Tupakointi attendolla

Anonyymi

Nyt olen lukenut kotilapista vastavuoroista keskustelua tupakoinnista. Kertokaa teidän mielipide hoitajan tupakointiin työaikana. Onko sallittua käydä tupakilla tauoilla (ruoka, kahvi) vai totaalinen tupakoimattomuus työaikana?

35

2456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kemijärvellä kepuloisille on kaikki sallittua!

    • Anonyymi

      Työaikaan kuuluu ruoka, kahvi ajat. Tupakointi kielto, polttakoot vapaalla.

    • Anonyymi

      Ihan sama minulle mitä itse kukin lakisääteisellä tauollaan tekee, kunhan se ei pidennä taukoa.
      Attendolla on luvattu potkut työajalla tupakoiville. Siinä sitä ollaan kun entisestäön vähennetään, sijaisia ei löydy helposti, porukkaa häipyy kokoajan, uusia etsitään kissojen ja koirien kanssa esim. kaupungin työntekijöiden joukosta.
      Älkää sitten valittako kun hoitajamitoitus ei pysy kunnossa, kun ei ole niitä hoitajia.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä. Attendolla kato käynyt hoitajien suhteen


      • Anonyymi

        Attendolla taitaa olla sama tilanne valtakunnallisesti porukat kaikkoaa, eikä uusia saa. Mistähän tämä johtuu? Kemijärvellä ei ole työtä kovinkaan tarjolla joten tulijoita varmasti on, ruuhkasuomessa tilanne on toinen siellä hoitsuilla on vara valita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Attendolla taitaa olla sama tilanne valtakunnallisesti porukat kaikkoaa, eikä uusia saa. Mistähän tämä johtuu? Kemijärvellä ei ole työtä kovinkaan tarjolla joten tulijoita varmasti on, ruuhkasuomessa tilanne on toinen siellä hoitsuilla on vara valita.

        Töitä Kemijärvellä ei paljon ole ja silti, ei niitä tulijoita vanhustyöhön ole.


    • Anonyymi

      Kauheasti kytätään hoitajien menoja ja tuloja. Jos välillä kyylätään muita työntekijöitä esim. Kaupungin johtajia eri aloilla niin sais jutun juurta lehteen moneksi viikoksi. Moni asia tässä kylässä on pahempaa kuin hoitajien tupakointi. Jos he tekevät työnsä hyvin niin minusta se ei haittaa jos käyvät vetämässä henkoset tauolla. Eri asia tieten jos ravataan tupakilla jatkuvasti...

      • Anonyymi

        Ei pidä hyväksyä pahoja asioita sillä perusteella että että jotkut asiat ovat vielä pahempia.
        Tupakointi on epäterveellistä eikä kuulu savuttomiin työpaikkoihin eikä työnantajan maksettavaksi. Tupakoitsijat käyvät tupakalla myös muina aikoina kuin lakisääteisillä kahvitauoilla. Attendolaisia ei pidä kuitenkaan yksin syyllistää. Työaikana tupakoitsijoita on kaupungin omissa työpaikoissa, mm. terveyskeskuksen lääkärissä, Esperi Carella, Tunturilan palvelukeskuksessa johtajaa myöten. Työstä maksetaan, ei työaikana tupakoinnista.


      • Anonyymi

        Ei taida Tunturilassa muut ehtiä tupakalle kun johtaja.


    • Anonyymi

      Hoitaja ja tupakoi?

    • Anonyymi

      Työthän pitää aina tehdä hyvin, riippumatta siitä käyttääkö korsteenia vai ei!!

      Typerää ätinää, kun työpaikka on SAVUTON,se tarkoittaa sitä, ettei siellä tupakoida. Ei ainakaan henkilökunta. Vanhuksen osalta, joka on ikänsä tupakoinut. poikkeuksen voi tehdä.

      Mutta henkilökunnan vinkuminen ylimääräisestä oikeudesta, on todella typerää!

    • Anonyymi

      Tämä se vasta typerää on! Kytätään puskissa mitä hoitajat tekevät. Kirjoitellaan joka tuuttiin ja valitetaan.
      Ei se tupakointi työn laatua heikennä. Olisitte ennemmin huolissanne hoitajapulasta! Täällä aiemmin asiasta joku kirjoittikin.
      Kemijärvi ei muutenkaan mikään ykkösmesta ole ulkopaikkakuntalaisille töihin tulla. Tällainen valittaminen ei ainakaan lisää kiinnostusta.
      Jokaisen luulisi ymmärtävän, mitä se tarkoittaa kun hoitajat loppuvat hoitopaikoista ja sairaaloista.

      • Anonyymi

        Ei hätää nämä valittajat ovat kohta siellä hoidokkeina ,sittempähän huomaavat mitä hoitajapula tarkoittaa. Hoitajatkin tarvitsehat joskus huokaista edes sen muutaman henkosen verran.

        Kemijärviläinen onkin siinä kummajainen se on aina juuri sen duunarin ja heikompiosaisen kimpussa. Monesti olen miettinyt mistä tämä erikoisuus johtuu, halutaanko sillä nostaa omaa alistettua itsetuntoa.


      • Anonyymi

        Attendon hoivakoti sai 200 000 euron uhkasakon Kangasalla – asukkaita oli 40, vaikka lupa oli vain 25:lle
        Asukkaille on esimerkiksi annettu vääriä, toisille asukkaille tarkoitettuja lääkkeitä.
        – Asukkaat ovat saaneet vain aivan perushoidon kuten ruuan. Esimerkiksi suihkutuksia on karsittu ja haavahoitoja on siirretty. Asukkailla oli paljon makuuhaavoja, sanoo aluehallintoviraston ylitarkastaja Riikka Haahtela.


    • Anonyymi

      Kyllä Lapponiankin hoitajat ja lääkärit käyvät tupakalla vaikka on savuton sairaala. Pulmana on yleensä se , että näitä tupakkataukoja on enemmän kun lain mukaiset tauot sekä että nämä tupakoitsijat pitävät normaali tauot (kahvi, ruoka) ja sen päälle vielä tupakkatauot. Jos tupakoivat tauolla pitäisi jättää kahvi juomatta.

    • Anonyymi

      Tupakka on todettu tieteellisesti haitalliseksi ja jopa hengenvaarallisesti.
      Miksi terveydenhuollon ammattilaiset silti tupakoivat ja vielä työajalla ja paikoissa jotka on virallisesti julistettu savuttomiksi?
      Huonon esimerkin antavat.

    • Anonyymi

      Lehdessä luki että joku oli tästä aiheesta keskustellut psykiatrisen asiantuntijansa kanssa😂

      • Anonyymi

        Eiköhän hän ollut keskustellut siitä vastineesta ja sen sisällöstä!

        Kannattaa opetella lukemaan, se auttaa jopa ymmärtämään asioista jotakin!


    • Anonyymi

      Tupakointi on jokaisen henkilökohtainen asia ja jos taukonsa lopettaa 7 minuuttia muita aikaisemmin ja käyttää sen ajan tupakkaan niin keneltä se on pois? Tupakoivat hoitajat hoitavat työnsä 100 kertaa paremmin kun nämä muut jotka on kelvottomia ees sukulaissuhteilla järkättyyn kesätyöpaikkaan.

      • Anonyymi

        tupakointi ei ole henkilökohtainen asia koska haisee ja lisää pahaa oloa, esim tupakalla käyvän hoitajan haju voi ahdistaa vanhuksia

        tupakointi pitäisi lopettaa ja esim. luontoterapia voi auttaa siihen, esim menemällä Suomutunturille ja jos siellä tarjotaan tupakan vieroittamis kurssi, muuten hyvä idea uuteen toimintakeskukseen, jos valtuusto viitsisi käsitellä aloitteen

        yhdessä tupakoinnista pääsee eroon, toista tukien!

        parempi silti jos ei edes aloita tupakoimista


    • Anonyymi

      Jos on työsopimusta allekirjoittaessa tiennyt, että työpaikka on savuton, on sitoutunut olemaan polttamatta työpaikan alueella. Ei siis ole henkilökohtainen asia. Samalla logiikalla myös alkoholin nauttiminen ruokatauolla olisi henkilökohtainen asia.

    • Anonyymi

      Eipä taida Attendolla olla kovin mukava työilmapiiri, tupakkajengi provosoitu herkästi ja ottaa hyväveliverkoston jälkikasvun kiusattavaksi.

    • Anonyymi

      Attendolla ilmeisesti huono työilmapiiri ja klikkejä, tupakoivat ja heidän työnsä tekevät tupakoitsemattomat, vakituinen vanhat työntekijät ja heidän työnsä tekevät määräaikaiset ja muualta tulleet. Kaikki tappelevat ilmeisesti keskenään tai toiset juoruilevat ja toiset altistuvat ja pelkäävät.

    • Anonyymi

      Ja kovin ovat nuoria, ainakin nämä hoitoapulaiset. Ilman mitään koulutusta, riittää kun vanhemmat ovat työhönottajan kavereita. Olisi varmaan ollut tarjolla myös hoitoalalla opiskelijoita.

      • Anonyymi

        ....kun ei haluta maksaa päteville palkkaa. Mutta siitä voi valittaa jos on toimittu väärin.


    • Anonyymi

      Ei auta ilmapiiriä jos avustavia työntekijöitä haalitaan muista kunnista, kun Kemijärvelläkin nuoret ovat ilman kesätyöpaikkaa. Siinä joutuu nuori kärsimään,kun joutuu muiden hampaisiin.

    • Anonyymi

      Pitäisikö työnjohdon pitää tupakoitsijoille juttutuokio siitä, ettei kannata täällä sivustolla kovin puolustella tekemisiään ja haukkua työkavereita. Ei anna hyvää kuvaa Attendosta ja sen työntekijöistä.

      • Anonyymi

        Attendolla taitaa olla suurin huoli työntekijöiden saatavuudesta ainakin muualla Suomessa eipä taideta kysellä polttaako tupakkaa vai ei kunhan vain työntekijä saadaan.
        Kemijärvellä varmasti tulijoita joten kohtelukin voi olla sen mukainen. Toivottavasti tästä työpaikasta ei tulisi eripuraista, ainakin täällä keskustelupalstoilla yritetään saada sinnekkin eripuraa.


      • Anonyymi

        Ei ole tulijoita jonoksi asti. Moni hoitaja ja hoitoapulainen välttelee koko puljua. Samoin on esperi. Entisenä hoitajana opiskelijaksi lähteneenä on tullut soittoja perään että tekisitkö töitä edes lomilla. Ja olen tupakoitsija jonka entinen työnantaja tietää. Ps. Opiskelen ihan toiselle alalle kuin hoitotyö. Vähemmän vittuilu, parempi palkka, fyysisesti paljon helpompi työ, parempi palkka vähemmästä työnteosta ja vastuusta. Ei tarvitse kotona miettiä teinkö ja sanoinko kaikki, että onko kaikki hengissä kun palaan töihin. Ei tarvi tehdä 3 vuorotyötä eikä pyhiä töitä. Tsemppiä hoitajille!


    • Anonyymi

      palkataan savolainen kyttään sinne kokopäiväiseksi,,saataispa sekin töihin ..

      • Anonyymi

        Se jäbä on tehnyt töitä enempi ja monipuolisemmin kuin sinä tai 500 muuta kemppalaista.

        ja taitaa duunata vielä pitkällä lomallaankin. on moniosaaja ja näkijä


    • Anonyymi

      Yks opetaja läksi usein 5-10 minuuttia aiemmin oppitunneilta tupakoidakseen. Ei se oikein ole. Tupakointipaikka oli merkattu tarpeeksi kauas rakennuksesta. Mutta kuka sitä pakkasilla sinne asti... Siinä sisäänkulun kahta puolen oli opettaj at ja oppilaat tientukkona.

      Mikkään muu syy ei ole niin tärkeä kuin tupakointi, kun positutaan seurasta kuin seurasta tupakalle. Haistele siinä sitten samassa huoneessa nikotiinikeuhkojen vinkunaa ja yskähtelyä.

      Sama juttu pätee työpaikoilla. Nyt kun pöly laskeutuu, tupakoitsijat menevät röökille, mutta sitten on käytettävä ruokapausseja ja mentävä tarpeeksi kauas. Ei voi olla kenenkään etu, että ovensuut tukitaan savulla.

      • Anonyymi

        Tupakointi on epäterveellistä, miksi kukaan nykyaikana polttaa??? Jos on vaikea lopettaa, niin siihen saisi esim. terapia apua. Kemijärvellä Suomun keskus niitä voisi tarjota, jos vain se rakennetaan.


    • Anonyymi

      Kuka sen sinun Suomun keskuksen maksaa? Mistä säästetään?

      • Anonyymi

        Suomulle terapiaa.. Nauran täällä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe