Ruokavalion makrot ja kilokalorit

Anonyymi

NAISET: Mikä on sinun pituus paino, miten ja kuinka usein treenaat, paljonko syöt kilokaloreita/päivä sekä halutessa voi kertoa ravintoainejakauman. Onko päivän energiansaanti sinulle riittävä?

Itselläni ongelmana on tunne siitä etten saisi tarpeeksi energiaa vaikka laskureiden mukaan saisin. Varsinainen nälkä vaivaa hyvin hyvin harvoin, sen sijaan tunnen heikotusta; on raskasta kävellä jne kun tuntuu että jalat ei jaksa kantaa, pahimpina aikoina/hetkinä hengityskin tuntuu raskaalta. Syön säännöllisesti noin 3-4h välein. Syömisen jälkeen jaksaminen on suht normaali noin 1h, jonka jälkeen taas heikottaa. Jokaisella ruualla syön hiilareita, proteiinia mutta rasva enemmän vaihdellen. Olen noin maaliskuulta lähtien 1x/kk vietänyt mättöpäivää milloin syön vapaasti mitä haluan. Se auttaa sen päivän jälkeen jaksamaan paremmin muutaman päivän, tosin Juhannuksen aikainen kokonainen mättöviikonloppu ei auttanut.
Olen alle 25-vuotias, pituus 161cm. Paino ennen Juhannuksen lomailua oli pitkään noin 51kg, jonka jälkeen paino nousi lähes 55kg (vapaata syöntiä pääsääntöisesti noutopöydästä alkoholia), nyt 54kg. Hormonitoiminta aina ollut epävakaata, nyt kuukautiset olleet poissa maaliskuu-huhtikuu-vaihteesta asti.
Aloin seuraamaan omaa kilokalorien saantia helmi-maaliskuu välillä. Ennen seuraamista jaksoin hyvin, mutta kyllä se painokin heitteli kun söi oman intuition mukaan ja sitä en halua. Myöskin kun aloitin seuraamaan omia syömisiä niin alkuun jaksoi ihan ok noin pari viikkoa. Kilokalorit alkuun oli PÄÄASIASSA 1400-1700 väliin (sai olon täysin k a r s e a k s i), josta nostin 1900-2000 (olo hitusen parani) ja sen jälkeen oon pyrkinyt 2000-2100 ja useammin näitä satunnaisia 2200-2300kcal päiviä. Tänään ~2400kcal ja olo on vähän heikottava. Seuraan kilokalorien lisäksi että saan sopivasti proteiinia joka vaihtelee 1,5-2,5, kuitenkin niin että pyrin 1,8xkg, välillä sattuu ylittymään. Rasvoja ja hiilareitten määrää en niinkään tarkasti seuraa, loput kalorit otan niistä. Rasvojen määrää nostin noin 2vk sitten, sitä saan nyt arviolta 50g/päivä?, kaikista aineista kun en laske rasvoja niin vaikea sanoa, niistä mitä lasken niin määrä on 40-50g.
Ruuat koostan pääasiassa kanasta, jauhelihasta, kalaa satunnaisesti, erilaisia kasviksia (päivittäin), perunasta, riisi ohra tai riisi kaura-sekoitteesta, kaurahiutaleista, täysjyväpastasta, fazerin ruispuikulasta/vaasan 100% kauraleivästä, kalkkuna tai broilerileikkelettä, margariinia leivälle, maitorahkasta, jogurttia (ei lisättyä sokeria eikä makeutusaineita), kermaa ja juustoja käytän satunnaisesti ruuanlaitossa, päivittäin yksi omena... Juomana vettä ja paljon. Macajauhetta ohjeistuksen mukaisesti, tällä hetkellä 1,5tl/päivä.
Treenaan salilla 6x/vk, josta yläkroppa tulee kertaalleen, pakarat 2-kertaa viikkoon ja kerran myös reidet pakara-treeniyhdistelmä (pohkeita en pysty treenaamaan terveydellisistä syistä). Treenistä palautuminen on ihan hyvä. Kevennetty viikko joka neljäs viikko jne..
Rasvaprosenttia en tiedä, mutta peiliin katsoessa sitä rasvaakin kyllä mielestäni löytyy :D
Lähinnä haluan udella teidän syömisiä ja jaksamisia sekä tietysti jos jollain on vinkkiä tai neuvoja omaan tilanteeseeni ni ehottomasti oon kuulolla. Suunnitelmana jatkaa kuitenkin hissukseen tästä kilokalorien määrän nostamista, mutta vähän mietityttää sillä rasvan saaminen kroppaan ei ole niin tervetullutta

2

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkaen vielä: tosiaan myös rasvanlähteinä käytän maapähkinävoita ja pähkinöitä sekä tarkoitus öljyäkin (oliivi rapsi) ottaa nyt mukaan.

    • Anonyymi

      Kulutus suurempaa kuin saanti. Eli syöt liian vähän.
      Jaksota syömistä 2 viikon pätkiin.
      Eli 2vko 400kcal/pnä, lisä kalorit otat treenin ympärillä. Eli hiilareita lisää ennen treeniä, treenin aikana ja jälkeen. Välipäivänä lisä kalorit rasvasta.
      Ja toinen 2vko jakso, syöt juuri niinkuin nytkin.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe