosta hommasta ja käyttäkää nyt paukkunne siihen, että asiaan löytyy sopu. Itse ette sitä näköjään pysty ratkaisemaan, joten pyytäkää apua. Jos käräjöinti ei ole oikea tie, niin mikä? Missä voi todeta onko laskutus oikein vai ei? Minä en voi ymmärtää miten tätä ei saada ratkaistuksi. Eikö kunnasta löydy auttajaa?

 • Saako myös Loisteen sähköverkkoon tehdä ominpäin liittymiä, minulla olisi siihen tarvetta, kun on isot sähkölaskut.

  • Loisteelta saat jokaiseen haluamaasi rakennukseen sähköä. Maksat kulutuksen mukaan. Jos vihjaat kommentillasi sitä, että tässä keississä olisi vaikutettu vesilaskun määrään, niin ihan kulutuksen mukaan ovat jokaisen litran kunnalle maksaneet.


  • Olipa hyvä, kun mainitsit tuon Loisteen. Miten luotatte naiseen, joka jo aiemmin on aiheuttanut mittavia tappioita perättömällä ja päättömällä elämäntapavalittamisellaan? Kelkkoja on paljon tarjolla, kannattaa miettiä tarkkaan mihin nousee. Kesken matkankin saa hypätä pois.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olipa hyvä, kun mainitsit tuon Loisteen. Miten luotatte naiseen, joka jo aiemmin on aiheuttanut mittavia tappioita perättömällä ja päättömällä elämäntapavalittamisellaan? Kelkkoja on paljon tarjolla, kannattaa miettiä tarkkaan mihin nousee. Kesken matkankin saa hypätä pois.

   Onneksi ei saanut Loistekauppoja kumotuksi. Nyt kunnan kassassa on lähes 50 miljoonaa odottamassa sijoituskohdetta ja jäljellä olevien osakkeiden arvo on noin 100 miljoonaa. Ja rouva aivan pokkana väitti ettei omistaminen kuulu kunnalle. Että tällä lailla.


  • Ei saanut kumotuksi, mutta kova oli yritys ja isot tappiot sai tällä täysin turhalla valituksellaan aikaan. Kyllä kävi kalliiksi tämä työntekijä kunnalle.


 • Hyvä taas tuo hallituksen kirjoitus Sotkamo lehdessä. Heidän kirjoituksesta paistaa läpi, että HE tulkitsevat nyt niitä sääntöjä kuten haluavat. Ei hallitus ole ylivoipainen, joka voi tulla vain ilmoittamaan oman tulkintansa olevan tosi. Näyttäkäähän säännöistänne kohta, jossa sanotaan selvästi, että ostetusta liittymästä ei saa laittaa menemään vettä tontin muihin rakennuksiin kuten rantasaunaan tai autotalliin. Faktat esiin, niin homma selviää!

  • Taitaa hallitus oikein kerjätä kunnianloukkaussyytettä näillä kirjoituksillaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Taitaa hallitus oikein kerjätä kunnianloukkaussyytettä näillä kirjoituksillaan.

   Samaa mietin, kun luin lehteä. Noh, itselleen kaivavat kuoppaa. Syyttelyä ja perätöntä tekstiä. Totuus löytyy pöytäkirjoista ja sopimuksista.


  • Tunnen muutaman muun vesiosuuskunnan käytännön, Niissä jäsen saa haarottaa vesiliittymänsä vesimittarinsa takana tai viemäriliittymänsä ennen kiinteistöpumppaamoa miten haluavat, kun toimitaan saman tilan tai tontin alueella. Samaa käytäntöä noudattavat tietämäni kunnalliset vesi- ja viemärilaitokset. Tietysti kaikki pitää toteuttaa voimassa olevien ohjeiden mukaan, ettei tule uutta Nokian vesikriisiä.

   Tuntuisi älyttömältä käytäntö, että jos kiinteistöllä on esimerkiksi asuinrakennus, piharakennus, useita eläinsuojia, konehalli ja rantasauna, niin joka ainoalle pitäisi olla oma liittymänsä, vaikka kaikki liittyvät yleiseen verkostoon pelkästään yhdestä kohtaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tunnen muutaman muun vesiosuuskunnan käytännön, Niissä jäsen saa haarottaa vesiliittymänsä vesimittarinsa takana tai viemäriliittymänsä ennen kiinteistöpumppaamoa miten haluavat, kun toimitaan saman tilan tai tontin alueella. Samaa käytäntöä noudattavat tietämäni kunnalliset vesi- ja viemärilaitokset. Tietysti kaikki pitää toteuttaa voimassa olevien ohjeiden mukaan, ettei tule uutta Nokian vesikriisiä.

   Tuntuisi älyttömältä käytäntö, että jos kiinteistöllä on esimerkiksi asuinrakennus, piharakennus, useita eläinsuojia, konehalli ja rantasauna, niin joka ainoalle pitäisi olla oma liittymänsä, vaikka kaikki liittyvät yleiseen verkostoon pelkästään yhdestä kohtaa.

   Se on käytäntönä koko maassa. Yhden "syytetyn" tapauksessa viimeisimmän syytöksen kohteena on, että hänelle otetaan vesi kahdesta runkolinjan kohdasta, kuitenkin omilla mittareilla. Näin oli kunnan asentajan puolesta neuvottu kun hallituksen pj oli käskenyt kysyä neuvoa kunnasta. Tällaisessakin tapauksessa on hyvä käyttää tervettä harkintaa. Varsinkin kun osuuskunnalle ei ole aiheutunut kuluja. Nyt hallitus on mielikuvituksen tuotteena laskenut utopistiset "menetykset". Tulee mieleen että olisiko muiden jäsenten tarvinnut maksaa mitään jos syytetyiltä olisi peritty mainitut 40 tuhatta?

   Harmi etteivät "syytetyt" ole laatineet omaa kirjoitustaan, jossa olisivat itse selvittäneet miten heidän liittymänsä paikat osoitettiin ja rakennettiin. Onkin perin outoa että vesiosuuskunnalle selvisi vasta nyt että 90 - luvulla rakennettuihin taloihin tulee vesi ja jätevesi johdetaan viemäreihin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tunnen muutaman muun vesiosuuskunnan käytännön, Niissä jäsen saa haarottaa vesiliittymänsä vesimittarinsa takana tai viemäriliittymänsä ennen kiinteistöpumppaamoa miten haluavat, kun toimitaan saman tilan tai tontin alueella. Samaa käytäntöä noudattavat tietämäni kunnalliset vesi- ja viemärilaitokset. Tietysti kaikki pitää toteuttaa voimassa olevien ohjeiden mukaan, ettei tule uutta Nokian vesikriisiä.

   Tuntuisi älyttömältä käytäntö, että jos kiinteistöllä on esimerkiksi asuinrakennus, piharakennus, useita eläinsuojia, konehalli ja rantasauna, niin joka ainoalle pitäisi olla oma liittymänsä, vaikka kaikki liittyvät yleiseen verkostoon pelkästään yhdestä kohtaa.

   Noin oli välillä hallitus mieltä. Perui kuitenkin jo autotalleista maksut. Harkinta palaa pätkittäin


  • Lueppas säännöt,siellä on maininta autotalleista,mutta ei sellaisista vapaa-ajan asunnoista,kuin teillä on ja joita vuokrakäytössä.


 • Onneksi Sotkamo lehti vei asian päätökseen, ei enää syyttelevää kirjoittelua. Tuollainen syyttely ja asioiden selittely on merkki pelosta ja epävarmuudesta.

  • Ja oudointa on se että syytösten yksityiskohdat muuttuvat koko ajan. Kaitainsalmen vesiosuuskunnan käytännöt olivat jo alusta pitäen melko "luovia". Verkosto rakennettiin osin talkoilla jolloin mutkat pantiin suoriksi. Ei siellä ole kaikki asiat olleet niin sanotusti hanskassa. Milloin on käsketty ottaa kuntaan yhteyttä kytkettäessä putkia tai viemäreitä verkostoon tai jätetty liittyjän itsensä järjestettäväksi. Jälkikäteinen saivartelu on heikolla pohjalla vaikka täyttäisi liittymäehdot muodollisesti. Nyt hallituksen pitäisi vain toimia järkevästi ja päättää kiista. Syytetyt eivät ole varastaneet kunnalta litraakaan vettä. Maksaneet vieläpä useammasta mittarista kuntaan perusmaksut.


 • Ja nämä kokoukset... Niin kuin joku jo tuolla kirjoitti, niin niissä on kauheta syyttämistä ja haukkumista. Pj pitää ihan kamalia puheita. Joku voisi nauhoittaa muutaman puheen. Jos joku osuuskunnan jäsen alkaisi puhua samaan malliin jostakusta hallituksen jäsenestä, niin varmasi joutuisi ulos koko kokouksesta. Joten millä ihmeen oikeudella heillä on lupa puhua siihen malliin vastapuolesta. Todella tökeröä asian hoitoa oli sitten kuinka kiistaa ja tunteet kuumina.

 • Noiden outojen kokouksien(jos nyt edes ovat kokouksia) vuoksi sinne ei kukaan halua mennä, ihme huutamista ja puheen vuorojen päälle puhumista. Toisaalta siellä jäsenten pitäisi olla asioitaan hoitamassa, mutta kun pj. johtaa kuoroaan niin asialliset puheenvuorot jäävät pitämättä. Eikö VOS kuuntele eikä ota noisten mielipiteitä huomioon. Ovat kuulema käyneet ihmisten pihoissa omin luvin tutkimassa asioita, rakennuksia kierrelleen päiväs aikaan kun talon väki on ollut töissä, onkohan luvallista touhua?

  • Ei hyvää päivää!
   Diktatuurikokouksia ja tuommoisita kyttäämistä. Huutamista, syyttelyä... Mitä vielä... Ai niin pj kuulemma ainakin yhdessä kokouksessa oli oikein itkua koittanut näytellä vastapuolta mollaavaa puhetta pitäessään. "me ollaan talkoilla tämä tehty... Niisk... Ja sitten tullaan ja pilataan kaikki... Yhy yhy... Kenenkään kanssa ei ole ongelmia ollut... Tyrks, niisk... Mutta näiden kanssa on toisin... Byäää..."
   Kuka lie opettanut ja kuka lie puheen kirjoittanut. Tai no puheen kirjoittajan nyt kyllä arvaa. Sama henkilö, joka näitä käsinukkeja ohjailee.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei hyvää päivää!
   Diktatuurikokouksia ja tuommoisita kyttäämistä. Huutamista, syyttelyä... Mitä vielä... Ai niin pj kuulemma ainakin yhdessä kokouksessa oli oikein itkua koittanut näytellä vastapuolta mollaavaa puhetta pitäessään. "me ollaan talkoilla tämä tehty... Niisk... Ja sitten tullaan ja pilataan kaikki... Yhy yhy... Kenenkään kanssa ei ole ongelmia ollut... Tyrks, niisk... Mutta näiden kanssa on toisin... Byäää..."
   Kuka lie opettanut ja kuka lie puheen kirjoittanut. Tai no puheen kirjoittajan nyt kyllä arvaa. Sama henkilö, joka näitä käsinukkeja ohjailee.

   Vuosikokouksessa pj oli pitänyt yli tunnin avauspuheen. Jo se kertoo että selittelyllä yritetään peitellä osaamistaan ja sitä ettei ole aikanaan tehty tarpeeksi selviä päätöksiä ja ohjeita ettei myöhemmin tarvitsisi sepitellä satuja


  • Niin joo, olinkin kuullut tästä. Osa kuulemma lähti pois, kun puhe vaan kesti ja kesti. Luulisi, että tuossa vaiheessa olisi puhuja jo tajunnut alkaa lopetella saarnaansa. On kyllä niin järjen vastaista touhua. Ihan siis naurettavaa amatööripuuhastelua.


 • Voisiko hallitus tehdä asiassa järkevän ehdotuksen jossa otetaan huomioon ettei sen ohjeistus ole alun pitäenkään ollut selvää.?

 • Mikä se on tuommonen puheenjohtaja? Onko se hallituksen puheejohtaja vai toimitusjohtaja joka niitä monologejaan pitää??

  • P,j.Kotona voi olla tohvelisankari.kun pitää kokouksissa,ja osuuskunnassa päteä.ja noin päästellä höyryjä. Onko tuohon vesiosuuskuntaan käytetty valtion,ym avustuksia .onko ne menneet osuuskunnan yhteisiin hankintoihin.kaikki kivet ja kannot käännettävä.tutkittava hyvin tarkkaan kävi miten kävi.sen jälkeen kokous,ja hallitus vaihtoon.jo ikiensä vuoksi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   P,j.Kotona voi olla tohvelisankari.kun pitää kokouksissa,ja osuuskunnassa päteä.ja noin päästellä höyryjä. Onko tuohon vesiosuuskuntaan käytetty valtion,ym avustuksia .onko ne menneet osuuskunnan yhteisiin hankintoihin.kaikki kivet ja kannot käännettävä.tutkittava hyvin tarkkaan kävi miten kävi.sen jälkeen kokous,ja hallitus vaihtoon.jo ikiensä vuoksi.

   Osuuskuntalain mukaan yksi kymmenes osa jäsenistöstä voi vaatia hallitusta kutsumaan koolle ylimääräisen kokouksen käsittelemään vaatijoiden esittämää asiaa. Sellaisia ovat esimerkiksi erityistilintarkastuksen suorittaminen. Pienissä yhteisöissä on yleensä maallikko toiminnatarkastaja. Tilintarkastajan osaamisen on oltava aivan eri luokkaa.


 • Sotkamo-lehden vastineessa hallitus kertoi olevansa yksimielisesti kaiken takana. Toivottavasti pitävät sanansa jos vaaditaan avaamaan kukkaroa eikä sysätä vastuita jäsenistölle

  • Olen ymmärtänyt, että saivat vastuu vapauden yhden kerran mutta enää se ei olisi voimassa. Toivottavasti olen oikeassa, ei jäseniltä voi vaatia vastuuseen tästä kaikesta hölmöydestä.


 • Mites muuten mielestänne toimi tämä Sotkamo lehden päätoimittaja, kun ilmoitti, että hänen lehteensä palstalla ei enää tätä keskustelua käydä? Ymmärrän pointin, mutta olipa vähän hätäinen veto mielestäni, koska nyt viimeiseksi puheenvuoroksi sai jäädä osuuskunnan erittäin syyttelevät kirjoitelma, jossa oli erittäin paljon suoria, sikamaisia valheita. Ja eikö toimittaja meinaa mennä tekemään jatkojuttua vedenkatkaisuun eli sitä, kun hallituksen edustaja saapuvat vääntämään hanaa päälle? Tätä eivät siis ole vieläkään tehneet, vaikka aikaa on kulunut yli viikko!! Mietin, että mitä hallituksen jäsenet miettivät... Ovatko tyytyväisiä ajatellessaan vastapuolta ilman vettä? Kuinka sadistisia nämä hallituksen jäsenet ovatkaan? Tekisi mieli vinkata iltapäivälehtiin. Ylittäisi nimittäin ihan varmasti uutiskynnyksen se, että vesiosuuskunnan hallitus katsoo oikeutetuksi pitää montaa taloutta ilman vettä ja vain siksi, että se USKOO ja LUULEE olevansa oikessa, vaikka niin moni on koittanut puhua järkeä.

 • Viisas päätös tai ei, uskon kuitenkin järjen voittavan. Hiljaa hyvä tulee, kuten sanotaan. Se koira älähtää, johon kalikka kolahtaa. Viimeisen sanan sanominen ei aina ole viisasta. Maailmassa paha saa aina palkkansa,niin se vaan menee. Katellaan asia loppuun asti. Siis ihan loppuun asti, loppuu se mahtailu vielä. Hah.

 • Kaitainsalmella on saunailta. Paitsi kahdessa taloudessa. Joukot vahingoniloaan äänin 10 - 27. Kuka iloinnee viikon kuluttua?

  • Minä oikein näen sieluni silmin kuinka eräät herrat iskevät hyeenan hampaansa kiuaslenkkiin ja hierovat saunankosteita mahakumpujaan tyytyväisinä, "ihanaa, kun kaikilla ei ole näin ihanaa". Frouvat harjavat märkiä hiuksiaan ja ihailevat jokaista vesipisaraa, "nämä kaikki ovat minun!!!Minun rakkaat vesipisarat. Näitä ette saa! Muhahhaaa".


 • Hurraa! kolmesataa kommenttia täynnä. Edes poliitikkojen haukkumaketjut eivät yllä samaan vaikka on koottu vuosien ajan. Tuskin näin pitkää sarjaa olisi syntynyt tyhjästä. Varmaan aihetta on pitänyt olla ja rutkasti

 • Ja tarina jatkk vielä olkaahan hereillä ja kommentoikaa. Tästä saahaan vielä myös hyvä kirja tehtyä.

 • Vielä spekulointia syistä ja seurauksista: Vesi- ja viemäriliitymät ovat aina kiinteistökohtaisia. Näin oma liittymä tarvitaan, jos liitettävällä kiinteistöllä on oma kiinteistötunnuksensa.

  Miten lienee asia tässä tapauksessa?

 • Nyt tulee kuulemma vesi takaisin näille. Mielenkiintoista.

  • Ihanko totta? Hallitus sanoi että heillä on Ely-keskuksen, Suomen vesilaitosyhdistyksen ja jonkun lakiasiantuntijan lausunto sulkemiseen. ? Kuka pyörittää hanat auki? Ehdottomasti tallennettava kuvanauhalle.


  • Missä ne tämmösistä luvista on puhuneet? Vouti kävi kääntämässä hanoja. Kävi samalla reissulla pitämässä puhuttelun muutamalle hallituksen jäsenelle ja antamassa uhkasakkovaroituksen jatkoa ajatellen.


 • Ihan totta. Käräjäoikeus olikin toista mieltä ja vouti pyöritti hanat auki Sotkamo-lehden uutisen mukaan.

  • Miksi voudin piti avata? Eikö käräjäoikeus olisi voinut määrätä hallituksen jäsenet avaamaan? Joukolla sulkivat, sama porukka avaamaan.


  • No niinpä! Olisi kuulemma ollut liian nöyryyttävää joutua kääntämään ne takaisin 🤷


 • Käykääpä pistää hana kiini. Kuka uskaltaa läläläläää.

  • Olen sillä kannalla että hallituksen pitää käydä heti sulkemassa hanat. 20000 euron uhkasakko ei tee kuin rapiat 300 €/jäsen. Kunniasta pitää olla valmiit maksamaan. Vok:n hallituksen silmille ei sitten hypitä. Ei käräjäoikeus paremmin kuin voutikaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olen sillä kannalla että hallituksen pitää käydä heti sulkemassa hanat. 20000 euron uhkasakko ei tee kuin rapiat 300 €/jäsen. Kunniasta pitää olla valmiit maksamaan. Vok:n hallituksen silmille ei sitten hypitä. Ei käräjäoikeus paremmin kuin voutikaan.

   Voi olla millä kannalla tahansa..mutta jäsenet ei maksa euron jetiä.kyllä tämä on kahden kauppa.laki löytyy joka ainoalle maksulapulle.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Voi olla millä kannalla tahansa..mutta jäsenet ei maksa euron jetiä.kyllä tämä on kahden kauppa.laki löytyy joka ainoalle maksulapulle.

   Hallitus on jäsenten valitsema elin ja viime vuodestakin myönsivät vastuuvapauden. Vai esittikö kukaan eriävää mielipidettä? Näin ollen jäsenet maksavat kiltisti. Ellei oikeuslaitos toisin tuomitse


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hallitus on jäsenten valitsema elin ja viime vuodestakin myönsivät vastuuvapauden. Vai esittikö kukaan eriävää mielipidettä? Näin ollen jäsenet maksavat kiltisti. Ellei oikeuslaitos toisin tuomitse

   Niin. Kyllä on vikaa osuuskunnan jäsenissäkin, kun antavat tälläiselle hallitukselle mahdollisuuden toimia näin. Ja hiljaisuudellakin on kiusaamisessa merkittävän iso rooli. Se, että puristelee käsiä nyrkissä taskussaa tai supittelee piilossa, ei auta ketään. Mutta jos avaa suunsa, niin sillä on merkitystä. Se kysyy selkärankaa ja rohkeutta. Vääryyteen on puututtava aina kun siihen on mahdollisuus. Vai mitä ajattelette, jos jotain lasta kiusataan ja muut katsovat hiljaa vieressä? Teitäkin olisi ollut iso joukko sanomassa SEIS näille hallituksen ääliöille, mutta puolustuskannalle jäi vain vähemmistö.
   Tämä taas, että menitte vielä antamaan luottamuslauseen.... Tätä en pysty ymmärtämään. Kyllä saatte siitä maksaa ihan ehtaa rahaa. Harmi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niin. Kyllä on vikaa osuuskunnan jäsenissäkin, kun antavat tälläiselle hallitukselle mahdollisuuden toimia näin. Ja hiljaisuudellakin on kiusaamisessa merkittävän iso rooli. Se, että puristelee käsiä nyrkissä taskussaa tai supittelee piilossa, ei auta ketään. Mutta jos avaa suunsa, niin sillä on merkitystä. Se kysyy selkärankaa ja rohkeutta. Vääryyteen on puututtava aina kun siihen on mahdollisuus. Vai mitä ajattelette, jos jotain lasta kiusataan ja muut katsovat hiljaa vieressä? Teitäkin olisi ollut iso joukko sanomassa SEIS näille hallituksen ääliöille, mutta puolustuskannalle jäi vain vähemmistö.
   Tämä taas, että menitte vielä antamaan luottamuslauseen.... Tätä en pysty ymmärtämään. Kyllä saatte siitä maksaa ihan ehtaa rahaa. Harmi.

   Osuuskunnassa on sellaisia jäseniä jotka ei ole olleet valitsemassa kyseistä hallitusta.eivät ole olleet puolesta vastuuvapaudesta.eivätkä ole laittaneet nimeä valtakirjaan.kaikki eivät myöskään pääse kokouksiin,erinäisistä syistä.ja jos lukema pitää paikkansa,eihän kokouksissa saa sananvuoroa.me osuuskunnan jäsenet joille tämä tuli yllätyksenä lienee selvää että lakien yli ei kävellä.kai jokainen käsittää että vastuu on tekijällä..muutenkin ulkopuolisten jotka ei liity mitenkään osuuskuntaan.ja eteenkään eivät tiedä asioitten oikeaa kulkua.ei pitäisi kommentoida kärkkäitä kommentteja.muutenkin tämän osuuskunnan osalta kommentoinnit voisi sulkea.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Osuuskunnassa on sellaisia jäseniä jotka ei ole olleet valitsemassa kyseistä hallitusta.eivät ole olleet puolesta vastuuvapaudesta.eivätkä ole laittaneet nimeä valtakirjaan.kaikki eivät myöskään pääse kokouksiin,erinäisistä syistä.ja jos lukema pitää paikkansa,eihän kokouksissa saa sananvuoroa.me osuuskunnan jäsenet joille tämä tuli yllätyksenä lienee selvää että lakien yli ei kävellä.kai jokainen käsittää että vastuu on tekijällä..muutenkin ulkopuolisten jotka ei liity mitenkään osuuskuntaan.ja eteenkään eivät tiedä asioitten oikeaa kulkua.ei pitäisi kommentoida kärkkäitä kommentteja.muutenkin tämän osuuskunnan osalta kommentoinnit voisi sulkea.

   Kyllä tälläisistä asioista saa ja pitää keskustella! Olkoon vesiosuuskunnan jäsen tai ei. Hiljaa hyssyttelemällä annetaan siunaus hallituksen p*rseilylle ja kiusaamiselle.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Osuuskunnassa on sellaisia jäseniä jotka ei ole olleet valitsemassa kyseistä hallitusta.eivät ole olleet puolesta vastuuvapaudesta.eivätkä ole laittaneet nimeä valtakirjaan.kaikki eivät myöskään pääse kokouksiin,erinäisistä syistä.ja jos lukema pitää paikkansa,eihän kokouksissa saa sananvuoroa.me osuuskunnan jäsenet joille tämä tuli yllätyksenä lienee selvää että lakien yli ei kävellä.kai jokainen käsittää että vastuu on tekijällä..muutenkin ulkopuolisten jotka ei liity mitenkään osuuskuntaan.ja eteenkään eivät tiedä asioitten oikeaa kulkua.ei pitäisi kommentoida kärkkäitä kommentteja.muutenkin tämän osuuskunnan osalta kommentoinnit voisi sulkea.

   Noh, Noh, ymmärrän suuttumuksen, mutta kyllä tästä täytyy voida keskustella. Tässä on vuosia kiusattu kahta miestä, toiset ovat hiljaa sivusta katselleet ja sen jälkeen vielä antoivat toiminnalle hyväksyntänsä myöntämällä vastuuvapauden. Not nice! Ihan tyypillistä pienen yhteisön toimintaa ja oman selkänahan suojeluahan se on, kun ei uskalleta puuttua muutaman yökkärin touhuihin. Jos suoraan sanon. Mutta en nyt kuitenkaan tarkoita, että syy olisi jäsenten vaan hallitus on se syypää ja sillä selevä. Nyt vaan olette jatkossa jämyinä ja ette anna näiden kyläkeisareiden pitää teitä valtansa välikappaleina.
   Jos kokoukseen ei uskalla tai halua mennä niin laatikaa oma valtakirja ja antakaa se samaa asiaa edustavalle henkilölle. Voi kai sitä vaikka yksi ukko käydä lyömässä 60 valtakirjaa tiskiin, joissa kaikissa vaaditaan hallitusta eroamaan. Noin niin kuin esimerkkinä...?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä tälläisistä asioista saa ja pitää keskustella! Olkoon vesiosuuskunnan jäsen tai ei. Hiljaa hyssyttelemällä annetaan siunaus hallituksen p*rseilylle ja kiusaamiselle.

   Saa saa vaan riittääkö saldo.tässä tapauksessa.riittääkö luulot.luulo ei ole tiedon väärti.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Noh, Noh, ymmärrän suuttumuksen, mutta kyllä tästä täytyy voida keskustella. Tässä on vuosia kiusattu kahta miestä, toiset ovat hiljaa sivusta katselleet ja sen jälkeen vielä antoivat toiminnalle hyväksyntänsä myöntämällä vastuuvapauden. Not nice! Ihan tyypillistä pienen yhteisön toimintaa ja oman selkänahan suojeluahan se on, kun ei uskalleta puuttua muutaman yökkärin touhuihin. Jos suoraan sanon. Mutta en nyt kuitenkaan tarkoita, että syy olisi jäsenten vaan hallitus on se syypää ja sillä selevä. Nyt vaan olette jatkossa jämyinä ja ette anna näiden kyläkeisareiden pitää teitä valtansa välikappaleina.
   Jos kokoukseen ei uskalla tai halua mennä niin laatikaa oma valtakirja ja antakaa se samaa asiaa edustavalle henkilölle. Voi kai sitä vaikka yksi ukko käydä lyömässä 60 valtakirjaa tiskiin, joissa kaikissa vaaditaan hallitusta eroamaan. Noin niin kuin esimerkkinä...?

   On se nyt kumma kun ei selvää tekstiä ymmärretä.kun osa meistä jäsenistä ei olla tietty mistään kiusaamisista.ja koko h,n touhuista.ennen kun tämä rämähti silmille.eikä jumakauta kuuluta mihinkään yhteisöön.eikä nimiä laiteltu mihinkään ei vastuuvapauksia.elelty ihan omaa elämää.että saatte te ymmärtää että alkaa kypsyttää.mutta se on just tätä kun koko sotkamo, länkyttää ja kieputtaa asiaa,keskustelkaa. vaan elkää tehkö sitä toisten suulla,älkääkä toisten piikkiin.älkää puhuko joukkona kun meitä jotka kuulumme vesiosuuskuntaan,vaan emme liity tähän soopaan mitenkään.


  • Anonyymi kirjoitti:

   On se nyt kumma kun ei selvää tekstiä ymmärretä.kun osa meistä jäsenistä ei olla tietty mistään kiusaamisista.ja koko h,n touhuista.ennen kun tämä rämähti silmille.eikä jumakauta kuuluta mihinkään yhteisöön.eikä nimiä laiteltu mihinkään ei vastuuvapauksia.elelty ihan omaa elämää.että saatte te ymmärtää että alkaa kypsyttää.mutta se on just tätä kun koko sotkamo, länkyttää ja kieputtaa asiaa,keskustelkaa. vaan elkää tehkö sitä toisten suulla,älkääkä toisten piikkiin.älkää puhuko joukkona kun meitä jotka kuulumme vesiosuuskuntaan,vaan emme liity tähän soopaan mitenkään.

   Siis meitä on jotka kuulumme vesiosuuskuntaan,vaan emme liity tähän soopaan mitenkään.


  • Anonyymi kirjoitti:

   On se nyt kumma kun ei selvää tekstiä ymmärretä.kun osa meistä jäsenistä ei olla tietty mistään kiusaamisista.ja koko h,n touhuista.ennen kun tämä rämähti silmille.eikä jumakauta kuuluta mihinkään yhteisöön.eikä nimiä laiteltu mihinkään ei vastuuvapauksia.elelty ihan omaa elämää.että saatte te ymmärtää että alkaa kypsyttää.mutta se on just tätä kun koko sotkamo, länkyttää ja kieputtaa asiaa,keskustelkaa. vaan elkää tehkö sitä toisten suulla,älkääkä toisten piikkiin.älkää puhuko joukkona kun meitä jotka kuulumme vesiosuuskuntaan,vaan emme liity tähän soopaan mitenkään.

   Minun puheenvuoro oli tarkoitettu lähinnä tuohon "kommentointi pitäisi sulkea" kommenttiin. Koska nimenomaan pitää puhua, että asia tulee muillekin omaa elämäänsä eleleville tietoon. Hyvä siis, että sinäkin sait asian laadun nyt selville. Nyt vaan suuntaat tuon suuttumuksen oikeaan osoitteeseen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Noh, Noh, ymmärrän suuttumuksen, mutta kyllä tästä täytyy voida keskustella. Tässä on vuosia kiusattu kahta miestä, toiset ovat hiljaa sivusta katselleet ja sen jälkeen vielä antoivat toiminnalle hyväksyntänsä myöntämällä vastuuvapauden. Not nice! Ihan tyypillistä pienen yhteisön toimintaa ja oman selkänahan suojeluahan se on, kun ei uskalleta puuttua muutaman yökkärin touhuihin. Jos suoraan sanon. Mutta en nyt kuitenkaan tarkoita, että syy olisi jäsenten vaan hallitus on se syypää ja sillä selevä. Nyt vaan olette jatkossa jämyinä ja ette anna näiden kyläkeisareiden pitää teitä valtansa välikappaleina.
   Jos kokoukseen ei uskalla tai halua mennä niin laatikaa oma valtakirja ja antakaa se samaa asiaa edustavalle henkilölle. Voi kai sitä vaikka yksi ukko käydä lyömässä 60 valtakirjaa tiskiin, joissa kaikissa vaaditaan hallitusta eroamaan. Noin niin kuin esimerkkinä...?

   Yksi asiamies saa edustaa enintään kolmea jäsentä. Jos pitää paikkansa että hallituksen jäsenet keräsivät valtakirjoja ja antoivat ne kolmansille henkilöille, jotka sitten käyttivät kokouksessa vastuuvapaudesta äänestettäessä valtuuttajien äänivaltaa, on äärimmäisen tuomittava teko. Asia pitäisi tutkia perusteellisesti. Mikäli näin meneteltiin se lisäsi hallituksen toiminnan tuomittavuutta rankasti. Mutta se on jäsenten asia. Syyttäjä ei automaattisesti nosta syytettä. Muutaman valtakirjan allekirjoittajan ulostulo selvittäisi paljon.


 • Ensin meni hanat kiinni ja vesi muuttui viiniksi ja nyt arki koitti ja hanat aukesivat ja nenä valkeni ;)

 • Joko luitte Kainarista Kaitainsalmen watergate jutun?
  Olisiko aika luovuttaa, hallitus. Elkää tehkö enää enempää itsestänne typerystä. Olette mokanneet ja that's it. Kaikki mokaa joskus, jotkut useammin. On aika jatkaa eteenpäin, luovuttaa ja siirtyä muihin puuhiin. Maine meni, mutta kai sitä ilmankin pärjää. Älkää enää menenttäkö viimeisintä kunnian ripettä.

 • Voi hyvänen aika sentään tuotakin touhua, on siinä ihmiselon päiviä kulutettu turhaan.. koettakaahan nyt vaan jotenkin pärjäillä.

 • Sitten vain kunnianloukkaus syytteet etenemään!
  Eikö se yleensä ole että sitä saa mitä tilaa! :D

  • Tämä palstahan on yhtä kunnianloukkausta ja kyllähän sen tietää että,ketkä tämän alulle pistivät ja ketkä täällä päivät kirjoittelee. Anonyyminä on hyvä kirjoittaa ja lukea hirveitä loukkauksia ihmisistä,kun ei tarvitse sanoa nimeään. Joutavanpäiväistä höpinää koko ajan.


 • Vastuuvapaus, onko voimassa vain yhden kerran, vai tekikö valtakirjojen keräys sen, että saavat touhuta mitä haluavat ja ovat vapaita vastuusta jatkossakin?

  • Tuohon suoraan kysymykseen en osaa vastata, mutta hallitukselle vastuuvapauden saaminen näytti olevan merkki siitä, että sokan voi irrottaa. Niillähän lähti touhu heti aivan lapsesta, kun vastuuvapauden saivat. Samantien vauhkoontuivat huutelemaan loukkauksia ja menivät näihin ääritpuhuihin.
   Mutta eikös koko vastuuvapauden voi riitauttaa, kun keräsivät niitä valtakirjoja niin epäeettisellä tavalla. Eihän valtakirjaa voi antaa puheenjohtajalle, joka antaa sen eteenpäin muille!


  • ääritpuhuihin=ääripuuhiin


 • Hahhaaaaaa. Hanat aukesivat ja vesi virtaa. Tadaaa!!!!!!!!!!

  • Lopettakaa tuo älytön riitely.


  • Eikö tuossa voisi tehdä viranomaisten toimesta jonkinlaista koko vesiosuuskunnan toiminnan haltuunottoa.

   Vesi on sentään välttämätön jokaiselle ihmiselle.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eikö tuossa voisi tehdä viranomaisten toimesta jonkinlaista koko vesiosuuskunnan toiminnan haltuunottoa.

   Vesi on sentään välttämätön jokaiselle ihmiselle.

   Kuntaan ovat tyrkyllä mutta tie on vielä kivikkoinen. Ennen sitä istutaan leivättömän pöydän ääressä


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kuntaan ovat tyrkyllä mutta tie on vielä kivikkoinen. Ennen sitä istutaan leivättömän pöydän ääressä

   Firman omistuksen siirtyminen ei yleensä onnistu, jos firmalla on meneillään merkittäviä oikeusjuttuja, joista vastuut sitten siirtyisivät uudelle omistajalle. Ainakin vastuut on siirrettävä erillissopimuksilla uuden omistajan vastuiden ulkopuolelle. Yleensä omistuksen siirtoa odotetaan asti, kunnes asiat ovat selvät.

   Kuka nyt tahallaan haluaa saada ongelmia ratkaistavakseen!


 • On olemassa vanha sananlasku että, "Nyt tarvitaan miestä eikä marjanpoijaa" hmm. pitääköhän se paikkansa tässä tapauksessa?

  • Minä sanon muorille tukkee jo suusi en ruppee sun terveyttäs takkoomaan.vähemmällä piäset kun korjoot luusi ja määt sinne murjuus makkoomaan.eikä tätä poikoo märkyys haittaa,sillonko laskemma laijasta laittaa.salivili hippun,tuppun täppyn ja aäppyn tippun hilijallee sen minä sanon että purra pittää,ei mua niin vuan nielasta.suat mennä ite vaikka länteen,ittään mut mie en luovu ievasta.salivili hippun......korpiklaani.ievan polokka.kuunnellaan vaikka välliin tätä.pipo pysyy löysemmällä.terv.oma elämä.  • Anonyymi kirjoitti:

   https://youtu.be/EaTISifHaeg. Mukavaa päivän jatkoa kaikille kommentoijille.

   Kiitos sitä samaa, sitä samaa! Odotetaan uusia käänteitä


 • Alkuperäisessä kokouksessa ei saanut, mutta junailivat valtakirjoilla kesällä ymmärtämättömien osakkaiden äänillä ylimääräisen kokouksen, missä vastuuvapaus myönnettiin. Kaikki turhat oikeudenkäyntikulut n. 26.000 euroa pitäisi periä hallitukselta ja Tj:ltä. Aiehuttivat järjettömällä oikeudenkäynnillä syksyllä 2018 tappion osuuskunnalle. Eli nostettiin kanne ja luovuttiiin siitä paikallisen lakimiehn avustamana kesken oikeudenkäynnin. Maksettavaksi tuli oman lakimiehen palkkiota ja kaikki vastapuolen kulut. Nyt tästä samasta asiasta tehdään jälleen varsinainen show. Sulut suljetaan ja vouti ne avaa ja 10.000 euron uhkasakko on päällä. Se tulee uusiksi jokaisesta rikkomuksesta. Kalliiksi voi tulla jäsenille hallituksen seikkailu.

  • Junailulla varmistettiin ettei hallitus joutunut henkilökohtaisesti vastuuseen. Mitäpä antoivat valtakirjat. Varmistivat kolehdin keruun. Nyt on kuulema parempi lakiasiantuntija "kauempaa", joten kyllä se vielä iloksi muuttuu jäsenillä


 • Mahtaa olla vaikeaa saada hallitus tähän vesiosuuskuntaan seuraavassa vuosikokouksessa. Viime kädessä joutuvat ulkopuolisen hallituksen järjestämään.
  Tämä saattaa olla ainoa tie ulos tästä umpisolmusta.

  • Ei ole vaikeaa. Samat jatkavat


 • Virtaako vaiko ei virtaa? Onko uusia käänteitä sarjassa?

 • Hallitus on melkein vuoden kertonut että huono menestys käräjillä johtui paikallisesta lakimiehestä. Kuka on nyt heidän kauempaa saatu lakiasiantuntija joka näyttää houkutelleen, tai ainakin rohkaiseen uusiin seikkailuihin? Kykeneekö vastaamaan neuvoistaan?

 • Asianajajat tekevät työtään ja saavat palkkiot, varmasti tietävät jo ennakkoon että häviö tulee joissain tapauksissa. Mutta mitä SITTEN? Käräjille lähtevien pitää itsekin olla selvillä asioista, turha laittaa häviötä asianajajan syyksi. Eihän hitsarikaan tee tasaista saumaa joka päivä. Mielenkiintoinen juttu ja nähtäväksi jää, kuka on oikeassa ja vie voiton.
  TOIVOTTAVASTI EI KUKAAN ENÄÄ ALLEKIRJOITA YHTÄÄN PAPERIA, JOS SELLAISEN JOKU ESITTÄÄ!!!!

  • Näin on. Sarjamurhaajakin saa puolustusasianajajan vaikka tehtävään lähtiessään tietää että päämiehelle tuomio tulee.

   Tuo paikallinen asianajaja on hoitanut monet jutut, mutta mahdoton mikä mahdoton. Kuullun mukaan hallitus päätättää oikeudenkäyntiin lähdöstä yleisellä kokouksella. Mikäli kokous myöntää valtuutuksen, jäsenet maksavat tappion kulut. Jos toinen osapuoli häviää osuuskunnan kulut maksaa vastapuoli. Sen lisäksi vastapuoli maksaa oikeuden päätöksen mukaiset muut maksut. Näin yksinkertaista se on.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Näin on. Sarjamurhaajakin saa puolustusasianajajan vaikka tehtävään lähtiessään tietää että päämiehelle tuomio tulee.

   Tuo paikallinen asianajaja on hoitanut monet jutut, mutta mahdoton mikä mahdoton. Kuullun mukaan hallitus päätättää oikeudenkäyntiin lähdöstä yleisellä kokouksella. Mikäli kokous myöntää valtuutuksen, jäsenet maksavat tappion kulut. Jos toinen osapuoli häviää osuuskunnan kulut maksaa vastapuoli. Sen lisäksi vastapuoli maksaa oikeuden päätöksen mukaiset muut maksut. Näin yksinkertaista se on.

   Jos keskenään sopisivat ja neuvottelisivat asiat niin ei maksaisi mitään.

   Rauhanneuvotteluihin siitä vaan. Kohtahan se on Joulukin ja silloin viimeistään pitää olla kaikkien kiltisti. Muuten Joulupukki tuo risukasan tuhmille.

   Tehkää sovinto.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jos keskenään sopisivat ja neuvottelisivat asiat niin ei maksaisi mitään.

   Rauhanneuvotteluihin siitä vaan. Kohtahan se on Joulukin ja silloin viimeistään pitää olla kaikkien kiltisti. Muuten Joulupukki tuo risukasan tuhmille.

   Tehkää sovinto.

   Rauhanneuvottelut ovatkin mielenkiintoinen aihe. Kuka tekee aloitteen? lähtökohdat ovat seuraavat: Hallitus on vuosia solvannut "syytettyjä". Kun alkaa näyttää siltä että hallituksen ajama linja ei menesty, vastapuolen on vaikea esittää rauhanehtoja. Se tehtävä on hallituksella, jonka esityksen pitää olla niin hyvän ettei vastapuoli voi siitä kieltäytyä. Hallituksen esitystä vaikeuttaa se jos ovat saaneet jotkut jäsenet uskomaan että saunoihin pitää olla erilliset liittymät. Jos nämä alkavat perätä tarkemmin perusteita maksuilleen, niin osuuskunnan talous tekee oikeudenkäyntikulujen maksamisen jälkeen uuden keikauksen. Jollakin saattaisi olla esitys mutta hallitus on ilmaissut ettei se viisaudessaan tarvitse neuvoja. Sillä on kauempaa tullut huippuasiantuntija


 • No eihän tässävaiheessa mitään sopimusta kannata tehä. Hyvä juttu menee pilalle jos nyt sopimusta ruetaan hieromaan.

  • Tämä on totta. Ehdin juuri varata maailmanympärysmatkan, jonka ajattelin rahoittaa tämän jutun juristipalkkioilla.


 • Täällä , ylävesillä sataa nyt..kai siitä riittää vettä pariin pänikkäkylän hanaan asti. kun outellaan.
  Terveisiä Kuhmosta !

  • Äläs nyt.katastrofin tultua sotkamo ja vuokatti ei jää pulaan edes veden osalta.junat toimittaa vettä meille täällä kun on rautatiet.ja hätä rautatie on vieläkin pystyssä vuokatissa.terveisiä sinne salokylään.


 • Postilaatikkoihin on kuulema rapsatanut vesiosuuskunnan jäsenille laskut hallitukselta,vaade vastapuolen veloista mukana. Nämä laskut on jätettävä maksamatta,siihen saakka kunnes laki päättää kuka on velkaa,kenelle,ja mistä.

  • Käräjille tuo juttu menee kuten paikallisklehdessä jo lukikin. Mitenkäs se entinen pääministeri ja komissaari totesikaan muutama vuosi sitten ? "Me tienataan tällä"!


  • Kuuliainen jäsen maksaa kaiken kyselemättä sen kummempia perusteluja. Ettäkö oikein vastapuolen veloista? Mielikuvituksella ei ole rajoja


 • Posti toi laskun ja tarinan vesio. k. ja vastapuolen tilanteesta. Muutamassa yössä vastapuolen "rötöstelyn" hinta noussut melkoisesti. Mainitaan myös että toimittaja on puolueellinen ja kirjoitus lisää riitaa. Mitähän vesio. k. toiminta ja mustamaalaus saa aikaiseksi? Vesien katkaisu, kiusaaminen?
  Ei asioita näin sovita.

  • Voi hyvänen aika. Taitaa hallituksella olla keinot loppu, kun pitää jo postiluukut laputtaa ja seliseliselittää. Vai että puolueellinen toimittaja. Varmaan seuraavaksi kantelevat hänestäkin jonnekin. Melkein jo sääliksi käy, kun ovat niin pulassa, pielessä ja hädissään. Paitsi toki tämä kaiken alulle saanut tj, hän luulee varmasti hautaan asti olevansa ainoa ihminen maailmassa, joka on oikeassa tässäkin asiassa. Mahtaa olla raskasta elää meidän muiden kuolevaisten idioottien keskellä, kun itse on niin erinomainen yksilö ja aina oikeassa. Kierompaa naista saa hakemalla hakea van ei edes korkkiruuvitehtaalta tule löytymään. Onneksi ei ole tämän isompaan organisaatioon päässyt pätemään. Tai niin joo, varmaan on yrittänyt mutta onneksi on valitsijaihmiset tajunneet jättää tämmöisen tapauksen palkkaamatta. Onneksi on jo noin vanha, niin ei tämän jälkeen enää tule muualle pääsemään keittojansa keittelemään.


  • Alkaa muistuttaa elokuvaa Perikato, jossa umpikujaan ajautunut ja omissa kuvitelmissaan elävä Führer jakelee käskyjä armeijoille joita ei enää ole tai ei ole koskaan ollutkaan. Siinä ohessa teloitustuomioita kuin tyhjää vaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Voi hyvänen aika. Taitaa hallituksella olla keinot loppu, kun pitää jo postiluukut laputtaa ja seliseliselittää. Vai että puolueellinen toimittaja. Varmaan seuraavaksi kantelevat hänestäkin jonnekin. Melkein jo sääliksi käy, kun ovat niin pulassa, pielessä ja hädissään. Paitsi toki tämä kaiken alulle saanut tj, hän luulee varmasti hautaan asti olevansa ainoa ihminen maailmassa, joka on oikeassa tässäkin asiassa. Mahtaa olla raskasta elää meidän muiden kuolevaisten idioottien keskellä, kun itse on niin erinomainen yksilö ja aina oikeassa. Kierompaa naista saa hakemalla hakea van ei edes korkkiruuvitehtaalta tule löytymään. Onneksi ei ole tämän isompaan organisaatioon päässyt pätemään. Tai niin joo, varmaan on yrittänyt mutta onneksi on valitsijaihmiset tajunneet jättää tämmöisen tapauksen palkkaamatta. Onneksi on jo noin vanha, niin ei tämän jälkeen enää tule muualle pääsemään keittojansa keittelemään.

   Oli Sotkamon kunnan kamreeri


  • Anonyymi kirjoitti:

   Voi hyvänen aika. Taitaa hallituksella olla keinot loppu, kun pitää jo postiluukut laputtaa ja seliseliselittää. Vai että puolueellinen toimittaja. Varmaan seuraavaksi kantelevat hänestäkin jonnekin. Melkein jo sääliksi käy, kun ovat niin pulassa, pielessä ja hädissään. Paitsi toki tämä kaiken alulle saanut tj, hän luulee varmasti hautaan asti olevansa ainoa ihminen maailmassa, joka on oikeassa tässäkin asiassa. Mahtaa olla raskasta elää meidän muiden kuolevaisten idioottien keskellä, kun itse on niin erinomainen yksilö ja aina oikeassa. Kierompaa naista saa hakemalla hakea van ei edes korkkiruuvitehtaalta tule löytymään. Onneksi ei ole tämän isompaan organisaatioon päässyt pätemään. Tai niin joo, varmaan on yrittänyt mutta onneksi on valitsijaihmiset tajunneet jättää tämmöisen tapauksen palkkaamatta. Onneksi on jo noin vanha, niin ei tämän jälkeen enää tule muualle pääsemään keittojansa keittelemään.

   Toimittajan puolueellisuudesta: Uutisen mukaan toimittaja oli pyytänyt tj Toppiselta kommenttia. Ei ollut kommentoinut Toppinen. Hän olisi voinut näkemyksensä kertoa lehdessä. Kirjelappusissa toimittajan syyttely on niin typerää, niin typerää, että voi.....


  • Anonyymi kirjoitti:

   Toimittajan puolueellisuudesta: Uutisen mukaan toimittaja oli pyytänyt tj Toppiselta kommenttia. Ei ollut kommentoinut Toppinen. Hän olisi voinut näkemyksensä kertoa lehdessä. Kirjelappusissa toimittajan syyttely on niin typerää, niin typerää, että voi.....

   Niin, tämäpä nimenomaan. Ei anna kommenttia ja heti perään haukkuu puolueelliseksi. Laittakaahan joku se heidän postilaatikkolipuke tänne, niin saadaan vähän naurua elämään.


 • Vastikään asiasta kuulleenna kysyn, mistä kiistassa on kyse. Ymmärsin osuuskunnan ajaneen kannetta asiakasta vastaan, mutta luopuneen asiasta ja joutuneen maksamaan omat ja vastapuolen kulut, mitkä enemmän kuin liikevaihto ja rahavarat, jolloin osk joutuu perimään ylimääräiset maksut. Mitkä olleet perusteet ja minkä normin nojalla sekä miksi kesken leikin luovutti.

  • Sotkamo lehdessä kerrottiin, että Jansa ei ollut osannut vääntää oikeata sulkua eikä edes kunnolla kiinni. Heikkinen kommentoi "miten lie junailleet" Mitä!!?? Tämäkin oli vastapuolen syy! Olisiko Väisäsen pitänyt ensin kouluttaa Kari sulun vääntöä varten? Vai oliko sulut vaihdettu ja laitettu pyörimään tyhjää? Nyt ihan oikeasti pojat! Mahtaa vaimojannekin hävettää.


  • Eikö noita kokous palkkioita vois ensitöiksi poistaa . Roistot löytyy hallituksesta. Yritetään peittää omiin kiinteistöihin tehtyjä hankintoja maksettu osuuskunnan piikkiin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eikö noita kokous palkkioita vois ensitöiksi poistaa . Roistot löytyy hallituksesta. Yritetään peittää omiin kiinteistöihin tehtyjä hankintoja maksettu osuuskunnan piikkiin.

   Pj ja Tj nostavat 250 € kuukaudessa kumpikin. Vai ovatko jo luopuneet? Palkka maksetaan tuloksen mukaan


 • Uskon, että oikeus voittaa ja saa vok taas häviön oikeudessa. Maksua tulee jäsenille mutta ei voi tulla kaikesta. Kunnianloukkaukset ja kiusaaminen menee omaan piikkiin, ja niitä riittää, melkoinen määrä mustaavalkoisella.

 • Väkisinkin nousee kysymys miksi ok:n jäsenet ovat niin tumpeloita että sallivat tuollaisen hallituksen jatkavan. 350 kommenttia ei voi nousta tyhjästä.

  • Edelleen ,kun te päivät kirjoittelette muutaman kuukauden tähän palstalle itse ja vielä teidän asiantuntijatkin teidän lisäksi,niin tuleehan sitä tekstiä silloin ja kommenteja ,kun itse jatkaa tarinaa tunnekuohuista koko ajan. Sellaista se elämä välillä on.


 • Kovasti taitaa pelottaa, kun pitää puolustella tekojaan lehdissä ja vielä kirjeenä jäsenille kotiin. Epävarmuuden merkki.

  • Kyllä täysjärkinen tietää mistä on kyse.kuntaan liittyminen menee hyvä tienesti sivu suun...


 • Vesiosuuskunnan hallituksen näkökulmasta nykyinen pattitilanne on valitettava........näin loppuu hallituksen lähettämä sepustus jäsenille.....mitä mieltä olette noin niinkuin jäsenten osalta.onko valitettava.

 • Ketkä tämän pattitilanteen ovat aiheuttaneet meille jotka elelemme rauhassa sitä elämäämme.ennen kuolemaamme.

 • MITEN NUO RIKOLLISTEN MIELENTERVEYS TUTKIMUKSET MÄÄRITELLÄÄN.lisänä kyse jostain taivaallisesta joukko hurmoksesta.josta ei pääse millään irti.ennenkuin joku,jokin mätkäsee hereille oikein että tuntuu.

  • Ei tuomioistuin ole määritellyt kahta jäsentä rikolliseksi eikä määrännyt mielentilatutkimuksiin. Siihen viittaavia ilmaisuja ovat käyttäneet hallituksen jäsenet. Aivan julkisesti.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei tuomioistuin ole määritellyt kahta jäsentä rikolliseksi eikä määrännyt mielentilatutkimuksiin. Siihen viittaavia ilmaisuja ovat käyttäneet hallituksen jäsenet. Aivan julkisesti.

   Tarkoitin edellä että hallitus on vihjaillut jäseniä rikollisiksi. En tarkoittanut että olisivat vihjailleet mielentilaan


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei tuomioistuin ole määritellyt kahta jäsentä rikolliseksi eikä määrännyt mielentilatutkimuksiin. Siihen viittaavia ilmaisuja ovat käyttäneet hallituksen jäsenet. Aivan julkisesti.

   Miten vedit tuon omassa humetissa kahdelle jäsenelle tarkoitetuksi.EI OLLUT.vaan se oli kysymys.ajattele.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miten vedit tuon omassa humetissa kahdelle jäsenelle tarkoitetuksi.EI OLLUT.vaan se oli kysymys.ajattele.

   Kenen mielentilan siis haluaisit tutkia? No olipa kuka tahansa, ei tässä kuitenkaan ihan niin isosta asiasta ole kyse, että kenenkään mielentilaa alettaisiin oikeuden kannalta tutkimaan. Mielentilatutkimus tehdään silloin, kun vakavaan rikokseen (lähinnä henkirikos tai vakava seksuaalirikos) syyllistyneen epäillään olleen rikosvastuullisesti alikykyinen ja henkinen mielentila voisi vaikuttaa hänen tuomioon alentavasti. Vesiosuuskunanna hallituksen toilailut ei ihan tuolle tasolle pääse. Joukkohurnion tapaisesta sekoilusta tässä kyllä on kyse, siinä olet oikeassa. Tälleen kai ne natsisaksan hirmuteotkin mahdollistui. Hitler oli hullu ja sai muut hullut tai vähäjärkiset mukaansa uskomaan, että juutalaisuus ja muut hänen omien sääntöjen vastaisesti elävät ovat väärin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kenen mielentilan siis haluaisit tutkia? No olipa kuka tahansa, ei tässä kuitenkaan ihan niin isosta asiasta ole kyse, että kenenkään mielentilaa alettaisiin oikeuden kannalta tutkimaan. Mielentilatutkimus tehdään silloin, kun vakavaan rikokseen (lähinnä henkirikos tai vakava seksuaalirikos) syyllistyneen epäillään olleen rikosvastuullisesti alikykyinen ja henkinen mielentila voisi vaikuttaa hänen tuomioon alentavasti. Vesiosuuskunanna hallituksen toilailut ei ihan tuolle tasolle pääse. Joukkohurnion tapaisesta sekoilusta tässä kyllä on kyse, siinä olet oikeassa. Tälleen kai ne natsisaksan hirmuteotkin mahdollistui. Hitler oli hullu ja sai muut hullut tai vähäjärkiset mukaansa uskomaan, että juutalaisuus ja muut hänen omien sääntöjen vastaisesti elävät ovat väärin.

   Mielenkiintoinen yhtymäkohta natsisaksaan. Sama joukkopsykoosi voi vallata pienemmänkin joukon. Propagandaministeri Göbbels noudatti periaatetta jonka mukaan tarpeeksi usein toistettu valhe saa esittäjän itsensäkin uskomaan siihen. Tosiasiat eivät silloin paljon paina. Hitler paremmin kuin Napoleonkaan eivät olleet hulluja. Enemmänkin neroja. Hitleriltä puuttui sotilaallinen kyky toimia järkevän strategian ja taktiikan oppien mukaan. Napoleon oli siinä mielessä toista maata. Kummallekin kävi lopulta kalpaten.


 • Ainoa oikea teko olisi nyt vesiosuukunnan jäsenten potkia pois nykyinen hallitus sekä päättää että muut vesiosuukunnanjäsenet eivät ole missään vastuussa.

  Jos ette osaa äänestää hallitusta ulos niin silloin kannattaa varautua siihen että rahapussiin saattaa tullu reikä :D

  Kannattaisi joskus miettiä ensin ja tehdä sitten...

 • Kuka kirjoitti kommentin.ei ole minun kirjoitus aikaisempaan kommenttiini.kysymys kuului miten mielenterveyttä tutkitaan oikeudellisesti.

 • Lauantai.. Palatkaa asiaan arkena, kun olette laittaneet korkit kiinni 😂

 • On sellainen sanonta.Että Ihan Hullun Hommaa.

 • Arvatkaapa naurattaako,
  Kuulun niihin reiluun kuuteenkymmeneen joka on tämän riitelyn ja kapinoinnin maksumies.
  Hallitus sanoo että ei ole tarvinnut periä kuluja käyttäjiltä, olikohan se reilu 300 euroa kun piti maksaa jotakin ylimääräisiä "käyttökuluja" tuossa alkukesästä.
  Se nyt vaan on niin että jos kassassa onkin ollut rahaa ja liittymiä saatu myytyä väkisellä tai vapaaehtoisesti niin ne rahat on yhtälailla meidän jäsenien rahoja jotka menee nyt kun "kankkulan kaivoon".
  Sitten päätetään että vedellään hanoja kiinni ja taas tulee laskua. Sen tiesi jo ennen hanan kiinni laittoa.
  Eikös se ole niin että jos olisi yhdistytty kuntaan ja lakkautettu vesiosuuskunta niin kassan varat olisi jaettu jäsenille? Niin että ei ole mennyt vielä jäsenien rahoja.
  Eikun käräjille halutaan vaikka lopputulos on jo selvillä kaikille muille mutta muutama taitaa olla vielä erimieltä.
  Kuinka moni joka kirjoitti sen valtakirjan tiesi että kirjoittaa nimen semmoseen lappuun että lupaa maksaa kaikki entiset tulevat törttöilyt.
  Mistä löytyisi se valtakunnan sovittelia joka laittaisi pisteen tälle episoodille.

  • Olet oikeassa. Osuuskunnan varat ovat hallituksen käytössä mikäli se noudattaa ENNAKOLTA YHDESSÄ PÄÄTETTYJÄ ASIOITA. Varat ovat jäsenten varoja. Mikäli osuuskunta puretaan, päältä maksetaan velat. Mikäli varoja on jäljellä palautetaan ensiksi jäsenmaksut. Jos varoja on vielä senkin jälkeen ne on osuuskuntalain 23 luvun 15 §:n mukaan jaettava jäsenten mukaisessa suhteessa. Jo se todistaa varat jäsenten varoiksi. On silmänlumetta, vai uskaltaisiko sanoa hämäystä puhua ettei rahat ole viime kädessä jäsenten varoja.

   Osuuskunnan liiketoiminnat olisi voitu jo liittää kuntaan ilman hallituksen nostamia kanteita. Kuntaan liittyminen olisi onnistunut mainiosti muutaman osuuskunnan kustannettavan päätekaivon - siis se johon kiinteistön viemäri liitetään - ja kiinteistölle kuuluvan tarkistuskaivon asentamisella. Kustannukset muutama tonni. Kunnasta ei olisi kyselty onko liittymismaksut maksettu. Varsinkaan mielikuvituksen tuottamat liittymämaksut.

   Elokuun yleiseen kokoukseen annetut valtakirjat koskivat vain vastuuvapauden myöntämistä vuoden 2018 taloudesta ja hallinnosta. Siis käräjäkuluistakin. Jotkut jäsenet ovat vaatineet pöytäkirjaotetta kokouksesta jossa käräjille lähdöstä päätettiin, mutta ilmeiseti huonolla menetyksellä. Kokouksen menettelyistä ja valtakirjojen keräämistavasta voisi tulla mielenkiintoinen juttu.

   Valtakunnan sovittelija saattaisi löytyäkin mutta hänelle pitäisi tuoda dokumentoidut faktat pöytään eikä häneen tepsisi äänen volyymi tai epäasiallinen kielenkäyttö joka on tainnut olla kokouksissa merkittävä vallankäytön väline. Julkisuudessa esille tuotu kunnianloukkausjuttu on tietysti erillinen haara.


 • Työssä käyvät tästä paskasta vielä jotenkin selviää, mutta eläkeläisille on miettimistä. Onkohan pj ja tj muistanut tätä seikkaa ollenkaan. Kylillä puhuvat että hallituksen jäsen olisi ostanut liittymän ja myynyt sen sitten naapurilleen, jolta se puuttui, aika ihmeellistä että ko. naapurilta ei vettä katkaistu. Tämä riita olisi ollut sovittavissa aikaa sitten jos VOS. olisi esittänyt asiallisen laskun, eikä tuulesta temmattuja summia. Olisi luullut T....... sen verran osaavan matematiikka ja naurettavinta oli se, että ensimmäisessä laskussa oli viivästyskorko yms. Hohhoijaa.

  • Jäsen ei voi myydä liittymää erillisenä. Ainoastaan kiinteistökaupan, kiinteistön lahjoituksen tai muun vastaavan kiinteistön saannon mukana voi liittymä siirtyä toiselle.


  • Aatelkaa.jokainen jäsen maksaa ymmärrettävästi sen vesiosuuskunnan laskun vuosittain,huollosta.mutta laskuja tullut viime vuosina useampia vuoden mittaan.summat nousseet yli kaksinkertaisiksi.jokaisen pitäisi tajuta missä mennään.laskujen mukana liite. Johon on merkitty vuosien takaisia viemäri pumppaamon hankintoja,uusittu,huollettu.näistä pitää olla faktaa.miksi vuosia jälkeen päin laskutetaan toimenpiteistä.kun perää laskujen summia soittaen,tulee mitä ihmeellisempiä vastauksia.esim,näin minulle on vastattu.enkö tiedä miten kallista toisissa maissa on vesi.?hanki oma kaivo,?laskut perustuu prosentteihin ?siten pelkästä vedestä maksat myös toisten viemäri liittymistä. ? Niinkuin joku jo kirjoitti aiemmin.kallista on pelkkä kylmä vesi kaitainsalmella.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Aatelkaa.jokainen jäsen maksaa ymmärrettävästi sen vesiosuuskunnan laskun vuosittain,huollosta.mutta laskuja tullut viime vuosina useampia vuoden mittaan.summat nousseet yli kaksinkertaisiksi.jokaisen pitäisi tajuta missä mennään.laskujen mukana liite. Johon on merkitty vuosien takaisia viemäri pumppaamon hankintoja,uusittu,huollettu.näistä pitää olla faktaa.miksi vuosia jälkeen päin laskutetaan toimenpiteistä.kun perää laskujen summia soittaen,tulee mitä ihmeellisempiä vastauksia.esim,näin minulle on vastattu.enkö tiedä miten kallista toisissa maissa on vesi.?hanki oma kaivo,?laskut perustuu prosentteihin ?siten pelkästä vedestä maksat myös toisten viemäri liittymistä. ? Niinkuin joku jo kirjoitti aiemmin.kallista on pelkkä kylmä vesi kaitainsalmella.

   Osuuskunnan tilikausi on kalenterivuosi. Kulut on sisällytettävä kunkin vuoden tuloslaskelmaan. Pois lukien suuret investoinnit, joita poistetaan vähitellen. Tuollaiset vastaukset kuvastavat hallituksen /toimitusjohtajan ylimielistä suhtautumista jäsenistön asiallisiin tiedusteluihin. Tilinpäätöksen mukaan v 2018 henkilöstökulut (pj ja tj palkat + kokouspalkkiot sivukuluineen olivat 7610 €. Muissa osuuskunnissa palkkiot + kulukorvaukset ovat nollasta muutamaan sataseen/v. Vieläpä laajemmalla tehtäväkuvalla.


 • Ylen M.O.T voisi alkaa tutkimaan.

  • Eikö asia ole yksinkertainen.Jos hallituksen toimet ei täytä jäsenten luottamusta.Hallitus on purettava.


 • Viime viikon lasku 180€ pitäisikö kaikkien jättää maksamatta?

  • Mitkä olivat perusteet?


  • Tämä viimeviikkoinen lasku oli uusi.alkukesästä maksuun tuli edellinen.?kunnossapito ja hallintomaksuja.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tämä viimeviikkoinen lasku oli uusi.alkukesästä maksuun tuli edellinen.?kunnossapito ja hallintomaksuja.

   On teillä kallis pulju. Vedet perusmaksuineen maksatte kuntaan. Laskekaapa huviksenne paljonko kuutiolle tulee hintaa?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tämä viimeviikkoinen lasku oli uusi.alkukesästä maksuun tuli edellinen.?kunnossapito ja hallintomaksuja.

   Jos hallintokuluilla tarkoitetaan parille henkilölle maksettavia muhkeita palkkoja ja hallituksen kokouspalkkkioita niin ette saa rahoillenne mitään oikeata vastinetta.


 • Olikohan kunnossapito ja hallintomaksut?
  Taas.,

 • Lakikirjassa on kovia pykäliä ja joku viisas voisi arvioida täyttyykö ne. Ensinnäkin jos kiukusta ja häijyydestä vetää käräjille ilman perustetta tai asiamies taivuttelee nostamaan jutun tai tietoisesti ajaa väärää asiaa. Ja onko petosta ja luottamusaseman väärinkäyttöä, jos aiemmin evätyn luottamuksen saamiseksi järkätään uusi kokous ainoana aiheena vastuuvapaus sekä kerätään hyvässä uskossa olevilta ja asioista tietämättömiltä valtakirjat ilmeisessä tarkoituksessa vapauttaa käräjäseikkailupäätöksen tehneet henkilökohtaisesta vahingonkorvausvastuusta, kun herrat tienneet, joita avustanut maineikas huippujuristi, että kallis käräjäurheilu vähävaraiselle osuuskunnalle on iso riski. Sekä lisäksi hanojen sulkemisella härnätään asiakkaat nostamaan oikeusjuttuja, mistä tulee ylimääräisiä kuluja, joten jäseniltä jouduttaneen perimään lisäkolehti.

  • Kyllä on hyvin kirjoitettu.Ja asiaa.kuinka monta osuuskunnan jäsentä meitä on,?jotka emme laittaneet nimeämme Valtakirjaan.täällä yksi.


  • Niin kuka meistä voi toisten piikkiin tehdä,ja laittaa laskuja,ja kiristää että jollet maksa niin vesi katkaistaan.Tai hanki oma kaivo.Kiristyksestä kai on omat lakipykälät.


 • Mikä mies se on tämä puheenjohtaja? Onko ammattimies toimimaan puheenjohtajana?

  • Se on sellainen mies joka silotteloo rannan hiekkaa,ettei jalanjäljet näy.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Se on sellainen mies joka silotteloo rannan hiekkaa,ettei jalanjäljet näy.

   Onko joku entinen rajamies joka tekee ilmaisinkenttiä?


 • Ne, jotka kokevat tulleensa erehdytetyksi valtakirjoissa ja myös, jotka eivät tykkää ylimääräisistä jäseniltä perittävistä lisämaksuista, pitäkää kokous ja päättäkää hallituksen ja toimarin erottamisesta sekä valitkaa uudet määräyksin periä veitikoilta jo osuskunalle aiheutuneet tai jatkossa aiheutuvat maksuvelvollisuudet. Kääntykää terhakan lakimiehen puoleen.

 • Jälkikäteen naurattaa ellei kysymys olisi vakavasta asiasta se hanojen sulkija Jansan toteamus että teette rikoksen jos menette avaamaan. Taisi ennemminkin sulkeminen ollakin se rikos? Perästä kuuluu.

  Jymyn otteluihin eri puolilta Suomea tulleet perheemme nuoret kommentoivat Sotkamo-lehdessä ollutta kuvaa sulkemisesta tähän tapaan: Onko siinä eläkeläiset menneet pilkille mutta erehtyneet vuodeajasta ja paikasta? Kuvassahan yksi väänsi sulkua kiinni ja toiset seurasivat tumput suorina.

  • Se on kuule hyvä että olivat joukolla seuraamassa veden katkaisemista, kun näyttää muistikin pätkivät osalla porukkaa. 🤭


 • Meno omin päin toisen tontille kaivinkoneella tonkimaan toisen omistamia putkia ja sulkemaan hanat ilman oikeusperustetta on omankädenoikeutta ja ilkivaltaa ja oikeuksistaan kiinnipitävien asiakkaiden panettelu kunnianloukkausta, joten taitaa poliisikin työllistyä.

  • Riistakameran kuvaa löytyy myös. Omin päiten talon väen pois ollessa on käyty tontilla taloa viertelemässä. Olisi sitä voinut tulla silloinkin kun ollaan kotona tai edes ilmoittaa tulosta. Ihme hiippareita.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Riistakameran kuvaa löytyy myös. Omin päiten talon väen pois ollessa on käyty tontilla taloa viertelemässä. Olisi sitä voinut tulla silloinkin kun ollaan kotona tai edes ilmoittaa tulosta. Ihme hiippareita.

   Liekö ollut osuuskunnan rakennus- tai kiinteistöverotarkastus?


 • Ehkä huippulakimies tultuaan käsittelyssä vakuuttuneeksi vastaajien oikeassaolodta toimi eettisesti nakkaamalla pyyhkeen kehään ja esti enempien kulujen syntymisen. Kunhan sopan jälkipyykki on pesty, saattaa jäsenille tulla nelinumeroinen lasku. Mitä lampaita jäsenet ovat, kun eivät vaihda johtoa ja ota osuuskunnalle töpeksijöiltä rahat aiheuttamisperiaatteen mukaisesti.

  • Huippulakmies toimitoimi täysin ammattitaidottomasti eli vei osuuskunnan järjettömään oikeudenkäyntiin ja heitti pyyhkeen kehään taitamattomana. Kannetta ei olisi tullut koskaan nostaa; avustaja on suuressa vastuussa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Huippulakmies toimitoimi täysin ammattitaidottomasti eli vei osuuskunnan järjettömään oikeudenkäyntiin ja heitti pyyhkeen kehään taitamattomana. Kannetta ei olisi tullut koskaan nostaa; avustaja on suuressa vastuussa.

   Tämä julkista tietoa joten voitko kertoa kuka oli tämä lakimies.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Huippulakmies toimitoimi täysin ammattitaidottomasti eli vei osuuskunnan järjettömään oikeudenkäyntiin ja heitti pyyhkeen kehään taitamattomana. Kannetta ei olisi tullut koskaan nostaa; avustaja on suuressa vastuussa.

   Asianajaja toimii päämiehensä asettamana. Kaitainsalmen hallitus esitti vaatimukset jotka asianajaja puki oikeudenkäyntiin soveltuvaksi. (ilmaisu maalllikon, lakimies osaa ilmaista sanatarkasti)


 • Kainuulainen nuori mies on kirjoittanut kirjan ammattikoulussa kokemastaan kiusaamisesta. Voisivatko kaitainsalmen "syytetyt" tulla rohkeasti esille ja kertoa mitä tarkoittaa yhteisökiusaaminen? Samalla veisivät oikeuteen kuten Hilkka Ahde AKT:n Rädyn kiusaamiset. Asialla olisi vaikutusta muuallakin. Monissa vesiosuuskunnissa pelotellaan jäseniä aivan turhista asioista ilman että siihen olisi niillä mitään oikeutta.

  • Mitä tarkoita tuolla heitollasi, että "monissa vesiosuuskunnissa pelotellaan jäseniä aivan turhista asioista ilman että siihen olisi niillä mitään oikeutta"?

   Itse en tiedä muuta kuin Kaitainsalmen tapauksen, jossa osuuskunnan jäsenillä ja hallituksella on kummempaa skismaa.


 • Onko tässä kysymys myös vallan väärinkäytöstä tyyliin erehtymätön kepulais-uskonnillinen joukkio?

  • Ei taida olla kepulaisia. Ihan muu jäsenkirja. Te ihan mänttejä !


 • Eikö jäsenistöstä löydy taistelutahtoista, pelkäämätöntä laillisuudenvaatijaa, sillä osuuskuntalain 5 luvun 5 ja 27 pykälissä on aseet ja myös 7 luvun 15 pykälässä.
  Kymmenen prosenttia jäsenistöstä voi vaatia ylimääräistä kokousta. Kyselyoikeuden nojalla voi hallitusta seisottaa asennossa ja jos kokouksessa sattuisi valehtelemaan ja salaamaan. Neljännes voi vaatia aluehallintovirastolta erityistarkastusta. Pois unteluus ja hervakkuus ja paperi koneeseen sekäratas kolkkaamaan.

  • Tosiaan se on jäsenten tehtävä. Ja vain heidän. Useimmat taitavat mieluummin maksaa olivatpa perustelut miten onttoja tahansa


 • Uskon, että nyt moni on ymmärtänyt missä mennään. Harmi vaan nuo valtakirjat, jotka keräsivät jokin aika sitten. Luulen, että pelkona on vesiosuuskunnan jääräpäisyys ja ajatus käräjille joutumisesta estää hallituksen kaatamisen. Tosin, maksumieheksi joutuminen on toinen vaihtoehto.
  Jos joku laittaisi asian alulle niin varmasti saisi tukijoita kyläläisistä.
  Nyt kaikki rohkeat liikkeelle niin päästään kuntaan ja loppuvat nuo ainaiset laskut, hallinto ja huoltokulut?!

  • Mikäli jäsenet päättäisivät kaataa hallituksen ja valita tilalle uuden niin entiset hallituksen jäsenet olisivat edelleen vastuussa tekemisistään. Ei uusi hallitus. Mahdollisista kunnianloukkausoikeudenkäynneistä aiheutuvia kuluja ei pidä ottaa yhteisesti maksettavaksi. On selkeästi päätettävä että kulut korvaavat ne joiden toimista korvaukset ja muut kulut ovat aiheutuneet. Tämä on hyvä jäsenten tiedostaa. Jos taas hallitus voittaa niin kulut lankeavat hävinneille.


  • Kuntaan pääsyn tiellä on vielä monta estettä. Riita-asiat ratkaistaan käräjäoikeudessa ja jatkot hovissa ja korkeimmassa oikeudessa. Osuuskunnan liiketoimintojen siirtoa ja toiminta-alueen liittämiseen liittyvissä asioissa edetään hallinto-oikeudellista linjaa, jossa kaikilla kuntalaisilla on valitusoikeus


 • Niiden jäsenten, joilta viekkaasti narrattiin valtakirja kokoukseen, kannattaisi herätä kuten muidenkin, ja nostaa moitekanne osklain 24:1 ja 2 mukaisesti kolmen kkn kuluessa päätöksestä, koska 15:5 mukaisesti on esteellisyys, jos hallituksen jäsen ollut asiamiehenä.

  • Eikös homma hoidettu niin (ovelasti?) että hallituksen jäsenet keräsivät valtakirjoja ja antoivat ne kolmannelle henkilölle joka edusti sitten kokouksessa.? Tiesikö valtakirjan antaja kuka häntä edustaa kokouksessa? Miten on sen laita jos hallituksen jäsen keräsi valtakirjoja ja olisi antanut ne vaimolleen.? En tiedä meneteltiinkö näin mutta rikostutkinnassa sekin selviäisi. Valtakirjalla valtuutetaan aina tietty henkilö edustamaan antajaa kokouksessa. Moitekanne maksaa 510 €, mutta jos se todetaan aiheelliseksi maksumieheksi joutuu hallitus.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eikös homma hoidettu niin (ovelasti?) että hallituksen jäsenet keräsivät valtakirjoja ja antoivat ne kolmannelle henkilölle joka edusti sitten kokouksessa.? Tiesikö valtakirjan antaja kuka häntä edustaa kokouksessa? Miten on sen laita jos hallituksen jäsen keräsi valtakirjoja ja olisi antanut ne vaimolleen.? En tiedä meneteltiinkö näin mutta rikostutkinnassa sekin selviäisi. Valtakirjalla valtuutetaan aina tietty henkilö edustamaan antajaa kokouksessa. Moitekanne maksaa 510 €, mutta jos se todetaan aiheelliseksi maksumieheksi joutuu hallitus.

   Hallituksen jäsenen lähipiiri on myös esteellinen äänestämään vastuuvapauden myöntämisestä. Näin ainakin osakeyhtiöissä, ja todennäköisesti myös osuuskunnissa.

   Mutta varmistakoon se tarkemmin, jota asia kiinnostaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hallituksen jäsenen lähipiiri on myös esteellinen äänestämään vastuuvapauden myöntämisestä. Näin ainakin osakeyhtiöissä, ja todennäköisesti myös osuuskunnissa.

   Mutta varmistakoon se tarkemmin, jota asia kiinnostaa.

   Viimeisimmän osuuskuntalain uudistuksen jälkeen laki on pitkälle samansisältöinen osakeyhtiölain kanssa. Monessa kohtaa sanatarkasti. Näin ollen myös lakien soveltaminen ovat samanlaisia. Tietysti osakeyhtiön ja osuuskunnan erityispiirteet huomioiden.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Viimeisimmän osuuskuntalain uudistuksen jälkeen laki on pitkälle samansisältöinen osakeyhtiölain kanssa. Monessa kohtaa sanatarkasti. Näin ollen myös lakien soveltaminen ovat samanlaisia. Tietysti osakeyhtiön ja osuuskunnan erityispiirteet huomioiden.

   Ketkä olivat kokouksessa asiamiehinö. Maksoiko osuuskunta näille palkkion vai hallituksen jäsenet. Oliko paikallinen huippujuristi asiamies ja ketkä kiersivät ovelta ovelle ? Nimiä esille. Jos toimivat korvauksetta, miten houkuteltiin?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hallituksen jäsenen lähipiiri on myös esteellinen äänestämään vastuuvapauden myöntämisestä. Näin ainakin osakeyhtiöissä, ja todennäköisesti myös osuuskunnissa.

   Mutta varmistakoon se tarkemmin, jota asia kiinnostaa.

   Osuuskuntalain 5 luku 15 §

   Esteellisyys

   Jäsen tai hänen asiamiehensä ei saa äänestää asiassa, joka koskee vastuuvapauden myöntämistä jäsenelle, kannetta jäsentä itseään vastaan, jäsenen nostamaa kannetta osuuskuntaa vastaan, jäsenen vapauttamista vahingonkorvausvelvollisuudesta tai muusta velvoitteesta osuuskuntaa kohtaan taikka jäsenen ja osuuskunnan välistä sopimusta tai sitoumusta. Jäsen tai hänen asiamiehensä ei myöskään saa äänestää asiassa, joka koskee kannetta muuta henkilöä vastaan, tämän vapauttamista velvoitteesta osuuskuntaa kohtaan tai tämän ja osuuskunnan välistä sopimusta tai sitoumusta, jos jäsenellä on asiassa odotettavana olennaista etua, joka saattaa olla ristiriidassa osuuskunnan edun kanssa. Tämän momentin estämättä vastaanottava osuuskunta saa käyttää äänivaltaa 20 luvun 3 §:ssä tarkoitettua sulautumissuunnitelmaa käsiteltäessä sekä 21 luvun 3 §:ssä tarkoitettua jakautumissuunnitelmaa käsiteltäessä.


 • Kajaanissa valittiin 1980- luvulla kulttuurisihteeriä. Valitsematta jäänyt lähetti kaupungille 200 tuhannen markan laskun. Perusteluina oli valitsematta jääminen ja mahdollinen vaimon palkkamenetykset. Arveli että vaimo olisi saanut samalla työpaikan. Silloinen kaupungin lakimies Sakari Korhonen kommentoi asiaa KS:n haastattelussa nähneensä virkauransa aikana monenlaisia laskuja mutta "kyllä tämä oli erikoisin. "

  Kaitainsalmen vok on lähettänyt jäsenilleen pitkän sepustuksen, jossa rikasta mielikuvitusta käyttäen esitetään laskelmat miten paljon "sytetyt" ovat aiheuttaneet "tappioita". Summa nousee 56 tuhanteen euroon. Jos Sakari Korhonen näki ihmeellisen laskun, yhtään vähemmälle ei ole jäänyt vok:n hallituskaan. Muutama helmi laskelmasta: puheenjohtajan ja tj:n ja kokouskululuista aiheutuneet henkilöstökulut olivat v 2018 peräti 7610 euroa ja ennuste tälle vuodelle 8000 €. Tuskin "syytetyt" päättivät niistä. Oli myös laskelma "kolmen vuoden" ajalta 22500 €:n vuosimaksuista jotka jäsenten on pitänyt maksaa kun kuntaan ei ole voitu liittyä. Hallitukselle selvennykseksi että liittyminen oli mahdollista aikaisintaan vuoden 2018 alusta. Sanallakaan tiedotteessa ei puhuta hallituksen aloittaman oikeusprosessin kuluista. Kuten ei siitäkään mitä on luvassa kun selviää vesien katkaisun lopulliset kustannukset. Ja mitä kaikkea muuta mukavaa on luvassa.!

  • Lisäksi todettakoon että hallitus käynnisti oikeustoimet jotka tunnetusti kestävät vuosia. Kyllä tämä olisi pitänyt tietää. Kuntaan ei oteta riidanalaisen osuuskunnan liiketoimintoja. Nyt käynnistyvät oikeudenkäynnit saattavat viivästyttää liittymistä useilla vuosilla. Joten hyvistä palkkioista pääsevät nauttimaan vielä pitkään. Ellei sitten yleinen kokous keskeytä kohtuuttomien palkkojen ja palkkioitten maksua.


 • Puheenjohtaja meilläkävi nimeä kerjäämässä. Olikohan Esteellinen.lähti tyhjinkäsin.

  • Pyysikö pj että valtuuttaisit hänet? Jos ei niin oliko valtuutetun nimi tiedossa? Kukaan ei voi valtuuttaa ketään sokkona.


 • Olisi kiinnostavaa tietää miten jäsenet ovat reagoineet hallituksen (käytännössä tj:n) kirjoittamiin tiedotteisiin joista heijastuu suorastaan vihan kiihkolla laaditut syytökset. Aina ei ole edes ajateltu ilmaisujen loogisuutta. Vai mitä mieltä olette seuraavasta: "On myös syytä tuoda julki Väisästen vetkutelujen aiheuttamat tulonmenetykset kaikille osuuskunnan jäsenille". Siis mitkä tulonmenetykset? Asioiden pitkittyminen suurelta osin hallituksen toimista on sen sijaan tuonut tj:lle ja pj:lle roimat TULONLISÄYKSET jotka jäsenet ovat maksaneet.

  • Tuommoisia kirjeitäkö siellä laitetaan luukkuihin? Ei hyvänen aika.... Kyllä on otsaa. On kyllä sen tason amatöörit liikkeellä, että ding dong. Kaikenlaista kulkijaa se leipä tiellä pitää. Ja muka oikein entinen kamreeri. Eikö tuommoisessa virassa ollut ole joutunut joskus oikein opiskelemaan jotain? Ja silti tuolla tasolla asioidenhoitokyky.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tuommoisia kirjeitäkö siellä laitetaan luukkuihin? Ei hyvänen aika.... Kyllä on otsaa. On kyllä sen tason amatöörit liikkeellä, että ding dong. Kaikenlaista kulkijaa se leipä tiellä pitää. Ja muka oikein entinen kamreeri. Eikö tuommoisessa virassa ollut ole joutunut joskus oikein opiskelemaan jotain? Ja silti tuolla tasolla asioidenhoitokyky.

   Kunnan hallinnossa kamreeri joutuu toteuttamaan kunnanhallituksen ja lopulta valtuuston tahtoa. Siellä viranhaltija ei voi jallittaa päättäjiä. Osuuskunnasta ei ole niin helppoa löytää vastaavaa voimaa. Jäsenet eivät helpolla lähde vastarintaan. Varsinkaan jos heidän äänensä tukahdutetaan kokouksissa kuullulla tavalla.


  • Mitähän mahtaisi hallitus tuumata, jos vastapuoli alkaisi laittaa kyläläisten postiluukkuihin vastaavia mustamaalauskirjeitä toimitusjohtajaa, puheenjohtajaa ja muita nimellä syytellen.
   "Hallitus on kieroillut palkkioita.... Junailleet oikeuskuluja jäsenille .. Vetkutkuttelullaan estäneet kuntaan liittymisen... Huijannut valtakirjoja kolmansille osapuolille... Syyllistyneet kunnianloukkauksiin... Katkaissut vedet ilman oikeuden päätöstä... Käyneet luvatta pihoissa tutkimassa... Esittäneet valheellisia syytöksiä menneistä tapahtumista... Jne. Jne. "

   Ei muuta kuin kunnianloukkaussyytteen jatkoksi tuo kirje. Kai se jaettiin vastapuolen laatikkoon myös, niin voivat suoraan viedä tuonkin sinne tutkintamateriaaliksi. Kyllä on pöljää sakkia tuo hallitus, kun vaan jaksaa kaivaa ja kaivaa. Ja ei näe, että se on oma kuoppa, joka syvenee jalkojen alla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mitähän mahtaisi hallitus tuumata, jos vastapuoli alkaisi laittaa kyläläisten postiluukkuihin vastaavia mustamaalauskirjeitä toimitusjohtajaa, puheenjohtajaa ja muita nimellä syytellen.
   "Hallitus on kieroillut palkkioita.... Junailleet oikeuskuluja jäsenille .. Vetkutkuttelullaan estäneet kuntaan liittymisen... Huijannut valtakirjoja kolmansille osapuolille... Syyllistyneet kunnianloukkauksiin... Katkaissut vedet ilman oikeuden päätöstä... Käyneet luvatta pihoissa tutkimassa... Esittäneet valheellisia syytöksiä menneistä tapahtumista... Jne. Jne. "

   Ei muuta kuin kunnianloukkaussyytteen jatkoksi tuo kirje. Kai se jaettiin vastapuolen laatikkoon myös, niin voivat suoraan viedä tuonkin sinne tutkintamateriaaliksi. Kyllä on pöljää sakkia tuo hallitus, kun vaan jaksaa kaivaa ja kaivaa. Ja ei näe, että se on oma kuoppa, joka syvenee jalkojen alla.

   Uskoakseni "vastapuoli" ei alennu tuollaiseen mihin hallitus. Riippumaton tuomioistuin ratkaisee aikanaan oliko oikein herjata.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tuommoisia kirjeitäkö siellä laitetaan luukkuihin? Ei hyvänen aika.... Kyllä on otsaa. On kyllä sen tason amatöörit liikkeellä, että ding dong. Kaikenlaista kulkijaa se leipä tiellä pitää. Ja muka oikein entinen kamreeri. Eikö tuommoisessa virassa ollut ole joutunut joskus oikein opiskelemaan jotain? Ja silti tuolla tasolla asioidenhoitokyky.

   Uusi syyskuisen tiedotteen lukeminen huvitti yhä enemmän. Tosiaan kolmen vuoden menetykset vaikka kuntaan voi liittyä vasta reilu vuosi sitten, jäseniä kohdanneet "tulonmenetykset" jne. Uskovatko hallituksessa että vastapuoli olisi ottanut noin kalliita liittymiä ollenkaan jos alun pitäen olisi kerrottu hinta. Halvemmaksi olisi tullut peseytyä pullovedellä ja kantaa jätteet sankolla vedenpuhdistamolle. Siis täysiä satuja nuo laskelmat. Luulevatko oikeudessa menevän läpi?


  • Palkkiot maksettu verokortilla, eikä harmaan talouden kautta ovelle tuomalla. Niinkuin jossain tapauksissa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mitähän mahtaisi hallitus tuumata, jos vastapuoli alkaisi laittaa kyläläisten postiluukkuihin vastaavia mustamaalauskirjeitä toimitusjohtajaa, puheenjohtajaa ja muita nimellä syytellen.
   "Hallitus on kieroillut palkkioita.... Junailleet oikeuskuluja jäsenille .. Vetkutkuttelullaan estäneet kuntaan liittymisen... Huijannut valtakirjoja kolmansille osapuolille... Syyllistyneet kunnianloukkauksiin... Katkaissut vedet ilman oikeuden päätöstä... Käyneet luvatta pihoissa tutkimassa... Esittäneet valheellisia syytöksiä menneistä tapahtumista... Jne. Jne. "

   Ei muuta kuin kunnianloukkaussyytteen jatkoksi tuo kirje. Kai se jaettiin vastapuolen laatikkoon myös, niin voivat suoraan viedä tuonkin sinne tutkintamateriaaliksi. Kyllä on pöljää sakkia tuo hallitus, kun vaan jaksaa kaivaa ja kaivaa. Ja ei näe, että se on oma kuoppa, joka syvenee jalkojen alla.

   Hävetkää jo. Saitte jo tien sinne , minkä vesiosuuskunta maksoi korjaustöineen,.Ei ollut halpa. Kuormitus teidän juttujen takia.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hävetkää jo. Saitte jo tien sinne , minkä vesiosuuskunta maksoi korjaustöineen,.Ei ollut halpa. Kuormitus teidän juttujen takia.

   Kuka on tehnyt tietä ja minne?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hävetkää jo. Saitte jo tien sinne , minkä vesiosuuskunta maksoi korjaustöineen,.Ei ollut halpa. Kuormitus teidän juttujen takia.

   Mmmitä???! Erikoinen kommentti tähän väliin? Haluaisitko täsmentää? Mikä tie, miksi ja minne? Mikä "juttu" kuormitti ja miten?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Palkkiot maksettu verokortilla, eikä harmaan talouden kautta ovelle tuomalla. Niinkuin jossain tapauksissa.

   Mitä vihjaat? Hyvä kuitenkin, että on kortilla otettu vastaan kieroilulla hankimmanne rahat. Onko teillä joku suunnitelma kuinka pitkään meinaatte mummojen selkänahasta näitä palkkioitanne nyhtää. Hävetkää itse!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hävetkää jo. Saitte jo tien sinne , minkä vesiosuuskunta maksoi korjaustöineen,.Ei ollut halpa. Kuormitus teidän juttujen takia.

   Eikös leikki-ikäisille lapsillekin jo opeteta, että omat jäljet siivotaan 🤔 Ja jos rikkoo jotain toisen omaa, niin se korvataan uudella tai vastaavalla. Hallitus rikkoi tien, niin kyllä hallitus on vastuussa, että se korjataan myös, vai mitä?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Uusi syyskuisen tiedotteen lukeminen huvitti yhä enemmän. Tosiaan kolmen vuoden menetykset vaikka kuntaan voi liittyä vasta reilu vuosi sitten, jäseniä kohdanneet "tulonmenetykset" jne. Uskovatko hallituksessa että vastapuoli olisi ottanut noin kalliita liittymiä ollenkaan jos alun pitäen olisi kerrottu hinta. Halvemmaksi olisi tullut peseytyä pullovedellä ja kantaa jätteet sankolla vedenpuhdistamolle. Siis täysiä satuja nuo laskelmat. Luulevatko oikeudessa menevän läpi?

   Siinä kirjeessään kaikki niin totta ,kuin vain olla voi . Te syyllisiä ,kun olette tämän sopan aiheuttaneet vesiosuuskunnalle. Herätkää jo maksakaa maksunne,niin päästään kuntaan liittymään . Meillä muilla ei ole ollut vuokrattavissa tuollaisia vapaa-ajan asuntoja, joista ei ole maksettu mitään liittymismaksuja. Meillä muilla kaikki oikein ja Kaitainsalmen vesiosuuskunnan sääntöjen mukaan. Tykkäämme tehdä myös pihatöitä tonteillamme , emmekä kerää miehen kokoisia töntyröitä mihinkään. Mietippä sitä? Yleensä nuoret ovat kiinnostuneita pihoistaan, ainakin minun tuntemani.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mitä vihjaat? Hyvä kuitenkin, että on kortilla otettu vastaan kieroilulla hankimmanne rahat. Onko teillä joku suunnitelma kuinka pitkään meinaatte mummojen selkänahasta näitä palkkioitanne nyhtää. Hävetkää itse!

   Kaikkihan riippuu teistä. Teidän takia ei päästä kuntaan liittymään,koska teidän motto on koko ajan ollut,että mehän ei makseta mitään,mutta tehdään mitä halutaan säännöistä riippumatta. Teidän takia tämä jatkuu ja osuuskunnalle tulee vaan lisäkuluja koko ajan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kaikkihan riippuu teistä. Teidän takia ei päästä kuntaan liittymään,koska teidän motto on koko ajan ollut,että mehän ei makseta mitään,mutta tehdään mitä halutaan säännöistä riippumatta. Teidän takia tämä jatkuu ja osuuskunnalle tulee vaan lisäkuluja koko ajan.

   Saattahan viivästymiseen olla muitakin syitä kuin "Te". Miettikää mitä on tullut sanottua ja tehtyä.


 • Juu kannattaa hallituksen jäsenten ruveta laittaan torppiaan myyntiin että pystyvät tämän sotkun maksamaan.

  • Meillähän täällä kaikki oikein rakennuttu ja piirrustuksien kans, joten ei ole mitään ylimääräistä, joten oleillaan ihan rauhassa. Nytkin pumppu otettu pois ja kaikki hyvin taas. Talvi tulee!!!


 • Toppinen mm,uhoi puhelimessa kun tiedustelin vuosihuoltolaskuista näin.vesimittarilukemat tullaan tarkastamaan joka taloudesta.jo toisten tonteille tuleminen on rikos.saatikka vesimittareiden lukeminen luvatta.ja nämä ei osaa edes hävetä.

  • Vesihuoltolaitoksella on oikeus, jopa velvollisuus lukea ja tarkistaa vesimittarit. Mutta senkin asian voi hoitaa tyylikkäästi, hienotunteisesti ja talon omistajan kanssa ajan yhteisesti sopien. Osuuskunnan velvollisuus on palvella jäseniään. Vok:n toimijoiden ja heidän lakeijoiden kielenkäyttö on monesti ollut lievästi ilmaisten moukkamaista. Niin metsä sitten vastaa kuin sinne huudetaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Vesihuoltolaitoksella on oikeus, jopa velvollisuus lukea ja tarkistaa vesimittarit. Mutta senkin asian voi hoitaa tyylikkäästi, hienotunteisesti ja talon omistajan kanssa ajan yhteisesti sopien. Osuuskunnan velvollisuus on palvella jäseniään. Vok:n toimijoiden ja heidän lakeijoiden kielenkäyttö on monesti ollut lievästi ilmaisten moukkamaista. Niin metsä sitten vastaa kuin sinne huudetaan.

   Mutta mitään asiaa ilman lupia ei ole mennä toisen tontille tai kiinteistölle. Vesimittarin lukeminen ei ole peruste eikä lupa mennä toisen pihaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mutta mitään asiaa ilman lupia ei ole mennä toisen tontille tai kiinteistölle. Vesimittarin lukeminen ei ole peruste eikä lupa mennä toisen pihaan.

   Tuntuu oudolta osuuskunnan toiminta. Onko johto opistoinsinööriä vai mitä taustaltaan, kun otteet jyrkkiä ?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mutta mitään asiaa ilman lupia ei ole mennä toisen tontille tai kiinteistölle. Vesimittarin lukeminen ei ole peruste eikä lupa mennä toisen pihaan.

   Käsittääkseni kyseisenkin osuuskunnan osuuskuntasäännössä on ehto, jossa osuuskunnan edustajille annetaan oikeus mennä jäsenen kiinteistölle johtojen valvontaa, huoltoa ja rakentamista varten.

   Jäsen on hyväksynyt tämän ehdon liittyessään osuuskuntaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Käsittääkseni kyseisenkin osuuskunnan osuuskuntasäännössä on ehto, jossa osuuskunnan edustajille annetaan oikeus mennä jäsenen kiinteistölle johtojen valvontaa, huoltoa ja rakentamista varten.

   Jäsen on hyväksynyt tämän ehdon liittyessään osuuskuntaan.

   Vesihuoltopisteet taitaa monella olla tontin rajojen ulkopuolella.vesimittareiden osalta kuuluu kunnan tarkastuksen piiriin.sulut voivat olla tontin rajojen sisällä.mutta kyllä tonttien ja kiinteistöjen omistajat voivat vaatia paperit ja luvat millä asialla liikkuvat.henkilökohtaisesti yksikään ei tule tontille tai kiinteistölle,sisälle,ellei henkilöllisyys ja lupaasiat selviä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Vesihuoltopisteet taitaa monella olla tontin rajojen ulkopuolella.vesimittareiden osalta kuuluu kunnan tarkastuksen piiriin.sulut voivat olla tontin rajojen sisällä.mutta kyllä tonttien ja kiinteistöjen omistajat voivat vaatia paperit ja luvat millä asialla liikkuvat.henkilökohtaisesti yksikään ei tule tontille tai kiinteistölle,sisälle,ellei henkilöllisyys ja lupaasiat selviä.

   Tosiaan kaitainsalmen vok.n laskutuksen hoitaa kunta suoraan joten mittarit luetaan kunnan taholta. Tässä yksi ihmettelyn aihe korkeisiin palkkoihin verratessa muihin osuuskuntiin jossa mm kulutusseuranta ja laskutus hoidetaan osuuskunnan toimesta. Palkkiot muissa ovat 0 - 300 €/vuosi. Miten on toiminnan tuloksen laita kaitainsalmella?


 • Miksi annatte tuollaisten moukkin hyppyyttää itseänne. Laittakaa hallitus liuskaan!

 • Kuten kaikissa niin sanotuissa uudistuksissa mennään laukalla taaksepäin, niin kävi myös Suomi24 kohdalla. Mistään et enää löydä viimeisiä keskusteluja

  • Paljonko osuuskunnan taseessa varoja, mikä vuotuinen tulos?
   Millä varoilla maksetaan tulleet ja tulevat oikeuskulut ?
   Onko hallinnolla pöljän pojan vakuutusta?
   Miksei hallitusta vaihdeta ?
   Miksei suoriteta erityistarkastusta?
   Onko viranomaisissa tutkimuksia tai vireillä jotakin?  • Anonyymi kirjoitti:

   Tuossapa noita osuuskunnan talousnumeroita. Selvitystilaa pukkaa!

   https://www.finder.fi/Vedenpuhdistus+ja+vedenjakelu/Kaitainsalmen+vesiosuuskunta/Sotkamo/yhteystiedot/2967225

   Ei voi mennä konkaan koska jäsenet maksavat tekipä hallitus millaisia kupruja hyvänsä. Jäsentiedotteessa kerrottiin pitkä liuta Väisästen "syntejä". Sanallakaan ei kerrottu mitä vahinkoa hallitus on aiheuttanut. Kerrottiin ettei jäsenten varoja ole käytetty oikeudenkäyntikustannusten maksuun. Kenen varoista ne sitten maksettiin?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei voi mennä konkaan koska jäsenet maksavat tekipä hallitus millaisia kupruja hyvänsä. Jäsentiedotteessa kerrottiin pitkä liuta Väisästen "syntejä". Sanallakaan ei kerrottu mitä vahinkoa hallitus on aiheuttanut. Kerrottiin ettei jäsenten varoja ole käytetty oikeudenkäyntikustannusten maksuun. Kenen varoista ne sitten maksettiin?

   Mutta niille jäsenille, jotka eivät istu paksun lompsan päällä, selvitystila on lähempänä, jos rupeaa osuuskunnalta vuosittain useampia monen satasen laskuja pukkaamaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mutta niille jäsenille, jotka eivät istu paksun lompsan päällä, selvitystila on lähempänä, jos rupeaa osuuskunnalta vuosittain useampia monen satasen laskuja pukkaamaan.

   Miksi jäsenet ovat vuosia suostuneet maksamaan mitä tahansa. Kunta laskuttaa vedestä ja nuo mainitsemasi sataset ovat sen päälle. Muiden osuuskuntien sivukulut ovat 10 -60 euroa jäsentä kohti vuodessa. Olisiko kannattanut kysellä aiemmin maksujen perään?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miksi jäsenet ovat vuosia suostuneet maksamaan mitä tahansa. Kunta laskuttaa vedestä ja nuo mainitsemasi sataset ovat sen päälle. Muiden osuuskuntien sivukulut ovat 10 -60 euroa jäsentä kohti vuodessa. Olisiko kannattanut kysellä aiemmin maksujen perään?

   Vanhuksia on helppo skoijata.Nuoremmat nyhveröitä. Hallitus saanut liian kauan toimia toimiansa.löytyykö henkilöä joka pistää tälle topin.mukaanlähtijöitä varmasti on. Omat kaivotko käyttöön.Omat aivot on myös sallittua.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miksi jäsenet ovat vuosia suostuneet maksamaan mitä tahansa. Kunta laskuttaa vedestä ja nuo mainitsemasi sataset ovat sen päälle. Muiden osuuskuntien sivukulut ovat 10 -60 euroa jäsentä kohti vuodessa. Olisiko kannattanut kysellä aiemmin maksujen perään?

   voiko yleensäkkään hallitus lähettää minkäänlaisia laskuja jäsenille maksettavaksi jo siitä lähtien kun riitaasiat ovat olleet auki.Ja siihen saakka kunnes ne on ratkaistu lopullisesti.laskut voi jättää maksamatta siihen saakka,kunnes koko prosessille tulee piste.


  • Anonyymi kirjoitti:

   voiko yleensäkkään hallitus lähettää minkäänlaisia laskuja jäsenille maksettavaksi jo siitä lähtien kun riitaasiat ovat olleet auki.Ja siihen saakka kunnes ne on ratkaistu lopullisesti.laskut voi jättää maksamatta siihen saakka,kunnes koko prosessille tulee piste.

   Hävetkää jo te,jotka kaiken olette täällä ja muualla saaneet aikaiseksi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hävetkää jo te,jotka kaiken olette täällä ja muualla saaneet aikaiseksi.

   No se tässä juuri on ihmeellistä, että vok. Hallitus ei ymmärrä edes hävetä, ei katua eikä tee mitään sen eteen että asiaan saataisiin sopi.
   Rähistä ja sählätä kyllä osaavat.


 • Joutuvat palauttamaan rahoja, jos oikeus niin määrää. Jos siis ovat lähettäneet perusteettomia laskuja ja niitä muuten on. Itse ovat vastuussa monesta asiasta, vesiosuuskunta siis myös jäsenet muutamasta asiasta.
  Laskua tulee varmasti vielä jäsenille mutta joutuvat myös itse kaivamaan ku Etta.

  • Olivatko jäsenet liian lepsuja vaiko niin varakkaita ettei muutamien kymmenien tuhansien oikeudenkäyntikustannusten perään kannattanut kysellä?


Ketjusta on poistettu 32 sääntöjenvastaista viestiä.