Luistelu on syvältä

Urheilija..

Luistelu on todella syvältä ja tympeää. Mitä tolkkua on heilua jäällä? Ei se ole urheilua! Sehän on naurettavaa, ihmiset tekevät itsensä naurunalaisiksi. Kouluissakin pakotetaan oppilaat luistelemaan, törkeää. Luistelu ei ole urheilua, eikä liikuntaa, luistelu on turhaa. Harrastakaa kunnon lajeja. Esim. Kävely, Painonnosto, Juoksu - noilla lajeilla kunto kohoaa ja se on urheilua!

13

2780

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vai

      Vielä syvemmältä on sukellus, korkeimmalta on purjelento.

    • tuskin

      Millä perusteella urheilu jäällä ei olisi urheilua siinä missä urheilu salilla/kentällä/missä vain muuallakin?

      • jääurheilija

        sitä oikeata urheilua jäälläkin; curling!


      • Tollo

        Minulla on kunnia tuntea sprinttiluistelija Janne Hänninen ja voin kertoa, että hän urheilija jos kuka. Voimaominaisuudet saavat useimmat painonostajatkin häpeään. Hän on mm. ratpyöräilyssä Suomen huippuja ja ajaa muutenkin paljon pyörällä harjoituksissaan. Luistelija on monipuolinen voimapaketti, josta monet urheilulajit voivat ottaa mallia. Todella hieno ja tekninen laji !!!


    • joojoo

      anteeksi. Hmm... ai että luistelu ei ole kuntoilua? Jaa. Mistä hemmetistä ne lihaksikkaat jalat tulee? mistä? Ei ainakaan LUISTELUSTA. Niin eihän luistelussa muuta tehdäkään kuin vietetä 20h viikossa jäähallilla/punttisalilla/lenkillä/tanssissa ja ties missä. Kuules, sen voin sanoa, että ei mikään tule ilmaiseksi ja jos väität että luistelu ei ole kuntoilua niin tule toki kokeilemaan ja ylläty! Ihan varmasti olisit hikihatussa siellä jäälläkin kun valmentaja huutaa hophophop ja yrität luistella 4min putkeen jalat maitohapoilla. Jos luulet kunnon taitoluistelun olevan verrattavissa koululiikunnan luistelutunteihin niin on parasta olla sanomatta mitään. Koska se ei todellakaan ole. Näyttää helpolta mutta se on aivan helvetin vaikeata ja rankkaa. kiitos

      • Jääprinsessa

        Olet nyt ymmärtänyt koko lajin aivan väärin. Olen harrastanut luistelua nelivuotiaasta, ja olen huomannut miten rankka laji se on. Luisteluun todella täytyy panostaa, se kasvattaa lihaksia ja siinä viettää aikaa mm. baletissa ja tanssissa. Oletko itse koskaan kokeillut, millaista taitoluistelu on? Jäällä ”heilumiseen” on monia todella, todella hyviä syitä, mm.
        Luistelu kasvattaa lihaksia samalla tavalla kuin esim. juoksu / paini, ja siinä saa harrastaa monia, todella monipuolisia lajeja. Luisteluharrastus ei rajoitu pelkkään luistelemiseen, valmennukseen kuuluu mm. 4 tuntia tanssia tai muuta vastaavaa.
        Oletan, ellet itse harrasta lajia / ole kokeillut sitä? Varmasti olet samaa mieltä sitten hiihdosta. Mitä järkeä on heilua sauvojen kanssa ladulla? En halua pilkata hiihtoa mitenkään, kunnioitan ihmisiä jotka ovat valinneet hiihdon lajikseen. Yritäthän sinäkin kunnioittaa meitä, jotka harrastamme taitoluistelua? Luistelulle menettää sydämensä, ainakin minä olen täysin koukussa.
        Luistelu on urheilua ja liikuntaa, siitä saa monipuolisia virikkeitä! Miksi luistelun sitten luokittelisit, ellet urheiluksi? Luistelu on rankka laji, jonka rankkuus vetää vertoja painonnostolle. Ehkä siinä saa suuremmat hauikset, mutta luistelussa keskitytään mm. polviin ja reisien ponnistusliikkeisiin.
        Käypä www.stll.fi ja www.luckyskate.fi . Kiitokset!

        - Jääprinsessa


    • tasapainoiluun tuomittu

      on syvältä! Anatomian tutkijat sanovat, että ihmisen kävelyasento on rasittavin liikkumismuoto, mitä maapallon päällä tiedetään. Se rasittaa nilkkoja, polvia, lonkkia ja selkärankaa. Ihmisen kroppa on kuin päällekkäin ladottuja palikoita, jotka koko ajan notkuvat ja tasapainoilevat kaatumisen ja tasapainoilemisen välillä. Ihminen oppii kävelytaidonkin vasta yhden vuoden iässä toisin kuin muiden luonnonolentojen jälkipolvi. Ja ikäihmisten lonkat ja polvet korvataan tekonivelillä! Ja monet käyvät selkäleikkauksissa, joissa halvautumisen riski on korkea!

      Siis onko millään mitään tolkkua. Painonnosto vasta lisääkin em. riskejä. Juoksukaan ei ole kovin ystävällinen nivelille. Näitä kielteisiä vaikutuksia voidaan lieventää harrastamalla luistelua. Sehän on edullisempi nivelille ja koko liikuntaelimistölle. Ei tärähdyksiä vaan pehmeää liikkumista.

      Luistelijoiden tasapaino on ylivoimainen verrattuna moniin muihin liikkujiin. Se johtuu siitä että lihakset ja jänteet nivelten ympärillä vahvistuvat hyvin selvästi. Samalla ne suojaavat ihmisen herkkiä nivelpintoja pystyasennon riskeiltä.

    • just

      ...ettet ole koskaan vetänyt kaunoluistimia jalkaan, olet luultavasti vain kateellinen jäkiekkoilija joka haluaisi oppia taitolustelun hienouksia muttei uskalla kavereiden pilkan pekon takia.

      • -99

        kiira korvella on taitoluistimet senkin huora


    • Nepponen8

      Haista

    • Jääneiti

      Itse luisteöen viis kertaa viikossa ja se on näissä piireissä tosi vähän. Mutta voin sanoa, että eipähän pahemmin tarvii kaloreista huolehtia, sen verran tulee siellä jäällä riehuttua. Ootko ite yrittänyt vetää kolmee ja puolta minuuttia täysillä vaikkapa juoksua ja tehnyt muutaman pituushypyn väliin. Kokeile ja tuu sitten tänne lesoomaan.

      • Hahhaaa...

        Taidat luulla että luisteluharkoissa vain luistellaan jäällä niin kuin koulussa.
        Mutta se ei ole yhtään sellaista! Minulla on 8 kertaa viikossa harkat, 6 päivää viikossa ja aamujäät. Meillä on joka päivä joko oheiset, joissa juostaan, venytellään, tehdään lihaksia, hypitään hyppyjä ja sellaista tai sitten meillä on baletti tai tanssi. Tai sali, jossa sisällä tehdään lihaksia, jumpataan, tehdään kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja muuta sellaista. Ja tietenkin venytellään. Tai sitten me "heilutaan" punttisalilla, joka on todella rankkaa. Ja tässä meidän jäämme; Ensin 5 min putkeen sirklausta. Se ei ole ihan lällyä. Sitten askeleita ja hyppyjä ja piruetteja. Sekään ei todellakaan ole lällyä. Kokeilisit itse niin tietäisit kuinka rankkaa luistelu on!!!!


    • Anonyymi

      cool

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1342
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe