Kurinpitouutinen

Anonyymi

Liiton sivulla on hyvin yllättävä uutinen https://www.judoliitto.fi/uutiset/tiedote-kurinpitopaatoksesta/. Mietin vaan mitenkähän tuo nyt käytännössä menee ja kuka sitä valvoo. Seurassa jota uutinen koskee ei liene juurikaan muita valmentajia. Seurassa on kuitenkin aktiivisesti kisaavia lapsia ja nuoria. Ketä tämä päätös oikein palvelee vai onko jossain isot egot kolahteneet yhteen ja nyt rytisee. Harmillista tämä mielestäni koko judoväen kannalta on ja toivottavasti se ei vaikuta seurassa harjoittelevien lasten ja nuorten tekemiseen. Kisaajia tarvitaan lisää ja tuo kyseinen seura on sillä suunnalla Suomea lähes ainoa aktiivinen lajissaan.

97

1538

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On parempi, ettei selvillä väärennöksillä retosteleva kaveri valmenna judoa. Jos moraali on tuota tasoa, ei voi olla opettajana.

      Seura saa etsiä uusia vetäjiä tai käsenet uusia seuroja, kumpikin vaihtoehto on olemassa.

      Nämä ovat ikäviä juttuja mutta sitä suuremmalla syyllä niissä on oltava tarkkana ja tiukkana.

    • Anonyymi

      Ei ole. Harmillista tosiaan! Hyvän näköstä tekemistä ja saanut mukavasti mukaan venäjänkieliaiä lapsia ja nuoria.. Toivotaan tosiaan ettei vaan ole mistään nokittelusta kyse. VoeVoe 😕

    • Anonyymi

      Nokittelua hyvinkin

    • Anonyymi

      Aikamoista panettelua että Oganyan ei olisi saanut suoritettua ykkösdania hyväksytysti. Suomessa on satoja daneja joilla ei ole mitään annettavaa eikä käsitystä judosta.

    • Anonyymi

      Millainen ihminen pistää näkösälle tökerösti väärennetyn IJF diplomin fiktiivisestä 4. danista?

      On ihan sama kuka tämän ilmiantoi ja millä motiiveilla, mutta noin toimiva henkilö ei kuulu judon opettajiin.

      • Anonyymi

        Onko Judo kamppailulaji vai jotain yliopistotiedettä? 2 vuoden sulkeminen lajista on aivan käsittämätön ja vahingoittaa juniorityötä ja kilpajudoa. Siihen on varmasti syynsä, miksi juuri tämän herran seura on kilpajudossa aktiivisin Turun seudulla. Hyvää työtä lasten ja nuorten parissa!


    • Anonyymi

      Miksi joku viitsii väärentää paperin, joka on todistus muutaman katan näyttämisestä toisille kata-harrastajille?

      • Anonyymi

        Poliisi lienee aivan liekeissä mikäli asiasta tehty tutkintapyyntö - Ruotsin valtiokin valmis lyömään Palmen murhan selvittämiseen johtaneesta vihjeestä 1987 luvatut ja käyttämättä jääneet 50 miljoonaa kruunua tiskiin. Onhan mahdollisesti tapahtunut maailman historian suurin rikos ihmisyyttä vastaan ja rakkaan naapurimaan kokonaisturvallisuutta horjuttava teko.


    • Anonyymi

      Kyllä tämä jotenkin täysin käsittämättömältä tuntuu, että talkootyötä lasten ja nuorten hyväksi tekevä valmentaja määrätään 2 vuoden toimintakieltoon tuommoisilla perusteilla. En voi ymmärtää. Ovatko nämä rangaistuksesta päättäneet miettineet lainkaan ketä he oikein rankaisevat ja kuka siitä kärsii? Kärsijöitä ovat nimen omaan kilpajudosta innostuneet ja tavoitteellisesti harjoittelevat lapset ja nuoret. Kyllä aikuinen ihminen vapaa-ajalleen muutakin tekemistä keksii kuin harkkojen vetäminen, mutta kuka pitää huolen ja järjestää lapsille mielekästä vapaa-ajan toimintaa. Semmoiset puheet että vaihtakaa seuraa voi mielestäni unohtaa, koska monissa seuroissa todellinen judo on hukassa ja harkat ovat lähinnä piirileikkitasoa.

      • Anonyymi

        En tiedä mistä koko asia on lähtenyt liikkeelle ja mitä kaikkea siihen liittyy. Mutta onko rangaistus liian kova vain siksi että valmentajan valmentamat seuran juniorit ovat ilmeisesti menestyneet hyvin. Tuleeko hyvin menestyvien seurojen jäsenille määrätä lievempiä rangaistuksia kuin huonosti menestyvien? Kysyn vaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä mistä koko asia on lähtenyt liikkeelle ja mitä kaikkea siihen liittyy. Mutta onko rangaistus liian kova vain siksi että valmentajan valmentamat seuran juniorit ovat ilmeisesti menestyneet hyvin. Tuleeko hyvin menestyvien seurojen jäsenille määrätä lievempiä rangaistuksia kuin huonosti menestyvien? Kysyn vaan.

        Rangaistusten tulee olla järkevällä tavalla suhteessa teon vakavuuteen ja kohdistua nimen omaan siihen kuka on rikkonut sääntöjä. Lisäksi sääntöjen ja niiden rikkojen seurauksen tulee tietysti olla kaikille samat.

        Asioita pitää katsoa kokonaisuuksina ja miten edistetään suomalaista judoa. Nyt ainakin minulla on fiilis, että on vaan roiskaistu rangaistus (ehkä aiheesta), mutta sen vaikutusta ei varmasti ole arvioitu lainkaan. Onko kurinpitovalikunnalla muita keinoja rangaista kun sulkea kokonaan ulos toiminnasta? Miten eri rikkeet kuten vaikka väkivalta- tai seksirikostuomio vaikuttavat vaikkapa suhteessa asiakirjavääremmökseen? Tuomioistuimissa arvioidaan aina kokonaisuuksia ja mielestäni kamppailulajeissa pitää toimia samoin, vaikka kurinpitoelimillä ei olisikaan minkäänlaista pätevyyttä rangaistuksia määritellä. Poliisi ei ole tuomari!


    • Anonyymi

      Ihan oikeesti nyt aikuiset ihmiset.. Jotain rotia noihin ilmiantoihin. Niiltä osin kun Oganyanin tiedän ja olen joskus muna sen treeneissä käynyt, niin ihan OK jamppa, joka on ainakin junnuista innostava vetäjä.

      Kuinka monen ihmisen mahdollisesti hyvin tärkeä harrastus pilataan tällä vedolla? Kuinka monta paneutuvaa vetäjää on varaa menettää?

      Ihmeellistä on kyllä meno Turuus.

      • Anonyymi

        mistä sait sellaisen omituisen ajatuksen että tässä olis jokin ilmianto. Jos vastaaja ihan ominkätösin toimittaa judoliitolla pyynnön saada 4dan arvo johon ihan itse laittaa mukaa liitteeksi kaksi väärennöstä niin eikä ole kohtuullista olettaa että ne on ihan vastaanottajan toimesta tarkastetu ilman mitään ilmiantoja?


      • Anonyymi

        Katsos vaan. Näinhän siinä on käynyt ja itseään saa Oganyan tossa kohtaa syyttää,.Kuitenkaan rangaistuksen magnitudi ei liene ihan kohdallaan.


    • Anonyymi

      Eiköhän tuo muutu jos ogynyan ymmärtää valittaa

    • Anonyymi

      Kurinpitopäätöksestä . " 4. daniksi etenemistä kuvaa se, että Lontoon olympialaisissa kilpailleet Jaana Jokinen (os Sunberg) ja Valtteri Jokinen suorittivat neljännen danin keväällä 2018." Tämä on valetta, eivät he suorittaneet. Heidät korotettiin siihen arvoon. Asiakirjoissa joita kirjoitetaan, asiat pitävät olla totuudenmukaisia. Nyt ko asia on kirjoitettu ympäripyöreästi. IHMETTELIJÄ...

      • Anonyymi

        ja muutamia vuosia sitten daneja jaettiin useille herroille samanlailla kuin ämpäreitä Tokmannilla. Osalle jopa 5.dan viidessä kuukaudessa eli tuo asia ei kerro yhtään mitään. Kunhan saivarrellaan ja keksitään syitä.


    • Anonyymi

      Tämä koko jupakka ja varsinkin sen hoito ampuu täysin omaan nilkkaan koko suomalaista judoyhteisöä. Kyllä kamppailija aina paikan löytää toteuttaa viettiään. Judon kannalta toivottavaa olisi tietysti, että innokkaat kamppailijat valitsisivat judon jonkun muun lajin sijaan. En yhtään ihmettelisi, vaikka tämän jupakan seurauksena porukkaa siirtyisi muiden lajien pariin ja todennäköisesti näin tulee käymäänkin. Päättäjilta toivoisin peiliin katsomista, että edistääkö heidän toimintansa judon asemaa sekä kilpailija- ja harjoittelijamäärän positiivista kehitystä Suomessa vai onko vaikutus kenties päinvastainen.

      • Anonyymi

        No miten olisit itse hoitanut tämän väärillä todistuksilla ratsastneen tapauksen ?


    • Anonyymi

      Ottamalla pois graduointioikeudet, laitettu suorittamaan uudelleen 1.dan...
      jotain henkilökohtaista ei koko seuraa koskevaa!!!

      • Anonyymi

        Onko seuran jäseniä kielletty harjoittamasta judoa seurassa ? Tämä oli minulle uusi tieto !


    • Anonyymi

      En tiedä onko liitolla tai kamppailulajien kurinpitolautakunnalla edes mahdollisuutta kieltää toimimasta omassa seurassa valmennustehtävissä? Liiton toimintaan ja kilpailuihin osallistumisen se voi toki kieltää.

      En tiedä miten menee, mutta rankka on tuomio

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tää asiahan olis hoitunut sillä, että joku olis ottanut puhelimen käteen ja soittanut Oganyanille, että heittää sen danitodistuksen pois kun uunokin näkee, että se on jostain printattu.

      Sen sijaan on käytetty kauheesti mahdollisesti jopa järkevien ihmisten aikaa ja looputuloksena kustu lasten harrastus.

      Meniköhän ihan putkeen, noin omasta mielestä?

    • Anonyymi

      Mites se Kano sanoikaan?

      Olikohan se omaa hyvää ajatellen vai olikohan se yhteistä hyvää...

    • Anonyymi

      Täältä häviää taas viestejä, joissa ei kyllä varmasti ollut mitään väärää. Outoa moderointia.

      • Anonyymi

        Näemmä! Mielestäni en kirjoittanut mitään asiatonta tai millään tavalla loukkaavaa tekstiä. Toivottavasti asianomaiset ymmärtävät katsoa peiliin ja korjaavat käytöstään rankalla kädellä.


    • Anonyymi

      Kirjoitin vain eversti S ja se poistettiin :)

    • Anonyymi

      Ylilyönti judoliiton taholta.
      Ja judoliitto ei edes voi estää henkilöä osallistumasta seuratoimintaan koska liiton jäseniä ovat seurat eikä yksittäiset seurojen jäsenet. Liitto voi evätä osallistumisen henkilöltä vain liiton tapahtumiin.
      Se on sitten seuran asia, miten se liiton painostuksen alla henkilöä käsittelee seuratoiminnan osalta.

      • Anonyymi

        Mitäköhän Oganyanin (judo)seuran säännöissä on kirjoitettu? Jos siellä ei ole liiton roolia kerrottu, johon seuran jäsen sitoutuu seuran jäsenmaksullaan niin tuo ”kurinpito” voi täyttää hyvinkin kunnianloukkauksen & herjauksen tunnusmerkit.


      • Anonyymi

        Meinaat siis sitä että liitto ja Oganyan ei ole suoraan keskenään missään sopimussuhteessa ainkaan liiton nykyisten sääntöjen ja ehkä seuran sääntöjenkään mukaan.
        Molemmat säännöt pitäisi peilata sisällöllisesti toisiaan, jotta liiton kynsi pitäisi seurajäseneen.
        Näin ollen liitto ei voi rankaista tai uhkailla Oganyania, eikä Oganyan tietenkään myöskään liittoa. Tasapuolisuus pitää olla kaikissa sopimuksissa.


    • Anonyymi

      Kovin on fiiniä tekstiä tuo kurinpitopäätös. Ihan kuin tuomioistuimen päätös.
      Kuinka moni näistä päätöksentekijöistä on ylipäätään opiskellut lakia kun kuitenkin ovat tuollaisen saaneet aikaiseksi?
      Meinaan jos ei ole niin kannattaisi paljon kuittailla saati julkisesti levitellä netissä tuollaisia ”päätöksiä”. Siinä voi joutua nimittäin pian itse syytettyjen penkille ihan oikea tuomarin edessä.

      • Anonyymi

        😀
        Onkohan ”Vastaaja” antanut luvan tälle komitealle ja hänelle tuntemattomille ihmisille oikeuden repostella henkilötietojaan (nimi ja syntymäaika)?


      • Anonyymi

        On mukana aina vähintään yksi laioppinut. Joka päätöksessä pykälä 4 kohta 3
        https://karateliitto.fi/app/uploads/2018/09/Kamppailun-kurinpitosäännöt.pdf

        ja tossa joku pohti että voiko rangaista kun ei henkilö ei ole liiton jäsen. Tottakai voi.
        1. liitto on sitoutunuyt lautakkunnan sääntöihin
        2. seura on olemalla liiton jäsen sitoutunut liiton kurinpita sääntöihin
        3. Olemalla seuran jäsen ihmien on sitoutunut seuran ja sitä kautta liiton sääntöihin

        Olis ihan mahdoton tilanne että liitot eivät voi sulkea yksittäisi ihmisiä pois toiminnasta. Ne on harvinaisia tilanteita mutta joskus on vaan pakko toimia


      • Anonyymi

        "Olis ihan mahdoton tilanne että liitot eivät voi sulkea yksittäisi ihmisiä pois toiminnasta."

        On ihan mahdoton tilanne että ihmiset ei voi sulkea yksittäisiä liittoja pois toiminnastaan.

        Ottamatta kantaa tähän tapaukseen judossa on rakenneongelma. Seuran vaihto ei auta erimielisyyksiin koska valta ei ole seuroilla. Nyt pitää vaihtaa passia jos urheilumonopolin vallankäyttö tuntuu epäoikeudenmukaiselta. Onko liitolla liian suuri rooli ja liikaa valtaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On mukana aina vähintään yksi laioppinut. Joka päätöksessä pykälä 4 kohta 3
        https://karateliitto.fi/app/uploads/2018/09/Kamppailun-kurinpitosäännöt.pdf

        ja tossa joku pohti että voiko rangaista kun ei henkilö ei ole liiton jäsen. Tottakai voi.
        1. liitto on sitoutunuyt lautakkunnan sääntöihin
        2. seura on olemalla liiton jäsen sitoutunut liiton kurinpita sääntöihin
        3. Olemalla seuran jäsen ihmien on sitoutunut seuran ja sitä kautta liiton sääntöihin

        Olis ihan mahdoton tilanne että liitot eivät voi sulkea yksittäisi ihmisiä pois toiminnasta. Ne on harvinaisia tilanteita mutta joskus on vaan pakko toimia

        Ei meidän judoseuran säännöissä ole judoliittoa mainittu sanallakaan eikä ole monen muunkaan judoseuran säännöissä, mitä olen lueskellut.
        Eli judoliiton rangaistuskomitea saa pitää ihan vaan sen tunkkinsa. Sellasen komitean päätökset ei kosketa yksittäistä judokaa seuratoiminnassa.


      • Anonyymi

        Osallisutmalla judoliitontoimintaa seura hyväksyy liiton säännöt ja sen kurinpitotoimet . Osallistumalla seurantoimintaan jäsen hyväksyy seuran ja sitä kautta liiton säännöt. Jos eit tykkää liitosta niinsitten siitä pitää erota.

        ei tää ole mikä judoliiton juttu. Kaikissa liitoissa on kurinpitoelin jolla on rangaistusvalta

        --- lainaus noista säännöistä --
        Kamppailulajiliittojen yhteisten kurinpitomääräysten alaisia ovat:
        - kamppailulajiliittojen yhteisiin kurinpitomääräyksiin toimintasäännöillään sitoutuneet
        kamppailulajiliitot
        - kamppailulajiliittojen yhteisiin kurinpitomääräyksiin sitoutuneiden kamppailulajiliittojen
        jäsenseurat
        - kilpailu- tai lajitoimintaa harjoittavat osakeyhtiöt, jotka ovat kokonaan tai osittain
        jäsenseuran omistamia tai määräysvallassa tai voidaan katsoa sopimuksen kautta näihin
        sääntöihin sitoutetuiksi
        - kamppailulajiliittojen yhteisiin kurinpitomääräyksiin toimintasäännöillään sitoutuneiden
        kamppailulajiliittojen jäsenseurojen jäsenet, jotka ovat seuran toimintasääntöjen perusteella
        sitoutuneet tai seuran toimintaan osallistumalla osoittaneet sitoutuneensa noudattamaan
        toimintaan liittyviä sääntöjä
        - jäsenseurojen hallitusten ja johtokuntien ja näiden asettaminen elinten jäsenet ja
        toimihenkilöt
        - urheilijoiden tukihenkilöt ja muut liiton tai seuran toiminnassa mukana olevat henkilöt, jotka
        ovat toimintaan osallistumalla osoittaneet sitoutuneensa noudattamaan toimintaan liittyviä
        sääntöjä
        - ne henkilöt ja yhteisöt, jotka ovat kirjallisesti sitoutuneet noudattamaan näitä määräyksiä tai
        ovat lunastaneet liiton kilpailulisenssin
        - voimassa olevan antidopingsäännöstön alaiset henkilöt ja yhteisöt


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osallisutmalla judoliitontoimintaa seura hyväksyy liiton säännöt ja sen kurinpitotoimet . Osallistumalla seurantoimintaan jäsen hyväksyy seuran ja sitä kautta liiton säännöt. Jos eit tykkää liitosta niinsitten siitä pitää erota.

        ei tää ole mikä judoliiton juttu. Kaikissa liitoissa on kurinpitoelin jolla on rangaistusvalta

        --- lainaus noista säännöistä --
        Kamppailulajiliittojen yhteisten kurinpitomääräysten alaisia ovat:
        - kamppailulajiliittojen yhteisiin kurinpitomääräyksiin toimintasäännöillään sitoutuneet
        kamppailulajiliitot
        - kamppailulajiliittojen yhteisiin kurinpitomääräyksiin sitoutuneiden kamppailulajiliittojen
        jäsenseurat
        - kilpailu- tai lajitoimintaa harjoittavat osakeyhtiöt, jotka ovat kokonaan tai osittain
        jäsenseuran omistamia tai määräysvallassa tai voidaan katsoa sopimuksen kautta näihin
        sääntöihin sitoutetuiksi
        - kamppailulajiliittojen yhteisiin kurinpitomääräyksiin toimintasäännöillään sitoutuneiden
        kamppailulajiliittojen jäsenseurojen jäsenet, jotka ovat seuran toimintasääntöjen perusteella
        sitoutuneet tai seuran toimintaan osallistumalla osoittaneet sitoutuneensa noudattamaan
        toimintaan liittyviä sääntöjä
        - jäsenseurojen hallitusten ja johtokuntien ja näiden asettaminen elinten jäsenet ja
        toimihenkilöt
        - urheilijoiden tukihenkilöt ja muut liiton tai seuran toiminnassa mukana olevat henkilöt, jotka
        ovat toimintaan osallistumalla osoittaneet sitoutuneensa noudattamaan toimintaan liittyviä
        sääntöjä
        - ne henkilöt ja yhteisöt, jotka ovat kirjallisesti sitoutuneet noudattamaan näitä määräyksiä tai
        ovat lunastaneet liiton kilpailulisenssin
        - voimassa olevan antidopingsäännöstön alaiset henkilöt ja yhteisöt

        Tuo on pelkästää judoliiton yksipuolinen näkökulma. Laita vastaavat kohdat vaikka 10 suurimman judoseuran säännöistä näkyville myös niin huomaat ristiriidan.
        . Seuran jäsen sitoutuu seuransa sääntöihin, vaikka seuran hallitus hyväksyisi mitä. Ne seuran hallituksen päätökset pitää luonnollisesti tuoda myös seuran jäsenten tietoon. Esim monilajiseuroissa tämä tulee selvimmin ilmi.
        Kurinpito jää seurojen vastuulle ja harkintaan oman jäsenensä osalta. Judoliitto voi korkeintaan muistuttaa seuraa toimimaan haluamallaan tavalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on pelkästää judoliiton yksipuolinen näkökulma. Laita vastaavat kohdat vaikka 10 suurimman judoseuran säännöistä näkyville myös niin huomaat ristiriidan.
        . Seuran jäsen sitoutuu seuransa sääntöihin, vaikka seuran hallitus hyväksyisi mitä. Ne seuran hallituksen päätökset pitää luonnollisesti tuoda myös seuran jäsenten tietoon. Esim monilajiseuroissa tämä tulee selvimmin ilmi.
        Kurinpito jää seurojen vastuulle ja harkintaan oman jäsenensä osalta. Judoliitto voi korkeintaan muistuttaa seuraa toimimaan haluamallaan tavalla.

        Voisi tulla mielenkiintoinen ennakkotapaus jos tällainen juttu päätyisi käräjäoikeuden ratkaistavaksi vaikkapa kunnianloukkauskanteena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisi tulla mielenkiintoinen ennakkotapaus jos tällainen juttu päätyisi käräjäoikeuden ratkaistavaksi vaikkapa kunnianloukkauskanteena.

        mitä ihmeen loukkaava tässä olisi? On todistettu että on esitetty väärennöksiä ja ja asia onkäsitelty yhdistyksen sääntöjen mukaisessa prosesissa pitäytyen tosiasioissa.


    • Anonyymi

      Lakimies osaa kyllä mennä pykälien taakse piiloonkin ja on siitä jopa ylpeä. Surullista.

    • Anonyymi

      Oganyan kannattaisi "rekisteröidä" seuransa vaikka Venäjälle. Silloin ei tarvitsisi edes maksaa liiton vakuutusmaksuja ja voisi osallistua jokaiseen kotimaiseen tapahtumaan ulkomaalaisena seurana. Ei liiton kynnet pystyisi raapimaan.

    • Anonyymi

      Eli menkööt sinne mistä on tullut...

    • Anonyymi

      Okei, eli itketään koko ajan miksei liitto tee sitä tai tätä, mutta kun liitto päättää jotain sääntöjensä mukaisesti niin sitä ei sitten tarvitsisikaan noudattaa?

      Höpö höpö vinkujat, se on jokotai. Joko olette liitossa ja noudatatte sääntöjä tai sitten ette ole. Ei se niin mene että noudatetaan vain silloin kun itselle sopii.

      Seurat muodostaa.liiton. menkää liiton toimintaam mukaan ja vaikuttakaa älkääkä itkekö täällä illasta toiseen joka asiasta.

      • Anonyymi

        Juuri näin tuo kirjoitus kertoo koko ytimen. Joko tai... jos et pidä turpaa kiinni ja seiso rivissä, niin et leiki meidän hiekkalaatikolla.


    • Anonyymi

      On jännä tulokulma osalla porukkaa.

      Kun joku valmentaja lähettää tökerösti tehtyjä väärennöksiä vyökoekomissiolle niin se halutaan unohtaa. Sen sijaan koetetaan keksiä jostain joku ilmiantaja, jonka syytä tämä väärennös ja väärin paperein danin haku jollain ihmeen logiikalla olisi.

      Rangaistuksen mitoituksesta ja osuvuudesta voidaan keskustella. Sen sijaan EI ole vahinko tai erhe, jos joku lähettää tökeröitä väärennöksiä liittoon. Se ei ole senseille sopivaa käytöstä enkä omia lapsiani antaisi tällaisen moraalin omaavan henkilön valmennettavaksi.

      • Anonyymi

        Isoin ongelma tässä taisi kuitenkin olla se että kyseinen henkilö on (ainakin jollain mittapuulla) menestynyt valmentaja ja näköjään omaa äänekkäät tukijoukot. Jos kyseessä olisi ollut joku Punkalaitumen Ponnistuksen peruskurssin vetäjä, ei ketään kiinnostaisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Isoin ongelma tässä taisi kuitenkin olla se että kyseinen henkilö on (ainakin jollain mittapuulla) menestynyt valmentaja ja näköjään omaa äänekkäät tukijoukot. Jos kyseessä olisi ollut joku Punkalaitumen Ponnistuksen peruskurssin vetäjä, ei ketään kiinnostaisi.

        Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan - Oganyan on pidetty ja syystä.


    • Anonyymi

      Kyse ei ole yhdessäkään kirjoituksessa että kaveri ei olisi tehnyt väärin. Kyllä teki. Mutta onko rangaistus oikea suhteutettuna tekoon. Ei varmasti ole. Eikö liitolla ole käytössä huomautus, varoitus yms. lievemmät keinot kuten oikeuksien vienti? En halua edes ajatella mitä muita rangaistuksia tulevaisuudessa tulee jos tästä tuli 2v linnaa.

      • Anonyymi

        Juuri näin !


      • Anonyymi

        kannattaa muistaa että rangaistuksen langetti liitosta -tarkoitukslla - erillinen kurinpitokomitea. Liitto vaati rangaistusta mutta sen mittaa toi kurinpitoelin käsiteltyään asiaa. Jos liitto haluasi siihen muutosta pitäisi liiton viedä asia urheilija oikeusturva lautakuntaan. Ja rangaistus perustuu sääntöihin. Ei se ole hatusta revitty


      • Anonyymi

        tuomio on todella hatusta vedetty!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kannattaa muistaa että rangaistuksen langetti liitosta -tarkoitukslla - erillinen kurinpitokomitea. Liitto vaati rangaistusta mutta sen mittaa toi kurinpitoelin käsiteltyään asiaa. Jos liitto haluasi siihen muutosta pitäisi liiton viedä asia urheilija oikeusturva lautakuntaan. Ja rangaistus perustuu sääntöihin. Ei se ole hatusta revitty

        Näin saadaan "syyt" muiden niskaan :)


      • Anonyymi

        syy on rikkomuksen tehneessä. Ei liiton tarvitse siirrellä mitään. Erillinen elin on tutkinnakohteenkin etu. päätöksen joku muu kuin se joka haki rangaista. Mahdollistaa puolueettomuuden. Ja tekee valitukset melkko turhiksi kun kaikki on tehty by the book


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kannattaa muistaa että rangaistuksen langetti liitosta -tarkoitukslla - erillinen kurinpitokomitea. Liitto vaati rangaistusta mutta sen mittaa toi kurinpitoelin käsiteltyään asiaa. Jos liitto haluasi siihen muutosta pitäisi liiton viedä asia urheilija oikeusturva lautakuntaan. Ja rangaistus perustuu sääntöihin. Ei se ole hatusta revitty

        Missä kohdin liiton säännöissä määritellään yksiselitteisesti tai edes suuntaa antavasti, minkälainen rangaistus mistäkin rikkeestä seuraa? Ei yhtään missään. Tuo rankaisu on ihan stetsonista vedetty ja sinänsä täysi farssi..


    • Anonyymi

      Suomalaiset judoseurat ovat omasta hakemuksestaan liittyneet jäseniksi judoliittoon. Jäsenseurat ovat myös hyväksyneet yhteiset kurinpitosäännöt liittokokouksessa.

    • Anonyymi

      Minusta TJS:n järjestämät kisat vois laittaa vastavetona boikottiin. Vois hymy hyytyä joillakin, kun fjo jäisi hyvin pieneksi tynkäkisaksi.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Jonkun toisen mielestä taas varoitus olisi ollut riittävä. Tässäkin on ongelmakohta.
        Ei näitä tämän kaltaisia julkisia lynkkauksia saa nyt ihan ”musta tuntuu” periaatteella kurinpitoraadin kollektiivisella päätökselläkään tehdä. Varsinkin kun ko raadissa istuu henkilöitä käyttämässä tuomiovaltaa henkilöitä, joille judo ja sen vyöjärjestelmä on täysin vieras.


      • Anonyymi

        Esimerkki.
        Henkilö X on asununut Japanissa ja aloittanut siellä Judon. Hän palaa ruskeavöisenä takaisin Suomeen ja alkaa ohjaamaan/valmentamaan aktiivisesti seuransa junnuja. Käyttää ruskeaa vyötä ja käyttää sitä seuramarkkinoinnissa junnujäsenten saamiseksi mukaan rinkiin. Näin siis vaikka hän ei ole suorittanutanut tai rekisteröinyt Suomessa judovyötä.
        Meneekö hänenkin tapauksensa kurinpitovaliokuntaan, tuleeko sama rangaistus kuin tässä Oganuyanin tapauksessa, ja jos ei tule sama rangaistus niin miksei?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esimerkki.
        Henkilö X on asununut Japanissa ja aloittanut siellä Judon. Hän palaa ruskeavöisenä takaisin Suomeen ja alkaa ohjaamaan/valmentamaan aktiivisesti seuransa junnuja. Käyttää ruskeaa vyötä ja käyttää sitä seuramarkkinoinnissa junnujäsenten saamiseksi mukaan rinkiin. Näin siis vaikka hän ei ole suorittanutanut tai rekisteröinyt Suomessa judovyötä.
        Meneekö hänenkin tapauksensa kurinpitovaliokuntaan, tuleeko sama rangaistus kuin tässä Oganuyanin tapauksessa, ja jos ei tule sama rangaistus niin miksei?

        Ei tuossa ole mitään rangaistavaa.
        - ko henkilö ei ole ei ole pyytäntyrusken vyönsä hyväksymistä suomen mukaiseksi ruskeaksi vyöksi
        - ja vaikka vaikka olisisin niin todistus vyöarvosta ei olisi väärennös jos kerran se ruskea vyö on oikeasti Jaappanissa suoritettu
        - julkisesti voit laittaa seuran sivuilla olevasi vaikka pinkki vyö. Se ei kuulu liitolle. Rangaistus tuli yrityksestä erehdyttää liitoni toimielintä


    • Anonyymi

      Tein uudet kurinpitosäännöt.

      1§ tuomiot luetaan kolmihenkisessä kokoonpanossa
      2§ vähintään 75% tuomareista tulee olla vastaajan seurasta/kaveripiiristä
      3§ kenelläkään tuomiovaltaa käyttävällä ei saa olla juristin koulutusta
      4§ ketään ei voi tuomita jos ei seuran omissa säännöissä lue että seura on sitoutunut kurinpitosääntöihin, myös vastaajan oma suostumus vaaditaan
      5§ mukaville tyypeille, menestyville valmentajille tai koville kisaajille tulee tuomita minimituomio
      6§ tuomiota ei saa julkaista missään ilman vastaajan lupaa, eikä sitä saa muutoinkaan saattaa ulkopuolisten tietoon. Joka näin toimii, hyväksyy siitä seuraavan kunnianloukkaussyytöksen.
      7§ kaikkien tuomioiden on perustuttava näihin kurinpitosääntöihin. Jos näistä säännöistä ei löydy kyseisenkaltaiselle rikkomukselle rangaistussuositusta, voi siitä tuomita korkeintaan lievän huomautuksen
      8§ epäselvissä tapauksissa asia ratkaistaan suomi24-keskustelupalstalla

      Onneksi kohta on syyskokous. Taidan mennä sinne ehdottamaan näitä.

      • Anonyymi

        Ihme meteliä tyhjästä asiasta. Liitto teki päätöksen piste. Ei vie Suomen Judoa suuntaan taikka toiseen.. Alkakaa Judo ihmiset tehdä asioita kukakin tahollaan niin hyvin kuin jokainen pystyttekin.. Jos ette tee niin silloin olkaa hiljaa elkääkä arvostelko muiden tekemisiä ja päätöksiä. Sentään hyvä että joku tekee päätöksiä on ne hyviä tai huonoja..


      • Anonyymi

        Tehdään kaikki saman verran kuin liitto niin suomijudo nousee maailmanhuipulle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tehdään kaikki saman verran kuin liitto niin suomijudo nousee maailmanhuipulle.

        Niinku mitä liitto on tehnyt judon hyväksi? Jos vaikka mitataan tätä asiaa harrastajamäärän kehityksellä, kilpailumenestyksellä tai samurai cupien osallistujamäärällä, niin onko liitto onnistunut? Tämä päätös rankaista 2 vuoden toimintakiellolla erittäin hyvää ja innostavaa valmentajaa eli kyllä täysin käsittämätön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinku mitä liitto on tehnyt judon hyväksi? Jos vaikka mitataan tätä asiaa harrastajamäärän kehityksellä, kilpailumenestyksellä tai samurai cupien osallistujamäärällä, niin onko liitto onnistunut? Tämä päätös rankaista 2 vuoden toimintakiellolla erittäin hyvää ja innostavaa valmentajaa eli kyllä täysin käsittämätön.

        Ymmärsit siis sarkastisen kommenttini


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärsit siis sarkastisen kommenttini

        Ymmärsin mutta oli vaan pakko avautua.


    • Anonyymi

      Minkähän tasoinen vyö asian keksiössä olevalla henkilöllä oikeasti on ja kuka on sen myöntänyt. Jos taho on jokin ulkomainen niin Suomen liitto ei voi sitä evätä (mikä se taso sitten lieneekään).

      Olisi outoa jos vain Suomen liiton jäsenet saisi myöntää värivöitä.
      Niinpä ei ei taida liiton päätös vaikuttaa mitenkään mihinkään.
      Opettaa saa silti ja myöntää vöitä jos omat natsat oikeasti on riittävät.

      Eikä seuran perustamiseenkaan tarvita liitton siunausta.

      • Anonyymi

        Jo lukisit ton päätöksen tietäsit että
        - O.:lla on suomen judoliiton 1dan
        - O:lla on kaksi väärennettyä 4 dan todistetta
        - O haki näillä väärennöksillä judoliiton 4 dan arvoa

        Jos oot suorittanut värivyön tai danin ulkomailla se on ok. sen kanssa voi harjoitetlla ja osallistua vaikka kisoihin. Mutta jos haluat korottaa suomessa vyöarvoa niin joutuu vahvistamaan sen ulkomailla suoritetun suomalaiseksi.

        Ja vöitä voi myöntäää ihan niinkuin haluaa kunhan ei väitä niiden olevan judoliiton hyväksymiä.

        Seuran voi perustaa ihan niin kuin haluaa , mutta liittoon pitää liittyä ja sen säännöt hyväksyä jos meinaa ottaa osaan liiton toimintaan. Niinkuinsuorittaa liiton hyväksymiä vöitä, kilpaillla suomessa tai ulkomailla.


    • Anonyymi

      Päätös on tehty 15.7. eli valitusaika loppuu tänään. Onkohan tästä varmsti valitettu?

    • Anonyymi

      On, täällä, aivan riittävästi!

    • Anonyymi

      Tämä Suomessa sentään osataan! Ajetaan alas vaan kaikki jotka jotain hyvää yrittää. Turha kai tässä on ihmetellä, miksi suomalaiset ei judossa menesty. Miten voisikaan?

    • Anonyymi

      Mitenkähän tämä tapaus on edennyt? Tuliko valitus?

      Tuli tänään mieleen, että mitenkähän näitä oikeita rikollisia rangaistaan liiton toimesta. Tuskin edes rangaistaan. Taas liikkuu pöyristyttäviä huhuja.

      • Anonyymi

        Mitäs huhuja nyt liikkuu?


    • Anonyymi

      Näkyy pekka pöivittäneen uutista. Tuimio oli vahvistettu oikeusturvalautakunnassa. Aikamoista.

      • Anonyymi

        www.oikeusturvalautakunta.fi/paatokset/vuosi-2019/21-2019-judo-kurinpito-toimintak/


    • Anonyymi

      Joo, nämä tapaukset kyllä hoidetaan jämerästi. Annas olla kun joku tekee seksuaalirikoksen, niin saa jatkaa judon parissa aivan normaalisti.

      • Anonyymi

        seksuaalirikos joka liittyy toimintaan judo parissa vai ei? Jälkimmäisessä tapauksessa asia ei kuulu liitole. Ja onko väite toteennäytetty? Tässä harhaanjohtamistapauksessa rikkomus oli varsin helposti todennettavissa


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Jännä juttu, että tämä julkaistaan nimellä. Esim. alle kahden vuoden raiskaustuomiossa ei pidetä kohtuullisena nimen julkaisemista. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan ollut asiakkaiden kohdalla mitään tyytymättömyyttä, vain muutamaa liiton herraa ja toisen turkulaisen seuran pomoa harmitti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jännä juttu, että tämä julkaistaan nimellä. Esim. alle kahden vuoden raiskaustuomiossa ei pidetä kohtuullisena nimen julkaisemista. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan ollut asiakkaiden kohdalla mitään tyytymättömyyttä, vain muutamaa liiton herraa ja toisen turkulaisen seuran pomoa harmitti.

        Eikä tällä päätöksellä ole mitään vaikutusta Vladimirin toimintaan, valmennustoiminta ja seuran pyörittäminen jatkuu.


      • Anonyymi

        Kaikesta huolimatta tämä valmentaja tekee hyvää työtä ja urheilijat tuovat mitaleja. Kyseessä on varmasti alueen paras judovalmentaja ja alueen paras seura ?


    • Anonyymi

      Naurettavaa jaella rangaistuksia, millä ei mitään käytännön vaikutusta.

      • Anonyymi

        Voi siinä muutamankin juniorin vanhempi hieman pohtia, millaisen sensein opeissa ollaan.

        Urheilujärjestöillä ei tämän kovempia keinoja ole, hyvä että käytetään sitä mitä on.


    Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4425
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      240
      2184
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1610
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      157
      1411
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      270
      1227
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1107
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1074
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1055
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      969
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      953
    Aihe