Kirurgin nimi julki, saanko julkaista?

Anonyymi

Kävin leikkauttamassa rintani puoli vuotta sitten. Tulos on kamala, pitkät näkyvät arvet aivan väärässä paikassa. Ihan kaduttaa, että ikinä menin leikkaukseen.

Kyselisinkin nyt, saanko kirjoittaa julkisesti tästä kokemuksestani sekä kirurgin nimen, jotta muut osaavat varoa kyseistä kirurgia? Harkitsen vakavasti tiedon julkistamista.

Minullahan on sananvapaus ja mielipiteeni saan ilmaista, en ole tyytyväinen lopputulokseen. Ei kai näistä tapauksista täydy hyssytellä ja olla hiljaa?

Raastupaan en kuitenkaan halua joutua, joten varmistan asian ennenkuin mitään julkistan.

12

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lääkärin nimi pitää julkaista että muutkin tietää varoa.
      Minkä takia ei saisi julkaista jos joku lääkäri ei osaa tehdä työtään kunnolla .
      Minäkin olen laittanut monen lääkärin nimen kun tulokset ovat olleet huonoja.
      Jotkut lääkärit on ylimielisiä luulevat osaavansa vaikka eivät osaa mitään.

    • Anonyymi

      Onko kunnianloukkaus, jos arvostelen kirurgin työtä ja sanon etten ole tyytyväinen ja arvet ovat kamalat? Mielestäni leikkaus on tehty päin prinkkalaa, voinko sanoa sen julkisesti kera kirurgin nimen?
      Minua kun on peloteltu kunnianloukkausyytteellä..

      Elinkeinoelämäähän tuo kirurgin työ vissiin on ja elinkeinoelämää, kulttuuria, taidetta, politiikkaa jne, on lain mukaan lupa arvostella kärkkäästikkin. Näin ymmärsin kun asiaa selvittelin.

      Kai kuluttajilla/asiakkailla on oikeus jakaa kokemuksiaan, negatiivista kuin positiivistakin?

    • Anonyymi

      Voithan yrittää julkaista nimen, mutta todennäköisesti viesti poistetaan pikaisesti (mm. ao. lääkärin pyynnöstä).

    • Anonyymi

      Ei se ole kunnainloukkaus jos et ole tyytyväinen leikkaukseen voisit vaikka tehdä valituksen mutta tuskin saat mitään korvauksia potilasvakuutuksesta. Voi olla että viesti poistetaan? Onhan näillä palstoilla julkaistu monien lääkäreiden nimiä eikä niitä ole poistettu. Voisit vaikka pyytää lääkäriltä korvauksia tuskin lääkäri maksaa mitään.

      • Anonyymi

        Kyllä voit huoletta julkaista nimen. Et tule joutumaan siitä mihinkään syytteseen. Ja hyvä olisi että tuot epäonnistuneen leikkauksen julki, jotta muut asiakkaat tietää varoa kyseistä kirurgia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä voit huoletta julkaista nimen. Et tule joutumaan siitä mihinkään syytteseen. Ja hyvä olisi että tuot epäonnistuneen leikkauksen julki, jotta muut asiakkaat tietää varoa kyseistä kirurgia.

        Mutta täällä ei voi koskaan tietää onko niillä haukkumisilla todellisuuspohjaa. Kuten tässäkin aloituksessa arvet ja leikkaustavan arvostelu on vain potilaan oma mielipide, mutta leikkaustapa voi olla täysin normaali ja oikein suoritettu. Tällainen "väärän puun" haukkuminen aiheuttaa aiheettomia syytöksiä.
        Mm. rintojen pienennyksissä on aika yleistä että jää suuret ja näkyvät arvet, joskus jopa potilaan tekemä oma huonosti toteutettu jälkihoito vaikuttaa niihin.


    • Anonyymi

      Kerrot että leikkauksesta on puoli vuotta aikaa?
      Leikkausarven Haavan paranemisen kypsymisvaihe alkaa 2–3 viikkoa haavan synnystä ja jatkuu seuraavat 6–12 kuukautta. Tänä aikana haavaan muodostuu arpi, joka alussa saattaa olla punertava ja ihosta koholla, mutta kypsyy lopulta kapeaksi vaaleaksi viivaksi, ellei potilaalla ole arpitaipumusta tai haava pääse venymään (esimerkiksi ison nivelen päällä liikkuvassa kohdassa oleva arpi).
      Ihosi ei siis ole vielä palautunut. Arven ulkonäköön vaikuttaa myös oma kollageenintuotantosi, joillakin on taipumus saada näkyvämpä arpia. Arven paranemista voi edistää. Apteekista saa erilaisia tuotteita tähän tarkoitukseen.
      Ennenkuin alat rettelöidä olisi korrektia ottaa yhteys leikanneeseen lääkäriin tai muuhun kirurgiin ja näyttää arpesi hänelle.

      • Anonyymi

        Kyllähän sen arven paikan näkee jo puolessa vuodessa, ei se siitä hyppää enää oikeaan paikkaan.


    • Anonyymi

      Tämähän arvostelujen mahdollistaminen auttaisi lopulta terveydenhuoltoa valtavasti. Lääkärit saisivat palautetta, että miten kehittyä asiakaspalvelussa ja kommunikoinnissa. Huonoimmat lääkärit tippuisivat armotta pois. Huono puoli olisi, että mahdollisesti rupeaisivat liikaa mielistelemään potilaita (esim. annetaan nyt sitä lääkettä potilaan mieliksi). Varsinkin psykiatrian puolella, jossa tunnetusti diagnoosit ovat aika paljon epävarmempia, pystyvät kirjoittamaan ja määräämään ihan mitä tahansa ilman arvostelun pelkoa.

    • Anonyymi

      Tottakai saat arvostella lääkäriä/kirurgia, mikä estää?

    • Anonyymi

      Miksi ihmiset on niin varovaisia näiden nimien kanssa? Tottakai saat kertoa huonon kokemuksesi julkisesti missä vain. Kunhan kaikki kertomasi on totta, eli valheita ei saa keksiä, silloin se on mustamaalausta ja kunnianloukkaus.

      Kuuluu kirurgin/lääkärin työhön se, että asiakkaat saavat arvostella työnjälkeä. Se on asiakkaan mielipide ja hänellä on siihen täysi oikeus. Ja tämä kirurgin on vain kestettävä, vaikka olisi omasta mielestään huippuhyvää jälkeä. Asiakkaan kokemus on asiakkaan kokemus.

    • Anonyymi

      Aivan EHDOTON periaate on että ei kannata valehdella eikä edes kaunistella totuutta, koska jos käräjöidään ei riitä että oma mielikuva lopputuloksesta oli erilainen. On osoitettava selkeä virhe, jonka todistamisessa hyvä apu on toinen vastaavantasoinen lääkäri. Muuten käräjöinti maksaa enemmän kuin neljä tissiä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2685
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2272
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2020
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1749
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1666
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1593
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe