Hammasimplantti, kokemuksia komplikaatioista

Oletteko otattaneet hammasimplanttia? Itsellä alhaalta toiseksi viimeinen hammas 36 poistettu. Ollut jo yli vuoden pois. Otattaisiko hammasimplantin vai antaisiko olla?

Pureskelu on hankaloitunut. Mm. ruisleipä ja omena ovat jääneet pois ruokavaliosta, muuten pystyn syömään kohtuullisesti. Kuitenkin tuohon koloon on ollut vaikea tottua.

Onko kellään tullut komplikaatioita hammasimplantin laiton jälkeen, peri-implantiittia tai jotain muuta? Onko implantti, ruuvi, irronnut jossain vaiheessa? Miten näitä on hoidettu?

Entä jos ei otata implanttia, mitä siinä poistetun hampaan kolossa tapahtuu? Pysyykö se samanlaisena vai tuhoutuuko leukaluuta entistä enemmän?

Kaikenlaiset kokemukset, hyvät ja huonot, tervetulleita.

24

9858

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei yhden takahampaan poisto pitäisi vielä vaikuttaa niin paljon että omena ja ruisleipä jäisi pois ruokavaliosta. Itselläni oli hyvin kauan molemmista leuoista kaikki takahampaat pois ja kaikkien ruokien syönti onnistui hyvin. Kun ylhäältä katkesi etuhammas, teetin ylös kokoproteesin, koska etuhampaita tarvitaan ruokailussa ylivoimaisesti eniten. Vieläkin alhaalta puuttuu takahampaat ja syön kaikkea.

      Implanttia on hoidettava vähintään yhtä hyvin kuin omaa hammasta. Jos hoito laiminlyödään, ruuvi voi irrota leukaluusta.

      Ellei laiteta implanttia, leukaluu häviää vähitellen jonkun verran, mutta kun naapurihampaat ovat olemassa, väheneminen on pientä. Kuitenkin se voi vaikuttaa siten että jos odottaa kauan implatointia, voidaan tarvita luusiirrettä.

    • Anonyymi

      Itse laitatin implantin toiseksi viimeiseen ylähampaan tilalle. Oli muutamia vuosia ilman hammasta. Totuin kyllä siihen. Purentaan alkoi vaikuttaa ja siksi päädyin implanttiin. Ruuvin luutuminen kestää 3-4 kuukautta. Sitten laitetaan hammas. Itse olen erittäin tyytyväinen, kuin oma hammas. Hinta vaan törkeen kallis. Olen ollut tyytyväinen, 3kk sitten laitettu.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ensimmäinen implantti, vasen kakkonen, laitettiin n. 13 v. sitten, kun hammas katkesi. Vielä siinä on, eikä tullut mitään hankaluutta. Alhaalta takaa puuttui kaksi hammasta, mutta ylhäällä sillä kohtaa hampaat oli. Laitettiin siis vastahampaat, siitä on . 10 vuotta, hyvin meni ja käytän nykyisin niitä etupäässä puremiseen.
      Laitatin kiskot n. 6 vuotta sitten. Johtui siitä että vanhemmiten hampaat, joissa on rakoja, alkavat liikkua sivusuunnassa. Liikkuessaan hampaiden ienraja irtoaa, eikä enää niin hyvin suojaa ruokien menemistä ienrajan alle. Tuli yksi ientulehdus ja h-lääkärin ehdotuksesta kiskot laitettiin. Olen tyytyväinen. Tosin on edelleen yksi kohta, joka tulehtuu helposti, sitä pitää koko ajan huolellisesti vaalia, siinä on jokin vika, jota hlkään ei keksi. Hoidan muutenkin hampaitani hyvin.

      • Anonyymi

        Niin hinta oli kyllä melkoinen, minua jopa kusetettiin, hoksasin vasta jälkeenpäin ja annoin olla. Joten kannattaa vertailla hintoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin hinta oli kyllä melkoinen, minua jopa kusetettiin, hoksasin vasta jälkeenpäin ja annoin olla. Joten kannattaa vertailla hintoja.

        Sama täällä.Vedätettiin puhumalla niitä näitä.Materiaali/Työtakuu tehdylle työlle.Kalliiksi tuli.


