Mikä siinä on niin vaikeeta

Anonyymi

Lapissa tuntuu olevan kummalinen käytäntö kun käyt kauppaatms. Yksityisen kanssa hintaa saa joko tuhat kertaa kysyä, tai ilmoitettu hinta ei ole lopullinen hinta vaan siihen alkaa sadella kaikkea lisää päälle?
Eikö jos kysytään hinta, se luulisi olevan ihan yksin kertaista myös ilmoittaa...tai jopa itse se kertoa kysymättä joa on myymässä, vuokraamassa, lainaamassa jotain?
Nyt kun menet ja vaikkapa etsit vuokralle mökin. Soitat, kysyt hinnan, saat x summan vastauksena. Onnellisena vuokraat sen, mutta sitten alkaakin se kummallinen osuus. Alkaa sadella kaikkea summia lisää päälle.
Jos kysytään vuokra niin sen kyllä kaikella järjellä tulisi kattaa kaikki kulut jotka ollaan perimässä joka tapauksessa. Enkä puhu nyt muuttuviata kuluista. Vaan mitä joka kerta joka tapauksessa veloitetaan.
Tai kun ostattelet yksotyiseltä jotain tavaraa. Hintaa saa kysyä kymmenen kertaa, kovasti myyjä on kyllä myymässä ja sopimassa tavaran vaihdosta mutta hintaa ei vaan kerrota.
En ole missään muualla tälläiseen kulttuuriin törmännyt.

5

<50

Vastaukset

 • Parempi lypsää ku tappaa sanoi sökönpelaaja.

 • Kaikki ovat varmaan joskus kuulleet puhuttavan "Lapin lisästä".

  Harvemmmin tähän kulttuurin törmääkään muualla kuin nimenomaan Lapissa...

 • Sen lapin lisän vois lisätä jo siin hintoja kysyessä, eikä maksu hetkellä.

 • 1.”Husu” Hussein (SDP)

  Eveliina Heinäluoma
  @eveheinaluoma
  Asian vakavuuden vuoksi ryhmämme päätti kokoontua jo tänään illalla käsittelemään valtuutettu Husu Husseinin toimintaa. Ryhmä kuuli Husseinia ja keskusteli tilanteesta. Ryhmämme on päättänyt erottaa Husu Husseinin SDP:n valtuustoryhmästä ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka!

  ”Lelusalakuljettajana” tutuksi tullut SDP:n suosikki ja terroristijärjestö valkokypäriin (ISIS) kytköksissä oleva Rami Adham tuomittiin vankilaan vuosi sitten marraskuussa. ”Syyrian lapsille” kerättyjä rahoja meni omaan käyttöön ja törkeinpänä oli lähes kolme vuotta kestänyt rahankeräysrikos. Käräjäoikeuden antama kansliatuomio rikosasiassa on lähes satasivuinen.

  3. Hussein al-Taee (SDP)

  Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi valittu Hussein al-Taee joutui massiivisen skandaalin keskelle kun selvisi, että hänen kirjoituksensa sosiaalisessa mediasa eivät olleet ”poliittisesti korrekteja”. Demareiden suosikki joutui vetäytymään piiloon (sairaslomalle) useaksi kuukaudeksi kiivaaksi käyneen julkisuuskohun takia. Elokuussa 2019 Helsingin poliisi päätti aloittaa al-Taeen kirjoituksista esitutkinnan.

  4. Saido Mohamed (Vihreät)

  Vihreiden kuntapoliitikko Saido Mohammed nosti sisarensa tililtä lapsilisiä ilman oikeutta yli kymmenen vuoden ajan. Käräjäoikeus tuomitsi asian vuosi sitten marraskuussa ja pitää rahanpesua törkeänä. Helsingin vihreissä toiminut Saido Mohamed tuomittiin vuoden ja kahden kuukauden pituiseen ehdolliseen vankeuteen törkeästä rahanpesusta.

  5. Barhum Abdullhadi

  Vuonna 2017 ”vastuullista mediaa” edustava Luoteis-Uusimaa -lehti esitteli Syyriasta kotoisin olevan ”nummelalaiseksi mieheksi joka asuu Espoossa, opettelee suomea ja haaveilee poliisin urasta”. Luoteis-Uusimaa tiesi myös kertoa, että suomen ohella hän haluaa oppia myös ruotsia ja englantia. Mies on yksi Oulussa lasten raiskauksia tehneen ulkomaalaisringin jäsenistä.

  6. Nasima Razmyar (SDP)

  Helsingin varapormestari, afganistanilaisen Nasima Razmyarin maine on ryvettynyt kuluneiden vuosien aikana erityisesti VOK-busineksissa, joissa hänen kerrotaan tienanneen jopa useita miljoonia euroja veronmaksajien rahoja. Mistään laittomasta emme kuitenkaan puhu tai syytä, koska kyse on laillistetusta rahastuksesta, mutta moraalisesti varsin epäilyttävästä liiketoiminnasta, joka on tehnyt runsaasti kolhuja demaripoliitikon maineeseen.

  Lopuksi: Joku saattaa toki muistaa muutaman kansallisesti kohauttaneen tapauksen lisää epäonnistuneista maineen kiillotuksista ja maakuntien tasolla vastaavia tapauksia saattaa olla useitakin enemmän. Kysymys tässä vaan herää, että kenen kohdalla kampanjointi on oikeasti onnistunut eli henkilö on todella kerrotun mukaisesti ”esimerkillinen”?

 • Pitääkö ajanlasku alkaa taas uudestaan?
  Kertokaa viisaat;Mistä tämä nykyinen ajanlasku on saanut alkunsa?
  Tätä nykyistä ajanlaskua noudatetaan koko maailmassa!
  Lentokoneet,laivat,juhapyhät (joulut ym.)vuorokaudet,vuodet.
  Kaikki noudattavat tätä nykyistä ajanlaskua?!

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.