Miksi Rovaniemi on umpivelkaantunut?

Anonyymi

Miten on mahdollista tuollainen alijäämäinen talous? Miten kaupungin kiinteistösijoitukset ovat surkeita floppeja? Miten Oppipojan kiinteistö? Lappia-talon remppa? Valistustalo? Uimahallifarssi? Homekoulut? Henkilöstömenot? Teiden talvikunnossapito? Jätehuolto? Ounasvaara? jne. jne.
Ovatko samat tyypit päättämässä edelleen? Mitä seuraavaksi?
Onneksi RoKi pärjää.

16

<50

Vastaukset

 • Valetta kaikki, rokia myöten.

  Rovaniemi on parempi Kemiä ja Torniota vaikka rahat oliski menny.

  Kemiläiset putosi jalkapallossa ja torniolaiset jääpallot ei kiinnosta ketään.

 • YT-neuvottelut käynnissä!!!

 • Ohjan siellä politrukki johdossa jonka osaamista on muiden tienaamien rahojen lappaminen höpöstelyhankkeisiin. Se rahan tekeminen ei kaupungin porukalta taida onnistua. Ei ole yhteen ja vähennuslaskua kaupungin terävin pää 65 vuodessa oppinut. Tottunut muiden hommaamaa rahaa vain kuluttamaan. Tässä se on se tulos.

 • Johtoporrasta ja päällikkövirkoja lisätty vuosikaudet ja nämä "päättäjät" suojatyöpaikoissa vailla muuta vastuuta kuin palkkansa nosto ja kuluttaminen matkustellen verovaroin Kiinaa myöten muka kehittämässä. Kaupunginjohtajakin oli viemässä talviurheiluoppia Kiinaan, aivan pöyristyttävää!

 • Airbnb rehottaa Rovaniemellä. Muilta paikkakunnilta olevat sijoitusasuntojen omistajat tekevät matkailubisnestä, eikä tulouta Rovaniemelle veroja latiakaan. Miten on mahdollista, että tämä on luvallista, ei makseta hotellien kiinteistöveroakaan?

  • Onneksi verottaja on nyt tarttunut tähän epäkohtaan ja airbnb-veronkiertäjät joutuvat maksamaan.


 • Heinäkuu 2019
  1.7. Tukholma: Sollentunassa ammuttin rynnäkkökiväärillä kahta henkilöä, joista toinen kuoli ja toinen haavoittui vakavasti. Kallhällissa ammuttiin ulkomaalaista henkilöä useita kertoja jalkaan pistoolilla. Blackebergissä ammuskelua ja yksi ulkomaalaistaustainen löydettiin ammuttuna, mies kuoli sairaalassa. Lisäksi ammuttiin koira kuoliaaksi. Yksi henkilö otettiin kiinni murhasta epäiltynä. Karoliininen sairaala eristettiin poliisin toimesta ulkomaalaisten aiheuttaman mellakan takia.

  2.7. Vaxjö: 20-vuotiasta nuorukaista ammuttiin – vakava loukkaantuminen. Ei kiinniottoja.

  5.7. Tukholma: Tenstan alueella ampumavälikohtaus kahden jengin välillä. Tilannetta kuvailtiin ”hurjaksi ammunnaksi” kadulla. Ei rekisteröityjä loukkaantumisia. Ei kiinniottoja.

  Ruotsin poliisin tiedotteita, 6.7.2019:

  6/7 02.56 Raiskaus Tukholmassa.

  6/7 11.59 Murhayritys Boråsissa. 70 vuotiasta puukotettu selkään, tuntemattoman henkilön toimesta Boråsissa.

  6/7 07.45 Raiskaus Umeåssa.

  5/7 23.00 Törkeä pahoinpitely, jossa käytetty veistä Vimmerbyssä.

  5/7 20.47 Törkeä pahoinpitely, jossa käytetty lyömäasetta Köpingissä.

  Kahta henkilöä puukotettu Valdemarsvikin festareilla viime yönä. Henkilöt viety sairaalaan. Noin 20-vuotias mies otettu kiinni teosta.

  9.7. Trelleborg: Kolme henkilöä puukotettu Trelleborgin Klagstorpissa kadulle. Kaksi vakavasti ja yksi erittäin vakavasti loukkaantuneita. Kaksi nuorta miestä ja nainen. Yksi henkilö kiinniotettu.

  9.7. Karlskrona: Kaksi afgaania pidätettiin useista törkeistä raiskauksista. Miehet ovat iältään 19 ja 26.

  9.7. Alvsjö: Joukkotappelu uimalassa, mukana 10-20 nuorta, useita loukkaantuneita. Uimalan vieraita ammuttiin ilotulitteilla, varkauksia, ilkivaltaa ja ulostamista uima-altaaseen. Poliisi puuttui tilanteeseen ja nuorisojoukko ratsattiin, ainakin yksi kiinniotto.

  9.7. Skellefteån: Alaikäinen tyttö puukotettiin murhayrityksessä klo 09 aamulla. Mies oli karannut tytön päälle puukolla tai muulla teräaseella. Tyttö vietiin sairaalaan. Yksi täysi-ikäinen mies kiinniotettu murhayrityksestä.

  9.7. Gällivare: Kolmelle Balkanilta kotoisin olevalle miehelle annettiin vangitsemismääräys törkeästä joukkoraiskauksesta, mutta tekijät ovat poistuneet maasta. Yksi tekijöistä oli ollut pidätettynä teosta epäiltynä, mutta vapautettu aiemmin.

  10.7. Malmö: Limnhamnin torilla vanhus oli puukottanut nuorta miestä. Yksi kiinniotettu murhayrityksestä.

  10.7. Botkyrka: Tukholman eteläpuolella Botkyrkan Tullingessa pistooliammuskelu, jossa yksi haavoittunut. Ammuskelu yhden tai useamman toimesta koulun pihalla. Useita henkilöjä etsittiin poliisin toimesta.

  11.7. Ullared: Pommiräjähdys, mahdollinen käsikranaatti-isku autoa vastaan. Ei henkilövahinkoja. Ei tietoa tekijöistä.

  11.7. Marks: Nuorisojengi ryösti ja hakkasi 14-vuotiaan tytön.

  11.7. Helsingborg: Nainen raiskattiin kaupungin keskustassa.

  12.7. Alvesta: 35-vuotias mies pidätettiin epäiltynä oman tyttärensä murhayrityksestä.

  12.7. Bengtfors: Noin 30-vuotias nainen löydettiin kuolleena asunnosta. Ei epäiltyjä, tutkitaan murhana.

  12.7. Göteborg: 30-vuotias mies puukotettiin hengiltä, koska hän ei suostunut ostamaan tarjottua matkapuhelinta. Tapausta tutkitaan ryöstömurhana. Ei kiinniottoja.

  14.7. Uppsala: Useita kymmeniä autoja poltettu viikonlopun aikana. Vähintään 20 autoa tuhoutunut. Ei kiinniottoja. Gränbyssa ihmisiä ammuttiin ilotulitteilla ja kuusi autoa poltettiin. Noin 20 hengen nuorisojengi mellakoi. Ei kiinniottoja.

  15.7. Tukholma: Kolme 16-18 vuotiasta nuorta miestä tuomittiin 45-vuotiaan miehen pitämisestä viikon vankinaan, hänen kidutuksesta ja ryöstämisestä. Tekijät tuomittiin suljettuun psykiatriseen hoitoon 1-2 vuoden ajaksi sekä maksamaan 120 000 kruunun korvaukset.

  15.7. Hedemora: Yksin liikkeellä ollut 45-vuotias nainen raiskattiin kaupungin keskustan alueella.

  16.7. Lund: Lundissa poltettu noin viisi autoa ja Klostergårdenissa useita lisää kahdessa polttotilanteessa. Myös Värpingessä poltettiin kahdessa tilanteessa lähes 10 autoa. Lundista raportoitiin, että kesän aikana on poltettu lähes 100 autoa. Ei kiinniottoja.

  16.7. Landskrona: Asuintalon kellaritasanteelle heitetty pommi, joka rikkoi ikkunat ja ovet. Räjähdys kuului kaupungin alueella. Ei kiinniottoja. Hässelholmissa poltettiin muutamia ajoneuvoja.

  16.7. Malmö: Ampumatilanne rynnäkkökiväärillä. Haavoittuneita tai kuolleita ei löydetty. Ei kiinniottoja.

  16.7. Göteborg: Ampumatilanne pistoolein, jossa kaksi nuorta haavoittunut vakavasti. Ei kiinniottoja.

  16.7. Göteborg: 60-vuotias maahanmuuttaja-taksikuski tuomittiin taksissa suoritetusta raiskauksesta, jonka uhri oli asiakkaana ollut nuori nainen. Tuomio, 2 vuotta ja 6 kuukautta vankeutta sekä 115 000 kruunun vahingonkorvaus. Ei karkoitusta.

  16.7. Östersund, Malmö: Torilla ampumavälikohtaus, jossa paljon sivullisia. Kahden jengin välille syttyi tulitaistelu. Yksi 25-vuotias haavoittui. Sairaalan aula jouduttu eristämään ulkomaalaisjoukkojen saavuttua. Kiinniottoja ei raportoitu.

  16.7. Timrå: Vanhusten

 • kysykää Lotvoselta, hän johtaa. eipä julkisia esiintymisiä juuri kuule

 • Lapin vanhukset pakkautuvat Rovaniemelle ja erikoissairaanhoito ja ensihoito maksaa hunajaa

  • Tottakait pakkautuvat, kun kyliltä viety kaikki palvelut ... ei ole kauppaa, postia, teitä ei aurata, ei mitään ja linja-autovuorotkin lakkautettu. Ikää kun tulee, alkaa olla jos jonkinlaista kremppaa sekä lääkärin tarvetta vaivoihin ja sehän kyllä maksaa.


 • Rovaniemeltä on vuositolkulla ollut monta kansanedustajaa. Jos ovat Rovaniemen asialla niin kuin vaalipuheissaan lupasivat niin ei pitäisi olla mitään hätää.

 • Demarien veronkorotusesitys on surkeaa. Miksi kaikkien pitää maksaa toisten virheistä? Oikeaa politiikkaa on lopettaa kaupungin kuppaaminen. Mitään ei tarvitse vähentää mutta rönsyt pitää poistaa. Ja päällekkäisyydet.

 • Syy on että samat tahot on päätösvallassa puolueiden takana.

 • On sitä rahaa silloin kun kyseessä on joku Alwar Aallon suunnittelema juttu.
  Yli 7 miljoona kerrostalosta johon tulee miljoonien remontti.
  Umpimätä talo! Mitään ei saa järkevästi korjata Aallon suunnittelemassa rakennuksissa,vaa Aallon perinesäätiö päättää mitä korjataan ja miten,makso mitä makso! Helsingistä asti käydään tarkastamassa joka saranan ruuvikin että se on heidän mielensä mukainen! Ja Rovaniemeläiset maksaa! Nähtiin jo Lappiatalon remontissa!!
  Kauhulla odotan kaupungintalon remonttia,monellakohan miljoonalla budjetti ylityy? Aalto on tullut ja tulee Rovaniemen veronmaksajille tosi kalliiksi!!

 • Irtisanomisia tehty ja säästökuuri jatkuu. Paljonko pitää vielä vähentää henkilökuntaa? Ja miksi ulkoistaminen voi tuoda säästöjä, tekeekö yksityinen halvemmalla? Tehottomuus kaupungin hommien johtamisessa.

 • Uusia Projekteja alotetaan vaikka ei ole varaa niihin.
  Kaikki kaupungin työntekijät evakossa ja niistä maksetaan kallista vuokraa.
  Kaupungintalon remontti alko vaikka siihen ei ole varaa.
  Liikenneympyröitä rakennettu kesän aikana ennätysmäärä.
  Uimahalli tulossa ja uus silta....

  Siis tää rahan käyttö on ihan holtitonta...

Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.