    • Anonyymi

      Yhden takahampaan puuttuminen ei pitäisi merkitä purennalle sitä eikä tätä. Erikoista on, jos vaikuttaa omenan ja näkkileivän syömiseen. Ihminen tulee hyvin toimeen, vaikka muutama hammas puuttuu. Vain etuhampaissa yhdenkin hampaan puuttuminen on selvä haitta.

      Mielestäni on liioittelua korvata esim. viisaudenhammas implantilla.

      • Anonyymi

        Etuhammas voi olla implantti ulkonäkösyistä ja muutamalla purentahampaalla selviää.


    • Anonyymi

      Vuodessa epäonnistuu viitisensataa implantinlaittoa.
      Tulee ikuisia hermosärkyjä ym.
      Yhden hampaan pois ei syömistä haittaa.
      Eikä kolmenkaan.

    • Anonyymi

      Olin 70v pinnassa kun laitatin alaleukaan, "puoliväliin" poskea kaksi implanttia ja niiden varaan sillan.
      Luutuminen kesti 4kk ja sillan asennus kertareisulla.
      Olen nyt pureskellut niillä muutaman vuoden enkä o havainnut mitään eroa verrattuna omiin hampaisiin.

      Pesen hampaani normaalisti enkä ole havainnut vähäisintäkään hämminkiä!

    • Anonyymi

      Itselläni on menossa implantin laitto, toiseksi viimeinen hammas ylhäältä. Purenta kärsinyt hieman ja olen 33v, hammaslääkäri oli sitä mieltä että jos olen valmis maksamaan, kannattaa laittaa. Luuta jouduttiin lisäämään alkuvuonna ja eilen ruuvattiin itse implantti. Hammasta joudun odottelemaan noin 5 kk, että itse implanttiruuvi luutuu kiinni. Itse operaatiot, lisäluun laitto ja implanttiruuvi ei tuntunut yhtään, tänään pärjäillyt buranan kera. Pääsin kunnallisen kautta ja kirurgi on ollut tosi hyvä, asun siis Helsingissä. Toivon ettei komplikaatioita ilmene, tärkeää on nyt jälkihoito ja tietty että ruuvi luutuu kiinni.

    • Anonyymi

      Itselläni on hyvin huonokuntoiset hampaat (julkisen hammashoidon varassa köyhyyden vuoksi). Hampaita puuttuu kaksi, joista molemmat olivat maitohampaita, jotka eivät korvautuneet koskaan pysyvillä hampailla.

      Ensimmäinen hampaan poisto on kolmenneksi viimeinen alapuruhammas (viisurit toki poistettu). Alkuun purin poskea tai kieltä, muutamassa kuukaudessa tottui. Toinen hammas on vastakkaiselta puolelta ylhäältä kolmanneksi viimeinen puruhammas. Poistettu pari viikkoa sitten, ja poistoon tottui heti. Olen siis syönyt ruisleipää jo poistopäivästä lähtien. Toki itselläni taakse jää vielä molemmille puolilla ja ylös ja alas kahdet puruhampaat.

      Joka tapauksessa yhden hampaan puutoksen ei pitäisi vielä vaikeuttaa puremista. On ihmisiä, joilta on puuttunut toiselta puolelta vuosikausia useita peräkkäisiä hampaita, jotka on korvattu vasta sitten, kun seurauksena on ollut päänsärkyjä ym. purennan epätasapainosta johtuvia asioita. Heilläkään ongelma ei ole ollut syöminen, vaan päänsärky. Yksi puuttuva hammas ei häiritse purentaa. Jos sinulla on rahaa, niin kuluta ne miten lystäät.

      • Anonyymi

        Kannattaa korvat poistetut hampaat uusilla mahdollisimman pian jos yleensä aikoo ne korvata.
        Odottelu ei tuo mitään hyvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa korvat poistetut hampaat uusilla mahdollisimman pian jos yleensä aikoo ne korvata.
        Odottelu ei tuo mitään hyvää.

        Naapurimaassa jossa kävin lomalla laitettiin 2 implanttia. Toinen luutui ja toinen ei luutunut. Todettiin tulehdus ikenissä ja luussa sen huonon tapauksen ympärillä. Nyt on usean antibiootin kuuri ja joudun hammaskirurgiseen sairaalaan missä arvioidaan
        Jatketaanko luuduttamista kruu ua varten
        Kaivetaanko tappi pois ja puhdistetaan ja parannetaan ja uusi implantti

        Itse ajattelen etten mitään uutta ota

        Eli että ota huomioon ettei hammasimplantti aina onnistu. Yksi maksaa 2600e.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa korvat poistetut hampaat uusilla mahdollisimman pian jos yleensä aikoo ne korvata.
        Odottelu ei tuo mitään hyvää.

        Odottelu yksi ongelma.Toinen ongelma mistä voit tietää implantin asentajan taidon.Näkö tarkkuus/kädensynkrooni tarkkuuteen sekä värien tunnistaminen keinovaloilla.Kaikki hammaslääkärit kun ovat päteviä.Toistuksen ja oppi arvon mukaan.


      • Anonyymi

        vaikka puuttuu 3peräkkäistäniin ei mitään ongelmaa , paitsi jos olet juuret jättänyt !


    • Anonyymi

      Peri-implantiitista sen verran, että vaatii yleensä leikkauksen, jotta implantti saadaan puhdistettua ja tulehdus sen jälkeen paranemaan.
      Jos implantti jo liikkuu, se on menetetty. Irronnut implantti on tietysti menetetty implantti. Hoitoa ei ole. Uutta implanttia ei yleensä asenneta. Sijainnista ja viereisten hampaiden kunnosta riippuen kyseeseen voi tulla silta.

      Implantti vaatii aina huolellisempaa kotihoitoa kuin omat hampaat. Lisäksi suuhygienistin tekemä puhdistus vähintään kerran vuodessa, samoin hammaslääkärin tarkastus vuosittain. Näin mahdollinen alkava peri-implantiitti saadaan kuriin, ennen kuin implantti alkaa liikkua.

      • Anonyymi

        Miten implanttikruunu puhdistetaan, siis suuhygienistin tekemänä? Joutuuko kruunun irrottamaan puhdistusta varten?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten implanttikruunu puhdistetaan, siis suuhygienistin tekemänä? Joutuuko kruunun irrottamaan puhdistusta varten?

        Ei irroteta. Puhdistetaan kuten muutkin hampaat.

        Jos on peri-implantiittia, ien voidaan joutua leikkaamaan, jotta päästään puhdistamaan itse implantti ruuveineen.


    • Anonyymi

      minulle laitettiin implantti vantaalla 2 vuotta sitten nyt hammas roikkuu "saranasta" niin että käännän sitä jatkuvasti oikein päin kun vääntyy suussa poikittain on irti...voi ei...liemiruokaa nyt ..saas nähdä mitä tapahtuu.on vielä tohtoriksi väitellyt hammas ja leukakirurgi ja opetaa yliopistossa.3000 maksoi...mitä teen?

      • Anonyymi

        laita kierre lukitetta 🤣


    • Anonyymi

      oikein sitkeitä entrecote-pihvejä on huono jauhaa pelkästään etuhampailla.

    • Anonyymi

      Minulta piti poistaa viimeinen ylähamma takaa, ja kun olisi jäänyt vain alahampaat, päädyin poistattamaan sekä ylähampaan ja että kaksi alahammasta. Viikko sitten tehtiin implanttien asennus, jossa laitettiin keinoluuta molempiin leukapieliin. Koska yläleuasta oli luuta kadonnut leikkaus oli normaalia työläämpi. Naama turposi, tuli mustaksi ja kipuja on ollut koko viikon voimakkaista särkylääkkeistä huolimatta. Kuuden kuukauden jälkeen on hampaiden asennus jos keinoluusiirteet ovat luutuneet. Oikean puolen takahampailla ei tee mitään, koska nivel on väljä ja näin ollen pureminen ei onnistu. Toivossa on, että saisin toiselle puolelle ehjät hampaat, muutoin kalliit perustyöt ovat menneet hukkaan ja vellilinjalla pitää elää loppuelämä.

    • Anonyymi

      Minulla on kaksi implanttia. Hyvin on mennyt. Suunnittelen vielä yhden ottamista.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1965
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      140
      1445
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe