Ollakko vai ei

Anonyymi

Säikähdys. Apua. Puoliso ilmoitti, että on jo pidemmän aikaa miettinyt meidän suhdetta ja miksi jatkaa tätä. Häh? Miettii. On miettinyt jo useamman kuukauden kuulemma. Olis kiinnostavaa kuulla kokemuksia muilta miettijöiltä. Mitä niinku puntaroitte? Kuinka kauan se kesti? Mitä toiveita miettijällä on oman puolison suhteen: pitäiskö pysytellä etäällä, elellä vaan menemään omaa elämää, antaa tilaa miettiä vai yrittää keskustella? Tämä epätietoisuus on välillä haaste.
Onko täällä oikeesti ketään sellaista paikalla joka on "vaan" miettinyt eikä kyse oo ollu esim ihastumisesta johonkin toiseen?
Tai ootteko alkanu "miettiä" kun omat epävarmuudet suhteessa käy mahdottomaksi, vai mitä?

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Käytännössä tuo tarkoittaa, että puolisosi haluaa erota. "Miettiä" on pehmennys, ettei ilmaus kuulostaisi liian tylyltä tyyliin "haluan erota". Etenkin kun kyseessä on mies, on hyvin todennäköistä, että hänellä on vähintään ihastus.

      "Mitä toiveita miettijällä on oman puolison suhteen"

      Ei voi tietää, tietenkään. Tuskin miettijä sitä itsekään tietää tarkalleen. Silti on kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa riippuen siitä mitä itse haluat. Haluatko jatkaa epävarmuudessa moisen miettijän kanssa ja jos näin, niin kuinka kauan? Testaa. Kerro puolisolle, että sinäkin olet miettinyt liittoanne, sen toimivuutta, teidän läheisyyttä, yhteiseloanne, mikä teitä enää yhdistää, paitsi sama osoite. Epäile, että teiltä puuttuu jotain. Kysy mitä se voisi olla?

      Mihin mies perustaa sanansa "miksi jatkaa tätä"? Mitä hän itse tuumaisi, jos sinä kysyisit häneltä samaa?

      Tiedustele ystävällisesti mikä on se juttu, joka sai miehen kertomaan mietiskelystään juuri nyt, vaikka on mietiskellyt jo kuukausia. Mitä tapahtui silloin, kun mies alkoi miettiä? Eli toisin sanoen voit haastaa miehen keskusteluun, antaa myös ehkä deadlinen mitä ennen pitää erosta tai jatkosta päättää. Tämä osoittaa sinulta aktiivisuutta, jota mies ei voi ohittaa. Ja joka varmasti saa hänet miettimään minkälaisia tunteita hänen mietiskely sinussa herättää.

      Yksi vaihtoehto on jatkaa omaa elämäänsä... ei pyrkiä niinkään keskusteluun vaan tekemään havaintoja miehestä. Onko hän muuttunut? Millaiset välit teillä on ollut? Oletko itse tyytyväinen suhteeseenne? Millainen seksielämänne? Tuntuuko sinusta, että miehellä on joku ihastus? Vai miksi haluaa eroon sinusta? Oletko rajoittanut miestä jotenkin? Mitä teillä on yhteisiä harrastuksia ja mielenkiinnon kohteita? Jne Jne

      Sinun pitäisi kuitenkin miettiä eroa, koska se on hyvin mahdollista. Miten raha-asiat ja asuminen hoituu? Onko lapsia? ym.

      • Anonyymi

        Kiitos näkökulmista. Niin mullakin tuli tunne, että haluaa erota. Ei vaan vielä pysty sanoon sitä vaan pehmentää sitä niin itselle kuin mulle.
        Esitin hänelle kysymyksiä mutta vastasi pitkällä hiljaisuudella ja totesi sitten ettei pysty puhumaan enempää. Kunnioitan sitä.
        Välillä hän on mietteissään mutta toisaalta taas juttelee hyväntuulisesti niitä näitä ihan muuta. Se tuntuu oudolta.
        Seksiä on ollut tähän saakka kunnes hän kertoi mulle mietinnästään. (Eli kahteen viikkoon ei) Välillä on tullut tunne että seksiä vois olla edelleenkin välillämme mutta toistaiseksi olen hillinnyt halujani ja ajatellut antaa toiselle mietintärauhan.
        Hän on muuttunut ei niin omistautuvaksi ja ei ole niin läsnä minuun päin, kuten ennen. Tämän huomasin jo pääsiäisen aikaan keväällä kun molemmilla oli pidempi loma. En ajatellut sitä mitenkään huonona juttuna.
        tämä hänen ilmoitus mietinnästä on ollut välillä tunnetason haaste mutta toisaalta se on tuonut ilmaa meidän välille. Hän on ollut vuosien varrella välillä ehkä liiankin omistautuva.
        Meillä on ollut hyvät ja rakastavat välit. Ja hyvät ne on edelleen, mies "vaan" miettii. Ei ole keksinyt kuulemma miksi olla tässä suhteessa. Nyt hän on välillä etäinen tai levoton. Toisaalta hakeutuu mun seuraan. Tuntuu välillä että hän on niin mairea, ystävällinen ja mielinkielin. Vähän erikoista? En ymmärrä.

        Raha, asumis ja lapsiasia on pienin "huoli" tässä. Lapsia ei ole, rahat ja omaisuus on pidetty erillään. Joten eiköhän tästä sydämen/tunteiden vuoristoradalla ja siihen liittyvillä kolhuilla selvitä. Tuli mitä tuli.


    • Anonyymi

      Minusta tuollainen pieni avautuminen on ilkeää. Sanoo miettineensä parisuhdetta mutta jättää loput kertomasta. Oletettavasti hänellä on vain halu saada sinutkin miettimään (ja huolestumaan), kuten olet sitten tehnytkin.

      Kysy suoraan, mitä hän miettii. Jos miettiiä eroa, on reilua se tuoda esille. Jos taas jotakin muuta, voi olla että keskustelu auttaa. Tosin, luulen ettei miehesi ole oikein keskustelutyyppiä sillä olisihan hän jo asiasta keskustellut, jos näin olisi.

      Joku voisi ajatella tällaista käyttäytymistä myös vallan välineenä - päätä itse, miten käyttäytymisen tulkitset

      • Anonyymi

        Kiitos. Joo kyllä tuo vallankäyttökin tuli mieleen. Toistaiseksi ei ole halunnut puhua aiheesta enempää mutta ajattelin antaa tilaa. Siitä tosiaan ei ainakaan ole hyötyä että jään huolestuneena pyörimään ja odottelemaan.


    • Anonyymi

      On tuttua mutta avoliittokin kestänyt noin 27 vuotta. Nainen avautui vajaa kummenen vuoden yhteiselon jälkeen, sanoi vaan yllättäen että on harkinnut eroa ja katsellut jo vuokrasuntoa. Ei kuitenkaan toteuttanut ajatustaan mutta on välillä aina kertonut haluavnsa erota mutta sitten taas mieli muuttuu, mua tyyli ärsytää ja sanonut olen asiasta. Mun kanta on että erotaan jos erotaan eikä poukkoilla siellä välimaastossa. Naisella oli myös yksi ikävä välivaihe lapsen syntymän jälkeen noin vuosi, halusi tapailla muita miehiä, en tiedä toteuttiko sitäkään.

    • Anonyymi

      On mahdollista että on jo uutta katsottuna.

      Itselläni ero tehtiin tylymmin kymmenien vuosien yhdessä olon jälkeen, haluan eron enkä rakasta sinua enää, voit muuttaa muualle. Ja uusi nainenhan oli jo tulossa paikalleni.

    • Anonyymi

      Mulle kumppani ilmoitti mietti enää suhdetta. Meiltä puuttui jotain. Tahtoi tauon. Sitten minä halusin eron. Oli sillä useampi nainen, joita viikonloppuisin halusi tavata eikä tulla mun luo. Edelleen mies viestii ja kertoo katuvansa ja rakastavansa mua. Yritettiin uudelleen, mutta mies ei haaremiataan halunnut luopua. Joten se siitä. Ois halunnut minut yhdeksi muiden joukkoon. Etääntymune usein tarkoittaa, että on toinen.

    • Anonyymi

      No ei se välttämättä tarkoita että hänellä olisi toinen tai että olisi ihastunut. Kuinka erilaisia olette? Kuinka paljon on yhteistä? Vuosien varrella tottumus saattaa pitää yhdessä mutta arki on erillistä ja siinäkin voi herätä aivan luonnollinen tarve pohtia että miksi tömä suhde on olemassa. Ehkä on tarpeen molempien miettiä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe