Luomisen todisteita

Raamatun mukaan Jumala loi eliöt lajiryhmittäin (bara min, after its kind), eli lajityypeittäin ja käski niiden määrän kasvaa (rabah raw-baw', multiply)

Voimme havainnoida luonnossa ainoastaan muuntelua perusryhmien sisällä. Jotkut kutsuvat tätä evoluutioksi, mutta sitä se ei ole, koska muuntelu perustuu aina olemassaolevan biologisen informaation säätelyyn tai prosessointiin. Evoluutioon uskovat yrittävät epätoivoisesti löytää todisteita satunnaisista mutaatioista, vaikka heidän tulisi ensisijaisesti etsiä todisteita lajityyppirajat ylittävästä kehityksestä.

Muunteluun kuuluu syntiinlankeemuksen jälkeen myös informaation häviäminen, jolloin eliö järjestelee jäljelle jääneen informaation uudelleen priorisoiden mm. immuunipuolustusjärjestelmän ja metabolisten mekanismien tarvitsemat DNA-jaksot. Muuntelu kuormittaa genomia.

Jumala ei luonut ihmistä varioitumaan, eli kokemaan muuntelua. Tämäkin on havaittavissa oleva fakta. Kaikki maailman ihmiset ovat geneettisesti 99,9%:sesti samanlaisia. Tuo pieni 0,1%:n eroavaisuus on yhteydessä perinnöllisiin sairauksiin. Ihmisen genomi on suunnittelun mestariteos; meissä on vähemmän proteiinien koodaamiseen käytettäviä DNA-jaksoja kuin esim. sukkulamadossa. Kun ihminen kokee geneettistä rappeutumista, on tiedossa sairauksia toisin kuin luonnon eliöillä, joilla tapahtuu informaation uudelleenjärjestelyä. Kaikki nämä havainnot todistavat, että luomiskertomus on tarkka kuvaus elämästä ja sen alkuperästä. On myös biologinen, havaittu fakta, että elämää syntyy vain elämästä.

Geneettinen rappeutuminen on myös havaittava tosiasia. Evoluutiobiologi Dan Graur on sanonut: "Jos ENCODE on oikeassa, niin evoluutio on väärässä." Jokainen biologi tuntee käsitteen genetic load (mutational load) ja tiedostaa, että ilman huomattavaa määrää roska-DNA:ta genomissa, evoluutiosta tulee tuhoava prosessi. Nykytieteen mukaan varovaistenkin arvioiden mukaan reilusti yli 80% genomistamme on toiminnallista. Yli 90% ihmisen genomista luetaan transkriptioon, joten sillä on silloin tärkeä merkitys. Siksi mutaatiokuorma tulee johtamaan ihmiskunnan sukupuuttoon. Sitä ennen tulemme näkemään yleistyviä sairauksia, yleistyvämpää lapsettomuutta, terveysongelmia, allergioita, immuunipuolustusjärjestelmän häiriöitä jne. eli kaikkea sitä, mitä jo olemme havainneet.

Geneettisen rappeutumisen sekä myös muuntelun nopeus osoittaa, että globaalin vedenpaisumuksen jälkeen luonnon monimuotoisuus on n. 4500 vuodessa kasvanut nykyiselle tasolleen.

Raamattu on totta.

48

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Evoluutiosadulla ei ole mitään todellista tai todistettua yhteyttä luomakuntaan. Kyseinen, pelkkä ihmisen keksimä, emävale, joka on paisunut niin suureksi ettei siihen usko enää kuin kaikkein heikkojärkisimmät.

      • Anonyymi

        Se on just näin


      • Anonyymi

        Ja höpö-höpö. Tämä ns. evoluutiosatu on paljon uskottavampi kuin luomissatu, joka oikeasti vielä onkin satu.

        Ainoastaan joku täysin höperö voi edes verrata niitä toisiinsa tasavertaisina vaihtoehtoina.


    • Anonyymi

      Luomakunnassa tapahtuva rappeutuminen on karua todellisuutta. Luomakunta ei pysy koossa nykyisellä tahdilla kuin korkeintaan muutamia satoja vuosia. Ihminen, eläimet, kasvit ja luomakunta on pelkkä varjo siihen nähden millaiseksi se alunperin luotiin.

      • Ihmiset elävät pidempään ja terveempinä kuin ikinä. Melko hyvin tuntuu ainakin luojan kuvilla pyyhkivän.
        Kerrot oman mielikuvituksesi tuottamasta haavemaailmasta, jota ei ikinä ole ollut. Antiikin aikana, kun ihmisten olisi pitänyt olla paljon vähemmän rappeutuneita, odotettavissa oleva elinikä oli alle puolet nykyisestä.

        Melkoisen miellyttävää rappeutumista; sanoisin.


      • kekek-kekek

        Toivotaan sitten että ainakin ylöstemmattavat eivät kovin rappeudu ja pysyvät koossa tempauksen hetkellä, ettei päät ja jäsenet irtoile, mikä olisikin irstaan näköistä.


      • Anonyymi
        agnoskepo kirjoitti:

        Ihmiset elävät pidempään ja terveempinä kuin ikinä. Melko hyvin tuntuu ainakin luojan kuvilla pyyhkivän.
        Kerrot oman mielikuvituksesi tuottamasta haavemaailmasta, jota ei ikinä ole ollut. Antiikin aikana, kun ihmisten olisi pitänyt olla paljon vähemmän rappeutuneita, odotettavissa oleva elinikä oli alle puolet nykyisestä.

        Melkoisen miellyttävää rappeutumista; sanoisin.

        Ei. Ennen vedenpaisumusta ihmiset ja eläimet elivät vielä hyvin paljon pidempään kuin nykypäivänä. Tämä on todiste luomakunnan rappeutumisesta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei. Ennen vedenpaisumusta ihmiset ja eläimet elivät vielä hyvin paljon pidempään kuin nykypäivänä. Tämä on todiste luomakunnan rappeutumisesta.

        Mitään todisteita sen paremmin ihmisten saavuttamasta satojen vuosien iästä kuin Nooan tulvastakaan ei ole muualla kuin esitieteelliseltä ajalta peräisin olevasta uskonnollisten kertomusten kokoelmassa. Uskonnolliset tarinat eivät todista mitään muuta kuin sen, että tuollaisiinkin on joskus uskottu.


    • Ihmisen genomin mutaatiomäärä on pysynyt samana viimeiset 5 000 vuotta.
      Tuleeko Jeesus ennen vai jälkeen sen kun Jumala on tuhonnut koko luomakuntansa?
      Minun Jumalani ei kyllä alentuisi kostamaan kaikelle luodulleen että ihminen on epätäydellinen.

    • Muuntelun oletetusta nopeudesta (some slow, some fast) ROT ei tiedä mitään.
      Onko argumentointisi todella sillä tasolla, että jos nopeaa lajiutumista havaitaan toisinaan, siitä seuraa aukottomasti että kaikki lajiutuminen on nopeaa?
      Sigh..

    • Kirjoitat täyttä roskaa. Raamattu ei ole totta, mutta evoluutio on. Yksikään luonnontieteellinen tosiasia ei tue Nooan tulvaa, eikä yksikään täysipäinen biologi väitä, että biodiversiteetti on syntynyt muutamasta yksilöstä 4 500 vuodessa. Mannerlaattojen jakautuminen historiallisena aikana (kirjoitustaito saattaa olla jopa 7000 vuotta vanha, mutta vähintäänkin 5000 vuotta vanha) on väitteenä järjetön. Se vaatii täydellistä "aivot narikkaan ja julistamaan" asennetta.

      Ilmeisesti väitteesi uppoavat kaltaisiisi lahkolaisiin, joiden on pakko uskoa mikä tahansa hömppä, etteivät joutuisi helvettiin. En tiedä, kuinka kauan olet palstalla kirjoitellut, mutta tuskin olet saanut ainuttakaan käännynnäistä, etkä saa yhdestäkään vähääkään luonnontieteitä tuntevasta. Päin vastoin; kouhotuksesi karkoittaa ihmisiä tehokkaasti edustamastasi kristiillisyydestä.

      • Uskon sinua jos näytät todisteita lajityyppirajat ylittävästä kehityksestä.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Uskon sinua jos näytät todisteita lajityyppirajat ylittävästä kehityksestä.

        Paleontologia todistaa sen kiistatta. Kambrin meressä ei tainnut olla ainuttakaan nykylajia ja myös permikauden lajisto oli lähes täysin erilainen kuin nykyään. Jos ja kun n. 99 % kaikkina aikoina elävistä lajeista on joko kehittynyt uusiksi tai kuollut sukupuuttoon, niin eiköhän se ole melkoisen selvä näyttö lajiutumisesta.

        Loiko Jumala Baikal ja Malawijärviin lähes kokonaan oman lajistonsa? Evoluutioteoria selittää varsin hyvin, miksi eristetyissä ekosysteemeissä jopa yli 80 % lajeista on endeemisiä. Miten sen (järkevästi) selittää Nooan jälkeinen lajiutuminen.
        Afrikasta löytyy fossileja ajalta, jolloin Homo sapiens sapien kehittyi Home heidelbergenisistä. Välimuotoja ei voi tunnistaa kumpaankaan lajiin kuuluvaksi.
        Euroopassa neduijen ja H h:n välimuotoja on löydetty yhdestä ainoasta luolasta yli kolmestakymmenestä yksilöstä.

        Uskon sinua, jos esität tieteelliset todisteet Nooan tulvasta ja Maan 6000 vuotta vanhasta iästä.

        Älä jaksa. YEC sotasi on hävitty jo ennen sinun syntymääsi.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Uskon sinua jos näytät todisteita lajityyppirajat ylittävästä kehityksestä.

        Määrittele lajityyppi ja lajityyppirajat.


    • Nyt, kun ekologoset lokerot häviävät ja muuttuvat nopeasti on oletettavaakin, että siihen kykenevät lajit muuntelevat samaa tahtia, siinä on selvä syy-yhteys..

      "Evoluutioon uskovat yrittävät epätoivoisesti löytää todisteita satunnaisista mutaatioista, vaikka heidän tulisi ensisijaisesti etsiä todisteita lajityyppirajat ylittävästä kehityksestä."

      Evoluutiotutkijat eivät ole kiinnostuneita siitä, mitä heidän tulisi ROTn ja muun yecn jengin mielestä tutkia... ;D Te voisitte keskittyä löytämään ajanmääritystavan jolla Maan ikä (ja miksei universuminkin) luotettavasti pystytään näyttämään toteen. Miksihän ette jo tee sitä...hmm...

    • "Evoluutioon uskovat yrittävät epätoivoisesti löytää todisteita satunnaisista mutaatioista, vaikka heidän tulisi ensisijaisesti etsiä todisteita lajityyppirajat ylittävästä kehityksestä. "

      Evoluutiobiologit eivät peuhaa pelkästään satunnaisten mutaatioiden kimpussa. Kehitysbiologian havainnot todistavat vastaansanomattomasti yhteisestä polvelutumisesta ja lajiutumisesta. Yksi selvä todiste tästä on syvä homologia eli pääjaksoittain hyvin muuttumattomana säilyneet homeottiset geenit, jotka ovat eräänlaisia työkalupakkigeenejä. Yksi tällainen esimerkki on pax6 -silmägeeni, joka on samanlainen mm. selkärankaisilla, hyönteisillä ja pääjalkaisilla. Ihmisen pax6 -geenillä voidaan ohjata banaanikärpäsen silmän rakentamista.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Deep_homology

      https://en.wikipedia.org/wiki/Hox_gene

      https://en.wikipedia.org/wiki/Evo-devo_gene_toolkit

    • Mytomaanin fantasiat näyttävät vain pahenevan.

      Voi olla että viikon parin päästä herra onkin sairaslomalla pehmustetussa kopissa eikä suinkaan ala-asteella.

      Sääli nyt edes vaimopoloistasi ja lapsiparkojasi.

      • Opettajan kesäloma loppuu ja työ alkaa. Ei ehdi enää millään notkumaan aamusta iltaan netissä. Pakkomielle on pakkomielle ja se saattaa aiheuttaa pahaakin ahdistusta.
        Siinä olet aivan oikessa, että ROT:n aloitukset ja kommentit tuntuvat olevan aina vaan epätoivoisempia. Vaimo ja lapset ovat julistamisen rinnalla sivuseikka.


      • Niinpä niin.


      • https://evolutionnews.org/2017/06/dan-graur-darwins-reactionary/

        "In 2013, biologist Dan Graur criticized the “evolution-free gospel of ENCODE” and accused its researchers of “playing fast and loose with the term ‘function,’ by divorcing genomic analysis from its evolutionary context.” In a lecture at the University of Houston, Graur argued that “if the human genome is indeed devoid of junk DNA as implied by the ENCODE project, then a long, undirected evolutionary process cannot explain the human genome.” In other words: “If ENCODE is right, then evolution is wrong.” But for Graur, evolution can’t be wrong. His solution to the problem? “Kill ENCODE.”"


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        https://evolutionnews.org/2017/06/dan-graur-darwins-reactionary/

        "In 2013, biologist Dan Graur criticized the “evolution-free gospel of ENCODE” and accused its researchers of “playing fast and loose with the term ‘function,’ by divorcing genomic analysis from its evolutionary context.” In a lecture at the University of Houston, Graur argued that “if the human genome is indeed devoid of junk DNA as implied by the ENCODE project, then a long, undirected evolutionary process cannot explain the human genome.” In other words: “If ENCODE is right, then evolution is wrong.” But for Graur, evolution can’t be wrong. His solution to the problem? “Kill ENCODE.”"

        Kreationistin linkissä kreationisti kertoo että joku toinen kreationisti on kertonut jonkun sanoneen jotain. Luotettavaa?

        Tuossa nyt hra Ewan Birneyn (ENCODEn joku pomohahmo) ajatuksia ENCODEN tiimoilta vuodelta 2012. Siinä nimenomaan pohditaan sitä prosenttilukua. melkoista hihastaravistelua. 80%? 60% 20%?

        http://ewanbirney.com/2012/09/encode-my-own-thoughts.html

        Eli Graurin alla olevassa esittämä kritiikki on täysin oikeutettua.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3622293/


    • Anonyymi

      "Yli 90% ihmisen genomista luetaan transkriptioon, joten sillä on silloin tärkeä merkitys."

      Mistä tällainen aivopieru on lähtöisin, että transkriptioon päätyminen tarkoittaa tärkeää merkitystä? Ei edes ENCODEssa väitetty mitään näin tyhmää.

    • Anonyymi

      Nyt kretut tutkimaan vaikkapa Ötzin genomia,joka on noin 5000 vuotta vanha eli vain hiukan rappeutunut.
      Sieltä pitäisi löytyä todisteet rappeutumisesta,nykytekniikalla luulisi saatavan melko kattava geenikartta jäätyneenä säilyneestä kokonaisesta ruumiista.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ötzi eli tollojen mukaan Nooan aikoihin mut se oli jo aika rappeutunut ku se kärsi geneettisistä syistä valtimonkovettumataudista ja sillä oli muitakin terveyshuolia.

        https://www.nature.com/news/iceman-s-dna-reveals-health-risks-and-relations-1.10130

        Ötzillä oli mutaatioita, joita ei löydy nykypopulaatioilta lainkaan. Tämä on selvä todiste tulvasta. Jumals yritti siivota pahuutta pois maailmasta taikatulvassa ja monin paikoin onnistuikin, siitä kertoo Ötzin myötä genomista poistuneet rapistumat. Jumala valitsi kaikista rapistumattomimman ihmisen, Nooan jatkamaan ihmiskunnan sukua. Se ei aivan onnistunut, tulvan jälkeen Nooa alkoi juopottelemaan ja pahuus hiipi poikaansa Haamiin, joka vahingossa tupsahti isänsä telttaan ja näki tämän sukuelimet kun isä oli sammunut alastomana telttaan. Tästä alkoi kanaanilaisten iljettävyyden kehitys, joka huipentui Sodoman ja Gomorran tuhoon ja ilmenee nykypäivän Suomessa tasa-arvoiden avioliiton kannatuksena ja pridettämisenä.

        In 2008, scientists reported the complete sequence of DNA taken from Ötzi’s cellular mitochondria. It contained mutations not found in present-day populations, and led to speculation that the iceman had belonged to a people that has vanished from Europe.


      • Muumioita on tutkittu.
        Duodecim: " On osoittautunut myös, että Egyptissä, auringon ja lämmön maassa, erilaiset niveltulehdukset (artriitti ja spondyloosi) olivat yleisimpiä vaivoja. Niitä esiintyi eri aikoina niin faraoilla kuin tavallisilla kansalaisilla.
        Tuberkuloottiset luuston sairaudet olivat suhteellisen yleisiä. Esimerkiksi lonkkaniveltuberkuloosia sairastettiin jo suurten pyramidien rakentamisen aikoihin (noin 2600 eKr.). Selkärankatuberkuloositapauksia tunnetaan kahdeksan–ne on tunnistettu kyttyrästä. Naiset kärsivät suhteellisen harvoin luukadosta, mutta se ilmeni nuoremmalla iällä kuin nykyään (Estes 1989). "

        Samassa artikkelissa todetaan myös: "Todettiin myös, ettei Eksodus-farao Merenptah hukkunut Punaiseen mereen ajaessaan israelilaisia takaa vaan kuoli vanhuuttaan. Raamattu ei siis aina ole oikeassa. "

        Eli se siitä vähemmän rappeurtuneesta genomista.

        https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwi-zoD46-njAhUvz6YKHXzrAIwQFjAAegQIBBAB&url=https://www.duodecimlehti.fi/lehti/1995/23/duo50516&usg=AOvVaw0V5eZMQOgGmmYuK8Ttll6z


    • Ihminen pärjää (lisääntyy) melko mukavasti ilman mitään ulkoista muunteluakin...
      Varsinainen kehitys (jos niin voi sanoa) on kulttuurisessa evoluutiossa, jota on nähtävissä myös eläimillä. Eli vanhemmat opettavat asioita jälkeläisilleen. Ihmisella tämä suunta on tietysti paljon määräävämpi, koska pystymme oppimaan historiasta (no joo), siirtämään tietoa ja kokemuksia monella tapaa eteenpäin, myös kansakunnittain, vaikkapa demokratian synty länsimaissa.

    • Mielenkiintoista, miten tulkintasi yhden uskontokunnan kirjoituksista on muotoutunut universaaliksi toruudeksi? Koska itse huomasit tämän että tiedät paljon asioista mistä kukaan muu ei tiedä? Pystytkö ajoittamaan tämän tapahtuman jollekkin aikajaksolle? Omaatko muista yliluonnollisia kykyjä?

      • Anonyymi

        Tämä aloittaja tietää paremmin, kuin luoja itse.


    • Anonyymi

      Tässä maininta geneettisistä (mutaatiot) ja epigeneettisestä muutokset, kannattaa lukea itse tutkimus

      Epigenetics and the Evolution of Darwin’s Finches
      The prevailing theory for the molecular basis of evolution involves genetic mutations that ultimately generate the heritable phenotypic variation on which natural selection acts. However, epigenetic transgenerational inheritance of phenotypic variation may also play an important role in evolutionary change. A growing number of studies have demonstrated the presence of epigenetic inheritance in a variety of different organisms that can persist for hundreds of generations. The possibility that epigenetic changes can accumulate over longer periods of evolutionary time has seldom been tested empirically. This study was designed to compare epigenetic changes among several closely related species of Darwin’s finches, a well-known example of adaptive radiation. Erythrocyte DNA was obtained from five species of sympatric Darwin’s finches that vary in phylogenetic relatedness. Genome-wide alterations in genetic mutations using copy number variation (CNV) were compared with epigenetic alterations associated with differential DNA methylation regions (epimutations). Epimutations were more common than genetic CNV mutations among the five species; furthermore, the number of epimutations increased monotonically with phylogenetic distance. Interestingly, the number of genetic CNV mutations did not consistently increase with phylogenetic distance. The number, chromosomal locations, regional clustering, and lack of overlap of epimutations and genetic mutations suggest that epigenetic changes are distinct and that they correlate with the evolutionary history of Darwin’s finches. The potential functional significance of the epimutations was explored by comparing their locations on the genome to the location of evolutionarily important genes and cellular pathways in birds. Specific epimutations were associated with genes related to the bone morphogenic protein, toll receptor, and melanogenesis signaling pathways. Species-specific epimutations were significantly overrepresented in these pathways. As environmental factors are known to result in heritable changes in the epigenome, it is possible that epigenetic changes contribute to the molecular basis of the evolution of Darwin’s finches.

      Continue reading at Genome Biology and Evolution (Oxford Journals) using link below:

      Epigenetics and the Evolution of Darwin’s Finches

      iowa

    • Anonyymi

      Evoluutio on tapa seurata - kuin katseella - kuinka eliöt muuttuivat kantamuodoistaan. Eenokin kirja sisältää näkemyksen, joissa oli jossakin eliökehityksen vaiheessa, kolme "alkuhärkää", dinoa, joista kaikki eliöt olisivat peräisin. Punainen, Musta ja Valkoinen härkä, samoin, kun nykyään on ihmisyydessä rotuja: Seem, Haam ja Jaafet.
      Tämän jälkeen, Eenokin kirjan mukaan, avaruudesta syöksyi maahan asteroidi, joka aiheutti sen, että noiden "härkien" jälkeläisistä tuli monimuotoisia olentoja. Kerrotaan niistä tuleen, mm. norsuja, villisikoja, susia, lampaita jne...

      Oliko tuo juuri se tähtijumala "Kiljun" - jota myöhemmin israelilaisetkin palvoivat, ja saivat sillä profeettansa vihaiseksi?! Toisessa Eenokin kirjassa samainen olento silti tuomitaan, se ei saa ENÄÄ tehdä lisää lajeja maailmaan, ja myös Mooseksen laissa on kohta, missä kielletään risteyttämästä karjansa eliölajeja, joskaan ei ehkä rotuja... Nykyään ei paljoa synny enää uusia lajeja, risteyttämällä, vaikkakin esim. koirarotuja tulee kaiken aikaa lisää... Tuosta tapahtumasta, ASTEROIDIN putomisesta Maahamme on noin 65 miljoonaa vuotta aikaa mennyt, ja tämä ei ole ainoastaan harhauninen EENOKIN näkemys, samalla tavalla nykyään myös tiede selittää dinojen lopun tulleen, tuon ASTEROIDIN muodossa. Kyseinen artikkelikin lienee vielä Wikipediassa...
      Maapallomme, tähdet tms. ei ilmaannu heti olevaiseksi tavallisessa viikossa, milloin kreationistit ymmärtävät tämän. Se ei tietenkään MUUTA sitä, että joku ALKUJUMALISTA olisi VAIN VIIKON vierallut omassa tähtijärjestelmässämme, ja käskyttänyt kaiken alulle... Jos kaikkia 200 miljaridia tähtijärjestelmää samoin keskimäärin viikon vie pistää alulle, on tämä ensimmäinen luomis/evoluutioviikko noin 3,9 miljardia vuotta... Nykyään arvellaan menneen max 15 miljardia vuotta, Galaksimme alusta...

      • Anonyymi

        Kärrysi ovat hevosen edellä:

        ".. ja tämä ei ole ainoastaan harhauninen EENOKIN näkemys, samalla tavalla nykyään myös tiede selittää dinojen lopun tulleen,.."

        Kyseessä on tieteen selityksestä väännelty ja lisäilty Eenokin tekstin hyvin vapaamielinen tulkinta. Vai pystytkö näyttämään jakeet, joista ilmenevät avaruuden asteroidi sekä 65 miljoonan vuoden aika??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kärrysi ovat hevosen edellä:

        ".. ja tämä ei ole ainoastaan harhauninen EENOKIN näkemys, samalla tavalla nykyään myös tiede selittää dinojen lopun tulleen,.."

        Kyseessä on tieteen selityksestä väännelty ja lisäilty Eenokin tekstin hyvin vapaamielinen tulkinta. Vai pystytkö näyttämään jakeet, joista ilmenevät avaruuden asteroidi sekä 65 miljoonan vuoden aika??

        ÖÖh, "miljoona" tai "miljardi", olivat tuohon aikaan tuntemattomia lukemia. Ei edes kreikkalaiset osanneet, eikä edes arabit vielä tuolloin ilmaista pitkiä ajanjaksoja ja lukuja. Sen Mooseksen apokryfikirja(goolgea: Tuomas Levänen!) kuitenkin sanoo, että "Aadam oli maanpäällä 40 päivää, ennen saapumistaan Paratiisiin"... Tai jos "päivä-sana" oli suorastaan väärin käännetty, se tarkoitti : vuotta... Ja maan päälle, kaikenlaisten örkkien, kääpiöiden, hobittien, ihmisten, haltioiden ja jättiläisten sekaan hänet takaisin ajaettiin, "kuolleiden lepopaikasta, Paratiisistaan"...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ÖÖh, "miljoona" tai "miljardi", olivat tuohon aikaan tuntemattomia lukemia. Ei edes kreikkalaiset osanneet, eikä edes arabit vielä tuolloin ilmaista pitkiä ajanjaksoja ja lukuja. Sen Mooseksen apokryfikirja(goolgea: Tuomas Levänen!) kuitenkin sanoo, että "Aadam oli maanpäällä 40 päivää, ennen saapumistaan Paratiisiin"... Tai jos "päivä-sana" oli suorastaan väärin käännetty, se tarkoitti : vuotta... Ja maan päälle, kaikenlaisten örkkien, kääpiöiden, hobittien, ihmisten, haltioiden ja jättiläisten sekaan hänet takaisin ajaettiin, "kuolleiden lepopaikasta, Paratiisistaan"...

        Ja siis tahdon sanoa, että jos ihminen ei tiennyt lukemaa triljardi edes(10^21) niin sekään ihmisen tietämättömyys ei vielä vaikuta maailmamme ikään mitenkään...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja siis tahdon sanoa, että jos ihminen ei tiennyt lukemaa triljardi edes(10^21) niin sekään ihmisen tietämättömyys ei vielä vaikuta maailmamme ikään mitenkään...

        Triljardia ei lukusanoihin kuulu. Miljardin (10E9) jälkeen tulee biljoona (10E12). Antiikin lukusanoin miljardi oli kymmenen myriadia myriadia


    • Anonyymi

      ROT - Raamattu on totuus Israelin historiikista, ja Messiaansa ilmaantumisesta maailmaan. Lisäksi profeetat näkivät - näin uskotaan - tämän maailmanajan loppuun, tuskin ilman viininjuontiakaan, ja sisältää muutakin maailman historiikkia, aikaa ennen 70eKr, ja 4000 eKr jälkeen ja johon vuoteen 70- Ilmestyskirjan kirjailu päättyi, ja Jeesus kuoli lammaspaimenena 70 vuotiaana, roomalaisen sotilaan keihäästä, näin vieläkin väitetään, hiukan Jeesuksen Ristinkipuilun jälkielämää tutkineiden ihmisten parissa...

      Raamatusta on hyvin vähän hyötyä fysiikassa, peliteoriolle tosin Danielin kirjasta oli paljonkin hyöytyä, mutta matematiikkakkaan eikä musiikoksi sillä ei opi, paitsi ehkä sanoittamisessa. Einstein sanoi äkäisenä, että "Raamattu on lasten luettavaa", Suomessahan Raamatun kaltaisia kirjoja pitäisi jokaisen jo osata kirjoittaa viimeistään 2:lla luokalla koulussamme... Joten opetelkaa joskus laskemaan, sitä Einstein tuossa tahtoi sanoa, se on ainoa tie "nuoreen sielunikään", ja siihen, että osaisimme jotakin TARKASTI luoda... Logiikaa saatta joku Raamatusta hiukan oppia, siellähän sanotaan, että jos haluatte totta puhua, vastatkaa, kaikkeen vain "kyllä tai ei", eli myönteisesti tai kielteisesti...Kaikki välitilaan heitetty epäilevä PALO on se YLEENSÄ kielteistä... Ja jos emme jotakin tiedä, niin sekin oletusarvoisesti kielto koko asialle...

    • Anonyymi

      Aloituksen otsikko oli Luomisen todisteita. Mutta ei aloituksessa kuitenkaan sitten annettu yhtään todistetta luomisesta.

      Ainoastaan evoluution ja evoluutioteorian vastaisia (paikkaansa pitämättömiä) väitteitä ja merkityksettömiä Raamatun höpinöitä. Ne eivät kumoa evoluutiota ja vaikka kumoaisivatkin, ne eivät silti todista luomista.

      Aloittajan "saarnaaminen" perustuu ainoastaan uskonnolliseen kuvitteluun ja sekoiluun.

      • Anonyymi

        Vaikeahan se on luomista todistella kun sitä ei ole tapahtunut. Siksi kretut eivät anna todisteita koska heillä ei ole niitä. He yrittävät harhauttaa sanomalla että muka kumoamalla evoluutio, luominen tulisi todeksi. Mutta en usko he ovat oikeasti noin tyhmiä... eihän...?


      • Anonyymi

        Todisteeksi ei oikein kelpaa raamatun ja uskisten höpinät. Kuinkahan huppelissa tai huumepöllyssä nämä entisajan sankarit ovat olleet kirjoittaessaan satuja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikeahan se on luomista todistella kun sitä ei ole tapahtunut. Siksi kretut eivät anna todisteita koska heillä ei ole niitä. He yrittävät harhauttaa sanomalla että muka kumoamalla evoluutio, luominen tulisi todeksi. Mutta en usko he ovat oikeasti noin tyhmiä... eihän...?

        Vastasuuntainen harhautus on toinen kreationistien väite, ettei Jumala muka voisi luoda evoluutiolla sekä muilla luonnonlakien mukaisilla prosesseilla. Todistelun ongelmaahan tämäkään ei poista, mutta kyllä ristiriidan raamatuntekstin ja luonnontieteen tulosten väliltä.

        TH


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vastasuuntainen harhautus on toinen kreationistien väite, ettei Jumala muka voisi luoda evoluutiolla sekä muilla luonnonlakien mukaisilla prosesseilla. Todistelun ongelmaahan tämäkään ei poista, mutta kyllä ristiriidan raamatuntekstin ja luonnontieteen tulosten väliltä.

        TH

        Esimerkiksi teologian tohtori arkeologi Eero Junkkaala edustaa teististä evoluutiota. Se näyttää evoluutioteorialta kaikin tavoin, paitsi piilomuuttujaksi oletetaan Jumala, joka ohjaa evoluutiota.
        K.V. Laurikaisen Jumala toimi Heisenbergin epätarkkuuksien rajoissa samalla tavoin.

        Todistaa ei voi suuntaan eikä toiseen, mutta vanhaan ystäväämme ukko Occamiin voi aina vedota.


      • agnoskepo kirjoitti:

        Esimerkiksi teologian tohtori arkeologi Eero Junkkaala edustaa teististä evoluutiota. Se näyttää evoluutioteorialta kaikin tavoin, paitsi piilomuuttujaksi oletetaan Jumala, joka ohjaa evoluutiota.
        K.V. Laurikaisen Jumala toimi Heisenbergin epätarkkuuksien rajoissa samalla tavoin.

        Todistaa ei voi suuntaan eikä toiseen, mutta vanhaan ystäväämme ukko Occamiin voi aina vedota.

        Eero Junkkaalan uskonsuuntausta voisi sanoa Eskon puumerkki -uskovaisuudeksi.

        Lyhemmin eskonpuumerkismiksi.


      • kekek-kekek kirjoitti:

        Eero Junkkaalan uskonsuuntausta voisi sanoa Eskon puumerkki -uskovaisuudeksi.

        Lyhemmin eskonpuumerkismiksi.

        Taitaa olla korkeasti koulutetuilla kristityillä se yleisin tapa suhtautua tieteen ja Raamatun ilmoituksen välisiin eroihin.


      • Anonyymi
        agnoskepo kirjoitti:

        Esimerkiksi teologian tohtori arkeologi Eero Junkkaala edustaa teististä evoluutiota. Se näyttää evoluutioteorialta kaikin tavoin, paitsi piilomuuttujaksi oletetaan Jumala, joka ohjaa evoluutiota.
        K.V. Laurikaisen Jumala toimi Heisenbergin epätarkkuuksien rajoissa samalla tavoin.

        Todistaa ei voi suuntaan eikä toiseen, mutta vanhaan ystäväämme ukko Occamiin voi aina vedota.

        Piilomuuttuja voi myös olla hyvinkin suppea:

        ".. paitsi piilomuuttujaksi oletetaan Jumala, joka ohjaa evoluutiota."

        Mahdollista jumalallista ohjausta voidaan rajata kiperiin ja vaikeasti selitettäviin kohtiin ("jumalattomat aukot") vaikkapa näin:

        - luonnonlakien muodostus alkuräjähdyksessä
        - elämän alkusynty
        - monisoluisuuden alkusynty
        - ihmisen korkea älykkyys ja tietoisuus
        - ihmisen kulttuurievoluution jotkin kohdat (opetusolettama)

        Junkkaala on kirjansa mukaan jonkin verran laveamman ohjauksen kannalla, mutta ei ehdota vaikkapa biologisen evoluution täyttä käsiohjausta kuten jotkut.

        TH


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vastasuuntainen harhautus on toinen kreationistien väite, ettei Jumala muka voisi luoda evoluutiolla sekä muilla luonnonlakien mukaisilla prosesseilla. Todistelun ongelmaahan tämäkään ei poista, mutta kyllä ristiriidan raamatuntekstin ja luonnontieteen tulosten väliltä.

        TH

        "Vastasuuntainen harhautus on toinen kreationistien väite, ettei Jumala muka voisi luoda evoluutiolla sekä muilla luonnonlakien mukaisilla prosesseilla. Todistelun ongelmaahan tämäkään ei poista, mutta kyllä ristiriidan raamatuntekstin ja luonnontieteen tulosten väliltä."

        Lisäksi väite on ristiriidassa sen kanssa, että Jumalalle olisi kaikki mahdollista.


    • Anonyymi

      Se on sama mitä miten maailma on luotu jos sielu on saastainen. Se täytyy puhdistaa ja siihen kiinnittää huomio. On elettävä ihmiseksi, niin kun on opetettu: Jeesus on opettaja, mutta kuka seurata Jeesuksen linjaa. Kyllä ahneus ja kunnia vie voiton.

    • "Raamatun mukaan Jumala loi eliöt lajiryhmittäin"

      No ei luonut, vaan lajeittain. Tiedoksesi että englanti ei ole Raamatun alkukieli. Raamattu lukee "lajeiksi" jopa populaatioita joita useat biologit pitävät alalajeja, koska Raamatun mukaan "karjaeläimet" ja villieläimet luotiin erikseen. Niinpä kesyvuohi ja besoaarivuohi ovat Raamatun mukaan eri lajeja. Tosin osa biologeistakin pitää niitä enemmän omina lajeinaan kuin saman Capra hircus -lajin alalajeja. Yhteisen kantamuodon kiistäminen edellyttäsi kuitenkin räikeää valehtelua. Mutta teiltähän se käy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      325
      3847
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      274
      2206
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      111
      1535
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      94
      1390
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1383
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1247
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1218
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1058
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1054
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      66
      942
    Aihe