Kuihtuuko olemattomiin

Anonyymi

Jos syö päivässä aina 500 kcal? Ja jos niin miten kauan pysyy elossa? Jos normaalipainosta lähtee tuolla porskuttamaan.

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No sä huomaat sen kyllä sitten kun alat vetelee viimeisiä.

    • Anonyymi

      Kyllä tuolla elää. Se yks mallikin eli 500 kcal päivä. Eikä kuollu.

    • Anonyymi

      Liza Golde eli mallina viidelläsataa kilokalorilla. Mutta lopetti mallinhommat koska ei jaksanut liian tiukkaa ruokavaliota. Tai on sittemmin ollut plus size mallina.

    • Anonyymi

      Sen pitää olla vähintään 1300 kal.Ei 500 kalorin päivillä jaksaa kituuttaa vain 2 päivää

      • Anonyymi

        Mitä käy jos syön vain 1299 kal.


    • Anonyymi

      Tuolla dieetillä saa nimen lehteen.
      Kuolinilmoitukseen.
      Ja kirkollisiin uutisiin.
      "Muistutuksen kuolevaisuudestamme saamme kun seurakunnalle ilmoitetaan että N.N on kuollut omaan tyhmyyteensä..."

    • Anonyymi

      Vähän aikaa elää. Sitten lopulta käy köpelösti.

    • Anonyymi

      Viisi vuotta elin normaalipainoisena.

    • Anonyymi

      Ongelmana on suojaravinteiden puutos, joka syntyy noin tiukalla dieetillä.

      Muistaakseni ENED-valmisteilla voi laihduttaa 600 kcal/vrk jonkin aikaa.

      • Anonyymi

        mikä on suojaravinne


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mikä on suojaravinne

        Ruoka koostuu energiaravintoaineista ja suojaravinteista eli vitamiineista ja hivenaineista.

        Monet suojaravinteet vaativat riittävästi energiaravintoaineita imeytyäkseen kunnolla, esimerkiksi rasvaliukoiset vitamiinit. Kuidun saanti on myöskin tärkeää, jotta saadaan puhdistettua elimistöä katkaisemalla enterohepaattista kiertokulkua, mm kolesterolia saadaan kuidun avulla pois elimistöstä.

        https://www.terve.fi/artikkelit/yleistietoa-vitamiineista-ja-kivennaisaineista


        Pelkkä monivitamiinivalmiste ei auta, vaan parhaiten suojaravinteet imeytyvät tavallisesta ravinnosta.


    • Anonyymi

      "Tuolla dieetillä saa nimen lehteen.
      Kuolinilmoitukseen.
      Ja kirkollisiin uutisiin.
      "Muistutuksen kuolevaisuudestamme saamme kun seurakunnalle ilmoitetaan että N.N on kuollut omaan tyhmyyteensä..."

      Sitä odotellessa.
      Elin monta vuotta tuolla kalorimäärällä ja oli päiviä etten syönyt sitäkään. Tässä olen, vuosien jälkeen! Ei ihminen niin helpolla kuole, se on ihmeen sitkeä otus!
      Alimmillani painoin 34 kg ja pituutta minulla on 167 cm. Pari kertaa sairaalassa odoteltiin kummalle puolelle kääntyy, elämän vai kuoleman, ja aina vaan elämä voitti!
      En väitä, että selvisin ilman vaurioita, mutta ihmeen vähällä kuitenkin. Osteoporoosin sain, ja ärtyneen paksusuolen sairauden. Luita olen katkonut mutta vatsa ja suoli rauhoittuneet mukavasti. Ruokahalun ja nälän tunteen kadotin, se ei ole palannut normaaliksi. Syöminen usein vaikeaa kun ruoka ei maita. Painon saanut 50 kiloon, ja jaksan arkipäivässä.
      Tätä jatkui siis noin kahdeksan vuotta pahimmillaan, sitten aloin pikkuhiljaa hieman toipua. Ja ihan normaalipainosta aloitin. Oli tarkoitus laihtua vain hieman, mutta se vei mukanaan kun huomasin miten helppoa painon pudotus on!
      En suosittele kenellekään. Ei se ole loistokasta ja ihanaa.

      • Anonyymi

        Mistä muuten johtuu, että monet Hitlerin kuolemanleireiltä selvinneet juutalaiset ovat eläneet nyvinkin vanhoiksi. Olisiko niin, että elimistöäkin on treenattava kestämään kovempia rasituksia, mitä tietysti myös pitkä ikä aiheuttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä muuten johtuu, että monet Hitlerin kuolemanleireiltä selvinneet juutalaiset ovat eläneet nyvinkin vanhoiksi. Olisiko niin, että elimistöäkin on treenattava kestämään kovempia rasituksia, mitä tietysti myös pitkä ikä aiheuttaa.

        Juutalaiset ovat tällä hetkellä niiden rotujen kärkijoukossa joilla on pisin eliniänodote:

        WHO: "World health statistics 2018 - World Health Organization" https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/272596/9789241565585-eng.pdf?ua=1
        CEOWORLD: https://ceoworld.biz/2019/02/28/countries-with-the-highest-average-life-expectancies-in-2030/

        En jaksa etsiä 100v takaista informaatiota mutta tämäntyyppisissä ominaisuuksissa ei tapahdu nopeita suhteellisisia muutoksia. Muun muassa Suomi on tällä hetkellä samassa kärkijoukossa joten tuo hikiliikunta/murheilu -ajatelma selvästikään ei korreloi.

        Elinajanodote on kylläkin varsin kehno mittari koska se ei ota huomioon sitä miten hyvin tai huonosti loppuvuodet eletään, Suomessahan yleensä huomattavan monta vuotta kuluu hoitolaitoksessa.


    • Anonyymi

      Mikä panee miettimään asiaa tältä 500 kCal/vrk kannalta?

      Elossa (ja toimintakykyisenä) pysyäkseen ihminen tarvitsee (lähes tärkeysjärjestyksessä):

      -energiaa (hyviä sokereita ja hieman hyviä rasvoja)
      -vettä vetenä
      -kivennäisaineita
      -vitamiineja
      -valkuaisaineita (proteiineja)
      -hivenaineita

      Hivenaineet ovat kivennäisaineita mutta hivenaineita ihminen tarvitsee hyvin pieniä määriä verrattuna kivennäisaineiden tarvittaviin määriin, siksi ne on tapana jaotella kuten jaotellaan. Jotkin kivennäsiaineet ovat erittäin tärkeitä, kuten suola ja jodi.

      Valkuaisaineista (proteiineista) ihminen saa myös energiaa, valkuaisaineiden tarve on kehon massasta riippuen siinä 50 g ... 150 g per vrk (eli 200 kCal ... 600 kCal per vrk), kun kokonaisenergian tarve on jossain 1400 kCal ... 2800 kCal tietämillä. Ihmisellä ei ole valkuaisainevarastoa, joten sitä on saatava useissa pienissä erissä päivittäin. Sokereita ihminen voi varastoida muutamaksi päiviksi ja ja rasvaa vuosikymmeniksi. Ylimääräinen (nautittu mutta ei ajoissa käytetty) valkuaisaine ja sokeri muuttuvat ruuansulatuksen toimesta rasvaksi rasvavarastoihin (vyötärölle ja sisäelinten ymärille).

      Vitamiineja on vesiliukoisia ja rasvaliukoisia, vesiliukoisia vitamiineja ihmisen pitää saada mieluiten päivittäin koska niiden varasto on "neste" eli vesi, ylimäärä siis huuhtoutuu viemäröinnin mukana kehosta pois. Vesiliukoisia vitamiineja ovat vitamiini-C sekä vitamiiniryhmä-B eli:

      C: ascorbic acid
      B1: thiamin
      B2: riboflavin
      B3: niacin
      B5: pantothenic acid
      B6: Pyridoxine, Pyridoxal,Pyridoxamine
      B7: biotin
      B9: folacin
      B12: cobalamin

      Rasvaliukoisille vitamiineille riittää saanti paljon paljon arvemmin, kunhan ei synny puutostilaa.

      AP:n 500 kCal ei riitä siihen että ihmisen perustarpeet tulee katettua koska kaikkia ravinnon/ravinteiden eri osatekijöitä ei ole mahdollista poimia yksitellen. Joten noutaja tulee "ennen pitkää" mutta loppuraporttiin ei välttämättä kirjata että syynä oli 500 kCal/vrk ruokavalio.

    • Anonyymi

      Yleensä tuollaiset suunnitelmat ovat enemmän teoreettisia kuin käytännöllisiä, sillä painonhallintapalstalla keskustelevilta yleensä puuttuu kyky hallita painoaan. Eli mikään matalaenergiadieetti ei vaan tule toimimaan. Mietihän realistisesti muita vaihtoehtoja.

      Ja jos satut olemaan anoreetikko, niin anoreksiakin on kroonistuva ja kuolleisuutta lisäävä tauti. Luunsa siinä tuhoaa melko varmasti, mutta myös esim, sydänlihas pienenee ja heikkenee. Sama muuten tapahtuu liian rajusti laihduttavalle. Jos joutuu vaikka tehohoitoon onnettomuuden vuoksi, voi kuolla siksi, että väärä laihdutus on tehnyt sydämestä reikäjuustoa.

      • Anonyymi

        Kyllä matalaenergiadieetti toimii. Vie vain kilojen lisäksi helposti myös terveyden.


      • Anonyymi

        Kun ihminen haluaa laihtua nopeahkosti, ei ole muuta keinoa kuin syödä vähemmän energiaa kuin sitä kuluttaa (kun kirurgisia ja huumehöyryisiä menetelmiä ei oteta huomioon). Kyllä siinä jokunen aika ajoin onnistuu, kunhan on tahto rautainen.


    • Anonyymi

      Aivot kuluttavat 1/4 energiatarpeesta, eli noin 500 kcal/vrk vaikka et tekisi mitään. BSR eli koomakulut on minimi mitä tarvitset, mutta rasvavarannoillasi voit kuitata energiavajetta jonkin aikaa. Rasvat muunnetaan glukoosiksi ja ketoaineiksi, joista aivot saavat ionipumpuilleen energiansa.

      • Anonyymi

        Rasva ei muutu glukoosiksi, vaan lihasten proteiini glukoneogeneesin avulla. Paaston pitkittyessä kuitenkin rasvoista muodostuvien ketoaineiden määrä kasvaa sellaiseksi, että aivot alkavat toimimaan osittain myös ketoaineiden varassa.


    • Anonyymi

      Ihminen selviää kyllä pienellä kalorimäärällä mutta sairauksien, vammojen, ym ehkäisemiseksi tulee saada sopivat ravinteet ja 500 kaloriin niitä on todella vaikea sisällyttää.
      mm sairaalloisen lihavuuden hoitoon sairaaloissa käytetään ENE-dieettiä, (400-800 kaloria)
      https://www.kaypahoito.fi/nak00857
      https://www.duodecimlehti.fi/lehti/1993/15/duo30242
      mutta sairaaloissa ne ruokajauheet on valmistettu niin että niissä tosiaan on kaikki ravinteet joita ihminen tarvitsee. Ene-dieettiä ei aloiteta (kuin erityisissä tapauksissa, esimerkiksi tuleva leikkaus tai sairaus) ellei BMI ole vähintään 35, eli sitä ei katsota sopivaksi laihdutuskeinoksi lievästi ylipainoisille tai jonkin verran ylipainoisille. Mutta kysymykseesi siis vastaten; pitkään voi selvitä hengissä pienellä kalorimäärällä ellei esim puutostilojen takia iske tulehduksia, jne.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5385
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3337
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1840
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe