tontin arvo

Anonyymi

osaako joku sanoa mitä on ylläksellä tonttien arvo järvi tontilla jossa on pari mökkiä ja sauna rakennus ja laavu jotain suutaa mitä on tonttien hinnat ylläksellä se on suvun mökki tontti ei mikään aivan pieni olis kiva kuulla mitä on nykyään siellä mökki tonttien arvot mökkiin tulee sähköt

6

<50

Vastaukset

 • Jos on tie perille niin tarjoon 5000.

 • Jos se on suvun tontti, niin ethän SINÄ sitä voi myydä tietenkään.

  Yleensä ilman kunnallistekniikkaa olevat tontit ovat joutomaan hintaluokassa - vaikka tunnearvoa olisikin.

  Järvitonttiin vaikuttaa tie ja varsinkin liian läheinen yleinen tie, mistä kaikki voivat JokaMiehenOikeudella käydä sinun rannassa uimassa.

  • Nyt täytyy tarkentaa käsitystäsi. OPkk arvioi metsän keskellä olevan tontin 15000 euron mökkitontiksi siitäkin huolimatta ettei tontilla ollut kunnalistekniikkaa, ei tietä eikä kaavoitusta.
   Tontti maa-ala ja myyntihinta n 1000 euroa


  • Tosisti tänhän on kaikki mahdollista. Löytyy paperilla, että henkilö kiinnitti omiin nimiin kiinteistön johon hänellä ei ollut mitään oikeutta
   Kun halutaan olla hankalia ja ilkeitä niin kaikki näyttää onnistuvan


 • Esimerkkinä voisi kertoa Ylläsjärventien varressa ei veden rannalla, tunturi kyllä näkyy kahden tontin välissä oleva 5000 neliön tontti.
  Tontille ei ole tietä, eikä vesi - eikä viemäröintiä. Kaavoituksen ulkopuolella, ei siis rakennuslupaa.
  OPkk:n arvio 15000 €
  Toinen tontti, edellisestä n 100 m tie tontille, sähköliittymämahdollisuus, ei vesi eikä viemäriliitäntää rakennusoikeus.
  3000 neliötä myyntihinta 750 € .

 • Kerrothan vielä, että 6000 neliön tontti jossa mökki ja kolme pientä rakennusta arvioitiin 75000 euroksi.
  Tontilla on rasitteena yli menevä korkeajännitelinja joka rajoittaa rakennusoikeutta ja tontin käyttömahdollisuutta n 25 %:lla. Huonokuntoinen rakennusluvaton mökki, oma vesi- ja viemärilintäntä. ei tietä pihaan.
  Tässä tapauksessa todellinen myyntihinta sähköliittymineen noin 15000 - 5000 euroa riippuen siitä purkaako myyjä vaiko ostaja luvattoman rakennuksen.
  Sanothan vielä, että myöhemin mökki sai rakennusluvan ja peruskorjathin, tonttia laajenethin 50 % ja tehthin tie kartanolle. Piharakennukset korjathin ja pihaan tuli asuinkelvollinen kesäkeittiö.
  Nyt myyntihinnaksi tuli 60000 euroa
  Minusta mökkitonttien hinta vaihtelee arvioitsijan mukaan ja jos arvio on 5 kertainen myyntihintaan nähden niin ei arvio voi olla todellinen.
  Todellinen arvo on myyntihinta.
  Joten laita koemyyntiin niin siitä saat todellisen hinnan

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.