Mitenkä nestejarrut on toimineet.

Anonyymi

Vannejarrut on jo alkaneet kadota pyöristä, No ehkä niin on parempi, mutta kuitenkin epäilyttää nuo hydrauliset nestejarrut. Mitenkä putket kestää ja entä jos hankaa johonkin, niin rupeaako vuotamaan. Välttämättä en ole niin huolissani ilkivallasta. Sähköpyörää akkuineen en kyllä jättäisi julkiselle paikalle pitkäksi aikaa.

7

<50

Vastaukset

 • Kahdessa pyörässä minulla hydrauliset jarrut ja erittäin hyvin ovat toimineet.

  Ketjuöljy spreinä niin jarrut saattaa kiljua kun öljyä on herkästi jarrulevyssäkin. No sama juttu mekaanisissa . Esimmäisessä pyörässä joutu jarrulevyjä puhisteleen mutta toisessa pyörässä olen jo osannut öljyämistä varoon eikä jarrut ole vinkunut. Suosittelen sihamanon ketjuöljyä joka on vähän hyytelömaista ja ylimääränen pyhitään paperilla pois.
  Hydrauli letkut taitaa olla aika kestäviä mutta rajansa kaikella, ainakaan ei vaijeri ruostu jumiin, ja ainahan letkun voi uusia.

 • Hydraulijarrut itsellä myös, ajan talvellakin ja toimivat kovallakin pakkasella aivan moitteettomasti. Kostealla ilmalla tosin jarrupalat eivät aivan yhtä hyvin pureudu levyihin kuin kuivalla.

  Yleisimmät huoltokohteet ovat jarrupalojen vaihto sekä jarrujärjestelmän ilmaus. Pikkuhiljaa ajan mittaan paineet häviävät jarrujärjestelmästä (kahva painuu pohjaan eivätkä jarrupalat puristu levyjä vasten) ja se pitää ilmata, kannattaa teettää huoltojen yhteydessä pyöräliikkeessä, vaihtavat palat samalla jos tarvetta. Youtubesta voit katsoa esim. "bicycle disc brake bleeding" -aiheisia opetusvideoita mikäli haluat opetella tekemään jarrujen ilmauksen itse. Suomeksikin löytynee muutama video. Uusien jarrupalojen vaihto ei ole kovin monimutkaista mutta hieman tarkempi pitää olla kuin vannejarrujen kanssa.

 • Itsellä on ollut kahdessa fillarissa shimanon hydrauliset levyjarrut.

  Kummastakin piti uutena laskea pikkusen jarrunestettä pois että levyn ja jarrupalan väliin jää riittävä käyntivälys.

  Alkusäätöjen jälkeen kumpikin on toiminut hyvin :)

 • Keskititkö jarrusatulan ennen kuin laskit nestettä pois?

  • Kummassakin oli niin pieni välys jarrupalojen ja levyn välissä, että keskittäminen oli liian hankalaa. Kasvatin välystä päästämällä pikkusen nestettä pois.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kummassakin oli niin pieni välys jarrupalojen ja levyn välissä, että keskittäminen oli liian hankalaa. Kasvatin välystä päästämällä pikkusen nestettä pois.

   Niin ei saa tehdä. Vajaa säiliö on aikapommi.


 • Jarrusatulan keskittäminen ainakin minulla riittänyt kummassakin uudessa pyörässä. Löysätään kumpikin jarrusatulan kiinnitysruuvi ja puristetaan jarrukahvaa ja samalla kun puristetaan kahvaa kiristetään jarrusatulan ruuvit, voi jopa joutua tekeen homman kaksi kertaa. Ei mitenkään hankalaa.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.