Aihe

Kassatyöntekijöistä

Anonyymi

Paljon kuulee marmatusta kun yksi päättää toisten puolesta, että miten mikäkin pitäisi mennä.
Joten olisiko laajempaa näkökulmaa? Eli: Miten kassatyöntekijää voi lähestyä, jos yleinen käsitys on se, että asiakkaan pitäisi vaan pyllistää ja repiä kuitti kassan kädestä puhumatta sanaakaan, ettei hän vaan loukkaannu tai kuule samaa asiaa miljoonatta kertaa? Kun näen eräänkin kauniin kassatyöntekijän, niin olemukseni on automaattisesti melkein vittumaisen kylmä juurikin sen vuoksi, että näitä marmatuksia saa kuulla joka lävessä, miten asiakas oli taas tehnyt jotain väärin. Erästäkin voisin pyytää ulos, mutta kun se mutta.. Onko olemassa täysjärkistä kassatyöntekijää, jolla on siellä töissäkin inhimillinen kyky tunteisiin tai mihin hyvänsä inhimilliseen ilman sitä robottimaisuutta, jollainen kuva heistä luodaan julkisesti.
Tuokaa siis esiin muitakin näkemyksiä kuin ne lehdissä kalkattavat hiekkadyynit, kiitos :)

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kassatyöntekijää saa lähestyä! Itse kassalla työskennelleenä tunnistan nuo kaikki puhutut asiakastyypit, sillä ei ole kovin miellyttävää kun yli 15 vuotta vanhemmat miehet heittävät vihjailevaa vitsiä kassalla. Itse en juuri kuule noita lehtien jutuissa mainittuja kuivia vitsejä töissä.

   voin antaa nuoren naisen näkökulmasta pari vinkkiä, millä mut ainakin sais lähtemään vaikka kahville
   - jos aiot pyytää häntä ulos, valitse hiljainen hetki, jolloin ei muodostu jonoa. Silloin kassahenkilölläkin on enemmän aikaa jutella
   - moikkaa kunnolla kun tulet kassalle. Sano moro/morjensta/jotain muuta persoonallisempaa kuin moi tai hei. Itselleni ainakin tulee heti paljon rennompi olo kun asiakas tervehtii rennosti perinteisen moi/hein sijaan, sillä sitä saa kuulla ja sanoa paljon päivän aikana
   - kysy miten menee tai onko ollut kiireistä. Jos haluat pyytää ulos kannattaa kysyä rennosti vaikka onko hän koko kesän töissä tai onko hänellä vapaita päiviä. Tietysti hänellä on vapaita päiviä mutta jos hän esimerkiksi mainitsee, että "oon koko loppuviikon töissä, mutta onneks ens viikolla on vapaapäiviä" voit heti kysyä, lähtisikö hän kahville ensi viikolla. Jos hän ei sano suoraan ei kannattaa napata vaikka hänen ojentamansa kuitti ja kirjoittaa oma numero ja nimi taakse ja antaa takaisin. Hän tuskin rupee tekemään siinä kassalla mitään suunnitelmia tai antaa suoraa vastausta, sillä se on kuitenkin hänen työaikaansa ja itse ainakaan en rupeaisi tekemään mitään treffisuunnitelmia muiden ihmisten jonottaessa. Jos hän on kiinnostunut hän kyllä laittaa viestiä vuoron jälkeen!
   - ei kannata miettiä liikaa! Noi lehtien näkökulmat on vanhempien naisten kokemuksia, jotka on ollut töissä kaupassa 10+ vuotta. Suurin osa meistä alle 28v naisista ollaan siellä vaan tienaamassa vähän ekstraa opiskeluiden ohella eikä olla tekemässä elämänuraa kassatäteinä. Itse en ole tavannut ketään nuorta joka haluaisi olla töissä kassalla koko elämää.
   - voit myös keksiä jotain persoonallista! Osta kassalta joku arpa (jokin 1-2 euron riittää) ja sano kassalle että jos voitat tarjoat voittokahvit. Siirry sivummalle (jos jonoa) ja raaputa arpa heti. Anna arpa takaisin tarkistettavaksi ja jos voitat hänen pitää lähteä kahville ja jos et voita häneen pitää lähteä korvauskahveille (tai yksille, riippuu hieman henkilöistä)

  • Anonyymi

   Ainoat minulle heitetyt mauttomat kommentit ovat yleensä tulleet humalassa olevilta miehiltä.
   Kassatyöntekijänä on muiden asiakkaiden takia tuollakin hetkellä osattava hillitä itsensä ja niinpä en yleensä viitsi enkä jaksa vastata heille mitään.
   Mutta kassalla vaan ne hetket on lyhyitä, ettei siinä kovin paljon ehdi keskittyä yhteen asiakkaaseen. Seuraa siis, ettei kassalla ole se ruuhkaisin hetki, niin voi tärpätä paremmin. Minulle on ainakin muutama maksanut ensin ostoksensa ja sen jälkeen ojentanut ostamansa suklaalevyn tai jotain muuta pientä ostamaansa minulle. Ihan kiva tapa sekin.
   Kannattaa ne omat yhteystiedot kirjoittaa valmiiksi johonkin, ja ojentaa samalla, jos siihen uloskutsuun vastataan myöntävästi tai vaikka vähän epäröiden. Epäröinti saattaa johtua vain siitä, että perässä muu jono odottaa vuoroaan päästä maksamaan ostoksensa. Työvuoron loputtua voi se tekstiviesti sinne puhelimeen kilahtaakin. Onnea matkaan!

  • Anonyymi

   Jees. Kannatti missata nukkumaanmenoaika ja yliväsymyksen virittämänä tulla palstalle ihmettelemään ennen uutta yt-neuvottelua nukkumatin kanssa.
   Kiitos teille vastauksista :) Täytyy jatkossa mennä uudella asenteella ostoksille ja yritän jokaisella kerralla muistaa teidän näkökulman tähän.
   Kenenkään ikäähän siinä nyt ei oikein tiedä ja itse olen rapiat kolmekymppinen, että toivottavasti en kuitenkaan leimaudu ”15 vuotta vanhemmaksi” setämieheksi kassojen silmissä :D
   Ei sillä, että mitään pervoa kuitenkaan heittäisin.
   -Ap-

   • Anonyymi

    Miten meni? Mulla melko lailla sama keissi edessä!


  • Anonyymi

   Löysin kerran hyväkuntoisen kukkasen, ruusun, parkkihallista. Päädyin viemään sen kassaneidille jonka palveluun olen ollut erityisen tyytyväinen. Mutta mitäpä tapahtui... kassaneiti on pyrkinyt tapauksen jälkeen huolella välttämään ettei vain joutuisi katsekontaktiin tai edes tervehtiä enää. Poistuu takavasemmalle ja tauolle heti jos näkee että olen kaupassa.

  Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   622
   30240
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   300
   22253
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14118
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   356
   11162
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   94
   8278