Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten jaksaa eteenpäin

Anonyymi

Tosiaan mies ilmoitti jo maaliskuun lopussa haluavansa erota.
Edelliset 4 vuotta on olleet rankkoja, takana talon remontti, kaksi lasta, vuorotyötä sekä synnytyksen jälkeinen masennus. Lisäksi perustin alkuvuodesta yrityksen.
Arkeni mahdollistaa sen että hoidan omat lapset kotona(molemmat alle 5v) ja jotenkin se meni siihen että myös kotityöt on kaikki minun vastuulla. Viimeiset 4 kuukautta myös maksoin kaikki laskut. Mies on käynyt jo pitkään kotona vain syömässä ja nukkumassa, hyvin harvoin huomioi lapsia.
Aluksi eron syy oli epäselvä, sitten tuli että ku riidellään niin paljon. (Ei ole edes totta.) Sitten sen jälkeen että minä olen laiska ja lihon vaan. Sitten itselleni riitti ja sanoin että nyt lähden. No samana viikonloppuna selvisi että miehellä on uusi, en tiedä kauanko on jatkunut mutta ei edes enää kiinnosta. Mutta silti sattuu ihan helvetisti kun mies lähtee tämän toisen luo eikä yritä edes peitellä asiaa. Erosta nyt kolmisen viikkoa ja mies luulee että voi puhua samalla tavalla kuin ennenkin.
Lapsille myös vaikea tilanne, yrittänyt olen selittää että isä on vielä elämässä vaikka asuu erillään, mutta itseä alkaa pelottamaan että mitä jos ei olekaan.
Itsellä on ihan hyvä tukiverkko mutta eipä se auta kun ei voi kenelläkään kunnolla puhua ku aina on lapset kuuntelemassa enkä halua heidän joutuvan valitsemaan puoliaan.
En edes tiedä mitä tällä keskustelulla haen, vertaistukea varmaan.
Ja en ole viemässä lapsilta isää, toivon hänen olevan lasten elämässä mahdollisimman paljon mutta mitä tehdä jos isän sanaan ei voi luottaa ja tiedän että se voi perua lastenkin kanssa sovitut menot tuosta noin vain.

5

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No voihan rähmä! Usein kun alkaa tapahtua (remontti, masennus) niin sitten tapahtuu vielä enemmän, eli erohan siinä tulee lisäksi. Ja kun ero tulee, niin kannattaisi pitää kynsin ja hampain kiinni, ettei tapahdu vielä enemmän; eli talousasiat mene kuralle. Tuossa kertomassasi on sille kaikki ainekset.

      Lapsille kannattaa kertoa vain se mikä on totta ja meneillään. Eli isä on muuttanut muualle. Sitten voi sanoa, että sinä ainakin toivot isän olevan lasten elämässä, mutta isän puolesta et voi sitä luvata. Etenkään ennenkuin olette sopineet asioista.

      "Erosta nyt kolmisen viikkoa ja mies luulee että voi puhua samalla tavalla kuin ennenkin. "

      Mikset asiallisesti sanoisi mitä ajattelet? Että tapahtuneen jälkeen teidän välinne eivät tosiaankaan ole kuten ennen. Kysyä vaikka, mitä mies tuumaisi, jos asia olisi mennyt toisinpäin. Tuskinpa silloinkaan välinne miehen mielestä enää voisi olla kuten ennen, ettekä voisi puhuakaan kuten ennen.

      Tapahtunut mikä tapahtunut, sitä ei voi muuttaa. Mutta sinä voit kertoa rajasi. Lapsista tehdään sopimus heidän asumisestaan ja elatuksesta. Koska lapset ovat vielä varsin pieniä ja isä asuu uuden kumppanin kanssa, ei niitä tapaamisia kannata tehdä yhtään enempää kuin joka toinen vkl systeemillä. Jos mies onnistuu edes siinä, hyvä. Jos ei niin ei. Aika näyttää. Teette osituksen. Ainakin sinä mietit onko varaa jatkaa asumista talossanne yksin ja lunastaa itsellesi miehesi osuus. Ja vaikka varaa olisikin, niin onko sinulla voimavaroja hoitaa kaikkea; taloa, lapsia ja yritystäsi? Ole varovainen. Synnyksen jälkeinen masennus ei ole mikään pikku juttu.

      • Anonyymi

        Olen puhunut kyllä näistä itseä häiritsevistä seikoista suoraan ex-miehelleni mutta häntä ei kiinnosta. Nytkin mun silmien edessä soittelee tälle uudelle ja iltaisin lasten mennessä nukkumaan lähtee tämän naisen luo ja on siellä yön.
        Talous itsellä on hallinnassa tosi hyvin, sen kanssa ei tule ongelmaa. Talo on miehen joten en itse siihen jää. Oikeastaan ensi viikolla muutetaan lasten kanssa.

        Ja uskon löytäväni voimavarat tämän arjen pyörittämiseen, oon kuitenki jo monta vuotta yksin ollut vaikka suhteessa olimme. Edes nuoremman kiireellisen sektion jälkeen ei mies pitänyt isyyslomaa kuin sen viikon jonka sairaalassa olimme. Kotona tuolloin oli myös 1v10kk esikoisemme. Leikkausarven kipuilu loppui kokonaan vasta viime joulukuussa kun nuorempi oli 1,5v.. Epäilen synnytyksen jälkeisen masennuksen johtuvan "pilalle" mennestä synnytyksestä ja yksinäisyydestä sekä riittämättömyyden tunteesta. Mutta tämä masennus alkaa olla historiaa, onneksi.
        T.apanonyymi


    • Anonyymi

      Itse olin samassa tilanteessa vuosi sitten. Vaimo halus erota, ja iski vaan paperin eteen, allekirjoitatko? Jos allekirjoittaisin yrittäisimme korjata liittomme, harkinta-aikana. No minä yritin, mut oli vain ykspuolista.
      Väitti ettei ole uutta miestä, ja valehteli menonsa. Paljon oli öitä pois. Vietti aikaa puhelimessa suljetun oventakana. Kaikki tietenkin oli mun syytä.
      Yritti kaikin tavoin musertaa minut. Ympäriltä keräsi kyl sääliä itselleen.

      Yritin sitten ehdottaa että, jos hän jäisi kotiin, niin mä lähtisin n. puoleksivuodeksi pois.
      Mut aloin samantien saamaan viestejä pettäjäsivustolta, millaista elämää hän viettää, ja kenen kanssa.
      Palasin kotiin kesken. En halunnut kodistani mitään bordellia. Hän vain totesi että: kuka hänen menoistaan tietää?
      Hän sanoi vievänsä vain henkilökohtaiset tavaransa, lähtiessään. No sitä *henkilökohtaista tavaraa on ollut useita farmariautollisia, ja 5 pakettiautollista. mm. Lähes kaikki häälahjat. Myös ne joiden antajaa hän ei edes tunne.

      Vieläkin on kuulemma jotain vietävää.
      Päätin syksyllä etten estä häntä viemästä, mitä haluaakin viedä. En alennu hänen tasolleen. Tosin siksikin että, olin päättänyt jo että keväällä lähden reissuun, joka jäisi viimeiseksi...

      Mut joulun lähestyessä, liityin yksinäisten iltojeni ratoksi deitti palveluun. Mun tarkoitus oli vaan etsiä vähän *laastaria* haavoihin. Eikä useampikaan haittaisi.

      Mut ekana iltana sain jonkin verran kiinnostusta osakseni. Muutaman kanssa sitten juttelin mesessäkin. Äkkiä vaan huomasin yhden olevan ihan aidosti kiinnostunut. Muut jäi samantien. Tämä nainen alkoi hipoa ihan liian paljon täydellisyyttä ollakseen totta. Kun kaikki mun toiveet alkoi vaikuttaa myös hänen toiveiltaan, olin mielestäni varma että, kyseessä on joku nettihuijaus. En vain oikein tiennyt millainen, kun hän ei rahaakaan pyytänyt. Hän vain toivoi että voitaisiin tavata. Voisimme halailla, pussailla, kävellä käsikädessä rannalla, nauttia yhteisistä hetkistä. Lupasi paljon rakkautta, ja romantiikkaa. Tietää velvollisuutensa, kuten hän asian ilmaisi.

      No asiaa ei voine muuten varmistaa kuin tapaamalla.
      Sanoin hänelle että tapaamme ensin julkisella paikalla, ja jos mahdollista tule ystäväsi kanssa, kerro jollekin ketä olet menossa tapaamaan ja minne. Ei ku mä luotan sinuun. Mä sanoin että eka tapaaminen pitää hoitaa niin. Voinhan olla mitä tahansa. Itse näin painajaisenkin ensitapaamisestamme.
      Hän kuitenkin kuuliaisesti tuli siskonsa kanssa.
      Kun näin hänet ja hän halasi minua ensimmäisen kerran, tiesin kokevani jotain mitä en ole koskaan aijemmin kokenut. Mun ei ole sen jälkeen tarvinnut miettiä, rakastaako hän minua oikeasti.
      Nyt saa pussata, halata ja katsella kuinka paljon tahtoo.
      Ei tarvitse miettiä minne hän menee ja kenen kanssa. Jos menee hän soittaa joka kerta, Jos itse menen hän tietää aina minne, ja kenen kanssa. Vähän hän on mustasukkainen, mut se imartelee minua. Koska en aio tehdä väärin, voin hyvin kertoa aina missä olen, ja näyttää keiden seurassa.
      Ennen voin soittaa kitaraa (akustista) kotona vain kun muita ei ollut kotona, koska se kuulemma häiritsi. Nyt olen soittanut hänen työtovereilleen, ja ravintolassa ollessamme hän ilmoitti mun osaavan soittaa, ja pisti mut esiintymään. No hänet sitten tosin pyydettiin mukaan laulamaan. Olen puolessa vuodessa nauranut enemmän kuin yli 20 vuoteen avioliitossa yhteensä.

      • Anonyymi

        "Olen puolessa vuodessa nauranut enemmän kuin yli 20 vuoteen avioliitossa yhteensä. "

        Jes! Parisuhteessa tärkeintä on luottamus ja ilo (molemminpuolisen arvostuksen lisäksi).


    • Anonyymi

      Ota yhteys johonkin täysin ulkopuoliseen eroneuvontaan. Joko livenä tai netin kautta. Saisit puhutta asiaan neutraalisti asennoituvan henkilön kanssa.
      Neuvoisin sinua hakemaan lapsille päivähoitopaikkaa, ainakin osapäiväistä. Näin saisit rauhassa päiväsaikaan järjestellä asioita ja hoitaa itsesi kuntoon.
      Päiväkoti tai perhepäivähoito turvaa lapsille tavallista arkea jne.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe