Aihealueet

Listaukset

  Miksi Rovaniemi on umpivelkaantunut?

  Anonyymi

  Miten on mahdollista tuollainen alijäämäinen talous? Miten kaupungin kiinteistösijoitukset ovat surkeita floppeja? Miten Oppipojan kiinteistö? Lappia-talon remppa? Valistustalo? Uimahallifarssi? Homekoulut? Henkilöstömenot? Teiden talvikunnossapito? Jätehuolto? Ounasvaara? jne. jne.
  Ovatko samat tyypit päättämässä edelleen? Mitä seuraavaksi?
  Onneksi RoKi pärjää.

  29

  158

   Vastaukset

   • Valetta kaikki, rokia myöten.

    Rovaniemi on parempi Kemiä ja Torniota vaikka rahat oliski menny.

    Kemiläiset putosi jalkapallossa ja torniolaiset jääpallot ei kiinnosta ketään.

   • YT-neuvottelut käynnissä!!!

   • Ohjan siellä politrukki johdossa jonka osaamista on muiden tienaamien rahojen lappaminen höpöstelyhankkeisiin. Se rahan tekeminen ei kaupungin porukalta taida onnistua. Ei ole yhteen ja vähennuslaskua kaupungin terävin pää 65 vuodessa oppinut. Tottunut muiden hommaamaa rahaa vain kuluttamaan. Tässä se on se tulos.

   • Johtoporrasta ja päällikkövirkoja lisätty vuosikaudet ja nämä "päättäjät" suojatyöpaikoissa vailla muuta vastuuta kuin palkkansa nosto ja kuluttaminen matkustellen verovaroin Kiinaa myöten muka kehittämässä. Kaupunginjohtajakin oli viemässä talviurheiluoppia Kiinaan, aivan pöyristyttävää!

   • Airbnb rehottaa Rovaniemellä. Muilta paikkakunnilta olevat sijoitusasuntojen omistajat tekevät matkailubisnestä, eikä tulouta Rovaniemelle veroja latiakaan. Miten on mahdollista, että tämä on luvallista, ei makseta hotellien kiinteistöveroakaan?

    • Onneksi verottaja on nyt tarttunut tähän epäkohtaan ja airbnb-veronkiertäjät joutuvat maksamaan.


   • kysykää Lotvoselta, hän johtaa. eipä julkisia esiintymisiä juuri kuule

   • Lapin vanhukset pakkautuvat Rovaniemelle ja erikoissairaanhoito ja ensihoito maksaa hunajaa

    • Tottakait pakkautuvat, kun kyliltä viety kaikki palvelut ... ei ole kauppaa, postia, teitä ei aurata, ei mitään ja linja-autovuorotkin lakkautettu. Ikää kun tulee, alkaa olla jos jonkinlaista kremppaa sekä lääkärin tarvetta vaivoihin ja sehän kyllä maksaa.


   • Rovaniemeltä on vuositolkulla ollut monta kansanedustajaa. Jos ovat Rovaniemen asialla niin kuin vaalipuheissaan lupasivat niin ei pitäisi olla mitään hätää.

   • Demarien veronkorotusesitys on surkeaa. Miksi kaikkien pitää maksaa toisten virheistä? Oikeaa politiikkaa on lopettaa kaupungin kuppaaminen. Mitään ei tarvitse vähentää mutta rönsyt pitää poistaa. Ja päällekkäisyydet.

   • Syy on että samat tahot on päätösvallassa puolueiden takana.

   • On sitä rahaa silloin kun kyseessä on joku Alwar Aallon suunnittelema juttu.
    Yli 7 miljoona kerrostalosta johon tulee miljoonien remontti.
    Umpimätä talo! Mitään ei saa järkevästi korjata Aallon suunnittelemassa rakennuksissa,vaa Aallon perinesäätiö päättää mitä korjataan ja miten,makso mitä makso! Helsingistä asti käydään tarkastamassa joka saranan ruuvikin että se on heidän mielensä mukainen! Ja Rovaniemeläiset maksaa! Nähtiin jo Lappiatalon remontissa!!
    Kauhulla odotan kaupungintalon remonttia,monellakohan miljoonalla budjetti ylityy? Aalto on tullut ja tulee Rovaniemen veronmaksajille tosi kalliiksi!!

   • Irtisanomisia tehty ja säästökuuri jatkuu. Paljonko pitää vielä vähentää henkilökuntaa? Ja miksi ulkoistaminen voi tuoda säästöjä, tekeekö yksityinen halvemmalla? Tehottomuus kaupungin hommien johtamisessa.

   • Uusia Projekteja alotetaan vaikka ei ole varaa niihin.
    Kaikki kaupungin työntekijät evakossa ja niistä maksetaan kallista vuokraa.
    Kaupungintalon remontti alko vaikka siihen ei ole varaa.
    Liikenneympyröitä rakennettu kesän aikana ennätysmäärä.
    Uimahalli tulossa ja uus silta....

    Siis tää rahan käyttö on ihan holtitonta...

    • Ei siltaa ei uimahallia. Ei Oppipojalle ostajaa. Ei rahaa.


   • Veroja korotettiin, kun investoinnt aivan huuhaata. Ostellaan läpimätiä Aalto-kerrostaloja, rakennellaan tarpeettomia liikenneympyröitä ja syydetään rahaa uimahallin suunnitteluun jne. Pahinta tässä on se, että verorahalle ei saada vastinetta, kun terveyskeskus ei toimi lainkaan ja koululaisten opetuksesta viety paljon pois.

    Eiköhän se olisi tärkentä saada ensin perusasiat kuntoon, esim terveydenhoidossa juurikin se hoitamattomuus tuo valtavat kustannukset kun ihmiset eivät pääse ajoissa labraan ja lääkärille. Koulutuksesta tinkiminen se vasta kalliiksi tuleekin jatkossa.

    Päättäjillä ei ole järkeä laittaa asioita tärkeysjärjestykseen ja me äänestäjät olemme ilmeisesti suurimmat syylliset.

    • Vaihdamme päättäjiä! Uusi kaupunginjohtaja saattaa olla tässä suhteessa pelastus.
     KV:n ja KH:n puheenjohtajat ovat näyttäneet jo taidottomuutensa talouden hallinnassa.
     Kuinka pitkään annetaan syöksykierteen jatkua? Eikö hallitsematon rahan tuhlaaminen rakennus- ja kiinteistöhankkeissa jo riitä? Oppipoika keskellä ydinkeskustaa kertoo selvää kieltä, mitenkä kaupunkimme taloutta hoidetaan. Kaupungissa on isompia solmukohtia kuin nelostien uudet tiejärjestelyt.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Vaihdamme päättäjiä! Uusi kaupunginjohtaja saattaa olla tässä suhteessa pelastus.
     KV:n ja KH:n puheenjohtajat ovat näyttäneet jo taidottomuutensa talouden hallinnassa.
     Kuinka pitkään annetaan syöksykierteen jatkua? Eikö hallitsematon rahan tuhlaaminen rakennus- ja kiinteistöhankkeissa jo riitä? Oppipoika keskellä ydinkeskustaa kertoo selvää kieltä, mitenkä kaupunkimme taloutta hoidetaan. Kaupungissa on isompia solmukohtia kuin nelostien uudet tiejärjestelyt.

     Eihän äänestäjä pysty valitseen puheenjohtajia, puolueet sen tekevät. Äänestäjät ei voi vaikuttaa kuin paikkamääriin, valtakoneistolla on aina valta. Vaalit on teatteria Suomessakin.


   • Kokoomus on tullut maksamaan rovaniemiläisille paljon rahaa.

    • Politikot vaihtuu ja puolueet,kyse on ihmisistä,ei puolueet mitään tee.


   • Jotakihan siellä tapahtuu, ei ole sattumaa kun Liisa Ansalaa alettiin mustamaalata.

   • Kaupungin luottamusmiehillä on noussut ylpeys päähän kun alkavat rankata toisiaan johonkin järjestykseen. Ennenkin on niin käynyt. Velkaantumista se ei taita.

   • Nyt keskustellaan, oliko Rovaniemen ja Rovaniemen mlk:n yhdistyminen virhe.
    Olihan se virhe. Mlk oli velaton kunta. Nyt velkapesä kun kaupunki on hassannut kaiken. Tupla virkamieskunta on ääneti ottanut palkkaa. Viisi vuotta oli siirtymäaikaa mutta sitä ei noudatettu. Kepua ei saa syyttää kaikesta, kok ja sdp ovat olleet hyvinä renkeinä.

    • Talous 31 milj. euroa miinuksella, eli alijäämäinen. Mistä tämä johtuu ?


    • Anonyymi kirjoitti:

     Talous 31 milj. euroa miinuksella, eli alijäämäinen. Mistä tämä johtuu ?

     Kokoooomuksesta.


   • Tänään lähti kokoomuksen ryhmästä mies persuihin, hienoa! Kyllä kokoomus kutistuu niinkuin pitääkin.

   • Kaupunginjohtajalla ylivoimainen tehtävä, talous on romahtanut ja henkilökuntaa pitää saada pienenemään 50 hengellä, eikä sekään riitä. Mistä lisärahaa mässäilyyn?

   • Arktikum on tulvavaarassa maan alla.

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    97
    2874
   2. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    109
    2718
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    137
    2305
   4. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    67
    1518